hits

Kreativ 1 desember

 • 01.12.2016 kl. 08:10

Posene er på plass og 1 desember er et faktum. Kvelden i går gikk til å fylle posene og fordele gavene mellom de 3 som bor hjemme nå ;)

I år består 50% av jentene sin kalender av en hobbykalender fra panduro. Istedenfor 2 like, får de hver sin pose i kalenderen - annenhver dag. Slik lager de kalenderen sammen. Begge elsker hobbyting, så denne er perfekt.

Som kvalitetskontrollør her i huset, måtte Milo sjekke den nye kalenderen nøye! I tillegg tok det ikke mange minuttene før han hadde lært å trekke i snorene og løsne posene. 🙈

Håper alle får en fantastisk fin første desember. Jeg er på vei til Oslo på årets siste jobbreise. 😊 Når skal det bli deilig med litt lavere tempo mot jul.

Verden snurrer videre...

 • 09.11.2016 kl. 14:28

Verden er ikke gått under.... jeg tror det var flere enn meg som tenkte i disse baner, når de så valgresultatet i dag. Jeg var i seng 06 etter valgvake, og tenkte hvertfall på - hva skjer nå?

Men så... når jeg tittet utav vinduet på hotellet - var Oslo fredelig og uten noe spor etter nattens hendelser. Og det er nok slik, selv om vi er engstelige vil verden snurre videre. Spørsmålet er nok bare på hvilke vilkår.  

På bussen til Oslo ble jeg ferdig med en gammel ufo! Sikksakk skjørt nr 2, som har ligget i 1 år, er endelig ferdig. Mønster er det berømmelige klompelompe og det er strikket i Merino. Nå kan jeg begynne på noe annet.... så vurdere en ufo senere... for jeg har faktisk flere...... 😂

Mjau Mjau gavesøm . .

 • 15.09.2016 kl. 19:51

En bestilling fra Knøtta blir til. Bursdag nr 2 denne uka, og bursdagsbarnet ønsket seg visstnok noe hjemmesydd. Dermed ble det et sett i isoli og jersey.

Stoffene er fra Jydsk Stoflager og Stoffbutikken.no og vinylen er glitter og fra Vinhylhobby.no Fantastisk vinyl! Gleder meg vilt til å teste mer. Sammen med scanncut var det en helt ny verden å holde på med.

Nå krysses fingrene for at bursdagsbarnet liker det. 😊😊

The perfect couple?

 • 04.06.2016 kl. 21:37

Hva da, tenker du kanskje? Det handler ikke om kjærlighet og sussenuss kliss. Men min kvelds! Mojito og jordbær! Nam! 😀

Jeg bader aldri! Og da mener jeg så si aldri, bokstavelig talt.  Da skal det være temmelig varmt i vannet. Men i dag har jeg vært superflink, syns jeg selv da.... 1 time trening på treningsstudio og en joggetur ETTERPÅ! Jeg løp ned til ungene og mediapappa, som hadde rigget seg til på stranda. Dermed ble det et bad. Men om man er aldri så svett, så var det for KALDT! Seriøst alt for kaldt! Men! Jeg har badet og det på tross av  istid 😑😀

Selfie er jeg heller ikke fan av. Men de er flere som har spurt hvorfor jeg har så lite bilder av meg selv i bloggen, so here  goes. 

Frokosten bestod av kesampannekaker. Kjempegode ferske, og med salat til = smashing good 😚

Angry birds the Movie

 • 14.05.2016 kl. 11:52

I går var vi på Angry birds the movie. En morsom film for de små, med ørlite humor helt på kanten :) I starten er det litt "når kommer handlingen?" men det bryr ikke ungene seg om. Det var flere ganger jeg lo høyt og godt. Det er mange gode replikker, og det er en generelt morsom film. Vi hadde med oss 3 stk 9 åringer, og det var stor suksess. Anbefales om du har små som kjenner til Angry Birds...

Etter filmen var det veldig viktig å finne frem angry birds på ipaden igjen. 

Matilda (Maya Rudolph) peacefully channels her anger in Columbia Pictures and Rovio Animation's ANGRY BIRDS.

Bildene er fra filmweb og maxfilms

Mitt første diplom på !MANGE! år...

 • 12.04.2016 kl. 08:00

Så var første dag over. Ny dag, sol og spennende timer møter. En fantastisk kursholder guidet oss i går, med supert humør - jane iredale. Fantastisk person, Thomas - makeup artist som gikk både humør og stil - Jan Thomas en høy gang (syns jeg) Måtte le litt, sa standard feilen i etternavnet mitt var satt på, men men - gjør ikke noe. Kvakk kvakk....

Visste du at Skintific også er leverandør av Dermalogica? De har fantastiske kurslokaler! Lokaler generelt! :-) Av hensyn til tre sjenerte andre deltakere, ROK jeg ikke noen bilder fra makeup rommet. Men det var flott, som å gå rett inn backstage på en visning. Jeg ble mektig imponert!

Etter kurset ble det fantastisk mat i magen! Er du på Sjølyst, anbefaler jeg deg sterkt å sjekke ut dette stedet!

Lazy day !

 • 01.01.2016 kl. 16:37

// Sponset innhold //

Gud, så deilig å starte det nye året med ro! Eller ro og ro, vi startet med å få to av naboene som ikke var hos oss i går, på rester - så ro ! :P Rett før jul fikk vi en flott pakke fra Netflix, og ungene kastet seg over den. Når slikt ankommer, gjelder det bare å shoote bilder i en vill fart, noe jeg ikke rakk.. hehe. Så da er det om å gjøre å vente til ungene tar noe i bruk, og dermed benytte anledningen! Det er ingen hemmelighet at Lazy days her, brukes en del foran Netflix. Jentene er litt rundtom, Medium sover enda (!!) og Jumbo er straks på vei hjem fra besøk - dermed er jeg godt plassert med macen på fanget og Carrie  på skjermen. Jeg tilhører de som satt klistret foran SAC gjengen da det først rullet over skjermen. Og jeg husker følelsen da jeg første gang reiste til NYC, med serien på minnet :) STORT :) 

Lazy day for Knøtta ble leker som var i Netflix pakka. Leker og caps, stor lykke. Ungene er ville etter stæsjet, og reklamerer gjerne for Netflix. En svært fornøyd Netflix Streamteam familie der altså ! :p Lille var kjapp til år røske til seg en liten bag/veske og lue. Det er visstnok dødskult at det står Netflix på :) Jumbo surret rundt i går med selfiestang og kulepenn - kjempehappy over sin fangst. Og Medium stakk av med hettejakke og powerbank. Moro at pakken inneholdt noe for alle! :) Puslespillet har samtlige satt sammen - så det er jo fint at selv om #Netflix er skjermunderholdning, kom det morsomme ting i pakka, som fikk ungene litt bort fra skjermen også :-) Nå skal jeg se et par episoder av Carrie med bena høyt, og la roen komme over huset! Hva bedriver du første dagen i 2016 med? 

 

#netflix #streamteam #netflixstreamteam #underholdning #streaming #serier #kult #pakke #barn #familie #mamma #mammaliv #teknologi #foreldre #familie

Netflix all around the world...

 • 27.12.2015 kl. 16:05

Visste du at hvorhen du reiser, kan du omtrent ha Netflix med deg i lomma? Så sant du har nettilgang hvertfall! Da vi var i New York, logget vi på Netflix, og en verden åpnet seg - som vi helst ikke ville reise fra. Hehe.. kveldsunderholdningen var plutselig serier, som inneholdt sesonger vi ikke har tilgang til enda, her i Norge. Jeg pløyde meg gjennom The Fosters, sesong 4 og nesten hele sesong 4 av Switched at birth. Det ble et par sene kvelder.. :) Jeg elsker disse to seriene, de er så feelgood! De går på ABC normalt og Netflix viser de her i Norge. Nå i julen er det jo masse koselig tid til tvtitting, kanskje med et glass vin og noen du er glad i, i armkroken :-) ? 

Har du noen favorittserier på Netflix? Minstegutten her, har helt dilla på The Flash - mens eldstejenta driver å jobber seg gjennom Peppa Gris.. :) Hun fikk AppleTV til jul, og dermed er det duket for mange timer, der vi må etterlyse henne fra rommet sitt :-) 
Netflix er moro både hjemme, og på reise. Og ikke minst nå i julen, når man kan samle familie i sofaen hjemme eller på hytten :) 

 

#netflix #netflixstreamteam #streame #utlandet #appletv #serier #se #familie #abonnement #sponset #sepåtv

Netflix - home & on the go

 • 13.12.2015 kl. 22:03

Her i huset er vi 6 stykker, som effektivt bruker Netflix. For min del, brukes det flittig på reise, og jeg syns det er litt moro at innholdet endrer seg i forhold til landene man er i. I sommer med brukket fot, og reise både i Norge, Sverige, Danmark og FInland - var det spesielt kjærkomment. 

Jeg pleier å bli litt oppgitt av ungene når vi reiser, for det første de spør om er: "er det nett her?" For så koble seg opp mot Netflix og andre sosiale medier. Om vi er i London, Sverige, Danmark, Norge - spiller ingen trille, vi har nettbarn! Utfordringen er å begrense det, ned til et akseptabelt nivå. 

En annen ting, er at med vårt abonnement, har det maks 2 skjermer tilgjengelig. Jeg er en av de som har hatt Netflix fra de kom til Norge, og har vært trofast siden. Men vi hører titt fra kjeller til loft, eller omvendt "hvem er det som ser på Netflix nååååååå?" Til tider, føles det som eneste enheten som aldri klarer å koble seg på, er meg selv - som faktisk betaler for tjenesten! :-p 
Vi er nå så heldige, og få være en del av Netflix Stream Team 1 år. Gjett om det var 4 unger som ble glade! Det vil ´dermed si, at de er sikret at mammaen ikke sier nei, 1 år fremover hvertfall.. hehe. Ikke det at jeg hadde tenkt til det, men man kan jo ytre det av og til, når man er litt lei skjermtittingen. 

Knøtta er helt avhengig av "preteenagerseriene" som jeg kaller det. For 8 år siden, var vi gjennom dette med Medium, diverse #barnesåper på skjermen. Nå pløyer de to minste samme seriene! Medium har pløyd alt av Breaking bad, og blir ofte svært så kreativ etter for mange episoder - og er nå lost i Walking Dead. Jumbo har vel sett alt det går an å se, av bilrelaterte serier og filmer.. hehe :) 

Jeg og mediapappa? Vi er nesten ikke laget for slik som Netflix. Hvorfor ikke? Fordi vi ikke klarer å se "EN EPISODE" og så kose oss med en ny i morgen. Vi sitter alt for sent oppe og ser mest mulig. Verre enn ungene faktisk. Hva skal man si, når man prioriterer lite søvn, for å pløye flest mulig av House of Cards, fra premiereslippen? Det er nok flere enn oss, håper jeg.. :p 

Nå gleder vi oss masse til enda ett år med ubegrenset tilgang til moro, tv og film! :) Hurra for tjenester som Netflix - og ikke minst, joda - neida, man skal ikke bruke skjermen som barnevakt. Men feks. som bilde over viser, det er UNDERVURDERT, takknemligheten for skjerm + Netflix kl 0545 om morran! :-P 

 

#Netflix #netflixstreamteam #streamteam #tv #appletv #ipad #macbook #imac #ipod #kos #memberof #kult #moro #bloggen #mediakaos #nett #streaming #nettv 

Siste sjanse til å melde deg på!

 • 31.05.2015 kl. 09:36

I morgen trekker jeg vinneren av billettene til Tusenfryd - 4 stk billetter til en familie. Den 10 Juni trekker jeg kongeparken, Bø og Dyreparken. Jeg har endret litt på kriteriene, for å få flere til å melde seg på. Det er fortsatt kriterie at disse billettene vil hjelpe en familie, som normalt ikke drar på slike ting - kan få oppleve det. Men er du usikker på om du kvalifiserer - meld deg på, så vil jeg vurdere det - når jeg leser gjennom :) Du trenger ikke leve under "fattigmannsgrensen" for å melde deg på, men feks at du ikke har råd til dette i høyesesongen - skoleferien feks. Søk ! ;) 

Mange skulle gjerne ønske at de kunne ta med arvingen på all slags fornøyelsesparker. Sommerferien er for mange et mareritt - og det å være liten, og ikke skulle oppleve noe "i år heller", er ikke alltid lett. Derfor vil jeg gjerne gi noen muligheten til å vinne en tur til en av Norges fineste fornøyelsesparker, Dyreparken, Kongeparken, Tusenfryd, Bø Sommarland eller Vitensenteret? 

Klikk i høyre kolonne, på den parken du har lyst å lese om, hva som skal til for å melde seg på! 

 #mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #giveaway #konkurranse #vinn

#denfølelsen - dinosaurtiden

 • 22.05.2015 kl. 18:28

Dinosaurtiden - på mange måter. Ikke bare fordi jeg ser at jeg blir eldre, i takt med at barna vokser til (idiotisk naturlov det der, og selv om man sier man er 20 i hodet - er det noe med de fysiske lovene, som gjør at andre tviler på dine aldersfakta) Og så har man den delen, der man må forholde seg til ting - som jeg trodde var årtider unna! (Altså, hvertfall inntil jeg psykisk var passert 30 selv... :-p ) 

Som for eksempel, det er er ungene som vokser for fort, og ikke jeg som eldes i naturlig tempo - når eldstemann nå har lånt mediapappa sin bil - med bestekompisen bak rattet - for å hente besøk fra vestlandet. 1 time hver vei, og jeg tar meg selv i å tenke at vi har heldigvis en bil ekstra hjemme + en mc. Da er man blitt litt gammel... (?) Jeg er ikke begynt på neglene enda, men jeg kjenner at hver gang det vibrerer i mobilen, hopper hjertet over et slag :-p Da er man også blitt litt gammel..... (?) 

Det er underlig med det - overgangen fra vilter, tilstadighet - tilsnakkende guttunge -> halvseriøs tenåring, som prøver å vise ansvar. Og når poden først er litt ansvarlig, så sitter man med nervene i spenn, og tør ikke helt å tro på det - inntil det motsatte er bevist. Vi har hatt mange milepæler, på Jumbos snart 17 årige vei - men denne, i dag, kjenner jeg er en av de største - hittil. (Jeg tror ikke jeg er i stand til å blogge, om han skulle komme hjem med arvtaker beskjed :-p )

Den første vi svarte ja på, der vi satt litt i stillhet etterpå - kikket på hverandre, og egentlig undret litt over hva vi hadde svart ja til - var; "Kan jeg sove over hos dama? Du kan ringe mora hennes, om du vil sjekke om det er greit....." "Ja" stotret jeg frem. Og så.... litt sånn halvforvirret blikk på mediapappa og spørsmål uten lyd: Visste du at han hadde dame........ ? 

Vi skal nok gjennom mange flere slike, og Jumbo baner nok en del stier for sine 3 yngre søsken. Så får vi se om vi er klare for eldrehjemmet, når knøtta er ferdig med tenåra :-) Og når Jumbo er ute å farter, og nærmer seg førerkortopplæringstid på klasse B - trøster jeg meg med at Medium ikke er fullt så langt avsted på stien enda... :) 

 

#tanker #familie #foreldre #mamma #Mammablogg #humor 

 

 

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes i herlig hverdagskaos = MediaKaos. Kaoset er en familie + 1 rampete hund & 1 lat katt.

Siden jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - med lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer sammen med hverdagsblogging, og alt ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares med meg.

Snarveier:
Giveaway & Konkurranser
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.
Lik på Facebook
Lik på Facebook

SNAPCHAT: mediakaos
Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B780
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900

Tidligere maskiner:
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55

Tips og råd - Janome CoverPro ligger i den gamle bloggen.


Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos