hits

Velkommen til messe

 • 08.02.2018 kl. 16:29

2 Februar åpnet dørene nok en gang til Alt om Håndarbeide messen. Dyktige kollegaer stod i kø, for å holde workshop, ta i mot folk, billetter +++++ det er et stort apparat som er i sving, når AOH er i gang. 

Shopping, godt humør - du finner det meste her. Neste messe er i Rødekro (Syd-Jylland) om du skulle befinne deg i DK i mars. 

Og når man er på messetur - så ender det som regel i artige og hyggelige opplevelser. Som feks afterparty - i et skredderi! Midt i blant tilpassede dresser og skjorter, danset folk og drakk øl. Eieren danset med målebånd rundt halsen - og var riktig så lykkelig :-) 

Fantastisk, og sannsynligvis ikke noe man finner for ofte rundt om. København Fashion Week var også denne uken, så det la ikke noe mer demper på stemningen - eller færre nordmenn i gatene! :D 

På bilde ser du den ene skredderen (venstre) man kan kanskje se på det på antrekket? :) Vennen til høyre er hans beste venn, designer og festsupport i natten. Utrolig artig å treffe spennende mennesker når man er ute på reise :) Skulle du ha lyst å besøke et SKIKKELIG gammeldags flott skredderi/Skredder - så skal du finne frem til Folketeateret, rett ved - ligger denne unike skatten. På veggen inne stod det 1871 - så de har holdt på en stund. :) 

Ut igjen...

 • 08.02.2018 kl. 10:26

Så har man hentet sitt 4 pass, og er klar for utreise igjen. Fra København -> Manchester, med 3 dager hjemme mellom. Men slik blir det av og til. I forrige uke var det motsatt. Manchester -> København med 3 dager mellom :-p 

Å reise mellom de tre byene er både moro og merkelig. Man blir en smule språkforvirret, samt at man bruker litt på å omstille seg. Fra kontoret i dag, med norsk språk i lunsjen - skal man kjapt switche over til engelsk i natt. Det man blir mest forvirret av, er egentlig å snakke engelsk - men skrive norsk og dansk på en og samme tid :-p 

Håndarbeid er det lite av for tiden. Selv om messen i helgen var aldeles super - som den alltid er !  Så strekker liksom ikke tiden helt til :( for de som er nysgjerrige på messen, kommer det et innlegg om den senere. :) 

2018 første syhelg

 • 13.01.2018 kl. 00:39

Det blir dessverre ikke så mange av de, første halvår i 2018. Men desto hyggeligere at årets første er lokalt - faktisk så lokalt at det er 5 minutter hjemmefra.

Klokken 1230 var vi på plass og fikk nøkkel. 1615 var riggingen i gang.

Og uten mat og drikke, duger helten ikke. Stine er en super kokk og stiller opp i helgen. Enkel men akk så takknemlig og godt, alle sydamene var superfornøyde!

Noen har kjørt fra Sola, Sandnes, Hurdal, Kristiansand, Fyresdal, Skien, Songe, Lunde, Vegårshei - og noen bare noen få kilometer. Utrolig moro at det både er lokale og tilreisende sammen.

Og jammen har jeg sett noe kjent, i flere av boksene/koffertene til damene :-)

Takk for en flott 1 dag, nå gleder jeg meg til dag 2!

Jul for alle penga...

 • 25.09.2017 kl. 18:08

 

Siste innspurt med magasinene før de skal i trykk, og hjem til deg! På messen i helgen, var det mange som kommenterte at det var fine modeller, som kom i magasinet. Nå skal det straks i trykk, og dermed kan du sy og strikke de selv :) 

Om jeg er kommet noe særlig lenger i julestemning selv, er jeg ikke heeeelt sikker på. Men nå nærmer det seg hvertfall at man kan starte stemningen, om man vil. Ofte er det halve ventingen verdt, å se gjennom julemagasinene og se på all den fine inspirasjonen. Alt annet syns jeg i grunnen kan vente. 

Pepperkaker, marsipan, surkål og julepølse - alt det får vente til desember :) 

Dagen derpå, messefølelsen..

 • 25.09.2017 kl. 11:28

.... er uten stemme og litt sliten (høres ut som en måke på Snap) og jobber med å sortere etter messen. Det var SÅÅÅÅÅÅ utrolig hyggelig at mange følgere både fra bloggen og Facebook stakk innom. 

Jeg er håpløs med hukommelse på folk. Mange som kom til standen, kjente jeg jo igjen ansiktene på. Noen fra tidligere messer, eller Facebookbilde, snap osv. Så står man der, mener man husker igjen personen, men ikke hvorfra. Så om noen fikk et ahablikk, eller skeptisk tenkende - er det ikke for å være uhøflig, men jeg trenger et hint eller ti - hvor jeg har dere fra :P 

Messer og arrangementer er den arenaen vi har mulighet til å treffe dere lesere på. Derfor er det veldig moro når dere kommer innom å hilser på. En annen ting som var veldig gøy, var at mange kjøpte boka mi! Både fra vår stand og fra andre som hadde den med! Nydelige tilbakemeldinger fikk vi også på den! Fantastisk! 

Gode venner svingte også innom standen, en fantastisk helg! Med masse flotte folk, og god mat! :D 

Flere av dere fikk nok hilst, evnt fikk et tilbud fra Stine og Kathrine. To fantastiske, blide damer som jeg er så heldig å både jobbe med i helgen, og være venninne med! Disse kommer du nok til å treffe flere ganger, om vi sees til messe! 

Jeg håper du som var til messen koste deg masse! Og at du ikke rakk det, får sjans å komme til neste år ! 

Sy en søm, og la den vandre...

 • 20.09.2017 kl. 10:34

I morgen pakkes kofferten igjen, og veien går mot Lillestrøm. Design By Me, åpner om 2 dager, og vi skal rigge opp i morgen. De foregående årene, har vi ikke fått varene våre - helt på slaget, hver gang. Fredagen gikk til å vandre rundt og LETE etter pallene våre. Jeg krysser fingrene og håper at alt kommer på plass i år, lett og problemfritt. Jeg er spent på standen vår i år, den tror jeg blir veldig bra, og med folk som fikser for oss i tillegg - må det jo bare bli bra! :D 

Dere husker kanskje fra Snapchat eller bloggen her at jeg drev å fikset på en Michael Kors dress for noen uker siden. Denne skal være med i bagasjen, så da får dere sett hva som ble gjort med den. :) 

Strikken ligger like urørt enda. Masse nydelige farger, som jeg så gjerne skulle ha satt i sving. MEN! Tiden må strekke til! 

Vil du være med på messe, så kan du følge oss på Snapchat i helgen ! 

Bli med på syhelg på Sørlandet - Januar 2018

 • 14.09.2017 kl. 11:00

Helgen 12 - 14 Januar 2018 arrangerer Sykroken.no sammen med Alt om Håndarbeide/BurdaNordic syhelg. En uhøytidelig, sy all weekend long der vi syr, ler, inspirer og koser oss sammen! Vi har ikke noe fast opplegg (utenom måltider og utflukt lørdag) så her tar du med deg det du selv vil. Tips kan være:

 • symaskin
 • stoffer
 • mønster
 • tilbehør
 • Evnt snacks og drikke (utover det vi dekker til med) 
 • Gode klær til utflukt lørdag (se litt lenger ned) 
 • Evnt sovepose/ligggeunderlag
 • Håndkle, toalettsaker og skift
 • osv..... 

 

 • Sted: Tromøya, Østre Tromøy Idrettshus 
 • Tid: Fredag 12 Januar kl 17:00 til Søndag 14 Januar kl. 15:00 
 • Pris: 1600,- 

Det er flere rimelige overnattingsmuligheter i området, vi har også kontakt med noen lokale hytteutleiere - si fra ved påmelding om du ønsker det. (Man må ha tilgang på bil for å komme dit)

! Men ! du kan også ta med luftmadrass og finne deg en krok. Evnt svime av på en av sofaene i lokalet :) Det vil være folk i lokalet døgnet rundt, og det er absolutt lov å sy døgnet rundt, om du ønsker det også :) 

Inkludert i prisen: 

 • Kaffe og te hele weekend
 • Enkel frokost lørdag og søndag
 • Lunsj lørdag og søndag
 • Middag fredag og lørdag 
 • Goodiebag
 • Snacks

Vi arbeider med å få noen lokale snacksbutikker, også kalt stoffbutikker - til å komme på besøk i løpet av helgen :) 

Vi håper så mange som mulig vil være med, vi har plass til MANGE :) Det er toalett og dusjmuligheter på stedet. Klubbhuset stod nytt i 2017 og er kjempefint, helt perfekt til oss som vil sy masse sammen en helg!

For påmelding, send en epost til ta(at)burdanordic.com - betaling ved påmelding (bindende påmelding) Du kan betale via Vipps, eller faktura. Si gjerne fra i eposten, hva du foretrekker. Ved påmelding må du oppgi: 

 • Navn 
 • Adresse
 • Telefonnummer
 • epostadresse

Velkommen til syhelg! 

 

 

 

Snørr og jobb...

 • 31.08.2017 kl. 21:36

Midt i snørr og lett feber, og en HAUG med jobb og jul - tittet jeg innom TedXArendal sine websider. Og jeg må innrømme - det ER litt gøy å få lov og være en del av dette fantastiske mediateamet! En aldri så liten ære faktisk... Skal du følge med på TedX helgen 8 september? Om du ikke har sett programmet enda, så ta deg en tur på web og sjekk det ut ! Det er mye snacks der! 

De siste to dagene har vi hatt besøk av det skjønneste paret fra Sverige, Japp - Lillebror og Bodil har vært her, HER - hos oss i lille Arendal! Lillebror feiret sin 50 årsdag med oss, så det er ikke bare TedX som føles som en ære i dag, men også det at de ville feire med oss! Kake, gaver, god mat, vin - alt som seg hør og bør, når man skal feire en flott mann. Utrolig takknemlige og rørte, over at de valgte å være disse dagene med oss her. 

Det er lite blogging om dagen, mest på grunn av mye jobb. Julemagasiner, magasiner ellers - TedX, snørr, nevnte jeg snørr? Den ene etter den andre faller ned i lett feber, huepine og snørr her. Som MP sier, kilovis med snørr... hahaha, dog tror jeg ikke det helt stemmer. Men vi er ikke alene, stakkars Bodil var også ganske tett hørte vi :) 

Helgen ble tilbragt i Gøteborg, Sy og hantverksmessan - AOH hadde stand, og min svenske kollega var på plass. Eller.. nei det var han ikke, da vi kom. Men han kom etterhvert. :p Skal blogge mer og vise litt bilder fra messen senere. Men en ting er sikkert, jeg likte denne bedre enn Stockholmsmessen. Men helt klart.. ingenting slår vår egen messe, selvfølgelig :-p 

Gyldendals høstlansering

 • 17.08.2017 kl. 17:14

Det er den tiden på året - Gyldendals høstlansering og nye bøker presenteres. I år har ikke vi/jeg noe bok i katalogen, men det er utrolig morsomt å være med på lanseringsfest.

Kjente og nye bekjente treffes igjen, og det er utrolig gøy å være en del av dette. :-)

Høytlesning fra nye bøker, og presentasjoner - spennende! :) og for de som Iiker det... en liten smule kjendisfaktor :-)

Design by me - kreativ messe!

 • 16.08.2017 kl. 10:51

Den 22 -24 September, arrangeres Design by me for første gang i Lillestrøm (Norges Varemesse). En hobbymesse, med stort sett alt innen hobbykategorien. Bake, sy, strikke, scrapping, perler, glass, you name it! Denne messen har jeg tro på! Jeg skal selvfølgelig dit med jobben, og som tidligere år (Juleexpo) skal vi være med på workshops og annet gøy! 

Har du lyst å ta turen? 

Billetten koster normalt 150,- ved å trykke HER, kan du forhåndskjøpe billetten til 90,-

Det er allerede mange som følger meg på FB, snap og her i bloggen som har skrevet at de skal komme innom å hilse på... og DET, er så kult, gøy og alle synonymer som tilhører. Det er noen som har spurt på snaphat om Jølle og jentene skal være med :) Jølle får ikke lov å være inne i messehallen, og jentene må nok dessverre være bli hjemme. Ellers, hadde kanskje ikke det vært så dum ide, og få de til å selge abonnement. Er det en ny greie kanskje? 

Men man vet ikke, plutselig ser dere kanskje Knøtta og Lille surre rundt der inne. Det er hvertfall ingen tvil, dette er en messe Lille hadde elsket! :) 

Mer info kan du finne ved å gå til www.designbyme.no

Håper vi sees! 

// REKLAME // 

Sove i paradis

 • 05.08.2017 kl. 06:25

Å sovne med stoffer på alle kanter og våkne til samme synet, må vel kalles å sove i paradis? I går ankom jeg Bodil og Lillebror, de herlige menneskene bak B,wear

Ferden går i dag til Lagga der vi skal sy i to dager. Bilen er jo full i stoffer, så det skulle gå greit å finne på noe der :-) Inspirerende og moro når man får bli med på slike treff.

Det er litt over ett år siden jeg lå her sist. Tiden flyr og på det året, kjennes det ut som jeg har kjent de hele livet og ikke minst opplevd utrolig masse - sammen med de. Mange kurs er holdt, og mange mil er kjørt. Tenk at disse to kjører seks timer hver vei, hver gang de kommer til Norge! Vi er veldige som får lov å "låne" de :-)

Og selvfølgelig, som alltid - la jeg meg stappmett og lykkelig :-) Men nå, er det frokost og en kjøretur som teller....

Linköping & håndarbeid

 • 04.08.2017 kl. 11:11

Det er kanskje ikke garn man tenker med en gang, når man ser denne gangen.. og jeg var litt skeptisk på vei ned....

Men det åpenbarte seg faktisk en butikk der nede. En litt begrenset, liten men dog strikkebutikk. Den ligger rett ovenfor kirka og lille torvet. Du må se nøye etter, for det er bare en dør... :-)

Litt lenger oppi gata ligger Ohlssons tyger. Her hadde de sluttsalg og 50% på alle salgsvarer. Jeg endte med 1 m, kun 1m! Ikke verst????

Enda litt lenger opp mot store torvet, ligger En liten koselig garn og brodeributikk. De butikkene jeg har vært innom, har rikt utvalg av Vikinggarn og Sandnes. Det varierer litt om de har noe "ukjent spennende". Men det er godt mulig å finne noe snacks i disse butikkene :-)

Om du går nedover i gågatene igjen, i samme retning som du kom fra - bare via gågaten, kommer du til symaskinhjørnet. Her gikk jeg ikke innom, men her var det maskiner! Alle merker og tydelig et serviceverksted :-) Det skulle også være en Husqvarna butikk, men den stod "lukket permanent" på.

Eller var det to butikker til. Tygdrömmar hadde jeg veldig lyst å besøke, men de var midt i flytting og åpnet ikke igjen, før om to uker. Men er du i området så besøk denne, de har rikelig utvalg og en del trykk som vi kjenner igjen fra Norge, til en hyggelig pris. I tillegg har hun en del som ikke vi så enkelt får tak i...

Tygriket - ligger også i sentrum, men det er en ganske så "standard" butikk, så jeg droppet den til fordel for å kjøre videre. Men den er også fin å besøke, om du bare snuser rundt og har god tid :-)

Vær obs på at Tygdrömmar har ny adresse, om du skal besøke de.

Nå går ferden innom Söderköping, noen som klarer gjette hva jeg skal innom der? :-)

Ekorn i fokus !

 • 27.06.2017 kl. 18:41

Har sittet i over 40 grader og jobber med SYmgasinet i dag. Nr 09 har utrolig mange fine modeller, og jeg har falt SÅÅÅÅ pladask for dette ekornet. Det er flere modeller med ekorntema på stoffene, men selve ekornet er jo til å spise opp! 

Jeg kommer definitivt til å sy en ! Og jentene er litt store, jada jada.. men denne kan få sitte som pynt i sofaen også :P 

Må bare nevne at jentene har i dag vært dekket av sjokolade.. :P Familiespa er absolutt noe å anbefale. Kjempemorsomt for både store og små. HAM HAM, etterfulgt av massasje for voksne (min andre i dag faktisk... ) og sjokolademassasje for jentene, stor suksess! 

Mens man venter....

 • 03.05.2017 kl. 07:21

Så har man vært hjemme 2 dager og er på vei til redaksjonen. 3 dager i Kolding venter, før en hjemmeperiode igjen. Mens man sitter på kaia, kan man jo bruke tiden på noe fornuftig? 😂😂😂

Inspirasjon fra bloggere....

 • 02.05.2017 kl. 19:29

Hver måned skriver jeg x2 brev. 1 til Symagasinet, og 1 til Strikkemagasinet. Og i tillegg til brev og kalender, prøver jeg å få med et inspirasjonstips. Jeg vet at forfatteren av anbefalt blogg - leser min blogg, og derfor er det litt moro å legge ut dette innlegget! Magasinet kommer for salg om en mnd tid, og i mens tenkte jeg å tease litt :) 

Det er utrolig moro å fremheve flinke håndarbeidsmennesker! Og jeg elsker å surfe rundt etter inspirasjonskilder. Denne gangen trengte jeg altså ikke lete lenge, da det jeg fant en ny inspirasjon å følge - for ikke lenge siden. Noen kjenner kanskje igjen hvem dette er? ;) 

 

Følger du den anbefalte bloggen? ;) 

 

PLUSS favoritter

 • 02.05.2017 kl. 14:59

Jeg sitter å jobber med innspurten av Symagasinet 7, og må få det meste ferdig innen jeg reiser på jobb igjen - til DK i morgen. Selv om bok nr 1, Sy din egen garderobe kanskje er gammelt nytt nå, brenner jeg like mye for å fremheve fine snittmønster til formfulle damer :) 

Jeg syns denne serien, som kommeri i Juni utgaven av Symagasinet er så fin. Fine modeller som passer perfekt til en dame med litt former :) Og mens du venter, kan du jo ta en titt i boken - om du har den stående. Det er mange flotte modeller der også! :) 

 

// Reklame for egen bok //


 

Strikk deg en kofte....

 • 28.04.2017 kl. 19:32

Eller 200 😂

Koftefesten 2017 er i gang og jeg er godt plassert bakerst å observerer. Ca 200 koftekledde damer sitter forventningsfullt å venter på at programmet skal komme godt i gang. Dette blir en annerledes og morsom helg!

Litt shopping på veien ble det også. Brokelandsheia har både sy og strikkebutikk. Verdt et besøk begge steder. ❤

Boklansering....

 • 25.04.2017 kl. 08:55

Så var boken 'døpt' og offisielt på markedet (egentlig for noen mnd siden 😂) En fantastisk dag i går, med masse flotte damer, boksalg oh gode tilbud som raste ut dørene!

Forberedelser må til. Men så er det jo så..... kvinner et forunderlige - og det fikk 2 generasjoner Dagsvik oppleve 😂 Petra hadde en litt rar og utslitt anatomi, noe som gav litt hodebry da hun skulle gjøres gifteklar 😂

Tusen takk til alle som kom til Tonje Brodering i går. Utrolig hyggelig å hilse på både nye og gamle fjes ❤Nå er jeg spent på hvordan denne dagen blir

Snart påskeferie !!!

 • 11.04.2017 kl. 14:15

Ikke lenge igjen nå! Om få strakser slåes macen av, og det er er påskeferie. Mediapappa har allerede hatt 2 dager fri, men jeg begynner først i dag. Dagen på kontoret startet med en enorm ommøblering, som tragisk nok, endte nesten som før. (Etter at alt har vært hit og dit :p ) Pulten gav et lite sukk på slutten, så da innså jeg at - den, må flyttes kun EN gang til. Så nå gjelder det :-p 

Hele oppstyret begynte med rollup. En roll up som skulle inn og på plass, og som skal stå fast på kontoret, utenom messer og besøk - den tar plass! Etter mye om og med, éndte den i enden av hyllene, og den ene ene hylla opp på toppen av de andre. Det er slike situasjoner, når man står på en kontorstol med både sving og hjul, tung hylle og ustødig balanse, at man ønsker seg en ekstra person i rommet :p Men det gikk! Så etter å ha kasta bort en halv dag, er det nå innspurt! :D Det er noen som har spurt hvor BurdaNordic har kontor. Vi/Jeg sitter i Kunnskapshavna i Arendal, i Eurekabygget. Det er samme bygg som Vitensenteret er. (de er i 1 etasje) i 4 etasje - heter det "vekstmiljø av kunnskapsbedrifter" - der sitter jeg. Sammen med mange andre gründere, småbedrifter og godt etablerte firma. En salig blanding. Veldig koselig og interessant miljø ;)  

Inspirasjon til påskesøm

 • 04.04.2017 kl. 19:41

På samme måte som strikk, er jeg "påskesøt" aktig..:) Jeg elsker disse små kaninene, de kan jo også fint pynte opp utenom påsken. :) Disse er fra SY/2011 så de må du finne i et arkiv. :) Men like søte for det? Og egentlig ganske så enkle å lage, som du kan se på høyre side her. 

Kyllinghusene er jo også søte! Og en fin variasjon til dorullnissebruk.. :p  Disse er fra SY03/2015 

Både husene og hønemor under, (SY03/2016) kan nok finnes på et bibliotek. Snart kan enkle oppskrifter kjøpes i AOH sin webshop, men foreløpig er ikke det helt plass enda (deler, men det er mange mønster som venter på å komme inn i arkivet) men følg med, plutselig dukker de opp :) 

Klassisk påskepynt er ofte enkelt og moro å lage sammen med barna. Både eggene (04/2014) og eggevarmerne er enkle for barn å lage. Sistnevnte er fra samme magasin. Litt er avanserte egg, finner du fremgangsmåte på, under her. Decoupage er noe mange drev med for noen år siden :) Under her, kan du hvordan man har laget disse eggene. Vil du ha magasinet, er det fra 04/2014. Inneholder reklame, omtale //

 

Inspirasjon til påskestrikk

 • 04.04.2017 kl. 16:34

Her har jeg funnet noen av mine favoritter fra magasinene, til påsken. Jeg elsker ting som er søte, til påsken - og disse er jo bare bedårende :) Kyllingene over er fra SY0317

Eggene under er fra arkivet, og fra 03/2012 altså et gammelt magasin. Men er du abonnent på Strikkemagasinet, har du likevel tilgang til oppskriften. 

Det samme gjelder disse supersøte kaninene ! :) 03/2014 

 

Inneholder reklame // 

 

Tregere enn tregest?

 • 25.03.2017 kl. 16:38

Av og til er oppfattelsen min noe treg. Ting man har sett mange ganger, blir man til slutt "blind" for. Kolofonen i magasinene våre, er noe som bare tikker og går. De er der liksom bare uten noe mer fuzz rundt det.

Så når jeg for en gang skyld finleser magasinene, og har god tid - oppdager jeg at kolofonen er endret. Jeg må le litt også, for jeg må jammen meg grunne over hvor lenge den har sett slik ut 😂😂

Nå er det full speed hjemover. Middag, en liten bytur og så sove. Det ble ikke for mye av det i natt. Ikke fordi jeg la meg sent (0130 er ikke sent på treff?) men det var innmari kaldt! 🙈 Jeg er slik som fryser av å tenke på kulda 😂 så det ble litt lite søvn...

i morgen er det påskeverksted med jentene i Lilles klasse. Gleder meg masse til å se hva de klarer å trylle frem ❤

Vår, sommer - iallfall en følelse....

 • 24.03.2017 kl. 10:48

Jeg har strevd med pakkingen i dag. 1 døgn til Sarpsborg, for å få resten av livet og planene til å gå opp - hva pakker man da? Utenom at jeg (jeg er et lite luksusdyr) tok meg i sukke tungt, da jeg kastet liggeunderlag og sovepose bak i bilen, gleder jeg meg alltid til å reise rundt og møte nye folk! Alternativet i dag var å enten avlyse, eller pakke bagen for 1 døgn. Siden Stoffbutikken ligger mitt hjerte nærme, samt de er samarbeidspartner i bøkene mine - gjør man selvfølgelig det siste. 

Dermed ble posen fra i går, fra Meretes Atelier pakket med i bilen, samt mønsterpapir og en kjole (som jeg skal la meg inspirere litt av) og planen er klar. Strikketøy er også med, Jeg mistenker nemlig at det er det, som kommer til å bli brukt mest. Det, og skravla... :p Morgentimene gikk til å surre for mye rundt, drikke kaffe og bli smertelig klar over alt rotet mitt på syrommet. For de som er på snapchat (mediakaos) så har dere vel kanskje fått med dere arbeids/pakkelysten i morges :) 

Men først er det et par timer på jobb. Solen skinner, og man kan nesten få en varm følelse av sommer. Følelsen av sommer er der, derfor skriver jeg nesten - for varmen er der ikke helt :-P Men i sola er det jammen meg deilig. Jeg må innrømme at når været er slik, er det vanskelig og ikke ta med seg kaffekoppen ut i sola, hele tiden. Å sitte inne på kontoret, og se UTOVER det fine været, er liksom ikke helt det samme :) Men men, om kort tid starter bilen igjen, og da er det strake veien mot Sarpsborg :) 

Man kan ikke klage, når det ser slik ut fra kontorlandskapet ?  

Med livet i koffert og hjerne på boks...

 • 30.01.2017 kl. 08:00

Etter en reisehelg føles til tider hue som bomull. Masse inntrykk, nye mennesker og ofte et tempo som ligger litt høyere enn helgene hjemme. Det er noe spesielt ved å treffe nye mennesker. Lærerikt, interessant og selvsagt utrolig hyggelig. Alle er vi forskjellige, og slik er det på kurssamlingene også. Felles for gruppen i helgen, var positivitet og godt humør. Jeg fikk ledd utrolig mye, og med sine raske kommentarer ble det mange gode stunder :) 

Nå er kursene ferdig for vårparten. 3 intensive kurser etter hverandre, en reiseperiode på 3 uker - som avsluttes med helg i DK. Alt om Håndarbeide messen går av stabelen, som vanlig - skal et knippe flotte folk være med oss på tur nedover.. 

Det er ikke en sannheten at jeg trenger mer tekstiler i hus. men hva skal man bruke som årsak når man haler mer i hus likevel? Trenger, behov, lyst eller hjerneceller på ferie? For mitt vedkommende, en kombinasjon av begge. Det som faktisk er litt gøy, denne gangen - er at jeg fikk lyst på noe. Syrommet er overfylt, det ligger en stor pakke i DK å venter på meg, og jeg finner sjelden noe ute på tur. Nettopp fordi jeg blir litt mettet. 

Så da jeg fant noen meter, så er det med blandet fryd :-p Lykke over å ha funnet lyst og glede i hyllene (og ikke bare plikt og samarbeid :-p ) og skrekk over hvor jeg skal dytte dette inn, når jeg kommer hjem :) 

Hverdagen er tilbake, med alt sitt tempo og gjøremål. Magasiner skal produseres, tekst skrives og godkjennes. Korrektur osv osv osv... Messetur klargjøres, og ja.... nevnte jeg at helgen er over? :) 


 

Ha ein fin mandag ! 

En rar uke...

 • 20.12.2016 kl. 09:41

Det har vært en rar uke! Den startet med besøk hos NRK P1+ med en morgensnakk om boken og søm. Utrolig artig å være med på. Jeg har vært i studio mange ganger før, da jeg drev med politikk- men den gang talte man andres sak. Nå sitter man liksom "alene" og litt sårbar, fordi man har ikke ferdige svar. De må komme fra eget hode 😂

Det har vært så mange hyggelige tilbakemeldinger etter programmet.  Jeg visste ikke at så mange fremmede hørte på 😉 artig å få masse hyggelig respons. 

I dag er siste skoledag. Huset ble ryddet i går kveld og jeg sitter nå på gjør siste innrykk med jobb, før man får ferie! Jentene hentes på skolen og så farer vi faktisk en kjapp førjulstur over dammen. ☺ Jeg elsker julemarked og stemningen i Danmark, har du vært der i førjulstida?

Deilig å holde boka!

 • 02.12.2016 kl. 11:42

I går på julebordet med Gyldendal, lå det en overraskelse til meg. Bok nr 2 var kommet hjem til forlaget! Gud så moro! Og fy søren, helt objektivt og alt det der.. så fin den er! Jeg er bare så fornøyd med boken! Den ble ikke så veldig mye tynnere enn bok nr 1, selv om vi gjorde en skikkelig innsats for å få den ned. :-p Men den er bare helt fantastisk fin! 

En megastor takk til verdens beste, tålmodigste, flinkeste Ann Kristin i Gyldendal norsk Forlag! Uten deg, kunne mye gått galt. Det er en fantastisk bok du har satt sammen med meg! Tusen tusen takk! 

Tusen tusen takk til alle samarbeidspartnerne, Stoffbutikken, Vinylhobby, Lillestrøm Sysenter, Janome Scandinavia, Bernina Nordic og Fotograf Thomas Andersen. Boken er helt perfekt og jeg er så glad, for å ha så mange flotte folk og bedrifter med på laget. 

Bare liiiiiiitt happy, over å kunne bruke deler av årets siste jobbreisedag, på å bla i trykkfersk bok! Sjelden jeg lar meg begeistre så mye over trykksaker, men denne altså. Hehe.. Nå er det straks farvel til Oslo for denne gang, og hjemmekontor ut året. Det skal bli så sinnsykt deilig å holde fort på sørlandet i noen uker nå. Kanskje man får tid til noen av alle "want to do" fremover ? :) 

Tips:

Følg med fremover, Gyldendal og Janome kjører en fantastisk konkurranse om kort tid, rundt boken! :D 

 

// INNEHOLDER REKLAME //

Det andre hjem?

 • 23.11.2016 kl. 14:32


Når man reiser mye, blir definisjonen mitt hjem = der sengen min står. Men i noen tilfeller er det ikke helt slik. Hver gang jeg kjører av ferjen, ( som mange andre kaller feriebåten Color Line) vet jeg at jeg har ca 2t ned til jobb. (evnt 2.5t) Kolding, er byen der jeg har min sjef og redaksjon. Kolding er en superkoselig liten by, som ligger ganske nære grensen til Tyskland. I norsk målestokk, er det nære. ;) 

Det å sige ned i stolen på kontoret, etter antall timer på reise er fantastisk. Å gå rundt i redaksjonen å snuse inn lukten av stoffer, garn og kreativitet (kan man det?) er utrolig beroligende og inspirerende. Kan du huske at jeg blogget om det å gå tom, for en stund siden? Følelsen av å ikke ha mer å gå på. Hvor henter man kreftene videre, til inspirasjon - når man ikke er inspirert selv? 

Så kommer jeg ned på jobb....

.. og finner ut, her finner jeg det. Allerede første gangen jeg kom til Kolding, følte jeg meg hjemme. Jeg har x antall timer og døgn her nede, siden jeg startet. Hver gang jeg tusler hjem fra jobb, kjenner jeg på en ro og trivsel - som bare kan sammenlignes med den man har hjemme - der sengen står. 

Jeg er utrolig heldig som trives så godt med det jeg driver med, og selv om jeg blir sliten og lei av reising og masse mennesker - ville jeg ikke vært dette foruten.

Har du det slik, med noen steder? 

Messehelg er over

 • 30.10.2016 kl. 16:19

Garn, tilbehør, stoffer +++++++ hobby i utrolig mange varianter, er observert og noe er med hjem. Sy och handverkfestivalen over Stockholm er over og en flott helg er over for min del. Sliten men på en fin måte, er reisen hjem påbegynt 😊

Og selvfølgelig var Bodil og Bwear der også. Jeg fikk også hilse på angelica igjen, Bodil og Lillebror sin datter. Fredag var vi ute å spiste med alle sammen. Utrolig koselig.

Og så fant vi ut... at når du spør nabobordet om å ta et bilde, får man med litt bonus her i Sverige 😂😂😂

En flott og helg, og en messe som er verdt å oppleve 😊

BH søm og godt humør

 • 02.10.2016 kl. 20:19

En helt fantastisk weekend med BHsøm, godt humør og mye latter er over. Lillestrøm Sysenter har vært hovedarenaen for helgas begivenheter. 11 flotte damer har sydd, med stor S i to dager. BHer her tryllet frem, i masser og jeg er så imponert over nivået på disse damene! 

Selvfølgelig er fantastiske Bodil på plass, sammen med Herr Lillebror. Jeg blir like glad hver gang jeg møter/ser de, og hjertet er blitt så glad i disse to! Det er fantastisk å se hvordan Bodil holder kursene. Med stø hånd, har hun overlevd dialekter og loset damene gjennom sømmen. Her kan du se et lite knippe bilder, la deg inspirere! Kursene nå i 2016 er fulle, men det er noen plasser igjen Januar 2017 

Man kan jo ikke annet enn å bli råglad av slike damer? For et humør, og energinivå! Tusen tusen takk for en flott helg til dere alle! Messehelg...

 • 04.09.2016 kl. 20:52

4 dager med messe er over. 4 dager på Oslo Design Fair, sammen med Novita. Helgen ble en fantastisk opplevelse (som dere ser i dårlige mobilbilder) med både godt selskap, koselige mennesker og stjernekamp på lørdagskvelden.

Kveldstrikking med vin, ventepåmatenstrikk, messestrikk - mye strikk med andre ord 😂

Obligatoriske kleine bilder med stjernekamp Håvard Bakke og Zook.

Når standen skulle pakkes ned fikk vi ta med oss garn. Ikke så vanskelige å be, ble det med noen poser hjem. Lene fikk størst "fangst".

Har du hørt om Novita? Mye fint garn. Spesielt innenfor ull/polyamid. Flotte farger og gode priser. Sjekk de ut. Masse gratis oppskrifter på hjemmesiden deres.

Neste prosjekt...

 • 29.08.2016 kl. 10:53

Sola skinner, hodet er tett - bok nr 2 gjennomleses skikkelig for endringer. Og samtidig er man såvidt begynt å sortere litt på neste prosjekt. Klok av skade, kan det være smart å ha litt ting klar... :-) Selv om dameboken er spennende og jeg gleder meg som en tulling - er 2017 like spennende! Og i dette prosjektet er det så mange spennende nye samarbeid, som venter. Det er en helt utrolig følelse, og vite at man nok en gang skal starte på et prosjekt som skal inn mellom to permer. Og siden jeg elsker å sy barneklær, er kanskje dette prosjektet - det som er mest spennende for ungene mine, og følge med på. 

Nå kommer den sinnsyke jobben igjen, og strippe ned antall modeller - fra en mappe som inneholder flere hundre modeller. Men først. dameboken!  

Noen av mine favoritter....

 • 25.08.2016 kl. 19:08

Med 50 modeller, skal det noe til for å finne en favoritt! Vi startet med over 200 styles, og jobben ned til 50 har vært pinefull :-P Men nå nærmer vi oss trykk, og resultatet er helt fantastisk. Her har jeg lagt ut noen av mine favoritter, det er fortsatt utrolig mange flotte modeller - men man kan nesten ikke vise hele boken heller... :-p Har du funnet noen favoritter her? 

 

Sniktitt på boka....

 • 25.08.2016 kl. 09:41

Omslaget er klart, og venter på mindre justeringer - før den er helt klar. Er du spent på hvilket utvalg som vil komme i boka? Jeg kan love deg, at det er mange flotte modeller. Vi startet med over 200 stykker, og en ting er sikkert - å velge ut under halvparten, er ingen enkel jobb! Men jeg tror og håper, at utvalget faller i smak hos mange! Tidligere bok, var i Pluss størrelser - denne gangen er det kun 34-44. 

Mange av modellene er sydd på ny, og fotografert i samarbeid med Stoffbutikken.no. To fantastiske damer har stilt opp med søm, foto og som modeller på toppen! 

Nå, hva syns du? :)  

Noen få timer igjen til ferie...

 • 08.07.2016 kl. 12:22

Om noen timer er jeg ferdig med jobbing, møter og kontrakter. Sommerfesten i går ble sen, men ikke verre enn at noen av oss - sitter på kontoret, første feriedagen :) Nå skal jeg straks sette meg i bilen mot Ikast, og få møtt Erik hos Jydsk Stoflager. 

Jeg håper alle har en fin juli uke! 

Mitt kreative univers..

 • 07.07.2016 kl. 11:56

Mange vil vel tro at det er snakk om syrommet, når jeg benevner det slik. Og ja, der er også et kreativt univers. Men ikke på denne måten. Jeg er utrolig heldig. Ikke alle gleder seg vilt til å gå på jobb. Ikke alle kan sitte timesvis på kontoret, og føle at timene er kortere enn klokka viser. I går var jeg oppe kl 04, og i perioder hanglet hue temmelig hardt :) Men så, så kommer jeg bak pulten min - og "hue løsner". Jeg elsker arbeidet, alt fra de tunge store oppgavene, håndtering av administrative ting, kreative prosjekter osv osv osv.. til de kjedelige korrekturtimene. Dagen ble avsluttet kl 20, og bena høyt. Et glass hvin og litt mer jobb fra hotellrommet, før jeg sloknet som en dupp kl 22 :) 

I dag er det på igjen kl 07, og nå sitter jeg å skriver ut et par kontrakter, løser noen layoutoppgaver, og skal straks avslutte - vi skal snart ha oppsummering og gjøre klar for sommerfest. På fredag er 3 uker ferie, uten gips på foten, tomme filbokser, ingen butikkjobbing = en skikkelig sommerferie!

Eneste jeg skal, er å lese korrektur gjennom de siste sidene i den nye boken. Men det er kos. Har du fått ferie, eller står du på kanten til å ta ferie du også? 

 

Lange, trøtte ermer....

 • 06.07.2016 kl. 06:51

En trøtt, lang, rar heading. 😊 så er man godt ombord i båten. Frokost inntatt og om et par timer, er man på vei mot jobb. Siste turen før sommerferien. 

Kl 04 gikk alarmen, trenger jeg si at jeg var litt trøtt? 😂og siden jeg sovnet 01, (noe som er typisk - man er livredd for å ikke få nok søvn, og så er det nettopp det man ender opp med) er jeg passe trøtt nå.

Håper alle får en flott onsdag!!!

Å jobbe kreativt...

 • 04.07.2016 kl. 08:21

Så var man foran maskinen igjen, etter en deilig ferieuke. En uke med jobbing, og siste runde til DK før vi alle tar ferie. Eller, nesten alle. Jeg skal kose meg med korrektur i sommerferien. Og nei, det er ikke ironisk :) 

Rett over ferien, skal nemlig siste rykk på boka gjøre ferdig, og den skal i trykk! Nå er 1 utkast ferdig, ting skal leses korrektur, feil skal rettes og siste finnish før vi skal i trykk. Jeg gleder meg så!!! 

Men først er det noen "vanlige" dager som venter, og så... begynner moroa! 

 

Korrektur...

 • 28.06.2016 kl. 16:04

Selv om man er på ferie, er det ikke alle andre som er det.  1 utkast til korrektur er på plass. Jeg har bestemt meg for å vente til neste uke, med å lese over - men måtte sniktitte på forordet. Det er så moro å se arbeidet, sakte men sikkert blir ferdig til perm. Ett og ett punkt blir ferdig og  boka tar mer og mer form. ... og ja! Det er like moro denne gangen, som sist :)

Syskole..

 • 15.06.2016 kl. 11:27

Bok nr 2 er som sagt i farta, og det skrives tilleggstekster, nye tekster, leses over gamle osv osv.. Syskolen er noe av det jeg egentlig ble superfornøyd med. Fordi den ble så utfyllende og god. Nå skrives det enda mer inn i denne delen. Jeg gleder meg noe veldig til å se det ferdige resultatet denne gangen, også.. :) Har du noen innspill hva en syskole må ha? Vi har en 6 siders oversikt over forskjellige tekstiltyper, tilpasning av mønster, målehjelp ++ og denne som er over her. Jeg tar gjerne i mot innspill :) 

 

Sybok 2 i farta...

 • 13.06.2016 kl. 10:05

Det arbeides på spreng med bok 2. Bilder tas, tekster skrives, nye modeller sys og denne uken skal de siste bildene tas. Turen går ned til Sarpsborg. for å ta de siste bildene. Stoffbutikken.no, v/Astrid og flinke Malin har stilt med stoffer og søm av modeller. Fantastisk innsats, må jeg si!. Jeg er spent på å komme ned, å se modellene og ikke minst, håper jeg på pent vær! Bildene skal tas ute, og jeg håper jo - at ikke damene må stå i regn og 5 grader... :-p 

 Boka skal denne gangen omfatte "vanlig" centilong. Det vil si 34 - 46. Plussboka er i str 46-56 med noen få fra str 34. Så dette blir et nytt spennende prosjekt. Til neste år, kommer det ENDA, en ny bok - men mer om det, etter at denne er sluppet! Jeg er utrolig heldig, som har en så spennende hverdag. Arbeidsdagene er ikke aldri like - og her jeg sitter ute i sola, og trykker på tastaturet - er livet fantastisk deilig! Kaffe i koppen, barna på skolen og stille arbeidsro. Nå skal jeg snart ta fatt på mer redigering, samt rydde utav posene fra turen. Mine poser, er ikke så mange - kontra det noen av de andre damene kom hjem med... hehe....  

Neste stopp -> Stavanger

 • 10.06.2016 kl. 11:51

Ingen flystreik! Det føltes egentlig helt greit å slippe det hinderet i dag.  Så nå sitter jeg på flytoget, på vei til Gardermoen og Stavanger.  Oslo viser seg fra sin beste side i dag. Sol og deilig.  Litt vind men flott likevel. Ofte blir man vandrende midt i sentrum når man er der, men i går gikk jeg helt ut på Aker brygge og nedover mot Grønland også. Grønland og Grünerløkka er områder jeg liker utrolig godt. Små koselige butikker og grønne lommer.

Sjalet fikk masse oppmerksomhet i går. Og det morsomste var at Kristin som er designeren av Wiola koften, stod på utsiden da jeg kom. Dermed ble hun første som så den. Slik er moro! Q

Det er alltid like rart og litt moro å være i en bokhandel, og se boka og navnet sitt i hylla. Kjempemoro at den finnes rundtomkring. Denne gangen var det Ark Eger Shopping som hadde den stående i hylla.

I helgen er det besøk på forskjellige garnutsalg.  En tur vi var på i fjor også.  Jeg gleder meg masse til å snoke rundt i hyllene på fabrikkutsalg. Sist ble det ikke så mye med hjem, lommeboka håper på det samme nå. 😉

Ung inspirasjon !

 • 31.05.2016 kl. 12:14

Side2 i Strikkemagasinet er morsom å lage. Spesielt fordi vi har en liten spalte der, hvor vi fremhever flinke håndarbeidsbloggere. I min følgeliste er det flere slike gode eksempler på inspirasjon. Sist utgave (nr6) tok jeg med Gretas hobby, en sjarmerende dame som har et imponerende produksjonstempo. 

I Strikkemagasin nr 7, er det en fantastisk flott ung dame med! Ikke bare imponerer hun meg med produksjonen sin, men også bildene! Høy kvalitet over hele bloggen! Jeg elsker bildene der hun setter sammen kjøpt og selvstrikket. Og ikke minst, unge strikkere! Love it! Iselin Mathilde kan du i tillegg til å finne henne i bloggverden, også treffe som ansatt i garnbutikk på Sørlandsenteret. En perfekt jobb til henne, vil jeg tro! Besøk gjerne bloggen hennes! :) 

 

Klirrende anbefaling... !

 • 23.05.2016 kl. 10:40

Hver utgave av Strikkemagasinet og Symagasinet (1 gang pr mnd) skriver jeg en hilsen til side 2 i magasinene. Der legger vi også inn en kalender, med hva skjer, og en blogganbefaling! Unni i magisk liv bloggen - er så flink til å framsnakke bloggere! Og jeg, er en av de heldige, som så overraskende fant et innlegg om meg selv der. Det er jo så hyggelig å bli lagt merke til! 

Min måte å framsnakke i dag, er å vise frem side 2, i kommende Strikkemagasin ! :) Der er nemlig en av bloggene, som jeg følger med. Gretashobby, er en fantastisk imponerende strikkedame! I en utrolig hastighet produserer hun de flottest ting, og i tillegg blogger hun aktivt. For meg som er over middels interessert i håndarbeidskategorien, er denne bloggen et dypdykk i inspirasjon. Innleggene er ofte med et glimt i øyet, og jeg koser meg når jeg blar meg gjennom bloggen til Greta. Verdt et besøk! 

 

#håndarbeid #hobby #blogganbefaling #fremsnakk #strikk #strikking #strikkemagasinet #altomhåndarbeide #jacobsenpublications #hobby #homemade #håndlaget #side2 #jobbmamma #mammaliv

 

Krampeinnspurt med strikkefavoritter

 • 18.04.2016 kl. 10:50

En fantastisk helg er over. Med mammakveld for 4 trinn, Tour de Vin og 78 årsfeiring for pappa. Utrolig hva man kan få skviset inn på en helg? Med god hjelp kom jeg i mål med klargjøring til mammakveld på fredag, og kl 19 var alle på plass. 

Nå er det bare 5 !! dager til jeg sitter på flyet mot Nicaragua. 24t reise, blir lang men morsomt å komme avsted. Jeg er så spent! Og kjenner kanskje, nå - mer enn noengang at jeg er spent, grugleder meg og alt på en gang :) 

Mot avreise, er det intens jobbing, for å komme i mål. Uka er helt fylt opp, av både jobb og familieting som må i boks - før jeg tar avsted! I dag er det Strikk0616 som redigeres. Det gir meg skikkelig sommerfeeling å arbeide med disse, og jeg gleder meg til sommeren! 

 

So much to do..

 • 14.04.2016 kl. 20:40

Dagene raser avsted for min del! Tidsplanen for Nicaragua er på plass, alt annet praktisk nærmer seg, og i morgen er det kun 1 uke til avreise. Det vil også si, at det er en uke der alt skal leveres inn og jeg skal ligge i forkant! Dermed er det duket for hektiske dager! I morgen er det min tur til å ha mammakveld, og jeg satser på at dagen går knirkefritt - og jeg får gjort alt jeg håper, innen førstemann kommer inn døra i morgen kveld! 

Jeg fikk masse spennende i posten i dag. To pakker, fra to forskjellige verdener - kan man si det? Sminke fra jane iredale og fadderbarn informasjon! :) For de som venter i spenning på mer blogging om Plan Norge turen - det kommer i morgen. Håper å få noen skikkelig bloggtidshull da! :) 

Mens jeg jobber - så er det moro å vise noen av favorittene mine, i det magasinet jeg jobber med nå. Og den flotte damen på bildet over her (Mørk, Lene) er en av mine overordnede. Sjefsredaktør, kul tittel? Får min redaktørtittel til å bli puslete.. hehehe.. :) Verdens beste sjefredaktør -  helt objektivt sagt selvfølgelig :-P  

Full gass - med mer på planen?

 • 04.04.2016 kl. 15:20

Grå start på dagen, men med frisk frokost og rolig kveld i går - går dagen som en lek :-) litt artig å se utover ruter, der det var superstille i går - ruser det folk og trafikk rundt i dag.

Å ha god tid på morgenen er ikke noe jeg alltid er like privilegert hjemme med. Så det er deilig med god morgen Norge på TV, dusj uten kaos og rolig tid til å sette på "fasaden" :-)

Normalt hater jeg selfies :-p Eller, jeg gjør det i dag også - men se så kule skoene er! Dagens outfit innlegg får man ikke her hos meg altså, hehe. Men i dag er et unntak! Skoene er fra

RE:designed by Dixie - dansk brand

Møte hos Gyldendal, med planlegging av bok nr 2 er unnagjort. Utrolig moro å se arbeidet skride fremover og at man stadig nærmer seg ny bok. Det er så mye å sortere og velge, at man blir rent stressa. :-)

Møte med Plan Norge venter - tenk at det bare er tre uker til avreise! Sykt! Jeg gleder meg så utrolig mye, det er et fantastisk program som er satt opp :-)

Og.... Shopping? Joda, hmm .... huff det ble litt i dag også. Kan man skylde det på litt ventetid? Det burde vært enda tettere program? Eller ikke :-p

Det skal bli helt ok, og sette seg på bussen etterhvert - og vende nesa mot Sørlandet igjen :-)

A weekend to remember...

 • 21.03.2016 kl. 10:54

Kjenner du følelsen - man treffer noen man umiddelbart blir glad i, og beundrer/blir starstrucked av? I jobben treffer jeg slike unikum innimellom - og denne reisen, ble en slik opplevelse! En gjestfrihet som får 5 stjernes all inklusivhotell til å blekne, en mat som får Michelin guiden til å være pompøs og uviktig - og ikke minst, personligheter som gjør at man får lyst til å pakke de i kofferten - og ta de med seg hjem! 

Men det som gjør det hele litt spesielt, er at Bwear - som står for Bodils wear, ikke bare er Bodil. Men Bodil og Lillebror. Og sammen er de dynamitt. Det er kanskje en del av dere, som allerde har truffet Lillebror på Stockholmsmessen, uten å tenke over at han er en del av "konsernet". Og en mann, som har et mer naturlig forhold til BHer - har jeg ikke truffet før :-p 

Jeg har alltid, og digger mennesker som lever ut drømmene sine. Som våger å satse, og som har skjønt at alt handler ikke om dollar og kroner, men det å gi livet noen år/måneder, med ekstra livsglede. For ekstra livsglede finnes virkelig i denne familiebedriften. Fra man møter Bodil og Lillebror på togstasjonen, går praten lett og man føler seg virkelig velkommen. Det er nesten så man kan bli litt stresset første kvelden, for de gjør alt så flott og godt for deg - at man blir litt flau. :-) Man kan kort beskrive slike mennesker, og det er godhjertede og fantastiske! 

Som jeg skrøt av første dagen, så var dette et sted etter mitt hjerte. Kaffe og ikke hvilken som helst kaffe! Man trenger virkelig ikke savne sin kaffemaskin, når man kommer til dette. :-) Noe det var flere kursdeltakere enn meg, som satte pris på. Dog sjokoladen, tror jeg at det var mest jeg - som gumlet på. Det var mye snakk om former, og mens jeg satt å mumset sjokolade - tenkte jeg lykkelig at rund er også en form! :-p 

Utvalget man kan velge å sy BH i, er ikke rent lite her. Jeg lar meg imponere av kassen som er tatt ned for anledningen, og drømmer meg (mens lommeboken/visakortet vrir seg i mareritt) bort i alle fargene, og de glinsende materialene :-) 

Jeg og Angelica (Bodil og Lillebror sin herlige datter) tyvstartet litt og begynte å tegne av, klippe ++ mens de andre ble målt. Man tar ikke mål under bysten, som vi normalt gjør, men over høyste punkt, og over bysten. MEN! Her kommer mennet... Vær nøye når du måler, og ikke minst. Husk, at et mønster skal ikke sys rett utav posen. Poenget med tilpasset mønster og kurs, er at den skal passe DEG! Når man starter med dette kurset, så ender man med å ha tilpasset en mønster, og syr en BH utra det. Ikke en bh, med et mønster - henger du med?

Mange ser mønsteret, tegner av, klipper ut delene og syr sammen. Så kommer resultatet. Om mønsteret er godt eller dårlig, avhenger for mange - om BHen sitter på første forsøk. Da er det et bra mønster - om ikke, er det dårlig. Men nei. Et mønster er utgangspunktet. Mønsteret må tilpasses, og rettes på - slik at du som er unik - får et unikt mønster som passer deg. Passer du rett utav posen, er du heldig! Det er de færreste som er en internasjonal centilong i kroppen. 

Mål nøye, og er du virkelig tøff - tegner du av på vlies, tråkler sammen og prøver deg litt frem. Du kan ikke montere den slik, men du får en anelse om hvor langt unna/eller nær du er. Så setter du i gang. Og selv om det ER mye jobb. Det ER virkelig ! mye tråkling og spretting... men så blir det så utrolig bra til slutt! 

Magen led ingen nød denne helgen. Jeg gav Bodil og Lillebror komplimenter, typisk meg - at her triller man hjem, man bør ikke gå på diett her! Fantastisk! Før vi ble skikkelig trygge på hverandre, trodde jo stakkarne at de hadde ødelagt min diett. Hehe... men den gang ei, motsatt. Jeg har aldri spist så mye god mat på kurs før! Eller så mye......... Etterhvert lærte de seg, at det var alt annet enn negativt - og at maten var himmelsk, og man ble ALT for mett - hver gang.. 

Å sprette, er en helt normal prossedyre etterhvert. Første gangen tenker man... oi, off.. andre gangen; nå igjen - 3: Ok..... Dette er Angelica, en herlig jente på 27, blid og like koselig (forøvrig et ord Bodil likte veldig godt... mysig.. :-) ) Jeg kvakk litt da de snakket om datteren første kvelden, før de omtalte henne i en sammenheng som en glad tøs... og vi bruker ikke akkurat det ordet i Norge, på den måten.... :-) Men ja, en fantastisk blid og glad jente


Som dere ser, så er faktisk kursene hjemme hos Bodil. Noe som gjør at hun aldri mangler noe, for lageret er ... oppe, eh... nede.. det er egentlig overalt i huset. :-P Men alt er innen rekkevidde, alltid. Og igjen, dermed blir det en hyggelig atmosfære, og en privat kokk :)
På lørdag begynte Lillebror å slukke alle lysene rundt oss. Jeg og Bodil satt som spørsmålstegn, og jeg tenkte stille dette var jo, hmm... i overkant koselig.... når han er ferdig å løpe rundt, legger han til at det er Earth hour. Ahhhhaaaa...... not on my mind at all..... Det er godt at andre, passer på kloden? ;) 


Søndag våknet jeg til koselige sms hjemmefra. Barfotede barn, i strålende solskinn - på nyoppsatt trampoline. Et sikkert vårtegn. Samtidig som man varmer seg på bildene, titter jeg ut vinduet. Jeg kan skimte tretoppene, og de ser hvite ut... 

hvite....? 

Joda, i sterkerste kontrast til vårbildene fra det søte sørland, ser det altså slik ut, utenfor Stockholm.. ikke helt det samme. Godt vi skal være inne.....

Kokken hadde spennende prosjekter nede.  Jeg måtte bare ta bilde av det. For det å være kreativ, er ikke bare å sy eller strikke. Men å dyrke frem egne grønnsaker er også en hobby, og ikke rent lite kreativ en! 

Dag 2, og like mange flotte, glossy farger å drømme seg bort i. Se på alle de fine låsfargene, visste du at det fantes så stort utvalg i materialer, for egen søm? Det gjorde ikke jeg... Dag 2, og ny BH! Ja du leste riktig. Det ble rent komisk da man skulle prøve min bh denne morgenen. For i butikken er jeg en C, og når gårsdagens målinger også kom ut med det - ja da tar man det. Men nei, et par til opp takk. Whaaaat? Så vær nøye med målingen. Men gårsdagen gikk knotete og sakte frem, og nr 2 gikk som en lek. Jeg leste gjennom mønsteret før kurset og det kan være smart. Det er noen punkter som gjøres annerledes, men man kjenner igjen gangen - når Bodil går gjennom de. Dermed hadde man ikke behov for å følge mønsteret slavisk underveis. Det "frigjør" litt hjerneceller... 

Fra rosa til gul! Bare fordi det er påske! Hehe, neida. Mønsterne er i flere str, men de er tilhører forskjellige størrelser likevel. Det første målet, tilhørte minste strpakken, mens det andre målet - da gikk jeg over på Påskegult. Mønsteret under her, er Annas - som du ser er str annerledes enn vi sier..70, 75 men de tilsvarer det samme. Man skal bare inn i en tabell og finne sine mål der :) 

Dag 2 startet helt fantastisk! Har du sett slik søndagsfrokost - på en snøfylt dag? Det oser sommer, selv om det ikke gjør det på utsiden. 

Noe av dette, får du med i kitet - om du bestiller det hos Bodil. Det er strikk til omkretsen, armhullene, stropper +++++ masse fin strikk, og alle til sin egen ting. 

Og når man har gått kurset... så er noen klar for å øve mer - og noen er klar til å hoppe etter Wirkola. Jeg tilhører nummer 1, mens noen - slo seg løs på chiffongen og kjører full speed forover. Tøft, men jeg er ikke der. :-) 

Og det er ikke bare til damer det finnes noe i shoppinghyllene. Man kan få kjøpt mønster til boxere, og med to forskjellige stiler. Forresten.. ser du hvem det ene er oppkalt etter? ;) 

Milevis med strikk. blonder +++ får en ny betydning her hos Bodil... Man blir nesten slått ut, over at det finnes så mye! Og for de som syns standen hennes er imponerende (for de som har vært der) hjemmet - er overdådig for en nerd som meg... :) Flere på Facebook gledet seg til actionbilder. Det blir det desverre ikke her, nå hvertfall. :-) Fargen er Peach og her ser dere et stk ferdig resultat. Kult? Det er fantastisk hvordan man kan ved snipp her, klipp der, justering og tilpasning - ender opp med noe som er perfekt til en selv. 

Kan man reise fra et hus fyllt med godis? Sygodis? Nææææ, det man ikke. Og når man får 3 fine bøker i hendene, klarer man å velge en? Næææ. svake menneske.. :-P I speedfart, ble det 3 bøker, og badetøystoff! :-) Syns du dette ser spennende ut? Da skal du kanskje vurdere å bli med på kurs - på Lillestrøm. Det vil bli arrangert kurs hos Lillestrøm Sysenter, høsten 2016. Prisen er ca 3000 - 3500,- inkl materialer og enkel lunsj, i to dager. 

Jeg kan ikke gi dere Lillebrors kokkeskills - men han vil være der, og de vil sannynligvis ha med seg materialer for salg. Det er 10 plasser, så her gjelder det å være først til mølla (vi har over 40 interesserte) Jeg kommer til å sende ut nyhetsbrev i forkant, så vil du sikre deg tildig informasjon - så meld deg på nyhetsbrev (i høyre meny her) 

 

Hvite hjul og bølgeskvulp

 • 03.03.2016 kl. 09:48

Det føles slik i dag. Bilen har allerede rullet over 8 mil, og jeg står å venter på ferjekaien. #denfølelsen som mange er glad i å tagge - når man akkurat kommer tidsnok.... Til å se bommen gå ned, og båten gå :-p

Det er en rar følelse når man er innom en bokbutikk, og finner seg selv der. Kan du se den? :-) Moro at fysiske bokbutikker tar inn boken. Og etter høsten, kanskje man finner seg selv i flere utgaver? :-p Og i tillegg får vi jo noen søte Skjebergdamer med mellom permene :-)

Håper alle får en fin dag. Jeg gleder meg til å komme hjem i kveld. Jobbe litt og så syyyyyy :-)

Herlig for stoffavhengige...

 • 02.03.2016 kl. 21:24

// REKLAME //

Dagens fangst, inspirasjon, you name it. Kort sagt, glede for en synerd!

Ny bok på gang, og Stoffbutikken er med!

Spennende? Kanskje ikke for dere :-p Men for en som ikke får nok tekstiler og tilbehør i hus, er det som å være i en godtebutikk - og komme til Stoffbutikken. Det er utrolig morsomt å samarbeide med Astrid og Malin, og den nye boken vil bære litt preg av samarbeidet. Jeg elsker å arbeide med andre kreative mennesker, og man kan ikke kalle de to damene for annet, enn kreative. Og ikke minst fyrverkeri, spesielt Astrid :-p Har du ikke sjekket ut butikken enda, så gjør det. (hvis du er syinteressert) www.stoffbutikken.no og liker du lekker innpakking? Da skal du iallefall sjekke denne nettbutikken! :-p  

Mine favoritter i STRIKK0416

 • 27.02.2016 kl. 08:20

Litt av helgen går til arbeid. Det er egentlig helt ok, når man tenker på alle de fine dagene vi fikk på fjellet i uka. Det er rart med det, jo mer jobb - jo mer kreativ lyst har jeg. Jo mindre tid til å sy/strikke, jo mer lyst til det. Koblingsfeil? Eller rett og slett bare dårlig på selvdisiplin? Det er vel i grunnen slik, i mange sammenhenger i livet. Lekser, jo mer - jo mindre lyst. Hehe... i mitt liv er ville, skulle, ønsket, burde, skal - ord jeg kan sjonglere med, i mange sammenhenger. Men ikke alltid i de riktige. :-p Bude jobbe, ønsker å sy - ville sy, skal bare.. osv osv.. 

En liten Albert Åberg bor det vel i de fleste av oss. Og så er det varierende hvor flinke vi er til å styre han. Jeg er nok til tider en liten blanding av Solan Gundersen og Karlsson på taket. Fryktelig optimistisk til at døgnet kan utvides, og uendelig klossete og vimsete i prosessene mot å trykke så mye utav dagen, som overhodet mulig. :-P Noen som kjenner seg igjen? Disse modellene kommer i strikk 0416, det vil si om et par måneder. Det er alltid moro å jobbe fremover i tid, samtidig litt skummelt. Fordi man skal være litt strukturert og tenke godt over, hva som kommer/kan skje. Å ønske noen god påske i juleferien feks, krever litt kontroll, hva man tror påsken vil bringe. Men moro? Absolutt..! Jeg elsker jobben min, og blir litt trist inni meg hver gang jeg snakker med folk, som har en jobb de hater. Jobb for å overleve, det blir et langt arbeidsliv. Men midt i all dårlig trøst for de - så er det ingen jeg respekterer mer! Tenk å være så sterk at man holder ut. Det står det respekt av. Hver morgen, står opp, drar på en jobb de ikke finner verdi - annet enn brød på bordet og penger til leien - og står i det. Jeg koser meg gløgg hver dag, og uner alle andre en slik glede over jobben sin. :) 

Jeg håper alle får en flott lørdag, og at de som avslutter vinterferien sin - har gode dager bak seg! God lørdag til alle sammen! 

 

#altomhåndarbeide #strikkemagasinet ##favoritter #strikkeselv #homemade #håndarbeid #håndlaget #jobbmamma 

 

Mine favoritter fra Symagasin 04

 • 10.02.2016 kl. 10:51

 

Sitter nå å arbeider med SY04, og som vanlig viser jeg dere litt favoritter :) Det som er finest med å sitte og jobbe slik, er at våren kommer inn på kontoret. Med vind, og kald temperatur ute, er det deilig å se bilder og tekster med vårlig innhold. Det er alltid rart å jobbe med "fremtiden" i disse magasinene. Vi er for lengst passerte påske, og er i gang med sommeren. Man får et merkelig forhold til tid, i det man setter seg foran arbeidet :) 
Fant du noe du likte? 

 

#symagasinet #altomhåndarbeide #søm #sy #syselv #lage #homemade #hobby #jobbmamma #Mammaliv

Bloggfri helg i København

 • 08.02.2016 kl. 10:05

Da er man tilbake til hverdagen igjen, og jobben er ramlet over en - som snøstorm i Juli. Hodet er tungt! :) Ikke bare bare å være på tur, lite søvn, mye trasking og mye god mat og drikke. ;) Men fy så moro! Og det er LENGE siden, jeg har ledd så mye - som denne helgen. 

I morgen er det videre til Oslo - og jeg forsøker så godt jeg kan, å hente krefter frem til 2 dager til på reise. Men kjenner jeg meg selv rett, vil jeg syns det er supermoro - når jeg bare først er avsted. 

Stoffer, garn, perler, skinn, hobby, håndarbeid... messen florerte med utvalg og gode priser (som vanlig) Folk shoppet, og det var superfullt overalt. Et godt tegn for oss? Det var utrolig koselig, og gruppen vår fikk god mat og drikke ovenpå, i lukket rom. Helt superdupert, å slippe 18meter kø for mat. :) For de som ikke fikk vært med i går, sleng dere på til neste år. Første helgen i Februar, reiser vi ned igjen - til verdens beste messe? ;)

 

#altomhåndarbeide #altomhåndarbeidemessen #sy #strikk #søm #lageselv #hobby #homemade #garn #stoffer #tekstiler #metervare 

Har du hørt om Oslo Runway?

 • 27.01.2016 kl. 10:55

Alle bildene er pressebilder fra Oslo Runway

 

OM OSLO RUNWAY (fjorårets tekst) 
OSLO RUNWAY er en ny, norsk motearena initiert av THIS IS PR i samarbeid med L´Oréal, Mercedes-Benz og Redken, med støtte fra Norwegian Fashion Institute (NFI). Norge savner i dag en arena hvor etablerte norske designere kan vise sine fremtidige kolleksjoner til innkjøpere, presse og opinionsledere. Under OSLO RUNWAY i august 2015 vil utvalgte norske designere få muligheten til å vise frem sine SS16 kolleksjoner til presse, innkjøpere og opinionsledere. Arrangementet vil fokusere på norske designere som allerede er godt etablert på det norske markedet.

I år skal OR arrangerer i Den norske Opera i Bjørvika. Er ikke det kult? utrolig stilig å kombinere to slike "kulturer" sammen. Den 9 Februar kl 12.00 går Mood of Norway over Catwalken, og viser frem kolleksjonen. Der skal jeg sitte. :-) Moods of Norway er en av flere visninger jeg skal sitte å se på. Trenger jeg si jeg gleder meg? Ganske ofte, men innimellom - elsker jeg jobben min, litt mer enn ellers. Akkurat dette, er et slikt moment :) Som presse, skal jeg få meske meg i nyheter, ideer og ikke minst designerinspirasjon. For å komme med på visningene må designerne godkjenne eller invitere deg, slik at du får et "sete" under visningene. Jeg skal på flere visninger, og gleder meg noe helt utrolig. For mange er catwalks og designermøter en drøm, når man er hobbysyer. Jeg husker mitt første møte med Tine Solheim, selv om det var i jobbsammenheng, har man lyst å be om en autograf. En stund etterpå traff jeg henne igjen på settet til "Det store symesterskapet", og noen måneder senere - var jeg og hun konferansierer under et arrangement på Lillestrøm. Det er rart hvordan verden og veier krysses? :) Litt senere skulle jeg få sjansen til å være med på et kurs, hjemme hos Tine - og plutselig så var den superflinke damen ikke en litt opphøyd, skummel designer  lenger - men en hyggelig, koselig dame som jeg fikk lov å bli enda mer kjent med. For mange er det å treffe en "kjendis" stort, og graden av kjendis varierer. Det kan være en nettprofil, designer, tvansikt, forfatter - men ofte reagerer vi likt, med litt stjerner i blikket og høy respekt. En slik følelse kjenner jeg på, for dette kommende arrangementet. 

 

Og tro meg, dere skal få oppdatering her - selvfølgelig ! :) 

 

#oslorunway #designere #mote #catwalk #jobbmamma #redaktør #moteliv #operahuset #stil #søm 

Da slipper jeg nyheten - BOK nr 2 !!!

 • 16.01.2016 kl. 14:13Kanskje noen husker at jeg jeg for 1 uke siden postet bilder foran denne døren igjen? Det vil si at arbeidet hos Gyldendal, er nok en gang i startfasen. For de savnet mindre str i Pluss boken (sier seg egentlig selv, at pluss bok mangler minste str... :p ) så kommer vi altså nå med bok nr2, for de i str 34 - 44. Over 200 modeller er levert inn, og skal siles ned... ingen lett jobb! 


Under her, gir jeg deg en liten smakebit av hva som er levert inn av modeller - og hva du kanskje kan vente deg, kommer i boken! :) Spennende!

+++++++ vanvittig mange flere... samtidig kan jeg slippe en mininyhet, og det er at etterhvert, kommer det noe for de mindre, minste og i "mellom" - også :) 

 

#altomhåndarbeide #gyldendal #jacobsenpublications #bøker #håndarbeid #hobby #sybok #søm #syglede #syselv #jobbmamma #redaktør #forfatter

Pluss favoritter

 • 13.01.2016 kl. 12:58

I SY03 er det et par flotte PLUSS dame modeller. Det jeg liker så godt med Symagasinet er at det modeller helt fra baby til stor dame! Dette magasinet kommer i Mars. #altomhåndarbeide #jacobsenpublications #magasiner #sy #søm #syglede #hobby #homemade #symagasin #syselv 

Babyfavoritter....

 • 12.01.2016 kl. 17:32

I går viste jeg denne sanseboken som en av mine favoritter fra Symagasin 03, som kommer i Mars. Hele babyserien er så skjønn! 

For å ikke spoile alt, så tar jeg bare med noen få.. men se så herlige modeller ! :) 


#symagasinet #altomhåndarbeide #jacobsenpublications #søm #sy #syselv #baby #mote #homemade #hobby #symaskin #magasin 

Sewing favorites - Symagasinet 03

 • 11.01.2016 kl. 15:11

Så var man i gang med Symagasin 03. Det er både positivt og stressende, på en og samme tid. Jeg klør i fingrene etter å sy, og samtidig er det stressende og ikke ha tid til det.  Det er litt slik som små trass barn har det. Jeg vil jeg vil, men får det ikke til ... :-) Livet er innimellom et lite kinderegg. Det vil si jobb + familie + fritid = overkommelig. Når de stundene/dagene slår til, er det bare å omfavne de - og kose seg glugg ihjel! :) 

Vi er akkurat ferdig med jul - og det føles litt rart å sitte og arbeide med påske. :-) Men slik er det, vi ligger en del foran den reelle kalenderen i produksjon. Men disse hønene syns jeg er så søte.. :) Sansebok, sanseklut - da jentene var små, lagde jeg små sansekluter. Man puttet cellofan inni dem, noen små lapper med ris i ++ ting skulle lage lyd, kunne kjennes på, smakes på osv.. jeg fikk minner om disse, da jeg begynte å redigere sidene om sanseboken. Super gave feks! 

Mye fint i månedens Symagasin 03! :) 

 

#altomhåndarbeide #jacobsenpublications #magasiner #håndarbeid #hobby #homemade #sm #symaskin #syselv #syglede 

Mine favoritter - Cozy knits

 • 10.01.2016 kl. 16:01

Arbeidet med Kreativ Strikk 0116, nærmer seg nå slutten og jeg finner den ene favoritten etter den andre. :) Magasinet inneholder 34 styles, så det er jo litt å velge mellom! Denne stripete, lette genseren elsker jeg fargene på! Og den grå under, er bare SÅ "cozy knit". Denne genseren og skjørtet klarer jeg ikke helt å bestemme meg for. Det er litt for retro tror jeg. Men det som er saken, er at jeg liker de, men ville ikke gått i det selv. Er man litt rar da? Hehehe... 

Genseren under, er jeg faktisk heldig å eie! Vi får kjøpe modellene billig (ikke menneskene altså.. :p ) og dermed blir det alltid noe med hjem. Den er så superfin i real life. 

Liker du noen av disse? 

 

#strikk #strikking #altomhåndarbeide #magasiner #kreativstrikk #jacobsenpublications #strikking #homemade #håndarbeid #strikke #garn #håndaebeidsblad

Effektiv dag som gav blodsmak...

 • 08.01.2016 kl. 14:31

Så er man i gang igjen! Og jeg er utrolig stolt og glad for å komme i gang med bok nr 2! Like andektig og spent, hver gang jeg står foran døren til Gyldendal. Ikke bare er døren stor og mektig, i forhold til mine 165cm over bakken, men det er noe med stemningen her også. Arbeidet med bok 2 er i gang, og i løpet av det neste året 16/17 skal vi ut med enda flere, men de kortene får dere ikke helt enda. Men jeg sier til alle syglade, gled dere. Det kommer noe for alle! Men først ut er en ny damebok. Jeg gleder meg så! Det er SÅ mye fint, og jeg og redaktøren min - klarer knapt å velge ut hva vi skal ta med.. hehe. 

Selv om hovedstaden hadde betydelig mindre snø enn oss på Sørlandet, var det kaldt nok! Fytti så sur vind det var. Jeg hadde med meg noen sko som svogeren min skulle hente, og mens jeg stod å varmet meg på kaffekoppen, kom jeg til å tenke på Petter Uteligger og kompisene - tenk å ha det slik hver dag. Får vondt langt inn i sjelen.... Selv om det er spennende å lage bok, og oppleve gleden ved å inspirere andre - var kanskje det mest spennende møtet i dag. hos Plan Norge. Turen begynner å falle på plass, og nå vet man at ca i slutten på April, sitter jeg på flyet for å se noe av det flotte arbeidet de gjør. Første steg nå, er å bestille time hos legen, så man får startet vaksinecocktailen, slilk at man er klar for Latin-Amerika. Det som overrasket meg litt, er at det faktisk bare er jeg, og min kontakt i Plan Norge - herlige Caroline, som skal reise ned, sammen med en dyktig fotograf. Det blir kjempespennende å oppleve - og jeg gleder meg utrolig mye til å se prosjektene deres. Visste du at Plan har MANGE andre prosjekter, enn bare utdanning? 

 • Holdningskapende arbeid rettet mot familier, for å få endret tankegang rundt jenter og skolegang
 • Childfriendly zone - i flyktningeleirer
 • Entrepenørskapsarbeid rettet mot kvinner
 • Selvforsvarskurs
 • Stipender for skolegang
 • + mye mye mer... 

 

Etter dagens møte, må jeg innrømme at jeg er kjempeimponert. Er du som meg, som kun har hatt kjennskap til fadderbarnordningen og jenteaksjonen? Plan går inn i lokalsamfunnene og hjelper helt fra "grasrota". For å kunne sende jenter på skole og arbeid, er det viktig at holdningene er tilstede for det. Holdningskapende arbeid, er derfor minst like viktig som selve skolegangen. Uten familien på laget, hjelper det lite med all mulige stønader og stipender. Jeg kan ikke si annet enn at jeg gleder meg, og ikke minst dele opplevelsen med dere. Teksten som jeg skrev til Jenteaksjonen 2015 kan du lese HER

Juryen som  bestod av Kjetil Manheim fra Blogg.no, Mari Siljeholm fra PR-byrået, Trigger, og Caroline Engelhart fra Plan Norge International har følgende begrunnelse:
Innlegget fra Mediakaos lyser av engasjement for saken. Det er velskrevet og bærer preg av at bloggeren har satt seg inn i problemstillingen. Det er flott å se noen bruke sin sterke digitale posisjon til å gi en stemme til de jentene som ikke blir hørt.

Denne teksten fant jeg plutselig på blogg.no, Plan Norges Facebook side ++++ det var utrolig moro at teksten min førte til en av de største opplevelsene man kan få! 

 

*************************

Men hva gav blodsmak? Jo.... jeg hater FB oppdateringer +++ som sier #denfølelsen. Thats it. Så skal man lokke og lure ut resten... Men i dag var det passende for min del. Og tillegg ville det ikke vært pust eller muskler uten melkesyre igjen, til å taste noe lenger  :-p Det er nemlig #denfølelsen når trikken er forsinket, 4 min. Og man løper som en tulling fra Jernbanetorget (og bare husk mitt forhold til trening) til bussterminalen. Og man er 3 minutter for sen.. 3 minutter!!! Hostekuler tilnærmet lik astmaanfall, dirrende ben fikk en stakkars mann til å flytte seg øøørlite mer til høyre, da jeg dumpet svett og sur ned på benken.... Sier det mest om kondisen min, eller innsatsen? For jo, jeg tenker det er jo en forskjell? For selv med god kondis, kunne jeg jo ytt og løpt så intenst, at kondisnivået ble passert, og blodsmaken likevel kom? Ja, jeg holder meg til den. Og så driter man i å tenke over at kondisnivået, ble vel egentlig passert i trappa - 200m fra trikkestoppet....... 

Men nå er kroppstempen noenlunde i vater igjen, folk har sluttet å tro jeg har kols, den hvinende pusten er stoppet, og jeg har følelse i bena. Jeg er på vei hjem!! :-) 

 

#plannorge #gyldendalforlag #sybok #håndarbeid #hobby #homade #søm #lageselv #Bistand #arbeid #altomhåndarbeide #jobbmamma

Snø, jobb og morgenstund (nåja....)

 • 08.01.2016 kl. 04:52

Det er kommet enda mer snø i natt. Det er så kaldt, tidlig og mye snø at til og med brøytebilene holder seg inne 😂 Med litt nød og flaks kom vi oss ut i morges, så jeg rakk bussen til Oslo. Håper bare mediapappa kommer seg opp bakken hjemme igjen. Egentlig glad det er buss og ikke fly jeg skal med i dag.

Alt med måte, er noe kong vinter ikke helt er med på - når det først snør her, så er det et eller annet han kompenserer for - for da skal det vises krefter! Så her vasser vi i snø, passe fornøyde - mens ungene er overlykkelige.

Dagen blir lang, 12t hvorpå 3,5 er møter, 8,5t reise. Den positive siden ved det, er at jeg kan sove litt til. I dag har jeg ingen forhåpninger om å jobbe på bussen!! De siste gangene har jeg åpnet laptopen, sovnet, og våknet på Lysaker. Effektivt!! 😂😂

Håper du får en flott dag!

Trendy strikk....

 • 06.01.2016 kl. 10:07

Strikk er og har vært, inn en stund. Det er kanskje ikke så overraskende. Men en ting som er litt overraskende er hvor mange som driver med strikking. Fra helt unge, til eldre. Det er fantastisk å se alt det flotte som trylles frem, på x antall - ikke-mulig-å-følge-med-på FB sider. I dag er det Kreativ Strikk, designermagasinet vårt - jeg arbeider med. Dert er så mye kult der. (Og ja, absolutt ikke kult også... hehe) Disse to er mine favoritter i første bolk. Vi lager over 50 styles denne måneden, så det er litt arbeid med magasinene - men gud så moro det er å lage inspirasjon til andre! :) Disse modellene kommer i Kreativ Strikk 01, som kommer for salg om en måneds tid. #kreativstrikk #altomhåndarbeide #jacobsenpublications #redaktør #håndarbeid #strikke #homemade #hobby #garn #mammaliv #jobbmamma #redaksjon

Mine favoritter - kommende...

 • 05.01.2016 kl. 21:09

Som alltid når jeg sitter å arbeider med et magasin, så blir jeg fristet til å vise frem noen av mine favoritter. I Strikkemagasin 02, som kommer om en måneds tid, har jeg disse tre yndlingene. Forskjellige, men likevel fine, og mine favoritter - på hver sin måte. 

Det er spennende å arbeide med magasiner. Eneste ulempen er at man får en usedvanlig høy "to-do" liste, som ikke er i nærheten av å bli innfridd. 70tallet er på full fart innover oss, både i butikker og i "lagedetselv"verden. Strikk og søm, mye bærer preg av fargene, stilen og snittene. Kan du like det? ;) 

 

#altomhåndarbeide #jacobsenpublications #redaktør #jobbmamma #mammaliv #homemade #hobby #strikk #strikkeglede #håndarbeid #strikkemagasin

Mine ultimate favoritter fra Symagasinet..

 • 02.12.2015 kl. 12:03

Denne gangen har jeg flere favoritter fra Symagasinet, og disse er mine helt klare innen barnemodellene. Elsker jentemodellene! Både jakke, kjole og bukse/genser sett skal sys her! :) Det er rart hvordan inspirasjonen kan sitte løst, når man ser gjennom magasinene. Elsker å "shoppe" meg gjennom, og kose meg med bilder, og ideer! Er du slik? 

#altomhåndarbeide #symagasinet #bernina #sy #søm #barn #mote #kos #syselv #håndarbeid #håndlaget

Symaraton i Sarpsborg

 • 16.11.2015 kl. 11:38

I helgen var jeg i Sarpsborg, og besøkte Stoffbutikken. Astrid Pettersen, en dyktig dame, har på rekordtid fått en flott butikk - litt utenfor Sarpsborg. I Skjebergveien 6 er det mengder av stoffer, tilbehør og alt annet du måtte trenge for å kose deg bak symaskinen. Rapport fra helgen, kan du lese på Alt om Håndarbeides webside. (link) 

Tidlig krøkes

Befinner du deg i Sarpsborg område, så ta deg en tur innom Astrid og Stoffbutikken! 

 

#stoffbutikken #altomhåndarbeide #søm #sy #sybok #hobby #håndarbeid #homemade #syglede #bernina

Syhelg i Sarpsborg

 • 13.11.2015 kl. 20:05

..... Utrolig morsomt opplegg! Gleder meg til resten av helgen!

Garn på vei til jobb....

 • 13.11.2015 kl. 12:50

Bensinpåfyll på vei til Sarpsborg - ble en ekstra pinne med på kjøpet. På Brokelandsheia ligger det en quiltebutikk, på vei opp til den - så jeg jammen meg garn også! Moro på tur 😜

Favoritt i Symagasinet 01

 • 12.11.2015 kl. 12:31Jeg sitter å jobber med Symagasinet 1/2016 - og dette er en av mine helt klare favoritter! Elsker 70´talls feelingen, og snittet, og og og.. hehe.. Trykket ville jeg nok valgt noe annet, men det er jo enkelt å justere til noe jeg selv liker. Ofte må man se "forbi" stoffene, fargene og kun se på design og snitt. Liker man det, kan man lage sin egen variant og få ett nytt favorittantrekk :) 

  

#symagasinet #altomhåndarbeide #jacobsenpublications #håndarbeid #bernina #symaskin #overlock #70tallsstil #mote #hobby #søm #sy

10 seconds of fame

 • 10.11.2015 kl. 08:29

Det er iallefall slik jeg tror det føles iallefall :-) 1,4 kg pr bok - det er voksne pakker som ble levert inn på posten i går. Det er utrolig moro å signere, og man får jo nesten et stikk av "kjendiseri" der man sitter å skriver. At noen vil kjøpe boka er jo bare superstas :-)

Her er det en travel morgen med full kaos, vann utover badet osv osv

Håper du har hatt en bedre start :-)

På vei til Stavanger

 • 07.11.2015 kl. 13:15

Da satt mam på toget, på vei til Stavanger. Nytt strikketøy og bok :-) Strikkehelg, jeg er litt spent på hvordan det vil være - på programmet er det mye flott iallefall!

#mobilblogget #iphone6 #jobbmamma #blogge #mammaliv #stavanger #strikkehelg #håndarbeid #strikking

Sy og jobb...

 • 06.11.2015 kl. 14:34

Straks er det helg, og de fleste tar fri. Her er det straks helg, og jobben begynner :-) Strikkehelg i Stavanger skal inntas i morgen - men i kveld blir det bare kos! Pinnekjøtt står å damper og gir julelukt i huset - for i kveld er det "julestrikkebord". Den faste mandagsgjengen samles til nattstrikk (vi får se hvor lenge jeg orker) å skal kose oss glugg sammen! Gleder meg masse! Først, skal SY01 arbeides litt med. Hva er dine helgeplaner? #altomhåndarbeide #magasiner #symagasin #strikkehelg #stavanger #reise #jobbmamma #strikkemagasin #strikk #håndarbeid #hobby #homemade

Favoritt i Kreativ Strikk

 • 03.11.2015 kl. 11:57

Jeg syns denne koften er aldeles nydelig, fra kommende Kreativ Strikk. Jeg sitter å arbeider med KS i dag - og denne under Nordisk Strikk, syns jeg var utrolig fin. Det er rart med det, når man sitter slik å arbeider - så finner man mye fint man har lyst å lage. Men det er svært sjeldent at tiden strekker til gjennomføring. :-) Dog er det moro å se modellene, og ikke minst se andre strikke dem. Det er mye glede i å se andres arbeid også... :-p 

 

#altomhåndarbeide #kreativstrikk #jacobsenpublications #redaktør #jobbmamma #mammaliv #blogg #side2 #mote #håndarbeid #strikke #trend #hobby #homemade

En sniktitt på julen?

 • 30.10.2015 kl. 11:15

 

Nå er det snart jul... eller eh... er vel kanskje en stund til? Men for de som skal lage julegaver og julepynt selv - er det snart jul.. :) Jeg sitter å arbeider med Strikkemagasin nr 13, som kommer som siste magasin fra oss i 2015 - og disse to ideene, er noen av mine favoritter. Så så søte? ;) Og det er ting man ofte pynter hjemmene sine med! Magasinet er i salg 22 desember, så det gjelder å strikke fort, med disse prosjektene. Men for en dreven strikker (ikke meg altså) kan både sokken og eggevarmerne strikkes på kvelden :-p For de som er abonnenter, er det jo litt bedre tid. 
Lager du julepynten selv ? 

 

#altomhåndarbeide #strikk #jul #julepynt #juleideer #magasiner #jobbmamma #juletips #abonnement #strikking #håndarbeid #hobby

Super messe i Stockholm over

 • 25.10.2015 kl. 15:50

Tre dager på messetur setter sine spor. Litt sliten men happy, nå på Arlanda. Førstemann er allerede flyget til Norge, mens jeg og Tonje venter på vårt fly. Fantastiske mennesker, messe, mat, fest ++++ men borte bra, hjemme best. Kofferten er stappfull, tax freen tømt og nå er hjemover 😃

Jeg skal få pakket ut, og tatt bilder i morgen ❤

God mat og tur på byen må til! :-)

Svenskene tenker på alt, et alternativ til de som ikke vil på symesse

1 dag på messen

Det går an å shoppe på flyplassen også! Litt sliten gjeng 😃

#arlanda #shopping #stockholm #syfestivalen #messe #kos #reise #hobby #håndarbeid

Blomster på døra

 • 21.10.2015 kl. 18:08

Den følelsen som mange sier, når det kommer blomsterbud på døra og det er blomster fra Gyldendal/redaktøren min.

I tillegg til ny sveis, er det blitt ny farge. Litt uvant men kan trives med det her :-)

Jippii!!!

 • 20.10.2015 kl. 13:57

Jubi dubi duuuuu..... Boka er i henda! Og den er sååååå fin :-)

Løp å kjøp! :-)

Bli med på tur!

 • 08.10.2015 kl. 12:56

Fristen for påmelding er utsatt et par uker, slik at flest mulig kan bli med oss på tur! Det er mange påmeldte, men fortsatt plass til flere! Messen er superfin og spennende! Er du glad i håndarbeid, og på jakt etter det lille ekstra? Bli med på tur! :) 

 

#laltomhåndarbeide #aohmesse2016 #jacobsenpublications #jobb #messe #hobby #håndarbeid #jobbmamma #mammaliv #homemade 

Nå kan du bla litt i boken !

 • 07.10.2015 kl. 12:07Ca 15 Oktober, kommer boken min for salg i butikkene. Den er litt forsinket fra Trykkeriet - men nå nærmer det seg! Gud som jeg gleder meg! Er spent på hvordan den blir mottatt. Nå kan du bla litt og se noe av utvalget om du vil! http://issuu.com/gyldendalnorskforlag/docs/sy_din_egen_garderobe?e=1324688/30528284

Jippi! :) 

 

#altomhåndarbeide #jacobsenpublications #blogg sy #homemade #hobby #sy #søm #sybok #garderobe #mote #syselv #hjemmesydd #hjemmelaget #bernina

Messetid

 • 28.08.2015 kl. 13:26

Det er utrolig lenge siden jeg har satt meg ned å blogget! Det har skjedd så mye med skolestart, ankelbrudd, flytting av konfirmasjon (en story i seg selv) og jobbstart, at alt har bare vært kaos :) Men i dag er jeg på tur igjen, jobb er startet for alvor - og jeg og ankelen er på tur alene. 6 uker og 3 dager etter ankelbruddet, er jeg endelig ute på vift alene igjen :-) Gave & Interiørmessen var noe man alltid reiste inn på, når butikken levde. Men nå er det mest for kontaktnettverket. I dag har det vært møte med de supersøte finnene i Novita. De satser på Norge og for dere som liker å strikke - gled dere!

 

Ellers er det jo som alltid, vanvittig mye flott her på messen. Både hue og ankelen er egentlig glad for at nesa skal vende mot Gardermoen igjen om 1 time :p Tur retur føles helt ok i dag. :)  

Jippi!! :-)

 • 20.08.2015 kl. 17:04

Gyldendal next

 • 20.08.2015 kl. 11:44

Så er man haltende på plass i bilen, på vei til Oslo og Gyldendals høstlansering. Spennende!! :-) nytt prosjekt er på pinnene også! :-)

Ny uke

 • 17.08.2015 kl. 09:07

Ny, spennende uke er i gang! Mer jobb og full gass. Skolestart for 4 barn, jobb i mengder og det store spørsmålet: kommer gipsen av i morgen? The big question!! Gleder meg sinnsykt til å få den av nå. Humper rundt med en krykke og er bedre enn noengang - men er veldig spent! :-)

Håper du får en flott, spennende uke med alt som skjer hos deg!

Helg og jobb

 • 15.08.2015 kl. 10:53

Helg er ikke alltid unisont med fri - og denne helgen er en av de. Syveiledning skal oversettes, så det er bare å hente frem arbeidslyst å sette i gang :-)

Litt - mye stolt!

 • 12.08.2015 kl. 15:15

I dag kom boken ut på web med info, og jeg er enda mer stolt enn i går - hehe. Boken kommer for salg om en mnd tid.

http://www.gyldendal.no/Fakta-og-dokumentar/Hobby/Syboeker/Sy-din-egen-garderobe-i-stoerrelse-34-til-56

Fordeler som "forfatter"...

 • 11.08.2015 kl. 20:11

Som "forfatter" får man noen herlige opplevelser. I seg selv, reiser jeg utrolig mye, og opplever nok mer enn den gjennomsnittlige kontorrotta gjør :-) Deriblant er det høstfest hos Gyldendal, noe jeg hååååååper gipsen er av til, så jeg kan delta "skikkelig". Det var utrolig koselig å oppleve sommerfesten, så nå gleder jeg meg til å treffe masse spennende folk, på høstlanseringen. Boken er beregnet ut i salg, litt over 1 måned etter høstlanseringen, og jeg er sååå spent..

#gyldendal #høstfest #lansering #bok #sybok #syselv #håndarbeid #hobby #bok #forfatter #forlag #snittmønster #altomhåndarbeide 

Sybok som nærmer seg ferdig...

 • 11.08.2015 kl. 17:09

Jeg gleder meg vilt og hemningsløst - og ikke minst ubeskjedent over å se side for side, bli klar i syboken! Om en måneds tid ligger denne boken i trykk og kommer rykende fersk ut til bokhandlerne og meg! ;) Over 200 sypakka sider, er straks klare, og jeg kan knapt få uttrykt hvor spent jeg er på mottakelsen! :D 

Her er en oversikt over modellene som er med. Hovedsaklig er de i str 46-56 med en god syskole med, som viser hvordan du tilpasser modellene - etter dine mål. Det er noen modeller som går fra 34 - men det er som sagt hovedsaklig store størrelser i denne. :-) Her er alt fra nattøy, sommerklær, til vintertøy og ytterklær. 

Jeg føler meg som et spent lite barn... :-) 

 

#sybok #gyldendal #snittmønster #sy #syselv #hobby #syglede #Søm #bernina #mamma #jobbmamma #altomhåndarbeide #forfatter

Ny dag

 • 02.07.2015 kl. 07:45

Hvis man hadde alt vettet intakt, ville man gått å lagt seg tidlig i går. Opp kl 0230, det ble en lang dag. Uheldigvis for meg, har jeg ikke alt vettet intakt - så jeg la meg 01.... Jippi. Med andre ord, helt selvforskyldt utrolig trøtt i dag :-p

Men jeg fikk oppleve verdens fineste restaurant ved fjorden, nydelig mat, god vin og flotte kolleager. :-) Nå: ny dag på kontoret før sommerfest i aften. Håper dere får en flott dag alle sammen!

København, sol og tiiiidlig

 • 01.07.2015 kl. 08:03

Litt annen standard på togene i Dk enn de norske statsbaner hjemme. Disse stolene og kupeene er faktisk behagelige å reise med :-)

Og om man titter vinduet, har man en litt annen reklametype, enn hjemme også :-) dagen er 5,5t gammel og man er på god vei til jobb. :-)

#canon #canong7x #mobilblogget #copenhagen #københavn #jobbmamma #danmark #mammaliv

Siste reise

 • 01.07.2015 kl. 03:56

Det er nesten så man føler seg litt småfull, etter 2,5 time med dårlig søvn. Livredd for at klokka ikke skal ringe, og i tillegg gufne drømmer om at den faktisk ikke gjorde det - ender med lite søvn :-)

0230 inn på badet og litt døddrukken i blikket, inn i dusjen. Man mangler alle freshe innslagene som man ser mange skryter på seg, ved norgenfriskhet. Ansiktet blir bokstavelig talt satt på - og ut døra for å rekke 0350 bussen til flyplassen.

En liten pause i København, før toget videre til Kolding - ipad er fylt opp, bok og strikketøy i veska. Gjenstår å se om det blir brukt, eller bare soving :-p

Hektisk

 • 16.06.2015 kl. 13:42

Litt hektiske dager, og lite blogging :-) En superhyggelig strikkekveld i går, og i dag har det gått i ett. Kort kaffebesøk innimellom jobbing :-)

I går var jeg oppom Quilt'n som skal legge ned :( Supertrist. Siste gode butikken her i byen forsvinner nå. Jeg pleier å dra innom meretes i grimstad for spesielle ting, og nå ryker siste alternativet mitt her. Men men, det er vanskelig å drive uten og tjene penger. Det har man prøvd selv :-) Jeg fikk noen småting med meg hjem :-)

Helt ok

 • 11.06.2015 kl. 11:43

Helt ok arbeidsforhold i dag! Nå gjelder det å nyte dagene, før dritværet som er varslet, slår inn! I dag ble siste jobbreise før ferien bestilt, gleder meg til å ha med familien ned på jobb, denne gangen. Ikke minst gleder ungene seg :-)

Starstrucked & Pascal

 • 10.06.2015 kl. 09:41

I dag fikk jeg startet dagen med frokost hos Pascal! Og jammen fikk jeg ikke hilst på, snakket med og sett litt rundt også! Etter å ha sett Pascal  på tv3 - så må man jo bare bli litt starstrucked! Så starstrucked ble jeg, at jeg ikke turte å spør om en selfie. :-p Vi skal tilbake å få goodies senere i dag, så da må jeg kanskje ta til meg motet. De har nå en kaffebar ved siden av selve kafeen, i Tollbugata. Lyst og flott sted. Jeg elsker Pascal sine makroner, som han sier selv jeg blir glad i munnen min

Det er rart hvordan en så enkel ting, kan få en til å "sveve" litt, gjennom neste møte :-) Nå gleder jeg meg til å komme tilbake, få med meg goodies, og kanskje kjøpe noe godt med hjem i tillegg :-) Først er det et møte til, nyte sola litt - før 4 timer på buss venter. Har din dag vært bra hittil? 

#oslo #mamma #mammablogg #jobbmamma #reise #møter #gyldendal 

Juhu! :-)

 • 09.06.2015 kl. 19:52

Liv og røre på Gyldendals tak. Kjempemoro! :-) god mat, koselige folk og god drikke. Kan det bli bedre på en tirsdag?

Jobbe jobb

 • 09.06.2015 kl. 12:40

Som noen sikkert vet, så er det jeg som eier Sykroken.no. Det er et internettforum for syglade mennesker, som ble startet i 2007. I disse dager er vår verste konkurrent FB. Alt er så lettvindt der. Den personlige forumfølelsen taper mot hurtig, raskt, enkelt likesamfunn :-) Alt foregår på FB.

I 2007 var folk veldig opptatt av nettvett. Ikke legge ut bilder, uten at internettstedene var "lukket", og at man visste at bildene ikke ble brukt av andre. I dag er saken helt annerledes. Folk legger ukritisk ut bilder på "lukkede FB" sider, og tror at omverden ikke kan se hva som skjer. De glemmer at plutselig har FB solgt bildene til en reklame, eller at noen andre bruker bildet - med rett. I det du laster opp til FB mister du faktisk retten til bildet ditt :-)

Jeg sitter å redigerer litt og ordner kode i forumet, og tenker på hvor lenge lever det? Forumet var første i sitt slag, i 2007 og er i dag siste store uavhengige sømforumet. De få konkurrentene som har dukket opp, har måtte gi tapt etter kort tid. Det er egentlig synd. Hva skjer den dagen FB dabbet av? Husker vi hva som var utenfor Facebook da? :-)

On the road

 • 09.06.2015 kl. 11:40

Så er man på vei til Oslo, på forfatterfest. Spennende! 

I kjent stil, halte jeg ut tiden alt for mye før avreise, så det endte med armer og ben - pakking på under 2 min og ut døra! Gudene vite hva som ligger i den kofferten. Jeg har hvertfall kamera med meg, det er det viktigste? Og laptop! :-) Det er underlig hvordan det "haleutgenet" alltid slår til, når det minst bør det. Var planen å kjøre selv, hadde det ikke vært noe problem å rase ut døra i siste liten - men nå er det nå en gang slik, at nettbuss er dritdårlige på å vente på forsinkede passasjerer - og de er egentlig også ganske dårlig til å lukte at en svimete-alltid-for-sent dame, bare skal - og dermed er noen fååå minutter forsinket! :-p 

Men i allefall, med en brøkdel av bagasjen på plass - sitter jeg i det minste på bussen. Og denne gangen har jeg ikke sovnet, før vi passerte Tvedestrand - så det er mulig at hensikten om å jobbe litt, faktisk kan innfris :-) En ting er hvertfall sikkert: jeg er en racer på nødpakking - på under 2 minutter og lande på bena i hektiske avreisesituasjoner. At det ligger fjør, armer og ben og landingen kunne fått minus 100 i stilkarakter - det er bagateller ! :) 

 

#håndarbeid #bok #gyldendal #fest #takterrasse #forfattere #søm #sy #sybok #plussbok #mamma #mammablogg #hobby #sy #søm #syselv 

Klar for walk of fame?

 • 09.06.2015 kl. 00:09

Da er billetter og overnatting (i den grad det var mulig, med oljemesse i byen) til Gyldendals forfatterfest. Gleder meg og har litt sommerfugler i magen. Spennende og skummelt hele greia :-) først litt jobb, pakke litt ting, finne antrekk og så reise innover :-) Blir moro! Men først, søvn! :-)

Tips !

 • 08.06.2015 kl. 10:04

Til neste år, arrangerer vi tur med jobben - slik som vi gjorde i år. (vil du se bilder, så se i kategorien shopping/reise i høyre kolonne) Disse turene er supermorsomme og man blir kjent med nye mennesker, og masse gøy! 

 

#reise #hobby #tur #håndarbeid #altomhåndarbeide #københavn #aohmesse #norge #mamma #Mammablogg #sy #strikk #hhekle #kreativ #søm #lykke

 

Innlegget er reklame for tur

Bli med på jobb i en dansk redaksjon...

 • 03.06.2015 kl. 09:12

Bli med meg en dag på jobb :) Flere har spurt tidligere, hvordan er det å jobbe i en håndarbeidsredaksjon? Her skal dere få bli med meg en dag på jobb, og se. Noen av bildene, skal brukes til boken - som jeg/vi gir ut til høsten - så dette blir spennende! 

Her jobber vi. Vi er ca 20 stk som sitter her inne, alt fra designere, graduører, grafikere til oss redaktørene. 

Pia her, er ansvarlig konstruktør for PLUSS pikene : )

Visste du at Alt om Håndarbeide designer, lager og produserer alt i magasinene selv? Ingenting av det vi lager, finner du noe i andre magasiner - eller produsenthefter. Vi har samarbeid med bl.a SandnesGarn, men de modellene vi lager - vil du ikke finne i deres kataloger. 

Kult? 

Vi skisser, tegner, plukker ut stoffer, modellerer, syr og produserer - ALT her på huset ! :) Sjefen syr også - eller ok, han er godt plassert der for anledningen :) Hehe...

Lars er CEO for Jacobsen Publications A/S, som gir ut Alt om Håndarbeide og Burdastyle i norden. Verdens beste sjef :) 

 

Av og til er ungene med på jobb, om det passer slik med skolefri +++  Noen dager i Legoland og Fårup, kombinert med noen timer på jobb - lar seg fint kombinere :) Her koser jentene seg på møterommet noen timer, mens Medium ser etter de :p Jentene spesielt, vil være med ofte, men da er jeg avhengig av å ha med  Medium eller Jumbo, og de begynner å bli litt avslept i lysten på Legoland.. :-) 

 

 

Om noen har fundert på hvordan det ser ut i en Sy og Strikkredaksjon, kan de nå se det her :) 

 

 

Det var en dag i kulissene til Alt om Håndarbeide, og Kreativ Strikk :-) 

Har du hørt om de magasinene? 

Du kan besøke oss på www.altomhaandarbeide.no evnt finne oss på Facebook

Ser det moro ut? ;) 

 

#altomhåndarbeide #sy #strikk #søm #magasiner #danmark #kolding #jobbmamma #mammablogg #mammaliv #medialiv

 

På an igjen

 • 28.05.2015 kl. 17:09

... etter en ettermiddag fri for jobbing - på an igjen. Men, en skal være glad en har jobb eller? :-) Etter en dag som startet 0545, kjenner jeg at begynner å bli sigen. Litt sånn, skal ungene sove snart :-p

Siste innspurt...

 • 21.05.2015 kl. 23:11

Et siste lite krampetak før legging. :) Det er utrolig hva man kan få til, bare arbeidsviljen ikke har gått å lagt seg før meg... kom arbeidslyst å treng deg på, her skal du motstand finne....kjent begrep for flere? ;) 

 

#håndarbeid #hobby #redaksjon #magasiner #altomhåndarbeide #symagasin #jobbmamma #mamma #mammablogg #mote #søm #sy #syselv 

Forfatter samling

 • 21.05.2015 kl. 08:58

9 Juni braker det løs. Åååå, som jeg gleder meg! Alle forfattere i Gyldendals "stall", skal samles til sommerfest. Spennende! Jeg er litt sånn "starstrucked" for flinke forfattere, og gleder meg veldig til å myse rundt, hilse på nye spennende folk og få nye impulser. Og ikke minst - denne uken skal markedsføringsplanen for boka mi lages! Jeg gleder meg til å se de første skikkelige utkastene, grafikk og markedsføringsplan. Det er mye jobb å gi ut bok, selv om mye er laget i forkant, takket være magasinene - men alt skal settes sammen, vurderes, språkvaskes osv osv.. :) 

Uansett, så gleder jeg meg til forfatterfest ! ;) 

 

#bok #gyldendal #håndarbeid #sy #søm #glede #jobbmamma #altomhåndarbeide #magasiner #mamma #mammablogg

God natt herfra

 • 12.05.2015 kl. 01:00

God natt herfra. Da er en god del av arbeidet levert. Gjenstår den største delen, men alt "smått" som har hengt over meg et par dager - er hvertfall levert. Da skal denne kroppen ta med seg null hull lykken - å gå til sengs. :-) 

 

#jobbmamma #altomhåndarbeide #magasiner #arbeid #mamma #mammablogg #hverdag #jobb 

#blogg #krampetak #innsats#kveldsarbeid

Krampetakene...

 • 11.05.2015 kl. 22:00

Nå forsøker jeg å gjøre et siste krampetak, med jobb. Jeg er i tykkeste kom arbeidslyst å treng deg på, her skal du motstand finne!! Jeg vil helst ha helg, motta lønn uten å arbeide, sitte helt stille, eller bare eksistere - uten å måtte forholde meg til at jeg faktisk gjør det. Hehe, fornuftig? Ikke så veldig :-p Men iallefall - jeg gjør et forsøk på å være flink, med "Nytt på Nytt" i bakgrunnen som motivasjon :-) 

#jobbmamma #altomhåndarbeide #magasiner #arbeid #mamma #mammablogg #hverdag #jobb #blogg #krampetak #innsats #kveldsarbeid

Let's hope so

 • 07.05.2015 kl. 12:51

Da blir det spennende å se om dette stemmer :-) Spennende møte hos Egmont Hjemmet Mortensen :-)

Speedy Gonzales knipser

 • 07.05.2015 kl. 12:41

Lunsj unnagjort på favoritten Joe and the juice, den kjeden har jeg vært vandt til i DK lenge, og ble så glad da jeg så de kom til Norge! Nå har jeg akkurat vært innom Skandinavian Photos, verdens beste fotobutikk - og hentet ut en spennende eske! Jeg skal være "ambassadør" for et spesifikt kamera fremover, og jeg er superspent! Skal blogge mer om det senere. Elsker duppedingser og nye ting. Som jeg har sagt før, så er jeg litt dinoteknolog, og liker ting jeg er vant til. Olympus har jeg ikke tatt i, siden 2005, et mjiu kamera :-p men som sagt, blogger mer om det senere :-)

Ps. SP er ikke samarbeidspartner, jeg bare hentet utstyr der :-) Men er du fotoentusiast, og er i Oslo - legg turen hit. De er helt supre og kan faget sitt!

Dagen sålangt i film noir

 • 07.05.2015 kl. 11:16

Spennende hittil! Først gikk jeg rett i morgenradiosending på Byporten, et artig sted å sende fra må jeg si :-)

Nå er korrekturmøte på boka mi ferdig og foreløpig lansering er satt til september. Nå nærmer det seg!! :-) nå er det litt lunsj og mer jobbing på linselusa - og så er det rett til Nydalen, Egmont Hjemmet Mortensen :-)

Hva gjør du på i dag?

En helt dupper når man kan

 • 30.04.2015 kl. 00:12

Som feks mens man venter på å komme utav båten, dårlig humor å bli plassert i 2 etasje når man er trøtt. :-)

Trøtt.no

 • 30.04.2015 kl. 00:06

Sist jeg kjente på en slik trøtthet som nå, må være i kolikktiden til knøtta. (Om man ser bort fra at jeg glemmer ut, at jeg er så trøtt hver gang jeg reiser hjem fra jobb) Man skimter enden i det fjerne, altså søvn - om noen skulle lure - men akk så langt unna

Ca 1 time igjen til man er hjemme. Den siste biten med kjøring er drøy. Når man kommer hjem, vipper over kanten

- så er det akkurat som at hjernen blir gjort om til bippe stankelbein (noen som husker ham? Stakkars Per ulv...) Hjernen raser videre og burde roet litt ned etter bilturen, mens kroppen? Bråstopp, lik Per Ulv :-)

Rimelig klar for hjem!

 • 29.04.2015 kl. 19:51

Det regner, er kaldt, jeg er småkald, trøtt etter to harde døgn - og vil hjem!

Hjemme har de flislagt i dag, og jeg er så spent! Det gamle, mildt sagt pensjonerte dusjkabinettet ligger nå, sine siste hviles dager i containeren utenfor.

Det beste med å komme hjem nå? Utenom alt det obligatoriske selvfølgelig - familien osv. Men å legge seg i sengen sin, og ikke på en madrass på gulvet! Tjohooo!

Ikast neste...

 • 29.04.2015 kl. 12:01

En rigtig rigtig dejlig morgen!

 • 29.04.2015 kl. 07:17God morgen fra Kolding, Danmark! Først, what a feeling å ikke måtte opp 0450. Dagen blir lang, men likevel. Det er bedre å være lenge oppe, enn å stå opp grytidlig. Skit i detaljen om at jeg ikke legger meg tidlig nok! 

Nu er det tids for dejlig morgenmad, inden jeg tager til arbejdet. Efter arbejdet, rejser jeg til Ikast - stoffernes mekka! For mig så det er ! 

Hva er dine planer i dag? 

Alene på hotellrom

 • 28.04.2015 kl. 22:09

Catchy overskrift, alle maser om det! Var ikke denne det? :-p Man kan forestille seg det meste, og med litt veldreid fantasi, kan man helt sikkert trykke seg inn i innlegget - med stor iver. (Velger å være høy på pæra at det kunne være tilfellet)

Og det neste bildet, kan misforståes om det vil, det også. Men, jeg skal desverre bare tømme kamera (ikke for nakenbilder, pupper, ranger rompa mi, bedøm hoftene mine, sminketips eller før/etter bilder) og skrive noe jobbrapporter og så svime av litt, før ny lang dag i morgen....

Kolding - mitt andre "hjem"

 • 28.04.2015 kl. 18:45

Jeg simpelthen elsker denne byen. Det er her jobben min ligger, Kolding, Danmark. En fantastisk "liten" by, med ca 25 000 innbyggere og 15 min unna Tyskland. Det er noe med stemningen her i denne byen. Jeg elsker lunne deres og gjestfriheten - og ikke minst at man etter 2-3 år med tusling rundt i gatene, blir kjent igjen - og hilset på. Nå har jeg akkurat kommet meg fra kontoret, og kjenner i hue at dagen har vart i 14 timer :) Planen nå er et glass vin... juuuubiii.. og mat.. og så tidlig kveld, før det er på igjen i morgen, før jeg skal hjem. Jeg skal lese gjennom masse kommentarer etterpå, og svare dere - så utrolig hyggelig å logge på til masse kommentarer! :) 

Redakasjonen vår ligger i verdens kuleste (?) bygg? Et superkoselig ombygd "låvebygg", som ser skikkelig gammeldags utenpå, men er "high tec" inni :) 

#danmark #jobbmamma #mammablogg #mamma #reise #hverdag #altomhåndarbeide #verdensbestejobb 

Fullt og sol

 • 28.04.2015 kl. 07:20

Denne avgangen (Color Line) er litt artig når man reiser midtuke. Det er meg, og x antall hundre pensjonister, som skal fylle opp bilen med mat og diverse.

Det er ikke bare kvinner og salg, som til tider kan oppføre seg ulogisk. Pensjonister på tur, billig bacon - det er noe der også. Det er vittig hvor lett det er å peke ut de som reiser i jobb/annet ærend, og de som kommer tungtlasset utav taxfreen. Ofte kan man høre det på klagenivået også, for det var ikke bare i Norge ting var bedre før i tiden - neida, det finnes nok av ting man kan påpeke på en 3t og 15m tur også :-)

Det er likevel full båt, trosd at alt var så mye bedre før, og til og med ungene bråkte mindre - før i tiden, faktisk. Noe den tungtsminkede, gullkledde, eldre damen passer på å poengtere såpass høyt - at den eneste stakkars familien, som har orket å slepe opp ungene midt på natta - blir sprutrød.

Ungdommen var bedre før i tiden, ramses det også opp, i salig blanding med at baconet inneholdt mindre vann før i tiden. På dette tidspunktet undres jeg på, om de eldre var bedre før i tiden, da det var mindre å klage over :-)

Sommer - ladetid til messer

 • 24.04.2015 kl. 11:14

 

 

Det nærmer seg sommerferie, og etter det - er det messetider igjen. I fjor var jeg på begge Gave & interiørmessene, (vår og høst), i år skippet jeg vår. 
Rett og slett fordi jeg ikke orka... 
Men til høsten er det G&I messe, kreativ messe i DK og TexTil messe i DK - jeg er klar
bildene viser litt hva jeg fikk med meg som inspirasjonsprøver til magasinene i fjor. 
Det aller meste tok vi med, og skrev om :) 
#håndarbeid #messer #inspirasjon #hobby #mamma #mammablogg #medialiv #magasiner #altomhåndarbeide

Hørt om Juleexpo?

 • 23.04.2015 kl. 23:15

 

Har du hørt om Juleexpo? 

I fjor var vår siste, desverre. I år har det byttet navn til Winter Wonderland - det er julemesse på Lillestrøm

Tenkte  å vise dere litt "bak kulissene" 

 

 

Her er jeg, Lene som er strikkeoversetter hos oss, og Stine som er frilanser. 

 

Vi hadde felles workshop med Bernina. 

Fredag var det fullt, og lørdag var det mer "drop in". 

 

 

Jeg var jo så heldig å fikk guide Symesterskapetdeltakerne gjennom konkurransen. 

De var så flinke! Imponerte stort!

 

 

 

 

 

Flotte resultater! 

Redesign av en vanlig genser. 

 

Søndag prøvde jeg nye salgsmetoder.
Men det hjalp ikke så mye det heller :-p 
Er du litt håndarbeidsinteressert, så ta gjerne turen i November - til Lillestrøm :) 
#håndarbeid #messe #juleexpo #mamma #mammablogg #blogg #jobbmamma #medialiv 

Hove Festivalen på gjenbruk

 • 18.04.2015 kl. 11:50

Som jeg nevnte en gang tidligere, hadde butikken (nå avsluttet, heldigvis) stand på Hovefestivalen. Målet var å ha fokus på gjenbruk, og redesign. Røde Kors hadde levert mengder med tøy, fra containerne sine, og vi skulle bistå med søm og hjelp. Jeg tenkte helt ærlig, at det var det mest døfødte opplegget, man kunne tilby ungdom i alderen 18 -> men jammen meg ble det en suksess. Vi måtte jage ungdommene utav standen, når klokka var 17 :) Morsomt opplegg. Det ble laget (de sykeste) mange plagg og rare plagg, i løpet av de dagene Festivalen var. Om jeg ville brukt 5 dager igjen, på noe slik? Tja... :) 

Bildene er godkjent for nettbruk av standens besøkende

#søm #håndarbeid #syselv #redesign #gjenbruk #jobbmamma #mammaliv #blogg #mammablogg #Sy #festival #Hove #hovefestivalen #tenåringer #mote #trend

Bak kulissene på NRK Reality

 • 17.04.2015 kl. 23:17

Nå er det pause i innspillingen av "Det store symesterskapet". Innspillingen er flyttet fra Ytre Arna, til sentralt i Bergen. Det er spennende med slik produksjon! Disse bildene er fra innspillingen av sesong 1, det er sesong 2 - som spilles inn i disse dager. Jeg gleder meg til å følge de nye deltakerne! Det var en opplevelse å være med bak i produksjonen i fjor - men ikke i nærheten av spenningen - for de som deltar :) #nrk #detstoresymesterskapet #prgram #altomhåndarbeide #magasiner #mamma #mammablogg #mammaliv #jobbmamma #medialiv

Pling plong - plingeling i hodet

 • 17.04.2015 kl. 10:43

Vet ikke om noen av dere husker det programmet fra NRK Super, ca 2008-2009. Bjørnar med afrofrisyre og 70talls dress som stod å sang de rareste sangene. Programtittelen passer hvertfall nå. Fra å være helt i hundre, til kaffedrikkende, sjokoladespisende (ja du leste riktig) tomhodet tomsing.. :-) Det sa bare stopp... Mulig blogging, så bare sjekke mailen, så surfe etter tilbud på antrekk hos BR-Leker, sjekke konto, lage en kaffe, snoke litt sjokolade, titte litt opp til snekkerne - kaaaaaan ha noe med saken å gjøre... Ikke helt sikker... *host* 

Det er et slikt oppslag hjernen min har bremset opp på nå - jeg skal fylle inn 9 punkter, samt skrive sideordet - og egentlig lage en artikkel om gjestedesigner i dag. Jeg er overlykkelig, om dette oppslaget blir ferdig og artikkelen kan tas i kveld.... men gud sååååå stridig hjernen er.... :-) 
Noen andres hjerne som allerde har tatt helg? :-) 


#magasiner #jobbmamma #mammaliv #mammablogg #håndarbeid #søm #symagasinet 

Danskene kan få sagt det

 • 16.04.2015 kl. 13:10

Publikasjonsfirma jeg er ansatt i, har en egen messe - hver Januar i København. En stor håndarbeidsmesse, som vi arbeider med hele året. Sjefen vår teller penger 6 av 12 mnd, tilknyttet messen. 3 måneder før, skal vi holde budsjett - 3 månder etter skal regnskapet sjekkes mot budsjettet. Skjønner jeg noe ? Nope :-) 

Men i allefall, vår gamle (ung og sprek, men ble ikke gammel hos oss), fikk en god ide, til 2013 messen. Vi skulle ha "slagkraftige" bæreposer. Som sagt så gjort. En dag, kom han inn på kontoret (en svært gammel fotballspiller aktig stil) med en bunke poser, med et supersjovt grin om sin mund :-) Teksten på posen, forklarer nok hans grin. Nå skulle vi revolusjonere handlestilen! Markedsføring er morsomt... :-) 

Nå - en pause... nettopp hatt lunsjpause? Ja, men det handler om mat - altså.. mat og næringsvett, er viktig for at hjernen skal fungere! Og i dette tilfellet fikk hjernecellene nok næring, til å huske på en pakke på posten, manglende ingredienser til middagen - og en påminnelse om at jeg ikke eier arbeidslyst...den siste betegner nok at hjernen fikk for mye føde... muligens...

 

#blogg #jobbmamma #mammablogg #medialiv #hverdag #messe #håndarbeid #kommunikasjon #markedsføring #humor #shopping #mote #mamma

Gi meg (arbeids)styrke..

 • 16.04.2015 kl. 10:27

Slunken kaffe, lav arbeidslyst og strittende moral - det er meg i dag. Jeg sliter noe så sinnsykt med å komme i gang! Altså, jeg er i gang, men komme inn i en steam, der ikke ALT annet er mer morsomt. Det er til og med fristende å ta utav oppvaskmaskina, hvor ille er det ikke da!??!?!?!?! Jeg skal levere en haug med filer til deadline i dag, men akk - tror du DET stresser hjernen min? Neida.. jeg funderer over hvor mange poteter jeg må skrelle til middagen, hvorvidt jeg skal ta en pause å lese DetNye som jeg forøvrig (NÅÅÅÅ) ser at er for jenter i alderen 18-28 år.. jatta... kampanje.. 10 magasiner.. kjenner jeg noen som er såååå unge? :-p Mulig jeg finner noe inspirasjon i dem likevel.. (Hvilket blad er det for slike "gamliser" som meg da?) Hmm... tenke på alder, eller jobbe..... jobbe....

 

#lesestoff #mamma #mammablogg #magasiner #egmont #jobbmamma #mammaliv #jobbliv #altomhåndarbeide #håndarbeid

Burda Easy - Sy Lett

 • 13.04.2015 kl. 16:32

Burda Easy er et "nybegynner" magasin, med enkle styles og modeller, som mange kan klare enkelt å sy. Magasinet utgis 2 ganger om året, og er under "vår paraply" i Jacobsen Publications A/S, der jeg er ansatt. Vi utgir BurdaStyle, BurdaPluss, BurdaKids, BurdaEasy -  som mange kanskje kjenner til fra Narvesen hyllene (så sant du er interessert i håndarbeid da) i tillegg gir vi jo ut Symagasinet, Strikkemagasinet og Kreativ Strikk. Det er moro å se hvordan folk lar seg inspirere og syr fra magasinene. I dag kom vår/sommer BE i posten. Det er alltid morsomt å se magasinene på trykk. Jeg er ikke ansvarlig for Burda bladene, men de tre andre. Når vi jobber med tekster, bilder, modeller, design så er jo alt på ark, papir, skisser, data +++ så når magasinet kommer i postkassa, er det alltid moro å åpne, og se resultatet i hendene. (evnt se hva vi burde gjort annerledes :-p ) Nå sitter jeg å venter på at middagen skal koke ferdig...... 

 

#familie #middag #Mediehuset #mamma #mammaliv #pappaliv #4barn #storfamilie #håndarbeid #sy #søm #homemade #syselv #magasiner #lesestoff #jobbmamma #mammablogg

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes i herlig hverdagskaos = MediaKaos. Kaoset er en familie + 1 rampete hund & 1 lat katt.

Siden jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - med lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer sammen med hverdagsblogging, og alt ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares med meg.

Snarveier:
Giveaway & Konkurranser
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.
Lik på Facebook
Lik på Facebook

SNAPCHAT: mediakaos
Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B780
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900

Tidligere maskiner:
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55

Tips og råd - Janome CoverPro ligger i den gamle bloggen.


Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos