hits

Et stort stykke lykke...

 • 06.07.2017 kl. 10:55

Hva er lykke? Det finnes mange grader av lykke, og med sol ute, jobb på laptopen, mengder med klesvask ventende etter ferien - er min største lykke akkurat nå, en deilig Nespresso  kaffekopp! Det har vært uker med deilig mat, og fortreffelig te - men ikke noe slår en kopp Lungo på terrassen :) 

Har du noen slike "små øyeblikk" som blir til stor lykke?  

Farlige persienner !

 • 28.11.2016 kl. 21:47

Det er ingenting som er så farlig, som justeringstanga til persiennene. Milo henger som et slips i stangen, og vet så inderlig godt det ikke er lov. Men klarer bare ikke å styre seg.. hehe... 

Altså.... er det ikke lov? Hvorfor ikke? Jeg ødelegger jo bare littegrann! :-p #foto #canon #canonnorge #bilder #katt #bengalblanding #kattunge #familie

Celebert besøk..

 • 27.11.2016 kl. 20:28

Med hvite haledusk, og tynne ben -  vaklet disse tre herlige små bambiene rundt i hagen vår i dag. Det går hardt utover det som står igjen av stauder der nede, men hva gjør det - med slik fin utsikt ;) Vi har hatt besøk flere ganger, men da har de vært mye lenger ned på eiendommen. Først i dag, har de vært helt oppe ved husene og innkjørselen til naboen. 

Håper du har hatt en flott 1 søndag i advent ! :)  

#bambi #rådyr #natur #foto #familie #dyr #utsnitt #canon #canonorge #mediakaos #bilder

Hvem er sjefen?

 • 16.11.2016 kl. 16:31

Ja si det? Milo prøver så godt han kan å holde øverste posisjon iallefall. Nå kan de i det minste sitte/ligge i samme sofa 😂Kontra da han kom......

Milo sier natta

 • 26.10.2016 kl. 22:00

Noen ganger sier bilde mer enn ord kan 😊

Milla i farta...

 • 25.07.2016 kl. 10:41

Første turen ut, er noe helt spesielt - enten man er tobent eller firbent. Vår firbente venn satte stor pris på (så stor, at hun til og med glemte det irriterende halsbåndet) å komme seg ut litt. Vi har lukket av terrassen, så hun kan gå litt ute der - men i går fikk vi satt bånd på henne, for første gang også. Til stor lykke :) 

Nøtteliten sin sang, der han erter en gammel kråkemann - ble totalt snudd i natt. En kråke/skjære (skal innrømme jeg ikke er særlig stødig i hva er hva i "ingen-linser-morgen-timer") satt utenfor vinduet vårt i natt, og ertet pusen til det nesten raknet. Det er 3 fulle etasjer på den siden, så et fall er ikke å ettertrakte der - men pusen hang etter bakbena ut vinduet, for å få tak i denne fuglen som sang så falskt. Et dunk i persiennen, endte med at fuglen fløy, og satte seg hos naboen og fortsatte der :-p 

Håper alle får en flott dag! 

#pusekatt #milla #katt #familie #mammaliv #sommer #sommer2016 #canon7dmarkII #canon

Sol og sommer

 • 23.07.2016 kl. 15:21

Det er jo ingen annen passende tittel for en slik dag. Solen er fremme, varmen er på topp og vi koser oss! Innimellom terrassebygging, blir det tid til andre ting. Som å bytte inn inngangspartiet, og besøke bessene :) Vi har stekt munker og koser oss ute. En liten jobbøkt for min del, før middag og mens de andre er å bader. 

I dag husket jeg faktisk å slenge kamera med, på skulderen da vi gikk ut. Utrolig hvor mange fine og koselige motiver man kan få, kun på en liten spasertur nedover tomta :) 


Mediapappa er nå ferdig å spile inn inngangspartiet. Det ble så bra! Det gir et lunt og fint inntrykk, og selv om det er lukket, er det åpent likevel. Lys slipper inn, og jeg syns det er estetisk pent. Etter at terrassen er ferdig, skal hele rekkverket på den gamle terrassen, også spiles inn - det gir et helhetlig pent utsende. Har dere prosjekter, eller er det bare sommerkos? 

#canon #canon7dmarkII #familie #sommerferie #sommeren2016 #bygge #byggmax #kos #sommervarme #familieliv #mammaliv 

 

Mediakaos i foto...

 • 11.07.2016 kl. 13:58

Som noen kanskje fikk med seg i går, la jeg ut en adresse til ren bildeblogg. Et slags galleri. Ofte tar jeg MANGE bilder, og føler at ikke alt passer her. Men det er moro å vise frem likevel. Derfor la jeg mye ut i mediakaosfoto i går. Noen innlegg kommer jeg til å poste dobbelt, feks tutorials på fototing. Det er noen som har spurt hvordan jeg lager collagene - spesielt de jeg har lastet opp i headeren til den nye bildebloggen. De er laget på Surface, og windows. (pføy.. ) det er faktisk hardt å innrømme det, men jeg har ikke funnet et tilsvarende program til ios enda - som gjør samme jobben. I tillegg har Surface touchscreen, så det gjør jobben raskt og enkelt.

Jeg vet det er mange som driver med hobby, som følger bloggen - og da kan det ofte være behov for å vise frem flere ting, i ett bilde. Den klassiske grid collagen syns jeg er brutal og fæl. Så jeg liker denne løsningen mye bedre. Jeg har brukt denne løsningen mye. 

Jeg skal legge ut en steg for steg, senere :) Stay tuned! :) 

Fotogalleri for Mediakaos

 • 10.07.2016 kl. 22:07

Når man blogger, så føler jeg det må være tekst med - til bildene. Det å mobilblogge er en mulighet til lite tekst. Men jeg føler likevel det må være med noe :) Av og til savner jeg å bare laste opp bilder. Laste opp, og la det være med bildene. La bildene si sitt. Men i denne bloggen, er ikke det helt aktuelt. Denne skal inneholde både tekst, bilder og noe som er relevant for enten familien eller jobben. :)  

Derfor, har jeg opprettet en galleriblogg. Siden blogg.no ikke er helt kompatibelt med det jeg ønsket - et eget galleri, ble det en egen blogg for bilder. De fleste bildene vil du finne her også, men det kan hende det er flere bilder, og gjerne andre tema i fotogalleriet. Isåfall kommer jeg til å merke bloggen med det. På Facebook fortsetter jeg å linke, så du ikke trenger å huske de to forskjellige adressene. Det er kanskje mest for min egen del, denne ble opprettet - ikke vet jeg. Men uansett, den er på plass. Adressen er enkel, om  du husker url hit - mediakaos.blogg.no (evnt litt lenger for de som bruker mediakaos.no til vanlig) Bildebloggen ligger på mediakaosfoto.blogg.no 

Moro om du vil følge meg der også :) 

 

Sommer kommer

 • 03.07.2016 kl. 09:12

Det siver varm luft inn gjennom takluken2. Sola stråler ned, og det Bulgarske været  (minus noen grader da....( ser ut til å ha blitt med oss hjemover. Fantastisk å våkne til klar himmel, og se rett opp til sol og blått. 

Da vi kom i går, blåste det enormt. Taket på paviljongen var revet av, og det ser ut til at det (irriterende) skal koste oss 1000.- hvert år. Produsentene har skjønt det. Fra 400.- ene året til 1000 neste, skal  an da ta det som et tegn - på at de vet at de lager drit som ikke tåler norsk sommer? ;)

Dette bilde ovenfor, er et av yndlingsbildene mine. Knøtta i 2011, superblid og full av sprell. Settet hun har på seg, er hjemmesydd av frotte - og ble brukt lenge! Så lenge, at jeg pakket det bort i fjor :p Jeg har lagt dette bilde ut på Facebook gruppen min. Alle som legger ut et bilde av noe de har laget, med en artig vri eller begrunnelse til at de liker bildet sitt godt - er med i trekningen av en overraskelse.

Håper alle får en flott søndag formiddag!

Mobil på ferie....

 • 25.06.2016 kl. 20:18

Dette er første gangen jeg kun har brukt mobil på ferie. Normalt er jeg misfornøyd med bilder, tungvinte løsninger +++ det gjør hardt i applehjertet og innrømme at Samsung  s7edge fungerer fullverdig. Og når jeg til og med fikk testet under vann,  ble jeg enda litt mer solgt...

Lydbok, foto, snapchat, fb og nå blogging - og over 30% igjen på strøm. Jo den duger.... :)

Sommerfilter...

 • 17.06.2016 kl. 08:55

Når regnet er borte og sola er kommet frem, men kanskje ikke i så stor grad - som man håper. Da er det moro å bruke filter i redigeringen. Bruker du det ? Sjekk den sommerfølelsen, bildene gir - med rødtoner i redigering. De gir meg skjære sydenfølelsen. :p Og litt mer...sommer, reker, vin, varme - de oser masse ! 

I dag er det akkurat 1 uke til vi reiser mot Bulgaria. 1 uke med full service, full ferie! Lolo og Bernie skal få underholde ungene, og jeg har tenkt å sitte med bena høyt, ved stranda og lydbok på øret! Jeg sitter i FAU (foreldreutvalg) ved skolen til jentene. I kveld er det avslutning, og vi skal være hos oss. Reker, og god stemning (håper jeg) venter, og jeg gleder meg. Været er med oss, og kan det da bli bedre? 

 

Summerfeeling!!!

 • 01.06.2016 kl. 07:48

For en fantastisk følelse, og våkne opp til vindstille og 18 grader kl 07 ! Alle er på bena, og det later til å bli en fantastisk dag :) I går ble Kreativ Strikk og Strikkemagasinet levert, så det gir et lite pustehull i dag! Planen i dag er "meg-tid" på House of Beauty. Jeg går til Sabina der, fast i mnd - som er helt fantastisk flink! 

Jentene sykler avgårde i nydelig sol, og livet føles ganske så, veldig, absolutt ålright! 

Jeg og mediapappa hadde oss en liten tur, kort dog - på sykkel i går. Det var nesten for varmt, i alt kjøreutstyret :p Vi fikk hentet Medium, som hadde vært på jobb i klatreparken. Supert at ungene har fått sommerjobber! Det er noe spesielt med sin første skikkelige sommerjobb, og få utbetalt lønn/sine egne penger. Jeg tror det er viktig både for mestringsfølelse og ikke minst utviklingen, at tenåringene har jobb og tjener litt penger. 

Jeg sitter å sorterer i bilder, det er både på godt og vondt at bildene er blitt digitale. Mindre sjans for "bommerter" i fremkallingen, samtidig så er jeg mye mindre flink, til å fremkalle. Bildene blir liggende på disker og blogg :) Men lite i album. Ungene har egentlig veldig stor glede av å se i de, så jeg burde kanskje feste flere minner til ark :) Men, i sorteringen fant jeg noen bilder i dag, som oser av sommer. Disse er noen av favorittene mine - 1 Juni, første offisielle sommerdag! 

Håper du får en strålende sommerdag!!  

After rain comes?

 • 24.05.2016 kl. 08:39

.... soooooool! Weeehee! Sol og fint og og og og... man får litt ekstra energi av å stå opp til lys og solrik morgen? Dog, solrik er å ta litt hardt i, men sola ER der, under tynt skylag og skyene trekker stadig mer bort! 

En deilig kopp te, og litt jobb så er det avsted til Kristiansand. Jeg hadde håpet å svinge innom Sørlandssenteret for å se om flinke Iselin Mathilde var på jobb. Har de sjekket ut bloggen hennes? Om du liker å strikke, så gjør det ! Hun lager altså så nyyyydelige ting! Utrolig flink til å strikke! Hm, må tenke om jeg ikke har en ny kandidat til månedens bloggtips, i Strikkemagasinet her forresten.. :) Men - uansett, ser ut til at tiden ikke helt strekker til i dag.. Men men, neste gang. 

Jeg har siklet på et nytt objektiv en stund, og håpet kanskje tiden strakk til, så jeg kunne få svingt innom Skandinavian Photo i helga - på vei til Lillehammer, for å se på det. (kjøpe det?) Mulig jeg burde kvitte meg med et par andre, som bare støver ned først, men tenk om  jeg får bruk for de? Herremin, er du også sånn? Tenk om, hvis atte, men fordi - og så blir de liggende ? :P

Anyhow, er du interessert i foto. så se i kategorien "give away", der du kan vinne to flotte fotobøker :) 

Håper alle får en flott dag!  

Morning (rain-)blues...

 • 23.05.2016 kl. 07:22

En rask morgentur innom, for å si god morgen og ønsker alle en flott dag! Like grått enda, men desto mer grunn til å være effektiv med jobb og innesysler! Håper alle får en flott dag! Jeg koser meg masse med å mimre gjennom bilder, og deler litt med dere! Nå, jobb og kaffe! Ha en fin dag! 

#samsung #foto #hobby #barn #motiver #sopp #høst #minner #mammaliv #mammablogg #bilder #DSLR #kamera

 

God natt fra memory lane

 • 22.05.2016 kl. 23:20

Været er fortsatt grått og perfekt for inneaktiviteter. Så hva er da bedre, enn å se gjennom 1000vis av gamle bilder? Det er nesten synd, etter at vi ble digitale - kommer mye mindre ut på papir. De gode gamle albumene er borte, og fotobøkene tar jeg meg sjeldnere og sjeldnere tid, til å lage :( Men det er fint å surfe gjennom arkiver. Og regnvær, hva er da bedre enn å mimre seg 9 år tilbake i tid? ;) Lille er her litt over 1,5 år og surrer rundt på Tromøya. Det er der vi bor nå, men på denne tiden - var fortsatt sørlandet feriested. Vi flyttet ikke hit før i 2009. Avslutter helgen med minnebilder, håper alle har hatt en flott søndag! 


#bilder #foto #samsung #DSLR #hobby #kamera #mammaliv #minner #blogg #barn #lek #natur #naturlig #dyr 
 

Se regndråper faller ....

 • 22.05.2016 kl. 14:05

Ja, overskrift og bilder sier vel alt? Det er regn, vått og lummert i lufta. Sola har gjemt seg, noe blomster og natur er glade for. Vi har sikkert godt av en pause vi også, egentlig :-P Innevær, og lang morgen med sen frokost. Kan ikke bli bedre, nå - litt jobbing, før jeg har tenkt å lage en stabel pannekaker. Hue begynner såvidt å lande litt, men bare en ørliten maur - merker jeg velter lasset. Kanskje et tegn på at man er litt sliten.. 

Terapien - ro, sakte tekning og hobbyer! Foto, der bare jeg og tankene mine eksisterer og søm. Men sistnevnte krever litt mer tankevirksomhet og tålmodighet, så mulig det ventes litt med. :) Håper alle har en flott søndag!  

Borte bra - men hjemme best?

 • 08.05.2016 kl. 19:39

Hvorvidt uttrykket er sant, er en annen ting. For noen er det nok korrekt, og for andre - mindre korrekt :) Jeg har knapt fryst siden jeg kom hjem fra Nicaragua. Svettetokter i nesten 40 grader, lærer en å sette pris på litt kjøligere temperaturer. Om ikke, kaldt - så kjøligere iallfall :) I dag endte vi på Hove, et nydelig sted rett ved oss. Mange har kanskje hørt om Hovefestivalen? Begge guttene jobber der ute. En i søndagsbuffeen og den andre i klatreparken. Men vi var å nøt lekeområdene, og fikk en flott dag ute.

For en gang skyld, husket jeg kamera. Det er ikke alltid jeg husker det i privat regi - men i dag ble det både tid og riktige motiver, for litt fotolek. Canon 7D mark II er fantastisk kamera, som jeg elsker. Med 85mm linsa blir det fine bilder, en fin investering. 

Jeg snek meg en liten tur bortom klatreparken, før vi spiste middag. Fikk tittet litt på Medium som jobbet, og familier som slengte seg rundt i taubanene. Det ser unektelig litt moro ut, selv for en med høydeskrekk. :-) Tenk at det bare er 6 uker til sommerferie for ungene! Vi reiser til Bulgaria og enda mer bad og sol. Tiden løper fra oss, så fort at det er helt sykt. Det er ca 2 måneder til "fryktlausfestivalen", det samme som x-camp - extremesport leir. Jumbo var på dette, for et par år siden, og sov i 2-3 døgn etterpå. Effektivt, moro og utmattende for tenåringer. Moro at de får til nye ting, her lokalt :) 

Håper du har hatt en flott dag ! 

#canon #mediakaos #canon7DmarkII #canon85mm #foto #bilder #natur #liv #mammablogg #jobbmamma #fotoliv #hobby

 

God natt fra Tromøya

 • 21.04.2016 kl. 22:07

Disse bildene er jeg så glad i. De setter virkelig en rolig stemning til sinnet! I vår travle hverdag har jeg nesten glemt ut hvor mye glede jeg har hatt av fotohobbyen, og for ikke snakke om hvor mange tusen bilder det ligger på disker rundtom. 

Håper alle har hatt en fantastisk dag! :) 

 

Hvor er buksa mi?

 • 21.04.2016 kl. 09:02

 • "Kan jeg slippe SFO?" 
 • "Kan jeg også sykle til skolen, og slippe SFO?"
 • "Kan jeg ha nugatti på brødskiva, selv om det ikke er fredag?"
 • "Har du sett busskortet mitt?"
 • "Kan jeg få noe ekstra med på tentamen"?
 • "Kan jentene sykle rett hjem, før SFO?" - "Det har jeg akkurat svart ja til kjære..." 

Før man har rukket å komme utav sengen, har man allerede tatt stilling til halve dagen :-) Innimellom disse spørsmålene, sendes en tekstmelding ned i kjelleren "er du stått opp?" Jeg har nemlig ikke hørt motorsykkelen starte enda. Ikke noe svar.... Men motorsykkelen starter, romstering, og vill styr nede i 1 etasje. (Kl 08 kommer svar: Ja... nåja, er du våken ja..) 

De fleste dagene fortoner seg slik her. :) I går kommer Jumbo opp trappa i vill fart, og lurer på hvor alle sokkene er. Tja... sett i skapet ditt? Eller den rene haugen med klær, i stolen din? Så forvinner han. Medium sitter i sofaen i tvstua og roper "er det ark i printeren?" (som står 1,5 meter foran han) "Tja, det vet jeg ikke, jeg er på kjøkken og du sitter foran skriveren - har du sjekket? Lille kommer inn igjen etter å ha hentet sykkelen i garasjen "mamma, hvor er hanskene mine?" "Ligger ikke de på benken i gangen, der du la de i går?" Knøtta? Hun er kanskje den som spør minst, men vimser mest i sin leting etter ting og tang :) 

Men slik er det med storfamilie. Og uten å hverken forgylle det, eller la det gå sport i å være mest kaotisk mamma - er dette noe man faktisk setter pris på. 

Jeg og mediapappa så på tv etter legging i går, rolig og med et glass vin. "Gruer du deg til å dra nå?" spør han. Og når jeg kjente etter, så ja. Faktisk ... litt. Jeg som tidligere aldri gruet meg, men gledet meg til alle reiser. Gikk det for lang tid mellom reisene, kunne man se travegropa foran utgangsdøra - jeg hadde behov for den forandringen. Men nå, ble det plutselig lenge med 10 dager - og ikke minst, det er faktisk ganske langt til Nicaragua.. hehe :-) Mye lenger enn DK der jeg normalt reiser en uke på jobb. 

I dag må kofferten frem, de siste tingene på handlelista må unna - for i morgen reiser jeg :) Etter noen avtaler i byen, skal jeg sette meg i sola og nyte en utekaffe! :) Håper både formen og været er bra hos deg! 

  

Kveldsro med sol og vår..

 • 20.04.2016 kl. 20:25

Kveldsroen begynner å falle over oss, og jobbunken synker. Heldigvis... Solen skinner enda, tenk det - snart 2030 og sola både viser seg, og varmer litt fortsatt. Tankene er begynt å svirre rundt kofferten, og at jeg muligens burde pakke den snart. :) Skjemaer og pass er klar, vaksinasjonspass er klart - så det er vel egentlig bare å finne frem sommerboksen, og fiske frem noen shorts og topper. Sandaler, må jeg lete etter i morgen. De gamle, bokstavelig talt - en del år gamle, ble kastet i vinter :-) 

Bildene under vekker gode minner. Nederste er av knøtta - altså 7 år gammelt :-) Nestnederst er rundt samme alder. På denne tiden drev jeg å lærte meg DSLR. Mitt første avanserte digitalspeilrefleks, kom i hus i 2006. Siden dengang har jeg hatt stor glede av å knipse. Minuset med digitalt, er at man fremkaller mye mindre. Guttene har vi masse fine album til, og Lille har et par. Men jo eldre de blir og knøtta - desverre ikke like mye "håndfaste" album. Derimot er det titusener med bilder i både skyer, disker og diverse :) Det er moro å se gjennom gamle bilder. Spesielt når man leter etter noen som presenterer noe - som her... våren. 

På denne tiden vannmerket jeg bildene mine. Det sluttet jeg med for en del år siden. Jeg har blogget i mange år, i starten fant jeg en del av bildene mine rundt på nett. Det var før det ble skikkelig fokus på copyright og opphav. Det er ikke direkte pent... hehe..

Jeg elsker våren !

 • 20.04.2016 kl. 08:38

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er noe helt spesielt med våren. Selv om sommeren er den varme og fine årstiden, gjør våren noen med meg. Solen titter frem og skaper forhåpninger, spirer gror og viser optimisme i fargerike kronblader. Det er magisk! Det å være ute i morgentimene, kan være helt fantastisk på denne tiden. Her var det 15,5 varmegrad kl 14 i går, og det ser ut til å bli en nydelig dag - i dag også. Pga varmen, sjokkspirer blomster, busker og trær rundt oss - og det er så deilig å se på! 

Lille fikk seg ny sykkel i går. Med sparepenger arbeidspenger og forskudd på bursdagsgave fra bestene - fikk hun seg ny, stor nok sykkel. Stolt syklet hun avsted til skolen i dag, med ny sykkel og lås.. :) Det er også et slags vårtegn, syklende barn, trampolinen full av barn etter leksetid. Deilig? ;) 

Blomster og trær er kanskje noe av det som får meg mest i vårstemning. Elsker å ta bilder, og fange lys og detaljer. Det er bare synd at tiden, ikke tillater så mange turene i skog og mark som før. Men, kamera lades for fullt nå - det skal være med på turen. Flere kamera skal være med. Den evige jakten etter ladere og adaptere starter nå :-) Håper alle får en flott dag ! 

 

Måneskinn og romanse?

 • 14.01.2016 kl. 20:58Ikke helt... mem bilde er av måneskinn :) Men ikke helt romansesammenheng. Jeg og en kamerat var for en god stund siden (tror der er et par år) å tok bilder ute på Hove, en sen kveld. Lang lukkertid og stativ, gav oss blandt annet dette bilde. Syns det er fint å si at nå senker roen seg over huset med....:) 

 

#canon #canonorge #foto #bilder #blogg #canon7dmarkII #lukketid #mammaliv #hobby 

Lys og filterlek

 • 09.01.2016 kl. 14:46

I min Canonpakke, der jeg fikk en Pixma skriver til test - var det også #shareyourlove box med. #Canons kampanje før jul, gikk ut på at du fikk en gaveboks med på kjøpet, til verdi 2300,- om du kjøpte et kvalifiserende produkt. En ypperlig mulighet til å være litt egosentrisk. Kjøp en Canongave, og behold gaveesken :-) 

I esken lå der kuponger til 1 års ab. på Lightroom, Photoshop, Adobe Cloud og Adobe Magazine. Utrolig kjekt! 

Har du lekt med lys og filter, på kamera og software før? Man kan male med lys, der har jeg ingen gode bilder nå - men det er dødskult. Lang lukketid og riktig belysning. Med å leke forsiktig med lyset, på lang lukkertid - kan få en viss "bevegelse" i bildet. Ved å bruke filter i etterkant, feks #Lightroom eller #Photoshop, kan du få et utrolig kult uttrykk på bildene dine. Disse to er tatt på M - 30" lukketid F22. Morsomt å leke med lys og kamera :) Jeg har tidligere fått spørsmål om hvilke kamera jeg bruker. Til høyre kan du se en liste over utstyret mitt. Jeg bruker kamera en del på jobb, samtidig som hobby er en stor del av bruken. Jeg må innrømme at G7X er en del i bruk, da den er så liten å hendig. #Canon7DmarkIi er et fantastisk kamera (disse bildene er tatt med det) men det er tungt og stort. Ikke noe direkte veskevennlig allrounder. :-) Om du ikke har testet, forøskt deg på lyslek, det er utrolig moro! 

 

#canon #canonnorge #canon7DmarkII #kamera #foto #adobe #software #lightroom #photoshop #lyslek #redigere #filter 

En god natt til alle...

 • 08.01.2016 kl. 22:58

Da har døgnet mitt passert 19 timer, så det nærmer seg tid for senga. Det er kaldt ute, men det har sluttet å snø. Himmelen er helt klar og nydelig. Kvelden her har gått til brettspill med de to eldste + kjæreste. Koselig måte å tilbringe aften med tenåringene på :) Men nå, en episode på #Netflix og så natta :) 

 

#canon7DmarkII #canon #arendal #tromøy #foto #blogg #mammaliv #mamma #blogg #bilder #sørlandet #vinter #canon #canonnorge

Gull er lykke?

 • 07.12.2015 kl. 15:21

Innlegget inneholder produktreklameBilde er fra Canon Norges Facebook side: https://www.facebook.com/CanonNorge/?fref=ts

 

Er du enig? For min del, er gull lykke! Og når man ikke har vært heldig nok til å vinne den "ekte varen" enda, så er det vel perfekt å evnt vinne en god erstatning? På Canon Norge sin Facebook side, kan du nå vinne den lekkerbisken! Har du sett noe så kult? I min gullifisert verden, er det ingenting som ser mer fancysmancy ut enn denne! Det er  i samme serien, som den vi har fått i hus, men i gull og med scanner! Nå pågår det en konkurranse, der du kan vinne den (burde egentlig ikke dele det, i håp om å vinne selv.. :p  ) Du må vise hvor du ville plassert skriveren, og dermed er du med i trekningen! 

Da vi innredet den store gangen vår, gjorde vi den om fra gang til tvstue. Her har vi tv, stor sittebenk og i tillegg bokhyller, med bla bøkene jeg får i jobbsammenheng. I denne tripp trapp hyllen, ligger alt Canon utstyret vårt, sammen med printeren. I tillegg ligger det kilovis med håndarbeidskunnskap over! Absolutt her, sammen med gullmacbooken, hadde det vært flott å ha skriveren. Dermed ser "alle" rett på den, når de ser på tv, kommer ned trappa eller kommer inn i huset til oss! :) For denne var egentlig et kult syn! Elsker gull! :-p 
Som du ser, så er gull i fokus.. hehe, og hva kompletterer vel bedre enn en Gull pixma? :) 

Ikke glem Share your love kampanjen heller, om du velger å løpe til butikken selv. Enkelte Canon produkter kvalifiserer til Share your love boksen, der du får MASSE flotte ting. Her får du både produktkoder til Adobe, gavekort +++ en samlet verdi av 2300,- så her kan det lønne seg å kjøpe Canon produkt. Kjøper du julegave til noen, kan du jo beholde boksen selv ! :)  Nedenfor kan du se hva SYL boksen inneholder. Jeg DIGGER innholdet! Nå krysser jeg fingrene for en gullskriver, hehe...:) 

#Canon #shareyourlove #foto #bilder #pixma #printer #skriver #verdi #kampanje #familie #skriver #blogg #mammaliv #kreativitet 

Den som venter på noe godt....

 • 24.11.2015 kl. 12:02

Sponset  og med produklinker

...venter ikke forgjeves sies det! :) Patroner til den her dingsen, det ble vi visst ikke helt i mål med. Jeg manglet nemlig 1 ekstra, i tillegg til multipacken jeg kjøpte. Så nå venter jeg på en såkalt PKBG eller noe, og den skal ankomme i dag, og dermed er vi i gang! Kalender og stofftrykk, er noe av det jeg MÅ prøve. Gavemoro de lux, håper jeg! :) Jeg funderer også på om jeg kan bruke denne, sammen med silhouetten, og lage barnetattoveringer - jeg har noe stæsj liggende til det. Må testes! :) I mens jeg får denne i gang, kan du jo litt i tidligere innlegg eller på www..canon.no/shareyourlove for mer informasjon om kampanjen de har nå, frem til 31 Desember. 

#canon #canonorge #shareyourlove #canonshareyourlove #foto #printer #blogg #bilder #kreativ #hobby

God morgen i svime...

 • 12.11.2015 kl. 07:15

Produktlinker i innlegg

Når man skal teste et produkt, så er det jo fint at man setter i gang med liv og lyst? Eller? 

For min del er det slik, at det er like moro hver gang det kommer pakker over dørstokken - uansett fra hvem, hvor eller hva.. hehe :) Nesten da... i samme iver satte jeg i gang her om dagen, og skulle bli riktig så kjent med printeren jeg har fått fra Canon. Og satte i gang, trykket på print osv.. men så... 

Det er jo en slags fordel å sjekke at det er patroner i skriveren. Er det mulig? Men nå er patroner på plass, multipack. Visste du at det er stor ! prisforskjell på disse, rundt om  i butikker og på nett? Noen sender såpass raskt, at det ikke er vits å betale mye mer - i fysisk butikk. Dog, vil man beholde sin lokale forhandler, bør man jo støtte de, men folk er prisbevisste i dag, desverre. 


Når roen har senket seg, og ungene er vel ut døra - alle 4, skal Pixma testes litt i dag. Spesielt gleder jeg meg til å teste kalendersoftwaren. Jeg har liggende en del glossy fotopapir, og tror det vil gjøre susen! Superspent. Liker du gadgets? ;) Håper du får en flott morgen! 

 

Ps, ikke glem Share your love kampanjen, som går. Er du nysgjerrig på innholdet? Så kan du se herDer står det også litt om vilkårene og linker videre til Canon Norge og kampanjen! 

 

#canonnorge #canonpixma #printer #blogg #jobbmamma #samarbeid #shareyourlove #canonshareyourlove #kampanje

Canon i posten!

 • 06.11.2015 kl. 11:31

Ikke kanon, men Canon! Hentelapp på mye moro! Jeg er så heldig å få teste noen produkter fra canon, spennende! Hva som er i esken skal du få se litt senere. :-)

Surrehue - minus Canon

 • 03.11.2015 kl. 09:30

I sommer ble jeg sittende med ankelen/foten i gips i 5-6 uker. Som noen sikkert fikk med seg, har jeg opplevd morsommere ting! :) Men da Canon G7X kom i hus, fikk jeg med Creative boxen. Den inneholdt masse fine ting, som jeg trodde var gått ut den 31 Aug. I dag tenkte jeg å se gjennom den fine boken, som også lå i denne pakken - og pakket samtidig ut verdikupongene. Og vet dere hva??! De gikk ut 31 Oktober ! Altså sist gang jeg blogget om denne boksen, 30 Oktober, var disse gyldige. Er det mulig liksom??? Det vil si at et gavekort på 500,- på et Canonprodukt og 1 års Adobe Creative Cloud = vips, på grunn av min vimsing.. :) Jaja.. sånn kan det gå. Men iallefall, med den nye kampanjen,  kan du få lignende godsaker i en boks. Men nå heter kampanjen: Share your love


I morgentimene går det trått å komme i gang med jobbing. Jeg må snart sette inn andre giret, men før det skal jeg bare... så bare... og så.... jeg er verre en Albert Åberg... Som fotoamatatørdilledant, abonnerer jeg på magasinet FOTO. Det inneholder masse fine artikler, tips +++ Det er Bonnier som eier og utgir det, samme forlag som tidligere eide "min arbeidsplass". Men det er veldig mange år siden, at Alt om Håndarbeide lå under Bonnier Familien. 

Hver gang jeg er i en storby med Disney Store, har jeg en tendens til plukke med meg småting til jentene. Men i London fant gutta seg Star Wars krus også. I Paris ble Minni og Mickey krus med hjem, svææære tekrus. Kjempefine og "gossne". Når turen nå snart går til New York, blir det vel noe med hjem derfra også tenker jeg :) 

 

#foto #canon #canoncreative #canon100D #mammaliv #blogg #kamera #fotomagasin #mycanonbox #shareyourlove #side2 #nettavisen #blogg #foreldre #jobbmamma 

Share your love - Canon

 • 30.10.2015 kl. 20:24Er det noen av dere som husker Goodieboksen jeg blogget om i sommer? Boksen inneholdt utrolig masse flott! Og man fikk den, som en gave - om man kjøpte et Canon kamera. Den gangen utløste mitt kjøp av G7X pakken. Nå er det en ny gavepakke på gang! Jeg rakk aldri å aktivere Adobe Cloud tilbudet, da jeg ble sittende i gips halve sommeren :-p Og vips var fristen ute. MEN! Har du kjøpt et Canon produkt, fra og med i dag - til og med 31 Desember 2015 - så registrer deg! Da får du denne flotte pakken. HER kan du lese mer om hva pakken inneholder, og hvilke produkter som kvalifiserer til gaven. Slå deg løs! :) Foto er moro! 
Sist inneholdt pakken utrolig mye flott! Gavekorter, pusseskinn, verdikort, bok ++++ har du kjøpt et kvalifiserende produkt, ikke la sjansen gå fra deg. 

#canon #canonnorge #powershotG7X #kamera #foto #bilder #minner #digital #fotografere #shareyourlove #kampanje #box #gift #hobby 

 

Canon Goodiebox - afterparty for shopping

 • 17.07.2015 kl. 21:30

Som jeg skrev her dagen, fikk jeg en goodiebox i posten fra Canon. Boxen "utløses" av at man har kjøpt et Canon produkt, som kvalifiserer til en liten ekstra påskjønnelse. Altså ingen ren sponsing :-P hvorvidt enkelte andre kameramerke-entusiaster mener at Canon produkter er overpriset, og at denne boksen bør være inkludert i prisen - får være en annen diskusjon :-) 

Men siden kampanjen straks går ut, tenkte jeg å minne dere på den. Har du kjøpt et Canon produkt den siste tiden - gå inn på Canon sine sider, og sjekk om produktet kvalifiserer til Goodieboxen. Den er helt gratis! :) 

Jeg har flere Canon produkter. Jeg sverger mer eller mindre til Canon. Hvilket fotoutstyr jeg har, kan du se i høyre kolonne her. :) G7X kvalifiserer blant annet til Canon boksen. 

 

#canon #kampanje #blogge #kamera #foto #bilder #justletitout #mamma #mammaliv #scandinavianphoto #fotovideo #powershotG7X #goodiebox

Burda style og Canon moro

 • 15.07.2015 kl. 13:51

Når man først sitter her med benet høyt, er det flott at det dumper inn pakker og moro i posten. Burda Style er alltid gøy å få, med masse fine modeller i. Mon tro hvor lang tid det går, før jeg kan sy litt? :-p Med benet høyt, er det kanskje lite sjans for å løpe rundt med Canon kamera og kose seg med sommermotiver, men ok - tingene i eska har holdbarhet en stund. 

Når man kjøper eller på annet vis får enkelte Canon produkter (i en viss periode) kvalifiserer man til en Goodiebox fra Canon. Denne ankom i går, og i dag fikk jeg snust litt i den. MASSE moro! 

Gavekort på 500,- på mitt neste Canon kjøp, gavekort på Adobe Photo Cloud, +++++++ og en flott bok på toppen! Ai laik! Har du kjøpt/fått et Canon kamera/objektiv eller lignende i det siste, sjekk på www.canon.no om du kvalifiserer for en Goodiebox. Det er verdt den lille jobben :-) Canon Powershot G7X som jeg fikk for noen uker siden, var det som utløste Goodieboxen min :) #canon #goodiebox #powershotg7x #blogge #tips #kamera #foto #canonshoot #gave

Arendal på sitt beste

 • 12.06.2015 kl. 15:29

Sol og sommer i pollen ! :) Må bare elske stedet, på slike dager

 

#canon #canong7x bilder #foto #mamma #mammablogg #camera #canonlife 

Canon Powershot G7X i bevegelse :-)

 • 12.06.2015 kl. 14:08

Akkurat nå driver jeg å tester Canon G7X, til noen bilder jeg skal bruke både i bloggen og på jobben. Kamera har ikke samme specsene som Olympus Stylus 1 hadde, men det er mye mer "on the go handy". Jeg liker supergodt det lille lommeformatet, og det går til og med i shortslommen min. (Liten shorts :-p) Størrelsen passer ypperlig til det som er hensikten med kamera, for min del - å ikke bruke iPhonen så mye, til blogging/FB evnt andre sosiale medier. En knapp på siden av kamera for wifitilkobling, gjør det mye mer praktisk å bruke, enn Olypusen, akkurat på "on the go ". Canon (sammen med flere andre merker) tilbyr i denne modellen, selfie skjerm :-)Av Olympus Stylus 1 og Canon Powershot G7X - er Canon den klare favoritten. Har du ikke system eller hybrid fra før, ville jeg sett på Olympus - eller et mer avansert kamera. For min del er praktisk og lett, viktigst i denne klassen - gode bilder = tar jeg med DSLR kameraene.Jeg forventer brukervennlighet og praktisk av dette, ikke mest mulig av bildebrikka. Men kamera tar gode bilder, og kontra å dra frem mobilkamera, er de supert! :) 
 

Fakta om kamera fra Canon:
Hvis du er nysgjerrig på kamera, vil lese mer om spesifikasjonene - eller kanskje kjøpe det, finnes det feks i disse butikkene: (linkene er direkte til produktet) 

Prisene er pr. 12.06.2015 

CDON.com - 5790,-

Dustin Home - 4690,-

Ellos - 5199,- 

Andre som har god kunnskap og informasjon om kameraene, er Japan Photo og Scandinavian Photo/tidl. Fotovideo

 

Og når du har bestemt deg, så kan du jo kikke innom SmartPhoto, de har utrolig mange fine fotoprodukter (album, kalendere ++) til en fin pris! 

 

Innlegget inneholder reklame og annonselinker

 

#foto #bilder #canon #canong7x #kompaktkamera #moro #camera #lovecanon #mamma #mammablogg #fotoblogge #kvalitet #kos #tabilder #hverdag #fest 

Natta!

 • 09.06.2015 kl. 23:53

Burde vel lagt ut disse bildene før jeg reiste til Gyldendal :-p Men kjolen som Anita har strikket er på, og jeg var såååå happy over å finne et sted å sove! Jeg tuller ikke, alt var booket. Oljemesse eller noe, på gang her i byen.

Jeg har bodd på Oslo Hostel før, billig, rent og flott overnatting. Deler rom med 3 andre, sove, spise - billig. Når jeg skal være flere dager, eller lange kvelder på rommet - er det ok med hotell. Men slik som nå, helt kurant! :-)

Sov godt alle sammen!

#gyldendal #bok #håndarbeid #hobby #søm #sy #mamma #mammablogg #forfatter #forlag #sybok #altomhåndarbeide #forfatterfest

Gjennom et nøkkelhull

 • 31.05.2015 kl. 16:35

Det er i hvertfall det ART programmet på Olympus Styles1 heter - som jeg har brukt på disse bildene. Litt rart, men fine, klare bilder. Driver enda å vender meg litt til kompaktkamera, og funksjoner på et merke, jeg ikke er vandt til. Men det kommer seg. ART programmene er morsomme, de har jeg ikke på DSLR jeg bruker til vanlig. 

Alle er opptatt med sitt i dag..  = søndag :) 

 

#familie #foreldre #hverdag #foto #olympus #stylus1 #mamma #mammablogg #bilder #kompaktkamera

Unboxing selfies og Canon Legria mini

 • 12.05.2015 kl. 12:08

Det er så absolutt en grunn til at jeg sjelden tar selfies... her kan man i grunnen se why :-P Usminka, glemt å ta voks i håret, og jo.. jeg har glemt å rette på det ene bildet på veggen (som forøvrig alltid er skjevt, fordi ungene her ikke kan lukke en dør, men bare slipper den/smeller den) som alltid er lidende når døra på andre siden, smeller. En annen ting er at jeg sikkert kunne planlagt bedre - og JADA! Iallefall... jeg har fått pakke... :) (småirriterende at jeg ikke kan brukes smileys - i jobben er det forbudt, så på fritiden er det moro å bruke de) Jeg har fått tittet litt på saken, og satt den til lading.. ser morsom ut. Men etter disse bildene - tjaaa.... jeg er ikke akkurat utålmodig til å se meg selv på film... hehe.. 

Som dere sikkert skjønner, faller jeg ikke under dette spørsmålet: Har 70% av bloggerne, egen fotograf?, som jeg spurte om, for noen uker siden. Det har hvertfall ikke jeg! :) Og de gangene jeg har det, blir det ofte snodige vinkler - da ofte fotografene er 40-50 cm kortere enn meg... :-p 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre #canon #foto #video

Blir det video nå mon tro?

 • 11.05.2015 kl. 19:58

I går kveld ble jeg kontaktet av en hyggelig person, som lurte på om jeg ville teste Canon Legria Mini en stund. Det er ikke X, den nyeste - men den første Legria mini som kom. Klart jeg vil :-) I dag ble den sendt, så jeg har den kanskje i i morgen eller onsdag. Dette minifilmkamera er brukt av en del bloggere rundt om i Europa vet jeg - fordi den filmer i 180 grader, noe som er superkult når man feks er i aktivitet. (errrrrr.... jeg kommer ikke til å begynne å skate eller lignende for å utnytte dens potensiale)  Jeg tenkte kanskje å bruke den til litt morsomme sygreier, hverdagsting osv.. men uansett, så blir det moro å teste denne litt. Blir det selfievideoer nå mon tro :-p 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre #canon #foto #video

God morgen!

 • 10.05.2015 kl. 08:19

God morgen alle sammen! Det er ikke fullt så grått og trist her i dag, som i går - men det er vått i gresset og småkaldt enda. I dag skal vi i kirka i konfirmasjonsdåp, og så returnerer vi til Sørlandet. En siste arbeidsøkt før det er fridager igjen fra og med torsdag. Hva er dine planer i dag ?
#foto #olympus #bilder #mamma #reise #blogg #mammablogg #livlig #løpe 

En regnværsdag

 • 09.05.2015 kl. 20:02

Hva gjør man når det regner, er småkaldt - og man har vært litt lenge inne på hytta? Jo, men kler på seg lell, og går ut :-p Mediapappa satte i gang løpekonkurranse, så den inneklemte energien, som evnt måtte befinne seg i de pizzamette kroppene - er hvertfall nå ute :-) #foto #olympus #bilder #mamma #reise #blogg #mammablogg #livlig #løpe 

Lat formiddag

 • 09.05.2015 kl. 11:48

Mens vi har skrudd opp varmepumpa i hytta, har ungene vært ute en tur. En times tid faktisk. Så rett inn til skjermene igjen :-p Nå gjelder bare å få varmen i alle sammen, og så en liten tur for å få tak i pensko til knøtta... alltid en liten utfordring. Hun er som regel ikke enig i, hvilke sko vi skal kjøpe. Og vi snakker om en bestemt frøken, som har lånt bestemors lakksko, siden hun kunne gå .... :-) 

#olympus #foto #bilder #mamma #Mammablogg #foreldre #reise #grindafjord #haugesund #reise #kos #familie #foreldre

Den siste kveldsleken

 • 08.05.2015 kl. 23:01

Hva tenkte du nå? :-p Kveldsleken er ikke noe som ikke egner seg på trykk, men en siste fotolek for i dag :-p

Småting som betyr noe/er brukt i kveld, og en stor ... Han er vel egentlig ikke en ting da men... :-) Jeg liker godt wifi løsningen på kamera, ikke bare kan det fjernstyres med tlf - men jeg importerer de kjapt trådløst fra kamera over i telefonen. Ved store mengder vil det nok ta for lang tid, men slik som nå - fungerer det fint. Det magiske trikset, er selvfølgelig en app...

#olympus #foto #bilder #mamma #blogg #mammablogg #mobilblogget #kamera #wifi #knipse #kompakt

Olympus Stylus 1 - Fakta

 • 08.05.2015 kl. 13:52

Nå gleder jeg som et lite barn til å teste dette i helga, skikkelig :) Jeg har med DSLR i bagasjen også (selvfølgelig) men nå skal Stylusen få testet seg litt. Vi er på vei til Haugesund i dag, og skal være der i helga.. stor ståhei og kos. Vi skal bo en camping utenfor byen, som vi har "pleid" å reise til, omtrent hvert år - en liten tur, til ungenes store glede :) Kunne du tenke deg dette kamera? Jeg knoter enda litt med innstillinger - Canon og Olympus er ikke heeeelt like, men mye er likt (heldigvis) Skandinavian Photos, gamle Fotovideo - har masse kunnskap om foto, og jeg elsker den butikken. HER kan du lese og kjøpe kamera, om du er på jakt etter et godt kamera! :) 

 

Innlegget er reklame for Olympus Stylus 1

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre #foto #bilder #olympus #stylus1

Sephia moro

 • 08.05.2015 kl. 12:57

Det er moro å teste filter på Stylusen. Bildene blir imponerende skarpe og fine. Her har jeg brukt lys sephia art filter, passet fint på en solfylt dag :-)

#foto #bilder #mamma #mammablogg #olympus #stylus1 #mobilblogget #foreldre #reise

Stemning...

 • 08.05.2015 kl. 09:00

Bilde er tatt på Hove, Tromøya - med Canon 7D og 35mm 1:2

 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre #foto #canon #canon7D #optikk

Olympus Stylus 1

 • 07.05.2015 kl. 17:19

Jeg skal skrive mer om denne når jeg har mer enn 12% batteri på mobilen. Men jeg måtte bare titte litt, nå på bussen. Virker som et spennende kamera, at kompaktkamera var kommet så langt, var litt nytt for meg :-)

Dagen i filter

 • 07.05.2015 kl. 14:47

Har du tenkt over hvordan stemningen i bilder, påvirkes etter bruk av filter? Ved bruk av farge, istedenfor film noir filter - kunne nok sentralstasjonen virket litt lystigere. Samtidig som jeg tenkte over dette, og tok bildene - hverdagen til han karen er kanskje ikke så mye mer lystig, enn det filteret fremstår som...

Fotolek

 • 06.05.2015 kl. 15:35


Bildene er tatt med Canon 7D Mark II og Sigma 17 - 70 f.2.8 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre #foto #canon #bilder

 

God morgen !

 • 06.05.2015 kl. 07:15
Håper alles dag starter nydelig, og selv om det regner - kan det være fint. Det er disse bildene et bevis på. Bildene er fra Disneyland Paris, Januar 2013, og det regnet - men det gav en god opplevelse for det, og mange smil! Ha en flott morgen! Bildene er tatt med Canon 7D og 18-125mm IS 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre #foto #canon #canon7D #optikk #hobby #bilder

God natt alle sammen

 • 05.05.2015 kl. 23:10

Da tar jeg kveld, med et bilde som jeg tok i fjor vår. En kald og flott kveld på Hove, Tromøya. Bilde er tatt med Canon 7D og  35 mm 1:2 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre #foto #canon #canon7D #optikk #natur #DSLR

Hva knipser du med?

 • 05.05.2015 kl. 20:53

Stort sett så dokumenterer jeg verden min gjennom et Canon 7D Mark II kamera. I tillegg har jeg et mindre Canon EOS100D som er supert og hendig. Alt av "on the go blogging" er med iPhone 6+. Etterhvert er det begynt å bli en del optikk i hus (Jada,, nei det er ikke bare symaskiner, tekstiler, garn osv osv som er hobby... :-p ) Foto er noe jeg har holdt på med, (med DSLR) siden 2007. Jeg er langt fra utlært, og så fort det er kurs eller lignende jeg har tid til å få med meg, hiver jeg meg på.

Fotoklubb er noe jeg syns er trivelig å være med i, har du en klubb i nærheten - så anbefaler jeg deg å bli med. Det er moro med andre likesinnede hobbyaktører. Tilbakemeldinger på bilder, konkurranser - slike ting er med på å gjøre en bedre. Da jeg studerte multimediateknologi, var det en liten stund - en drøm å jobbe som fotograf. I dag er det helt ok, at veien gikk annerledes - men kanskje, en dag.... 

Hva dokumenterer du din verden med? :) 

 

#mamma #foto #mammablogg #canon #bilder #hobby #mammaliv #hverdag #optikk #canon7DmarkII 

Gode minner i bilder

 • 05.05.2015 kl. 10:55

Når barna vokser til, er det oftere og oftere man tenker over generasjoner. Generasjoner skal på et tidspunkt gå sin gang, og det er mye verdi i å la barna kjenne dem godt. Det finnes selvfølgelig mange årsaker til at barn og besteforeldre ikke har så godt kontakt - men våre barn, vokser opp med besteforeldre i nær radius. (på godt og vondt...) Det er mange minner i bilder, og jeg syns det er så herlig å ta frem en del minner, fra tidligere. Disse bildene er fra vinteren, før vi flyttet til sørlandet. Bestefar arbeider, og jentene er med :-) Dette var fra tiden jeg tok MYE bilder, det gikk mye tid å teste seg frem med kamera og kose seg med å tidfeste minner. 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre #foto #canon #bilder #minner 

Et fyrverkeri av en dag

 • 03.05.2015 kl. 22:50

Da er en hektisk dag over, og vi ligger langstrake på hver vår sofa. Romantikk? Ukjent begrep her i kveld. Det er underlig med kropp, til tider kan man kjenne muskler og nerver, man faktisk IKKE visste at man hadde. Hvem visste feks at det kan gjøre vondt i en muskel, på utsiden av albuen? Osv osv.. Akkurat i dag, undrer jeg også på om det ikke er noen muskler over rompa, som man til vanlig absolutt ikke kjenner. 

Det er også underlig at et så flott "maskineri", går på slik autopilot - at man ikke tenker over hvor mye som er i "drift" - før man har overbrukt maskineriet og ting begynner å svikte. Og nå er det nå en gang slik, desverre - at selv om hjernen min til tider, tror den er fortsatt 20 - er ikke de hjernecellene som skal fortelle de fysiske systemene, helt koblet inn på samme frekvens. Dermed føles det som jeg er uovervinnelig i hue, helt til logikken slår inn :) 

Syns dagen og kvelden er så fin å avslutte med et bilde jeg tok av Lille her for en stund siden. Vi lekte oss med stjerneras og lukkertid på kamera. Moro :) Håper alle har hatt en flott dag! 

#mamma #mammablogg #foto #canon #hverdag #7DmarkII #foreldre #søndag

Sjesken

 • 26.04.2015 kl. 12:12

Canon Selphy CP910 Svart / Canon PowerShot SX400 ISSvart
Sjeske på noe, er å ha lyst på - det sies her i Arendal, og jeg syns uttrykket er så vittig. I går la jeg ut bilde av Canon kompaktkamera, som jeg har lyst på - og en liten selphy skriver. Jeg har en gammel variant av den Selphyen, men den fungerer ikke så bra lenger - og de oppdaterer ikke driverne til den :(

Samsung nostalgi !

 • 24.04.2015 kl. 11:56

     

Dette kamera startet jeg med, som første DSLR i 2006. Det gir meg nostalgi å finne gamle bilder av det i "gamlebloggen". 

 

Har du et slikt "memory lane cam?" 

 

#foto #bilder #samsung #mamma #mammablogg #medialiv

Dårlig samvittighet....

 • 19.04.2015 kl. 23:59

For å avslutte en så fantastisk dag, med Jul og snø til dere :-p Derfor sier jeg natt en gang til - illustrert fra et av mine yndlingsteder. En by som er fantastisk og som har vært en stor del av mitt liv, Benidorm :) 

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #reise #spania #benidorm

Skumringstime

 • 16.04.2015 kl. 22:26

Bilde er tatt med Canon 7D - EF 40mm f2.8 STM

Hove - Tromøya


#foto #mamma #hobby #mammablogg #bilder #mammaliv #Canon #optikk #foreldre #motiv #natur

Måneskinn

 • 16.04.2015 kl. 21:49

Bilde er tatt med Canon 7D - 35mm 1:2, lukketid 45 sek

 

#foto #mamma #hobby #Canon #mammablogg #optikk #blogg #mammaliv #måne #bilder #

Venter på vår

 • 16.04.2015 kl. 12:51
Bildene er fra privat arkiv (2009) og tatt med Canon EF 50 1.8mm

#foto #hverdag #mamma #mamamblogg #bilder #canon #optikk #mammaliv #foreldre #hobby #foreldreliv #pappaliv #pappablogg 

Loch Ness? Nei - knøtta !

 • 15.04.2015 kl. 21:25

Bilde er tatt med Canon EOS100D - EF 40mm F2.8 STM

 

#foto #canon #bilde #sommer #mamma #bilde #mammaliv #optikk #mammablogg #ferie #canoneos100D

Nisser i April

 • 15.04.2015 kl. 21:15

Ville bare vise dere dette herlige bilde. Det er bilde som jeg tok av jentene julen 2013 - sikkelig søskenkjærlighet

 

Bilde er tatt med Canon 7D - EF 35mm 1:2

 

#foto #kjærlighet #bilde #mammaliv #mammablogg #medialiv #mamma #jul #moments #søsken #blogg 

Å bo ved sjøen

 • 15.04.2015 kl. 20:08

Dette var vår utsikt fra terassen i to år. To nydelige og værharde hår :-p Kong vinter var ikke helt nådig, så langt ned til vannet - men derimot sommeren, var aldeles fantastisk her. Det å sitte på terrassen der, med et glass vin og reker feks - hjemme hos seg selv, ikke på hytta, eller på borte langt avsted, var nydelig ! Men alt  har sin sjarm! Nå bor vi 700m lenger opp, fra vannet og kan gå ned til gamle strøk å bade når vi vil! Men er det ikke fint? ;) 

De to nederste bildene er tatt med Canon 7D - 55 -300 f3.5


#blogg #hus #utsikt #arendal #tromøya #mamma #mammaliv #mammablogg #hverdag #natur 

Slapp teenager

 • 15.04.2015 kl. 15:51

Medium på stranden i Albir, Spania

Bilde er tatt med Canon 7D - EF35mm 1:2

 #foto #mamma #tenåring #mammaliv #mammablogg #hverdag #Benidorm #spania #bilde #ferie #morfar #oppsatt 

2009 vs 2016

 • 15.04.2015 kl. 11:29
Er det ikke en herlig gjeng? ;) Det er så gøy å se gjennom gamle bilder. Og sikkert kjedelig for dere :) 

 

#minner #mamma #mammaliv #mammablogg #hverdag #foto #dannevigfoto #pappaliv #barn #bilder #blogg

Natur

 • 15.04.2015 kl. 09:20

Vann og stor lykke

 • 14.04.2015 kl. 23:44

Det å gå gjennom den gamle bloggen og "tømme", gir mange gode minner. Jeg har blogget siden 2007 og det er mange fine minner. Dette er faktisk Lille, i 2008, en høstferie vi var på besøk i Arendal - året før vi flyttet ned.

#mamma #mobilblogget #foto #samsung #mammaliv #medialiv #mammablogg #ferie #arendal #bilder

Snøglede !

 • 14.04.2015 kl. 20:41

Unnskyld, jeg bare måtte ! Siden så mange har lagt ut forbannelser over snø og vær i dag, kom jeg til å tenke på dette bildet fra 2007, der Lille er med i akebakken - på Lillehammer. Disse brukes i det gamle alpinanlegget, man kjører heis opp og kjører FORT ned igjen. Supergøy. Til note, Lille var ikke med på turen :) 

 

Bildet er tatt med Samsung GX-1L 18-55mm

#foto #samsung #snø #vær #mamma #mammablogg #mamma #bilde #etterbehandlet #aperture #mammaliv #hverdag #familie #barn #baby #Lillehammer #fotohobby #hobby

Måneskinn

 • 14.04.2015 kl. 20:19

Bildet er tatt med Canon 7D - 35mm 1:2 lukkertid: 30 sek, stativ

#foto #hove #Tromøya #arendal #mamma #mammablogg #medialiv #mammaliv #Canon #Canon7D #ioptikk #måneskinn #bilder #hobby

Mer sommerdrøm

 • 14.04.2015 kl. 09:09

Frem til 2011 var dette 1 meter fra terrassekanten vår. Vi bodde bokstavelig talt på brygga. Vi bodde i et leilighetskompleks rett nedenfor, her vi bor nå - med terrassen rett ved vannkanten. Dette bilde er tatt en sommermorgen, der svanene kom for få mat - noe de gjorde hver morgen :) 

Bildet er tatt med Canon 7D - 18-55IS

#foto #natur #svane #mamma #mammablogg #hverdag #mammaliv #canon #optikk 

Sommeglede (på en regnværsdag)

 • 14.04.2015 kl. 08:26

Det er lov å drømme litt, når tempen fra i går falt - og det regner? Bildet er fra stranden i Albir, Spania

Bilde er tatt med Canon 7D - EF 35mm 1:2

 

#foto #canon #optikk #mamma #hobby #mammablogg #medialiv #mediakaos #hverdag #Spania #Albir 

Paris - hjertestedet

 • 13.04.2015 kl. 20:04


Paris er en av mine yndlingsbyer, og i fjor var jeg så heldig å få reise dit 2 ganger. Den siste gangen var jeg og mediapappa på Michael Bubble konsert, en bursdaggave fra meg til han :) 

Jeg benyttet anledningen til å knipse vilt, og kom hjem med flere hundre bilder - her er noen ... 

Bildene er tatt med Canon 7D - EF 18-55IS (solgt nå) 

 

#canon #reise #foto #paris #hobby #konset #jobb #medialiv #mamma #pappa #mammablogg #opplevelse #pappaliv #disneyland #disneystudios

Tema: Refleksjon..

 • 13.04.2015 kl. 19:45

Bilde tatt med Canon 7D - Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS

#foto #hobby #blogg #canon #optikk #mammablogg #medialiv #mamma #hverdag

Sukkerkickets spor

 • 13.04.2015 kl. 19:20

Bilde tatt med Canon 7D - EF 85mm 1.8 USM

 

#foto #hobby #arendal #mamma #mammablogger #hobby #Canon #optikk 

Sjøløve i farta !

 • 13.04.2015 kl. 19:04

Medium ble her "utsatt" for en sjøløve, i Mundomar, Benidorm. Jeg fikk knipset hendelsen og det ble stor suksess blant søskene :) Bildet er tatt sommeren 2013

Bilde er tatt med Canon 7D (byttet til mark II i 2015) - EF 35mm 1:2

#foto #blogg #mammablogg #hobby #mamma #medialiv #canon #7D #optikk #ferie #bilder #benidorm #spania

I kampens hete...

 • 13.04.2015 kl. 18:51

Om ikke søm og strikking var en rotete/dyr/kaotisk nok hobby, har jeg en til.. (dette er den siste :-p  Foto, dette kommer nok som en bivirkning av jobb og utdannelse, og den er overhodet ikke noe billigere - enn de to andre hobbyene. Helst tvert om.. :-p Jeg har vært medlem i 7 år på en fotoside, og jeg ryddet litt der her om dagen. Jeg lastet ned alle bildene jeg har vist frem, og et av dem er dette. Det er ikke så veldig gammelt. Det er av pus som måtte opereres i vinter, og var helt utslått stakkars.. Han hadde to dren i hodet, som han fikk ut denne dagen - da jeg tok bilde. 

Bilde er tatt med Canon 7D mark II - EF 35mm 1:2 

#canon #markII #7D #foto #hobby #blogg #medialiv #mamma #mammablogg #hverdag #dyr 

Heklet Dalehest - lekehest

 • 10.04.2015 kl. 23:44

En skikkelig hippi hest ! :) Har du sett noe lignende før? Jeg laget disse til jentene feb. 2013. 

Jentene har lekt utrolig mye med disse, og de har vært til stor glede lenge. 

Nå har de bare ligget i en krok, siste året. :( Men kanskje kommer de til glede igjen, man vet aldri. 

De henger nå på rommet og venter på mer lek... 

 

 

 

 

Mønster: Dale Barn 265

Garn: Dalegarn Hubro, Freestyle, Påfugl og Monjita

Hr & Fru Bordkort..

 • 10.04.2015 kl. 23:25

Tenkte å vise dere, hva jeg laget til mediapappas 40 års dag, Oktober 2013. 

Bestevenninnen min var med å hjalp med fantastisk mye, og festen ble en stor suksess!

Men det er ikke lett å holde en fest med over 20 stk hemmelig i flere mnd.

Med påmeldinger, avmeldinger, menyendringer +++ og alt skal skje bak ryggen på jubilanten. 

 

Men noe av det morsomme, var å lage bordkort. Jeg og Lene satt å bretta, limte og gjorde alt klar dagen før festen. Og silhouetten fikk skikkelig kjørt seg :) 

 

 

 

Foto - hobby nr.. tja..

 • 10.04.2015 kl. 18:38

 

 

Jeg har i tillegg til søm og strikk enda en hobby. Foto. Det har jeg drevet med siden 2006 aktivt. Da kjøpte jeg min første DSLR, som føltes som kostet en formue! Det gjorde den nok også, den gang :-p Siden dengang har jeg byttet DSLR 4 ganger. Jeg hadde først et Samsung, så en Canon 450D, som ble byttet ut med 500D - og som igjen ble byttet med 7D. Semiproff. Etter en stund kjøpte jeg meg ett 100D, som supplering, og som var enklere for mediappa - som ikke heeelt deler samme hobby - å bruke. I løpet av årene er det også blitt en del optikk og blitz. I høyre menykolonne er en oversikt over kamera og optikk. I Januar i år, oppgraderte jeg 7D'en, etter 4 trofaste år med 7D - til 7D mark II. 

 

Vil du lese en god og skikkelig test av 100D, gå til www.akam.no. Der ligger også en test av 7D Mark II, om det er av interesse.

 

Samtidig må jeg rose Fotovideo/Scandinavian Photo i Oslo litt. Elsker det stedet ! Jeg leverte 7D til rens i fjor, første gang på 2-3 år - og siden det var nytt har det vært med meg overalt! Stranda, i veska ++ jeg har ikke vært "oversnill" med det. Men det tok under en time, og rapporten "lite støv". Det er fantastisk, med andre ord, 7D tåler det det lover ! :) Samme dagen jeg hadde det på service, ble 100D med meg hjem, Fotovideo er supre på service, de kan tingene sine og jeg elsker servicen jeg får der - når jeg kommer! Anbefales sterkt! :) Jeg har også kjøpt 7D Mark II min der, en god del av optikken og et GOPro kamera - alltid fornøyd ! :) 

 

#fotovideo #scandinavianphoto #canon #100D #7DmarkII #foto #bilder #kamera #DSLR #optikk #topp #butikk

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes i herlig hverdagskaos = MediaKaos. Kaoset er en familie + 1 rampete hund & 1 lat katt.

Siden jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - med lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer sammen med hverdagsblogging, og alt ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares med meg.

Snarveier:
Giveaway & Konkurranser
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.
Lik på Facebook
Lik på Facebook

SNAPCHAT: mediakaos
Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B780
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900

Tidligere maskiner:
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55

Tips og råd - Janome CoverPro ligger i den gamle bloggen.


Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos