hits

Plans Jenteaksjon 2015

  • 01.10.2015 kl. 17:10

Innlegget er for å støtte Plan Norges Jenteaksjon 2015

Hvor gammel er du? Har du barn? Har du jenter? Vold mot barn og voksne, er i ingen sammenheng ok. Det er ikke noe vi skal samtykke i, hverken ved tydelige kampanjer eller i stillhet. Har du tenkt over at man faktisk samtykker, ved å snu ryggen til, eller lukke øynene for det som skjer rundt oss? Hvordan kan jeg påstå noe så grusomt - tenker du kanskje nå? Hva ville du tenkt, om ditt barn ble utsatt for vold, der en hel skole stod å så på, for så å vende ryggen til - og gå når det var over? Ville du ikke ønsket disse menneskene dømt, på samme måte som de som utførte den faktiske handlingen - når saken kom opp? Hvis den kom opp......


Du må ikke sitte trygt i ditt hjem
og si: Det er sørgelig, stakkars dem!
Du må ikke tåle så inderlig vel
den urett som ikke rammer dig selv!
Jeg roper med siste pust av min stemme:
Du har ikke lov til å gå der og glemme!

(Arnulf Øverland -1937-) 

 

Det er nemlig det store, grusomme, stygge fakta for en stor del jenter i vår verden. I 2015. I 2015 utsettes jenter for kjønnsrelatert vold, i tilknytting i skole, hver eneste døgn. Tenk deg, at du som mor - måtte sende det mest dyrebare du har, til et sted som ikke er trygt - hver dag. Et sted der du er usikker på om barnet overlever dagens kamp. Et sted der millioner av foreldre må gruble i stillhet, over om deres lille pike døde av selvforskyldt uhell, som skolen forteller - eller faktisk er utsatt for dødelig vold. 

Vi bor i Norge... 

Er det grunn nok til å lukke øynene for resten av verden? 

Hver dag ankommer mer og mer av verden rundt oss, det lille kalde landet i Nord. Hver dag sikter en liten gutt eller pike, med kanskje kun håp som eiendel - mot vårt land, for en bedre hverdag. Hver dag, er vi en skjebne nærmere, for å se hva vi er skjermet for. Og i tillegg til den lille piken og gutten, som håper på å få komme til et land, der de skal få mulighetene til et bedre liv - står en liten gutt og pike foran skoledøren sin, og håper på en bedre hverdag - der de er... 

Man kan ikke redde alle, sier noen. Men man redde noen, og om alle bidrar til å redde/hjelpe noen, så vil mange kunne gå trygge gjennom skoledøren. 

I Norge har vi et lovverk som skal beskytte våre små barn, og er det noen som bryter disse reglene -. har vi regler som skal straffe lovbryterne. Hvem passer på jentene som blir utsatt for vold, hver dag? Hvilke regler og lover passer på dem? Hva hadde du gjort, om ditt barn ble utsatt for vold eller overgrep, av en omsorgsperson som skal hjelpe barnet med å finne riktig vei her i livet? De personene som skal være med å legge grunnlaget for barnas verdier, etiske tanker, omsorgsevner og ikke minst kunnskap - misbruker sin stilling på det groveste. I Norge ville disse menneskene blitt dømt, og samfunnet overtar ofte der loven stopper - vi verner om våre barn, på alle måter vi kan. Men hvem passer og verner om jentene, som lever i utrygghet? 

Tenker du over dette noen gang? 

Mine 2 jenter, 8,5 og 7 år - er så heldige å være født i Norge. De vil få all sin kunnskap og mulighet til å følge drømmer, som samfunnet og vi som foreldre tillater. De skal vokse opp i et samfunn, som har fokus på deres trygghet. De skal leve i et land, der egeninnsats teller som grunnlag for drømmene deres. Heldige? Ja, vi er heldige. Vi er heldige som er vokst opp i et land, der trygghet og muligheter, er i fokus. Ikke alle er så heldige. 

Når vi føder våre små håpefulle, ser vi på de med beundring og alle som en, kvalifiserer til alt de måtte drømme om - i våre nybakte foreldreøyne. Vi ser muligheter, drømmer, karrierer, utdanning, kjærlighet +++ når vi ser inn i de nye håpefulle øynene, til den nyfødte. I mange verdensland er det ikke slik. Der titter mammaen og pappaen ned på sin nye hjertesten, og ønsker av hele sitt hjerte at barnet skal vokse opp trygt - og kanskje få en skolegang, rent vann, ikke bli utsatt for vold, eller rekruttert som barnesoldat. En grusom forskjell... felles for disse barna, er foreldrenes kjærlighet til dem. 

Forskjellen, er mulighetene til å gi dem en trygg hverdag....

Det kan du være med å endre på! Ved å støtte Plan Norge sin Jenteaksjon, er du ikke en av de som snur ryggen til. Du er en av de som viser din avsky mot vold og overgrep. Du er en av de som er med å forbedre hverdagen og fremtidsutsiktene til jenter rundt i verden. Du er en av de, som mener at ting må endres!

 

For millioner av jenter verden over er skolehverdagen et mareritt. Jenter over store deler av verden utsettes for kjønnsrelatert vold i tilknytning til skolen hvert eneste døgn. Det betyr at lover som skal hindre overgrep mot jenter brytes fire ganger i sekundet. Overgriperne er ofte medelever, lærere eller folk i lokalsamfunnet - og det skjer hele tiden.

I år setter Plan søkelys på denne grusomme praksisen som foregår i det skjulte. Skam og stigma gjør at mange jenter ikke forteller om overgrep de har blitt utsatt for. I jenteaksjonen 2015 vil vi vise og fortelle hva jenter utsettes for av trakassering og vold, og slik skal vi åpne verdens øyne for hvor brutal virkeligheten er for jentene som rammes.

Støtt Plan Norge sin Jenteaksjon!

 

 #minlovblogg

 

#plan #plannorge #jenteaksjon #rettigheter #støtt #blogg #mamma #mammaliv #hjertesak #aksjon 

SignaturLik på Facebook * Lik på Facebook
SNAPCHAT: mediakaos


11 Kommentarer

Madeleine

01.10.2015 kl. 18:44
veldig bra innlegg. og veldig bra sak! Ha en fin kveld =)

cuskima

16.10.2015 kl. 14:13
Gratulerer med gevinst -flott innlegg <3

Maricela Maria

16.10.2015 kl. 14:24
Gratulere at du vant :)

Du var virkelig en verdi vinner.

BRASSEFRUE

16.10.2015 kl. 22:41
Hei! Så flott innlegg! Jeg var selv med i konkurransen og har nå lest igjennom nesten alle innleggene som var skrevet til denne kampanjen. Jeg hadde nå tenkt til å skrive en kommentar og si at jeg tror du vinner, fordi det var veldig fint skrevet. Veldig ekte og lett å forstå, lett å bli revet med av. Jeg ser nå at noen har gratulert deg med at du vant, så da antar jeg at du vant ;) Gratulerer med det. Det var absolutt fortjent!!

Gleder meg til å følge deg når du skal på tur med Plan.

mediakaos

16.10.2015 kl. 22:48
Maricela Maria: tusen takk, så hyggelig sagt! Det aller viktigste er jo å få budskapet ut til mange :-)

mediakaos

16.10.2015 kl. 22:49
cuskima: tusen takk <3

mediakaos

16.10.2015 kl. 22:51
BRASSEFRUE: tusen takk for så flotte ord. Det er flott å se at innleggene har gjort inntrykk og st budskapet er kommet godt frem. Jeg har ikke lest noe av andre, men jeg er sikker på at det var mange gode bidrag. Jeg kjente at denne saken traff meg rett i hjerterota og det var lett å engasjere seg - konkurranse eller ei :-) Jeg gleder meg til å dele opplevelsen med dere!

BRASSEFRUE

16.10.2015 kl. 22:59
Helt enig med deg der! Det er utrolig givende å kunne skrive om noe så viktig. Og å kunne røre andre med innleggene er veldig stort synes jeg. Fikk akkurat lest informasjonen fra blogg.no og jeg kom visst på 2. plass, og det er jeg veldig fornøyd med, for da har jeg sikkert klart å engasjere litt. Noe som tross alt var det viktigste. Du vet vel kanskje ikke når dere skal dra enda, men jeg skal iallefall følge med. Det blir nok en stor opplevelse, selv om det sikkert også blir tøffe stunder.

mediakaos

16.10.2015 kl. 23:14
BRASSEFRUE: oi, jeg har ikke fått med meg at det er lagt ut informasjon på blogg. Det må jeg inn å se på. Jeg har lest innlegget ditt også nå, og det var også utrolig flott! Engasjerende og flott! Jeg aner foreløpig ikke noe mer, men skal selvfølgelig dele med dere, så fort jeg vet mer :-) det er skrekkblandet glede i forventningene. :-)

BRASSEFRUE

16.10.2015 kl. 23:58
Hehe, jeg måtte lete litt for å finne det, men det ligger på info.blogg.no. Der står det jo begrunnelse for hvorfor du vant også, så det er nok litt gøy å lese! Tusen takk for tilbakemeldingen på mitt innlegg også. Hyggelig at du likte det.

Skjønner godt at det er litt skrekkblandet glede for deg. Man vet jo ikke helt hva man møter når man skal på en slik tur, men jeg er helt sikker på at det blir noe helt speiselt. Og en opplevelse du vil huske. Jeg er også sikker på at du vil klare å formidle fint dine opplevelser fra turen og engasjere folk som leser, slik som i innlegget du skrev for kampanjen :)

mediakaos

17.10.2015 kl. 18:48
BRASSEFRUE: Ja fant det til slutt jeg også. Og så dukket jeg plutselig opp på FB sidene rundtom. :)

Tusen takk for så positive ord og jeg gleder meg til å dele fremover! :)

Skriv en ny kommentar

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes i herlig hverdagskaos = MediaKaos. Kaoset er en familie + 1 rampete hund & 1 lat katt.

Siden jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - med lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer sammen med hverdagsblogging, og alt ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares med meg.

Snarveier:
Giveaway & Konkurranser
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.
Lik på Facebook
Lik på Facebook

SNAPCHAT: mediakaos
Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B780
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900

Tidligere maskiner:
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55

Tips og råd - Janome CoverPro ligger i den gamle bloggen.


Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos