Aldri gjort før - så det får jeg sikkert til! Undertøy!

 • 31.01.2016 kl. 21:14

I fjor høst, på Stockholmsmessen kjøpte jeg et kit til BH, fra BWear. Både jeg og flere lo litt, for det var egentlig lite sannsynlig at jeg kom til å sy dette. Men så ! Jeg måte innvie syrommet med noe, og det måtte være smått - og ikke så krevende pga formen. Dermed ble kitet funnet frem, og mønster fra Cloth Habit, fordi jeg ville ha et spileløst mønster. Det mønsteret jeg kjøpte fra BWear, var med spiler. Så tenkt, som gjort.... 

Dette er min aller første bh, altså "kladden". Men den sitter som støpt, og selv om den har litt barnesykdommer - er jeg kjempefornøyd, til å være første gang! Det er langt fra alltid, at jeg kan bruke "kladdene" .-p 

Måle, tegne av, klippe - måle litt til - og voila begynte delene å kommer frem. Stretchblonde, formstoff (til cuper) og kitet ble funnet frem... Og så var det å måle litt til... 

Premieretur for symaskinen, nede på det nye syommet! Føler meg som en liten unge, når jeg tredde maskinen og kjente på litt lykkefølelse! 

Jeg er så fornøyd med plassen! MASSE plass! Så slik ser en hjemmelaget BH ut, og vet du? Den sitter som støpt etter små justeringer - og det var slett ikke så skummelt som jeg trodde! Dette var supermoro! Nå er planen å sy flere! Og kaaanskje jeg våger meg på bikini? :) 

 

#sy #søm #håndarbeide #bwear #undertøy #hobby #Homemade #syselv #jobbmamma #kos #bernina 

Simsalabim - fra radiostudio til syrom

 • 30.01.2016 kl. 20:56

Jeg er så fornøyd!! Fra spisebord til kjelleren. Vi har 5 soverom, men alle er jo i bruk. Og vi har ett rom på ca 6-7 kvm der mediapappa har hatt kontor og studio. Ikke mange kvm, men takknemlige - når man er mange i hus :-)

Nå som mediapappa har flyttet studio til byen, har jeg fått flytte ned. Og med hjelp fra mine flotte gutter og mediapappa, kom det på stell i kveld. Ikke noe stress med redusert form, med disse karene i hus! :-)

Det er 3x Mickebord á 140cm som står på hver sin vegg. God plass til maskiner og stæsj. 2x billy hyller á 60 cm bredde i mellom + 1 billy hylle á 80 cm som stod fra før. På motsatt vegg, som dere ikke ser, ligger en expedit 4x2 delvis under trappa. Masse deilig hylleplass!

Jeg må selvfølgelig innrømme at på tross av denne deilige hylleplassen, er det fortsatt stoffer oppbevart oppe i boden, og samtlige skap på vaskerommet (5 underskap), så nok hyller - tja, får jeg vel knapt :-) Men til et liiiiiite forsvar, går ganske mange hyller til magasiner. X antall årganger av Alt om håndarbeide x3 varianter - tar plass :-p

For de som er litt skarpe i øyet, kan man se at "tapeten" er noe rar. For min del er den en fantastisk del av miljøet - men den er nok langt fra ordinær. Det er nemlig ullfilt! Pga studio og lyddemping, har mediapappa hatt ullfilt istedenfor plater, utenpå isolasjonen.

Jeg elsker at det ene bordet kan kun romme imac og kontorting. Her er det plass til å jobbe, eller leke med silhouetten. Den har stått nedstøvet på vaskerommet lenge.

Nå gleder jeg meg til at formen kommer helt på topp, og jeg kan ta det i bruk!

Ikke bare bare, å sy i stua... Tidligere satt jeg i gangen, det som etter ombyggingen i fjor - ble tvstue. Man har vært litt overalt :-p

Men nå! Tjoho! Ha en flott lørdagskveld alle sammen!

#mobilblogget #iphone6plus #syrom #hobby #håndarbeid #syglede #jobbmamma #søm #symaskiner

Juhu - flatpakker

 • 30.01.2016 kl. 15:44

Det ble Ikea på oss, og det blir montering. Hva er vel bedre enn to flotte gutter som monterer og hjelper meg? Nå blir mediapappas radiostudio gjort om til syrom/kontor. Jeg gleder meg!! Nå blir det spennende fremover å se om jeg får beholde dette, og at MP sitt nye kontor fungerer for han :-)

Bilder av resultat kommer etterhvert! :-)

Happy saturday!

 • 30.01.2016 kl. 09:44

God morgen og god lørdag!

Det er utrolig moro å logge på Facebook og se at så mange liker siden Mediakaos. Enda et sted å oppdatere, men litt moro med så mange følgere, på få dager :-)

Hva bringer dagen i dag? Tja....

Jeg funderer på å lure noen med meg på Ikea :-) for å få syrom/kontoret ferdig nede. Men mulig teenagerne har sove-bort planer heller. Når de er små, går store deler av foreldres døgn, til å drømme om søvn. Jeg husker jeg var tilbøyelig for å kalle ungene miniterrorister, til tider - da søvn var luksus og oppskrytt. Nå - 15-16 år senere, er det akkurat som at all søvnen skal tas igjen. Det er som å bevege seg inn i et minefelt, å vekke arvingene før kl 12, i en helg. :-)

Men som man sa dengang, men en hikkende, halvsovende baby på skuldera, som ikke under noen omstendigheter måtte flyttes på - alt har sin sjarm...

God lørdag formiddag!

Endelig helg...

 • 29.01.2016 kl. 09:39En begivenhetsrik uke er snart over. Og når helgen er over, skriver vi februar. Det er helt sykt.. !!??! Vi har allerede lagt en måned bak oss, noe som jeg finner litt småabsurd. I går ankom et par store esker, som ble bestilt før jul, med levering i slutten av Januar. Når disse dumpet over dørstokken i går, gikk det opp for meg hvor fort tiden faktisk går... 

To store esker i går, og så håper jeg veldig på et par esker i dag også... hehe, mer om de senere :-) 

Knøtta er hjemme fra skolen med magevondt og oppkast. Stakkars.. jeg krysser bare fingrene for at de 3 andre ungene slipper unna. Mediapappa har pakket masse esker og flyttet til byen i dag, eller rettere sagt -  han har flyttet kontoret til byen i dag. Det skal bli utrolig rart, og være alene hjemme, på dagtid fremover :) Men noen fordeler har det, jeg får hans gamle kontor! Yuhu!! :) Så nå blir det sy/kontor i kjelleren! Gjett om jeg gleder meg :) 

Håper du får en fin fredag, her er det jobb og litt måling, nede på kontoret :) 

Hva er galt med prinsesser og superhelter?

 • 28.01.2016 kl. 12:41

"Jenter kler seg ut som prinsesser og gutter som superhelter, nå dropper barnehagen karnevalet"

I en artikkel på adressa.no kan man lese at en barnehage i Trondheim, skal få bukt med kjønnsroller og kjøpepress, ved å stoppe karnevalsfeiring. Etter å ha lest artikkelen, sitter jeg med en følelse av at nå må vi sjerpe oss. Er det ikke oss foreldres eget ansvar, og lære barna våre dette? Og hva om  jeg er uenig? Hva om jeg faktisk liker prinsesser og superhelter? Hvorfor skal jeg og barna bli fortalt at det er galt, i et samfunn - å like det? 

"For noen, spesielt noen av de minste barna, har dette vært en kaotisk dag. Noen har ikke hatt en god opplevelse og synes det er ganske skummelt hvis at voksne er utkledd. Noen barn ønsker hekker ikke å kle seg ut. Barnet skal være med i prosessen, noe som gir mening og trygghet"

Jeg har fire barn, aldri har jeg opplevd at en av disse har fortalt om skumle voksne. Er det slik at den eneste mannlige ansatte i denne aktuelle barnehagen, kler seg ut som Hulken eller Iron Man? Da bør man kanskje heller se på hva de voksne  kler seg ut som, ikke ta fra barna en tradisjon. Mange syns Julenissen er skummel også, er det neste å ta bort alt som tilhører den den runde røde mannen og Rudolf til jul? 

"Vi ønsker å ha verdier som inkludering, medvirkning og kreativitet. Da passer det ikke inn i våre verdier å ha et arrangement der det er viktig å passe inn i ulike kjønnsroller. Det passer ikke inn i verdiene vi står for.

Det er heller ikke kreativitet rundt kostymevalget og vi ønsker at barnehagen skal være en del av de kreative prosessene til barnet. Kreativitet er en av verdiene vi vektlegger, sier hun."

Hva er kreativt med dette? Er det kreativt å si nei, istedenfor å finne andre løsninger? Hva med at barna i denne barnehagen, må måle seg med andre barn - som gledestrålende forteller om dagen sin, hjemme i gata? Hvordan har de tenkt å håndtere den forskjellen? Ved å sende brev hjem, å oppfordre alle foreldre til å nekte nabogutten å snakke om karnevalet - slik at ikke deres barn skal føle seg utenfor? 

I noen barnehager lager barna kostymene selv. Alt fra tskjorter som males, til mer avansert. I noen barnehager setter man tema. Hva er skummelt med et hjemmelaget jordbær eller en liten bie? Hva er kjønnsrelatert til det? Hva med å undersøke litt, og hjelpe evnt de barna som ikke har foreldre - som kan kjøpe kostymer, eller sy de selv? Bruktbutikker ++++ det finnes mange tiltak man kan hjelpe til på. Og som er MYE mer kreative, for unnskyld meg - å boikotte et karneval, finnes faktisk ikke kreativt en plass. Kan en gutt gå i prinsessekjole? Helt klart, kan en jente være superhelt? Hvorfor ikke? Istedenfor å bygge under at disse tingene tilhører spesifikke kjønn - som man gjør, ved å ikke tillate det. Burde barnehagen ha noen temadager i forkant, der man faktisk snakket med barna rundt dette med kostymer. 

" Mange barn kommer med kostymer, for eksempel prinsessekjoler, som man finner i kataloger eller som er kjøpt i lekebutikker. Hvis noen ikke har en slik type kostyme så blir det kommentert av andre barn. Det ønsker vi ikke. "

 

Jeg må si at dette er vel holdninger som må begynne hos foreldrene? Hvis barna i en alder av 3 år, mobber hverandre for antrekk - så vil jeg tro at dette stikker dypere enn karnevalskostyme. Har man "knekt" den sosiale musthave koden, gjelder som oftest dette både leker, klær, venner ++++ skal en dag i året - endre barns holdning til hverandre? Nok en gang burde det være fokus i barnehagen, at alle kostymer er flotte. Har man ikke riktig kostyme på karnevalsdagen, har man heller ikke riktig rosa bukse, eller blå traktorgenser. 

På mange måter skjønner jeg selvfølgelig poengene til barnehagen, men jeg lar meg likevel provosere. Årsaken? Fordi begrunnelsen er for dårlig. Om mine jenter vil gå som superhelter i barnehagen, er det mitt ansvar å la de få lov til det. Men i det barnet trer inn over dørstokken i barnehagen, er det deres ansvar å overta stafettpinnen. Om mitt barn synes det var ok å være superhelt hjemme, vil hun også syns det er ok i barnehagen - om hun bare får feedback på det. Og om et annet barn erter, men får tilsnakk - vil barnet fortsatt synes det er ok. 

Mer eller mindre alle barn vil oppleve følelsen av å være annerledes. Det er vår oppgave som foreldre og barnehage/skole, og lære de at det er faktisk helt greit av og til. Hvorfor skal de beskyttes mot ting, de kan lære å finne utav selv? Jeg beskytter også mine barn, men jeg velger mine kamper. Det å være en annerledes søt liten bie, vil jeg si er en liten utfordring i forhold til alt annet barna møter på i skolegården/barnehagen. Moteklær, riktige leker, ipad, ipod, iphone, ballkjoler - det oss foreldre som må sette grenser. Gjør vi ikke det, ender vi med å måtte nekte barna mye, frem til de flytter ut - fordi vi ikke har lært de begrensninger. 

Det å ha et hjemmesydd antrekk er faktisk ikke et nederlag for mange barn. Mine jenter har hvint av lykke hvert år. Og kostymene, de har kostet under 100 i materialer pr stk. De minste barna blir skremt ++ men hvorfor skal 1 åringene feire karneval? Det må gå an å tilpasse dagen, slik at de skånes - om det er det som er problemet. De store barna vil nok forstå, om de små ikke kan bli med - bare de blir inkludert og forklart hvorfor. 

Jeg liker både prinsesser, superhelter, bier, jordbær og både hjemmesydde og kjøpte kostymer. Hvorfor kan ikke jeg som forelder, få den tilliten - at jeg ville forstått en tilpasset feiring? Når jeg blir irritert og skuffa over slike handlinger, hva blir barna? #tanker #side2 #Nettavisen #blogg #mammaliv #foreldre #Karneval #barnehage #adressa #trondheim #meninger #kostymer #jobbmamma #liv #forelder #barn #lek #kjønnsroller

Vinn Gavekort hos Stoffbutikken

 • 27.01.2016 kl. 20:15

// Reklame og sponset innhold //

 

I går la jeg ut to giveawayer i sammenheng med den nye Facebook siden min. Mens vi er i gang, tenkte jeg å slippe en liten konkurranse til - for å lansere samarbeidet jeg har med Stoffbutikken. Jeg vil ikke si så mye mer, men jeg kan si såpass - at det blir spennende og dere vil helt sannsynligvis digge det! (Dere med sydilla hvertfall) Før vi teaser og avslører mer, vil derfor jeg og Astrid, eieren av Stoffbutikken, gi dere muligheten til å vinne et gavekort på 500,- som kan brukes i fysisk butikk, eller nettbutikken. Vil du vinne Gavekortet på 500,-? 

For å delta i konkurransen, må du legge igjen en kommentar her i dette innlegget. 

Ps. husk å legg igjen epost (vises ikke for andre) eller hvordan jeg kan nå deg, om du vinner! 

 

I tillegg kan du få 1 ekstra lodd i trekningen, pr ting du gjør ekstra - av følgende: 

 • Del innlegget på Facebook 
 • Del konkurransen på andre FB sider, enn din egen profilside
 • Del konkurransen på instagram, tag innlegget med @toneirena og #mediakaos 
 • Like FB siden min - LINK
 • Like Stoffbutikkens Facebook side - LINK
 • Blogg om konkurransen, og link hit til dette innlegget - 2 lodd om du legger igjen link til innlegget, i kommentaren din her

 

Jeg trekker en heldig vinner mandag 15 Februar 2016

Husk å sjekke bloggen, feks dagen derpå - om du har vunnet! 

 

Masse lykke til! 

Har du hørt om Oslo Runway?

 • 27.01.2016 kl. 10:55

Alle bildene er pressebilder fra Oslo Runway

 

OM OSLO RUNWAY (fjorårets tekst) 
OSLO RUNWAY er en ny, norsk motearena initiert av THIS IS PR i samarbeid med L´Oréal, Mercedes-Benz og Redken, med støtte fra Norwegian Fashion Institute (NFI). Norge savner i dag en arena hvor etablerte norske designere kan vise sine fremtidige kolleksjoner til innkjøpere, presse og opinionsledere. Under OSLO RUNWAY i august 2015 vil utvalgte norske designere få muligheten til å vise frem sine SS16 kolleksjoner til presse, innkjøpere og opinionsledere. Arrangementet vil fokusere på norske designere som allerede er godt etablert på det norske markedet.

I år skal OR arrangerer i Den norske Opera i Bjørvika. Er ikke det kult? utrolig stilig å kombinere to slike "kulturer" sammen. Den 9 Februar kl 12.00 går Mood of Norway over Catwalken, og viser frem kolleksjonen. Der skal jeg sitte. :-) Moods of Norway er en av flere visninger jeg skal sitte å se på. Trenger jeg si jeg gleder meg? Ganske ofte, men innimellom - elsker jeg jobben min, litt mer enn ellers. Akkurat dette, er et slikt moment :) Som presse, skal jeg få meske meg i nyheter, ideer og ikke minst designerinspirasjon. For å komme med på visningene må designerne godkjenne eller invitere deg, slik at du får et "sete" under visningene. Jeg skal på flere visninger, og gleder meg noe helt utrolig. For mange er catwalks og designermøter en drøm, når man er hobbysyer. Jeg husker mitt første møte med Tine Solheim, selv om det var i jobbsammenheng, har man lyst å be om en autograf. En stund etterpå traff jeg henne igjen på settet til "Det store symesterskapet", og noen måneder senere - var jeg og hun konferansierer under et arrangement på Lillestrøm. Det er rart hvordan verden og veier krysses? :) Litt senere skulle jeg få sjansen til å være med på et kurs, hjemme hos Tine - og plutselig så var den superflinke damen ikke en litt opphøyd, skummel designer  lenger - men en hyggelig, koselig dame som jeg fikk lov å bli enda mer kjent med. For mange er det å treffe en "kjendis" stort, og graden av kjendis varierer. Det kan være en nettprofil, designer, tvansikt, forfatter - men ofte reagerer vi likt, med litt stjerner i blikket og høy respekt. En slik følelse kjenner jeg på, for dette kommende arrangementet. 

 

Og tro meg, dere skal få oppdatering her - selvfølgelig ! :) 

 

#oslorunway #designere #mote #catwalk #jobbmamma #redaktør #moteliv #operahuset #stil #søm 

Starte å sy, hva trenger man egentlig?

 • 27.01.2016 kl. 09:19

Ikke mye.. ! Jeg ser at mange spør rundt på FB sider og grupper, hva trenger jeg, akkurat kjøpt meg symaskin? Mange med villedille  svarer at de trenger en hel masse. Men det er ikke helt sant. Halvparten av mine, nei... mer enn halvparten av mine villedillertrenger jeg ikke. Men jeg har skapt meg et behov for det. :)

Til deg som skal lære å sy, eller akkurat er kommet i gang. For å ha glede av grunnleggende søm, må du ikke kjøpe inn metervis med stoffer, tusen farger tråd og  x antall glidelåser, i varierende lengder. Du trenger heller ikke rådyre bokser, fancy esker eller den dyreste skreddersaksen - for å komme i gang. 

Det du trenger er så enkelt som: 

 1. Tråd (du jan enten kjøpe ny, eller bruke noen gamle sneller du finner i skapet. Det eneste er at de bør ha pinnehull, slik at du får tredd på trådholderen til maskinen. Uansett alder, har de aller fleste snellene det :-) 
 2. Målebånd
 3. Saks
 4. Knappenåler
 5. Gjerne en liten saks til småtråder
 6. Sikkerhetsnåler
 7. Nåler til symaskinen

Vips, du er klar... nei en ting til er ok å ha .... 

Symaskin! Symaskinen trenger overhodet ikke være avansert! Jeg ser folk anbefaler maskiner helt opp i 30 000 som startmaskiner. Det er bare tøys. Om du ikke planlegger å sende ditt første produkt til kronprinsessen med en fancy label tagget på, med maskinnavnet - har det ikke noe å si. Eller, en sannhet med modifikasjoner. Legg "litt" penger i det. Styr unna 799,- på Ikea eller 899,- på Jydsk. Ikke fordi du ikke vil håndtere å legge opp gardinene dine med den, men du vil så raskt ønske mer. En løsning er også å sjekke Finn.no for en brukt, litt større maskin - om du absolutt ønsker det. Så lenge maskinen har rettsøm, sikksakk og går på strøm - er du hjulpet langt! Alt annet er luksus som må bestemme hvor mye er verdt for deg. 

Trådklipp, festing av søm (noe du kan gjøre med å sy litt frem og tilbake også) 1034 sømmer, er ikke ting du MÅ ha. Men det er KJEKT Å HA, som Øystein Sunde synger. Det viktigste for meg, er at maskinen er stabil, gjerne litt tung, syr pene standardsømmer og gjerne knapphullsfunksjon. Det er det mest grunnleggende jeg vil ha. I tillegg er jeg fan av stående spole. Lettere å vedlikeholde, men det er en smaksak. 
Bilder: Bernina B330 er bilder fra Bernina Nordics webside

 

 

Sy, kos deg og ikke la deg overbevise om at du må bunne kredittkortet - for å ha syglede! :)

 

 

#hobby #symaskin #bernina #søm #Håndlaget #hobby #homemade #håndarbeid #kos #mammaliv #jobbmamma #sy #symaskinglede #syutstyr

Bloggen er på Facebook.....

 • 26.01.2016 kl. 18:32Med superblandede følelser, og ikke helt komfortable sko på - er bloggen nå på FB. Eller bloggen har fått sin egen FB side. Jeg er sterk motstander av de som bruker FB som "hovedside", og bruker bloggen til å sende folk videre til FB. Så om dere ser meg gjøre det (UTENOM NÅ DA... hehehe) så kakk meg i hue :) 

FB siden skal være hoppebrett fra FB og inn hit, ikke omvendt :) Etter mye mas og pes, fra forskjellige hold - blant annet pga bøkene jeg utgir, gav jeg til slutt etter. Blogg er en ting, men FB - det syns jeg er skummelt. Ikke spør hvorfor... :-p 

Men iallefall, her er jeg... :) https://www.facebook.com/mediakaos/

Vinn Strikketid & Paelas

 • 26.01.2016 kl. 17:30

// Bøkene er gitt av Gyldendal Forlag //
I sin tredje bok STRIKKETID. Tidløse hverdagsplaggpresenterer forfatter og designer Marte Helgetun enkle strikkeplagg du kommer til å bli glad i.

Marte Helgetun har laget en kolleksjon med enkle, elegante og litt tøffe hverdagsfavoritter. Med hjelp av sin faste fotograf Nathan W. Lediard presenterer hun over 30 oppskrifter på gensere, jakker, kjoler, skjørt, luer og skjerf til damer i alle aldre. Oppskriftene er skrevet på en enkel og lettfattelig måte, helt uten forkortelser og avansert fagspråk. Plaggene er designet slik at det skal være minst mulig montering, så symaskina får stå ubrukt helt bakerst i skapet.

Skjem deg selv bort med en liten dose strikketid hver dag.
Fordi du fortjener det!

 *********** 

paelas er et lite norsk firma som siden våren 2014 har solgt strikkeoppskrifter på barneklær via www.paelas.com. I løpet av kort tid har de fått mye oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt. Nå har de tre kreative gründerne bak strikkesuksessen tatt steget videre og laget denne lekne boken, som inneholder rundt 50 nye oppskrifter til gutter og jenter i alderen 0?8 år. Men du finner også oppskrifter på klassikere som pixielue, paelas krage og popcorn-shorts. 

Oppskriftene gjør bruk av en rekke strikketeknikker med ulik vanskelighetsgrad, og forfatterne byr på strikkedesign som gir rom for kreativitet og valgfrihet.

paelas har laget en strikkebok med inspirerende farger, stemninger, strukturer og garnkvaliteter som fortjener en plass på enhver strikkelskers kaffebord. I tillegg inneholder boken en grundig strikkeskole.

 

Vinneren er trukket ! 

 

 

#bok #vinne #giveaway #konkurranse #gyldendal #bøker #sy #hobby #homemade #håndarbeid #tsisselhøiby #Vakkerstrikk#søm #syselv #kos #strikkebok

Hekle deg en venn

 • 26.01.2016 kl. 15:50

//Reklame // 

Ny, spennende bok ramlet ned i postkassen i dag. Supersøte figurer og diverse - 35 modeller i boken. Det var utrolig mange søte dyr, jeg falt pladask for, blandt annet den stygge andungen. Ikke mye stygg? Du kan bla i boken HER


Gjem bort de heklede gryteklutene du startet på for fem år siden, og bytt ut dukkene til barna dine med heklede rever og dinosaurer. Finn din favoritt, lag din egen vri og varier med fargene. Disse vil garantert ønskes velkommen i leken.

Her finner du 35 oppskrifter på humoristiske dyr og leker, som vil glede både små og store mottakere. Oppskriftene er svært detaljert presentert, og man behøver ingen forkunnskaper i hekling. Lær deg hvordan du hekler en fastmaske, og du er i gang. Før du vet ordet av det, blir du inspirert til å gå egne veier og lage dine egne fantasidyr.

Følg Anette på Instagram på profilen @bareanette for mer inspirasjon.


Mer info her: http://www.gyldendal.no/Fakta-og-dokumentar/Hobby/Hekle-en-venn.-35-figurer-barna-vil-elske

#bøker #håndarbeidsbøker #hekle #heklelek #hobby #homemade #håndlaget #hobby #garn #kos #lageselv 

God morgen med slaps, vann, regn og plussgrader

 • 26.01.2016 kl. 08:44Overskriften beskriver greit værtilstandene her hos oss. Fra det nydeligste Olaf lignende snøverden, til grått og slapsete ingenting. Jeg er i mindretall når det kommer til snø om  dagen. Til og med jentene begynner å få nok. Om en mnd er vi på Gautefall, vinterferie - med studd hytte, 13 stk skal vi være i år. :) Så litt snø blir det likevel fremover, men forhåpentligvis, siste krampetaket. 

Bildet er fra London. En av mange fine stoffbutikker som finnes i en av mange tekstilområder. I fjor var jeg i London to ganger, en gang med guttene og en gang med Mediapappa. London er en flott by, som jeg reiste fra i 2003, etter en liten arbeidsperiode der. Det er noe med det, å være ung, og oppleve andre byer - med andre interesser og erfaringer enn feks nå. For 13 år siden var ikke stoffbutikker og håndarbeid det jeg oppsøkte, men designerbutikker - det hadde jeg til felles dengang, med nå :) 

I dag er det akkurat 2 uker siden operasjon, grensen for å bevege seg litt mer er passert, og ytterligere to uker til - så kan man begynne å bruke armen med løft og diverse. Det første som skal skje da, er symaskiner, stoffer, tråd - et deilig kaos skal frem! :) 

Nå skal jeg straks ut døra, og ha litt spennende "metime", mer om det senere - kanskje med bilder :-p Ha en fin dag :) 

 

#london #reise #familie #hverdag #foreldre #mammatid #mammaliv #håndarbeid #hobby #tekstiler #blogg #oppleve

Salg + Gavekort

 • 25.01.2016 kl. 22:10

// Annonselinker //
ONLY ONLROYAL Slim fit jeans black / Anna Field Jerseykjole black / Anna Field Klassiske pumps black
Det er ikke så ofte jeg lager disse shoppinglink innleggene. Dog mest fordi jeg ikke handler så mye på de aktuelle butikkene. Men til jul fikk jeg et gavekort på Zalando, så nå når det var salg, var det ypperlig å logge på der. Bukse, sko og kjole - spent på om det passer :) 195,- for hele gilde, etter gavekortet. Det er vel verdt å blogge om? :-P Iallfall når hjernen fortsatt går på litt tomgang og forsøker å innse at det er mandag! Formen er litt under passe, så kvelden er blitt tilbragt i amøbetilstand på sofaen. :) 
Håper du har hatt en fin kveld! ;) 
#shopping #Zalando #klær #sko #kjole #mote #dame #blogge #mammaliv #annafield #only #salg #rabatt #gavekort

VINNEREN AV NIVEA PRODUKTER

 • 25.01.2016 kl. 20:57.....ER....

 GRATULERER SÅ MYE!! :) Vinneren er kontaktet på mail :) 

Vinneren....

 • 25.01.2016 kl. 15:08Beklager at det er litt stille - men vinneren er trukket på denne! Legger det ut litt senere i kveld.. :) 

Er du klar for karneval?

 • 23.01.2016 kl. 14:35

Her for et par uker siden, la jeg ut noen minner fra karnevalssøm her i bloggen, Jeg sorterte litt bilder her om dagen, og da dukket opp et minne fra i fjor. Omtrent på denne tiden kontaktet mammanett meg, og ville ha med bilde av jentene som inspirasjon til karneval. Jentene har ved flere anledninger vært med å Alt om Håndarbeides inspirasjonssider, men de syns det var rart og moro å se seg på nettet - og noe som ikke "mamma laget". Altså magasinsammenheng :) Rart hvor fort tiden går, og hvor fort man glemmer ut slike ting. 

Jeg fikk en mail, der noen savnet søm og at jeg la ut bilder av produksjon. Årsaken til det, er rett og slett at jeg ikke har sydd noe siden før jul :) Maskinene står nedpakket, og jeg har ikke hatt tid til å pakke opp igjen.  Om et par uker flytter mediapappa kontor og studio utav huset, og DA skal jeg få fast sted å sy! Jeg gleder meg som en unge! Lite, men mitt - iallfall de dagene han ikke må sende hjemmefra, og må låne rommet :-p Store barn, kan også ha store gleder, av små ting. 

Så om en stund, blir det masse søm og aktivitet å finne her igjen, håper jeg :) Målet er å sy litt sommertøy, ja du leste riktig! I slutten av April går turen til Nicaragua, og da er planen et par shorts, og topper. Grugleder meg!


#søm #altomhåndarbeide #karneval #kostymer #fastelaven #syselv #håndarbeid #hobby #homemade #håndlaget #symaskin #minner #kos #lek 

En smak av sommer, nei helg....

 • 23.01.2016 kl. 14:09Noen ganger føles hjernen like tom som sparegrisen til Donald. Se for deg der han står å lirke rmed kniv, og velvalgte tegn #%$#%$#%$ i bobla over - slik føles hjernen etter denne uken. Så har man heldige fetter Anton, som stryker forbi - og skryter litt av hvor heldig han var i gå, mens man med halv tank vurderer å begynne og plukke fjør :-) 

Jeg har som sagt tidligere sagt at jeg hater  #denfølelsen innlegg. Spesielt på Facebook, #denfølelsen ..... ja, HVA gir den følelsen? 

I går når klokka passerte 1830, forsvant strømmen her. Det er akkurat det man ønsker seg en fredagskveld - avskåret fra stekeovn, tv og varme. For samtidig gikk vi jo tom for ved. #denfølelsen  ble byttet ut med en "muggen Donald" som ser ned i en tom vedkurv, og samtidig ser at nabofeltet varmer fjøra i sofa foran tv. Heldige fetter Anton, mistet ikke strømmen.. :-) Men klokken 22 var vi også heldige, da kom strømmen tilbake! Yuhu! 

Fordelen ved en slik ufrivillig tur inn i "Annon/Farmen" stemning, er at barna finner på noe annet enn skjermaktivitet. I mørket med stearinlys, satte de seg ned å spilte Fantasi. Det er nesten som at man skulle tatt strømmen litt oftere........ 

Jeg har 2 litt store UFOER liggende i kurven. Jakken til knøtta, som snart er for liten - og en hettegenser til meg selv (som jeg strikket lik i grå, for 3 år siden) kanskje det er på tide å ta disse frem igjen...... ? Lørdag, kaldt ute, varmt og fyr i peisen - strikketøy, ikke å forakte? Hvertfall ikke for håndarbeidsglade... #strikking #strikk #håndarbeid #hobby #homemade #lillelerke #dalegarn #sandnesgarn #familie #foreldre #mammaliv #jobbmamma

Ønsket middagstips

 • 22.01.2016 kl. 13:01

Det er så deilig å ha en blogg, der man ta opp livet største problemer, som eventuelle rynker, trøtte barn, jobb og søm - til mat. En herlig, ikke kategorisende blogg, som igjen gir kritikerne MASSE arenaer til å eventuelle kritisere på. Til tider ser det ut til at en av kriteriene å være stor, er å blogge drit om andre eller være misfornøyd, en herlig kategori, i dagens "stopp å mobb" samfunn. Det får så være... 

Jeg fikk en mail fra en leser som har forsøkt å finne igjen en Lasagne oppskrift jeg la ut i fjor. Gluten og Lavkarbo. Den ligger her inne, men jeg legger den ut her, til forhåpentligvis glede for leseren og kanskje andre :) 

 

 

Lavkarbo og glutenfri lasagne. Denne er kjempegod! Og er rask å lage, selv fra bunnen. 

"Lasagneplater"
4 egg
125gr kremost (Jeg bruker philadelphia) 
1/2 fiberhusk
Bland alt, og la svelle i 15 min. Smør det utover en bakeplate. Smør litt olje på et bakepapir, legg oljesiden ned, og stryk ut røren så tynn og flat som mulig. Dra av papiret, stek på 150 grader, ca 10 min. 

Kjøttsaus:
Litt bacon i biter (strimlet er best, skjær i små biter) 
400 gr kjøttdeig
1 stor gul løk 
1 fedd hvitøk
Smør til steking - stek alt sammen og ha over i en gryte. 
1 boks hermetiske tomater
2-3 ss tomatpure
1 ss Heintz Chili saus
1 ss rødvin / rødvinseddik 
1/2 ts timian
1 ss organo 

Ostesaus: 
4 dl fløte
4 dl revet ost
Muskat
Hvit pepper
Salt

Kok og redusere fløten til ca 2/3. Ha i ost og krydder. 

Skjær opp platene med en pizzaskjærer, legg lag på lag med kjøtt, ostesaus og plater. Topp det med ost, og inn i ovnen på 200 grader i 20 min. 
Nammis! Uttrykksikonet smil

#mat #oppskrift #familie #lavkarbo #glutenfri #mamma #pappa #hverdag #medialiv #mammaliv #pappaliv #deleoppskrift #middagstips #barn #gladimat 

Det var en gang..

 • 22.01.2016 kl. 11:32

// sponset innlegg/gaver på arrangement //To damer i midten av 30 årene. som inntil i går trodde at de visste det meste om det - å eldes pent. De to damene gikk med spente skritt inn til Klinikk Arendal, på ladies night, sammen med mange andre - i aldersgruppen 30-45. Noen mer stylet enn andre.. 

Men etter 3 timer går det opp for disse to damene, at etter 25, går alt galt. Iallfall i følge skjønnhetsbransjen. Huden trenger x antall nye produkter, man kan få innsvingt kroppen med både is og ultralyd, man kan putte litt Restylan her og der - alt som en deilig cocktail for å holde seg yngre - litt lenger. 

Jeg innser ganske raskt at jeg er pysete...... 

Utrolig Pysete! For å putte noe med en skarp nål, inn under huden sin - UAKTUELLT! Ikke fordi Restylane er noe negativt, eller noe jeg vil fraråde - men fordi JEG er pysete. Tanken på en nål i ansiktet, som skal presse noe inn under huden..... *uhhuaa* Svimer av litt * Frysing av fettceller, jeg som dør av 21 grader inne? Off nei.. jeg er for pysete for denne bransjen :) 

Derimot det jeg fant veldig spennende var sminken fra Jane Iredale. Utrolig mye fine produkter, med fine ingredienser, smarte løsninger +++ Disse skal jeg definitvt sjekke litt mer opp. 

Men for oss pyser, innehold goodiebagen en krem - Restylane dagkrem! Så for oss pyser, her har man noe spennende! Vi begynner utenpå! :-P  

#ladiesnight #arendal #klinikkarendal #mammaliv #skjønnhet #livsyklus #tanker #janeiredale #ciilsculpting #restylane #blogge

Good morning sunshines!!!!!

 • 22.01.2016 kl. 08:10

Vekkerklokke inspirasjon fra google, vurderer denne i gave til barna...... (??)


... Good morning kids... en setning man skulle tro, etter å ha sett blidfisen Robin Williams i "Good morning Vietnam", ville syns var artig og inspirerende å stå opp til. Den gang ei. Mumling, diverse voododukkeønsker, motstand og noen lyder som kan indikerer at Emanuel Desperados har byttet plass med de, i løpet av natta. Utakk er foreldres lønn, når det gjelder vekking om morran! :) Etter en litt god avkobling i går, er det tilbake til virkeligheten i dag. Er det noen som husker denne lille karen? Blid som ei sol, og mer optimistisk enn Solan Gundersen himself. Slik kan det føles, å være mamma. i samme stil som Krtek, våkner  man opp, kler på seg og stikker hue opp av hullet/evnt inn døra. Og hva som treffer enn, det vet man aldri. Men å vekke 4 unger - sjeldent noe godt :-P 

I går var jeg og Lene på ladies night på Klinikk Arendal. Foredrag om hvordan vi kan holde oss 20 år yngre med diverse hjelpemidler - champagne og nydelig håndmat - velkommen til å være i alderen 30-45 år :-p Men, det er veldig undervurdert, det å være 100% jobbmamma og 4 barnsmamma - det å komme seg ut litt slik. Om det er reklamekveld for strømpebukser eller Restylane, det har liksom ikke alltid noe å si :-) Det å koble av, legge laptop hjemme, slitne klær byttes ut med litt mer fancy og sminke - NICE ! Kjenner du på den følelsen av og til? 

Det er en del følelsen mange som syr klær til seg selv også kjenner på. Mange forklarer det som at det er deres form på "bytur". Avslapping, koble ut og bare være kreativ. Jeg må innrømme at jeg trenger begge deler..... :-p Når man trives som plommen i egget som redaktør - sier det seg selv, at man ikke er laget for å være alene, og holde nebbet lukket over lang tid... :) 

Håper du får en flott dag! Nå skal jeg finne hull nr 2. Ungene er våkne, og jeg skal nå åpne jobbmailene :) 

 

#krtek #muldvarpen #tanker #mammaliv #jobbmamma #altomhåndarbeide #klinikkarendal ##fri 

Pustepause..

 • 21.01.2016 kl. 09:40Nydelig vær, ski og akebrett med på skolen. God stemning, glade barn, snømannen smiler og livet er godt. Jeg har med andre ord ikke åpnet en eneste debattlink enda! Det har jeg heller ikke tenkt til å gjøre enda. Planen er å faktisk få noen fjon av på hodet, jobbe et par timer - og SÅ sjekke alle debattlinkene som feeden har sendt over i morgentimene. En liten pustepause fra mange irriterte kvinner... :-) 

Snart er det messetid igjen, og en del skal sjekkes, forberedes og ikke minst planlegges. Jeg gleder meg masse til å treffe mange av dere, rundt omkring i løpet av våren fremover :) 

Håper du får en fin formiddag! 

 

#snømann #vinter #pause #jobbmamma #kos #fri #arbeid #blogg #bilde #foto #foreldre #mammaliv

Ethvert snøfnugg er unikt..

 • 20.01.2016 kl. 20:32Jeg har offisielt tatt en pause fra hele strikkedebatten, med en bismak. En bismak som sannsynligvis gjør at jeg trekker meg helt ut, til debatten blir seriøs igjen. Vi anklager Søbye for å skyte i alle retninger, mot målet. Det samme anklager jeg nå debattsider, kommentarer, FB ++++ det som startet som en reaksjon mot meninger, er nå som alltid - over på person. Da gidder jeg ikke mer...

Hvert snøfnugg er unikt. På avstand ser de like ut, men de er ikke det. Bare se på bildet, se som guttungen lar snøen falle over seg, og alle fnuggene ser like ut. Men hvert og ett er unikt. På samme måte er mennesker forskjellige. Jeg blir også forbannet over Søbyes uttalelser, men det er hans rett til å ha. Det er hans rett til å mene rare ting, og det er min rett å mene i mot. Basert på hans uttalelser, døpte jeg han "passende" titler, i forhold til i hvilken bås jeg plasserer slike meninger i. Han, som ser ut som alle andre, mener noe - en halv million klirrende strikkebok-lesende damer mener motsatt av. 

Om vi ser på bildet igjen, så føler jeg at vi nå kan bytte ut guttungen, med Søbye. Snøfnuggene er den halve millionen som vil han til livs. Skill sak og person! Jeg syns ærlig at  han er sur, gammel, utgått på dato, og uten viten om tema - men som kritiker! Ikke som person, utenfor sitt virke. Her begynner det nå å bli tragisk. Uttalelser som at han er sikkert "skilt, deprimert, går på antidepressiva, lenge siden han fikk sex, mislykka barndom... osv osv... " da er man så langt unna saken, som kan få kommet. Vi er faktisk inne på mobbing og til tider, trakassering. 

Vi skal inn i glorifiseringsdebatten igjen..! 

Vi skal stille Søbyes meninger i midten - og vi skal la alle fnuggene falle ned, en etter en - uten en snøball innimellom. Jeg er på ingen måter enig med Søbye, eller sympatiserer for hans kvinnesyn gjennom strikkebøkene. Jeg er heller ikke for andre veien, at menn skal macho- og maskuliniseres til nye høyder - gjennom "mannebøker". Men! Som person - må jeg si en ting... Søbye har baller, så det holder. For det kreves, slik debatter på sosiale medier utvikler seg.... 

 

Ha en fin kveld alle sammen! Her er det slutt på utetid og start på vokseninnetid :) 

 

#espensøbye #morgenbladet #meninger #side2 #nettavisen #jobbmamma #strikkebøker #håndarbeid #altomhåndarbeide #redaktør #ytringsfrihet #mobbing

 

Når stormen har lagt seg...

 • 20.01.2016 kl. 10:22


Med flere definisjoner bak -  det er deilig å se sola komme frem med varme og skinn. Selv om temperaturen utenfor har steget noen hakk, er den fortsatt kjølig og fin i hodet (heldigvis) Når man ser forbi alle de rare, merkelige sammenligningene til Espen Søbye, så har mannen gode poenger. Det er bare så feil å ytre kvinnesynsdebatt i en bokanmeldelse! 

Klart at man ser en tendens til glorifisering i hobbybøker. Hele kategorien oser av sterke farger, dandert mat eller folk, nyvasket tøy og pyntede barn. For det er slik vi consumere vil ha det. En grønnkornet, overkokt ertestuing, med en rotete, skitten benk i bakgrunnen - det sier seg selv at det ikke selger. Et møkkete barn, med snørr, grim grimase, som viser fingeren - klart ingen legger merke til skjerfet han har på seg, og får lyst å strikke det. Illustrasjon av bæsj og oppkast - det er ikke den boken du plukker med deg, når du skal bli mor for første gang.....

Markedskreftene og kommersielle aktører, skjult propaganda.. hvem styrer disse? Det er oss, oss forbrukeren... i og med at vi ikke vil kjøpe de bøkene med bilder av en ferdig tygget sjokoladebit, men heller en lekker bit med Pascal i bakgrunnen - gjør jo at disse finnes. 

Det at jeg pynter mine barn, til tider likt som i både sy og strikkebøkene - handler ikke å nedtrykke deres rolle i fremtidens kvinneverden - men min selvfølelse som mor. Å sende barnet med flokete hår, snørr i nesa, tre-dagers-truse som lukter lett, møkkete genser, hullete bukse og i crocs - på 17 mai, ligger langt fra min verden. Da kler jeg de opp, slik at de kunne passet rett inn i en slik bok. Hvorfor det er slik? Det er det mange årsaker til, men en av de er jo også frykten for at barnevernet skal knakke på døren 18 mai... 

Temaet hva vi gjør med kvinnesyn og roller - med å lage perfekte bøker og magasiner - på høyglanset 70 grams papir, det er en interessant debatt. Men den omfatter så mye! Det er så mange tema, som glorifiserer og som videre igjen kan tas inn i kjønnsdebatten. Jeg hater å bake rosa cupcakes, det finnes X antall slike bøker. Men jeg står jo helt fritt til å velge om jeg vil "utsette" meg selv for dem. 

Barn er barn for kort i dag. Alt for tidlig går de rundt i wightless bukser, Michael Kors vesker og snakker om p-piller. Barn ned i 14 årsalderen, blogger om graviditet og depresjoner - hvorfor ikke kle de opp i rosa strutteskjørt og strikkede alpeluer, så lenge det går. En del ting er med på å "forlenge" den uskyldige barndomstiden, andre er med å forkorter den. 

La oss gjerne diskutere kvinnerollen i dag, gjennom sosiale og trykte medier - men ikke gjennom kun strikkebøkene :-) 

 

 

Tidligere tekster som er publisert bl.a i sammenheng med jobb, finner du i gårsdagens innlegg - 2 stk 

Sur, gammel, uvitene kritiker i Morgenbladet? og God natt kjære kritiker  

 Innslaget på God morgen Norge, kan du se her: http://www.tv2.no/2016/01/18/underholdning/strikk/strikkedebatt/god-morgen-norge/7931211

 

#morgenbladeet #side2 #nettaviden #meninger #debatt #barn #håndarbeid #undertrykket #familie #jobbmamma #meneselv #godmorgennorge #strikkebøker #espensøbye #artikkel #bokanmeldelse #kritiker #bllogge 

Jeg og min dårlige samvittighet...

 • 19.01.2016 kl. 22:17Jeg har mange svakheter, en av de er at jeg lar meg lett engasjere, en annen er at jeg har et rimelig heftig temperament, og en til er at jeg fort får dårlig samvittighet. En annen egenskap som kanskje ikke er like bra, er at jeg mener som regel fullt ut det jeg sier/skriver,  i kampens hete.... men får likevel dårlig samvittighet, ikke for det jeg skrev, men fordi jeg har vært streng/sinna mot noen. Denne gangen, en stakkars mannlig kritiker som i en artikkel forsøkte, på en humoristisk måte å få frem sin uvilje mot strikkebøker.

Derfor, nå når tempen er litt lavere - tenkte jeg å skrive dagens siste innlegg - til vår kjære kritiker, som har fått røsket litt opp i strikkemiljøet.

 

Kjære, kritiske, ikke-strikkende Espen Søbye

Å leve i 2016 er ikke lett. Foreninger, klubber, treff, kaffebesøk - mye erstattes av sosiale medier og den store stygge ulven - facebook. Grupper som samler tusenvis av likesinnede, som i sin søken etter noen å dele erfaringer, bilder, humor, latter, forbannelse eller andre følelser, blir store og skremmende. For en stakkars kritiker, som kanskje finner de 50 strikkebøkene like interessante, som hvor mange kalorier det er i en avokado - kan det bli litt mye.

Klart det er mer spennende å avslutte året med et lite kritikkkåseri, om hva vi kvinner bruker tiden, pengene og energien vår på. Når min venninnes mann drar på seg gummistøvler til langt over knærne, pakker teltet, sekken, fiskebøkene sine og sier farvel til familien - for sin årlige tur til lakseelva, så sier vi farvel med gode ønsker. Lite sier man høyt, om hvor absurd det føles at de nå skal på guttetur hvor de står timevis i vann, musestille. Kompistreff i stillhet. Oppbunkret med sneller, og avanserte snører, og kroker, koser de seg som små barn - der de googler og blar i oppslagsbøkene, for å finne ut hvem som har "latest, hot" utstyr med i år. Hele turen styrt av kommersielle markedskrefter. Men hvorfor må 8 erfarne mannfolk kjøpe fiskebøker? De har jo hverandre? Hvorfor er de på "Laksens venner" gruppe på Facebook, der de viser bilder av storfangsten sin og erstatter tenårenes penislengdeskryt, med fiskekilo? 

Jo for det er slik vi er. Selv om Solan Gundersen er verdens største optimist, og verdensmester i det meste - trenger han sin nervøse, redde Ludvig for å ha noen å fortelle det til. Når man sammenligner strikketreff/klubber med fiksjon, og urealistiske felleskapsfølelser, fordi man trenger 50 (forresten så kom det flere håndarbeidsbøker totalt i fjor) bøker, om noe man kunne lært andre steder - berører du mange ting. Hva med musikkelskere? Skal man konstant lytte til skjærfalske gitarer, fordi man på et tidspunkt ikke trenger flere lærebøker i det? Mat, antall kokebøker/bakebøker - det hadde nok sannsynligvis hjulpet på både min og din bilring/strutsemage etter jul, om det kom noen færre av de. Og bokklubber! Hva skal vi produserer x antall skjønnlitterære bøker, og krim for? Vi har nok? Og så lenge vi kan fortelle spøkelseshistorier til hverandre, trenger man ikke bøkene.

Det å være kvinne, handler heldigvis om litt mer enn å følge et diagram eller bilde, for å føle seg likestilt med menn i samfunnet. Man kan være kreativ ved å følge et mønster. Mange er til og med ikke fargeblinde, og klarer helt på egen hånd, å plukke fine annerledes fargesammensettinger, enn bildene i boka viser. 

Jeg tør påstå, at selv om du ikke legger opp masker og følger et diagram - har du i ditt liv fulgt en "strikkebok". En oppskrift. Resultatet ser ikke alltid like glamorøst ut, eller like pent som i boka, men du har laget en middag eller kake - etter et "diagram". Til og med å følge en bruksanvisning, kan være kreativt og gi forskjellige resultater. Jeg personlig, syns det er spennende å se hvor mange skruer jeg sitter igjen med, etter en IKEA montering - og om produktet blir seende riktig ut. 

Livet er en strikkebok. Vi følger mønster og diagrammer hele tiden, med visse avsporinger som gjør at vi både må rekke opp, strikke bakover eller til og med starte helt forfra igjen. For noen blir bare livet en stor floke, mens for andre blir det en nydelig silkemyk pute, de kan sove godt på - resten av livet. 

At man i dagens mobbe, hetse og ironiske samfunn - bruker ord som herlige, vakre, skjønne, naturlige, enestående (jeg kan holde på lenge, lever av å finne på slikt.. ) er jo en superboost i en eller så negativ verden. Det å strikke er blitt en trend, spesielt blant unge, som er stikk motsatt av hva du forsøker å hevde på TV2. Unge, flotte jenter og gutter, skrår rett mot janteloven og drar opp strikketøy, i friminutt på skolen, busstopp, venteværelser. En deilig adspredelse til snapchat, instagram, facebook og andre sosiale tidstyver. Det å være 15 år, og strikke - tilbake til tuppert lugg og hvor Samantha Fox hang på alle gutterom - var ikke like kult som i dag. Kvinner bryr seg ikke om hva andre måtte tenke, det er ikke "bestemorsaktivitet" eller gammeldags kjerringtidsfordriv lenger. Når du ser på designerne på Catwalken nedover Europa, presentere sine latest items, innen strikkemote - er det ikke nedtrykkelse og underdanige mennesker, jeg ser ta i mot applausen. 

Mer eller mindre alle har en hobby. En hobby som krever mer penger enn den man bor med til tider syns er ok. En hobby som enhver mener gir en noe. En hobby som bidrar til at folk er sosiale, enten på internett eller i klubb. En hardbarket MCfører har like mye glede av sin 57 motorsykkelbøker i hylla, som en strikker av sin 50 bok med luer og sokkestrikk. 

Vi lever i tidsklemma - det er oppe til debatt hele tiden. Vi rekker ingenting, det er ingenting som får oss til å stoppe opp. Vi er mobilgenerasjonen. Vi er de som får de lokale butikkene til å lukke døren fordi netthandel er blitt enklere. Så all ære til de som strikker! Tro meg, det går sakte, når man ikke er en dreven "opplært av bestemorstrikker". Når man frenetisk fester trådene på julegaven, på julaften - med 7 åringen hengende over seg "bliiiiiiir du feeeerdig daa?" så er det ikke mye undertrykkelse som er i hode. Bak kverner Hr. Gundersens stemme "det vanskelige er en bagatell, det umulige en utfordring..." Det ligger mye omtanke i alle disse bøkene, og ikke minst i det som lages ut fra disse bøkene. Mye mestringsfølelse, mye glede, mye ro, og mye uro når noe må rekkes opp. 

Men alt i alt, så er dette en aktivitet som gir flere tusener glede! En glede som alle og enhver har sin egen historie bak. 3 åringen som vil lære, katten som vil leke, bestemor som vil glede, tenåringen som vil være varm.... 

Ikke vær så opptatt av kommersielle krefter, eller behovet for 50 strikkebøker. Skal man begynne der, har du sannsynligvis reddet resten av din skriverkarriere - for himmel, så mange artikler man kunne laget om "trenger vi" produkter. De er rundt oss hele tiden.

Snu på flisa! 

50 flotte bøker fikk du på pulten din. Ikke vær oppgitt over at du må gjennom alle sammen, og gruble over behovet for de. Tenk heller på at alle og enhver, vil gi noen glede og timesvis med aktivitet, som de virkelig setter pris på. Og gir 50 strikkebøker deg søvnløse netter, så finnes det kanskje en annen i redaksjonen som kunne anmeldt de for deg? En oppfordring til deg videre - ta deg en tur på en strikkekveld. Jeg er overbevist om at teorien om ikke eksisterende felleskapsfølelsen forsvinner. Jeg tror du kommer til å sette pris på stillhet etterpå......

Ha en god natt! 

 

 Innslaget på God morgen Norge, kan du se her: http://www.tv2.no/2016/01/18/underholdning/strikk/strikkedebatt/god-morgen-norge/7931211

#tanker #side2 #nettavisen #altomhåndarbeide #skepsis #strikkebøker #håndarbeid #godmorgennorge #tv2 #brevtil #morgenbladet #avis #meninger 

Sur, gammel, uvitende kritiker fra Morgenbladet?

 • 19.01.2016 kl. 15:08Med et sinnsykt stort varmt, imøtekommende smil, (NOT) forklarer Espen Søbye sin sak, der han mener at strikking er ren deprimerende kvinnediskriminering - alt fra selve strikkingen til det kommersielle, bøker osv. Kritikeren har anmeldt et utvalg av 50 strikkebøker. Han poengterer at de er BARE skrevet av kvinner, rettet mot kvinner, misbruk av barn som kles opp som dukker og overdreven pynting, utført av kvinner. Direkte personangrep i sitt svake innlegg, i håp om å få ut ordene blir også kastet ut - som kun blir dekket av ett ord - trist! Men en ting skal han ha, selve artikkelen dette springer utifra, har en lett og litt leken tone - bare så synd det ødelegges av nedverdigende formuleringer, og poenger som ikke jeg finner flatterende. 

Som redaktør i et av Nordens største forlag av håndarbeidsmagasiner, vil jeg be kritikeren sjekke hva han spyr rundt seg. De verdensberømte to mennene, Arne & Carlos - sist jeg snakket med de, var de fortsatt menn - men til og med ikke de "slipper unna". En litt "latterlig", sikkert humoristisk ment, beskrivelse av de, fokuserer mot målet til kritikeren. På strikkesider på Facebook og diverse, kan man se en tydelig andel av menn som strikker, og som til og med kjøper bøker, tenk det Espen - de kjøper de kvinnerettede, rollenedtrykkende bøkene - du skriver så tragisk om. Gikk du tom for ideer, og plutselig datt en feministflyer fra 70 tallet, utav et leksikon i hylla di? Gav det deg ideen til å surmule, og trykke ned oppgulp om en tradisjon du ikke vet noenting om? 

"Man har lært det av sin mor/bestemor...romantisk kvinnefelleskap, en følelse som er fiksjon" Ok, da er du en mann som undertrykker menns rett til likestilling i samfunnet - hvis du kløyver ved, skifter dekk eller har fisking/jakt som hobby. Og har du lært disse tingene av din far - da understreker du poenget.  Og så har vi alt dette med det terapeutiske - Hvor mange personer sjekket Gallup Norge for deg, slik at du kunne sitte på tv og avkrefte dette? Er det ikke temmelig useriøst å uttale at det ikke er tilfellet? Jeg prøver å glemme at du, som later til å være opptatt av vi kvinner skal ta vare på respekten vår, og ikke underkaste oss - drog frem utseende og fordelene  til Dorthe Skappel....... 

At kvinner er med på å ødelegge samfunnets kvinnesyn, ved å strikke - er noe av det minst intelligente, og mest useriøse jeg har lest og hørt fra en "seriøs"  kritikker! Jeg regner med at du kommer til å angripe alle kvinner, som steker ribbe til jul - for skal vi først ta tradisjonene, der kvinner ofte har prosentovervekt i utførelse, må vi ta med alle. Det er kanskje kvinneundertrykkende, at kvinner føder barn, og har bøker om fødsel, rettet mot seg som eneste målgruppe også? 

Espen Søbye savner en kritisk bevissthet i strikkebøkene - jeg savner den samme etterlysningen i vedboka, bilbøker, mcbøker og andre mennsrelaterte bøker, rettet mot menn, skrevet av menn - som igjen skaper motorforum, kommersielle utsalg og markedsføring, bilrelaterte sider på internett, manne-felleskapsfølelse som feks mcgjenger innbiller seg at de har - det er jo ren fiksjon. En følelse, som tradisjonelle menn som skrur på bil for å slappe av, og kommersielle krefter er med på å skape. 

Hele fremtoningen til Espen Søbye er understreking av det han selv hevder, at kvinner gjør mot seg selv. Han snakker om kvinner med et nedlatende stemmeleie, fremtoningen gir en følelse av at strikkende kvinner omtrent er lavt intelligente, og det topper seg - når lyden kommer utav munnen. 

67 år som pensjonsalder er alt for høyt - i denne sammenhengen. Når gretne gamle gubber, ikke klarer å finne bedre kampsaker - da er det på tide å vurdere førtidspensjonering....

Innslaget kan du se her: http://www.tv2.no/2016/01/18/underholdning/strikk/strikkedebatt/god-morgen-norge/7931211

 

Red: God natt hilsen til en kritisk ikke-strikkende kritiker

 

 

#meninger #side2 #nettavisen #strikking #tadegeikake #surgammelgubbe #håndarbeid #hobby #homemade #jobbmamma 

Villedille - uhelbredelig?

 • 19.01.2016 kl. 10:59

"Den så utrolig praktisk ut"...."ååå den hadde vært super å ha..." .... "oi, den MÅ jeg bare teste...".... "Jeg kan jo bruke den til noe..?" Kjenner du deg igjen? Jeg er sånn! 

Stryke, klappe, kjenne på - verb som ofte gjør at lommeboka krymper seg, og visakortet føler en trang til å deaktivere chipen i frykt for å bli brukt for mye. Tråd, stoffer, garn, saks, spoler, målebånd, knapper, trykkføtter - det er ingen ende for hva som kan være kjekt å ha - når man har en hobby. Jeg pleier å si at jeg ALDRI skal begynne med scrapping - bare tenk hvor mye maling, stempler +++ jeg kommer til å dra i hus. Bare se alt jeg har klart å dra innover dørstokken til Silhouette og Scanncutmaskinen. (innrømmer glatt at papp og stempelkit, kaaanskje ikke har så mye med søm å gjøre - men det så utrolig morsomt ut å teste!!!!!) 

 • Jeg har trykknapper med hello  kitty på, som ungene har vokst fra for lengst...
 • Jeg har Jersey med Byggmester Bob, som jeg kjøpte av ren nostalgi...
 • Jeg har broderier, som skal lage tøfler og tilhørende antisklisåler, i str 24 (jentene bruker nå 33 og 34) 
 • Jeg har noen ruller med noe hvitt, jeg ikke husker hva man bruker til lenger...
 • Jeg har tråd, som jeg ikke lenger liker fargene på.... 
 • Jeg har trykkføtter jeg må lese bruksanvisningen til, for de så kjempepraktiske ut - den gangen jeg husket hva de gjorde
 • Jeg har 8 sysakser, fordi jeg ikke fant de første 6 når jeg først skal sette i gang å sy 
 • Jeg har X antall synåler, fordi jeg ikke husker hvor jeg la de andre
 • Jeg har 2 Parisknapper  som er like, fordi det ikke var flere, men de var så søøøøøøøøøte
 • Jeg har 2" biter, fordi jeg en gang tenkte jeg ville lære å quilte
 • Jeg har utelukkende positive "kjøp" tilbakemeldinger på ebay, flere hundre - noe som ikke i seg selv nødvendig er en god balanse? 
 • Etsy logger meg automatisk inn, uansett hvilken enhet jeg kommer fra.. 
 • Jeg har en skuff med ting jeg burde kastet, men som jeg ikke orker - fordi de er så fine... 
 • Jeg burde ryddet, men da må jeg konkret se alt jeg har - istedenfor å gjette, som gir en mindre mengde.....

Og slik kan jeg holde på inn i det uendelige... 

Det føles som en sykdom å "villedille". Alle de stoffbitene jeg har liggende bl.a - som overhodet ikke kommer til å bli brukt til noen her i huset, men som jeg ikke klarer å kaste. Mønster, knapper ++++ det kan jo hende at jeg kan bruke det til gavesøm en gang? Og de ligger jo ikke i veien, om jeg bare skyver de litt lenger inn i skapet? Hvor mange ganger trenger vi plassen under tvsofaen, er ikke det en ok IKEA boks høyde? 

Man får en egen livstil, tankegang og væremåte... når man blir bitt av basillen. 

I min verden, er det nesten, egentlig ikke unormalt å vrenge plagget i butikken - nååååå hvilken søm har de brukt her? Se, de syr ikke perfekt industriproduksjonen heller. TIl og med ikke venners eller familiens plagg, slipper unna alltid. Det er da helt normalt, og få studere tekstilsammensettingen? Skjerp deg, jeg skal bare se på lappen i genseren din!!! Ikke det? Er ikke det vanlig da?... Ikke det nei.........

Man tar seg i studere luene til medelever til barna, for den så da hjemmesydd ut - har den en "label" jeg kjenner igjen? Man blir en pest og en plage :-) 

I tillegg til at mannen vrenger seg av smerte, i det man passerer en håndarbeidsbutikk - vrenger økonomien seg av samme årsak. Uansett, ja det ligger MYE glede og psykriatisk investering i syrommet - men det er også mulig at det ligger litt overdreven eller unødvendig behandlingsmateriell der nede... *sparke* Jeg skylder det på hamstergenet. Vi sammenlignes ofte med apene, men hamsteren har også en sentral plass - hverfall i min syhjerne! 

Trøsten min i all galskapen? (som i tillegg er bedre nå enn før... tenke seg til hvordan det var... *ulp*) er at det er mye glede i alle de irrgrønne neonfargede biesebåndene, som jeg trodde kunne være fine å ha - og det er mye terapi å se inn i trykkfotskapet og gjette hva alle skal brukes til. Det er også utrolig mye ro, i det å sette seg ned med sprettekniven, som skulle ha spesialgrip - slik at jobben gikk lettere... (ok, definitivt dropp det siste. Oppsprett er en DR** jobb, uansett verktøy) Og det er viktig med spenning i hverdagen, noen som har kjent adrenalinet kicke inn - i det man setter på seg verdens mest uskyldige smil, og viser mannen med litt "høyere stemmeleie enn normalt" - de fiiiiiine stoffene man fant på salg? 

Konklusjonen - søm og shoppingdille er ingen logisk ting - men fytti så moro det er !!!!

Dog er jeg sikker på at dette kan sammenlignes med mange villediller - enten man er opptatt mote, har en annen hobby, interiør - villedille, kommer i mange former! 

 

#håndarbeid #hobby #søm #altomhåndarbeide #side2 #nettavisen #familie #homemade #shopping #syselv #lage #canon #canon7DmarkII

Vinneren av boken Vakker Strikk

 • 19.01.2016 kl. 09:58Vinneren er boken Vakker Strikk  er

Gratulerer så mye! Boken sendes deg direkte fra forlaget.

Vinneren er kontaktet

 

// Give awayen er sponset av Gyldendal //

 

#gyldendal #vakkerstrikk #strikkebok #håndarbeid #forlag #strikkeglede #hobby #homemade #strikk #bok #konkurranse

Dere fra nord i landet...

 • 19.01.2016 kl. 08:12.... vil dere komme å hente noe av snøen? Jeg tror noe har skjedd galt i bestillingene - for vi på sørlandet har fått snø for halve Norge. I går kveld ramlet det ned 10 nye cm med snø Helt utrolig. Men nydelig puddersnø. På 2 timer, mens jeg var på klubb - ble bilen totalt nedsnødd! :) Barna storkoser seg enda, og de to siste dagene har det oj vært postkort stemning her, så alt er egentlig velstand. Men det er jo "bunn i fattigmannsmager også"... mulig, vi nærmer oss der, på nivået med snø... :-p 

Ørene på katta forsvant i går, det vil si - hele katta inkl ørene forsvant i det han tok siste steget ned fra trappa ute. Se for deg et sidelengs oransje lyn, som med lysets hastighet (iallfall den grad det går an når man er like glad i mat som Garfield, og delvis ser slik ut) inn katteluka, og med dirrende kropp, legger seg foran vifteovnen - som man normalt er redd. DA er man kald da :-p Vårhår og pels, blåste bakover, der han satt midt i tropeblåst... Så litt kaldt er det, for de med pels også... :) 

Har du fått mer snø? Ha en fin mandag! Senere i dag trekker jeg boken Vakker Strikk ! :) 

 

#godmorgen #snø #foto #bilde #stemning #morgen #familie #hverdag #foreldre #Mammaliv 

Natta natta !

 • 19.01.2016 kl. 00:16

Lite blogging i dag, men er ikke det et tegn på at man har et liv? 😜 Dagen har vært fullt opp, noe som er både deilig og utslitende. Men istedenfor å kjede dere med det - er det tid for å si god natt og la blogg være blogg!

Bilde er fra i går. Hjemmelaget is og belgiske vafler - resulterte i alle naboungene på kveldskos og rensleiking av isbolla! :-)

Ha en god natt!

Jobb og fibre !

 • 18.01.2016 kl. 15:09

Omtrent alle glade strikkere, elsker ull, alpakka og generelt alt som er mykt. Gjennom jobben ser jeg at noe som er svært typisk for oss nordmenn - er at at vi elsker ull og alpakka 100%. Noen er mer "hardcore" enn andre. Denne oversikten under, kan være fin for strikkelskere. Den beskriver de mest vanlige kvalitetene vi finner i hyllene/på nett. Håper denne er til nytte for mange 

Strikke og syskolene tilhører Jacobsen Publications A/S, bruk av bilder og materiell er ikke tillatt uten avtale. 

 


#strikkeskole #altomhåndarbeide #strikking #håndarbeide #hobby #homemade #jobbmamma #magasiner #strikkemagasin #kreativstrikk

Egg = omelett til frokokst

 • 18.01.2016 kl. 08:11

 

God morgen alle sammen! En dag ny frisk, ny giv og nye oppgaver. i dag er det 100% tilbake i jobb, og jeg krysser fingre og alt for at dette går flott! Kanskje jeg klare å lure en av guttene til  å ta opp symaskiner til meg i dag :-P Vi er på ny "jeg vil prøve" runde med knøtta. Vi har vært innom håndball, turn, ballett..... ikke noe har væt noe. Vi hatt som regel at om ikke utholdenhet er stor nok, må hun likevel vente til neste semester - med noe nytt. Nytt år, nytt semester - nytt forsøk :) Denne gangen er det cool dance og en nytt forsøk med håndballl. Tror kanskje det er enklere... Det er ikke lett å være 7 år, og ha tykkeste tykke utvalge med aktiviteter å velge mellom? :-p 

Her deler jeg oppskrift på en fantastisk frokost- godt utrustet for søm, strikk, jobb, eller hva annnet du måtte finne på å bruke 18 januar til! : )

Omelett: 
5 egg
4 ss vann 
Chillipulver
Hvit pepper
Organo 
Bland alt med en gaffel, til en jevn fin røre. 
 
Skivet sopp 
1/2 rødløk 
Pepperonipølse
Cherrytomater
Kavli skivet ost
Rucola

 

Stek sopp og løk, hell over eggeblandingen. Del tomater og strø over. Legg på pepperoniskiver, osteskiver og rucola på toppen. Legg på lokk og la omeletten stivne. 
Ha en fin dag
#mat #egg #omelett #blogg #dele #mammaliv #frokost #familie #jobbmamma 

Lov med en liten self-boost?

 • 17.01.2016 kl. 18:15I fare for å virke helt kørka, selvopptatt, egosentrisk og alle de resterende, flatterende, dekkende synonymene det måtte finnes - så har jeg bare lyst å poste denne her... muligens søndag, kjedelig, sitte stille, brukt opp kreativiteten - spiller inn, men so what. Litt mindre jantelov akkurat nå, og here goes! 

I høst la jeg ut bilde av Wiola kofta mi på en et par grupper på Facebook. Her er faktisk gipsen for kort tid siden, kommet av, og jeg husker jeg humpet meg ut på trappa, for å få tatt et bilde av jakka. 

Det som er litt morsomt er at dette bilde tok jeg for noen dager siden. Nå er det enda flere kommentarer og enda flere likes - enn det var da jeg skjermdumpet det. Forfatteren av boken/designeren har jeg truffet flere ganger hos Gyldendal, i sammenheng med bøkene våre - men det er likevel utrolig stas når jeg ser hun tagger, og roser min variant av jakken! :) Når man ser hvilken suksess denne jakken ble, i strikkemiljøet - det er da man i et svakt sekund skulle ønske at det var i ett av våre magasiner den hadde vært.. hehe :) 

Sånn da var dagens selfsteam ute... nå er det nok... :-p 

 

#wiolakofta #koftestrikk #strikk #strikking #gyldendal #lekmedtradisjoner #strikkebok #strikkemønster #Håndarbeid #homemade #hobby #håndlaget

Snø ute, is inne...

 • 17.01.2016 kl. 14:34Jeg driver å surrer litt rundt i dag. Litt prøvende, hvor mye jeg tåler - første dagen skikkelig på bena etter noen dager i senga. Jeg har så lyst å sy, men siden det å strekke seg etter strikkekurven, var nok med tanken - innser jeg at jeg kan la være å foreslå det høyt. 1 stille poeng til meg, for å skånet meg selv for et skjevt blikk fra familiemedlemmer, som blir bedt pent om å bære opp en symaskin.....

Det er rart med det.. før man var 20 var man tøff, utholdende, udødelig, modig, overmodig, dristig, og lagd av jern! Nå, over 15 år etterpå - innser man at eneste som stemmer av dette, kanskje "lagd av jern" Etter noen ujevne kamper med kjellertrapp, trailer, asfalt og diverse andre overdristige motstandere - har jeg funnet ut at jeg hverken er udødelig eller unbreakable. Tøff, er vel kanskje også dekkende, ellers hadde jeg vel kanskje hatt alle lemmer i orden, om jeg hadde vært litt mindre optimistisk i forhold til egne evner :) 

Hver gang jeg er syk, eller har vært gjennom en operasjon, har jeg samme innstilling som Solan - "det vanskelige er en bagatell" og evig optimist. For i 19pilogbue ble jeg jo operert for .... og det gikk da fint! Første tegn på at åra kommer å tar en - man begynner å referere bakover i tid, og innser litt seint at man ikke er så ung lenger.. 

... det kommer først som et sjokk, når man etter 2 dager i senga har så vondt i ryggen, at det å være sengeliggende - er mer utfordring enn å være syk i seg selv! 

Rare greier? Tida går og går, men ungdommen i hue....består... :-) 

 

Søndagsfrokost á la LCHF

 • 17.01.2016 kl. 08:14

På denne tiden i fjor, var fettinntaket høyt, karbonivået lavt, moralen på sitt beste og motivasjonen for å få ned kiloene på topp! I motsetning til 2016, der jeg har innsett at lysten og innsatsviljen traff på Solan sin motstand den 31.12.15 - og at det vanskelige ikke er en bagatell, men en utfordring.. :-P Ingen nyttårsløfter, og ingen LCHF eller noe. Eneste, et godt, sikkert løfte om å ikke gjøre noenting - jeg trenger å lage løfter om!! Men, noe av målet i fjor, var å være på diett - lykkelig, Hvorfor spise mat man syns er passe, eller ekkel - fordi man skal ned et par berømmelige kilo? Nope.. det gikk MENGDER med egg og korn, i leten etter det perfekte måltid, mang en gang :) 

Jeg tenkte å dele denne frokosten med dere i dag, mye fordi jeg vet at mange av dere som følger meg fast - har blitt bitt mer av Solan enn er meg i år - og er optimistiske, helt til toppen av furua, og holder ut dietter og kurer. Denne frokosten er god, LCHF/Lavkarbo og skikkelig søndgsfeeling! 

Ostepletter dynget med godt pålegg. NAM! 8 stk:
4 egg
6 ss sesamfrø 
1 ss fiberhusk 
1/2 ts bakepulver
4 dl revet ost

Bland alt og la svelle i 15 min. Smør 8 pletter på bakepapir og stek på 225 grader, 10-15 min. De skal bli gylne. La de avkjøle litt, gjerne på rist. 

Pålegg på denne varianten: 
En god skje med syltedressing (hamburgerdressing, tidligere lagt ut oppskrift - hamburgerne) 
Rucola
Kokt egg
Stekt bacon

 Kos dere ! 

#frokost #lchf #diett #kosthold #mat #oppskrift #dele #familieliv #mammaliv #mammablogg #nedivekt #pappaliv

Kort og kjapp...

 • 16.01.2016 kl. 23:52.. natta herfra. Utslitt og klar for en ny morgen i morgen :) Håper alle har hatt en flott lørdag! Vår har gått til å se på tv, surkle og ta livet med ro. 

Bilde er tatt med #canon 7DmarkII, 85mm 1.8 og stedet er Hove, Tromøya

 

#foto #canon #canonnorge #bilder #foto #kveld #natur #familie #jobbmamma #canon7dmarkii

Da slipper jeg nyheten - BOK nr 2 !!!

 • 16.01.2016 kl. 14:13Kanskje noen husker at jeg jeg for 1 uke siden postet bilder foran denne døren igjen? Det vil si at arbeidet hos Gyldendal, er nok en gang i startfasen. For de savnet mindre str i Pluss boken (sier seg egentlig selv, at pluss bok mangler minste str... :p ) så kommer vi altså nå med bok nr2, for de i str 34 - 44. Over 200 modeller er levert inn, og skal siles ned... ingen lett jobb! 


Under her, gir jeg deg en liten smakebit av hva som er levert inn av modeller - og hva du kanskje kan vente deg, kommer i boken! :) Spennende!

+++++++ vanvittig mange flere... samtidig kan jeg slippe en mininyhet, og det er at etterhvert, kommer det noe for de mindre, minste og i "mellom" - også :) 

 

#altomhåndarbeide #gyldendal #jacobsenpublications #bøker #håndarbeid #hobby #sybok #søm #syglede #syselv #jobbmamma #redaktør #forfatter

Lørdagskos og store vafler

 • 16.01.2016 kl. 10:14Er det noe jeg elsker, så er det Kitchen Aid vaffeljernet vårt. Det er blytungt, men fantastisk å bruke. En vaffel er MER enn nok for å si det slik :-p Men det er godt, og da er det lov (?) I dag er det lørdag, så hva med å lage opp noe plater, handle is og riktig kose seg? Det må da være lov på en lørdag? Disse er også gode som frokostvsafler, som barn flest, liker ungene de best med hvete/fine. Men du kan fint droppe sukker og ha grovere mel i. 

6 porsjoner:

 • 900 gram hvetemel
 • 6 ss sukker
 • 1,5 ts salt
 • 9 ts bakepulver
 • 12 dl melk 
 • 6 stk egg
 • 180 gr smeltet smør

Stek på middels varme i jernet. Jeg er usikker på om denne vil fungere i vanlig jern. 

 

#mat #oppskrift #dele #kos #kitchenaid #mamma #familie #hverdag #foreldre #mammablogg

 

Bare en symaskinnål?

 • 16.01.2016 kl. 08:10Her om dagen la jeg ut et innlegg om tråd, sytråd. Mange gav tilbakemelding på at det fantes MYE flere typer tråd - enn de visste. Er et ikke rart? De aller fleste hobbyer har ting man ikke vet om, trodde man ikke trengte, ikke visste man hadde bruk for osv osv - og dermed kan det fort koste litt, om man "lar dilla ta overhånd". :) Jeg er sånn, må ha, vil ha, lyst på - alle slike genfeiil slår inn, når jeg har en hobby. Om det gjelder filter til kamera, der alle kan se tissetrengte ut - eller se ut som små smurfer, eller matlaging, der egg kan skilles på en HELT spesiell måte - til søm og strikk, som også har sine ting. Derfor er jeg svært opptatt av en ting. ALDRI begynne med scrapping...... Men tilbake til tema. Nåler.. det er litt som med sytråden, det finnes en nål til ethvert formål, som gir perfekt resultat. Ofte så henger dette sammen med tråden. Bruker du tykk bomullstråd, feks den de kaller Quiltetråd som er flott til stikninger +++ vil du oppdage at tråden kan ryke lett, ved bruk av universalnål. Derimot bruker du en topstitcnål, som har større øye, vil du oppdage at jobben går enklere. Driver du med brodering på maskin, vil du fort oppdage at her finnes det også spesialnåler. Det finnes mange produsenter, men de mest kjente er Schmetz og Organ.


Her ser du noen av de mest "vanlige" nålene, man bytter om på, ved hjemmesøm. Som du kan se, er det faktisk forskjell på nålene, både trådhullet, og spissen på nålene. Mens noen er laget for å "skjære", er andre laget for skånsomt å "skyve" fibrene. 

Men hva til hvilket arbeid? 

Denne plansjen syns jeg er flott til å vise nettopp det. Ikke av den tydeligste kanskje, men den viser ok nok - hva og hvilket materiale. Det finnes som sagt, en nål for alt... En forenklet regel, er tynt stoff = tynn nålSelv om det finnes flere produsenter, har mange av de vært så greie - at de bruker samme fargekoding. Fargekodene vil gi deg en indikasjon på hvilken nål du står med i hånden. Noen kan til og med ha dobbeltfargebånd, da har nålen gjerne "flere egenskaper". 

Her er en liten oversikt over de mest vanlig nålene, til husholdningsmaskin/vanlig symaskin:

Universalnåler/vanlige synåler: Stoff type: Faste/stummee stoff (stoff uten stretch) som eks. bomull, lin, twill, cord..


Stretch Nål: Egenskap: Medium avrundet spiss (mediumball point), spesial øye og skaft.  Stoff type:  Elastiske stoffer, og strikkevarer med høy elastitet, eks, jersey, interlock, fleece, velour.

Jersey (Ball Point): Egenskap: Medium avrundet spiss (ballpoint) Stoff type:  Finstrikket og noen stretch stoffer, eks. jersey, interlock, 
Laget spesielt for søm på finstrikket stoff. Den medium avrundete spissen skader ikke eller kutter fibrene i stoffet.

Jeans / Denim: Egenskap: Modifisert medium avrundet spiss (ballpoint) og forsterket nål. Stoff type:  Jeans/Denim og lignende stoffer. 
Går lett igjennom ekstra tykke vevde stoffer, denim, og quilt minimalt bøying av nålen. Det reduserer risikoen for nålknekk og hoppesting.

Skinn og lær: Egenskaper: Den kileformede spissen på lærnålen er spesialkonstruert for å trenge gjennom lær og kunstskinn. Nålen passer ikke for andre tekstiler. Blandet størrelse 80-100.

Broderi/Embroidery: Egenskaper: Brodernåler har en spesiell utformning, en litt rund spiss, og en anelse større nåløye for og ikke skade tråd og materiale. Brukes til metall- og andre spesialtråder for brodering, og dekorative sømmer. Blandet størrelse 75-90.

Microtex (Sharp): Egenskap:  Veldig tynn og spiss. Stoff type:  Microfiber, polyester, silke, folier, kunstig skinn, stoffer med overflatebehandling. Den veldig tynne og spisse spissen gir deg nydelige stikninger, og er perfekt for rettsøm og quilting når pressisjon er viktig. 

Det finnes også flere andre typer nåler, som ikke direkte går på stofftypen - men resultatet. Feks dobbeløyenål, som syr med to tråder oppå hverandre, for å få en stilig stikningsresultat, eller tvillingnål som gir en elastisk oppleggsøm. Den gir dobbel rettsøm foran, og sikksakk bakpå arbeidet. Så finnes det noen andre typer nåler, som brukes i overlock og coverstitch maskiner. Her finnes det litt forskjellige betegnelser, så du skal sjekke i instruksjonsboken, hva din maskin liker best. I motsetning til en vanlig rettsømsmaskin, kan det ha noe for resultatet, sømmen og selve maskinen å si - hva du setter i maskinen. 

ELX705: En spesialnål som er til bruk i overlockmaskiner, for å gi perfekt overlocksøm, dekorsøm, flatlock osv. Kan ikke brukes i vanlige symaskiner eller broderimaskiner. Maskinen skal oppgi ELx705 system, om det er denne typen den skal ha. Str 80 og 90. Noen betegner disse også som 11 og 14. 

EXL75SUK: Kulenål (SUK) for strikket og jerseystoffer, har en mer rund spiss, som ikke forårsaker hoppesting eller haker seg fast i tettvevde strikkede materialer, ettersom nålen går ned mellom fiberne i materialet.  Krommet for bedre holdbarhet, størrelse 80 og 90.

 

Håper  denne oversikten gav deg et lite innblikk i hva nålenes verden består av. Og som med sytråd, prøv deg frem med "riktig" nål og tråd, og du vil oppleve et flott resultat. En annen ting, nåler er forbruksvare! En sløv nål kan ødelegge arbeidet ditt, skift nåler ofte. Tenk på det som en god, dyr kjøkkenkniv, den kan fort ødelegge den dyreste, fineste indrefileeten din - om ikke utstyret er skarpt og i orden. :) Lykke til  ! 

  

 

Produktbildene/oversikt er fra schmetz

#synåler #symaskin #håndarbeid #symaskin #hobby #homemade #oversikt #altomhåndarbeide #syskole #jobbmamma #bernina #side2 #blogge #mammaliv

 

 

 

 

 

Lørdag, drømmer om sol - på skitur

 • 16.01.2016 kl. 07:13I dag er en slik "motstridende dag". Jentene og MP skal på skitur i lysløypa, noe de gleder seg veldig til. Jeg skal forsøke å komme litt ajour på jobb. Samtidig som barn og pappaen gleder seg til snø og kakao, drømmer jeg meg litt bort i bilder fra Benidorm. Etter at pappa flyttet tilbake til Norge, er det blitt lite turer nedover. Det er snart 2 år siden jeg pakket kofferten, lukket siste esken, låste døren til leiligheten og tok flyet hjem - sammen med pappa. Litt over 1år siden jeg var i Benidorm sist. Det er rart hvor fort tiden går, og ikke minst hvor fort ting endrer seg. Fra at barna var vant til å reise til morfar, flere ganger pr år - og de anså det som "hverdagslig" å reise til Spania - til litt distanserte minner. Har du noen slike ting, som du trodde "alltid" skulle være slik - som plutselig snudde? 

Håper alle får en fin lørdag! :) 

 

#familie #mamma #liv #foreldre #mammaliv #benidorm #lanucia #alfaz #albir #spania #eise #barn #family

Nøttesnacks på 1 -2 -3

 • 15.01.2016 kl. 22:10

 

 

Har du testet nøttesnacks? Supergodt! Og det beste, LCHF godteri, for de som går på slike 2016 løfter! Det er utrolig raskt å lage, og de holder seg en stund, så om du ikke spiser opp alt i kveld, kan du ha det i morgen. Utrolig godt med et kaldt glass øl, eller vin til :) Eller vann.... :-p 

 

1 pose paranøtter (eller 3-500 gram diverse nøtter) 

1/2 ts cayannepepper

2 ts maldonsalt

1 ss smør

2 kvister rosmarin 

 

 

Ha nøttene i ovnen på 180 grader i 10 min. Smelt smør og bland krydder og hakket rosmarin. Vend inn nøttene og server dem varme! 

Kos dere !

 

#mat #dele #snacks #LCHF  #diett #nøtter #oppskrift #kos #helg #familie #foreldre #mammaliv side2

Postkassa byr på.....

 • 15.01.2016 kl. 14:55

.... spennende strikkebok. Helt ny strikkebok utgitt av Marte Helgetun. Boken er utgitt på samme forlag som jeg gir ut, Gyldendal

Fordelene ved helg...

 • 15.01.2016 kl. 12:02

Ja, hva vil du si det er? Det kommer nok litt an på hvor gammel du er, hvilket nivå du har nådd i livet osv osv osv... Hvis vi begynner nederst på stigen her i huset så vil nok lista se slik ut: 

 1. Alltid noen hjemme til å lukke åpne og lukke dørene
 2. Noen som til enhver tid passer på at det er mat og drikke på plass
 3. Noen sover lenge, og dermed alltid en varm seng å holde seg i 

Nå  er jeg spent, på om hvem dere antar er på nederste trinn? Mulig det er litt drøyt å si at dette gjelder jentene - hvertfall i henhold til at noen alltid slipper de inn og ut... :-P Det er nok den hårete "lillebroren" på 3 år, som sier Mjau - dette gjelder...

 1. Sove lenge
 2. Spise frokost med egg og bacon
 3. Se på Netflix og spille spill, uten spesielle restriksjoner

Så siden katta ikke spiller, er nok dette lista til jentene... :) Gutta har bare ett punkt og inn under der, kommer alt. 1. HELG ! Hehe.. :) Helg for min del betyr god mat, og drikke. Mindre mail enn vanlig, (forhåpentligvis) mobilen ligger et eller annet sted, jeg ikke aner - ungene koser seg og er knapt merkbare, der de koser seg med helgesysler. Dette er blot før klokken 19. Så er evnt helg, sitte på nåler et par timer før podene skal hentes her og der. Lete etter mobilen, tilfelle en av arvingene ringer, før de skal hentes... og om alle er hjemme? Da er det bare bena høyt, og NYTE! :) 

 

#helg #familie #foreldre #familieliv #jobbmamma #barn #mamma #mat #godhelg #samles #tenåringer 

Sy og dans til karneval...

 • 15.01.2016 kl. 09:28

Da jentene var små, var det obligatorisk å svette over symaskinen, med rennende stygge ord og diverse annet upassende tilhørig oppførsel - kvelden før karnevalet. Har du vært der? Det å ALLTID starte for sent med noe, thats me.. Ikke bare det å sy, men det å komme på, hva man skal sy - kvelden før, er ikke alltid lett. Men når jentene var helt små, satte de iallfall ikke noe kriterier selv...  


Det ble det noe annet av, når de ble litt større. Slik som dette kostymet. Klatremus Spillemann x 2. Enkelt, men likevel litt tidkrevende. På denne tiden hørte vi Hakkebakkeskogen til vi fikk gnagsår i ørene, og jentene elsket den lille syngende musa. Så hva annet, enn den søte karen - skulle de være, på karneval? Som sagt, så gjort . kvelden før :-p 

For dere som får litt hetta av dette opplegget mitt, så går det an å være ute i god tid! Det jo ikke obligatorisk med nerveproblemer eller angst i forhold til det å sende ungene på karneval :) Det trenger ikke være så avansert heller. Du kan feks ta tøy du har fra før, og pynte litt opp slik som "kostymene" under her. Eller du selvfølgelig kan ta det helt ut :) 

Alle disse kostymene er fra arkivet til Alt om Håndarbeidet SYmagasin. Har du et lite "lager" av disse hjemme, kan du søke i onlinearkivet, og kanskje finne en favoritt? Det er moro å sy kostymer. Men helt ærlig, er jeg glad den tiden er over.... :) 

 

#Altomhåndarbeide #jobbmamma #mammaliv #magasiner #inspirasjon #håndarbeid #hobby #lageselv #homeade

 

God morgen, endelig helg !

 • 15.01.2016 kl. 08:24Hopp opp og ned, beveg deg rundtomkring - det lyder bedre på originalspråket til sangen gitt... Jump up and down, and move it all allround..Det er helg! Jeg skulle vært på "klubbkveld" i kveld, men innser at slaget er tapt på den. Jeg har enda ikke sett ut vinduet fra 1 etasje etter operasjon på tirsdag, Angående været og snøen, er det ikke sikkert jeg går glipp av så mye - men livet ellers går vel videre. Vurderte å spore opp noe strikketøy i går, men nope. Det holder å eksistere, litt til :-P 

Ungene er i ekstase over helg og muligens mest Jumbo som fikk fri allerede i går. Helgen er allerede fullbooket som vanlig med turer og håndball - så det blir en aktiv helg, på de andre :-) 

Håper alle får en flott fredag! 

 

Bilde er tatt med Canon 7D mark II, 35mm 1:2 - f.10 

#helg #mammaliv #foto #canon #canonnorge #canon7DmarkII #blogge #fotoliv #bilder #kamera #foreldre #mamma #jobbmamma #hobby 

Måneskinn og romanse?

 • 14.01.2016 kl. 20:58Ikke helt... mem bilde er av måneskinn :) Men ikke helt romansesammenheng. Jeg og en kamerat var for en god stund siden (tror der er et par år) å tok bilder ute på Hove, en sen kveld. Lang lukkertid og stativ, gav oss blandt annet dette bilde. Syns det er fint å si at nå senker roen seg over huset med....:) 

 

#canon #canonorge #foto #bilder #blogg #canon7dmarkII #lukketid #mammaliv #hobby 

Nivea #makesmesmile ! Give away!

 • 14.01.2016 kl. 13:01

// Innholder sponsede/test produkter //

For noen uker siden/rett før jul, kom denne pakken til meg - med Nivea produkter. Pakken er en del av Niveas #Makesmesmile kampanje, der Q10 produktene er i fokus. Jeg er så heldig å få teste disse, sammen med renseproduktene jeg fikk for en stund siden. Innlegg 1 og innlegg 2Renseproduktene overrasket meg veldig, og jeg har nå brukt både sminkefjerneren og 3-i-1 vannet noen uker. Jeg er like fornøyd. Nå skal Q10 i ilden, og jeg har brukt det ca en uke. Dog er jeg usikker på hvor mye virkning dette skal ha på min midten-av-30-åra hud. Og blid er jeg jo alltid!! Eh... *host*.. mulig denne skal testes rundt en viss periode og dager i måneden helst? Vanskelig å være blid og smile, når man er månedsinna? :-p Akkurat sistnevnte tema, er jeg ikke så ille på lenger - men i mine "yngre dager"... Jeez som ungene sier, unna vei! Da kunne både Q10 og smilekurs vært noe ! :) Link til Nivea sine hjemmesider HER

 

En studie utført av verdens ledende anti-age hudpleiemerke, NIVEA Q10plus, avslørte at noe så enkelt som et smil kan få deg til å fremstå som to år yngre. Derfor lanserer NIVEA nå kampanjen ?Q10 grunner til å smile?, der du kan dele det som får deg selv til å smile, under hashtaggen #MakesMeSmile

 I studien ba vi 2000 mennesker anslå alderen til tolv kvinner hvor de var fotografert i tre ulike sinnstilstander ? glad, nøytral og trist. De fant at humør hadde en betydelig effekt på inntrykk av alder. Glade ansikter ble ansett som yngre enn nøytrale, og nøytrale ansikter som yngre enn triste. Psykolog Miriam Akhtar forklarer dette: ?Vi ser på en rekke faktorer når vi gjetter noen sin alder, men når et ansikt er det eneste å gå ut ifra, så har ansiktsuttrykket mye å si. Konklusjonen er at smilende ansikter anses for å være mer attraktive, og attraktivitet er assosiert med ungdommelighet?.

 

Smil! Og se to år yngre ut 

Hemmeligheten bak et yngre utseende er ganske enkelt å smile.

Nå lanserer NIVEA Q10 ?Q10 grunner til å smile?-kampanjenGlem dyre og smertefulle operasjoner. Veien til et ungdommelig utseende er et smil. 

Forhold mellom sinnstilstand og antatt alder

Undersøkelsen viste at glade ansikter ble tatt for å være litt over ett år yngre enn triste ansikter, og nesten seks måneder yngre enn nøytrale ansikter. Da antatt alder ble satt opp mot kvinnenes reelle alder, kom det frem at et smilende uttrykk tok to og et kvart år av kvinnenes antatte alder. Et trist ansikt gjorde at man ble seende et år eldre ut. Deltakerne ble også bedt om å gi en vurdering av den antatte sinnstilstanden til de kvinnelige ansiktene, på en ni-punkts skala fra "glad til trist". Undersøkelsen viste at jo gladere personen så ut, desto yngre ble personen oppfattet for å være.  Fordelene ved et smil 

"Det er mye positivt med å le, og det å se yngre ut et bare en av fordelene" sier psykolog Miriam Akhtar. ?Glade mennesker opplever en rekke fordeler, alt fra høyere forventet levealder til mer suksess i livet. De er mer populære, sosiale, selvsikre og generøse, et smil er et tegn på lykke. 

"Det å smile vil også redusere stress, frigjøre endorfiner og føre til at vi slapper av. Vi både ser og føler oss mindre slitne og trette. Det å smile gir også regelmessig trening av ansiktsmusklene og øker blodsirkulasjonen til ansiktet, noe som kan få oss til å se yngre ut" sier Miriam Akhtar.Q10 og ungdommelighet

Dr Sven Fey, produktansvarlig for ansiktspleie hos NIVEA, kommenterte: ?Selv om det å smile kan gi deg et mer ungdommelig uttrykk, så vil det ikke forhindre rynker. Forskere hos NIVEA var blant de første til å oppdage en av hudens egne anti-age ingredienser, coenzyme Q10. Ettersom vi blir eldre, vil den naturlige mengden Q10 i huden reduseres. Dette betyr at hudcellene blir mindre beskyttet, noe som vil føre til rynker og slappere hud. Det å tilføre huden Q10 vil derfor kunne gi deg en hjelpende hånd i kampen mot for tidlig aldring. Samtidig kan du le vekk årene.

Undersøkelsen ble gjennomført i forbindelse med lanseringen av NIVEA Q10plus Anti-Wrinkle Serum Pearls. Det nye serumet kan vise til den høyeste dosen av koenzymet Q10 tilgjengelig, noe som tydelig reduserer synligheten og fremkomsten av rynker.
Til en pris av kun 160 NOK for 40ml, kan NIVEA Q10plus Anti-Wrinkle Serum Pearls tilby alle fordelene ved NIVEAs antirynkeekspertise uten en forskrekkende pris ? enda en ting å bli glad av.


 

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Anne Finstadsveen, mobil 40 45 80 27, e-post: anne@lynx.no 

 

Meg om produktene: Som sagt, så er det nok litt avhengig av hvor mye "anti-wrinkle" man trenger, hvordan resultatet oppfattes. Mine 35 år, har foreløpig kun skjenket meg de populære (not) posene under øynene, og finrynker rundt samme sted. Ellers begynner huden å bli litt "slitt", med porer og til tider tørre partier. Jeg har også slitt med skjolder i huden, og små "sår". Som jeg skrev i det forrige innlegget - er jeg en utakknemlig sjel å bruke som tester, fordi jeg er så pysete. Huden tåler lite, og den rosa grisen bruker så lang tid å skifte farge - etter en bom :) Men siden de andre renseproduktene + bodymilken gikk så bra, ville jeg gjerne teste Q10 serien også. Det er for tidlig etter bare en uke, og påpeke revolusjonerende virkninger - men jeg kan si litt om det likevel. 

Mine Estee Lauder kremer er nå satt litt bort, mens jeg tester #Nivea. Jeg bruker normalt rens, toner, serum både for ansikt og øye, og dag/nattkrem. Slik holder jeg huden sånn noenlunde ok :) Det jeg tester nå, er 3-i1, serum, øyekrem og dag/nattkrem. Kremene er fine, ikke for bløte og ikke for faste - enkle å få utav krukkene og smøres lett inn i huden. De føles lette og behagelige på. De lukter litt... hva skal man si, typisk "ikke noe", om kan si det slik. Jeg har brukt den klassiske Nivea blå kremen i metallboks (som sikkert mange husker igjen) og den lukter heller "ikke noe". Serumet derimot, lukter litt.. hm... mann? Haha... vanskelig å beskrive, men den lukter litt likt en av mannens kremer. Den etterlater seg en litt maskulin lukt. Hadde jeg ikke hatt 3 menn/gutter her i hus, er det ikke sikkert at jeg hadde assosiert lukta med det. Når man pusher på serumet, kommer det ut en litt kulelignende krem. Egentlig ganske tøff, den er drøy og smøres lett ut. Den er litt "tyngre" enn de andre kremene, men legger seg fint inn i huden. Denne skal være med på å gi glød og jevnere hud. 

Jeg stoppet å bruke EL serumene et par dager før jeg gikk over på disse. Litt for å få huden bittelitt "gusten" igjen (jeg er avhengig av hudpleien) når jeg skulle i gang. Etter et par dager fikk jeg tilbake den jevne huden rundt øynene, ingen poser eller mørke områder. Huden ellers er myk og god, jevn og et fint naturlig skinn - som ikke er fettet. Om denne er superduper til å fjerne rynker med, vet jeg ikke - men den strammer/jevner hvertfall min hud, på samme måte som de trippel så dyre EL kremene mine. (som forøvrig også heter Ant-wrinkle) Serumet gir en fin glød, uten å skinne for mye eller gi fet hud, og øyekremen ser ut til å fukte godt. Dag og nattkremene er lette og gir veldig god fukt til huden. Jeg har ikke reagert, klødd eller svidd av noen av produktene. Så i tillegg til dette, om du smiler MYE, skal du se yngre og friskere ut! Og kan dermed tagge #makesmesmile kampanjen ! :) Hvorvidt jeg ender med å bytte ut mine produkter, vil tiden vise. Jeg må bruke de en stund til først, og så vurdere det over tid :) Men har du ikke "problemhud" som meg, og er spent og nysgjerrig på denne serien? Se se under her....

 

Give away: Jeg er så heldig at jeg får lov å gi en av dere lesere samme pakken som jeg har fått. Pakken inneholder dagkrem, nattkrem, serum og øyekrem. Alt du trenger å gjøre er å kommentere her i innlegget. 

Vil du ha flere vinnersjanser, kan du få 1 ekstra vinnersjanse pr ekstra handling:

(Husk å skrive hvor mange ekstralodd du har, det teller når jeg trekker) 

 1. Dele innlegget på Facebook (trykk på del knappen i innlegget)  (1 ekstra) 
 2. Dele innlegget på Instagram; hashtag #makesmesmile #mediakaos og @toneirena  (1 ekstra) 
 3. Blogge om konkurransen og linke hit (1 ekstra) 
 4. Like Nivea Norge på FB og Instagram (2 ekstra, 1 pr sted)  

 

Vinneren trekkes fredag om en uke, d. 22 Januar.

Husk å sjekk innom bloggen lørdag morgen, for å se om du har vunnet ! 

  

#niveanorge #lynx #skjønnhet #kampanje #gave #hudpeie #q10 #kremer #mammaliv #sponset #tester #nivea #makesmesmile #jobbmamma #blogge

 

 

 

Om Beiersdorf AG: Beiersdorf AG er et ledende firma for nyskapende hudprodukter med høy kvalitet. Firmaet har over 130 års erfaring i dette markedssegmentet. Det Hamburg-baserte selskapet har over 16 500 ansatte på verdensbasis og står på listen til DAX, Tysklands benchmark-index. Beiersdorf oppnådde salg for 6.1 milliarder Euro i finansåret 2013. NIVEA, verdens nummer 1 hudpleiemerke er hjørnestenen i selskapets merkevare-portejølje som også inkluderer merker som Eucerin, La Prairie, Labello og Hansaplast. Beiersdorfs heleide, tilsluttede organisasjon, tesa SE, en annen globalt ledende fabrikant på sitt marked, skaffer selvklebende produkter og systemløsninger til industrien, håndverksbedrifter og forbrukere. 

Kvelningsfare - IKEA tilbakekaller leker!

 • 14.01.2016 kl. 11:08

Er du en av de som har kjøpt IKEA Lattjo trommesett? Da skal du eller den/de du har gitt det til, levere det tilbake. IKEA tilbakekaller alle settene pga kvelningsfare. Det både skummelt og trist når slikt skjer, for som regel er det et barn som har vært "forsøkskanin", før tilbakekallingen :( Men samtidig, skal IKEA ha ros for alltid å reagere kjapt, og alltid tilbakekalle alt - så fort det oppstår noe. 

IKEA oppfordrer kunder som har kjøpt LATTJO trommestikker eller LATTJO tungetromme om umiddelbart å gjøre dem utilgjengelige for barn og levere dem tilbake på et IKEA-varehus, der de får igjen pengene.
Dette er et forebyggende tiltak etter seks rapporter fra medarbeidere ved IKEA-varehus om at gummikula på trommestikkene kan løsne eller skrus av. Ei løs gummikule kan medføre kvelningsfare for små barn. Ingen hendelser er rapportert.

Produktene er testet og godkjent i tråd med gjeldende sikkerhetsstandarder for leker. I undersøkelsene våre har vi imidlertid identifisert risiko(momenter) som standardene ikke dekker. 

? Vi utvikler produkter som skal stimulere barnas kreativitet og naturlige behov for lek. Barn tenker ikke på sikkerhet når de leker, og det må vi ta hensyn til i produktutviklingen. Filosofien vår er at vi bare tilbyr produkter som vi ville gitt til våre egne barn. Til tross for at LATTJO trommestikker og LATTJO tungetromme tilfredsstiller relevante sikkerhetsstandarder for leker, tilbakekaller vi disse produktene som et forebyggende tiltak, sier Cindy Andersen, leder for avdelingen for barneprodukter i IKEA. 

LATTJO trommestikker og LATTJO tungetromme har vært i salg i alle IKEA-markeder siden 1. november 2015.Kunder kan levere tilbake LATTJO trommestikker og LATTJO tungetromme på et hvilket som helst IKEA-varehus og få igjen pengene. Det er ikke nødvendig å vise kjøpsbevis (kvittering) for å få refundert beløpet. Gå til IKEA.no eller ring IKEA på 815 44 000 for å få mer informasjon.

Så har poden eller frøkna, eller noen du kjenner et slikt på rommet sitt - så pakk det ned, og ta det med deg til ditt nærmeste IKEA varehus! 

 

#ikea #tilbakekaller #familie #hverdag #krise #leker #trommer #ikealattjo #barn #farlig

Ta en tråd, og la den vandre...

 • 14.01.2016 kl. 10:30

Tenker du at sytråd er sytråd? Uansett? Det er forsåvidt det. Men det er allikevel noen små forskjeller. Den største er at det finnes mange typer tråd, der hver og en - gir pent resultat - til forskjellige ting. Man har feks jeanstråd, som er en sterk tråd til denim - sulky som er blank og nydelig til brodering, og all sew - som de fleste kjenner, som den kjente "sytråden". Lintråd, bomullstråd - utvalget er stort! :)
Men å vite hva som kan brukes til hva, er ikke alltid like lett. En annen ting, har du arvet masse tråd fra noen ? Mange anser det som en fantastisk skatt, noe det også er! Men har du opplevd at mye av den tråden ryker ofte? Spesielt om syr på full gass? Tråd er ferskvare. Blir den liggende for lenge og "feil", kan den bli sprø og ryke fort. Tråd kan også "råtne" om den blir liggende fuktig over lang tid.

Ha gjerne tråden din i bokser, gjerne slike små ikea bokser feks - som er tette. Jeg har all tråden min i trådbokser, men man trenger ikke investere i slike - om man bare har noe tett, å ha de i :) 
Det finnes utrolig mange måter å oppbevare tråden på, skoesker, risbokser, tebokser, trådkofferter, trådbokser, Ikea - det viktigste er at du tar vare på tråden. Har du tråden stående fremme på stativ - ha de du bruker mest der. De andre, pakk de ned i en tett boks/eske. Da vi hadde butikken, Masker & Sting, solgte vi tråd. Vi solgte gütermann, som jeg syns er best. I tillegg bruker jeg en del Mettler, men den syns jeg er vanskelig å tak i Norge nå. (skiftet importør eller noe) Først da vi begynte å selge tråd, og fikk 3 store kabinetter med tråd, innså jeg hvor mange typer det finnes! Og det er helt fakta, resultatet blir veldig fint, om man setter seg inn i, hvilken type som er fin til hva. Sluttresultatet kan bli mye penere! Her under har jeg limt inn de forskjellige typene til Gütermann - visste du at det fantes så mange forskjellige? ;) 

Det finnes også forskjellige typer overlocktråder, disse er som regel laget på større sneller, og beregnet for større/høyere belastning - fart. Gütermann har flere typer overlocktråd, som de både leverer til hjemme og industrimaskiner. Personlig liker jeg Toldi-Lock, som er enkel å få tak i, og gir et pent - ikke for tykt resultat. Mange spør meg om det finnes noen typer tråd, som ødelegger for garantien på symaskinen - fordi en forhandler har sagt det. Noen tråder støver mer enn andre. Om det er en spesifikk trådprodusent som en maskinprodusent mener at garantien faller bort, ville jeg kontaktet importøren og bedt om dokumentasjon på disse vilkårene. Syr du med en tråd som støver mye, så vær påpasselig med å skru av stingplaten, rengjør og for de med utagbart spolehus - ta ut alt, og rengjør. Det samme gjelder stingplaten på overlocken og coverstitchen din, av og rengjør! 

Neste gang du skal i gang med et prosjekt, med feks flotte stikninger, eller andre detaljer. Tenk over hvilken tråd du bruker! Og ikke minst nål - HER kan du finne et innlegg om nålebruk 

 

#sytråd #gütermann #sy #symaskin #bernina #håndarbeid #hobby #homemade #søm #syglede #syselv #tråd 

God morgen, snart helg?

 • 14.01.2016 kl. 07:05Bare en kjapp tur innom å ønsker god morgen. Lite søvn igjen, så planen er litt smertestillende og så forsøke å sove litt til. Helt utkjørt. bilde er tatt ved Mesnaelva, på Lillehammer - fra den tiden vi bodde der. Bilde er tatt på våren. Håper alle får en flott dag! Jeg håper å sove litt til, før den starter skikkelig... 

 

#mobil #mobilblogget #iphone6plus #mesnaelva #Lillehammer #foto #bilder #vår #elv #canon 

En rolig, og god kveld....

 • 13.01.2016 kl. 22:37

Fullt så avslappet som Covu er jeg dog ikke. Tenna står ikke i tastaturet helt enda. Men øya glipper litt og jeg merker at det ble lite søvn i natt. Er du en av de med mange nyttårsløfter om sunnere kost, mindre mat, diett osv? Jeg har bare et mål, foreløpig --- og det er å være litt bevisst. Det er noe man prøver på gjennom hele året, men som med mye annet, mister jeg lett fokus :-P Litt sånn... lettere konsentrasjonsvansker når det kommer til nyttårsløfter, derfor er det ikke vits å inngå noen :-) Derfor er det mye enklere å forsøke å være litt bevisst, istedenfor konkrete mål 

Jeg er absolutt av slaget som kan knabbe ungenes sjokolade, gjemme unna en liten slant av potetgullet - og generelt glad i god mat... :) Men det må ikke være godteri, det kan godt være en god salat eller kake. Jeg er vill etter spennende mat, og Masterchef programmene er noen av mine favoritter. Har du forresten sett mini-masterchef fra USA? De er RÅ!!! 7-8 åringer som overgår voksne kokker! :) Kult... 

Men før jeg taster meg helt vekk... så ønsker jeg alle en god natt. Det ble utrolig lite søvn i natt - så jeg er spent på om Jon Blund kommer innom på en lenger visitt i natt :) #tanker #natta #godnatt #familie #foreldre #mammaliv #sove #erpasjon #tidenetter #kos #blogge

Slik hekler du med to farger - strikkeskole

 • 13.01.2016 kl. 20:48Det å kunne hekle gobelin/med to farger, kan gi mange flotte prosjekter ! I neste Kreativ Strikk, kommer bl.a denne vesken - som har gobelinteknikk. I denne strikkeskolen/trinn for trinn - ser du hvordan du hekler med to farger.

Husk at strikkeskolene tilhører Jacobsen Publications A/S, det er ikke lov å kopiere eller bruke strikkeskolene uten samtykke. 

#hekleskole #strikkeskole #gobelin #gobelinteknikk #hekle #jacobsenpublications #latomhåndarbeide #kreativstrikk #howto #homemade #hobby #håndlaget

Pluss favoritter

 • 13.01.2016 kl. 12:58

I SY03 er det et par flotte PLUSS dame modeller. Det jeg liker så godt med Symagasinet er at det modeller helt fra baby til stor dame! Dette magasinet kommer i Mars. #altomhåndarbeide #jacobsenpublications #magasiner #sy #søm #syglede #hobby #homemade #symagasin #syselv 

Løve eller pusekatt i speilet?

 • 13.01.2016 kl. 10:58Lille speil på veggen der, hvem er vakrest i landet her? Hva tenker du, nå du ser deg i speilet? For min del kommer det an på, når på dagen jeg ser meg selv i speilet. Kl 0630, unner jeg ikke så mange utenforstående å se meg. Av og til blir jeg nesten litt redd når jeg passerer speilet selv :-p Smal i øya, håret rett til værs, gusten i huden og gjerne litt sminke fra i går... Nydelig, ikke alltid, men hey - thats me! 

Det er det indre som teller.... hvert nyttår, kan det stemme. Fettprosenten og musklene, på innsiden :-) 1 Januar er ofte startskuddet for mange når det gjelder dietter, slanking, muskelbygging osv osv. Ned i kilo, mindre fettprosent, øke muskler = det er det indre som teller :) Eller, var det ikke helt slik? 

I går hørte jeg plutselig Knøtta brøle på utsiden. og når hun kom inn var dramafaktoren, på høyde med Eiffeltårnet. Noen hadde spurt om vekta hennes!  Tenke seg til så frekt, i følge 7 åringen. Hadde hun vært 15 år, hadde jeg vært litt bedre rustet til å håndtere det. På spørsmål om hvorfor hun syns vekt var viktig, og hvorfor hun ble sinna - hadde hun ikke noe svar. Vet ikke helt.... var svaret. Når man er 7 år, skal Bolla Pinnsvin synges med latter og glede. Ikke med tårer og frykt. Knøtta går i 2 klasse, allerede i 1 klasse ble vi informert om at læreren brukte lang tid på å korrigere ord som feit, tjukk, ekkel og svær. Hva er det som skjer? Er det rart ungdom og voksne har dårlig selvbilde, om det starter allerede på 1 trinn? 

Det finnes i mine øyne, to typer korrigeringer...

De du gjør for din egen del, for ditt eget selvbilde - og de man gjør for andre. Hvorfor er man opptatt av hva andre måtte mene? Stor eller liten rumpe, små eller store pupper, rynker - ting som kvinner ofte sliter med, og som "lett" kan fikses. Noen gjør det for å "få tilbake" kroppen de hadde før, og andre for å få en kropp de aldri har hatt. Ingen av delene er galt syns jeg. Det man ser i speilet, skal ikke få en til å gråte eller gå inn i en dyp depresjon - og kan man "enkelt" endre på det, så er det en personlig avgjørelse. Jeg ser mange spør i blogger, om hva leserne syns - skal jeg operere meg. Det syns jeg hører mer hjemme foran speilet enn i bloggen. Det må være du, og bare du - som kan svare på det. Men med så "enkel" tilgang til endringer, stor fokus på vekt og kropp, eksponering av "den perfekte" kroppen - er dette med på å få 7 åringen til å gråte, når noen spør om vekta? 

 

#tanker #skepsis #barn #vekt #overvekt #mamma #mammaliv #foreldre #familie #råd #side2

Kreditt uten moral og opplæring?

 • 13.01.2016 kl. 08:00

Dette provoserer meg, min bank - som skal ivareta mine interesser (joda jeg vet fra Luksusfellen at den omsorgen kan være litt varierende) sender meg tonnevis med reklame for kredittkort. Jeg er også disponent på min fars konto, som er 77 år - og sønnene på 15 og 16. Det verste er at det sendes reklame til de også. Han på 17 varsles at han snart er klar for studentkonto, så fort han er 18 , og da får kredittkort med i pakken. Min far på 77 tilbys kredittkort i hue og ræva, akkurat som de tror at han er en eldre herre so, trenger 50 000 til å slå seg løs hos Ralph Lauren eller noe. (påstand, ikke viten.... ) 

Jeg får slike eposter også. Jeg blir like gær'n hver gang. Velg mellom 5 - 50 000 i kreditt og inntil 45 dagers rentefritt. Hvorfor er banken, som skal oppfordre oss til å spare, beholde vettet og ikke overforbruke - ved å nekte oss bil/huslån som er over ørene våre - på ene siden.... tilby oss kreditt til langt over lua, på andre? Banker og kredittselskapet er prisgitt de opplysningene du gir dem, ved søk av kredittlån. Dvs de har ingen kontroll på hva du måtte ha fra før, så lenge du ikke søker i den banken, du har alt fra før. 

Du kan ta opp 15 kredittkort (så mange tilbydere fant jeg via google nå) og få innvilget alle, så sant du er kredittverdig. Hva gjør dette med samfunnet vårt? Hvorfor er det blitt slik at det å havne på Luksusfellen, ikke er "unormalt" lenger? Hvorfor oppfordres det nesten til at folk skal gå en major økonomisk smell? Puss opp huset på kreditt, kjøpe sko på kreditt, handle kattemat på kredittkortet, kjøpe sofa med 9 mnd betalingsutsettelse - hvorfor er det ikke litt ære igjen av å eie sine egne ting? I min fars generasjon, er det utenkelig å kjøpe en seng på 9 mnd betalingsutsettelse - man sparer og bruker. 

Er vi blitt for sorgløse? De som virkelig sitter i det økonomiske klisteret, vil kunne fortelle skjødelsløse kredittkortinnhavere, hva virkelig kreditt er. Ikke komme seg inn på leiemarkedet, fordi det er mer normalt å bruke firma - som tar kredittsjekk. Renter som er så høye at man ikke klarer å ta regnestykket i hodet. Ikke kunne ha et mobilabonnement fordi man ikke er kredittverdig, forklar poden at man ikke kan ha internett eller tv. Ikke eie noe, ikke forsikre noe +++ når man viser velvilje eller starter opp litt betaling etter evne - konsekvensene er ganske så triste? 

Jeg kan godt forstå at folk som virkelig havner i klistret, gir opp. Menneskene som sitter i telefonmottakene, oppfører seg til tider, som at de var deres egne lommepenger de krever inn. Aggresive og sure, ikke alle - men noen, og de noen - kan være manges årsak, til at posten ligger uåpent i en skuff. 

Hvor skal unge og uvitende få vite om baksiden av kredittkortmedaljen? Hvorfor skal vi ha "røyking dreper" på sigarettpakkene, når vi ikke trenger "kan slå deg konkurs" på kredittkort reklamen? Koster ikke gjeldslavene staten en god del penger? På lik linje som helseskadene til røykere? Vi regulerer alkohol og røyk, hvorfor ikke regulere kredittkorttilgang også? Hvorfor advares det ikke, når man ser ungdommer helt ned i 19/20 års alderen - rekker å opparbeide seg gjeld opp i flere hundre tusen kroner? 

Man sier ofte, les det med liten skrift i kontrakten - men i dette tilfellet, så er det ingen liten skrift, som forteller hva konsekvensene er...

 

#økonomi #shopping #kreditt #bank #barn #foreldre #mamma #Mammablogg #mammaliv #hverdag #kort 

Midt på natta.....

 • 13.01.2016 kl. 03:24

Jon Blund uteblir.... Jaja, som man sier til ungene: prøve litt til - før de kommer inn og skyver foreldrene utav senga. Grensen her ble nådd, da Lille kom inn til oss en natt - sammen med katta snurra litt rundt, pirka pappaen på skuldera og sier....... "Det er så liten plass her, kan du gå å legge deg et annet sted?....... 😂😂

Summen av mummitrollene

 • 12.01.2016 kl. 20:17

Har du noen gang tenkt på å summere kopper eller annet stæsj du samler på, på kjøkkenet? Det har ikke jeg, før i kveld... Jeg står stille og fredfullt å fyller oppvaskmaskinen med en 8-9 kopper av mummislaget, 2-3 greengate og ungenes mummitinnkopper - en 4-5 stk. Så går jeg bort til hylla og tenker lettet over at vi har så mange kopper, gjør ikke noe at oppvaskmaskinen er full....

Så ødelegges idyllen, brått og brutalt - det er akkurat som Luksusfellens økonomer står over meg - med slak skarp siddis stemme "d e d verrrsta eg har sett - kor månge koppa har du? E du klar øve kor månge penga det ligge i de der?"

Eh......... Nei....... Og det har jeg ikke tenkt til å regne over heller, mitt svake fornuftige øyeblikk er over.... Men et ørlite bittelite nesten usynlig dose fornuft er igjen, helt til jeg ser de to nye mummimotivene - all gone!!!

 

 

#shopping #mamma #hverdag #kopp #mammablogg #mummi #mammaliv #medialiv #samle #penger #tanker

Babyfavoritter....

 • 12.01.2016 kl. 17:32

I går viste jeg denne sanseboken som en av mine favoritter fra Symagasin 03, som kommer i Mars. Hele babyserien er så skjønn! 

For å ikke spoile alt, så tar jeg bare med noen få.. men se så herlige modeller ! :) 


#symagasinet #altomhåndarbeide #jacobsenpublications #søm #sy #syselv #baby #mote #homemade #hobby #symaskin #magasin 

Snø er gøy, men.....

 • 12.01.2016 kl. 07:30... det kan bli nok :-P Vi nærmer oss der, både snømannen Kalle og Olaf har gode fremtidsutsikter en stund til - så i følge YR er det bare å sørge for at ingen spiser opp gulerotnesa dems enda. Men, mens man koser seg med snø, fyrer inne og drømmer om vår - kan man jo si god morgen med et bilde fra våren i fjor! Håper alle får en flott dag. Det blir lite blogging fra meg i dag - tett program, som jeg kommer tilbake til senere..... :) 

Vinneren av Magisk Søm og TIlda!

 • 11.01.2016 kl. 22:25Da har jeg trukket vinneren av bøkene Magisk Søm og Tilda. Jeg håper at Lisbeth kan få mange magiske timer med disse bøkene! 

Gratulerer så mye !!! 

Ettermiddagskosen.....

 • 11.01.2016 kl. 17:06

.....er sikret! Middag inntatt, bena høyt og lesestoff!

Sewing favorites - Symagasinet 03

 • 11.01.2016 kl. 15:11

Så var man i gang med Symagasin 03. Det er både positivt og stressende, på en og samme tid. Jeg klør i fingrene etter å sy, og samtidig er det stressende og ikke ha tid til det.  Det er litt slik som små trass barn har det. Jeg vil jeg vil, men får det ikke til ... :-) Livet er innimellom et lite kinderegg. Det vil si jobb + familie + fritid = overkommelig. Når de stundene/dagene slår til, er det bare å omfavne de - og kose seg glugg ihjel! :) 

Vi er akkurat ferdig med jul - og det føles litt rart å sitte og arbeide med påske. :-) Men slik er det, vi ligger en del foran den reelle kalenderen i produksjon. Men disse hønene syns jeg er så søte.. :) Sansebok, sanseklut - da jentene var små, lagde jeg små sansekluter. Man puttet cellofan inni dem, noen små lapper med ris i ++ ting skulle lage lyd, kunne kjennes på, smakes på osv.. jeg fikk minner om disse, da jeg begynte å redigere sidene om sanseboken. Super gave feks! 

Mye fint i månedens Symagasin 03! :) 

 

#altomhåndarbeide #jacobsenpublications #magasiner #håndarbeid #hobby #homemade #sm #symaskin #syselv #syglede 

Ukas blogg er kåret!

 • 11.01.2016 kl. 12:08Da har jeg gått gjennom alle bidragene, og først må jeg si: det var pokker meg ingen enkel jobb! Så mange fine, innholdsrike blogger (mulig jeg skremte av en hel gjeng med innlegget men... ) og flotte mennesker! For å si det sånn - så er det mer enn nok grunnlag til å kjøre flere runder! 

Men den bloggen jeg har valgt, kom som et friskt pust inn i lista mi. Det er en blogg som jeg faktisk har lagt merke til før, og fulgt litt siste dagene. Forfatteren bak, skriver lett og ledig - mye i samme tone som meg selv. (Sjøldigging?) Det er absolutt ikke et must eller krav, men det er bare noe med bloggen som fenger meg. Tekst, bilder - kvalitet over det, som jeg har skrevet om før i bloggen her,  så er innholdet viktigere enn innpakkingen for min del. 

Jeg har ledd meg gjennom personbeskrivelse i morgentimene, og må legge til - at selv om jeg vandt til nordlendinger - både fra Tromsø og Vesterålen - tok det søkke meg tid, å komme gjennom dette innlegget, på dialekt. Hehe.. men fy så moro! Fortsett den herlige nedkloringen av gode historier og innblikk i livet - og jeg vil digge deg videre :) 

For dere andre, besøk Gry Heges blogg, og kos dere! 

Hvis du følger meg Gry Hege, send meg en melding med adressen din. Om ikke, kan du bruke epost tia(at)mediakaos.no

 

#blogge #ukasblogg #moro #gave #anerkjennelse #blogg #brablogg #skillesegut  #ros

Tid for kos - søm og inspirasjon

 • 11.01.2016 kl. 11:18Jeg sitter å venter på filer til Symagasinet 03, som skal redigeres. i den anledning ble jeg sittende med kaffekoppen og titte bort mot hylla, der jeg har litt syting stående i stua. Normalt opp mot deadline, hverken syr eller strikker jeg noenting. Dritlei hele håndarbeidsfenomenet, og proklamerer høylydt og tøff at jeg ALDRi skal sy eller strikke mer. Nå er det kort tid til reiseperioden starter igjen.  Messer står for tur - og dermed har jeg litt lite tid til hobby/fritid. Hva annet enn sytrang melder seg da? :p 

Har du det slik noengang? At når du burde prioritere og disponere tiden din nøye - det er da alle avsporingene dukker opp? :) 

 

#tanker #håndarbeid #Jobbmamma #magasiner #altomhåndarbeide #bernina #symaskin #søm #syglede #håndarbeidsglede #hobby #sy #mammaliv

En fantasiverden, mandag morgen

 • 11.01.2016 kl. 09:04Vi kjenner alle noen. Noen som alltid er syke, både reelt og kaaaanskje ikke fullt så reelt. Ikke alle er syke nok, til å komme gjennom nåløyet, inn til en doktor eller sykehuset. Mannesjuka for eksempel, sliter med og bli godkjent hos fastlegen og inn under blå resept ordningen. Noe som egentlig er rart, for det er få sykdommer som er så dødstruende, og langvarig som den. 

Man kan ha mye humor vedrørende sykdom og "wannabe" sykdom, også ofte kalt hypokondere. Men, når du først har passert dørstokken på legekontoret eller sykehuset, er det noe tryggere da? Jeg har gjort alt fra sy 9 sting i hode, etter et litt for ivrig utforrenn i kjellertrappa, til å ta det helt til bunns på kroppen  - en brukket ankel.  Selv om jeg og Solan Gundersen deler mange egenskaper, er ikke evnen til å gå i filttøfler, den samme! Brukket ankel, etter å en runde på sikkerhetskurs på MCbane - for å bli en bedre sjåfør, samt unngå ulykker - noen som ser den morsomme ironien i akkurat den? For ikke å glemme "ironwoman", etter et litt ublidt møte med en trailersjåfør, som trodde han var i England - en sen, kald, isete fredag den 13 desember kveld. 

To av de 4 gangene jeg har fått gleden av ta hobbyen min helt ut, altså oppleve søm - men på kroppsdeler, har vært i hodet. Mulig det forklarer en del. Jeg påstod den ene gangen i lystgassrus - at jeg kunne se hjernecellene løpe avgårde i lykkerus... :) Den ene gangen kom en stakkars praksissykepleier ryggende inn, snublet over utstyrstrallen, kravlet seg opp, og rev ned resterende - hun fikk meg seg i første fallet, rettet litt på uniformen, og med lyserosa kinn, hilste pent. Høflig var hun, så absolutt! Den andre gangen, havnet jeg hos en turnuslege, som var svært nøye med å sjekke alle reflekser. Kne, albue, sjekket magen min +++ en skikkelig undersøkelse. Her slapp ikke noe unna, utenom..... når jeg var klarert fin til å reise, ble hun egentlig litt forfjamset over spørsmålet: og hodet? Først da så hun at hodet var fullt i blod og trengte en del sting... :-p 

Jeg elsker seriene til Frode Øverli... hans evne til å sette ting på spissen, med herlige figurer - er helt fantastisk. Til tider kan nok norsk helsevesen føles litt Øverli-aktig ut, og et sted har han nok hentet litt inspirasjon. Men uansett opplevelser, så skal vi vel all over kunne si - at flertallet er takknemlige for de som hver dag, lapper folk sammen! :) 

Håper mandag morgen gav et lite smil, iallfall om du er en av de som med kaffekoppen i hånda - har lyst å synge monday morning bluuuues med trist stemme, og litt Elvisaktig Blue Christimas melodi. :) 

Ha en flott mandag morgen! 

 

#tanker #humor #skråblikk #frodeøverli #riskhospitalet #blogg #side2 #nettavisen #blogge #mamam #Mammaliv #syk #sykdom #helse

Alle blogger om mobbing - stikk fingen i jorda!

 • 10.01.2016 kl. 22:10Jeg er så uendelig dritt lei alle politiske korrekte, copy - paste, moralsk riktige, intetsigende mobbeinnlegg på nettet! Nei, overskriften er ikke provoserende for å få lesere - den er dønn, møkk ærlig. Jeg står til knea i ren ærlighetsmøkk. Den ene etter den andre lager "klikk.no innlegg", der man på beste - slik unngår du mobbing - stil, ramser opp hvor fælt det er og hva vi skal gjøre for å få en stopp på det. Den ene etter den andre. Barn, voksne, tenåringer, eldre - i kategoriene er det snart bare potespor etter katta, som mangler - i mangfoldet over bloggstøtte. Mobbing er ALLTID vitkig, hvorfor skal det bli et "motetema"? Det er trist.. aldri før har mobbing vært mer i fokus, og det er BRA! Men likevel gir det meg en bismak i disse dager... 

Ja, jeg er HELT enig i at mobbing på ingen måte skal finne sted. Hverken i barnehagen, skolen, arbeidslivet, hjemmet - eller andre steder jeg ikke er kreativ nok, til å komme på å nevne. Men for å bruke et kraftuttrykk: Men for svarte h***! Alle dere som blogger gode råd;  stikk fingeren i jorda - slutt å blogg og se deg i speilet! 

Javel så har vi konstatert det faktum at barn mobber, voksne mobber - og barn mobber fordi voksne mobber....

Og vi har konstatert at vi må slå hardt ned på det... 

... og så kan hele Norge blogge om det.Om poden har sagt at en klassekamerat har stygge klær, eller gjentatte ganger baksnakket andre - slik at de følte seg nedverdiget - hva skjer da? Jo, har man vettet intakt som forelder, så stiller man på det møtet lærer og rektor har bedt om, og beklager. Man er også svært positiv til å foreta endringer, inndragelser av sosiale medier, husarrest, og diverse andre sanksjoner som måtte være til hjelp - i en slik situasjon. Følgende drar man hjem - kryssjekker podens mobil, evnt blogg, Facebookside, setter nye passord - og ber poden eller frøkna om å frasi seg alle fritidsrettigheter, de neste 3 månedene. NÅ skal problemet tas ved rota! 

Klokken 22 smeller døra til poden igjen, eller frøkna har trampet seg demonstrativt opp - med jeg hater deg trykk, i hvert skritt - og er utav problemsonen, de neste 8 timene. Mor eller far strekker på kroppen, henter seg et glass vin eller vann - og logger på Facebook og blogg. I løpet av 19dels sekund, er rødfargen i kinnene blitt betydelig rødere, og tastingen på tastaturet - er blitt til knasting. Reis hjem, utakknemlige ubrukelige ...... ********* osv osv...

En liten time etterpå, er 38 blogger nøye lest, og fru eller herr engasjert - trykker på "post" i bloggbildet sitt. Bare 8 klikk i dag? hvaforno? Og jeg som mener så mye?? Uten å tenke seg om, tar man for seg den saken man er blitt mest opphengt i - navngir, og setter en saftig overskrift bak - lirker av seg en mening, og trykker POST! Og i neste øyeblikk er 15,- vel investerte kroner satt inn, for å få poenget riktig så fint frem. Man har akkurat kjøpt seg noen flere klikk/ytret sin mening, på bekostning av et annet menneske. 

Men det er ikke mobbing...... 

... det er en meningsytring... 

..... noe man er i sin fulle rett til å gjøre. Fru Holst nede på hjørnet, ble mobbet i går - uten å vite det selv. Men det er ikke mobbing! Det er hun som går rart, og det er hun som har så mange katter!! Det er Fru Kvist, naboen - sin fulle rett til å poste et bilde av raringen på Facebook med en passende tittel til! Lille Ole på 1 år, bommet på potta #den følelsen når poden gjør fra seg på gulvet... POST! Og jammen meg, #denfølelsen når sjefen til Lille Ole på 30år, ler av det samme bildet, som plutselig dukket opp på en "Funny bildesamling". Men det er ikke mobbing, det er søtt! Fru Olsen er ikke noe rosabaker, hun brenner faktisk tomatsuppe. Noe som godlynt bemerkes på alle fester. Men det er ikke mobbing, det er humor! 10 stk Gin&Tonic er for mye, for lille Eva. Noe andre kan lære av, når det postes bilde av både jenta og innholdet fra magen - på Instagram. Men, DET ER IKKE mobbing - det er moro og opplysende for vennegjengen som ikke var der. 

Tenker du over at den mobbingen vi omtaler, er ofte lett å se. Den type mobbing, er noe vi alle ser på hverandre - å sier med hånden på hjertet: FY! Og slik gjør man ikke. Joda, klart man har hisset seg opp i en debatt og to, og joda til og med på TV - kan man få folk som hater til å snu. Men man har ikke mobbet...

Men, tenker du over at den mobbingen som er verst, som ungene lærer mest av - er hverdagsmobbingen - som vi ikke mener er mobbing selv?

Sarkasme og ironi kaller vi det. Opp til en viss alder, sier man ikke ironiske ting til barna, fordi de ikke forstår det. Men når barna er vant til å høre latter og skrål, om nabo Jensen som er helt håpløs. Eller over en skål hører at mamma ikke kan brette håndklær, selvfølgelig med latter og godlynnet lyd. Skjønner de da at dette er ironi?  Selv om vi ikke snakker direkte til barna, får grytene med store ører - med seg utrolig mye! De får med seg at mamma sitter å ler seg skakk på Facebook, av 1 kg sukker på gulvet, med en fortvilet 5 åring i midten. "Slik går det når mor må på do...." Vi ler, og 5 åringen - han gråter etterpå. De får med seg at pappa henter seg en kaffekopp, setter seg på terrassen - for nå skal naboen i nr 8 klippe plenen. Helt håpløst..... Er vi blitt så vant til reality, at vi ikke skiller mobbing selv lenger? Er vi blitt så vant til å mene noe om alle, at det inkludere stakkars Kristin i nabohuset - som ikke har Facebook, Instagram eller Snapchat. Men likevel, "er der" flere ganger i uka?

All snakket om holdningsskapende hos voksne og barn er bra. Men i det store bildet - ren og skjær bullshit!!!! uten disse tankene i bunn.

Se deg i speilet. Kan du med hånden på hjertet - si at du aldri har postet "funnypics" på nettet, med en passende kommentar til? Et bilde som du ved nærmere ettertanke kan forstå om poden eller frøkna vil syns er pinlig i voksen alder? 

Kan du med hånden på hjertet si at du aldri har sagt en sarkastisk eller ironisk kommentar, humoristisk og godt ment - som du 100% kan si at motparten ikke har noen mulighet til å ta seg nær av? (uten å fortelle deg det direkte?) 

Baksnakking, erting, opplagt mobbing - ender i fortvilelse og desperasjon hos mange. Men veien dit? De små hjernene, som kanskje har hørt naboens godmente spøk om at Lille Erik endelig har sett ny emballasje! Selv om meningen er god, og kanskje til og med et kompliment til familien, i forhold til gjenbruk - oppfattes det ikke slik av Lille Erik. Er alt jeg har, gammelt og drit????? 

Før dere blogger om mobbing, se barnet deres, snakk med barnet deres - sjekk barnet deres - følg med osv.... se på hva dere selv gjør. Din sarkasme og ironi - det er ofte det samme barnet gjør - men da heter det mobbing! 

Fokuset? Alle vet at mobbing er galt. Alle vet at de driter på draget, i det de poster en stygg kommentar på nettet. Alle vet at det jeg skriver er sant - men ikke alle vil innrømme, at alle har en mobber i seg. For det er er jo ikke mobbing! Det er ironi, sarkasme, humor, spøk, godt ment, opplærende, informativt, samfunnsengasjerende - men for all del, jeg er voksen og skjønner ironi - da er det ikke mobbing.

 

Sett av tid til å få voksne til å se på sin egen "mobbegrense". Og for all del - ikke "bruk opp" tema som et motetema. Ha respekt for alvoret i det, og tenk over hvordan dere fronter tema :) 

 

#mobbing #tanker #side2 #nettavisen #stoppmobbing #blogging #patetisk #foreldre #hverdag #familie #mamma #mammaliv #livet 

Vil du bli ukas blogg?

 • 10.01.2016 kl. 20:45

Jeg følger en del blogger, og det er faktisk en del som følger meg. For å finne nye blogger, trykker jeg ofte på kommentarnavnene i andre blogger, eller finner de via hovedsiden til blogg.no Jeg ser mange tar snarveien:Jeg vil lese din blogg.... gjentatte blogshouts, som gir følelsen av jeg gidder ikke lete selv, oppsøk meg. Nå er jeg sikker fæl... 

Da jeg startet å blogge her, ble jeg kåret til Ukas blogg 3 ganger, på kort tid. Det var en anerkjennelse som var utrolig moro. Man sitter å klorer ned ord på ord, forsøker å finne sjargongen mellom utdatert mammadinosaur, og ungfole på mange arbeidsarenaer. Man blir helt koko, og sjekker listeplasseringer, som en sær junkie som nettopp har oppdaget stimuli. Det å være blogger på ny plattform - etter mange år på trygg, kjent og god plattform - det var skummelt. :) 

Et par ganger tidligere har jeg hatt ukas blogg. Grunnen til at det ikke er hver uke, er fordi jeg (bånn ærlig) manglet blogger jeg syns fortjente det til slutt. Er jeg fæl igjen nå? Men når man på 3 uka, ser at det copy paste svar, og samme menneskene - som bare har lagt igjen sin 1xxx kommentar den kvelden, og ikke vet om jeg er Mr Treningsnarkoman, Fru Bake, eller rånefrøken - da stoppet jeg. 

Men i den siste tiden har jeg fått mange fine nye følgere. Jeg er jo så klart stolt over hver og en. Antallet betyr ikke noe, men at noen følger i det hele tatt - viser at noen av de nedklorede ordene, gir mening :) Veldig mange av bloggene jeg har funnet rundt om i det siste, er knallbra blogger - og jeg har funnet meg mange flotte blogger, som jeg daglig er innom. Jeg vil tro at det finnes flere som meg, som vil synes det er moro å få en liten ekstra anerkjennelse, enn bare at noen gidder å klatte ned en kommentar på innleggene :-D

Jeg vil derfor i kveld åpne for Ukas blogg igjen - jeg trekker ukas blogg - i morgen, mandag 11.01 før klokken 12. Og den jeg trekker ut, sender jeg en inspirasjonskalender 2016 til! Kjempefin kalender, utgitt av Almanakkforlaget. 

Det er ikke 1000 krav til å like meg på Facebook, følge meg på instagram eller lignende. Du skal kun legge igjen en hilsen til meg her, så jeg kan spore tilbake å se din blogg :) Om du har lyst å vinne kalenderen, skal du føre inn eposten din, slik at jeg kan få tak i adressen din. Emailen din, er det bare jeg som ser. 

 

Så da... har du lyst å bli ukas blogg? 

 

 

Mine favoritter - Cozy knits

 • 10.01.2016 kl. 16:01

Arbeidet med Kreativ Strikk 0116, nærmer seg nå slutten og jeg finner den ene favoritten etter den andre. :) Magasinet inneholder 34 styles, så det er jo litt å velge mellom! Denne stripete, lette genseren elsker jeg fargene på! Og den grå under, er bare SÅ "cozy knit". Denne genseren og skjørtet klarer jeg ikke helt å bestemme meg for. Det er litt for retro tror jeg. Men det som er saken, er at jeg liker de, men ville ikke gått i det selv. Er man litt rar da? Hehehe... 

Genseren under, er jeg faktisk heldig å eie! Vi får kjøpe modellene billig (ikke menneskene altså.. :p ) og dermed blir det alltid noe med hjem. Den er så superfin i real life. 

Liker du noen av disse? 

 

#strikk #strikking #altomhåndarbeide #magasiner #kreativstrikk #jacobsenpublications #strikking #homemade #håndarbeid #strikke #garn #håndaebeidsblad

Vil du vinne bok + Gavekort hos Strikkenett?

 • 10.01.2016 kl. 14:17Da skal du finne #Strikkeverden på Facebook, og delta! Alt du trenger å gjøre er å like siden til #Strikkenett og #Strikkeverden, og vips er du med i trekningen av en Vakker Strikk bok og gavekort på 300,- 

 

#konkurranse #giveaway #strikkenett #strikkeverden #hobby #strikking #strikk #kos #hobby #håndarbeid #homemade #knitting

Oh jul med din glede ....

 • 10.01.2016 kl. 13:20

Nei, jeg er ikke sinnsforvirret, reist tilbake i tid eller svimete (som er normalen) først i dag fikk jeg surret meg til å åpne en julegave, som jeg hentet på posten i går. Var det noen som trodde at årets første julegave var i boks? Hahaha.. da må dere følge meg mer, for dere som "kjenner meg", kan jeg aldri tro - at tanken slo dere! 

Det er en av mine aller beste venner, fra gamle trakter - som har sendt meg gave. Den ble liggende på posten pga jeg var syk, men i går fikk jeg hentet den. Og som vanlig, så er det innertier! Pondusbok! (ååå jeg skal kose meg) sjokkis, og gavekort hos Zalanndo... nå med salget = nice!! 


Vi snør snart bokstavelig talt inne, og det er litt "trykkende" stemning blant ungene. Jumbo har vært hos en kompis i natt, og jeg begynner å bli litt engstelig for om vi får han hjem :) Medium passet jentene mens vi var på besøk hos naboen i går, først var de med alle sammen - grøt og saft til kl 20 og så voksentid etterpå. Utrolig koselig, bålpanne i grillhytte, godt med klær og alle naboene. Vi er utrolig heldige som har det slik. 

Selv om vi er i #netflixstreamteam prøver vi å begrense skjermbruken en del. Så hva er bedre enn et slag med godt gammeldags brettspill? Her om kvelden spilte jeg og tenåringene - og i dag er det de minste sin tur. Koselig. Det er ikke så mange som driver med det lenger, om man skal tro bloggverden hvertfall. Der er det mest fokus på dataspill :) Hva gjør du i dag? 

 

#familie #helg #søndag #snøvær #kaos #kosinne #hjemme #mammaliv #pappaliv #blogge #spille #brettspill #side2 

Søndag, snø og innekos....

 • 10.01.2016 kl. 10:09

Det er lovet 40-60cm snø i dag, jeg tror vi blir inne! Eneste vi bør få Jumbo hjem på et vis 😝

Sløv morgen med skikkelig søndagsfeeling.

På instagram kan du nå vinne boken min, @toneirena

Moteblogger - hvordan bli best...

 • 09.01.2016 kl. 16:29Moteblogger - hva er det? Finnes det flere definisjoner på en moteblogger? Joda, helt klart - de med dagens outfit og som ligger i blogg.no kategorien mote eller skjønnhet, de er så helt klart motebloggere. Men, hva med de som blogger sammen med sildestrømmen? 

Da jeg startet å blogge på blogg.no plattformen, i fjor vår - flommet bloggene over, med angst og depresjon. Bloggere helt ned i 10 år skrev om depresjon og selvmordstanker. Og ikke minst, la oss ikke glemme - slik blir du en bedre blogger - innleggene. Er du en moteblogger? Klarer du å blogge om "egne ting", egne ideer til tema +++ eller lar du deg følge strømmen? Utfordringer, lese din blogg, ukas blogg +++ alle disse elementene på veien mot antall klikk og plasseringer - men har du funnet "din vei"? 

Min blogg er et salig sammensurium av familiekaos, jobb, mat, hobby, reise +++ et mediakaos. Det er på en måte min bloggstil. 

Urovekkende, provoserende overskrifter - klart det gir klikk, men hvor lange varer de klikkene? 

Jeg er ikke deprimert, ikke har jeg angst, eneste angsten jeg har den ungene gir meg hver gang de skal ut etter kl 20 :-p Og nærmeste depresjon er når jeg skal bare drikke vann og spise gulerøtter - etter en litt for fuktig aften. Men det vil ikke si at livet mitt er smertefritt for det. Men jeg vil bare ikke lage antall klikk av det. Dramatiske overskrifter, populistiske tema - er det faktisk det vi vil lese? Jeg for min del, scroller forbi når jeg ser en "mainstream" overskrift. Sånn som x antall mobbeoverskrifter - ja det ER viktig. Men hvorfor er det bare viktig når en eller annen toppblogger har blogget om det? 

Jeg er hverken trend eller moteblogger - og min bloggstil er hummer og kanari. Og slik liker JEG det. Tenker du over det? Blogger du på din måte, dine tema, dine egne veier, og på den måten du vil? Eller blogger du for at andre skal like bloggen din? Mange vil si at det er det samme... 

Men nei... jeg blogger som jeg vil, og så er jeg lykkelig når leserne finner meg.. det er forskjellen fra å lage en blogg, der du blogger for å finne leserne..... 

 

#tanker #skepsis #side2 #nettavisen #mamma #mammaliv #jobbmamma #populær #mote  #trend #strømmen #leve #like 

Lys og filterlek

 • 09.01.2016 kl. 14:46

I min Canonpakke, der jeg fikk en Pixma skriver til test - var det også #shareyourlove box med. #Canons kampanje før jul, gikk ut på at du fikk en gaveboks med på kjøpet, til verdi 2300,- om du kjøpte et kvalifiserende produkt. En ypperlig mulighet til å være litt egosentrisk. Kjøp en Canongave, og behold gaveesken :-) 

I esken lå der kuponger til 1 års ab. på Lightroom, Photoshop, Adobe Cloud og Adobe Magazine. Utrolig kjekt! 

Har du lekt med lys og filter, på kamera og software før? Man kan male med lys, der har jeg ingen gode bilder nå - men det er dødskult. Lang lukketid og riktig belysning. Med å leke forsiktig med lyset, på lang lukkertid - kan få en viss "bevegelse" i bildet. Ved å bruke filter i etterkant, feks #Lightroom eller #Photoshop, kan du få et utrolig kult uttrykk på bildene dine. Disse to er tatt på M - 30" lukketid F22. Morsomt å leke med lys og kamera :) Jeg har tidligere fått spørsmål om hvilke kamera jeg bruker. Til høyre kan du se en liste over utstyret mitt. Jeg bruker kamera en del på jobb, samtidig som hobby er en stor del av bruken. Jeg må innrømme at G7X er en del i bruk, da den er så liten å hendig. #Canon7DmarkIi er et fantastisk kamera (disse bildene er tatt med det) men det er tungt og stort. Ikke noe direkte veskevennlig allrounder. :-) Om du ikke har testet, forøskt deg på lyslek, det er utrolig moro! 

 

#canon #canonnorge #canon7DmarkII #kamera #foto #adobe #software #lightroom #photoshop #lyslek #redigere #filter 

2 dager siden sist....

 • 09.01.2016 kl. 13:40

... Jeg var her å måkte rent. Gleden er ubeskrivelig over at det er meldt 30cm til i natt......

God formiddag i minner

 • 09.01.2016 kl. 11:36God formiddag, med et 7 år gammelt bilde :) På denne tiden bodde vi på Lillehammer - og vi var vant til snø fra Oktober til mai. Litt annerledes enn de der oppe har hatt i år. Bilde er tatt en søndag i lysgårdsbakken, der man kan ake på kjelke - i det gamle OL anlegget. Jeg vil tro at denne muligheten er noe begrenset nå, som ungdomsOL skal arrangeres der om kort tid. 

Akkurat nå inntas frokost, før vi skal bort å  måke pappa ut. Han snør inne, da brøytebilen måker dørene dems inn :( Jeg elsker mat ! Noe som er litt vanskelig sammen med "litt ned i vekt". Mye mat er ikke så forenelig med vekttap - merkelig. Men nå driver jeg å tester meg frem på kalorivennlig mat. Spise det jeg vil, men mindre... yey! Jeg er blitt helt hekta på gresk yoghurt, men det er så lite utvalg i butikken her :( Men det er utrolig godt. Har nå smakt 3 av smakene. Og har 2 til i kjøleskapet. Lite kalorier, fett og sukker og litt protein. Sunt og godt. Har du forsøkt disse? Håper du får en fin dag videre! 

 

#tine #mat #kalorier #vekt #mammaliv #jobbmamma #hverdag #snø #Måke #familie #pappa #passepå #liv #kos #canon #canonnorge #canon7D

En god natt til alle...

 • 08.01.2016 kl. 22:58

Da har døgnet mitt passert 19 timer, så det nærmer seg tid for senga. Det er kaldt ute, men det har sluttet å snø. Himmelen er helt klar og nydelig. Kvelden her har gått til brettspill med de to eldste + kjæreste. Koselig måte å tilbringe aften med tenåringene på :) Men nå, en episode på #Netflix og så natta :) 

 

#canon7DmarkII #canon #arendal #tromøy #foto #blogg #mammaliv #mamma #blogg #bilder #sørlandet #vinter #canon #canonnorge

Smil ! Og se to år yngre ut !

 • 08.01.2016 kl. 20:42

// sponset innhold //

Ja, så er man kommet til sjels år og alder, der man får lov å teste "se yngre ut" produkter. I fjor ble jeg spurt tre ganger på bussen "barn?" og sa til slutt ja. Når de ikke klarer å se forskjell på en dame i midten på 30 åra og en under 16 år - da kan jeg ha det like moro tilbake. Ja takk, i dag er jeg barn, halv pris.. :) 

Men uansett hva jeg måtte synes om anti-rynkekremer og diverse - så er det spennende å prøve. Q10plus fra #Nivea er pakken som ankom i dag. Først må de studeres litt selv, og så kan skal du få vite litt mer produktet etterpå. Men de ser spennende ut! Og siden det gikk så bra med forrige testpakke, er jeg ikke så engstelig for å prøve det.

 

Om kampanjen

 Smil! Og se to år yngre ut 

Hemmeligheten bak et yngre utseende er ganske enkelt å smile.

Nå lanserer NIVEA Q10 ?Q10 grunner til å smile?-kampanjenGlem dyre og smertefulle operasjoner. Veien til et ungdommelig utseende er et smil. 

En studie utført av verdens ledende anti-age hudpleiemerke, NIVEA Q10plus, avslørte at noe så enkelt som et smil kan få deg til å fremstå som to år yngre. Derfor lanserer NIVEA nå kampanjen ?Q10 grunner til å smile?, der du kan dele det som får deg selv til å smile, under hashtaggen #MakesMeSmile

 

I studien ba vi 2000 mennesker anslå alderen til tolv kvinner hvor de var fotografert i tre ulike sinnstilstander ? glad, nøytral og trist. De fant at humør hadde en betydelig effekt på inntrykk av alder. Glade ansikter ble ansett som yngre enn nøytrale, og nøytrale ansikter som yngre enn triste. Psykolog Miriam Akhtar forklarer dette: ?Vi ser på en rekke faktorer når vi gjetter noen sin alder, men når et ansikt er det eneste å gå ut ifra, så har ansiktsuttrykket mye å si. Konklusjonen er at smilende ansikter anses for å være mer attraktive, og attraktivitet er assosiert med ungdommelighet?.

 Forhold mellom sinnstilstand og antatt alder

Undersøkelsen viste at glade ansikter ble tatt for å være litt over ett år yngre enn triste ansikter, og nesten seks måneder yngre enn nøytrale ansikter. Da antatt alder ble satt opp mot kvinnenes reelle alder, kom det frem at et smilende uttrykk tok to og et kvart år av kvinnenes antatte alder. Et trist ansikt gjorde at man ble seende et år eldre ut. Deltakerne ble også bedt om å gi en vurdering av den antatte sinnstilstanden til de kvinnelige ansiktene, på en ni-punkts skala fra ?glad? til ?trist?. Undersøkelsen viste at jo gladere personen så ut, desto yngre ble personen oppfattet for å være. 

Fordelene ved et smil 

?Det er mye positivt med å le, og det å se yngre ut et bare en av fordelene? sier psykolog Miriam Akhtar. ?Glade mennesker opplever en rekke fordeler, alt fra høyere forventet levealder til mer suksess i livet. De er mer populære, sosiale, selvsikre og generøse ? et smil er et tegn på lykke?. 

?Det å smile vil også redusere stress, frigjøre endorfiner og føre til at vi slapper av. Vi både ser og føler oss mindre slitne og trette. Det å smile gir også regelmessig trening av ansiktsmusklene og øker blodsirkulasjonen til ansiktet, noe som kan få oss til å se yngre ut? sier Miriam Akhtar.

Q10 og ungdommelighet

Dr Sven Fey, produktansvarlig for ansiktspleie hos NIVEA, kommenterte: ?Selv om det å smile kan gi deg et mer ungdommelig uttrykk, så vil det ikke forhindre rynker. Forskere hos NIVEA var blant de første til å oppdage en av hudens egne anti-age ingredienser ? coenzyme Q10. Ettersom vi blir eldre, vil den naturlige mengden Q10 i huden reduseres. Dette betyr at hudcellene blir mindre beskyttet, noe som vil føre til rynker og slappere hud. Det å tilføre huden Q10 vil derfor kunne gi deg en hjelpende hånd i kampen mot for tidlig aldring. Samtidig kan du le vekk årene.

Undersøkelsen ble gjennomført i forbindelse med lanseringen av NIVEA Q10plus Anti-Wrinkle Serum Pearls. Det nye serumet kan vise til den høyeste dosen av koenzymet Q10 tilgjengelig, noe som tydelig reduserer synligheten og fremkomsten av rynker.

Til en pris av kun 160 NOK for 40ml, kan NIVEA Q10plus Anti-Wrinkle Serum Pearls tilby alle fordelene ved NIVEAs antirynkeekspertise uten en forskrekkende pris ? enda en ting å bli glad av.


For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Anne Finstadsveen, mobil 40 45 80 27, e-post: anne@lynx.no 

Om Beiersdorf AG: Beiersdorf AG er et ledende firma for nyskapende hudprodukter med høy kvalitet. Firmaet har over 130 års erfaring i dette markedssegmentet. Det Hamburg-baserte selskapet har over 16 500 ansatte på verdensbasis og står på listen til DAX, Tysklands benchmark-index. Beiersdorf oppnådde salg for 6.1 milliarder Euro i finansåret 2013. NIVEA, verdens nummer 1 hudpleiemerke er hjørnestenen i selskapets merkevare-portejølje som også inkluderer merker som Eucerin, La Prairie, Labello og Hansaplast. Beiersdorfs heleide, tilsluttede organisasjon, tesa SE, en annen globalt ledende fabrikant på sitt marked, skaffer selvklebende produkter og systemløsninger til industrien, håndverksbedrifter og forbrukere. 

#nivea #produkter #tester #blogg #lynx #antirynkekrem #mammaliv #kremer #makemesmile 

Rasist eller idiot?

 • 08.01.2016 kl. 16:38

Innpakket hverdagsrasisme, vil noen kalle det. Idioti på høyt plan vil andre si. Uvitenhet, tankeløshet eller rett og slett bare stokk dum? Jeg ser mange skriver om mobbing for tiden. Mobbing, ufin oppførsel, urettferdig fremtreden, erting - det finnes mange grader, og variasjoner. Jeg har ingen tåredryppende historie å henvise til, når det kommer tøffe skoledager og ustøtt fra venneflokken. Faktisk vil jeg nok trekke teppet over hodet, og gjemme meg litt, når slike debatter kommer opp. Ikke fordi jeg har noe å dele, tvert om. Det er akkurat som det er uskreven regel at jeg skal ha noe å dele... folk snur seg med lett forventning i blikket, om hva jeg skal si. Overraskelsen når jeg trekker på skuldrene, skjules gjerne av en skål eller kort taushet. 

Derimot, de historiene jeg kan dele - er både humoristiske og tankevekkende på en og samme tid. Jeg har bodd i mange byer, og de siste 7 årene har vi vært i Sørlandsbyen. Først her, begynte jeg å oppleve "rare" ting. Det å bli snakket SVÆRT tydelig tili butikken - var jeg overhodet ikke vant til. Eller å få komplimenter fordi jeg er så utrooooolig flink til å si bokstaven R..... "for slike som deg, er jo ofte ikke det." Uvitende, morsomme, uskyldige, godtmenende utsagn? Eller godt innpakket hverdagsrasisme? 

Se for deg at du står å steker kjøttkaker en solfylt sommerdag. Bølgeskvulpet slår mot brygga på utsida og sommeren viser seg fra sin beste side. Du lytter til måkeskrikene og nyter det å bo ved vannet, når sørlandet viser seg fra sin beste side - når måkelyden får en annen lyd. En raspende, slepende, irriterende nabokjerringlyd som blander seg med intense måkeskrik. Lyden borte ved døra, 15 cm inn over dørstokken - sier: "gud så godt det lukter, men kjære du - hvor har du lært å lage kjøttkaker hen?" I en brøkdel sekund vurderer man å overse personen, og la lyden blande seg videre med måkeskrikene, men man snur seg å svarer høflig at det har jeg lært av min far.. 

Man har dørskilt - på dørskiltet står navnet til alle de respektive folkene som bor innenfor døren. Sålangt meg bekjent er det svært få mennesker som på sin fødselsattest i et asiatisk land - som heter "Tone Irén". Når man likevel blir spurt av naboen, som går forbi skiltet x antall ganger pr dag - "er du adoptert?" Så svarer man høflig ja, litt i perpleks stemning - men også for å oppføre seg. Mottakelsen man får for det, er ikke en litt flau nabo, som trekker seg tilbake.. nei, man får et "ah, ja for du snakker så godt nok norsk....." 

Det å ta en lunsj på byen, eller en kaffe - sammen med gode venner, er noe mange kan kjenne seg igjen i. Men har du opplevd å stå i kassa for å betale, og en eldre dame kommer bort til deg - og spør: "vi har det godt her? Hva heeeeter duuuuu daaaaaa?" med slepende, tydelig, og stavende uttalelser - mens hendene går i en slags understrekene bevegelser. Man smiler og svarer like tydelig og sakte tilbake: "Jeg heter Tone Irén".... Hvem tror du blir oppfattet som frekk? Jo, meg. Jeg ler av det. Men damen? Hun ble sur.... 

Jeg er passert 35 år, og syns helt ærlig ikke jeg er gammel nok enda til å "ta det som et kompliment" når noen vil ha legitimasjon ved kjøp av øl eller vin enda. Joda, jeg ler og takker når de sier det på en hyggelig måte - og kan være enig i, at det er vanskelig å skille alder på folk. Men komplimentet smaker litt mindre godt, når det legges til: "det er så vanskelig å se på sånne som du..."..slike som meg ja... 

Å handle klær til mannen kunne også være en fiffig opplevelse i denne sørlandsøte byen før. Man går inn, finner det man skal ha, går til kassa - og spør forsiktig om den er normal i str. Betjeningen svarer kort at den er normal og hvilken str han bruker til vanlig. So fare, so good. Når svaret er; "det varierer, han er normalt en XL og 187 høy....." og du får et blkikk som gransker deg, og så "ok, ja da kan han bruke det. Moro at det ofte er litt forskjell på slike par som dere..." Som oss? Jeg er 165 høy, slank, halvt asiater - på hvilken måte er vi "oss par"? 

Det rare er at jeg kan le av slike hendelser, mediapappa blir sint på mine vegne. Jeg er voksen og tolerer det helt fint. Hadde jeg vært barn, hadde jeg ikke håndtert det likt. Men jeg slapp disse tomsete kommentarene i oppveksten. 

Hva er det som får folk til å slippe ut slike kommentarer? Jeg forstår godt at enkelte ikke sender tankene gjennom hjernekverna, før de slipper de ut i en lydfrekvens som kan høres. Men hvorfor blir de sure, mutte, fornærmet, irritert - ja de fleste synonymer til tverr - om de får en motreaksjon? Er det slik at man skal akseptere blindt slike kommentarer? Jeg gjør det. Mine barn har heldigvis aldri opplevd det. De er enda mer "utvannet" enn meg, for å bruke et uttrykk som står i stil med denne teksten - og har heldigvis ikke opplevd denne formen for smartinger. Men det gjorde ikke jeg heller, vil de møte de om 15 år? 

Er det uskyldig mangel på intelligens eller iq - eller er det pent, høflig innpakket hverdagsrasisme? Dog, til tider så er det innpakningspapiret nokså frynsete og slitt i kantene...... 

 

a#tanker #hverdagsrasisme #humor #spøk #idiot #skepsis #side2 #nettavisen #mammaliv #jobbmamm

Effektiv dag som gav blodsmak...

 • 08.01.2016 kl. 14:31

Så er man i gang igjen! Og jeg er utrolig stolt og glad for å komme i gang med bok nr 2! Like andektig og spent, hver gang jeg står foran døren til Gyldendal. Ikke bare er døren stor og mektig, i forhold til mine 165cm over bakken, men det er noe med stemningen her også. Arbeidet med bok 2 er i gang, og i løpet av det neste året 16/17 skal vi ut med enda flere, men de kortene får dere ikke helt enda. Men jeg sier til alle syglade, gled dere. Det kommer noe for alle! Men først ut er en ny damebok. Jeg gleder meg så! Det er SÅ mye fint, og jeg og redaktøren min - klarer knapt å velge ut hva vi skal ta med.. hehe. 

Selv om hovedstaden hadde betydelig mindre snø enn oss på Sørlandet, var det kaldt nok! Fytti så sur vind det var. Jeg hadde med meg noen sko som svogeren min skulle hente, og mens jeg stod å varmet meg på kaffekoppen, kom jeg til å tenke på Petter Uteligger og kompisene - tenk å ha det slik hver dag. Får vondt langt inn i sjelen.... Selv om det er spennende å lage bok, og oppleve gleden ved å inspirere andre - var kanskje det mest spennende møtet i dag. hos Plan Norge. Turen begynner å falle på plass, og nå vet man at ca i slutten på April, sitter jeg på flyet for å se noe av det flotte arbeidet de gjør. Første steg nå, er å bestille time hos legen, så man får startet vaksinecocktailen, slilk at man er klar for Latin-Amerika. Det som overrasket meg litt, er at det faktisk bare er jeg, og min kontakt i Plan Norge - herlige Caroline, som skal reise ned, sammen med en dyktig fotograf. Det blir kjempespennende å oppleve - og jeg gleder meg utrolig mye til å se prosjektene deres. Visste du at Plan har MANGE andre prosjekter, enn bare utdanning? 

 • Holdningskapende arbeid rettet mot familier, for å få endret tankegang rundt jenter og skolegang
 • Childfriendly zone - i flyktningeleirer
 • Entrepenørskapsarbeid rettet mot kvinner
 • Selvforsvarskurs
 • Stipender for skolegang
 • + mye mye mer... 

 

Etter dagens møte, må jeg innrømme at jeg er kjempeimponert. Er du som meg, som kun har hatt kjennskap til fadderbarnordningen og jenteaksjonen? Plan går inn i lokalsamfunnene og hjelper helt fra "grasrota". For å kunne sende jenter på skole og arbeid, er det viktig at holdningene er tilstede for det. Holdningskapende arbeid, er derfor minst like viktig som selve skolegangen. Uten familien på laget, hjelper det lite med all mulige stønader og stipender. Jeg kan ikke si annet enn at jeg gleder meg, og ikke minst dele opplevelsen med dere. Teksten som jeg skrev til Jenteaksjonen 2015 kan du lese HER

Juryen som  bestod av Kjetil Manheim fra Blogg.no, Mari Siljeholm fra PR-byrået, Trigger, og Caroline Engelhart fra Plan Norge International har følgende begrunnelse:
Innlegget fra Mediakaos lyser av engasjement for saken. Det er velskrevet og bærer preg av at bloggeren har satt seg inn i problemstillingen. Det er flott å se noen bruke sin sterke digitale posisjon til å gi en stemme til de jentene som ikke blir hørt.

Denne teksten fant jeg plutselig på blogg.no, Plan Norges Facebook side ++++ det var utrolig moro at teksten min førte til en av de største opplevelsene man kan få! 

 

*************************

Men hva gav blodsmak? Jo.... jeg hater FB oppdateringer +++ som sier #denfølelsen. Thats it. Så skal man lokke og lure ut resten... Men i dag var det passende for min del. Og tillegg ville det ikke vært pust eller muskler uten melkesyre igjen, til å taste noe lenger  :-p Det er nemlig #denfølelsen når trikken er forsinket, 4 min. Og man løper som en tulling fra Jernbanetorget (og bare husk mitt forhold til trening) til bussterminalen. Og man er 3 minutter for sen.. 3 minutter!!! Hostekuler tilnærmet lik astmaanfall, dirrende ben fikk en stakkars mann til å flytte seg øøørlite mer til høyre, da jeg dumpet svett og sur ned på benken.... Sier det mest om kondisen min, eller innsatsen? For jo, jeg tenker det er jo en forskjell? For selv med god kondis, kunne jeg jo ytt og løpt så intenst, at kondisnivået ble passert, og blodsmaken likevel kom? Ja, jeg holder meg til den. Og så driter man i å tenke over at kondisnivået, ble vel egentlig passert i trappa - 200m fra trikkestoppet....... 

Men nå er kroppstempen noenlunde i vater igjen, folk har sluttet å tro jeg har kols, den hvinende pusten er stoppet, og jeg har følelse i bena. Jeg er på vei hjem!! :-) 

 

#plannorge #gyldendalforlag #sybok #håndarbeid #hobby #homade #søm #lageselv #Bistand #arbeid #altomhåndarbeide #jobbmamma

Snø, jobb og morgenstund (nåja....)

 • 08.01.2016 kl. 04:52

Det er kommet enda mer snø i natt. Det er så kaldt, tidlig og mye snø at til og med brøytebilene holder seg inne 😂 Med litt nød og flaks kom vi oss ut i morges, så jeg rakk bussen til Oslo. Håper bare mediapappa kommer seg opp bakken hjemme igjen. Egentlig glad det er buss og ikke fly jeg skal med i dag.

Alt med måte, er noe kong vinter ikke helt er med på - når det først snør her, så er det et eller annet han kompenserer for - for da skal det vises krefter! Så her vasser vi i snø, passe fornøyde - mens ungene er overlykkelige.

Dagen blir lang, 12t hvorpå 3,5 er møter, 8,5t reise. Den positive siden ved det, er at jeg kan sove litt til. I dag har jeg ingen forhåpninger om å jobbe på bussen!! De siste gangene har jeg åpnet laptopen, sovnet, og våknet på Lysaker. Effektivt!! 😂😂

Håper du får en flott dag!

Noen som vil ha litt?

 • 07.01.2016 kl. 21:47

Etter x antall målerunder, er det likevel høyt rundt bilen. Det er nesten til halve hjulet nå. Jaja ungene koser seg. Fortsetter dette forventer jeg nesten at Olaf kommer å hjelper oss ut. Bare en snømann kan bevege seg fritt snart :-)

Jeg er spent på reise i natt. 0430 skal jeg etter planen busse til Oslo, 2 møter og så hjem. Undrer på om det vil gå knirkefritt...... Nå, muligens litt søvn.

#mobilblogget #iphone6plus #reise #jobbmamma #blogg #snø #snøkaos #vinter

En ikke-treners bekjennelser...

 • 07.01.2016 kl. 15:11

I 2012 drev jeg å trente, spiste riktig, var utholdende - i mer enn 6 uker! I 2013 holdt jeg på i 4 uker, og i 2014 .... prøvde jeg da? *tenke* I 2015, fikk jeg samme følelsen som de to jentene over her, referer til. Opp 10 kg på et halvt år! Er det #%$%$$ mulig? Å filleriste badevekta hjalp ikke stort, ei heller kjefte på den, grine til den, true med å knuse den, eller andre virkemidler som normalt vil funke! Jeg mener å huske jeg sparket til den også...... (det har jeg forøvrig ikke sagt til mediapappa, jeg kom faktisk ikke på det - da han syns vekta oppførte seg så rart etterpå... ) 

LCHF for alle penga, ble løsningen! Og jammen... på 8 uker, forsvant 7,5 av kiloene. Og det sammen med dagens trim: Stå opp, vekke barn, smøre niste, kjøre barn til skolen, hjem og jobbe, lage middag, spise den, gå inn i stua - til nøds til jobbpulten og arbeide litt til) Før hadde jeg inntil 10 reisedøgn pr mnd, da var hverken vekt eller trening noe problem. Jeg var aktiv hele dagen, fikk i meg lite, men sunn mat og trente på kvelden når jeg var på hotellet. Minuset med dette, er bare det, at man reiser i rykk og napp - så noe jevnt resultat - blir det ikke. Men så kom den jevneste dietten av de alle! Brukket ankel! Makan! En skikkelig egosentrisk diett, som ikke kan deles med noen! Når man er dømt til sofa og benet høyt i 6 uker, stua er nede og badet er oppe - sier det seg selv hva dietten er? Tro meg. Ikke bare ble armene sterke, av å slepe seg baklengs opp trappa, (har man ikke følt seg som en flodhest før, gjør man iallfall det da)  man blir ganske så tynn også - i frykt for å måtte besøke 2 etasje! 

Nå skriver vi 2016, og jeg blir nesten utmattet av å bare lese om alle de ny-kropp-innleggene rundt om. Jeg følte meg passe nøyd inn i 2016, men det er nå en trend å ikke være fornøyd, så da er man kommet dit: LCHF igjen, prøve en ny runde trening, diett, eller bare la være?

En liten stund trente jeg ved Fresh Fitness i Arendal sentrum. Dengang SKULLE DET JAMMEN bli andre boller (... eller ikke bokstavelig da men... ) Jeg jobbet en liten periode i sentrum og så for meg en time før jobb, eller etter.

Før jobb: kom meg aldri inn tidsnok, først kjøre ungene - 20 min trening, glem det. La mediapappa kjøre ungene - utslitt og sovnet nesten på jobb.

Etter jobb: Ble aldri! Ferdig på jobb kl 16-17, tanken på å gå opp (alle de trappene) å trene, det var ikke helt i tankene - så tja.

Det ble (som vanlig) noen månder støttemedlemskap (jeg meldte meg inn der, fordi .. YEY ingen binding, bare 1 mnd oppsigelsestid - jada, hvem glemmer da å si opp avtalen?) før jeg gav opp igjen, og faktisk husket å si opp.. (etter noen mnd) Bekreftelsen på støttemedlemskapet var ikke et etterlysningsbrev, eller mail. Men i form av da jeg endelig husket å si opp, og ikke kunne finne nøkkelbåndet lenger... da sier det seg selv, det er en stund siden sist... 

I november 2014 åpnet Kick Trening en ny avdeling, rett her ved oss. Det kan (teoretisk) sykles dit. (eller lett kjøre motorsykkelen) Gå... (noe jeg måtte da mediapappa og jeg ikke kommuniserte godt nok, og jeg endte med å gå fra Krøgenes i fullt motorsykkelutstyr, i 15 varmegrader og vårsol) eller kjøre... Målet i 2015 var å booke en PT og komme igang med mitt nye liv. Men plutselig... hvorfor det? 

Etterhvert kom jeg frem til en del fordeler ved å ikke betale over 500,- i støttemedlemskap, eller over 4000 i PT timer.. 

 • Jeg kommer oppi alle buksene mine fortsatt, etter siste LCHF tur
 • Jeg kan gå opp trappa uten å få for lite blodgjennomstrømning til hjernen
 • Jeg får ikke "hold" av å gå ut i bilen 
 • Jeg spiser sunt (utenom den vinen i går da) 
 • Jeg har funnet ut at det finnes noen supre 7minworkout apper på iPhonen
 • Jeg får god bentrening av å rygge motorsykkelen
 • Store sirkelbevegelser ved støvtørking og husvask
 • Istedenfor krakk, kan jeg ta knebøy foran macen når jeg jobber
 • Jeg får god trim hver gang jeg kjører bilen fast nede i vår totalt forskrudde bakke, og må gå rundt i snø - til kne (det føles OPPRIKTIG ut som så mye, hver gang!) for å få tauet bilen opp, av noen som er smartere enn oss. De har 4WD
 • og en rekke andre helsesmessige fordeler finnes i hjemmet... 

Alt i alt handler det vel om å være fornøyd med seg selv. Det finnes fortsatt klær jeg kan bruke i butikkene. Struts kan fortsatt være søte, enten de har mer hår enn meg og er ekte rasedyr, eller de bare har samme kroppsform som en - slik jeg føler. I disse heite luftfrue-debatt-tider, kan jeg hvertfall fastslå en ting: Jeg er på ingen måte, under noen omstendigheter med å ødelegger noen som helst forbilde eller idealer når det måtte komme til trening! Det er da en liten trøst... eller? :-p 

 

#trening #blogg #side2 #nettavisen #motstrømmen #fitnessdebatt #passetykk #passeglad #mammaliv #humor #tanker #liv 

Instalunsj

 • 07.01.2016 kl. 12:30

Kan man kalle det for det, når bilde er først lagt på instagram? :-) Det finnes en del fordeler med hjemmekontor.

#mobilblogget #iphone6plus #instagram #toneirena #mat #lunsj #jobbmamma #spise #sunt

Vil du gi meg" strikkeverktøy-tips" ?

 • 07.01.2016 kl. 11:31Som de aller fleste som følger meg vet, så arbeider jeg med magasiner. Hver mnd skal vi finne kloke, geniale, og praktiske tips til de som leser magasinene. Jeg skal love dere at 6-9 tips i 30 magasiner pr år - krever sitt :-p 

I dag har jeg levert inspirasjonside til Kreativ Strikk. Mens jeg arbeidet med det, kom jeg til å tenke på alle dere superflinke strikkere der ute! Alle og enhver har sine favoritter, og ofte både spesielle pinner og verktøy - de ikke kan være foruten. Det kan være alt for strikkeposer, vesker, oppbevaring, pinner, hekleutstyr, strikkeutstyr, tilbehør +++ hva er din absolutte favoritt, eller "it" - altså den ene tingen du vil tipse andre om? 

Skriv det her i en kommentar, og vips - så er kanskje ditt tips med i et av magasinene ! :) 

 

#altomhåndarbeide #jacobsenpublications #symagasinet #strikkemagasinet #kreativstrikk #redaktør #magasiner #inspirasjon #hobby #homemade #håndarbeid #lageselv #strikke #sy #søm 

Nivea 3 in 1 Michellar Cleansing Water

 • 07.01.2016 kl. 09:04

// Sponset innhold //

For noen dager siden blogget jeg om noen Nivea produkter som jeg fikk i posten. Som jeg nevnte også, er huden min ganske så sart og ømfintlig for produkter, så det er alltid med hjertet litt i halsen - jeg tester nye ting. Det å se ut som en blanding av tørr sandstrand, boblete melkesjokolade og rød julenisse - er ikke den mest sexy feelingen akkurat. 

Nå har jeg testet både body milk (kommer i eget innlegg senere) litt mer, og dette CW. Denne var jeg litt skeptisk til, men den er kjempegod. Denne skal både rense og fukte, og trenger ikke fjernes. Det som er fascinerende, når jeg bruker denne om morgenen - så kan du se på bomullspadden at den faktisk renser. Det er litt kult. Jeg bruker denne ved tannpuss, før jeg setter i gang med vekking og nistepakker. Så smører jeg med dagkrem etterpå, enten før sminke, eller før jobbing/barna er avsted. Første gangen ble jeg litt rød, og tenkte "oho"... men det roet seg, og huden vendte seg fint til den. Jeg har ikke brukt den lenge nok enda til å se om den går dypt nok i rensen, men en ting jeg har lagt merke til - er at de få urenhetene jeg har hatt - har kommet ut lettere. (Ja jeg er sånn som banner i kirka, og knepper ut - klarer ikke la være) Så det må bety noe.. hehe. Huden min slipper ikke så lett ut, og dermed har jeg opplevd å bli "dampet" ned ekstra lenge, med kommentarer på hvor "hard" hud jeg har. Hva nå enn det betyr... :-) 

Produsenten om produktet: Innovativ, effektiv og skånsom 3-i1 renseteknologi. Små oljemolekyler (micelles) løser opp og fjerner urenheter samt makeup fra huden, og rundt øynene på en skånsom men effektiv måte. Takket være den nye Micellarteknologien. Micellar Water gjenoppretter hudens balanse og behøver ikke å skylles av med vann. De pleiende ingrediensene både beroliger og beskytter huden, og etterlater den ren og myk.

Jeg må si er jeg er spent på fortsettelsen, og er den så bra som den virker videre også - så har jeg funnet en ny, rimelig, enkel å få tak i - favoritt! :) 

 

#nivea #niveanorge #produkter #tester ##lynx #tester #sponset #mammaliv #mote #skjønnhet #hudpleie #rens 

Morgenstund er tull i grunn.. eller...

 • 07.01.2016 kl. 08:36

.. eller var det morgenstund er gull i grunn? Det kommer an på når på morgenen vi snakker om! :-p Iallfall her i huset. Før kl 0730, er det lettere trykket stemning, med 1 teenager som raser avsted til bussen med niste og sekk på slep 0710, 0730 gjelder det å bjeffe mildest mulig til de resterende murmeldyrene ovenpå - for så å tvinge i de litt frokost. 0810 har alle forduftet til sitt, og det gjelder å samle horden igjen, for å få kjørt de på skolen. Hehe.. SÅ! Faller roen... stille hus, bare katta som lager lyd der han sleper seg rundt i huset, på jakt etter det varmeste stedet. Når rompa synker ned i stolen 0830, og en kaffe inntas før jobbingen starter - føles det som halve dagen er gått. 

Jeg har ingen forsetter om å gå Birkebeinerdistansen rundt huset eller andre steder i Januar, eller øke muskelmasse, spise Nutriletbarer eller andre lignende ting. Men jeg har som må å være mer bevisst på maten, og mindre. Men det jeg har egentlig ønske om å ha fokus på hele året, legg merke til ordet ønske... :-P Men denne uken startet det, og med sykdom i kroppen - har det jo forsåvidt vært enkelt nok å komme i gang. Matlysten har ikke vært på topp. Men nå begynner formen å stige, og dermed er det tid for å endre litt. Frokost i dag var Crusli, vanilje kesam og skogsbærblanding. Godt, sunt og lite kalorier... og selvfølgelig det viktigste kaffe...! 
#spise #mat #bedrehverdag #familie #foreldre #kos #mammaliv #jobbmamma #frukt #bær #kesam #tine #vanilje #blogg #spise #frokost

Icy morning !

 • 07.01.2016 kl. 07:15

Jeg skal ikke skryte på oss, at det er slik her nå. Men dette er faktisk akkurat 5 år siden, det året vi kom til Arendal. Vi hadde en særdeles hard og kald vinter, og bodde rett ved vannet - noe som gav mye vind og kulde. Det snør og snør , og mer enn tidelibom her om dagen. Den ene tenåringen hater snø, mer enn den andre. Mens den minste elsker mer snø, enn den neste... alder har en del å si, når det kommer til kulde og snø. Jeg liker snø, men den er så kald... :-p 

Det er iskaldt å måke, det er iskaldt å skrape bil, det er generelt å bevege seg utenfor døren - vent, det er faktisk kaldt inne også her. Vi bålfyrer i peisen, for å ha noenlunde levelige forhold når vi står opp, og så leker vi syden når vi legger oss - i alt for varm andre etasje :-p Men alt har sin sjarm sies det. Trassalderen, hormoner, pms, spedbarnstiden, kolikk - og kulda... :-) 

Håper du får en flott dag! Vi skal iallfall forsøke å ha det, i kulda. Og snør vi inne, sparer vi penger på drivstoff og evnt salg. Always look at the bright side of life! :D

#morgen #foreldre #familie #hverdag #mamma #mammaliv #vinter #kulde

Topplistemas....

 • 06.01.2016 kl. 22:10Det "mases" uendelig mye om dagen om toppbloggere, om de fortjener plasseringen sin eller ikke. De med høyest stemme, ser ut til å ha problemer med det stikk motsatte - en lav rangering. "Alle" som mener noe høylydt om det, har en usmakelig, deilig blanding av misunnelse og irritasjon over overskrift og header. Med en avslutning som rettferdiggjør angrepet. Hvorfor gidde å bry seg? 

Jeg er så heldig at jeg har flere samarbeidspartnere/sponsorer. Noen av dem er større enn andre, og noen er barna mest fornøyd med at vi har. Jeg har formulert meg i diverse innlegg, om hva jeg syns om veien mot toppen - og det står jeg for. Det jeg undres litt over, er folks evne til å ikke "unne" andre suksess. Blogger eller oljesjef, hva hva har vi egentlig med deres inntekt, postkasse eller klesstil å gjøre? Vi tar det fra det nederste nivået, hvorvidt hårfargen er politisk korrekt - til det høyeste, der vi krever via mediene å få vite årsinntektene. Hvordan gjør dette kritikernes hverdag bedre? Innholdet i bloggen, er ikke så viktig - bare man får tilsendt en gratis liploss...... 

I all denne debatten og blogshouts vedrørende tema, toppbloggere - sportsirriterte Pilotfruer (forøvrig som passer glimrende inn i mitt innlegg om xxxfruer) kikket jeg gjennom disse listene. Da jeg startet å blogge her på blogg.no, husker jeg at listene var morsomme å sjekke. Selvfølgelig var det gøy  se hvor man lå, og hvertfall siden den trauste plattformen jeg kom fra, ikke hadde noe slikt system. Men i dag, ble jeg altså minnet på de igjen... og jøssenavn... Hvorvidt 4 plassering på aktive, er et kompliment - er noe uvisst. Det vil vel kanskje si at jeg brukte for mye tid her inne i går? Eller? :-p 21 plassering på PLUSS, skjønner jeg ikke noe av. Men det er da en listeplassering det og. Morsomt å se uansett. Men dog, det er langt fra normale plasseringer :-) 

Men nå får lister være lister - og jeg går i seng, sammen med en episode på #Netflix og så venter på Jon Blund! Håper du har hatt en fortreffelig dag! 

 

#topplister #toppblogger #side2 #nettavisen #blogge #mediakaos #lister #plasseringer #mammaliv #jobbmamma #bloggeliv

Kveldskos på den sunne måten

 • 06.01.2016 kl. 20:00

Dette er undervurdert! Sunt, godt og kjempekos å dele! Deilig etter en stappa høytid!

#mobilblogget #iphone6plus #mat #kos #mammatid #dele #familie #foreldre #grønnsaker #barn #magert

Give away - Vakker Strikk

 • 06.01.2016 kl. 17:13 

Drøm deg bort i vakre strikkemodeller og fantastiske fotografier! Sidsel J. Høiviks fantasifulle strikkemodeller er nydelig foreviget av fotograf Anne Helene Gjelstad, og alle bildene er tatt ute i naturen ? i alle årstider. Kombinasjonen av vakre fotografier og flott strikk gjør dette til en bok som pirrer både øyet og skapertrangen.

Med denne vakre boken fører strikkedesigner Sidsel J. Høivik deg inn i sin fargerike verden bestående av nytt og gammelt, tradisjoner, mønster, garn, farger og strikkepinner. Her finner du mer enn 50 oppskrifter til dame på skjørt, kjoler, tunikaer, jakker, skjerf, luer, pulsvarmere og vesker. Sidsel elsker å leke med tradisjoner, farger, teknikker og mønstre og blander gjerne gammelt og nytt på sin helt spesielle måte. Hun bruker gjerne både strikk, hekling, broderi, perler, paljetter og ulike knapper i ett og samme plagg.

 

BLA I BOKEN 

 

For å delta i konkurransen, må du legge igjen en kommentar her i dette innlegget. 

Ps. husk å legg igjen epost (vises ikke for andre) eller hvordan jeg kan nå deg, om du vinner! 

 

I tillegg kan du få 1 ekstra lodd i trekningen, pr ting du gjør ekstra - av følgende: 

 • Del innlegget på Facebook 
 • Del konkurransen på andre FB sider, enn din egen profilside
 • Del konkurransen på instagram, tag innlegget med @toneirena og #mediakaos 
 • Blogg om konkurransen, og link hit til dette innlegget - 2 lodd om du legger igjen link til innlegget, i kommentaren din her

 

Jeg trekker en heldig vinner mandag 18 Januar 2016 - så her har du sjansen til å starte det nye året med kreativitet! 

Husk å sjekke bloggen, feks dagen derpå - om du har vunnet! 

 

Masse lykke til! 

#bok #vinne #giveaway #konkurranse #gyldendal #bøker #sy #hobby #homemade #håndarbeid #tsisselhøiby #Vakkerstrikk #søm #syselv #kos #strikkebok

Trendy strikk....

 • 06.01.2016 kl. 10:07

Strikk er og har vært, inn en stund. Det er kanskje ikke så overraskende. Men en ting som er litt overraskende er hvor mange som driver med strikking. Fra helt unge, til eldre. Det er fantastisk å se alt det flotte som trylles frem, på x antall - ikke-mulig-å-følge-med-på FB sider. I dag er det Kreativ Strikk, designermagasinet vårt - jeg arbeider med. Dert er så mye kult der. (Og ja, absolutt ikke kult også... hehe) Disse to er mine favoritter i første bolk. Vi lager over 50 styles denne måneden, så det er litt arbeid med magasinene - men gud så moro det er å lage inspirasjon til andre! :) Disse modellene kommer i Kreativ Strikk 01, som kommer for salg om en måneds tid. #kreativstrikk #altomhåndarbeide #jacobsenpublications #redaktør #håndarbeid #strikke #homemade #hobby #garn #mammaliv #jobbmamma #redaksjon

God morgen, fra Fam. Perfekt !

 • 06.01.2016 kl. 07:15Er du så trett, og er det så tidlig - at du lot deg lure? Dette er absolutt ikke hvordan det ser ut her kl 07 om morgenen :) Det er langt fra hvordan det ser ut her i det hele tatt. Men slik var altså bildene vi mottok, da vi skulle bo på et Scandic hotell i fjor. Sannheten var like langt fra virkeligheten, at jeg fikk sms om 37 millionerspremie i Lotto på mandag - på tross av at jeg ikke spiller. Er det ikke rart? Vi kan fremstille ting så perfekt vi bare ønsker, og ikke før elefanten tråkker seg inn, og knuser det aller meste av både glass og fat, skjønner man at ting er feil :-) 

Det å blogge et perfekt bilde, med meg i lårkort kjole, barna i hvite klær, en saftig sunn smoothie foran alle - og med mediapappa i bakgrunnen som kjærlig hjelper 17 åringen med kaffe på termosen - det er nok laaaaangt fra virkeligheten. Men det finnes! Det finnes de bloggene med nysminkede, oppdresset mennesker, med flotte colgatesmil og sunne matpakker! Om realiteten er slik? Det er noe helt annet. Jeg er nemlig for trøtt og hjernedød, til å vurdere annet å finne meg en stor kopp kaffe - og mislike de litt.... Her er mer realismen - kauke hver og en opp fra senga - vi begynner golingen ca 07, kakler videre 0715 og endrer fra fjør til pels og bjeffer 0730. Hvite klær og smoothie? Rosa sugerør? Haha, dert er kombinasjon jeg ikke gidder å forsøke på, kun for fotograferingen en gang. Det vil nemlig tilsi at 5 minutter før avgang til skolen, må sannsynligvis alle klærne byttes. And so on... 

Så i stedenfor å strebe etter det perfekte, lar jeg ungene surre rundt bena på meg - mens de leter i beste Kasper, Jesper og Jonathan stil, etter tingene sine. Katta tror han skal dø når som helst ved skålen, fordi han nekter å spise det som ligger i bunnen. Jeg drikker kaffe, og nyter at jeg sannsynligvis er mindre stresset - enn de som skal rekke å stille opp til et perfekt frokostbilde, før startskuddet virkelig går! 

God morgen alle sammen! 

 

#blogge #mamma #mammaliv #jobb #humor #tanker #side2 #nettavisen #side3 #mammaliv #jobbmamma #foreldre #familie #storfamilie

Mine favoritter - kommende...

 • 05.01.2016 kl. 21:09

Som alltid når jeg sitter å arbeider med et magasin, så blir jeg fristet til å vise frem noen av mine favoritter. I Strikkemagasin 02, som kommer om en måneds tid, har jeg disse tre yndlingene. Forskjellige, men likevel fine, og mine favoritter - på hver sin måte. 

Det er spennende å arbeide med magasiner. Eneste ulempen er at man får en usedvanlig høy "to-do" liste, som ikke er i nærheten av å bli innfridd. 70tallet er på full fart innover oss, både i butikker og i "lagedetselv"verden. Strikk og søm, mye bærer preg av fargene, stilen og snittene. Kan du like det? ;) 

 

#altomhåndarbeide #jacobsenpublications #redaktør #jobbmamma #mammaliv #homemade #hobby #strikk #strikkeglede #håndarbeid #strikkemagasin

Kappløpet mot bloggtoppen - NM i elendighet...

 • 05.01.2016 kl. 17:12

 

Nå har jeg kikka gjennom blogshouts og toppinnlegg i kveld, og en tanke slår meg.. hvorfor tror noen bloggere at det å nå toppen - skal være et kappløp i elendighet eller provokasjon? Ved å sette opp mest mulig tragiske overskrifter, (og for såvidt tema) skal man kuppe leserne. Noen overskrifter er rett og slett bare usmakelige, og noen oser rett og slett "klikk på meg". Men i dag slo en annen tanke meg.. bastante, provoserte, sinna bloggere - det er ikke bare i innleggene, men også kommentarene. Det er akkurat som om det er om å gjøre, og skremme bort de som faktisk har klikket, eller turt å legge igjen en kommentar. Hvorfor det? Er for å hisse opp kommentarfeltet, slik at flere klikker - eller er det bare en underbevisst usmaklighet? 

Og hva er det med irritasjon? Jo eldre, jo verre..? Alle irriterer seg over noe, eller så handler det om å erte på seg flest mulig klikk. Jeg ser til tider litt humoristisk for meg noen komikere, som lagde en parodiserie på bloggere. Jeg tror jeg begynner å få taket på dette med blogging nå - jeg lagde jo en liste tidligere, men den kan helt klart utvides..

 • Vær sint, og helst angrip hele verden i headingen! 
 • Mener du at noen burde dø, drukne eller er utakknemlige, lag en heading der dette kommer TYDELIG frem
 • Har du ekstremslanket deg eller oppnådd andre, store, egne mål - ikke fokuser på egeninnsatsen, fokuser på hvor elendig alle andre takler det
 • Er du kroppfiksert, ikke innrøm det
 • Er du treningsjunkie, husk at ALLE kan "helbredes"
 • Blogger du om kaos, vurder å blogge om planlegging.. da blir det bedre (og self bonus med lesere) 
 • Ikke vært koselig, ingen liker positive folk, fotoblogg helst døde blomster.. 
 • Syns du dette ble litt vel lystig, blogg et sinnainnlegg om at det irriterer deg...

Hvorfor tror folk at sinna, irritert eller provoserende innlegg, er det eneste folk vil klikke på, via blogshout feks? Jeg personlig skipper dem ofte, elendighet finner man ved å åpne aviser, nettaviser eller se på nyhetene. Hvorfor skal vi bli "underholdt" med det? 

Blogg og vær glad - eller blogg om at det irriterer deg, hver sin lyst :-p

 

Give away - Tine Solheim & Tilda

 • 05.01.2016 kl. 13:00Bøkene du kan vinne er:

 

Magisk Søm av Tine Solheim 

Magiske sting - drøm det - sy det!

Alt er mulig når du har Tine Solheim med på laget. Boka Magisk søm gir deg inspirasjon gjennom fem forskjellige stilarter du selv kan sy og kreere. Med boka følger et stort grunnmønster i 100% gjengivelse av alle mønstre og med uendelig av muligheter!

Du får mønster til den lille sorte, kjolen i A-fasong kort eller lang, tunika, vest og jakke, skjørt, kjoler, jakker, mange varianter på topper, bukser, kåper, matchende vesker og selskapsvesker og sjal. Du kan til og med sy deg din egen Chanel-inspirerte jakke.

Markedet for søm av klær er i full oppsving. Spesielt ser vi det på søm og omsøm av klær. Nå vil vi ha klær med vårt eget særpreg og av god kvalitet. Boka er beregnet på nybegynnere og de som har sydd litt fra før. Ekstra stort grunnmønster følger med og du kan sy flere antrekk være seg til fritid, jobb og til store anledninger. 

Sy din egen unike garderobe!
Tine har valgt ut fem forskjellige stilarter som du kan sy og boltre deg med, disse er: 
New Look
Det glade 50-tallet med blant annet A-fasong-snitt og blyantbukser med sydde presser. Modellene er feminine og romantiske. Filmstjerner fra 50-tallets Hollywood-filmer som Marilyn Monroe, Rita Hayworth og Grace Kelly ble stilikoner for denne moten.

Coco Classique
Den franske motedesigneren Coco Chanel har inspirerte motedesignere over hele verden. Chanels enkle og stilfulle kreasjoner, var revolusjonerende for kvinner i en tid med økende kvinnefrigjøring. Tine gir deg tips og råd hvordan du syr og skaper din egen Chanel-inspirerte jakke, drakt, tunika og mye mer.

Knapper & lapper
I dette kapitlet blir du inspirert til å finne frem stoffer og avlagte plagg. Med stoffbiter kan du lage fargerike mønsterkolleksjoner. Tenk frodighet, humor, komposisjon, riktige fargesammensetninger og skap ditt eget personlige uttrykk.

Hippie & jeans
Hippiekulturen startet som en ungdomsprotest i USA på 60-tallet og bevegelsen inspirerte blant annet musikere som Beatles, filmen, kunsten, litteraturen og moten. Kjennetegn på stilen er sterke farger, mønstermix, batikk og håndfargede stoff og fløyel. Hippie-looken er på full fart inn i motebildet igjen. I dette kapitlet finner du blant annet klær i myke jeansstoff med maljer og snøringer og deilige tunikaer.

Glam gothic
De store motedesignerne har alle lekt med gotisk mote. Typisk gotisk mote er farget sort hår, mye sort sminke, sorte lepper og sort neglelakk. Tine innfrir også her og gir flere oppskrifter på skjørt, bluser, jakke med glidelåser, smykker og kjoler.

?En kvinne er fantastisk som 20-åring, sjarmerende som 40-åring og uimotståelig hele livet.? Coco Chanel

?Mote gjør en elegant kvinne vakker og en vakker kvinne elegant.? Christian Dior

"For den kreative er det umulige ikke annet enn noe som ennå ikke er forsøkt."
Ukjent

 

Og Tone Finnanger sin Hjemmelaget og lykkelig

Denne gangen har Tilda tatt turen til fjells, og tatt bildene til boken på hytta der hele familien feirer jul sammen. De fleste av bokens modeller er laget i det lille syrommet på hytta med rustikke tømmervegger som bakgrunn, og med neste vinter og familiejul i tankene. Noen av modellene i boken tar litt tid å lage, håndapplikerte og håndquiltede som de er. Men de kan forenkles, og det finnes også et godt utvalg av enklere figurer og modeller. 

Hjemmelaget er et viktig tema i denne boken, figurene skal virkelig se hjemmelagede ut. Du finner engelen som har proporsjoner inspirert av primitive dukker fra tidligere tider, og dyrene er bevisst gjort for lange eller for tykke, og litt ekstra naive i sin fremtoning. Håper du finner noe å lage, og får en hyggelig og kreativ høst, vinter og jul!

 

 

For å delta i konkurransen, må du legge igjen en kommentar her i dette innlegget. 

Ps. husk å legg igjen epost (vises ikke for andre) eller hvordan jeg kan nå deg, om du vinner! 

 

I tillegg kan du få 1 ekstra lodd i trekningen, pr ting du gjør ekstra - av følgende: 

 • Del innlegget på Facebook 
 • Del konkurransen på andre FB sider, enn din egen profilside
 • Del konkurransen på instagram, tag innlegget med @toneirena og #mediakaos 
 • Blogg om konkurransen, og link hit til dette innlegget - 2 lodd om du legger igjen link til innlegget, i kommentaren din her

 

Jeg trekker en heldig vinner mandag 11 Januar 2016 - så her har du sjansen til å starte det nye året med kreativitet! 

Husk å sjekke bloggen, feks dagen derpå - om du har vunnet! 

 

Masse lykke til! 

#bok #vinne #giveaway #konkurranse #cappelendamm #bøker #sy #hobby #homemade #håndarbeid #tinesolheim #tilda #søm #syselv #kos 

Gleden ved å sy, strikke, foto - eller hobby generelt...

 • 05.01.2016 kl. 12:13

Jeg sitter å ser gjennom bilder i sammenheng med jobb - og skal plukke ut bilder ++ til videre bokprosjekter. 2016 blir minst er like spennende år for min del, som 2015 var. Med enda en bokutgivelse sammen med verdens beste forlag; Gyldendal - reiser, messer, opplevelser +++ jeg elsker fortsatt jobben min. 2015 ble et veldig rykk og napp år, når det kom til hobby - jeg håper at 2016 blir et mer "stabilt" år, med mindre rot og mer strukturert søm :) Flere ganger har jeg nevnt at det å ha en hobby, er supert ! Det er ren reinkarnasjon om bare man finner tid til å sette seg ned med det. :) Men så er denne tidstyven. Min tidstyv har mange navn; lat, lite ork, Netflix, trøtt, og nevnte jeg lat? Det å rydde frem ting, planlegge +++ sliter jeg litt med. I tillegg har jeg ikke bare en hobby - noe som hadde gjort livet betydelig enklere både tidsmessig og ikke minst økonomisk (noe man bare delvis innrømmer, det siste.... ) Men i tillegg til søm og strikk, har jeg en dyr hobby, som ligger i bager i gangen.. blanke, fine, minneskapende ting.. men som også blir neglisjert. Hvert år betaler jeg kontigenten til fotoklubben, og tenker NÅ! Men i Mars, har jeg allerede vært borte 2 av 6 møter, ikke funnet tid til medlemsmøter +++ så da raknet det igjen... :) 

Strikking er kanskje det enkleste.. det kan man jo ta med seg stort sett overalt. Noe jeg ofte gjør. Reiser med strikketøy og Netflix er genialt. Men, så kommer en annen faktor inn, det tar så mye lenger tid!!!! I forhold til foto og søm, så er strikking... tregt.. har vel ikke såååå mye med sjefen som styrer pinnene? Eh.. ok, jo da litt.. men lell :) Surrevimsen meg, og tregstrikk, tja... bare passe kompatibelt. Men det har vel litt mer med tempoet jeg liker å rase frem i, enn strikkens kunst. Har du noen hobbyer som opptar deg? Tid og kanskje penger? :-) 

 

#hobby #homemade #håndarbeid #søm #sy #strikk #strikking #lageselv #foto #bilder #kos 

Grytebrød - en gave til matpakka

 • 05.01.2016 kl. 07:15

Godt grovt brød, er ingen selvfølge. Enten er det tørt, ikke godt, smuldrete osv osv - i følge ungene. Loff derimot, er feilfritt! Jeg er sikker på at om loffen hadde hatt grønne flekker, ville ungene bare sagt at det var litt fargerikt. Satt på spissen, jada... :-) 

Grytebrødet i boka til Kjartan Skjelde er derimot en superhit! Saftig så det holder, sprø deilig skorpe og store skiver. Salat, skinke og ost = ungene er superhappy. Det er laget på spelt, så det er ikke mørkt og tungt. Men for all del, det er skuddpremie på den som forteller ungene at det heter grovbrød. Vi er nemlig der.... Det trenger ikke smake godt, bare det heter feil! Noen som kjenner seg igjen? Det er til å rive seg i håret og andre relativt løse kroppselementer, for så lenge det ikke lyder korrekt, er det heller ikke godt. 

OMG som ungdommen sier... men lell, det er et fakta her i huset om dagen. Det kan godt være gulrot og rosenkål i maten, til og med fisk, men for all del, ikke nevn det! Det kan spises, men ikke høres. En logikk jeg fint kan leve med! 

Så nå, første skoledag - brødet er godt og kjølet ned fra i går, og det er ikke grovt, det er bare hjemmelaget. Med andre ord, både frokost og niste går ned på høykant!

Ha en fin og kanskje litt mindre avansert morgen enn oss! 

 

#bake #frokost #gyldendal #kjartanskjelde #grytebrød #nistepakke #barn #familie #foreldre #mammaliv #side2 #nettavisen

Drop dead brainless.....

 • 04.01.2016 kl. 21:28I løpet av en arbeidsdag propper man hjernen sin full av såkalt kunnskap. Man utøver det man skal kunne, man utøver det man kan, og man utøver det man ikke kan - ved hjelp av google! Etter å vrengt hjernen frem og tilbake midt foran den såkalte ferskvaredisken på min lokale Coop - som i sannhet er vakumpakket mat i variert utvalg, ender man med noe ok. Grunnen til at det i overvekt ikke er gourmet eller highclass hverdagsmat, er fordi hjernen min ikke fungerer som et levende oppslagsverk i Trines matblogg eller lignende. 

Så skal man etter middag, bevise og overkompensere (nok en gang med google i lomma!) at klaaaart man håndterer leksene til arvingene! Det er ikke den ting jeg ikke kan.... (finne på google.) 

Når man så dumper ned i sofaen, utslitt for å ha tillært og brukt kunnskap, ungene sover, de eldste har flyktet vilt til hver sine respektive rom. Sannsynligvis for å slippe noen gode sosiale ideer, fra deres utgått-på-dato-dino-foreldre... er det helt fantastisk å slå på en drop dead brainless serie! Heia #netflix. Det finnes serier som jeg og mediapappa kan se sammen, og det finnes de vi absolutt IKKE kan se sammen. I løpet av de ti første minuttene, vil det sannsynligvis vokse byller, som verker og drypper, klør, smitter i et vanvittig tempo rundt på kroppen, og etter kort tid vil gi magebesvær og huepine - om han måtte se enkelte serier med meg. For det kan jo skje? Derfor er det best å ikke utfordre skjebnen! 

Drop dead Diva er en serie som jeg ved mine fulle fem, syns er en liten smule tullete :-p Men som brainless underholdning = bring it on! Sjarmerende og totalt utavdæsjælopplevelse. En herlig litt annerledes tidtrøyte. Har du enkelte slike serier? Der det bare gjelder å legge bena høyt, helle litt vin i glasset (for de som ikke er på diett, ikke spise noenting-som-ikke-er-shake-kur, ekstrem streng lavkarbo - ps finnes nesten karboløs vin... ) og sette på noe som mannen får neller av? Deilig? :-P 

 

#netflix #blogg #netflixstreamteam #streamteam #underholdning #serier #streame #serier #familie #mammaliv #etterleggetid #foreldre #skjermtid 

Bli en bedre blogger - Supertips!

 • 04.01.2016 kl. 17:22

 

 • Blogg om noe, det tar så kort tid å lese et tomt innlegg.
 • Førsteinntrykket teller - still for all del ikke opp i joggebukse på dagens outfit.
 • Bruk tydelige bilder, Picasso er over sin storhetstid - folk liker ikke å måtte tolke...
 • Bruk for all del en heading med ordene, "tips, sminke, sex, 16år og gravid, eller annen statusendring - for å få flest hits
 • Ha en fint design - innholdets kvalitet, har stor betydning for hvordan innpakningen er.
 • Oppdater så ofte du kan - selv om det innebærer "sitter på dass å driter..." Livet er blogging...
 • Ikke gi et inntrykk av at du har et liv utenfor bloggen, da mister du respekten blant leserne... 
 • Vær deg selv, det er straffbart med identitetstyveri...
 • Har du lite lesere? Lag et "Bli en bedre blogger innlegg", slik at folk tror du er stor...

 

Jeg er så fascinert over de som lager "bli en bedre blogger" innlegg. Og det er ingen hemmelighet, at de er nokså like. De er hardt inspirert av hverandre. En annen ting som er litt vittig - er at mange av disse, ikke akkurat ligger på topplisten selv. Nå er ikke jeg den som skal skryte på meg topplasseringer selv, og dager uten blogging kan man nesten høre ekko statistikkboksen. Men til tider, blir det som å sette en grandiosa-stekende teenager, til å undervise i gourmet faget. 

Selv om lista mi er humoristisk ment, er den likevel litt alvorlig. Noen vil nok ikke se humoren i oppsettet - blogging er i manges syn superseriøst, og før skulle man vinne i lotto (jeg glemmer alltid å spille) men nå skal man bli "chjendis og blogge". Jeg finner nok mest underholdning i at "bli en bedre blogger" innleggene, ikke er særlig kreative, eller egenartede - der de kopierer hverandre, men flytter litt på setningsoppbyggingen - for å gjøre det "personlig". 

Motebloggere - om man utvider det begrepet litt, så kan det omfatte litt mer enn dagen outfit, sponset tøy eller ønskelister. Ofte tenker jeg på de som trendbloggere. En moteblogger, er i mine øyne synonymt med "hermegåsa". Da jeg startet å blogge på blogg.no, florerte det med angst og depresjoner. I dag er det mobbing. Alt er viktige tema, men det er motetema. Om en toppblogger har blogget og fått suksess med tema, kan du banne på - at bloggverden følger etter. Motebloggere.... 

Mulig tema i min blogg, i morgen - skulle være ...Hvordan vurdere å blogge om botox...eller ...Topp 10 liste over hvorfor beholde en blogg med lite lesere...Det er temaer jeg ser for meg kunne fått noen klikk, troverdige og ikke minst - ikke noe jeg har funnet i en annen blogg, for 10 minutter siden  :-) 

 

#blogge #humor #skepsis #side2 #nettavisen #side3 #tema #mamma #mammaliv #foreldre #bloggtid #temaiblogg #hermegås #original #savne #bloggeom 

Bakemester Harepus og hans lille hjelper...

 • 04.01.2016 kl. 13:30

Snakk om å finne ytterpunktene i hylla si i dag. Familiekokeboka med masse nydelig og helst sunn mat, og Hjemmebakst av "Passion4Baking" med ikke fuuuuullt så sunt utvalg - men akk så godt! I den førstnevnte er det et utrolig godt grytebrød, det står nå til langstidsheving. Fra den andre boken står en deig med "dinner rolls", nydelige rundstykker. Obligatorisk for ungene her i huset, er hjemmelagede rundstykker og sprøtt bacon - når vi har blomkålsuppe. Og den, den skal selvfølgelig også være hjemmelaget :) I gryta venter nistebrød, planen er bare å få i hus litt crispsalat, ta opp skinkepålegg fra fryseren og vips, så er vi klar for skole i morgen! :) 

Liker du å bake? Jeg er LITT for glad i det, spesielt hvetebakst. Men jeg ser ut som en ventende trillingmamma i 4 måned, når jeg spiser det jeg lager :-p Barna elsker det, men det er jo ikke det sunneste og mediapappa eser like mye som meg.. hehehe. Men akk så godt. Og det finnes mye godt grovt også, men det forsvinner ikke like fort :) En periode gikk det i laktose og glutenfritt her, for å teste litt hva jeg tålte, og det er ikke helt det samme! Selv om man nå får masse gode erstatninger. LCHF, man blir relativt lei av egg og fiberhusk der også. Så målet får være, å bake litt mindre, og spise litt mindre - men kose seg når man kan... hehe


Nå skal snart suppe settes på kok, rundstykkene i ovnen - og så er jammen meg halve dagen snart gått. Hva har du for middagsplaner i dag? 

 

#bakst #hvetemel #møllerens #rundstykker #grytebrød #familiekokeboka #passion4baking #bsake #hjemmelaget #middag #suppe #mat #kos #familie #mamma #mammaliv #foreldre

mediakaos

MediaKaos handler om en familie på 2 voksne og 4 barn + 1 hund & 1 katt. Både mamma og pappa i huset, arbeider innen media. MP i radiobransjen, og MM/jeg, som redaktør. Arbeid og hverdag forenes i herlig hverdagskaos.

Siden jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - med lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer sammen med hverdagsblogging, og alt ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares med meg.

Snarveier:
Giveaway & Konkurranser
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.
Lik på Facebook
Lik på Facebook

SNAPCHAT: mediakaos
Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B780
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900

Tidligere maskiner:
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55

Tips og råd - Janome CoverPro ligger i den gamle bloggen.


Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos