hits

Funny business

 • 14.10.2017 kl. 12:16

Det er ikke alle som kan leke seg på jobb. Det er jeg fullt klar over. Det er heller ingen selvfølge å få teste og prøve helt flunkende nye modeller - men det er fakta denne helgen. :-)

Etter full dag med scanncut i går, er det Brother testing i dag. Trenger jeg si at jeg koser meg? :-)

For en god stund siden broderte jeg sinnsykt mye. Og i det siste er dilla begynt å komme tilbake..... hva er bedre da enn å få bruke en stor flott herlighet? :-p

Mange på nett snakker om de mye Brother coverstitch maskinene. Er de bra? Ja det er de :-)

Ny scanncut/ designcut er også kommet på markedet :-)

Kreative barn...

 • 01.08.2017 kl. 07:02

Lille er like opphengt i mosegummi som meg, og da en svær pakke med mosegummi kom på døren - MÅTTE det testes ut. I tillegg elsker hun den store lagekassen som jeg har på kontoret, så et besøk der, er ofte attraktivt. 

Det er utrolig moro å se hvor kreative de små kan være, og hvilken glede de finner i å lage ting. Begge jentene er glade i å lage ting, men Lille spesielt ser muligheter i alt. I fjor ønsket hun seg pappesker til bursdagen - jeg tuller ikke.. hehe. Det ble hus til Milo bl.a

I morgen er det å pakke bilen igjen, for 5 dagers reise. Turen går til Sverige, innom diverse byer, det blir maraton - med 4 byer på 5 dager :p 


 

Jeg er hekta....

 • 07.07.2017 kl. 15:09

Noe av det som er moro med iPad pro er pennen - Apple Pencil fungerer mye på samme måte som Wacom pennen min + tegneprogram har gjort... trykk hardere/press og det blir tykkere strek/mer farge osv.. (det heter noe fancy som jeg ikke kommer på nå) Men jeg har i mange år, kun tegnet sort/hvitt med denne sammensettingen.

I forrige uke snakket faktisk jeg og Lille om å kjøpe farger og bok til meg - jeg er treg... så treg at jeg ikke helt har funnet lysten til fargelegging, før nå - sikkert år og dag etter at den store dillen har lagt seg. Da kommer jeg dinglende.....

Jeg har funnet et fantastisk fargeleggingsprogram til Ipad, og med pennen er det kjempemorsomt! Man slipper masse fargeblyanter, og surr - og kan ta det frem når det måtte passe :) Helt genialt! Jeg ble sittende ALT for lenge med det i går kveld/natt. Masse valg i form av streker, brush, uttrykk, farger +++++ det er nesten som å fargelegge IRL. Man kan velge fargeblyantuttrykk, akvarell, airbrush ++ + MASSE ! :) 

Jeg er hekta....

Jumbo kom hjem i går, og jeg satt oppe til han kom (01) så da fikk jeg riktig kost meg ! Anbefaler deg å prøve. Så mye mer moro tidsfordriv enn å sitte og glo på en serie eller lignende! Og ikke minst... kreativt.... :) Lydbok på øret, og fargeprogrammet = ro i sjelen.. :) Appen heter "Pigment" og lastes ned fra Apple store. Noe er gratis og noe er betalte fargebøker. Man kan laste ned bøker og betale pr. stk - eller man kan betale rundt 30 kroner mnd. Jeg gjør det siste... uansett rimeligere enn påfyll av farger og bøker, så lenge jeg syns det er moro. Når det ikke er det lenger, er det jo bare å avslutte. :) 
 

Kaffe og påskestemning ...

 • 05.04.2017 kl. 09:01

Egentlig så skal det være kaffe og skolestart - fordi det er der vi er i produksjonen :) Men akk, akkurat i dag har jeg lyst å leve litt i nuet :p I går bestilte jeg en del mosgummi hjem. Det er et fantastisk morsomt materiale å arbeide med, og ikke minst til Scanncuten. Tykt, holdbart og samtidig mykt og fint. 

Mens jeg satt å surfet etter noe helt annet - dukket disse opp (bilde over, bilde er fra Lageraus.no) Søte, helt enkle eggeholdere og ikke minst ideen med enkle tegninger på - elsker jeg! Og prisen var ikke ille, 19 pr stk. 6 stk for 99,- Gjett om jeg har sittet hardt å ignorert visakortet :) Jeg fant masse fin og rimelig påskepynt, med ideer til - hos Lagerhaus. Jeg har ikke "oppdaget" denne butikken før i dag. De har ganske fine priser og mye fint :) 

Tenk deg disse da, ved siden av de rosa pastell eggeholderne... *smelte* Jeg er ikke så veldig søt, pastell og sukkerdame ( :-p ) men disse falt jeg veldig for. Akkurat når det gjelder sesongpynt, er jeg hakket mer søtere i stilen, enn til vanlig. :) Bånd, pynt, fjær, maling - det er bare fantasien som setter grenser når det kommer til kreativitet og hjemmelagede ting. 

// Innholder lenker //

Kreativ på jobb

 • 03.04.2017 kl. 22:33

Som mange vet, er noe av det jeg kan te meg frihet til - å være kreativ på jobb. I dag ble Guland ferdig. I tillegg ble store deler av kontoret helt ferdig, og på slutten fikk jeg satt navn på vannflaske. ♥ Flasken og vinylen er fra vinylhobby.

Deilig god, stor og ryddig arbeidsplass, og scanncuten er på plass. 👍

Rompa i været....

 • 29.03.2017 kl. 14:47

Hva skjer her da mon tro? 😂 Det morsomme med jobben, er at jeg kan være kreativ midt i arbeidstiden. Renholdsarbeiderne kastet (faktisk !) en pose med garn, som jeg hadde liggende på kontoret i dag. Dermed røk en plan jeg hadde om til noe annet.. foreløpig.

Mediapappa syns ideen er litt rar og nesten litt makaber 😂men jeg syns den er dødsøt! Om et par dager skal dere få se 😉må få tak i nytt grått garn først iallfall 😂😂🙈

Påske på forskudd ...

 • 26.03.2017 kl. 22:27

Dagen i dag har hovedsakelig handlet om påske. 12 jenter fra 5 trinn har vært på påskeverksted. Masse kreativitet og herlige ting ble tryllet frem. Det er så moro å se hvordan barna lager ting "utenfor reglene". De velger løsninger som vi voksne ikke ville gjort, for det er slik de skal brukes. Men det er jo nettopp det - de kan brukes til alt, bare man ikke er låst til en ide 😉

Kanylling - et nytt begrep jeg lærte av jentene i dag. Det er altså en krysning mellom påskekylling og kanin/hare. Utrolig hva man lærer på påskeverksted 😂

Kaniner på avveie....

 • 25.03.2017 kl. 11:29

Avveie eller hjemveie? Uansett, de er i en pose - på vei hjem til meg. Tross at jeg viste bilde av mitt kreative kaos i går, er det vel plass til liiiiiitt til?

Sycampen er i full gang i Sarpsborg, hos Stoffbutikken - og lyden av symaskiner overdøves av skravlende damer. Kjempekoselig litt øreslitsomt 😂

Om et par timer vender jeg nesen hjemover, da er det middag med mediapappa som venter og påskeverksted i morgen 😉

Det er ikke fullt.....

 • 23.03.2017 kl. 17:30

Før lageret sprekker? Eller før det ikke er plass til meg lenger? Eller før, jeg ikke slipper inn døra med pose i hånda? Eller......?

Jeg var innom Meretes Atelier i Grimstad i dag, og skulle avtale en dato for inspirasjonskveld. I kjent stil maktet jeg jo ikke gå derfra uten en pose i hånda......

Tassen er litt oppgitt, selv med kaffe i hodet - men jeg ❤ stoffene som ble med hjem. Lett blanding av kvaliteter. Er de ikke fine?

Meretes Atelier ligger i Grimstad, en nydelig butikk med supersøte damer. Hjelpsomme, blide og kunnskapsrike 😉 Butikken har både egen fb side og webside med butikk.

Jeg er begynt på ene armen på koften, men jeg er ikke helt overbevist om fargene mine. Men, jeg hater å strikke bakover så vurderingen går til at jeg liker de 😂😂 garnet er Dale Lerke, et nydelig garn å strikke med - samt godt for meg med eksem og kløe.

Det er ikke bare jeg som er kreativ. Skolen til jentene er ART skole, og i den anledning har de laget sitt eget tre, både inne og ute. Fine ord som man skal huske på i hverdagen

Og maskene går til......

 • 06.03.2017 kl. 23:32

Kofferten er nesten ferdigpakket, og passet ligger klar. For første gang (utenom Instagram) skal jeg dele med dere, hva som skjer de neste dagene. De som kjenner meg godt, vet at jeg er adoptert og 50% koreansk.

Nå har det seg slik at tilfeldigheter tar meg plutselig tilbake til landet, jeg forlot for 36 år siden. Jeg har aldri hatt behov, savn eller lengsel etter å se fødelandet mitt. Alle fakta om opphav +++ fulgte meg som baby, og jeg elsker pappaen min over alt på jord - noe som har vært med på å lage rammer, og tilhørighet som norsk.

Så nå.... plutselig får jeg muligheten til å se, lære og vite mer om mitt fødeland. Hva er mest spennende? Hva er mest skremmende? En liten periode blir jeg guidet og skal besøke bistandsprosjekter i Seoul. De neste dagene, skal jeg klare meg selv.

Et fremmed språk, fremmed kultur og kanskje fremmed utseende som 50% koreansk. Om få timer starter en reise og eg eventyr som kanskje vil gjøre mer inntrykk enn jeg klarer å forestille meg.

Mange lurer nok på om jeg vil oppsøke biologisk familie. Nei det vil jeg ikke. Jeg har min familie her, her i Norge. Min biologiske familie har bidratt til at jeg har fått det gode livet jeg har, og det er jeg takknemlig for. Men om jeg er spent? Det kan du være sikker på! ❤

Jeg er usikker på hvor mye jeg får oppdatert bloggen underveis, Instagram med. Men har du Snapchat, vil jeg forsøke å ta dere med til andre siden av kloden (nesten) og se hvordan opplevelsen blir... 💛 Vil du være med på reisen?

Snapchat : mediakaos

Ting tar tid....

 • 05.03.2017 kl. 21:42

Ting tar tid.... ca 2 år nøyaktig. Jeg har hatt båndene liggende kortere, men likevel lenge nok til at de burde stå på. Men nå ha koftene bånd. Båndene er fra møre bånd og vev. Jeg elsker fargen på dett båndet.

Koftene er wiola og røverkofta, som har vært til inspirasjon for mange. Bilde av meg i kofta blir brukt på nett i hytt og pine, uten referanse til meg igjen - noe jeg er litt ambivalent i forhold til hva jeg egentlig syns om det. Bilder av kun koftene er OK nok, men når det brukes av meg inni - tja. Jeg ble gjort oppmerksom på det her om dagen, at et slikt bilde ble brukt på fb. Det er jo hyggelig å være til inspirasjon, så jeg lander på at det får være OK

Det er så mange som vet hvor det er fra etterhvert, at folk er flinke å kommentere at det er mitt bilde 😂😜 så det løser seg litt selv, Hehe. Håper du har hatt en fin helg!

Kveldskos, tråd, stoff og vin...

 • 01.03.2017 kl. 21:05

Da er 2 kjoler klippet ut og jeg har tett symaskinen opp i stua. Jeg hadde 4m av dette stoffet og tenkte det var masse! Men nei 🙈 jeg burde hatt dobbelt. Så nå utnyttes alt jeg kan, for å få til planene mine. Jeg er veldig spent på om dette går veien. En annen ting er at tiden begynner å gå.... jeg har tatt livet litt for mye med ro.. 😂😂

Oh jul med din glede?

 • 30.11.2016 kl. 09:14

Novembers siste dag. Milo gjør en innsats for å rive ned den lille pynten som er satt frem, og kalenderposer skal fylles. En siste reise med jobb i morgen, avslutter årets reiseperioder, og man kan virkelig si julen kan komme. Dette er det tidligste jeg har gått ut i reisefri/fri på MANGE år. De årene vi hadde butikken, var en evig sjonglering med bursdager, reise, dobbel jobb +++ Jeg kan huske jeg har løpt fra vakt i butikken og rett i burdagsselskap til Lille - bakt på natta i forkant og reist på jobb, kort tid etterpå. Når man ser tilbake på det, så undrer man; hvordan i svarte fikk man det til? Eller orket ! 

Duken på bilde over, fikk jeg av pappas kone. Den er håndbrodert og er bare så fin! Det er så moro å få slike ting! Jeg har også fått noen av svigermor, som mediapappas bestemor har laget. Slikt blir det koselige minner av, både for små og store. 

I går fikk jeg endelig satt meg ned, og tatt frem noen hobbyting. Det er første gang på X antall måneder - jeg lager noe kreativt på eget intiativ, uten at det ligger gave, antrekk, nødvendighet eller lignende bak. Noe jeg rett og slett har lyst til, tenk på en stund, og ikke minst egolaging! Det gleder meg, og kjenne på følelsen av å kose seg! Julemusikken lød ut fra høytalerne i går - (medium kikket litt dumt på meg.. :p ) og jeg malte og koste meg. 

Kan du gjette hva jeg skal lage? Håper alle får en flott dag!  

Minni mus på kvelden...

 • 20.09.2016 kl. 22:24

Jeg har brukt litt tid i kveld, på å gjøre Minni Mus klar for rhinestone. På torsdag reiser vi bort noen dager, med jobben til mediapappa, så det gjelder å utnytte tiden godt nå, frem mot noen "Scanncutløse dager". Jeg fikk med meg et rhinestone sett da jeg hentet maskinen, og det virker som litt enklere enn til Silhouetten. Jeg endte med å teste det et par ganger bare, pga jeg kludret sånn med det. På Bernina B780 har jeg også crystal sett, som gjør mye av det samme som dette. Det er utrolig hvor mange metoder og verktøy, man kan ha - til samme jobben :-P 

Nå er hvertfall filen ferdig, og jeg må bare lage noe å ha det på - samt kanskje ha litt god tid, så jeg får lagd en tut på det. Jeg tenker det kan være flere som har lyst å se hvordan rhinestone fungerer. Det finnes masse flotte youtube videoer av det, men jeg er litt allergisk mot youtube på slikt. Se, stoppe, pause, spole, spolte for langt, hva sa hun, tilbake, frem, stopp - nei, takke meg til stille, bildetut jeg kan bla i selv.. hehe.. sær? Japp! 
 

Den perfekte....

 • 22.06.2016 kl. 11:24

Du skal sette i gang med det aller siste på prosjektet ditt. Finishen, den lille detaljen som teller - som skal avslutte. Enten om det er strikk eller søm, nå skal det perfeksjoneres. Men selv om man har et par kilo knapper - finner man de perfekte? Og har man nok? Noen som kjenner seg igjen? Det er frustrerende, og enten ikke finne the one - eller faktisk bare ha 1, av "the one". :-p 

Når vi er på reise, ender jeg ofte med å kjøpe litt knapper. Før var det mest søm, så da kjøpte jeg maks 6-7 knapper. Nå med strikking, og lengre jakker eller skjorter i sømverden, må antallet økes ser jeg. 

Jeg er så svak for "strikkeknappene". De finnes i forskjellige str og er så fine!!!! 

Men denne gangen gikk det. Anita hadde med seg knapper (!!!) til den hun strikket, og jeg hadde akkurat 10 knapper av stjerneknappene fra Marte Helgetun, og i en litt mindre størrelse enn på Wiolaen. Perfekt ! 

 

Juks deg inn i høyden....

 • 29.05.2016 kl. 21:48

Det er det jeg gjør 😂 Jeg er 164 høy og sliter tross helt "normal" høyde, med å finne lave motorsykler. Den nye sykkelen er litt høyere enn den gamle, akkurat det lille som gir den ekstra tryggheten. Hva kan man da gjøre?

Jo, da finner man en flink skomaker, en sånn som vi har her i byen feks. Og lar han trylle! 2 cm ekstra ble lagt til på mcstøvlene! Perfekt! Du kan helt klart få bygget de enda mer, vet om de som har bygd opp 5cm, men da blir de litt rare å gå med, platåsko de lux :-)

Er du lav og trenger noen ekstra cm - er dette absolutt å vurdere :-)

#skomaker #mcliv #mammaliv #høyde #kjøreutstyr #suzuki #fikse #mcstøvler #hobby #motorsykkel

Bye bye birdie

 • 25.05.2016 kl. 18:22

... by bye birdie, the motor birdie. Nå er sykkelen lagt ut for salg på Finn.no. Etter 2,5 takknemlige år, er ER5 forhåpentligvis snart på vei til nye eiere. Den er så fin! Liten og lett, og morsom å kjøre. Med nye dekk, og masse omsorg, deler og service venter den nå på ny eier. Kanskje en liten dame, som trenger en liten lav sykkel - som jeg gjorde den gang? ;) Det blir litt rart å sende denne her fra seg. I dag reiser scooteren avsted, som vi hadde i 2 uker? Medium ble forespeilt at det ikke ble noe oppkjøring til MC i sommer, og da ville han heller ta mopedlappen. Kjørelærer gav go - og dermed ble det plassert en scooter i garasjen. MEN! Så fikk han oppkjøring, OG i nær fremtid. Dermed skal scooteren ut igjen. :) Men den er nå solgt, og skal til Kristiansand i kveld :) Ikke helt lett å følge med på disse gutta alltid! Men hvorfor skal ER5 ut? VI har pr i dag 4 motorsykler og 1 scooter stående i garasjen. I morgen er det 5 motorsykler og ingen scooter. I dag kl 1530 skrev vi under på kontrakt, om ny sykkel! Jeg gleder meg som en unge, for det er jeg som skal få kjøre den nye! :) Jeg skal sørge for å plage dere med bilder av den litt senere :) 

Litt annerledes hobby - dørskilt

 • 30.03.2016 kl. 17:20

Silhouette Cameo maskinen kan brukes til mye rart. Blant annet til dørskilt... en stk plexiglassplate og vinyl = personlig dørskilt. Vinyl er ferskvare, noe jeg fant ut i dag. X antall cm og sikkert meter, endte i søppelet - fordi det var for mykt og dårlig. Med andre ord, ikke oppbevar i rull med brett på. Håpløst å få strekt ut igjen. Mulig det finnes en metode som ikke jeg kan, men for newbies som meg - ble det mye pell :-) 

Skiltet er nå på plass, takket være mediapappa og drill. Mulig det nå blir slutt på at folk spør hvem som bor her - det tok bare nesten 5 år, før det ble skilt på huset. Tanken er å lage et skilt til, med adressen på - og sette på hushjørnet. Nå har vi noen minimalistiske nummertall som knapt er synlige :-p Men jeg må bare samle litt mer tålmodighet, innen jeg setter i gang med nytt prosjekt :-)  

Dag 1 er over....

 • 20.03.2016 kl. 00:06

Først av alt! De som venter på bilder og mer detaljert rapport, det kommer! Men jeg har ikke prioritert å fyre opp laptopen, og overføre kamerabilder enda.

En stk bh er prøvd på, og må justeres kraftig. :-) Men det er jo nettopp derfor man er her! Mens andre kanskje tenker, "ååå så surt" tenker jeg faktisk "pytt sann" (for en gang skyld :-p) Det er nettopp derfor man går på kurs - fordi man ikke passer rett inn i boksen, og trenger litt tilpasning. Så i morgen er det friskt mot og nye oppgaver.

Jeg er overbevist om at jeg kommer til å trille hjem! Det er helt fantastisk å være gjest her, og kokken Lillebror disker opp med den lekreste maten, og drikke ++ kveldene fyker avsted, og før man vet ordet av det - er nok en dag med hyggelige verter over.

På kurset var det noen som kommenterte formene, med god mat, kaffe og godteri (fika). Men rund er da også en form! Det tenker iallefall jeg, etter denne helgen. For en gjestfrihet og herlig par - unike mennesker! :-)

Det var noen som spurte om jeg sov på rom med sjampis, ja det gjør jeg. Hehe.... Og ikke hvilken som helst!

Jeg svimer litt av, med bilder av en koppeske - som jeg la merke til i kveld :-) God natt fra Haninge

Et sted etter mitt hjerte....

 • 19.03.2016 kl. 09:57

Dag 1 av kurs er i gang og dette er et sted - etter mitt hjerte. Nespresso i kursrommet, hyggelige mennesker og ny lærdom! Fantstisk ? :-)

Interesse for BHkurs?

 • 17.03.2016 kl. 13:03

Den här kursen är en av de bästa klasser du kommer att gå. Vi säger "om du kan sätta in en ärm i en skjorta, så kan du sy BH". Efter att ha provat fram din unika storlek och bygel (vilken är viktigast i grunden till en välsittande BH) ? lär du dig många professionella bh-sömnads tekniker. Tanken är att när kursen är slut, har du ett anpassat mönster till dig och en vit egen sydd BH.

Som jeg har nevnt før, skal jeg på kurs til Bodil i morgen, hos Bwear. Kurset er i Stockholm og på Facebook gruppen min, har flere spurt om hvor kurset er. Det er forståelig at Stockholm ikke er like enkelt for alle. 

Nå har jeg sjekket med Bodil, om hun kunne tenke seg å pakke ned saker og ting, og komme til Norge og holde kurs. Og det kunne hun tenke seg! Så da er spørsmålet: er det noe av interesse? For da kan vi samle sammen, og lage til et kurs - sentralt (mulig Oslo er enklest) slik at flest mulig, fra hele landet kan delta. Jeg tenker at et høstkurs, er det beste - slik at man får litt tid til å melde seg på! :) I første omgang, må vi sjekke interessen for det, og så komme tilbake med sted og pris. Mulig vi kunne fått til et samarbeid, med en butikk eller utsalg - istedenfor hotell. Men det kommer jeg tilbake til.  

Så, kunne du tenke deg et kurs? 

For 2 dagers kurs, inkl alle materialer - betaler jeg ca. 2400,- Prisen må nok ligge rundt der, for et slikt kurs her i Norge også. Med dagens valutakurs, og for at det skal lønne seg for Bodil å reise over - vil jeg tippe at prisen vil ligge mellom 2500 - 3000,- for 2 fulle dager. Avhengig hvor det blir, og om hvor mye som inkluderes i kurset (utenom materialer) 

Automatisk tenker man Oslo, som det enkleste stedet å komme til. Det skal klaffe med flyvninger, og rimelig overnatting. Derfor sikter man hovedsaklig mot Oslo - denne gangen :) 


 

God morgen med slaps, vann, regn og plussgrader

 • 26.01.2016 kl. 08:44Overskriften beskriver greit værtilstandene her hos oss. Fra det nydeligste Olaf lignende snøverden, til grått og slapsete ingenting. Jeg er i mindretall når det kommer til snø om  dagen. Til og med jentene begynner å få nok. Om en mnd er vi på Gautefall, vinterferie - med studd hytte, 13 stk skal vi være i år. :) Så litt snø blir det likevel fremover, men forhåpentligvis, siste krampetaket. 

Bildet er fra London. En av mange fine stoffbutikker som finnes i en av mange tekstilområder. I fjor var jeg i London to ganger, en gang med guttene og en gang med Mediapappa. London er en flott by, som jeg reiste fra i 2003, etter en liten arbeidsperiode der. Det er noe med det, å være ung, og oppleve andre byer - med andre interesser og erfaringer enn feks nå. For 13 år siden var ikke stoffbutikker og håndarbeid det jeg oppsøkte, men designerbutikker - det hadde jeg til felles dengang, med nå :) 

I dag er det akkurat 2 uker siden operasjon, grensen for å bevege seg litt mer er passert, og ytterligere to uker til - så kan man begynne å bruke armen med løft og diverse. Det første som skal skje da, er symaskiner, stoffer, tråd - et deilig kaos skal frem! :) 

Nå skal jeg straks ut døra, og ha litt spennende "metime", mer om det senere - kanskje med bilder :-p Ha en fin dag :) 

 

#london #reise #familie #hverdag #foreldre #mammatid #mammaliv #håndarbeid #hobby #tekstiler #blogg #oppleve

Ettermiddagskosen.....

 • 11.01.2016 kl. 17:06

.....er sikret! Middag inntatt, bena høyt og lesestoff!

Tid for kos - søm og inspirasjon

 • 11.01.2016 kl. 11:18Jeg sitter å venter på filer til Symagasinet 03, som skal redigeres. i den anledning ble jeg sittende med kaffekoppen og titte bort mot hylla, der jeg har litt syting stående i stua. Normalt opp mot deadline, hverken syr eller strikker jeg noenting. Dritlei hele håndarbeidsfenomenet, og proklamerer høylydt og tøff at jeg ALDRi skal sy eller strikke mer. Nå er det kort tid til reiseperioden starter igjen.  Messer står for tur - og dermed har jeg litt lite tid til hobby/fritid. Hva annet enn sytrang melder seg da? :p 

Har du det slik noengang? At når du burde prioritere og disponere tiden din nøye - det er da alle avsporingene dukker opp? :) 

 

#tanker #håndarbeid #Jobbmamma #magasiner #altomhåndarbeide #bernina #symaskin #søm #syglede #håndarbeidsglede #hobby #sy #mammaliv

Gleden ved å sy, strikke, foto - eller hobby generelt...

 • 05.01.2016 kl. 12:13

Jeg sitter å ser gjennom bilder i sammenheng med jobb - og skal plukke ut bilder ++ til videre bokprosjekter. 2016 blir minst er like spennende år for min del, som 2015 var. Med enda en bokutgivelse sammen med verdens beste forlag; Gyldendal - reiser, messer, opplevelser +++ jeg elsker fortsatt jobben min. 2015 ble et veldig rykk og napp år, når det kom til hobby - jeg håper at 2016 blir et mer "stabilt" år, med mindre rot og mer strukturert søm :) Flere ganger har jeg nevnt at det å ha en hobby, er supert ! Det er ren reinkarnasjon om bare man finner tid til å sette seg ned med det. :) Men så er denne tidstyven. Min tidstyv har mange navn; lat, lite ork, Netflix, trøtt, og nevnte jeg lat? Det å rydde frem ting, planlegge +++ sliter jeg litt med. I tillegg har jeg ikke bare en hobby - noe som hadde gjort livet betydelig enklere både tidsmessig og ikke minst økonomisk (noe man bare delvis innrømmer, det siste.... ) Men i tillegg til søm og strikk, har jeg en dyr hobby, som ligger i bager i gangen.. blanke, fine, minneskapende ting.. men som også blir neglisjert. Hvert år betaler jeg kontigenten til fotoklubben, og tenker NÅ! Men i Mars, har jeg allerede vært borte 2 av 6 møter, ikke funnet tid til medlemsmøter +++ så da raknet det igjen... :) 

Strikking er kanskje det enkleste.. det kan man jo ta med seg stort sett overalt. Noe jeg ofte gjør. Reiser med strikketøy og Netflix er genialt. Men, så kommer en annen faktor inn, det tar så mye lenger tid!!!! I forhold til foto og søm, så er strikking... tregt.. har vel ikke såååå mye med sjefen som styrer pinnene? Eh.. ok, jo da litt.. men lell :) Surrevimsen meg, og tregstrikk, tja... bare passe kompatibelt. Men det har vel litt mer med tempoet jeg liker å rase frem i, enn strikkens kunst. Har du noen hobbyer som opptar deg? Tid og kanskje penger? :-) 

 

#hobby #homemade #håndarbeid #søm #sy #strikk #strikking #lageselv #foto #bilder #kos 

Nyttår, Canon og fest?

 • 29.12.2015 kl. 12:22 // Innlegget inneholder annonselink //

For en stund siden, mottok jeg printer fra Canon - innlegg - og det har tatt litt tid for å få testet den skikkelig. I dag bød første mulighet seg! Med Glossy paper, og Pages, ble det laget invitasjoner til nyttårsfeiring her hos oss. Glinsende, fine invitasjoner er moro å lage, og moro å motta (håper vi) 

Det er utrolig moro å lage unike ting, enten det er strikk, søm eller i papir som her. Det å få noe i hånda, som er spesielt og man føler er beregnet spesielt til deg - er hyggeligere enn masseprodusert eller en sms (syns jeg) Så nå er det bare å få fuglen til å slutte kvitre, passe mør og gyllen - så er vi klar til å dekke på nyttårsbordet! :) 

 

#nyttår #canonnorge #canonpixma #printer #skriver #blekk #moro #sponset #canon #invitasjon #homemade #hobby #papir #fest #feire #selskap 

Kan blinde føle fargeforskjell på garn?

 • 01.11.2015 kl. 15:08

Har du tenkt over det? Kan blinde strikke? Ja, det kan mange - kan de strikke med forskjellige farger? Mediapappa har redigert en lydfil, på vegne av NB Radio Arendal (Norsk blindeoforbund) Klippet er i sammenheng med denne flotte artikkelen i Aust-Agder blad. Rita Vindholmen har en sterk historie, som hun delte med 10 klassinger - i kampanjen "ikke tøft å være død", en kampanje om ungdom, rus, trafikk og hvor galt ting kan gå. 

Jeg ble intervjuet i sammenheng med butikken, Masker & Sting for 4 år siden - i NB radio. Da lærte jeg at mange blinde kan strikke, og tryller frem de vakreste ting! Men jeg må innrømme jeg ble imponert da mediapappa klippet til denne LYDFILEN og jeg hørte hva hun sier, om det med farger. Ta deg tid, lytt til filen - og bli imponert. :-) Bilde er fra Aust-Agder blad - Foto: Svein Walstad

 

Lydfilen er klippet av Radionyhetene og klippet er en del av NB Radios programdel 

 

#radionyhetene #norskblindeforbund #strikke #strikking #håndarbeid #hobby #strikkeglede #mammaliv #jobbmamma #side2 #nettavisen #kos #austagderblad

Hemmelig venn på en fredag....

 • 30.10.2015 kl. 15:30

To pakker i posten! Den ene var ikke sååå hemmelig da, men like moro å åpne. Den nyeste boken til Kristin Wiola Ødegaard, for en flink dame! Boken inneholder supermange flotte ting, og jeg kan nesten ikke vente med å få prøvd noe. bl.a Wiolakofte til barn - lukter nytt prosjekt her! :D 

Den andre pakken er en hemmelig venn gave. Jeg er med på HV runde, inne på Sykroken.no - og i dag var det pakke til meg! Supermoro å få så fin pakke i posten! 


Kortet gir ingen hint, så jeg er jammen meg ikke sikker..... :( 


For en flott gave! Garn og strikkeveske... fantastisk fine ting! :D #hemmeligvenn #sykroken #forum #internettforum #søm #hobby #håndarbeid #garn #strikk #strikke #canon #canonnorge #eos100D #side2 #håndlaget #giverglede

Woho

 • 22.10.2015 kl. 17:09

Juppi! Nå begynner utsendelse!

Symesterskapet

 • 19.10.2015 kl. 22:48

Da er det tid for å krype under dyna, og få med seg finalen! Det er rart å tenke på at i våres var jeg i oslo sammen med alle finalistene - da i deltakerutakelse. Tiden går fort! :-)

Loomi moro

 • 31.05.2015 kl. 13:17

Lille holder på med Loomi i dag. De populære strikkene. Ariel the mermaid er visst nålet, med youtube på ipaden - og stor konsentrasjon kreves. Moro når ungene finner hobbyting de liker. Disse strikkene har vel mer eller mindre vært en "verdensplage". Har du barn eller kjente som har hatt/har denne dilla? 
#hobby #barn #loomi #strikk #leke #håndarbeid #håndlaget #mamma #mammablogg

Liker du håndarbeid - bli med på tur!

 • 04.05.2015 kl. 09:55

Internettforumene Sykroken & Strikkeverden arrangerer sammen med Alt om Håndarbeide, ny messetur i 2016. Har du lyst å bli med? Tidligere år har det vært supermoro! ;) Jeg legger ut litt info her, så kan dere se litt på de forskjellige sidene etterpå, for mer informasjon. Messens FB side HER, Messens hjemmeside HER, og forumet Sykrokens FB side HER

Alt om Hånarbejde messen 2016
Tid: Tors 4 - Lør 6 Februar 2016
Pris: 3500,- pr.pers

Inkl: 
- 2x hotellovernatting (tillegg for enkeltrom) 
- 2x frokost
- Transport t/r messen (fredag)
- Inngang messen 
- Lunsj på messen 
- Middag fredag kveld
- Lett snacks ved samling, torsdag kveld
For de som er abonnenter på Strikk, Sy eller Kreativ Strikk - vil det bli lukkede workshops og goodiebags på fredagen. 

Påmelding: Mail med navn, adresse, telefonnummer til ta(at)altomhaandarbeide.no. 
Betaling: Betales til Jacobsen Publications A/S - Alt om Håndarbeide - 9046 11 61285 (Handelsbanken), senest 30 dager etter påmelding. 
Ved behov for bilag/kvittering, oppgi dette ved påmelding.

Verving: Har du vervet noen, må den som er vervet oppgi dette ved påmelding
Får du 10 eller flere til å melde seg på - får du refundert HELE deltakeravgiften din!!! Så spre det glade budskap og husk å be de du verver - om å skrive det i påmeldingen.

Foreløpig program:

Torsdag 4 Februar 2016 
For de som ankommer fly i tidsrommet 1330 - 1530, vil det være felles oppmøte på Kastrup. For de som ankommer senere, møter de direkte til hotellet, om ikke annet avtales med AOH. 
Klokken 20.00: Samling med snacks og litt info 


Fredag 05 Februar 2016:
0845: Felles transport til Rødovre hallen, der messen er
09.00: Workshops for abonnenter, mulighet for å se seg litt om og kaffe for de andre
1230: Felles lunsj 
17.00: Transport tilbake til hotellet
20.00: Felles middag 

Lørdag 06 Februar 2016:
12.00: Utsjekk fra hotellet

For de som ønsker en ekstra overnatting, så er det mulighet for det. 
Ønskes avreise søndag, må dette oppgis ved påmelding. Vi vil forsøke å sette sammen dobbeltrommene, basert på avreisedagene. 

Påmeldingsfristen settes til 1 Oktober 2016 - så nå har man god tid til å ønske seg eller spare til tur! Vi har 60 reserverte plasser, inkl enkeltrommene - så det gjelder å være ute i god tid, om du vil sikre deg en plass på denne turen 

Hver deltaker må selv sørge for reise t/t København. AOH står kun for reise mellom hotellet og messen. 
Jacobsen Publications A/S - Alt om Håndarbeide forbeholder seg retten til å endre programmet ved behov, eller kansellere turen ved for få påmeldte. Deltakeravgiften vil bli refundert i sin helhet, dersom reisen skulle bli avlyst av arrangør. 
#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre #håndarbeid #hobby #strikk #sy #søm

Min (pre-) midtlivskrise

 • 22.04.2015 kl. 12:35

Vi er intet mindre enn 4 stk, her i huset som lider av samme dilla. Og som jeg viste før, Nr5 - Lille på god vei! Knøtta har såååå veldig lyst, men tør ikke helt enda. Lille blir nok som Jumbo, begynner allerede nå og glede seg til lappen - det er 7 lange år :-)

Vi fjaser i vei om at til neste år, da blir det mc tur på alle sammen. Nedover DK et sted, da har Medium lappen og vi kan alle ta avsted. Om det blir noe, vil tiden vise.

Det er rart med hobbyer... Noen hadde hatt godt av å ha en, og noen har for mange :-p Når jeg surfer rundt i bloggverden, så tenker jeg det er mange som har sminke, klær, hår, dramatikk og provosering som hobby. Mye av tiden brukes til bilder, sminketips, legge igjen stygge kommentarer, skrive provosende blogginnlegg.... Nei, da er det faktisk bedre å innse at man er litt premidtlivskrise - og kose seg i frisk luft på denne her....

..... Men så har man han som ikke er helt pre lenger. Han ble 40 for 1,5 år siden - så han er innenfor - fullstendig midtlivskrise :-) Det er overraskende mange sykler rundtom, som "den andre halvparten" kaller midtlivskrisa. En større fornærmelse til sykkelen, enn eieren? :-)

#blogg #mobilblogget #mamma #mc #foreldre #mammablogg #mammaliv

Gliset !

 • 20.04.2015 kl. 16:56

Hentet fra service! 24 grader, sol og mc - eneste skåret i gleden heter dugnad på skolen - men kjipt kan kombineres med moro! Kjører bort! :-)

Vill med redesign

 • 13.04.2015 kl. 16:02

 

Kanskje det rett og slett er det man skal kalle det, når man følger enn ide helt hemningsløst? 

Jeg var så heldig å få være konfransier for NRK Deltakternes Sykonkurranse på Juleexpo 2014. Der handler det om å redesigne noe, og dermed løp fantasien litt løpsk med meg i natt. 

 

Skjørtet har jeg hatt en eller annen variant i hodet lenge, men så kom jeg til å tenke på, og ta det helt ut! Design trenger jo nødvendigvis ikke være praktisk, har jeg skjønt - etter noen episoder med project runaway. 

 

Men denne passer faktisk, og selv om den ikke kommer til å bli brukt i hjel - tror jeg den kan passe både til konkurransen og et par andre anledninger i løpet av livet. :-) 

 

 

 Stoffene er litt variert... Blonden har jeg hatt i mange år - kjøpt fra Meretes Atelier i Grimstad. Prikkestoffet er kjøpt i Rhodos by, for noen år siden - jakken er en brukt dressjakke. Knappen er fra Paris, og Paris jerseyen er fra Judsk Stoflager. :)

 

 

 

 

 

#håndarbeid #NRKSy #NRK #sy #søm #syglede #redesign #gjenbruk #symesterskapet

Påskeharen kan lages !

 • 12.04.2015 kl. 23:22

Kanskje litt sent å blogge om påskeharen? Men jeg fant disse bildene når jeg sorterte "ut" fra den gamle bloggen. Siden jeg viste hva Lille har laget i papir, fikk jeg lyst å vise hva hun og en venninne lagde til påske i fjor. Det er så gøy å se barn være kreative og lage noe. Og stoltheten når de viser det frem etterpå! 

 

 

To søte påskeharer ble til, pluss noen eggevarmere. Kjempekos å ha litt tid med de små, og kunne puste litt. (om man ser bort fra at det pep og hagla inn med mail i fristunden) Syns disse ble kjempesøte. Det er kit, som er kjøpt på Panduro.

 

 

 

#hobby #barn #mammaliv #mamma #mammablogg #håndarbeid lage #homemade #barnlager #kreativebarn

Uhu sier ugla !

 • 12.04.2015 kl. 23:02

Når Lille får dilla, er jeg glad vi har Silhouetten ! :-) 
Hun ville gjerne lage sine egne bursdagsinvitasjoner - og som sagt så gjort. Vi logget på Silhouettestore og fant en ugle, hun falt pladask for - og dermed var vi i gang! :-) Jeg er superglad for silhouetten i slike stunder, og hun koste seg glugg i hjel med dette. Deilig å se på! Uglen består av 8 deler som skal limes på, samt invitasjon på baksiden. Litt av en jobb for en liten kropp... 24 stk ble laget :) Barn er også kreative! 
#hobby #papir #kreativebarn #barn #mammablogg #mammaliv #hobbyliv #silhouette #lage #scrapping #barnlager #homemade #selvlaget #kos #moroforbarn
mediakaos

Arbeid og hverdag forenes kaos = MediaKaos.

Jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, og dermed bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - og med en lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer over hverdagsbloggingen, og det hele ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares før bruk.

Snarveier:
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.

Instagram


Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900
Brother Scanncut 700

Tidligere maskiner:
Bernina B780
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos