hits

Northen Quarter i Manchester

  • 24.01.2018 kl. 13:04

I går var dagen der skoene virkelig fikk kjørt seg. Området Northen Quarter, ble utforsket i alle retninger. Jeg har tidligere forsøkt "å finne" dette kvartalet, når jeg surra rundt alene før jul. Men, når man ikke helt forstår at det er et område, med mange gater i - og ikke et enkelt kvartal, er det ikke enkelt å finne :p 

Men i går vandret vi en liten gruppe fra jobb, rundt å så - og dermed fikk jeg både sett og lært masse om området. NQ er "art area" i Manchester. Her finner du bl.a Manchester Craft and Design Center, og mange små, superkoselige (slitte) butikker. Her

Bildene over og under - er fra Deansgate Castlefield, hvor leiligheten min er. Under tramstasjonen, er det flust i nye, hippe restauranter, barer ++  Det er et relativt "ungt" område, og kanskje ikke førstevalget - om man er over 30 :-p 

Et tegn på at du er ankommet området Northen Quarter, er gateskiltene. De ser slik ut - se under. De er utrolig sjarmerende og veldig annerledes enn resten av byens gateskilt, så du skjønner fort om du er kommet til kunstens verden - bare ved å se på skiltene. 

På turen vår, måtte vi jo innom Craft and Design Center. Senteret består av masse små butikker/studioer, der man kan kjøpe ting. Hver enkelt kunstner har eget studio, og mange av de satt å arbeidet mens vi var rundt å så. 

Området er utrolig sjarmerende, men også veldig slitt. Det er gamle lave bygninger, mens området rundt - ved ringveien er høye moderne blokker. Ganske rart å se på egentlig.. 

Må vel være en av byens minste hotell? Men, samtidig var det faktisk flere av disse "mini-inn" i området. Jeg tror jeg hadde fått klaus av å bo der.

En av NQ største hobbybutikker. Denne ligger midt i Oldham str. Enkel å finne og stort utvalg. Det meste av stoffer ble solgt ferdigklippet. Ok priser, og de fleste kvalitetene var å finne - men jeg syns det er litt overveldende når man skal begynne å se seg rundt. 

Godt utvalg av hobbyting! Stor del med hobbyartikler, litt quiltestoffer, scrapping +++ her var det meste presentert. 

De solgte også garn i denne butikken. Merker som Rowan, Debbie Bliss, KnitPro og masse andre fine kvaliteter. Og selvfølgelig - masse akryl som vi nordmenn er så glad. (evnt ikke :-p ) 

Når du går nedover Oldham og mot Piccadelly Garden - kommer du forbi noen utrolig tøffe butikker. Om du liker retro stilen, er dette butikkene for deg. Skikkelig retrostil, med tilbehør - disse butikkene hadde det meste. Noen, ble kanskje litt veeeel spesielle også. I samme området er det mange med kule vinduer men OBS, noen av de er "Adult shops" - så vær litt obs før du går inn i dem :-p 

The Patron ligger på hjørnet oppover Oldham, mot PG. De har litt annerledes meny, og halvparten av det jeg spiste - ante jeg ikke hva var. Men det var utrolig godt. Vinkartet var også litt annerledes enn "standard" du finner rundt om - så det var også moro å få prøve noe nytt. Anbefales! 

Så.. fra 1030 -> 1650. Lang nok dag å traske rundt på. Men utrolig moro! I tillegg måtte vi jo bare slentre forbi kattebaren, for å se om det lå noen med paraplydrink i dag også. Men det var bare et par vanlige "kaffekatter" der. Men det var filmkveld i vente, så muligens det kom noen partyklare katter da :-) 

SignaturLik på instagram


0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes kaos = MediaKaos.

Jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, og dermed bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - og med en lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer over hverdagsbloggingen, og det hele ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares før bruk.

Snarveier:
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.

Instagram


Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900
Brother Scanncut 700

Tidligere maskiner:
Bernina B780
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos