hits

Fix & pay - hvem sin business?

 • 29.02.2016 kl. 19:54

Jeg irriterer meg. Jeg irriterer meg til tider mer enn nødvendig. Jeg irriterer meg til tider mer enn det er nødvendig, både på mine egne og andre vegne. Det raser rundt i media og på blogger - hvorvidt folk velger å fikse på kroppen eller utseende. Min første tanke, er selvfølgelig - hva har allmennheten med dette å gjøre? Jo, så kommer jo det innlysende - man har delt det på bloggen - eller sagt det offentlig. Da kan man mene noe om det... 

Det som kanskje irriterer meg mest, er det svært så lite, og ekstremt manglende nyanserte og store bilde i tema. Man drar frem 18-19 åringer, som fikser på utseende, for mange tusen kroner (som man også kan lure litt, innerst inne - hvor de får pengene fra) til 22 åringer som ANGRER BITTERT, på at de tok silikon for mange år siden. Når man er 22, hvor mange år siden har man å angre på da? 

Midt i all denne galskapen, ja - for jeg velger å kalle tenåringer som går bananas på klinikker for galskap - finnes det voksne mennesker som fikser på utseende. Men nå er det en gang slik, at når det er disse hormonelle, leve-livet generasjonen som setter "standard" i media - så blir de fleste årsakene til "reparering", overflødige og patetiske. (i mange sine øyne) 

Sett deg inn i situasjonen - Man står litt langt bak i køen, når de hormonelle genene utdeles. Det vil si, at strykebrett eller til nøds en fartshump - etter minstekravene for fartsredusering, er det man kan beskrive frempartiet sitt med. Disse to, blir i løpet av svangerskap og amming, på "akseptabelt" nivå, og man kan våge seg ut på byen med kort hår - uten at noen må studere deg to ganger, ekstra. Men så, etter denne perioden, når melkekjertler og alt annet er tømt - så er det som å koke en pose ris (boil in bag) og oppdage at alt innholdet ligger i grytebunnen, og dermed fiske opp to relativt slappe poser. 

Det er mulig, å ytre en viss forståelse - for at det fikses litt på fremparten.... 

Det finnes mange årsaker til å fikse litt på utseende. Og det viktigste poenget, er kanskje ikke hvorfor - men for hvem? Gjør man det for seg selv? Det kan man påstå - om en voksen dame/mann velger å fikse på småting. For å føle seg vel. En 19 åring, som ordner alt fra hårextensions til 10 cm platåsko - med alt som finnes av "hjelpemidler" i mellom - har jeg vanskelig for å tro at sitter hjemme en lørdag med sin nye 50 000 kropp, KUN for å føle seg generelt bedre. Ikke alle, men de fleste. Det blir som å male det perfekte maleri, som skal ligge utstilt i en nær slektnings gravkiste... 

Jeg innrømmer lett at jeg fikser på ting. Hver mnd faktisk. Jeg vokser og farger bryn, (noe jeg enda ikke har opplevd at noen stopper meg på gata, for de er så spesielle) og jeg legger gellack og fikser hendene/negler. (noe minstejenta på 7 er eneste som legger merke til, når er gjort) så jeg vil påstå at det meste av velvære, er for min egen del. Men så er det den berømte flodhesten og elefanten, som elsker å rygge den store rompa  - og slenge med snabelen rundt i glasshuset.... for klart det finnes et eller annet i meg, så gjør det for andre enn meg selv.. Hadde jeg vært en asosial eremitt, som aldri forlot huset - så hadde det vært en ting, for det er jo en grunn til at jeg ikke liker å gå usminket, i møkkete klær på butikken. Men slik er vi alle - forfengelighetens pris. 

Vi vil alltid ha noe vi vil oppnå. Lengre vipper, renere hud, smalere midje, større pupper, fastere rompe, mindre celluitter - og ønskene blir endret, etterhvert som årene går. Men hva er egentlig problemet? Om jeg vil bruke et femsifret beløp på nye fremdeler, eller tresifret beløp på bryn og negler - har allmennheten rett til  mene noe mer om det ene, enn det andre? Er det prisen, pengene man bruker på det - eller at man faktisk fikser på noe, som er den store stygge ulven? 


Hvem har ikke hengt en kjole tilbake, fordi den fikk en til å se ut som en struts med helsvelget vannmelon på midten? Hvem har ikke sittet på hendene, i håp at ingen skal se at man har revet over et neglebånd eller bitt på neglene - uten en skummel film foran seg? Eller hvem har ikke lidd på høye hæler, i håp om å oppnå de 3 ekstra cm? Det finnes "hverdagsforfengelighet", og det finnes "luksusforfengelighet", sistnevnte koster ofte litt mer enn den første... 

Før jul var jeg i en butikk på Oslo City. Jeg prøvde en kjole, som var drapert på ene siden - og tanken var den kanskje ville skjule den ekstra bumpen man har på midten. En bump som den rasjonelle delen av meg, syns er helt normal - etter en del svangerskap. Mens den urasjonelle delen av meg, mener at den ikke burde være der. Kjolen ble prøvd og tredd på, med god hjelp av en søt, snill, ung jente - jente, man er det, når man er 18-19 år. En jente, som i beste velmennende tone, skingrer rundt med størrelser og godord. Noe man tar med en klype salt, der man står med noe som ligner på en kondomdrakt i fint stoff - i hendene. Jaja... tre den på.... "åååååå den var du fin i..... den kan du bruke etterpå også"..... 

- Etterpå, hva da? Er tanken som raser rundt i hodet mitt, mens den rasjonelle delen av meg hysterisk prøver å roe den urasjonelle delen, som skriker: "jeg skal banke henne...." Men for en gangs skyld, ble jeg stum. Takket pent, lukket forhenget og tok kjolen av. Gikk rolig utav prøverommet, og sa takk for hjelpen - og jeg skal tenke litt på det.. 

Utenfor, sender jeg sms hjem - der den urasjonelle delen av meg - har fritt spillerom. Og får selvfølgelig full støtte tilbake! 

Mitt poeng med dette - er at det finnes mange gode grunner til å fikse på ting og tang - etter fylte 30, på lik linje med 19 åringen. Men årsakene og grunnlaget forandrer seg nok en del. Hadde jeg vært litt mer opptatt av hva andre sier, hadde jeg kanskje kjøpt kjolen - men en viss selvinnsikt gir årene en - og man skjønner forskjellen på provisjonssalg og komplimenter......

 

#tanker #kropp #media #blogg #mammaliv #skjønnhet #egenpleie #mote #inngrep 

God morgen, med gårsdagens siste kos

 • 28.02.2016 kl. 11:42

// SPONSET, REKLAME //

Rar tittel? :-) Men lell - etter at ungene hadde bakt ned kjøkken, og spist masse kjeks før leggetid - overtok jeg litt. Pakke nr 2 med Parmaskinke gikk til verks! 

Når man er så heldig å få slike produkter i posten - elsker jo mat - så må man nesten teste litt annet, enn å spise rett fra pakka? :-) Dermed ble det stekt parmaskinke, med toastbricks og gresk salat med balsamico. Danderingen kan jeg sikkert hente noen flere poeng på, men smaken var utrolig god. For å lage dette, trenger du god parmaskinke (feks denne) stek den i olivenolje og organo - legg på et papir for å få oljen av. Hakk litt gresk salat. Toast, altså stek små rundinger med loff i olivenolje og hvitløksalt og legg alt på tallerken. Ha litt lime og balsamico over. Nydelig godt! :D 

Sola skinner og planen er å jobbe 15 min - før vi skal ut på en liten sykkeltur. 

Den første pakken laget jeg som kylling med parmaskinke og brokkolisalat - innlegget finner du HER

Helt siden Romertiden har parmaskinke blitt produsert og modnet i området rundt Parma, nord i Italia. Parmaskinken er 100% naturlig og inneholder kun fire ingredienser ? italiensk svin, salt, luft og tid. Ikke minst er tiden viktig for den gode smaken og kvaliteten. 

Tid viktig for den gode smaken
Det unike klimaet i Parma og modningstiden som varer fra 12 til 36 måneder, gir parmaskinken sin innbydende og delikate smak. Prosciutto di Parma produseres og spekes kun i det tradisjonelle produksjonsområdet i nærheten av Parma, en liten by nord i Emilia Romagna-området i Italia.

Grisene
Hemmeligheten til Prosciutto di Parma er den lange modningstiden og utvalget av grisene. Grisene kommer fra gårder i 10 regioner i Nord-Italia. De fôres kun med mysen av parmesanosten og kornprodukter, noe som er vesentlig for å få frem den gode skinkesmaken. Kosten til grisene bidrar til deres utmerkede helsetilstand. Grisene er minst ni måneder og må veie 140 kg. 

Parmaskinke i dagens kosthold
Med en livsstil basert på riktig og balansert kost, er det viktig å sørge for de ernæringsmessige verdiene. Prosciutto di Parma har lavt kolesterolinnhold og er rik på protein. Den er lett fordøyelig og den gode smaken gjør at parmaskinken passer for alle. 

Kronen og garantien
Consorzio del Prosciutto di Parma garanterer for kvaliteten og at produktet er ekte. Når du spiser parmaskinke kan du derfor være sikker på at du nyter et naturlig produkt uten tilsetningsstoffer. Det er dette som skiller den ekte Proscittuo di Parma fra andre skinker.

Proscutto di Parma kan du gjenkjenne kun vet et blikk, kronen er garantien. Kun de beste skinkene, som er lagret i minst 12 måneder, brennmerkes med hertugskronen og selges som Parmaskinke.

Parmaskinke har fått EUs PDO-sertifisering (Protected Designition of Origin) og er også beskyttet i Norge.

For mer informasjon/bilder: Anne Finstadsveen, anne@lynx.no, tlf: 40458027 www.parmigianoreggiano.com

 

#oppskrift #parmaskinke #sponset #teste #bloggeom #lynx #kronen #mat #middag #mammaliv


 

Mix max mekke i?

 • 27.02.2016 kl. 22:34

Etter de siste smoothieinnleggene, har jeg fått et par spørsmål om jeg har "Drink&GO" systemet. Og svaret er nei, jeg har ingen smoothiemaker. Jeg bruker Kitchen Aid blenderen, som jeg har hatt siden 2014. KA har mange knallfine produkter. Jeg har Artisan kjøkkenmaskin, blender, waffle maker (sinnsykt TUNG sak), minifoodprosessor - like fornøyd med alt :) De oppskriftene jeg har lagt ut, er for 2 - (ikke helt fulle) kaffeglass fra Rosendal. Jeg lager mye i KA blenderen, og kommer nok ikke til å kjøpe noe smoothiemaker - da jeg syns denne fungerer kjempefint. Dog bruker jeg nesten ikke glasskolben, bare plastkolben, som både er enklere å rengjøre og passe på. Ved besøk ++ bruker jeg glasskolben, om den skal settes direkte på bordet :) 

 

#kitchenaid #kitchenaidblender #smoothie #Mat #spørsmål #kos #helse #sunn 


 

Lørdagskos - levert av L&K

 • 27.02.2016 kl. 19:59

Ettermiddagen gikk til en liten sykkeltur til butikken. Ingredienser til hjemmelagede kjeks ble kjøpt inn, og jentene satt i gang. Hakke, blande ++ ingen problem for disse to! :) Cookiene er utrolig gode, og forsvinner fort. 

Oppskriften på kjeksene får du her: 

120g smør
120g brunt sukker
120g hvitt sukker
1 egg
1 teskje vaniljesukker
240g mel
1 teskje bakepulver
120g hakkede valnøtter/hasselnøtter 
120g hakket sjokolade

Smøres røres mykt, rør inn brunt og hvitt sukker. Rør forsiktig inn egg og vaniljesukker. Sikt inn mel og bakepulver. Rør tilslutt inn nøtter og sjokolade. Fordeles med teskje på bakepapir. 1 stor teskje blir en kjeks. Stekes ved 175grader i ca. 10 minutter.

Lykke til med baksten ! De er perfekte for små barnehender, da deigen er så fast, at de kan trilles ut - og så lenge du har nerver nok til å la de hakke selv - kan de lage hele kjeksen alene :) 

 

#bake #barn #mat #oppskrift #cookies #homemade #lageselv #barnbake #familie #helgekos #barnklarer #mammaliv 

 

Pakke fra Bodils Wear

 • 27.02.2016 kl. 16:09

I går hentet jeg ut en pakke fra Bwear. En annen del av den historien er når den stakkars butikken merker 350,- er grensen, men i SEK og ikke NOK - er det bare å punge ut. Men men, det ble billigere enn det kunne vært likevel! Nå er mer vatt, kit og blonder (TUSEN TAKK Bodil!) på plass! Så nå skal jeg sy! Det er bare 3 uker til jeg skal avgårde på kurs til Stockholm, og gud som jeg gleder meg! 

En annen ting med kurshelgen, er ikke bare å sy og lære nye ting. Men det å få bo hos Bodil, og få en fantastisk opplevelse - og treffe spennende mennesker! Bodil som eier BWear er en fantastisk blid dame, som jeg har hilst på tidligere, på Syfestivalen. Ei sprudlende dame, både IRL og på mail. Nå gjelder det bare å jobbe intenst, og dermed få mer sytid! :) #pakke #sy #symaskin #lageselv #syselv #håndarbeid #hobby #homemade #undertøy #mote #mammaliv #jobbmamma #søm #bernina #Bwear 

Soooool, lunsj og kos !

 • 27.02.2016 kl. 14:04

Det er sol, og det er helg og det føles som vår! Helt aldeles nydelig og bikkjekaldt, men nå skal vi ikke henge oss opp i detaljer :-P Vi har vært en tur i Grimstad - mediapappa sin bil trengte dekkfiks, og jeg fikk kjøpt meg ny trøsykkel! Jeg har hatt to sykler til nå, begge to er slitne etter at gutta har hatt sine runder på de. Scott terrengsykkel er det nostalgi bak - det er mitt siste minne, fra at jeg har vært i XXL systemet - for MANGE år siden :) Men nå er dengang da - rådyre terrengsykkelen mat for søpla. Diamant Hybrid - ble kjøpt på Lillehammer, for over 7 år siden, og er nå blitt guttas "nødsykkel". :) Det aller beste og flotteste, var at butikken faktisk frakter sykkelen min hjem! HELT frem til døra! Og det er snakk om nabobyen! For en service! Begge tomler opp, all kred osv osv osv... 

Lunsjen i dag ble smoothie, en annen variant av den irrgrønne. Denne er søtere, men god og sunn fortsatt! Her er ingrediensene: 

 • 1 hel banan 
 • 1/2 lime saft
 • 1/2 boks kokosmelk light 
 • 1 bit fersk ingefær
 • 1 rødt eple i biter
 • 1 håndfull spinat
 • 1 håndfull frosne skogsbær
 • 1 ss eplecider eddik 

Nam! :) 
#lørdag #helg #kos #sunn #helse #sykkel #shopping #smoothie #oppskrift #mat #mammaliv #helgekos 

Mine favoritter i STRIKK0416

 • 27.02.2016 kl. 08:20

Litt av helgen går til arbeid. Det er egentlig helt ok, når man tenker på alle de fine dagene vi fikk på fjellet i uka. Det er rart med det, jo mer jobb - jo mer kreativ lyst har jeg. Jo mindre tid til å sy/strikke, jo mer lyst til det. Koblingsfeil? Eller rett og slett bare dårlig på selvdisiplin? Det er vel i grunnen slik, i mange sammenhenger i livet. Lekser, jo mer - jo mindre lyst. Hehe... i mitt liv er ville, skulle, ønsket, burde, skal - ord jeg kan sjonglere med, i mange sammenhenger. Men ikke alltid i de riktige. :-p Bude jobbe, ønsker å sy - ville sy, skal bare.. osv osv.. 

En liten Albert Åberg bor det vel i de fleste av oss. Og så er det varierende hvor flinke vi er til å styre han. Jeg er nok til tider en liten blanding av Solan Gundersen og Karlsson på taket. Fryktelig optimistisk til at døgnet kan utvides, og uendelig klossete og vimsete i prosessene mot å trykke så mye utav dagen, som overhodet mulig. :-P Noen som kjenner seg igjen? Disse modellene kommer i strikk 0416, det vil si om et par måneder. Det er alltid moro å jobbe fremover i tid, samtidig litt skummelt. Fordi man skal være litt strukturert og tenke godt over, hva som kommer/kan skje. Å ønske noen god påske i juleferien feks, krever litt kontroll, hva man tror påsken vil bringe. Men moro? Absolutt..! Jeg elsker jobben min, og blir litt trist inni meg hver gang jeg snakker med folk, som har en jobb de hater. Jobb for å overleve, det blir et langt arbeidsliv. Men midt i all dårlig trøst for de - så er det ingen jeg respekterer mer! Tenk å være så sterk at man holder ut. Det står det respekt av. Hver morgen, står opp, drar på en jobb de ikke finner verdi - annet enn brød på bordet og penger til leien - og står i det. Jeg koser meg gløgg hver dag, og uner alle andre en slik glede over jobben sin. :) 

Jeg håper alle får en flott lørdag, og at de som avslutter vinterferien sin - har gode dager bak seg! God lørdag til alle sammen! 

 

#altomhåndarbeide #strikkemagasinet ##favoritter #strikkeselv #homemade #håndarbeid #håndlaget #jobbmamma 

 

Parmaskinke - ren nytelse!

 • 26.02.2016 kl. 20:59

// SPONSET, REKLAME //

 

Prosciutto di Parma
- Kronen er garantien for at det er ekte parmaskinke

Noe av det jeg elsker mest her i verden, er spennende mat! Og i dag var jeg så heldig å hente ut en pakke - inneholdende Parma skinke! Tålmodighet er en dyd, og ikke min sterkeste side - så får å unngå at jeg maulet i meg pakkene, før middag, ble pakkene lagt vekk :) Så skal man lage noe spennende med skinken. Det fulgte med en oppskrift på parmaskinke med waffles og tilbehør - den skal definitivt testes, men først en egen vri. Brokkolisalat, som forøvrig er en storfavoritt her i huset. Den inneholder druer, brokkoli, hakkede mandler, vårløk og bacon med en majones/eddik blanding over. Og så kronen på verket i dag - grillet kylling, surret i parmaskinke med ostestrø på. *slurp* Det er så godt, og ufattelig saftig! Kyllingfileen stekes poå 200 grader varmluft, i 15-20 min, surret i skinke og med litt ost på toppen. Vi bruker Airfryren til dette, den gir helt fantastisk saftig mat og lite fett! Siden ting stekes på "rist" i selve fryeren, og fettet renner av. Crispy og saftig! Airfryen kalles "frityrkoker" uten olje :) Du kan lese mer om den her.

Helt siden Romertiden har parmaskinke blitt produsert og modnet i området rundt Parma, nord i Italia. Parmaskinken er 100% naturlig og inneholder kun fire ingredienser ? italiensk svin, salt, luft og tid. Ikke minst er tiden viktig for den gode smaken og kvaliteten. 

Tid viktig for den gode smaken
Det unike klimaet i Parma og modningstiden som varer fra 12 til 36 måneder, gir parmaskinken sin innbydende og delikate smak. Prosciutto di Parma produseres og spekes kun i det tradisjonelle produksjonsområdet i nærheten av Parma, en liten by nord i Emilia Romagna-området i Italia.

Grisene
Hemmeligheten til Prosciutto di Parma er den lange modningstiden og utvalget av grisene. Grisene kommer fra gårder i 10 regioner i Nord-Italia. De fôres kun med mysen av parmesanosten og kornprodukter, noe som er vesentlig for å få frem den gode skinkesmaken. Kosten til grisene bidrar til deres utmerkede helsetilstand. Grisene er minst ni måneder og må veie 140 kg. 

Parmaskinke i dagens kosthold
Med en livsstil basert på riktig og balansert kost, er det viktig å sørge for de ernæringsmessige verdiene. Prosciutto di Parma har lavt kolesterolinnhold og er rik på protein. Den er lett fordøyelig og den gode smaken gjør at parmaskinken passer for alle. 

Kronen og garantien
Consorzio del Prosciutto di Parma garanterer for kvaliteten og at produktet er ekte. Når du spiser parmaskinke kan du derfor være sikker på at du nyter et naturlig produkt uten tilsetningsstoffer. Det er dette som skiller den ekte Proscittuo di Parma fra andre skinker.

Proscutto di Parma kan du gjenkjenne kun vet et blikk, kronen er garantien. Kun de beste skinkene, som er lagret i minst 12 måneder, brennmerkes med hertugskronen og selges som Parmaskinke.

Parmaskinke har fått EUs PDO-sertifisering (Protected Designition of Origin) og er også beskyttet i Norge.

For mer informasjon/bilder: Anne Finstadsveen, anne@lynx.no, tlf: 40458027 www.parmigianoreggiano.com

 

Ser det fristende ut? Det var utrolig godt, og en perfekt fredags- /helgestart. 

 

#oppskrift #parmaskinke #sponset #teste #bloggeom #lynx #kronen #mat #middag #mammaliv

 

Sunn dag...

 • 26.02.2016 kl. 15:17

Innimellom.. av og til. For en stund siden blogget jeg om FitFocus sin grønne sunne smoothie. I dag ble det en slik til lunsj :) Men vi var tomme for agurk, så da ble det en god og moden avokado i den - istedenfor. Det gikk også an! :) En stor bit ingefær, hjelper forhåpentligvis også på systemet. :) 

I dag ble to spennende pakker hentet - blogger mer om de senere :) Men det er både noe for mat og synerden i meg :) 

Min variant av denne i dag ble: 

 • 1 hel myk avokado
 • 1 hel banan 
 • 2 dl kokosmelk, lett
 • 1/2 lime, saften
 • 1 bit ingefær (ca 1 cm kutt) 
 • 2 never med fersk spinat
 • 1 ss eplecider eddik 

Du finner hvorfor alt dette er så bra i Fitfocuse sin blogg. :) Ellers er det soooooool og fint vær her. Mediapappa er første som har hentet ut motorsykkelen sin, så han er ute på en kald første 2016 tur i dag. Jeg nøyde meg med å betale min, og la den få godgjøre seg på vinterlagring litt til :) I neste uke er planen at Jumbo skal hente sin. Det er meldt snø, så jeg satser på å vente litt lenger ... :-) 
#smoothie #sunn #kos #helse #detox #spinat #avokado #trene #iform #mammaliv #jobbmamma #sculpting #kropp 

Brytebrød i vinterferien

 • 26.02.2016 kl. 09:55


 

Det er stille her om dagen, hvorfor? Det har rett og slett vært vinterferie! Noen tenker kanskje at det er litt rart å ta vinterferie fra sosiale medier, men det er nettopp det som er så deilig! Så si ingen blogging, lite FB og instagram. Deilig! :) Men nå er ferien over for min del, og i neste uke er det ut på hjul igjen. Men frem til da, er det hjemmejobbing. Jeg tenkte å starte forsiktig med bloggingen :-P Og dermed får dere en del av middagen min i dag :)

Brytebrød er utrolig godt, supersprø utenpå og deilig myke inni. Jeg tenkte derfor å dele oppskrift med dere, så kanskje blir det brytebrød til middags til dere også? :) Lykke til med baksten! :) 

 

Ingredienser:

 

25 gr gjær (fersk kvalitet) 
2 1/2 dl melk (maks 30° C) 
50 gr Smør, romtemperert 
1 ts salt 
1/2 ss Idun Mors hjemmebakte - Luftigere bakst 
1 stk egg 
120 gr rugmel, finmalt 
360 gr hvetmel 

Topping: 

1 stk egg, sammenvispet 
2 ts linfrø 
2 ts sesamfrø 
1/2 ts Maldonsalt

Slik gjør du:

 1. Varm opp melken til maks 30 °C, smuldre inn gjæren og løs den opp i melken. Hell væsken i en bakebolle. Tilsett romtemperert smør i terninger, salt, egg, rugmel og hvetemel, litt av gangen. Elt deigen sammen til den blir smidig og knapt slipper bakebollen i ca. 15 minutter.
 2. Sett deigen til heving i ca. 45 minutter med et klede over.
 3. Del deigen i ca. 11 biter og form til boller.
 4. Legg bollene med litt mellomrom i en smurt rund form (ca. 24 cm). La bollene heve i ca. 30 minutter med et klede over.
 5. Pensle brødene med sammenvispet egg, og strø over linfrø, sesamfrø og Maldonsalt.
 6. Stek brødet på nederste rille i ovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter på vanlig over/undervarme. Avkjøles i formen.

#bakst #oppskrift #dele #brytebrød #mammaliv #kos #bake #lageselv #middag #rugmel #hvetemel 

Kan livet bli bedre?

 • 23.02.2016 kl. 17:37

For både små og store? Skikkelig påskestemning i bakken! :-)

Bare legg det klar du mamma....

 • 17.02.2016 kl. 22:17

Når storesøster ønsker seg så veldig et sett som lillesøster fikk, i andre stoffer - da er det bare å sy. Og selv om mammaen syns valget hadde et ørlite pysjpreg, syr man og tenker at de må få det de har lyst på. :-)

Stoffene er fra Olivias og Jydsk Stoflager. Mulig jeg klarer å lokke et bilde i morgen tidlig. Jeg innbiller meg at det er tøffere på, enn uten noen inni :-)

Apestreker og litt seriøse streker...

 • 17.02.2016 kl. 19:44

Jeg måtte bare teste "Missy" mønsteret, som så mange syr for tiden. Min tysk er latterlig dårlig, tross 3 år med det på skole - men bilder og google translate hjalp mye :-) Stoffene er herlig forening av gammelt og nytt. Apestoffet ble kjøpt på Syfestivalen i Stockholm, okt-15 mens isolien er fra en impulstur til Sverige, for noen år siden. Ribben er fra Jydsk Stoflager. (som så masse annet jeg har) 

Mønsteret er kjøpt fra en tysk nettside HER, så her er det bare å gjette seg frem :) Først trodde jeg at dressen ble for liten. Den så rett og slett både for trang og kort ut. Men når den kom på snuppa, så ser jeg jo at den faktisk satt som et skudd. Og lommer, det ble satt pris på! :) 

Og omsider ble det noe på Lille også. En topp, laget etter samme mønster, som de sist jeg har laget. Alt om Håndarbeide SY0315. Stoffene er fra Jydsk Stoflager, og ellers venter vi på vår, som dere ser :) 

Moro å sy!!! 

 

#altomhåndarbeide #symagasinet #søm #bernina #syglede #homemade #hobby #syselv #Håndlaget #mammaliv #jobbmamma 

 

Jane Iredale i posten...

 • 17.02.2016 kl. 17:22

// REKLAME //

Dere husker kanskje at jeg blogget om Jane Iredale for en stund siden, og sminken skal brukes til et av jobbprosjektene fremover. I samme sammenheng har jeg testet de litt privat også, og jeg må si jeg ELSKER de. Ikke bare er det mineralsminke, men de overgår ID som jeg har brukt i mange år. Jeg har også brukt Chanel, men ji er det beste hittil. Jeg skrev sist om de fine boksene, systemet, koster ++ og jeg ikke mindre imponert nå. Det kom også noen produkter som jeg aldri har sett andre har, og de er kjempefine. Blant annt øyenskyggestift, 2 farget. Concealer i pudderform. Dekkpudder spesielt beregnet for foto og film ++++ Utrolig masse flott. Og ikke minst perfekt til vårens/høstens prosjekter. 

Lekkert? jane iredale selger i utvalgte hudpleiersalonger, og på nett - i deres egen nettbutikk. Ta deg gjerne en titt - dette merket er definitivt min nye favoritt. Det beste, er at sminken er vannresistent også, den tåler mye! De tripptrapp settene er helt nydelige, og praktiske! Øyenskyggene som kom sist er også flotte, men de stepsettene inneholder mer, og er knallfine. 

#janeiredale #sminke #skjønnhet #teste #makeup #mote #mineralsminke #prosjekt #living #mamma #jobbmamma 

 

Apestreker i farger

 • 17.02.2016 kl. 08:49

Hva skal dette bli? Jeg må innrømme at synet av disse grønnfargene, gir meg bedre følelse - enn førsteinntrykket med den grønne, supersunne smoothien i går. :-p Men den var sunn, grei nok og ikke vond. Men i dag, etter jobb - skal gammelt møte nytt. Mange tenker nok retro som gammelt, men nei - gammelt som i årgangstekstiler. Den grønne isolien, har nemlig ligget en del år i skapet. Ca 6 år faktisk.. hehe. Mens apestrekene, de ble kjøpt på Syfestivalen i Stockholm i Oktober. 

Hva skal det bli ja? Tja si det... 

Blir jeg ferdig tidlig med jobbingen - skal jeg vise før middag :) Og forresten! Stoffbutikken gavekortkonkurransen - vinneren annonseres senere i dag. Så følg med! :) 

Sunn gugge?

 • 16.02.2016 kl. 19:20

I kveld skal det testes en supersunn smoothie, som fitfocus delte her om dagen. Hennes bilder og fremsyning er nok noe mer delikat enn min fremlegging :-p Her finner du oppskriften. Den smakte ikke fortreffelig etter min gane, men gjør noe som er supersunt det? Det smakte helt ok, og jeg har fått i meg en vitaminbombe, noe jeg kan ha bruk for nå. Men trenger du en supersunn bombe? Test denne :)

Strekk meg ut...

 • 16.02.2016 kl. 11:09Når man syr, finnes det 1000 ting man bare må ha, bør ha, eller vil ha. Motivstrikk er en av dem. Jeg liker å sy disse rett på buksene, fordi de er fine, myke og praktiske. Man trenger ikke strikk, ribb ++++dobbel jobb. På enkelte ting, gjør jeg det på "gamle måten", med strikk og ribb - men liker godt den nye latmannsmetoden også. 

De nederste strikkene du ser, er undertøysstrikk. Genialt. De syr man trusekanter, hipster +++ og de blir så fine! I går endte Knøtta med to antrekk noe som gav valgets kvaler i dag før skolen :-p Tanken var å fylle enda litt mer på garderoben hennes, men ved nærmere ettertanke, skal man kanskje vente litt? 

Vaskemaskinen ruller med 10 meter stoffer. Sist jobbtur, kom jeg hjem med en søppelsekk med stoffer - disse var enda ikke pakket ut, da jeg fikk syrommet nede. Så i dag, ruller de rundt. Det skal leveres litt mer SY og STRIKK  idag, og så er faktisk håpet å få sydd litt til, i kveld :) 

Har du noen planer for dagen? 

"Stay Cool in black"

 • 15.02.2016 kl. 20:36

Denne gangen var det frøken Jåle sin tur til å få noen klær. Hun har gjort et rykk, og dermed begynner tøyet å bli for smått. Hun er begynt å følge i storesøsters spor, det skal nå være kult, men likevel litt mer jålete enn Lille vil ha. Så da ble det to grå/sorte antrekk. Kortermet, fordi på tross av kulda, venter vi på vår. Og jeg håper hun vil sprite opp det grå/sorte litt, med fargerik ull under :) Et stk fornøyd snuppe! 

Stoffer er fra Textart, Jydsk Stoflager og Stoff og Stil. Mønster de samme fra AOH som i bursdagssøm for et par dager siden. Heat Transfer trykk, flock som pynt. 
#sy #søm #antrekk #barn #Mote #symaskin #bernina #syselv #homemade #håndlaget #hobby #sysglede #jobbmamma #mammaliv 

Quinoa kylingnuggets - hørt om Quinoa?

 • 15.02.2016 kl. 17:20

Hørt om Quinoa? En litt "nøtteaktig" erstatning til ris og pasta. 0 gluten og lite karbohydrater, for de som teller de. Frøene "blåser" seg litt opp når du koker de, og er gode på smak. Den hvite er mild, rød og sort - smaker veldig mye mer. ;) 

Middagen her i dag har vært Quinoa kyllingnuggets, med søtpoteter, hjemmelaget tzatziki, salsa og ertepesto. Yummi :) Vil du ha oppskriften? Da skal du få den her. Glutenfritt alt sammen. Oppskriften er til 3 porsjoner. 

***** Quinoa kyllingnuggets *****

Kok opp 125 gram Quinoa. (Dobbel så mye vann som frø, og ca 15-20 min. Når det kommer en liten spire utav frøene og de er blåst opp - er de ferdige) Finn frem 4ss mandelmel, bland med salt, pepper og hvitløkskrydder. Pisk opp 2 egg.

Sett stekeovnen på 200 grader

Del opp 400 gram kyllingfile i ca 2 cm tykke skiver,  vend de i melblandingen, så over i eggene og til slutt i kokt Quinoa. Legg stykkene i en ildfast form, og så inn i ovnen. 

***** Søtpoteter *****

Skrubb søtpoteter, 3-4 mellomstore poteter, ha salt, pepper og olivenolje over. Sett potetene inn i ovnen, enten for seg selv - eller sammen med kyllingen. Potene skal være myke inni, og sprø utenpå. 

***** Ertepesto *****

Kjør 200 gram grønne hermetiske erter sammen med 2 ss kesam, 4 ss solsikkekjernersalt, pepper, 1 hakket hvitløksfedd, 1 ss sitronsaft, sammen i en blender/foodprosessor - til en fin purékonsistens. 

***** Hjemmelaget Salsa *****

Ha 1 ss olivenolje i en liten gryte, hakk 1/2 løk i biter, og surr i oljen. Når oljen er myk, har du i 300 gram hakkede tomater, salt, pepper, hvitløkskrydder, 1-2 ts chillipulver -  og lar det koke i 3-4 minutter. 

***** Tzatziki *****

Til slutt har du 150 gram revet agurk - (tørk av agurkrivet med tørkepapir, for å få bort noe av det overflødige vannet) og bland 150 gram gresk yoghurt, salt og pepper i. 


Kos deg/dere - maten er ferdig! 

#quinoa #kylling #middag #deleoppskrift #mattips #mammaliv #middagstips 

Nivea Protect & Care

 • 15.02.2016 kl. 10:31

// Sponset, Reklame //Før helgen kom det en ny pakke fra #Nivea. Jeg bruker fortsatt Nivea 3-i-1, og til tider makeup removeren. Q10 produktene, dag og nattkremen - har faktisk havnet i toalettvesken til Mediapappa - og serum + øyekrem er på vei til en venninne. Det er fint når produktene får nytte, annet sted enn i hyllen. :)

I denne pakken kom det protect & care. Både i roll on og spray form. Ser du hva jeg har gjort på bilde? Jeg liker best spray, derfor er den uthevet litt. Jeg skal teste begge - men prøver først spray, siden jeg i utgangspunktet liker det best :)

 

Produsenten om produktet:

VI INTRODUSERER DEN NYE NIVEA PROTECT & CARE ANTI-PERSPIRANT 

DEN ULTIMATE BESKYTTELSE KOMBINERT MED BERIKENDE  INGREDIENSER OG DEN KARAKTERISTISKE NIVEA-DUFTEN

Huden vår er dyrebar og trenger pleie daglig. Mange kvinner er oppmerksomme på å ta vare på huden i ansiktet og på kroppen, men glemmer armhulene. NIVEA Protect & Care Anti-Perspirant gir ikke bare 48 timers beskyttelse, den har også pleiende egenskaper, slik som klassiske NIVEA Creme. 

Armhulene trenger sensitiv pleie; de er ofte gjemt under klær og er spesielt utsatt for irritasjon på grunn av barbering eller voksing. NIVEA Protect & Care Anti-Perspirant er fri for alkohol og irriterer derfor ikke. Den lette formelen absorberes raskt og kleber ikke. Resultatet: komfortabel, tørr og myk hud, - takket være NIVEAs mest pleiende og effektive deodorant noensinne. 

På grunn av den velkjente duften av NIVEA Creme, er deodoranten også en opplevelse for sansene. Den nye formelen inneholder den karakteristiske NIVEA-duften, elsket av enhver generasjon. 

Dr. Jens Schulz er Head of Global Product Development for NIVEA deodoranter. Schulz uttaler følgende: ?Disse ingrediensene tilbyr ikke bare effektiv beskyttelse, ingrediensene pleier også armhulenes sensitive hud. Antiperspiranter fokuserer ofte kun på beskyttelse. Nå  har vi utviklet en formel som bringer sammen de beste aspektene av både beskyttelse og pleie, så nå er det ikke lenger nødvendig å måtte velge?. 

NIVEA Protect & Care Anti-Perspirant kommer i den karakteristiske, mørkeblå NIVEA-innpakningen og er tilgjengelig som roll-on og spray. Serien er priset fra 36 kr og tilgjengelig i dagligvarehandelen, VITA og Sparkjøp. Produktene er tilgjengelig i butikk fra uke 8.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Anne Finstadsveen, mobil +47 40 45 80 27, e-post: anne@lynx.no 

 

Meg om produktet:

Jeg skal få testet det litt lenger, enn over weekenden. Men førsteinntrykket er godt! Jeg fikk testet det under lett treningstur/rask gange 1 time i går - og ute på byen i helgen. Begge deler fungerer kjempefint. Den gir en lett, frisk duft som ikke er for sterk eller den typiske "ikke lukte noenting" lukten (som jeg mener faktisk lukter noe lell :-P) og den renner ikke ved påførelse. Ett lett trykk, og den sitter fint. Den tørker fort, og satte ikke hvite merker på tøyet. (sort viskosetopp på lørdag) Jeg klør ikke av den, noe som er positivt og fint, i forhold til sart hud. Den gir ikke rød følselse, og den trengs ikke friskes opp, ved vanlig "hverdagsbruk". Dvs ikke trening ++ kun jobb. 

Nivea sine produkter har en fin pris, og jeg syns det er flott at de er så lett tilgjengelige. Du får kjøpt dem, i de fleste matbutikker osv. Egentlig er det flott å få en slik pakke i posten, for hver gang jeg står foran deodorant hylla, får jeg angst. Det er så vanvittig mange å velge mellom! Jeg har brukt Biotherm sin, i lang tid. Så det er fint å teste noe nytt! Kanskje du også finner en ny favoritt? 

 

#nivea #niveanorge #protect&care #skjønnhet #Mote #sponset #reklame #mammaliv #jobbmamma #Mamma #tester 

Pynt i lange baner...

 • 15.02.2016 kl. 09:34

Som mange av dere vet, elsker jeg broderier. Stort sett alt jeg dekorer, er med tråd og broderienhet. Men, nå er det slik at Silhouetten fortjener å bli brukt til andre ting enn bare papir eller bursdagsinvitasjoner. Så da gjelder det å finne frem de x antall meterne med diverse vinyl - bombe at jeg har mye av det? :) og sette i gang. Glitter er favoritten her, og hvertfall når det kommer til gavesøm - men det finnes så mange andre flotte motiver og farger også - så man bør leke litt. 

Ved flere farger er transfertape smart - da kan man legge lag på lag enkelt, og man har full kontroll på detaljene. Feks start med en tofarget, Panda feks, og legg sorte og hvite detaljer om hverandre! :) 

Planen i dag er jobb jobb jobb :) Som alle andre også sikkert.. eller mange iallefall. Deretter stupe inn i ene skapet på vaskerommet, og hale frem noen kule stoffer jeg hadde glemt jeg hadde :p Dermed er det duket for et antrekk til Knøtta i dag, tror jeg :) Med trykk på! 
#silhouettecameo #vinyl #skjære #sy #mammaliv #jobbmamma #kos #søm #symaskin #kutte 

Hørt om den lille dyrehagen?

 • 13.02.2016 kl. 13:22

På Gjerstad/Brokelandsheia - finner du en søt liten regnskog. Her er alt fra krokodiller, slanger til lemurer.

Jeg er under middels begeistret for leddløse dyr, men ungene syns det er stas.

Bursdag og mediapappa som sjåfør, er dagen vår i dag. Artig måte å feire bursdag på - og moro for jentene at de fikk bli med :-)

Liker du en liten søt variant av Dyreparken - er dette stedet :-)

#delilledyrehagen #bursdag #familie #mammaliv #kryp

Stay Cool & Rock Star

 • 12.02.2016 kl. 20:22

Når Lille skal i bursdag og ønsket fra bursdagsbarnet er en fin finkjole eller genser... da tar man minste motstandsvei! :) Å sy en selskapskjole/finkjole på gjettet mål, er ikke noe jeg gjør. Men å sy en genser, eller collagetopp -  i dette tilfellet, og en bukse - det fikser jeg. Supermyk isoli fra Stoffdronning, tynn myk french teddy (husker ikke fra hvor) og glittervinyl fra Gladagrodan. Mønsterne er er fra Symagasinet, Alt om Håndarbeide

Serie på macen, mønster, stoffer, bånd, strikk - litt overalt. Selv med god plass - klarer jeg å rote.. :) Men nå kan jeg bare forlate det, om jeg må. Uten at noen får helt hetta av rotet mitt :-p Utenom meg selv.... :) 

Silhouetten har fått testet seg litt, de siste dagene. Det er SÅÅÅÅ sinnsykt deilig, å ha alt stående tilgjengelig. Bare å åpne software, trykke print, og den kutter i vei. Uten å måtte bære, dra frem, koble til, finne en annen maskin ++++ klar, ferdig, gå.. er alt som skal til. Glitteren fra GG er fantastisk forresten å jobbe med! 

Så skal man huske på å speilvende disse tekstene..... 

Jeg bare DIGGER det trådløse strykejernet. Det er godt, fungerer supert og ledningsløst. Slippe å surre meg inn i spaghetti fordi jeg er så ustrukturert, er fantastisk. Collagetoppen er laget fra Alt om Håndarbeide Symagasin 03/15. Oversize mønster som er sydd i JRL størrelse. Buksen er sydd fra et eldre AOH Symagasin. Visste du at du kan søke i arkivet på websiden til AOH? Jeg bruker den mye. Søker på baggy eller oversize, vips kan du velge og vrake. Det beste er at du slipper å bla gjennom x antall årganger av AOH - men bare finne det aktuelle magasinet :) Så når man får lekt seg med vinyl, og stoffer - ender man med rosa antrekk og masse glitter :-) 

 

#altomhåndarbeide #symagasinet #søm #bernina #mønster #sy #symaskin #jobbmamma #hobby #håndarbeid #homemade 

Talentiaden x 3

 • 12.02.2016 kl. 08:17

I går ble det avholdt Talentiaden på SFO, og antrekket er viktig. 3 jenter krevde tskjorter for å matche hverandre. Mer kresne kunder enn 10 åringer, er ikke lett å finne - men til slutt ble de enige! Stoff fra Olivias som ble kjøpt i sommer, og tallet 3 på alle. Tallet er skåret ut i heat transfer smooth og strøket på.

I dag er det "bli-med-hjem" dag, og både L og K har med venninner. L skal i kostyme bursdag og skal ha med seg en hjemmesydd genser, så er det bare å skvise det inn i planen :-)

Håper du får en flott fredag! :-)

Mine favoritter fra Symagasin 04

 • 10.02.2016 kl. 10:51

 

Sitter nå å arbeider med SY04, og som vanlig viser jeg dere litt favoritter :) Det som er finest med å sitte og jobbe slik, er at våren kommer inn på kontoret. Med vind, og kald temperatur ute, er det deilig å se bilder og tekster med vårlig innhold. Det er alltid rart å jobbe med "fremtiden" i disse magasinene. Vi er for lengst passerte påske, og er i gang med sommeren. Man får et merkelig forhold til tid, i det man setter seg foran arbeidet :) 
Fant du noe du likte? 

 

#symagasinet #altomhåndarbeide #søm #sy #syselv #lage #homemade #hobby #jobbmamma #Mammaliv

En luftig, velsmakende men tett god morgen

 • 10.02.2016 kl. 08:35

Det å være mamma, føles til tider som en superhero jobb. Etter en sakte start på dagen, men en km i snytepapir - begynte dagen å ta fart. Jobb, klesvask, middag, besøk, FAU møter +++ utrolig hva en litt hanglete kropp får til. Lille skal på talentiade på SFO, og 3 trøyer ble sydd til gruppen. Skal få tatt bilde litt senere :-)

Middagen her i går var hjemmelagede rundstykker og hjemmelaget pastagryte. Rundstykkene fikk ben å gå på! Lagde de litt større enn vanlig, og i IbL formene. De er så fine!

Oppskriften får du her:

12 store eller 24 små:

1 3/4 dl melk

60 gram smør (del i biter og legg i melka)

1 3/4 dl lunkent vann

1 pk gjær

4 spiseskjeer sukker

1 teskje salt

400 - 450 gram hvetemel

Smelt smør og melk sammen, (1 1/2 min i micro) Bland alt det våte, ha i gjær og sukker. Rør litt rundt. Ha i resten og elt det i en maskin - kraftig, til deigen "slipper" bollen. (jo lenger du elter, og luftigere blir deigen, den er ganske klissete i starten, men så slipper den etter 10-15 min.) La deigen heve til dobbel str.

Rull ut rundstykkene, og la de etterheve - til ca dobbel str. (15 min)

Stek dem på 180 grader i 15-20 min til de er gylne.

(Varmluft med to brett, 170 grader 10-15 min)

Håper alle får en flott dag!

En pottetett tirsdag

 • 09.02.2016 kl. 13:02

Oslo Runway? Der var det jeg egentlig skulle gitt dagens innlegg fra - men istedenfor overtok fornuften og det ble søvn, og sykedag. Helt pottetett men det føles bedre å være det hjemme, enn midt i designerNorge :-p

Bloggfri helg i København

 • 08.02.2016 kl. 10:05

Da er man tilbake til hverdagen igjen, og jobben er ramlet over en - som snøstorm i Juli. Hodet er tungt! :) Ikke bare bare å være på tur, lite søvn, mye trasking og mye god mat og drikke. ;) Men fy så moro! Og det er LENGE siden, jeg har ledd så mye - som denne helgen. 

I morgen er det videre til Oslo - og jeg forsøker så godt jeg kan, å hente krefter frem til 2 dager til på reise. Men kjenner jeg meg selv rett, vil jeg syns det er supermoro - når jeg bare først er avsted. 

Stoffer, garn, perler, skinn, hobby, håndarbeid... messen florerte med utvalg og gode priser (som vanlig) Folk shoppet, og det var superfullt overalt. Et godt tegn for oss? Det var utrolig koselig, og gruppen vår fikk god mat og drikke ovenpå, i lukket rom. Helt superdupert, å slippe 18meter kø for mat. :) For de som ikke fikk vært med i går, sleng dere på til neste år. Første helgen i Februar, reiser vi ned igjen - til verdens beste messe? ;)

 

#altomhåndarbeide #altomhåndarbeidemessen #sy #strikk #søm #lageselv #hobby #homemade #garn #stoffer #tekstiler #metervare 

Fly me to the moon - eller København

 • 03.02.2016 kl. 16:05

Nå er det jobbing for full speed, mot avreise. Standard er at jeg reiser avsted på jobb, med alt for lite søvn i bagasjen - fordi jeg er så innmari dårlig på å disponere tiden min :) Skal bare, skal bare - og så alt for sent i seng, tidlg opp = høy som en flyvemaskin på lite søvn. Men men... 

I år somi fjor, som mange år før det - går turen til København, men for andre gang, ikke bare med kollegaer. Men med en reisegruppe. Vi skal bo på samme hotell som sist, Admiral Hotel, et flott hotell i nærhet til Nyhavn. Utrolig flott, og god beliggenhet. Jeg elsker den gamle stilen på hotellet, og det er utrolig elegant inni. Målet med turen, er jo å få folk til å shoppe på messen vår. :) Så jeg håper at turen blir like bra nå, som tidligere turer! :) 

Nå gjelder det bare å pakke, gjøre klar alt - kommunisere de siste ting med hotellet - og så gjøre seg klar for avreise. Det er alltid litt "surredøgn" i forkant av jobbreise, men alltid moro når rompa først har flytta på seg. 

Er du en liten globetrotter? Jeg elsker å reise. kanskje enda mer før, fordi nå reiser jeg så mye. Før var jeg i fyr og flamme hver gang jeg satt meg i bilen, fritid eller jobbreise. Nå er det blitt mer "vanlig". Men noen reiser er helt klar mer moro enn andre! Bare siste to årene har vært mye reising utenom jobben, og slik er moro! 

 • Paris  x2
 • London  x2
 • Poznan
 • Gdansk 
 • Side, Tyrkia
 • New York 
 • København 
 • Praha

I tilegg har det vært land og strand med jobben. Allerede nå, vet vi hvor ferden går til sommeren. Vi fikk smaken på "latmannsferie" i fjor, og tar en gjentagelse av den. Men det skal dere få vite om mer, senere i et annet innlegg. Men jeg frister litt med noen bilder fra Ving sine sider :) 

Men først, fly avsted til København - deretter Oslo :) 
#reise #copenhagen #jobb #København #ving #admiralhotel #jobbliv #mammaliv #jobbmamma #altomhåndarbeidemessen #altomhåndarbeide 

Ikke bare en størrelse eller nummer...

 • 03.02.2016 kl. 10:55

 

Din perfekte klesstørrelse bestemmes av mer enn bare bokstaver (xs/s) og tall (for eksempel Amerikansk 2 eller Europeisk 32 og 40). Din høyde, kroppsfasong og kroppsmål, samt stoffet plagget er laget av (silke, bomull, polyester), plaggets farge og fasong (stil/design), produsenten av mønsteret, og om det er løst eller tettsittende. Alt dette er med på å avgjøre om du passer plagget eller ikke. Du kan med andre ord ikke bare kjøpe hvilket som helst mønster, og sy en kjole i størrelse S uten å måle først, selv om du normalt bruker størrelse S/XS eller 36/34.

En annen ting som spiller inn, er at det er forskjell på å ta på seg str S, og faktisk se bra ut i den størrelsen. De fleste vet at lyse farger fremhever mens mørke farger skjuler. Men du ikke velge en svart bukse for å se slank og bra ut. Selve stoffet i plagget har mye å si. Du kan se smashing ut i en hvit bukse (selv med litt valker) om du finner en buksemønster med riktig stoff og passform (slim/tettsittende, løs eller litt begge deler). Detaljer som V-hals, rundt hals, lange ? halvlange eller korte armer. Samt mønster (, fargemønster, striper eller prikker), og om plagget har en innsnevring i midten eller ikke spiller også en stor rolle i forhold til hvor bra du vil se ut i det. Men selv om du finner et mønster, som har riktig passform - må det ofte justeres litt likevel. Men med et godt mønster, og riktige mål - er det snakk om små justeringer (du kan se kategorien syskoler, for eks.) 

Mange mener at klarer du å knekke koden for din fasong så vil det bli mye lettere å sy perfekte plagg. Men det er faktisk ikke så enkelt. For det første så er det ikke alle som klarer å finne ut hvilken gruppe de tilhører, av de fem vanlige kroppsfasongene; Eple, pære, timeglass, triangel og rett linje. Og for det andre er det ikke det ikke bare bare å finne de rette mønstrene  til nettopp din kroppsform. Det er altså én ting å finne ut hvilken kroppsform du har, men det å faktisk få tak i mønster som passer deg perfekt kan også være en liten utfordring. Denne illustrasjonen er fra et av kursene jeg gikk for mange år siden. Denne viser litt mer enn standard, fem formene som vi fote bruker. Jeg syns denne er lettere å finne meg selv i, og ikke minst finne mønster som passer. Jeg finner ikke meg selv ( :-p ) i de standard fem, men her er jeg "The Lean Column". 

 

Når du skal kjøpe mønster, i butikk, eller fra kataloger eller nettet, er det være lurt å kjenne til dine kroppsmål. Men du er ofte avhengig av hjelp fra andre, for å oppnå nøyaktige målinger. En feilmåling av byste, midje eller hoftene kan fort føre til en altfor liten kjolen. Eller tap av penger dersom du ikke har sydd et prøveplagg først. Din høyde måles barbent fra toppen av hode ditt og helt ned til foten. Bystemål utføres ved at du slapper av med begge armene hengende langs kroppen. Midjen måles ca 2.5 cm over navlen, om du bør legge til et par ekstra cm (for pusterom) eller ikke, avhenger av stoffet på klesplagget. Hode til gulv måles fra kragebeinet og ned til gulvet. Se etter størrelse guiden til mønsteret, magasinet, boken eller nettsiden du handler fra, og få med deg all info om plagget du ønsker å lage. Materialer, stretch, fast, tynt stoff, tykt stoff, stødig osv osv.. ? 1 inch = ca 2.5 cm (engelsk mål).

 

Denne er dansk, men viser veldig fint de fleste mål, og hvordan de tas 
I boken "Sy din egen garderobe" er det måleskjema og dukkefigurer som viser hvor de forskjellige målene tas. Disse målene skal du bruke ved justering av mønsteret. Feks livvidde, lengde, osv .... 

Masse lykke til med målene! 

 

#sy #mønster #mønstertilpasning #altomhåndarbeide #syskole #slikgjørdu #symaskin #håndarbeid #syglede 

God natt - uten vegg?

 • 02.02.2016 kl. 22:47Det nærmer seg nå ett år siden, vi startet på arbeidet med 2 etasje. 2 måneder i salig kaos, med soverom, garderobe, stue, lekerom - alt i ett, i 1 etasje. Vi rev 70% av hele 2 etasje, og lagde nye rom og fikk total renovert oppe. Jeg skal love deg, at det å være uten vegg når det plutselig kom stiv kuling - var ikke moro! :) 

Men så er det heldigvis slik, at vi er utstyrt med selektiv hukommelse. Heldigvis kan man si, ellers hadde vel gjennomsnittet for antall barn pr familie, vært skremmende lav :) Så her jeg sitter å ser rett på himmelen, gjennom takluken - i ett av disse nye rommene, kan man tenke tilbake, og fundere - var det så ille? 

Og med litt nærmere ettertanke.... ja det var det....

Ha en riktig god natt! I morgen er det jobbinnspurt, pakking og så er det videre på jobb - frem til søndag! :) 

 

#minner #hus #bygge #renovere #byggeom #mammaliv #familie #storfamilie #familiepå6

No more Zalando - new in

 • 02.02.2016 kl. 14:14

7 virkedager + helgen, syns jeg er drøyt fra Oslo. Normalt ville pakken vært her torsdag, når det bestilles mandag kveld. Men nope.. først i dag ankom pakken her. 3 virkedager lå den bare på terminalen i Kristiansand. Slik irriterer meg..  :-p Selv om det står 3-7 dager, så lurer jeg på hvorfor pakken blir liggende stille et sted? Uansett kom tingene frem i dag. Gavekortet er brukt, og jeg er happy med det som kom. Anna Field kjole, som sitter kjempefint på, myk i stoffet og fin form. Anna Field sko, helt enkle sorte. 6,5cm hæl, som er mer enn nok for meg :) De var faktisk gode å gå i. Dog en noe tynn hæl, for meg som er vant til bredhælede finsko. Men men, en tid for alt - nå tynne hæler :) Etter at jeg testet Nivea sine produkter fikk jeg en del spørsmål om jeg fortsatte å bruke de. Det gjorde jeg ikke. Men jeg mener enda at det er fine produkter. Sminkefjerneren, dusjmelken og 3-i vannet bruker jeg litt innimellom. Q10 produktene er kjempefine, men for min hud - er det ikke riktige produkter, enda :) Men den tiden kommer! Men jeg fikk ingen reaksjoner (hverken ene eller andre veien) av de, så om du har litt furerte hud og vil prøve en rimelig, god antirynke serie for moden hud - så prøv gjerne Q10 serien. 

Jeg bruker Guinot som kjøpes på hudpleiesalonger - og Estee Lauder, som man får overalt. Som rens og peeling, har jeg disse to i Guinot. Jeg var innom Tonje, på Pollen hud & Spa i dag, og fikk kjøpt nye tuber, da jeg var tom - og fikset bryn. De er superkoselige og flinke der. Anbefales! Så nå er jeg klar for jobbhelg! :) Protein remover pad inneholder ingen oljer, og den lille boksen inneholder 80 pads. Det er ca 40 sminkevask. Liker denne kjempegodt. Denne er perfekt om du har sarte vipper, eller feks extenstions. Disse produktene er ikke sponset :) men viser som et svar, etter noen Nivea spørsmål. 

Så direkte svar er, nei - Q10 serien brukes ikke. Jeg bruker Guinot og Estee Lauder, som jeg har gjort en god stund. 

 

#guinot #pollenhudogspa #hudpleie #esteelauder #rens #skjønnhet #kremer #mammatid #shopping #zalando #normore

Prosjekt & jane iredale

 • 01.02.2016 kl. 16:53

// reklame //

Jeg er midt i masse spennende prosjekter, og et av dem er testing og vurdering (tilknyttet andre store prosjekter) av iane iredale. Selv om vi ikke er landet helt, eller ferdig med å teste/undersøke skifte av merke/produkter, har jeg lyst å reklamere litt for de. jane iredale er mineralsminke, som er godkjent av både mattilsynet (hehe, du kan med andre ord spise den om det kniper i lommeboka :-p ) og den amerikanske kreftsforeningen. Vi fikk kjempeflott informasjon om dette på Ladies Night, som jeg var på hos Klinikk Arendal, for noen uker siden - og i etterkant fikk vi kontakt med deres fantastisk flinke markedssjef. 

ji er hudpleiende makeup som er lett å påføre. Med fantastisk dekkevne og naturlig finish. Rene mineraler og planteekstrakter, antioksidanter og vitaminer. Bredspektret UV-beskyttelse og vannresistent, pleiende og beroligende. Ikke testet på dyr. Du får både foundation, concealer, UV-beskyttelse, hudpleiende ingredienser og pudder i ett og samme produkt. Hvis du opptatt av ingredienser, vil du se at produktene er så naturlige som overhodet mulig - i tillegg til å være høyst effektive i forhold til resultater. jane iredale er testet for å sikre deg makeup som ikke fremkaller allergier, eller tetter porene og du kan med trygghet bruke JI selv med sensitiv hud. (Produsenttekst) 

Både koster, sminke og innpakning oser av kvalitet. Jeg er jo som kjent for mange av dere følgere, middels glad og opptatt av "innpakking". :-p Og her skuffer ikke ji. Nydelige, gullfargede fine små etuier. De slår Chanel boksene mine, ned i støvlene :) Kostene er supermyke, og av ekte geitehår. De finnes i et vanvittig utall variasjoner. Du kan besøke jane iredale  på Facebook HER  og på instagram som @janeiredaleno For dere som er opptatt av sminke, skjønnhet og ikke minst mineralsminke, så anbefaler jeg dere å undersøke jane iredale litt mer. De selges bl.a hud hudpleier/klinikker. Vær obs om du bestiller på nett. Et søk på ji (gjelder andre merker også) så sendes sminke som er utgått på dato, eller er fake. Sjekk derfor nøye pakkene, om du har kommet over et "godt tilbud". 

#janeiredale #sminke #skjønnhet #mote #mammaliv #jobbmamma #prosjekter #mineralsminke #naturlig #mamma #blogg #samarbeid 

Thomas Eyewear - new me

 • 01.02.2016 kl. 12:56

Har du tenkt over at det finnes noen steder, man får følelsen av at tilstedeværelse koster penger? :-)

Å åpne munnen hos tannlegen, koster som regel min. 600,- før du har sagt "aaaah" skikkelig. Å lukke opp øynene og se på optikeren koster som regel min 500,-

I dag er en slik dag. "Rimelige glass og briller" inkl kontroll, kom på.... nok :) Men men, øynene er ok å ha - tenna også - så man får vel bare smile og se , og tenke at det er en investering :-)

Jeg hater egentlig briller. Bruker linser eller ikke noe - selv om hode og øynene har det best når jeg er flink med glass foran. Fra før har jeg Silhouette som kostet en halv formue, som er uten infatning. Nå som nye glass skulle til, kunne man jo likegodt ta en brille som synes - og "bli voksen" :-p

Håper alle har hatt en flott mandag sålangt :-)

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes i herlig hverdagskaos = MediaKaos. Kaoset er en familie + 1 rampete hund & 1 lat katt.

Siden jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - med lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer sammen med hverdagsblogging, og alt ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares med meg.

Snarveier:
Giveaway & Konkurranser
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.
Lik på Facebook
Lik på Facebook

SNAPCHAT: mediakaos
Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B780
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900

Tidligere maskiner:
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55

Tips og råd - Janome CoverPro ligger i den gamle bloggen.


Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos