hits

En god historie....

 • 22.12.2017 kl. 13:14

Nå kan du prøve Storytel til en helt fantastisk pris. Normalpris er 199, pr måned. Nå i jula (som er perfekt til å sitte med lydbøker) kan du teste 30 dager til 9,- 

Normalt er introduksjonstilbudet 14 dager gratis, så til 9,- er det jo superbillig med en måned. Jeg bruker Storytel MYE selv. Elsker å sitte med lydbok når jeg syr eller strikker. Eller bare surrer rundt hjemme. Bøkene kan lastes ned offline, noe jeg digger når jeg er på reise - for da slipper jeg å være avhengig av nett og styr. Last ned, og lytt! Enkelt! 

Det er INGEN binding på tilbudet, så når det først er aktivert - velger du selv om du vil fortsette eller avslutte. Men jeg elsker Storytel og vil selvfølgelig anbefale deg å fortsette. Og, kanskje det er en fin julegave og gi til noen? 1 eller flere måneder med gode bøker? 

Hvis du vil prøve 30 dager for 9,- så TRYKK HER

 

 

// REKLAME //

 

Topp 5...

 • 26.01.2017 kl. 14:45

Jeg elsker bøker. Ikke bare håndarbeidsbøker, men også skjønnlitteratur. Noen forfattere har jeg alt av, og bare MÅ ha bøkene i hardcover, i hylla. En av mine desidert største helter, er han som ligger som nr 1 her på listen. Sammen med sikkert, MANGE andre - elsker jeg bøkene til Jo Nesbø. Både Harry Hole, og doktor Proktor er herlige figurer, og historier man blir slukt inn i.

Men så.... 

Altså *litt blygsk* å havne på samme linje som disse, er jo litt kult? :) Dette er oversikt fra bokklubben, over bestselgere akkurat nå. Og jeg er nr 5 der. Jeg digger at så mange koser seg med boken, og at sygleden spres enda mer! Og omtalene som ligger ute, er også positive! Ai laik! 

Elsker du å sy, vil lære, kan, er viderekommen .... så er denne boken noe for deg. Er du en litt større str, så er PLUSS boken noe for deg. Den utkom i 2015 og inneholder masse flotte mønster, hovedsaklig i str 46-56 :) // REKLAME FOR EGEN BOK //

Vinner av navnekonkurransen...

 • 24.08.2016 kl. 20:03

... eller det ble ikke den tittelen som vant, men alle forslag var med i trekningen! Jeg liker veldig godt forslaget til vinneren, men nå ble det Sy til dame som ble tittelen. :) Boken er nå lansert, på Gyldendals høstlansering og vi går en spennende tid i møte! Jeg gleder meg som et barn, til å holde det første eksemplaret i hendene ! Vinneren er Randi Henie Strand! Hun er så heldig å få en flott saks fra Stoffbutikken.no (Sponset produkt) 

Gratulerer så mye ! 
 

Bokshopping på amazon

 • 29.03.2016 kl. 21:50

Selv om jeg mottar bøker i bøtter og spann, i løpet av kalenderår - og magasiner, er det vanskelig å la være. Hva? La være å shoppe... shoppe bøker, nye magasiner, det kommer stadig noe inn over dørstokken. Nå er det 3 bøker på vei til meg, fra amazon.com. Jeg elsker amazon. Lav frakt, og billige bøker, og bøker er momsfritt inn til Norge - lite avansert og lærerikt :-p 

Gertis sine bøker er fine. Jeg har et par fra før, og de inneholder masse fine mønster! Og når jeg så Ultimate dress book, ble den lagt i kurven ganske kjapt. :) Det samme gjaldt en artig bok om den lille sorte, og en "hurtigbok" i kjolesøm. Spennende å se hvordan disse er, når de kommer. Estimert tid er 4 April, noe som ikke er ille, med tanke på at de ble bestilt i påsken. Mens jeg bestilte disse, så jeg at det kommer enda en ny bok i serien "the sewing bee". Den engelske, opprinnelige "symesterskap" serien. De har tidligere gitt ut 3 bøker i serien, samt at den kvinnelige dommeren har gitt ut 2-3 "Bibler" i tillegg. Fine bøker det også. Og selvfølgelig, godt plassert i bokhylla mi.  

Hekle deg en venn

 • 26.01.2016 kl. 15:50

//Reklame // 

Ny, spennende bok ramlet ned i postkassen i dag. Supersøte figurer og diverse - 35 modeller i boken. Det var utrolig mange søte dyr, jeg falt pladask for, blandt annet den stygge andungen. Ikke mye stygg? Du kan bla i boken HER


Gjem bort de heklede gryteklutene du startet på for fem år siden, og bytt ut dukkene til barna dine med heklede rever og dinosaurer. Finn din favoritt, lag din egen vri og varier med fargene. Disse vil garantert ønskes velkommen i leken.

Her finner du 35 oppskrifter på humoristiske dyr og leker, som vil glede både små og store mottakere. Oppskriftene er svært detaljert presentert, og man behøver ingen forkunnskaper i hekling. Lær deg hvordan du hekler en fastmaske, og du er i gang. Før du vet ordet av det, blir du inspirert til å gå egne veier og lage dine egne fantasidyr.

Følg Anette på Instagram på profilen @bareanette for mer inspirasjon.


Mer info her: http://www.gyldendal.no/Fakta-og-dokumentar/Hobby/Hekle-en-venn.-35-figurer-barna-vil-elske

#bøker #håndarbeidsbøker #hekle #heklelek #hobby #homemade #håndlaget #hobby #garn #kos #lageselv 

Postkassa byr på.....

 • 15.01.2016 kl. 14:55

.... spennende strikkebok. Helt ny strikkebok utgitt av Marte Helgetun. Boken er utgitt på samme forlag som jeg gir ut, Gyldendal

Klompelompenatt....

 • 11.11.2015 kl. 22:27Jeg lovet egentlig meg selv, ganske så dyrt og hellig - at jeg aldri skulle strikke sikksakkskjørtet. ALLE strikker det, og ALLE viser det på FB. Men! Om jeg lar være å vise det på FB, og jeg lar være å si det så høyt - så har jeg altså ett sikksakkskjørt på pinnene. Jeg skylder på en strikkeklubb venninne, som MÅTTE ta de med på fredag.. hmpf.. dermed ble det kjøpt inn garn på vei til Stavanger. (jada ironien i å kjøpe garn på vei til strikketreff) men iallefall.. 

Men sort... det var den eneste fine fargen de hadde igjen :( Og dessuten så tenkte jeg, sort er fint! Men hva er sort ikke fint til? Jo, kveldstrikk! Noe j*** herk er det faktisk. Man ser jo ikke en d**. :-) Så mulig man skal snu døgnet? Jobbe fra 16-23 og strikke fra 08-15, for dette bør gjøres i dagslys, eller med hodelykt.. hehe... 

Jeg er ca halvveis og veldig usikker på om det er så gøy å strikke, som jeg innbilte meg at det skulle bli..... :-) 

 

#klomplompe #sikksakkstrikk #skjørt #håndarbeid #strikke #strikking #hobby #glede #homemade #jobbmamma #mammaliv #mote 

Pakke, pakke og pakke en til..

 • 09.11.2015 kl. 14:58Det er moro, men disse bøkene veier en del! Og de må pakkes skikkelig inn, så de ikke tar skade i posten! Jeg er glad jeg ikke har hovedansvar for å sende ut disse bøkene, posten tar sitt og tiden med å organisere sending - er ikke bare bare :) Men utrolig moro når de går ut døra! I dag leverte jeg en bok lokalt også, og av alle ting - var det ei hyggelig dame som er i samme fotoklubb som meg. Verden er liten? 

Det høljer ned, både katter og hunder evnt mye regn :-) Skulle tro vi hadde tatt med oss sørvestlandsværet ned hit til sørlandet. Men men, etter regn kommer sol! :) Snart middag, og ikke minst trekning av bok! Har du meldt deg på? 

 

#mediakaos #giveaway #altomhåndarbeide #sybok #sydinegengarderobe #jobbmamma #gyldendal #pakke #bok #hobby #håndarbeid #homemade

Sy din egen garderobe 34-56 - informasjon

 • 08.11.2015 kl. 18:07Boken er begynt å ankomme mange hjem, og meningene på Facebook er mange :-) Men jeg tenkte å lage ett innlegg, med litt informasjon her. Boken kom i butikkene i slutten av Oktober. 

Bakgrunn:

I våres la jeg ut spørreundersøkelse på forskjellige FB grupper, hvorvidt det føltes som et behov, med en plussbok. Tilbakemeldingen var MANGE, og positive til en slik bok. Som sagt så gjort, arbeidet startet sammen med Gyldendal Forlag. OVer 200 sider og nesten like mange modeller, ble sendt som skisse, og vi brukte mange timer, på å lande inn de 60, som du finner i boken i dag. Forlaget ønsket å ha med noen av S+  modellene, som altså går fra 34 - 44/50. MEN! Det er ikke mange av disse, totalt er det hovedsaklig, overvekt av 46-56. De minste er mest for å fange de som ligger midt i mellom pluss og vanlig. Disse modellene er også modeller som enkelt kan justeres. Modellene er en samling av Alt om Håndarbeides PLUSS dame mønster, fra de siste 6 årene. Liker du dette, så husk at hver måned kommer det nye Pluss modeller i magasinene. Du kan kjøpe de løst i kiosk eller abonnere. 

Her ser du en oversikt over hva som er i boken. Av disse, er det få, noen modeller som er i de minste størrelsene. Dette er en PLUSS bok - med 46-56 i fokus. Visste du at vi lager alt på huset i Kolding/Danmark selv? Her lages mønsterne, graderes, sys på systuen og så sender vi plaggene på foto - sammen med Christina, min danske redaktørkollega - før de ankommer våre grafikere som setter opp magasinene :-) Her kan du se en liten smakebit. Her kan du også se noen av modellene som er fra str 34. Legg merke til på bildene, at størrelsene står ved hvert plagg. Som du kan se, er det lagt fokus på snittmønster til store damer. Men modellene er "typiske" mindre størrelsesplagg - man MÅ ikke kle seg i sekk eller kasse, fordi man er stor! Boken inneholder også en syskoledel, her finner du oversikt over tekstiltyper, nåker, utstyr, sytips, måleskjema +++ i tillegg finner du tilpasningsider. Hvordan justere for stor byste feks, øke/minske buksesnitt, skjørt +++ her er det masse tips for å få plagget til å sitte helt perfekt. 


Husk at ytterst få av oss, passer "out of the box". Det vil si at alle bør mer eller mindre justere litt på et mønster. Jeg ser at mange skriver at de kjøper mønster, for å slippe å justere - men det er ikke så mange som har mannequin-centlongkropp. Noen har det, men gjennomsnittet har litt variasjoner :) Lag deg et måleskjema, mål deg over byste, under bysten, livet/midjen, det bredeste partiet over hoftene, og rompa. Når du skal sy, finn den størrelsen som er nærmest deg. Bysten og hoftemålet er viktigst, de andre justerer du lett. Se i boka, hvordan du tar inn eller ut mønsteret i livet, evnt forlenger eller forkorter, osv... :-) Ram inn målene dine, og ha de lett tilgjengelige! :D Lykke lykke til med dine kreative prosjekter! 

Boken har en egen Facebok side: https://www.facebook.com/groups/101192486913796/

 

#altomhåndarbeide #mote #syselv #homemade #hobby #håndarbeid #gyldendal #sybok #jobbmamma #jacobsenpublications #søm #symaskin

Boktips - nyheter

 • 06.11.2015 kl. 20:06

Disse to bøkene kom inn til meg i går. To nye strikkebøker fra Juritzen Forlag. Disse skal med som boktips i magasinene. Hundestrikken er fin, men eh.. kanskje litt begrenset publikum? Flåklypa boka derimot, er helt fantastisk! Så fin bok. Oppskrifter, bilder og tegninger - samt historier i fin forening. Knallfin bok ! Anbefales. Bøkene kan kjøpes i bokhandler eller på nett. innlegget inneholder reklame for bøker

 

#håndarbeid #bøker #hobby #juritzenforlag #strikk #strikking #hundestrikk #flåklypa #hobbybok #boktips #altomhåndarbeide #homemade

Boklykke er....

 • 19.10.2015 kl. 13:14

.... når det ligger mail med dette bildet! Boka er kommet fra trykk! Gud som jeg gleder meg til å se den!

Boktips: Strikk fra Gustav og Berta

 • 11.05.2015 kl. 12:56

Denne lå å ventet på meg i postkassa i dag, ser ut til å være en kjempefin bok. Masse fine oppskrifter og i mange aldre, det liker jeg. 

Søstrene Eli Østgård og Mette Harbo har til sammen elleve barn, og har strikket siden de var små. Sammen driver de den populære bloggen Gustavogberta.blogspot.no. Slikt blir det bok av. Ikke bare en, men to! Strikk fra Gustav og Berta er duoens andre bok og en naturlig oppfølger til den populære boken Strikk til smårollinger. Her viderefører søstrene sin forkjærlighet for den trendy retrostilen innen strikking, de finner inspirasjon fra gamle fotoalbum og lager plaggene på nytt med sin egen vri. Men de har også latt seg inspirere av dagens motebilde og laget plagg med et mer moderne snitt. Til sammen blir dette en bok fylt av vakre og praktiske plagg og tilbehør som alle er klassiske og tåler tidens tann.

Her finner du over 60 selvkomponerte strikkeoppskrifter fra det helt enkle til de mer kompliserte strikkeplaggene. Hver oppskrift er merket med vanskelighetsgrad. Alle oppskrifter er gjennomgått av fagkonsulent.

Eli Østgård (født 1969) og Mette Harbo (født 1975) driver den populære bloggen Gustavogberta.blogspot.no. Eli er utdannet hjelpepleier og er bosatt i Drammen, Mette er utdannet gullsmed og bor i Stavanger. De har tidligere utgitt bestselgeren Strikk til smårollinger (2014).  

Sakset fra Gyldendal sin side, innlegget er sponset/reklame.


#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre #hobby #strikk #bok 

Oppvekst - noe å lære?

 • 28.04.2015 kl. 11:06

Etter å ha gått som et blylodd ned for telling, etter litt frokost - fant jeg dette magasinet i posten. Etter en liten peptalk av mediapappa har jeg lavere terskel for å handle magasiner nå :-p

Fronten facsinerte meg "hjelp vi har fått en tenåring i hus" videre med "abc om ADHD" og "gullunge" og den siste jeg så på "sender du med tenåringen en flaske vin på fest" (som jeg forøvrig ser de kan takke seg lykklige for at grafiker har linjeskift)

Etter å ha lest den siste, som er basert på et leserpanel/foreldrepanel - er jeg ikke noe klokere eller mener noe annet enn jeg gjorde før. Jeg skal blogge om det senere, men hva mener du? Ville du gjort det?

Kveldstitt i "the book"

 • 26.04.2015 kl. 23:52

Godt over 200 sider, mer oppmot 300 - skal leses, kommenteres, feil ut - riktig inn. Nå begynner arbeidet og produktet å ta form. Jeg leser noen sider i kveld og så er det større gir i morgen. Moro med egen bok!!

Sneak Peak på boka....

 • 22.04.2015 kl. 23:05

Jeg har fått previews av boken min! Det er SÅ moro. Presentasjonstekst er nå laget klar til Gyldendals høstkatalog - og det er nesten litt uvirkelig at jeg skal få stå i Gyldendals høstprogram i år! :) Superspennende prosjekt... 

 

#bok #gyldendal #plussprosjekt #håndarbeid #søm #sy #syselv #jobbmamma #mamma #medialiv #Mammaliv 

Spennende dager

 • 20.04.2015 kl. 22:56

Nå er utkastet mitt på boken, hos grafikere hos Gyldendal! Det er så spennende ! Tenk i høst, kommer det en bok, med mitt navn på - for salg i bokhandlere og på nett! Håper boken vil falle i smak hos mange - undersøkelser viser hvertfall at det er "behov" for den! :) 

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #bok #forfatter #gyldendal #utgiver #pluss #søm #håndarbeid #sy #mobilblogget

Boktips: Sewing Bee

 • 20.04.2015 kl. 09:15

@

Bøker fra den britiske serien - det er også utgitt en norsk bok, fra den norske sesong 1. 

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #håndarbeid #søm #boktips #bøker

Boktips: Burdastyle

 • 18.04.2015 kl. 14:20

For deg som elsker å sy motetøy! Burdastyle sine bøker er fantastiske for deg som vil sy moteklær til deg selv. Lærerike og masse fine mønster. Disse bøkene er legendariske i statene, blant mange sømdamer og menn. De kan bestilles fra Amazon.com 

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #bøker #tips #bok #håndarbeid #søm #sy #syselv 

Boktips: Sjarmerende retro

 • 17.04.2015 kl. 10:05

Denne boken fikk jeg tilsendt for en stund siden, en superartig kreativ bok. Masse foskjellige kreative ideer innenfor hobby. Verdt en titt :) 

#bøker #boktips #bok #håndarbeid #hobby #mamma #jobbmamma #mammablogg #mammaliv #redaktørliv #interiør #tips 

Boktips: Pickles

 • 16.04.2015 kl. 17:30

Vil bare komme med et boktips, Pickles - enda en strikkebok. Jeg er så heldig at jeg får tilsendt bøker fra forlagene - for at jeg skal se gjennom de - og evnt ta de med som boktips i magasinene. Derav, MANGE bøker i hyllene etterhvert. Noen bøker, blir helt ærlig bare skyvd vekk - eller gitt til hobbybokglade svigermor - men de fleste blir med. Den første Picklesboka lagde jo nesten Beatles tendenser i strikkemiljøet - og jeg tror ikke denne ble mindre - godt mottatt - da den kom. Iallefall, vil du ha en fin bok, med barneoppskrifter i - er denne fin! :) 

Innlegget er reklame for en bok

#boktips #bok #håndarbeid #jobbmamma #mamma #strikking #strikke #mammablogg #mammaliv #strikkeliv #medialiv #garn #strikke #hobby

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes kaos = MediaKaos.

Jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, og dermed bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - og med en lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer over hverdagsbloggingen, og det hele ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares før bruk.

Snarveier:
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.

Instagram


Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900
Brother Scanncut 700

Tidligere maskiner:
Bernina B780
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos