hits

Vis meg veien...

 • 30.10.2018 kl. 16:11

Reklame | Vinylhobby.no

... hvertfall til din "avdeling". Når man har et værelse, som man deler - noen dager pr måned, må man gjøre det beste utav det. Så litt morsom dekor er ikke å forakte. Vinylen er fantastisk å arbeide med, og er fra Vinylhobby.no, og heter RITRAMA 670, utendørsvinyl. Super enkel å pille løs motivene og flytte/overføre. Anbefales! :) 

Enkel mosegummidekor

 • 29.10.2018 kl. 15:09

Så har man fått litt tid til kreativitet igjen. Jeg så det var noen som spurte på Facebook om man kan skjære i mosegummi med Scanncut, SÅKLART man kan. Dermed måtte jeg jo lage noe med mosegummi, og denne gangen noe spennende - en tanke jeg har lekt litt med en stund. Nemlig lage bilder (en slags 3D effekt) med mosegummien.

Man ser det ikke så godt her, men live er det noe helt annet. En utrolig kul, og billig effekt! 

Den nye maskinen er utrolig lett å bruke. Den tester, skjærer og alt går som en drøm. Den fjusker litt hurtig, om man ikke er nøye med å rense kniven ( !TIPS ! ) men det kan man leve med? :) Som dere ser, er menyene endret på, i forhold til de tidligere modellene. Det har jeg også vist, i tidligere innlegg. 

Testkutt er utrolig enkelt med DX. Den kutter selv, helt til den "fornøyd". Så feks med mosegummi ser man at kniven går over testkuttet flere ganger. Når testen er klar, trykker man bare start og den går igang. Jeg har til nå, aldri måtte testkutte mer enn en gang. 

Til og med glittermosegummi tar den lett som ingenting! 

Utrolig gøy, enkelt og billige effekter til jentenes soverom

Design packs - scanncut

 • 19.10.2018 kl. 13:19

Reklame | Lillestrøm Sysenter

Det er kommet mange nye design packs til Scanncut. Både lace/blonder og Disney. De fleste heter Paper Craft Collection, men man må selvfølgelig ikke kun brukes til papir. Jeg skjærer ut i både vinyl, mosegummi og papir. Jeg har også laget rhinestone/krystaller av det ene motivet. Det er utallige muligheter, hvordan designene kan brukes. 

Det er superenkelt å "installere" designene. Jeg anbefaler alltid at dere legger de inn i den online versjonen av Canvasworkspace/scanncutcanvas, så har du de tilgjengelige hele tiden, fra alle mulige enheter (laptop/pc/nettbrett/telefon) Men ! Du skal være oppmerksom på en ting, og det er at kodene fra nå av er knyttet mot 1 enkelt maskin. Med andre ord er det ikke som tidligere at du kan bruke det på flere maskiner samtidig (om du er en av de få med flere varianter) eller "låne" de til en annen, med Scanncut. Eneste haken ved dette, er for min del som har 3 maskiner registrert på meg - og kun en av de, kan bruke kodene. Kjøper du ny maskin, må du desverre dermed kjøpe nye koder, foreløpig. Jeg har sendt en henvendelse, der jeg spør om nettopp dette. 

Som du kan se er det mange packs å velge mellom. Jeg har innstallert/viser dere oversikt ovenfor, over M&M Mouse Collection 1. Mickey & friends applique er noe jeg godt kunne tenke meg å teste ut. Men den var ikke ankommet distributør da jeg var der i helgen. Den vil også være kul å bruke sammen med broderimaskin, og har du Brother, vil arbeidet være enda enklere for deg, enn ved formatering av filer.

I Canvas er det kommet en ny fane - den kan du se til høyre, og heter Disney. Her finner du alle de tilgjengelige packsene. Du må kontakte din forhandler, for å få jøpt koder, så disse åpnes. 

For dere som har arbeidet med gamle scanncutcanvas, så er menyen i profilen annerledes. Det kan du se under her. Det er flere og mer avanserte valg, men det  er enkelt å navigere seg rundt. 

Heldigvis sier mange av tingene seg selv, og du legger inn verdikoden du har fått - og så kommer pakken opp automatisk. Som nytt, skal du også legge inn hvilken maskin (har du lagt inn serienummer, får du opp din maskin) du vil kjøre designene inn til. 

Under Pattern collection ligger det også en oversikt, det er over andre typer - altså annet enn Disney. Disse skal du også ha en verdikode fra forhandler, for å få åpnet. 

For deg som bruker windows, så er det nå oppdatert versjon av det nedlastbare canvasworkspace. 

Maskinen som kan alt - SNC DX

 • 18.10.2018 kl. 13:08

Reklame | Lillestrøm Sysenter, Vinylhobby.no

Så er den endelig testet, og er den så fantastisk som det lot som å være? Ja! Det er den! En rå maskin, som det var vanskelig å pakke ned i esken igjen, fordi man ikke hadde tid til å leke mer - men måtte reise hjem, og sende maskinen etter. Om den automatiske funksjonen/automatisk kutt - jeg sier bare magisk! Den er helt fantastisk, og selv om den kanskje hadde lyst å jukse litt i starten, hentet den seg fint inn etter litt justering og godsnakk (oppgradering) Jeg testet både vinyl, mosegummi, papir og tegne med den. Alt gikk som en lek. 

Hva er det aller beste utenom kniven? Altså en god nr 2? Stillhet! Den kan ikke sammenlignes med de andre modellene. Det lyder som det deiligste kattemalet i forhold, og den arbeider stille og rolig. Alt av "harde" lyder er borte. 

Som standard følger det med Brother sin originale penneholder (HER er et eget innlegg om den) et utvalg tusjer, og en automatisk deep blade holder (inkl blad) Du kan også bruke dine gamle holdere og kniver - men da må du bruke manuelle innstillinger ved kutt. Du som har kjøpt kit (krystaller, preging +++ ) tidligere, kan selvfølgelig bruke dette videre. 

Se under her, hvor fint maskinen arbeider når man tegner med den. Denne funksjonen elsker jeg! Jeg bruker mest den universale holderen, (eget innlegg) men den originale er også morsom. 

 

For de som akkurat er blitt stødige i menyene til 600/700/840/900 så er der en liten hake, her i DX er nemlig alt gjort om på. De grunnleggende funksjonene er gjort om på, så her er det bare å sette seg ned med tid, tålmodighet eller melde seg på et kurs ♥

Uansett hvilket materiale det ble skjært i, så håndterte maskinen det helt ypperlig. Det er en ren fornøyelse å arbeide med den. Og til de som trodde det ikke kunne bli enklere, det kan det altså. Du må ha nye matter og kniver til maskinen (rengjøring og vedlikehold er det samme), men eller kan du bruke samme utstyr og koder fra KIT boksene, til denne, som de andre foregående modellene. Noe jeg liker utrolig godt! Nemlig at ikke alt må byttes ut. 

Ellers må jeg få si; tusen tusen takk til alle de 19 som var på kurs i helgen! Jeg gruet meg faktisk i forkant, delvis fordi det var godt over 6 måneder siden sist kurs, og fordi jeg følte meg litt usikker på det nye opplegget. Kursene er litt lagt om, men det ble kjempegodt mottatt! Tusen takk for alle de godene ordene, og ikke minst tilbakemeldingene i etterkant, om at dere syns det har vært både lærerikt og hyggelig! Det var en utrolig flott start, til de kommende månedene - når vi for alvor skal i gang igjen. Har du lyst å arrangere kurs og selger Scanncut, kan du kontakte Kenneth Fellingen hos Lillestrøm sysenter (distributør) - det er han som organiserer og setter opp SNC kurs rundt om i Norge. :-) 

Og til sist, tusen takk til de søte nye eierne av Vinylhobby.nosom man ikke kan si annet enn at viderefører den samme flotte servicen og produktene (og mer til...) som de forrige eierne. Bedre informasjon, merking og oversikt på produktene har jeg HELT ÆRLIG ikke sett - så de anbefales på det varmeste. De som går på kurs hos meg,  får alltid en startpakke som vi arbeider med, fra Vinylhobby.no. Så en stor takk til Lotte og Bård også ! ♥

Foto: Martin Hernvig

Foto: Brother international, USA

 

Ps. Jeg har 2 trådløse modeller for salg, som også inkl stor tilbehørspakker! Ekstra matter (både helt nye og brukte med mye levetid igjen) ekstra kniver og penneholder) Se finn.no. Annonse 1 (900): HER og Annonse 2 (700): HER

Nyhet! Scanncut DX

 • 29.08.2018 kl. 12:21

Reklame | Lillestrøm sysenter

Nytt er alltid gøy! Og denne er intet unntak. Endelig kommer mange av de funksjonene som (noen) har slitt med. Bl.a innstilling av kniv, tykkelse av materialer ++ nå stiller/leser maskinen alt selv! Man kan også kutte i eviglange materialer, ved bruk av den nye "roll-feeder" ++ Jeg sier bare, gled dere! Men også begynn å spar, for ærlig nok - maskinen vil koste mer enn 900 gjør i dag. Men jeg gleder meg helt vilt og hemningsløst til å få denne i hus! Ikke minst fordi den skal også være mer stille enn  de forrige modellene, og dermed mer plasseringsvennlig. Jeg syns faktisk ikke de andre heller støyer noe voldsomt, men man hører de er der. :) 

Du kan lese mer om maskinen, HER - det er kun USA som har fått lansert den nå, men den kommer til Norge i slutten av Oktober. Sjekk med din lokale forhandler, om de har tenkt å ta den inn! Denne er verdt å oppgradere til, og skrive brev til Julenissen om :D 

Denne kan også bruke PES (+ mer) filer, det vil med andre ord si - du kan bruke broderifiler i denne. Den har utvidet software-funksjoner, scanner inntil 600DPI, og kan kutte opptil 3mm tykke materialer. Det blir nesten ikke bedre, eller? Den er med andre ord også en drøm, og kombinere med PE10 (broderiprogram). og broderimaskinen din, om du har en. Tenk så mange kule ting du kan lage med den sammensettingen, uten å måtte formatere eller styre ekstra.*

ny4-KNvc_YA
 
* med forbehold at du har en Brother broderingsmaskin eller Brother broderifiler, PES
 
Jeg gleder meg vanvittig til å begynne høsten og kursene igjen, og med denne i bagasjen - blir det en ekstra lek! :) Denne kommer nok ikke til å bli kurset i før enten tett mot jul, eller på nyåret. Man må jo håpe det er noen der får denne under treet i år, så vi kan starte 2019 med nye, flotte maskiner? :-) Ta en titt, denne er spennende! 
 
Bilder: wwww.brother-usa.com
 


 


 

Lag din egen bagasjetag

 • 26.06.2018 kl. 09:05

Enten du har en Scanncut eller kun vanlig saks, kan du lage dine egne, personlige bagasjelapper

Hvordan kan man enkelt gjøre den sorte eller grå kofferten, som 55% av de flyvende har lik - personlig? Hva med en kul bagasjelapp, i feks korkstoff? 

For å "pimpe" opp min tag, har jeg skåret ut en T på bakstykket med Scanncuten. Men akkurat denne modellen, bruker jeg ikke som bagasjelapp, men som adgangskortholder. 

Fremgangsmåte og PDF mal, finner du ved å trykke HER 

transfertape ved bruk av vinyl/scanncut

 • 23.05.2018 kl. 12:52

edf

Nå er det faktisk slik, at det er SNC "konkurrent" der stikker av med seieren, når det kommer til transfertapen/overføringspapir. Siden første gang jeg kjøpte (2012) så er tapen forandret, og blitt MYE bedre. Likevel likte jeg den veldig godt før også. Men den er blitt mer "robust", tykkere og enklere å se gjennom. Den oppleves også som stødigere enn den gamle. 

Det er altså Silhouette sin overføringstape det er snakk om. Du kan få kjøpt den der de holder merket Silhouette. Jeg kjøpte min i England, på messe i Birmingham. 

edf

edf

Jeg skulle lage en prøve i dag, og i stedefor å lage noe som ikke kan brukes - lagde jeg en flaske som kunne gis bort i gave etterpå. Her kan du se hvor fin og gjennomsiktig tapen er. Og ikke minst de støttelinjene som er på selve tapen er gull! De hjelper med å få ting rett og fint på produktet. På flasken har jeg brukt bunnen, når jeg la på og målte hvor motivet skulle være. 

edf

Er du nøye når når du legger på tapen og stryker godt over motivet, før du løsner det - blir det tett og pent på produktet. Under ser du før jeg har strøket over i etterkant, for å få ut noen få, små bobler. 

rhdr

Og på utsiden har jeg trykket FLOCK vinyl - det vil si "pusevinyl". Materialet er neopren, som beskytter flasken. Både Oracle vinyl og FLOCK HTV er fra vinylhobby, som i år ble kjøpt opp av ministing.no 

rhdr

"Nye" Scanncutcanvas = CanvasWorkspace

 • 22.05.2018 kl. 17:46

Reklame | Lillestrøm Sysenter

Som noen kanskje har fått med seg, så er Scanncutcanvas omdøpt til CanvasWorkspace. Og i sammenheng med den lanseringen har de også laget en nedlastbar versjon, men bare til Windows. Det vil si, bruker du en mac, skal du fortsatt logge inn her på nettet og bruke det online. Det samme kan du gjøre, med windows versjonen, men du må ikke lenger være online. Minuset er jo da at du arbeider lokalt på maskinen din, og dermed ikke har tilgang til lagrede filer som før. 

Softwaren og brukersnittet er litt annerledes på den nedlastbare Windows versjonen, men versjonen som er på nett - er ganske så lik det du kjenner til. Det er bare logg inn vinduet som er annerledes. Mer innbydende faktisk.. :) 

Eller er alle ting som det gode gamle, i nettversjonen. Jeg skal laste opp en rundtur i Windows versjonen også, men må da - selvfølgelig nok, koble opp windowsmaskinen først. :) 

Vinn SCANNCUTKIT !!

 • 01.11.2017 kl. 09:57

Hva har du laget med din Scanncut? Nå kan du vise/skryte hemningsløst og VINNE enten RhinestoneKIT, EmbossingKIT eller Premium Pack 1. Du kan delta HER. Du skal bare vise hva du har laget, og så er du med i trekningen. 

Klarer du ikke velge? Da kan du feks kjøpe et kit hos din lokale forhandler og ønske deg et annet? :P 

Trekningen er 19 November, så du har litt tid på deg - til å finne frem bilder av det du vil dele! 

PS. Glem ikke den andre konkurransen, der du kan vinne materialer til to tags :D 

Lykke til ! 

// REKLAME // 

Slik oppdaterer du Scanncuten din

 • 23.10.2017 kl. 14:20

Det er mange som ikke er helt stødig i hvordan man oppdaterer Scanncuten sin. Denne veiledningen gjelder for alle modeller. Det er samme beskrivning som fra Brother.dk, men på norsk. Du finner link til nedlastingssiden til Brother oppdateringer, lenger ned. 

 1. Trykk på button_01 (Strømknappen) på skjermen for å slå på maskinen
 2. Trykk på skjermen for å slå av skjermspareren.
 3. Trykk OK når du får beskjed om at maskinen justerer seg. (Hit er det standard, som når du bruker maskinen ellers. 
 4. Trykk på button_02 (Innstillinger) for å komme til innstillingene. 
 5. Valgpanelet kommer nå frem. 
 6. Trykk key_03 til du kommer til "om maskinen"/Machine information 
 7. Versjonen/siste oppdateringen din, vises nå. Slå av maskinen igjen. 

 • Sett minnepinnen i USB-porten på dataen din.

  fig_01
   

   

 • Kopiér oppdateringsfilen til minnepinnen. Filen finner du HER. Velg din maskin, og last ned filen. Du vil få spørsmål om hvilket operativsystem du har. 
 • Ta ut minnepinnen fra dataen din. På Windows er det høyreklikk og "løs ut". På mac er det "eject" tegnet. 
   

  fig_04

   

 • Slå på maskinen, samtidig som button_11 knappen holdes nede.
  fig_04

  Følgende bilde vises i LCD-displayet.

  fig_06
 • Sett minnepinnen med oppdateringsfilen i USB-porten på dataen din.


  fig_07

 • Trykk på button_12.


  fig_06

 • Trykk på key_13 (Oppdateringstast) for å starte oppdateringen.
   

  fig_08

 • Når oppdateringen er ferdig, vises en beskjed om dette.
  fig_09

 

 • Tag minnepinnen utav Scanncuten.
 • Slå av maskinen, og slå den på igjen.
 • Maskinens software er oppdatert.

 

// Noen av illustrasjonsbildene og tekst er fra Brother.dk //

Printable stickers - how to

 • 18.10.2017 kl. 11:00

Dette er en av de tingene jeg liker veldig godt med Scanncuten. Enkelt, lett og de kan festes på mange ting! De lamineres, så de er ganske holdbare. Jeg har brukt de på glassflasker bl.a. Men til note; jeg vasker ikke flaskene i oppvaskmaskin. 

Når du kjøper kit (en gang) så følger det med en kode. Denne gjør at du kan lage ferdiglagede stickers som følger med, eller du kan lage dine helt egne. Det viktigste er at koden låser opp "print to PDF" som du må ha, for å kunne printe designet du har laget. Med denne funksjonen kan du lage dine helt egne stickers. Jeg viser utifra medfølgende maler her i denne tutorialen. 

 

Som du ser ovenfor, dukker det opp nye valg, under fanen PREMIUM. Her kan du velge enten ferdige maler, eller print to PDF eller importere et bilde, som du selv bruker som sticker. Se eksempel under... Denne har jeg laget i SNCcanvas, og kan kutte til, når den nå er ferdig laget til PDF

Men når du velger en av malene i SNCcanvas, så får du opp et vindu som dette under ->

Som du ser her, kan jeg endre navnet/teksten i motivet. Enkelt og teksten blir justert etter hvilket motiv du bruker. 

Jeg skal bruke de små arkene (postkort str) for å ha kontroll på området jeg jobber i, velger jeg riktig str under Project, og dermed får jeg opp riktig mal på matten

Nå må jeg velge Print to PDF for at filen skal kunne printes. Det går ikke an å downlade filen når man skal bruke stickers. Altså bruke den vanlige download funksjonen. 

Klikk på navnet, for å få ned filen. Den laster først ned, når du har trykket på lenken. 

Velg så print på pc/macen din. 

På min printer, har jeg en egen skuff for små ark. Det gjør det enklere å få plassert arket. Men om du ikke har det, så er ikke det noe hindring. Du kan også kjøpe A4 arkene og printe ut på de. 

Så tar du lamineringsarket (følger med) og legger det over printet. 

Printeren min tulla til det øverste designet, men det jukser jeg til - når jeg monterer det etterpå. Det er ikke SNC sin feil, men printeren min delte opp designet pga en brett i matingen av arket. 

Fest papiret med plasten på matten.Jeg bruker 3M (magic tape) for å være helt sikker på at den sitter fast. Det blir tykt lag, så det kan lett forskyve seg under kutting. 

Velg SCAN

Velg Direct cut

Her skal du trykke på skiftenøkkelen som du får opp i foregående vindu (bilde under dette) når jeg printer stickers velger jeg FARGE. 

SCAN 

Trykk OK om du fornøyd

... og trekk de røde pilene opp mot motivet, slik at den ikke trenger å arbeide med hele matten 

Velg så KUTT og trykk på den lysende knappen

Nå  har den kuttet merkene for deg ! Jeg hadde kniven på 4.5 (grønn kniv) men prøv deg frem. Det er ganske tykt materiale, men det er lett å gå gjennom. 

Og vips, ferdig ! 

Kit og evnt påfyll kan du kjøpe hos Lillestrøm Sysenter, Tonje Stoff og symaskiner, eller Vinylhobby.no feks. Jeg har både A4 ark og postkort størrelse. Det er kjempemoro å jobbe med! 

 

// INNEHOLDER REKLAME //

Hotell ingen hindring....

 • 07.10.2017 kl. 08:01

Når man har sittet snart 200mil i bilen, på under en uke - og uka har 5 reisedager igjen.... kjenner man at tanken begynner å gå tom :-) Men, opplevelser og mennesker gjør det hele spennende og verdt det (og noen ganger ikke :-p)

Og være på hotell, trenger ikke være noe hindring for kreativitet. Jeg hadde noen småting jeg måtte få gjort, før i dag - da gjelder det bare å dra med seg Scanncuten på rommet, og sette i gang!

Nå det straks frokost her, og så komme meg videre på reisen. I morgen er det 1 døgn ro, hos venninne. Så videre mot jobb igjen :-)

Dagen derpå...

 • 03.10.2017 kl. 09:17

Det føles slik, etter den veltende turen over skagen i går. 4-5m høye bølger, kjentes for enhver ombord. Jeg er like sjøsterk som en geleklump, og innrømmer glatt jeg tåler mindre enn gjennomsnittet (kanskje) men det lå mer enn 1 stk strødd rundt oss (inkl ungene) så det var nok en del bølgete mager ombord ja :) 

2 dag på kontoret i Kolding. For de som har lyst å følge litt mer enn i bloggen, så kan du følge meg på snapchat: Mediakaos. Der legger jeg ut mer sporadisk enn her i bloggen. Med jobbingen, og denne gangen er ungene med på jobb pga høstferien, blir det lite tid til å sette seg å blogge skikkelig. Blant annet kan du se en minisnutt fra systuen vår der. 

Om litt skal jeg avslutte (kort dag) og hentene ungene i leiligheten, for så å dra til Legoland. Jeg skal også innom Ikast - til Jydsk Stoflager, der jeg bl.a skal hente en pakke som ligger til meg. Muligens klarer jeg vel ikke, og gå derfra uten noe mer heller? :p Skal forsøke å huske, og snappe litt derfra. 

Håper alle har det bra

Early bird in Bergen

 • 29.09.2017 kl. 15:56

Opp klokken 0415, og avgårde mot morgenflyet - som var 45 minutter forsinket. Kaffe, nøtter og vann = lunsj! Hehe.... når man har vært oppe i nesten 4 timer, er det vel nesten lunsj? :p 

Ferden går til Tonje Stoff og Symaskiner i Bergen. butikken som ligger på Kalandseide (Os veien) Det skal være kurs i Scanncut, og jeg gleder meg masse til å treffe igjen både nye, og gamle deltakere :) Jeg la ut snap i morges fra butikken - om du vil se, kan du følge med på snapchat : Mediakaos 

Se så mange fine farger !! :D 

Nå er det litt mer jobb, og så er det straks klar for kursing! :D Cool! :) 

Pimp my t-shirt...

 • 28.09.2017 kl. 20:30

... hva er bedre enn å pinmpe tskjorten, med noe praktisk? For min del, er det å gå fra og være "du...." på kurs/samlinger, til Tone Irén - kanskje .:) 3 tskjorter ble i dag pimpet til Scanncut med navn på. Perfekt til kursene fremover. Det geniale med Scanncut er at man kan få gjort det utroligste. Istedenfor å lete og styre, kan man lage det aller meste selv. Bare husk når du gjør lignende, at beskyttede varenavn og merker - kan du ikke selge videre uten lisens. Mange, kan du heller ikke bruke, uten tillatelse. Husk å sjekke rettighetene, før du starter business. :) 

På samme måte som jeg lager denne logoen, lager du evnt andre tracede bilder. Du finner mange veiledninger på dette, i Scanncutkategorien her i bloggen. Se i menyen øverst. 

Jeg henter inn filen.. om du ikke har kjøpt Premium pack for trace - vil du mangle det blå feltet i bakgrunnen. Men du vil ha det samme ellers. Se eks under. 

De to viktigste funksjonene jeg bruker ved logo/tekst som skal overføres er - gruppering og flip. Speilvende, er superviktig for at du faktisk får ordene riktig vei, når du trykker :) 

Så er det bare å sende til maskinen som vanlig. Enten trådløst om du har 700 eller 900. Eller via USB med 300, 600 og 840 

Her ser du mine filer som er skjært ut. 1 i FLOCK, 1 i GLITTER og 1 i SMOOTH. Alle typene er fra Vinylhobby.no. De er en drøm å jobbe med! 

VOILA - Klar for de neste ukene med kurs! 

 

// INNEHOLDER REKLAME //

Eek & Boo !!!

 • 27.09.2017 kl. 13:49

Det er ikke mange ukene igjen til du kanskje får besøk av noen søte små hekser, skumle spøkelser - eller andre skikkelser som vil ha godteri! Og i den anledning er det jo mange som liker å pynte litt ekstra. Evnt skremme litt ekstra. De tradisjonelle gresskarene har mange på trappa, men det finnes masse annen moro man kan lage også. 

Blant annet disse søte spøkelsene! Mine henger nå foreløpig på kontoret, men 31.10 skal de få komme hjem, og henge i vinduet :) Nå skal jeg vise deg steg for steg, hvordan du arbeider med denne filen - og jeg har laget den i mosegummi (of course) 

Filen ligger i www.scanncutcanvas.brother.com. Der finnes mange fine prosjekter, og i dag skal vi bruke denne - som du ser under. Hent ned filene, både kuttefilen, og PDF om du vil ha fremgangsmåten foran deg. 

Nå skal du trykke på SVG knappen, altså IKKE image trace, men SVG. Denne henter ferdig format. 

Dette prosjektet består av 4 matter. Hver matte er en farge, slik at du kan konsentrere deg om en farge om gangen. Er du stødig i scannefunksjonen, kan du selvfølgelig fylle opp en matte og skrive flere om gangen. 

På grunn av at jeg jobber med mosegummi som er i A4 format, endrer jeg litt på formen. Jeg snur på filen, slik at jeg får plass til spøkelset, og så skjærer jeg hender og diverse som også originalt er på denne matten, etterpå. Slik kan du gjøre med alt, juster og tilpass

Trykk på Download og velg enten å lagre til PC (det må du, om du ikke har en trådløs maskin) eller til skyen, Scanncutcanvas. 

Trykk på skytegnet i maskinen din (om du har trådløs) om ikke velger du Saved data og USB. Her finner du filen din 

Her ser du hendene og resten som originalt lå på matte A. Jeg kutter i to omganger, kutter du i papp som er 12"x12" feks, får du alt ut i en omgang. 

Jeg bruker tre farger mosegummi. Mosegummien kjøper jeg i 10pk fra CChobby, som er desidert billigst, i forhold til mange andre (om du ikke går på ebay, men det gidder jeg ikke vente på.. :P ) 

Før jeg setter i gang, vasker jeg matten. Det er en stund siden matten var i bruk, og dermed må den tørkes av. Jeg bruker som alltid Aqua Derma sine, som er paraben, alkohol, parfyme og OLJEFRI. Se eget innlegg om de, under tutorials om Scanncut

Så finner jeg den lilla kniven, som jeg har i den superfine vesken - jeg fikk av Angelica på sytreff i Stockholm! :) 

For hver matte gjør du samme prosedyre. Du velger ny matte med SVG knappen, og henter inn og trykker DOWNLOAD for å sende til maskin, eller USB. For hver nye fil, må du slette det du har på skjermen å hente nytt. Den raskeste måten er å trykke på HJEM/HUS knappen..... 

Trykk YES, for å slette alt du har på skjermen din

Velg PATTERN.....

Og sky igjen, evnt USB - så har du den nye matten på skjermen din 

Nå har jeg kuttet alle mattene ut, og de ligger klar til montering! Frem med lim og tråd! 

Og siden jeg har noen slimdillende barn hjemme, måtte jeg inn på kontoret for å finne lim :-p Der får de ikke røre limen.. flere som har det slik for tiden? Li og linsevann er nesten svartebørs varer hos oss... :p 

... og voila - filen er limt og hengt opp ferdig! Masse lykke til! 

Scanncut Foil Kit

 • 14.08.2017 kl. 16:54

For å kunne bruke Scanncut Foil kit, må du har kjøpt kit med tilgangskode. Denne aktiverer du inne i din profil, i Scanncutcanvas. Altså, må du ha en konto for å kunne legge inn dette. Under tutorialsene her i bloggen, finner du hjelp til det. 

Første tips!  Jeg ser mange bruker limspray, når de mener mattene ikke kan reddes mer. Sjekk tutorialen om hvordan du renser matten, før du sprayer ned. :) Ved foil og tykk papp, bruker jeg magic tape. Den hvite tapen som kan fjernes lett uten spor. Det er bedre enn å lime ting til matten, som du også da risikerer blir ødelagt, når du skal løsne det. Mine matter har god limeevne enda, men jeg bruker tape for å være helt sikker, på disse type prosjektene. Jeg har tatt utgangspunkt i et prosjekt som ligger ute på Scanncutcanvas nå... Som alt annet, er det veiledning og filer tilhørende prosjektet. 

Siden jeg har valgt å bruke malen til SNCcanvas, må jeg ha ut kortmalene. Dermed henter jeg de, ved å trykke på SVG knappen, velger først matte A - og skjærer den ut ! 

Så skjærer jeg ut den andre filen, matte B - og så er jeg klar til å lage selve foildesignet. 

Det jeg har valgt å gjøre annerledes, er å bruke andre motiver. Pass på at du innstiller til riktig str på arket, om du bruker en spesiell størrelse på det du skal foile. Det gjør du i Scanncutcanvas, FØR du sender designet til maskinen din. 

Når det er gjort, velger du design og plasserer det godt innenfor rammene. Det kan du gjøre på øyemål, eller du kan bruke align funksjonene. Husk bare da på, å markere alle de detaljene du skal ha plassert. 

Når du har aktivert foilkitet, åpner det seg også en ny valgkasse i SNCcanvas bildet ditt. I denne kan du velge foilbilder, som er tilpasset bruken. Jeg velger her 3 design, og putter de inn i hjelpefirkanten. Denne firkanten, sletter jeg etterpå, og så velger jeg group til slutt. 

Etterpå sender jeg det til maskinen, du gjør det enten trådløst eller med USB, alt avhengig hvilken maskin du har. Så scanner jeg matten, for å være sikker på at mitt rosa kort, ligger riktig i forhold til der hvor det vil bli foilet. 

For å få opp de to valgene jeg har under nå, skal du ha gjort følgende i scanncutmaskinen din. Gå til innstillinger -> velg premium functions -> foil - aktiver. Du er nå klar.... 

Velg så GLUE, den vil nå tegne opp motivet for deg. Her vil du også få et valg, som ber deg velge hvilket nivå limstiften din er på. Er den ny, lar du dette valget stå. Er den brukt, justerer du likt på maskinen og hva som viser på strekene - på limpennen din. 

Du kan se denne lille filmsnutten om du vil - for å se hva som skal skje nå:

 


 
 

Bytt nå ut limstiften med den lille grå dingsen/proppen som følger med i kittet. HUSK å sette korken på limen! 

Sett så i holderen igjen, og legg over foil - ønsket farge. HUSK og legge over den blå plasten, som følger med i kitet. Fest denne gjerne med noen ekstra biter magic tape, da denne er glatt!!!!! 

Voila! Det følger med en liten gummbit, denne skal du forsiktig dabbe over designet, slik at rester og biter forsvinner. IKKE gjør det hardt eller mye, da løsner du mer enn du ønsker. 

Lykke til ! 

// INNEHOLDER REKLAME, SPONSEDE PRODUKTER // 

Pimp My pyjamas

 • 06.08.2017 kl. 10:39

Enhver anstendig (og ikke anstendig?) må pimpes? Scanncuten er selvfølgelig med til Stockholm og både nattkjole og nattrøyen fikk pimpet seg litt i dag :-)

Jeg har noe aldeles for vilt med støv på matten min... så den fikk gjennomgå en runde med vask før jeg satte i gang

Vinylen er fra Vinylhobby (reklame) og stoffene fra bloome Copenhagen/Stoffbutikken. Ribb og prikker er fra Lillestrøm sysenter og Jydsk stoflager

Universal holder til tusj (Scanncut)

 • 31.07.2017 kl. 15:07

Det er ikke noe problem å glemme holderen til tusjene på kontoret, når det var en universalholder i pakken fra Lillestrøm Sysenter! Dermed fikk jeg testet litt likevel! Jeg har testet på SNC700, og med tusjer fra CChobby. De passer perfekt nedi holderen, og de jeg bruker - har to tykkelser på spissen. Mosegummien måtte faktisk ligge pent i esken i dag, siden jeg FAKTISK valgte et annet materiale.. :p Nemlig vanlig ark. 

Det er veldig enkelt  å montere inn tusjene. De jeg har, er nok de tykkeste man bør bruke, da "tennene" nedi i tusjen ikke vil gi så mye mer plass. For å få tusjen nedi, skal du løfte litt, og skru på den grå delen, da åpner du helt opp slik at tusjen kan settes nedi. Så gjør du samme prosedyre, bare motsatt vei, for å låse holderen. Om du studerer holderen, er det små hakk/tenner på utsiden, som du må få til å passe i hverandre - da er holderen låst rundt tusjen. 

Hvor langt tusjen skal ned? Jeg anbefaler følgende;

Sett holderen uten  tusj i, i maskinen. Lås opp holderen og slipp tusjen nedi. Merk deg hvor langt nedi tusjen står, og løft alt utav igjen. Så setter du tusjen 1-2 mm ned i holderen, i forhold til der du ser/tror den skal stå. Du kan gå til innstillingene og justere trykket oppover i tall, om den ikke treffer helt på første forsøk. På tegningen, kan du justerer ganske mye med trykk istedenfor å forsøke og treffe perfekt i holderen. Men med andre ord, husk test! 

Her kan du se holderen og pennen i aksjon :) 

https://youtu.be/0jN5MPDvEI0


Veldig gøy å holde på med ! (som det meste til SNC :-P) Har du ikke prøvd enda, så gjør det. Superenkelt og veldig gøy! :) 

// INNEHOLDER REKLAME OG LENKER //

Lag dine egne slip-ons (Scanncut)

 • 25.07.2017 kl. 17:44

For å kunne åpne filen, må du enten laste den via Scanncuten eller Scanncutcanvas. Filen kan evnt kuttes ut med saks eller tapetkniv, men er beregnet på å kutte med en Scanncutfil. Filen er gruppert, og du endrer størrelsen på slip-on ved å øke eller minste selve kuttefilen. Slik den ligger originalt i filen, passer den 36-38, men det kan fint justeres. Filen kan du hente ned, ved å klikke på bildet under, eller HER.Jeg lager de i mosegummi. Det er absolutt ikke noe spasersko, men en enkel badeslip-on. Bare være obs på at de blir litt glatte mot fliser. Men feks i svømmehall, dusj på skolen +++ er de veldig ok. Eller som vi brukte de, i sanden på stranda. Enkle å rulle sammen og tar liten plass. 

Mosegummien fra CCHobby, er myk og fin. Jeg bruker kniven på 11.5 og den lilla deep cut. Prøv deg gjerne frem med testkutt da dette kan variere fra kniv til kniv. 

OBS! Når du skal lage et par, må du speilvende filen før du skriver ut slip-on nr 2. Den er nemlig litt formet for foten, så for og få en høyre og venstrefot, må du speilvende den ene delen, før du kutter de ut :) 

Pass på at du har god heft på matten din, og skru gjerne ned hastigheten til 1 eller 2. Når toppen skal skrives ut, har den lett for å "rive med seg" mosegummien, om matten har dårlig heft, eller du har for stor fart på kuttingen. HER kan du lese hvordan du skånsomt renser matten din. 

Når filen er skjært ut, fjerner du den lille biten i det runde hullet i enden, og trer den buede T formen inn i hullet. Da vil du få en slip on med denne formen. Easy peasy :) 

Lykke til ! 
 

HTV - Scanncut mobil - how to

 • 24.07.2017 kl. 20:26

Tidligere i dag lekte jeg med logen til Miss K & Herr P,  et lokalt band, og festet logoen til en flaske. Trykk på navnet, så kommer du til bandsiden deres. Du kan lese mer om det HER

Logoen ligger på Scanncutcanvas, så jeg logger bare på og finner den igjen. Slik ser skjermbildet ut når du logger på med mobil eller ipadtilpasset leser. 

Velg ny arbeidsmatte, og velg enten design eller hent frem et du har liggende. Når du trykker på ikonet nederst til venstre (de strekene) så kommer menyen frem, som du ser under. Jeg henter frem Miss K logoen, og sender den til maskinen, på samme måte som jeg gjør via nettleseren. 

Som du ser, kan jeg ikke velge lagre til enheten, fordi iphone ikke støtter filbehandling. 

Denne filen sender jeg til Scanncut 700, denne er også trådløs - på samme måte som 900. En ny lærdom er at jeg ikke kunne ha 2 maskiner reg. på kontoen min i SNC canvas, og dermed må skifte mellom maskinkodene hver gang (ønske seg... ) Så, etter å ha glemt å speilvende - og så gjort det riktig - ble den strøket på. Jeg bruker presse for å feste på, en rimelig Singerpresse som du feks får kjøpt på www.sysiden.no. Jeg plasserte baklogoen en smule lavt, men med langt hår - kan kan slippe unna med "gjennomtenkt plassering pga langt hår", om man ikke innrømmer det, slik som meg.. :-p 

Litt gøy å kunne leke slik og litt moro når man kan bruke venners logo til å lage tutorials.. hehe :-) Men, så enkelt er det altså å personalisere en tskjorte. Tskjorten er fra Cubus (som man kan se i nakken.. :-p ) og HTVen er fra Vinylhobby. Man trenger ikke sy de selv, det er kanskje det fine med å kun drive med Scanncut... hehehe :) 

Lykke til ! 

Hvordan bruke originaltusj til Brother Scanncut

 • 24.07.2017 kl. 15:51


De er små, men enkle i bruk :) De sitter som bare det, så vær obs om du jobber med materialer som ikke tørker så lett. Jeg har brukt et innebygd design (SNC 900) og de originale tusjene. Med noen maskiner, fulgte det med tusjer og holder, men universalholderen må du kjøpe ekstra. Feks hos Lillestrøm Sysenter, HER

Nedenfor ser du standard holderen til venstre, og den universale til høyre. Jeg kommer til å bruke de originale tusjene her nå, og så viser jeg universal senere en anledning. Det er svært enkelt. Ta av korken på den lille tusjen, og putt den i penneholderen. Den vil ikke passe nedi med korken på, så makt hjelper ikke - bare fjerning av kork :p Sett den i holderen, altså der du normalt har knivholderen. Ikke noe mer hokus pokus enn det! 

Så finner du et design du vil tegne ut. Jeg valgte som sagt et som er innebygd i maskinen. 

Trykk på draw, her velger du nok sannsynligvis cut til vanlig :) Og selvgølgelig har du nå lagt materialet du trenger, på matten - og "matet" den. Bare for gøy, lager jeg "et steg til", for å vise at man kan være litt kreativ :p Jeg scanner inn arbeidet, og velger outline - det vil si at den skal kun ta med omrisset av ordene. Når jeg arbeider slik, velger jeg direct cut når jeg scanner. Filen behandler jeg i selve maskinen og sender den dermed ikke via scanncutcanvas. 

Trykker så på cut, og skjærer omrisset av ordene ut. Noen som kan gjette hvilket materiale jeg arbeider med? :p Så velger jeg en form, som også er innebygd i maskinen og kutter den også ut. Jeg har lilla kniv på 11,5 når jeg kutter i mosegummien. Men prøv deg frem, for det er forskjellig tykkelser og hardhet på de forskjellige merkene. Jeg var litt uheldig å rev litt i den siste bokstaven da jeg løsnet mosegummien, vær forsiktig når du løsner, det er skjørt materiell selv om det tåler en del :) Mosegummien kjøper jeg fra CCHobby, der er det godt utvalg og gode priser. Kniv, tusjer +++ kan du kjøpe fra feks Lillestrøm sysenter, eller Vinylhobby.no  

// INNEHOLDER REKLAME OG LENKER //

 

Basic trace + feste vinyl (produkt)

 • 24.07.2017 kl. 14:23

Mange spør om enda mer basic tutorials enn det som ligger ute, og i forhold til produktvinyl og ikke HTV. (tekstiler) Fremgangsmåten er mye det samme, men ved produktvinyl speilvender du ikke. Og du må ha transfertape til å overføre det. Du finner link til YouTube fremgangsmåte nederst i innlegget. 

Logoen jeg jobber med, tilhører et band - noen venner av meg har gruppen Miss K & Herr P, (du finner de på FB HER) og de er også på Spotify med egne låter. Sjekk ut om du liker stilen, kan hende du får en ny favoritt :) 

Vi tracer som "vanlig" ved å trykke på ikonet 3 fra venstre. Hold musen stille over, så kommer teksten image trace opp. Da er du på riktig ikon. 

Når du har Premium, vil denne boksen komme opp. (Mer her....) Men vi skal bruke den vanlige funksjonen, og trykker derfor på den. 

Da kommer tracevinduet opp. Husk at for å få best mulig resultat, må du har en høyoppløselig fil. Med andre ord, jo høyere tall på detaljene om bildekvalitet, jo bedre liker funksjonen deg :) Velg color, dette er viktig, for at du ikke skal få ut omrisset. Ved outline, er det kun onmrisset av figuren din som kommer ut. Velg derfor color, og sett ned til det faktisk tallet du har ! Jo høyere tall, jo mer "støy" i bildet vil den ta med. Ulogisk for mange, vil kvaliteten bli dårligere, jo høyere tallet er - over det antallet farger som er realitet. 

Trykk på preview og så om alle detaljer er med. Når du er fornøyd, trykker du på OK 

Nå er bildet ditt kommet med på matten. Jeg arbeider med en stor fil, og dermed vil den også bli litt stor på arbeidsmatten. Bruk musen og merk alle detaljer. Vær obs og sjekk NØYE at alle detaljer er markert, før du grupperer. 

Trykk på EDIT når alt er markert og velg group. Du kan nå enkelt å ta tak i ene hjørnet, og skalere opp eller ned i størrelse. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om ønskelig, kan du legge i farge og se hvordan den blir ferdig. Men husk! uansett hvilken farge du legger i her, vil det ikke bli sånn når du skriver ut. Det er DU som bestemmer fargene, i forhold til hva du legger på matten i scanncuten. :) Dette er bare et verktøy. Litt mer detaljert om farge ++ finner du HER 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På vinylen fra Vinylhobby, oracle, har jeg kniven på 2,2 og skjærer i vei :) Husk å testkutte om du har maskinen i variert temperatur eller bruker nye ukjente materialer. Eller generelt, legg til deg en god vane - som jeg ikke alltid har :) 

Transfer tape - dette må du ha av en eller annen variant - kontaktpapir, transfer ++ noe du kan overføre designet med. Plukk bort de detaljene DU IKKE skal ha med, og legg plasten over etterpå. Gni godt, og sjekk at du får med alle detaljene. Jeg ser at Stian har applikasjonstape i nettbutikken, det kan du finne HER

Slik ser det ut når du løfter det av originalplasten. Bak det sorte er denne blanke overflaten, som jeg løfter designet av fra

Fest plasten med designet over på flasken/dørskilt +++ og gni forsiktig. Begynn i ene enden og gjerne bruk en skrape for å sikre at det ikke kommer bobler +++ inn under. Det kan være en smart triks og bruke zalovann på, og feste etterpå. Da gnir du "vannet ut" under designet og lar det tørke godt etterpå. Flasken er fra Vinylhobby, og er kjempefin. De finnes med flere farger på trekkene. 

Håper dette var til hjelp :) 

Video finner du her:

https://youtu.be/DA_VoYj7wWY

// INNEHOLDER REKLAME OG LENKER //


 

Egenlagde slippers....

 • 28.06.2017 kl. 10:07

Før vi drog, lekte jeg litt med mosegummi (ikke nyhet i seg selv) og tanken var å lage slippers. Lille har hatt Crocs med seg i gymmen, fordi renholdet har vært litt ymse i dusjene. Men de tar plass og er litt styr. Tanken min var derfor å lage noen sammenrullbare, som kan kastes når de har gjort sin misjon (mosegummi er jo ikke direkte holdbart materiale) men er mykt, tar lite plass sammenrullet og er enkle å lage - om man har en scanncut.

Jeg har sittet å dillet litt med filen her nede i Tyrkia, og tenkte å lage den helt ferdig og legge den tilgjengelig for allmennheten når jeg kommer hjem :-)

Jeg har brukt de på stranden, bare sånn til og fra vannet og solstolen. I tillegg hadde jeg pedikyr her om dagen, og da var de perfekte å tre på - når man venter på at lakken skal tørke og ikke kan ta på sandalene helt enda! Men obs! De er litt glatte mellom vann og fliser feks, så man kan ha litt antiskli under de evnt.

Det er veldig enkelt kutt på disse, og i et A4 mosegummiark - fra feks cchobby, får du en slippers. En pakke med 10 koster ca 40 kroner, så det er ikke mange kronene i materialer pr par. Men så kommer jo tid og maskin, knivslitasje +++ men dyrt er det likevel ikke - om man har maskinen.... :-)

Disse er selvfølgelig skåret ut med scanncut maskin, og mosegummi er fra cchobby. Jeg hsr skåret de ut på SNC700 som er den maskinen jeg nå har stående hjemme. 900 står på kontoret :-)

Har du lyst å lage disse selv? Ferdig fil kommer i slutten på neste uke (håper jeg rekker det til da)

Obs! Bare sånn til info, så er de ikke gode å gå i, eller beregnet som holdbart fottøy! Men som bruk i situasjoner der du skulle ønske du hadde enkel beskyttelse mellom føtter og underlag, som i tillegg tar liten plass :-)

Smil med emoji !

 • 09.06.2017 kl. 20:24

Man kan nesten ikke annet, enn å bli i godt humør av å se på disse stoffene. :) Emojishortsen, er deilig isoli, som skal bli hettegenser og onepiece, men vi måtte bare trykke ut en shorts også. Lilles befaling :D Stoffet er kjøpt hos Jydsk Stoflager, og smilyene fra coco på AOH messen. Lille bestilte 2 trøyer mer... minions og trolls. Og Knøtta? Hun fikk jo et sett før i dag, og fikk også den lille biten med Kjæledyrenes hemmelighet. Stoffet er kjøpt hos Jydsk Stoflager (de over også) men siden jeg tenkte de var barnslige, ble det bare 0.5. Det holdt akkurat til en tskjorte! :) 

Shortsen er samme mønster som sist, fra Burda - og tskjortene fra AOH Symagasinet. 
 

I dag fjernes stingene !

 • 07.06.2017 kl. 08:24Om 30 minutter sitter jeg å bilen på vei til Lillesand. Aleris Kristiansand åpnet/flyttet til nye, større lokaler i Lillesand sentrum i går. I dag skal stingene tas. Jeg må innrømme at pysa i meg, er sakte men sikkert på vei frem. 

Det rare, er at jeg er innmari pysete - og selv om jeg kan bli hysterisk, så klarer jeg å innfinne meg med at ting må gjennomføres. For noen år siden, fikk jeg er dypt kutt i tommelen, helt inntil benet. Det måtte syes uten bedøvelse. Vondt som et HE****, og ta stingene var heller ikke noe godt.... men det er liksom glemt når det vonde er over. Kanskje derfor man får mer enn 1 barn også, fordi vi evner å ha selektiv hukommelse :p 

Men følelsen fra operasjonsbordet, sitter litt i. Innimellom krisemaksimerer hjernen litt, og da innbiller den meg - at jeg kommer til å kjenne tråden. Jupp.. at tråden blir dratt ut. Akkurat som en tråkletråd.... :p Selv om jeg forteller meg selv at det umulig kan være verre enn selve operasjonen, så spiller hjernecellene poker med nervene mine. 

Det er veldig rart å se bilder av meg selv fra før operasjonen. Det er vel en underdrivelse å si at det ikke er noe forskjell. Og når de siste stripsene og skorpene forsvinner, er det enklere å se resultatene. Det rare, er at det bare er 8 dager siden operasjon! En ting er at tiden flyr, en annen er - at resultatet er så bra, så kort tid etterpå! Og jeg er så glad, for at jeg har sluppet de store blåmerkene og hevelsene! Kroppen er en underfundig maskin :) 

Jeg krysser fingrene for at alt går greit i dag. Etter planen skal jeg nemlig inn på kontoret i ettermiddag, og jeg skal ha kurs :-p Så her er det ikke mye tid til å ligge på latsiden! Tirsdag i forrige uke, gjemte jeg dette bak solbrillene - for å ikke skremme ungene. De siste to dagene har jeg gått uten noe hjemme. Ute har jeg gått med capsen, (utenom småturer) og i dag skal altså stingene taes. Det er utrolig hva som kan skje på 8 dager :) 

For de som følger meg på snapchat (brukernavn: mediakaos) så skal jeg forsøke å oppdatere der litt i dag :) 
 

Scanncut - oversikt tutorials & Inspirasjon

 • 29.05.2017 kl. 10:03

Tutorials & Videoer

Maskinen som kan alt, NYE Scanncut DX, test med bilder og videoer

Nye design packs (okt-18) bl.a Disney, info om endringer og fremgangsmåte

Hvordan rense skjærematten til SNC maskinene

Slik oppdaterer du din Scanncut

Hvordan overføre design trådløst til SNC 900

Hvordan trace enkelt med Scanncut

Enkel tracing og hvordan feste vinyl til flaske (+ YouTube)

Scan, trace and kutt - How to....

Hvordan innstallere fonter (på mac/pc) og bruke de videre i SNCCanvas

Hvordan tegne og kutte i filt

Scanncutcanvas på mobil - HTV trykk

Hvordan lage enkle kort, med tusj og holder

Lag en Super Mario "hoppedukke" med SNC

Hvordan se forskjell på vinyl, HTV og klister (vegg/produkter) 

Kutte applikasjoner + sy fast

Dørskilt med Scanncut

Scanncut Type converter - bruk dine egne fonter med SNCCanvas

Bruke SVG filer til Scanncut

Embossing med Scanncut

Printable stickers med Scanncut

Scanncut foil kit, hvordan bruke

Bruk av tusj (originale) til Scanncut

Universalholder til Scanncut

Hvordan splitte tall eller bokstav i SNCCanvas

Bruke Create Offset i SNCCanvas (+ Youtube) 

Create Offset (fjernhjelp tut) 

Hvordan importere SVG til SNCCanvas (+ YouTube) 

Hvordan jukse bort detaljer i SNCCanvas (+ YouTube)  

Hvordan lage trykk med Rhinestone  (+ YouTube) 

Når en fil ikke vil traces i SNCCanvas 

Lage "fødselsbilde" i SNCCanvas

Hvordan bruke WELD (slå sammen) i SNCCanvas

Verktøy er halve jobben (visning av hook og spatula) 

Scanncut Premium

Transfertape/Overføringspapir, anbefaling

Nye SNC canvas, CanvasWorkspace

Lag dine egne bagasjetags

Nye Scanncut DX Innoiv-is

Inspirasjon:

Enkle bilder, med mosegummi effekt (tips, Scanncut DX og visning) 

Pynt opp nyttårsbordet (forklaring) 

Lag ditt eget familietre i papir  (forklaring) 

Lag din egen maske (forklaring) 

Eggeholder, lag selv (forklaring) 

Annerledes merkelapper og embossing (forklaring) 

Eek & Boo - halloween (steg for steg, scanncutcanvasfil)

Bursdag for en 50 lapp (tips og visning)

Pimp my t-shirt (rask visning av logotrykk) 

Påskegirlander

Skøyt meg inn i 10 år 

Vri hjernen for under 100 lappen

Kalendergaver

Nett med motiver

Julegaver i fleng

Til døden skiller dere ad 

Eggeholderdilla

  

Kurser I brother Scanncut + Scanncutcanvas

 • 02.05.2017 kl. 13:38

Pga litt etterspørsel, setter jeg opp 2 kurs til i Arendal, 4 etasje Eurekabygget (Vitensenteret) 

Denne gangen blir det 1 stk nybegynnerkurs i Scanncut, og 1 stk kurs i nybegynner i Scanncutcanvas. Sistnevnte er det begrenset plasser, pga kursing med data involvert, ofte tar mer tid. Dermed gjelder førstenann til mølla prinsippet :) 

All info står på bildene: Påmelding gjøres til tia(at)mediakaos.no 

Send meg:

Navn, Adresse, Telefonnummer og epost. Betaling ved påmelding - betalingsinformasjon gis ved påmelding. 

 

 

Kanskje vi sees på kurs? :) 

 

Hva er dette?

 • 11.04.2017 kl. 14:44

Ja, hva er dette? Glittermosgummi, men hva skal det brukes på/til? Jeg har ikke noe å vise det på, her på jobb - men skal ta med hjem for å få tatt bilder. I mens kan dere gjette. De som gjetter, er med på en liten Nivea soloverraskelse! :) 

 

// Sponset premie // 


 

Påskegirlander :)

 • 10.04.2017 kl. 15:35

Det er SÅÅÅÅÅ  gøy med mosgummi. Jeg har liksom oppdaget det på ny, siden barndommen jeg :p Det er så utrolig mye man erstatte papritiltenke prosjekter, med mosgummi og dermed få et mye mer holdbart og ikke minst annet uttrykk på tingene :) Jeg undrer på om boksen med mosgummi holder gjennom påsken :p Godt maskinen står på jobb.. hehe :) 

Dette prosjektet ligger også i Scanncutcanvas, så du kan laste ned og kutte den. Som du ser, er det 3 filer som skal ut. Velg selv hvilke farger og evnt hvilke materialer du vil bruke. Mosgummien fra CChobby, som jeg har brukt her, var noe mykere og tynnere enn den jeg har fra Gütermann/Lillestrøm sysenter, så prøv deg frem. :)  

På kursene mine maser jeg om ikke kast restene! Det er fordi med scannefunksjonen til SNC, kan du få brukt opp de minste bitene - så du slipper ta nye ark/mosgummi/vinyl hver gang. Som du ser her, fikk jeg ut ett ekstra egg - ved å bruke en rest fra kaninene.  Denne malen kan du jo bruke til flere anledninger. Bursdager, jul, 17 mai - bare fantasien setter grenser! :) Nå er kontoret ferdig pyntet til påske ! Hehe... neida, denne skal bli med hjem, men så skal den tilbake og bli med på kurs - rett over påske. :) Om jeg ikke lager en ny, litt mindre en dag.. hm..... :-p God unnskyldning til å kreere litt til? :) 

Slik ser det altså ut, når en kreativ (kaotisk) sjel sitter på jobb og leker med Scanncut. Er det ikke moro å se hvor rotet andre kan ha det? :p  

Scanncut Premium

 • 07.04.2017 kl. 15:32

Disse kortene åpner nye verden - er det ikke slik de sier på spillplattformer? Lille spør iallfall stadig etter cards, points +++ til sin Nintendo :) Disse kortene låser opp forskjellige design og funksjoner i Scanncutcanvas. Akkurat de du ser her, åpner en del designs du kan bruke feks på papp, vinyl osv - samt Encahnced iage tracing. Det er en mer avansert måte å trace bilder på, enn det du kan gjøre i den "vanlige" scanncutcanvasen. Tracingkoden gjør at du aktiviserer en funksjon, som er mer avansert for bilder. Du kan trace et omriss feks, mye enklere enn før - og med en fantastisk nøyaktighet (om du har tålmodighet) Bare vær obs på at siden SNCcanvas ligger online, kan det ta litt tid. Styr unna kveldsjobbing, da halve kloden logger på da :) (feels like it) 

Når du trykker på image trace knappen, kommer dette bildet frem. Det er ganske annerledes enn det du har hatt før. Du ser du kan velge mellom enchanced eller normale tracing. Sistnevnte tar deg tilbake til det "gode gammeldagse bilde" for tracing. 

Jeg skal lage en bildeserie senere i påsken, med nærbilder og en video til. Men ting tar tid - så her er en enkel innføring.


Velg fil 

Opp kommer bilde, og du skal nå trekke de røde prikkene så nærme figuren som mulig. 

STEP 2: 

Her bruker du tegnefunksjon. Dvs her kan du ta bort detaljer som ikke traceren tok i første omgang, skal du ha bort egget i midten feks, tegner du bare rundt det, og vips blir det borte. Her er det med andre ord, mange flere muligheter enn før. Dette gir mange nye muligheter! 

Hvis du studerer bilde, har jeg noen steder der jeg har tegnet en sirkel, for å vise at man kan ta bort hva man vil, hvordan man vil

Øyeikonet ytterst til høyre, lar deg se motivet ferdig - uten alle de grønne strekene

Trykk ok og du får silhouetten din inn i ramma 

Så er det bare å forminske, fylle i farge +++ bilde i bakgrunnen blir selvfølgelig ikke med over i Scannuten. 

Etterlengtet og velkommen! 

Lykke til ! 

 

// REKLAME // 

 

Annerledes "merkelapper" & Embossing, Scanncut

 • 07.04.2017 kl. 14:48

Det er jo alltid moro å merke ting man lager. Mange syr lapper fast i tøy/produkter - men ofte kan det være moro å henge på en "tag" også. Den er ofte i papir, men kan kjapt lages litt mer oppsiktsvekkende. Mange av tingene til Scanncut må du aktivere. Embossing, er en av de. 

For å lage noe med embossing, trenger du kitboksen. Kitet kan kjøpes feks fra Lillestrøm Sysenter her. Du trenger selve verktøyet, spesialmatte og selvfølgelig kartong eller metallplater.  

Hent inn motiv slik du pleier, er du usikker hvordan - så se i de andre tutorialene mine her i bloggen. Når det er overført, trykker du på premium ikonet, som er en liten kartong med blå/rød prikk på skjermen. Legg først på den hvite spesialmatten. Den er litt myk og tykk - og så det du skal embosse over. Jeg skal bruke metall i dag. 

Først laget jeg et bilde, utifra filer som ligger i Scanncutcanvas. Så lekte jeg meg litt merkelappene etterpå. Siden det er metall, er det ikke så lett å få tatt et skikkelig bilde her inne på kontoret. 

Så kommer det morsomme - tags til å ha på ting man lager. Jeg brukte bare en helt vanlig font i SNCcanvas, og trykket line embossing i maskinen, og ut kom det navn. Klipp de til, evnt lim de på en stødig bakgrunn som papp +++ og bruk hullemaskin til å sette snorhull. Vips, så har du originale og morsomme tags. 
// INNEHOLDER LENKER //

Eggeholdere dilla !

 • 06.04.2017 kl. 14:49

Jeg fikk litt dilla... :) Nå gleder jeg meg bare til det kommer mer mosgummi, for disse blir det flere av :) Mer om selve holderne finner du HER. Der finner du ut hvordan du kan lage disse selv. 

Nå gjelder det bare å jobbe litt, og ikke skjære mer - før jeg skal hjemover :) 

 

Eggeholder - harepus, lag selv

 • 06.04.2017 kl. 14:06

Dette er en "ta det man har" harepus. Jeg har skjært den ut i mosgummi - et fantastisk mykt, og stødig materiale. Så ting holder lenger enn papir. Dette er en eggeholder, som egentlig er beregnet på papir. Men jeg ville lage den mer holdbar. Jeg har ikke fått all mosgummien enda, så da ble det "man tar det man har - og det var ferdige øyne, og piperensere til værhår. : ) Perfekt prosjekt å ha med ungene på. De kan lage hver sin personlige eggeholder. Har du ikke Sccanncut, kan du laste ned malen og klippe den ut for hånd. Filen finner du på www.scanncutcanvas.brother.com 

På mosgummi bør du bruke rosa matte, og den lilla kniven. Kniven må stå på 11 - 12 (prøv deg frem!) fordi materialet er så tykt. Kuttrykk skal stå på 0 eller + 1. Men ikke juster mer enn det på dette. Så er det bare å kose seg og spise egg i påsken! :) 

 

Lag din egen påskehare (maske/hatt)

 • 05.04.2017 kl. 14:48

Hva er søtere enn en liten påskehare? En selvlaget en, er vel toppen av lykke? Denne er morsom å la ungene lage selv. Skjær ut de enkle delene og la ungene pynte og pimpe i vei. Har du ikke Scanncut, så kan du bare klippe ut haretoppen med saks, og pynte i vei med det du vil. Her er det kreativiteten som er i fokus! 

Vil du laste ned filen, finner du den i Scanncutcanvas. Det er eldre fil, så du må scrolle litt nedover for å finne den. Den er beregnet for papir, men den blir nok superkul og holdbar (ikke minst) i mosgummi. Husk å bruke rosa matte, og lilla kniv, ved bruk av mosgummi. 

Samme prinsippet gjelder her som ved alle andre SVG eller FCM filer, trykk på SVG og last inn filene. Denne er delt opp i mange filer, så her kan du enten kjøre ut ett og ett bilde/fil, eller plassere rundt på matten og bruke scanningen. Legg papiret på matten din, bruk helst den grønne - som er low tack til papir. Har du slitt ut de andre mattene, så fungerer nok det også fint :p 

Overfør filene trådløst, eller last de via USB. Har du ikke kjøpt deg maskin, og har råd til det - gå for en av de trådløse modellene ! Det forenkler jobben og øker gleden ved prosjekter, som har mange deler + farger. USB går HELT fint det også, men man må være litt bedre på planlegging (som jeg ofte er dårlig til) Her bruker jeg flere farger samtidig. Slik sparer jeg tid, og jeg får brukt opp masse fine rester! Elsker at alt kan brukes :) 

Lim, pynt, pimp til du ikke tør mer! Og du har en flott maske på vei... :) 

Så VOILA ! En stk flott maske ferdig ! 

Skulle du nå sikle noe veldig etter en Scanncut, så ta kontakt med Lillestrøm Sysenter v/Kenneth Fellingen, eller Vinylhobby.no ved Stian Samuelsen. Begge to gir deg knallgod service, og sistnevnte har rikelig utvalg i vinyl også. 

 

// INNEHOLDER REKLAME, LENKER //

Lag ditt eget familietre i papir...

 • 05.04.2017 kl. 11:32

Dette er laget med Scanncut, men delene kan selvfølgelig klippes ut med saks - om du er i "finne-ut-at-jeg-trenger-scanncut" modus enda :) Denne modellen er nok morsom å skrive ut i mosgummi også, og bruke tråd til oppheng ++++ den kan tas mange steg videre. Filen finner du under prosjekter i Scanncutcanvaslogg inn og du kan laste ned både fil og fremgangmåte. Det er brukt små søte bånd til å henge opp eplene, noe jeg ikke hadde for hånden, så da ble de limt på. Bare vær obs på, at bånd vil gi treet ekstra tyngde - så du bør enten kutte dobbelt eller en støttefot - om du "pynter det ned" :) 

Selve treet, fugler, epler og "Family" kan jo skrives ut i vinyl også. Eller du kan bruke det som 2D og inn i en ramme <3

Når prosjektet er lastet ned, er det bare å begynne. Velg ny matte, og trykk på SVG  knappen. Det er fordi filene ligger i FCM format. I forhold til filer jeg har kjøpt fra Silhouettestore, liker jeg Scanncut med at de kommer i flere filer. Dvs delene er fordelt i et fornuftig antall, og jeg slipper å dele over flere matter selv. Jeg viser hva jeg mener lenger ned. 


Denne kuttfilen kommer feks i 4 mattefiler. Du åpner dermed en og en fil. Prosjektene er ment til å fylle hele matten din (standard) så her gjelder det å ha nok papir :) Skalerer du en del, må du huske å gjøre det med alle de andre også. 

Send filen til maskinen din, eller last den ned til pc/mac og så inn på en minnepinne - om du ikke har trådløs maskin. 

Har du trådløs maskin, velger du "skyen" og henter frem filen din. Har du ikke trådløs må du inn på minnepinnen din, og finne frem filen. Det lønner seg å overføre alle 4 mattene/filene til pinnen, før du tar den utav pc/mac. Så du slipper å gjøre denne prosessen 4 ganger. Min matte ser ut som et %&%$&$#, ja... så dermed må den vaskes. Det er ikke EN ting, ikke et støvkorn en gang, som vil feste seg. Gjennom flyttingen er plasten kommet av, og støv er all over it. I tillegg er den jo mye brukt! :) Jeg har et eget innlegg om rens av matten HER Det er viktig å ikke kaste rester !! Jeg kan knapt si det for ofte :-p Grunnen er at scanningfunksjonen i maskinen, tillater deg å bruke de minste restene du kan tenke deg. Det er noe av det fine med Scanncut. Den (kan være) er økonomisk i bruk. Om du lar den være det..... :) Jeg bruker verktøyet i denne sammenhengen også. Spatelen til å løfte av det store treet, som er nokså sårbart i papir, og kroken til å holde mot, om det er små steder kuttet ikke er pent nok. Eller til å "skyve" ut små detaljer som hull ++++ Så er det jo bare å begynne og lime! Jeg brukte våtlim, det bør man ikke! :) Jeg er ingen scrapper, så jeg skal lære litt i denne papirverden. :p Jeg ser jo nå at limstift ville vært supert i dette tilfellet - men pytt sann. Det går :) Så er treet ferdig. For å gjøre det lille ekstra, kan du feste huset med en papirklemme - jeg skal kjøpe det, for det er mye penere. Da ser det ut som at huset er skrudd/spikret på. I tillegg kan man feste små sløyfer eller bånd i eplene. Om du ser nøye, kan du se det er små hull mellom bladet og eplet, som man kan tre en liten snor gjennom. Jeg venter inn mosgummi i brun, så da er tanken min å forsøke i mosgummi også. Det må jo bare bli kult...

Hva har dette prosjektet lært meg?  
1. Ha bedre tid enn meg, og vær mer nøyaktig :p 
2. Ikke bruk våtlim, men en stift
3. Ikke les deg opp på scrappetips, ETTER at du har montert den 

 

Lykke til ! 

Skulle du nå sikle noe veldig etter en Scanncut, så ta kontakt med Lillestrøm Sysenter v/Kenneth Fellingen, eller Vinylhobby.no ved Stian Samuelsen. Begge to gir deg knallgod service, og sistnevnte har rikelig utvalg i vinyl også. 

 

// INNEHOLDER REKLAME, LENKER //

Scanncutkurs Arendal

 • 20.03.2017 kl. 18:08

Etter en del forespørsler, blir det nå et scanncutkurs i Arendal onsdag 19 April 2017 Klokken 17-21 

Kurset blir grunnleggende i selve maskinen, materialer, tilbehør, kit +++ (dette er ikke kun kurs i vinylbruk, men vi er innom tema) Kurset er en gjennomgang av selve maskinen, med sine funksjoner, vedlikehold og tilbehør. Det blir mulighet til å kjøpe tilbehør og kit i etterkant av kurset. Det blir selvfølgelig hands on - der alle tester forskjellige materialer +++ 

Kurset koster 750,- Det inkluderer materialer under selve kurset, goodiegave og rabatter + kaffe/te 

Adresse for kurset: 4 etasje på Eureka bygget i Arendal (Vitensenteret) 

Du må ha med Scanncutmaskin og laptop, evnt nettbrett. Vær obs på at nettbrett har begrenset funksjoner. VI går raskt gjennom Scanncutcanvas om det er tid til det. Du må ha laget deg en brukerkonto på www.scanncutcanvas.brother.com i forkant av kurset. 

Påmelding: Send en mail til tia(at)mediakaos.no, med navn, adresse, telefon og epost. Er du interessert i tilbehør og kit, så skriv gjerne det i påmeldingen. Du vil få en bekreftelse på mailen med betalingsinformasjon. Plassen er bekreftet ved innbetaling og påmelding er bindende Avgiften refunderes om kurset skulle bli avlyst fra arrangørens side. 

  Til de som ikke har mulighet til å gå kurs på sørlandet, så er det kurs hos Lillestrøm Sysenter, påfølgende fredag 21 April 17-21. Påmelding til det kurset skjer på Lillestrøm sine websider. www.lillesy.no

Fjernhjelp - create offset

 • 24.02.2017 kl. 00:56

Noen ganger lærer man nye ting, grunnet at andre finner utfordringer. Slik var det i kveld. På Scanncutsiden på FB trengte en dame hjelp, og siden jeg ikke kan motstå en utfordring, måtte jeg teste.. selv om jeg egentlig skulle sove.. hehe. Jeg har tidligere laget både youtube video og tut på create offset du finner den i kategorien Scanncut her i bloggen. Men noen har spurt om hvorfor create deler seg opp av til. La oss teste...
 

So far so good. Så skal man trace inn banneret... 


Så langt har jeg ikke fått oppdelt create. Men så ! En og en bokstav, eller font med for stort mellomrom mellom bokstavene, ser ut til å gi oppdelt create! Jeg har lært noe i kveld! :) Men hvordan sno seg unna dette da? 

For å lage en offset av dette ordet, må jeg gruppere alle bokstavene. Som du ser, trekker jeg bort banneret mens jeg jobber, slik at jeg får vinklet bokstavene. Ingen snarvei for buede ord desverre  :( 


Det jeg gjør, er rett og slett å markere alle de oppdelte creates, (husk å ta bort selve ordet under først) og så weld, slå sammen alle delene. Dermed blir alt til ett, enkelt og raskt! 

Legg bokstavene over, som før - grupper og flytt og dermed er ordet på plass - tross oppdelt offset! VOILA ! :)  

Når en fil ikke vil traces i Scanncutcanvas

 • 15.02.2017 kl. 10:20

Jeg ser ofte at folk spør hvorfor vil ikke filen traces? Ofte handler det kun om feil innstillinger i SNCcanvas men for lite informasjon/grafikk i filen, er også en årsak. Når du laster ned et bilde fra google, er det begrenset hvor mye informasjon du finner i filene. 

Under ser dere hva jeg mener. Når du google feks mickey mouse og holder musepekeren over bildene, vil du få opp størrelsen. Jo STØRRE, jo BEDRE :) Jo mer informasjon i filen, jo enklere å trace. Alt med 4 siffer feks, det liker vi :D 

Når du søker, velg alltid, SE BILDE. Forhåndsvisningen du får opp i google søk inneholder ALLTID mye mindre informasjon, enn det du har fått opplyst med musepeker. Det er fordi det skal være raskt for deg å søke, og få opp oversikten over filene. Når du har valgt, se bilde, får du opp bilde i full størrelse. Herfra velger du "lagre fil" . IKKE  fra forhåndsvisningen :) 

Tilbake til min fil ..... dette bilde, viser hvordan dette bilde ble i Scanncutcanvas. Ikke særlig godt. Og uansett hvor mange shades/farger jeg skrur den opp på, vil den ikke gi et godt resultat. 1. fordi filen er "liten", og 2. pga filen er laget som tegning og ikke rene farger. 

Det du gjør nå, er å gå til gratissiden www.picsvg.com Her kan du konvertere filer som jpg feks, til SVG, og se hvordan de vil bli seende ut. Det er flere valg over kvalitet og "uttrykk", så du må prøve deg litt frem. (se video for eks) . Velg bilde ved å klikke på upload a photo. 

På Details og filters velger du uttrykk, kvalitet og hvordan du vil filen skal bli når du er ferdig. Når du er fornøyd, velger du ikke !!! Download image.svg. Litt motsatt av hva logikken tilsier, men likevel - den filen vil bli for liten i forhold til hva du vil ha. I tillegg, får du ikke "kvalitetsjekket" hele filen, for bilde er litt lite i forhåndsvisningen. 

Du skal bruke forstørrelsesglasset 

Og så, skal du ta tak i slideren/glideren, og dra den helt til høyre. Dermed vil bilde bli så stort som mulig. 

Så går du til scanncutcanvas, og velger SVG Filen din vil lastes inn, og for min del fulgte det med litt detaljer jeg ikke vil ha med. Da fjerner jeg de bare lett, før jeg gruppere. Du kan enten gruppere først, noe som er smart om du ikke er helt stødig i å endre str, uten å dra delene fra hverandre. (se video for eks)

 

Vips, en flott fil !  

LYKKE TIL !  
 
VIDEO MED DENNE FREMGANGSMÅTEN


 

Til døden skiller dere ad....

 • 31.01.2017 kl. 15:38

Jeg klarer ikke holde fingrene borte fra en utfordring. Og denne gangen var det dette prosjektet, som noen på en FB gruppe klurte med. Det ser da ikke sååå vanskelig ut, var min tanke, og dermed setter man i gang :p Og vips! Så har man trykket ut og testet. Koppene fant jeg i kjelleren, helt nye - mon tro hva de var tenkt til? :-p Og vinylen er Oracle fra Vinylhobby. Jeg har også brukt transfer tape derfra. 

Jeg har så lyst å teste denne på en pute. Et helt motiv i glitter, feks på sort trekk!. Hmmmm... må testes! Jeg har gjort om filen til SVG først, og så hentet den inn i Canvas for å å føre den videre til Scanncuten. Morsomt prosjekt. Tok litt tid å plukke....... 

 // INNEHOLDER LENKE //

Rhinestone - YouTube

 • 18.01.2017 kl. 07:21 
Denne tutorialen har et eget blogginnlegg HER. Videoen viser hvordan du bruker rhinestonemotivene i Scanncutcanvas, samt hvordan enkelt lage de selv. Videre foklarer jeg egentlig bare, steg for steg gjennom bildeforklaringen. Det er ment som en hjelp til tutorialen :) Lykke til ! 


 
 

 

Hvordan "jukse" bort detaljer i Scanncutcanvas

 • 11.01.2017 kl. 13:33

Det er en del som spør om man kan "viske" bort detaljer i SNC canvas. Om man tenker på funksjonen som man har feks i bilderedigeringsprg eller photoshop ++ - så er svaret nei. Men! Man kan "jukse" det til. Det krever litt mer klikk enn feks i PS, men for all del, det funker! :) 

Velg bildet du skal ha, fyll det med farge. Det vil gjøre jobben mye enklere for deg. Du har mye bedre kontroll på detaljene ved å fylle i farge. Gå til basic og velg den formen du vil ha. Jeg bruker oval, fordi da kan jeg bruke både hjørnene og de rette områdene. 

Hold inne shiftknappen og velg begge elementene. Så høyreklikker du, og velger remove overlapped. Du kan enten gjøre det slik eller markere med å holde shift, og gå til menyen. 

Det er det samme her. Du velger remove overlapped og det som skjer da, er at alt som er under figuren din, vil forsvinne. 

Du må gjenta prosessen for hver detalj. Det vil være raskest å bruke hurtigtaster eller høyreklikk :) 

Når alle detaljene du vil ha er borte, velger du figuren din igjen og trykker deleteknappen. Du er nå ferdig. Nå er vi ferdig, og har frarøvet pusen garnnøstet :) 

Fremgangsmåten finner du også på YouTube

rsQxVoM5RHw 

Hvordan importere SVG i SNCcanvas

 • 05.01.2017 kl. 20:16

Dette er kjempelett! :) For å finne fine SVG på nettet, søk på SVG files, feks på google. Noen filer er gratis, ganske mange faktisk - og noen koster noen få kroner. Denne filen som jeg viser med her, er kjøpt. Men vær OBS! Selv om jeg har kjøpt filen, fulgte det med noen kommersielle vilkår på den. Så sjekk alltid om filen du kjøper/laster ned, er "lovlig" i forhold til det prosjektet du tenker på. 

Trykk på SVG knappen i Scanncutcanvas, da får du opp ett nytt dialogvindu. Du ser det under her.... 

Velg filen din. Når du kjøper et design, kommer det av og til med flere formater. Som du ser er det flere filformater i mappen, der min ligger. Jeg skal velge den som slutter på .svg 

En SVG fil er som regel ferdig i mange deler. Det vil si at du skal kunne endre små elementer. I motsetning til image tracing, der det vil variere om du får en hel fil eller små elementer. Skal du ha filen som den er, markere du alt og velger group under edit. 

Så kjapt og enkelt er det - du har nå importert en SVG fil i SNCcanvas. Under her, ser du resultatene mine fra SVG filer. Skøytenett, med vinyl fra Vinylhobby.no. 

Denne finner du også på Youtube

PhUwVU1i17Q// INNEHOLDER LENKER, REKLAME // 

Bruke "create offset line" i Scanncutcanvas

 • 05.01.2017 kl. 12:46

Det er mange som ønsker å lage ord, med "bakgrunn". For å få til denne funksjonen, enten over en bokstav eller over en form - er det "create offset line" funksjonen vi skal bruke. Jeg viser her i bloggen, hvordan det ser ut, både med form eller bokstav/tall. Denne fremgangsmåten bruker du både ved HTV eller produktvinyl. Men husk! Speilvend hele prosjektet ved HTV (tekstiler) 

Åpne et nytt dokument i Scanncutcanvas. Her viser jeg med en form. Jeg velger et hjerte og gjør den litt større. 

Så legger jeg i farge, for å ha kontroll på formen - pluss at jeg vil se hvordan det ser ut som et ferdig resultat. 

Så finner jeg fonten jeg vil bruke. Vær obs på at det er ikke alle fontene som fungerer til dette. De aller fleste, men noen av de "løkkeskriftene" kan være problematiske. Den fonten jeg har i bakgrunnen her feks, font i rad 2 i utvalget - vil ikke offsete med mitt lange ord, i den str. Du kan alltid justere til - men jeg valgte å finne en annen font. Marker ordet, og høyreklikk. Velg Create offset line. 

Jeg valgte 0.28, for å få en kraftig bakgrunn. Du kan justere slideren akkurat som du vil. Resten av valgene lar du stå som de er, som standard.

Nå kommer offset over ordet ditt. Ta tak i den grå (eller den fargen du har) ned, slik at du får delt de. Jeg velger å lage skyggen hvit, noe de aller fleste som ønsker dette uttrykket, gjør. 

Høyreklikk på ordet ditt, og velg bring to front. Dette er fordi ordet ditt havnet under offset. Dermed må vi få dette forrest. 

Legg ordet oppå skyggen, og marker ord og skygge/offset. Velg group, slik at de nå henger sammen. Dermed kan du endre str og evnt flytte de to delene, som 1 del. Voila! Du er ferdig! :) 
Denne finner du også tutorial til, å YouTube

VEP-C5SV92k


 

 

Hvordan bruke fonter i Scanncutcanvas

 • 02.01.2017 kl. 14:48

Tidligere har jeg vist hvordan du installerer fonter på datamaskinen din, og hvordan du kan bruke de i SNCcanvas. Nå har Brother kommet med Brother ScanNcut Type converter, noe som gjør jobben enda enklere. MEN! Bruker du ikke pc/mac med Scanncuten din, fungerer ikke dette, da programmet må installeres på en maskin. Gå til www.support.brother.com der finner du support and downloads. Velg din maskin, og finn programmet Brother ScanNcut Type converter. Si deg enig i alle vilkårene (som vi alle aaaalltid leser?) og trykk download. 

Når du nå har fått åpnet programmet (du finner det i nedlastmappen, installer og du er klar! Så får du opp følgende vindu. Her er oversikt over alle fontene dine. OBS! Vær klar over at det ikke vil fungere med alle fonter. En del av fontene jeg har lastet fra nett, inneholder ikke nok data til at programmet leser de riktig. Men de aller fleste går fint. Velg form og størrelse. Velger du for stort, vil du ikke få lov å lagre. Da må du gå ned på fontstr og lagre på ny. 

I Scanncutcanvas velger du SVG knappen, denne er også for FCM format, som er SNC format.  

Velg filen og last inn. Det som er den store fordelen med denne metoden, er at hver enkelt bokstav kommer inn og de kan redigeres. Ved den andre metoden kommer alt inn som et bilde, og det er varierende om du får flere elementer eller ett element å jobbe med. Om du er fornøyd på første forsøk, så velg alle elementene, trykk på grupper, og send det til maskinen din. Voila ! Du er nå ferdig! 

Denne fremgangsmåten kan du også finne på youtube:

_XcLUdr5COM 

Mine første YouTube videoer.. scanncut

 • 02.01.2017 kl. 13:43

lLlau0-Rg3E
Det er litt skummelt å legge ut slike videoer! Det å høre seg selv på lyd, er ikke akkurat min favorittsyssel - men det har vært mange som har spurt om jeg kan lage videoer av tutorialene mine. Tiden strekker ikke til, at at kanalen kommer til å bugne på 2 uker - men jeg skal jevnt og trutt forsøke å oppdatere med nye ting. I første omgang, kommer jeg til å legge ut svært grunnleggende tutorials for Scanncutcanvas :-) 
 


 


 

Julegaver i fleng...

 • 11.12.2016 kl. 17:09

En stor bestilling ble gjort unna i natt. Hele 8 nett, som skal bli julegaver. Disse er større og stivere enn de jeg lagde sist, og her skal man være forsiktig med varmen. *host * erfaring erfaring.. ☺
Det tar sin tid å lage de, men moro å se resultatet.

Det er brukt både vanlig og glittervinyl fra vinylhobby.no.  På den vanlige er kniven satt på 1.5 og glitter 4. Men husk! Det er veiledende. Du bør alltid kutte en liten test først. 

// inneholder reklame //

Pakke i ekspress....

 • 09.12.2016 kl. 20:43

På nettet roses butikker og nettbutikker for rask frakt. Jeg har vært inne på tema før, og til tider irriterer jeg meg over at service måles i frakttid. MEN! uansett, onsdag kveld - kl 22 la jeg inn bestilling på ekstrautstyr hos Kenneth - hos Lillestrøm Sysenter. Disse trengte jeg faktisk litt fort, men regnet med at de kanskje kom rett over helgen, med postens sneglefart. Men, i dag lå pakken i posten. Pakket og sendt i går, og vips i kassa i dag! 

Her skulle det være nok moro for juletidene? Stua ser helt bomba ut rundt spisebordet, for jeg har tatt opp Scanncuten og sitter i stua å arbeider. Syrommet/kontoret er så fullt av ting og tang, at jeg ikke orket å begynne på noe der. :-p Så nå roter jeg inn julen i hele huset istedenfor... 

Kveldens prosjekt er julegave til en av mine beste venner. Et koselig prosjekt å holde på med :) 

 

// INNEHOLDER REKLAME / LENKER //
 

Nett med motiv

 • 09.12.2016 kl. 13:54

Det er utrolig moro å lage annerledes ting! Innimellom får jeg helt dilla, og denne gangen jeg har jeg testet forskjellige typer vinyl, og hvor tynn/tykk streker kan være - før de blir for små til å kuttes. Det er imponerende hvor tynne streker scanncuten faktisk tar. 

Mens jeg fikk testet meg frem, kom det ut et par gaver også. Jeg sitter i FAU, og vi har i dag gitt gave til rektor og sekretæren. Vi får alltid verdens beste hjelp av disse to, så de fortjente absolutt hver sitt personaliserte nett. 

Jeg elsker farger og disse glitterfargene får meg i julestemning! Se så flotte farger! :) Vinylen er fra Vinylhobby.no og kan bestilles i nettbutikken. 

Moro å lage personlige gaver :) Begge fikk nett og en bok oppi :) Noen av disse nettene er for salg. De ligger i FB gruppen min, om du har lyst på et slikt selv, eller kunne tenke deg å gi bort i julegave feks. 

 

Scanncut - verktøy er halve jobben

 • 09.12.2016 kl. 12:01

Menn sier ofte at godt verktøy, er halve jobben. I denne verden, er jeg helt enig! Brother har et verktøy sett, du får kjøpt det hos Lillestrøm Sysenter, på nett og i butikk. Vinylhobby.no har det kanskje også. Hooken er jeg helt avhengig av. Jeg har hatt det siden Silhouette tiden. Men i kitet til Brother, ligger det også en spatel. Den er genial ved bruk av papir eller andre ting, som skal løftes forsiktig fra  matten. Som du ser er Brother sin hook større. Den er dermed litt bedre å holde i, og du får et litt bedre grep. Har du veldig små hender, vil kanskje den oppleves som litt stor for deg. Kroken er ikke fullt så tynn og skarp som Silhouette sin, dermed er den "snillere" med vinylen. Den går ikke så lett gjennom alle lag, og jeg føler jeg har bedre kontroll med den. Ved bitte bitte små detaljer, da mener jeg virkelig små - er silhouette sin bedre - fordi den har tynnere krok. Men mulig det er en øvingsak. 

Jeg kommer i skikkelig Julestemning med disse nydelige glitterfargene :) 


 

// INNEHOLDER REKLAME / LENKER //

Kalendergaver...

 • 07.12.2016 kl. 23:28

"Noen" er stadig sent ute, og "noen" lever etter man rekker alt prinsippet. Så mens dagene går, driver jeg å fyller i gaver her og der :P Trøsten her får være at Medium aldri leser bloggen, så jeg slipper unna med dette :p 

Tskjorten er kjøpt på Cubus og er 1 av 2, skjorter jeg har laget i kveld. Den første må jeg be om et bilde i morgen - for den glemte jeg å ta bilde av. Vinylen er fra Vinylhobby.no. Jeg elsker scanncuten min! Det er så utrolig mye moro man kan lage med den! :) 

Men nå - er det natta! 

 

Skøyt meg inn i 10 år...

 • 06.12.2016 kl. 18:38

I dag har jeg og Lille sittet med Scanncuten, og skjært ut deler til innbydelse. Skøytekortet er laget fra en SVG fil, importert inn i Brother Scanncutcanvas, og siden limte hun delene sammen. Siden det ikke er så lett å skrive på denne "formen", endte vi med å skrive ut et ark, som vi puttet inni. Kniven stod på 3.5 - 4 under hele kuttingen. Mot slutten måtte jeg øke litt på dybden. Arkene er vanlige scapbooking ark fra blokk. 

Til slutt brukte vi hullemaskin, og snor - som ble tredd og knyttet. Nå gleder hun seg veldig til å gi disse ut i morgen! :) 

Både maskin og utstyr selges hos Vinylhobby og Lillestrøm Sysenter. Stoffbutikken selger også Scanncut maskiner nå. Er du beit for hva du skal ønske deg i julegave? Da hadde jeg satt en Scanncut på listen... :-p 

 

#hobby #scrapping #bursdag #barn #invitasjoner #hobby #håndlaget #homemade #lageselv #papir #lime #kreativebarn

 

// INNEHOLDER REKLAME //
 

Pynt opp julebordet/nyttårsbordet

 • 28.11.2016 kl. 12:41

På Søstrene Grene og Upstairs (finnes her på sørlandet iallefall) kan man kjøpe superbillige dekketallerker. Jeg kjøpte noen i sølv i fjor, til 10 kr stk. Disse er helt supre og dekorere med. Så når hovedtallerkene tas bort, står disse igjen med en liten hilsen på. 

Du kan enten scanne inn en tekst du har skrevet selv, eller du kan skrive den i Canvas, eller trace den fra et bilde. Du kan også hente ned ferdige ord og uttrykk fra nettet som SVG og laste inn. 

Til dette prosjektet vil du trenge 

 • Vinyl, På disse holder det med innendørsvinyl - feks disse, fra vinylhobby.no
 • Tallerk eller annet dekke
 • Spatel eller hook (praktiske til å fjerne småbiter med) 
 • Transfertape eller kontaktpapir 
 • Matte
 • Standardkniv (På vinylhobby sin innendørsvinyl kjører jeg 1,5 på kniven, 4 hastighet og 0 i pressure) 

1. Scann, trace eller skriv inn teksten du vil ha. Legg så vinylen på matten. Er ikke matten din like sticky lenger, så se HER for hva du kan rense den med. Ikke speilvend teksten. Kjør en testkutt. Dette er for å slippe og rive seg i håret, skrike eller ligende over at matten er i stykker, eller at ikke noe er kuttet. Hva kniven skal stå på, vil avhenge veldig av hvor gammel kniven din er, hva du har skjært i tidligere og faktisk hvordan den er oppbevart. Så test deg frem! 

2. Fjern så alle overflødige deler av vinylen. Jeg bruker en "hook" for å ta lett tak i småbiter inne i bokstaver osv. Så legger du transfertapen over, og overfører lett bokstavene du har skrevet og weedet. (weede = fjerne vinyl) 

3 Fjern transfertapen og voila ferdig! Så er det bare å gjenta på antall kuverter du ønsker ! :) 


Bilder: Med tillatelse fra samarbeidsblogg. 

 

Lykke til! 

 

//INNEHOLDER REKLAME/LENKER//

 

Scanncut kurs i Bergen - 2017

 • 24.11.2016 kl. 13:59

Det er en del spørsmål om kurs ser jeg, på den norske Scanncut siden. I dag ble det avtalt med Tonje Brodering/Sysiden, at jeg skal holde et par kurs i Bergen. Fredag ettermiddag, og et lørdag formiddag. Helgen 12-14 Januar 2017. Det blir grunnleggende innføring i maskinen, og en liten stund dedikert til Scanncutcanvas. Om det er tid, vil jeg vise noen av kitene til Scanncut. Jeg kommer til å ta med forskjellige ting, men det er ikke sikkert jeg rekker å gå gjennom fremgangsmåten på alle. 

Kurset blir en blanding av praksis og teori. Ta med laptop, minnepinne og scanncut. Du vil få utdelt prøvemateriell på kurset. Og for de som deltar... det kan jo hende at dere får en liten rabattgode også, i etterkant/under kurset :) // INNEHOLDER REKLAME/LENKER //

Vreng hjernen for under 100 lappen

 • 10.11.2016 kl. 18:17

Nok en gang skal hjernen vrenges for under 100 lappen. Hva det vil si? Da Lille begynte på skolen, ble det satt 50,- for gaver. Dette er så langt ikke blitt justert, så langt jeg har fått med meg... og dermed starter jakten hver gang på en gave, til mellom 50 - 100,- Det er nesten umulig  å finne noe til 50,- Så vi gir en 50 lapp når det er penger, og ellers forsøker jeg å finne noe mellom 50 og 100. 

Dermed ble det denne gangen en gave, til ca 80 kroner. Hårbånd, en 2 pack med navn på,et penal med navn på og en neglelakk. Tingene er personalisert med navn - glittervinyl fra Vinylhobby.no, den tror jeg forresten er på salg akkurat nå :) Helt nydelig å arbeide med, og på. Slik kan man altså få en litt rimelig, men fin gave. Både Clas Ohlson, Europris og Nille - selger slikt tilbehør, som kan være både rimelig og greit å feste navner på. // INNEHOLDER REKLAME / LENKER // 

Hvordan bruke weld på bokstaver (slå sammen) i scanncutcanvas

 • 06.11.2016 kl. 12:45 

I mange sammenhenger kan det både være praktisk og fint, og slå sammen bokstavene i et ord. Det kan gi variasjon, og liv til et bilde/tekst osv. Nå nærmer vi oss jo jul, og det kan være moro å gjøre det lille ekstra - utav gavene, kort eller merkelapper. Da er ofte tekst viktig :)  

For å slå sammen/få bokstaver til å henge sammen, må du bruke en funksjon som heter weld i scanncutcanvas. Her skal jeg vise deg hvordan du gjør det enkelt. 

********

Velg et nytt dokument i Scanncutvanvas. Du må logge inn for å bruke dette, på www.scanncutcanvas.brother.com. I kategorien brother scanncut, finner du veiledninger på dette, her i bloggen - om du er usikker. 

Velg så tekst. Skriv en tekst og velg så properties/valg i ikonmenyen. Her skal du finne Character spacing. Jo mindre dette tallet er ( i minus) jo tettere går bokstavene. Her må du teste deg frem, til det uttrykket du selv ønsker. Når du har funnet tettheten du vil bruke, skal du gå til edit. Her velger du weld. Det er 1 ikonet til venstre, lengst nede. Du kan også høyreklikke på ordet, og velge weld fra menyen. For å se hvordan det blir, kan du gå tilbake til valg/properties, og velge color. Legg i den fargen du selv vil - (jeg tester alltid med sort) og klikk ok. 

Med andre fonter, får du et annet uttrykk. Fremgangsmåten vil være det samme, gjør samme prosedyre og lek med fonter. Om du scanner en font, og må du først splitte hver bokstav - for så å sette dem sammen i etterkant. Jeg viser det, lenger ned. Splitte og slå sammen en font som er importert. 

Åpne import fil vinduet. (ikonet er 1 til venstre for ikonet med bokstavene SVG på) Denne vil åpne dialogvinduet som du ser over. Denne fonten (racoon) skal jeg bruke til å trace, og splitte. Nå viser jeg kun med høyreklikk menyen, og ikke ikonene. Det er fint å kunne begge deler. Merk teksten å velg Divide. (splitt opp/del) 

Nå ser du at hver bokstav er "løs." - ne er ikke løs, men det er pga fonten. Dette må du ta med i vurderingen når du velger font. Ønsker du å løsne alle, må du finne en font, der alle bokstavene i utganspunktet står fritt. Her skal teksten slås sammen, så jeg bryr meg ikke om de siste bokstavene. 

Sett de sammen, i den tettheten du selv ønsker. Flytt på hver bokstav, på samme måte som du flytter elementer til vanlig. Merk alt  når du ferdig. 

Høyreklikk og velg weld. (slå sammen) 

Så kan du velge fyllfarge for å teste uttrykket, fra poroperties menyen etterpå. 
 

Skal du bruke ordene på klær/tekstiler, med htv - husk å speilvende ordene! Du finner flere tutorials under kategorien Brother Scanncutcanvas her i bloggen. Vinyl til alle disse morsomme prosjektene, finner du et riktig utvalg hos Vinylhobby.no. Og selve maskinen kan du også kjøpe der, eller hos Lillestrøm sysenter. 

 

// INNEHOLDER REKLAME //

 

Lage "fødselsbilde" i Scanncutcanvas

 • 31.10.2016 kl. 19:09 

Først... dette er definitivt RASKERE å lage i Illustrator, eller et annet vectorprogram, Men om du ikke har det, eller orker å lære deg et nytt program + har en dose tålmodighet.... skal jeg vise deg hvordan du lager disse fødselsbildene som mange lager. Det tar ikke så mange minuttene å lage dette. Det bare føles så pirkete, men det blir bra til slutt. Og om du kun vil forhold deg til 1 program, Scanncutcanvas - er løsningen denne  

Jeg har brukt Medium sine fødselsdata, og skal skrive dette ut på hvit kartong - og ramme inn i en litt stor IKEA ramme. Jeg skal vise dere resultatet - men først må jeg visst ha mer sort vinyl til prosjektet. All vinylen jeg bruker, er fra Vinylhobby.no 

Lag et nytt tomt design. Velg så basic i menyen, og velg runding. Lag rundingen så stor som du omtrentlig vil ha designet ditt. (Husk at du skal ha bokstavene utenfor) Denne sirkelen vil kun være en støttelinje, og tas bort til slutt. 

Når du har funnet størrelsen din, så legg rundingen på utsiden av matten. Du skal bruke denne etterpå. Jeg klura litt med å finne en font jeg likte, så derfor er de neste bildene litt kaotiske :-p Velg en font du vil bruke. Lag bokstaven så stor som ønskelig. Er du usikker på størrelsen, så kan du hente frem sirkelen igjen, for å kontrollsjekke målene. Splitt så designet, er du usikker på hvordan, eller at denne for udetaljert, så kan du se HER. Her viser jeg hvordan du splitter tall og bokstaver. Men, hent frem basic menyen, etter at du har funnet bokstav og gjort den så stor som du vil. Lag boksen bredere enn bokstaven, og 0,5 inch høy (et par cm) Marker bokstav + boks og trykk på edit i menyen, velg Substract. 

Disse bildene viser prinsippet - de er fra  DENNE tutorialen. Du skal altså klippe ut. Siden det er en bokstav, velger jeg å bruke smal boks og substract. Se forskjellen i tutorialen. Nå skal du velge/markere designet, og høyreklikke + divide. Dermed kan du løfte de to delene fra hverandre. OBS!!! Hvis du har en bokstav som meg, så ser du at det er flere "deler" i undersiden av M'en. Disse må vi få til å henge sammen, slik at vi kan flytte underdelen på likt, og ikke i 3 deler. 

Merk de delene som er under/over, hvor du nå har de. Så trykker du på Group. Mine 3 deler, henger nå sammen og jeg kan flytte de som et helt understykke. 

Nå finner du igjen tekst og skriver inn ett og ett element. Jeg har vekt, lengde, tid og dato. Plasser de sånn noenlunde der du vil ha de, og samtidig finner du et motiv eller figur, som du vil ha som skille til elementene. 

Se på 22.02.2000, ovenfor rammen det står i, er det en liten grønn prikk. Denne skal vi jobbe med. Men først skal vi dele hele elementet. Plasser elementet så nærme streken/sirkelen du klarer, marker det - og høyreklikk + divide. 

Nå kan vi arbeide med en og en bokstav. Om du har plassert elementet så nærme sirkelen som mulig, vil du nå kunne lett flytte på de - uten for stor jobb. (som feks på tvers skjermen +++ ) Snu, vri, flytt og juster til bokstaver og tall + skilleelementet. Etterhvert vil tingene stå som du vil. Juster til avstander +++ som du selv vil. 

Når alt står der du vil ha det, og alle bokstavene er vinklet slik du vil - klikker du på sirkelen. Trykk delete knappen/backspace for å fjerne sirkelen. Denne har kun hatt funksjon som støtte og skal ikke være med. 

Nå må du unngå at et eller flere elementer flytter på seg. Den minste forandring vil vise godt når du skal kutte. Marker derfor alle elementene, så høyreklikk + group. Nå henger hele designet sammen, og du kan flytte det hvor du vil på matten - i sin helhet. 

Så går du til fargevalget, ikonet til venstre for prosentvisningen. Bilde under illustrer ikonet og hvordan vinduet ser ut. Velg sort i color menyen. 

Og så er du faktisk ferdig!! :) Du har nå endevendt, bokstavlig talt designet og er klar til å kutte ! Masse masse lykke til!


 

 

// INNEHOLDER REKLAME/LENKER // 

Hvordan splitte tall eller bokstav i Scanncutcanvas

 • 31.10.2016 kl. 17:28

Jeg ser det er mange som spør hvordan man splitter tall og bokstaver. Hovedsaklig ser jeg folk bruker det til disse fødselsrammene, men de kan også være morsomme som monogram eller lignende. Trykker du disse på klær, må du huske å speilvende. Det er mange som bruker SCAL4 - jeg viser i Scanncutcanvas, siden den har litt mer muligheter enn mange tror. :) SCAL4 er mer avansert, men er du en "enkel" bruker av scanncuten - er canvas fint å bruke for mange. 

Åpne først et nytt dokument. Dette viser jeg mange ganger, om du er usikker. Se under kategorien Brother Scanncutcanvas her i bloggen. (til høyre på pc eller nederst i bildet, på mobil) for å se hvordan du åpner et nytt design, samt overfører til maskinen din. 

Siden jeg har bursdag om et par dager, jeg egoistisk og lager et eksempel til meg selv :-p Jeg bruker med andre ord to tall. Du må utføre samme operasjon, på begge tallene. Ikke grupper de. Da vil det bli tull når du skal kutte i de. Bruker du kun ett tall, er det ikke noe ekstra å tenke på. 

Når du har et nytt dokument, velger du tekst i menyen. Velg en font. Jeg bruker nr 2 øverst her. Blås opp designet til ønsket størrelse. De tallene nederst, tror mange viser str på bokstavene, det er det ikke. Det er størrelsen på selve rammen, altså den stiplete firkanten. For å få realistisk størrelse på fonten skal du markere alt - og høyreklikke. (mac: command + museklikk) og velg divide. 

Nå ser du at den stiplete boksen er tett på bokstavene. Dermed synker også tallene nederst som viser i inch, hvor store tallene er. Øk eller minst nå til ønsket størrelse. 

Så velger du basic i menyen. Deretter velger du firkant - det er første valget i basic boksen. Når Denne er valgt, lager du den litt bredere enn tallene og ca 0.5 inch høy. Du kan prøve deg frem, men denne boksen skal nå "klippe" hull i tallet. Jo høyere boks, jo mer tar den av tallene dine. Før du "klipper" tallet/tallene, kopier 2 bokser (marker boksen, og så trykk ctrl + C -> og så ctrl + V) Legg de boksene du ikke bruker, nederst i bildet. 

Marker tallet ditt + boksen. (Bruker du to tall, må du gjøre dette i to omganger. Marker da kun 1 tall om gangen + boksen)  Ved bruk av 1 tall, markerer du tallet + boksen. Gå nå til edit, som ligger øverst i menyen. Her velger du Subtract. Nederst til høyre. Nå må markere tallet som er delt i to. Etter Subtract er nemlig tallet fortsatt i en del - men med kutt i. Marker tallet + høyreklikk + Divide. Nå er tallet delt i to, og du kan flytte delene ned/opp fra hverandre. 


Når du har fått den avstanden du vil, bruk gjerne støttestrekene på matten - henter du opp de to siste boksene dine. Disse skal plasseres mellom tall og skrift. Legg først den ene boksen opp, og marker (Du kan også bare følge støttestrekene, det er raskere) Gå til edit og velg center. Du har nå plassert boksen i midten, i forhold til tallet. Dette er ikke så lett, når du har to tall - men du kan som sagt bare plassere boksene i forhold til strekene også. Arbeid med en boks om gangen! Marker nå boksen og de tallene du har under. Boksen skal ligge noen få millimeter over tallet/tallene. Dette er for at de skal "smelte" sammen. 

Når du har markert, velger du edit igjen, og trykker på nederste ikon til venstre. Weld, (slå sammen) Dette finnes også i høyreklikk menyen, men det kan være fint å lære seg hva ikonene betyr +++ :) 

Gjør nå det samme med den andre boksen. Du har nå smeltet sammen både over og underdelen av de splittede tallene. Velg så tekst igjen, skriv inn det du vil. Siden jeg er på egotrip, blir det Tone Irén (Canvas støtter ikke særtegn, så jeg blir uten apostroff) Det samme gjelder for teksten, som boksene. Du må tilpasse teksten, slik at den ligger noen få millimeter over strekene. Når du bruker 1 tall, sentrerer du på samme måte, som du gjorde med boksene. Det blir penest. Med to tall, er det ikke så lett å sentrere to navn - men 1 navn er ikke noe problem. 

Så velger du hele designet/marker igjen - gå til edit og velg nederst til høyre - Weld. Dermed smelter alt inn i hverandre. 

Nå skal vi se hvordan det vil bli seende ut! Marker hele designet - og gå til fargevalg. (se ikonet under) Velg så Color, rullegardinen og sort (feks) 

VOILA! 

Metoden jeg viser nå, kan også brukes på tallene. Mange vil nok syns den er enklere - men om man skal ha streker og bokser, syns jeg den over er best. Du har def. mest kontroll med denne. Metoden under, er fin om du kun skal ha kutt og ikke bokser. 

Lag deg en bokstav, på samme måte som du laget tallet/tallene. Velg font og skriv inn. Reduser eller forstørr bokstaven slik du vil ha den. 

Gå til basic menyen, og velg en boks. Denne skal du lage så høy som kuttet. Her vil alt i inne boksen forsvinne. Så i motsetning til forrige metode, der du kuttet så lite som mulig, for å beholde størrelsen på tallet, kutter den her av og gjør hver del mindre - enn fremgangsmåten over. 

Marker begge deler, bokstav + boks 

Gå til edit, og velg ikon nr 3 fra venstre - remove overlapped. Du skal altså ikke bruke substract nå, som sist. 

Så klikker du på delete knappen din/backspace for å fjerne boksen og innholdet. Du har nå laget et kutt. Husk at den har nå kuttet i bokstaven din, og det er ikke nødvendig å skille delene, slik du gjorde med tallet. 

Om du likevel ønsker å ha større mellomrom, eller ha kontroll på begge delene - skal du høyreklikke + divide. Du har nå to deler. 

Velg en font igjen, fra tekstmenyen. Skriv inn tall, eller hva du enn vil ha. Her fyller Lille 10 år i Desember - så da velger jeg tallet 10. Skal du ha streker mellom bokstaven tallet, må du lage to bokser som du sentrerer. Se lenger opp (Men nok en gang, det lønner seg å gjøre alt fra steg 1, som tallfremgangsmåten da. 

Gå til edit, trykk på weld (nederste ikon til venstre) og la de smelte sammen. (samme som ved tallet) Gå så til fargevalget igjen, og velg sort, som fyllfarge - for å se hvordan designet ser ut. 

VOILA! 

Skal du ha dette over på vinyl, må du enten høyreklikk og speilvende, eller gå til edit og velge speilvend der. 

Du er nå klar for å sende designet til Scanncut. Skal du trykke på glass, rammer, plakat, papir ++++ ikke speilvend. Da beholder du som vanlig. Er du usikker på hvordan du sender designet til maskinen din? Trykk på download og velg enten til pc eller trådløst. Du finner også egne tutorials på det, her i bloggen.  

LYKKE LYKKE TIL ! :) 

Embossing med Scanncut

 • 21.10.2016 kl. 22:59

Embossingkitet til Brother Scanncut kan brukes til mye. Metallarkene er ganske tynne, så du bør planlegge litt - hva du tenker å bruke det til. Personlig syns jeg metallarkene ble like fine dype, som hevet. Altså foran og bak, poenget er jo at det skal "heve" litt utav arket, for å gi effekt. Men du kan helt fint, bruke forsiden også, som er dyp i arket. i kitet følger det med to typer behandlinger. Sjablonger, og direkte embossing. Sjablongen bruker du til feks - se på bilde under, den lille kartongvesken. Jeg skal vise hvordan du bruker den andre metoden her nå, line embossing. 

Det følger med en myk matte i pakken. Ikke fjerne den grønne baksiden, denne legger du ned mot matten din. Du kan fint bruke standardmatten. Fjern plastikken øverst, det er samme type som er beskyttelse på skjærematten din. 

Så legger du metallarket oppå de to mattene. IKKE fjerne noen av lagene rundt metallarket, de må være der som beskyttelse under embossingen. Flippene skal ligge til venstre side. 

I pakken følger det med 2 bredder. 1,5 og 3mm. Dette er hvor brede streker den vil lage, når du embosser. Skal du embosse tynne motiver eller skrift, er 1,5mm fint å bruke. 

Ta ut standardholderen din, om du har denne montert på. Sett i embossingverktøyet. For å få pin'en i huset, skrur du løs den grå toppen, sett ned i pin'en og lås den grå igjen. Selvet huset setter du ned på samme måte som de andre husene. 

Velg motivet ditt. Her er det smart å scanne matten først, så du ikke ødelegger noe - og er helt sikker på at du treffer det du skal. Skal du ha hevet embossing, må du huske å speilvende teksten. Ellers er du dømt til å bruke den dype siden :) 

Så velger du Embossing ikonet. Om du ikke får dette opp i standard vinduet ditt, må du aktivere embossing. Det gjør du under innstillinger. Velg premium og velg så embossing under der. Aktiver. For å lage dette, må du velge line embossing. 

For å lage dette, skal du ha følgende innstillinger under. Du skal ha trykket på 0, ellers puncher du for dypt. Du kan da i verste fall ødelegge mattene og selve maskinen. Så er man ferdig ! Her ser dere den dype siden, som jeg har valgt å bruke. Denne er tenkt å sette inn i en ramme. Men du kan fint lime den på et kort, som jeg viser bilde av lenger oppe her, eller du kan ha den på en veske ++++ valget er helt opp til kreativiteten din. 

.. og her ser dere den hevede siden - i mitt tilfelle baksiden. Som dere ser er det mest fremtredende, og hensikten er å bruke denne siden. Men jeg liker begge to :) På kortet er den hevede siden frem :) Ser det moro ut? Det er veldig gøy. Kitet og tilbehør kan du kjøpe fra Lillestrøm Sysenter eller Vinylhobby.no :) 

 

// Inneholder reklame //

Hvordan rense skjærematten til Scanncut

 • 20.10.2016 kl. 15:08

Opplever du som meg, at matten tiltrekker seg støv +++ ? I tillegg har et par feilkutt gjort at matten min har hatt litt rester fra vinyl, papir +++ på seg. Det å pille av rester og støvkorn, er liksom ikke den morsomste jobben man kan ha.. :p Så da er lettvinte løsninger velkommen. Kenneth på Lillestrøm Sysenter, anbefalte våtservietter fra Coop - jeg har ikke brukt det. Jeg har funnet ut at Aqua Derma sine sminkeservietter er de beste, etter min mening. De lukter ikke, er milde, og uten parabener, fargestoffer, alkohol, olje og som sagt parfyme. I de serviettene jeg har funnet på Coop, har det vært parfyme eller olje i. Aqua Derma fungerer godt, og gjør matten som ny :) Rhinestones som gikk galt... kjempemorsom jobb. Ikke bare støv og skit, men 50X plukk opp klister i tillegg. Men serviettene håndterer jobben kjempegodt !

Se den støvfrie, klissete forskjellen! Matten er blank, ren og klissete. Det er bare å sette i gang med nye prosjekter. Pakken AD kommer i, er ikke tett lokk på. Det er kun en plastflipp. Så får å ta vare på serviettene -> som skal ta vare på matten din ( :- p ) bør du legge den i en frysepose eller noe - og knytte igjen, når den ikke er i bruk. Jeg renser alle typer matter med denne, low/medium/hard tack, de blir ikke ødelagt av en vask eller flere. Men til slutt, (om man produserer på industrinivå) vil helt klart matten si takk for seg. Anbefaler ikke Spray adhesive spray - da de kan ødelegge kniven din, og i verste fall gjøre at produktet ditt blir helt ødelagt. Både Lillestrøm Sysenter og Vinylhobby.no, selger tilbehør og nye matter. :) 

Lykke til med rengjøring! 

 

 

// Inneholder reklame/linker //
 

SVG filer på Brother Scanncut

 • 19.10.2016 kl. 21:56

 

Det er en del som lurer på om SVG filer kan brukes direkte i Scanncuten. Foreløpig kan man ikke det, meg bekjent. Men ved  bruke Scanncutcanvas går det fort og greit å gjøre om de filene du måtte ha lastet ned i SVG. Her skal jeg vise kjapt hvordan. Tutorialen stopper når filen er i maskinen, jeg har ikke tid til å vise hele prosessen med kuttingen av denne aktuelle filen - men det kan du se flere bildeserier av, i kategorien Brother Scanncut her i bloggen. Kategorien ligger i høyre meny her. 

Jeg bruker en fil fra SVGCUTSDet er mange fine filer der, du lett kan konvertere. Bare husk å sjekke rettighetene til disse filene før du begynner masseproduksjon og evnt salg. :) 

Først må du gå til www.scanncutcanvas.brother.com. Har du ikke konto her, så lag deg en. Det er lett, raskt og enkelt. Denne siden fungerer både på nettbrett og mobil også (hvertfall hos meg, ipad og android) 

Når du har logget på, kommer du inn hit. Trykk på NEW, dermed åpner du en ny fil - som du skal åpne SVG filen din i. 

Når du har fått ett nytt "ark", skal du finne knappen som står SVG på. Den ligger som nr 4 fra venstre i menyen. 
 

Trykk på denne 


Nå får du opp ett nytt vindu, her trykker du på choose file. Da får du opp pcvindu (husk at jeg bruker mac og at ting er helt annerledes på windows :) ) Finn filen din, slik du normalt ´gjør med bilder, dokumenter ++++ Voila, så åpner filen din SVG fil. Og nå er den konvertert. Det vil si, den er klar for maskinen din. Du skal nå lagre denne filen, for å få den over på din scanncut. Jeg har 900 og den overfører trådløst, men har du feks 600/840 - skal du via en minnepinne. 

Trykk på den store lilla, Download knappen. Du får nå nytt vindu opp.... 

Her skal du velge, DOWNLOAD TO PC 

Jeg finner filen igjen i NEDLASTINGER hvor du finner den, er avhengig av enten hvor du har standardlagring eller du valgte da du lagret den nå. Nå skal ikke åpne filen. Men dra den/kopier den direkte over til minnepinnen din. 

Sett pinnen inn i scanncuten, og velg den fra PATTERN menyen. Du har nå konvert og lagret en SVG fil ! 

Lykke til ! 


 

Bursdag til en 50 lapp...

 • 19.10.2016 kl. 21:01

ca..... 50-100 har jeg dristet meg til å utvide det til. Jeg og knøtta drog avsted for å handle gave rett etter skolen i dag. Det endte med hårbånd, kjærlighet på pinne, en pakke med tyne hårbånd og en matboks. Båndene fikk navn og boksen likeså :) 

i selve maskinen finnes det mange motiver, fonter ++ og du kan selvfølgelig hente frem design fra pcen din, minnepinne eller canvasskyen. Velger du motivene i maskinen, kan du velge størrelse ++++ direkte på skjermen. 

Navnene og dekoren er laget direkte i scannuten, og vinylen er fantastisk god Oracle og glitter HTV fra vinylhobby.no// Inneholder reklame //

Dørskilt med Scanncut

 • 17.10.2016 kl. 15:27

I helgen ble min far på 78 år gift ! For 2 gang har han gått ned kirkegangen, med kjærligheten ved sin side. Det er herlig hvordan man uansett alder, kan bli helt vekk og finne kjærligheten. Det får en både til å bli rørt og tankefull på gang. Når enkemannen og enken finner hverandre, og begge har hatt noen år alene - er det fantastisk at de nok en gang kan finne en ledsager gjennom livet. 

I den anledning trengte brudeparet nytt dørskilt og navn til postkassen sin. Sistnevnte har jeg ikke fått tid til enda, men dørskiltet ble laget i morgentimene. Jeg ser det er flere som undrer hvordan man overfører vinylen på produktene/dørskilt. Jeg bruker transfertape /overføringstape. Min er fra merket Silhouette og har rutemønster. Men en annen ting - selv om tapen har mønster, skal man også få det rett på skiltet. Når jeg lager skilt, legger jeg selve skiltet på skjærematten. Dermed har jeg ruter å følge, både foran og bak :) 

Under kan du se kjapt, hvordan jeg lager dette. 

Først er det teksten. Både fonten og borden er fra SNCcanvas her. Figurene er tracet. Du finner fremgangsmåte for det i Scanncut kategorien her i bloggen. 

Så flytter jeg alle elementene ut fra hverandre, dermed kan jeg kutte de hver for seg. Jeg skal bruke to farger på dette skiltet. 

Her ser dere hvordan jeg kutter begge fargene på en gang. Jeg legger på fargene, scanner matten - og sjekker at alt ligger riktig - før jeg kutter. Se på bildet under, ikonet nederst til venstre, er scanning av matten. 

Så er det bare å klippe en passende bit av transfertapen. Som jeg viste her om dagen, så har denne typen papir på baksiden. Vinylhobby.no sin vinyl, har ruterpapir bak, og det står Oracle bak. Slik er det enkelt å se forskjell. Men ikke alle typer har dette, så du skal prøve deg frem, om baksiden kun er hvit, Jeg har laget en tutorial på hvordan du ser forskjell, du finner den også i SNC kategorien. Så er det bare å montere i vei.... 
Her kan du se hvordan jeg bruker skjærematten som hjelp, når transfertapen skal legges oppå. 

På grunn av at konens hode er litt større enn mannen, var det ikke mulig å få alt helt midtstilt. Det var også delvis fordi jeg midtplasserte selve motivet, istedenfor å sikte nesene mot midtpunktet :) Og navnet hennes er ganske langt - dermed ble det litt til venstre for figurene. Men det gjør ikke noe. Da jeg testplasserte & over nesene, forsvant mye av poenget med figurene syns jeg. Men det er nok en smaksak. Jeg kunne laget fonten mindre også. - og dermed gjort det enklere for meg selv. Men det gjorde jeg altså ikke :-P 

Voila !  :-) 

Vinyl, dørskilt og transfertape kan du få kjøpt bl.a hos Vinylhobby.no. Det er mange forhandlere av dette utstyret etterhvert. De fleste ligger likt i pris, og i min verden sender alle kjapt og trygt. Jeg ikke ha varene dagen etterpå, så for min del er det ikke forsendelsestiden som bestemmer hvor jeg handler. Jeg har funnet mine favoritter, og det gjør sikkert du også! :) 

 

// Inneholder reklame/lenker // 

Kutte applikasjon med Scanncut + sy fast

 • 13.10.2016 kl. 19:18

For en tid tilbake lagde jeg en trinn for trinn veiledning på applikering. I den tutorialen tar jeg utgangspunkt i saks, vlisofix og manuell håndtering. Du kan se original innlegget her. Men siden Scanncut kan gjøre disse kule tingene, tenkte jeg å vise hvordan du kan gjøre det. Jeg har ikke denne tegningen lenger, men jeg viser prinsippet til dere via bilder, som er tatt tidligere - og noen nå :) 

Scan inn tegningen din. Er du usikker på hvordan denne prosessen gjøres - så kan du lese DETTE INNLEGGET. Når dette er gjort, stryker du vlisofix bakpå stoffstykket ditt, og legger det med fremsiden opp. Altså, papiret fra vlisofixen skal være nedover. Innstillingene må du prøve deg frem på, det kommer an på tykkelse på stoffet. Du kan også bruke Brother sin Heat n Bond, det selger både Lillestrøm sysenter og Vinylhobby.no

Når maskinen er ferdig å kutte, har du en ferdig figur som du kan applikere på. Har du Brother broderimaskin med software til, kan du scanne og applikere på samme måte som Scanncuten. Jeg har ikke det, så her foregår det på gamle, manuelle metoden - akkurat applikasjonsbiten :) Fjern "matpapiret". Det er ikke så lett å se her, men når du fjerner papiret - kommer limet frem. 

Snu den, og stryk den fast på stoffet. Stryk lett og sørg for at figuren henger godt fast.

Så finner du tråd og trykkfot som du vil bruke. Enten en åpen applikasjonsfot/broderfot eller gjennomsiktig applikasjonsfot, som jeg bruker nå. På B780 velger jeg riktig fot, og innstiller den sømmen jeg vil ha. Sømmen er standard mot høyre, så jeg speilvender den. Har du en elektronisk maskin, så sjekk hvilken vei sømmen går, før du begynner å sy. 

B780 har nålestopp oppe/nede, denne bruker jeg når jeg applikerer. Med en gang jeg stopper maskinen, løfter den foten, og lar nålen stå nede i stoffet. Slik er det enkelt å svinge, og få med seg mange smådetaljer. 

Det er ikke så lett å se det, men se nøye på foten. I midten er det et "spor", denne gjør at det er enkelt å se hvor tungstingene legger seg. Elsker denne lille hjelpeeffekten. I forhold til en åpen fot, vet en nøyaktiv hvor sømmen vil komme. Nøyaktig og fint resultat. Og så... trallala... ferdig :) 
 

#håndarbeid #hobby #sy #syselv #søm #mamma #mammablogg #applikering #bernina #tutorial #kjole #scanncut #brother 

Hvordan se forskjell på vinyl til vegg/ting og tekstiler?

 • 12.10.2016 kl. 14:43

Jeg ser det er mange som spør om hvordan se skal se forskjellen på vinyl til tekstiler og vegg/ting. Det første du skal gjøre, er å pille :) En huskeregel er at til tekstiler, er plasten over/på framsiden av selve vinylen. Til vegg er papiret på baksiden av vinylen. 

Det vil si at når du piller, skal den fineste vinylsiden være mot plasten - om du har vinyl for tekstiler.  Denne er ikke klebrig på baksiden. Med andre ord, du drar vinylen av plasten, og det du skal bruke ligger med fronten ned. Dette er grunnen til at det er viktig å speilvende alt du skriver ut, til tekstiler. Alt blir "bakfrem", og om du ikke vil lese baklengs - skal du speilvende ordene dine. :) 

Vinylen fra vinylhobby, skal ha den blankeste siden, ned mot skjærematten din. Om ikke, kutter du i plasten som skal legges på etterpå.

Når du har skrevet ut ønsket form eller ord, er nemlig alt speilvendt oppå plasten. Plasten er klebrig, så denne legger du ned mot tekstilen, legger på matpapir eller tynt bomullstoff og stryker fast. 

Vinyl til vegg/ting, har en papiraktig bakside. På vinylen fra Glade Grodan feks, er det et ruteark på baksiden. Det er det på noen av typene fra Silhouette også. 

Vinylen fra Vinylhobby har en hvit papirbakside. Når du skriver ut denne, skal du ha papirsiden ned mot skjæreplaten. Du skal ikke speilvende teksten. Når du har skrevet ut ønsket form eller ord, skal du bruke transfertape (samme blanke prinsippet som ved tekstilvinyl) til å overføre. Ordene må nemlig flyttes fra skjærearket ditt, over på ønsket produkt. Når du piller løs vinylen til vegg/ting, skal vinylen ligge på fremsiden av papiret. Med andre ord, her skal baksiden stå igjen, i motsetning til tekstiler, der fremsiden/plasten er det som skal stå igjen. 

Lykke til ! 

 

//Inneholder reklame og lenker //

 

Lag en Super Mario hoppedukke med Scanncut

 • 06.10.2016 kl. 10:19

Er ikke disse søte? M. Gulin, en svensk grafiker lager utrolig mange flotte dukkesjablonger. Disse hoppedukkene er helt fantastiske. Så slo tanken meg! Disse r supre gaver! Du kan enten skrive de ut i papp, eller feks skjære de ut i stoff. En annen ide, er å lage de som applikasjon, og feks bena løse - slik at du kan få dem til å hoppe. +++ Fantasien er den som setter grenser.  En annen hit, er å skrive denne ut i hvit papp, sett den sammen og la barna fargelegge den selv !:) Bruk tusj, for å tegne opp detaljene på delene først, og så kan du kutte outline etterpå. 

Tips! Print ut dukken i farger - på litt tykt papir. Scann inn tegningen på din Scanncutmaskin - og la den kutte outline, og vips er dukken ferdig! 

Jeg er så heldig, at jeg har fått lov å oversette, og gjenbruke hennes sjablonger og bilder, til en ScannCut tutorial. På bloggen hennes finner du mange andre figurer. Alle er fri/gratis til eget bruk, men skal du lage noe utover det - så husk å kontakte henne! Og ikke minst, les retningslinjene hennes, for deling av sjablongene og bruk. Lykke til! (Denne kan også lages i vinyl, om du lager alle delene som vanlig. Merk da trådhullene på skjermen din eller i SNCcanvas, og ta de bort. Kutt som vanlig etterpå) 

Her finner du maler til Super Mario og Luigi. Flere figurer finner du bloggen til Gulin. Under ser du skissene du skal bruke. Om ikke 800px er stort nok for deg, skal du laste ned fil fra bloggen hennes her.


Her ser du hva du skal bruke, ikke mange tingene du skal finne frem. 

I scanncutcanvas, kan du trace filen selv, eller hente den ned i Facebookgruppen "Scanncut Norge" ferdig tracet. Når du skal skrive ut, er det enklest å gruppere delene, før du endrer størrelsen. !HUSK! Skal du skrive den ut for fargelegging, må du huske å velge outline når du skriver ut. Du skal da bare ha "rammen" på delene. 

Etterpå kan du ungroup delene igjen, om du ønsker å skrive ut smådelene hver for seg. Alternativt er å skrive ut alt i ett - med scannefunksjonen. I papp vil det være like ok å legge fargebitene på riktig sted. 

Lykke til, og kos deg med prosjektet! Hvordan lage enkle kort med Scanncut (tusj og universalholder)

 • 04.10.2016 kl. 22:10

Å lage enkle, men fine kort er superenkelt med Scanncut. Som jeg nevnte tidligere, samarbeider jeg litt med en kjempeflink SNC dame, og får bruke hennes tuts sammen med mine, slik at dere får fremgangsmåter på norsk - blandet med hennes og mine bilder - så det blir tilpasset dere norske lesere. Her får dere sett hvor enkelt det er å bruke tusj, til å lage enkle kort ! :) Eller andre ting, som feks tskjorter (bruk da tekstil-tusj) eller andre ferdige ting (eller hjemmelagede) 

Du trenger universal-penneholderen, og noen tusj. Avhengig av hva du skal lage, vanlige eller tekstil. Når jeg testet, var rundt tupp, det beste å bruke. Bytt dermed ut en den blå holderen din, med den lysegrå holderen. Sett i ønsket tusj, og tegn ut ønsket motiv. Her er det brukt et hjerte. Send en fil eller lag den i SNC og velg DRAW. 

Så kan du enten fylle i med tusj og SNC, eller som her - bruke maling. Jeg syns det gav et utrolig fint resultat med malingen. Og det tørker lett. 

Er du usikker på hvordan du lager motiver, fonter eller diverse i SNC - kan du se i kategorien Brother Scanncut her i bloggen. LINK

La maskinen tegne ut fonten, og kortet er ferdig! Er du utrygg på om pappen ligger skikkelig, kan du bruke litt magic tape til å holde det fast. Ofte kan matten være så godt lim på, at kortet kan bli litt skadet når du løsner det. Da er MT en god ting å ha! :) 

Du kan pynte mer med tape, blonde, stempler +++ slipp fantasien løs. Du kan også skjære ut figurer i stoff og lime fast :) Jeg skal lage en tut på det senere :)  

Utstyr til maskinen kan du kjøpe hos Lillestrøm Sysenter, eller vinylhobby.no feks. Lillestrøm Sysenter er importør for SNC i Norge. 

 

// INNEHOLDER REKLAME //

 

Hvordan tegne og kutte i filt med ScannCut

 • 30.09.2016 kl. 09:55

Noen kutter bare i papir, andre kun i vinyl osv osv.. Men det finnes altså så mange kule ting du kan gjøre med Scanncuten! Jeg har fått lov å oversette og legge ut denne tutorialen for å kutte i filt, fra en amerikansk "Scanncuter". Noe jeg håper kommer dere til gode :) Denne tutorialen viser hvordan du både tegner og kutter i filt. Til slutt limer eller syr du fast motivene dine. Dette egner seg også fint til barn! 

Du trenger: 

 • Matte
 • Heat N bond (eller vlisofix) 
 • Stoffkniv
 • Deep cut blade
   

Skriv først et ord, på et papir og velg Scan to cut data og lagre designet ditt

Trykk på "home" knappen og åpne designet ditt. Det gjør du ved å gå til "patterns" og "saved data". Evnt merk alle bokstavene, slik at du kan flytte de dit du selv ønsker, før du skriver ut!  Usikker på hvordan du gjør det? I vinduet du får med en gang designet er åpnet, er det et ikon øverst til venstre. Dette skal du trykke på, for å få markørene opp. 

Gjør klar filten din, ved å stryke "Heat N Bond" på baksiden. (Dette kan kjøpes feks fra Lillestrøm Sysenter) Når designet ditt er ferdig, legger du filten på matten, og scanner det inn i maskinen. Dermed skal du kunne sette ordene akkurat der du ønsker. Er du usikker på hvordan du scanner, gå til kategorien Brother Scanncut her i bloggen, så finner du tut på det også :) 

Sett stoffpennen, i pennholderen og fest den i Scanncuten. ! Bruk "Draw" valget ! og ikke cut, for å tegne på filten. 

Velg design og farger i filten, som du ønsker å bruke - og kutt dem ut. Du skal bruke Deep cut blade, på Scanncuten. ! Lag en test først !. Slik at du er sikker på at du ikke går gjennom filten, og ned i matten. Hvis matten din blir hårete og ikke vil klistre, bruk babywipes til å rense den forsiktig. Evnt wipes fra Coop (tips fra Kenneth hos Lillestrøm Sysenter) Husk å la den tørke skikkelig, før du bruker den videre. 

Stryk designene dine på filten (den du feks skrev "hello" på) og Så kan brodere det fast, eller forsterke det ytterligere med lim, om du ikke gidder å sy. Dette er en fin barneaktivitet, da barna kan sy fast motivene med vanlige rettsting feks

Lykke til ! 

Hvordan installere og bruke fonter i Scanncut

 • 29.09.2016 kl. 22:12

Jeg ser at mange spør hvordan de kan få andre fonter enn standard fonter i SNC. De som ikke har pc/mac, kan enkelt scanne inn og kutte. Enten håndskrevet eller noe andre har printet ut for de. For de med maskin, skal jeg vise dere en enkel måte å gjøre dette på. Denne er selvfølgelig mulig å bruke til softwaren til Silhouette også. Lurer du på hvordan du scanner og kutter, kan du se HER

Gå til www.dafont.com, her er det uendelig med flotte fonter. Jeg elsker dette stedet for nye fonter. Som dere ser, har jeg funnet en font som heter spring time, til høyre ser du en download knapp (under infoen om at jeg har fått en melding.. :-p ) Trykk på denne og lagre til maskinen din, husk å legge den et sted du finner den igjen :) 

Jeg bruker mac, og slik ser det ut i FINDER - bruker du pc vil du finne filen din (sannsynligvis) i nedlastinger. Eller der du lagret den til... Trykk på .tff filen... 

Når får du en forhåndsvisning av fonten. Trykk på install

Så åpner du et tekstbehandlingsprogram, jeg har bare åpnet notater - og skriver det du vil. Ta en skjermdump.Og voila... importer til scanncutcanvas.brother.com :) Lagre til USB, pc eller trådløst til SNC - og kutt i vei ! 

Trenger du en veiledning på hvordan du overfører filer, kan du se HER

 

Hvordan lage trykk med Rhinestone - ScanNcut

 • 21.09.2016 kl. 18:00

 


Det å pynte med krystaller, er en kul og dekorativ metode. Det finnes mange varianter, til de aller fleste maskiner - til Bernina har jeg Crystal-sett, der man gjør mye av den samme jobben i softwareen - og så med broderidelen av B780. Men nå er det ScanNcuten som teller! Jeg har forsøkt Rhinestone før, da med Cameoen, men jeg ble aldri helt venn med rhinestone på den. Litt klabb og babb, og materialene var ikke i nærheten av samme kvaliteten som Brother sitt kit. Men nok om det.. :) 


 

Når du kjøper Brother Rhinestone-kit, får du en boks med litt forskjellig i. I denne boksen finner du også en aktiveringskode på et kort. Før du har aktivert Premium modulene, ser SNCcanvas slik ut (bilde over) Gå inn på min profil (der du ser det står LilleL hos meg) og scroll nederst. Her finner du aktiveringsboksene. Trykk av for Rhinestone

Når du pakker ut tingene i boken, vær obs på et lite kort som ligger sammen med mattene. Jeg er av den typen som river av plasten, og tenker at slike ting er reklame.... (koko....) og befinner meg ikke rent sjeldent, i den situasjonen at viktig informasjon mangler :-p Dette er nemlig ikke et lite reklamekort, men aktiveringskoden din! Bak på kortet finner du koden, som låser opp Rhinestone i SNCcanvas. Når denne koden er lagt inn, vil vinduet se slik ut (bilde under) Du har nå en ekstra boks til venstre og en ekstra fane øverst. Disse er Rhinestone valgene dine. her finner du både motiver, alfabet og innstillinger til rhinestone. 

Nå skal jeg lage et motiv, som jeg skal bruke til Rhinestone. Jeg fant et motiv av Minni mus, og hentet det inn. (Er du usikker på hvordan du henter og tracer filer, kan du se tidl. innlegg HERVelg farger eller outline, alt etter om du skal ha med alt, eller bare kanten. Skal du kun ha kanten, velger du outline. Skal du som meg, ha med detaljene, må du velge color. 

Trykk OK og motivet kommer inn på arbeidsområdet ditt. Nå velger du hele figuren, og trykker øverst på den nye fanen din. Premium. Da får du opp et nytt dialog vindu, velg den mellomste. Første valg, er punktvis rhinestone. Det vil si; mangler du en rhinestone eller vil ha noen ekstra et sted, velger du denne - og dermed setter du inn en og en sten. Vi skal bruke den midterste wizardknappen. Det siste valget er rhinestone-teller. Den viser hvor mange steiner du vil trenge, til ditt prosjekt. OBS: Skal du skalere eller flytte motivet, kan det være en fordel å markere alt - og velge group når du høyreklikker. 

Når du har valgt det midterste valget, kommer du til dette dialogvinduet. Det sier seg litt selv. Vinduene med prikkene, antyder hvordan rhinestonene vil legge seg i motivet ditt. Skal de bue, skal de følge streken, skal de gå over, skal de danne firkantsystem osv osv osv.. Jeg velger her, rund form og innenfor. Resten av innstillingene lar jeg stå. 

Så velger jeg bokstaver fra rhinestone menyen til venstre, og flytter bokstavene slik jeg vil ha de. Når du øker/minster størrelsen på motiver/bokstaver, vil softwaren automatisk justere antall rhinestone for deg. En fiffig funksjon til et såpass enkelt program å være, syns jeg :) 
Trykk download og velg enten å lagre til pc, eller skyen. Jeg velger selvfølgelig skyen ! Genialt opplegg! Lurer du på hvordan du overfører trådløst, kan du se tidligere innlegg HER


Så er det bare å hente frem designet, hent det fra skyen eller fra USB/pc. Jeg henter det som vanlig med funksjonen trådløst. 

Her bruker jeg innstillingene: 

 • Kniv: 6 (vær obs! her må du testkutte! Kuttet på 6, gikk fint. 4,5 var for svakt, og 5 kuttet ikke like godt overalt. Men etterhvert som kniven sløves, må du høyere opp, alternativt øke trykket. Test derfor alltid. Dette utstyret er ikke det billigste, så jeg ville investert i en prøve) 
 • Trykk: 0 
 • Speed: 4Jeg renkuttet litt rundt, for å ha et mindre stykke å arbeide med. Med speed 4, tok denne 12 minutter å skjære ut. Oppi kitboksen din, følger det med en hvit kartongplate. Den er glatt på ene siden, fjern plasten bak på den sorte "veluren" du har kuttet ut, og lim den på kartongen. OBS: den blanke siden på kartongen opp! 

Legg kartongen med trykket oppi det ene lokket på kitboksen. Dette er for å slippe 546 plukk opp leken, med rhinestone før leggetid :) 

Dryss på de/den fargen du vil ha. I kitboksen er det en genial børste. Begynn i en ende og børst rhinestonene utover. Mange vil legge seg feil vei/oppned, og det vil mangle noen +++ det geniale med børsten er at den snur de, fyller i +++ bare litt tålmodighet og børst forsiktig, så går det helt supert. Du skal se at hullene fylles (nesten magisk) opp litt etter litt, og alle riktig vei. Det er nesten litt terapautisk over å børste forsiktig, frem og tilbake.. :-p Det følger også med et "pickup-tool" i boksen. Dette er som en liten penn, med en gummitupp på. Denne plukker lett opp rhinestones som ligger feil, eller om du må fylle i et par stk, her og der mot slutten. Se her, er sløyfen min ferdig! 
Når du er helt ferdig, tar du plasten/transferplasten som følger med - og legger over. Vær forsiktig! Du får bare en sjanse, og jo større motivet er, (slik som smarte meg, som lager en stor med en gang) jo verre kan det være å treffe på første forsøk. Plasten skal "falle" over motivet, og denne klistrer rhinestonene fast, slik at de kan overføres. Med andre ord, klistrer den litt - og du løfter på den.. da må du begynne all over again med krystallene. Legg det til en vane og legge plasten fra toppen. Og la den sakte falle ned over platen. Det slår som regel aldri feil... (Jeg vet det finnes unntak :-p ) 

Løfte plasten av kartongen, og du har 1 stk nydelig rhinestone motiv ferdig. Ikke kast trykket ditt. Finn bakepapir og klistre det fast. Det kan du nemlig bruke om igjen! Legg det enten på bakepapir, eller glatt/glossy kartong. Sistnevnte gjør det enkelt å oppbevare. 

Stryk så over. Press ca 1 min, og pass på at du får presset hele området. Flytt strykejernet, og press heller for mye enn for lite. Mangler du noen krystaller, legger du de inn etterpå, en og en - når resten av trykket er på. Jeg måtte "etterfylle" med 3 stk. 

Og voila ! Gratulerer du har pimpa med krystaller. En ekte liten diva verdig! :) Eller en stor....alt etter som :) Ikke alle krystallene setter seg så godt. Etter bildeseansen måtte jeg fylle i 2 stk. Men 2 stk er ikke ille, og NÅ sitter de! Som bare det... hehe :) Og hva annet passer til, enn Minni mus prikkete skjørt, når man har fått krystall genser? 

Kit og annet du trenger, kan du få kjøpt feks hos Vinylhobby.no. De selger både materialer og maskiner. Lillestrøm Sysenter selger også Scanncut og rhinestone kit. Så det er bare å velge, hvor man føler seg mest komfy med å shoppe fra. Dog vinylen anbefaler jeg sterkt å kjøpe fra vinylhobby. Er det første gangen du skal teste rhinestone, er det en stor fordel å kjøpe kitet. 

 

Lykke til ! 

YouTube:

https://youtu.be/JJtODNmb3O0


 


// INNEHOLDER REKLAME //

Scan, trace og kutt ! How to...

 • 18.09.2016 kl. 13:08

I dag har jeg brukt litt av formiddagen til å teste scanning på SNC. Lille tegnet en tegning, som hun ville ha på en hettegenser - og dermed var vi i gang. Hun valgte (selvfølgelig) en Pokeball. Livet dreier seg mye om de små tingene der nå :) Men her får du hvertfall en forklaring, på hvordan dette fungerer, og med utskrift av flere farger. 

Velg deg en tegning, bilde, eller skrift. Jeg valgte tegning, for å vise hvor morsomt dette kan være. Jeg har gjort dette i broderiprogram til symaskinen også, men det er betydelig mer jobb :) Men like moro... 

Legg tegningen på matten, og velg scann på maskinen din... 

Nå kan du velge å sende det til USB (den må da stå i selve scanncuten) data (om du er kablet) eller til Scanncuten. 4 valget er til scanncutcanvas. Jeg viser SNCcanvas og direkte i maskinen, litt lenger ned. 

Når designet er scannet inn, (SNCcanvas) velger jeg filen i softwaren. Som du ser, velger du fra skyen, i softwaren. Her vil den da hente frem den filen du har sendt fra SNC. 

Her velger du som tidligere color, for å få best resultat. Jeg har valgt 3 farger. Dette velger du også i selve SNCmaskinen, om du ikke sender det via SNCCanvas. 

Ballen importeres som en hel figur, med flere deler. Trekk i delene med musa, og du kan separere de, om du ikke skal ha alt i en farge. Jeg skal ha 3 farger, og deler derfor designet opp i 3 deler. Dette kan du også gjøre i SNCmaskinen, du bruker da pekepinnen som følger med, til å trekke delene fra hverandre. 

Her under, ser du hvordan det ser ut om du velger til SNCmaskinen. Den vil spør deg om du vil ha sorthvitt toner eller farger. Jeg velger farger... 
Så vil du få opp dette bilde... 

Nå er vi tilbake til felles for begge scannemetodene: Når delene er separert, legger jeg på de fargene jeg skal ha. De fargede delene mine er hvite bakpå, så du ser det ikke så godt her. Men, det ligger altså 3 farger her på matten. Rød, hvit og sort. 


Gjør som jeg har beskrevet i trace design innlegget, nederst - og skann inn matten. Matten vil gjenkjenne bitene og du kan flytte delene oppå bitene, på SNCskjermen. Du trykker på knappen nederst til venstre, og maskinen scanner. 

Trykk OK, velg CUT og VOILA! Delene er ferdige, i 3 farger - samtidig....


Man kan gjøre utrolig mye moro med denne maskinen! Man kan gjøre like mye gøy med Silhouetten, men SNC er definitivt mye enklere å arbeide med. 

Vinylen jeg har brukt her, er fra Vinylhobby.no,  (link) og er fantastisk å jobbe med. Den er tynn, løsner lett og sitter godt på. Trenger du påfyll, anbefaler jeg deg å se innom nettbutikken deres. Når man først har hettegenser på, skal man innta en litt kul holdning visst... :-p 

 

 

// INNEHOLDER REKLAME/LENKER //

 
 

Hvordan trace enkelt med ScanNCut

 • 17.09.2016 kl. 13:53

I går viste jeg hvordan jeg overførte en fil trådløst. Men noen lurte på hvordan denne filen ble til :) Denne filen lagde jeg enkelt i Scanncutcanvas softwaren. Har du ikke konto der, opprett det først! Dette fungerer på alle OS, inkl nettbrett. (Det fungerer også på min mobil) 

Velg nytt prosjekt. Åpningssiden er enten bibliotek eller eget prosjekt. Det er enkelt å forstå. Når du har valgt nytt prosjekt, kommer du inn i dette vinduet (vær obs på at jeg bruker MAC, det kan se annerledes ut i din nettleser.) Ikon nr 3 fra venstre, (se rosa hoover) hold musa over om du er usikker, da kommer det opp en tekst - Image tracing. Vær obs på at dette er et enkelt verktøy, enklere enn Silhouette design, men til mitt bruk har det vært supert så langt. (de få dagene jeg har hatt tid til nå hvertfall... :-p ) Velg dette ikonet... 

Du får nå opp et nytt dialogvindu. Her kan du enten velge bilder fra selve ScanNcuten din, eller maskinen din. Jeg velger en fil som jeg har funnet på nettet. Velg dermed Choose file. 

Se nøye på bilde.... du kan velge outline eller color. Color er mest presis på denne type tracing, når du skal ha med detaljer som øynene ++ her. Huk av for ta bort bakgrunn, og du kan velge hvor mange farger den skal trace. Her er det jo bare to, så det har ikke noe å si. Men jeg kunne valgt den ned til 2 farger om jeg ville. Du får oppgitt størrelsen, noe du kan endre på etterpå. En stor fordel er å trykke Preview, det har jeg gjort her. Da ser du de turkise linjene, dette er tracet. Med andre ord, sauen min er ferdig! :) 

Et annet ikon, for ull - du ser den tracer pent og nøyaktig. Får du streker som mangler, etc.. så forsøk å justere opp på antall farger, eller faktisk ned. Det kommer an på skyggene. Tracen kan evnt ta bort skygger, og få det mer detaljert. Men husk at dette er svært enkel trace, så den gjør ikke underverker med fjorten skygger og svakheter. 

Etterpå trykker du OK, og designet ditt er tracet inn på matten. Jeg skal ha alt i en farge - da er det en fordel å markere alt, høyreklikk og velg Group. Dermed unngår du at noen streker blir igjen, eller flyttet på - om du endrer størrelse eller plassering på designet. 

Så sender du designet til ScanNcuten din, usikker på hvordan? HER er et innlegg om det. Velg Download, den store lilla knappen, og et nytt dialogvindu kommer opp. Du sender det enten til maskinen din/USB eller trådløst, som jeg gjør. (Og som beskrevet i linken) 

Skriv ut slik du pleier, fra ScanNcut. Velg designet fra skyen, og load matten. Designet kommer opp på skjermen og du er klar til å kutte ut. Det tok et par år de to første posene fikk merking, og noen måneder - før ungene vet hvor ulla skal hen :-P Men nå er alt på plass. 

En annen ting jeg gjorde i dag, var å merke nye bokser til badet. Vi har hatt en sinnsykt upraktisk trådhylle til ting og tang - som ikke er i hekleposene på badet. Nå kjøpte jeg en ny Billyhylle på IKEA i går, og 4 bokser til småstæsj. Boksene passer perfekt i Billyhylle 40cm bredde, og har lokk inkl i prisen. En ting jeg elsker med ScanNcuten, er at man kan få brukt opp smårester! Bittesmå rester, helt ned i cm nivå. Maskinen scanner inn matten med biten på, og du plasserer bare designet over. Slik kan du også skrive ut design med mange farger, og spare tid! Legg fargebitene på, scann matten og plasser riktig bit på riktig farge. Jeg skal lage en tut på det senere. Akkurat nå vil jeg bare kjapt vise prinsippet. 

Det nederste ikonet til venstre, scanner matten. Som du ser, har jeg grå vinyl - men jeg byttet til turkis etterpå. Jeg hadde en like liten bit i turkis, som jeg dermed fikk brukt opp. På disse boksene er alt laget av rester. Dog bør jeg nok bestille noe vinyl for slikt bruk, for det var nettopp det jeg hadde igjen - rester....:-p Men genialt? Med Cameo gadd jeg ikke sitte å sikte med matte og styr, så der kastet jeg en del smått. Nå er jeg skjære Onkel Skrue, og bruker alt jeg kan. Husk på disse type prosjektene, trenger du transfertape. Jeg har en del igjen av Silhouetten sin, men Vinylhobby selger applikasjonstape, HER  (Link) 

Ny hylle på badet, og nye bokser med navn :) 

Så enkelt kan du freshe opp gamle ting, lage nytt praktisk tilbehør osv osv osv. Selv om softwaren til ScanNcut er svært enkel, kommer du langt med den! Husk at du kan også scanne og trace i selve maskinen, men jeg har foretrukket å bli kjent med Scanncutcanvas først. :-) Lykke til! 

 

// INNEHOLDER REKLAME/LENKER //

 

Hvordan overføre design trådløst, til ScanNcut 900

 • 16.09.2016 kl. 22:23Jeg har som sagt ScanNcut 900 - en fantastisk maskin! Jeg har ikke angret 1 sekund, siden jeg tok den i bruk - på at Cameoen er reist. Noe av det jeg elsker mest, er den enkle tracingen, og overføringen til maskinen. Lett som en plett ! Jeg lagde to strikkeposer før i dag, som skal sendes som premier til et loddsalg - (se tidligere innlegg i dag) Jeg tenkte å vise kjapt hvordan du gjør dette, via skjermbilder :) 

Gå først til www.scanncutcanvas.brother.com - her lager du din egen konto, for å bruke softwaren. Det geniale er at jeg faktisk får det til å funke både på macbooken, surfacen, ipad og telefon! Genialt! Da jeg fikk med meg SNC sa Kenneth (Lillestrøm Sysenter) at softwaren var ikke like bra som Silhouette - men nåja... hva skal man si? Det er ikke dårlig, begrenset, men likevel veldig bra! Det er enkelt å forstå, den tracer lett og den inneholder MENGDER gratis design! Ai laik! 

Når du har skrevet eller laget/tracet det du ønsker - trykker du på download knappen til venstre. Da kommer et nytt dialogvindu opp. Her kan du velge å enten lagre til USB eller eller trådløst. 

Jeg velger send til maskin, og maskinen som er lagret i mitt nettverk hjemme - mottar, pent og lydig! 


Nå gjelder det å finne igjen designet på SNC, er det like lett? Oh yeah!!!!

Velg pattern, og så ikonet for skyen, og voila! 

Mitt design (med skrivefeil) er nå i SNCen. Genialt? 

Husk å speilvende teksten! *host* 


Og når teksten er ute, riktig vei - er det bare å stryke på! Og i mitt tilfelle, begynne å jukse! Tiden var ikke på min side i dag. Men det ble et resultat til slutt for det. :) Jeg kommer til å nevne det fremover i det kjedsommelige - men vinylen til Stian hos Vinylhobby er fantastisk. Jeg har brukt MYE penger hos Silhouette, bikuben, Glade Grodan osv osv.. men etter dette, aldri noe annet. Det er en drøm å leke med, og jeg elsker å få teste dette masse frem mot 2017 prosjektet! Har du ikke prøvd enda, så prøv en bestilling - det er verdt det. Og er du en gjerdesitter angående SNC? Hopp i det... hehe....// INNEHOLDER REKLAME //

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes kaos = MediaKaos.

Jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, og dermed bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - og med en lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer over hverdagsbloggingen, og det hele ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares før bruk.

Snarveier:
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.

Instagram


Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900
Brother Scanncut 700

Tidligere maskiner:
Bernina B780
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos