hits

Tøffe Tøflus vinner...

  • 07.01.2017 kl. 12:46

Når man snakker om bistand, innsamlinger, støttegrupper +++ hører man ofte det nytter jo ikke. Er det sant? Kanskje for noen, men ikke alle. I sammenhenger der jeg har snakket om PLAN, har jeg av og til tenkt; folk er så negative. Om man setter seg ned å venter på døden, så kommer den, fortere enn du aner. Om du er innstilt å leve frem til dagen du dør - kommer den senere... nei den gjør kanskje ikke det. Men opplevelsen av at den kommer senere vil være der, fordi du har brukt tiden og levd, frem til den dagen kommer. 

For en stund siden donerte jeg en kjole til "To små i Haugesund som trenger din hjelp". De to jentene tapte i Tingretten, og UNE hadde retten til å sende de ut av landet. Født og oppvokst her, mente Tingretten at barnas beste, var å bli sendt til et land og en skjebne de ikke kjenner. 

Husker du tøffe Tøflus og hans snurr film? Når det gjelder saker som Hawjin og Nawjin, undres jeg over hva Tingretten mener er Barns beste - og at ikke tøffe Tøflus, stod mer i fokus.

Husker du feks: 

Artikkel 6 ? Retten til liv

1. Partene erkjenner at hvert barn har en iboende rett til livet.

2. Partene skal så langt det er mulig sikre at barnet overlever og vokser opp.

Artikkel 8 -Bevaring av identitet

2. Dersom et barn ulovlig blir fratatt sin identitet helt eller delvis, skal partene yte egnet bistand og beskyttelse med henblikk på hurtig gjenoppretting av hans eller hennes identitet.

Artikkel 12 Barnets rett til å gi uttrykk for sin mening

1. Partene skal garantere et barn som er i stand til å gjøre danne seg egne synspunkter, retten til fritt å gi uttrykk for disse synspunkter i alle forhold som vedrører barnet, og tillegge barnets synspunkter behørig vekt i samsvar med dets alder og modenhet.

2. For dette formål skal barnet særlig gis anledning til å bli hørt i enhver rettslig og administrativ saksbehandling som angår barnet, enten direkte eller gjennom en representant eller et egnet organ, på en måte som er i samsvar med saksbehandlingsreglene i nasjonal rett.

Artikkel 37 Tortur/døsstraff

Partene skal sikre at:

a) intet barn utsettes for tortur eller annen grusom, umenneskelig eller nedverdigende behandling eller straff. Verken dødsstraff eller livsvarig fengsel uten mulighet til løslatelse skal idømmes for lovovertredelser begått av personer under 18 år,

b) intet barn ulovlig eller vilkårlig berøves sin frihet. Pågripelse, frihetsberøvelse eller fengsling av et barn skal skje på lovlig måte og skal bare benyttes som en siste utvei og for et kortest mulig tidsrom,

 

Har du tenkt over definisjonen av å bli frarøvet sin frihet? Eller nedverdigende behandling eller straff? Barn som er født i Norge, som ikke er kjent med tradisjoner, kultur, skikker eller regler i det landet de evnt kan sendes til - som jente/kvinne - på hvilken måte frarøves de ikke retten til frihet eller nedverdigende behandling eller straff? 

I mange år har vi hatt pågående saker, der vi har utsendelsesbegjæring på mennesker, som staten mener er en fare for rikets sikkerhet. Disse får "likevel lov å bli", fordi det er en fare for deres sikkerhet, ved å sende de ut. Hvorfor er vi mindre bekymret for barna? Hvorfor kjemper Staten og organisasjonene i ene øyeblikket for barns rettigheter, og ikke minst jenters sikkerhet - og i neste øyeblikk skal vi sende de ut, og rett inn i "løvens hule"? Jeg finner ingen logikk i det. 

Men hva hjelper det, om vi ikke står opp mot disse urettferdighetene?

Hjelper det å samle inn penger, støtte, være medlem, være fadder, gå i demonstrasjon - ja bry seg? Klart det gjør! Men, nei, man redder ikke verden over natten, og nei, man redder ikke hele verden i vår levetid heller. Men, man redder noen. 

De to jentene som trengte hjelp, fikk i går svar på sin ankesak. De vant. De ble trodd, og lagmannsretten har bestemt at Tingrettens dom ikke får stå. Det har nyttet. De har stått på, og det har vært med resultat.

Selv om disse to nå må vente på om staten anker, så kan de feire denne runden. Selv om det er andre som vil få avslag i morgen, har disse to, akkurat nå vunnet retten til å bli. Selv om UNE må lage nytt vedtak, som kan være negativt - har de håpet om et positivt vedtak. 

Det handler om å bry seg. Det handler om å omfavne de situasjonene som man ser nytter, og som gir håp til andre. Det handler om at det nytter ikke, og lukke øynene for elendigheten rundt oss. Det handler om at vi har det ikke bedre, om vi lar være å tenke på andres elendighet. Det handler om at kunnskap er makt, og ved å bry seg, og åpne øynene for verden rundt oss - kan vi være med å spre kunnskap og endre verden for noen man er glad i. 

 Skjermdump fra Haugsund Avis, Artikkellink

 

Gratulerer så mye til Hawjin og Nawjin, og ikke minst også foreldrene. Gratulerer til støttegruppen, og alle de som har engasjert seg og støttet med både gode ord og økonomisk. Og ikke minst, gratulerer og takk til de som gav jentene håpet tilbake, om å forbli Norske! Retten til å leve i det landet, de på samme måte, som mine jenter - har i sitt hjerte og føler seg hjemme og trygge i! 

I Oktober 2015 brukte jeg et utdrag fra Arnulf Øverland, i innlegg for Jenteaksjonen til Plan Norge. Det er et vers, som jeg mange ganger tenker over, og som jeg oppfordrer alle andre også - til å ta med seg. 

 

Du må ikke sitte trygt i ditt hjem
og si: Det er sørgelig, stakkars dem!
Du må ikke tåle så inderlig vel
den urett som ikke rammer dig selv!

Jeg roper med siste pust av min stemme:
Du har ikke lov til å gå der og glemme!

- Arnulf Øverland -
 

SignaturLik på Facebook * Lik på Facebook
SNAPCHAT: mediakaos


2 Kommentarer

Victoria Larsen

07.01.2017 kl. 12:49
Ønsker deg en god Lørdag :-)

I r l i n

07.01.2017 kl. 12:57
God helg!

Skriv en ny kommentar

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes i herlig hverdagskaos = MediaKaos. Kaoset er en familie + 1 rampete hund & 1 lat katt.

Siden jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - med lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer sammen med hverdagsblogging, og alt ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares med meg.

Snarveier:
Giveaway & Konkurranser
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.
Lik på Facebook
Lik på Facebook

SNAPCHAT: mediakaos
Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B780
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900

Tidligere maskiner:
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55

Tips og råd - Janome CoverPro ligger i den gamle bloggen.


Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos