hits

Fix & pay - hvem sin business?

  • 29.02.2016 kl. 19:54

Jeg irriterer meg. Jeg irriterer meg til tider mer enn ndvendig. Jeg irriterer meg til tider mer enn det er ndvendig, bde p mine egne og andre vegne. Det raser rundt i media og p blogger - hvorvidt folk velger fikse p kroppen eller utseende. Min frste tanke, er selvflgelig - hva har allmennheten med dette gjre? Jo, s kommer jo det innlysende - man har delt det p bloggen - eller sagt det offentlig. Da kan man mene noe om det... 

Det som kanskje irriterer meg mest, er det svrt s lite, og ekstremt manglende nyanserte og store bilde i tema. Man drar frem 18-19 ringer, som fikser p utseende, for mange tusen kroner (som man ogs kan lure litt, innerst inne - hvor de fr pengene fra) til 22 ringer som ANGRER BITTERT, p at de tok silikon for mange r siden. Nr man er 22, hvor mange r siden har man angre p da? 

Midt i all denne galskapen, ja - for jeg velger kalle tenringer som gr bananas p klinikker for galskap - finnes det voksne mennesker som fikser p utseende. Men n er det en gang slik, at nr det er disse hormonelle, leve-livet generasjonen som setter "standard" i media - s blir de fleste rsakene til "reparering", overfldige og patetiske. (i mange sine yne) 

Sett deg inn i situasjonen - Man str litt langt bak i ken, nr de hormonelle genene utdeles. Det vil si, at strykebrett eller til nds en fartshump - etter minstekravene for fartsredusering, er det man kan beskrive frempartiet sitt med. Disse to, blir i lpet av svangerskap og amming, p "akseptabelt" niv, og man kan vge seg ut p byen med kort hr - uten at noen m studere deg to ganger, ekstra. Men s, etter denne perioden, nr melkekjertler og alt annet er tmt - s er det som koke en pose ris (boil in bag) og oppdage at alt innholdet ligger i grytebunnen, og dermed fiske opp to relativt slappe poser. 

Det er mulig, ytre en viss forstelse - for at det fikses litt p fremparten.... 

Det finnes mange rsaker til fikse litt p utseende. Og det viktigste poenget, er kanskje ikke hvorfor - men for hvem? Gjr man det for seg selv? Det kan man pst - om en voksen dame/mann velger fikse p smting. For fle seg vel. En 19 ring, som ordner alt fra hrextensions til 10 cm platsko - med alt som finnes av "hjelpemidler" i mellom - har jeg vanskelig for tro at sitter hjemme en lrdag med sin nye 50 000 kropp, KUN for fle seg generelt bedre. Ikke alle, men de fleste. Det blir som male det perfekte maleri, som skal ligge utstilt i en nr slektnings gravkiste... 

Jeg innrmmer lett at jeg fikser p ting. Hver mnd faktisk. Jeg vokser og farger bryn, (noe jeg enda ikke har opplevd at noen stopper meg p gata, for de er s spesielle) og jeg legger gellack og fikser hendene/negler. (noe minstejenta p 7 er eneste som legger merke til, nr er gjort) s jeg vil pst at det meste av velvre, er for min egen del. Men s er det den bermte flodhesten og elefanten, som elsker rygge den store rompa  - og slenge med snabelen rundt i glasshuset.... for klart det finnes et eller annet i meg, s gjr det for andre enn meg selv.. Hadde jeg vrt en asosial eremitt, som aldri forlot huset - s hadde det vrt en ting, for det er jo en grunn til at jeg ikke liker g usminket, i mkkete klr p butikken. Men slik er vi alle - forfengelighetens pris. 

Vi vil alltid ha noe vi vil oppn. Lengre vipper, renere hud, smalere midje, strre pupper, fastere rompe, mindre celluitter - og nskene blir endret, etterhvert som rene gr. Men hva er egentlig problemet? Om jeg vil bruke et femsifret belp p nye fremdeler, eller tresifret belp p bryn og negler - har allmennheten rett til  mene noe mer om det ene, enn det andre? Er det prisen, pengene man bruker p det - eller at man faktisk fikser p noe, som er den store stygge ulven? 


Hvem har ikke hengt en kjole tilbake, fordi den fikk en til se ut som en struts med helsvelget vannmelon p midten? Hvem har ikke sittet p hendene, i hp at ingen skal se at man har revet over et neglebnd eller bitt p neglene - uten en skummel film foran seg? Eller hvem har ikke lidd p hye hler, i hp om oppn de 3 ekstra cm? Det finnes "hverdagsforfengelighet", og det finnes "luksusforfengelighet", sistnevnte koster ofte litt mer enn den frste... 

Fr jul var jeg i en butikk p Oslo City. Jeg prvde en kjole, som var drapert p ene siden - og tanken var den kanskje ville skjule den ekstra bumpen man har p midten. En bump som den rasjonelle delen av meg, syns er helt normal - etter en del svangerskap. Mens den urasjonelle delen av meg, mener at den ikke burde vre der. Kjolen ble prvd og tredd p, med god hjelp av en st, snill, ung jente - jente, man er det, nr man er 18-19 r. En jente, som i beste velmennende tone, skingrer rundt med strrelser og godord. Noe man tar med en klype salt, der man str med noe som ligner p en kondomdrakt i fint stoff - i hendene. Jaja... tre den p.... " den var du fin i..... den kan du bruke etterp ogs"..... 

- Etterp, hva da? Er tanken som raser rundt i hodet mitt, mens den rasjonelle delen av meg hysterisk prver roe den urasjonelle delen, som skriker: "jeg skal banke henne...." Men for en gangs skyld, ble jeg stum. Takket pent, lukket forhenget og tok kjolen av. Gikk rolig utav prverommet, og sa takk for hjelpen - og jeg skal tenke litt p det.. 

Utenfor, sender jeg sms hjem - der den urasjonelle delen av meg - har fritt spillerom. Og fr selvflgelig full sttte tilbake! 

Mitt poeng med dette - er at det finnes mange gode grunner til fikse p ting og tang - etter fylte 30, p lik linje med 19 ringen. Men rsakene og grunnlaget forandrer seg nok en del. Hadde jeg vrt litt mer opptatt av hva andre sier, hadde jeg kanskje kjpt kjolen - men en viss selvinnsikt gir rene en - og man skjnner forskjellen p provisjonssalg og komplimenter......

 

#tanker #kropp #media #blogg #mammaliv #skjnnhet #egenpleie #mote #inngrep 

God morgen, med grsdagens siste kos

  • 28.02.2016 kl. 11:42

// SPONSET, REKLAME //

Rar tittel? :-) Men lell - etter at ungene hadde bakt ned kjkken, og spist masse kjeks fr leggetid - overtok jeg litt. Pakke nr 2 med Parmaskinke gikk til verks! 

Nr man er s heldig f slike produkter i posten - elsker jo mat - s m man nesten teste litt annet, enn spise rett fra pakka? :-) Dermed ble det stekt parmaskinke, med toastbricks og gresk salat med balsamico. Danderingen kan jeg sikkert hente noen flere poeng p, men smaken var utrolig god. For lage dette, trenger du god parmaskinke (feks denne) stek den i olivenolje og organo - legg p et papir for f oljen av. Hakk litt gresk salat. Toast, alts stek sm rundinger med loff i olivenolje og hvitlksalt og legg alt p tallerken. Ha litt lime og balsamico over. Nydelig godt! :D 

Sola skinner og planen er jobbe 15 min - fr vi skal ut p en liten sykkeltur. 

Den frste pakken laget jeg som kylling med parmaskinke og brokkolisalat - innlegget finner du HER

Helt siden Romertiden har parmaskinke blitt produsert og modnet i omrdet rundt Parma, nord i Italia. Parmaskinken er 100% naturlig og inneholder kun fire ingredienser ? italiensk svin, salt, luft og tid. Ikke minst er tiden viktig for den gode smaken og kvaliteten. 

Tid viktig for den gode smaken
Det unike klimaet i Parma og modningstiden som varer fra 12 til 36 mneder, gir parmaskinken sin innbydende og delikate smak. Prosciutto di Parma produseres og spekes kun i det tradisjonelle produksjonsomrdet i nrheten av Parma, en liten by nord i Emilia Romagna-omrdet i Italia.

Grisene
Hemmeligheten til Prosciutto di Parma er den lange modningstiden og utvalget av grisene. Grisene kommer fra grder i 10 regioner i Nord-Italia. De fres kun med mysen av parmesanosten og kornprodukter, noe som er vesentlig for f frem den gode skinkesmaken. Kosten til grisene bidrar til deres utmerkede helsetilstand. Grisene er minst ni mneder og m veie 140 kg. 

Parmaskinke i dagens kosthold
Med en livsstil basert p riktig og balansert kost, er det viktig srge for de ernringsmessige verdiene. Prosciutto di Parma har lavt kolesterolinnhold og er rik p protein. Den er lett fordyelig og den gode smaken gjr at parmaskinken passer for alle. 

Kronen og garantien
Consorzio del Prosciutto di Parma garanterer for kvaliteten og at produktet er ekte. Nr du spiser parmaskinke kan du derfor vre sikker p at du nyter et naturlig produkt uten tilsetningsstoffer. Det er dette som skiller den ekte Proscittuo di Parma fra andre skinker.

Proscutto di Parma kan du gjenkjenne kun vet et blikk, kronen er garantien. Kun de beste skinkene, som er lagret i minst 12 mneder, brennmerkes med hertugskronen og selges som Parmaskinke.

Parmaskinke har ftt EUs PDO-sertifisering (Protected Designition of Origin) og er ogs beskyttet i Norge.

For mer informasjon/bilder: Anne Finstadsveen, anne@lynx.no, tlf: 40458027 www.parmigianoreggiano.com

 

#oppskrift #parmaskinke #sponset #teste #bloggeom #lynx #kronen #mat #middag #mammaliv


 

Mix max mekke i?

  • 27.02.2016 kl. 22:34

Etter de siste smoothieinnleggene, har jeg ftt et par sprsml om jeg har "Drink&GO" systemet. Og svaret er nei, jeg har ingen smoothiemaker. Jeg bruker Kitchen Aid blenderen, som jeg har hatt siden 2014. KA har mange knallfine produkter. Jeg har Artisan kjkkenmaskin, blender, waffle maker (sinnsykt TUNG sak), minifoodprosessor - like fornyd med alt :) De oppskriftene jeg har lagt ut, er for 2 - (ikke helt fulle) kaffeglass fra Rosendal. Jeg lager mye i KA blenderen, og kommer nok ikke til kjpe noe smoothiemaker - da jeg syns denne fungerer kjempefint. Dog bruker jeg nesten ikke glasskolben, bare plastkolben, som bde er enklere rengjre og passe p. Ved besk ++ bruker jeg glasskolben, om den skal settes direkte p bordet :) 

 

#kitchenaid #kitchenaidblender #smoothie #Mat #sprsml #kos #helse #sunn 


 

Lrdagskos - levert av L&K

  • 27.02.2016 kl. 19:59

Ettermiddagen gikk til en liten sykkeltur til butikken. Ingredienser til hjemmelagede kjeks ble kjpt inn, og jentene satt i gang. Hakke, blande ++ ingen problem for disse to! :) Cookiene er utrolig gode, og forsvinner fort. 





Oppskriften p kjeksene fr du her: 

120g smr
120g brunt sukker
120g hvitt sukker
1 egg
1 teskje vaniljesukker
240g mel
1 teskje bakepulver
120g hakkede valntter/hasselntter 
120g hakket sjokolade

Smres rres mykt, rr inn brunt og hvitt sukker. Rr forsiktig inn egg og vaniljesukker. Sikt inn mel og bakepulver. Rr tilslutt inn ntter og sjokolade. Fordeles med teskje p bakepapir. 1 stor teskje blir en kjeks. Stekes ved 175grader i ca. 10 minutter.

Lykke til med baksten ! De er perfekte for sm barnehender, da deigen er s fast, at de kan trilles ut - og s lenge du har nerver nok til la de hakke selv - kan de lage hele kjeksen alene :) 

 

#bake #barn #mat #oppskrift #cookies #homemade #lageselv #barnbake #familie #helgekos #barnklarer #mammaliv 

 

Soooool, lunsj og kos !

  • 27.02.2016 kl. 14:04

Det er sol, og det er helg og det fles som vr! Helt aldeles nydelig og bikkjekaldt, men n skal vi ikke henge oss opp i detaljer :-P Vi har vrt en tur i Grimstad - mediapappa sin bil trengte dekkfiks, og jeg fikk kjpt meg ny trsykkel! Jeg har hatt to sykler til n, begge to er slitne etter at gutta har hatt sine runder p de. Scott terrengsykkel er det nostalgi bak - det er mitt siste minne, fra at jeg har vrt i XXL systemet - for MANGE r siden :) Men n er dengang da - rdyre terrengsykkelen mat for spla. Diamant Hybrid - ble kjpt p Lillehammer, for over 7 r siden, og er n blitt guttas "ndsykkel". :) Det aller beste og flotteste, var at butikken faktisk frakter sykkelen min hjem! HELT frem til dra! Og det er snakk om nabobyen! For en service! Begge tomler opp, all kred osv osv osv... 

Lunsjen i dag ble smoothie, en annen variant av den irrgrnne. Denne er stere, men god og sunn fortsatt! Her er ingrediensene: 

  • 1 hel banan 
  • 1/2 lime saft
  • 1/2 boks kokosmelk light 
  • 1 bit fersk ingefr
  • 1 rdt eple i biter
  • 1 hndfull spinat
  • 1 hndfull frosne skogsbr
  • 1 ss eplecider eddik 

Nam! :) 




#lrdag #helg #kos #sunn #helse #sykkel #shopping #smoothie #oppskrift #mat #mammaliv #helgekos 

Mine favoritter i STRIKK0416

  • 27.02.2016 kl. 08:20

Litt av helgen gr til arbeid. Det er egentlig helt ok, nr man tenker p alle de fine dagene vi fikk p fjellet i uka. Det er rart med det, jo mer jobb - jo mer kreativ lyst har jeg. Jo mindre tid til sy/strikke, jo mer lyst til det. Koblingsfeil? Eller rett og slett bare drlig p selvdisiplin? Det er vel i grunnen slik, i mange sammenhenger i livet. Lekser, jo mer - jo mindre lyst. Hehe... i mitt liv er ville, skulle, nsket, burde, skal - ord jeg kan sjonglere med, i mange sammenhenger. Men ikke alltid i de riktige. :-p Bude jobbe, nsker sy - ville sy, skal bare.. osv osv.. 

En liten Albert berg bor det vel i de fleste av oss. Og s er det varierende hvor flinke vi er til styre han. Jeg er nok til tider en liten blanding av Solan Gundersen og Karlsson p taket. Fryktelig optimistisk til at dgnet kan utvides, og uendelig klossete og vimsete i prosessene mot trykke s mye utav dagen, som overhodet mulig. :-P Noen som kjenner seg igjen? 



Disse modellene kommer i strikk 0416, det vil si om et par mneder. Det er alltid moro jobbe fremover i tid, samtidig litt skummelt. Fordi man skal vre litt strukturert og tenke godt over, hva som kommer/kan skje. nske noen god pske i juleferien feks, krever litt kontroll, hva man tror psken vil bringe. Men moro? Absolutt..! Jeg elsker jobben min, og blir litt trist inni meg hver gang jeg snakker med folk, som har en jobb de hater. Jobb for overleve, det blir et langt arbeidsliv. Men midt i all drlig trst for de - s er det ingen jeg respekterer mer! Tenk vre s sterk at man holder ut. Det str det respekt av. Hver morgen, str opp, drar p en jobb de ikke finner verdi - annet enn brd p bordet og penger til leien - og str i det. Jeg koser meg glgg hver dag, og uner alle andre en slik glede over jobben sin. :) 

Jeg hper alle fr en flott lrdag, og at de som avslutter vinterferien sin - har gode dager bak seg! God lrdag til alle sammen! 

 

#altomhndarbeide #strikkemagasinet ##favoritter #strikkeselv #homemade #hndarbeid #hndlaget #jobbmamma 

 

Parmaskinke - ren nytelse!

  • 26.02.2016 kl. 20:59

// SPONSET, REKLAME //

 

Prosciutto di Parma
- Kronen er garantien for at det er ekte parmaskinke

Noe av det jeg elsker mest her i verden, er spennende mat! Og i dag var jeg s heldig hente ut en pakke - inneholdende Parma skinke! Tlmodighet er en dyd, og ikke min sterkeste side - s fr unng at jeg maulet i meg pakkene, fr middag, ble pakkene lagt vekk :) S skal man lage noe spennende med skinken. Det fulgte med en oppskrift p parmaskinke med waffles og tilbehr - den skal definitivt testes, men frst en egen vri. 



Brokkolisalat, som forvrig er en storfavoritt her i huset. Den inneholder druer, brokkoli, hakkede mandler, vrlk og bacon med en majones/eddik blanding over. Og s kronen p verket i dag - grillet kylling, surret i parmaskinke med ostestr p. *slurp* Det er s godt, og ufattelig saftig! Kyllingfileen stekes po 200 grader varmluft, i 15-20 min, surret i skinke og med litt ost p toppen. Vi bruker Airfryren til dette, den gir helt fantastisk saftig mat og lite fett! Siden ting stekes p "rist" i selve fryeren, og fettet renner av. Crispy og saftig! Airfryen kalles "frityrkoker" uten olje :) Du kan lese mer om den her.

Helt siden Romertiden har parmaskinke blitt produsert og modnet i omrdet rundt Parma, nord i Italia. Parmaskinken er 100% naturlig og inneholder kun fire ingredienser ? italiensk svin, salt, luft og tid. Ikke minst er tiden viktig for den gode smaken og kvaliteten. 

Tid viktig for den gode smaken
Det unike klimaet i Parma og modningstiden som varer fra 12 til 36 mneder, gir parmaskinken sin innbydende og delikate smak. Prosciutto di Parma produseres og spekes kun i det tradisjonelle produksjonsomrdet i nrheten av Parma, en liten by nord i Emilia Romagna-omrdet i Italia.

Grisene
Hemmeligheten til Prosciutto di Parma er den lange modningstiden og utvalget av grisene. Grisene kommer fra grder i 10 regioner i Nord-Italia. De fres kun med mysen av parmesanosten og kornprodukter, noe som er vesentlig for f frem den gode skinkesmaken. Kosten til grisene bidrar til deres utmerkede helsetilstand. Grisene er minst ni mneder og m veie 140 kg. 

Parmaskinke i dagens kosthold
Med en livsstil basert p riktig og balansert kost, er det viktig srge for de ernringsmessige verdiene. Prosciutto di Parma har lavt kolesterolinnhold og er rik p protein. Den er lett fordyelig og den gode smaken gjr at parmaskinken passer for alle. 

Kronen og garantien
Consorzio del Prosciutto di Parma garanterer for kvaliteten og at produktet er ekte. Nr du spiser parmaskinke kan du derfor vre sikker p at du nyter et naturlig produkt uten tilsetningsstoffer. Det er dette som skiller den ekte Proscittuo di Parma fra andre skinker.

Proscutto di Parma kan du gjenkjenne kun vet et blikk, kronen er garantien. Kun de beste skinkene, som er lagret i minst 12 mneder, brennmerkes med hertugskronen og selges som Parmaskinke.

Parmaskinke har ftt EUs PDO-sertifisering (Protected Designition of Origin) og er ogs beskyttet i Norge.

For mer informasjon/bilder: Anne Finstadsveen, anne@lynx.no, tlf: 40458027 www.parmigianoreggiano.com

 

Ser det fristende ut? Det var utrolig godt, og en perfekt fredags- /helgestart. 

 

#oppskrift #parmaskinke #sponset #teste #bloggeom #lynx #kronen #mat #middag #mammaliv

 

Sunn dag...

  • 26.02.2016 kl. 15:17

Innimellom.. av og til. For en stund siden blogget jeg om FitFocus sin grnne sunne smoothie. I dag ble det en slik til lunsj :) Men vi var tomme for agurk, s da ble det en god og moden avokado i den - istedenfor. Det gikk ogs an! :) En stor bit ingefr, hjelper forhpentligvis ogs p systemet. :) 

I dag ble to spennende pakker hentet - blogger mer om de senere :) Men det er bde noe for mat og synerden i meg :) 

Min variant av denne i dag ble: 

  • 1 hel myk avokado
  • 1 hel banan 
  • 2 dl kokosmelk, lett
  • 1/2 lime, saften
  • 1 bit ingefr (ca 1 cm kutt) 
  • 2 never med fersk spinat
  • 1 ss eplecider eddik 

Du finner hvorfor alt dette er s bra i Fitfocuse sin blogg. :) Ellers er det soooooool og fint vr her. Mediapappa er frste som har hentet ut motorsykkelen sin, s han er ute p en kald frste 2016 tur i dag. Jeg nyde meg med betale min, og la den f godgjre seg p vinterlagring litt til :) I neste uke er planen at Jumbo skal hente sin. Det er meldt sn, s jeg satser p vente litt lenger ... :-) 




#smoothie #sunn #kos #helse #detox #spinat #avokado #trene #iform #mammaliv #jobbmamma #sculpting #kropp 

Brytebrd i vinterferien

  • 26.02.2016 kl. 09:55


 

Det er stille her om dagen, hvorfor? Det har rett og slett vrt vinterferie! Noen tenker kanskje at det er litt rart ta vinterferie fra sosiale medier, men det er nettopp det som er s deilig! S si ingen blogging, lite FB og instagram. Deilig! :) Men n er ferien over for min del, og i neste uke er det ut p hjul igjen. Men frem til da, er det hjemmejobbing. Jeg tenkte starte forsiktig med bloggingen :-P Og dermed fr dere en del av middagen min i dag :)

Brytebrd er utrolig godt, superspr utenp og deilig myke inni. Jeg tenkte derfor dele oppskrift med dere, s kanskje blir det brytebrd til middags til dere ogs? :) Lykke til med baksten! :) 

 

Ingredienser:

 

25 gr gjr (fersk kvalitet) 
2 1/2 dl melk (maks 30 C) 
50 gr Smr, romtemperert 
1 ts salt 
1/2 ss Idun Mors hjemmebakte - Luftigere bakst 
1 stk egg 
120 gr rugmel, finmalt 
360 gr hvetmel 

Topping: 

1 stk egg, sammenvispet 
2 ts linfr 
2 ts sesamfr 
1/2 ts Maldonsalt

Slik gjr du:

  1. Varm opp melken til maks 30 C, smuldre inn gjren og ls den opp i melken. Hell vsken i en bakebolle. Tilsett romtemperert smr i terninger, salt, egg, rugmel og hvetemel, litt av gangen. Elt deigen sammen til den blir smidig og knapt slipper bakebollen i ca. 15 minutter.
  2. Sett deigen til heving i ca. 45 minutter med et klede over.
  3. Del deigen i ca. 11 biter og form til boller.
  4. Legg bollene med litt mellomrom i en smurt rund form (ca. 24 cm). La bollene heve i ca. 30 minutter med et klede over.
  5. Pensle brdene med sammenvispet egg, og str over linfr, sesamfr og Maldonsalt.
  6. Stek brdet p nederste rille i ovnen ved 200 C i ca. 30 minutter p vanlig over/undervarme. Avkjles i formen.

#bakst #oppskrift #dele #brytebrd #mammaliv #kos #bake #lageselv #middag #rugmel #hvetemel 

Bare legg det klar du mamma....

  • 17.02.2016 kl. 22:17

Nr storesster nsker seg s veldig et sett som lillesster fikk, i andre stoffer - da er det bare sy. Og selv om mammaen syns valget hadde et rlite pysjpreg, syr man og tenker at de m f det de har lyst p. :-)

Stoffene er fra Olivias og Jydsk Stoflager. Mulig jeg klarer lokke et bilde i morgen tidlig. Jeg innbiller meg at det er tffere p, enn uten noen inni :-)

Apestreker og litt serise streker...

  • 17.02.2016 kl. 19:44

Jeg måtte bare teste "Missy" mønsteret, som så mange syr for tiden. Min tysk er latterlig dårlig, tross 3 år med det på skole - men bilder og google translate hjalp mye :-) Stoffene er herlig forening av gammelt og nytt. Apestoffet ble kjøpt på Syfestivalen i Stockholm, okt-15 mens isolien er fra en impulstur til Sverige, for noen år siden. Ribben er fra Jydsk Stoflager. (som så masse annet jeg har) 

Mønsteret er kjøpt fra en tysk nettside HER, så her er det bare å gjette seg frem :) Først trodde jeg at dressen ble for liten. Den så rett og slett både for trang og kort ut. Men når den kom på snuppa, så ser jeg jo at den faktisk satt som et skudd. Og lommer, det ble satt pris på! :) 





Og omsider ble det noe på Lille også. En topp, laget etter samme mønster, som de sist jeg har laget. Alt om Håndarbeide SY0315. Stoffene er fra Jydsk Stoflager, og ellers venter vi på vår, som dere ser :) 

Moro å sy!!! 

 

#altomhåndarbeide #symagasinet #søm #bernina #syglede #homemade #hobby #syselv #Håndlaget #mammaliv #jobbmamma 

 

Apestreker i farger

  • 17.02.2016 kl. 08:49

Hva skal dette bli? Jeg må innrømme at synet av disse grønnfargene, gir meg bedre følelse - enn førsteinntrykket med den grønne, supersunne smoothien i går. :-p Men den var sunn, grei nok og ikke vond. Men i dag, etter jobb - skal gammelt møte nytt. Mange tenker nok retro som gammelt, men nei - gammelt som i årgangstekstiler. Den grønne isolien, har nemlig ligget en del år i skapet. Ca 6 år faktisk.. hehe. Mens apestrekene, de ble kjøpt på Syfestivalen i Stockholm i Oktober. 

Hva skal det bli ja? Tja si det... 

Blir jeg ferdig tidlig med jobbingen - skal jeg vise før middag :) Og forresten! Stoffbutikken gavekortkonkurransen - vinneren annonseres senere i dag. Så følg med! :) 

Sunn gugge?

  • 16.02.2016 kl. 19:20

I kveld skal det testes en supersunn smoothie, som fitfocus delte her om dagen. Hennes bilder og fremsyning er nok noe mer delikat enn min fremlegging :-p Her finner du oppskriften. Den smakte ikke fortreffelig etter min gane, men gjr noe som er supersunt det? Det smakte helt ok, og jeg har ftt i meg en vitaminbombe, noe jeg kan ha bruk for n. Men trenger du en supersunn bombe? Test denne :)

Strekk meg ut...

  • 16.02.2016 kl. 11:09



Nr man syr, finnes det 1000 ting man bare m ha, br ha, eller vil ha. Motivstrikk er en av dem. Jeg liker sy disse rett p buksene, fordi de er fine, myke og praktiske. Man trenger ikke strikk, ribb ++++dobbel jobb. P enkelte ting, gjr jeg det p "gamle mten", med strikk og ribb - men liker godt den nye latmannsmetoden ogs.

De nederste strikkene du ser, er undertysstrikk. Genialt. De syr man trusekanter, hipster +++ og de blir s fine! I gr endte Kntta med to antrekk noe som gav valgets kvaler i dag fr skolen :-p Tanken var fylle enda litt mer p garderoben hennes, men ved nrmere ettertanke, skal man kanskje vente litt?

Vaskemaskinen ruller med 10 meter stoffer. Sist jobbtur, kom jeg hjem med en sppelsekk med stoffer - disse var enda ikke pakket ut, da jeg fikk syrommet nede. S i dag, ruller de rundt. Det skal leveres litt mer SY og STRIKK idag, og s er faktisk hpet f sydd litt til, i kveld :)

Har du noen planer for dagen?

"Stay Cool in black"

  • 15.02.2016 kl. 20:36

Denne gangen var det frken Jle sin tur til f noen klr. Hun har gjort et rykk, og dermed begynner tyet bli for smtt. Hun er begynt flge i storessters spor, det skal n vre kult, men likevel litt mer jlete enn Lille vil ha. S da ble det to gr/sorte antrekk. Kortermet, fordi p tross av kulda, venter vi p vr. Og jeg hper hun vil sprite opp det gr/sorte litt, med fargerik ull under :) Et stk fornyd snuppe!

Stoffer er fra Textart, Jydsk Stoflager og Stoff og Stil. Mnster de samme fra AOH som i bursdagssm for et par dager siden. Heat Transfer trykk, flock som pynt.




#sy #sm #antrekk #barn #Mote #symaskin #bernina #syselv #homemade #hndlaget #hobby #sysglede #jobbmamma #mammaliv

Quinoa kylingnuggets - hrt om Quinoa?

  • 15.02.2016 kl. 17:20

Hrt om Quinoa? En litt "ntteaktig" erstatning til ris og pasta. 0 gluten og lite karbohydrater, for de som teller de. Frene "blser" seg litt opp nr du koker de, og er gode p smak. Den hvite er mild, rd og sort - smakerveldig mye mer. ;)

Middagen her i dag har vrt Quinoa kyllingnuggets, med stpoteter, hjemmelaget tzatziki, salsa og ertepesto. Yummi :) Vil du ha oppskriften? Da skal du f den her. Glutenfritt alt sammen. Oppskriften er til 3 porsjoner.

***** Quinoa kyllingnuggets *****

Kok opp 125 gram Quinoa.(Dobbel s mye vann som fr, og ca 15-20 min. Nr det kommer en liten spire utav frene og de er blst opp - er de ferdige)Finn frem 4ss mandelmel, bland med salt, pepper og hvitlkskrydder. Pisk opp2 egg.

Sett stekeovnen p 200 grader

Del opp400 gram kyllingfile i ca 2 cm tykke skiver,vend de i melblandingen, s over i eggene og til slutt i kokt Quinoa. Legg stykkene i en ildfast form, og s inn i ovnen.

***** Stpoteter *****

Skrubb stpoteter,3-4 mellomstore poteter, hasalt, pepper og olivenoljeover. Sett potetene inn i ovnen, enten for seg selv - eller sammen med kyllingen. Potene skal vre myke inni, og spr utenp.

***** Ertepesto *****

Kjr200 gram grnne hermetiske erter sammen med2 ss kesam, 4 ss solsikkekjerner,salt, pepper, 1 hakket hvitlksfedd, 1 ss sitronsaft,sammen i en blender/foodprosessor - til en fin purkonsistens.

***** Hjemmelaget Salsa *****

Ha 1 ss olivenolje i en liten gryte, hakk 1/2 lk i biter, og surr i oljen. Nr oljen er myk, har du i 300 gram hakkede tomater, salt, pepper, hvitlkskrydder, 1-2 ts chillipulver - og lar det koke i 3-4 minutter.

***** Tzatziki *****

Til slutt har du 150 gram revet agurk - (trk av agurkrivet med trkepapir, for f bort noe av det overfldige vannet) og bland 150 gram gresk yoghurt, salt og pepper i.


Kos deg/dere - maten er ferdig!





#quinoa #kylling #middag #deleoppskrift #mattips #mammaliv #middagstips

Pynt i lange baner...

  • 15.02.2016 kl. 09:34

Som mange av dere vet, elsker jeg broderier. Stort sett alt jeg dekorer, er med trd og broderienhet. Men, n er det slik at Silhouetten fortjener bli brukt til andre ting enn bare papir eller bursdagsinvitasjoner. S da gjelder det finne frem de x antall meterne med diverse vinyl - bombe at jeg har mye av det? :) og sette i gang. Glitter er favoritten her, og hvertfall nr det kommer til gavesm - men det finnes s mange andre flotte motiver og farger ogs - s man br leke litt.

Ved flere farger er transfertape smart - da kan man legge lag p lag enkelt, og man har full kontroll p detaljene. Feks start med en tofarget, Panda feks, og legg sorte og hvite detaljer om hverandre! :)

Planen i dag er jobb jobb jobb :) Som alle andre ogs sikkert.. eller mange iallefall. Deretter stupe inn i ene skapet p vaskerommet, og hale frem noen kule stoffer jeg hadde glemt jeg hadde :p Dermed er det duket for et antrekk til Kntta i dag, tror jeg :) Med trykk p!




#silhouettecameo #vinyl #skjre #sy #mammaliv #jobbmamma #kos #sm #symaskin #kutte

Stay Cool & Rock Star

  • 12.02.2016 kl. 20:22

Nr Lille skal i bursdag og nsket fra bursdagsbarnet er en fin finkjole eller genser...da tar man minste motstandsvei! :) sy en selskapskjole/finkjole p gjettet ml, er ikke noe jeg gjr. Men sy en genser, eller collagetopp - i dette tilfellet, og en bukse - det fikser jeg. Supermyk isoli fraStoffdronning, tynn myk french teddy (husker ikke fra hvor) og glittervinyl fra Gladagrodan. Mnsterne er er fra Symagasinet, Alt om Hndarbeide

Serie p macen, mnster, stoffer, bnd, strikk - litt overalt. Selv med god plass - klarer jeg rote.. :) Men n kan jeg bare forlate det, om jeg m. Uten at noen fr helt hetta av rotet mitt :-p Utenom meg selv.... :)

Silhouetten har ftt testet seg litt, de siste dagene. Det er S sinnsykt deilig, ha alt stende tilgjengelig. Bare pne software, trykke print, og den kutter i vei. Uten mtte bre, dra frem, koble til, finne en annen maskin ++++ klar, ferdig, g.. er alt som skal til. Glitteren fra GG er fantastisk forresten jobbe med!

S skal man huske p speilvende disse tekstene.....

Jeg bare DIGGER det trdlse strykejernet. Det er godt, fungerer supert og ledningslst. Slippe surre meg inn i spaghetti fordi jeg er s ustrukturert, er fantastisk.



Collagetoppen er laget fra Alt om Hndarbeide Symagasin 03/15. Oversize mnster som er sydd i JRL strrelse. Buksen er sydd fra et eldre AOH Symagasin. Visste du at du kan ske i arkivet p websiden til AOH? Jeg bruker den mye. Sker p baggy eller oversize, vips kan du velge og vrake. Det beste er at du slipper bla gjennom x antall rganger av AOH - men bare finne det aktuelle magasinet :)



S nr man fr lekt seg med vinyl, og stoffer - ender man med rosa antrekk og masse glitter :-)

#altomhndarbeide #symagasinet #sm #bernina #mnster #sy #symaskin #jobbmamma #hobby #hndarbeid #homemade

Talentiaden x 3

  • 12.02.2016 kl. 08:17

I gr ble det avholdt Talentiaden p SFO, og antrekket er viktig. 3 jenter krevde tskjorter for matche hverandre. Mer kresne kunder enn 10 ringer, er ikke lett finne - men til slutt ble de enige! Stoff fra Olivias som ble kjpt i sommer, og tallet 3 p alle. Tallet er skret ut i heat transfer smooth og strket p.

I dag er det "bli-med-hjem" dag, og bde L og K har med venninner. L skal i kostyme bursdag og skal ha med seg en hjemmesydd genser, s er det bare skvise det inn i planen :-)

Hper du fr en flott fredag! :-)

Mine favoritter fra Symagasin 04

  • 10.02.2016 kl. 10:51

Sitter n arbeider med SY04, og som vanlig viser jeg dere litt favoritter :) Det som er finest med sitte og jobbe slik, er at vren kommer inn p kontoret. Med vind, og kald temperatur ute, er det deilig se bilder og tekster med vrlig innhold. Det er alltid rart jobbe med "fremtiden" i disse magasinene. Vi er for lengst passerte pske, og er i gang med sommeren. Man fr et merkelig forhold til tid, i det man setter seg foran arbeidet :)








Fant du noe du likte?

#symagasinet #altomhndarbeide #sm #sy #syselv #lage #homemade #hobby #jobbmamma #Mammaliv

En luftig, velsmakende men tett god morgen

  • 10.02.2016 kl. 08:35

Det vre mamma, fles til tider som en superhero jobb. Etter en sakte start p dagen, men en km i snytepapir - begynte dagen ta fart. Jobb, klesvask, middag, besk, FAU mter +++ utrolig hva en litt hanglete kropp fr til. Lille skal p talentiade p SFO, og 3 tryer ble sydd til gruppen. Skal f tatt bilde litt senere :-)

Middagen her i gr var hjemmelagede rundstykker og hjemmelaget pastagryte. Rundstykkene fikk ben g p! Lagde de litt strre enn vanlig, og i IbL formene. De er s fine!

Oppskriften fr du her:

12 store eller 24 sm:

1 3/4 dl melk

60 gram smr (del i biter og legg i melka)

1 3/4 dl lunkent vann

1 pk gjr

4 spiseskjeer sukker

1 teskje salt

400 - 450 gram hvetemel

Smelt smr og melk sammen, (1 1/2 min i micro) Bland alt det vte, ha i gjr og sukker. Rr litt rundt. Ha i resten og elt det i en maskin - kraftig, til deigen "slipper" bollen. (jo lenger du elter, og luftigere blir deigen, den er ganske klissete i starten, men s slipper den etter 10-15 min.) La deigen heve til dobbel str.

Rull ut rundstykkene, og la de etterheve - til ca dobbel str. (15 min)

Stek dem p 180 grader i 15-20 min til de er gylne.

(Varmluft med to brett, 170 grader 10-15 min)

Hper alle fr en flott dag!

Bloggfri helg i Kbenhavn

  • 08.02.2016 kl. 10:05

Da er man tilbake til hverdagen igjen, og jobben er ramlet over en - som snstorm i Juli. Hodet er tungt! :) Ikke bare bare vre p tur, lite svn, mye trasking og mye god mat og drikke. ;) Men fy s moro! Og det er LENGE siden, jeg har ledd s mye - som denne helgen.

I morgen er det videre til Oslo - og jeg forsker s godt jeg kan, hente krefter frem til 2 dager til p reise. Men kjenner jeg meg selv rett, vil jeg syns det er supermoro - nr jeg bare frst er avsted.

Stoffer, garn, perler, skinn, hobby, hndarbeid... messen florerte med utvalg og gode priser (som vanlig) Folk shoppet, og det var superfullt overalt. Et godt tegn for oss? Det var utrolig koselig, og gruppen vr fikk god mat og drikke ovenp, i lukket rom. Helt superdupert, slippe 18meter k for mat. :)























For de som ikke fikk vrt med i gr, sleng dere p til neste r. Frste helgen i Februar, reiser vi ned igjen - til verdens beste messe? ;)

#altomhndarbeide #altomhndarbeidemessen #sy #strikk #sm #lageselv #hobby #homemade #garn #stoffer #tekstiler #metervare

Fly me to the moon - eller Kbenhavn

  • 03.02.2016 kl. 16:05

N er det jobbing for full speed, mot avreise. Standard er at jeg reiser avsted p jobb, med alt for lite svn i bagasjen - fordi jeg er s innmari drlig p disponere tiden min :) Skal bare, skal bare - og s alt for sent i seng, tidlg opp = hy som en flyvemaskin p lite svn. Men men...

I r somi fjor, som mange r fr det - gr turen til Kbenhavn, men for andre gang, ikke bare med kollegaer. Men med en reisegruppe. Vi skal bo p samme hotell som sist, Admiral Hotel, et flott hotell i nrhet til Nyhavn. Utrolig flott, og god beliggenhet. Jeg elsker den gamle stilen p hotellet, og det er utrolig elegant inni. Mlet med turen, er jo f folk til shoppe p messen vr. :) S jeg hper at turen blir like bra n, som tidligere turer! :)





N gjelder det bare pakke, gjre klar alt - kommunisere de siste ting med hotellet - og s gjre seg klar for avreise. Det er alltid litt "surredgn" i forkant av jobbreise, men alltid moro nr rompa frst har flytta p seg.

Er du en liten globetrotter? Jeg elsker reise. kanskje enda mer fr, fordi n reiser jeg s mye. Fr var jeg i fyr og flamme hver gang jeg satt meg i bilen, fritid eller jobbreise. N er det blitt mer "vanlig". Men noen reiser er helt klar mer moro enn andre! Bare siste to rene har vrt mye reising utenom jobben, og slik er moro!

  • Paris x2
  • London x2
  • Poznan
  • Gdansk
  • Side, Tyrkia
  • New York
  • Kbenhavn
  • Praha

I tilegg har det vrt land og strand med jobben. Allerede n, vet vi hvor ferden gr til sommeren. Vi fikk smaken p "latmannsferie" i fjor, og tar en gjentagelse av den. Men det skal dere f vite om mer, senere i et annet innlegg. Men jeg frister litt med noen bilder fra Ving sine sider :)

Men frst, fly avsted til Kbenhavn - deretter Oslo :)




#reise #copenhagen #jobb #Kbenhavn #ving #admiralhotel #jobbliv #mammaliv #jobbmamma #altomhndarbeidemessen #altomhndarbeide

Ikke bare en strrelse eller nummer...

  • 03.02.2016 kl. 10:55

Din perfekte klesstrrelse bestemmes av mer enn bare bokstaver (xs/s) og tall (for eksempel Amerikansk 2 eller Europeisk 32 og 40). Din hyde, kroppsfasong og kroppsml, samt stoffet plagget er laget av (silke, bomull, polyester), plaggets farge og fasong (stil/design), produsenten av mnsteret, og om det er lst eller tettsittende. Alt dette er med p avgjre om du passer plagget eller ikke. Du kan med andre ord ikke bare kjpe hvilket som helst mnster, og sy en kjole i strrelse S uten mle frst, selv om du normalt bruker strrelse S/XS eller 36/34.

En annen ting som spiller inn, er at det er forskjell p ta p seg str S, og faktisk se bra ut i den strrelsen. De fleste vet at lyse farger fremhever mens mrke farger skjuler. Men du m ikke velge en svart bukse for se slank og bra ut. Selve stoffet i plagget har mye si. Du kan se smashing ut i en hvit bukse (selv med litt valker) om du finner en buksemnster med riktig stoff og passform (slim/tettsittende, ls eller litt begge deler). Detaljer som V-hals, rundt hals, lange ? halvlange eller korte armer. Samt mnster (, fargemnster, striper eller prikker), og om plagget har en innsnevring i midten eller ikke spiller ogs en stor rolle i forhold til hvor bra du vil se ut i det. Men selv om du finner et mnster, som har riktig passform - m det ofte justeres litt likevel. Men med et godt mnster, og riktige ml - er det snakk om sm justeringer (du kan se kategorien syskoler, for eks.)

Mange mener at klarer du knekke koden for din fasong s vil det bli mye lettere sy perfekte plagg. Men det er faktisk ikke s enkelt. For det frste s er det ikke alle som klarer finne ut hvilken gruppe de tilhrer, av de fem vanlige kroppsfasongene; Eple, pre, timeglass, triangel og rett linje. Og for det andre er det ikke det ikke bare bare finne de rette mnstrene til nettopp din kroppsform. Det er alts n ting finne ut hvilken kroppsform du har, men det faktisk f tak i mnster som passer deg perfekt kan ogs vre en liten utfordring.



Denne illustrasjonen er fra et av kursene jeg gikk for mange r siden. Denne viser litt mer enn standard, fem formene som vi fote bruker. Jeg syns denne er lettere finne meg selv i, og ikke minst finne mnster som passer. Jeg finner ikke meg selv ( :-p ) i de standard fem, men her er jeg "The Lean Column".

Nr du skal kjpe mnster, i butikk, eller fra kataloger eller nettet, er det vre lurt kjenne til dine kroppsml. Men du er ofte avhengig av hjelp fra andre, for oppn nyaktige mlinger. En feilmling av byste, midje eller hoftene kan fort fre til en altfor liten kjolen. Eller tap av penger dersom du ikke har sydd et prveplagg frst. Din hyde mles barbent fra toppen av hode ditt og helt ned til foten. Bysteml utfres ved at du slapper av med begge armene hengende langs kroppen. Midjen mles ca 2.5 cm over navlen, om du br legge til et par ekstra cm (for pusterom) eller ikke, avhenger av stoffet p klesplagget. Hode til gulv mles fra kragebeinet og ned til gulvet. Se etter strrelse guiden til mnsteret, magasinet, boken eller nettsiden du handler fra, og f med deg all info om plagget du nsker lage. Materialer, stretch, fast, tynt stoff, tykt stoff, stdig osv osv.. ? 1 inch = ca 2.5 cm (engelsk ml).

Denne er dansk, men viser veldig fint de fleste ml, og hvordan de tas




I boken "Sy din egen garderobe" er det mleskjema og dukkefigurer som viser hvor de forskjellige mlene tas. Disse mlene skal du bruke ved justering av mnsteret. Feks livvidde, lengde, osv ....

Masse lykke til med mlene!

#sy #mnster #mnstertilpasning #altomhndarbeide #syskole #slikgjrdu #symaskin #hndarbeid #syglede

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes kaos = MediaKaos.

Jeg arbeider med hndarbeidsmagasiner, og dermed brer bloggen preg av det. Jeg startet blogge i 2007, en ren hndarbeidsblogg - og med en lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer over hverdagsbloggingen, og det hele ble sltt sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhrer MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares fr bruk.

Snarveier:
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned p siden, og noen hurtiglenker verst p siden.





Instagram


Sk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner n:
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900
Brother Scanncut 700

Tidligere maskiner:
Bernina B780
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55

Tips og rd - Janome CoverPro ligger i den gamle bloggen.


Flg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til hndarbeidet
Sker du namnband namnlappar, d skall du beska labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos