hits

Fra Haugesund - Dronning Maud obligatorisk!

  • 01.01.2016 kl. 18:42



Mange vil hevde at det er obligatorisk med denne desserten, som forvrig smaker himmelsk - om man er fra Haugesund, Jeg er nok en av de. Nr man bare kommer forbi den trassige gelatinen, og unngr at den vinner boksekampen mot deg - s er du godt p vei. piske en luftig eggedosis er ingen kunst, nr man etterp skal i gang med bltlegging, smelting og pisking av gelatin. N fr jeg det til hres ut som at det er supervanskelig med gelatin. I mine yne, s er den Forb****** ingrediensen et utfordring. Og det verste? Det er at den oppfrer seg omtrent som en baby med kolikk!

Du arbeider mykt og forsiktig med den, og nr du endelig har skjnt hva som skal til - fler du deg like selvsikker som Donald Trump - og smekker til med ny gld neste gang. Same procedure as last time? jada, men fungerer det denne gangen? neida...

Slik har jeg og min gode venn Dronning Maud desserten, holdt p siden frste gang jeg laget den - i 98. Et ustabilt, urovekkende vennskap, som til tider har vrt preget av bde irritasjon, pmssympotomer, sinneanfall, glede, kjrlighet og hat - alle faktorene som et ekte vennskap har. eller evnt ekteskap :-p

Men for skjnne dette evigvarende forholdet, m du forske lage denne selv. Nyttr, jul, spesielle dager - jeg satser like friskt hver gang :-) Og innimellom pleier den vennskapet vrt, med oppfre seg som jeg vil - og blir perfekt :)

Til 8 personer:

  • 1 plate Dronningsjokolade
  • 6 Gelatinplater
  • 6 eggeplommer
  • 8 ss sukker
  • 6dl kremflte
  • 1 dl portvin
  • 1/2 dl kokende vann

Slik gjr du

  1. Sett fram fem lekre glass eller skler. Denne oppskriften krever at fromasjen fr stivne i kjleskapet en god stund fr servering.(Jeg bruker lage den kvelden fr)

  2. La gelatinen ligge i blt i kaldt vann ca. 10 minutter. Visp eggedosis av eggeplommer og sukker, visp flten til lett krem. Klem vannet ut av gelatinen og rr den ut i dl kokende vann og tilsett portvinen. Hell gelatinen i eggedosisen i en tynn strle mens du rrer. Vend s inn kremen forsiktig.
    Riv sjokoladen.

  3. Legg fromasj og sjokolade lagvis i en glassbolle eller porsjonsglass med sjololade p toppen. La desserten stivne i kjleskapet fr servering.

Lykke til ! Jeg er sikker p at om du fr den til, smaker og nyter - s blir det et nytt evigvarende smaksforhold!

#dronningmaud #dronningmaudpudding #kos #dessert #oppskrift #dele #opplevelse #Haugesund #mammaliv #fest #hverdag

Signatur



Lik p instagram


8 Kommentarer

Svein Jr

01.01.2016 kl. 18:59
Som den dessert slaven jeg er s s det her ut som nre himmelrike

Ninni

01.01.2016 kl. 19:11
Dronning Maud er iallfall obligatorisk hos min mor i jula ;-) Har aldri laget den selv, men det er en av f desserter bde min kjre og jeg liker godt ;-) Godt nyttr til deg<3

mediakaos

01.01.2016 kl. 19:21
Ninni: Artig at den er tradisjon hos flere! Godt nyttr til deg ogs!

mediakaos

01.01.2016 kl. 19:21
Svein Jr: Det er bare ta fatt p vispen, og se om du passerer perleporten! :)

handarbeidsglede

02.01.2016 kl. 00:23
Dette er ogs en av mine favorittdesserter - og ikke s vanskelig lage heller!

Tone

02.01.2016 kl. 00:37
Dronnkng Mauds pudding er himmelsk god!!!!

mediakaos

02.01.2016 kl. 14:39
Tone: Helt enig :)

mediakaos

02.01.2016 kl. 14:40
handarbeidsglede: Da er du heldig, jeg syns det til tider :)

Skriv en ny kommentar

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes kaos = MediaKaos.

Jeg arbeider med hndarbeidsmagasiner, og dermed brer bloggen preg av det. Jeg startet blogge i 2007, en ren hndarbeidsblogg - og med en lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer over hverdagsbloggingen, og det hele ble sltt sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhrer MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares fr bruk.

Snarveier:
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned p siden, og noen hurtiglenker verst p siden.





Instagram


Sk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner n:
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900
Brother Scanncut 700

Tidligere maskiner:
Bernina B780
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55



Flg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til hndarbeidet
Sker du namnband namnlappar, d skall du beska labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos