hits

Aldri gjort før - så det får jeg sikkert til! Undertøy!

 • 31.01.2016 kl. 21:14

I fjor høst, på Stockholmsmessen kjøpte jeg et kit til BH, fra BWear. Både jeg og flere lo litt, for det var egentlig lite sannsynlig at jeg kom til å sy dette. Men så ! Jeg måte innvie syrommet med noe, og det måtte være smått - og ikke så krevende pga formen. Dermed ble kitet funnet frem, og mønster fra Cloth Habit, fordi jeg ville ha et spileløst mønster. Det mønsteret jeg kjøpte fra BWear, var med spiler. Så tenkt, som gjort.... 

Dette er min aller første bh, altså "kladden". Men den sitter som støpt, og selv om den har litt barnesykdommer - er jeg kjempefornøyd, til å være første gang! Det er langt fra alltid, at jeg kan bruke "kladdene" .-p 

Måle, tegne av, klippe - måle litt til - og voila begynte delene å kommer frem. Stretchblonde, formstoff (til cuper) og kitet ble funnet frem... Og så var det å måle litt til... 

Premieretur for symaskinen, nede på det nye syommet! Føler meg som en liten unge, når jeg tredde maskinen og kjente på litt lykkefølelse! 

Jeg er så fornøyd med plassen! MASSE plass! Så slik ser en hjemmelaget BH ut, og vet du? Den sitter som støpt etter små justeringer - og det var slett ikke så skummelt som jeg trodde! Dette var supermoro! Nå er planen å sy flere! Og kaaanskje jeg våger meg på bikini? :) 

 

#sy #søm #håndarbeide #bwear #undertøy #hobby #Homemade #syselv #jobbmamma #kos #bernina 

Simsalabim - fra radiostudio til syrom

 • 30.01.2016 kl. 20:56

Jeg er så fornøyd!! Fra spisebord til kjelleren. Vi har 5 soverom, men alle er jo i bruk. Og vi har ett rom på ca 6-7 kvm der mediapappa har hatt kontor og studio. Ikke mange kvm, men takknemlige - når man er mange i hus :-)

Nå som mediapappa har flyttet studio til byen, har jeg fått flytte ned. Og med hjelp fra mine flotte gutter og mediapappa, kom det på stell i kveld. Ikke noe stress med redusert form, med disse karene i hus! :-)

Det er 3x Mickebord á 140cm som står på hver sin vegg. God plass til maskiner og stæsj. 2x billy hyller á 60 cm bredde i mellom + 1 billy hylle á 80 cm som stod fra før. På motsatt vegg, som dere ikke ser, ligger en expedit 4x2 delvis under trappa. Masse deilig hylleplass!

Jeg må selvfølgelig innrømme at på tross av denne deilige hylleplassen, er det fortsatt stoffer oppbevart oppe i boden, og samtlige skap på vaskerommet (5 underskap), så nok hyller - tja, får jeg vel knapt :-) Men til et liiiiiite forsvar, går ganske mange hyller til magasiner. X antall årganger av Alt om håndarbeide x3 varianter - tar plass :-p

For de som er litt skarpe i øyet, kan man se at "tapeten" er noe rar. For min del er den en fantastisk del av miljøet - men den er nok langt fra ordinær. Det er nemlig ullfilt! Pga studio og lyddemping, har mediapappa hatt ullfilt istedenfor plater, utenpå isolasjonen.

Jeg elsker at det ene bordet kan kun romme imac og kontorting. Her er det plass til å jobbe, eller leke med silhouetten. Den har stått nedstøvet på vaskerommet lenge.

Nå gleder jeg meg til at formen kommer helt på topp, og jeg kan ta det i bruk!

Ikke bare bare, å sy i stua... Tidligere satt jeg i gangen, det som etter ombyggingen i fjor - ble tvstue. Man har vært litt overalt :-p

Men nå! Tjoho! Ha en flott lørdagskveld alle sammen!

#mobilblogget #iphone6plus #syrom #hobby #håndarbeid #syglede #jobbmamma #søm #symaskiner

Hva er galt med prinsesser og superhelter?

 • 28.01.2016 kl. 12:41

"Jenter kler seg ut som prinsesser og gutter som superhelter, nå dropper barnehagen karnevalet"

I en artikkel på adressa.no kan man lese at en barnehage i Trondheim, skal få bukt med kjønnsroller og kjøpepress, ved å stoppe karnevalsfeiring. Etter å ha lest artikkelen, sitter jeg med en følelse av at nå må vi sjerpe oss. Er det ikke oss foreldres eget ansvar, og lære barna våre dette? Og hva om  jeg er uenig? Hva om jeg faktisk liker prinsesser og superhelter? Hvorfor skal jeg og barna bli fortalt at det er galt, i et samfunn - å like det? 

"For noen, spesielt noen av de minste barna, har dette vært en kaotisk dag. Noen har ikke hatt en god opplevelse og synes det er ganske skummelt hvis at voksne er utkledd. Noen barn ønsker hekker ikke å kle seg ut. Barnet skal være med i prosessen, noe som gir mening og trygghet"

Jeg har fire barn, aldri har jeg opplevd at en av disse har fortalt om skumle voksne. Er det slik at den eneste mannlige ansatte i denne aktuelle barnehagen, kler seg ut som Hulken eller Iron Man? Da bør man kanskje heller se på hva de voksne  kler seg ut som, ikke ta fra barna en tradisjon. Mange syns Julenissen er skummel også, er det neste å ta bort alt som tilhører den den runde røde mannen og Rudolf til jul? 

"Vi ønsker å ha verdier som inkludering, medvirkning og kreativitet. Da passer det ikke inn i våre verdier å ha et arrangement der det er viktig å passe inn i ulike kjønnsroller. Det passer ikke inn i verdiene vi står for.

Det er heller ikke kreativitet rundt kostymevalget og vi ønsker at barnehagen skal være en del av de kreative prosessene til barnet. Kreativitet er en av verdiene vi vektlegger, sier hun."

Hva er kreativt med dette? Er det kreativt å si nei, istedenfor å finne andre løsninger? Hva med at barna i denne barnehagen, må måle seg med andre barn - som gledestrålende forteller om dagen sin, hjemme i gata? Hvordan har de tenkt å håndtere den forskjellen? Ved å sende brev hjem, å oppfordre alle foreldre til å nekte nabogutten å snakke om karnevalet - slik at ikke deres barn skal føle seg utenfor? 

I noen barnehager lager barna kostymene selv. Alt fra tskjorter som males, til mer avansert. I noen barnehager setter man tema. Hva er skummelt med et hjemmelaget jordbær eller en liten bie? Hva er kjønnsrelatert til det? Hva med å undersøke litt, og hjelpe evnt de barna som ikke har foreldre - som kan kjøpe kostymer, eller sy de selv? Bruktbutikker ++++ det finnes mange tiltak man kan hjelpe til på. Og som er MYE mer kreative, for unnskyld meg - å boikotte et karneval, finnes faktisk ikke kreativt en plass. Kan en gutt gå i prinsessekjole? Helt klart, kan en jente være superhelt? Hvorfor ikke? Istedenfor å bygge under at disse tingene tilhører spesifikke kjønn - som man gjør, ved å ikke tillate det. Burde barnehagen ha noen temadager i forkant, der man faktisk snakket med barna rundt dette med kostymer. 

" Mange barn kommer med kostymer, for eksempel prinsessekjoler, som man finner i kataloger eller som er kjøpt i lekebutikker. Hvis noen ikke har en slik type kostyme så blir det kommentert av andre barn. Det ønsker vi ikke. "

 

Jeg må si at dette er vel holdninger som må begynne hos foreldrene? Hvis barna i en alder av 3 år, mobber hverandre for antrekk - så vil jeg tro at dette stikker dypere enn karnevalskostyme. Har man "knekt" den sosiale musthave koden, gjelder som oftest dette både leker, klær, venner ++++ skal en dag i året - endre barns holdning til hverandre? Nok en gang burde det være fokus i barnehagen, at alle kostymer er flotte. Har man ikke riktig kostyme på karnevalsdagen, har man heller ikke riktig rosa bukse, eller blå traktorgenser. 

På mange måter skjønner jeg selvfølgelig poengene til barnehagen, men jeg lar meg likevel provosere. Årsaken? Fordi begrunnelsen er for dårlig. Om mine jenter vil gå som superhelter i barnehagen, er det mitt ansvar å la de få lov til det. Men i det barnet trer inn over dørstokken i barnehagen, er det deres ansvar å overta stafettpinnen. Om mitt barn synes det var ok å være superhelt hjemme, vil hun også syns det er ok i barnehagen - om hun bare får feedback på det. Og om et annet barn erter, men får tilsnakk - vil barnet fortsatt synes det er ok. 

Mer eller mindre alle barn vil oppleve følelsen av å være annerledes. Det er vår oppgave som foreldre og barnehage/skole, og lære de at det er faktisk helt greit av og til. Hvorfor skal de beskyttes mot ting, de kan lære å finne utav selv? Jeg beskytter også mine barn, men jeg velger mine kamper. Det å være en annerledes søt liten bie, vil jeg si er en liten utfordring i forhold til alt annet barna møter på i skolegården/barnehagen. Moteklær, riktige leker, ipad, ipod, iphone, ballkjoler - det oss foreldre som må sette grenser. Gjør vi ikke det, ender vi med å måtte nekte barna mye, frem til de flytter ut - fordi vi ikke har lært de begrensninger. 

Det å ha et hjemmesydd antrekk er faktisk ikke et nederlag for mange barn. Mine jenter har hvint av lykke hvert år. Og kostymene, de har kostet under 100 i materialer pr stk. De minste barna blir skremt ++ men hvorfor skal 1 åringene feire karneval? Det må gå an å tilpasse dagen, slik at de skånes - om det er det som er problemet. De store barna vil nok forstå, om de små ikke kan bli med - bare de blir inkludert og forklart hvorfor. 

Jeg liker både prinsesser, superhelter, bier, jordbær og både hjemmesydde og kjøpte kostymer. Hvorfor kan ikke jeg som forelder, få den tilliten - at jeg ville forstått en tilpasset feiring? Når jeg blir irritert og skuffa over slike handlinger, hva blir barna? #tanker #side2 #Nettavisen #blogg #mammaliv #foreldre #Karneval #barnehage #adressa #trondheim #meninger #kostymer #jobbmamma #liv #forelder #barn #lek #kjønnsroller

Har du hørt om Oslo Runway?

 • 27.01.2016 kl. 10:55

Alle bildene er pressebilder fra Oslo Runway

 

OM OSLO RUNWAY (fjorårets tekst) 
OSLO RUNWAY er en ny, norsk motearena initiert av THIS IS PR i samarbeid med L´Oréal, Mercedes-Benz og Redken, med støtte fra Norwegian Fashion Institute (NFI). Norge savner i dag en arena hvor etablerte norske designere kan vise sine fremtidige kolleksjoner til innkjøpere, presse og opinionsledere. Under OSLO RUNWAY i august 2015 vil utvalgte norske designere få muligheten til å vise frem sine SS16 kolleksjoner til presse, innkjøpere og opinionsledere. Arrangementet vil fokusere på norske designere som allerede er godt etablert på det norske markedet.

I år skal OR arrangerer i Den norske Opera i Bjørvika. Er ikke det kult? utrolig stilig å kombinere to slike "kulturer" sammen. Den 9 Februar kl 12.00 går Mood of Norway over Catwalken, og viser frem kolleksjonen. Der skal jeg sitte. :-) Moods of Norway er en av flere visninger jeg skal sitte å se på. Trenger jeg si jeg gleder meg? Ganske ofte, men innimellom - elsker jeg jobben min, litt mer enn ellers. Akkurat dette, er et slikt moment :) Som presse, skal jeg få meske meg i nyheter, ideer og ikke minst designerinspirasjon. For å komme med på visningene må designerne godkjenne eller invitere deg, slik at du får et "sete" under visningene. Jeg skal på flere visninger, og gleder meg noe helt utrolig. For mange er catwalks og designermøter en drøm, når man er hobbysyer. Jeg husker mitt første møte med Tine Solheim, selv om det var i jobbsammenheng, har man lyst å be om en autograf. En stund etterpå traff jeg henne igjen på settet til "Det store symesterskapet", og noen måneder senere - var jeg og hun konferansierer under et arrangement på Lillestrøm. Det er rart hvordan verden og veier krysses? :) Litt senere skulle jeg få sjansen til å være med på et kurs, hjemme hos Tine - og plutselig så var den superflinke damen ikke en litt opphøyd, skummel designer  lenger - men en hyggelig, koselig dame som jeg fikk lov å bli enda mer kjent med. For mange er det å treffe en "kjendis" stort, og graden av kjendis varierer. Det kan være en nettprofil, designer, tvansikt, forfatter - men ofte reagerer vi likt, med litt stjerner i blikket og høy respekt. En slik følelse kjenner jeg på, for dette kommende arrangementet. 

 

Og tro meg, dere skal få oppdatering her - selvfølgelig ! :) 

 

#oslorunway #designere #mote #catwalk #jobbmamma #redaktør #moteliv #operahuset #stil #søm 

Starte å sy, hva trenger man egentlig?

 • 27.01.2016 kl. 09:19

Ikke mye.. ! Jeg ser at mange spør rundt på FB sider og grupper, hva trenger jeg, akkurat kjøpt meg symaskin? Mange med villedille  svarer at de trenger en hel masse. Men det er ikke helt sant. Halvparten av mine, nei... mer enn halvparten av mine villedillertrenger jeg ikke. Men jeg har skapt meg et behov for det. :)

Til deg som skal lære å sy, eller akkurat er kommet i gang. For å ha glede av grunnleggende søm, må du ikke kjøpe inn metervis med stoffer, tusen farger tråd og  x antall glidelåser, i varierende lengder. Du trenger heller ikke rådyre bokser, fancy esker eller den dyreste skreddersaksen - for å komme i gang. 

Det du trenger er så enkelt som: 

 1. Tråd (du jan enten kjøpe ny, eller bruke noen gamle sneller du finner i skapet. Det eneste er at de bør ha pinnehull, slik at du får tredd på trådholderen til maskinen. Uansett alder, har de aller fleste snellene det :-) 
 2. Målebånd
 3. Saks
 4. Knappenåler
 5. Gjerne en liten saks til småtråder
 6. Sikkerhetsnåler
 7. Nåler til symaskinen

Vips, du er klar... nei en ting til er ok å ha .... 

Symaskin! Symaskinen trenger overhodet ikke være avansert! Jeg ser folk anbefaler maskiner helt opp i 30 000 som startmaskiner. Det er bare tøys. Om du ikke planlegger å sende ditt første produkt til kronprinsessen med en fancy label tagget på, med maskinnavnet - har det ikke noe å si. Eller, en sannhet med modifikasjoner. Legg "litt" penger i det. Styr unna 799,- på Ikea eller 899,- på Jydsk. Ikke fordi du ikke vil håndtere å legge opp gardinene dine med den, men du vil så raskt ønske mer. En løsning er også å sjekke Finn.no for en brukt, litt større maskin - om du absolutt ønsker det. Så lenge maskinen har rettsøm, sikksakk og går på strøm - er du hjulpet langt! Alt annet er luksus som må bestemme hvor mye er verdt for deg. 

Trådklipp, festing av søm (noe du kan gjøre med å sy litt frem og tilbake også) 1034 sømmer, er ikke ting du MÅ ha. Men det er KJEKT Å HA, som Øystein Sunde synger. Det viktigste for meg, er at maskinen er stabil, gjerne litt tung, syr pene standardsømmer og gjerne knapphullsfunksjon. Det er det mest grunnleggende jeg vil ha. I tillegg er jeg fan av stående spole. Lettere å vedlikeholde, men det er en smaksak. 
Bilder: Bernina B330 er bilder fra Bernina Nordics webside

 

 

Sy, kos deg og ikke la deg overbevise om at du må bunne kredittkortet - for å ha syglede! :)

 

 

#hobby #symaskin #bernina #søm #Håndlaget #hobby #homemade #håndarbeid #kos #mammaliv #jobbmamma #sy #symaskinglede #syutstyr

Hekle deg en venn

 • 26.01.2016 kl. 15:50

//Reklame // 

Ny, spennende bok ramlet ned i postkassen i dag. Supersøte figurer og diverse - 35 modeller i boken. Det var utrolig mange søte dyr, jeg falt pladask for, blandt annet den stygge andungen. Ikke mye stygg? Du kan bla i boken HER


Gjem bort de heklede gryteklutene du startet på for fem år siden, og bytt ut dukkene til barna dine med heklede rever og dinosaurer. Finn din favoritt, lag din egen vri og varier med fargene. Disse vil garantert ønskes velkommen i leken.

Her finner du 35 oppskrifter på humoristiske dyr og leker, som vil glede både små og store mottakere. Oppskriftene er svært detaljert presentert, og man behøver ingen forkunnskaper i hekling. Lær deg hvordan du hekler en fastmaske, og du er i gang. Før du vet ordet av det, blir du inspirert til å gå egne veier og lage dine egne fantasidyr.

Følg Anette på Instagram på profilen @bareanette for mer inspirasjon.


Mer info her: http://www.gyldendal.no/Fakta-og-dokumentar/Hobby/Hekle-en-venn.-35-figurer-barna-vil-elske

#bøker #håndarbeidsbøker #hekle #heklelek #hobby #homemade #håndlaget #hobby #garn #kos #lageselv 

God morgen med slaps, vann, regn og plussgrader

 • 26.01.2016 kl. 08:44Overskriften beskriver greit værtilstandene her hos oss. Fra det nydeligste Olaf lignende snøverden, til grått og slapsete ingenting. Jeg er i mindretall når det kommer til snø om  dagen. Til og med jentene begynner å få nok. Om en mnd er vi på Gautefall, vinterferie - med studd hytte, 13 stk skal vi være i år. :) Så litt snø blir det likevel fremover, men forhåpentligvis, siste krampetaket. 

Bildet er fra London. En av mange fine stoffbutikker som finnes i en av mange tekstilområder. I fjor var jeg i London to ganger, en gang med guttene og en gang med Mediapappa. London er en flott by, som jeg reiste fra i 2003, etter en liten arbeidsperiode der. Det er noe med det, å være ung, og oppleve andre byer - med andre interesser og erfaringer enn feks nå. For 13 år siden var ikke stoffbutikker og håndarbeid det jeg oppsøkte, men designerbutikker - det hadde jeg til felles dengang, med nå :) 

I dag er det akkurat 2 uker siden operasjon, grensen for å bevege seg litt mer er passert, og ytterligere to uker til - så kan man begynne å bruke armen med løft og diverse. Det første som skal skje da, er symaskiner, stoffer, tråd - et deilig kaos skal frem! :) 

Nå skal jeg straks ut døra, og ha litt spennende "metime", mer om det senere - kanskje med bilder :-p Ha en fin dag :) 

 

#london #reise #familie #hverdag #foreldre #mammatid #mammaliv #håndarbeid #hobby #tekstiler #blogg #oppleve

Er du klar for karneval?

 • 23.01.2016 kl. 14:35

Her for et par uker siden, la jeg ut noen minner fra karnevalssøm her i bloggen, Jeg sorterte litt bilder her om dagen, og da dukket opp et minne fra i fjor. Omtrent på denne tiden kontaktet mammanett meg, og ville ha med bilde av jentene som inspirasjon til karneval. Jentene har ved flere anledninger vært med å Alt om Håndarbeides inspirasjonssider, men de syns det var rart og moro å se seg på nettet - og noe som ikke "mamma laget". Altså magasinsammenheng :) Rart hvor fort tiden går, og hvor fort man glemmer ut slike ting. 

Jeg fikk en mail, der noen savnet søm og at jeg la ut bilder av produksjon. Årsaken til det, er rett og slett at jeg ikke har sydd noe siden før jul :) Maskinene står nedpakket, og jeg har ikke hatt tid til å pakke opp igjen.  Om et par uker flytter mediapappa kontor og studio utav huset, og DA skal jeg få fast sted å sy! Jeg gleder meg som en unge! Lite, men mitt - iallfall de dagene han ikke må sende hjemmefra, og må låne rommet :-p Store barn, kan også ha store gleder, av små ting. 

Så om en stund, blir det masse søm og aktivitet å finne her igjen, håper jeg :) Målet er å sy litt sommertøy, ja du leste riktig! I slutten av April går turen til Nicaragua, og da er planen et par shorts, og topper. Grugleder meg!


#søm #altomhåndarbeide #karneval #kostymer #fastelaven #syselv #håndarbeid #hobby #homemade #håndlaget #symaskin #minner #kos #lek 

Ønsket middagstips

 • 22.01.2016 kl. 13:01

Det er så deilig å ha en blogg, der man ta opp livet største problemer, som eventuelle rynker, trøtte barn, jobb og søm - til mat. En herlig, ikke kategorisende blogg, som igjen gir kritikerne MASSE arenaer til å eventuelle kritisere på. Til tider ser det ut til at en av kriteriene å være stor, er å blogge drit om andre eller være misfornøyd, en herlig kategori, i dagens "stopp å mobb" samfunn. Det får så være... 

Jeg fikk en mail fra en leser som har forsøkt å finne igjen en Lasagne oppskrift jeg la ut i fjor. Gluten og Lavkarbo. Den ligger her inne, men jeg legger den ut her, til forhåpentligvis glede for leseren og kanskje andre :) 

 

 

Lavkarbo og glutenfri lasagne. Denne er kjempegod! Og er rask å lage, selv fra bunnen. 

"Lasagneplater"
4 egg
125gr kremost (Jeg bruker philadelphia) 
1/2 fiberhusk
Bland alt, og la svelle i 15 min. Smør det utover en bakeplate. Smør litt olje på et bakepapir, legg oljesiden ned, og stryk ut røren så tynn og flat som mulig. Dra av papiret, stek på 150 grader, ca 10 min. 

Kjøttsaus:
Litt bacon i biter (strimlet er best, skjær i små biter) 
400 gr kjøttdeig
1 stor gul løk 
1 fedd hvitøk
Smør til steking - stek alt sammen og ha over i en gryte. 
1 boks hermetiske tomater
2-3 ss tomatpure
1 ss Heintz Chili saus
1 ss rødvin / rødvinseddik 
1/2 ts timian
1 ss organo 

Ostesaus: 
4 dl fløte
4 dl revet ost
Muskat
Hvit pepper
Salt

Kok og redusere fløten til ca 2/3. Ha i ost og krydder. 

Skjær opp platene med en pizzaskjærer, legg lag på lag med kjøtt, ostesaus og plater. Topp det med ost, og inn i ovnen på 200 grader i 20 min. 
Nammis! Uttrykksikonet smil

#mat #oppskrift #familie #lavkarbo #glutenfri #mamma #pappa #hverdag #medialiv #mammaliv #pappaliv #deleoppskrift #middagstips #barn #gladimat 

Ethvert snøfnugg er unikt..

 • 20.01.2016 kl. 20:32Jeg har offisielt tatt en pause fra hele strikkedebatten, med en bismak. En bismak som sannsynligvis gjør at jeg trekker meg helt ut, til debatten blir seriøs igjen. Vi anklager Søbye for å skyte i alle retninger, mot målet. Det samme anklager jeg nå debattsider, kommentarer, FB ++++ det som startet som en reaksjon mot meninger, er nå som alltid - over på person. Da gidder jeg ikke mer...

Hvert snøfnugg er unikt. På avstand ser de like ut, men de er ikke det. Bare se på bildet, se som guttungen lar snøen falle over seg, og alle fnuggene ser like ut. Men hvert og ett er unikt. På samme måte er mennesker forskjellige. Jeg blir også forbannet over Søbyes uttalelser, men det er hans rett til å ha. Det er hans rett til å mene rare ting, og det er min rett å mene i mot. Basert på hans uttalelser, døpte jeg han "passende" titler, i forhold til i hvilken bås jeg plasserer slike meninger i. Han, som ser ut som alle andre, mener noe - en halv million klirrende strikkebok-lesende damer mener motsatt av. 

Om vi ser på bildet igjen, så føler jeg at vi nå kan bytte ut guttungen, med Søbye. Snøfnuggene er den halve millionen som vil han til livs. Skill sak og person! Jeg syns ærlig at  han er sur, gammel, utgått på dato, og uten viten om tema - men som kritiker! Ikke som person, utenfor sitt virke. Her begynner det nå å bli tragisk. Uttalelser som at han er sikkert "skilt, deprimert, går på antidepressiva, lenge siden han fikk sex, mislykka barndom... osv osv... " da er man så langt unna saken, som kan få kommet. Vi er faktisk inne på mobbing og til tider, trakassering. 

Vi skal inn i glorifiseringsdebatten igjen..! 

Vi skal stille Søbyes meninger i midten - og vi skal la alle fnuggene falle ned, en etter en - uten en snøball innimellom. Jeg er på ingen måter enig med Søbye, eller sympatiserer for hans kvinnesyn gjennom strikkebøkene. Jeg er heller ikke for andre veien, at menn skal macho- og maskuliniseres til nye høyder - gjennom "mannebøker". Men! Som person - må jeg si en ting... Søbye har baller, så det holder. For det kreves, slik debatter på sosiale medier utvikler seg.... 

 

Ha en fin kveld alle sammen! Her er det slutt på utetid og start på vokseninnetid :) 

 

#espensøbye #morgenbladet #meninger #side2 #nettavisen #jobbmamma #strikkebøker #håndarbeid #altomhåndarbeide #redaktør #ytringsfrihet #mobbing

 

Når stormen har lagt seg...

 • 20.01.2016 kl. 10:22


Med flere definisjoner bak -  det er deilig å se sola komme frem med varme og skinn. Selv om temperaturen utenfor har steget noen hakk, er den fortsatt kjølig og fin i hodet (heldigvis) Når man ser forbi alle de rare, merkelige sammenligningene til Espen Søbye, så har mannen gode poenger. Det er bare så feil å ytre kvinnesynsdebatt i en bokanmeldelse! 

Klart at man ser en tendens til glorifisering i hobbybøker. Hele kategorien oser av sterke farger, dandert mat eller folk, nyvasket tøy og pyntede barn. For det er slik vi consumere vil ha det. En grønnkornet, overkokt ertestuing, med en rotete, skitten benk i bakgrunnen - det sier seg selv at det ikke selger. Et møkkete barn, med snørr, grim grimase, som viser fingeren - klart ingen legger merke til skjerfet han har på seg, og får lyst å strikke det. Illustrasjon av bæsj og oppkast - det er ikke den boken du plukker med deg, når du skal bli mor for første gang.....

Markedskreftene og kommersielle aktører, skjult propaganda.. hvem styrer disse? Det er oss, oss forbrukeren... i og med at vi ikke vil kjøpe de bøkene med bilder av en ferdig tygget sjokoladebit, men heller en lekker bit med Pascal i bakgrunnen - gjør jo at disse finnes. 

Det at jeg pynter mine barn, til tider likt som i både sy og strikkebøkene - handler ikke å nedtrykke deres rolle i fremtidens kvinneverden - men min selvfølelse som mor. Å sende barnet med flokete hår, snørr i nesa, tre-dagers-truse som lukter lett, møkkete genser, hullete bukse og i crocs - på 17 mai, ligger langt fra min verden. Da kler jeg de opp, slik at de kunne passet rett inn i en slik bok. Hvorfor det er slik? Det er det mange årsaker til, men en av de er jo også frykten for at barnevernet skal knakke på døren 18 mai... 

Temaet hva vi gjør med kvinnesyn og roller - med å lage perfekte bøker og magasiner - på høyglanset 70 grams papir, det er en interessant debatt. Men den omfatter så mye! Det er så mange tema, som glorifiserer og som videre igjen kan tas inn i kjønnsdebatten. Jeg hater å bake rosa cupcakes, det finnes X antall slike bøker. Men jeg står jo helt fritt til å velge om jeg vil "utsette" meg selv for dem. 

Barn er barn for kort i dag. Alt for tidlig går de rundt i wightless bukser, Michael Kors vesker og snakker om p-piller. Barn ned i 14 årsalderen, blogger om graviditet og depresjoner - hvorfor ikke kle de opp i rosa strutteskjørt og strikkede alpeluer, så lenge det går. En del ting er med på å "forlenge" den uskyldige barndomstiden, andre er med å forkorter den. 

La oss gjerne diskutere kvinnerollen i dag, gjennom sosiale og trykte medier - men ikke gjennom kun strikkebøkene :-) 

 

 

Tidligere tekster som er publisert bl.a i sammenheng med jobb, finner du i gårsdagens innlegg - 2 stk 

Sur, gammel, uvitene kritiker i Morgenbladet? og God natt kjære kritiker  

 Innslaget på God morgen Norge, kan du se her: http://www.tv2.no/2016/01/18/underholdning/strikk/strikkedebatt/god-morgen-norge/7931211

 

#morgenbladeet #side2 #nettaviden #meninger #debatt #barn #håndarbeid #undertrykket #familie #jobbmamma #meneselv #godmorgennorge #strikkebøker #espensøbye #artikkel #bokanmeldelse #kritiker #bllogge 

Jeg og min dårlige samvittighet...

 • 19.01.2016 kl. 22:17Jeg har mange svakheter, en av de er at jeg lar meg lett engasjere, en annen er at jeg har et rimelig heftig temperament, og en til er at jeg fort får dårlig samvittighet. En annen egenskap som kanskje ikke er like bra, er at jeg mener som regel fullt ut det jeg sier/skriver,  i kampens hete.... men får likevel dårlig samvittighet, ikke for det jeg skrev, men fordi jeg har vært streng/sinna mot noen. Denne gangen, en stakkars mannlig kritiker som i en artikkel forsøkte, på en humoristisk måte å få frem sin uvilje mot strikkebøker.

Derfor, nå når tempen er litt lavere - tenkte jeg å skrive dagens siste innlegg - til vår kjære kritiker, som har fått røsket litt opp i strikkemiljøet.

 

Kjære, kritiske, ikke-strikkende Espen Søbye

Å leve i 2016 er ikke lett. Foreninger, klubber, treff, kaffebesøk - mye erstattes av sosiale medier og den store stygge ulven - facebook. Grupper som samler tusenvis av likesinnede, som i sin søken etter noen å dele erfaringer, bilder, humor, latter, forbannelse eller andre følelser, blir store og skremmende. For en stakkars kritiker, som kanskje finner de 50 strikkebøkene like interessante, som hvor mange kalorier det er i en avokado - kan det bli litt mye.

Klart det er mer spennende å avslutte året med et lite kritikkkåseri, om hva vi kvinner bruker tiden, pengene og energien vår på. Når min venninnes mann drar på seg gummistøvler til langt over knærne, pakker teltet, sekken, fiskebøkene sine og sier farvel til familien - for sin årlige tur til lakseelva, så sier vi farvel med gode ønsker. Lite sier man høyt, om hvor absurd det føles at de nå skal på guttetur hvor de står timevis i vann, musestille. Kompistreff i stillhet. Oppbunkret med sneller, og avanserte snører, og kroker, koser de seg som små barn - der de googler og blar i oppslagsbøkene, for å finne ut hvem som har "latest, hot" utstyr med i år. Hele turen styrt av kommersielle markedskrefter. Men hvorfor må 8 erfarne mannfolk kjøpe fiskebøker? De har jo hverandre? Hvorfor er de på "Laksens venner" gruppe på Facebook, der de viser bilder av storfangsten sin og erstatter tenårenes penislengdeskryt, med fiskekilo? 

Jo for det er slik vi er. Selv om Solan Gundersen er verdens største optimist, og verdensmester i det meste - trenger han sin nervøse, redde Ludvig for å ha noen å fortelle det til. Når man sammenligner strikketreff/klubber med fiksjon, og urealistiske felleskapsfølelser, fordi man trenger 50 (forresten så kom det flere håndarbeidsbøker totalt i fjor) bøker, om noe man kunne lært andre steder - berører du mange ting. Hva med musikkelskere? Skal man konstant lytte til skjærfalske gitarer, fordi man på et tidspunkt ikke trenger flere lærebøker i det? Mat, antall kokebøker/bakebøker - det hadde nok sannsynligvis hjulpet på både min og din bilring/strutsemage etter jul, om det kom noen færre av de. Og bokklubber! Hva skal vi produserer x antall skjønnlitterære bøker, og krim for? Vi har nok? Og så lenge vi kan fortelle spøkelseshistorier til hverandre, trenger man ikke bøkene.

Det å være kvinne, handler heldigvis om litt mer enn å følge et diagram eller bilde, for å føle seg likestilt med menn i samfunnet. Man kan være kreativ ved å følge et mønster. Mange er til og med ikke fargeblinde, og klarer helt på egen hånd, å plukke fine annerledes fargesammensettinger, enn bildene i boka viser. 

Jeg tør påstå, at selv om du ikke legger opp masker og følger et diagram - har du i ditt liv fulgt en "strikkebok". En oppskrift. Resultatet ser ikke alltid like glamorøst ut, eller like pent som i boka, men du har laget en middag eller kake - etter et "diagram". Til og med å følge en bruksanvisning, kan være kreativt og gi forskjellige resultater. Jeg personlig, syns det er spennende å se hvor mange skruer jeg sitter igjen med, etter en IKEA montering - og om produktet blir seende riktig ut. 

Livet er en strikkebok. Vi følger mønster og diagrammer hele tiden, med visse avsporinger som gjør at vi både må rekke opp, strikke bakover eller til og med starte helt forfra igjen. For noen blir bare livet en stor floke, mens for andre blir det en nydelig silkemyk pute, de kan sove godt på - resten av livet. 

At man i dagens mobbe, hetse og ironiske samfunn - bruker ord som herlige, vakre, skjønne, naturlige, enestående (jeg kan holde på lenge, lever av å finne på slikt.. ) er jo en superboost i en eller så negativ verden. Det å strikke er blitt en trend, spesielt blant unge, som er stikk motsatt av hva du forsøker å hevde på TV2. Unge, flotte jenter og gutter, skrår rett mot janteloven og drar opp strikketøy, i friminutt på skolen, busstopp, venteværelser. En deilig adspredelse til snapchat, instagram, facebook og andre sosiale tidstyver. Det å være 15 år, og strikke - tilbake til tuppert lugg og hvor Samantha Fox hang på alle gutterom - var ikke like kult som i dag. Kvinner bryr seg ikke om hva andre måtte tenke, det er ikke "bestemorsaktivitet" eller gammeldags kjerringtidsfordriv lenger. Når du ser på designerne på Catwalken nedover Europa, presentere sine latest items, innen strikkemote - er det ikke nedtrykkelse og underdanige mennesker, jeg ser ta i mot applausen. 

Mer eller mindre alle har en hobby. En hobby som krever mer penger enn den man bor med til tider syns er ok. En hobby som enhver mener gir en noe. En hobby som bidrar til at folk er sosiale, enten på internett eller i klubb. En hardbarket MCfører har like mye glede av sin 57 motorsykkelbøker i hylla, som en strikker av sin 50 bok med luer og sokkestrikk. 

Vi lever i tidsklemma - det er oppe til debatt hele tiden. Vi rekker ingenting, det er ingenting som får oss til å stoppe opp. Vi er mobilgenerasjonen. Vi er de som får de lokale butikkene til å lukke døren fordi netthandel er blitt enklere. Så all ære til de som strikker! Tro meg, det går sakte, når man ikke er en dreven "opplært av bestemorstrikker". Når man frenetisk fester trådene på julegaven, på julaften - med 7 åringen hengende over seg "bliiiiiiir du feeeerdig daa?" så er det ikke mye undertrykkelse som er i hode. Bak kverner Hr. Gundersens stemme "det vanskelige er en bagatell, det umulige en utfordring..." Det ligger mye omtanke i alle disse bøkene, og ikke minst i det som lages ut fra disse bøkene. Mye mestringsfølelse, mye glede, mye ro, og mye uro når noe må rekkes opp. 

Men alt i alt, så er dette en aktivitet som gir flere tusener glede! En glede som alle og enhver har sin egen historie bak. 3 åringen som vil lære, katten som vil leke, bestemor som vil glede, tenåringen som vil være varm.... 

Ikke vær så opptatt av kommersielle krefter, eller behovet for 50 strikkebøker. Skal man begynne der, har du sannsynligvis reddet resten av din skriverkarriere - for himmel, så mange artikler man kunne laget om "trenger vi" produkter. De er rundt oss hele tiden.

Snu på flisa! 

50 flotte bøker fikk du på pulten din. Ikke vær oppgitt over at du må gjennom alle sammen, og gruble over behovet for de. Tenk heller på at alle og enhver, vil gi noen glede og timesvis med aktivitet, som de virkelig setter pris på. Og gir 50 strikkebøker deg søvnløse netter, så finnes det kanskje en annen i redaksjonen som kunne anmeldt de for deg? En oppfordring til deg videre - ta deg en tur på en strikkekveld. Jeg er overbevist om at teorien om ikke eksisterende felleskapsfølelsen forsvinner. Jeg tror du kommer til å sette pris på stillhet etterpå......

Ha en god natt! 

 

 Innslaget på God morgen Norge, kan du se her: http://www.tv2.no/2016/01/18/underholdning/strikk/strikkedebatt/god-morgen-norge/7931211

#tanker #side2 #nettavisen #altomhåndarbeide #skepsis #strikkebøker #håndarbeid #godmorgennorge #tv2 #brevtil #morgenbladet #avis #meninger 

Sur, gammel, uvitende kritiker fra Morgenbladet?

 • 19.01.2016 kl. 15:08Med et sinnsykt stort varmt, imøtekommende smil, (NOT) forklarer Espen Søbye sin sak, der han mener at strikking er ren deprimerende kvinnediskriminering - alt fra selve strikkingen til det kommersielle, bøker osv. Kritikeren har anmeldt et utvalg av 50 strikkebøker. Han poengterer at de er BARE skrevet av kvinner, rettet mot kvinner, misbruk av barn som kles opp som dukker og overdreven pynting, utført av kvinner. Direkte personangrep i sitt svake innlegg, i håp om å få ut ordene blir også kastet ut - som kun blir dekket av ett ord - trist! Men en ting skal han ha, selve artikkelen dette springer utifra, har en lett og litt leken tone - bare så synd det ødelegges av nedverdigende formuleringer, og poenger som ikke jeg finner flatterende. 

Som redaktør i et av Nordens største forlag av håndarbeidsmagasiner, vil jeg be kritikeren sjekke hva han spyr rundt seg. De verdensberømte to mennene, Arne & Carlos - sist jeg snakket med de, var de fortsatt menn - men til og med ikke de "slipper unna". En litt "latterlig", sikkert humoristisk ment, beskrivelse av de, fokuserer mot målet til kritikeren. På strikkesider på Facebook og diverse, kan man se en tydelig andel av menn som strikker, og som til og med kjøper bøker, tenk det Espen - de kjøper de kvinnerettede, rollenedtrykkende bøkene - du skriver så tragisk om. Gikk du tom for ideer, og plutselig datt en feministflyer fra 70 tallet, utav et leksikon i hylla di? Gav det deg ideen til å surmule, og trykke ned oppgulp om en tradisjon du ikke vet noenting om? 

"Man har lært det av sin mor/bestemor...romantisk kvinnefelleskap, en følelse som er fiksjon" Ok, da er du en mann som undertrykker menns rett til likestilling i samfunnet - hvis du kløyver ved, skifter dekk eller har fisking/jakt som hobby. Og har du lært disse tingene av din far - da understreker du poenget.  Og så har vi alt dette med det terapeutiske - Hvor mange personer sjekket Gallup Norge for deg, slik at du kunne sitte på tv og avkrefte dette? Er det ikke temmelig useriøst å uttale at det ikke er tilfellet? Jeg prøver å glemme at du, som later til å være opptatt av vi kvinner skal ta vare på respekten vår, og ikke underkaste oss - drog frem utseende og fordelene  til Dorthe Skappel....... 

At kvinner er med på å ødelegge samfunnets kvinnesyn, ved å strikke - er noe av det minst intelligente, og mest useriøse jeg har lest og hørt fra en "seriøs"  kritikker! Jeg regner med at du kommer til å angripe alle kvinner, som steker ribbe til jul - for skal vi først ta tradisjonene, der kvinner ofte har prosentovervekt i utførelse, må vi ta med alle. Det er kanskje kvinneundertrykkende, at kvinner føder barn, og har bøker om fødsel, rettet mot seg som eneste målgruppe også? 

Espen Søbye savner en kritisk bevissthet i strikkebøkene - jeg savner den samme etterlysningen i vedboka, bilbøker, mcbøker og andre mennsrelaterte bøker, rettet mot menn, skrevet av menn - som igjen skaper motorforum, kommersielle utsalg og markedsføring, bilrelaterte sider på internett, manne-felleskapsfølelse som feks mcgjenger innbiller seg at de har - det er jo ren fiksjon. En følelse, som tradisjonelle menn som skrur på bil for å slappe av, og kommersielle krefter er med på å skape. 

Hele fremtoningen til Espen Søbye er understreking av det han selv hevder, at kvinner gjør mot seg selv. Han snakker om kvinner med et nedlatende stemmeleie, fremtoningen gir en følelse av at strikkende kvinner omtrent er lavt intelligente, og det topper seg - når lyden kommer utav munnen. 

67 år som pensjonsalder er alt for høyt - i denne sammenhengen. Når gretne gamle gubber, ikke klarer å finne bedre kampsaker - da er det på tide å vurdere førtidspensjonering....

Innslaget kan du se her: http://www.tv2.no/2016/01/18/underholdning/strikk/strikkedebatt/god-morgen-norge/7931211

 

Red: God natt hilsen til en kritisk ikke-strikkende kritiker

 

 

#meninger #side2 #nettavisen #strikking #tadegeikake #surgammelgubbe #håndarbeid #hobby #homemade #jobbmamma 

Villedille - uhelbredelig?

 • 19.01.2016 kl. 10:59

"Den så utrolig praktisk ut"...."ååå den hadde vært super å ha..." .... "oi, den MÅ jeg bare teste...".... "Jeg kan jo bruke den til noe..?" Kjenner du deg igjen? Jeg er sånn! 

Stryke, klappe, kjenne på - verb som ofte gjør at lommeboka krymper seg, og visakortet føler en trang til å deaktivere chipen i frykt for å bli brukt for mye. Tråd, stoffer, garn, saks, spoler, målebånd, knapper, trykkføtter - det er ingen ende for hva som kan være kjekt å ha - når man har en hobby. Jeg pleier å si at jeg ALDRI skal begynne med scrapping - bare tenk hvor mye maling, stempler +++ jeg kommer til å dra i hus. Bare se alt jeg har klart å dra innover dørstokken til Silhouette og Scanncutmaskinen. (innrømmer glatt at papp og stempelkit, kaaanskje ikke har så mye med søm å gjøre - men det så utrolig morsomt ut å teste!!!!!) 

 • Jeg har trykknapper med hello  kitty på, som ungene har vokst fra for lengst...
 • Jeg har Jersey med Byggmester Bob, som jeg kjøpte av ren nostalgi...
 • Jeg har broderier, som skal lage tøfler og tilhørende antisklisåler, i str 24 (jentene bruker nå 33 og 34) 
 • Jeg har noen ruller med noe hvitt, jeg ikke husker hva man bruker til lenger...
 • Jeg har tråd, som jeg ikke lenger liker fargene på.... 
 • Jeg har trykkføtter jeg må lese bruksanvisningen til, for de så kjempepraktiske ut - den gangen jeg husket hva de gjorde
 • Jeg har 8 sysakser, fordi jeg ikke fant de første 6 når jeg først skal sette i gang å sy 
 • Jeg har X antall synåler, fordi jeg ikke husker hvor jeg la de andre
 • Jeg har 2 Parisknapper  som er like, fordi det ikke var flere, men de var så søøøøøøøøøte
 • Jeg har 2" biter, fordi jeg en gang tenkte jeg ville lære å quilte
 • Jeg har utelukkende positive "kjøp" tilbakemeldinger på ebay, flere hundre - noe som ikke i seg selv nødvendig er en god balanse? 
 • Etsy logger meg automatisk inn, uansett hvilken enhet jeg kommer fra.. 
 • Jeg har en skuff med ting jeg burde kastet, men som jeg ikke orker - fordi de er så fine... 
 • Jeg burde ryddet, men da må jeg konkret se alt jeg har - istedenfor å gjette, som gir en mindre mengde.....

Og slik kan jeg holde på inn i det uendelige... 

Det føles som en sykdom å "villedille". Alle de stoffbitene jeg har liggende bl.a - som overhodet ikke kommer til å bli brukt til noen her i huset, men som jeg ikke klarer å kaste. Mønster, knapper ++++ det kan jo hende at jeg kan bruke det til gavesøm en gang? Og de ligger jo ikke i veien, om jeg bare skyver de litt lenger inn i skapet? Hvor mange ganger trenger vi plassen under tvsofaen, er ikke det en ok IKEA boks høyde? 

Man får en egen livstil, tankegang og væremåte... når man blir bitt av basillen. 

I min verden, er det nesten, egentlig ikke unormalt å vrenge plagget i butikken - nååååå hvilken søm har de brukt her? Se, de syr ikke perfekt industriproduksjonen heller. TIl og med ikke venners eller familiens plagg, slipper unna alltid. Det er da helt normalt, og få studere tekstilsammensettingen? Skjerp deg, jeg skal bare se på lappen i genseren din!!! Ikke det? Er ikke det vanlig da?... Ikke det nei.........

Man tar seg i studere luene til medelever til barna, for den så da hjemmesydd ut - har den en "label" jeg kjenner igjen? Man blir en pest og en plage :-) 

I tillegg til at mannen vrenger seg av smerte, i det man passerer en håndarbeidsbutikk - vrenger økonomien seg av samme årsak. Uansett, ja det ligger MYE glede og psykriatisk investering i syrommet - men det er også mulig at det ligger litt overdreven eller unødvendig behandlingsmateriell der nede... *sparke* Jeg skylder det på hamstergenet. Vi sammenlignes ofte med apene, men hamsteren har også en sentral plass - hverfall i min syhjerne! 

Trøsten min i all galskapen? (som i tillegg er bedre nå enn før... tenke seg til hvordan det var... *ulp*) er at det er mye glede i alle de irrgrønne neonfargede biesebåndene, som jeg trodde kunne være fine å ha - og det er mye terapi å se inn i trykkfotskapet og gjette hva alle skal brukes til. Det er også utrolig mye ro, i det å sette seg ned med sprettekniven, som skulle ha spesialgrip - slik at jobben gikk lettere... (ok, definitivt dropp det siste. Oppsprett er en DR** jobb, uansett verktøy) Og det er viktig med spenning i hverdagen, noen som har kjent adrenalinet kicke inn - i det man setter på seg verdens mest uskyldige smil, og viser mannen med litt "høyere stemmeleie enn normalt" - de fiiiiiine stoffene man fant på salg? 

Konklusjonen - søm og shoppingdille er ingen logisk ting - men fytti så moro det er !!!!

Dog er jeg sikker på at dette kan sammenlignes med mange villediller - enten man er opptatt mote, har en annen hobby, interiør - villedille, kommer i mange former! 

 

#håndarbeid #hobby #søm #altomhåndarbeide #side2 #nettavisen #familie #homemade #shopping #syselv #lage #canon #canon7DmarkII

Jobb og fibre !

 • 18.01.2016 kl. 15:09

Omtrent alle glade strikkere, elsker ull, alpakka og generelt alt som er mykt. Gjennom jobben ser jeg at noe som er svært typisk for oss nordmenn - er at at vi elsker ull og alpakka 100%. Noen er mer "hardcore" enn andre. Denne oversikten under, kan være fin for strikkelskere. Den beskriver de mest vanlige kvalitetene vi finner i hyllene/på nett. Håper denne er til nytte for mange 

Strikke og syskolene tilhører Jacobsen Publications A/S, bruk av bilder og materiell er ikke tillatt uten avtale. 

 


#strikkeskole #altomhåndarbeide #strikking #håndarbeide #hobby #homemade #jobbmamma #magasiner #strikkemagasin #kreativstrikk

Egg = omelett til frokokst

 • 18.01.2016 kl. 08:11

 

God morgen alle sammen! En dag ny frisk, ny giv og nye oppgaver. i dag er det 100% tilbake i jobb, og jeg krysser fingre og alt for at dette går flott! Kanskje jeg klare å lure en av guttene til  å ta opp symaskiner til meg i dag :-P Vi er på ny "jeg vil prøve" runde med knøtta. Vi har vært innom håndball, turn, ballett..... ikke noe har væt noe. Vi hatt som regel at om ikke utholdenhet er stor nok, må hun likevel vente til neste semester - med noe nytt. Nytt år, nytt semester - nytt forsøk :) Denne gangen er det cool dance og en nytt forsøk med håndballl. Tror kanskje det er enklere... Det er ikke lett å være 7 år, og ha tykkeste tykke utvalge med aktiviteter å velge mellom? :-p 

Her deler jeg oppskrift på en fantastisk frokost- godt utrustet for søm, strikk, jobb, eller hva annnet du måtte finne på å bruke 18 januar til! : )

Omelett: 
5 egg
4 ss vann 
Chillipulver
Hvit pepper
Organo 
Bland alt med en gaffel, til en jevn fin røre. 
 
Skivet sopp 
1/2 rødløk 
Pepperonipølse
Cherrytomater
Kavli skivet ost
Rucola

 

Stek sopp og løk, hell over eggeblandingen. Del tomater og strø over. Legg på pepperoniskiver, osteskiver og rucola på toppen. Legg på lokk og la omeletten stivne. 
Ha en fin dag
#mat #egg #omelett #blogg #dele #mammaliv #frokost #familie #jobbmamma 

Lov med en liten self-boost?

 • 17.01.2016 kl. 18:15I fare for å virke helt kørka, selvopptatt, egosentrisk og alle de resterende, flatterende, dekkende synonymene det måtte finnes - så har jeg bare lyst å poste denne her... muligens søndag, kjedelig, sitte stille, brukt opp kreativiteten - spiller inn, men so what. Litt mindre jantelov akkurat nå, og here goes! 

I høst la jeg ut bilde av Wiola kofta mi på en et par grupper på Facebook. Her er faktisk gipsen for kort tid siden, kommet av, og jeg husker jeg humpet meg ut på trappa, for å få tatt et bilde av jakka. 

Det som er litt morsomt er at dette bilde tok jeg for noen dager siden. Nå er det enda flere kommentarer og enda flere likes - enn det var da jeg skjermdumpet det. Forfatteren av boken/designeren har jeg truffet flere ganger hos Gyldendal, i sammenheng med bøkene våre - men det er likevel utrolig stas når jeg ser hun tagger, og roser min variant av jakken! :) Når man ser hvilken suksess denne jakken ble, i strikkemiljøet - det er da man i et svakt sekund skulle ønske at det var i ett av våre magasiner den hadde vært.. hehe :) 

Sånn da var dagens selfsteam ute... nå er det nok... :-p 

 

#wiolakofta #koftestrikk #strikk #strikking #gyldendal #lekmedtradisjoner #strikkebok #strikkemønster #Håndarbeid #homemade #hobby #håndlaget

Søndagsfrokost á la LCHF

 • 17.01.2016 kl. 08:14

På denne tiden i fjor, var fettinntaket høyt, karbonivået lavt, moralen på sitt beste og motivasjonen for å få ned kiloene på topp! I motsetning til 2016, der jeg har innsett at lysten og innsatsviljen traff på Solan sin motstand den 31.12.15 - og at det vanskelige ikke er en bagatell, men en utfordring.. :-P Ingen nyttårsløfter, og ingen LCHF eller noe. Eneste, et godt, sikkert løfte om å ikke gjøre noenting - jeg trenger å lage løfter om!! Men, noe av målet i fjor, var å være på diett - lykkelig, Hvorfor spise mat man syns er passe, eller ekkel - fordi man skal ned et par berømmelige kilo? Nope.. det gikk MENGDER med egg og korn, i leten etter det perfekte måltid, mang en gang :) 

Jeg tenkte å dele denne frokosten med dere i dag, mye fordi jeg vet at mange av dere som følger meg fast - har blitt bitt mer av Solan enn er meg i år - og er optimistiske, helt til toppen av furua, og holder ut dietter og kurer. Denne frokosten er god, LCHF/Lavkarbo og skikkelig søndgsfeeling! 

Ostepletter dynget med godt pålegg. NAM! 8 stk:
4 egg
6 ss sesamfrø 
1 ss fiberhusk 
1/2 ts bakepulver
4 dl revet ost

Bland alt og la svelle i 15 min. Smør 8 pletter på bakepapir og stek på 225 grader, 10-15 min. De skal bli gylne. La de avkjøle litt, gjerne på rist. 

Pålegg på denne varianten: 
En god skje med syltedressing (hamburgerdressing, tidligere lagt ut oppskrift - hamburgerne) 
Rucola
Kokt egg
Stekt bacon

 Kos dere ! 

#frokost #lchf #diett #kosthold #mat #oppskrift #dele #familieliv #mammaliv #mammablogg #nedivekt #pappaliv

Da slipper jeg nyheten - BOK nr 2 !!!

 • 16.01.2016 kl. 14:13Kanskje noen husker at jeg jeg for 1 uke siden postet bilder foran denne døren igjen? Det vil si at arbeidet hos Gyldendal, er nok en gang i startfasen. For de savnet mindre str i Pluss boken (sier seg egentlig selv, at pluss bok mangler minste str... :p ) så kommer vi altså nå med bok nr2, for de i str 34 - 44. Over 200 modeller er levert inn, og skal siles ned... ingen lett jobb! 


Under her, gir jeg deg en liten smakebit av hva som er levert inn av modeller - og hva du kanskje kan vente deg, kommer i boken! :) Spennende!

+++++++ vanvittig mange flere... samtidig kan jeg slippe en mininyhet, og det er at etterhvert, kommer det noe for de mindre, minste og i "mellom" - også :) 

 

#altomhåndarbeide #gyldendal #jacobsenpublications #bøker #håndarbeid #hobby #sybok #søm #syglede #syselv #jobbmamma #redaktør #forfatter

Lørdagskos og store vafler

 • 16.01.2016 kl. 10:14Er det noe jeg elsker, så er det Kitchen Aid vaffeljernet vårt. Det er blytungt, men fantastisk å bruke. En vaffel er MER enn nok for å si det slik :-p Men det er godt, og da er det lov (?) I dag er det lørdag, så hva med å lage opp noe plater, handle is og riktig kose seg? Det må da være lov på en lørdag? Disse er også gode som frokostvsafler, som barn flest, liker ungene de best med hvete/fine. Men du kan fint droppe sukker og ha grovere mel i. 

6 porsjoner:

 • 900 gram hvetemel
 • 6 ss sukker
 • 1,5 ts salt
 • 9 ts bakepulver
 • 12 dl melk 
 • 6 stk egg
 • 180 gr smeltet smør

Stek på middels varme i jernet. Jeg er usikker på om denne vil fungere i vanlig jern. 

 

#mat #oppskrift #dele #kos #kitchenaid #mamma #familie #hverdag #foreldre #mammablogg

 

Bare en symaskinnål?

 • 16.01.2016 kl. 08:10Her om dagen la jeg ut et innlegg om tråd, sytråd. Mange gav tilbakemelding på at det fantes MYE flere typer tråd - enn de visste. Er et ikke rart? De aller fleste hobbyer har ting man ikke vet om, trodde man ikke trengte, ikke visste man hadde bruk for osv osv - og dermed kan det fort koste litt, om man "lar dilla ta overhånd". :) Jeg er sånn, må ha, vil ha, lyst på - alle slike genfeiil slår inn, når jeg har en hobby. Om det gjelder filter til kamera, der alle kan se tissetrengte ut - eller se ut som små smurfer, eller matlaging, der egg kan skilles på en HELT spesiell måte - til søm og strikk, som også har sine ting. Derfor er jeg svært opptatt av en ting. ALDRI begynne med scrapping...... Men tilbake til tema. Nåler.. det er litt som med sytråden, det finnes en nål til ethvert formål, som gir perfekt resultat. Ofte så henger dette sammen med tråden. Bruker du tykk bomullstråd, feks den de kaller Quiltetråd som er flott til stikninger +++ vil du oppdage at tråden kan ryke lett, ved bruk av universalnål. Derimot bruker du en topstitcnål, som har større øye, vil du oppdage at jobben går enklere. Driver du med brodering på maskin, vil du fort oppdage at her finnes det også spesialnåler. Det finnes mange produsenter, men de mest kjente er Schmetz og Organ.


Her ser du noen av de mest "vanlige" nålene, man bytter om på, ved hjemmesøm. Som du kan se, er det faktisk forskjell på nålene, både trådhullet, og spissen på nålene. Mens noen er laget for å "skjære", er andre laget for skånsomt å "skyve" fibrene. 

Men hva til hvilket arbeid? 

Denne plansjen syns jeg er flott til å vise nettopp det. Ikke av den tydeligste kanskje, men den viser ok nok - hva og hvilket materiale. Det finnes som sagt, en nål for alt... En forenklet regel, er tynt stoff = tynn nålSelv om det finnes flere produsenter, har mange av de vært så greie - at de bruker samme fargekoding. Fargekodene vil gi deg en indikasjon på hvilken nål du står med i hånden. Noen kan til og med ha dobbeltfargebånd, da har nålen gjerne "flere egenskaper". 

Her er en liten oversikt over de mest vanlig nålene, til husholdningsmaskin/vanlig symaskin:

Universalnåler/vanlige synåler: Stoff type: Faste/stummee stoff (stoff uten stretch) som eks. bomull, lin, twill, cord..


Stretch Nål: Egenskap: Medium avrundet spiss (mediumball point), spesial øye og skaft.  Stoff type:  Elastiske stoffer, og strikkevarer med høy elastitet, eks, jersey, interlock, fleece, velour.

Jersey (Ball Point): Egenskap: Medium avrundet spiss (ballpoint) Stoff type:  Finstrikket og noen stretch stoffer, eks. jersey, interlock, 
Laget spesielt for søm på finstrikket stoff. Den medium avrundete spissen skader ikke eller kutter fibrene i stoffet.

Jeans / Denim: Egenskap: Modifisert medium avrundet spiss (ballpoint) og forsterket nål. Stoff type:  Jeans/Denim og lignende stoffer. 
Går lett igjennom ekstra tykke vevde stoffer, denim, og quilt minimalt bøying av nålen. Det reduserer risikoen for nålknekk og hoppesting.

Skinn og lær: Egenskaper: Den kileformede spissen på lærnålen er spesialkonstruert for å trenge gjennom lær og kunstskinn. Nålen passer ikke for andre tekstiler. Blandet størrelse 80-100.

Broderi/Embroidery: Egenskaper: Brodernåler har en spesiell utformning, en litt rund spiss, og en anelse større nåløye for og ikke skade tråd og materiale. Brukes til metall- og andre spesialtråder for brodering, og dekorative sømmer. Blandet størrelse 75-90.

Microtex (Sharp): Egenskap:  Veldig tynn og spiss. Stoff type:  Microfiber, polyester, silke, folier, kunstig skinn, stoffer med overflatebehandling. Den veldig tynne og spisse spissen gir deg nydelige stikninger, og er perfekt for rettsøm og quilting når pressisjon er viktig. 

Det finnes også flere andre typer nåler, som ikke direkte går på stofftypen - men resultatet. Feks dobbeløyenål, som syr med to tråder oppå hverandre, for å få en stilig stikningsresultat, eller tvillingnål som gir en elastisk oppleggsøm. Den gir dobbel rettsøm foran, og sikksakk bakpå arbeidet. Så finnes det noen andre typer nåler, som brukes i overlock og coverstitch maskiner. Her finnes det litt forskjellige betegnelser, så du skal sjekke i instruksjonsboken, hva din maskin liker best. I motsetning til en vanlig rettsømsmaskin, kan det ha noe for resultatet, sømmen og selve maskinen å si - hva du setter i maskinen. 

ELX705: En spesialnål som er til bruk i overlockmaskiner, for å gi perfekt overlocksøm, dekorsøm, flatlock osv. Kan ikke brukes i vanlige symaskiner eller broderimaskiner. Maskinen skal oppgi ELx705 system, om det er denne typen den skal ha. Str 80 og 90. Noen betegner disse også som 11 og 14. 

EXL75SUK: Kulenål (SUK) for strikket og jerseystoffer, har en mer rund spiss, som ikke forårsaker hoppesting eller haker seg fast i tettvevde strikkede materialer, ettersom nålen går ned mellom fiberne i materialet.  Krommet for bedre holdbarhet, størrelse 80 og 90.

 

Håper  denne oversikten gav deg et lite innblikk i hva nålenes verden består av. Og som med sytråd, prøv deg frem med "riktig" nål og tråd, og du vil oppleve et flott resultat. En annen ting, nåler er forbruksvare! En sløv nål kan ødelegge arbeidet ditt, skift nåler ofte. Tenk på det som en god, dyr kjøkkenkniv, den kan fort ødelegge den dyreste, fineste indrefileeten din - om ikke utstyret er skarpt og i orden. :) Lykke til  ! 

  

 

Produktbildene/oversikt er fra schmetz

#synåler #symaskin #håndarbeid #symaskin #hobby #homemade #oversikt #altomhåndarbeide #syskole #jobbmamma #bernina #side2 #blogge #mammaliv

 

 

 

 

 

Nøttesnacks på 1 -2 -3

 • 15.01.2016 kl. 22:10

 

 

Har du testet nøttesnacks? Supergodt! Og det beste, LCHF godteri, for de som går på slike 2016 løfter! Det er utrolig raskt å lage, og de holder seg en stund, så om du ikke spiser opp alt i kveld, kan du ha det i morgen. Utrolig godt med et kaldt glass øl, eller vin til :) Eller vann.... :-p 

 

1 pose paranøtter (eller 3-500 gram diverse nøtter) 

1/2 ts cayannepepper

2 ts maldonsalt

1 ss smør

2 kvister rosmarin 

 

 

Ha nøttene i ovnen på 180 grader i 10 min. Smelt smør og bland krydder og hakket rosmarin. Vend inn nøttene og server dem varme! 

Kos dere !

 

#mat #dele #snacks #LCHF  #diett #nøtter #oppskrift #kos #helg #familie #foreldre #mammaliv side2

Postkassa byr på.....

 • 15.01.2016 kl. 14:55

.... spennende strikkebok. Helt ny strikkebok utgitt av Marte Helgetun. Boken er utgitt på samme forlag som jeg gir ut, Gyldendal

Sy og dans til karneval...

 • 15.01.2016 kl. 09:28

Da jentene var små, var det obligatorisk å svette over symaskinen, med rennende stygge ord og diverse annet upassende tilhørig oppførsel - kvelden før karnevalet. Har du vært der? Det å ALLTID starte for sent med noe, thats me.. Ikke bare det å sy, men det å komme på, hva man skal sy - kvelden før, er ikke alltid lett. Men når jentene var helt små, satte de iallfall ikke noe kriterier selv...  


Det ble det noe annet av, når de ble litt større. Slik som dette kostymet. Klatremus Spillemann x 2. Enkelt, men likevel litt tidkrevende. På denne tiden hørte vi Hakkebakkeskogen til vi fikk gnagsår i ørene, og jentene elsket den lille syngende musa. Så hva annet, enn den søte karen - skulle de være, på karneval? Som sagt, så gjort . kvelden før :-p 

For dere som får litt hetta av dette opplegget mitt, så går det an å være ute i god tid! Det jo ikke obligatorisk med nerveproblemer eller angst i forhold til det å sende ungene på karneval :) Det trenger ikke være så avansert heller. Du kan feks ta tøy du har fra før, og pynte litt opp slik som "kostymene" under her. Eller du selvfølgelig kan ta det helt ut :) 

Alle disse kostymene er fra arkivet til Alt om Håndarbeidet SYmagasin. Har du et lite "lager" av disse hjemme, kan du søke i onlinearkivet, og kanskje finne en favoritt? Det er moro å sy kostymer. Men helt ærlig, er jeg glad den tiden er over.... :) 

 

#Altomhåndarbeide #jobbmamma #mammaliv #magasiner #inspirasjon #håndarbeid #hobby #lageselv #homeade

 

Måneskinn og romanse?

 • 14.01.2016 kl. 20:58Ikke helt... mem bilde er av måneskinn :) Men ikke helt romansesammenheng. Jeg og en kamerat var for en god stund siden (tror der er et par år) å tok bilder ute på Hove, en sen kveld. Lang lukkertid og stativ, gav oss blandt annet dette bilde. Syns det er fint å si at nå senker roen seg over huset med....:) 

 

#canon #canonorge #foto #bilder #blogg #canon7dmarkII #lukketid #mammaliv #hobby 

Ta en tråd, og la den vandre...

 • 14.01.2016 kl. 10:30

Tenker du at sytråd er sytråd? Uansett? Det er forsåvidt det. Men det er allikevel noen små forskjeller. Den største er at det finnes mange typer tråd, der hver og en - gir pent resultat - til forskjellige ting. Man har feks jeanstråd, som er en sterk tråd til denim - sulky som er blank og nydelig til brodering, og all sew - som de fleste kjenner, som den kjente "sytråden". Lintråd, bomullstråd - utvalget er stort! :)
Men å vite hva som kan brukes til hva, er ikke alltid like lett. En annen ting, har du arvet masse tråd fra noen ? Mange anser det som en fantastisk skatt, noe det også er! Men har du opplevd at mye av den tråden ryker ofte? Spesielt om syr på full gass? Tråd er ferskvare. Blir den liggende for lenge og "feil", kan den bli sprø og ryke fort. Tråd kan også "råtne" om den blir liggende fuktig over lang tid.

Ha gjerne tråden din i bokser, gjerne slike små ikea bokser feks - som er tette. Jeg har all tråden min i trådbokser, men man trenger ikke investere i slike - om man bare har noe tett, å ha de i :) 
Det finnes utrolig mange måter å oppbevare tråden på, skoesker, risbokser, tebokser, trådkofferter, trådbokser, Ikea - det viktigste er at du tar vare på tråden. Har du tråden stående fremme på stativ - ha de du bruker mest der. De andre, pakk de ned i en tett boks/eske. Da vi hadde butikken, Masker & Sting, solgte vi tråd. Vi solgte gütermann, som jeg syns er best. I tillegg bruker jeg en del Mettler, men den syns jeg er vanskelig å tak i Norge nå. (skiftet importør eller noe) Først da vi begynte å selge tråd, og fikk 3 store kabinetter med tråd, innså jeg hvor mange typer det finnes! Og det er helt fakta, resultatet blir veldig fint, om man setter seg inn i, hvilken type som er fin til hva. Sluttresultatet kan bli mye penere! Her under har jeg limt inn de forskjellige typene til Gütermann - visste du at det fantes så mange forskjellige? ;) 

Det finnes også forskjellige typer overlocktråder, disse er som regel laget på større sneller, og beregnet for større/høyere belastning - fart. Gütermann har flere typer overlocktråd, som de både leverer til hjemme og industrimaskiner. Personlig liker jeg Toldi-Lock, som er enkel å få tak i, og gir et pent - ikke for tykt resultat. Mange spør meg om det finnes noen typer tråd, som ødelegger for garantien på symaskinen - fordi en forhandler har sagt det. Noen tråder støver mer enn andre. Om det er en spesifikk trådprodusent som en maskinprodusent mener at garantien faller bort, ville jeg kontaktet importøren og bedt om dokumentasjon på disse vilkårene. Syr du med en tråd som støver mye, så vær påpasselig med å skru av stingplaten, rengjør og for de med utagbart spolehus - ta ut alt, og rengjør. Det samme gjelder stingplaten på overlocken og coverstitchen din, av og rengjør! 

Neste gang du skal i gang med et prosjekt, med feks flotte stikninger, eller andre detaljer. Tenk over hvilken tråd du bruker! Og ikke minst nål - HER kan du finne et innlegg om nålebruk 

 

#sytråd #gütermann #sy #symaskin #bernina #håndarbeid #hobby #homemade #søm #syglede #syselv #tråd 

Slik hekler du med to farger - strikkeskole

 • 13.01.2016 kl. 20:48Det å kunne hekle gobelin/med to farger, kan gi mange flotte prosjekter ! I neste Kreativ Strikk, kommer bl.a denne vesken - som har gobelinteknikk. I denne strikkeskolen/trinn for trinn - ser du hvordan du hekler med to farger.

Husk at strikkeskolene tilhører Jacobsen Publications A/S, det er ikke lov å kopiere eller bruke strikkeskolene uten samtykke. 

#hekleskole #strikkeskole #gobelin #gobelinteknikk #hekle #jacobsenpublications #latomhåndarbeide #kreativstrikk #howto #homemade #hobby #håndlaget

Pluss favoritter

 • 13.01.2016 kl. 12:58

I SY03 er det et par flotte PLUSS dame modeller. Det jeg liker så godt med Symagasinet er at det modeller helt fra baby til stor dame! Dette magasinet kommer i Mars. #altomhåndarbeide #jacobsenpublications #magasiner #sy #søm #syglede #hobby #homemade #symagasin #syselv 

Løve eller pusekatt i speilet?

 • 13.01.2016 kl. 10:58Lille speil på veggen der, hvem er vakrest i landet her? Hva tenker du, nå du ser deg i speilet? For min del kommer det an på, når på dagen jeg ser meg selv i speilet. Kl 0630, unner jeg ikke så mange utenforstående å se meg. Av og til blir jeg nesten litt redd når jeg passerer speilet selv :-p Smal i øya, håret rett til værs, gusten i huden og gjerne litt sminke fra i går... Nydelig, ikke alltid, men hey - thats me! 

Det er det indre som teller.... hvert nyttår, kan det stemme. Fettprosenten og musklene, på innsiden :-) 1 Januar er ofte startskuddet for mange når det gjelder dietter, slanking, muskelbygging osv osv. Ned i kilo, mindre fettprosent, øke muskler = det er det indre som teller :) Eller, var det ikke helt slik? 

I går hørte jeg plutselig Knøtta brøle på utsiden. og når hun kom inn var dramafaktoren, på høyde med Eiffeltårnet. Noen hadde spurt om vekta hennes!  Tenke seg til så frekt, i følge 7 åringen. Hadde hun vært 15 år, hadde jeg vært litt bedre rustet til å håndtere det. På spørsmål om hvorfor hun syns vekt var viktig, og hvorfor hun ble sinna - hadde hun ikke noe svar. Vet ikke helt.... var svaret. Når man er 7 år, skal Bolla Pinnsvin synges med latter og glede. Ikke med tårer og frykt. Knøtta går i 2 klasse, allerede i 1 klasse ble vi informert om at læreren brukte lang tid på å korrigere ord som feit, tjukk, ekkel og svær. Hva er det som skjer? Er det rart ungdom og voksne har dårlig selvbilde, om det starter allerede på 1 trinn? 

Det finnes i mine øyne, to typer korrigeringer...

De du gjør for din egen del, for ditt eget selvbilde - og de man gjør for andre. Hvorfor er man opptatt av hva andre måtte mene? Stor eller liten rumpe, små eller store pupper, rynker - ting som kvinner ofte sliter med, og som "lett" kan fikses. Noen gjør det for å "få tilbake" kroppen de hadde før, og andre for å få en kropp de aldri har hatt. Ingen av delene er galt syns jeg. Det man ser i speilet, skal ikke få en til å gråte eller gå inn i en dyp depresjon - og kan man "enkelt" endre på det, så er det en personlig avgjørelse. Jeg ser mange spør i blogger, om hva leserne syns - skal jeg operere meg. Det syns jeg hører mer hjemme foran speilet enn i bloggen. Det må være du, og bare du - som kan svare på det. Men med så "enkel" tilgang til endringer, stor fokus på vekt og kropp, eksponering av "den perfekte" kroppen - er dette med på å få 7 åringen til å gråte, når noen spør om vekta? 

 

#tanker #skepsis #barn #vekt #overvekt #mamma #mammaliv #foreldre #familie #råd #side2

Kreditt uten moral og opplæring?

 • 13.01.2016 kl. 08:00

Dette provoserer meg, min bank - som skal ivareta mine interesser (joda jeg vet fra Luksusfellen at den omsorgen kan være litt varierende) sender meg tonnevis med reklame for kredittkort. Jeg er også disponent på min fars konto, som er 77 år - og sønnene på 15 og 16. Det verste er at det sendes reklame til de også. Han på 17 varsles at han snart er klar for studentkonto, så fort han er 18 , og da får kredittkort med i pakken. Min far på 77 tilbys kredittkort i hue og ræva, akkurat som de tror at han er en eldre herre so, trenger 50 000 til å slå seg løs hos Ralph Lauren eller noe. (påstand, ikke viten.... ) 

Jeg får slike eposter også. Jeg blir like gær'n hver gang. Velg mellom 5 - 50 000 i kreditt og inntil 45 dagers rentefritt. Hvorfor er banken, som skal oppfordre oss til å spare, beholde vettet og ikke overforbruke - ved å nekte oss bil/huslån som er over ørene våre - på ene siden.... tilby oss kreditt til langt over lua, på andre? Banker og kredittselskapet er prisgitt de opplysningene du gir dem, ved søk av kredittlån. Dvs de har ingen kontroll på hva du måtte ha fra før, så lenge du ikke søker i den banken, du har alt fra før. 

Du kan ta opp 15 kredittkort (så mange tilbydere fant jeg via google nå) og få innvilget alle, så sant du er kredittverdig. Hva gjør dette med samfunnet vårt? Hvorfor er det blitt slik at det å havne på Luksusfellen, ikke er "unormalt" lenger? Hvorfor oppfordres det nesten til at folk skal gå en major økonomisk smell? Puss opp huset på kreditt, kjøpe sko på kreditt, handle kattemat på kredittkortet, kjøpe sofa med 9 mnd betalingsutsettelse - hvorfor er det ikke litt ære igjen av å eie sine egne ting? I min fars generasjon, er det utenkelig å kjøpe en seng på 9 mnd betalingsutsettelse - man sparer og bruker. 

Er vi blitt for sorgløse? De som virkelig sitter i det økonomiske klisteret, vil kunne fortelle skjødelsløse kredittkortinnhavere, hva virkelig kreditt er. Ikke komme seg inn på leiemarkedet, fordi det er mer normalt å bruke firma - som tar kredittsjekk. Renter som er så høye at man ikke klarer å ta regnestykket i hodet. Ikke kunne ha et mobilabonnement fordi man ikke er kredittverdig, forklar poden at man ikke kan ha internett eller tv. Ikke eie noe, ikke forsikre noe +++ når man viser velvilje eller starter opp litt betaling etter evne - konsekvensene er ganske så triste? 

Jeg kan godt forstå at folk som virkelig havner i klistret, gir opp. Menneskene som sitter i telefonmottakene, oppfører seg til tider, som at de var deres egne lommepenger de krever inn. Aggresive og sure, ikke alle - men noen, og de noen - kan være manges årsak, til at posten ligger uåpent i en skuff. 

Hvor skal unge og uvitende få vite om baksiden av kredittkortmedaljen? Hvorfor skal vi ha "røyking dreper" på sigarettpakkene, når vi ikke trenger "kan slå deg konkurs" på kredittkort reklamen? Koster ikke gjeldslavene staten en god del penger? På lik linje som helseskadene til røykere? Vi regulerer alkohol og røyk, hvorfor ikke regulere kredittkorttilgang også? Hvorfor advares det ikke, når man ser ungdommer helt ned i 19/20 års alderen - rekker å opparbeide seg gjeld opp i flere hundre tusen kroner? 

Man sier ofte, les det med liten skrift i kontrakten - men i dette tilfellet, så er det ingen liten skrift, som forteller hva konsekvensene er...

 

#økonomi #shopping #kreditt #bank #barn #foreldre #mamma #Mammablogg #mammaliv #hverdag #kort 

Babyfavoritter....

 • 12.01.2016 kl. 17:32

I går viste jeg denne sanseboken som en av mine favoritter fra Symagasin 03, som kommer i Mars. Hele babyserien er så skjønn! 

For å ikke spoile alt, så tar jeg bare med noen få.. men se så herlige modeller ! :) 


#symagasinet #altomhåndarbeide #jacobsenpublications #søm #sy #syselv #baby #mote #homemade #hobby #symaskin #magasin 

Ettermiddagskosen.....

 • 11.01.2016 kl. 17:06

.....er sikret! Middag inntatt, bena høyt og lesestoff!

Sewing favorites - Symagasinet 03

 • 11.01.2016 kl. 15:11

Så var man i gang med Symagasin 03. Det er både positivt og stressende, på en og samme tid. Jeg klør i fingrene etter å sy, og samtidig er det stressende og ikke ha tid til det.  Det er litt slik som små trass barn har det. Jeg vil jeg vil, men får det ikke til ... :-) Livet er innimellom et lite kinderegg. Det vil si jobb + familie + fritid = overkommelig. Når de stundene/dagene slår til, er det bare å omfavne de - og kose seg glugg ihjel! :) 

Vi er akkurat ferdig med jul - og det føles litt rart å sitte og arbeide med påske. :-) Men slik er det, vi ligger en del foran den reelle kalenderen i produksjon. Men disse hønene syns jeg er så søte.. :) Sansebok, sanseklut - da jentene var små, lagde jeg små sansekluter. Man puttet cellofan inni dem, noen små lapper med ris i ++ ting skulle lage lyd, kunne kjennes på, smakes på osv.. jeg fikk minner om disse, da jeg begynte å redigere sidene om sanseboken. Super gave feks! 

Mye fint i månedens Symagasin 03! :) 

 

#altomhåndarbeide #jacobsenpublications #magasiner #håndarbeid #hobby #homemade #sm #symaskin #syselv #syglede 

Tid for kos - søm og inspirasjon

 • 11.01.2016 kl. 11:18Jeg sitter å venter på filer til Symagasinet 03, som skal redigeres. i den anledning ble jeg sittende med kaffekoppen og titte bort mot hylla, der jeg har litt syting stående i stua. Normalt opp mot deadline, hverken syr eller strikker jeg noenting. Dritlei hele håndarbeidsfenomenet, og proklamerer høylydt og tøff at jeg ALDRi skal sy eller strikke mer. Nå er det kort tid til reiseperioden starter igjen.  Messer står for tur - og dermed har jeg litt lite tid til hobby/fritid. Hva annet enn sytrang melder seg da? :p 

Har du det slik noengang? At når du burde prioritere og disponere tiden din nøye - det er da alle avsporingene dukker opp? :) 

 

#tanker #håndarbeid #Jobbmamma #magasiner #altomhåndarbeide #bernina #symaskin #søm #syglede #håndarbeidsglede #hobby #sy #mammaliv

Mine favoritter - Cozy knits

 • 10.01.2016 kl. 16:01

Arbeidet med Kreativ Strikk 0116, nærmer seg nå slutten og jeg finner den ene favoritten etter den andre. :) Magasinet inneholder 34 styles, så det er jo litt å velge mellom! Denne stripete, lette genseren elsker jeg fargene på! Og den grå under, er bare SÅ "cozy knit". Denne genseren og skjørtet klarer jeg ikke helt å bestemme meg for. Det er litt for retro tror jeg. Men det som er saken, er at jeg liker de, men ville ikke gått i det selv. Er man litt rar da? Hehehe... 

Genseren under, er jeg faktisk heldig å eie! Vi får kjøpe modellene billig (ikke menneskene altså.. :p ) og dermed blir det alltid noe med hjem. Den er så superfin i real life. 

Liker du noen av disse? 

 

#strikk #strikking #altomhåndarbeide #magasiner #kreativstrikk #jacobsenpublications #strikking #homemade #håndarbeid #strikke #garn #håndaebeidsblad

Lys og filterlek

 • 09.01.2016 kl. 14:46

I min Canonpakke, der jeg fikk en Pixma skriver til test - var det også #shareyourlove box med. #Canons kampanje før jul, gikk ut på at du fikk en gaveboks med på kjøpet, til verdi 2300,- om du kjøpte et kvalifiserende produkt. En ypperlig mulighet til å være litt egosentrisk. Kjøp en Canongave, og behold gaveesken :-) 

I esken lå der kuponger til 1 års ab. på Lightroom, Photoshop, Adobe Cloud og Adobe Magazine. Utrolig kjekt! 

Har du lekt med lys og filter, på kamera og software før? Man kan male med lys, der har jeg ingen gode bilder nå - men det er dødskult. Lang lukketid og riktig belysning. Med å leke forsiktig med lyset, på lang lukkertid - kan få en viss "bevegelse" i bildet. Ved å bruke filter i etterkant, feks #Lightroom eller #Photoshop, kan du få et utrolig kult uttrykk på bildene dine. Disse to er tatt på M - 30" lukketid F22. Morsomt å leke med lys og kamera :) Jeg har tidligere fått spørsmål om hvilke kamera jeg bruker. Til høyre kan du se en liste over utstyret mitt. Jeg bruker kamera en del på jobb, samtidig som hobby er en stor del av bruken. Jeg må innrømme at G7X er en del i bruk, da den er så liten å hendig. #Canon7DmarkIi er et fantastisk kamera (disse bildene er tatt med det) men det er tungt og stort. Ikke noe direkte veskevennlig allrounder. :-) Om du ikke har testet, forøskt deg på lyslek, det er utrolig moro! 

 

#canon #canonnorge #canon7DmarkII #kamera #foto #adobe #software #lightroom #photoshop #lyslek #redigere #filter 

En god natt til alle...

 • 08.01.2016 kl. 22:58

Da har døgnet mitt passert 19 timer, så det nærmer seg tid for senga. Det er kaldt ute, men det har sluttet å snø. Himmelen er helt klar og nydelig. Kvelden her har gått til brettspill med de to eldste + kjæreste. Koselig måte å tilbringe aften med tenåringene på :) Men nå, en episode på #Netflix og så natta :) 

 

#canon7DmarkII #canon #arendal #tromøy #foto #blogg #mammaliv #mamma #blogg #bilder #sørlandet #vinter #canon #canonnorge

Effektiv dag som gav blodsmak...

 • 08.01.2016 kl. 14:31

Så er man i gang igjen! Og jeg er utrolig stolt og glad for å komme i gang med bok nr 2! Like andektig og spent, hver gang jeg står foran døren til Gyldendal. Ikke bare er døren stor og mektig, i forhold til mine 165cm over bakken, men det er noe med stemningen her også. Arbeidet med bok 2 er i gang, og i løpet av det neste året 16/17 skal vi ut med enda flere, men de kortene får dere ikke helt enda. Men jeg sier til alle syglade, gled dere. Det kommer noe for alle! Men først ut er en ny damebok. Jeg gleder meg så! Det er SÅ mye fint, og jeg og redaktøren min - klarer knapt å velge ut hva vi skal ta med.. hehe. 

Selv om hovedstaden hadde betydelig mindre snø enn oss på Sørlandet, var det kaldt nok! Fytti så sur vind det var. Jeg hadde med meg noen sko som svogeren min skulle hente, og mens jeg stod å varmet meg på kaffekoppen, kom jeg til å tenke på Petter Uteligger og kompisene - tenk å ha det slik hver dag. Får vondt langt inn i sjelen.... Selv om det er spennende å lage bok, og oppleve gleden ved å inspirere andre - var kanskje det mest spennende møtet i dag. hos Plan Norge. Turen begynner å falle på plass, og nå vet man at ca i slutten på April, sitter jeg på flyet for å se noe av det flotte arbeidet de gjør. Første steg nå, er å bestille time hos legen, så man får startet vaksinecocktailen, slilk at man er klar for Latin-Amerika. Det som overrasket meg litt, er at det faktisk bare er jeg, og min kontakt i Plan Norge - herlige Caroline, som skal reise ned, sammen med en dyktig fotograf. Det blir kjempespennende å oppleve - og jeg gleder meg utrolig mye til å se prosjektene deres. Visste du at Plan har MANGE andre prosjekter, enn bare utdanning? 

 • Holdningskapende arbeid rettet mot familier, for å få endret tankegang rundt jenter og skolegang
 • Childfriendly zone - i flyktningeleirer
 • Entrepenørskapsarbeid rettet mot kvinner
 • Selvforsvarskurs
 • Stipender for skolegang
 • + mye mye mer... 

 

Etter dagens møte, må jeg innrømme at jeg er kjempeimponert. Er du som meg, som kun har hatt kjennskap til fadderbarnordningen og jenteaksjonen? Plan går inn i lokalsamfunnene og hjelper helt fra "grasrota". For å kunne sende jenter på skole og arbeid, er det viktig at holdningene er tilstede for det. Holdningskapende arbeid, er derfor minst like viktig som selve skolegangen. Uten familien på laget, hjelper det lite med all mulige stønader og stipender. Jeg kan ikke si annet enn at jeg gleder meg, og ikke minst dele opplevelsen med dere. Teksten som jeg skrev til Jenteaksjonen 2015 kan du lese HER

Juryen som  bestod av Kjetil Manheim fra Blogg.no, Mari Siljeholm fra PR-byrået, Trigger, og Caroline Engelhart fra Plan Norge International har følgende begrunnelse:
Innlegget fra Mediakaos lyser av engasjement for saken. Det er velskrevet og bærer preg av at bloggeren har satt seg inn i problemstillingen. Det er flott å se noen bruke sin sterke digitale posisjon til å gi en stemme til de jentene som ikke blir hørt.

Denne teksten fant jeg plutselig på blogg.no, Plan Norges Facebook side ++++ det var utrolig moro at teksten min førte til en av de største opplevelsene man kan få! 

 

*************************

Men hva gav blodsmak? Jo.... jeg hater FB oppdateringer +++ som sier #denfølelsen. Thats it. Så skal man lokke og lure ut resten... Men i dag var det passende for min del. Og tillegg ville det ikke vært pust eller muskler uten melkesyre igjen, til å taste noe lenger  :-p Det er nemlig #denfølelsen når trikken er forsinket, 4 min. Og man løper som en tulling fra Jernbanetorget (og bare husk mitt forhold til trening) til bussterminalen. Og man er 3 minutter for sen.. 3 minutter!!! Hostekuler tilnærmet lik astmaanfall, dirrende ben fikk en stakkars mann til å flytte seg øøørlite mer til høyre, da jeg dumpet svett og sur ned på benken.... Sier det mest om kondisen min, eller innsatsen? For jo, jeg tenker det er jo en forskjell? For selv med god kondis, kunne jeg jo ytt og løpt så intenst, at kondisnivået ble passert, og blodsmaken likevel kom? Ja, jeg holder meg til den. Og så driter man i å tenke over at kondisnivået, ble vel egentlig passert i trappa - 200m fra trikkestoppet....... 

Men nå er kroppstempen noenlunde i vater igjen, folk har sluttet å tro jeg har kols, den hvinende pusten er stoppet, og jeg har følelse i bena. Jeg er på vei hjem!! :-) 

 

#plannorge #gyldendalforlag #sybok #håndarbeid #hobby #homade #søm #lageselv #Bistand #arbeid #altomhåndarbeide #jobbmamma

Snø, jobb og morgenstund (nåja....)

 • 08.01.2016 kl. 04:52

Det er kommet enda mer snø i natt. Det er så kaldt, tidlig og mye snø at til og med brøytebilene holder seg inne 😂 Med litt nød og flaks kom vi oss ut i morges, så jeg rakk bussen til Oslo. Håper bare mediapappa kommer seg opp bakken hjemme igjen. Egentlig glad det er buss og ikke fly jeg skal med i dag.

Alt med måte, er noe kong vinter ikke helt er med på - når det først snør her, så er det et eller annet han kompenserer for - for da skal det vises krefter! Så her vasser vi i snø, passe fornøyde - mens ungene er overlykkelige.

Dagen blir lang, 12t hvorpå 3,5 er møter, 8,5t reise. Den positive siden ved det, er at jeg kan sove litt til. I dag har jeg ingen forhåpninger om å jobbe på bussen!! De siste gangene har jeg åpnet laptopen, sovnet, og våknet på Lysaker. Effektivt!! 😂😂

Håper du får en flott dag!

Instalunsj

 • 07.01.2016 kl. 12:30

Kan man kalle det for det, når bilde er først lagt på instagram? :-) Det finnes en del fordeler med hjemmekontor.

#mobilblogget #iphone6plus #instagram #toneirena #mat #lunsj #jobbmamma #spise #sunt

Kveldskos på den sunne måten

 • 06.01.2016 kl. 20:00

Dette er undervurdert! Sunt, godt og kjempekos å dele! Deilig etter en stappa høytid!

#mobilblogget #iphone6plus #mat #kos #mammatid #dele #familie #foreldre #grønnsaker #barn #magert

Trendy strikk....

 • 06.01.2016 kl. 10:07

Strikk er og har vært, inn en stund. Det er kanskje ikke så overraskende. Men en ting som er litt overraskende er hvor mange som driver med strikking. Fra helt unge, til eldre. Det er fantastisk å se alt det flotte som trylles frem, på x antall - ikke-mulig-å-følge-med-på FB sider. I dag er det Kreativ Strikk, designermagasinet vårt - jeg arbeider med. Dert er så mye kult der. (Og ja, absolutt ikke kult også... hehe) Disse to er mine favoritter i første bolk. Vi lager over 50 styles denne måneden, så det er litt arbeid med magasinene - men gud så moro det er å lage inspirasjon til andre! :) Disse modellene kommer i Kreativ Strikk 01, som kommer for salg om en måneds tid. #kreativstrikk #altomhåndarbeide #jacobsenpublications #redaktør #håndarbeid #strikke #homemade #hobby #garn #mammaliv #jobbmamma #redaksjon

Mine favoritter - kommende...

 • 05.01.2016 kl. 21:09

Som alltid når jeg sitter å arbeider med et magasin, så blir jeg fristet til å vise frem noen av mine favoritter. I Strikkemagasin 02, som kommer om en måneds tid, har jeg disse tre yndlingene. Forskjellige, men likevel fine, og mine favoritter - på hver sin måte. 

Det er spennende å arbeide med magasiner. Eneste ulempen er at man får en usedvanlig høy "to-do" liste, som ikke er i nærheten av å bli innfridd. 70tallet er på full fart innover oss, både i butikker og i "lagedetselv"verden. Strikk og søm, mye bærer preg av fargene, stilen og snittene. Kan du like det? ;) 

 

#altomhåndarbeide #jacobsenpublications #redaktør #jobbmamma #mammaliv #homemade #hobby #strikk #strikkeglede #håndarbeid #strikkemagasin

Gleden ved å sy, strikke, foto - eller hobby generelt...

 • 05.01.2016 kl. 12:13

Jeg sitter å ser gjennom bilder i sammenheng med jobb - og skal plukke ut bilder ++ til videre bokprosjekter. 2016 blir minst er like spennende år for min del, som 2015 var. Med enda en bokutgivelse sammen med verdens beste forlag; Gyldendal - reiser, messer, opplevelser +++ jeg elsker fortsatt jobben min. 2015 ble et veldig rykk og napp år, når det kom til hobby - jeg håper at 2016 blir et mer "stabilt" år, med mindre rot og mer strukturert søm :) Flere ganger har jeg nevnt at det å ha en hobby, er supert ! Det er ren reinkarnasjon om bare man finner tid til å sette seg ned med det. :) Men så er denne tidstyven. Min tidstyv har mange navn; lat, lite ork, Netflix, trøtt, og nevnte jeg lat? Det å rydde frem ting, planlegge +++ sliter jeg litt med. I tillegg har jeg ikke bare en hobby - noe som hadde gjort livet betydelig enklere både tidsmessig og ikke minst økonomisk (noe man bare delvis innrømmer, det siste.... ) Men i tillegg til søm og strikk, har jeg en dyr hobby, som ligger i bager i gangen.. blanke, fine, minneskapende ting.. men som også blir neglisjert. Hvert år betaler jeg kontigenten til fotoklubben, og tenker NÅ! Men i Mars, har jeg allerede vært borte 2 av 6 møter, ikke funnet tid til medlemsmøter +++ så da raknet det igjen... :) 

Strikking er kanskje det enkleste.. det kan man jo ta med seg stort sett overalt. Noe jeg ofte gjør. Reiser med strikketøy og Netflix er genialt. Men, så kommer en annen faktor inn, det tar så mye lenger tid!!!! I forhold til foto og søm, så er strikking... tregt.. har vel ikke såååå mye med sjefen som styrer pinnene? Eh.. ok, jo da litt.. men lell :) Surrevimsen meg, og tregstrikk, tja... bare passe kompatibelt. Men det har vel litt mer med tempoet jeg liker å rase frem i, enn strikkens kunst. Har du noen hobbyer som opptar deg? Tid og kanskje penger? :-) 

 

#hobby #homemade #håndarbeid #søm #sy #strikk #strikking #lageselv #foto #bilder #kos 

Grytebrød - en gave til matpakka

 • 05.01.2016 kl. 07:15

Godt grovt brød, er ingen selvfølge. Enten er det tørt, ikke godt, smuldrete osv osv - i følge ungene. Loff derimot, er feilfritt! Jeg er sikker på at om loffen hadde hatt grønne flekker, ville ungene bare sagt at det var litt fargerikt. Satt på spissen, jada... :-) 

Grytebrødet i boka til Kjartan Skjelde er derimot en superhit! Saftig så det holder, sprø deilig skorpe og store skiver. Salat, skinke og ost = ungene er superhappy. Det er laget på spelt, så det er ikke mørkt og tungt. Men for all del, det er skuddpremie på den som forteller ungene at det heter grovbrød. Vi er nemlig der.... Det trenger ikke smake godt, bare det heter feil! Noen som kjenner seg igjen? Det er til å rive seg i håret og andre relativt løse kroppselementer, for så lenge det ikke lyder korrekt, er det heller ikke godt. 

OMG som ungdommen sier... men lell, det er et fakta her i huset om dagen. Det kan godt være gulrot og rosenkål i maten, til og med fisk, men for all del, ikke nevn det! Det kan spises, men ikke høres. En logikk jeg fint kan leve med! 

Så nå, første skoledag - brødet er godt og kjølet ned fra i går, og det er ikke grovt, det er bare hjemmelaget. Med andre ord, både frokost og niste går ned på høykant!

Ha en fin og kanskje litt mindre avansert morgen enn oss! 

 

#bake #frokost #gyldendal #kjartanskjelde #grytebrød #nistepakke #barn #familie #foreldre #mammaliv #side2 #nettavisen

Bakemester Harepus og hans lille hjelper...

 • 04.01.2016 kl. 13:30

Snakk om å finne ytterpunktene i hylla si i dag. Familiekokeboka med masse nydelig og helst sunn mat, og Hjemmebakst av "Passion4Baking" med ikke fuuuuullt så sunt utvalg - men akk så godt! I den førstnevnte er det et utrolig godt grytebrød, det står nå til langstidsheving. Fra den andre boken står en deig med "dinner rolls", nydelige rundstykker. Obligatorisk for ungene her i huset, er hjemmelagede rundstykker og sprøtt bacon - når vi har blomkålsuppe. Og den, den skal selvfølgelig også være hjemmelaget :) I gryta venter nistebrød, planen er bare å få i hus litt crispsalat, ta opp skinkepålegg fra fryseren og vips, så er vi klar for skole i morgen! :) 

Liker du å bake? Jeg er LITT for glad i det, spesielt hvetebakst. Men jeg ser ut som en ventende trillingmamma i 4 måned, når jeg spiser det jeg lager :-p Barna elsker det, men det er jo ikke det sunneste og mediapappa eser like mye som meg.. hehehe. Men akk så godt. Og det finnes mye godt grovt også, men det forsvinner ikke like fort :) En periode gikk det i laktose og glutenfritt her, for å teste litt hva jeg tålte, og det er ikke helt det samme! Selv om man nå får masse gode erstatninger. LCHF, man blir relativt lei av egg og fiberhusk der også. Så målet får være, å bake litt mindre, og spise litt mindre - men kose seg når man kan... hehe


Nå skal snart suppe settes på kok, rundstykkene i ovnen - og så er jammen meg halve dagen snart gått. Hva har du for middagsplaner i dag? 

 

#bakst #hvetemel #møllerens #rundstykker #grytebrød #familiekokeboka #passion4baking #bsake #hjemmelaget #middag #suppe #mat #kos #familie #mamma #mammaliv #foreldre

Israel - en vandringstur

 • 04.01.2016 kl. 12:20

Gårsdagen gikk reinkarnasjon, ro og hvile. Plutselig fikk kroppen nok, av selskaper middager, fest og annet romjul og nyttårsmoro. Resultatet ble en hel dag i senga/sofaen :) Delvis i morgentimene i dag, ble det også en del hvile - men nå er jeg på bena, i håp om å få startet jobbingen. Alle ungene har fri en dag til, så det er bare de store som må jobbe i dag :) Planen er svært enkel middag, og litt mer ro og hvile, før full gass på jobb i morgen. 

For de som har fulgt meg en stund, så vet dere at min far kom hjem for snart 2 år siden fra Spania - grunnet sykdom. Siste årene har han blitt mye bedre, og formen er bedre enn på lenge. Han er veldig aktiv i kirke og Blå Kors (eplet har falt litt langt fra stammen der.... :p ) og hans største ønske har alltid vært å reise til Israel. Om 2 år er han 80 år, og jeg gjorde et stunt - der jeg undersøkte om familie ville være med på en forskuddsgave + jul. En reise til Israel! Og jammen støttet de ikke om det, alle sammen. Skal han reise, er det nok nå han er på topp, og jeg tror ikke vi kan vente 2 år med å sende han avsted. Så den 16 mars reiser han en uke, på sin livs opplevelse! :) 

Det er så kult og kunne gi noe som betyr noe - noe som vil sette minner og gi en følelse av livsopplevelser. I Desember var jeg og guttene i NYC, samme følelsen satt de igjen med etterpå. De har vært i USA, i New York - den kuleste gaven ever.. :) Både barn og voksne har så mange ting i dag, det flommer over av ting og tang overalt, og hvorfor ikke gi noe de kan ha med seg resten av livet? Som minner? Ting forsvinner, blir ødelagt, mister interessen osv. Mens minner fra en tur, vil være med de - hele tiden! :) 

Har du gitt noe spesielt i gave? 

Min mest spesielle opplevelse i 2016, tror jeg vil bli #Plannorge sin tur. På fredag reiser jeg inn til Oslo, for å ha møte med de angående turen. Turen skal etter planen gå til Nicaragua, et land i Sør-Amerika. Jeg er så spent, både på å treffe #plan folkene og ikke minst, få informasjon om turen! :) 
#israel #fokusreiser #escape #vandring #opplevelse #jul #gave #jubileum #far #familie #reise #reiselangt

Eggelig dag...

 • 02.01.2016 kl. 14:39

Nei, det er ingen skrivefeil :) Om 2 dager skal døgnene snus. Døgnflue passer til Medium, murmeldyr til de andre 3. Til og med katta ligger å sløver døgnet rundt. Hvordan få opp teenagere? Jo, da lager man den beste frokosten de vet, kl 14, og truer de ned. Når premien for å stå opp var såpass god, ble jeg tilgitt fort, for å dra de opp :-) 

Vi er 2 dager inn i det nye året. Blogger handler fortsatt mye om "bedre hverdager, bedre år". Her har vi hatt to rolige, deilige dager - som en forlengelse av en fantastisk avslutning på 2015. Er det ikke deilig, og IKKE vite hva året bringer? Tror du ikke at det er nettopp det, som gjør livet spennende? 

I motgang blir man sterkere, sies det - når jeg leser rundt i bloggverden, vil jeg tro at det er mange som blir sterke og gode i 2016! :) Ta vare på hver dag, se hver dag som en del av grunnsteinene i livet videre, og lær av de. Da tror jeg at alle dager, uker, mnd og år - blir noe man ser frem til, ikke for å endre på noe - men for å leve de fullt ut! :) #frokost #familie #hverdag #mat #egg #blogge #mediakaos #mammaliv #foreldre #hverdag #ferie #2016

Fra Haugesund - Dronning Maud obligatorisk!

 • 01.01.2016 kl. 18:42Mange vil hevde at det er obligatorisk med denne desserten, som forøvrig smaker himmelsk - om man er fra Haugesund, Jeg er nok en av de. Når man bare kommer forbi den trassige gelatinen, og unngår at den vinner boksekampen mot deg - så er du godt på vei. Å piske en luftig eggedosis er ingen kunst, når man etterpå skal i gang med bløtlegging, smelting og pisking av gelatin. Nå får jeg det til å høres ut som at det er supervanskelig med gelatin. I mine øyne, så er den Forb****** ingrediensen et utfordring. Og det verste? Det er at den oppfører seg omtrent som en baby med kolikk! 

Du arbeider mykt og forsiktig med den, og når du endelig har skjønt hva som skal til - føler du deg like selvsikker som Donald Trump - og smekker til med ny glød neste gang. Same procedure as last time? Å jada, men fungerer det denne gangen? Å neida...

Slik har jeg og min gode venn Dronning Maud desserten, holdt på å siden første gang jeg laget den - i 98. Et ustabilt, urovekkende vennskap, som til tider har vært preget av både irritasjon, pmssympotomer, sinneanfall, glede, kjærlighet og hat - alle faktorene som et ekte vennskap har. eller evnt ekteskap :-p 

Men for å skjønne dette evigvarende forholdet, må du forsøke å lage denne selv. Nyttår, jul, spesielle dager - jeg satser like friskt hver gang :-) Og innimellom pleier den vennskapet vårt, med å oppføre seg som jeg vil - og blir perfekt :) 

 

Til  8 personer:

 • 1 plate Dronningsjokolade
 • 6 Gelatinplater
 • 6 eggeplommer
 • 8 ss sukker
 • 6dl kremfløte
 • 1 dl portvin 
 • 1/2 dl kokende vann

Slik gjør du

 1. Sett fram fem lekre glass eller skåler. Denne oppskriften krever at fromasjen får stivne i kjøleskapet en god stund før servering.(Jeg bruker å lage den kvelden før) 

 2. La gelatinen ligge i bløt i kaldt vann ca. 10 minutter. Visp eggedosis av eggeplommer og sukker, visp fløten til lett krem. Klem vannet ut av gelatinen og rør den ut i ½ dl kokende vann og tilsett portvinen. Hell gelatinen i eggedosisen i en tynn stråle mens du rører. Vend så inn kremen forsiktig. 
  Riv sjokoladen.

 3. Legg fromasj og sjokolade lagvis i en glassbolle eller porsjonsglass med sjololade på toppen. La desserten stivne i kjøleskapet før servering.

 

Lykke til ! Jeg er sikker på at om du får den til, smaker og nyter - så blir det et nytt evigvarende smaksforhold! 

 

#dronningmaud #dronningmaudpudding #kos #dessert #oppskrift #dele #opplevelse #Haugesund #mammaliv #fest #hverdag 

 

Mamma, ser du meg i 2016?

 • 01.01.2016 kl. 17:06

For over et halvt år siden, blogget jeg om det å se barna sine - i vår teknologiske verden. Det å se barna, forbi mobiltelefon, laptop +++ Jeg satt å så gjennom gamle innlegg, da jeg kom til å tenke på det. Nytt år, hvor mye ønsker jeg å la sosiale medier/teknologien styre? Nytt år, nye muligheter - er 1.1.2016 sjansen til å hvertfall stoppe opp, og tenke over det? Jeg syns det, og derfor vil jeg gjerne løfte frem teksten igjen....

**********************

Hvorfor tar vi for gitt at "barn ikke kan leke" lenger? Barn er (satt på spissen) et produkt av hva vi gjør dem til. Tillater vi at de blir passive, så blir dem det. Ipad generasjonen, kaller jeg jentene mine. Om ikke de blir regulert, tror jeg ipaden hadde blitt en naturlig forlengelse av nesa deres. 12 åringer går med Michael Kors veske på kjøpesenteret, og 10 åringer blogger om depresjon, hva skjer? I dagens målestokk, var jeg verdens mest umodne 10-12 åring. Jeg hang fortsatt som en apekatt i trærne, spilte fotball, så knapt på tv (det har vel noe med at pausebilde på NRK ikke var sååå interessant også ja..) og blogg - det fantes heldigvis ikke...

Men det jeg kanskje syns er mer trist, er voksnes mediabruk. Om ikke ipaden er blitt en forlengelse av nesa til barna - så er smartphonen blitt en forlengelse av de voksnes nese. Hvor mange må ikke innrømme at de en eller flere ganger (meg inkl.) sier mhmmm...... mens barna snakker til deg? "Mhmmmm'et" kommer av at fingeren scroller over Facebook, mail eller sms - istedenfor å peke på arket jentungen holder foran seg, og si "er det meg? Så fin!" Men, det er viktig å påpeke, det kommer! Men gjerne etter et vent litt vennen. Jeg prøver å la mobilen ligge, men likevel kan jeg nok arresteres. 

Mange sier pappa satt aldri å lekte med meg, eller at man kan huske at han gjorde det. Mine foreldre er av den generasjonen som har "lært seg" gulvlek. Det var ikke vanlig å krype rundt på gulvet, til tider og utide - på den måten fedre gjør i dag. Men med barnebarna gjør de (heldigvis) det. Men hvor mange vil om 20 år si: pappa/mamma satt alltid med mobilen..... er ikke det en ganske trist tanke? Er det bare fokus på barns bruk av medier og teknologiske enheter man skal ha - eller bør voksnes vaner fokuseres mer på? Er det ikke slik at vi legger grunnlaget for våre barns oppfattelse, av hva som er riktig fokus? Hvorfor blogger 10 åringer om depresjon, hvor "ser"/lærer de at sosiale medier er plattformen for slikt? Skal vi stoppe opp se oss i speilet, og se forbi utseende og videre inn på holdningene....? Bruk første dagen i det nye året, til å tenke over hvor mye du bruker en digital enhet, som er en "tidstyv". Mange foreldre har begrensninger til feks 1 time ipad, mobilspill +++ men går de foran som et godt forbilde? Når et barn spør om å få se en film, og mammaen svarer nei - med øynene klistret til mobiltelefonen - hvilke signaler sender det? 

Spørsmålet er, ser du meg? Og om svaret er "ja, om en liten stund..." kjenner jeg tristheten tar meg. Det er ikke barna som skal vente, det er det siste sladder på Facebook som skal... 

 

#tanker #foreldreliv #mamma #mammaliv #side2 #nettavisen #side3 #mammafokus #digitalverden #ipod #ipad #teknologi #barn #semeg #verden #fokus #2016 #nyttår #blogge #barn 

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes kaos = MediaKaos.

Jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, og dermed bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - og med en lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer over hverdagsbloggingen, og det hele ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares før bruk.

Snarveier:
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.

Instagram


Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900
Brother Scanncut 700

Tidligere maskiner:
Bernina B780
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos