hits

Fra miniputt til mediputt?

 • 28.09.2017 kl. 13:06

Husker dere denne lille knotten? Han som fikk ALT for stort bur i sommer, til sin første biltur? Under 2 kg og søt som sukker, satt Jølle inne i buret sitt, og fylte nesten et helt hjørne. 

I dag, var den lille søte snusken vår hos dyrlegen, og fikk bekreftet at han er litt større nå :p 8 kg blank og over dobbel så stor, noe som jeg reflekterte over - da jeg puttet han i buret i dag... 

Tenke seg så fort tiden går. Og det er rart hvordan man glemmer å reflektere over hvor fort både barna og dyra vokser. På 5 måneder har utrolig mye skjedd, og ikke minst har den lille skjønnasen ikke bare vokst i str, men også inn i familien :) 

Men litt riktig vinkel - kan gjøre selv den minste lille søtnos til stor og sterk! 

Livets utfordringer...

 • 28.09.2017 kl. 08:36

De kan være så mangt. Alt fra en utfordrende til lite spennende jobb, en hektisk hverdag til en ensom - der man ikke treffer noen. Eller fra en verden der alt er nytt og spennende - til en der livet føles utlært. Den dagen livet føles utlært, håper jeg først kommer - når jeg er klar for å "reise herfra". 

For en liten valp består verden av både spennende nye og utfordrende ting. Av og til når vi går tur, tenker jeg at det å vokse opp som valp - må være som å bli gammel og få alzheimers. Selv om man gikk forbi treet i gata til frokost, er det like spennende, og må snuses på - til lunsj også. 

Opplevelser som å kaste den samme ballen X antall ganger, er like moro fredagen - som mandag - torsdag samme uken. 

Vi har kanskje noe å lære av den lille firbente. Omfavn alle ting som skjer. Jeg mener ikke at du skal snuse buskene, løfte foten og markere, eller lukte naboen bak - men den gleden over at noe man har opplevd før, likevel kan være spennende og oppleves som nytt. En annen ting er at den lille hårballen er like glad for å se oss, om det er 55 sekunder eller 5 timer siden vi gikk ut døra. 

Hengivenhet til livet, det er kanskje et dekkende ord når man er hund. Kanskje vi også skal bli litt sånn? :) 

Ha en flott dag ! 

Forberedelser...

 • 18.09.2017 kl. 20:05

Så gøy det er å sjekke mail, og se at påmeldingene til SYTREFF 12-14 Januar 2018 ramler inn. Utrolig moro at så mange hiver seg på! Januar er ofte måneden vi sutter på tommel, fryser og sitter inne alene i kulda - men i 2018 blir det IKKE slik! 

Til helgen er det Design By Me, og vi skal selvfølgelig være på plass - med stand og Alt om Håndarbeide. I tillegg til at store deler av kontoret skal pakkes ned, og tas med - skal også en del annet gjøres klar. Hele dagen i dag, gikk til møter og forberedelser i Kristiansand - og nå er det endelig bena høyt og huepinepleie. 

I morgen er planen å ta siste innspurt på kontoret, pakke ned og ut i bilen etterhvert. Vi er 3 stk som skal stå på stand - kommer du forbi og følger bloggen/FB, så kom innom å hils på!! :D 

I mellom to møter (et som ble utsatt) fikk jeg sneket meg innom Linjer hudpleie i Kristiansand. 3 underbare damer arbeider der, og nå har jeg vært innom alle 3. Barbara tryller med de flotteste bryn etc, Hien er hudpleier og Jannicke er hun som har tryllet med neglene mine i dag! Sjelden har jeg følt meg så FIIIIIN på hendene før en messe, som nå.  Etter at Sabina gikk ut i svangerskapspermisjon, har jeg latt hele neglepynten bero, da jeg ikke helt fant noen jeg trivdes med - som erstatning. (Bortsett fra på jobb i DK) Men nå, har jeg absolutt funnet meg en ny yndling. Det samme gjelder hudpleie - Hien er så behagelig og flink! Anbefaler disse damene på sterkeste. 

Det er jammen godt man er i K.sand både titt og ofte, så man kan snike seg innom her innimellom! :D 

Men innimellom egoistiske stunder, må det nå leveres filer, galleritekster, oversettelse og korrektur - og ikke minst oversikt, hva skal med i helgen! Håper å se deg på messen! Husk at du kan kjøpe rabatterte billetter gjennom denne linken HER

Når nettene blir kalde....

 • 05.09.2017 kl. 13:21

Eller var det slik det var? Når nettene blir lange, og kulda setter inn... er vel mer riktig. MEN, poenget med overskriften skal jeg forklare litt lenger ned. For dere som følger meg på snap, så fikk dere innblikk i modifisering av tøy i helgen. En MK Jumpsuit fikk strikk nederst i bena, og en sort heldrakt fikk ny glidelås. Ikke den vakreste løsningen ved nærgående studie, men perfekt for å få 2.5cm ekstra og en enklere glider! 

Så enkelt kan plagg tilpasses :) 

En liten bagatell, er at jeg måtte ha mer enn 2.5cm siden sist jeg brukte den drakten, så derav matsnapper og lavkarbo om dagen :p 

Det merkes at nettene blir lengre og kulda setter inn. Men hvor skal vi gjøre av veden etterhvert, når Jølle har funnet seg en ny favorittplass? Den er nemlig i "vedåpningen", og der får HELE han plass :-p Så... ved eller Jølle? Jeg tror vi velger ved, for det kommer til å bli veeeeldig varmt under der :) 

Skolestart

 • 17.08.2017 kl. 10:51

Nye skolesekker, nye matbokser og nye klær. Det er skolestart og de små er spent og klare.

I går kl 2045 kom medium opp med en helt ny bukse. Den smakte fortreffelig! Iallfall i følge Jølle... et godt bit er tatt i buksen, bak på leggen. Men ingen grunn til panikk!

Når stuen tross alt ser ut som en kaotisk systue, er det jo bare å trykke på <på-knappen> og sy det igjen! Jeg foreslo en stor fin, rund brannmann sam sylapp, men han ville av en eller annen grunn heller ha en liten diskré søm. Er det ikke deilig når vi raskt kan reparere små skader, istedenfor å kaste og kjøpe nytt?

Håper alle får en flott skolestart i dag!

Arendalsuka UNG - Aftenposten Junior Live

 • 15.08.2017 kl. 22:29

Jeg har fartet litt rundt i byen i dag, og fått med meg litt forskjellig fra Arendalsuka. De aller aller fleste har vel fått med seg, på et eller annet vis, at det er denne uka det skjer... i Arendal :) Valgkampen er i full gang, og hele byen er full av politikere, næringstopper og nysgjerrige mennesker. 

Speaking of nysgjerrige mennesker.... Aftenposten Junior har bursdag i dag, og feiret det med stort liveshow. Knøtta og Lille storkoste seg, og ikke minst å se skribentene de leser om, live på scenen! 

Margit Vea skuffet ikke. Med stort smil ble hun "styrt" gjennom kakebakst, og jeg lo så jeg grein. Fantastisk medspill av en voksen, det må jeg si! Godt humør og MASSE humor :) 

Og så.... De grand finale.... Herre min som ungene koste seg. Det BOKSTAVLIG talt regnet slim, etter at Andreas W. sin bombe gikk av. Ikke bare klarte de rekord i lengst slim, men jeg tror nesten de tok rekord i regnslim også .... :P Takk til Aftenposten Junior for et fantastisk show! 

PS: Du kan se på Facebooksiden til Mediakaos, hvordan det var når "bomben" gikk av :p 

Jølles dag

 • 13.08.2017 kl. 16:35

I dag har jentene og MP vært i badeparken hele dagen. Noe som endte med meg og Jølle alene hjemme :-) Medium har vært på jobb, og i mens har jeg og Jølle bært ved. Rettere sagt, jeg har bært og han har gnagd.

En ny favoritt er pølse! Ved lunsjtider fikk han to pølser til stor lykke! Og som seg hør og bør, må man ha en skikkelig hvil etterpå :-p

Planen for kvelden er å sy sammen to truser. 2 av 4 er ferdig, en koselig liten bestilling :-)

Morgenstund er gull i grunn....

 • 10.08.2017 kl. 07:15

Jeg skal overhodet ikke imponere med at dette er fra i morges! Men! Jeg skal imponere med at alle jentene (2 våre og 2 besøk) koste seg lenge med søm og håndarbeid i går ettermiddag. 

Derimot var faktisk denne morgenen gull i grunn - da alle barna var oppe kl 05, for å dra til Fårup/Danmark, Vi skal til Danmark i dag, og ferden går direkte til Fårup Sommarland. Alle 4 ungene spratt opp, og humøret på topp. Jeg er litt mer skeptisk til stemningen, når vi skal hjem i kveld :-p 

Alle hjerter gleder seg, og vi er på god vei over til dejlige Danmark! :D 

 

Avreise..

 • 02.08.2017 kl. 09:29

Så er kofferten pakket og jeg klar til avreise... nei, vent. Det er totalt ljug! For i kjent stil er hverken kofferten eller bilen pakket enda. Målet er Gøteborg i kveld, og derfra skal ferden sakte men sikkert ende i Haninge hos Bodil (B,wear) der jeg skal være 1 natt, før vi kjører videre til sytreff. En spennende helg altså. For de som vil følge ferden gjennom sybutikker, reise og svensk sytreff - så kan dere feks følge på snapchat: medialakaos. 

Selv om jentene elsker å reise, må nok de være hjemme denne gangen. De har veldig lyst å reise tilbake til Stockholm, og ikke minst oppleve byen uten mamma i gips :p Men, det får bli en annen gang. For mange mil, for små kropper - på kort tid, denne gangen. :) 

Nå! må jeg kanskje begynne å pakke... :-P 

Hva er en perfekt søndag?

 • 30.07.2017 kl. 16:28

Ja hva er det? Jeg tror vi er temmelig nære i dag. Baking av munker/æbleskiver, (oppskrift finner du HER ) lang tur med Jølle og skjerm + strikk nå når regnværet slo inn.....

Hva er en perfekt søndag for deg?

Med ørene på halv åtte

 • 23.07.2017 kl. 11:42

Det er ikke lett å holde styr på alt, og langt fra ørene sine! Iallfall ikke når de rett og slett ikke vil ligge ned. Ørene til Jølle ser akkurat nå for tiden ut som rullekjeks :-p

Det er nesten så vi begynner å undre om de faktisk ikke skal henge, men reiser seg. Jaja tiden vil vise, de står i det minste "synkront" skjevt :-)

Og selv med skakke ører, vil sauene hilse på han :)

Sommer og kreativitet

 • 21.07.2017 kl. 12:21

Mange tenker kreativitet som søm eller strikk (hvertfall for de som følger meg kanskje...) men det er så mange varianter. Feks... å lage 3 liter vaffelrøre og selge langs gata, muffins og brukte leker. Gleden er rørende stor, når de etterpå har tjent penger og stolte strener hjemover. 

Kreativitet er vel også, når man griller marshmallows, har en dæsj sjokolade på toppen - og en salt kjeks... :-p 

3 deilige dager med besøk er snart over - og besøket vender i dag nesen mot innlandet igjen. Trist for jentene, men forhåpentligvis får de sett hverandre igjen om ikke så lenge. Nabobarna har lekt her, og sovet i telt, grillet ++++ utrolig koselig, når alle kan være med alle. På onsdag kommer "neste pulje" som skal være 4 dager. Det er utrolig moro når vi får besøk fra hit og dit, og de vil bruke av tiden sin sammen med oss. Bålpanne og godt selskap har vært realitet de siste dagene.. men... 

Det blir dårlig med bålpanne i kveld :) Hagen og plantene får i dag etterlengtet vanning, og selv om det regnet masse i natt - lå faktisk jentene ute i teltet i hagen. Men til og med Jølle syns det ble for bløtt i morges, så han måtte slepes ut for å det "daglige gjøremål" og så ble det bråstopp :-P Regn er ikke helt Jølles ting... men med regnfrakk ble det et par meter iallfall. 
 

Kjipeste kjipern.....

 • 12.07.2017 kl. 18:31

Covu ville virkelig kose i dag, noe Jølle ikke ville :-p Pus skal ha for forsøkene, og de var ikke få.....

Hjelp meg? Litt lei av pus..... :-)

Ps. Jeg har hatt en liten sjekk på syrommet i dag. Hvordan det stod til, kan du se på Snapchat :-)

Arvelig dille...

 • 09.07.2017 kl. 20:40

Det er ikke bare jeg som har fått dilla på fargeleggingen på iPad Pro'en. Lille har overtatt maskineriet :-p

Det er skikkelig søndag. 17 unger i selskap i går og familieselskap i dag, gjør at hver og en av oss - føler for å innta samme posisjon som Jølle :-)

Mine doodles i dag. Elsker denne appen. Den heter Pigment om du også har lyst å prøve.

Hipp hurra for....

 • 08.07.2017 kl. 09:32

Knøtta som blir 9 år i dag. Endelig er den etterlengtede dagen kommet! Hun har ventet sååååå på denne dagen :-) Allerede nå er hun og mediapappa på vei for å kjøpe sykkel og klokken 12 inntar barna huset her.

Gratulerer så mye knøtta !

Ting jeg absolutt ikke kan...

 • 07.07.2017 kl. 22:15

1. Bake og lage glutenfri bursdag, som er Knøttas ønske.

2. Lage enhjørningskake...

3. Planlegge hvordan man kan slippe de to tingene ovenfor......

Med andre ord, jeg forsøker.... glutenfri pizza, glutenfri enhjørningkake. Når det kommer til baking finnes jeg ikke kreativ. Så dette er en utfordring. Men men, som Pippi sier - det får jeg sikkert til :-p

Bææææææ'li morgen...

 • 06.07.2017 kl. 07:10

På morgen og kveldsturen vår, må vi forbi et jorde med mange ullkledde skapninger. Disse syns Jølle er rare.... Ikke bare lager de enormt med lyd, de er nærgående også. I går fikk Jølle en aldri så liten nuss av bjellesauen.. :) I dag var det dermed ok å holde seg på litt avstand... 

Men oi så spennende de er! 

I kveld er det Ta sjansen i byen her. Er det noen av dere som husker "originalen" fra NRK? I Pollen, her i byen lager de til Ta sjansen hver sommer, til små og stores glede! I kveld er jentene lovet en tur inn til byen, for å se på :)  

Vi lengter......

 • 04.07.2017 kl. 10:32

I dag vender vi nesen mot Sørlandet igjen... det er litt over 2,5 uke siden vi reiste fra guttene våre hjemme - både tobeinte og firbeinte.

Jentene lengter deg ihjel etter Jølle og gleder seg enormt, til å se Jølle igjen. Rampen er blitt større, og rapporter hjemmefra - viser en valp som nå er vokst og blitt tenåring i lynnet :-)

Skal bli deilig å komme hjem, etter så mange dager borte. Nå venter en uke med vask av tøy og klargjøring av hus. Fra og med helgen starter sommerinnrykkene hos oss.

Sommeren er den tiden vi har mye besøk, både inne, utenfor - telt, bobil, gjesterom, alt taes i bruk. Superkoselig!

Håper du får en fin dag!

Marcus & Martinus / OBOS sommertid

 • 02.07.2017 kl. 19:03

Sinnsyyyyyyke køer, pengene flyr, sol blir til overskyet og regndråper, slimspising = velkommen til barnas mekka, OBOS Sommertid på Voldsløkka.

Jentene er i ekstase, det er deres første gang på skikkelig festival - og hva er bedre enn konsert med heltene over alle helter? Marcus & Martinus

2 timer i kø for merchend. 20 min for drikke, 45 for mat, 15 for toalett - Japp det er festival !

Mediapappas gamle arbeidsplass, for mange år siden var han også med i "Lyden av Norge" traileren, sommer som vinter :-) Det ryktes at det er Over 35 000 her i dag, sterkt jobba ! :-) er du på konsert/har vært på Voldsløkka i dag? :-)

En livsfarlig tokt.....

 • 16.06.2017 kl. 10:00

Voff, boff og knurring - hva er det som skjer under bordet? Når jeg titter ned, under spisebordet - er Jølle på tokt. En livsfarlig kamp utarter seg under bordet. Hvertfall for fluen.... en halvdau flue ligger på ryggen og summer for sitt kjære liv, mens Jølle boffer den enda stivere av skrekk. 

Etter en stund, finner Jølle ut at å klaske til den en 3-4 ganger gjorde den visst bare mer livløs, og ikke til noe lekekamerat. 

Jeg er såvidt begynt å pakke, og planlegge hva vi skal ha med på tur. I går fikk jeg gjort noen skikkelige kupp til jentene, og kjøpt masse nytt sommertøy. I dag håper jeg å få tak i en bikini eller to til de. Jeg må ha med garn! Ull er uaktuelt å ha på fanget, det har jeg prøvd før :p Men noe lett sommerstrikk, som sagt så gjort. 9 nøster Sandnesgarn Line, er nå pakket i posen.  

Når man aner fred og ingen fare....

 • 09.06.2017 kl. 12:26

...og nyter livet fra en liten trehaug - så kommer den innpåslitne lille saken, igjen.... Slik undrer jeg om Covu tenker, når Jølle kommer klyvende opp på haugen. Etter stilen å bedømme, hadde han overhodet ikke tenkt å dele den haugen! :D  

Jølle bølle

 • 08.06.2017 kl. 17:18

Det er fort gjort å tøyse med den morsomme sammensettingen av ord :-) Jølle blir stadig tøffere, og i dag var vi hos dyrlegen - pass og sprøyter er på plass. Etter en bysleng, kaffe og lunsj - og en liten napp bak i bilen - er det rett hjem og fange løven. Knurrende, og steintøff kaster han seg over den uskyldige lille løven :p 

En liten hvil, og selvfølgelig hilse på - samt tøffe seg litt for pus, må også til! De er gode venner, men av til, kan den tøffe lillebroren bli litt i meste laget. Da stikker den røde fare ut på gangen, og sover i fred der.. :) 

Og når man tar noe man ikke har lov til...... hjelper det da, og sette opp DET blikket mon tro? Får man lov å beholde capsen mellom tenna, liiiiitt lenger da?  

Trass på fire ben...

 • 06.06.2017 kl. 12:58

Etter en inntrykksfull, og slitsom helg - er tanken tom. Det går altså an å tømme tanken på en liten, aktiv valp :-p På dagens morgentur, bestod 10 av de 17 minuttene vi var ute, av denne stillingen. Og for å si det slik, jeg står bak han. Demonstrativt, sitter han med rompa til, hehe... :) Ikke godteri hjalp en gang... 

Innimellom måtte han sjekke litt over skulderen, om jeg fikk med meg at han trasset. Det er jo ikke vits å trasse, om ingen ser det! 

Men til slutt... ordet inn? det virket! :p I en sinnsyk fart, for de korte bena hans - bar det inn, og rett i kurven! :) Så det er vel temmelig klar tale? Det er viktig å hvile ut, etter en slitsom helg, vi mennesker trenger jo også det av og til... :-p  

Når barna og den firbente sover lenge.....

 • 03.06.2017 kl. 06:35

Er det jammen godt jeg benytter den sjansen fullt ut, og ikke våkner klokken 0530 🙈 Håpløst!

Lille Jølle er på hotell for første gang, og har sovet/sover på bilputa under nattbordet. Ingen tusling løs, eller uro - snorket godt siden 2215 i går ❤

Jeg prøver så godt jeg kan å være stille og holde blæra i sjakk 😂 Det siste er vel det som begynner å bli vanskeligst, når man har ligget våken i over en time allerede. 😉

Godt frokosten snart åpner 😂 Det er ikke ofte jeg venter på frokosten.... hehe. Derimot noen jeg reiser av og til med, strikkeklubben - de kunne nok tilbudt seg å starte den opp. Et par der, tror jeg føler et ansvar for å vekke fuglene, så fuglekvitteret er klar ved soloppgang 😂

Håper du har en fin morgen!

Hvil i fred Rampetroll....

 • 09.05.2017 kl. 12:02

Vi er ikke riktig heldige med disse små pusekattene våre :( Først Findus i 2012, han ble påkjørt. Så broremann til Covu (som vi heldigvis har enda) Pondus, forsvant bare... 

Milla fikk nyresvikt i fjor, og nå ... skjønner, rampete lille Milo - ble påkjørt i natt. Naboen vår kom å hentet meg rett før vi drog på jobb, Er Milo hjemme? Og i det skjønte jeg at det måtte være noe galt..for han var ikke kommet innom enda. Han komme alltid inn i 1-2 tiden og legger seg, men i natt hadde han vært ute natten gjennom. Et lite stikk i meg, var helt sikker på at det var rampetrollet vårt som lå nede på veien. Knappe halvmeter fra fortauet, var han truffet hardt og var skyvd ned i grøfta. Før jeg kom ned til veien, så jeg de kjente stripene som lå i gresset. 

Jeg kan ikke få sagt det nok ganger! Når man treffer en katt og den blir skadet: IKKE kjør fra den, IKKE kjør uten å sjekke at den er chippet. Det føles som en håpløs kamp å chippe pusen sin, folk flest sjekker ikke om de "tilhører" noen. 

Få mennesker ville latt en hund ligge igjen i veikanten, påkjørt og skadet... Nå var det ikke noe man kunne gjort for Milo. Men hadde ikke vært for vår snille nabo - som hentet meg, ville jentene funnet han, på vei til skolen... Det er bedre at en dyrlege ringer oss, og forteller at pusen vår er kommet inn på klinikken, enn at jentene på 8 og 10 år finner pusen sin i veikanten, med smadret hode.........

En herlig personlighet, en bøtte egne meninger og trass er nå borte... Covu døper vi snart om til Macgyver, for han overlever ALT. Trafikk, innelåst i naboens bod i over 1.5 uke... han har mer enn 9 liv virker det som. Akkurat nå ligger han rett ut på sofaen og det er som Milo aldri har vært her. 

Det føles som katt nr 2 ikke er ment til å overlever her hos oss... så nå gjelder det å overbevise jentene om at Covu, katt nr 1 - er nok.. 


  

Tante Sofie & Singer

 • 12.04.2017 kl. 21:17

En flott dag i Dyreparken er over. Og inne hos tante Sofie, der fant vi jammen meg en gammen Singer. En skikkelig tante, hu Sofie altså 😉

Dyreparken og Kardemommeby er fantastiske sted for små å besøke. Jentene elsker stedene og vi har vært her mye. Men stadig oppdager msn nye ting og detaljer ❤

Hyttegleder....

 • 17.02.2017 kl. 21:03

Vinterferien er i gang, så støle muskler og såre ledd er påstartet. Brett er moro men en goooood del år siden jeg stod på sist. Kort sagt, det er vondt og ømt å taste 😂😂

Håper du har hatt en flott dag

Alle hjerters dag

 • 14.02.2017 kl. 08:12

En kort og kjapp hilsen innom, for å ønske alle en flott dag! 💕 Håper dagen står til alles forventninger

Rydd vei, her kommer jeg....

 • 24.01.2017 kl. 21:34

.. med alle mine meninger, påståelser og uenigheter, som er mulige å klore ned på et tastatur eller trykke inn på en telefon. Slik er det med, og for mange. Diskusjoner i kommentarfelt, går hett for seg, enten det heter Sy, strikk eller Nettavisen. 

Det som kanskje er mest tankevekkende, er folks evne til å miste hodet - i det de lar seg engasjere. En nyhet om en dame, som er suspendert på - for å ha twitret om sønnen til Trump, ender i massiv mobbing av damen. Hvorvidt det som ble skrevet er galt eller riktig forsvinner i meninger om skribentens personlighet. Det går så langt at twittreren får beskjed om å si farvel til denne verden. Nå er det slik at denne damen ikke kan lese Nettavisens kommentarfelt, men det er vel like ille for det? Hvorfor ser ikke de som skriver så tastene spruter, at de blir mobbere - i debatten? 

I en sygruppe på Facebook har det i dag gått en stor diskusjon om mønster. Pris, særegenhet, og andre spørsmål. Helt legitime spørsmål, som face to faca kunne vært en saklig, rolig og fin debatt. Men, på Facebook er alt lov. I det debatten blir "personlig" er løpet kjørt. Kommentarene bærer preg av at noen tar seg nær av argumentasjon, og svarene blir deretter. Til tider syns jeg synd på enkelte, for svarene er ganske nedlatende og personlige. 

Hvorfor er det så vanskelig å holde seg til saken? Eller se at svarene er en personlig mening, ikke nødvendigvis fasiten i diskusjonen. 

Kanskje vi skal bli flinkere til å beholde nøytralitet? Bruk hue er det en kampanje som heter, rettet mot barn og unge. Kanskje vi voksne også har litt å lære der? For veien fra å mene noe om mobbing/stygg oppførsel, er tydeligvis kort - til man står på samme siden som det man mener noe om....... 

 

Med hue under poten, og rompa i bind...

 • 24.01.2017 kl. 11:48

Har du kjennskap til Lillebjørn Nilsen sin sang, se alltid lyst på livet? Enkelte dager er nok teksten mer passende, enn andre. Det vil jeg tørre å påstå gjelder for flere enn meg. :) 

Se alltid lyst på livet,
Sa mor og far til meg.
Tro alltid at det beste bare hender deg
Og barnetro er viktig,
Ellers blir det trist.
Så jeg gjetter kryssord med kulepenn,
og er stadig optimist.
Og med hue under armen og armen i bind,
vender jeg livet det annet kinn,
og legger tippelappen inn hver onsdag.

 

Noen av dere husker kanskje innlegget om rotekopp og surrehue der jeg beskriver en helt vanlig dag, med glemte avtaler og alarmer. Jeg kunne nok underholdt dere langt inn i evigheten med lignende historier. Folk som lever tett på meg/oss, ler godt og ofte av hverdagshendelsene rundt oss. I en hverdag der dagene handler i overvekt av avtaler, tight tidskjema og den berømte tidsklemma, er det lett å glemme ting. Det er lett å surre i sted, i sin egen overbevisende kalender - som ikke alltid er like oppdatert - til andres store forlystelse. 

Men i dag... i dag gikk det meste etter planen! Alarmen gikk kl 07, opp og hopp. Jentene var klare på tida, Medium var allerede på bussen og alt gikk på skinner. Med kaffe i magen, ble bilene varmet opp - mediapappa fikk barn og pusekatt i bilen og vi var på vei. Ja.. pusekatten, Milo ble også med. Han skal nemlig til dyrlegen. 

Jeg er elendig med avtaler, som dere vet - roter jeg, blander, mikser og alle andre synonymer for å ikke møte opp, eller komme for sent. Men noen ganger er jeg så redd for å glemme avtaler, at jeg går å grubler meg ihjel. Dette er en slik.. jeg har vært så redd for å rote det til, at jeg til og med husket å sette varsel på hendelsen - i kalenderen!. 

Så etter at bilen var levert på Nissan, (den lyste og sang som et juletre) møtte jeg mediapappa utenfor Agder Dyreklinikk. Storfornøyd med meg selv, surret jeg og Milo inn og ventet. Milo mjauet og jeg trøster. Hadde avtalen vært i går, hadde de ringt - noe de ikke gjorde, og dermed bekrefter at jeg har kontroll. For en gang skyld. Så når pusen foran oss i køen, blir tatt i mot og det er vår tur, begynner jeg å skravle.. 

For en gang skyld har jeg ikke glemt avtalen, måtte flytte den, dobbelbooket dagen eller eller eller......jeg er egentlig litt imponert over meg selv...(med humor i stemmen) 

Mayliss på klinikken flirer og skriver noe veldig på dataen, noe jeg tar som en stille og høflig bekreftelse. Rotehue klarte det! 

Helt til.... 

"*ler* Joda, dere er forsåvidt ute i god tid, Milo har time i morgen han...... " Er det mulig? Heldigvis ryddet de plass til han likevel. Så... jeg kom i det minste ikke for sent for en gang skyld? 

Sitter på do å driter.....

 • 19.01.2017 kl. 07:51

Vi lever i et informasjonssamfunn, der nyhets- og mediakanaler tar godt ansvar for å få fortelle oss, hvem som har sagt hva, hvem som har hatt sex med hvem, og hvem som er sur for hva og hvilken Facebookstatus som er hot or not i dag... Jeg husker for noen år siden da man skilte på typisk Se&Hør artikler, og aviser. I dag, flyter alt om hverandre. Og midt i alle hyttedrømmer, realitydrømmer, skilsmisser, ekteskap, engleprat og "jeg føler meg utstøtt fra showet"... har man hverdagsdrama.... 

Trangen til å dele alt med verden øker på. Lysten til å fremstå som facebookkjendis, ser ut til å øke i takt med Nettavisens delinger om alenemødre og realityshow. Siden Facebook kom, har jeg følelsen av at jeg er kommet mye nærmere venner og bekjente - både friviliig og ufrivillig. Til tider vet jeg faktisk hvor hunden til X bæsja i morges, og hvor mange ganger babyen til Y har fått ny bleie. Og la oss ikke glemme, den mest dekkende oppdateringen av de alle:  "#denfølelsen"...... Prikk prikk prikk.... 

Jeg lo godt da jeg så en oppdatering for en tid tilbake, "sitter på do å driter". Automatisk tok jeg det som en spøk. I det jeg forstod at det ikke var det, ble jeg litt usikker på om jeg skulle le mer, eller gråte litt.... 

For en tid tilbake skrev jeg et  innlegg, med følgende liste i  - den passer forsåvidt godt enda:

Ved å sjekke innom FB et par ganger til dagen, sørger den online vennskapspasseren på, at jeg feks vet:

 • Hun som giftet seg med Mr Dreamy (dengang) i B-klassen, er nå singel, og var såååååå bakfull, på en onsdag
 • Middagen til Mr. A bestod av grandiosa i går
 • Mensen til Frk B er 4 dager for tidlig ute
 • Familie C, har fått lus
 • At D ikke har fått sex fra E på minst  5 dager
 • Bikkja til F dreit i hagen til G
 • H er fortsatt stormende forelska i sin kone, og det er aldri noe negativt i det hjemmet
 • I er alltid stolt over barna sine, som aldri har gjort noe galt
 • J har brent årsavgifta, fordi han er lei av at staten skal ha pengene hans
 • K gir beskjed om at hele verden kan ryke til hel****  og at dama ´kan gå samme veien 
 • At L spiste et eple til lunsj
 • M har hatt løs avføring
 • N brukte alt for mye penger på netthandelen, og derfor tar O hevn og bruker like mye på sko
 • P er opptatt med å chille
 • Q vil gjerne kjøre pirattaxi i kveld, R er med som kompis, tilfelle politiet er ute
 • S er tagget av T, som oppdaterer at de er på fest
 • U føler seg opprørt....
 • V vil ikke...... 
 • W støtter og liker V sin staus....
 • X liker ikke.... 
 • Frk Y har prøvd seg på Mr A, som fortsatt ikke har oppdatert annet enn grandiosaen 
 • Z er blitt eksen til X 
 • Æ endret status til "komplisert" 
 • Ø lurer på om noen andre har hatt #den følelsen ...
 • Å melder seg utav Facebook 

 

Vi både underholder og "hever" oss på sosiale medier. Facebook , blogger, twitter, instagram. Er det slik at vi gjerne VIL fortelle alt, og alle VIL vite? Eller er det slik at folk egentlig ikke vil vite, men vi vil så gjerne fortelle? ;) Alt går via Facebook i dag, markedsføring, oppdateringer, forum/blogger - alt "live" går over til FB. På en måte er det jo bedre enn blogg/hjemmesiden, siden ting forsvinner "nedover" i feeden - mens i en blogg/web scroller man direkte til de evnt skadene. Det er jo ikke kun en myte, at smarttelefon kan gi verre fylleangst enn noe annet, selv når man ikke har drukket en dråpe alkohol.

Mange legger ukritisk ut om sine barns flaue hendelser og opplevelser på nett. Bilder og morsom tilhørende tekst, av gråtende barn - stående midt i melpølen, eller et vått "uhell" foran kjøleskapet midt på natten. Hva vil barna syns om det, når de er 16 og finner seg selv via en søkemotor? Er vi for ukritiske? Uten å gå nærmere inn på det, tror jeg alle kan være enige i, at ja - noen er det. Vi blir opplært til at ingen bilder skal postes på FB eller andre sosiale medier som er krenkende eller uten samtykke fra andre - men hva gjelder da for barna? Blir de sett på som vår eiendel, som vi ukritisk kan poste ut? Store bloggere som lever av sine barn på nett - er ikke det (satt på spissen) å selge sine barn? Men det er slik vi vil ha det... om man følger lesertallene... ? 

Men uansett, så redder ofte FB dagen - men mange lattermilde oppdateringer... 

 

PS. Oppdateringene er tatt utav hodet mitt, det er ikke slik at vennelisten min reellt så slik ut i dag :.-) 

 

#tanker #blogg #blogging #mamma #mammablogg #hverdag #facebook #foreldre #skepsis #sosiale medier

Spyl katta i do..

 • 18.01.2017 kl. 09:25

Ikke spyl katten ned i do, er kanskje noe småbarnsforeldre, på et eller annet tidspunkt har sagt. Når katten henger og vakler over kanten på do og så gjerne vil leke eller drikke av skåla - skal det mye viljestyrke til, i en liten kropp for å ikke vippe pusen over kanten. Normalt er det barna som vil vippe pus over kanten, i morges var det meg... 

Etter først å ha sloss om plass ved vasken, for å få pusse tenna uten at pusens ørevoks skal skylle ut... for så å bane vei forbi til dusjen der pus skal rulle seg i vannet.... for så å forsøke og gå på do uten å måtte vippe bort en nysgjerrig katt, x antall ganger ... for så å avslutte med at dusjristen løftes av x ganger x ganger.... får man lyst å spyle katta i do...der han står å forsøker og løfte lokket, for så å stikke hue inn.

Joda, pusen kan stenges ute. Men den "lydløse" pusen vår, har lyd innimellom, og når ingen andre har stått opp enda - frister det lite med morgensang på gangen. Malingen på døra, har også best av at Milo er innenfor. 

Spyl den ned med vann sier noen. Katter redd for vann... ikke denne... 

Å sette dusjstråla på han, er å servere den stripeprikkete hårballen rene SPAet. Opp på to, maler, for så å rulle seg rundt i vannet etterpå. Smelle med dolokket for å uttrykke at den kan klemme seg, eller er skummel og lager lyd ; får katten til å se dumt på deg, og man tar seg i, å føle seg litt teit egentlig. :-p Så da ender det opp med at selv om man har vært smart, og stått opp i god tid før de andre - for å få badet for seg selv, sloss jeg om plassen likevel.

Men så skal det sies.... han er ren og pen i ørene i dag, lukter godt etter å stilt seg midt i stråla for parfymen, og ikke minst; han har en pen og dekket pels under en stripe mineralpudder - som han på død og liv skulle klasse i og tørke i sitt eget kinn.. :-p 

Ha en fin dag ! 

 

Rotekopp, surrehue og en dose virrevapp

 • 17.01.2017 kl. 12:21

Det finnes liksom knapt noe mer passende overskrift til denne kroppen her, av og til. Jeg leter alltid etter noe, og da mener jeg ALLTID. Mobil, nøkler, lommebok, papirer, ipad, pc, mønster, bøker, blader, meg selv.... 

Jeg har siden Desember, lett etter brillene mine. 2 andre par, 1 som er i stykker og 1 som er feil styrke i - de finner vi. Men de "nye"... borte vekk! Og da mener jeg borte vekk. Sist noe var slik borte vekk, fant jeg det igjen 7 mnd etterpå, når jeg hadde gått til anskaffelse av nytt. Så det er mulig brillene dukker opp igjen nå? Brillene ble brukt på tvstua, og lagt (selvfølgelig) løst ved siden av huset sitt, en kveld. Vips borte. Ikke i juleeska, som stod under, ikke på gulvet, ikke under sofaen, ikke ikke ikke... grrrr....Så nå har jeg brukt "dårlige" briller i 1 måned, og innså i dag at jeg måtte få tak i nye. 

Som sagt så gjort.... Men veien dit... 

Klokken 14 i går, bestilte jeg optikertime - på nett. 14.10 husker jeg at jeg tenkte: må huske å legge timen inn i kalenderen... Litt senere på dagen: det var noe jeg ikke skulle glemme..... Kl 23...: det er noe jeg skal i morgen, kommer ikke på det. Jeg undrer på om jeg fikk en mail om noe.... OPTIKEREN! Kl 08 i morges og alarmen går fra kalenderen: Optikertime kl 09. Ah.... stemmer, det hadde jeg glemt..... 

Er det mulig? 

Jeg kommer meg tidsnok til optikeren, kjører inn i p-huset og er nokså fornøyd med meg selv. Husket timen, (nesten) kom i tide og på vei utav bilen....Hvor er lommeboka? ..... hjemme...... 

Nå i helgen var jeg i Bergen. Mediapappa er superflink å legge inn i kalenderen, jeg er sånn: må huske å legge det inn etterpå. For noen måneder siden/uker, ble det kjøpt billetter til et show, her i byen på lørdagen. Jeg sjekket kalenderen, og nei - mediapappa har ikke lagt inn noe, perfekt. Vi skal på show. Men det var liksom noe..... jeg hadde følelsen av at jeg hadde glemt.....onsdag forrige uke: Oi... Jeg har glemt å legge inn i kalenderen... jeg er ikke hjemme i helgen, jeg er jo i Bergen....

Og slik kan jeg holde på inn i evigheten. :-p Noen som kjenner seg igjen? Hue er så fullt, at så fort noe nytt kommer inn, så faller noe annet ut. Og jeg har konstant følelse av å ha glemt noe, ja det er det mange som har. Men i mitt tilfelle, så er det som regel tilfellet.... :-p Alt må inn i google calender...:) 

Jeg er en sånn distre person, som kan reise meg opp for å gå på do. På veien til do (snakk om 6 m fra sofa til trappa, og 2 m derfra og inn dodøra) passer jeg kjøkken, og svinger innom for å kaste noe (feks) Når søpla er lagt der den hører til, slentrer jeg bort til kjøleskapet, og åpner. Er jeg sulten? Nei.... tørst? Nei.. hva var det jeg skulle? Slik kan jeg stå en liten stund.... Jeg måtte på do..... løp.... 

Noen vil kalle det sjarmerende, andre slitsomt, jeg? Jeg glemmer hva jeg egentlig tenkte å kalle det........ :p 

I går kom Adams matkasse. Det blir spennende å se hva som kommer utav dette prosjektet. Nå gjelder det bare å huske, at man har handlet kassen og ikke skal handle middag, senere i dag... :) 

 

Sokkedansen

 • 11.01.2017 kl. 23:00

wae1ZBmBRCE
 
Altså singellivet kan være aldri så hardt. Det er ikke for ingenting man spjåker seg opp og drar på byen, i håp om å finne den rette. I kveld er det nettopp det, 2 single sokker har gjort. De har vært innom rommet til Lille, og fått en skikkelig makeover! Og resultatet? Det må jo bare bli et par??!? :-p 

Kreative barn er så herlig.. :) 

Vulkan - Oslo here we are

 • 08.01.2017 kl. 18:36

Urbant - et ord som passer utrolig godt for Vulkan området. Akers elva, er kanskje det som bryter hele bilde, på en kul måte. Sist jeg var her i området, var på NRKs symesterskap. De har "stresstestene" ikke langt fra her. 

Jeg og Lille er godt innlosjert på Scandic Vulkan - et flott hotell, på toppen av Vulkan området. Flott utsikt ned mot Mathallen og det urbane, fantastiske området. Har du ikke vært her, bør du ta deg en tur. Det er enkelt å komme hit med bil, og god parkeringsmulighet. 

Jeg og Lille skal snart ut å spise, og Lille har bestemt (etter x antall Pokemons) at det blir Mathallen. (Jeg må innrømme at jeg ikke motsetter meg det noe veldig!)  Det blir spennende å se hva hun velger. Vulkan område er proppet med steder, som ikke passer seg for en 10 åring å gå, på kveldstid - men fantastisk om man er uten barn. Spisesteder og barer, ligger på rad og rekke. Vi fant til og med noen søndagsåpne butikker i Vulkan senteret, om på samme måte som Grünerløkka - lager liv og bryter loven på kuleste vis :-p 

En liten sving innom Mathallen, i Pokemon jakten endte med is. Paradis, innerst i hallen (alt etter hvilken ende du kommer da...) har fantastisk is. Lille fikk minner fra Spania, av isen.. :) 

En kaffe og crepe, fikk vi også lurt oss til. Rett ved phuset ligger La Crépe D'Elene. Fantastisk lite, og sjarmerende sted, med veldig gode crepe! Originalt og tøft innredet og tydeligvis populært, for det var mange der :) 

Koselig med litt jentetid. Knøtta er hjemme og koser seg med mediapappa. Ingenting er som stille søndag med kos, og bare slantre rundt der man har lyst. :)  

Minner i en boks...

 • 08.01.2017 kl. 11:18
Kan man kalle det for det, når man sorterer flere titallstusen bilder - som har ligget i en mappe/boks på nettet? Det er ikke bare minnene som er rare å se over, men også teknologien bildene er tatt med. På bildenavnet kan jeg se om bildene er tatt med mobil eller kamera. Dette bilde, fra terrassen vår i Lillehammer - er tatt med mobil. Ikke verdens beste. Den spede iPhone første generasjonstid. Ikke det hotteste på kamerafronten i dag, men den gang.. oh. Da var det bra da ! :D 

Det fine med Lillehammer er at det tørt. Stort sett tørre vintre, med mye snø og sol - og tørre somre med mye varme. Det, sammen med en 10 meter bred markise. som dekket hele terrassen gav mange fine sommerkvelder. Symaskiner, stoffer +++ ble dratt ut, og jeg hadde mange fine timer med kreativitet her ute. 

For første gang var i Lillehammer, som hel familie igjen - mai i år. En veldig rar opplevelse, og ikke minst for oss voksne og medium. Jentene husker ikke så mye fra den tiden, i og med at vi flyttet i 09 - men for oss andre, var det mye minner som strømmet på. Det å treffe igjen venner, som man ikke har sett på flere år - var fantastisk. Sitte på samme sted å spise, pub å ta en øl - som man gjorde i "gamle dager", deilig nostalgisk :) 

Men nå pakkes bagen, og jeg skal på jobb i morgen. Plan Norge og Gyldendal står på timeplanen, og denne gangen har jeg med meg selskap! Lille skal være med østover. Egentlig skulle begge jentene være med, men å være 8 år - og velge mellom tur eller svømming på skolen, ble faktisk litt vanskelig :D Så da pakker jeg og Lille oss avgårde. 

Jeg driver fortsatt  å arbeider med forumene, men akkurat nå er man i en fase der man ikke kan gjøre stort annet - enn å krysse fingrene og håpe at alt går bra. Endeløse (føles slik) GB med vedlegg, skal inn i databasen. Frem til det er gjort er det bare å vente, til den siste store jobben kan påbegynnes. 

 

Ha en flott søndag!  

Tøffe Tøflus vinner...

 • 07.01.2017 kl. 12:46

Når man snakker om bistand, innsamlinger, støttegrupper +++ hører man ofte det nytter jo ikke. Er det sant? Kanskje for noen, men ikke alle. I sammenhenger der jeg har snakket om PLAN, har jeg av og til tenkt; folk er så negative. Om man setter seg ned å venter på døden, så kommer den, fortere enn du aner. Om du er innstilt å leve frem til dagen du dør - kommer den senere... nei den gjør kanskje ikke det. Men opplevelsen av at den kommer senere vil være der, fordi du har brukt tiden og levd, frem til den dagen kommer. 

For en stund siden donerte jeg en kjole til "To små i Haugesund som trenger din hjelp". De to jentene tapte i Tingretten, og UNE hadde retten til å sende de ut av landet. Født og oppvokst her, mente Tingretten at barnas beste, var å bli sendt til et land og en skjebne de ikke kjenner. 

Husker du tøffe Tøflus og hans snurr film? Når det gjelder saker som Hawjin og Nawjin, undres jeg over hva Tingretten mener er Barns beste - og at ikke tøffe Tøflus, stod mer i fokus.

Husker du feks: 

Artikkel 6 ? Retten til liv

1. Partene erkjenner at hvert barn har en iboende rett til livet.

2. Partene skal så langt det er mulig sikre at barnet overlever og vokser opp.

Artikkel 8 -Bevaring av identitet

2. Dersom et barn ulovlig blir fratatt sin identitet helt eller delvis, skal partene yte egnet bistand og beskyttelse med henblikk på hurtig gjenoppretting av hans eller hennes identitet.

Artikkel 12 Barnets rett til å gi uttrykk for sin mening

1. Partene skal garantere et barn som er i stand til å gjøre danne seg egne synspunkter, retten til fritt å gi uttrykk for disse synspunkter i alle forhold som vedrører barnet, og tillegge barnets synspunkter behørig vekt i samsvar med dets alder og modenhet.

2. For dette formål skal barnet særlig gis anledning til å bli hørt i enhver rettslig og administrativ saksbehandling som angår barnet, enten direkte eller gjennom en representant eller et egnet organ, på en måte som er i samsvar med saksbehandlingsreglene i nasjonal rett.

Artikkel 37 Tortur/døsstraff

Partene skal sikre at:

a) intet barn utsettes for tortur eller annen grusom, umenneskelig eller nedverdigende behandling eller straff. Verken dødsstraff eller livsvarig fengsel uten mulighet til løslatelse skal idømmes for lovovertredelser begått av personer under 18 år,

b) intet barn ulovlig eller vilkårlig berøves sin frihet. Pågripelse, frihetsberøvelse eller fengsling av et barn skal skje på lovlig måte og skal bare benyttes som en siste utvei og for et kortest mulig tidsrom,

 

Har du tenkt over definisjonen av å bli frarøvet sin frihet? Eller nedverdigende behandling eller straff? Barn som er født i Norge, som ikke er kjent med tradisjoner, kultur, skikker eller regler i det landet de evnt kan sendes til - som jente/kvinne - på hvilken måte frarøves de ikke retten til frihet eller nedverdigende behandling eller straff? 

I mange år har vi hatt pågående saker, der vi har utsendelsesbegjæring på mennesker, som staten mener er en fare for rikets sikkerhet. Disse får "likevel lov å bli", fordi det er en fare for deres sikkerhet, ved å sende de ut. Hvorfor er vi mindre bekymret for barna? Hvorfor kjemper Staten og organisasjonene i ene øyeblikket for barns rettigheter, og ikke minst jenters sikkerhet - og i neste øyeblikk skal vi sende de ut, og rett inn i "løvens hule"? Jeg finner ingen logikk i det. 

Men hva hjelper det, om vi ikke står opp mot disse urettferdighetene?

Hjelper det å samle inn penger, støtte, være medlem, være fadder, gå i demonstrasjon - ja bry seg? Klart det gjør! Men, nei, man redder ikke verden over natten, og nei, man redder ikke hele verden i vår levetid heller. Men, man redder noen. 

De to jentene som trengte hjelp, fikk i går svar på sin ankesak. De vant. De ble trodd, og lagmannsretten har bestemt at Tingrettens dom ikke får stå. Det har nyttet. De har stått på, og det har vært med resultat.

Selv om disse to nå må vente på om staten anker, så kan de feire denne runden. Selv om det er andre som vil få avslag i morgen, har disse to, akkurat nå vunnet retten til å bli. Selv om UNE må lage nytt vedtak, som kan være negativt - har de håpet om et positivt vedtak. 

Det handler om å bry seg. Det handler om å omfavne de situasjonene som man ser nytter, og som gir håp til andre. Det handler om at det nytter ikke, og lukke øynene for elendigheten rundt oss. Det handler om at vi har det ikke bedre, om vi lar være å tenke på andres elendighet. Det handler om at kunnskap er makt, og ved å bry seg, og åpne øynene for verden rundt oss - kan vi være med å spre kunnskap og endre verden for noen man er glad i. 

 Skjermdump fra Haugsund Avis, Artikkellink

 

Gratulerer så mye til Hawjin og Nawjin, og ikke minst også foreldrene. Gratulerer til støttegruppen, og alle de som har engasjert seg og støttet med både gode ord og økonomisk. Og ikke minst, gratulerer og takk til de som gav jentene håpet tilbake, om å forbli Norske! Retten til å leve i det landet, de på samme måte, som mine jenter - har i sitt hjerte og føler seg hjemme og trygge i! 

I Oktober 2015 brukte jeg et utdrag fra Arnulf Øverland, i innlegg for Jenteaksjonen til Plan Norge. Det er et vers, som jeg mange ganger tenker over, og som jeg oppfordrer alle andre også - til å ta med seg. 

 

Du må ikke sitte trygt i ditt hjem
og si: Det er sørgelig, stakkars dem!
Du må ikke tåle så inderlig vel
den urett som ikke rammer dig selv!

Jeg roper med siste pust av min stemme:
Du har ikke lov til å gå der og glemme!

- Arnulf Øverland -
 

Diggelig julegave....

 • 01.01.2017 kl. 16:16

Kan man kalle det diggelig? Et uttrykk ungene her har brukt litt, og jeg syns det er litt dekkende for julegaven jeg fikk av Jumbo. Den er allerde godt testet, av både store og små - og det kule er at den er så enkel å betjene, at selv Knøtta og Lille kan bruke den alene. Brødene må slippes nedi litt mot slutten, ellers kan de lett bli brent - om du ikke deler de først. Det står i bruksanvisningen at de skal deles, men jeg skjønner ikke helt hvorfor. Da faller jo pølsa rett gjennom :P Vi har trykket brødene litt flate, og dermed har de passet fint og fått god farge og crunch. 

Maskinen selges på Enklere Liv, og jeg har tidligere kikket på den. Men det er liksom en ting ekstra som tar opp plass, og om man ikke spiser mye pølse - så er den litt vanskelig å forsvare innkjøp av (syns jeg) Men å få den i gave, var supergenialt. Og jeg digger den! Elsker du praktiske duppedingser, og pølser - så er den absolutt kul - og har du plass til en ekstra "lage-ting" på benken, ville jeg ikke nølt.. hehe.. 

Det er moro å få slike gaver, som man egentlig har litt lyst på - men ikke finner en god forklaring på om man egentlig trenger... :-p Og ikke mindre moro å få de av barna! Dere har jo alt , som Jumbo sa, og det er sant. Man lever i et samfunn der man kjøper ting man har lyst på, når man finner de - sjeldnere og sjeldnere sparer vi ønsker til bursdag og jul. Noe som er litt ambivalent i forhold til barna, fordi man sier jo ofte... det kan du ønske deg.... 

Men det er vel slik å vokse opp. Deler av spenning, håp og ønsker forsvinner etterhvert som voksenlivet tar oss. Og jo eldre vi blir, jo vanskligere blir det - for andre å finne ut av, hva vi ikke har kjøpt.... :-)  

Renner tiden fra oss, myndig - utrolig...

 • 04.12.2016 kl. 12:20

Til tider kan det føles som at tiden renner fra meg. Jeg føler meg som en ung, lovende, småtrassig ung frøken enda - mens speilbildet viser en 4 barnsmor, med de forpliktelser det medfører. Et raskt blikk på førerkortet mitt, viser også at jeg ikke ser 16 ut lenger :-P 

Men den som er ung, lovende og flott - er Jumbo, som fyller 18 år i dag. Det føles så kort tiden vi plukket han ned fra stoler, krakker, bokhyller +++ han var overalt. Virkelig, overalt. Han lærte lillebror mange gode triks, og gav lillebror skylda for mye rart også. Men, etter som årene går, og maurene flytter utav rompa - blir man jo mer voksen, ansvarsfull og moden. Noe Jumbo absolutt er blitt. En fantastisk storebror, omtenksom, vittig og ikke minst sprell levende! En herlig gutt, vi ikke kunne vært mer stolt av ! :) 

Gratulerer så mye med dagen vennen! 

 

Et mord eller tre...

 • 03.12.2016 kl. 16:46

En tvslave på fire ben. Så fort tv kommer på, sitter det en ny fan løpende. Krim er favoritten 😂

Stor glede i rengjøring........

 • 03.12.2016 kl. 11:34

"Gleden" ved å ha katt, innekatt - er å skifte sand i kassen. Spesielt er det morsomt og spennende for eieren av kassen. Å holde Milo unna, mens man tar ut sand, er så si umulig. Nysgjerrigheten lenge leve! Vi bruker klumpesand, og jobben kunne vært gjort på få minutter, om ikke det var for katteskinnet som henger ned i åpningen :) 

Det første som skjer når kassen er rengjort, er å stupe ned i kassen og virkelig kose seg. Labbe rundt inni der, sparke sand til Himalaya og utav åpningen, samt stå med halvåpen luke og sparke vilt med bakbena. Joda... det er stor glede å rengjøre kassen, hvertfall for Milo... 

Vi har nå hatt denne fyren i 1,5 måned. Han er nå 4 måneder, og like vill som da han kom :p Men han lærer raskt, og er artig i mange ting. Men selv om han lærer raskt, er det ikke sikkert han slutter med ugagnet. Det er bare at ved den minste lyd, farer han avsted - fordi han vet det er ulovlig. Henge i gardinene, gir han egentlig en grei bang i, hva vi måtte synes - og vinterlandskap laget av doruller, er også fortsatt en hit. 

Men disse dyra, uansett om det flyter i vann i laptopen - fordi katta har forsøkt å drikke vann av glasset, og veltet det. Eller det ligger rorullrester i hele 2 etasje, så blir man glad i de. Men akkurat å leke kl 03 om natta, og sette 20 klør i ryggen - fordi man bommer på lekefuglen og mors rygg.....  det kan han godt slutte med.. :-p Håper alle får en flott lørdag ! 

Grønne troll i julekalenderen

 • 02.12.2016 kl. 13:09

Som jeg skrev her om dagen, har jentene fått en Panduro kalender. Første pose ble åpnet i går, og til stor glede fikk vi lest gjennom historien - og de laget de to første oppdragene. Kalenderen er helt super! Panduro solgte den til 50% nå, så vil du lage noe koselig med barna er det et godt tips, å kjøpe den. 
 

#canon #canonnorge #foto #bilder #hobby #panduro #pandurohobby #panduronorge #lageselv #jul #kos #barn 

Leddstake - lage selv ! :)

 • 30.11.2016 kl. 16:12

Jeg elsker dansk design! Men om jeg elsker det nok, til å gi 1799,- for en leddstake, i trehvit og gull - det er jeg noe usikker på. :-P Så da var det bare å finne frem noen Panduro trekuler, hobbylack og sette i gang :) Naboen hjalp mediapappa med å lage dype hull i stakene, til lys - og det ble laget små spor under. Kulene har ligget lenge, tiltenkt lignende prosjekt - og omsider kunne man finne de frem. :-) 

Fargene jeg har brukt på kulene er kobber, gull og sølv - hobbylakk fra Panduro. Snoren er tykk, litt stiv anorakksnor - som er tredd gjennom kulene. Under kan du se bilder av hvordan staken er laget. 

Kulene koster alt fra 10 kr til 80 kr pakken på Panduro. Det finnes også kuler på Søstrene Grene, Biltema, Upstairs osv.. er du veldig prisbevisst, kan det lønne seg å ta en titt. CChobby kan også ha noen. 

Flatborsettet er kjøpt på Clas Ohlson, og koster 219,- Settet er fra str 6 til 26. De kan festes på vanlig drill/bor. På Panduro kan du få kjøpt ferdige lysstumper i metall, som man kan feste nede i staken. Det er for å forhindre brann og mye stearin nedi. Tre kulene på i den rekkefølgen du vil. Jeg har som utgangspunkt, stake, stor kule, liten kule, stake +++ og noen små i hver ende. 


Veldig fornøyd med den, og den ble mye billigere enn 1799,-  

Selv pelsen er kald...

 • 28.11.2016 kl. 09:23

Det begynner å bli kaldere igjen, og for en pus som elsker å plaske rundt i vann - blir det kaldt på potene å gå rundt etterpå. Esker, esker er rene skjære himmelen! Milo er mildt sagt gærn etter esker :) 

Jeg fikk noen deler til Babylocken, og esken? Jo den skal pusen ha! 

I dag er det visstnok Cybermandag, jeg kjenner jeg er like LITE begeistret for den, som black friday. Er ikke Cyber monday enda en ny ting vi innfører? Enda en ting som presset økonomi skal utsettes for? Pynt til jul og bli hjemme... tenker jeg :) 

Nå er det 3 dager hjemme, og så er det siste julebordet i år - og det er med Gyldendal. Fredag, er det stopp og reisefri ! :) 

Håper du får en flott mandag! #canon #canonnorge #bilde #foto #familie #tanker #blogg #mediakaos

Julero eller julepanikk?

 • 27.11.2016 kl. 13:35

Så er man godt plassert hjemme, etter årets siste arbeidsuke i Danmark. Julefrokost/Julebord er over, og som vanlig var det superkoselig. I år var vi i en annen by, enn arbeidsstedet, noe som var nytt og morsomt. Middelfart - en by jeg var i, i 2003 med guttene, alene! Etter den ferien, kan jeg huske jeg tenkte; aldri mer. 2 elleville gutter, som løp x2 raskere enn meg, både rundt på hotellet og i Legoland - var litt mye :) 

Nå er lysene funnet frem, men ikke tent. Det får jentene gjøre når de kommer hjem, fra overnatting her og der :) Pynten skal hentes frem i morgen, og tanken var å lage litt pynt med jentene. Jeg skal bare finne litt prosjekter i canvas, i mangel på kreativ hjerne. Jeg ser mange pynter til jul nå, og viser frem bilder av julepyntede hjem ++ er der bare meg som venter litt til? Adventstakene kommer frem, lys og litt pynt - men desember må iallfall komme helt, før jeg tar frem mye pynt.. Det gikk litt tid til å finne kalendergaver i DK. I år er det 3x 24 som skal fylles, i og med at Jumbo er flyttet. Men  i kjent stil, kan det hende vi må henge opp hans poser, de dagene han kommer hjem i desember. 

Kalendergaver, bakst, gaver, shopping, nattåpne butikker, søndagsåpne butikker - er jul stress eller kos? Vi oppfordres til  å shoppe mer mer mer og atter MER, og på toppen får jeg email i dag med; Gavene de egentlig ønsker seg. Vi fremprovoserer følelser, der ingenting er godt nok, og om det ikke koster over 3000 og kommer fra en kjedebutikk - så er det ikke det mottaker ville ha? Jeg blir sur og kvalm... Kommersielle krefter gjør at julegaver, omsorg og omtanke - blir gjort til utakknemlig og ubegrenset stressfaktor. Hvertfall for meg... 

La meg beholde julefreden og gleden av å gi... det jeg har lyst til... 

Noen handler julegaver, andre handler ting de ikke trenger... Jeg handler en del ting, jeg ikke får tak i - i samme format eller omfang her hjemme, som i DK. Mediapappa tar jobben som deler/kutter og pakker helt eksemplarisk. Ikke bare får vi god mat, men sparer en god del penger i Familien AS på denne måten. Og hva gjør jeg i mens? 

Jeg drikker kaffe og spiser dansk sjokolade... :p


 

Jeg håper alle får en flott 2 søndag i advent. Med kos, kanskje gløgg og pynting. Her tar vi kun staker og litt advent frem. Den skikkelige pyntingen tar vi mot Lilles fødselsdag, i midten på Desember :) 

Stikkordet er BRYLLUP

 • 18.11.2016 kl. 09:17

Bryllupsfest, kaker og full gass - er planen for morgendagen. For en 1 mnd siden giftet pappa på 78 år seg, og vi var i kirken og så de gi sine løfter til hverandre. I morgen skal familiene samles til familiefest - litt forsinket, men god feiring. I går ble 2,5 kake laget, og i dag skal 1,5 siste i ilden :-p I morgen er det på plass med kaker, blomster, antrekk ++++ full fres. Men først er det lunsj hos pappa, kakebaking, 35 årsfering, sove - og så bryllup. 

Denne uken har jeg hatt hjemmekontor, og med mine illusjoner på plass - har jeg sett for meg SÅÅÅÅ god tid, mange planer +++ og hva har jeg fått gjort? Knapt en dritt av de :) noen som kjenner seg igjen? Jeg føler jeg har løpt, stresset og gjort mer denne uken, enn en hel uke ute på jobb.. :) Og når pulsen senker seg på kvelden, og jeg BURDE gjort ditt og datt - har jeg sunket lat og ferdig, ned i sofaen med strikketøy. Iallfall 2 kvelder! Det er luksus det, 2 kvelder i ro ? :P 

Min niese Maria og søte lille Annika (grandniese) er på besøk. De er til vanlig bosatt i DK, og er kommet for å være med på bryllupsfesten. Det er utrolig koselig å ha de her, og snart er det tid for en tur til pappa (Annikas oldefar). 

Jeg håper alle får en flott dag, og inngang til helgen! 

Kan man jobbe seg tom, eller bare påfyll?

 • 15.11.2016 kl. 14:22

Jobbe seg tom... Går det an? De fleste rundt meg, kommenterer titt og ofte, at det må være deilig å ha en slik kreativ jobb. En jobb man kan utfolde seg, drive med det man liker og stadig møte nye mennesker. Jeg kunne ikke vært mer enig.. Så, jobber man seg tom - eller må man sette seg ned, og tenke over at tomhetsfølelsen egentlig er "rom for påfyll?" 

I høst, har jeg vært hjemme 3-4 helger - siden August. Det har vært ekstremt mange arrangementer, kurser, messer +++ rundt om i landet, og det har vært fantastisk å møte masse flotte mennesker. Men, tankeboksen begynner å gå tom. Kreative prosjekter minsker, tanker og nye ideer lar seg vente på, og aller helst - vil jeg sitte stille i sofaen med strikketøy og tv. Om 2,5 uke går jeg ut i reisefri. Hele Desember og halve Januar, går til hjemmekontor og julero. 

Jeg er litt usikker på om det blir julero, eller julestress. For i kjent stil utsetter jeg alt til siste liten og med intet unntak henger jeg bak med både julegaveplanlegging, kalendergaver, julebaksttanker +++ til og med tenke på disse tingene - ligger jeg bakpå :-p 

Men så er det vel heldigvis slik, at når jobben roer ned - reisene tar slutt for 2016 og julen nærmer seg... så kommer jeg i mål likevel. Det er slik med oss "katter" lander alltid på bena. Dog minner nok jeg innimellom på en kræsjlandet måke, for elegant - lander jeg ikke langt fra, hver gang. :) 

Som jeg akkurat har skrevet i forordene til både strikkemagasinet og symagasinet, så takker jeg alle de flotte menneskene jeg har truffet i 2016. For noen fantastiske ildsjeler, som brenner for det de driver med! Kursdeltakerer som har fått meg både til å le og grine, på en gang - og som har sneket seg inn i hjertet med sin sjarm og gode humør. Positive, flotte tilbakemeldinger på messer +++ det er bare å bøye seg i støvet, det for dere - vi er her å jobber i magasinene :) 

Og om man går tilbake til spørsmålet - jobber man seg tom? Ja man kan nok det, og til tider litt for tom. Men, så kommer det fantastiske! Ved å tenke tilbake, se tilbake på hendelser og bilder - får man sakte men sikkert påfyll igjen. For det er nettopp det, at jeg liker det jeg driver med.... 

Og til slutt, jentene syns det er ustyrtelig morsomt å finne seg selv på trykk, henvist på nett, bilder her og der og ikke minst - høydaren, bli kjent igjen fra magasiner/blogg. Det er nok nemlig slik, at uansett alder eller nivå, så liker man litt "kjendisfølelsen".... 

 

Bystranda - Kristiansand

 • 04.11.2016 kl. 09:41

Noen hoteller er hyggeligere å bo på enn andre. #Scandicbystranda er et av de. Sene møter, kombinert med tidlige møter - gjør at man noen få ganger overnatter i "nabobyen", i jobbsammenheng. Kort vei til kontoret (stort pluss når det er kaldt :-p ) god mat, og om jeg skulle få et innfall, er det jo både svømmehall og treningssenter ved siden av her :) Stoff og stil på planen, på vei hjem i dag - men ikke til meg! 

Av alle ting, er det mediapappa som har sendt med handleliste dit :D 

Snart helg for de aller fleste. Inkl meg, 1 natt. Kl 0450 starter bilen igjen, og ferden går mot Krokskogen/Hønefoss. Men denne gangen slipper jeg å reise alene! *liker* 3 flotte damer skal stuves inn og skravle i vei mot østlandet. Strikkegry skal ha samling, og programmet ser utrolig lovende ut! Over helga, kan du lese om det på AOH sine websider :)  Nå håper jeg bare at værguden ikke slipper ned for mye snø i natt...  

Hurra for.... ?

 • 02.11.2016 kl. 12:08

..... ubeskjedent meg, som fyller mitt år ! :-p 36 år, fin alder - eller syns man bare det, til man når det berømmelige 40 tallet og man begynner med +++++ bak tiåret? 29 passerte jeg glatt. Dermed kan det være duket for full krise om 4 år? Hvordan er det å fylle år? Føler man at man er eldre når man våkner? Legger man seg med en følelse av å være ung, og kroppen skriker etter antioksidanter og ekstra jern, når man våkner? Leddene hungrer etter å bli myket opp, og skjelettet skriker etter kalsium? Tror ikke det. Heldigvis krympet ikke skapet over natten heller, det tar litt lenger tid.... 

Tidligere spurte man alltid, hvordan føler du deg?  ja hvordan føler man seg? Ikke noe annerledes enn i går egentlig. Når jeg hører spørsmålet, så tenker jeg at den gangen spørsmålet kommer til å ha betydning - da har jeg glemt at jeg har bursdag... Da kommer jeg nemlig til å svare Jo takk frøken, jeg har sovet sånn passe, avføringen var grei, jeg må tisse nå - og kan jeg få leverpostei på skiva til frokost? Jeg er ikke helt der enda.... Det er mulig at på gamlehjemmet, vil man faktisk sette pris på at noen spør. 

Gaver, er noe som blir vanskeligere å vanskeligere for de rundt en. Man kjøper jo det man trenger, og det man sier man ønsker seg i Mars - er for lengst kjøpt når man kommer til november. For det jo slik, når man fyller år så sent på året, så skal det flere faktorer til, for at man ønsker seg bikini og sykkel. Men.... det er noe som er sikkert, når man nærmer seg en viss alder - er det alltid et visst behov for vedlikehold. Eller følelsen av behov... og dermed i år.... ønsket jeg meg headsett til trening. Med andre ord, nå er det ikke bare månedavgiften jeg skal løpe inn - men også gjøre meg fortjent til gaven.... 

Så alt i alt oppsummert - jeg følte meg fjong, sprek og lik som i går da jeg stod opp. Etter blogginnlegget - føler jeg behov for å tenke litt ekstra over det.... :-p 

 

Vil du være med på symesterskap?

 • 01.11.2016 kl. 18:29

En av de tingene har kost meg riktig så mye med, var å bli kjent med deltakerne i Det store symesterskapet på NRK. Flinke, flotte mennesker, som til enhver tid lå presset under tid - og leverte så tråden røk ! :) Nå er NRK på jakt etter nye deltakere. Er du en ivrig syer, brenner for tråd og nåler, er vill etter stoff og skulle ønske at man kunne sy på jobben - uten at sjefen sa noe? Da skal du melde deg på HER. Du må gjennom en søknadsprosess, men brenner du virkelig for dette, kan det være verdt det! :) 

Her elsket til og med Lille programmet. Søndag kveld satt hun klistret med meg. Det kan hende det har noe med, at hun var med til Bergen og besøkte settet og fikk treffe noen av deltakerne - men uansett. Det er program hele familien kan se ! 

// INNEHOLDER REKLAME/LENKER // 


 

Kaste flere kilo godteri?????

 • 01.11.2016 kl. 09:58

Halloween er over, og restene etter feiringen ligger her og der. Godteri, ballonger, og antrekk ligger som svake trekk etter en herlig feiring for barna. Jeg fikk med meg en sak i går, som gikk ut på at sønnen måtte kaste 2 kg godteri. Nå skal det sies, at overskriften var en smule overdrevet, på samme måte som min. Sannsynligvis for å trekke flere lesere. Men uansett mengde, årsaken skal ha vært magesjau i fjor, som igjen plasseres til mulig smågodtet i løsvekt. 

Jeg kan selvfølgelig forstå problematikken ved at man blir syk. Men det er en ting som av prinsipp irriterer meg. Vedkommende har over lang tid blogget om  dårlig råd, og hvor vanskelig det er å være alene økonomisk. Bloggeren er også en profil i VG - med ukesmeny til 1000 lappen, for de med "dårlig råd". I går blogget jeg litt om respekt. Uansett magesjau eller oppkast, er det respekt å kaste noe andre har brukt tid og omtanke på å skaffe? I tillegg, blogge om det? Skal du kaste pengene til andre i søpla, ville jeg sagt man kunne beholde litt av respekten - ved å ikke blogge om det. 

En tenåring, 13 åring er gammel nok til å kunne takke nei - bloggeren skriver at sønnen forstod at det var godteriet som gjorde han syk i fjor, da er han stor nok til å takke nei til diare og oppkast... etter min mening. Helt oppriktig hadde jeg blitt irritert og grinete om mine barn, som var så store - hadde bevisst gått rundt og tatt i mot godteri, som de skjønte selv at de ble syke av. Men så kommer dilemma. For det er ikke guttens feil ene og alene. Når mor er så bestemt på uinnpakket godteri, da gir man sine barn instrukser - FØR de sendes ut. Ikke ta i mot godteri som ikke er innpakket, la noen andre ta i mot det. 

Om man virkelig vet hvordan det er å stå på siden, slite med å handle inn tilbehør, godteri +++ som jeg både antar, tror og vet - at noen familier gjør - så kaster du ikke godteri, eller ok - du kan kaste det. Men ikke blogg om det og gjør det til offentlig sak! Ikke hån de som har forsøkt å gjøre barna dine sin kveld komplett. Ikke hån de som kanskje har brukt av et viktig budsjett, og muligens var smågodt det rimeligste for de å få tak i.  Ikke hån de barna som gjerne skulle hatt smågodtet, fordi de ikke fikk noe. Det er faktisk ikke alle barn som møter slik vennlighet. Det er heller ikke alle barn som har foreldre med resurser nok til å følge de opp på en slik dag. Jeg er ganske sikker på, at de barna ikke hadde brydd seg om godteriet var innpakket eller ikke. 

Disse barna skal eventuellt sitte å høre på at andre har hatt en flott feiring, og på toppen - fikk de så mye "feil" godteri, at de kastet masse....  

Med respekt for andre...

 • 31.10.2016 kl. 12:48

Om få timer, begynner småttiser å bevege seg ut - med bøtter og spann, i håp om godteri og god stemning. Jeg er en av de, som i mange år har holdt tilbake, og som de siste årene - har vært glad for "snill variant". I år er det første året, ordet Zombie eller lignende ting - har vært aktuelle. I går da jeg kom hjem fra jobbhelg i Stockholm, var det 7 lykkelige barn her, som drev med mimeleken. En halvskummel zombie, en søtskummel dukke, jenta med ljåen osv... lekte rundt og hadde det helt supert. Mediapappa, lekte sammen med de - uten påmålte arr, sår eller manglende kroppsdeler. Og ungene syns det var helt greit. 

Halloween er begynt å bli en blanding av karneval og hallooween. I en artig blanding går Ole brum, Super Mario, Madam Mim, hekser, zombier og skjeletter, rundt å roper knask eller knep. For, til en viss alder - så er det nettopp dette det handler om, for de små. Det å kle seg ut, og gå rundt å be om godteri. Får de nei, så løper de fleste videre. De er ikke kommet til nivået der egg kastes på døren, eller dopapir surres rundt trærne til de som ikke vil åpne. 

Men så skjer det også noe rart.... For noen av de som ikke alltid er interessert i å fylle godteskåla, i Tigergutt kostyme - de tar det skumle med Halloween til et nytt steg. I helgen var det flere som kledde seg ut, voksne. Voksne mennesker som løp rundt med masker, og utkledninger. Manglende kroppsdeler og store sår i panna. I Stockholm fikk vi til og med masker inkl i inngangsbilletten da vi gikk på et utested. I går leste jeg på en svensk avis, at flere butikker var nedegget i løpet av natten. Politiet hadde også fått varsel om at flere voksne damer og menn (20-40 år) var tatt hånd om, pga vandalisme. En av de som var pågrepet hadde uttalt seg dagen derpå, at det ikke var vandalisme - for denne ene dagen i året, var det lov og gjøre knep. 

Så hva skal vi da si til våre håpefulle? Når rollemodellene løper rundt, med høy promille og kaster egg på andres eiendom? Og i tillegg rettferdiggjør det med tradisjoner? Og hva gjør disse personene senere, sier de til sine barn at dette er lov - eller "vokser man opp" over natten, når deres egne tenåringer gjør det samme? Er det disse menneskene som skaper forargelse for tradisjonen, som igjen går utover barna som vil gå godterunden? 

Det å ha respekt for andres eiendom, tradisjoner eller meninger er viktig. I dette eksempelet er det lett å forstå at man skal ha respekt. Men det som kanskje ikke er like lett. er å og ha respekt for at vi er forskjellige. Like mye som jeg skulle ønske hele tradisjonen langt vekk, noe som ikke kommer til å skje - ønsker de som elsker Halloween at det skal ta enda mer av. Kom tilbake som julebukk. Men det er ikke alle som er like hyggelige da heller. Har dere ikke fått nok i jula? Må dere ut å tigge mer? Syng da, eller så får du ikke godteri? Har du ikke kledd deg ut, da får du ikke noe! Til tider er kanskje vi voksne, noe av det mest brutale barn møter. For mange handler det om en generell invasjon av deres stille fritid, og for andre er det "all denne nymotens ting som kommer"... 

Men husk at barn påvirkes over alt. Her i huset har vi hatt gresskar ute på trappa, 3 år på rad nå. Det er fordi barna ser det på tv, blader, i butikken ++ og barn vil være som barn flest - med andre ord, ikke stikke seg ut. Barn vil skli inn, og det er vår fordømte plikt å respektere det. Ikke ta ut vreden på ungene som kommer på døren. Ikke vær kjip, men behandle de med den respekten de fortjener - med eller uten masker. For barna handler det ikke om liv og død, men lek, moro og godteri. Det er viktig å huske at du som evnt står der å brøler at de skal komme seg vekk, eller smeller igjen døra foran ansiktet på de, eller kjefter på den forb*** tradisjonen - oppleves MYE mer skremmende for de små, enn de har som hensikt å se ut for deg!  

Kreativ familie

 • 30.10.2016 kl. 20:43

Om man var i tvil før, så trenger man kanskje ikke være det lenger. En kreativ gjeng har jeg hjemme! Det møtte meg et fantastisk syn, når jeg kom hjem. Fullt jubel og halloweenfest i regi av jentene og mediapappa.

Gresskar var på plass. Pynt i huset og god stemning. 😊 Ikke verst å komme hjem til.

Dog var varianten en "ikke skummel" fest. Noe som faktisk falt i smak hos alle... 😊

onsdag... halvveis?

 • 19.10.2016 kl. 08:49

Onsdag, og halveis? I hva? ;) Uken, plikter eller jobb? I morgen pakkes bagen nok en gang, for å reise på jobb. Eller.. denne gangen er det kombinert, håper jeg. Selv om det er jobb, og besøke Stoffbutikkens SYLan, og skrive om det - kan det jo hende at jeg får sydd litt selv også? Man kan jo håpe? :) Jeg håper alle får en flott dag ! 

 

Hjem med omtanke...

 • 17.10.2016 kl. 21:08

Det er ikke bare jeg som driver med kreative ting hos oss. Lille har funnet en pappeske og hobbykassen, og vips så har Milo et nytt hus 😁 legg merke til ballkanalen. Lekeballene sendes rett ned i huset 😂 Kreativt? Og det beste.... det må være at pusen sover der og liker seg veldig godt i sitt nye hus.

En blomst fra hjertet...

 • 14.10.2016 kl. 08:54

Vår lille nye ramp i huset, har tydeligvis sansen for blomster. Nå er det ikke så farlig med disse, som er oppfostret på fabrikken til IKEA - men det er en tanke å ta med seg videre. Plantene på gulvet blir foreløpig snust på men plutselig tas det nok et jafs. En problematikk vi ikke har vært borti før :) 

I dag er det reisedag igjen, og møter og produksjon står på listen. I morgen, er det bare tiden og veien - for å komme seg hjem, til min fars bryllup. Jeg hadde faktisk ikke trodd at jeg skulle være med i bryllup til han som vi flyttet hjem, for 2.5 år siden - kreftsyk. Men ingenting gleder meg mer. 

Håper alle får en fantastisk dag !  

Et farlig rosa bytte..

 • 13.10.2016 kl. 22:05

Kaninjakt - det er jaktsesong, og Milo har skjønt det. En rosa, saftig, møkkete kanin - er akkurat passe å sette tennene i. Knøttas kanin har fått gjennomgå så det holder av jegeren i kveld :-) 

Bildet under er ikke helt i fokus, men jeg likte det så godt at det fortjener å få bli med. Snakk om å filleriste byttet sitt... :) 


 

Nå sover jegeren...

Gatas nye skrekk?

 • 13.10.2016 kl. 10:44

Milo... En liten tass på knappe 12 uker kom til oss i natt. Mediapappa drog sent avsted i går kveld, og kom hjem over midnatt med overraskelsen. Klokken 06 våknet jeg av snufsing og tårer i naborommet. Milo hadde sovet inne hos oss i hele natt, på hodeputa mi - mens gamlefar Covu sov i fotenden. Det skal også nevnes at tøffere kar har jeg ikke sett. Utav buret og kverna startet, gned seg mot oss og tuslet verdensvant rundt i stua. Ikke snakk om å ligge flere timer under sofaen her nei! 

Jeg stod opp og gikk inn til Lille som snufset og gråt, og bak meg kom en bitteliten tass labbende. Det var helt fantastisk å se hvordan smilet bredte seg, og de tårevåte øynene glødet opp. :) Fra det øyeblikket, tror jeg Lille var forelsket i ny pus - og alle triste sørgelige savnminner, ble til latterfylte minner og sammenligninger. 

Etter en liten halvtime satt vi Milo i senga til Knøtta - og intet mindre positiv reaksjon der! Det å lytte til glede, latter og høye gledesutbrudd over en pelskar som løper vilt rundt og leker, var helt fantastisk. Begge jentene syklet avsted, sprekkferdige for å fortelle skolevenner om Milo. 

Det er mulig det høres klisje ut. Men det er utrolig hva disse små dyrene gjør med oss. På et blunk kan et par hundre grams nøste, gi barna ubeskrivelig lykke, og snu tårer til latter. Lille Milo er 50% Bengal, og har noen av de samme tegningene som Milla hadde - men han er mye mørkere. Prater, selskapssyk og utrolig tillitsfull. Vi har vært heldige.. :) 

Det meste er nytt og spennende, og ikke minst å se på peisovnen. Det spraker og knaser, og hver gang rører ørene litt på seg. Milla kunne også sitte å se fascinert på peisovnen, og varmen derfra er heller ikke å forakte.Men, gatas skrekk ? Det ligger han foreløpig dårlig an til :) Gamlefar har "trøstet" oss i et par dager, og vært mye inne. Mye mer enn han pleier, og ligget på sofaen med jentene. På sin måte har han trøstet jentene etter Milla. I natt da Milo kom, surret han litt rundt og lå på en av spisestuestolene og observerte denne nye karen. Men tenke seg til.. den lille så han ikke.... makan! Husets konge ble oversett! Ufattelig misfornøyd og fornærmet gjorde han seg til, hang over stolen og gjorde det meste for å markere en stille, se-på-meg-aksjon. Men nei.... 

Så i natt, da Milo la seg oppe i senga vår - kom jammen meg gamlefar, som ikke har ligget i senga vår på over ett år - krypende å la seg ved fotenden. Men SÅ! I morges, oppdaget plutselig Milo at det er flere puser her.... og den var skummel! Hehe.. og for å si det slik, katta hang der en stund, for jeg rakk å hente kamera og fokusere - og enda hang Milo der, da bildene var tatt. Gamlefar ser egentlig litt oppgitt ut, og syns Milo overdriver hele greia... :)  

Nå gjenstår det å se om disse to bruker like lang tid, på å bli skikkelige kompiser - som Milla og gamlefar gjorde. Eller om det klaffer raskere. :)

Og dagens ros går til mediapappa, som sent på natten kjørte til Kristiansand og hentet pus til jentene ! :D :D 

Så velkommen til oss, lille rakett :) 

 

Hva kommer, jente eller gutt ?

 • 13.10.2016 kl. 07:25

Ja, hva er det som er ankommet hjemmet? Sent i natt, kom mediapappa hjem med en overraskelse - til jentenes store glede i morges. En liten labb er nok en gang å stjeler mat på frokostbordet. En liten, søt, aktiv og småredd krabat - som skal irritere på gamlepus, løper rundt å blir kjent i huset. 

Kan du gjette hva som er kommet? Hvem som er kommet? 

Det ble uten tvil en lykkelig morgen her i huset - og så deilig å se Lille smile og et lite øyeblikk glede seg over noe - etter at vår kjære Milla ble borte...  

Å vekke de døde...

 • 12.10.2016 kl. 23:56

.... det er Lilles største ønske om dagen. Å kunne bringe tilbake liv, som er tapt. Vi er fortsatt der, hva kunne vi gjort for henne? Å vite at pusen led, uten at vi skjønte det, er en følelse som er ubeskrivelig. Den fantastiske, kloke lille pusen som bare ble 7 måneder - som Lille sier, det føles så urettferdig. 

Jeg ville gjort alt for å få Milla tilbake, sa Lille i dag. Til og med telefonen og alle tingene hennes som betyr så mye for henne, skulle byttes inn - bare vi kunne få den livlige sjarmøren vår igjen. Men akk, slik er det dessverre ikke. Enn hvor mye man skulle ønske at man kunne vekke de døde - så er det (heldigvis kanskje) umulig. Selv om det nærmer seg Halloween med alle dens skummelheter - er vår lille Milla borte for godt. 

Men selv om man ikke vekke noen fra de døde - kan man forsøke å finne sjelevennen deres? Det undrer vi på nå.. og i morgen, får vi kanskje vite svaret?  

Lokalkjendis...

 • 05.10.2016 kl. 07:30

Se litt sinte ut da.... reporteren instruerer oss i saken hun skal skrive. (FOTO: Arendals Tidende) Saken omhandler farlig skolevei, og vi som sikkert mange andre, har et strekke som vi ikke vil sende barna våre. I alle år er det innvilget fri skyss, men så sa det stopp. Og ingenting er endret langs strekken som gjør at vi forstår hvorfor den nå er trygg. I tillegg har foreldre tilbydt seg å betale for tomme plasser i taxi, som passerer med barn, som bor lenger borte - men neida. På nesten prinsipp skal disse kjøre halvtomme forbi gående barn... 

Jaja... Både AT og Agderposten tok denne viktige saken og vi er superglade! Jeg sitter (plutselig etter mitt hode.. :-p ) som leder i FAU på skolen til jentene, og dermed var det full gass inn i denne saken, i høst. Men selv om det tar litt tid, er det også litt moro å bryne seg på. Er du engasjert i lignende verv? ;) 

 

Flinke hestejenter...

 • 16.09.2016 kl. 08:10

Som nevnt tidligere går jentene på "baksiden av medaljen" kurs, hos Søstrene Kjevik, utenfor Arendal. Her lærer de å stelle, møkke, vaske, fikse gjerder +++ alt som innebærer å ha hest. Det jeg liker godt er det jordnære forholdet de som arrangerer kurset, holder det på. Ingen glorifisering eller annet opphøyelse av det å ha hest. Det ER jobb. 

Jentene har nå to ganger fått lov å ri barbakk. Noe som øver inn balanse og ikke minst, kontroll på både seg selv og hesten. Det er en fantastisk måte å lære seg og ri på - salen kan de fleste lære seg å sitte i. :) Anbefaler sterkt dette kurset, om du bor her i nærheten og har små hesteglade barn. 

*Host host host* Følelsen av å hoste innvollene ut, er absolutt på plass. For et par uker siden, hadde jeg kontroll på forkjølelsen og den trakk seg tilbake. Men etter Harstad kom den tilbake i full blomst gitt. Lite søvn og mye stress, avler visst sykdom :-p Hjelper ikke at Medium hoster seg blå i kjelleren heller. 

I dag er planen en liten tur på Ikea etter jobb. En hylle til badet bl.a og kanskje noen småting. Så krysser fingrene for at formen holder! :) 

 

Innerst i hjertet...

 • 25.08.2016 kl. 13:36

... Er hjertet helt gele, når man opplever slike hverdagsglimt.  I går kom Knøtta hjem med blomster og kort til meg. I slike stunder hviskes alle uenigheter ut, og trass og drama glemmes. Selv om man føler seg streng og fæl til tider, er det utrolig deilig å ha uforbeholden kjærlighet fra de små 💖

Storebror ser deg..

 • 25.08.2016 kl. 08:30

Det å få nye søsken, kan være slitsomt for noen og enhver. Enten det er biologisk, halvt, ste- eller adopterte. I vårt tilfelle er det lille Milla, som går adoptivbror Covu på nervene. Men, han forsøker så godt han kan å oppdra den lille rakkeren. Etter at vi nå er ferdig med:

 • Ikke tygge på halen til Covu
 • Ikke angripe han bakfra når han spiser
 • Ikke kakke han eller klore han i hodet, så fort han kommer å skal "dunkekose"
 • Ikke hoppe oppå ryggen hans når han passerer
 • Og for all del, ikke rør maten hans...

Vi er nå kommet til levende vesener. Jeg er for mange kjent, livredd alt som er under meg i næringskjeden - som er beregnet som mat for andre dyr, eller leddløst. Jeg liker heller ikke ting som har vinger, kortere enn 5 cm. 

Det gjør derimot disse to. Den røde fare, elsker mus og fugl, og den grå propellen elsker alt med vinger. Om de sitter i persiennen, oppå stuebordet, i vinduskarmen - har ikke noe å sy. Alt kan angripes. Hva som må rydde av veien, for å komme dit? Ikke-tema. Blomster bøyer seg, pynt og spruter og persiennene henger på skakke - mens Milla? Hun er veldig fornøyd med bytte sitt, en liten flue..... 


Men i dag kom storebror opp på terrassen med en fugl. Steindød og ikke noen annen nytte enn mat. Covu kommer så stolt med byttet sitt og legger det ned foran propellen. Og det er nettopp det denne fuglen blir. En propell. Den kastes rundt, sparkes på tvers, og kastes opp i lufta. Om den ikke var steindød før, er den hvertfall det nå.. :-P Covu virker litt oppgitt over denne lekingen med maten. Med skeptisk blikk ser han fjør som fyker, og en fugl som daskes rundtom. Men sånn sett - når Milla endelig var ferdig med den, var det en stk ferdigribbet fugl - som lå klar til å spises :-)  

Hvilken bås skal du i?

 • 24.08.2016 kl. 08:02


 

Jeg merker at jeg blir så inderlig lei meg, og provosert over medier/aviser - som føler behovet for å være med å stigespillet - innen selvbilde og selvtillit. Denne artikkelen er fra i fjor, men like aktuell nå - i disse skolestartdager. På mange arenaer forteller vi barna at de gode nok, som de er - og at man ikke  ha latest MK veske eller Gucci genser, for å bli godtatt. Men så er det noen som aldri svikter, lokalavisa - setter spørsmål ved, hvilken type er du? 

Jeg lar meg faktisk provosere, fordi uttrykk som harry og soss er noe jeg trodde var på vei ut.. Men takket være media er det tydeligvis noe tenåringene mine skal måtte undre seg over - hva er jeg? 

Blogg.no florerer rundt av tenåringer som gjennom bloggen, bekrefter at dette er en stor del av livet deres. Dagens outfit, shoppingtips, sminkevideoer - hvorfor gjør man det? Jo, for å vise hvilken kategori man tilhører. Og vi lesere? Jo vi bekrefter/avkrefter med antall klikk...

Jeg undrer meg over, hvilken kategori passer artikkelforfatterne inn i? Når arbeidsdagen er over, slenger de Lindex eller Helly Hanssen jakken over skuldrene før de løper ut i regnet - tar med seg ryggsekk kjøpt på Coop OBS eller veske fra Høyer? Er de harry eller sosser? Hvem av oss skal bestemme hva de er?

For min del, ville det aldri falle meg inn å kalle en kollega som har H&M tøy og ryggsekk fra G-Max - harry... i min verden, ville ingen kalle meg for soss - fordi jeg ikke hadde H&M tøy og ryggsekk. Hvilken bås vi plasserer menneskene rundt oss, er påvirket av hva vi lærer av resten av samfunnet.

I min barndom var Steinerskolebarna rare og harry, hvorfor det? Mitt første møte med steinerelever, viste seg at de var akkurat som meg. Noen var selvfølgelig annerledes, og stakk seg litt ut som eksentriske eksempler - men det gjorde da saktens noen av tenåringene på min "vanlige skole" også. Gothere som de kalte seg, stakk seg også ut på en annerledes måte - men Steinerskoleelevene, de var "stemplet" som rare - ikke av meg, men jeg lærte av samfunnet at de var det. 

Når man har lest denne artikkelen og lært hvorfor vi kler oss som vi gjør. Som tilsynelatende er hensikten.. Hva da? Skal man sitte med et fårete glis rundt munnen, og lykkelig ha fått bekreftet at man er harry? Eller nikket anerkjennende til artikkelen, fordi man er stolt soss? Eller skal man også stoppe litt opp, i vår til tider, fantastiske overfladiske verden - og tenke at noen faktisk kan få sin hverdag rasert pga slike artikler? De som ikke har råd til "selvtillitsgarderobe" - skal de møte opp 1 skoledag/arbeidsdag, engstelige for å være stedets Harry? Vi lar oss nemlig påvirke at media, i både positiv og negativ retning.... 

 

Del gjerne om du er enig, slike ting opptar meg (sikkert for mye... :-) ) 

 

#hverdag #barn #tenåringer #voksne #blogg #tanker #skepsis #agderposten #negativ #artikler #kritikk #mamma #mammablogg

Den som var en pus....

 • 09.08.2016 kl. 11:49

Mens jeg svetter over korrektur og forsøker å følge med på bokutvikling samtidig, ligger denne slappfisken og sløver i sola. Eller ligger? Eller sitter hun? En helt merkelig positur som fortjener et bildebevis :) En nokså rar måte for en katt og sitteliggesove... :-p 

Livet med en kattunge er hvertfall ikke kjedelig. Gamlefar er litt lei, og ønsker nok at lillepus vokser av seg plageånd-behovet litt fort.... 

 

Se regndråpen faller ....

 • 04.08.2016 kl. 09:40

Regnet faller i puljer ned, og torden skraller over hustaket. Skikkelig sommervær! Varmt i været og vått i lufta :) Men regn er ingen hindring, som man blogget om i går - så turen i dag går til Kristiansand, tross lyn og torden. 

Håper du får en flott dag, uansett vær ! 

Regner det hos deg også? Kanskje du kan bruke tiden til bak symaskinen, og kose deg? Hva med å sy praktiske nett, til barnehage/skolestart? Fremgansmåte på enkelt nett, finner du HER  

Regn er ingen hindring...

 • 03.08.2016 kl. 18:49

Selv om det er sommer, kan det komme en kraftig skur i ny og ne. Forrige uke, var ikke noe unntak. En styrtbøye som ble barnas store gledesopplevelse. Både liten og stor, frydet seg i sommerregnet. Med god og varm temperatur, men med regn i lufta - løp ungene rundt som ville. Besøket vårt, som hadde kjørt noen-og-mange-hundre-mil, frydet seg like mye over regnet, som søringene. Mulig de var overlykkelige over regn, og mer enn 15 + i lufta? :) 

Er det ikke herlig å se slike bilder, og se at barna kan legge fra seg ipad, ipod, DS eller U name it - og kose seg ute? Levende lek, som gir ekte, levende bilder :) Tusen takk til Siri og Liv, som kom å campet i gården vår - og gav oss 3 herlige dager sammen :) 
 

Om att og om att igjen..

 • 20.07.2016 kl. 09:19

For de som har fulgt bloggen en stund, så husker dere kanskje at vi i fjor, bodde med totalt åpent hus en periode. 2 etasje ble bygget om, og dermed ble ytterveggen fjernet mens vi holdt på. Medium og Lille fikk nye rom, og vi pusset opp knøttas, mens Jumbo allerede hadde fått kjelleren. På lørdag flyttet Jumbo ut, for å gjennomføre lærlingtida si, på Stord. Vemodig og utrolig rart, når 1 forsvinner slik. For Medium er det rart å være eldst, og ikke ha storebror og tøyse med. De har et godt forhold, og Medium tusler litt ensom rundt innimellom jentene ser vi. Men ting går seg til :) 

Knøtta sitt rom ble malt rosa i sin tid. Alle skråveggene hadde kontrastfarge, før vi pusset opp. Nå er alle rom hvite, og evnt med en kontrasttapet. Men 2 natt i knøttas gamle, råååååsa rom - var nok. I forgårs kjøpte jeg maling, og fikk malt opp rommet. Fargen heter Sort pepper, og er sinnsykt fin. Det er nesten samme farge, som vi har på utsiden av huset. 

Vårt gamle soverom er nå gjesterommet til Jumbo - kominert tv stue. Vi har faktisk ikke tv i stua nede, eller i 1 etasje i det hele tatt. Noe som forundrer noen :) Men vi ser utrolig lite på tv, og når vi først ser noe - er det ofte noe kjapt på ipaden/pc eller vi går opp :) Men nå som alle rommene er på plass igjen, og siden vi har ferie... 

.. har vi begynt på et vanvittig prosjekt på utsiden. Slik så det ut da vi bygget om oppe. Siden dengang er hekken er borte, og det er planert ut til parkeringsplass her. Vi holder på å spile igjen trapperommet nå, for å gi mer støtte til 2 etasje, men også for gjøre inngangen penere. 

På utsiden lagde vi en platting for 3 år siden. Som du ser var huset rødt da :P Denne skal nå under, en stor terrasse. Vi gravde ut, og begynte på forskaling i går, så nå er det støping i dag. Moro, og gjøre slike endringer. Så nå håper vi på mange kosetimer på terrassen etterhvert... vi må bare bli ferdige :)  

Nye farger !

 • 11.07.2016 kl. 17:55

En deilig time med mammatid er over, og neglene er stelt og har fått ny farge. Det er terapi og sitte med avslått mail, ferie og bli dullet med av Sabina. Tidligere er det noen som har spurt om hvor jeg går til behandling. Jeg har svart på det før, men stedet er Lindas House of beauty i Arendal. Der går jeg fast til Sabina. 

Det er ok priser der, og servicen er helt upåklagelig. Jeg har gått et par andre steder, som har vært fornøyd i starten - men så har det ikke helt holdt seg slik. En annen ting er at ikke alle er flinke til "alt". Det er Sabina. Håndterer negler, vipper, ansikt +++ elsker å gå her. Jeg har nå gått der i over 1/2 år. Tidligere gikk jeg i DK, når jeg var der - pga pris, ca annenhver gang, men nå bruker jeg bare Sabina. Fantastisk sted. Det er også frisør der, om du har lyst å freshe toppen litt. 

I kveld er det rekekveld hos naboen! Gleder meg masse. Ny rosemunde bukse, ny silkeskjorte fra Pulz og nye farger på neglene - for å være litt "girly", kan det bli bedre? :) 
 

I siste liten... bokstavelig talt.

 • 23.06.2016 kl. 13:04

Kofferten er hentet frem, eller nei - det er den faktisk ikke. Men nest siste maskin med klær, er i gang. Koffertene, BØR hentes frem. Hvorfor? 

Kan man definere det som #denfølelsen, når man oppdager at man har bommet på flytiden? Fra å ha goood tid, og avreise i morgen tidlig - har man flyvning i morgen tidlig med innsjekk før fugla fiser - og må reise i natt. Eller som nå, i ettermiddag/kveld. *sukk* Er det flere vimsekopper som meg der ute? :) Så nå, frem med kofferten, ordne alt praktisk, pakke alt man skal på litt kortere tid, avslutte jobbing litt før tiden - bokstavlig talt, lage middag og komme seg avsted .

Velkommen til.... mediakaos... 

En epoke er over..

 • 22.06.2016 kl. 22:16

Den blå alien ankommer rommet, sammen med x antall andre 10 klassinger. Det er tid for musikal, levert av avgangsklassene 2016. Og som de leverte! 

Den blå alien mottok vitnemålet sitt, og hippeste vis, fikk takket læreren sin. Etterfulgt av en god gammeldags klem. :) Nå er 10 år på grunnskolen unnagjort, og med et absolutt godt resultat. Det er rart med det, hvordan man ikke føler at tiden går så fort, før man ser på ungene og innser at de er på full fart inn i voksenlivet. Hvor blir guttene mine av? Jumbo har sin siste dag på VGS i morgen, og skal nå bli lærling. Medium skal inn på VGS, og tiden flyr avsted - mens jeg klamrer meg fast. Jeg er imponert hvilket pågangsmot guttene har hatt dette året. Skole har vært prioritert, og spesielt Jumbo har kommet med resultater, langt over hva vi har forventet. 

10 år grunnskole er flydd avsted. Nå venter en ny epoke for begge guttene. Selv om det bare er den ene vi får følge tett, siden Jumbo må flytte på seg - i lærlingtida, gleder jeg meg til å være med på ferden deres videre. Når man kommer til slike milepæler som nå.. det er da man innser at man får ikke barn, man låner dem... :)  

Mobil beskrivelse

 • 19.06.2016 kl. 17:16

Det kan nesten sies slik. En fin dag, ikke en av de varmeste men flott lell - er tilbragt på familiestedet vårt i Sagesund.  Lille sov ute i natt, og siden det har vi egentlig bare vært ute 😊 Nå er planen å "sykle" seg hjemover, putte alle de små i bilen og avslutte en fin dag hjemme.  Har du hatt en god dag?

Strikkende onsdag?

 • 15.06.2016 kl. 08:16

Regnet faller ned, både fint og kjipt? 2 ting, blomstene har det godt, og jeg kan strikke i kveld med god samvittighet. I helgen startet jeg på Røverkoften, samtidig med Anita. Det har nesten vært litt morsomt løp, for vi har målt og sammenlignet. Hun strikker jo i en speed som er 398% fortere enn meg, men lell har det vært moro å se. I går begynte dama på ny..... 

Blir hun ferdig først nå, da er det nesten ikke morsomt... hehe.. eller jo, for da får jeg en kofte. :p Da vi var i butikken, hadde jeg bestemt meg for samme fargene som er i Wiolaen min. Bare litt mer grå. Men så begynte Tonje og Anita å dra frem andre farger og dermed var hjernen i gang. Etter litt tenking, ble løsningen å kjøpe begge. 1 UFO og en ferdig. Gjett hva det betyr. Anita strikker den ferdige, med andre ord.... :-p 

I garnhaugen min, fant jeg dette i går. Jeg tror det er tiltenkt ugler. Noen søte ugler, som jeg en gang i tiden hadde tenkt å hekle, men som med mye annet.... bare ble med tanken. Rart med det? 1 nøste av hver, spørs om dette blir noe kluter eller noe annet slikt (kjedelig... :-p ) 

Her er det innspurt på Symagasin 08, vi er straks forbi og ferdig med skolestart :) Hehe, det var det med å leve i fremtiden - jobbmessig. Planen er å komme i mål, innen helga - da skal det leses korrektur på bok nr 2. Håper alle får en flott dag ! 

Søndag og strikk

 • 12.06.2016 kl. 08:18

Søndag, sol og strikking. En litt shoppingmett gjeng sitter allerede å strikker.  Kaffen er i koppen og vi skal snart nedover mot sørlandet. På veien ned skal vi innom Olivias.no og se litt på stoffer.

Førstemann var oppe å tok oppvasken kl 04 😉😂 så her sover man ikke bort sommernatta. 

Sommerregn?

 • 09.06.2016 kl. 22:41

Da var en lang dag over.  Sitter å surrer litt i hotellbaren før sengen kaller. Flott sommerfest med masse spennende mennesker.  Artig å snakke med andre kreative mennesker, forfattere.

Mellom to møter i dag, ramlet jeg forbi Norges første Odd Molly konseptstore.  Og de hadde åpningssalg. Trenger jeg si at amøbeviljestyrken kom ut med noe? 😉

Nå er kroppen ferdig og lykkelig over at ikke det ble streik i morgen.  Håper dere har hatt en flott dag!

Nattens konge

 • 08.06.2016 kl. 22:46

En hoggorm, to mus - klart man blir utslitt. Nattens konge hviler mot nok en tøff natt på jakt. En helt naturlig posisjon for en katt å sove i?

Dagen i dag eksploderte.  Fra en litt rolig start til alt oppå hverandre.  Nå sove- avreise tidlig i morgen.  Krysser fingrene for at gardermoen ikke stenges og at jeg kommer meg videre som planlagt, på fredag. Vi sees i morgen!

Natta herfra

 • 07.06.2016 kl. 23:56

En liten kjapp netthinnen herfra. Håper alle har hatt en flott dag!!

Mens man venter....

 • 07.06.2016 kl. 07:34

Det går faktisk an å bruke den headingen, selv om klokka bare er 0730. Medium hadde nemlig kjøretime kl 0730, og med den trafikken vi har gjennom byen rundt 8 - er det like greit å vente på han. Forberedelsesdag på skolen, og dermed bør vi følge klokka ganske nøyaktig i dag 😀

Deilig stille på et av byens  (min mening) beste bakerier.  Myrene hjemmebakeri; drevet av Kirsten og Tone. 2 superblide damer som står på! Nydelig mat, så god at i dag går jeg på en brød/hvetesmell.  😉 Deilig kaffe og ro til å jobbe litt ! Håper alle får en flott dag!

Et deilig virrvarr

 • 06.06.2016 kl. 23:07

Et litt "rotete" kveld er over. Hva menes med det? Litt lek, litt jobb, litt plikter og litt netflix og noe godt til :)

Redigering av bilder og klargjøring for både jobb og blogg er unnagjort for i dag.

Lille fikk fisk i helgen og mediapappa renset og gjorde den klar. Gjett om han fikk en ny venn!!!

Sommerfeeling, skikkelig bubblegum følelse av de nye neglene. Sabina er så utrolig flink! Hun holder til hos Lindas House of beauty.  Fantastisk flink ung dame 😀

Husk at jeg ha fått meg snapchat: mediakaos.  Legg meg gjerne til! Håper du også. Har hatt en flott dag!

Den late...

 • 04.06.2016 kl. 09:49

Med overraskende stillhet og huset, til å ha 6 barn i hus - starter vi helgen.  Hver av jentene har overnattingsbesøk, og de styrer med sitt. 

Sola skinner like deilig enda, og jeg funderer på hva jeg skal bruke dagen til - utenom litt jobbing. Mediapappa jobber hele helgen, så nå er det jeg som driver "Taxi AS" 😁 De store jentene spiller Wii U og de små har spa!!! Med krem og diverse.  Oedensgenet i meg skriker litt, men pytt, de får holde på 😀 vi får vaske krem etterpå, hehe...

Håper alle får en flott helg!! Og ikke minst en  nydelig lørdag!

Deilig vær...

 • 02.06.2016 kl. 14:09

Ikke verst når man kan spise lunsj ute i sola. En lunsjdate med mediapappa i byen, etter en time på Klinikk Arendal - med supergod sushi.

Det siste halve året har jeg vært inne hos Klinikk Arendal, av litt forskjellige årsaker. De er så flinke! Helt supre damer og legen jeg har hatt der, er også fantastisk flink. Privatklinikk eller ikke.

Selv om det er omstridt tema for mange, privat - er jeg stor fan. Rask time, presise kontroller og ikke minst føler man seg velkommen og ivaretatt. 

Jeg ser litt småskeptisk ut, hehe. Men jeg er lugn som katta i sola altså 😀 Veldig koselige damer og flinke folk!

Smelter vi bort?

 • 30.05.2016 kl. 08:06

Det er meldt oppmot 28-30 grader, de kommende dagene. De kommende dagene... en rask titt ut, på klissbløte sofaputer (som vi glemte å ta inn i går) og diverse, så er det ikke i dag. :) Himmelen skal tømmes, og SÅ kommer varmedagene. Men allerde nå er det begynt å lysne. Lysne såpass, at man kan se klar himmel og solgjennombrytning i horisonten. 

Ungene er klar for skolen, og vi voksne er startet på jobb igjen. En flott helg er over, der både gamle steder og venner ble besøkt. Temmelig utslitt sloknet jeg før 22, og jentene uten protester. Jumbo som har vært hjemme, kom litt sjokka opp - der lå alle i sengene sine kl 21.30 :p Regn, en dyd av nødvendighet og som plantene ute elsker! Etter den siste skuren, ser jeg at planter og diverse ute er blitt enda finere, og litt større. Det er nydelig å følge med på! Selv om det ikke er høst, er det så herlig å se på de gamle bildene av Lille, som plukker sopp - etter en regntung dag i 2008. Har du slike minner? 

Håper alle får en flott dag, regne eller sol i dag ! 

#regn #sol #sommer #vår #foto #bilder #canon #mammaliv #mammablogg #jobbmamma #sopp #minner 

 

Vil du ha???

 • 24.05.2016 kl. 11:57

I minneboksen er det nå sommer :-) Og jeg fant en serie med isbilder. Knøtta er her knapt 1 år og storesøster frister med is. Tenk at dette er 7 år siden. Fy som tiden flyr! Knøtta var generelt glad i alt som kunne spises, noe Lille skjønte tidlig :) Kyllingvinger, is alt gikk ned - selv med kun to tenner. Titter du i gamle arkiver av og til? #barn #mammaliv #mammablogging #bilder #kos #sommer #is #hverdag #lillehammer #livetfør 

God natt from the cool girls..

 • 23.05.2016 kl. 22:48

Et gammelt bilde, og morsomme minner. Bildet er fra 2009, og jentene ratter rundt på gyngehest og giraffen. Knøtta er ca 1 år og Lille 2.5. De elsket å kle seg med solbriller og være kuuuuule, mest Lille og knøtta hermet etter :) Vi levde i en søvnløs zoombieverden på denne tiden, og jeg må smile litt av rotet bak jentene. Det var lite prioritert å forsøke seg på et ryddig hus på denne tiden. :) Håper alle har hatt en fin fin dag! :) 

 

Vått danseshow...

 • 21.05.2016 kl. 16:32

Det mildt sagt øste ned, på slutten - da Bølgen Dansestudio skulle ha sommershowet sitt. Etter 1t og 20 min, var både publikum og deltakere kliss gjennomvåte. :) En trang forsamling i regnet, er alltid like morsomt - når folk drar frem store paraplyer, som etterhvert blir risikosport å stå ved siden av. Ved plassen der barna danset, er det en trappetribune. Ved siden av meg satt en gjeng som hadde sittet der 1 time, for å skaffe seg god utsikt. Jeg kan forstå irritasjonene, når folk begynte å stille seg opp foran de. De glemmer på en måte, at de som sitter bak - også kanskje vil se. Rart at folk oppfører seg slik...

Mediapappa fikk også gått i dansetog :) Bølgen kom togende inn, med foreldre og masse danseglade barn. Knøtta var superklar, i hjemmesydd sort antrekk, med danseskjorte oppå :)

En ganske så bløt opplevelse, dette showet. Men de danset seg flott gjennom, tross regn og vått! Knøtta har gledet seg veldig, og det var flott å se dansegleden. 

Storesøster og venninne var også på plass - under jakken :) 

Takk til Bølgen Dansestudio for en flott sesong, og regntungt show :) 
 

Etter sol kommer.... ?

 • 20.05.2016 kl. 09:50

.... regn? Etter mange mange fine, varme og flotte dager - er hvertfall blomstene glade for litt vann. Det plasker ikke ned, men regner og er bløtt ute. Selv om det er vått og vi er inne, er det utrolig fint å se på blomstene som lukker seg og får næring. Spirene skyter enda mer fart, for hver regnskur som faller over de, og lufta blir renere! Naturen får ny energi. Å ta bilder i regnet, er takknemlig - det fine lyset og mange spennende motiver å fange, er utrolig. Heldigvis er kamera og noen av linsene mine værbestandig, så de kan dras med ut i lett regn. 

Jeg skulle vært på Lillestrøm i helgen. Men har du kjent på følelsen, av å gå tom for drivstoff halvveis på veien? Slik føles det om dagen. Det er rart hvordan man faller fra 100km/h til 0. Og hvor fort det kan gå. Formen er fortsatt ikke helt på topp etter rundene jeg fikk i Nicaragua, og det er litt lite energi på drivstofftanken. Dagene har gått i ett slag, de siste ukene. Med mye reising, og mye som skjer - har ikke kroppen og hjernen giret ned før nå. 2 fulle, lange dager i Kristiansand har vært utmattende, og tanken på å sette meg i bilen kl 04 i natt, for å kjøre til Lillestrøm - ble for mye. I tillegg kjenner jeg på at familien bør må få mer tid. Ikke bare tar reisene mye tid, men når jeg pendler vekk på dagene - er jeg sent hjemme og er sliten. Dermed er det lite rom for familien igjen. 

Det å ikke kunne holde et speedy gonzales tempo, er til tider mer slitsomt for meg - enn å faktisk holde det. Jeg har alltid hatt HØYT tempo, og jeg er til tider, supermann/woman (inne i hodet mitt). Det å si nei, eller melde avbud pga lite energi, føles nesten som et nederlag. Det er rart hvordan vi mennesker er? Hvis vi kan velge, er det ofte noe som ikke passer oss, eller som vi ikke har lyst til. Men om valgene blir tatt bort fra oss, da har vi plutselig veldig lyst likevel. Jeg er iallfall slik :) 

Et tegn på at jeg trøtt, er at jeg setter med ned ved piano. Vi har et flott piano stående, som jeg fikk for mange år siden. Men etter x antall med klamping på klaver, fikk jeg avsmak. Noe av det fineste jeg visste da jeg var yngre, var pianomusikk, enten å spille på anlegget, eller sette meg ned selv. I dag satt jeg med ned, og av alle ting fant frem noen av de klassiske notene. Etter en liten halvtime, satt jeg på klassisk pianomusikk på Spotify. Da slo tanken meg - jeg ER sliten.. :) Nå skal jeg avslutte jobbdagen min, sende ut varsel at jeg tar en halv fridag - og gå ned i kjelleren. Der skal jeg slå på musikken igjen, og sy en bursdagsgave. Jentene har fått mye "orker ikke", når de har spurt om sydd gave, til å gi bort - så i dag har jeg lyst å overraske L som skal i selskap. 
Håper alle får en flott dag! 

Familiens overhode...

 • 19.05.2016 kl. 19:53

1 av de? 17 mai er familiens dag, for mange. For de som har familie. 17 mai er nok en av de dagene, som de med lite familie eller nettverk - merker savnet. Man tenker på bursdager, jul +++ er viktige dager for de uten familie eller nære rundt seg. Men dager som 17 mai, feks - kan være like ille. Vi spiser frokost, lunsj eller kanskje middag med familien, barna viser stolt frem de fine klærne sine, får penger til is og pølse, blir vinket til å barnetoget, har noen å ta det helt spesielle bilde med. 

Så er det de barna som ikke har det....

Barnas dag kaller vi det. Jeg er litt undrende til tider. For dagen starter med pangstress. Bunader skal på, vi skal spise, vi skal kle oss, vi skal alle ut i bilen - for å rekke barnetoget. Så fortsetter det, vi skal løpe til oppstillingsplassen, etter å ha lett i 20 min etter parkeringsplass, og før det - stått i milelang kø til byen. Toget går, og vi strever med å finne et sted å stå, uten å bli klemt i hjel, og når barna passerer - er vi mest opptatt av å korrigere sidemannen, som tar litt mye plass. Så skal man finne barna, de vil ha is. Med 18 meter kø foran isboden, er svaret nei. Man strever seg gjennom lunsjen, for at bunadene skal holde seg noenlunde rene - og så skal man til sin lokale skole/feiring. Her er det endelig barnas dag. Is, pølser, lodd så mye de vil. Eller? 

" Det er for lang kø" 

"Det tar for lang tid"

"Vi har ikke tid.."

"Jeg orker ikke gjøre det nå.." 

"Det er ikke morsomt, prøv noe annet..." 

Noen som har hørt dette? Jeg hørte det flere ganger på 17 mai. Jeg kjente jeg ble litt trist, for hvem har ikke tid, hvem orker ikke? Voksne eller barna, som det tross alt sies at er deres dag? 

Vår skole var nummer 26 i barnetoget. Jeg kan forsåvidt forstå at folk begynner å bli lei. Men det gjør ikke ungene. Så når publikum, begynner å bane seg gjennom barnetoget - i motsatt retning! Med andre ord, bryter gjennom syngende barn, er det på tide å vurdere og bli hjemme. Husk at de små vet ikke at nr 25 var nok, de er nr 26 og blir like lei seg, når voksne bryter i stykker toget, som nr 2 ville blitt. 

Mine tanker er rett og slett, la 17 mai være barnas dag - hvis du lar deg stresse av barnetog, og lange køer - så bit tenna sammen og tenk at det er bare en gang i året... :)  

Frøken tannløs i farta...

 • 14.05.2016 kl. 16:07

Frøken tannløs skal i bursdag, og i går valgte hun ny kjole, jakke og hatt - siden dette er den store bursdagshelgen! Selv om H&M er billig, blir det dyrt nok når 9 og 7 åringen går amok der inne. En tung pose = resultatet :P En runde med rettetang for å få krøller, og vips frøken fiks er klar for ny bursdag. Siden skal hun på besøk, så vi ser vel henne i kveldingen en gang.. :) 

Jeg var langt fra eneste som ikke hadde handlet inn til pinsehelgen i dag. Sammen med en laaang kø av andre, dårlige planleggere - ble det handlet inn det mest nødvendige. Guttene må ha mat, mens vi er vekk 1,5 døgn og vi må ha mat forbi 17 mai. Mens man står å venter på å få betale, surfer man på mobilen, tar med et par ekstra kurver jordbær og blomster som står ved kassen. Utspekulert.. :-) Men det ble litt 17 inne i stua og koselig på bordet. Sola er sjenert i dag, og titter bare frem av og til - noe som gir litt lavere temperatur. Jeg håper det stiger litt, til vi skal avgårde på tohjuling i morgen... 

 

Vakker russ....

 • 13.05.2016 kl. 22:03

I dag var høydepunktet russedans i byen. Naboen er gymlærer og har instruert flere hundre russ til avslutningsdans på rådhusplassen. 5 forskjellige danser ble fremstilt med stor stil! De kan være engasjert og sjarmerende også, ikke bare rampete :-)

video:video

God morgen!

 • 10.05.2016 kl. 07:55

Håper alle får en flott dag! Fullt program og sommer, og en deilig start på morgenen. Frokost ute, og god stemning. :-) siste to dagene har vært storshopping her. Scooter til medium og ny grill til oss. Nå = full gass mot resten av tirsdagen!

Men nå blir det ikke verre....

 • 22.04.2016 kl. 17:56

Jeg kan nå signere på, at å få et kakefat i hodet/ansiktet - som knuser og delvis pulveriseres i det fatet treffer, er ikke å anbefale! Mye styr, glass i frokosten og vondt gjør det også! Heldigvis har jeg automatisk lukket øynene, for skårene stod faktisk fast, helt inntil øye etterpå. Det er også til å signere at det er en grusom følelse, når du kjenner at glassbiter og pulver - drysser nedover inn i tøyet. Inkl bh Og buksen! Og når man først står barføtt i elendigheten, skal man velge om man vil bli skåret på innsiden av tøyet eller tråkke på skårene...... Jeg tror også at det er noe underholdningsverdi, i meg som endte med å støvsuge ansikt og kropp - fordi jeg ikke klarte å skylle av skår og glasstøv. Jaja så har man lært å sjekke at fatene øverst i overskapet, står skikkelig på plass 😜

Pappa hentet meg og kjørte meg helt til busstasjonen. For en service! Med fortsatt glasspulver i huden, fikk jeg kommet meg til bussen.... Eller vent litt. Pga nytt selskap, går ikke flybussen fra busstasjonen etter kl 09. Så jeg kommer alltid riktig med, på morgenen når jeg tar 5 bussen - men etter 09, da skal man til sentrum. OK, og pappa er reist.....

Min snille mediapappa kaster seg i bilen og får en uventet tur til flyplassen. Nå kan ikke mer gå galt, sier jeg og eplekjekt trer inn på flyplassen....

Etter at vannflaska som jeg glemte, er konfiskert - kofferten ikke ville bli med til Oslo, men måtte etter tvang fra SAS damen - og hender og føtter er kontrollert for bombestøv.... Er man på vei....

..... SAS er bare litt forsinket ...... 😂

Kan det bli bedre?

 • 10.04.2016 kl. 10:46

Sol og nydelig! Kan det bli bedre? En flott bysleng i godvær i går, utekaffe hos naboen, og avsluttet med "Trollmannen fra Oz" på Arendal Kulturhus!

I dag.... Bena høyt på solfylt terrasse. Morgensmoothie og fuglekvitter. Og varmt! vindstille og singletvarme! Nydelig!

Sol og vår

 • 09.04.2016 kl. 16:42

Sol og endelig vår! 12 grader i skyggen og nydelig!! Snackbøtte på brygga er en fast ting her på våren. Masse deilig frityrstekt fisk og scampi i bøtte - og sol! Sikkert vårtegn :-)

En tur på biblioteket er moro og ekstra gøy når man ser jobben er til utlån i hylla :-)

Vroom vroom i kald luft

 • 31.03.2016 kl. 18:27

Både mediapappa og Jumbo har kjørt sykkel noen uker nå. Jeg, sunshinebikeren som Jumbo sier - syns det er kaldt. Men i dag måtte jeg avgårde og med bilen på verksted, ble det en tur på sykkelen! Kaldt, men moro :-) Satser på at ankelen holder hele sesongen i år :)

Back to the reality

 • 29.03.2016 kl. 08:02

Kanskje en følelse for mange i dag? Det å gå tilbake til hverdagen kan føles som realitycheck for mange, etter en lang ferie. For 4 barn, føles det nok litt slik her :-)

Nistepakker er ordnet, 1 av 4 er allerede reist - morgenfiler er allerede levert (jukset kl 02 i natt) og kaffen er satt på.

Det er langt fra så pent vær her i dag, men bildene ble tatt fredagen i palmehelgen. Utsikten er fra kontorlandskapet til mediapappa - og er misunnelsesverdig. Denne fredagen endte nydelig her i byen, og jeg fløy til snø i Stockholm :-)

Håper alle får en flott dag :-)

Påskelivstegn

 • 27.03.2016 kl. 11:16

Horn med innbakt ost og skinke - kan det bli bedre start på dagen? Hjemmebakst og rolig puls. Håper alle får en flott påskedag

Hare hopp og eggene

 • 26.03.2016 kl. 02:15

Påskedager, ferie og late dager - pause fra skjermer, jobbing +++ dermed er det også litt stille her. Har du det også slik? Koble ut skjermtid innimellom? Det er å anbefale ;-)Nå har påskeharen gjort klar 4 egg og jammen meg lagt igjen kart også! Så nå er det påskejakt i morgen. Eggene har strikkede trekk, som jeg lagde for noen år sidenHåper alle har en flott påskefeiring!

Klukk klukk?

 • 22.03.2016 kl. 08:45

God morgen alle sammen! Soool, varmt og nydelig ute! Jeg er godt plassert foran pcen et par timer til, men så må man ut å nyte!

Før jeg reiste til Sverige kom en megapakke med magasiner i posten. Et tilbud fra Aller på KK lot seg friste - og jeg gikk fem på :) så nå er påskelektyren sikret!

I går var jeg på strikkekveld igjen - ALT for lenge siden sist. Så lenge, at det viste seg at den ene klubbdamen/strikkedamen (herlig, tidligere ansatt hos meg) hadde utviklet seg til kylling. Det så ut til at egget hun var klekket i, nå var kyllingløst - men godtefylt istedenfor :-) Er det ikke herlig når voksne mennesker kan finne på slik? Man trenger ikke ta seg selv så høytidelig alltid! :-)

Måkekræsj.......

 • 14.03.2016 kl. 14:37

Litt for stor kropp, til noe elegant landing. Alt for mye lyd. Evig jag og skråling rundt hushjørnet - før man hører et sablig smell i terrassedøren. Måkekræsj - hadde jeg ikke vært så opptatt av å le, skulle man kanskje tatt et bilde. Hva er mindre elegant enn et måkekræsj?

Men så kom til å tenke på noe. Den store måken surret rundt på terrassen, i samme svingradius som en full fjortis, og hes som en idoldeltaker - som burde vært vernet mot seg selv. Den så ut - slik jeg følte denne mandagen startet!

Med alt for mye på planen, og tett program - blir noen dager som et skikkelig måkekræsj. Kjenner du til det? :-)

Katt + lama = sirkus?

 • 13.03.2016 kl. 19:54

I dag har vi vært på premieren for Arnado. Hadde jeg visst hva som ventet meg, hadde jeg definitivt tatt med speilrefleksen. For inn kommer hester og lamaer i skjønn forening!

Og etter hundeshowet - dukker jaggu meg katzenjammer også opp! Rett og slett imponerende hvordan de har fått de sære, sta dyrene til å gjøre showet!

En sesongpremiere å anbefale dette! Jentene storkoste seg, og mor med!

Jentesleng

 • 12.03.2016 kl. 14:07

Jeg og knøtta er på en bysleng - eller sentersleng :-) Stoff og Stil og nå Foodcourt på sørlandssenteret. Ekstremt med folk! En fin liten tur, bare oss to tid :-)

Barn kan!

 • 11.03.2016 kl. 17:36

Knøtta har i dag skrelt poteter, renset og kuttet opp pølser - med andre ord, lagd middag. Selve potetmosen fikk hun hjelp til, men det er ikke verst å være 7 år og gjøre såpass!

I kveld får hun overnattingsbesøk av to venninner - tvillingene. De har store planer, og nå har vi vært å handlet - slik at planene kan gjennomføres. Diverse er bak i sekkem, og jeg og knøtta har fått oss en gåtur etter middagen :-)

Lunsj - spis for 100

 • 11.03.2016 kl. 12:26

Vi har noe som heter Spis for 100, her i byen nå. Det er siste dagene nå, så i dag benyttet vi muligheten til en lunsj ute. :-) Tapas på Solsiden Brasseri - nydelig mat! En god start på helgen!

Hverdagslige glimt

 • 07.03.2016 kl. 17:41

Å blogge på farten er noe jeg er "fæl" til. Jeg bruker ikke FB som mange bloggere, og dermed blir det av og til korte, "FB-aktige" meldinger. Men igjen, det gir jo et litt naturlig innblikk i livene? :)

Leksetid - en svært så omdiskutert handling for skolebarn. Her gjøres de umiddelbart etter skoletid, og før middag. Har dere noe rutiner på lekser? For dere som det er aktuelt for :-p

Mer snø og tiden går for salg?

 • 07.03.2016 kl. 09:15

Rar overskrift? :-) God morgen alle sammen. Sørlandet fortsetter å dekkes med dette hvite, våte, kalde laget som man drar med seg inn overalt :-) Kaldt og rått, men heldigvis fint inne.

Jumbo er hos optiker i dag, så dagen er godt i gang. Så er planen jobb og ukehandling.

Syns du overskriften var litt rar? Det kommer av at jeg skal selge min rose gold 38mm apple watch. Er du interessert, så send meg gjerne en mail ;-) Den selges ikke for skambud

Ha en flott dag alle sammen!

Når kortstokken utvides

 • 04.03.2016 kl. 21:21

// SPONSET, REKLAME //

TV STILL -- DO NOT PURGE -- House of Cards - Season 3 Key Art, Netflix

Følger du med på House of Cards? Vi var hekta fra sesong 1 - så delte vi oss litt i sesong 2 - så ble jeg skeptisk i sesong 3 :-P Jeg må ha en ørlite snev av realisme og motstand, på the badboy stilen når jeg følger med på en serie. Først i sesong 3, følte jeg at ekteparet møtte litt motstand, og at jeg dermed kunne følge med videre. Når kynisme og makt blir for overdrevet, blir det litt usmakelig - men serien tok seg litt inn igjen. Dog skal det jo sies, at æreste hovedperson himself forble like uspiselig og hoven, og kom seg jammen enda høyere opp i stolen.. :-) I dag slippes sesong 4, og jeg er megaspent! 

Sushi er bestilt, noe kaldt til glasset i kjøleskapet står klar - og vi skal knekke sesong 4 i dag! Først skal jentene få kose seg litt, og så skal vi voksne overta sofaen! :) Følger du med på House of Cards? 

#netflix #streamteam #netflixstreamteam #tv #serier #produksjon #weekend #houseofcards #helg #streame #kos 

 

Kan livet bli bedre?

 • 23.02.2016 kl. 17:37

For både små og store? Skikkelig påskestemning i bakken! :-)

Hørt om den lille dyrehagen?

 • 13.02.2016 kl. 13:22

På Gjerstad/Brokelandsheia - finner du en søt liten regnskog. Her er alt fra krokodiller, slanger til lemurer.

Jeg er under middels begeistret for leddløse dyr, men ungene syns det er stas.

Bursdag og mediapappa som sjåfør, er dagen vår i dag. Artig måte å feire bursdag på - og moro for jentene at de fikk bli med :-)

Liker du en liten søt variant av Dyreparken - er dette stedet :-)

#delilledyrehagen #bursdag #familie #mammaliv #kryp

En pottetett tirsdag

 • 09.02.2016 kl. 13:02

Oslo Runway? Der var det jeg egentlig skulle gitt dagens innlegg fra - men istedenfor overtok fornuften og det ble søvn, og sykedag. Helt pottetett men det føles bedre å være det hjemme, enn midt i designerNorge :-p

God natt - uten vegg?

 • 02.02.2016 kl. 22:47Det nærmer seg nå ett år siden, vi startet på arbeidet med 2 etasje. 2 måneder i salig kaos, med soverom, garderobe, stue, lekerom - alt i ett, i 1 etasje. Vi rev 70% av hele 2 etasje, og lagde nye rom og fikk total renovert oppe. Jeg skal love deg, at det å være uten vegg når det plutselig kom stiv kuling - var ikke moro! :) 

Men så er det heldigvis slik, at vi er utstyrt med selektiv hukommelse. Heldigvis kan man si, ellers hadde vel gjennomsnittet for antall barn pr familie, vært skremmende lav :) Så her jeg sitter å ser rett på himmelen, gjennom takluken - i ett av disse nye rommene, kan man tenke tilbake, og fundere - var det så ille? 

Og med litt nærmere ettertanke.... ja det var det....

Ha en riktig god natt! I morgen er det jobbinnspurt, pakking og så er det videre på jobb - frem til søndag! :) 

 

#minner #hus #bygge #renovere #byggeom #mammaliv #familie #storfamilie #familiepå6

Juhu - flatpakker

 • 30.01.2016 kl. 15:44

Det ble Ikea på oss, og det blir montering. Hva er vel bedre enn to flotte gutter som monterer og hjelper meg? Nå blir mediapappas radiostudio gjort om til syrom/kontor. Jeg gleder meg!! Nå blir det spennende fremover å se om jeg får beholde dette, og at MP sitt nye kontor fungerer for han :-)

Bilder av resultat kommer etterhvert! :-)

Kvelningsfare - IKEA tilbakekaller leker!

 • 14.01.2016 kl. 11:08

Er du en av de som har kjøpt IKEA Lattjo trommesett? Da skal du eller den/de du har gitt det til, levere det tilbake. IKEA tilbakekaller alle settene pga kvelningsfare. Det både skummelt og trist når slikt skjer, for som regel er det et barn som har vært "forsøkskanin", før tilbakekallingen :( Men samtidig, skal IKEA ha ros for alltid å reagere kjapt, og alltid tilbakekalle alt - så fort det oppstår noe. 

IKEA oppfordrer kunder som har kjøpt LATTJO trommestikker eller LATTJO tungetromme om umiddelbart å gjøre dem utilgjengelige for barn og levere dem tilbake på et IKEA-varehus, der de får igjen pengene.
Dette er et forebyggende tiltak etter seks rapporter fra medarbeidere ved IKEA-varehus om at gummikula på trommestikkene kan løsne eller skrus av. Ei løs gummikule kan medføre kvelningsfare for små barn. Ingen hendelser er rapportert.

Produktene er testet og godkjent i tråd med gjeldende sikkerhetsstandarder for leker. I undersøkelsene våre har vi imidlertid identifisert risiko(momenter) som standardene ikke dekker. 

? Vi utvikler produkter som skal stimulere barnas kreativitet og naturlige behov for lek. Barn tenker ikke på sikkerhet når de leker, og det må vi ta hensyn til i produktutviklingen. Filosofien vår er at vi bare tilbyr produkter som vi ville gitt til våre egne barn. Til tross for at LATTJO trommestikker og LATTJO tungetromme tilfredsstiller relevante sikkerhetsstandarder for leker, tilbakekaller vi disse produktene som et forebyggende tiltak, sier Cindy Andersen, leder for avdelingen for barneprodukter i IKEA. 

LATTJO trommestikker og LATTJO tungetromme har vært i salg i alle IKEA-markeder siden 1. november 2015.Kunder kan levere tilbake LATTJO trommestikker og LATTJO tungetromme på et hvilket som helst IKEA-varehus og få igjen pengene. Det er ikke nødvendig å vise kjøpsbevis (kvittering) for å få refundert beløpet. Gå til IKEA.no eller ring IKEA på 815 44 000 for å få mer informasjon.

Så har poden eller frøkna, eller noen du kjenner et slikt på rommet sitt - så pakk det ned, og ta det med deg til ditt nærmeste IKEA varehus! 

 

#ikea #tilbakekaller #familie #hverdag #krise #leker #trommer #ikealattjo #barn #farlig

Summen av mummitrollene

 • 12.01.2016 kl. 20:17

Har du noen gang tenkt på å summere kopper eller annet stæsj du samler på, på kjøkkenet? Det har ikke jeg, før i kveld... Jeg står stille og fredfullt å fyller oppvaskmaskinen med en 8-9 kopper av mummislaget, 2-3 greengate og ungenes mummitinnkopper - en 4-5 stk. Så går jeg bort til hylla og tenker lettet over at vi har så mange kopper, gjør ikke noe at oppvaskmaskinen er full....

Så ødelegges idyllen, brått og brutalt - det er akkurat som Luksusfellens økonomer står over meg - med slak skarp siddis stemme "d e d verrrsta eg har sett - kor månge koppa har du? E du klar øve kor månge penga det ligge i de der?"

Eh......... Nei....... Og det har jeg ikke tenkt til å regne over heller, mitt svake fornuftige øyeblikk er over.... Men et ørlite bittelite nesten usynlig dose fornuft er igjen, helt til jeg ser de to nye mummimotivene - all gone!!!

 

 

#shopping #mamma #hverdag #kopp #mammablogg #mummi #mammaliv #medialiv #samle #penger #tanker

Noen som vil ha litt?

 • 07.01.2016 kl. 21:47

Etter x antall målerunder, er det likevel høyt rundt bilen. Det er nesten til halve hjulet nå. Jaja ungene koser seg. Fortsetter dette forventer jeg nesten at Olaf kommer å hjelper oss ut. Bare en snømann kan bevege seg fritt snart :-)

Jeg er spent på reise i natt. 0430 skal jeg etter planen busse til Oslo, 2 møter og så hjem. Undrer på om det vil gå knirkefritt...... Nå, muligens litt søvn.

#mobilblogget #iphone6plus #reise #jobbmamma #blogg #snø #snøkaos #vinter

Stavanger in knitting mood

 • 08.11.2015 kl. 22:37

Vi er kommet hjem fra to fine dager i Stavanger. Gårsdagen gikk til å besøke "Strikkehelg i Stavanger". Et imponerende arrangement, jeg skal skrive litt mer om senere. På kvelden benyttet jeg og MP anledningen til å gå ut og spise, samt en tur på byen. Det er over 13 år siden, jeg bodde her i denne byen - og farta rundt på disse barene. Tiden går fort! Vi var på et helt fantastisk sted i går, NB Sørensen - og fikk 4 retters - som ble 10! Utrolig mange, og nydelige små snacksretter, som ble servert innimellom den andre maten. Vi var helt, mildt sagt - stappmette da vi gikk derfra. Til forskjell fra Arendal, så var det masse folk ute - allerde kl 20. Vi begynte i en ende, og beveget oss bortover Vågen :-) 

- iPhonebilder -

Her er noen av  snacksene vi fikk, i tillegg til de 4 rettene. Vi fikk et par ting til, og det var SÅÅÅ godt. Og MYE! Hehe, selv om de er små enheter, blir man mett når det er mange. Men maten var så god, at alt gikk ned... :p To forretter, det har jeg ikke opplevd før - og når disse var gjennom, glemte jeg rett og slett å ta flere bilder. :-) Maten var fantastisk! Anbefaler 2 etasje på NB sørensen på det sterkeste! 

Vi gikk forbi disse i dag, snakk om high tec sykkelutleie! De var skikkelig kule! :) Jeg har aldri sett noe lignende før........ :-p 


En flott lørdag (selv om det BØTTET ned) og søndag i Stavanger! 

 

#reise #side2 #stavanger #jobbmamma #nbsørensen #restaurant #bytur #helg #familie #par #kos #barnefri #foreldre #bar 

November på Hove...

 • 01.11.2015 kl. 21:26

En fantastisk flott dag er over. Vi har tilbragt mye av dagen på Hove, et nydelig turområde, her på Tromøya. Akkurat nå bor flyktningene og asylsøkerne der ute, og det gir et flott folksomt miljø der ute. Klart noen av de sliter med sine ting, og enkelt tilfeller ødelegger for andre - men slik er det i alle samfunn. I alle sammenhenger er det ofte en person, som kan få en hel gruppe til å bli avskydd eller misforstått. I dag så jeg flere av de små barna, som løp rundt i klær de har fått, bortlagte leker som de setter uendelig stor pris på - og voksne som går med litt bøyd nakke mellom oss "nordmenn". Men like fullt ut er de småbarnsfamilier, som oss - like glad i barna sine, og dermed er det flott å se på de, på lekeområdene :-) 

For å si det slik, så var jeg utrolig glad for min nye, VARME, Woolrich parkas i dag. Selv om ungene blånekter, så var det kaldt der ute. Eller for meg som  ikke er høyt og lavt, og klatrer som en ape i trærne, så var det KJØLIG. :-) 

Etter en litt lang løpeøkt, kan det være ok å slappe av litt. Hvilken stil man velger å innta, er jo opptil hver enkelt...... hehe :-p 


Og når man ser slik ut, da er det på tide å dra hjem... :-P Sekken med niste, saft og chips ble mer interessant enn å leke. En ok indikasjon på at turen er over! 

#hove #arendal #tromøya #kos #foreldre #familie #mamma #tur #familie #kvalitetesliv #canon #canon100D #høst #helg #weekend

Søte Halloween tips !

 • 30.10.2015 kl. 17:58

Jeg er en av de som ikke er så veldig begeistret for hele halloween. Men ungene vil gjerne feire det, og jeg lar meg motvillig slepe med :-P Men et kompromiss som er inngått - som jeg syns er fint - er at vi feirer "søt" halloween her. Kan man det? Ja det kan man.. så i dette innlegget vil jeg legge inn søte dekorasjonsideer til Halloween. Det må ikke handle om blod, gørr, avkappede fingre og skjelett! Er du en som meg, som helst vil slippe - men innser at slaget må gjennomføres - så ta en titt her :) 


Og det er ikke bare dekorasjoner og antrekk som kan "forsøte" halloween. Maten! fingerkjeks, dødningshode muffins, skjelettkaker + kan raskt byttes ut med like "halloweenet" pynt, men i snillere form... 

Her er det utrolig mye jeg kunne tenke meg å forsøke - vi skal ha "søt" halloween her i morgen - og mange av disse ideene syns jeg er supre til opplegget. :) Bildene er collager, satt sammen av bilder/inspirasjonssider på nett. Google "cute halloween" og du finner utrolig mange fine ideer der ute. Jeg grubler på hva jeg skal lage til for L i morgen - det skal være søtt, og litt oransje.. hehe :) Jeg strikket gresskar luer til jentene i fjor, som de gikk med på knaskerunden. Du kan enda nå det! Oppskriften og flere til, (i collagen over) finner du på Garnstudio.no 

Er det flere enn meg der ute - som satser på en "forsøtet" Halloween? 

 

#halloween #søt #ikkeskummel #foreldre #barn #tips #mamma #mammaliv #skremme #knask #side2 #nettavisen #blogg #hverdag #allehelgensaften

En flott tursøndag

 • 18.10.2015 kl. 19:00

Vi er utrolig heldige, som bor på Tromøy - med flott natur rett ved døra. I dag har vi vært ute på Hove, stort sett hele dagen. Lang tur, med middag på Cateringen - og så avsluttet med nabokaffe og kos. Jentene er med morfar på søndagsskolen, og vi ligger å slapper av - jeg vurderer å jobbe litt - men foreløpig er det bare under vurdering. 

Det å kunne rusle i flotte turområder, er luksus! Mange farter inn fra sentrum, ut hit til oss for å gå turer og komme til løypene. Hove er populært på andre måter enn festival :-) 

#mobilblogget #iphone6 #mobilbilder #søndag #fri #familie #kos #mammaliv #mamma #Barn #arendal #tromøy #hove #natur

Man kan ikke annet...

 • 15.10.2015 kl. 15:21

..... enn å smelte når minstejenta kommer hjem med to buketter med blomster. 1 til mamma og 1 til storesøster, årsak: fordi vi er så snille.. :-)

Tøff i pysjamas

 • 14.07.2015 kl. 17:30

Det er hvertfall slik det føles, når man sitter i mcklær og er supertøff - på legevakta. Ligger til slekta dette her..... :-) en gøyal ettermiddag på bane - ble brått byttet ut med legevakta. Sånn kan det gå? Mor tøffer seg og vips - mc vs me = 1-0. :-p

Men uansett er det tøffere med en skadet fot, enn hodeskader eller lignende. Flying cirkus er vel passende for tohjulingsjåførene her i huset. Jaja... Spennende å se kristiansand legevakt - der har jeg aldri vært før :-p :-p

Legoland

 • 04.07.2015 kl. 10:52

Ha en fin dag alle sammen ;-)

Så var det deilig ferie!

 • 03.07.2015 kl. 13:21

Skal du til Kolding er den store Legeparken et flott sted! Masse flotte leker og steder å slappe av/grillsteder.

Den magiske skinnvotten

 • 06.06.2015 kl. 12:45

Første innlegg kommer litt sent i dag. Lille har akkurat avsluttet teaterforestillingen "den magiske skinnvotten". Utrolig flinke unger, og ikke minst instruktør. Moro å hvordan barna koste seg og hvor scenetrygge de er. Nå er det sommerferie for alle aktiviteter *puh* :-)

Ulempen med katt?

 • 02.06.2015 kl. 00:27

Den følelsen - som noen sier, når man hører knasende lyd oppe... Har katten tatt med seg tørrfor opp? Kjeks? Rar lyd... Men neida, fjør og f*****p i hele gangen og mister kattepus sitter å tygger. "Iiiiiiiiik"... Eventuelle søte drømmer blir brutalt avbrutt, for her tar ikke jeg i det som en gang var, og så ut som en fugl!

Så nå kan mediapappa få krype under dyna igjen, og min søvn? Den er utsatt litt, grunnet knaselyd i øra... Uuuurk

Vølstadmoen camping

 • 30.05.2015 kl. 08:54

Takk for oss :-)

Morgenfugler på tur

 • 30.05.2015 kl. 07:33

Her skal dagen utnyttes. Det er ikke bare små barn som våkner tidlig. I seng 0145 og full gass igjen nå. Vi sover i graven en gang...

Spirer og gror

 • 25.05.2015 kl. 13:00

Jeg har trodd at alt i krukkene ute var dødt, men etter litt skattejakt - fant jeg ut at jordbærplantene var i live :-) Nå spirer de så fint, så jeg håper de vil gi bær :-)

En stk lettlurt, eller....

 • 22.05.2015 kl. 22:54

Nysgjerrig pus. Man våkner til "mmmmrjaaauu" og man forsøker å sove til "vvvvrrrrrrrrrrrrr". Man er ørlite usikker på i ørska, om det er katta eller en litt vrengt gammel tempo som står på utsiden....

Man tenker at når katta står å tråkker og murrer, så koser den og viser deg sin hengivenhet. Men i følge de som følte for å makse lånekassa på proffesorie i kattepsykologi - er det en hersketeknikk. De trakker rundt som gale for å vise hvem som er sjefen. Så feil kan man ta....

Men, kan det sammenlignes litt med barn? Der de som både 7 og 17 åringer, kommer med sukkersøt stemme, setter seg ved siden av en - og viser en viss interesse for hva du driver med..... Inntil du skjønner hva de egentlig vil....

For de som måtte undre på sammenligningen - joda jeg har akkurat spist pizza med Jumbo og hans kompiser. Der de hyggelig satt en stund og viste en viss interesse for hva jeg hadde gjort på...

Nå ligger jeg med lydløs av på mobilen, fordi jeg har sagt ja til å hente de senere. Case closed :-p

Smil og vær glad....

 • 22.05.2015 kl. 07:16

.... Så skal du se hvor mange venner du får... God morgen alle sammen. Fredag og snart helg! Bortsatt fra at min helg ikke er noe lenger enn andre helger (pga kurs i morgen) så er det iallefall fri på mandag. *smil* så får antall fridager være det samme.

Katta maser, gnåler utenfor baderomsdøra.... Ungene sover og må snart vekkes - da starter argumentasjonene, og tidlig opp for å få unna jobb og bursdaggave-klargjøring *smil*

Hehe..... Alt blir litt enklere, selv morgenkaoset med smil og humor. Tenker jeg i dag hvertfall! God morgen :-)

En tøff liten gjest..

 • 21.05.2015 kl. 15:03

Denne lille gjesten var en tøffing. Jeg hadde en iskaffe og sjekket mail før jeg vendte nesa hjemover fra kurs, og fikk denne lille karen på speilet mitt. Med vinduet åpent, lurte jeg en stund på om den ville komme inn :-) Artig. Sol og 15 grader, livet er godt! :-)

Dress er ingen hindring

 • 17.05.2015 kl. 11:21

17 mai innspurt - tårer eller latter ?

 • 16.05.2015 kl. 21:34

Jeg tror vi satser på det siste. For noen dager siden, blogget jeg om forkler som var ferdig sydd, og jeg var i rute. (Normalen er 16 mai hysteri, og niks kontroll før midnatt) Det murret litt bakhodet, ved å ta gleden over god tid - for tidlig. På tirsdag ble skoene kjøpt, 2 par sko og skjorte ble hengt av - slik at jeg var sikret en i str.134.  Så langt, så good! 

Så begynner tingene... 

Det ene paret med sko, var en str for store. Jeg glemte de i går, og tok de med meg i dag - fresa inn, og ser at det er tomt i hyllene. Etter en innsats med leting, ender vi med litt tykke sokker i skoene til knøtta. 

Skjorta vi hang av, hadde ekstrahjelpen solgt i går kveld. Vi kjøper en str mindre og bruker den i år, og får skaffe ny til neste år. Kan noe mer gå galt nå? (Eventuelt er det jo mulig at ungen ikke vokser så mye? Og det er vel normalt at det snør i Sahara eller?) 

Jeg finner ikke søljene! Vi kjøper en ny! For så rase rundt i hele huset, for å finne mansjettknappene mine - som også er vekk. Etter en times innsats innser jeg at slaget er tapt. Nødløsning = låne mansjettknapper av mannen, det viktigste er å få lukket igjen. 

Jeg tror plutselig jeg vet hvor mansjettknappene er! Og de er der jeg tror! Mansjettknapper, sjalkjedelåsen (som jeg ikke hadde oppdaget manglet enda) og 3 søljer. 

Så kommer det morsomme..

 • Den lille gamle søljen til venstre nederst, den fikk vi som arvegods - for to år siden, da jeg ikke kunne finne "den forrige arvegodssølja".
 • Den til høyre nederst, ble kjøpt samme år, for at begge jentene skulle ha sølje. 
 • Så, ble søljen oppe til høyre, kjøpt året etterpå, for da kunne jeg ikke finne søljen nederst til høyre igjen. Som dukka opp 18 eller 19 mai i fjor. 
 • Så kunne jeg ikke finne noen av de i år, før den lille nederst til høyre, dukka plutselig opp. 
 • Da var tanken, jeg trenger bare 1 sølje, og da kjøper jeg en større, slik at Lille har sølje noen år fremover. Så finner jeg altså igjen alle søljene nede, i en boks - med lokk på: VIKTIG..... 

Og ser at søljen som ble kjøpt i dag, er samme str som den vi hadde....

... jeg velger å le....

Noen andre med slike kaotiske 17 mai forberedelser? :) 

 

#familie #mamma #17mai #barn #bunad #mote #mammablogg #livlig #kaos #foreldre

 

Hengerfeste er oppskrytt!!!

 • 13.05.2015 kl. 20:22

Sier man når man ikke har det, og medium har handlet på ikea....

Verdens største surrehue?

 • 13.05.2015 kl. 17:52

Hva annet kan man si, når guttungen kommer med SAS og ikke Widerøe :-p Medium har fått ny telefon og jeg har simkort og telefon i bilen. Gutten er uten telefon. Dermed når widerøe flyet begynte å tømmes, kjenner jeg at varmen stiger....

Helt til jeg ser på tavla. Widerøe fra stavanger har landet. SAS fra oslo er i rute..... Jada..... :-p

Mjauelig velkomst

 • 10.05.2015 kl. 23:05

Det er ikke så mye tvil i, at pus syns det var godt å få folk i huset igjen :-)

Thank you Apple

 • 10.05.2015 kl. 17:20

Evnt hvilken som helst annen produsent som bråstopper baksetekrangling. Etter x antall jooooo, neeeeei, stoopp, åååååå fra jentene - hysj fra forsetene og nåååå er det noook fra sidelinja, kom macbooken frem. Film og stillhet.....thank you apple.

Fra barneperspektiv

 • 08.05.2015 kl. 21:47

Da er vi kommet frem, og ungene har gått litt småamok med Olympusen. Bena høyt, de minste lagt, og de eldse driver med sitt :) Vi håper på penere vær i morgen, er ikke akkurat deilig sommervær å skryte av, her på sørvestlandet. Veksler mellom regn og opphold her ;) Knøtta, Lille og Medium er fotografer på disse bildene. :) Akkurat på disse bildene, auto funksjon - "ser jeg" at det er et kompaktkamera ;) Men ellers er det jo en del innstillinger man sikkert kunne satt seg inn i. Men der er ikke en 6,5 - 8,5 og 15 åring, når de knipser :-) Roen senker seg snart.. håper jeg ;) 

 

#reise #foreldre #olympus #foto #bilder #mamma #mammablogg #medialiv #haugesund #kos #familie 

Kø - finnes det noe verre?

 • 08.05.2015 kl. 18:44

Kø - ferjekø som går km fra billettluka, fordi sambandet har tatt ut en båt av trafikkruta. Lang kø - som ender med at noen kjører ut og over i feil fil, for å snike i køen.

Er det evnt lov å banke på ruta, når man kommer frem og ser de? Nå så ikke vi de igjen, men OM, så hadde jeg vurdert det.

Vi ble stående 1,5t - over 4 båter, hva er det som gjør snikerne så spesielle? Hvorfor skal man ikke la seg provosere over at de setter både sine egne, og andres liv i fare? Den ene bilen, møtte på en standhaftig trailersjåfør. Bilsjåføren viket ikke, han lå i feil motsatt fil - og satte ikke på ryggelysene en gang. En snill sjel presset seg fremover, slik at bilen fikk slippe inn. Trailersjåføren var temmelig ilter, med retten på sin side - synes jeg...

Jeg lar meg provosere, provosere fordi i 2003 fikk jeg en trailer over i min kjørebane. En trailer som skulle rekke båten, og kuttet svingene med full fjernbelysning. Hva er det som får folk bak rattet til å gjøre så idiotiske ting? Ting man vet kan koste liv, om ikke annet - skade både bil og mennesker?

Vi sier at fart dreper - men det er jammen meg ikke alltid trygt å stå stille heller....

#mobilblogget #olympus #hobby #mamma #bil #mammablogg #reise #mammaliv

04.00 er tidlig..

 • 07.05.2015 kl. 04:09

Ingen underdrivelse at jeg er trøtt.... Her må det sminkes opp et smilefjes :-p

Verdien i en uenighet

 • 06.05.2015 kl. 23:55

Har du tenkt over hvordan vi mennesker er skrudd sammen forskjellig? Vi har forskjellige oppfattelser av ting, vi tilgir forskjellig/evnt ikke tilgir, vi forstår forskjellig og vi tolker forskjellig. Man trenger nødvendigvis ikke være fra Mars eller Venus, det kan likegodt være to fra samme sted :-) 

Men en ting vi alle gjør, er å føle. Det er forskjellig hvordan man velger å respektere det. Man respekterer at andre har meninger, oppfattelser, tolkninger og forståelse - men respekterer vi alltid hverandres følelser?

Det er noe vi ofte sier: det er forskjell på person og handling. Man misliker en annens handlinger og reaksjoner, men hvorfor er vi ikke flinkere til å unngå og mislike begge deler? Kroppsspråk leses enklere enn ord - når vi tydelig viser irritasjon og kroppspråk som viser at vi ikke liker noe - mens det kommer positive ord, hvorfor forventer vi respekt og forståelse da? Hvorfor oppfatter vi det som uforståelig når vi ikke kommer gjennom, med to tvetydig språk?

Vi har alle våre kjøreregler for å komme oss gjennom en slitsom situasjon. Noen driter bokstavlig talt i hva utgangen måtte bli, andre er opptatt av at man aldri skal si ha det til en venn (evnt ikke si ha det men tie ihjel) uten at man har hatt en taus periode, andre igjen er opptatt av at man skal skvære opp og noen er mer opptatt av å snakke ihjel.

Vi mennesker er skrudd sammen slik (kanskje desverre) at vi oppfatter ting svært forskjellig til tider - det kan være hardt å bli enige. Bare se et samliv feks, den som tror 50 års bryllupsdag feires fordi de ikke har kranglet, må nok ta seg en prat med jubilantene. Man ser feks i mange situasjoner, at vi er forskjellige individer, med forskjellige reaksjoner og meninger. Hvilke kriterier vi legger til grunn for en uenighet eller forståelse, kommer selvfølgelig mye fra vår egen bagasje.

Men jeg tror..... Uansett hvor uenig man måtte være, eller lite forståelse man har for situasjonen i nuet - så er det viktig med respekt for verdien. Verdi? Ja, verdien som den du er uenig med, måtte ha for deg eller omvendt. For om handling, mening eller uenighet som er "feil" i kampens hete - betyr mindre i det lange løp for deg, enn selve personen, så vis det. I morgen når du har tenkt at du kan smile til personen igjen, kan noe være hendt. Vi rår ikke over tid og sted, vi vet aldri sikkert om en person som går ut døra blir påkjørt eller lignende - prøv å husk på; verdifølelsen, kan være et enkelt takk, ha det, klem, god natt eller bare et smil :-) 

 

#mamma #blogg #familie #venner #hverdag #tanker #livet #mammablogg #overleve #medialiv #barn #verdi #væregladi #kjærlighet #vennskap

Respektløse, røykende foreldre...?

 • 27.04.2015 kl. 11:01

En drøy overskrift sier du? Javel, men hvor går grensen for respekt - fra foreldre til barn/babyer? Oktober 2015 blir det forbudt å røyke med barn i bil, i Storbritania. Det vil gi 500,- i bot. Kommunistisk,  skriker noen - hvorfor det?  Som voksen så velger man å røyke, man velger selv å innta giftstoffer i kroppen - og mange røykere vil allerede her, bli forbannet. Avhengighet, noen vil si at de ikke "velger" lenger, det å røyke - på avhengighet. 

Det er en debatt for seg selv. Men hva med valget ovenfor barna? Hva man gjør i huset, utenfor i frisk luft etc etc - er ikke min sak - men! I dag da jeg slapp knøtta av på skolen, ser jeg en pappa som sitter i (etter min mening, verdens farligste, minste makrellboks) en bitteliten bil, tett, ingen vinduer åpne, og røyker, med sin 6 åring bak. I tillegg står det et babysete der.  Hvilket valg har den 6 åringen (og baby) i forhold til røyking/passiv røyking? Det tar maks 10 min, med bil i vår skolekrets, og på den tiden man fyre opp en røyk... 

En undersøkelse gjort av The Britisk Lung Foundation, utgjør mer enn 80% av passiv røyking, kreftfremkallende giftstoffer. Disse blir mer konsentrert i en bil. Helseminister Bernt Høie sier at det ikke er aktuelt å forby røyk i bil - i Norge. Vi forbyr røyking inne på utsteder, kafeer +++ men i bil, det er ok - fordi det er vår private sfære? 

Landsforeningen for hjerte og lungesyke, LHL - mener at det BØR være forbud mot røyking i bil, i Norge også. Er det ikke også en stor tankevekker, at en undersøkelse gjort av Opinion Perduco, for 2 år siden - ønsket 80% av nordmenn røykefritt i rom med barn, og nesten 90% ønsket forbud i bil. Anslagsvis, mellom 160 - 400 mennesker, dør av passiv røyking i Norge - hvert år. 

Visste du at barn er spesielt sårbare for tobakksrøyk, fordi lungene og immunsystemene deres ikke er ferdig utviklet? De puster fortere enn voksne, og får dermed i seg mer røyk enn oss. Lederen for LHL - forteller også at ørebetennelse, luftveisinfeksjoner og astma - kan være konsekvenser for barn. 

Som voksen ville jeg aldri akseptert å få beskjed å tvinge i meg noe jeg ikke likte, feks av mat, alkohol, eller om noen sa du dør ikke av en bitteliten bit arsenikk, du kan bli litt dårlig - kom igjen! Hadde du da spist det? Nei, vi hadde lurt på hva som feilte denne personen, som på sikt ville tatt livet av oss. Om  man får beskjed om du dør ikke av litt sprit/hjemmebrent, ja mulig du blir dårlig - men drikk ! Vi aksepterer ikke det. Men vi aksepterer Du dør ikke av litt røyk lille venn, jeg må ha en røyk - mulig du blir litt dårlig av det - men vi er snart fremme........ 

Fortell meg logikken i dette. Det er viktig å poengtere at dette ikke er en generell røykedebatt, der jeg skal ha folk til å slutte med røyking. (selv om jeg så klart, som ikke røyker, skulle anbefale folk det... ) Men en debatt på røyk i bil - jeg kjenner faktisk folk som er røykere - som jeg vet, ikke ville røyket i bil med barn. 

Hva tenker du om saken? 

 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre

Fuglekvitter og surrehue

 • 26.04.2015 kl. 21:16

Det er ingen hemmelighet her i familien, at jeg er et sinnsykt surrehue. Vi har (desverre) mange gode historier der syn, hørsel, hjernen, eller andre viktige sanser uteblir fra logikken, et øyeblikk.. Da jeg postet dette bilde av tapeten, tidligere i dag - fikk det meg til å tenke på en historie, som hendte her i fjor. 

Vi har et par små strykebrett, av Ikeatypen. Små, enkle som kan henges på veggen. Jeg var nede i kjelleren, nærmere bestemt vaskerommet og skulle hente opp et av disse brettene - noe jeg faktisk klarte helt fint. Med brettet under armen, hører jeg plutselig en rar lyd. Det er akkurat som en tynn, merkelig pipelyd. Jeg blir stående å lytte litt, men nei - da forsvant lyden. Jeg går mot døren og der var lyden igjen. Jeg snur meg og titter rundt, og konstanterer at jo - lyden kommer fra ventilen, ett par meter foran meg. Det er FUGLEKVITTER - eller iallefall, det det være, for lyden kan ikke være noe annet. 

Jeg går ut og lukker døren, og hører at lyden er her også - inne på kontoret til mediapappa. Det var da merkelig.... hvordan kan de ha kommet seg rundt hit? Jeg forteller mediapappa som jobber, hva jeg hører og lurer på om det er fugler utenfor vinduet... Jeg unders veldig hvordan lyden som skal være bak meg i det andre rommet, nå er foran meg her.... 

I det jeg beveger meg mot trappa (og vinduene) ser jeg på strykebrettet. Der er det en liten krok, som strykebrettet skal henge på - den sier stille: squiiiiiick squiiiiiiick. 

Med andre ord, racerfugler som fløy rundt huset og kvitret - var det altså ikke... 

Visste du at det finnes utakknemlige ender? Om ikke, så skal du få den historien en annen dag... :) 

 

#mammaliv #kaos #medialiv #mammablogg #tanker #blogg #mamma #pappa #pappaliv 

Et speil av oss?

 • 26.04.2015 kl. 19:47

Vi sier ofte at barna blir det vi gjør dem til. At en alkoholikers barn, har ofte sjans for å enten bli alkoholiker selv, eller finne seg en. Et misbrukt barn, kan ende med å slå sine egne barn, eller finne seg en ledsager som misbruker en videre i livet. En haug med forskningsrapporter støtter opp under dette, arv og miljø osv. 

Når barna blir født, kommer de med en "slags personlighet" fra dag 1. Hvem har ikke uttalt at oi, h*n har temperamentet ditt, eller like dårlig sovehjerte som deg, hvordan kan vi si dette, om vi alene former barna? Å ha noe med seg genetisk er jo selvølgelig også å forme dem, men det er likevel en del ting som ikke kan puttes i bås. 2, 3, 4, 5, 6 søsken - alle kan være forskjellige. Om alle har vokst opp i samme hjem, kan man ofte klø seg i hue og lure på om postmannen var mye i gata, en periode. Både personlighet og utseende kan variere noe veldig, mellom søsken. 

I det man blir voksen, oppdager man plutselig, at man gjør ting som sine foreldre. Da tenker jeg ikke på overnevnte ting, men feks uvaner eller handlinger, man har bitt seg merke i som liten - man gjør de selv. Det kan være måter å sitte på, gå på, ting man sier, formuleringer, måter man håndterer ting på, syn på ting og gjerne andre ting man ikke tenker over, før de er godt innarbeidet i oss. Er det her, teoriene om at vi kan påføre andre, samme smerte - som man er blitt utsatt for selv? 

Det  å vokse opp med en psykisk syk mor feks, hvilke konsekvenser gir det resten av livet? Det igjen - vil avhenge av perosnlighet. To barn, vokst opp i samme hjem, en med sterk personlighet og en med svak - vil sannynsligvis komme helt forskjellig utav det. Fomlende, men på en eller annen måte nå målet - med hver sin bagasje på veien. 

Vil vi at barna skal speiles av oss? Tenker du av og til over det? Hva håper du at dine barn ikke vil gjøre, eller arver fra deg? 

#blogg #mammatanker #mammablogg #medialiv #blogg #hverdag #barn #tanker

New York i feil rom

 • 26.04.2015 kl. 15:58

New York på veggen, nydelig satt opp av en stakkars arbeider, som arbeider på en søndag. Helt prikkfritt satt opp, og det ble så fint. I feil rom... Stakkars fyr og stakkars firma, som må kjøpe ny tapet, og nok en gang havne på overtid, 2 dager. :(

#hus #ombygging #fototapet #newyork #mamma #mammablogg #interiør

Har du besøkt Lilleputthammer?

 • 25.04.2015 kl. 10:33Når vi bodde på Lillehammer, var Lilleputthammer, hyppig besøkt. Det er et super sted for de minste og Lille har hatt mange kosetimer her. Byen inneholder forskjellige aktiviteter, og hverfall dengang, kostet det ikke en formue å komme inn. Et godt tips, om du skal finne på noe med dine små :) 

 

#fornøyelse #lillehammer #lilleputthammer #familie #medialiv #mammablogg #mamma 

Minner fra innlandet

 • 25.04.2015 kl. 08:28

Man kjøper et rekkehus som trenger maling, kjøkken og kjærlighet. Så bruker man masse tid, penger og energi på å pusse opp. Etter en runde med leilighet, vet man akkurat  hva man vil ha, og får det perfekte kjøkken. Det dekker alle behov, og vi er strålende fornøyd. Det mangler bare lister... Hva gjør man så... jo man setter på de siste listene, fordi det kommer megler, og vi har bestemt oss for å flytte... :-p 

 

#hus #kjøkken #interiør #lillehammer #mammablogg #hverdag

Flinkeste Lille

 • 24.04.2015 kl. 21:10


Når man er 8 år, er det i mine øyne - svært begrenset hva man tør å gjøre. Det å synge solo er en av dem. I går sang Lille solo, og var så flink. Som stolt mamma, er man selvfølgelig HELT objektiv og uttaler på ingen måte favorisering av sine barn :-p Og i dette tilfellet var hun veldig flink ;) 60 barn er med i minising - det er et stort kor, til en bydel å være! :) 3-400 tilskuere hadde funnet veien, noe som er fantastisk oppmøte og driv for de flinke barna. 

Har dere noe lignende initiativ nær dere? 

#mamma #mammablogg #medialiv #hverdag #minising #familie 

Nostalgi - leker

 • 23.04.2015 kl. 23:50

Disse bildene er faktisk tatt med en Sony Ericsson Walkman (et eller annet nr i rekken) noe som i seg selv, kvalifiserer til nostalgi. Marihønen kjøpte vi på Selmas leker selv, da vi ventet Lille. Den er laget pappmasaje - og er så fiiin! Denne har vi hengende på rommet hennes enda. Gåvognen er kjøpt på samme plass (Selmas verden eksisterer nå kun som nettbutikk) av oldefar. Den er SUPERSTØDIG, og har tålt det utroligste! Tung som fy, og har rullet MANGE mil... :-) 

Har du noen leker/ting fra ungene var små, som du verdsetter litt ekstra? 

Grøsser litt når jeg ser på bildene - der så "mobil 2006" ... hahahaha... 

#shopping #minner #nostalgi #mamma #leker #mammablogg

Har du sett ei cowgirl ?

 • 23.04.2015 kl. 23:40

Yiihaaa! :) Disse bildene liker jeg så godt - de er fra 2008, og Lille elsket å kle seg ut, i alt som gikk an. Her er det mine Camper sko og pappas cowboy hatt. Supersøt cowgirl? 

 

#blogg #foto #mamma #mammablogg #minner #hverdag #kos #lek 

60 spente barn

 • 23.04.2015 kl. 17:34

De øver og øver :-) 60 spente barn er straks klare til å være hovedpersonene i kveld :-) (bilde er fra minising sin fb side)

Konsert med Lille i kveld

 • 23.04.2015 kl. 17:00

Bilde er fra minising.no sine sider/arendal kirken 

Nå begynner vi å bli klar til å høre på Lille i kulturhuset. Minising som hun går på, skal ha konsert i kveld - og Lille skal synge solo. 

Gjett om det er ei som er både spent, glad og skjelven! ;) Jeg hadde ikke turt det, når jeg var 8 år. 

Ikke i dag heller, for den saks skyld... :p 

 

#mamma #mammablogg #synge #kor spesielt #familie 

I både for og bakvendtland

 • 20.04.2015 kl. 08:08

Kan man vel kalle dette? Lille er søt og bærer sekken for lillesøster :) 

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #mobilblogget #søsken

Datamus/Datapus

 • 19.04.2015 kl. 13:40

Hvor enkelt er det å arbeide med små barn i hus? Ikke så veldig... hvor enkelt er det å arbeide litt, når den minste er på overnatting - altså ikke i hus og den nest minste ser på tv = teorestisk skulle det være svært lett å få jobbet litt. Men så.. hvor enkelt er det å sloss med katta om musa, og tastene? Ikke bare må latop'en endevendes med jevne melomrom, for å få ut kattehår - men i tillegg må man passe fingrene, for plutselig står klørne et eller annet sted på hendene mine.. Jeg tror vi lar den katta gå inn til Lille i tvstua.... 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #syr #katt #kos #forstyrre #foreldreliv

Junior masterchef

 • 18.04.2015 kl. 10:37

Junior masterchef på morran og teenagechef på kvelden - her er det rom for fullpensjon etterhvert :-)

#mobilblogget #mat #barn #foreldre #mammablogg

Hørt om Tårnfrid?

 • 17.04.2015 kl. 09:58

Det er litt sånn jeg føler jeg nå... ytterjakka henger på kjøkkenstolen (det var faktisk innmari stress å gå ut i gangen igjen med den) og laptopen er tatt med inn på kjøkkenbordet, frokostrestene slurpes ned, mens kake nr 2 står i ovnen. Fil nr 1, er 70% ferdig, one down - one to go - (på dette tidspunktet burde jeg ikke blogge, i fare for å miste arbeidslysten) målet er å være ferdig til klokka er 12, da kan jeg med nød og neppe, rekke å kjøpe gave til morfar, og hente jentene - plukke opp Jumbo, og komme oss avgårde ! Mææææn... (som kidsa sier) hvor jeg er dyktig! Ehm... bugger, så var den gaven som knøtta må ha med ---- og pokker.. og antrekk til klesegutbursdagen... hm... det går såååååå fint (med litt hvinete stemme) og ha kontroll på alt. Overhodet ikke behov for mediapappa som jevnlig minner meg på dagsplanen... og jeg finnes aldri ironisk, bare så det er sagt ! :) Snart helg... snart helg... #bake #kake #bursdag #familie #mammablogg #mediakaos #mammaliv #mamma #mat #sjokolade #foreldre #jobbmamma

Verden skjønneste (ustikkende) bie?

 • 16.04.2015 kl. 09:42

... eller er det Humle? :) Dette bildet er fra 2010, og karnevalstid. Knøtta var bie, og summa rundt i stua - i mange måneder etterpå. Dette kostymet har vi tatt vare på, fordi hun elsket det, og troppet opp i barnehagen i tide og utide (utdie = ikke karnevalstid) med det på. Jenta SKULLE bruke det, tross at det er naturens lov, at ting blir for små etterhvert (hverfall når man er liten.. hva som skjer når man er 34, snakker vi ikke om! !!) dermed ble den modifisert underveis, til å passe lenger :)

 

#karneval #mamma #søm #medialiv #mammablogg #pappaliv #mammaliv #barn #familie #blogg #foreldre #foreldreliv 

Frokost ala Lille

 • 16.04.2015 kl. 08:38

Trøtt i ansiktet (vi har ikke lov å si t..... ordet her i huset) skjelven i kroppen, etter natt nr x i rekka (kommet utav tellingen og hjernen må kaffesparkes i gang) og generelt lite samarbeidsvillig på dette tidspunktet!

Hvem av ungene? Nei nei meg! En flott passende beskrivelse, for en halvasiater med håret rett til vær, lettere søvnnevrotis før kaffe og lettrørt - (ja motstridende - man ER DET når man er trøtt!) når man blir vekket av Knøtta - Lille har lagd frokost! Jeg gjør som er i min (morrasvake) makt, for å ikke si at jeg vil sove lenger - pappa kjører i dag! Med nød og neppe gjennomføres det, og jeg får stukket hue under vasken på badet! (Ja du leste riktig) med knappe 3 min tilgjengelig, er det slik man gjør - for å rekke ned til frokost.

Og hva møter meg? Jo, en helt aldeles fantastisk og nydelig og foretreffelig brudd på enhver lavkarbodiett! Toast på beste måte - og når mediapappa kommer med en kopp kaffe på toppen - da mykner selv den grumphyeste i huset :-) God morgen!

 

#mamma #mammaliv #pappaliv #blogg #hjemme #hus #frokost #hverdag #morgen #mammablogg #mobilblogget #foreldreliv #foreldre #familie

Tiden forandrer seg ikke - sosiale barn

 • 15.04.2015 kl. 10:54

Jeg finner nå ut at det er flere titallstusen bilder på serveren min, og jeg sorterer og sorterer :) Tanken var å finne noen bilder, jeg skal bruke som illustrasjon til magasinet - istedenfor å rote rundt på nett - spør etter tilatelse osv, så bruker jeg ofte bilder av ungene våre heller :) Det var litt vittig å finne dette bildet... Jeg syns til tider ungene er litt asosiale, pga tekniske duppedingser - og tenker det er blitt slik de siste par årene.. meeeen.. tja... host... hark.. nåja. Dette bilde er fra 2010, det ser da vitterlig helt likt ut da, som i dengang? Bortsett fra at vi har flyttet fra brygga.. :-p Eneste som er nytt av dagen, er knøtta som sover, det skjer ikke i dag.. Gutta spiller DS (er nå byttet ut med datamaskiner og ipader), Lille ser på tv (er byttet ut med ipad) og som sagt, Knøtta - hun er hakket mer aktiv, enn her :-) Hvordan er det hjemme hos dere? Er det mye teknisk sosial omgang? Vi er faktisk til tider på stadiet - høy musikk, håpløst å nå gjennom ned til de i kjelleren. Jeg sender en melding ned - DET ER MIDDAG! Man må velge sine kamper? :-p 

 

#minner #blogg #mammaliv #mamma #hverdag #spill #barn #Sosiale #pappaliv #mammablogg #gamlebilder #teknologi 

Se på meg! Kløøøøø meg!

 • 14.04.2015 kl. 19:35

Innmari teite matmor! Se på meg! Klø meg! "Jeg spiser opp maskina di!" Katt vs blogg, hvem vinner?

Katta la seg ned :-p

#mammablogg #dyr #blogg #firbent #mamma #katt #medialiv #hverdag #familie #storfamilie #hus #kos #mobilblogget

Nistebokser alà Mediakaos

 • 13.04.2015 kl. 07:36

Nistebokser er viktig at er innbydende og fine, eller hva? Iallefall er jentenes klar, nå frokost! Hva har du i barnas nisteboks?

#skole #mammaliv #mamma #medialiv #mediakaos #hverdag #niste #mat

Houdini is back

 • 12.04.2015 kl. 20:18

Etter kattetyv historien jeg blogget om, er nå katta plassert i bur og vi er på vei til noen med leser :-)

Før fugla fiser?

 • 10.04.2015 kl. 06:51

Det føles slik.. Å kjøre Jumbo på jobb :-) I dag er planen å hente det nye skiltet til mopeden. Dermed er man fri til en time mer på øyet, håper jeg :-) Håper alle får en flott morgen etterhvert!

Rot kan bli kos

 • 08.04.2015 kl. 17:40

Alt rotet i stua lager lettere kaos. Men ungene liker det! Slenge seg med ipad på madrassen som ligger der, er deilig - i følge dem :-) Jaja så er kaoset godt for noe....

#mediakaos #oppussing #ombygging #hus #familie #prosjekt #rot #hverdag

Mjau!

 • 08.04.2015 kl. 15:39

Skikkelig "flaks", 30 min før jeg ankommer har katta sittet på trappa. Men nå? Neida... Og Houdini er temmelig lik vår Pondus, så det er vel bare å riste med litt mat senere også

Men det var flere andre som gjerne ville både ha mat, bli vennen min og sikkert bli med hjem også :-p

Pus pus pus....

 • 08.04.2015 kl. 13:32

I fjor sommer forsvant den ene pusen vår, gjennom vinteren er det mange som har sett omstreiferen. Nå er den sett få meter fra skolen, der jentene går. Jaja ta med mat og ut å lete..... Det er jo ikke som å finne nåla i høystakken :-p

Trollungene.....

 • 06.04.2015 kl. 22:26

De skjønneste trollungene, hjemme og sover. En nattahilsen som ble sendt til meg sist jeg var på jobb! *smelt*

#mobilblogget #ipad #familie #mediakaos #barn

Bursdaggaver til maks 50 - lappen...

 • 06.04.2015 kl. 09:35

Er det noen andre der ute, som syns det er mer eller mindre en umulighet? Klassen til knøtta (1 klasse) har bestemt at gaver skal koste maks 50 kroner. I Lille sin klasse har det vært vanlig at gaver kan koste opptil 100,- ca og pengegaver er maks 50,- Det å finne noe til 50,- i dag, som ikke er (helt ærlig) noe ræl, som går i stykker etter 5 min - er nesten umulig. Jeg har noen ganger endt opp med å bruke en maskin jeg har, Silhouette Cameo, som skriver ut papir, vinyl +++++ til gaver. Kofferten kostet 39,90,- Glasset 8,90,- og godteriet og papiret hadde vi fra før. Glasset har "frostet vinyl" med navnet på, slik som kofferten. Altså, sååååvidt 50,- om man regner noen få kr, på det jeg hadde i skapet fra før. Jentene elsker å gi bort hjemmelagede/hjemmepregede gaver, så foreløpig går det fint - men når koffertideene er oppbrukt, og alle har fått tskjorte/genser/Caps etc med navn på - hva kjøper man da? Hehe.... :-) 

Er det bare meg, eller er det flere som syns dette er vanskelig? :-) 

#bursdag #mediakaos #hverdag #vanskelig #gaver #under50kroner #1klasse #fødselsdag #familie #barn #silhouettecameo #navnetrykk #hjemmelaget #håndarbeid #homemade #personlig

Vitensenteret - genialt

 • 05.04.2015 kl. 19:09

Er du en av de med huset fult av urolige unger, nå når påsken nærmer seg slutten? Vilvite/Vitensenter er en fantastisk aktivitet for både store og små. Her i Arendal har vi Vitensenteret, og i Bergen har vi tidligere besøkt Vilvite senteret. Intelligent moro, som både store og små barn har mye glede av. Mine bilder her, er fra påskeferien i fjor, da vi var 7 stk på Vitensenteret - 4 + 1 lånt barn :-) 


#påskeferie #finnepå #vitensenteret #arendal #feriedager #familie #barn #hverdag #opplevelse #intelligent #blogg #nyblogg #mamma #mediahuset 
Ps. Er du gira på litt gratis luksus, så sjekk ut Give away'n i høyre kolonne :) 

Ombygging = kaos! :(

 • 05.04.2015 kl. 18:44

To soverom + en innebygd balkong skal bli til tre soverom. Tro meg! Det innebærer kaos! Mediapappa og jeg må sove i stua noen dager, Lille må dele rom med Knøtta i mens, og det må Medium og Jumbo også. Men om to uker, er vi lykkelige og på plass i mye rom - håper jeg..... :-p Noen andre som har snudd huset på hodet i påsken? :-)

Nydelig dekorativt rot i stua *sukk* :-/

Lilles rom skal også rives helt, og bygges på ny. Med alt nytt. Ei frøken som gleder seg :-)

Et ribba foreldresoverom :-) Det skal nå totalrives *spent*

 

 

 

#mobilblogget #iphone6+ #interiør #oppussing #storfamilie #familie #4barn #delerom #ombygging #hverdag #blogg #app

Masse dyr i mobilen.....

 • 05.04.2015 kl. 15:40

Eller nesten da :-) Hvertfall bilder av dyr, tatt med mobilen. Ble en flott dag i parken :-) En del av bildene er tatt med full zoom på iphonen, derav kvaliteten.

#dyreparken #påskeferie #påske #kristiansand #foto #mobilblogget #iphone6+ ##blogg #nyblogg #familie

1 påskedagkos...

 • 05.04.2015 kl. 12:35

I dag gikk turen til Dyreparken, eller tja, alle attraksjonene - pluss litt dyr, kan man vel heller si :-) fire barn er med, dog er en lånt - for Jumbo ble hjemme. 16 år, da har Dyreparken mistet litt glansen :-p

#mobilblogget #dyreparken #påske #påskeferie #familie #barn #blogg #nyblogg #kos

Brettspill, siste i verden?

 • 04.04.2015 kl. 21:49

Brettspill, er ikke det en døende aktivitet? Haugesund monopol er et gammelt spill, som guttene har elsket i mange år. For to dager siden spilte vi Fantasi, og i dag er det gode gamle Hgsd monopol. Det er koselig å spille brettspill, høy stemning og litt "gammeldags". ??

#familie #brettspill #påske #påskeferie #spill #barn #kveldskos #monopol #haugesundmonopol #nyblogg #blogg

Sjøsnacks/fiskebøtte i Pollen...

 • 04.04.2015 kl. 14:35

Et sikkert vårtegn er når det er vamt nok til å kose seg med en fiskebøtte i Pollen. I dag er det akkurat det vi har gjort! Påskeaften, varmt, sol, nydelig være og MASSE folk - herlig! Jentene og medium var med til byen, og Jumbo var hjemme å ryddet plass til ny seng. Vi er i gang med ombygging av huset, og det skal bli deilig når alt er ferdig! :) Akkurat nå vasser vi i møbler, esker, oppbevaring - you name it. :-p Det blir litt stæsj når 6 stykker skal omorganiseres... :-) 

 

Hva gjør du på denne flotte dagen? 

 

#mobilblogget #fiskebrygga #arendal #tromøya #iphone6+ #ute #påske #påskeferie #påskeaften #familie #kos #lørdag 

 

Eggene er hakket hull på.... :-)

 • 04.04.2015 kl. 09:28


Jentene studerer kartet nøye..... og håndskriften til påskeharen


Jeg er SUPERDUPER tung i hodet, hva er bedre da enn verdens beste Nespresso kaffe? *slurp* Elsker Grand Maestro maskinen vår, vi har hatt den i snart 2 år, og den er i daglig bruk. Vi har også en Phillips trakter, med innebygd kvern - når det trengs literservering :-p Men nesten uansett hvilke bønner, foretrekker jeg Nespressoen. 

1 egg funnet ! Trøtt nr 2 og 3 ! Og nr 4 gumler i vei... hehe :-) Alle fire er fornøyde ! :) 

 

 

 

#påskeferie #påskeegg #påske #eggejakt #eggkart #familie #barn #mamma #mediahus #hverdagskaos #lete #godteri #kaffe #morgen #nespresso #tenåringer #kos #canon #canon7DmarkII

Eggejakt og morratryner...

 • 04.04.2015 kl. 09:05


Det er påskeaften, og vi er oppe før høna har lagt egg.... :-p (tørr, hææææ?) Guttene er ikke kommet opp enda, men jentene har vært klar i over en time allerde. Jammen har ikke påskeharen vært her! Mens jeg og mediapappa er supertrøtte, raser jentene rundt og tyder eggkartet, og gutta mumler i kjelleren... "kommer snaaaaart....."

Hvem vinner dagens morratryne? Jeg tror vi sier Lille - som er trøtt, men iallefall blid... hehe

Og så velger jeg å takke høyere makter for dusj, sminke og andre ting, som får en til å se "litt normal ut". Her er det ikke mye posering og dagens outfit bilder... så tidlig funker det med mobilbilder! Så det så!! Nå skal det jaktes på strikkepåskeegg! 

 

#strikke #strikking #strikkeegg #påske #påskeegg #påskejakt #egg #eggejakt #eggkart #familie #kaos #mediahus #barn #glede #tradisjon #dalegarn #påskemønster #påskemorgen #påskeaften #morgentryne #sminkefikseralt #trøtt

Påskeharen - in action!

 • 03.04.2015 kl. 23:40

Her hos oss er det 50/50 med tro på påskeharen :-P Men både 15åringen og 16 åringen, påstår hardnakket at de ikke er for gamle for påskeegg! Jentene ble litt skeptiske for to år siden, til at påskeharen skrev veldig likt mamma....... så siste to årene (inkl i år) har påskeharen tegnet "eggekart". :-p Tegnekunnskapene til haren er dog noget begrenset, men "eggekartet" er full forståelig, for de som vil :-) Og ungene vil.... Hvert av barna har eget egg, med sin egen farge - haren har til og med klart å få riktig kodeforklaring på kartet. Selv om ungene husker det selv, er det viktig at haren også vet det. Her er jentene mer eller mindre sluttet å tro på julenissen, men påskeharen har fortsatt en sjans... :) Hvordan er din/deres "eggetradisjon"?


Håper dere får en flott påskeaften morgen, med eller uten eggejakt. 

Ps. Ikke glem Give away, om du har lyst på bok og rundpinneboks. 
Trykk på bildet i høyre menykolonne! Lykke til! 
#giveaway #påskeegg #påske #påskeaften #eggkart #skattekart #barn #familie #kos #tradisjon #godteri #eggejakt #tenåringer #tegne #strikking #strikket #strikke #håndarbeid #dalegarn #påskehefte
mediakaos

Arbeid og hverdag forenes i herlig hverdagskaos = MediaKaos. Kaoset er en familie + 1 rampete hund & 1 lat katt.

Siden jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - med lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer sammen med hverdagsblogging, og alt ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares med meg.

Snarveier:
Giveaway & Konkurranser
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.
Lik på Facebook
Lik på Facebook

SNAPCHAT: mediakaos
Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B780
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900

Tidligere maskiner:
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55

Tips og råd - Janome CoverPro ligger i den gamle bloggen.


Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos