hits

Oppskrift - oste&skinkehorn

 • 30.03.2016 kl. 22:10

I går satte jeg en dobbeldeig med disse hornene, ungene spiser de opp på notime! Litt for hurtigt egentlig. En oppskrift gir 18 horn, og på mandag da jeg bakte de, var de vekk etter en liten tur ut :-p 

36 horn ble bakt ut i går, og i dag er det knapt noen igjen. De er perfekte som nistemat, og kan enkelt fryses. Varm de kjapt i microen, og de smaker kjempegodt. 

 • 2,5 dl melk 
 • 65 gram smør (ha melk og smør i microen på 2.15 min - perfekt smeltet og varmt, 800W) 
 • 3 dl vann
 • 2 ss sukker
 • 1 ts salt
 • 1 kg hvetemel 
 • 1 pakke (50 gram gjær) 
 • Ost og skinkeskiver
 • Egg til pensling
 • Sesamfrø til strø 

Elt deigen godt i maskin eller for hånd. Deigen er fast, og løsner lett fra kanten etter få minutter. Hev i 1 time. Slå deigen flat og hev 1 time til. Dette gir en luftig og flott deig. 

Del deigen i 3 og del og kjevle en runding - del 6 stk med en pizzaskjærer og ha på skinke og osteskiver. (Ikke for mye ost, da renner det bare ut) Deigen gir 18 horn. Etterhev i 20 minutter, pensle og strø på sesamfrø - stek midt i ovnen på 200 grader - 15-20 min. (avhengig av ovn) 

FERDIG ! Kos deg! :) 
 

Når barn blir voksne - for fort....?

 • 30.03.2016 kl. 20:50

Hva er det som får 10 åringer til å blogge om depresjon, 12 åringer om MK vesker, 13 åringer om selvskading, 8 åringer om shopping, 14 åringer som er tvangsinnlagt og blogger fra rommet, 16 åringer som i "har vært sammen med sin elskede i mange år og etter lang vurdering nå er blitt gravid". Hva er det som skjer? Hvor langt ned er "voksenlivsgrensa" flytta? 

Når en 16 åring har vært sammen med (kjent en kjærlighet de aldri har kjent før - noe jeg vil si er unaturlig, når man er 16 år og fortsatt ung) sin kjæreste og definerer det som lang tid, og har bestemt seg for å bli gravid, etter en lengre vurdering. Da undres jeg over hvor barndommene blir av? En 16 åring som har skilte foreldre, er i følge norsk lov ikke i stand til å selv bestemme hvem av foreldrene de skal bo hos, men det skal legges stor vekt på barnets ønske. Man får barnetrygd og bidrag til man er 18 år, man blir omtalt i lovverk og retningslinjer som barn, inntil man er myndig. Definisjonen blir dermed barn får barn... 

Hvorfor er det så viktig at voksenlivet innvaderer barndommen? Hvorfor skal det ikke være omvendt. Når en 12 åring sprader forbi meg med MK veske, til 6000,- og høylydt klager over at hun ikke har fått nye GANT sko, som de nettopp så - blir jeg betenkt. Hadde hun vært 17 år, hadde jeg tenkt "bortskjemt....", men når man er 12, noe moren påpekte pga pengebruken, tenker jeg: hjelp... 

Når det å benytte skoleretten sin ikke lenger er viktig, og økonomiopplæringen er Luksusfellen, seksualundervisningen har vært zitcoms på Disney Channel fra de var 7 år og livet handler om blogging - hvilken vei har utviklingen gått da? Dette henger litt sammen med innlegget jeg la ut tidligere i dag, med at barn ser hva voksne gjør. 

Hver generasjon utvikler seg til å være mer og mer selvrealiserende. Vi har mindre og mindre tid til å ta vare på våre gamle, og denne trenden vil nok ikke snu før vi er med på det selv. 

Av og til tenker jeg: håper ungene vil besøke meg på gamlehjemmet......:-) 

 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre #tanker#barn

Bil - det dyreste barnet?

 • 30.03.2016 kl. 19:32

Man kan jammen undre om det ikke det stemmer. Bilen trenger på samme måte som barna, omsorg, "mat" og litt kjærlighet. For 2 år siden var jeg på Jaren (15 min fra Gjøvik) og hentet denne bilen. Bilen er litt over 3 år gammel, og en drøm å kjøre. En MB B-klasse. Men jammen har den kostet litt... 

Jeg triller i overkant mange kilometer pr år. En god del over gjennomsnittsføreren - vil jeg tro, pga jobben. Når man triller rundt 40 000 i året, er nok det mer enn den normale husmoren triller. :-) Med andre ord, må man beregne litt mer utgifter - enn på en "normaltkjørt" 3,5 år gammel bil :-) 

Bilen har lagd skrapelyd i påsken. En lyd som skar seg inn i ryggmargen og lommeboka begynte å vri seg litt. I dag ble bilen satt inn på verksted, for å sjekke denne (dyre) lyden - og jammen meg... et femsifret beløp for å få den ut igjen... 

Så om man kaller Ben min, for det 5 barnet - er den desidert dyrest av barna, denne måneden. Samtidig som jeg satt å kikket over utgifter i dag, kom Jumbo og trengte nye sko. Hehe... nå er det straks vår, og det er bare å åpne slusene, pengeslusene - har du det slik? Vår og høst, er påfyll av stæjs, sko, jakker, klær m.m 

Godt man liker å shoppe? :-p 

 

Litt annerledes hobby - dørskilt

 • 30.03.2016 kl. 17:20

Silhouette Cameo maskinen kan brukes til mye rart. Blant annet til dørskilt... en stk plexiglassplate og vinyl = personlig dørskilt. Vinyl er ferskvare, noe jeg fant ut i dag. X antall cm og sikkert meter, endte i søppelet - fordi det var for mykt og dårlig. Med andre ord, ikke oppbevar i rull med brett på. Håpløst å få strekt ut igjen. Mulig det finnes en metode som ikke jeg kan, men for newbies som meg - ble det mye pell :-) 

Skiltet er nå på plass, takket være mediapappa og drill. Mulig det nå blir slutt på at folk spør hvem som bor her - det tok bare nesten 5 år, før det ble skilt på huset. Tanken er å lage et skilt til, med adressen på - og sette på hushjørnet. Nå har vi noen minimalistiske nummertall som knapt er synlige :-p Men jeg må bare samle litt mer tålmodighet, innen jeg setter i gang med nytt prosjekt :-)  

Bokshopping på amazon

 • 29.03.2016 kl. 21:50

Selv om jeg mottar bøker i bøtter og spann, i løpet av kalenderår - og magasiner, er det vanskelig å la være. Hva? La være å shoppe... shoppe bøker, nye magasiner, det kommer stadig noe inn over dørstokken. Nå er det 3 bøker på vei til meg, fra amazon.com. Jeg elsker amazon. Lav frakt, og billige bøker, og bøker er momsfritt inn til Norge - lite avansert og lærerikt :-p 

Gertis sine bøker er fine. Jeg har et par fra før, og de inneholder masse fine mønster! Og når jeg så Ultimate dress book, ble den lagt i kurven ganske kjapt. :) Det samme gjaldt en artig bok om den lille sorte, og en "hurtigbok" i kjolesøm. Spennende å se hvordan disse er, når de kommer. Estimert tid er 4 April, noe som ikke er ille, med tanke på at de ble bestilt i påsken. Mens jeg bestilte disse, så jeg at det kommer enda en ny bok i serien "the sewing bee". Den engelske, opprinnelige "symesterskap" serien. De har tidligere gitt ut 3 bøker i serien, samt at den kvinnelige dommeren har gitt ut 2-3 "Bibler" i tillegg. Fine bøker det også. Og selvfølgelig, godt plassert i bokhylla mi.  

Juki 1000 - hva synes man?

 • 29.03.2016 kl. 18:55

Fra Bernina 1150MDA til Juki MO-1000. Eller skal man si fra Babylock Enlighten til MO1000? For disse to er mest sammenlignbare. Årsaken er luftredningssystemet. Men MO-1000 har justerbar trådspenning, det har ikke Enlighten. Og Bernina 1150MDA har MTC systemet. Så poenget er, alle har sitt - og selv om noe er supert, vil det alltid "mangle" noe. Den perfekte maskin? Tja, finnes den? :-) Innlegget om Bernina 1150MDA finner du HER. Forøvrig vurderes denne solgt. 

Se bort fra alt støvet på maskina :-p Maskinen har stått ubrukt i noen uker, og det vses. Støv på syrommet, er kanskje noe som er kjent for mange? ;) 

Juki MO-1000 har større avfallsbøtte enn 1150. Til BL Enlighten er det ikke en slik bøtte i det hele tatt. der bruker man en pose, som festes i et underlag, under selve maskinen. Selv om bøtten ikke ser så stor ut på MO1000, er den bredere/dypere, men ikke så høy i kantene rundt. Den fanger fint opp, og festes på samme måte som på Bernina maskinene. 

Lufttredningen er lik som på BL. Det som er forskjellen er at denne er mer fintfølende enn BL. Mens man på BL kan holde tråden lett over hullet/i hullet, må man her hjelpe litt til. Mulig man må finne en teknikk, og konstant støvfritt miljø - men jeg bruker litt mer tid på denne, enn Enlighten. 

Som dere ser har denne en nålitreder, som man kan kjenne igjen fra Babylock maskinene. Og som dere også ser, maskinen min må rengjøres! :) Her er det sydd et par prosjekter, siden sist støvsuging, og se så mye støv det samler seg, kun på få prosjekter. Nålitrederen på Bernina 1150MDA er ikke helt samme stilen. Den er mer "sårbar" syns jeg, og treffer ikke alltid like bra. Mens på BL låser man nålene i riktig posisjon, og nålitrederen treffer alltid - har jeg måtte løsne låsene, for å treffe helt nøyaktig på Juki. Mulig det er noe justeringer der, som kan gjøres - for at den skal treffe i tredningsmodus - på denne også. 

Enkel og god hendel for labben. Det er lett å finne spaken for å heve og senke trykkfoten. Selv om hendelen stort sett er like plassert, på alle overlocker - føles det ikke alltid like riktig. :) 


 

Juki MO-1000 er en flott maskin. og prismessig ligger den ganske likt med Babylock Enlighten. Hvilken man velger, er smak og behag. Juki har på samme måte som BL kniven nede, mens Bernina har kniven ovenfor. Man svinger bort kniven, istedenfor å senke den. Maskinen syr mykt og pent, og jeg liker godt lyden i Bernina 1150MDA, men må innrømme at Jukien syr enda mykere. Det som kanskje fanger mest, er at den ikke er like god over utfordringer. Der Bernina  1150MDA kjører over de tykkeste humper og skjærer i vei, strever Juki litt til tider. Det samme gjorde BL av og til. Det at kniven er over, har sine fordeler, i henhold til måten den tygger gjennom tykke stoffer. 

Er man rik og har flust i plass - så skulle man såklart beholdt alle 3 maskinene, og hatt mørk tråd på en, og lys i en annen og rosa i den tredje. :-p Men nå er det vel ytterst få, som kan une seg den luksusen å beholde 3 overlocker. En ting er 3 symaskiner, men 3 overlocker? Eller, hva er egentlig forskjellen? Hehe.. Men uansett... 1 cover, 1 overlock, 1 kombi sy og broderi og 2 vanlige får holde! 
Konklusjonen min? Jeg er faktisk litt usikker! :) Jeg liker Bernina 1150MDA kjempegodt, men jeg liker Juki MO-1000 også. MO-1000 vandrer litt på bordet, det har kanskje med at den ikke har like gode føtter til underlag, som 1150MDA, men det er minus. Nå har jeg min stående på et underlag, og dermed står den stille. Det samme gjorde BL Enlighten, så der er Berninaen suveren. Står støtt som bare det. Rent syteknisk er de rimlig like. Juki syr mer stille og behaglig, syr penere i normale til tynne stoffer - og mindre sær på spenningen. (syns jeg) Bernina 1150MDA er enklere å tykke til svært tykke stoffer, pga plasseringen av kniven. Men er derimot litt særere på innstillingene. Men der har man MTC som hjelp igjen, så det går muligens opp i opp. 

Begge maskinene er flotte maskiner, enkle å betjene, syr pent og er takknemlige for sylysten. De koster omtrent det samme - så om tredningen av griperen er et hinder for deg, ville jeg snust litt på Juki MO-1000. Men som med alle symaskiner, sett deg ned å test! :) 

Sakte skrider frem...

 • 29.03.2016 kl. 15:00

Når man tenker hobby, tenker man at det er noe som er avslappende, gir en deilig følelse og bare good feelings. Joda.. men ja, takk.. hørt om å strikke frustrende baklengs? Jeg har strikket bakstykket/ryggen 3 ganger. Frustrende? Ja! Og ikke det grann avslappende. Normalt hadde denne genseren blitt lagt i glemselens UFOkurv. Men, akk - med faktisk nytt mot og ny irritasjon har jeg rekkt opp bakstykket 2 ganger, og da var jeg lenger enn bilde over viser. Nå er jeg endelig halvveis på forstykket - så får tiden vise, hvor mange ganger jeg skal i gang med ermene :-p 

Garnet er helt nydelig, og er i 100% merinoull. Jeg har av en eller annen grunn, tenkt grådig! feil, når jeg beregnet garn - så i helgen var det nettjakt etter noen flere hesper. Og jammen meg. 2 stk, hos Fortuna. Følte meg rimelig heldig. Garnet er håndfarget, og det står "husk å beregne godt med garn", nettopp av den grunn. Jaja... samma det. Bare jeg får nok.. hehe, så får det heller være fargeskille på ermene. Har ca 1,5 hespe igjen - så i verste fall får det bli noe annet av det - om jeg må bruke de nye hespene på ermene. 

Genseren kommer i KS02, og jeg er spent på om jeg rekker å bli ferdig - før det kommer i posten :-p 


 

A weekend to remember...

 • 21.03.2016 kl. 10:54

Kjenner du følelsen - man treffer noen man umiddelbart blir glad i, og beundrer/blir starstrucked av? I jobben treffer jeg slike unikum innimellom - og denne reisen, ble en slik opplevelse! En gjestfrihet som får 5 stjernes all inklusivhotell til å blekne, en mat som får Michelin guiden til å være pompøs og uviktig - og ikke minst, personligheter som gjør at man får lyst til å pakke de i kofferten - og ta de med seg hjem! 

Men det som gjør det hele litt spesielt, er at Bwear - som står for Bodils wear, ikke bare er Bodil. Men Bodil og Lillebror. Og sammen er de dynamitt. Det er kanskje en del av dere, som allerde har truffet Lillebror på Stockholmsmessen, uten å tenke over at han er en del av "konsernet". Og en mann, som har et mer naturlig forhold til BHer - har jeg ikke truffet før :-p 

Jeg har alltid, og digger mennesker som lever ut drømmene sine. Som våger å satse, og som har skjønt at alt handler ikke om dollar og kroner, men det å gi livet noen år/måneder, med ekstra livsglede. For ekstra livsglede finnes virkelig i denne familiebedriften. Fra man møter Bodil og Lillebror på togstasjonen, går praten lett og man føler seg virkelig velkommen. Det er nesten så man kan bli litt stresset første kvelden, for de gjør alt så flott og godt for deg - at man blir litt flau. :-) Man kan kort beskrive slike mennesker, og det er godhjertede og fantastiske! 

Som jeg skrøt av første dagen, så var dette et sted etter mitt hjerte. Kaffe og ikke hvilken som helst kaffe! Man trenger virkelig ikke savne sin kaffemaskin, når man kommer til dette. :-) Noe det var flere kursdeltakere enn meg, som satte pris på. Dog sjokoladen, tror jeg at det var mest jeg - som gumlet på. Det var mye snakk om former, og mens jeg satt å mumset sjokolade - tenkte jeg lykkelig at rund er også en form! :-p 

Utvalget man kan velge å sy BH i, er ikke rent lite her. Jeg lar meg imponere av kassen som er tatt ned for anledningen, og drømmer meg (mens lommeboken/visakortet vrir seg i mareritt) bort i alle fargene, og de glinsende materialene :-) 

Jeg og Angelica (Bodil og Lillebror sin herlige datter) tyvstartet litt og begynte å tegne av, klippe ++ mens de andre ble målt. Man tar ikke mål under bysten, som vi normalt gjør, men over høyste punkt, og over bysten. MEN! Her kommer mennet... Vær nøye når du måler, og ikke minst. Husk, at et mønster skal ikke sys rett utav posen. Poenget med tilpasset mønster og kurs, er at den skal passe DEG! Når man starter med dette kurset, så ender man med å ha tilpasset en mønster, og syr en BH utra det. Ikke en bh, med et mønster - henger du med?

Mange ser mønsteret, tegner av, klipper ut delene og syr sammen. Så kommer resultatet. Om mønsteret er godt eller dårlig, avhenger for mange - om BHen sitter på første forsøk. Da er det et bra mønster - om ikke, er det dårlig. Men nei. Et mønster er utgangspunktet. Mønsteret må tilpasses, og rettes på - slik at du som er unik - får et unikt mønster som passer deg. Passer du rett utav posen, er du heldig! Det er de færreste som er en internasjonal centilong i kroppen. 

Mål nøye, og er du virkelig tøff - tegner du av på vlies, tråkler sammen og prøver deg litt frem. Du kan ikke montere den slik, men du får en anelse om hvor langt unna/eller nær du er. Så setter du i gang. Og selv om det ER mye jobb. Det ER virkelig ! mye tråkling og spretting... men så blir det så utrolig bra til slutt! 

Magen led ingen nød denne helgen. Jeg gav Bodil og Lillebror komplimenter, typisk meg - at her triller man hjem, man bør ikke gå på diett her! Fantastisk! Før vi ble skikkelig trygge på hverandre, trodde jo stakkarne at de hadde ødelagt min diett. Hehe... men den gang ei, motsatt. Jeg har aldri spist så mye god mat på kurs før! Eller så mye......... Etterhvert lærte de seg, at det var alt annet enn negativt - og at maten var himmelsk, og man ble ALT for mett - hver gang.. 

Å sprette, er en helt normal prossedyre etterhvert. Første gangen tenker man... oi, off.. andre gangen; nå igjen - 3: Ok..... Dette er Angelica, en herlig jente på 27, blid og like koselig (forøvrig et ord Bodil likte veldig godt... mysig.. :-) ) Jeg kvakk litt da de snakket om datteren første kvelden, før de omtalte henne i en sammenheng som en glad tøs... og vi bruker ikke akkurat det ordet i Norge, på den måten.... :-) Men ja, en fantastisk blid og glad jente


Som dere ser, så er faktisk kursene hjemme hos Bodil. Noe som gjør at hun aldri mangler noe, for lageret er ... oppe, eh... nede.. det er egentlig overalt i huset. :-P Men alt er innen rekkevidde, alltid. Og igjen, dermed blir det en hyggelig atmosfære, og en privat kokk :)
På lørdag begynte Lillebror å slukke alle lysene rundt oss. Jeg og Bodil satt som spørsmålstegn, og jeg tenkte stille dette var jo, hmm... i overkant koselig.... når han er ferdig å løpe rundt, legger han til at det er Earth hour. Ahhhhaaaa...... not on my mind at all..... Det er godt at andre, passer på kloden? ;) 


Søndag våknet jeg til koselige sms hjemmefra. Barfotede barn, i strålende solskinn - på nyoppsatt trampoline. Et sikkert vårtegn. Samtidig som man varmer seg på bildene, titter jeg ut vinduet. Jeg kan skimte tretoppene, og de ser hvite ut... 

hvite....? 

Joda, i sterkerste kontrast til vårbildene fra det søte sørland, ser det altså slik ut, utenfor Stockholm.. ikke helt det samme. Godt vi skal være inne.....

Kokken hadde spennende prosjekter nede.  Jeg måtte bare ta bilde av det. For det å være kreativ, er ikke bare å sy eller strikke. Men å dyrke frem egne grønnsaker er også en hobby, og ikke rent lite kreativ en! 

Dag 2, og like mange flotte, glossy farger å drømme seg bort i. Se på alle de fine låsfargene, visste du at det fantes så stort utvalg i materialer, for egen søm? Det gjorde ikke jeg... Dag 2, og ny BH! Ja du leste riktig. Det ble rent komisk da man skulle prøve min bh denne morgenen. For i butikken er jeg en C, og når gårsdagens målinger også kom ut med det - ja da tar man det. Men nei, et par til opp takk. Whaaaat? Så vær nøye med målingen. Men gårsdagen gikk knotete og sakte frem, og nr 2 gikk som en lek. Jeg leste gjennom mønsteret før kurset og det kan være smart. Det er noen punkter som gjøres annerledes, men man kjenner igjen gangen - når Bodil går gjennom de. Dermed hadde man ikke behov for å følge mønsteret slavisk underveis. Det "frigjør" litt hjerneceller... 

Fra rosa til gul! Bare fordi det er påske! Hehe, neida. Mønsterne er i flere str, men de er tilhører forskjellige størrelser likevel. Det første målet, tilhørte minste strpakken, mens det andre målet - da gikk jeg over på Påskegult. Mønsteret under her, er Annas - som du ser er str annerledes enn vi sier..70, 75 men de tilsvarer det samme. Man skal bare inn i en tabell og finne sine mål der :) 

Dag 2 startet helt fantastisk! Har du sett slik søndagsfrokost - på en snøfylt dag? Det oser sommer, selv om det ikke gjør det på utsiden. 

Noe av dette, får du med i kitet - om du bestiller det hos Bodil. Det er strikk til omkretsen, armhullene, stropper +++++ masse fin strikk, og alle til sin egen ting. 

Og når man har gått kurset... så er noen klar for å øve mer - og noen er klar til å hoppe etter Wirkola. Jeg tilhører nummer 1, mens noen - slo seg løs på chiffongen og kjører full speed forover. Tøft, men jeg er ikke der. :-) 

Og det er ikke bare til damer det finnes noe i shoppinghyllene. Man kan få kjøpt mønster til boxere, og med to forskjellige stiler. Forresten.. ser du hvem det ene er oppkalt etter? ;) 

Milevis med strikk. blonder +++ får en ny betydning her hos Bodil... Man blir nesten slått ut, over at det finnes så mye! Og for de som syns standen hennes er imponerende (for de som har vært der) hjemmet - er overdådig for en nerd som meg... :) Flere på Facebook gledet seg til actionbilder. Det blir det desverre ikke her, nå hvertfall. :-) Fargen er Peach og her ser dere et stk ferdig resultat. Kult? Det er fantastisk hvordan man kan ved snipp her, klipp der, justering og tilpasning - ender opp med noe som er perfekt til en selv. 

Kan man reise fra et hus fyllt med godis? Sygodis? Nææææ, det man ikke. Og når man får 3 fine bøker i hendene, klarer man å velge en? Næææ. svake menneske.. :-P I speedfart, ble det 3 bøker, og badetøystoff! :-) Syns du dette ser spennende ut? Da skal du kanskje vurdere å bli med på kurs - på Lillestrøm. Det vil bli arrangert kurs hos Lillestrøm Sysenter, høsten 2016. Prisen er ca 3000 - 3500,- inkl materialer og enkel lunsj, i to dager. 

Jeg kan ikke gi dere Lillebrors kokkeskills - men han vil være der, og de vil sannynligvis ha med seg materialer for salg. Det er 10 plasser, så her gjelder det å være først til mølla (vi har over 40 interesserte) Jeg kommer til å sende ut nyhetsbrev i forkant, så vil du sikre deg tildig informasjon - så meld deg på nyhetsbrev (i høyre meny her) 

 

Dag 1 er over....

 • 20.03.2016 kl. 00:06

Først av alt! De som venter på bilder og mer detaljert rapport, det kommer! Men jeg har ikke prioritert å fyre opp laptopen, og overføre kamerabilder enda.

En stk bh er prøvd på, og må justeres kraftig. :-) Men det er jo nettopp derfor man er her! Mens andre kanskje tenker, "ååå så surt" tenker jeg faktisk "pytt sann" (for en gang skyld :-p) Det er nettopp derfor man går på kurs - fordi man ikke passer rett inn i boksen, og trenger litt tilpasning. Så i morgen er det friskt mot og nye oppgaver.

Jeg er overbevist om at jeg kommer til å trille hjem! Det er helt fantastisk å være gjest her, og kokken Lillebror disker opp med den lekreste maten, og drikke ++ kveldene fyker avsted, og før man vet ordet av det - er nok en dag med hyggelige verter over.

På kurset var det noen som kommenterte formene, med god mat, kaffe og godteri (fika). Men rund er da også en form! Det tenker iallefall jeg, etter denne helgen. For en gjestfrihet og herlig par - unike mennesker! :-)

Det var noen som spurte om jeg sov på rom med sjampis, ja det gjør jeg. Hehe.... Og ikke hvilken som helst!

Jeg svimer litt av, med bilder av en koppeske - som jeg la merke til i kveld :-) God natt fra Haninge

Et sted etter mitt hjerte....

 • 19.03.2016 kl. 09:57

Dag 1 av kurs er i gang og dette er et sted - etter mitt hjerte. Nespresso i kursrommet, hyggelige mennesker og ny lærdom! Fantstisk ? :-)

Klyp meg i armen - himmelen...

 • 18.03.2016 kl. 23:17

Nettopp! Dette er utsikten fra senga! Er ikke dette å sovne til himmelsk utsikt, så vet ikke jeg! Et hus fullt av deilige stoffer, tilbehør og og og og.... Det er nesten for mye for en stakkars sjel. Hehe :-)

Jeg er innlosjert i Haninge, utenfor Stockholm - og jeg har fått en fantastisk seng, innebygd i verdens smarteste løsning - med himmelsk utsikt. Jeg elsker hele konseptet her! Ikke visste jeg, at Bwear drives i helhet fra hjemmet til Bodil og Lillebror, nei - ikke som i lillebror - men Bodils hyggelige make! Dette er en livsstil !

Deilig mat og en kveld med to helt fantastiske mennesker er over, og jeg ligger å tygger på "så heldig jeg er". Tenk at jobben stadig tar meg til nye opplevelser, bekjentskaper og ikke minst hyggelige relasjoner. Kan man være heldigere?

I morgen er det kurs - og dere skal selvfølgelig få flere bilder fra dette fantastiske mekka til Bwear :-)

Men nå - besvime litt :)

Melkeruta gjennnom Skandinavia...

 • 18.03.2016 kl. 16:43

Jeg er utrolig heldig til vanlig. Direkteflyvninger mellom København og Kristiansand, er en realitet - noe som forenkler jobbreiser mye. Dog, er vi ikke like connected til Stockholm - og reisen i dag, returen og faktisk neste Stockholmsreise i Oktober - går via Oslo... 

Med litt over en time, og fly i rute - rekker man å både titte litt i taxfreen - og en tur innom SAS loungen. Noen fordeler får man ha, når man bor mange døgn i kofferten. Heldigvis ble det ikke lange pit stopen i dag. 

Er denne obligatorisk for deg? Jeg er normalt innom Starbucks når jeg lander her. Men i dag gikk gåturen kun i 2 etasje, mellom terminalene. Sist, stoppet jeg her, og fikk med meg iskaffe til flytoget. Men, med x antall minus ute - fant jeg kjapt ut, at det fantes varmere drikke å kose seg med gitt.. :) 

Arlanda Express - kan man ha sort belte i flytog? Flytoget, København Metro, Arlanda Express - you name it. Toget går til Sentrum, der pendeltog går videre. Nå er jeg kjempeklar for en helg på kurs og noen dager sammen med søte Bodil/bwear.  

Skoleferie - slipp juniorchefene til!

 • 18.03.2016 kl. 12:22

Det å lage Quesadillas, helt fra bunn, er enkelt og morsomt. Jentene elsker å være med og lage dem, fylle i, og jeg steker dem. Snadder og perfekt aktivtet, sammen med to mini masterchefer! Nå som det er skoleferie, kan kanskje dette være en fin ting å gjøre samnen. Disse er også perfekte, og ha med som niste - om dere skal ut på en liten påskevandring! 

 

 
Vår oppskrift på Quesadillas: 
 
10 dl hvetemel (evnt maismel) 
3,75 dl lunkent vann
4 ss romtemperert smør
 
Elt til en fin smidig deig. 
La hvile i 15 minutter
Del i 12 emner, kjevle flate. (så tynne som mulig) 
Stek på tørr teflonpanne, på middels varme, i noen få min. på hver side
Klapp på evnt luftbobler, så de faller sammen
 
Fyll: 
Guacamole
Kyllingfilet, stekt i ovnen med Santa Maria Crispy chicken krydder
Rødløk
Paprika
Mais
Revet ost
 
Fyll Quesadillasene, brett tortillaen på midten, 
og stek på hver side på sterk varme i ca 2 min på hver side. 
Skjær i 2 eller 3, avhengig av str på lefsen - og server! :) 
 
#mat #oppskrift #kos #barn #Helg #mamma #mammaliv #masterchefJunior #familie #godevaner

Malabrigo - årgangsgarn til pers...

 • 17.03.2016 kl. 19:28

Jeg har ikke bare stoff og tekstiler, som lider av god gammel årgangtendenser. Jeg har også en del garn. Akkurat dette garnet, var tiltenkt en spesiell genser, men så.. ble det ikke noe av den gitt. Og foreløpig ingen planer om å strikke den heller.. huff. Men nå! I dag satt jeg å redigerte Kreativ Strikk 02, som går i trykk når som helst - og er å kjøpe i hylla. Der falt jeg pladask for en genser! Garnet var nooooe tykt (50m pr 50 gr) På pinne 4,5 vil den bli rimelig kompakt. Etter litt dreven kompetansehjelp fra en av de tidligere damene fra Masker & Sting (Strikkebutikken jeg eide i 4 år) ble jeg klok nok, til å våge frem Malabrigo garnet. (som har ligget noen år i esken) Det passer med strikkefastheten - dog vil det bli en mindre tykk genser, men det gjør ikke noe. Så tykk som oppskriften sier, så er det ikke sikkert at jeg hadde brukt den så mye (har desverre en del strikk i skapet, som ikke blir brukt) 

Så nå er planen å ha med pinner på reise. (en stund siden sist) og ignorere de to andre prosjektene som ligger på vent.. nei vent, tre.. huff. En av de må bli ferdig? Jajajajajaa.. en gang... det er mer moro med nye ting, hvis de blir ferdige.. :-p Er det noen som er enige? Eller gjør du alltid alt ferdig, med en gang? 

Likte du genseren? 

 

Interesse for BHkurs?

 • 17.03.2016 kl. 13:03

Den här kursen är en av de bästa klasser du kommer att gå. Vi säger "om du kan sätta in en ärm i en skjorta, så kan du sy BH". Efter att ha provat fram din unika storlek och bygel (vilken är viktigast i grunden till en välsittande BH) ? lär du dig många professionella bh-sömnads tekniker. Tanken är att när kursen är slut, har du ett anpassat mönster till dig och en vit egen sydd BH.

Som jeg har nevnt før, skal jeg på kurs til Bodil i morgen, hos Bwear. Kurset er i Stockholm og på Facebook gruppen min, har flere spurt om hvor kurset er. Det er forståelig at Stockholm ikke er like enkelt for alle. 

Nå har jeg sjekket med Bodil, om hun kunne tenke seg å pakke ned saker og ting, og komme til Norge og holde kurs. Og det kunne hun tenke seg! Så da er spørsmålet: er det noe av interesse? For da kan vi samle sammen, og lage til et kurs - sentralt (mulig Oslo er enklest) slik at flest mulig, fra hele landet kan delta. Jeg tenker at et høstkurs, er det beste - slik at man får litt tid til å melde seg på! :) I første omgang, må vi sjekke interessen for det, og så komme tilbake med sted og pris. Mulig vi kunne fått til et samarbeid, med en butikk eller utsalg - istedenfor hotell. Men det kommer jeg tilbake til.  

Så, kunne du tenke deg et kurs? 

For 2 dagers kurs, inkl alle materialer - betaler jeg ca. 2400,- Prisen må nok ligge rundt der, for et slikt kurs her i Norge også. Med dagens valutakurs, og for at det skal lønne seg for Bodil å reise over - vil jeg tippe at prisen vil ligge mellom 2500 - 3000,- for 2 fulle dager. Avhengig hvor det blir, og om hvor mye som inkluderes i kurset (utenom materialer) 

Automatisk tenker man Oslo, som det enkleste stedet å komme til. Det skal klaffe med flyvninger, og rimelig overnatting. Derfor sikter man hovedsaklig mot Oslo - denne gangen :) 


 

Tomorrow - > Stockholm

 • 17.03.2016 kl. 11:18

Tre ganger har jeg fått gleden av å besøke den fine byen Stockholm. Første gangen, var i øspøs regnvær - føler kanskje det er litt urettferdig å legge ut bilder fra den turen. Vi er da bloggere! Skal ikke vi vise frem det beste, fra det meste og de fleste? :-p 

I fjor ble det 2 turer over, messetur - og en rullatortur! What? 

Joda, det var jo i fjor sommer at jeg lekte Superwoman på MC. Det jeg glemmer til tider, er at det kun er i armen/skuldera jeg er "Ironwoman" og at ikke alle andre lemmer på kroppen, tåler like mye! Så, 6 uker i gips. Nei, nå ljuger jeg. Etter 5 uker grein jeg den av, og drog på boklansering - med Mediapappa med, som levende krykke! Aldri et kjedelig øyeblikk! Men i morgen sitter jeg altså på flyet til Stockholm igjen. Denne gangen blir det mindre shopping (håper jeg) eller vent, jeg skal jo på kurs. I en BUTIKK! Hehe, og Bodil, selger tilbehør til min nye dille.. hmmm... Jeg skal på kurs hos Bwear, og sy BH! Wee.. for min del, skal jeg også robbe butikken/eller kjøpe da, for biknitilbehør. Jeg skal nemlig forsøke meg på en bikini, til Bulgari turen. Svært ambisiøst, til meg å være.. å sy bikni? Tja, mer å fremsnakke det å gå i bikini... :-p Jeg skal bo hjemme hos Bodil, og jeg må si jeg gleder meg utrolig mye! :) 


 

Har du vært i Stokcholm? 

 

#reise #sverige #stockholm #kurs #bwear #bh #søm #kurstur #reisetid #mammaliv #jobbmamma #homemade #håndarbeid #håndlaget 

Sjesken, fysen... Kjært barn....

 • 16.03.2016 kl. 18:22

..... har mange navn. Jeg er så sinnsykt godtesyk! arg! Så da er første løsning, grønnsaker og dipp, laget på mager kesam. Har du noen sunne godtetips?

Vil du ha DET som ved din side står...

 • 16.03.2016 kl. 12:27

Siden Facebook kom, har jeg følelsen av at jeg er kommet mye nærmere venner og bekjente - både friviliig og ufrivillig. Jeg er kommet mye tettere på hverdagen til folk rundt meg - og får dekket behovene for livsoppdateringer. Behov, jeg ikke visste trengte dekkes. Til tider vet jeg faktisk hvor babyen til X bæsja i morges, at en av mennene ikke har byttet boxer i dag - og det mest interessante: "forbannet"...... Prikk prikk prikk.. DET er en status jeg føler jeg får mye informasjon utav, uten å kommentere med et ??? .

Ved å sjekke innom FB et par ganger til dagen, sørger den online vennskapspasseren på, at jeg feks vet:

 • Hun som giftte seg med Mr Dreamy (dengang) i B-klassen, er nå singel, og var såååååå bakfull, på en onsdag
 • Middagen til Mr. A bestod av grandiosa i går
 • Mensen til Frk B er 4 dager for tidlig ute
 • Familie C, har fått lus
 • At D ikke har fått sex fra E på minst  5 dager
 • Bikkja til F dreit i hagen til G
 • H er fortsatt stormende forelska i sin kone, og det er aldri noe negativt i det hjemmet
 • I er alltid stolt over barna sine, som aldri har gjort noe galt
 • J har brent årsavgifta, fordi han er lei av at staten skal ha pengene hans
 • K gir beskjed om at hele verden kan ryke til hel****  og at dama ´kan gå samme veien 
 • At L spiste et eple til lunsj
 • M har hatt løs avføring
 • N brukte alt for mye penger på netthandelen, og derfor tar O hevn og bruker like mye på sko
 • P er opptatt med å chille
 • Q vil gjerne kjøre pirattaxi i kveld, R er med som kompis, tilfelle politiet er ute
 • S er tagget av T, som oppdaterer at de er på fest
 • U føler seg opprørt....
 • V vil ikke...... 
 • W støtter og liker V sin staus....
 • X liker ikke.... 
 • Frk Y har prøvd seg på Mr A, som fortsatt ikke har oppdatert annet enn grandiosaen 
 • Z er blitt eksen til X 
 • Æ endret status til "komplisert" 
 • Ø lurer på om noen andre har hatt #den følelsen ...
 • Å melder seg utav Facebook 

Til tider er jeg litt usikker på, om jeg nødvendigvis kommer nærmere vennene mine, med slike oppdateringer - eller som feks kun sier #denfølelsen. Osv.. Vi både underholder og "hever" oss på sosiale medier. Facebook , blogger, twitter, instagram. Er det slik at vi gjerne VIL fortelle alt, og alle VIL vite? Eller er det slik at folk egentlig ikke vil vite, men vi vil så gjerne fortelle? ;) Uansett, så redder ofte FB dagen - men mange lattermilde oppdateringer... 

 

PS. Oppdateringene er tatt utav hodet mitt, det er ikke slik at vennelisten min reellt så slik ut i dag :.-) 

 

#tanker #blogg #blogging #mamma #mammablogg #hverdag #facebook #foreldre #skepsis #sosiale medier

Den dårlige samvittigheten...

 • 15.03.2016 kl. 23:09

Gjør at man sitter å venter på at to brød skal kjøle seg litt. Etter å ha sagt "vi får se" (sikkert for) mange ganger - drog jeg på møte klokken 1830. Spørsmålet gjaldt om jeg kunne bake brød til påskefrokosten i 4 klasse, i morgen. Som læreren påpekte, de kjøpte brød og enn hvor hyggelig det var at barna tilbydte foreldrenes tjenester - skulle man ikke la seg presse til noe :-)

Det var ikke Lille helt enig i. Hun presset ikke, det skal hun ha. Men en del spørsmål om det, ble det. Og jeg hadde ikke lyst å utelukke det, fordi hun ønsket det så sterkt.

Men Tårnfri hadde kveldsmøte....

Men kl 21 ble deigen satt. Jumbo passerte kjøkken og lurte på om det var nistebakst. Det ble forklart at det var til 4 klasse, og litt oppgitt la jeg til "tror Lille mener jeg er supermann og fikser alt", hvorpå 17 åringen sjarmerer mammaen med å svare; "gjør du ikke det da?"

I det øyeblikket ble det helt ok, og bake brød, sent på kvelden....:-)

God gammeldags lek

 • 15.03.2016 kl. 15:13

Mens jeg sitter å arbeider med Symagasinet 05 - kommer disse herlige bildene opp. Når gutta var små, var det veldig populært med de såkalte bilteppene. Man kunne kjlpe de i lekebutikker/interiørkjeder osv. Hvis du er innen håndarbeidsfaget, eller kjenner noen - hva med å sy en bilbane? Og med tilbehør til? Guttene hadde dånt, om de hadde fått noe slik, for 10-12 år siden. Men i dag er det mer "the real thing" som gjelder. Slik er det å bli gammelt nok for motorisert kjøretøy. Men for de som fortsatt måtte ha noen bilinteresserte, på under 120 i huset - kan dette være noe :)  

Magre pannekaker

 • 13.03.2016 kl. 12:22

God morgen herfra, eller formiddag Dagen er i gang, og frokosten var kalorifattige pannekaker. For de som måtte telle slik, så er det 46 kalorier pr stk.

Oppskriften gir 12 stk

1 beger mager kesam

2 egg

1 dl hvetemel

2ss sukrin

2 ts vaniljesukker

2 ts bakepulver

Blandes og stekes som små pannekaker. Knallgodt!

God helg - kvelds

 • 11.03.2016 kl. 21:40

Bruschetta - nam! Koser du deg med noe i kveld?

Du trenger:

Brødskiver, stek eller ha dem i brødrister. Hakket løk, surret mykt og blankt med basilikum, i olivenolje. Raspet ost og hakket tomat. Legg løk, basilikum og ost på skiven - voila! :-)

Nøttesnacks istedenfor smågodt!

 • 11.03.2016 kl. 14:52

 

 

Det er helg, og kanskje du føler deg fysen/sjesken på noe godt? For min del er enkelte kvelder, skikkelig godteutfordring. Disse nøttene er supergode, og stopper mye av suget etter godteri. For de som går på LCHF eller ligende kurer - er de perfekte. Det er utrolig raskt å lage, og de holder seg en stund, så om du ikke spiser opp alt på en kveld, kan du ha det i morgen. Utrolig godt med et kaldt glass øl, eller vin til :) Eller vann.... :-p Et lite tips, før kvelden kommer... :)

 

1 pose paranøtter (eller 3-500 gram diverse nøtter) 

1/2 ts cayannepepper

2 ts maldonsalt

1 ss smør

2 kvister rosmarin 

 Ha nøttene i ovnen på 180 grader i 10 min. Smelt smør og bland krydder og hakket rosmarin. Vend inn nøttene og server dem varme! 

Kos dere !

 

#mat #dele #snacks #LCHF  #diett #nøtter #oppskrift #kos #helg #familie #foreldre #mammaliv #side2

En rytmisk gymnastisk innsats?

 • 10.03.2016 kl. 16:53

Kanskje ikke heeeelt... :-) Men, det er iallefall blitt en del produksjon i dag. Både Sonic kjole (forrige innlegg) og RG kjole, Missy og tights. Jersey med RG er fra Stoffbutikken, isoli fra Textart og ribb fra Jydsk Stoflager. Jeg falt for stoffet da jeg var hos Stoffbutikken, og jammen ble det ikke pent. Naboen vår er instruktør i RG, så knøtta gleder seg til å vise henne antrekkene :-P 

En Missy, for å bruker opp mer av stoffet. Nå er det tiltenkt en singlet og en truse - av de siste centimeterne. Er jeg veldig heldig, er det nok til en trøye/genser, men den tviler jeg på - selv med andre ermer. Time will show ! :) 


#textart #stoffbutikken #isoli #jersey #sy #søm #håndarbeid #hobby #homemade #håndlaget #bernina #juki1000 #sett #missy #mammaliv

Sonic the hedgehog!

 • 10.03.2016 kl. 12:19

Jeg vil tro at mange av de som følger meg, i tillegg til Super Mario, husker han karen her. Det er vel flere enn meg, som har forsøkt å holde han her i balanse og kuppe ringer - i et vanvittig tempo. :) Knøtta ønsket seg veldig, helt konkret - en Sonic kjole, med Sonic på ermene og en stor lomme. Resten kunne jeg velge selv :) Så da ble det en rød, myk kjole med innfridde ønsker. 

Stoffene er fra Stoffbutikken, både isoli, jersey og ribb. 

#sy #søm #håndarbeid #hobby #homemade #søm #barn #mote #syselv #mammaliv #bernina #juki1000 #stoffbutikken

Godteri på lavpris

 • 10.03.2016 kl. 08:45

Slipp alt du har i hendene, bytt ut imddagsplanene og la grønnsakene vente. Slik føler man HELE verden nå gjør, når man leser nyheter på web. Jeg får følelsen av slik ungene sier: alle gjør det jo! 

Men gjør alle det? Løper alle som ville for å få tak i smågodt til 2,90? Priskrig. Jeg er sikker på at det finnes de hjemmene som kan trille påskekuler av marsipan - etter julehandelen. Muligens er det noen som kan ha riskrem til dessert også, hentet ut fra fryseren. Tilfelle det skulle bryte ut mandelmangel, er det sikkert noen som kan lage nøttebunn basert på mandler - shoppet i Desember også. Hvorfor gjør vi slik? Er det virkelig økonomisk? Eller ender det bare med at det blir dyrere? 

Først handler vi mye mer enn det vi faktisk trenger, og konsumerer. Så betaler vi ingenting for det, slik at butikkene ikke tjener penger (utenom håpet at vi tar med oss dyre varer, i jakten på marsipan og smågodt) og underpiser seg, og vi risikerer å betale mer - for andre varer på sikt. Jeg pleier å si at det koster penger å si hei til tannlegen. Dette stuntet er nok ikke med å gjøre smilet billigere... Har vi virkelig bruk for mer priskrig? 

Godteri er allerde nok eksponert i mine øyne. Har du opplevd, selv - eller sett på andres barn, som ligger foran godtehylla å hyler? Hylla som strategisk er plassert rett ved kassen, der man kl 1615 står med en trøtt unge, som absolutt viiiiiiiiiil ha den ssssjjjjjooookooolaaadeeeen nåååååååå!! Når man skal kjøpe ny støvsuger på Elkjøp, eller vaskemaskin på Expert - må man også tråkke over et barn, som blir oversett - der hun/han høylydt proklamerer at den snickerspakka på tilbud - bare mååååå de ha! 

Påsken nærmer seg, og her i huset som mange andre - gleder 4 barn seg til påskeegg. De går rundt å leter etter eggene inne eller ute, og de er fylt opp. Men størrelsen på eggene, og inneholdsnivået i de - er ikke mer enn at jeg helt ærlig, bryr meg svært lite, om smågodtet koster 2,90 eller 9,90.- Bilder surrer rundt på nyheter og sosiale medier, av tomme smågodthyller. Vi snakker i mange andre tilfeller om at barn utsettes for forskjeller, økonomisk ubalanse i opplevelser osv osv. Denne påsken slår en tanke meg; om ikke butikkene klarer å fylle opp hyllene igjen, vil noen barn ikke få besøk av påskeharen i år? Er vi kommet til det punktet, der barn faktisk risikerer å ikke finne smågodt i påskeegget? Joda, det finnes helt klart andre typer godteri man kan fylle egget med - men noen har dette som tradisjon. Ender smågodtet på kjøp/-og salgsider på Facebook til 16,90,-? 

At smågodt koster 2,90,- er nok moro for mange, men er det nødvendig? Har vi det så kummerlig, at vi må hamstre kilovis mer enn vanlig med smågodt under priskrigen? Eller for å vinkle det andre veien - har vi det så alt for godt, at uansett hva som prisdumpes, så MÅ vi bruke ekstra mange penger på det? 

 

Enda mer under, kald på rompa?

 • 09.03.2016 kl. 20:37

.. kanskje en litt misvisende tekst? Hehe, men det er jo Froststoff/Frozen, med andre ord - kald på rompa :-) Stoffene er fra Kreativ (pppp.no) Jydsk stoflager, og det samme er blondeFOE'en. Nydelig å arbeide med! Strikken på boxeren er fra Bwear og glittervinyl fra Glade Grodan. For de som måtte lure, er det rompa på bukseren som har fått teksten "PINK". Hvordan få 9 åringen til å gå i hjemmesydd undertøy? Lag tekst og glitter på - VIPS kult... *sukk* :) 

 

Artig under...

 • 09.03.2016 kl. 15:20

Litt moro må man ha når man syr. :) Små biter,kan bli artige truser. Super Mari og Olaf er morsomme å ha på trusa, nå er man er 7 år. 

Mange bruker blank FOE til å sy truser. Jeg elsker den mye blondeelastikken, legger seg fint, er mer elastisk og føles myk og god mot barnehud. Strikken kjøper jeg hos Jydsk Stoflager. Stoffene er fra Stoffbutikken. #trusesøm #undertøy #barn #mote #hobby #håndarbeid #homemade #bernina #juki #FOE #håndlaget

Gode gamle minner - eller nye, på kroppen..

 • 08.03.2016 kl. 16:16


Han karen her, husker nok mange - som jeg nevnte i tidligere innlegg. Nå er han kommet på "kroppen". Tidligere har jeg strikket luer med Luigi og Mario brodert på, men nå var tids for en Missy. Stoffet er fra Stoffbutikken. Både ribb, jersey og isoli. Til genseren, er det en blå isoli baggybukse :) Antrekket er sydd på husets sist ankomne. En Juki 1000. Den har luftredningssystem, som Babylock - men en litt "rimeligere" (føles slik) variant, da man må arbeide en del mer med å få den til kjøre tråden gjennom. Ellers syr den utrolig pent, og har samme nål-i-treder system som BL. Den er enkel å tre gjennom nålene og har stor og god ruskeskuff. 


// Innholder butikklink //

 

#juki1000 #håndarbeid #hobby #sy #søm #syglede #bernina #homemade #missy #stoffbutikken 
 

Super Mariooooooo

 • 08.03.2016 kl. 13:55

Husker du han karen her? Kanskje spiller du spill med han enda, eller ungene dine? Stoffet ble med hjem etter sist besøk hos Stoffbutikken, og nå skal det etter planen i saksa. Disse to stoffene skal sammen, kan du tenke deg hva det skal bli? 

Håper alle får en flott dag, og gratulerer til alle kvinner - på en internasjonale kvinnedagen! 

 

Eggelig lunsj...

 • 08.03.2016 kl. 12:41

Har du forsøkt å lage dette? Det er utrolig godt, hvertfall om du liker egg :-) Disse stekes i muffinsform i ovnen, og smaker fortreffelig! Oppskrift har jeg lagt ut tidligere her. Du trenger få ingredienser, og det går kjapt å lage.  

Hva er bedre enn å skjemme seg selv litt bort av og til? Og når det er kjapt å lage, så blir det enda bedre :) Middagen i dag, er pasta, tomatsaus og grønnsaker. Har du lagt middagsplaner allerde? 

I kveld skal jeg og Lene på kundekveld hos Lindas house of beauty. Vi var på Klinikk Arendal for en stund siden, og det er morsomt å dra på slike arrangementer. Jeg er spent på hva kvelden viser :-) Liker du å dra på kundekvelder/ladies nights? #mat #kundekveld #arendal #kos #kvinnedagen #lunsj #mammaliv #jobbmamma #mamma #mattips #oppskrift #delemat

Kjære lille spire i magen, hvem vinner anbudsrunden?

 • 08.03.2016 kl. 10:50

Kolikk, bæsjebleier, våkenetter, pupp eller flaske - spørsmål man bruker flere måneder på å gjøre seg klar mot, før den store dagen kommer. Vi mennesker har en egen evne til å glemme, eller fortrenge. Noe som er fantastisk, når det kommer til utvikling av verdensbefolkningen. Det er som at noen hjerneceller forsvinner med ammetåka/bæsjeblene, da mange kjenner eggstokkene klirre igjen - første natten man faktisk sover, en hel natt gjennom. Når grøten må skrapes ned fra veggen, (gjerne 3 dager etterpå - første ledige sjanse) og man slutter å rugge den stakkars handlekurven på Rema 1000 - da begynner kroppen å mase etter en til. For det er jo ikke såååå mye jobb..... 

 Å få barn - passende bokstavelig begrep. Det å skaffe seg et barn, virker til tider sidestilt med å skaffe seg en liten snuske, som enten biter i stykker alt du eier, eller klorer opp alt innen rekkevide - det neste året, politisk. Men når lille snuske for n'te gang har slått ned kaffekoppene fra bursdagsbordet med halen, tatt et jafs av lørdagspizzaen, eller gravd opp og markert på alle påskeliljene - kan man til tider vurdere omplassering. Forskjellen med den lille bylten som ikke går rundt på 4 ben, er at det ikke er like enkelt å omplassere han/henne - eller legger vi mer og mer til rette for det? Det er mye fokus på hvem andre enn foreldrene som skal ta vare på dette barnet. 

Tina Bru fra Høyre, foreslår nå at besteforeldrene skal få overta deler av permisjonstiden. På God morgen Norge, mener Bru at dette vil hjelpe, spesielt kvinner til å fortsette karrierelivet sitt - da det er mer "skadelig" for en kvinne og være borte fra jobb 1 år, enn en mann. "Besteforeldre en forlengelse av familien i dag", sier Bru. Ja det er de, som besteforeldre. Skal de overta foreldrerollen? En ting er å spørre om det er rettferdig ovenfor barnet - men er det rettferdig ovenfor besteforeldrene? Er det riktig å sette besteforeldrene i en situasjon, der de må svare ovenfor sine barn på dette? Det er stor forskjell på forlengelse/hjelp/bidra - og være en del av foreldrerollen. Er det disse sakene vi skal fronte på kvinnedagen?

Hvorfor skal vi fokusere mer og mer på pose og sekk? Det å være karrierekvinne og få barn - i 2016 skal det være fullt mulig. Men er det ikke slik, at man må ta ansvar for sine valg og handlinger? Vil man ha en karriere eller vil man ha barn, må det absolutt være et valg mellom de to? Og må man nødvendigvis få barn, mens man klatrer som verst oppover stigen? Hvordan utvikler man samfunnet, om man skal tilrettelegge for mindre familietid? Vi er heldige som har 42/52 uker permisjonstid. Den tiden kan man surre rundt med gulp på skulderen, blå under øynene, og samtidig nyte de tidene babyen sover - og kjenne på tilknyttingen man får til barna sine. Hvorfor skal vi ikke ta oss tiden til å være med vår nyfødte, når vi først har valgt å få han/henne? Fortjener ikke barna våre det?

Mange barn begynner i barnehage/går til dagmamma når permisjonstiden er over. Det er tilrettelagt for at kvinner og menn, kan gå tilbake til sitt arbeid, gjennom slike "omsorgstjenester". Hva med å snu fokuset, spesielt på en dag som denne? Burde det ikke være det samme, om det er far, mor eller besteforeldrene som er hjemme i permisjonstiden? Når mor kan være hjemme i permisjonstiden, uten å måtte grue seg, falle på karrierestigen, eller merke at man har fått barn - på annet vis, er man et steg videre. I mine øyne er det ingen seier å tilpasse kvinner og famiieforøkelse, etter "maskuline yrkeskrav". Jeg skal kunne bygge karriere, med min berettigede investering i barsel og permisjonstid, uten konsekvenser eller utvidet hjelp fra staten. 

Stopper verden, om vi blir setter av tid til vår nye verdensborger - skifter bleier selv, lærer barnet å snakke, se det første smilet, høre den første latteren, se de første stabbene stegene, og blåse på den første blåveisen - når de heiser seg opp og står ved bordet første gang? 

Eller investerer vi i barna, og deres utvikling? Og ikke minst, vårt eget forhold til barna? 

 

Det liller under...

 • 06.03.2016 kl. 18:13

Her i helgen la jeg ut neste prosjekt.. Det var noen som gjettet Bh og en annen kjole. Det er nesten som at man kan si både rett og galt. For nattkjolen inneholder nesten begge deler :-) Jeg har brukt et Hilco stoff, som har ligget LENGE i hylla - en myk og god viskosejersey - og deler av bh kit fra Bwear. Mønsteret er fra Lekala, og nedlastbarbart/kjøpe mønster etter mål. Det stemmer sånn tålig greit.... :) Litt modifisering måtte til. Kjolen passer meg, en Str. S - 75C/D cup. 


Foran er det brukt elastikk, sløyfe og foam til cupdelen. Jeg har også brukt stropper, og delene til de - istedenfor å sy stroppene i samme stoffet. #nattkjole #syselv #homade #bernina #juki #homemade #håndlaget #hilco #sydilla #mammaliv #altomhåndarbeide #sy #søm #syglede #hobby

 

"Under der" planer

 • 05.03.2016 kl. 14:34

Litt planer på en lørdag, kanskje noen klarer å gjette hva planen er? Med disse bildene og "under der" som hint, håper jeg å få litt tid senere i dag, til egosøm 🎉

05.03.2016

 • 05.03.2016 kl. 14:25

Det er lørdag, kos og så videre. Her skal vi ha hjemmelaget pizza i dag - og noen venner på besøk, men i morgen står denne her på planen. En kjempegod, og enkel kjøttsaus til pasta! Lag gjerne hjemmelaget pasta til, av durumhvete. Kanongodt, som de sier lenger nordvest :) 

 Her får du ingrediensene - mål er nemlig, litt av den, og litt her og der....

 1. Stek kjøttdeig, med løk og litt hvitløk i 
 2. Ha over tomatpure og hakkede tomater (pakke med basilikum, 400gr) 
 3. Ha i mais og litt vårløk/purre og stangselleri - kok opp

Det varierer litt hva jeg har i, faktisk etter hva jeg har i kjøleskapet - men denne varianten lager jeg som regel. 

 

#mat #oppskrift #middag #saus #hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv

Hvite hjul og bølgeskvulp

 • 03.03.2016 kl. 09:48

Det føles slik i dag. Bilen har allerede rullet over 8 mil, og jeg står å venter på ferjekaien. #denfølelsen som mange er glad i å tagge - når man akkurat kommer tidsnok.... Til å se bommen gå ned, og båten gå :-p

Det er en rar følelse når man er innom en bokbutikk, og finner seg selv der. Kan du se den? :-) Moro at fysiske bokbutikker tar inn boken. Og etter høsten, kanskje man finner seg selv i flere utgaver? :-p Og i tillegg får vi jo noen søte Skjebergdamer med mellom permene :-)

Håper alle får en fin dag. Jeg gleder meg til å komme hjem i kveld. Jobbe litt og så syyyyyy :-)

Herlig for stoffavhengige...

 • 02.03.2016 kl. 21:24

// REKLAME //

Dagens fangst, inspirasjon, you name it. Kort sagt, glede for en synerd!

Ny bok på gang, og Stoffbutikken er med!

Spennende? Kanskje ikke for dere :-p Men for en som ikke får nok tekstiler og tilbehør i hus, er det som å være i en godtebutikk - og komme til Stoffbutikken. Det er utrolig morsomt å samarbeide med Astrid og Malin, og den nye boken vil bære litt preg av samarbeidet. Jeg elsker å arbeide med andre kreative mennesker, og man kan ikke kalle de to damene for annet, enn kreative. Og ikke minst fyrverkeri, spesielt Astrid :-p Har du ikke sjekket ut butikken enda, så gjør det. (hvis du er syinteressert) www.stoffbutikken.no og liker du lekker innpakking? Da skal du iallefall sjekke denne nettbutikken! :-p  

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes kaos = MediaKaos.

Jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, og dermed bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - og med en lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer over hverdagsbloggingen, og det hele ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares før bruk.

Snarveier:
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.

Instagram


Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900
Brother Scanncut 700

Tidligere maskiner:
Bernina B780
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos