hits

Til døden skiller dere ad....

 • 31.01.2017 kl. 15:38

Jeg klarer ikke holde fingrene borte fra en utfordring. Og denne gangen var det dette prosjektet, som noen på en FB gruppe klurte med. Det ser da ikke sååå vanskelig ut, var min tanke, og dermed setter man i gang :p Og vips! Så har man trykket ut og testet. Koppene fant jeg i kjelleren, helt nye - mon tro hva de var tenkt til? :-p Og vinylen er Oracle fra Vinylhobby. Jeg har også brukt transfer tape derfra. 

Jeg har så lyst å teste denne på en pute. Et helt motiv i glitter, feks på sort trekk!. Hmmmm... må testes! Jeg har gjort om filen til SVG først, og så hentet den inn i Canvas for å å føre den videre til Scanncuten. Morsomt prosjekt. Tok litt tid å plukke....... 

 // INNEHOLDER LENKE //

Flaskegrønn glede...

 • 31.01.2017 kl. 09:16

Nok et lite "inspirasjonsplagg".... grønn punto, med acetatfor og legg i siden, som ikke akkurat er lett å se her. :) Ikke verdens beste bilder det her, men det går? ;p Snittsømmer både foran og bak, og glidelås i siden. Du kan fint bytte ut punto med annet stødig stoff. Men denne modellen må ha stretch. Stoffet er kjøpt hos Jydsk Stoflager for lenge siden, og mønsteret er modifisert den første boken min, Sy din egen garderobe. Mønsteret begynner på 46 så man må tegne om, men fint mønster å jobbe utifra. :) 

Jeg har ikke delt delene i livet, men har alle stykkene langsgående kroppen. Bak er det 3 deler + snitt for å få den til å sitte pent i svaien. Foran på originalen er det omslagstopp, det har jeg kuttet ut og tatt hele forstykket i ett stykke. Selv om kjolen er sydd i stretch så er det glidelås i siden. Delvis pga  fór men også pga få en finere form. 
 

Med livet i koffert og hjerne på boks...

 • 30.01.2017 kl. 08:00

Etter en reisehelg føles til tider hue som bomull. Masse inntrykk, nye mennesker og ofte et tempo som ligger litt høyere enn helgene hjemme. Det er noe spesielt ved å treffe nye mennesker. Lærerikt, interessant og selvsagt utrolig hyggelig. Alle er vi forskjellige, og slik er det på kurssamlingene også. Felles for gruppen i helgen, var positivitet og godt humør. Jeg fikk ledd utrolig mye, og med sine raske kommentarer ble det mange gode stunder :) 

Nå er kursene ferdig for vårparten. 3 intensive kurser etter hverandre, en reiseperiode på 3 uker - som avsluttes med helg i DK. Alt om Håndarbeide messen går av stabelen, som vanlig - skal et knippe flotte folk være med oss på tur nedover.. 

Det er ikke en sannheten at jeg trenger mer tekstiler i hus. men hva skal man bruke som årsak når man haler mer i hus likevel? Trenger, behov, lyst eller hjerneceller på ferie? For mitt vedkommende, en kombinasjon av begge. Det som faktisk er litt gøy, denne gangen - er at jeg fikk lyst på noe. Syrommet er overfylt, det ligger en stor pakke i DK å venter på meg, og jeg finner sjelden noe ute på tur. Nettopp fordi jeg blir litt mettet. 

Så da jeg fant noen meter, så er det med blandet fryd :-p Lykke over å ha funnet lyst og glede i hyllene (og ikke bare plikt og samarbeid :-p ) og skrekk over hvor jeg skal dytte dette inn, når jeg kommer hjem :) 

Hverdagen er tilbake, med alt sitt tempo og gjøremål. Magasiner skal produseres, tekst skrives og godkjennes. Korrektur osv osv osv... Messetur klargjøres, og ja.... nevnte jeg at helgen er over? :) 


 

Ha ein fin mandag ! 

Syglede i Gamlebutikken

 • 27.01.2017 kl. 14:54

Hva skal man si? Selv om man er litt engstelig, når det lille flyet skal ta av (jeg har ikke sett så små fly siden jeg var i Nicaragua :-p ) så er det overveldende å komme utav flyet. Fantastisk landskap, høye fjell og alt annet man har flyttet fra, når man ankommer Sørlandet. En kort kjøretur fra flyplassen, tar en til Volda - en nydelige lite sted (er det lov å kalle det lite?) med koselig sentrum. 

I Spinneriet kjøpesenter ligger fokuset for denne helgen. Syglede.com, Gamlebutikken AS. En butikk med ALT mulig. Garn, hobby, stoffer, skredder, interiør, karameller - er du i nærheten bør du ta deg en tur. Her skal jeg holde kurs i helgen, Scanncut står i fokus - som forrige helg i Lillestrøm, og helgen før der igjen i Bergen. Når jeg tenker meg om, har det vel handlet mye om Scanncut i det siste :-p 

Det er sjelden jeg kjøper noe når jeg reiser rundt. Stort sett blir jeg god og mett, veldig god og mett når jeg er på jobb. Og med litt for enkel tilgang til godsaker via Erik og Jydsk Stoflager - blir det til, at lite frister.l Men jeg må innrømme en sak... her er det mye fint. Som mange har fått med seg, så har Syglede overtatt varelageret til Sydilla. For oss som har "vært på kjøret" en stund, er det mye kjente stoffer, og mye ligger allerede som isolasjon i huset. Men, for dere som er "nye i gamet" og ikke fullt så avhengig enda, at alt er old news - dere vil finne mye fint her!

I tillegg selger Syglede en del ferdige produkter, fra flere hobbyglade damer rundt lokalt. Slik digger jeg ! Samarbeid, og ikke minst å løfte frem hverandre - skaper et godt miljø. Det er viktig med mangfold og ikke minst inspirasjon, for at håndarbeidsgleden skal spre seg. 

Flott og variert utvalg, gjør at butikken blir spesiell. Mange av tingene jeg finner her, er ting jeg selv har handlet tidligere. Clays, elsker ungene, treleker, mummi - det er en liten godtebutikk, for både liten og stor. Tidligere har dere sett at jeg har brukt en del knapper fra Snella og Petronella. Et fint utvalg fra de, finner du hos Syglede med. Nydelige porselensknapper med motiver og knapper. Disse har vært en av mine favoritter i mange år. Når Lille var liten, hadde hun en Kullaloo kanin. Den ene mistet vi (da føler meg seg skikkelig velykket som foreldre) og det var stor sorg. Da vi fikk tak i ny, kjøpte vi to, men det var dessverre den møkkete og illeluktende som var savnet :P Det gir derfor utrolig fine minner (utenom at vi mistet den første :-p ) når jeg ser disse kaninklutene i butikken til Håvard og Caroline :) 

Syglede har skreddere i butikken også, det er noe jeg ikke har sett på mange år. Eneste stedet jeg har sett dette, (siste årene) er i Lillestrøm hos Kenneth. Det er en fantastisk mulighet, som folk burde benytte seg mer av! I dag er ting så billig, at vi lett kaster og kjøper nytt - istedenfor å bruke det til feks redesign. 

Men har du mulighet til å ta vare på ødelagte plagg, så benytt sjansen til å lage noe nytt og spennende. Eller om ting kan repareres, så ta det med til systue og fiks det. Ikke bare for miljøet sin skyld, men det føles faktisk litt ok også, og ikke bare kaste tingene. :) Buksen under, er en bukse sydd i str 3 år - av mediapappas gamle bukse, som var gått i stykker. Moro og gjenbruk ! :)

Er du i området, ta deg en tur innom Syglede :) 

 

 

// INNEHOLDER REKLAME OG LENKER //


 

En usynlig glede?

 • 26.01.2017 kl. 21:49

Jeg elsker pakker i posten, det kan jeg gjenta til det kjedsommelige! Om de inneholder stoff, garn, tilbehør... har ikke noe å si. Jeg er akkurat lik ungene, i det jeg ser gavepapir eller postemballasje :-p 

I går hentet jeg en søt liten pakke på postkontoret. Den var ikke mindre søt når postpakken ble åpnet. Lille som elsker små bokser ++ kommer til å ta eierskap i denne. 

I boksen ligger en test. Deodorant, som lover usynlig bruk, i sort og hvitt tøy. Her er hva produsenten skriver om den: 

 • NIVEA INVISIBLE FOR BLACK AND WHITE DEODORANT er den første deodoranten med 48 timer antiperspirant beskyttelse som ikke etterlater hvite merker på mørke klær. Samtidig unngår den også gule flekker på lyst tøy. Svart holder seg svart, og hvitt holder seg hvitt lengre, slik at favorittklærne dine holder seg godt ? og du kan nyte livet med pålitelig beskyttelse.

  • Naturlig og elegant duft
  • Uten alkohol og fargestoffer
  • Dermatologisk testet og godkjent

   

  SLIK VIRKER DEN

  • Reduserer gule flekker på hvite klær
  • Minimerer hvite deodorantflekker på hvite klær
  • 48-timers antiperspirant beskyttelse

 

Så nå blir det spennende å teste. Jeg bruker mye sort og hvitt tøy, og marerittet er jo gule eller hvite flekker i tøyet. Så tja... denne får kanskje bli med i kofferten i morgen, når jeg reiser til Volda? :)  

Ingredienser: 

 • Aqua
  Aluminum Chlorohydrate
  Isoceteth-20
  Paraffinum Liquidum
  Butylene Glycol
  Glyceryl Isostearate
  Laureth-7 Citrate
  Palmitamidopropyltrimonium Chloride
  Propylene Glycol
  PEG-150 Distearate
  Linalool
  Limonene
  Citronellol
  Butylphenyl Methylpropional
  Benzyl Alcohol
  Alpha-Isomethyl Ionone
  Parfum

 

 

// REKLAME, SPONSET //

Topp 5...

 • 26.01.2017 kl. 14:45

Jeg elsker bøker. Ikke bare håndarbeidsbøker, men også skjønnlitteratur. Noen forfattere har jeg alt av, og bare MÅ ha bøkene i hardcover, i hylla. En av mine desidert største helter, er han som ligger som nr 1 her på listen. Sammen med sikkert, MANGE andre - elsker jeg bøkene til Jo Nesbø. Både Harry Hole, og doktor Proktor er herlige figurer, og historier man blir slukt inn i.

Men så.... 

Altså *litt blygsk* å havne på samme linje som disse, er jo litt kult? :) Dette er oversikt fra bokklubben, over bestselgere akkurat nå. Og jeg er nr 5 der. Jeg digger at så mange koser seg med boken, og at sygleden spres enda mer! Og omtalene som ligger ute, er også positive! Ai laik! 

Elsker du å sy, vil lære, kan, er viderekommen .... så er denne boken noe for deg. Er du en litt større str, så er PLUSS boken noe for deg. Den utkom i 2015 og inneholder masse flotte mønster, hovedsaklig i str 46-56 :) // REKLAME FOR EGEN BOK //

Når man finner DEN rette....

 • 26.01.2017 kl. 10:30

Kjenner du følelsen av å surre rundt og rundt, inn og ut av liten, stor, bred, smal osv osv... Mitt absolutte høyepunkt i et prøverom, må være for et par år siden, da jeg prøvde en kjole. Med hvinende stemme, surret en søt liten pike (ja, de er søte og små, når de er i 18 årene.. :-p ) som helt sikkert spiser mer enn 1 skive ost til dagen, men som ikke ser slik ut - utenfor. I det jeg er ferdig, river hun omtrent gardinen til side og utbryter: Så fiiiiiin! Den kan du jo bruke etterpå også...Etterpå, hva da????? Den kjolen ble ikke med hjem, for å si det slik - OG jeg vurderte 1 skive ost til dagen :-p 

Men, så.. det lyser nå 70% overalt man beveger på seg. 70% er faktisk utrolig bra salg, og når jeg da finner "the one" kjolen på salg - og den ikke er min i str, er det lov å bli litt lei seg? Men, hva gjør man da? Jo man finstuderer hele kjolen, opp ned, bak frem, innsiden ut og drar hjem. Hjem til stofflageret sitt, der man finner omtrent samme stoff - som har ligget som hyllevarmer fra Jydsk Stoflager i noen år, riktig farge glidelås som har ligget i boksen, i påvente av prosjekt - i enda flere år, fórstoff fra... eh.. nitten og pilogbue i sytid, og setter i gang! Resultatet? Det ser du ovenfor, i en meget komfortabel med situasjonen posisjon! Jeg misliker bilder sterkt.... 

Fronten har belegg og splittåpning. Fronten tok jeg målene fra en av kjolemodellene fra boken, det samme med raglansnittet. Snittlinjene midt foran og i sidene, er tilpasset slik kjolen jeg så, var sydd. 

Hva er den sorte snoren? Det er for å klare å få opp glidelåsen alene :p Når man er alene, er glidelås i ryggen noe herk! Noe jeg har funnet ut på reise blant annet, det er en annen "hysterisk" historie... 

Splitt nederst i kjolen, denne gjør at man kan bevege seg i den. Blyantskjørt uten splitt, funker dårlig, sammen med lange steg. 

Front

Disse to har jeg brukt utgangspunkt i overdelen. Detaljer og snittsømmer inspirert fra kjolen jeg ville kjøpe. 


Kjolen er sydd i en tykk variant av Punto Milano, foret med acetatfór

 

Rydd vei, her kommer jeg....

 • 24.01.2017 kl. 21:34

.. med alle mine meninger, påståelser og uenigheter, som er mulige å klore ned på et tastatur eller trykke inn på en telefon. Slik er det med, og for mange. Diskusjoner i kommentarfelt, går hett for seg, enten det heter Sy, strikk eller Nettavisen. 

Det som kanskje er mest tankevekkende, er folks evne til å miste hodet - i det de lar seg engasjere. En nyhet om en dame, som er suspendert på - for å ha twitret om sønnen til Trump, ender i massiv mobbing av damen. Hvorvidt det som ble skrevet er galt eller riktig forsvinner i meninger om skribentens personlighet. Det går så langt at twittreren får beskjed om å si farvel til denne verden. Nå er det slik at denne damen ikke kan lese Nettavisens kommentarfelt, men det er vel like ille for det? Hvorfor ser ikke de som skriver så tastene spruter, at de blir mobbere - i debatten? 

I en sygruppe på Facebook har det i dag gått en stor diskusjon om mønster. Pris, særegenhet, og andre spørsmål. Helt legitime spørsmål, som face to faca kunne vært en saklig, rolig og fin debatt. Men, på Facebook er alt lov. I det debatten blir "personlig" er løpet kjørt. Kommentarene bærer preg av at noen tar seg nær av argumentasjon, og svarene blir deretter. Til tider syns jeg synd på enkelte, for svarene er ganske nedlatende og personlige. 

Hvorfor er det så vanskelig å holde seg til saken? Eller se at svarene er en personlig mening, ikke nødvendigvis fasiten i diskusjonen. 

Kanskje vi skal bli flinkere til å beholde nøytralitet? Bruk hue er det en kampanje som heter, rettet mot barn og unge. Kanskje vi voksne også har litt å lære der? For veien fra å mene noe om mobbing/stygg oppførsel, er tydeligvis kort - til man står på samme siden som det man mener noe om....... 

 

Med hue under poten, og rompa i bind...

 • 24.01.2017 kl. 11:48

Har du kjennskap til Lillebjørn Nilsen sin sang, se alltid lyst på livet? Enkelte dager er nok teksten mer passende, enn andre. Det vil jeg tørre å påstå gjelder for flere enn meg. :) 

Se alltid lyst på livet,
Sa mor og far til meg.
Tro alltid at det beste bare hender deg
Og barnetro er viktig,
Ellers blir det trist.
Så jeg gjetter kryssord med kulepenn,
og er stadig optimist.
Og med hue under armen og armen i bind,
vender jeg livet det annet kinn,
og legger tippelappen inn hver onsdag.

 

Noen av dere husker kanskje innlegget om rotekopp og surrehue der jeg beskriver en helt vanlig dag, med glemte avtaler og alarmer. Jeg kunne nok underholdt dere langt inn i evigheten med lignende historier. Folk som lever tett på meg/oss, ler godt og ofte av hverdagshendelsene rundt oss. I en hverdag der dagene handler i overvekt av avtaler, tight tidskjema og den berømte tidsklemma, er det lett å glemme ting. Det er lett å surre i sted, i sin egen overbevisende kalender - som ikke alltid er like oppdatert - til andres store forlystelse. 

Men i dag... i dag gikk det meste etter planen! Alarmen gikk kl 07, opp og hopp. Jentene var klare på tida, Medium var allerede på bussen og alt gikk på skinner. Med kaffe i magen, ble bilene varmet opp - mediapappa fikk barn og pusekatt i bilen og vi var på vei. Ja.. pusekatten, Milo ble også med. Han skal nemlig til dyrlegen. 

Jeg er elendig med avtaler, som dere vet - roter jeg, blander, mikser og alle andre synonymer for å ikke møte opp, eller komme for sent. Men noen ganger er jeg så redd for å glemme avtaler, at jeg går å grubler meg ihjel. Dette er en slik.. jeg har vært så redd for å rote det til, at jeg til og med husket å sette varsel på hendelsen - i kalenderen!. 

Så etter at bilen var levert på Nissan, (den lyste og sang som et juletre) møtte jeg mediapappa utenfor Agder Dyreklinikk. Storfornøyd med meg selv, surret jeg og Milo inn og ventet. Milo mjauet og jeg trøster. Hadde avtalen vært i går, hadde de ringt - noe de ikke gjorde, og dermed bekrefter at jeg har kontroll. For en gang skyld. Så når pusen foran oss i køen, blir tatt i mot og det er vår tur, begynner jeg å skravle.. 

For en gang skyld har jeg ikke glemt avtalen, måtte flytte den, dobbelbooket dagen eller eller eller......jeg er egentlig litt imponert over meg selv...(med humor i stemmen) 

Mayliss på klinikken flirer og skriver noe veldig på dataen, noe jeg tar som en stille og høflig bekreftelse. Rotehue klarte det! 

Helt til.... 

"*ler* Joda, dere er forsåvidt ute i god tid, Milo har time i morgen han...... " Er det mulig? Heldigvis ryddet de plass til han likevel. Så... jeg kom i det minste ikke for sent for en gang skyld? 

"On the top of the world?"

 • 19.01.2017 kl. 12:00

Nå er det jo slik at reklame på nettsider, tilpasses til hva du er interessert i. Siden vi overvåkes (som noen venner av meg vil kalle det) 24/7, vet google akkurat hva den skal tilby. MEN! Uansett, om jeg er litt over middels interessert i min egen bok, er det jo morsomt å se den på toppen av Tv2. Så om man ikke er på toppen av verden, er man iallfall på toppen av en nettside - i min nettleser. Jeg velger å ignorer alle google-søke-fakta, og nyter øyeblikket... :-p (som var i går.. hehe) 

 

Sitter på do å driter.....

 • 19.01.2017 kl. 07:51

Vi lever i et informasjonssamfunn, der nyhets- og mediakanaler tar godt ansvar for å få fortelle oss, hvem som har sagt hva, hvem som har hatt sex med hvem, og hvem som er sur for hva og hvilken Facebookstatus som er hot or not i dag... Jeg husker for noen år siden da man skilte på typisk Se&Hør artikler, og aviser. I dag, flyter alt om hverandre. Og midt i alle hyttedrømmer, realitydrømmer, skilsmisser, ekteskap, engleprat og "jeg føler meg utstøtt fra showet"... har man hverdagsdrama.... 

Trangen til å dele alt med verden øker på. Lysten til å fremstå som facebookkjendis, ser ut til å øke i takt med Nettavisens delinger om alenemødre og realityshow. Siden Facebook kom, har jeg følelsen av at jeg er kommet mye nærmere venner og bekjente - både friviliig og ufrivillig. Til tider vet jeg faktisk hvor hunden til X bæsja i morges, og hvor mange ganger babyen til Y har fått ny bleie. Og la oss ikke glemme, den mest dekkende oppdateringen av de alle:  "#denfølelsen"...... Prikk prikk prikk.... 

Jeg lo godt da jeg så en oppdatering for en tid tilbake, "sitter på do å driter". Automatisk tok jeg det som en spøk. I det jeg forstod at det ikke var det, ble jeg litt usikker på om jeg skulle le mer, eller gråte litt.... 

For en tid tilbake skrev jeg et  innlegg, med følgende liste i  - den passer forsåvidt godt enda:

Ved å sjekke innom FB et par ganger til dagen, sørger den online vennskapspasseren på, at jeg feks vet:

 • Hun som giftet seg med Mr Dreamy (dengang) i B-klassen, er nå singel, og var såååååå bakfull, på en onsdag
 • Middagen til Mr. A bestod av grandiosa i går
 • Mensen til Frk B er 4 dager for tidlig ute
 • Familie C, har fått lus
 • At D ikke har fått sex fra E på minst  5 dager
 • Bikkja til F dreit i hagen til G
 • H er fortsatt stormende forelska i sin kone, og det er aldri noe negativt i det hjemmet
 • I er alltid stolt over barna sine, som aldri har gjort noe galt
 • J har brent årsavgifta, fordi han er lei av at staten skal ha pengene hans
 • K gir beskjed om at hele verden kan ryke til hel****  og at dama ´kan gå samme veien 
 • At L spiste et eple til lunsj
 • M har hatt løs avføring
 • N brukte alt for mye penger på netthandelen, og derfor tar O hevn og bruker like mye på sko
 • P er opptatt med å chille
 • Q vil gjerne kjøre pirattaxi i kveld, R er med som kompis, tilfelle politiet er ute
 • S er tagget av T, som oppdaterer at de er på fest
 • U føler seg opprørt....
 • V vil ikke...... 
 • W støtter og liker V sin staus....
 • X liker ikke.... 
 • Frk Y har prøvd seg på Mr A, som fortsatt ikke har oppdatert annet enn grandiosaen 
 • Z er blitt eksen til X 
 • Æ endret status til "komplisert" 
 • Ø lurer på om noen andre har hatt #den følelsen ...
 • Å melder seg utav Facebook 

 

Vi både underholder og "hever" oss på sosiale medier. Facebook , blogger, twitter, instagram. Er det slik at vi gjerne VIL fortelle alt, og alle VIL vite? Eller er det slik at folk egentlig ikke vil vite, men vi vil så gjerne fortelle? ;) Alt går via Facebook i dag, markedsføring, oppdateringer, forum/blogger - alt "live" går over til FB. På en måte er det jo bedre enn blogg/hjemmesiden, siden ting forsvinner "nedover" i feeden - mens i en blogg/web scroller man direkte til de evnt skadene. Det er jo ikke kun en myte, at smarttelefon kan gi verre fylleangst enn noe annet, selv når man ikke har drukket en dråpe alkohol.

Mange legger ukritisk ut om sine barns flaue hendelser og opplevelser på nett. Bilder og morsom tilhørende tekst, av gråtende barn - stående midt i melpølen, eller et vått "uhell" foran kjøleskapet midt på natten. Hva vil barna syns om det, når de er 16 og finner seg selv via en søkemotor? Er vi for ukritiske? Uten å gå nærmere inn på det, tror jeg alle kan være enige i, at ja - noen er det. Vi blir opplært til at ingen bilder skal postes på FB eller andre sosiale medier som er krenkende eller uten samtykke fra andre - men hva gjelder da for barna? Blir de sett på som vår eiendel, som vi ukritisk kan poste ut? Store bloggere som lever av sine barn på nett - er ikke det (satt på spissen) å selge sine barn? Men det er slik vi vil ha det... om man følger lesertallene... ? 

Men uansett, så redder ofte FB dagen - men mange lattermilde oppdateringer... 

 

PS. Oppdateringene er tatt utav hodet mitt, det er ikke slik at vennelisten min reellt så slik ut i dag :.-) 

 

#tanker #blogg #blogging #mamma #mammablogg #hverdag #facebook #foreldre #skepsis #sosiale medier

Spyl katta i do..

 • 18.01.2017 kl. 09:25

Ikke spyl katten ned i do, er kanskje noe småbarnsforeldre, på et eller annet tidspunkt har sagt. Når katten henger og vakler over kanten på do og så gjerne vil leke eller drikke av skåla - skal det mye viljestyrke til, i en liten kropp for å ikke vippe pusen over kanten. Normalt er det barna som vil vippe pus over kanten, i morges var det meg... 

Etter først å ha sloss om plass ved vasken, for å få pusse tenna uten at pusens ørevoks skal skylle ut... for så å bane vei forbi til dusjen der pus skal rulle seg i vannet.... for så å forsøke og gå på do uten å måtte vippe bort en nysgjerrig katt, x antall ganger ... for så å avslutte med at dusjristen løftes av x ganger x ganger.... får man lyst å spyle katta i do...der han står å forsøker og løfte lokket, for så å stikke hue inn.

Joda, pusen kan stenges ute. Men den "lydløse" pusen vår, har lyd innimellom, og når ingen andre har stått opp enda - frister det lite med morgensang på gangen. Malingen på døra, har også best av at Milo er innenfor. 

Spyl den ned med vann sier noen. Katter redd for vann... ikke denne... 

Å sette dusjstråla på han, er å servere den stripeprikkete hårballen rene SPAet. Opp på to, maler, for så å rulle seg rundt i vannet etterpå. Smelle med dolokket for å uttrykke at den kan klemme seg, eller er skummel og lager lyd ; får katten til å se dumt på deg, og man tar seg i, å føle seg litt teit egentlig. :-p Så da ender det opp med at selv om man har vært smart, og stått opp i god tid før de andre - for å få badet for seg selv, sloss jeg om plassen likevel.

Men så skal det sies.... han er ren og pen i ørene i dag, lukter godt etter å stilt seg midt i stråla for parfymen, og ikke minst; han har en pen og dekket pels under en stripe mineralpudder - som han på død og liv skulle klasse i og tørke i sitt eget kinn.. :-p 

Ha en fin dag ! 

 

Rhinestone - YouTube

 • 18.01.2017 kl. 07:21 
Denne tutorialen har et eget blogginnlegg HER. Videoen viser hvordan du bruker rhinestonemotivene i Scanncutcanvas, samt hvordan enkelt lage de selv. Videre foklarer jeg egentlig bare, steg for steg gjennom bildeforklaringen. Det er ment som en hjelp til tutorialen :) Lykke til ! 


 
 

 

Rotekopp, surrehue og en dose virrevapp

 • 17.01.2017 kl. 12:21

Det finnes liksom knapt noe mer passende overskrift til denne kroppen her, av og til. Jeg leter alltid etter noe, og da mener jeg ALLTID. Mobil, nøkler, lommebok, papirer, ipad, pc, mønster, bøker, blader, meg selv.... 

Jeg har siden Desember, lett etter brillene mine. 2 andre par, 1 som er i stykker og 1 som er feil styrke i - de finner vi. Men de "nye"... borte vekk! Og da mener jeg borte vekk. Sist noe var slik borte vekk, fant jeg det igjen 7 mnd etterpå, når jeg hadde gått til anskaffelse av nytt. Så det er mulig brillene dukker opp igjen nå? Brillene ble brukt på tvstua, og lagt (selvfølgelig) løst ved siden av huset sitt, en kveld. Vips borte. Ikke i juleeska, som stod under, ikke på gulvet, ikke under sofaen, ikke ikke ikke... grrrr....Så nå har jeg brukt "dårlige" briller i 1 måned, og innså i dag at jeg måtte få tak i nye. 

Som sagt så gjort.... Men veien dit... 

Klokken 14 i går, bestilte jeg optikertime - på nett. 14.10 husker jeg at jeg tenkte: må huske å legge timen inn i kalenderen... Litt senere på dagen: det var noe jeg ikke skulle glemme..... Kl 23...: det er noe jeg skal i morgen, kommer ikke på det. Jeg undrer på om jeg fikk en mail om noe.... OPTIKEREN! Kl 08 i morges og alarmen går fra kalenderen: Optikertime kl 09. Ah.... stemmer, det hadde jeg glemt..... 

Er det mulig? 

Jeg kommer meg tidsnok til optikeren, kjører inn i p-huset og er nokså fornøyd med meg selv. Husket timen, (nesten) kom i tide og på vei utav bilen....Hvor er lommeboka? ..... hjemme...... 

Nå i helgen var jeg i Bergen. Mediapappa er superflink å legge inn i kalenderen, jeg er sånn: må huske å legge det inn etterpå. For noen måneder siden/uker, ble det kjøpt billetter til et show, her i byen på lørdagen. Jeg sjekket kalenderen, og nei - mediapappa har ikke lagt inn noe, perfekt. Vi skal på show. Men det var liksom noe..... jeg hadde følelsen av at jeg hadde glemt.....onsdag forrige uke: Oi... Jeg har glemt å legge inn i kalenderen... jeg er ikke hjemme i helgen, jeg er jo i Bergen....

Og slik kan jeg holde på inn i evigheten. :-p Noen som kjenner seg igjen? Hue er så fullt, at så fort noe nytt kommer inn, så faller noe annet ut. Og jeg har konstant følelse av å ha glemt noe, ja det er det mange som har. Men i mitt tilfelle, så er det som regel tilfellet.... :-p Alt må inn i google calender...:) 

Jeg er en sånn distre person, som kan reise meg opp for å gå på do. På veien til do (snakk om 6 m fra sofa til trappa, og 2 m derfra og inn dodøra) passer jeg kjøkken, og svinger innom for å kaste noe (feks) Når søpla er lagt der den hører til, slentrer jeg bort til kjøleskapet, og åpner. Er jeg sulten? Nei.... tørst? Nei.. hva var det jeg skulle? Slik kan jeg stå en liten stund.... Jeg måtte på do..... løp.... 

Noen vil kalle det sjarmerende, andre slitsomt, jeg? Jeg glemmer hva jeg egentlig tenkte å kalle det........ :p 

I går kom Adams matkasse. Det blir spennende å se hva som kommer utav dette prosjektet. Nå gjelder det bare å huske, at man har handlet kassen og ikke skal handle middag, senere i dag... :) 

 

Tankevekkende kutting..

 • 15.01.2017 kl. 19:51

Bilde: Aud- Irene Rønning

 

Å reise et sted er alltid spennende. Nå er det ikke første gangen jeg er i Bergen - men det er første gangen jeg har holdt Scanncutkurs. Normalt holder jeg ikke kurs. Hovedårsaken er rett og slett tiden. Tiden det tar å reise bort, forberede og avholde kurset. Men, det er utrolig koselig å møte mennesker og ikke minst, se forskjeller og lære ulike personligheter å kjenne. Damene har kuttet i vinyl og applikasjoner, lekt med Scanncutcanvas ++ og det er så moro å høre glade sukk underveis! :D 

25 damer, det sier seg selv at det er forskjeller ute å går. Men ved ettertanke, er det kanskje det som gjør kurs så morsomt. Jeg har ved flere anledninger beundret Bodil, som holder BH-kursene. For en tålmodighet og omsorg hun viser! Hun er liksom de to strekene under svaret, på hvorfor jeg ikke har lyst å drive med kursvirksomhet på fast basis. Med en tålmodighet som en amøbe, og lunte på størrelse med en maur - føler jeg at normalt, er ikke dette jeg passer best til. 

Men så overrasker man seg selv litt, innimellom. For det er noe med å møte nye mennesker, drive med noe man brenner litt for og syns er moro. Da blir plutselig tålmodigheten litt mer enn encellet og lunta litt videreutviklet. Samtidig er det jo helt klart at tilbakemeldinger, som er positive gir mye. Jeg er direkte, og læremåten min er nok et speil av personligheten. Ikke så mye dikkedarier, men effektivt og så tar man small talken etterpå :p Og heldigvis, så det ut til å passe de fleste nå i helgen. :) 

Tusen takk til alle damene i Bergen. Det har vært fantastisk å møte dere! Jeg håper kreativiteten blomstrer rundt om, og masse fine bilder dukker opp på FB etterhvert :) 

Nå er det bena høyt, etter en rolig flytur med lydbok og strikketøy. Ingen dunket meg i siden denne gangen, for å fortelle meg tusen ting. Det er  noe av det verste jeg vet.. hehe. De ser jeg sitter med hodetelefoner, og bare måååå prate. :p Asosial? Jeg? Bare litt, innimellom....... :-p 


Vakre Drange

 • 15.01.2017 kl. 12:01

Litt utenfor Os ligger Drange. Stedet der jeg har vært så heldig å drikke morgenkaffen 2 dager nå. Nydelig sted, med flott utsikt og snø (?)

Kurset i Bergen ble en kjempesuksess og 25 koselige damer  kom og deltok. Helt super gjeng. 😀

Bergen next

 • 13.01.2017 kl. 10:26

Oversvømt Bryggen, flomvarsel, stomvarsel = velkommen til Vestlandet. Jo takk. Jeg forlater sol, kaldt men fint vær og rim på bakken. Helgen skal tilbringes hos Tonje Brodering/Sysiden, på Kalandseide utenfor Bergen. Scanncut står i fokus og det blir moro å se hvem som kommer. Det skal være 3 kurs, så det blir en full helg. Regn, regn, regn er det som er forbundet med Bergen - men jeg har faktisk hatt noen finer dager der oppe også :-p 

Widerø flyr "lekefly" opp. De bittesmå flyene er ikke videre behagelige å sitte i, med mye vind - men, man kommer dit man skal (forhåpentligvis) Det er litt vittig, for når SAS og Norwegian sine fly nå er lettet er det 2 timer til neste innenlandsflyvning her fra Kjevik. Vi er noen få stykker, maks 20 som sitter igjen i avgangshallen, hele hallen.. :p Jeg satser på at helgen blir mer som de minnene under, enn over.. :) DNG

Håper du får en fin fredag! 


// INNEHOLDER LENKER //

Kalle kanin vil ha kalde kaffi....

 • 12.01.2017 kl. 20:27

Kalle kanin vil ha kalde kaffi... ett utrykk guttene med sin vestlandskpregede dialekt, hadde det mye moro med mediapappa - da de var yngre. Det er ikke godt for med østlandskaner, så si flat L og få riktig lyd på. Uttrykket er fra en barnevits, om en innpåsliten kanin som vil ha kald kaffe - mange dager på rad spør han etter det. Når endelig de sier ja, spør kaninen kan du varma den for meg? Hysterisk morsomt når du er liten.. :) 

Knøtta ville så gjerne ha dress hun også, med noen flere krav til motivet. Å feste vinyl på fleece gir ikke det peneste resultatet :( Det "knudrete" underlaget, viser gjennom vinylen, og man må være forsiktig med varmen. 

Men det ble en dress til slutt. Og denne gangen... denne gangen er det materialer kun fra eget lager ! :) Stoffet ble kjøpt på en impulstur til Sverige, på Skroten, og vinylen er fra Vinylhobby.no 

 

// Inneholder reklame //

 

1 kr her og 1 der....

 • 12.01.2017 kl. 14:39

1 kr her og 1 kr der, ender ofte opp med å bli litt. I dette tilfellet ble det også en fin liten sum. Lille gav fra seg Julekalenderboksen fra 3klasse ved Sandnes Skole, siden Knøtta valgte å bli hjemme. 1007,- var det faktisk i denne boksen! Alt samlet inn på klassetrinnets juleavslutning. Fantastisk? Det viser bare, hvor fort det blir en pen sum av mange små bidrag. 

Og som takk, fikk 3klasse bevis/diplom på støtten de gav. Det var en stolt knøtta som drog med Diplom i sekken, som skulle overleveres til klassen! Lille står her med årets kampanjemateriell, siden Sandnes Skole skal ha Jenteaksjonen som årets aksjon. Både jeg og jentene er stolte over at skolen engasjerer seg så mye!  

Gotta Catch'Em All

 • 12.01.2017 kl. 10:21

Guuuul! Pikachu er temmelig gul, noe jeg følte litt på når jeg lagde denne. Det er ikke den fargen jeg går for først liksom.. :p Men, jeg lovet dyrt og hellig at jeg skulle sy onepiecen til Lille, før jeg reiste på jobb/kurs i helgen. Men følelsen når man innser at man ikke rekker det, er ikke særlig god. Dermed ble det natteproduksjon. Klokken 03.30 gikk jeg å la meg. Med en stk Pikachu ferdig! 

Stoffet er fleece fra Stoff og Stil, og mønsteret er tilpasset drakt fra Alt om Håndarbeide, Symagasinet. Trykket er laget i Scanncutcanvas og skjært ut med vinyl fra Vinylhobby.

Det var en stk fornøyd snuppe som drog avgårde til skolen i dag :) 

// INNEHOLDER LENKER - REKLAME //  

 

Sokkedansen

 • 11.01.2017 kl. 23:00

wae1ZBmBRCE
 
Altså singellivet kan være aldri så hardt. Det er ikke for ingenting man spjåker seg opp og drar på byen, i håp om å finne den rette. I kveld er det nettopp det, 2 single sokker har gjort. De har vært innom rommet til Lille, og fått en skikkelig makeover! Og resultatet? Det må jo bare bli et par??!? :-p 

Kreative barn er så herlig.. :) 

Hvordan "jukse" bort detaljer i Scanncutcanvas

 • 11.01.2017 kl. 13:33

Det er en del som spør om man kan "viske" bort detaljer i SNC canvas. Om man tenker på funksjonen som man har feks i bilderedigeringsprg eller photoshop ++ - så er svaret nei. Men! Man kan "jukse" det til. Det krever litt mer klikk enn feks i PS, men for all del, det funker! :) 

Velg bildet du skal ha, fyll det med farge. Det vil gjøre jobben mye enklere for deg. Du har mye bedre kontroll på detaljene ved å fylle i farge. Gå til basic og velg den formen du vil ha. Jeg bruker oval, fordi da kan jeg bruke både hjørnene og de rette områdene. 

Hold inne shiftknappen og velg begge elementene. Så høyreklikker du, og velger remove overlapped. Du kan enten gjøre det slik eller markere med å holde shift, og gå til menyen. 

Det er det samme her. Du velger remove overlapped og det som skjer da, er at alt som er under figuren din, vil forsvinne. 

Du må gjenta prosessen for hver detalj. Det vil være raskest å bruke hurtigtaster eller høyreklikk :) 

Når alle detaljene du vil ha er borte, velger du figuren din igjen og trykker deleteknappen. Du er nå ferdig. Nå er vi ferdig, og har frarøvet pusen garnnøstet :) 

Fremgangsmåten finner du også på YouTube

rsQxVoM5RHw 

Vulkan - Oslo here we are

 • 08.01.2017 kl. 18:36

Urbant - et ord som passer utrolig godt for Vulkan området. Akers elva, er kanskje det som bryter hele bilde, på en kul måte. Sist jeg var her i området, var på NRKs symesterskap. De har "stresstestene" ikke langt fra her. 

Jeg og Lille er godt innlosjert på Scandic Vulkan - et flott hotell, på toppen av Vulkan området. Flott utsikt ned mot Mathallen og det urbane, fantastiske området. Har du ikke vært her, bør du ta deg en tur. Det er enkelt å komme hit med bil, og god parkeringsmulighet. 

Jeg og Lille skal snart ut å spise, og Lille har bestemt (etter x antall Pokemons) at det blir Mathallen. (Jeg må innrømme at jeg ikke motsetter meg det noe veldig!)  Det blir spennende å se hva hun velger. Vulkan område er proppet med steder, som ikke passer seg for en 10 åring å gå, på kveldstid - men fantastisk om man er uten barn. Spisesteder og barer, ligger på rad og rekke. Vi fant til og med noen søndagsåpne butikker i Vulkan senteret, om på samme måte som Grünerløkka - lager liv og bryter loven på kuleste vis :-p 

En liten sving innom Mathallen, i Pokemon jakten endte med is. Paradis, innerst i hallen (alt etter hvilken ende du kommer da...) har fantastisk is. Lille fikk minner fra Spania, av isen.. :) 

En kaffe og crepe, fikk vi også lurt oss til. Rett ved phuset ligger La Crépe D'Elene. Fantastisk lite, og sjarmerende sted, med veldig gode crepe! Originalt og tøft innredet og tydeligvis populært, for det var mange der :) 

Koselig med litt jentetid. Knøtta er hjemme og koser seg med mediapappa. Ingenting er som stille søndag med kos, og bare slantre rundt der man har lyst. :)  

Minner i en boks...

 • 08.01.2017 kl. 11:18
Kan man kalle det for det, når man sorterer flere titallstusen bilder - som har ligget i en mappe/boks på nettet? Det er ikke bare minnene som er rare å se over, men også teknologien bildene er tatt med. På bildenavnet kan jeg se om bildene er tatt med mobil eller kamera. Dette bilde, fra terrassen vår i Lillehammer - er tatt med mobil. Ikke verdens beste. Den spede iPhone første generasjonstid. Ikke det hotteste på kamerafronten i dag, men den gang.. oh. Da var det bra da ! :D 

Det fine med Lillehammer er at det tørt. Stort sett tørre vintre, med mye snø og sol - og tørre somre med mye varme. Det, sammen med en 10 meter bred markise. som dekket hele terrassen gav mange fine sommerkvelder. Symaskiner, stoffer +++ ble dratt ut, og jeg hadde mange fine timer med kreativitet her ute. 

For første gang var i Lillehammer, som hel familie igjen - mai i år. En veldig rar opplevelse, og ikke minst for oss voksne og medium. Jentene husker ikke så mye fra den tiden, i og med at vi flyttet i 09 - men for oss andre, var det mye minner som strømmet på. Det å treffe igjen venner, som man ikke har sett på flere år - var fantastisk. Sitte på samme sted å spise, pub å ta en øl - som man gjorde i "gamle dager", deilig nostalgisk :) 

Men nå pakkes bagen, og jeg skal på jobb i morgen. Plan Norge og Gyldendal står på timeplanen, og denne gangen har jeg med meg selskap! Lille skal være med østover. Egentlig skulle begge jentene være med, men å være 8 år - og velge mellom tur eller svømming på skolen, ble faktisk litt vanskelig :D Så da pakker jeg og Lille oss avgårde. 

Jeg driver fortsatt  å arbeider med forumene, men akkurat nå er man i en fase der man ikke kan gjøre stort annet - enn å krysse fingrene og håpe at alt går bra. Endeløse (føles slik) GB med vedlegg, skal inn i databasen. Frem til det er gjort er det bare å vente, til den siste store jobben kan påbegynnes. 

 

Ha en flott søndag!  

Tøffe Tøflus vinner...

 • 07.01.2017 kl. 12:46

Når man snakker om bistand, innsamlinger, støttegrupper +++ hører man ofte det nytter jo ikke. Er det sant? Kanskje for noen, men ikke alle. I sammenhenger der jeg har snakket om PLAN, har jeg av og til tenkt; folk er så negative. Om man setter seg ned å venter på døden, så kommer den, fortere enn du aner. Om du er innstilt å leve frem til dagen du dør - kommer den senere... nei den gjør kanskje ikke det. Men opplevelsen av at den kommer senere vil være der, fordi du har brukt tiden og levd, frem til den dagen kommer. 

For en stund siden donerte jeg en kjole til "To små i Haugesund som trenger din hjelp". De to jentene tapte i Tingretten, og UNE hadde retten til å sende de ut av landet. Født og oppvokst her, mente Tingretten at barnas beste, var å bli sendt til et land og en skjebne de ikke kjenner. 

Husker du tøffe Tøflus og hans snurr film? Når det gjelder saker som Hawjin og Nawjin, undres jeg over hva Tingretten mener er Barns beste - og at ikke tøffe Tøflus, stod mer i fokus.

Husker du feks: 

Artikkel 6 ? Retten til liv

1. Partene erkjenner at hvert barn har en iboende rett til livet.

2. Partene skal så langt det er mulig sikre at barnet overlever og vokser opp.

Artikkel 8 -Bevaring av identitet

2. Dersom et barn ulovlig blir fratatt sin identitet helt eller delvis, skal partene yte egnet bistand og beskyttelse med henblikk på hurtig gjenoppretting av hans eller hennes identitet.

Artikkel 12 Barnets rett til å gi uttrykk for sin mening

1. Partene skal garantere et barn som er i stand til å gjøre danne seg egne synspunkter, retten til fritt å gi uttrykk for disse synspunkter i alle forhold som vedrører barnet, og tillegge barnets synspunkter behørig vekt i samsvar med dets alder og modenhet.

2. For dette formål skal barnet særlig gis anledning til å bli hørt i enhver rettslig og administrativ saksbehandling som angår barnet, enten direkte eller gjennom en representant eller et egnet organ, på en måte som er i samsvar med saksbehandlingsreglene i nasjonal rett.

Artikkel 37 Tortur/døsstraff

Partene skal sikre at:

a) intet barn utsettes for tortur eller annen grusom, umenneskelig eller nedverdigende behandling eller straff. Verken dødsstraff eller livsvarig fengsel uten mulighet til løslatelse skal idømmes for lovovertredelser begått av personer under 18 år,

b) intet barn ulovlig eller vilkårlig berøves sin frihet. Pågripelse, frihetsberøvelse eller fengsling av et barn skal skje på lovlig måte og skal bare benyttes som en siste utvei og for et kortest mulig tidsrom,

 

Har du tenkt over definisjonen av å bli frarøvet sin frihet? Eller nedverdigende behandling eller straff? Barn som er født i Norge, som ikke er kjent med tradisjoner, kultur, skikker eller regler i det landet de evnt kan sendes til - som jente/kvinne - på hvilken måte frarøves de ikke retten til frihet eller nedverdigende behandling eller straff? 

I mange år har vi hatt pågående saker, der vi har utsendelsesbegjæring på mennesker, som staten mener er en fare for rikets sikkerhet. Disse får "likevel lov å bli", fordi det er en fare for deres sikkerhet, ved å sende de ut. Hvorfor er vi mindre bekymret for barna? Hvorfor kjemper Staten og organisasjonene i ene øyeblikket for barns rettigheter, og ikke minst jenters sikkerhet - og i neste øyeblikk skal vi sende de ut, og rett inn i "løvens hule"? Jeg finner ingen logikk i det. 

Men hva hjelper det, om vi ikke står opp mot disse urettferdighetene?

Hjelper det å samle inn penger, støtte, være medlem, være fadder, gå i demonstrasjon - ja bry seg? Klart det gjør! Men, nei, man redder ikke verden over natten, og nei, man redder ikke hele verden i vår levetid heller. Men, man redder noen. 

De to jentene som trengte hjelp, fikk i går svar på sin ankesak. De vant. De ble trodd, og lagmannsretten har bestemt at Tingrettens dom ikke får stå. Det har nyttet. De har stått på, og det har vært med resultat.

Selv om disse to nå må vente på om staten anker, så kan de feire denne runden. Selv om det er andre som vil få avslag i morgen, har disse to, akkurat nå vunnet retten til å bli. Selv om UNE må lage nytt vedtak, som kan være negativt - har de håpet om et positivt vedtak. 

Det handler om å bry seg. Det handler om å omfavne de situasjonene som man ser nytter, og som gir håp til andre. Det handler om at det nytter ikke, og lukke øynene for elendigheten rundt oss. Det handler om at vi har det ikke bedre, om vi lar være å tenke på andres elendighet. Det handler om at kunnskap er makt, og ved å bry seg, og åpne øynene for verden rundt oss - kan vi være med å spre kunnskap og endre verden for noen man er glad i. 

 Skjermdump fra Haugsund Avis, Artikkellink

 

Gratulerer så mye til Hawjin og Nawjin, og ikke minst også foreldrene. Gratulerer til støttegruppen, og alle de som har engasjert seg og støttet med både gode ord og økonomisk. Og ikke minst, gratulerer og takk til de som gav jentene håpet tilbake, om å forbli Norske! Retten til å leve i det landet, de på samme måte, som mine jenter - har i sitt hjerte og føler seg hjemme og trygge i! 

I Oktober 2015 brukte jeg et utdrag fra Arnulf Øverland, i innlegg for Jenteaksjonen til Plan Norge. Det er et vers, som jeg mange ganger tenker over, og som jeg oppfordrer alle andre også - til å ta med seg. 

 

Du må ikke sitte trygt i ditt hjem
og si: Det er sørgelig, stakkars dem!
Du må ikke tåle så inderlig vel
den urett som ikke rammer dig selv!

Jeg roper med siste pust av min stemme:
Du har ikke lov til å gå der og glemme!

- Arnulf Øverland -
 

Et langvarig forhold er over..

 • 06.01.2017 kl. 09:07

Et 7 år gammelt forhold, med ups and downs er over. Motgang og medgang, glede, sorg og forbannelse - skal pakkes ned i zip fil og lukkes for godt. i 2007 åpnet jeg sykroken.no, som Norges første, "rene" håndarbeidsforum. I 2009 fulgte Strikkeverden.no etter. I dag er det så liten aktivitet på sistnevnte, at jeg har valgt å lukke det ned. 3600 brukere skal slettes, og over 600 000 innlegg og tråder, skal legges i arkivet. 

Å lukke Masker & Sting AS i 2014 føltes rart. Men å lukke ned Strikkeverden, føles mye rarere. Business er business og føles helt ok. Mens å lukke en "verden" der man har fått og laget relasjoner, opplevd gleder og sorger sammen med andre - og andre mennesker har hatt glede av å logge seg på, er rart. Man lager et samfunn, som bare ved ett klikk - kan lukkes. Men får et forhold til både brukerne og verden man har skapt - et forhold som nå avsluttes. 

Tenk om det var slik i IRL? Ved et klikk, var vi borte. Verden vi kjenner, relasjoner vi har, mål i livet vi har opparbeidet oss - alt er vekk på 2 sekunder. 

Da jeg startet forumene i -07 og -09 var folk fortsatt opptatt av nettvett og personvern. Det var utrolig viktig for mange at forumet var lukket, og det var sjelden man utgav bilder av barn, seg selv eller fakta som sa mye om hvem man var. Facebook har slettet mye av disse tingene. I dag, kjefter man, smeller og skjeller med fullt navn på FB, kommentarfelter +++ man bryr seg ikke om man blir identifisert, fordi det er på nettet. Tidligere var det omvendt. Det var viktigere  og ikke bli identifisert, enn å skjelle og smelle. Brukere som jeg kjenner igjen fra 2008 i forumet, som var overforsiktig - ser jeg i dag igjen, oppføre seg som hodeløse høns i kommentarfelt. Tiden forandrer seg... 

I Sykrokens storhetstid, eller la oss kalle en spade for en spade - før Facebook, var det over 16 000 aktive brukere, på det meste. Det er mange :P  Det var så mange, at vi til og med slettet brukere som ikke hadde vært aktive, på 3 måneder. 3 måneder! Det var på grunn av at brukerne ønsket ikke "kikkere", men at det var aktive medlemmer. De ville "kjenne" alle sammen. Stor kontrast til i dag? :) 

I dag har Sykroken ca 5500 aktive brukere. I dagens standard er det bra. Utenom Kvinneguiden er det få forum som klarer å beholde livets rett. Når jeg ser tilbake på tiden - har Sykroken nesten blitt solgt 3 ganger, nesten lagt ned 1 og er nå igjen - Norges største portal for kun sy og strikk. 

Så helgen her, skal tilbringes foran koder og stæsj. Strikkeverden skal lukkes og Sykroken skal lukkes midlertidig og gjenåpnes helt ny. Så en verden lukkes og "ny" åpnes - det skal bli spennende å se hvordan dette går. 

Håper du får en fin fredag! 

 

Hvordan importere SVG i SNCcanvas

 • 05.01.2017 kl. 20:16

Dette er kjempelett! :) For å finne fine SVG på nettet, søk på SVG files, feks på google. Noen filer er gratis, ganske mange faktisk - og noen koster noen få kroner. Denne filen som jeg viser med her, er kjøpt. Men vær OBS! Selv om jeg har kjøpt filen, fulgte det med noen kommersielle vilkår på den. Så sjekk alltid om filen du kjøper/laster ned, er "lovlig" i forhold til det prosjektet du tenker på. 

Trykk på SVG knappen i Scanncutcanvas, da får du opp ett nytt dialogvindu. Du ser det under her.... 

Velg filen din. Når du kjøper et design, kommer det av og til med flere formater. Som du ser er det flere filformater i mappen, der min ligger. Jeg skal velge den som slutter på .svg 

En SVG fil er som regel ferdig i mange deler. Det vil si at du skal kunne endre små elementer. I motsetning til image tracing, der det vil variere om du får en hel fil eller små elementer. Skal du ha filen som den er, markere du alt og velger group under edit. 

Så kjapt og enkelt er det - du har nå importert en SVG fil i SNCcanvas. Under her, ser du resultatene mine fra SVG filer. Skøytenett, med vinyl fra Vinylhobby.no. 

Denne finner du også på Youtube

PhUwVU1i17Q// INNEHOLDER LENKER, REKLAME // 

Bruke "create offset line" i Scanncutcanvas

 • 05.01.2017 kl. 12:46

Det er mange som ønsker å lage ord, med "bakgrunn". For å få til denne funksjonen, enten over en bokstav eller over en form - er det "create offset line" funksjonen vi skal bruke. Jeg viser her i bloggen, hvordan det ser ut, både med form eller bokstav/tall. Denne fremgangsmåten bruker du både ved HTV eller produktvinyl. Men husk! Speilvend hele prosjektet ved HTV (tekstiler) 

Åpne et nytt dokument i Scanncutcanvas. Her viser jeg med en form. Jeg velger et hjerte og gjør den litt større. 

Så legger jeg i farge, for å ha kontroll på formen - pluss at jeg vil se hvordan det ser ut som et ferdig resultat. 

Så finner jeg fonten jeg vil bruke. Vær obs på at det er ikke alle fontene som fungerer til dette. De aller fleste, men noen av de "løkkeskriftene" kan være problematiske. Den fonten jeg har i bakgrunnen her feks, font i rad 2 i utvalget - vil ikke offsete med mitt lange ord, i den str. Du kan alltid justere til - men jeg valgte å finne en annen font. Marker ordet, og høyreklikk. Velg Create offset line. 

Jeg valgte 0.28, for å få en kraftig bakgrunn. Du kan justere slideren akkurat som du vil. Resten av valgene lar du stå som de er, som standard.

Nå kommer offset over ordet ditt. Ta tak i den grå (eller den fargen du har) ned, slik at du får delt de. Jeg velger å lage skyggen hvit, noe de aller fleste som ønsker dette uttrykket, gjør. 

Høyreklikk på ordet ditt, og velg bring to front. Dette er fordi ordet ditt havnet under offset. Dermed må vi få dette forrest. 

Legg ordet oppå skyggen, og marker ord og skygge/offset. Velg group, slik at de nå henger sammen. Dermed kan du endre str og evnt flytte de to delene, som 1 del. Voila! Du er ferdig! :) 
Denne finner du også tutorial til, å YouTube

VEP-C5SV92k


 

 

Hvordan bruke fonter i Scanncutcanvas

 • 02.01.2017 kl. 14:48

Tidligere har jeg vist hvordan du installerer fonter på datamaskinen din, og hvordan du kan bruke de i SNCcanvas. Nå har Brother kommet med Brother ScanNcut Type converter, noe som gjør jobben enda enklere. MEN! Bruker du ikke pc/mac med Scanncuten din, fungerer ikke dette, da programmet må installeres på en maskin. Gå til www.support.brother.com der finner du support and downloads. Velg din maskin, og finn programmet Brother ScanNcut Type converter. Si deg enig i alle vilkårene (som vi alle aaaalltid leser?) og trykk download. 

Når du nå har fått åpnet programmet (du finner det i nedlastmappen, installer og du er klar! Så får du opp følgende vindu. Her er oversikt over alle fontene dine. OBS! Vær klar over at det ikke vil fungere med alle fonter. En del av fontene jeg har lastet fra nett, inneholder ikke nok data til at programmet leser de riktig. Men de aller fleste går fint. Velg form og størrelse. Velger du for stort, vil du ikke få lov å lagre. Da må du gå ned på fontstr og lagre på ny. 

I Scanncutcanvas velger du SVG knappen, denne er også for FCM format, som er SNC format.  

Velg filen og last inn. Det som er den store fordelen med denne metoden, er at hver enkelt bokstav kommer inn og de kan redigeres. Ved den andre metoden kommer alt inn som et bilde, og det er varierende om du får flere elementer eller ett element å jobbe med. Om du er fornøyd på første forsøk, så velg alle elementene, trykk på grupper, og send det til maskinen din. Voila ! Du er nå ferdig! 

Denne fremgangsmåten kan du også finne på youtube:

_XcLUdr5COM 

Mine første YouTube videoer.. scanncut

 • 02.01.2017 kl. 13:43

lLlau0-Rg3E
Det er litt skummelt å legge ut slike videoer! Det å høre seg selv på lyd, er ikke akkurat min favorittsyssel - men det har vært mange som har spurt om jeg kan lage videoer av tutorialene mine. Tiden strekker ikke til, at at kanalen kommer til å bugne på 2 uker - men jeg skal jevnt og trutt forsøke å oppdatere med nye ting. I første omgang, kommer jeg til å legge ut svært grunnleggende tutorials for Scanncutcanvas :-) 
 


 


 

Diggelig julegave....

 • 01.01.2017 kl. 16:16

Kan man kalle det diggelig? Et uttrykk ungene her har brukt litt, og jeg syns det er litt dekkende for julegaven jeg fikk av Jumbo. Den er allerde godt testet, av både store og små - og det kule er at den er så enkel å betjene, at selv Knøtta og Lille kan bruke den alene. Brødene må slippes nedi litt mot slutten, ellers kan de lett bli brent - om du ikke deler de først. Det står i bruksanvisningen at de skal deles, men jeg skjønner ikke helt hvorfor. Da faller jo pølsa rett gjennom :P Vi har trykket brødene litt flate, og dermed har de passet fint og fått god farge og crunch. 

Maskinen selges på Enklere Liv, og jeg har tidligere kikket på den. Men det er liksom en ting ekstra som tar opp plass, og om man ikke spiser mye pølse - så er den litt vanskelig å forsvare innkjøp av (syns jeg) Men å få den i gave, var supergenialt. Og jeg digger den! Elsker du praktiske duppedingser, og pølser - så er den absolutt kul - og har du plass til en ekstra "lage-ting" på benken, ville jeg ikke nølt.. hehe.. 

Det er moro å få slike gaver, som man egentlig har litt lyst på - men ikke finner en god forklaring på om man egentlig trenger... :-p Og ikke mindre moro å få de av barna! Dere har jo alt , som Jumbo sa, og det er sant. Man lever i et samfunn der man kjøper ting man har lyst på, når man finner de - sjeldnere og sjeldnere sparer vi ønsker til bursdag og jul. Noe som er litt ambivalent i forhold til barna, fordi man sier jo ofte... det kan du ønske deg.... 

Men det er vel slik å vokse opp. Deler av spenning, håp og ønsker forsvinner etterhvert som voksenlivet tar oss. Og jo eldre vi blir, jo vanskligere blir det - for andre å finne ut av, hva vi ikke har kjøpt.... :-)  

smakfull 2017 med gode skoleboller

 • 01.01.2017 kl. 13:59

Her i huset elsker ungene skoleboller, solskinnsboller, skolebrød, vaniljeboller... kjært barn har mange navn! 2017 ble feiret med MENGDER av god mat, godt selskap og usannynlig mange deilige kalorier. Skal man begynne et lettere liv i dag, eller vente et par dager? Vi venter et par dager...

Disse bollene er superluftige og utrolig gode! Du kan lage vaniljekrem selv, eller som jeg ofte gjør - kjøper en ferdig pakke. Mye av hemmeligheten ligger i å holde igjen litt av melet, og la maskinen elte deigen lenge. 

Du trenger:
50 gjær (fersk er best, for søte deiger)
100 gram smør
3,5 dl melk
1 dl sukker
1 ts kardemomme
0,5 ts hornsalt
ca 600 hvetemel

Del smøret i terninger, og legg de i melken. Varm opp i en panne, eller 800w på 2,5 min i micro. Kjøl litt ned og ha i alt det tørre. Elt deigen godt og lenge. La deigen heve til dobbel størrelse. Trill ut 16 store eller 24 mindre boller, og la de heve igjen, 30-45 min. Sett ovnen på 225 grader. 

Lag en grop i bollene, og ha i vaniljekrem. Jeg pleier å bruke en skje og "tøye" ut et hull, og legger kremen nedi. 

La de heve litt til, og sett de så inn i ovnen - nederst i 10-12 minutter. 

Lag glasur av vann og melis (og evnt litt vaniljeessens) og dypp i kokos... 

Yum ! :) 

 

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes i herlig hverdagskaos = MediaKaos. Kaoset er en familie + 1 rampete hund & 1 lat katt.

Siden jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - med lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer sammen med hverdagsblogging, og alt ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares med meg.

Snarveier:
Giveaway & Konkurranser
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.
Lik på Facebook
Lik på Facebook

SNAPCHAT: mediakaos
Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B780
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900

Tidligere maskiner:
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55

Tips og råd - Janome CoverPro ligger i den gamle bloggen.


Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos