hits

Sy din egen garderobe 34-56 - informasjon

  • 08.11.2015 kl. 18:07Boken er begynt å ankomme mange hjem, og meningene på Facebook er mange :-) Men jeg tenkte å lage ett innlegg, med litt informasjon her. Boken kom i butikkene i slutten av Oktober. 

Bakgrunn:

I våres la jeg ut spørreundersøkelse på forskjellige FB grupper, hvorvidt det føltes som et behov, med en plussbok. Tilbakemeldingen var MANGE, og positive til en slik bok. Som sagt så gjort, arbeidet startet sammen med Gyldendal Forlag. OVer 200 sider og nesten like mange modeller, ble sendt som skisse, og vi brukte mange timer, på å lande inn de 60, som du finner i boken i dag. Forlaget ønsket å ha med noen av S+  modellene, som altså går fra 34 - 44/50. MEN! Det er ikke mange av disse, totalt er det hovedsaklig, overvekt av 46-56. De minste er mest for å fange de som ligger midt i mellom pluss og vanlig. Disse modellene er også modeller som enkelt kan justeres. Modellene er en samling av Alt om Håndarbeides PLUSS dame mønster, fra de siste 6 årene. Liker du dette, så husk at hver måned kommer det nye Pluss modeller i magasinene. Du kan kjøpe de løst i kiosk eller abonnere. 

Her ser du en oversikt over hva som er i boken. Av disse, er det få, noen modeller som er i de minste størrelsene. Dette er en PLUSS bok - med 46-56 i fokus. Visste du at vi lager alt på huset i Kolding/Danmark selv? Her lages mønsterne, graderes, sys på systuen og så sender vi plaggene på foto - sammen med Christina, min danske redaktørkollega - før de ankommer våre grafikere som setter opp magasinene :-) Her kan du se en liten smakebit. Her kan du også se noen av modellene som er fra str 34. Legg merke til på bildene, at størrelsene står ved hvert plagg. Som du kan se, er det lagt fokus på snittmønster til store damer. Men modellene er "typiske" mindre størrelsesplagg - man MÅ ikke kle seg i sekk eller kasse, fordi man er stor! Boken inneholder også en syskoledel, her finner du oversikt over tekstiltyper, nåker, utstyr, sytips, måleskjema +++ i tillegg finner du tilpasningsider. Hvordan justere for stor byste feks, øke/minske buksesnitt, skjørt +++ her er det masse tips for å få plagget til å sitte helt perfekt. 


Husk at ytterst få av oss, passer "out of the box". Det vil si at alle bør mer eller mindre justere litt på et mønster. Jeg ser at mange skriver at de kjøper mønster, for å slippe å justere - men det er ikke så mange som har mannequin-centlongkropp. Noen har det, men gjennomsnittet har litt variasjoner :) Lag deg et måleskjema, mål deg over byste, under bysten, livet/midjen, det bredeste partiet over hoftene, og rompa. Når du skal sy, finn den størrelsen som er nærmest deg. Bysten og hoftemålet er viktigst, de andre justerer du lett. Se i boka, hvordan du tar inn eller ut mønsteret i livet, evnt forlenger eller forkorter, osv... :-) Ram inn målene dine, og ha de lett tilgjengelige! :D Lykke lykke til med dine kreative prosjekter! 

Boken har en egen Facebok side: https://www.facebook.com/groups/101192486913796/

 

#altomhåndarbeide #mote #syselv #homemade #hobby #håndarbeid #gyldendal #sybok #jobbmamma #jacobsenpublications #søm #symaskin

SignaturLik på instagram


2 Kommentarer

Line

08.11.2015 kl. 18:09
Fin blogg <33

mediakaos

08.11.2015 kl. 18:19
Line: Tusen takk :)

Skriv en ny kommentar

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes kaos = MediaKaos.

Jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, og dermed bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - og med en lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer over hverdagsbloggingen, og det hele ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares før bruk.

Snarveier:
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.

Instagram


Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900
Brother Scanncut 700

Tidligere maskiner:
Bernina B780
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos