hits

Ta en tråd, og la den vandre...

  • 14.01.2016 kl. 10:30

Tenker du at sytråd er sytråd? Uansett? Det er forsåvidt det. Men det er allikevel noen små forskjeller. Den største er at det finnes mange typer tråd, der hver og en - gir pent resultat - til forskjellige ting. Man har feks jeanstråd, som er en sterk tråd til denim - sulky som er blank og nydelig til brodering, og all sew - som de fleste kjenner, som den kjente "sytråden". Lintråd, bomullstråd - utvalget er stort! :)
Men å vite hva som kan brukes til hva, er ikke alltid like lett. En annen ting, har du arvet masse tråd fra noen ? Mange anser det som en fantastisk skatt, noe det også er! Men har du opplevd at mye av den tråden ryker ofte? Spesielt om syr på full gass? Tråd er ferskvare. Blir den liggende for lenge og "feil", kan den bli sprø og ryke fort. Tråd kan også "råtne" om den blir liggende fuktig over lang tid.

Ha gjerne tråden din i bokser, gjerne slike små ikea bokser feks - som er tette. Jeg har all tråden min i trådbokser, men man trenger ikke investere i slike - om man bare har noe tett, å ha de i :) 
Det finnes utrolig mange måter å oppbevare tråden på, skoesker, risbokser, tebokser, trådkofferter, trådbokser, Ikea - det viktigste er at du tar vare på tråden. Har du tråden stående fremme på stativ - ha de du bruker mest der. De andre, pakk de ned i en tett boks/eske. Da vi hadde butikken, Masker & Sting, solgte vi tråd. Vi solgte gütermann, som jeg syns er best. I tillegg bruker jeg en del Mettler, men den syns jeg er vanskelig å tak i Norge nå. (skiftet importør eller noe) Først da vi begynte å selge tråd, og fikk 3 store kabinetter med tråd, innså jeg hvor mange typer det finnes! Og det er helt fakta, resultatet blir veldig fint, om man setter seg inn i, hvilken type som er fin til hva. Sluttresultatet kan bli mye penere! Her under har jeg limt inn de forskjellige typene til Gütermann - visste du at det fantes så mange forskjellige? ;) 

Det finnes også forskjellige typer overlocktråder, disse er som regel laget på større sneller, og beregnet for større/høyere belastning - fart. Gütermann har flere typer overlocktråd, som de både leverer til hjemme og industrimaskiner. Personlig liker jeg Toldi-Lock, som er enkel å få tak i, og gir et pent - ikke for tykt resultat. Mange spør meg om det finnes noen typer tråd, som ødelegger for garantien på symaskinen - fordi en forhandler har sagt det. Noen tråder støver mer enn andre. Om det er en spesifikk trådprodusent som en maskinprodusent mener at garantien faller bort, ville jeg kontaktet importøren og bedt om dokumentasjon på disse vilkårene. Syr du med en tråd som støver mye, så vær påpasselig med å skru av stingplaten, rengjør og for de med utagbart spolehus - ta ut alt, og rengjør. Det samme gjelder stingplaten på overlocken og coverstitchen din, av og rengjør! 

Neste gang du skal i gang med et prosjekt, med feks flotte stikninger, eller andre detaljer. Tenk over hvilken tråd du bruker! Og ikke minst nål - HER kan du finne et innlegg om nålebruk 

 

#sytråd #gütermann #sy #symaskin #bernina #håndarbeid #hobby #homemade #søm #syglede #syselv #tråd 

SignaturLik på instagram


10 Kommentarer

irenglede

14.01.2016 kl. 11:07
Kjente til merket fra før, men ikke at det var så mange forskjellige typer tråd. Dette minner meg på at jeg ikke gjort noe håndarbeid på evigheter. ;0)

mediakaos

14.01.2016 kl. 11:09
irenglede: Du er nok ikke alene om det :) Man kan samle seg ihjel på det meste :p

Lisbeth Pedersen

14.01.2016 kl. 14:14
Å disse tråd valgene er vanskelig. Jeg kjøper syntetisk tråd, tror den er sterkest og den finnes i større farge utvalg. Kjøpt en del trådmerker av Gűtermann og noen på Stoff og Stil. Men så fikk jeg beskjed av butikken jeg kjøpte symaskin hos, at om jeg brukte sytråd fra Stoff og Stil så fikk jeg ikke igjen på garantien. Hmm trodde ikke de kunne si det? Jeg har heldigvis ikke hatt problemer med symaskinen så langt

mediakaos

14.01.2016 kl. 14:56
Lisbeth Pedersen: Polyesteren tåler mest ja. Den tåler ikke så høy varme som bomull, men det har som regel ingen betydning for mange. S&S tråden loer en del ja. Det er ganske drøyt å si at man ikke får noe igjen på garantien, da må produsenten skrive det i vilkårene sine :) men det er lenge påstått at tråden fra S&S ødelegger maskiner. Spes. de elektroniske.

Ine Therese <3

14.01.2016 kl. 16:19
så herlig innlegg <3 mye jeg ikke visste egentlig :) men vet at det er forskjell på de og noen er veldig mye sterkere enn andre :) jeg elsker å sy så dette var fint inlegg for meg :):) Takk for masse fine tips :):)

Eli Heggelund Westgård

14.01.2016 kl. 19:00
Mye fint men må bruke opp det jeg har o det er i lange baner det og ;)

Gry Hege Johansen

14.01.2016 kl. 22:37
Jøss...der ser man hvor uvitende man egentlig er....jeg har sydd en del ting oppgjennom årene men har aldri tenkt på at det er forskjell på trådene. Jeg tenker bare på rett farge jeg :) Hehe....omg...følte meg nesten litt dum her ;)

mediakaos

14.01.2016 kl. 22:50
Gry Hege Johansen: Men det skal du da ikke! Det er bare slike nerder som meg, som går rundt å tenker på slik... hehehehe

mediakaos

14.01.2016 kl. 22:51
Ine Therese: Så bra det er til nytte for deg! :)

Åse Randi

25.01.2016 kl. 23:10
Det er ingen grunn til å kaste tråd selv om den er gammel eller dårlig. Den kan brukes til tråkletråd, håndreparasjoner, og knapper/knapphull sydd for hånd. Og sikkert mye annet også, bare ikke til symaskinen.

Da jeg kjøpte min elektroniske Husqvarna fikk jeg beskjed av forhandler at garantien ikke gjelder om jeg bruker S&S-tråd, men både produsenten og en annen symaskinselger har avkreftet at det finnes noen klausul om det noen steder. Man anbefaler kvalitetstråd, men har ingen regler om det.

Min pappas gamle Husqvarna protesterer ikke på S&S-tråd, det gjør heller ikke min Singer overlock, selv om den er litt kresen på tråd.

Skriv en ny kommentar

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes kaos = MediaKaos.

Jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, og dermed bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - og med en lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer over hverdagsbloggingen, og det hele ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares før bruk.

Snarveier:
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.

Instagram


Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900
Brother Scanncut 700

Tidligere maskiner:
Bernina B780
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos