hits

Hva, hvor eller hvem?

 • 28.02.2017 kl. 17:15

Det er morsomt å følge med på gjettekonkurransen inne på FB siden, Mediakaos - hvor dere kan gjette hva som skal komme av pinnene til slutt. Et hint er at svaret ligger i bloggen. Mange gjetter riktig, og mange gjetter helt feil. Det er en artig måte å se hvem som faktisk følger bloggen, eller klikker seg inn for å finne svaret. Mange ser en konkurranse, og bare svarer - det er mange av de som tipper feil, tror jeg :) På torsdag trekkes en vinner, av en liten premie - blant de som har gjettet. 

Til dere som har klikket dere inn nylig via FB: Svaret finner du HER

 

Tacovårruller.... yummi

 • 28.02.2017 kl. 12:30


Disse er superpopulære blant ungene! I går ble det laget 44 stk, og de forsvinner fort. Det fine med disse, er at de inneholder mye potet og gulerot, så du trenger ikke ris til. Kun god saus, og så er det bare å kose seg! Oppskrift, finner du HER i et tidligere innlegg. 

Jeg bruker KA maskinen til å raspe. Det går fortere, og jeg slipper å raspe fingrene :) Jeg har 3 grovheter på innsatsene, som er til dette apparatet, jeg bruker den groveste til denne jobben. 

Solsikkeolje tåler høy temperatur, og setter ikke smak. Jeg bruker det, når jeg friterer disse vårrullene. En stor 3l Eldorado olje er både rimelig og god til denne bruken. 


God middag! 


Planlegging er halve jobben...

 • 28.02.2017 kl. 09:56

... og ofte stopper det der :-P Stoffet du ser på bilde, ble kjøpt i DK - på messeturen i Februar. Til helgen skal vi i selskap, og tema er sommer. Tja... selv om vårnyhetene er begynt å komme i butikkene, er ikke sommerkjolene det som bugner over på markedet, enda. Så tja... planleggingen av en kjole er påstartet. Med min fart, og mitt pågangsmot for tiden (som ikke er av det største) er en kjole i tankene. Jeg har en limegrønn kjole som er kjempefrisk i fargen, som får være backup. Jeg tenker at sommertema er vel kanskje litt mer "halterneck" evnt shortsfeeling, men jeg mangler fantasi om dagen :-) Så foreløpig er en kjole planlagt, så får jeg se om jeg kommer på noe bedre underveis :) 

Jeg elsker disse mønstervektene som jeg kjøpte i DK. De er tunge! og perfekte til sitt formål. Jeg må prøve å minne meg selv, på å kjøpe flere til neste år :)  

Durumloff til frokost/lunsj - eltefritt

 • 27.02.2017 kl. 07:15

Ingenting er som godt og ferskt brød, og jeg har gått til innkjøp av Tupperware sin form, som skal kunne erstatte "le Creuset" gryten min. Det gjenstår nå å se. Jeg må jobbe litt til for å bli helt overbevist, men jeg er på vei :-) Men deilig, loff/durumloff får du iallfall oppskrift på her: 

Oppskrift: 

 • 3.5 dl kaldt vann
 • 1/4 ts tørrgjær
 • 250 g hvetemel
 • 200-250 g durumhvete
 • 1 ts salt

Ha alle de tørre ingrediensene i bakebollen, og bland det godt sammen. Tilsett det romtempererte vannet og rør deigen raskt sammen med en sleiv eller lignende. Deigen skal være litt klissete, men skal ikke flyte. Ha på plast, og la deigen heve i romtemperatur over natten, ca. 8-12 timer.

Strø godt med hvetemel. Ha deigen over, den er ganske klissete og flyter delvis. Deigen skal gjennom en ?bretteprosess?. Finn en slikkepott eller lignende og ?brett? en og en del inn mot midten, rundt og rundt som klokka. Du kan godt gjøre dette i bollen om den er stor nok. Gjenta bretteprosessen et par ganger og strø eventuelt over litt mer mel dersom deigen klistrer seg veldig. Deigen skal til slutt holde formen. Legg deigen med ?brettsiden? ned og la brødet etterheve i ca. 2 timer. (Jeg har latt det ligge kortere også) 

En halvtime før du skal steke brødet setter du ovnen på 250 grader. Hvis du bruker en jerngryte, sett gryten inni ovnen nå, for å la den bli varm. I denne bildeserien testet jeg Tupperware sin form for første gang, og den skal ikke inn i kald ovn. 

Når brødet er ferdig etterhevet, legger du det i gryta. Rist eventuelt forsiktig på gryten for å få justert brødet på plass og stek på nederste rille i 30 minutter. Ta av lokket, skru ned varmen til 200 grader og stek videre i 5-15 minutter, til brødet har fått en gyllen og fin farge. Du kan sjekke om brødet er ferdig ved å banke på det, og det avgir en ?hul? lyd når det er ferdigstekt. Avkjøl brødet på rist.
God frokost eller lunsj! 
 

Alle trenger en omelettkokk?

 • 26.02.2017 kl. 12:04

Dagen kan ikke starte bedre enn dette? Bortsett fra i dag når man våkner hjemme, i kjente omgivelser 😉 Dette er fra Scandic Park Sandefjord, og frokosten var fantastisk ! En egen omelettkokk, er det noe man kan ønske seg hjemme også? 😂

Jeg digger denne installasjonen som stod i parken i Sandefjord. Det ser ut til å være noe kulturinnslag, kanskje noe unger/ungdomsklubb har bidratt med? (Unnskyld om dette er feil 🙈😉)

Jeg fant intet mindre enn 3 strikkebutikker, 1 stoffbutikk (denne visste jeg om, da jeg kjenner Reidun fra før) og 1 hobbybutikk som jeg tilfeldig gikk forbi. Den lå i 2 etasje, så var ikke så lett å se

Men jeg tittet rundt i buen, badet jentene og mediapappa. Hotellet har basseng som er fritt for hotellets gjester. Koselig område med drikke og is for salg 😉

Hit og dit....

 • 25.02.2017 kl. 08:12

Vi la 3 byer bak oss i går. Sarpsborg først, der vi har vært i 2-3 dager, så innom Halden, en shoppingrunde i Strømstad - før båten gikk over tik Sandefjord. Selv om dagen høres hektisk ut, så var den rolig og deilig.

Halden var en koselig liten by. Vi ble ikke helt kloke på hvor sentrum gikk, den var litt overalt følte vi 😂 Men jeg fant to Strikkebutikker og to stoffbutikker, moro! Strikkebutikkene hadde skjønt at familiene kanskje ikke alltid var helt frivillig med inn, sofa, kaffe ++++ god forpleining til de ventende, gir mer tid og penger til butikken 😉😉

Jeg elsker treleker, jentene hadde mye av det da de var små. Dessverre la Selmas leker ned, en lignende butikk - som denne vi fant i Halden, og mye sjarm forsvant fra bybilde. En liten petit butikk med koselig leker - ❤ vi fikk brukt litt tid her 😉 Synd jentene er så store.

Godt utvalg i håndarbeidsbutikker, til såpass lite sentrum å være.

Etter noen timer i Halden med tyvstart på fastelaven og greier 🙈😂 Drog vi til Strømstad. Jeg har funnet mine overmenn de lux på shopping, jentene ❤ det. Blir aldri lei... en sjarmerende godtebutikk fanget oppmerksomheten lenge. Og mens jentene lot seg friste av spiselig godt, gikk jeg på en koppende smell ... igjen..... 😂

Anbefaler en liten italiensk restaurant som ligger ved kanalen/elva. Utrolig god mat, hyggelig betjening og fine lokaler.

Connectionroom, best for mor og far eller barna? Etter 4 dager på samme rom, var det veldig deilig å lukke døren 😂😜 Jeg er overrasket over hvor stor og fin Fjord line båten var. Mye større og masse plass, i forhold til Color line til Sandefjord. Det deilige med å komme frem i går, var at vi ikke skulle kjøre 2 timer til, men stoppe 1 natt. Så i dag skal Sandefjord utforskes litt, før vi avslutter og reiser hjem❤

Vinterferie på 4 hjul...

 • 24.02.2017 kl. 10:29

Strømstad på onsdag. Sarpsborg til i dag - og tilbake til Strømstad. Jentene vil ikke hjem :-p Så i dag går reisen tilbake til Strømstad, via en liten tur til Halden - for å titte litt, og så 1 natt i Sandefjord. Men så må vi hjem altså.. hehe... deilig vinterferie, med litt "reise på gefylen"... :) 

Badeland, kino, shopping - det ble noen fine dager her i Sarpsborg. Det var en smule kaldt i Superland, så turen i vannet ble litt kort. Men minigolf falt i smak og jentene koste seg veldig. :) 

Vi bodde på Scandic hotellet inne i byen, men superland er tilknyttet Choicehotell om man vil bo vegg i vegg. Rett ved motorveien, så det er enkelt å finne. Det er stor klatrepark i sammenheng med badeland, SPA, og treningsenter. For vår del, er noe av sjarmen å bo inne i byen, så man får sett stedet man er på :) 
 

Fjernhjelp - create offset

 • 24.02.2017 kl. 00:56

Noen ganger lærer man nye ting, grunnet at andre finner utfordringer. Slik var det i kveld. På Scanncutsiden på FB trengte en dame hjelp, og siden jeg ikke kan motstå en utfordring, måtte jeg teste.. selv om jeg egentlig skulle sove.. hehe. Jeg har tidligere laget både youtube video og tut på create offset du finner den i kategorien Scanncut her i bloggen. Men noen har spurt om hvorfor create deler seg opp av til. La oss teste...
 

So far so good. Så skal man trace inn banneret... 


Så langt har jeg ikke fått oppdelt create. Men så ! En og en bokstav, eller font med for stort mellomrom mellom bokstavene, ser ut til å gi oppdelt create! Jeg har lært noe i kveld! :) Men hvordan sno seg unna dette da? 

For å lage en offset av dette ordet, må jeg gruppere alle bokstavene. Som du ser, trekker jeg bort banneret mens jeg jobber, slik at jeg får vinklet bokstavene. Ingen snarvei for buede ord desverre  :( 


Det jeg gjør, er rett og slett å markere alle de oppdelte creates, (husk å ta bort selve ordet under først) og så weld, slå sammen alle delene. Dermed blir alt til ett, enkelt og raskt! 

Legg bokstavene over, som før - grupper og flytt og dermed er ordet på plass - tross oppdelt offset! VOILA ! :)  

Bursdagsgave x 2

 • 15.02.2017 kl. 16:28

Det å sy til andre er noe jeg unngår, mest mulig. Men når de bedende øynene ber om en genser, som skal gis bort i bursdagsgave - er det ikke enkelt å stå i mot. Derimot det å huske, eller treffe nøyaktig på størrelsen, er ikke alltid like enkelt. Det fikk jeg brynt meg på denne uken. I hui og hast, forsøkte jeg å få ferdig en genser på rekordtid. Genseren ble ferdig, med en og to tanker bak i hue... XS eller S? Så jeg valgte XS og i tillegg smal modell.. 

Så den ble for liten :-p Lilla, melert pusete isoli med trykk på. Dermed ble det en liten stund foran symaskinen i dag. Ny genser, lik - men ikke samme farge. S men ikke slim modell :) Så nå krysser jeg fingrene for at det går bra. De kule skallene fra Syfestivalen, er inni halsen. Høy og tykk kosehals, og tykk deilig isoli fra Jydsk Stoflager 

Glitervinyl fra Vinylhobby.no - forenklet hundefigur på. Deilig vinyl å arbeide med. Du trenger litt dypere knivinnstilling på denne typen, fordi den er tykkere enn vanlig smooth. På min 900 scanncut, bruker jeg alt mellom 2.5 - 3.2 

Mønsteret er modifisert fra et AOH Symagasinet, i form av den høye halsen. Ellers er det en vanlig raglangenser fra tidligere utgivelse. // INNEHOLDER REKLAME // 
 

Når en fil ikke vil traces i Scanncutcanvas

 • 15.02.2017 kl. 10:20

Jeg ser ofte at folk spør hvorfor vil ikke filen traces? Ofte handler det kun om feil innstillinger i SNCcanvas men for lite informasjon/grafikk i filen, er også en årsak. Når du laster ned et bilde fra google, er det begrenset hvor mye informasjon du finner i filene. 

Under ser dere hva jeg mener. Når du google feks mickey mouse og holder musepekeren over bildene, vil du få opp størrelsen. Jo STØRRE, jo BEDRE :) Jo mer informasjon i filen, jo enklere å trace. Alt med 4 siffer feks, det liker vi :D 

Når du søker, velg alltid, SE BILDE. Forhåndsvisningen du får opp i google søk inneholder ALLTID mye mindre informasjon, enn det du har fått opplyst med musepeker. Det er fordi det skal være raskt for deg å søke, og få opp oversikten over filene. Når du har valgt, se bilde, får du opp bilde i full størrelse. Herfra velger du "lagre fil" . IKKE  fra forhåndsvisningen :) 

Tilbake til min fil ..... dette bilde, viser hvordan dette bilde ble i Scanncutcanvas. Ikke særlig godt. Og uansett hvor mange shades/farger jeg skrur den opp på, vil den ikke gi et godt resultat. 1. fordi filen er "liten", og 2. pga filen er laget som tegning og ikke rene farger. 

Det du gjør nå, er å gå til gratissiden www.picsvg.com Her kan du konvertere filer som jpg feks, til SVG, og se hvordan de vil bli seende ut. Det er flere valg over kvalitet og "uttrykk", så du må prøve deg litt frem. (se video for eks) . Velg bilde ved å klikke på upload a photo. 

På Details og filters velger du uttrykk, kvalitet og hvordan du vil filen skal bli når du er ferdig. Når du er fornøyd, velger du ikke !!! Download image.svg. Litt motsatt av hva logikken tilsier, men likevel - den filen vil bli for liten i forhold til hva du vil ha. I tillegg, får du ikke "kvalitetsjekket" hele filen, for bilde er litt lite i forhåndsvisningen. 

Du skal bruke forstørrelsesglasset 

Og så, skal du ta tak i slideren/glideren, og dra den helt til høyre. Dermed vil bilde bli så stort som mulig. 

Så går du til scanncutcanvas, og velger SVG Filen din vil lastes inn, og for min del fulgte det med litt detaljer jeg ikke vil ha med. Da fjerner jeg de bare lett, før jeg gruppere. Du kan enten gruppere først, noe som er smart om du ikke er helt stødig i å endre str, uten å dra delene fra hverandre. (se video for eks)

 

Vips, en flott fil !  

LYKKE TIL !  
 
VIDEO MED DENNE FREMGANGSMÅTEN


 

Verden, som vi kjenner den...

 • 13.02.2017 kl. 09:39

The world, as we know it - et uttrykk som gikk mye igjen, da Trump vant valget. Verden - verden vi lever i, står opp til, legger oss til - kjente og kjære ting, som vi helst ikke vil skal rokkes ved. Vår hverdagsverden er forskjellig fra person til person, fra familie til familie. Noen liker at verden er i bevegelse, mens andre helst vil at verden skal stå stille. Det som er felles, er at vi alle har relasjoner i verden vår. Relasjoner som er viktige og som vi bryr oss om. 

Verden/dagene våre spinner avsted i et sinnsykt tempo. På veien gjelder det å få med seg både nyanser, hendelser og tanker. Summen av dette gjør at vi er den vi er. På samme måte som Milo akkurat nå lærer en ny verden å kjenne, utenfor stuedøra - lærer vi mennesker hele tiden, at det finnes flere verdener utenfor samme døren. Milo har lært en verden å kjenne innenfor døren, en verden som er trygg, varm, og beskyttet. Utenfor er det kaldt, utrygt, ukjente elementer - som en halvvoksen katt nå skal finne ut av. På samme måte opplever vi til tider de samme forandringene, men i vårt univers vil vi kalle det skuffelser, utrygghet og svik. 

Vi er teknisk ikke laget ens for å såre hverandre, svikte eller gjøre hverandre utrygge. Vi har alle en omsorg i oss, som instinktivt hjelper oss med å ta vare på samfunnet vi lever i. Det inkluderer venner, familie, bekjentskap eller andre vi møter gjennom livet. Men helt fra sølekakestadiet i barnehagen, lærer vi at hendelser oppstår. Hendelser som påvirker andre rundt oss, på godt og vondt. Det er umulig å komme gjennom livet uten utfordringer og skuffelser....

Vi lærer barna at skuffelser kommer og går. Man blir gjennom opplevelser formet til den personen man er i dag, både store og små. Brent barn skyr ilden, heter det. Dog er det ikke alltid slik. Noen ganger blir brent barn kull. Vi er forskjellige, og vi takler skuffelser forskjellig. I en søskenflokk vil det ofte være forskjeller, der nettopp dette blir tydeliggjort. Mens nr 1 er tøff og ikke så god på følelser, kan nr 2 være utrygg og ha et stort behov for å uttrykke følelser og behov = men de er begge fra samme familie/opphav. 

Når lille snuske kommer hjem med bitt eller klor, tenker vi automatisk hvem av naboene sin katt har banket min? Om frøken fjong kommer hjem i sine nye klær, med tårene trillene pga stygge ord, vil vi gå i forsvar på barnets vegne og tenke ja, tenkte jeg det ikke - det er dr**ungen til.... Hvordan vi videre fremtrer, er  med å forme både barna OG oss selv. Vi fokuserer ofte på handlingen, fortiden og hva som er vondt. Det er sjelden man tar seg tiden til å finne en forklaring, og kanskje avdekker at Frk B er selv lei seg, og tar det ut på andre. Gjennom mange år hadde jeg en prosess, der man måtte bevege seg bort fra unnskyldning til forklaring. Vi kan forklare hvem er vi er, og vi kan forklare hendelser og reaksjonsmønster - men ikke unnskylde oss med det. Forskjellen? 

Forskjellen er hovedsakelig at en unnskyldning vil bære oss i forsvarsposisjon gjennom livet. Forklaringen vil hjelpe oss til å møte forståelse, være imøtekommende og i stand til dialog. I sandkassa på lekeplassen hyler lille Krokodille, mens store Ape står ved siden av brøler. Han slo først......!!!!  Vi utvikler oss heldigvis litt herfra... Men hva store Ape eller lille krokodille tar med seg videre av lærdom, vil være forskjellig. Det er grunnen til at vi har noen som arbeider 24/7 med en arbeidsmoral som er høyere enn Mount Everest, mens nabogutten sitter 24/7 å studerer Nokas sine plantegninger. 

Det er nesten umulig å skåne seg selv for skuffelser, eller utrygge situasjoner - om man ønsker å kunne bevege seg utenfor ytterdøren. Ikke bare har Ape og Krokodille en forskjellig oppfatning av hvordan verden er, men også hva/hvem "man spiser til frokost". 

Blir man snødynket etter skolen, lærer man seg å gå en annen vei hjem - eller si fra til en voksen. Blir man bøllet med på jobb, skifter vi jobb - eller sier fra til HR ansvarlig. Blir vi utsatt for vold, lærer vi oss å styre unna situasjoner som utløser slag - eller sier fra og oppsøker krisesenter. Blir man skuffet eller såret, lærer vi oss å trekke oss unna - eller snakke med noen om det. 

Hva gjør du mest? De siste løsningene? De aller fleste gjør første.... Vi har ofte lettere for å skjelle ut Frk. Returavdeling eller Mister Facebooksupport, enn å si fra om de store tingene. Så fort noe rokker verden vår kraftig, blir det vanskelig å si fra. Det er vanskelig å legge skjebnen/verden sin, i hendene på noen andre. Fordi verden, den skal være som vi kjenner den, uansett hvordan den er.....

Tilgivelse, omtanke og en liten smule enkelhet - kan være med å gjøre verden vår stabil, og enklere å leve. Når Milo får snø kastet mot seg, er det både kaldt og guffent, men med en liten smule enkelhet - rister karen det av seg og svinser på ny mot snøskuffa. Vi velger selv hvem vi vil ha i verden vår. Det er ikke alltid kjærlighet styrer hvem vi vil ha med, til og med ikke slektskap. Men felles for de som vi burde lage plass til i verden vår - er at de selv ønsker å være der. 

Verden din og min, bør bestå av mennesker som ønsker å være en del av den, som evner å se det store bilde og kjenner oss godt nok - til å ville ta en kamp for å være en del av din hverdag. Tråkker man feil eller sier noe dumt, kjenner de oss/deg så godt at de velger å tilgi/snakke om det, fordi det ikke passer inn i det store verdensbilde ditt generelt. Denne egenskapen mangler vi i sandkassa, der lille Krokodille kanskje "alltid" slår, første gangen det skjer. Mens i voksen alder, vil man ikke stole på at lille Krokodille "alltid" slår, der han rolig, omtenksom og snill - til vanlig står i et hjørne og gjør oppgavene sine. 

Tenker du noen gang over hvem du har i verden din? Verden slik du kjenner den? Og hvor godt kjenner du de? Hvor mye omsorg og omtanke har du for de, og de for deg? Ville de stoppet opp 2 minutter og tenkt seg om, om noe annerledes skjedde - ville de vært tøffe nok til å si fra om noe ikke var ok? For det er også med å skaper balanse i en verden... 

På samme måte som universet, lever det mange parallelle planeter/verdener rundt oss. Alle rundt oss har en verden selv. Om disse samarbeider, lever som én, eller i kollisjonskurs - varierer, og er helt normalt. Men det er faktisk helt ok! Det er helt ok å leve under fredsavtaler, og innse at ikke alle verdener passer sammen, eller kan være i hverandres. Man kan fint leve parallellt og være takknemlig og lykkelig de gangene de møtes. For på samme måte som jeg velger hvem jeg vil ha i min verden, velger andre hvem de vil ha i sin. Istedenfor å strebe etter å være en del av en vanskelig og komplisert verden, gjør din egen et godt sted å være, og ta vare på de som er i den :-) 

 

Ha en fin mandag ! 

Mer skaller...

 • 12.02.2017 kl. 15:59


Når man kikker opp, opp på øverste hylle - og ser en rull (ja rull) med glitter isoli... blir man litt emosjonelt ustabil. Litt glad, fordi det  hadde jeg glemt, og disse er så fine!!!! Og litt oppgitt, fordi var det enda mer der oppe? Og litt trist, fordi man innser at skatten må brukes. Som sagt så gjort. 

Dermed ble den grå glitterisolien klippet i. Skallene fra i går, har jeg i en da en farge. Mint, men de har jeg litt mindre av - så her gjelder det å være pinen! Dermed er ikke motivplassering, såååå nøye :-p Samme mønster som i går, baggy bukse og genser/trøye. 

Glitterisolien er fra Jydsk Stoflager, og jerseyen fra Stockholmsmessen. Mønster er fra Symagasinet, AOH (modifisert litt) og jerseykanten er fra Syglede. 
 

Dødelig kos...

 • 11.02.2017 kl. 16:47

Rosa, grått og litt spenning på toppen! :) Et utrolig deilig sett ble tryllet frem. Jeg ELSKER Ovation og kantbånd - bare for å ha sagt det først. Jeg har sjeldent vært borti en mer takknemlig maskin å arbeide med! Men, den koster også skjorta, og en bukse ekstra.... Men har du masse penger, som du ikke vet hvor du skal gjøre av - så anbefaler jeg denne! :-p 

Settet er en baggybukse, og en trøye/genser. French Terry fra Syglede, kantet med prikkete jersey (med søte marihøner som ikke kommer frem når man kanter) og superkule dødningshoder. Sistnevnte er kjøpt på Syfestivalen i Stockholm. Ikke verst å bruke såpass "ferskvare", til meg og være!  

Mønstrene er fra AOH Symagasin, litt tilpasset den ikke fullt så tykkfalne figuren til L :) Buksen har strikk i livet, og ribb nederst, og ellers en kile i skrittet, for å gjøre den løs og ledig. En "ruter" er lagt på langs mellom stykkene. Dype lommer er et must! 

// INNEHOLDER LENKER //

 

Pokemon, knit & Go

 • 10.02.2017 kl. 10:59

Strikking er ikke den sterkeste siden min av håndarbeidet - men jeg koser meg med det lell. Søm er nok å foretrekke, men ikke alltid like praktisk å drive med. Siden L ikke liker ull, og ikke liker "klassisk" strikk, gjelder det å vrenge hjernen. Dermed ble Sandnesgarn DUO (bomull/ull) løsningen. Lange fargeskift og tvinninger gjorde ikke dette mønsteret optimalt å arbeide med, men den ble ferdig. Og mens L fortsatt er i størrelsen! Ikke verst bare det! Begynte på denne for ikke så lenge siden, så dette er bra til meg og være :) Lille surra seg på skolen med denne i morges, så da må vel den sies å være godkjent! :) 
 

Myntpung i en fei...

 • 08.02.2017 kl. 09:04

For noen år siden, gikk jeg helt amok (sammen med mange andre) på en broderiside som heter Smartneedle. På den tiden var både broderiene og prosjektene man fant der, ganske "nye" og spennende. I dag, stiller de seg i rekken av mye annet moro på nett. Men x antall filer og kjøp, ligger både i dataen min og i bokser. Ja, bokser... for man kunne altså også kjøpe.. hårbøyler, antiskli, strikker, buttons til å trekke på, låser, squeekere, osv osv osv osv... 

Men altså... når man da har både lås, stoff (nevnte jeg en SVÆR boks med broderitråd?) så må man kanskje blåse støv av det, og bruke noe igjen? Så da.. ble stoff fra glemselen grav opp, låsen fra antikvarisk boks hentet frem og broderier pakket i 5-6 år gamle zipfiler tatt fra Dropbox. Og Voila! :) 

Broderier er ikke så mye man ser lenger, det går mest i Scanncut - noe jeg selv er ganske så skyldig i. Men det er sjelden noe som er så moro som broderi. Holdbart og ikke minst pent! Disse små myntpungene er perfekte bursdag eller venninnegaver, for de små :) 

Morsomme små prosjekter - dette kalles In the hoop 

 

Monsterbarna...

 • 07.02.2017 kl. 14:28Barn er ikke monster, barn blir det man former dem til. Ja, det stemmer, men hva kaller man de som har formet de da? Med høye hæler, kommer 3 jenter svinsende inn i en butikk... Først en litt høyere enn meg - så to litt lavere jenter. Alle 3 ser ut til å være et sted mellom 14-16 år gamle. Snakk om spesifikt skoleball, bekrefter at de er 1 VGS elever 

Raden er tydeligvis for smal (noe jeg også innser) men før jeg får flyttet meg, smeller den første snella inn i meg, så jeg surrer inn i en hylle. Med et tydelig blikk at "gamliser" ikke har noe i hennes vei å gjøre, gasser hun videre bort til et par sko. Hennes to venninner, er rake motsetningen og kunne ikke se mer unnskyldende ut - for at de skal forbi. Et stille takk fra bakerste frøken, øredøves av DET ER DISSE SKOENE JEG SNAKKER OM!! 

Begge jentene roser skoene, og en av venninnene konstanterer at de liker brunfargen. Hallo!!??!? De er ikke brune, de er BEIGE!!! Og på ny ser den ene jenta ut som hun leter etter det berømmelige hullet i bakken. Frøken høylydt finner en stol og prøver skoene, mens hun skravler i vei. Årsaken til at jeg vil ha disse skoene, er fordi de er så populære i Oslo. Jeg skal jo til Oslo i helgen, for å treffe my next løøøøøver liksom.... Her burde jeg ha gått ut døra, som jeg stod foran, men brainfreeze fikk liksom en ny mening. Ørene ble som langøres og jeg klarte ikke dy meg... måtte bare bli...

Allerde? utbryter den ene frøken forsiktig. Og med bekreftelse tilbake, svarer hun at frøken høylydt kunne jo vært singel en liten stund sammen med de to andre. Da kommer høydepunktet..... jenta reiser seg og roper (irritert) ut i lokalet: 

Hallooooo ! SE PÅ MEG !! Dette, DETTE utseende er ikke laget for å være singel! 

Hvor mange blåveiser jeg hadde gått ut med, om jeg hadde sprukket ut i latter - er uvisst. Heldigvis. Men, noen foreldre har gjort en god jobb, når det gjelder å fortelle sine barn, at de kan få til det de vil, og er de vakreste vi vet om. 

Dere vet, dere kjenner jo meg... Jeg må mase på mamma en hel dag for å få disse. Men jeg får de jo til slutt, det vet dere jo. Men jeg gidder ikke mase, om de ikke er helt MEG lissom. De må jo vise hvem jeg er.... 

Ja hvem er du? 15/16 år gammel jente, som skal treffe sin neste "elsker", med en tøff fremtoning som får venninnene til å krympe seg. Med en selvtillit som selv Snøhvit og speilet til heksa, bare kan drømme om. (evnt fremstår med det, for å overkompensere en dårlig selvtillit) En jente som vet hvordan man skal manipulere sine foreldre/mor, og roper det gjerne høylydt ut i butikken - og som ikke har helt utviklet filter, for hva man roper og ikke roper ut i offentligheten. 

Er det slik at det vi burde ha selvtillit på samme nivå, alle sammen? Istedenfor å gjemme oss bak usikkerhet og selvbilder - burde rope ut at verden fortjener oss, og at vi er de vakreste vesener som andre skal være takknemlige for å være med?

Eller det på tide å se seg selv i speilet, og kanskje sette av 3 minutter til å vurdere utsagnet: Det er det indre som teller. Eller vurdere en kombinasjon? 

Shop and drop

 • 06.02.2017 kl. 20:37

Shopping for alle pengene??? Ikke så langt i fra når 5 damer er amok på messetur.  Tradisjonen tro reiste en gjeng ned på alt om håndarbeide messen, og resultatet etter 1 dag der, ser du over. Under er min andel 😂

Men.... så skal man hjem..... 😂😂 Hvor strenge er de på overvekt og kolli, på Kastrup mon tro?

Flott helg med mye gøy, lite søvn og gode tilbud. 😉

Morsmors dårlige samvittighet.... ?

 • 02.02.2017 kl. 08:07

Nei.. stemmer, mormors pannekaker var det? Med en ørliten undertone av dårlig samvittighet? :-p Jeg reiser ut igjen i dag, til Danmark denne gangen. Rolige, deilige morgener har preget hjemme de siste dagene - og i går fikk ungene egg og bacon til frokost. Til stor glede. I dag, ble det pannekaker. Delvis fordi de spiser en kraftig frokost da, delvis for å teste vår nye pannekakepanne, og delvis fordi det er nesten det beste de vet - og når jeg reiser, lager man det... :) 

Vi ble alle enige om at pannekakene var supergode i ny panne. Dog er det akkurat samme røre som jeg pleier å lage, men det gikk mye enklere å steke. Jentene var ikke enig i at panna var ubetydelig  :-p Pannen kjøpte jeg på Tilbords i går, av verdens hyggeligste betjening. Jeg hadde litt penger igjen på et gavekort jeg fikk til jul, og gikk forbi denne pannen i går. Det er egentlig en slik ting som jeg ikke hadde kjøpt, men hadde lyst på. Så da kan man være litt "gærn" å kjøpe den, med gavekortet. Han som (driver?) er på Tilbords her i byen, er utrolig hyggelig. Blid og imøtekommende og man får lyst å komme tilbake! :) 

Bakpå denne, står en enkel oppskrift som ungene fint kan lage selv. Jeg har lovet jentene at de kan få prøve selv i helgen (skikkelig ålright gjort å love ting når man er vekk :-p) Jeg bruker en annen, men er ikke slike rører ofte like ? ;) 

Her er min, om du har lyst å prøve: 

 • 2,5 dl sammalt fin hvete
 • 2,5 dl hvetemel 
 • 7 egg
 • 4 ss smeltet smør
 • 7,5 dl melk 
 • Litt salt eller sukker, alt etter middag eller søte pannekaker

Bland det tørre, ha i 50% av melken, rør godt. Ha i 1 og 1 egg og resten av melken. 
 Ha en flott torsdag ! 

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes i herlig hverdagskaos = MediaKaos. Kaoset er en familie + 1 rampete hund & 1 lat katt.

Siden jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - med lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer sammen med hverdagsblogging, og alt ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares med meg.

Snarveier:
Giveaway & Konkurranser
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.
Lik på Facebook
Lik på Facebook

SNAPCHAT: mediakaos
Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B780
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900

Tidligere maskiner:
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55

Tips og råd - Janome CoverPro ligger i den gamle bloggen.


Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos