hits

Rompa i været....

 • 29.03.2017 kl. 14:47

Hva skjer her da mon tro? 😂 Det morsomme med jobben, er at jeg kan være kreativ midt i arbeidstiden. Renholdsarbeiderne kastet (faktisk !) en pose med garn, som jeg hadde liggende på kontoret i dag. Dermed røk en plan jeg hadde om til noe annet.. foreløpig.

Mediapappa syns ideen er litt rar og nesten litt makaber 😂men jeg syns den er dødsøt! Om et par dager skal dere få se 😉må få tak i nytt grått garn først iallfall 😂😂🙈

Påske på forskudd ...

 • 26.03.2017 kl. 22:27

Dagen i dag har hovedsakelig handlet om påske. 12 jenter fra 5 trinn har vært på påskeverksted. Masse kreativitet og herlige ting ble tryllet frem. Det er så moro å se hvordan barna lager ting "utenfor reglene". De velger løsninger som vi voksne ikke ville gjort, for det er slik de skal brukes. Men det er jo nettopp det - de kan brukes til alt, bare man ikke er låst til en ide 😉

Kanylling - et nytt begrep jeg lærte av jentene i dag. Det er altså en krysning mellom påskekylling og kanin/hare. Utrolig hva man lærer på påskeverksted 😂

Tregere enn tregest?

 • 25.03.2017 kl. 16:38

Av og til er oppfattelsen min noe treg. Ting man har sett mange ganger, blir man til slutt "blind" for. Kolofonen i magasinene våre, er noe som bare tikker og går. De er der liksom bare uten noe mer fuzz rundt det.

Så når jeg for en gang skyld finleser magasinene, og har god tid - oppdager jeg at kolofonen er endret. Jeg må le litt også, for jeg må jammen meg grunne over hvor lenge den har sett slik ut 😂😂

Nå er det full speed hjemover. Middag, en liten bytur og så sove. Det ble ikke for mye av det i natt. Ikke fordi jeg la meg sent (0130 er ikke sent på treff?) men det var innmari kaldt! 🙈 Jeg er slik som fryser av å tenke på kulda 😂 så det ble litt lite søvn...

i morgen er det påskeverksted med jentene i Lilles klasse. Gleder meg masse til å se hva de klarer å trylle frem ❤

Kaniner på avveie....

 • 25.03.2017 kl. 11:29

Avveie eller hjemveie? Uansett, de er i en pose - på vei hjem til meg. Tross at jeg viste bilde av mitt kreative kaos i går, er det vel plass til liiiiiitt til?

Sycampen er i full gang i Sarpsborg, hos Stoffbutikken - og lyden av symaskiner overdøves av skravlende damer. Kjempekoselig litt øreslitsomt 😂

Om et par timer vender jeg nesen hjemover, da er det middag med mediapappa som venter og påskeverksted i morgen 😉

Vår, sommer - iallfall en følelse....

 • 24.03.2017 kl. 10:48

Jeg har strevd med pakkingen i dag. 1 døgn til Sarpsborg, for å få resten av livet og planene til å gå opp - hva pakker man da? Utenom at jeg (jeg er et lite luksusdyr) tok meg i sukke tungt, da jeg kastet liggeunderlag og sovepose bak i bilen, gleder jeg meg alltid til å reise rundt og møte nye folk! Alternativet i dag var å enten avlyse, eller pakke bagen for 1 døgn. Siden Stoffbutikken ligger mitt hjerte nærme, samt de er samarbeidspartner i bøkene mine - gjør man selvfølgelig det siste. 

Dermed ble posen fra i går, fra Meretes Atelier pakket med i bilen, samt mønsterpapir og en kjole (som jeg skal la meg inspirere litt av) og planen er klar. Strikketøy er også med, Jeg mistenker nemlig at det er det, som kommer til å bli brukt mest. Det, og skravla... :p Morgentimene gikk til å surre for mye rundt, drikke kaffe og bli smertelig klar over alt rotet mitt på syrommet. For de som er på snapchat (mediakaos) så har dere vel kanskje fått med dere arbeids/pakkelysten i morges :) 

Men først er det et par timer på jobb. Solen skinner, og man kan nesten få en varm følelse av sommer. Følelsen av sommer er der, derfor skriver jeg nesten - for varmen er der ikke helt :-P Men i sola er det jammen meg deilig. Jeg må innrømme at når været er slik, er det vanskelig og ikke ta med seg kaffekoppen ut i sola, hele tiden. Å sitte inne på kontoret, og se UTOVER det fine været, er liksom ikke helt det samme :) Men men, om kort tid starter bilen igjen, og da er det strake veien mot Sarpsborg :) 

Man kan ikke klage, når det ser slik ut fra kontorlandskapet ?  

3 minutters knekkebrød (lavkarbo + micro)

 • 23.03.2017 kl. 21:33

Ting som går hurtig, er sunt, godt og ikke minst enkelt - er jeg stor fan av ! På tirsdag var jeg på Tupperware party hos kusinen til min venninne, og der fikk vi noen knallgode knekkebrød. Jeg fikk lov å dele oppskriften med dere :) Tusen takk for at du deler Lisbeth ! 

 • 2 dl frø 
 • 1 egg
 • Havsalt/salt

3 min i micro - Ja det er så enkelt :) Bland alt godt, sammen med egget. Frø velger du utifra hva du selv liker. Jeg har brukt 5-kornsblanding og sesamfrø. Kvern litt salt over, (vær forsiktig med saltet første gangen) Klipp til et ark som passer microfatet ditt, og stryk blandingen over papiret. 

Inn i micro på 3 min (prøv deg frem, i forhold til hvor mange watt microen din har)

Skjær de opp, legg over på rist og avkjøl. Det er ikke fullt.....

 • 23.03.2017 kl. 17:30

Før lageret sprekker? Eller før det ikke er plass til meg lenger? Eller før, jeg ikke slipper inn døra med pose i hånda? Eller......?

Jeg var innom Meretes Atelier i Grimstad i dag, og skulle avtale en dato for inspirasjonskveld. I kjent stil maktet jeg jo ikke gå derfra uten en pose i hånda......

Tassen er litt oppgitt, selv med kaffe i hodet - men jeg ❤ stoffene som ble med hjem. Lett blanding av kvaliteter. Er de ikke fine?

Meretes Atelier ligger i Grimstad, en nydelig butikk med supersøte damer. Hjelpsomme, blide og kunnskapsrike 😉 Butikken har både egen fb side og webside med butikk.

Jeg er begynt på ene armen på koften, men jeg er ikke helt overbevist om fargene mine. Men, jeg hater å strikke bakover så vurderingen går til at jeg liker de 😂😂 garnet er Dale Lerke, et nydelig garn å strikke med - samt godt for meg med eksem og kløe.

Det er ikke bare jeg som er kreativ. Skolen til jentene er ART skole, og i den anledning har de laget sitt eget tre, både inne og ute. Fine ord som man skal huske på i hverdagen

Valgets kvaler...

 • 22.03.2017 kl. 12:56

Jeg skal straks begynne på mønsterdelen på kofta som er på pinnene nå, og hadde egentlig bestemt meg for farger. Men så kom jeg på, at det var noen andre farger jeg faktisk kjøpte, da jeg var i Lillestrøm. Så opp i posen, for å finne riktig nøste. Og jo, rosa var fra lageret, blå fra innkjøpet. Så da er jeg her, valgets kval. Jeg har landet på den nederste, opprinnelige planen. 

Jeg har nydelig grå og rosa alpakka (håndspunnet av en venn) som skal på pinnene neste gang, så dermed klarer jeg la det rosa nøstet ligge. Jeg har et rosa og et grønt, liggende fra sjalprosjektet i fjor. Så her er det duket for mye fargespill fremover.. hehe :) 

Jeg er fortsatt litt ør i hue. Jeg sliter mer enn normalt med å komme tilbake i normal gjenge igjen. Jeg er vant til å reise mye, så det skulle ikke by på problemer normalt, men akkurat nå - er det vanskelig å omstille seg. Men men, ting tar tid.. og tid fikser ting :-)  

Scanncutkurs Arendal

 • 20.03.2017 kl. 18:08

Etter en del forespørsler, blir det nå et scanncutkurs i Arendal onsdag 19 April 2017 Klokken 17-21 

Kurset blir grunnleggende i selve maskinen, materialer, tilbehør, kit +++ (dette er ikke kun kurs i vinylbruk, men vi er innom tema) Kurset er en gjennomgang av selve maskinen, med sine funksjoner, vedlikehold og tilbehør. Det blir mulighet til å kjøpe tilbehør og kit i etterkant av kurset. Det blir selvfølgelig hands on - der alle tester forskjellige materialer +++ 

Kurset koster 750,- Det inkluderer materialer under selve kurset, goodiegave og rabatter + kaffe/te 

Adresse for kurset: 4 etasje på Eureka bygget i Arendal (Vitensenteret) 

Du må ha med Scanncutmaskin og laptop, evnt nettbrett. Vær obs på at nettbrett har begrenset funksjoner. VI går raskt gjennom Scanncutcanvas om det er tid til det. Du må ha laget deg en brukerkonto på www.scanncutcanvas.brother.com i forkant av kurset. 

Påmelding: Send en mail til tia(at)mediakaos.no, med navn, adresse, telefon og epost. Er du interessert i tilbehør og kit, så skriv gjerne det i påmeldingen. Du vil få en bekreftelse på mailen med betalingsinformasjon. Plassen er bekreftet ved innbetaling og påmelding er bindende Avgiften refunderes om kurset skulle bli avlyst fra arrangørens side. 

  Til de som ikke har mulighet til å gå kurs på sørlandet, så er det kurs hos Lillestrøm Sysenter, påfølgende fredag 21 April 17-21. Påmelding til det kurset skjer på Lillestrøm sine websider. www.lillesy.no

Morgenstund er ....

 • 20.03.2017 kl. 09:29

... minnestund? Eller tull i grunn? ;) Hodet begynner å komme på plass, i forhold til natt og dag igjen. Det er rart å tenke på at for 4-5 dager siden, satt jeg på denne tiden  å spiste middag. Klokken er 1730 i Korea - og kvelden nærmer seg raskt der borte. Jeg har rotet litt rundt i helgen i bilder, og ting som ble kjøpt. Tanken var å ta bilder, men før jeg fikk sukk for meg - var tingene revet ut av kofferten og kommet til sine nye eiere :) 

Nå sitter jeg å oversetter, og livet handler igjen om strikk og søm på dagtid. 

Det er nesten litt absurd å tenke på at, onsdag for 5 dager siden - gikk jeg rundt i Myeong Dong, shoppingmekka i Seoul, og tittet på alt yrende folkelivet. Ikke alt er rosenrødt i Seoul heller. Tross den rene, flotte fasaden, dukket baksiden opp sammen med mørke. Til neste år er det OL i Seoul, som i mange andre byer før - føles det som at byen ryddes for "baksiden", i forkant. Men til tross, tigging og uteliggere - jeg så kun disse to + 3 til i Insa Dong, under hele det 8 dagers lange oppholdet. 

Det føles rart å se tilbake på bildene - og jeg undrer meg fortsatt over om at det er noe jeg har opplevd, eller sett på google. Tiden og opplevelsene går så fort, at selv om forsøker å leve i nuet, ender man ofte med at tiden løper fra oss for det og man må tenke litt ekstra gjennom hendelser :) 

Neste helg er det syhelg i Sarpsborg og så begynner arrangementene å komme på løpende bånd igjen - Koftesfest, messe, Syhelg, strikkehelg, kurs +++ det er litt godt også :) 

 

Minnene sitter i...

 • 19.03.2017 kl. 12:25

Så er man tilbake til hverdagen, og man tenker litt har jeg vært på tur? Har du hatt den følelsen? Det føles litt surrealistisk at man har vært langt avgårde, når man sitter med kaffekoppen og ser ut av vinduet hjemme.

Uglen - denne brosjen fikk jeg av hun jeg kjøpte hanbok av. Uglen er symbol for god helse og kjærlighet - der er rart å ta opp tingene fra kofferten nå, og tenke over alle fine tingene man har lært og fått med seg, disse 8 dagene. Det ble litt lite blogging siste dagene. Jeg har enda masse bilder jeg skal vise dere, men tar det litt og litt :) 

Disse var fantastisk gode. (Heldigvis) fant jeg disse siste dagen. De smakte nesten litt donutaktig, med vaniljekrem inni. Sinnsykt gode, og var utrolig varme og deilige når jeg fikk de. Ingen tvil om at kaker og dessert det kunne de. 

Absolutt ingen slankekur å gå i bakebutikk :-p 

Pokemon. og hello kitty er en hit der nede. Alt er "søtt" og rosa. Sminken ser ut som er til unger, pga innpakkingen og kaffen min her, så ut som en barnedrikk :) 

Den dagen jeg var på shoppoing complexet, med 80 000 kvm stoff, tilbehør ++++ ble jeg fascinert av denne damen. Hun satt å håndsydde hanboker. Nydelig arbeid, og så mye tradisjon! Og prisen, var nesten flau, i forhold til arbeidet. 

Om jeg vil tilbake? Det skal dere få vite litt mer om senere... 

 

My New Outfit

 • 15.03.2017 kl. 09:35

Hva syns dere? Etter en flott stund med historie og bakgrunn om hanboken, ble en med i posen fra Hajin i dag. Hanbok blir brukt som helt vanlig penplagg, og noen varianter til og med på jobb. ❤ de dyreste i silke var nydelige og en litt skremmende pris på 😂

Jeg elsker pasteller, men Jeong Hae Jin, (nydelig jente som eier denne butikken og designer) fortalte at fargene, mønsteret +++ i denne, er mest tradisjonsrik.

Hanbokene endrer stil og farger, som resten av motebilde 😉 Litt rart å tenke på.... de var enige i at det er flott plagg, men ikke sååååå spesielt liksom 😂😂😂

Tikkende bombe..

 • 15.03.2017 kl. 09:35

Denne livsfarlige rakkeren, gjorde at bagasjen min ble stoppet i prosessen mot flyet, og billetten (som allerede var booket om, med tight schedule) kansellert - noe den hyggelige vakten i sikkerhetsjekken kunne meddele, og henviste tilbake til innsjekk for å vente på bagasjen min.

Ny rute hjem, blir en begivenhetsrik omvei via Shanghai, Kina og Amsterdam 🙈

Den glade nyheten er, at jeg trengte ikke kaste den tikkende bomben ! Jeg må bare ha den som håndbagasje....... 🙈🙈

Man skal lete lenge.....

 • 13.03.2017 kl. 09:56

Før man ikke finner noe....

Etter at henrykt eldre koreansk dame, henviste meg ved frokosten i dag, til en fantastisk strikkebutikk - la jeg ut på reisen. Etter 1,5t surr i et område og GPSen viste stadig 2km, turte jeg sette meg i en lokal taxi igjen (sist var ikke vellykket) "OK OK OK" *taste taste* på sin telefon. Når jeg omsider fikk stoppet taxien og vi var svært uenige, viste GPSen min 27km. 🙈😣

Det endte med at jeg bare hoppet av og begynte å gå.....

2t etterpå viser det seg at strikkebutikken ble lagt ned i Desember.......

Ferden i dag gav også lærdommen av at det er ikke alltid koreanerne mener venstre når de sier left eller omvendt. Men de tror det selv......

Angrer litt på at ikke sa ja til å bli med på sightseeingbussen heller....... 😂😂

Det over var det jeg lette etter. 2 etasjer stor butikk som tydeligvis har vært der i mange år. Mange bloggere har skrevet om butikken og anbefalt den varmt. Men nå er det altså bare nettbutikk og undervisningslokale igjen 😣

Ned i banen igjen og videre på programmet....

Eple og sitronte, ikke helt slik jeg trodde jeg fikk det servert, men det er noe av det beste jeg har smakt!

Vår i luften..

 • 13.03.2017 kl. 00:05

Hele uken har jeg vært heldig med været. Sol og oppimot 14 grader, ikke så kaldt som jeg på forhånd leste det kunne være her. Noe som har resultert i mange mil med trasking og mye frisk luft! Menge av trærne står i blomst og spirer, og er nydelige!

Nå er det 3 dager igjen. Jeg er gjennom hele todo lista... 😂 På forhånd leste jeg meg opp (og underveis her nede) på hva som er verdt å gjøre. Det meste er jeg gjennom, alt utenom Gangnam, husker du låta? 😂

Dag 1: Slappet av etter lang reise

Dag 2: Gyungbukkung - ( Palass), Gyuonggong Palass(var det det her mon?), Namdaenum marked, Dongdaemun kultur/design museum og marked, Seoul historiske museum, Museum of art + noen km ned gatesightseeing + Lotte outlet center og et par senter til (åpent til 05 mange av de)

Dag 3: Korean Folk Village og City hall area + Dongdaemun nattmarked

Dag 4: DmZ grensen mellom sør og nord + Hongdae + gå seg litt vill sent på kvelden 😂

Dag 5: Myung-Dong (stort handledistrikt) og Insa dong ( kunsterisk gate) + litt kveldshopping

I dag er planen Korean House og Village, som jeg hadde planer om tidligere egentlig. ❤

Insadong - en kunstnerperle

 • 12.03.2017 kl. 14:18

Insadong - kunstner gate..... mye roligere, selv om det var mye folk her også, enn Myungdong. Ikke typiske kjeder men små personlige butikker, med mye håndlaget spesialiter. Kjempekoselig å gå rundt her....

Til at flertallet er lave og små her, har de imponerende høye trinn i trappene sine. Jeg med mine lange bein (bruker 33 i lengde) går som en stokk for å komme opp i enkelte trapper 😂😂

Hanbok - nydelige drakter som jeg trodde var nesten som vår bunad. Men i dag, på søndagen gikk masse folk rundt i slike. Det virker som det er et penantrekk og litt status å gå i de. Når jeg tittet på prisen på de, skjønner jeg de vil vise de frem 🙈

Disse jentene ble både flaue, stolte, og fnisete på en gang da jeg spurte om å få ta bilde, og laste opp. De ble henrykt over å komme på nett i Norge. Eller Europa som de trodde var et land....😉

Kort sagt, dessert kan de ! Og så mye! Plutselig skjønte jeg hvorfor de satt 2-3 stk rundt en skål 😂😂😂

På vei hjem klarte jeg nok en gang å få ut feil utgang (inntil 14 utganger i t-banen) og havnet helt på andre siden av der jeg skulle. Jeg fikk dermed sett fiskemarkedet som jeg egentlig hadde tenkt å droppe 😂😂

Jeg ble litt målløs på vei hjem til hotellet - da jeg oppdaget at de faktisk pakker ned hele butikken og frakter bort etter stengetid! Jeg trodde først det var 1 butikk med litt rar praksis, men så la jeg merke til at alle butikkene langs elva her, gjorde det samme 🙈

Joda yoga midt i en av de travleste gatene går jo også an..... jeg går til hotellet og tar et bad heller......

Stille søndag? Ikke helt....

 • 12.03.2017 kl. 06:39

Myungdong - et helt vanvittig shoppingområde. Umulig å orientere seg og "ubrukelig" om du ikke elsker, og da mener jeg ELSKER å shoppe! For shoppinggale er det et mekka! Gang Champs-Elysees med 200%, 5th avenue likeså eller Picadelly area i London - de blekner 🙈

De fleste store kjente designerne var å se her, pluss en del koreanske kjeder. Mange av de hadde til og med mange butikker i forskjellige gater, samme kjede altså.

Jeg fikk litt hetta i en av butikkene og måtte fyke ut. Mange har folk som sier hei når du kommer inn, og så er det noen av de som blir din personlige tjener (har ikke bedre ord) Jeg fikk noen slike. I butikk 3, fikk jeg litt klaustrofobi fordi mannen fotfulgte meg helt tett. Jeg begynte å gå i sikksakk mellom hyllene, og han fulgte høflig etter. Jeg stoppet, det amme gjorde han. Jeg satte opp farten, han kom etter. Når jeg snudde meg, smilte han bare og bukket. Det endte med at jeg syns så synd på han at jeg nesten løp ut av butikken, 😂.... fnisende 🙈

Samsung er jo hjemme her. De produserer alt mulig har jeg funnet ut. Klær, garn, hudpleie, elektronikk osv osv...

Apple har faktisk ingen concept store her, i hele Korea. De har i Januar i år, annonsert at det kommer, men foreløpig er det ikke noe Apple store her. Så langt jeg har skjønt, er det to anbefalte retailers for Apple her. #a og frisbee. Sistnevnte fant jeg to stk av, 1 i Hongdae i går, og en her i Myungdong i dag.

På grunn av kursen, er det en del å spare på Apple sine ting. Jeg kjøpte klokke + 1 reim i går, og sparte over 800,- NOK. Når tax/moms er tilbakebetalt (du får tax Free form på omtrent alt her) ender jeg på nesten 1000,- sparte. I tillegg kjøpte jeg en overgang i dag, som koster 799 hjemme, etter tax endte den på 300 blank.

Er du i Seoul og er Apple fan (kan jo hende?) så anbefaler jeg frisbee.

Jeg forsøkte å finne Museum of textiles and quilts i dag. Men etter 1,5t med Google Maps famling, x antall feilanvisninger fra 'lokale' koreanere, gav jeg opp. Orker ikke... 😉 Gått flere tiltallskilometer siste dagene. I dag er kroppen litt sliten og bena trøtte. Bakkene rundt der museumet skulle ligge, var sinnsykt bratte. Ikke rart de spiser mye her.... 😂

Når jeg plutselig havnet nede i markedet, som jeg var i 1 dagen - Namdaenum (eller noe slik) skjønte jeg at jeg måtte gi opp hele museumet. Hjernen trenger en pause i dag 🙈😂

Siste bilde sier sitt? 😂😂😂

Etter litt hvile nå, forsøker jeg å finne Insadong - kunstner området ❤

Ekstremsport - tunnel eller Hongdae....

 • 11.03.2017 kl. 11:09

Det er lørdag...... det er ikke bare hjemme det er shoppingdag. Fra å ha gått omtrent alene rundt i ukedagene, krasjet jeg rett inn i den store handledagen. Man går som sild i tønne, skyv, dytt og press - og lyd overalt! Den ene butikken spiller høyere enn den neste.... 😂

Hongdae er et shopping/cafe/bar område rundt universitet. Enormt med ungdommer, mye pga gode priser (tror jeg) tettpakket med ungdom, og underholdning hver 2 meter. Kunstneriske ungdom som uttrykker seg på mange måter. Har du meg på snap, har du kanskje sett litt 😂

Her finner du det meste.... og jada det er som skiltet sier. En kattekafe... jeg turte ikke ta bilder der, for jeg var redd folk skulle tro jeg ville kidnappe katten 😂😂

Og liker du ikke kattefor, eller vil klatre i stativ - kan du jo gå på en annen kattekafe? 😂 her finnes alt mulig..

Jeg forsøkte meg på lunsj i dag. Mens risen omtrent spruter av pinnene, og brannhosten slukkes med vann, er jeg god underholdning for de rundt. Bilde til venstre viser når jeg er ferdig med måltidet. Sterkt og pinner - ikke en kjempekombo. Men jeg forsøker meg 😂😂

Ølen jeg fikk her, var faktisk veldig god. Øl og vin selges ikke naturlig på kafeer og slik tydeligvis. Dette er første spisestedet jeg er innom, som har hatt øl på menyen. Dog 1 type og ingen vin.... tydelig at det er en 'bar ting' ?

Liker du burgere og da mener jeg virkelig liker!!!! da er dette noe for deg. Den 'lille' er det vi er vant til som stor hjemme. Den største her er 1,5kg! Skjønner ikke at koreanerne er små, de må svette av seg kilo pga krydder og .... tja noe annet om de spiser de burgerne

En liten sving innom det store Samsung senteret måtte jo også til....

Men jeg likte meg best her!!! Og pga kursen, var det faktisk mye å spare ! ❤

Handcraft er tydeligvis populært her. Midt i hovedgaten til Hongdae er det en liten butikk med små hobbyfolk i. De selger ting de har laget, masse forskjellig. Jeg orket ikke gå inn, da jeg så denne køen. Da jeg kom rundt hjørnet, så jeg at køen på framsiden var langt ned i gata 🙈

Disse kakao friends ser jeg overalt. De har eget museum her (ned trappa) Butikken ser ut til å ha samme popularitet som Disney store, resten av verden. Folk står i milelange køer for å kjøpe effekter av figurene.

Klokken er nå 1906 og jeg har dumpet ned på Starbucks. Håpet er at det er litt mindre folk når jeg kommer ut (Hahaha) siden dette er et populært uteområde og det er lørdag, er det vel bare å drømme i vei videre 😂😂😂 man kan håpe folk drikker øl og vin istedenfor å stå i kmkø til banen iallefall. Et blikk på køen og syns gatelangs litt til, var en god ide likevel 😉

Når sør møter nord...

 • 11.03.2017 kl. 07:21

Velkommen til DMZ står det overalt. Dog føler man seg ikke så velkommen, med vakter og piggtråd overalt. I dag startet turen kl 07, mot grensen mellom SK og NK. Er du noengang i Korea, forsøk å få med deg en slik tur. Mye historie og merkelig følelse å få tragedien så tett på.

Frihetsklokken står klar, foreløpig må man betale for å få ringe med den. Kanskje en dag, vil den ringe for frihet av seg selv?

Det er utrolig strenge regler rundt det å ta bilder. Inne i tunnelen og på grensen ved militæret, var det stengt forbudt å fotografere. De hadde derimot laget noen (rare) replika du kunne ta biler av. Blant annet inngangen til 3 tunnel. Det er nesten utrolig hvordan NK lagre tunneler og stadig gjør nye forsøk på å okkupere Seoul.... 4 tunneler er avslørt. Men de går utfra at det er titalls flere som ikke er funnet.

JSA der avtalen med amerikanerne på 60 tallet ble signert, er strengt. Inne i de blå vaktbodene som du ser, er det faktisk en fysisk grenselinje. Bodene er delt i 2 med dør mellom. Åpner du denne døren, er du ikke sør koreas ansvar mer.....

Jeg med min klaustrofobi var faktisk nede i tunnelen. P slutten kjente jeg at det snøret seg. Panikken over dryppende vann og dårlig luft, er dårlig med klaus. Men vi kom opp igjen. Det er bratt og temmelig drøyt å komme seg tilbake, så mange brukte lang tid opp. Fordelen med klaus, er at man kommer like fort opp og ut, som ned.....

Helt i det fjerne her kan du se Nord Koreas 3 største by. Vi kunne bruke utkikkskikkerter, og se det klart og nøye. Byen er mørk, og ser ut som en spøkelsesby. Fattigdom og tragedie ligger som en sky over, når man ser over på byen :(

Håp..... koreanerne sier ikke 'om' de forenes, de sier 'når'. Håpet deres er så stort at de har bygget en stor togstasjon rett ved DMZ, som står klar (vært klar i mange år) for å frakte folk og industri over grensen. Før gikk det turistturer delvis inn i DMZ, men etter en ulykke med soldater og en sivil som ble drept, er nå stasjonen helt krav drift. 140 000 sivile har donert penger til stasjonen og linjebygging, basert på troen om fred og forening, snart skal skje.

Fortid, nåtid og fremtid. Turen i dag var et bevis på det. Troen på forening er så sterk, at tusenvis gir av det lille de har - for å gjenforenes med sine kjære. At landene faktisk lever i krig, er nesten uforståelig. NK gjør stadig nye angrep mot sør, og Seoul er mest utsatt. Tenk å leve ved siden av et land, du ikke vet noe om. Man må kle seg 'normalt' på turen til JSA. Har man 'feil' klær risikerer man at NK soldater tar bilder, og sprer det som propaganda mot andre land, i undervisning feks.

SK vet lite om hva som rører seg på andre siden. Rykter sier at valuta ikke eksisterer. Av lønnen trekker staten 50% skatt, 20% i avgifter til staten og resten blir utbetalt i kuponger. Og ved siden av, er Seoul asias New York....

Korean Folk Village

 • 10.03.2017 kl. 13:00

Turen startet tidlig idag, 0830 var kaffe i hånda igjen på full fart mot metroen. Jeg forsøkte å reise uorganisert til Korean Folk Village, med de språkproblemene det ville by på (og bød på) men alt i alt en flott dag. Så si hele dagen gikk der, nå er det kveld her i Seoul. Tradisjoner, landskap og folkeslag står i fokus her. Små fremvisninger med tradisjoner for bygda og man kunne gå gjennom landsbyen og se 😉

Dans, musikk og et bryllup var det jeg fikk med meg i dag. Dog, musikken er ikke min greie! Det låter for meg som en urytmisk sammensetting av sekkepipe (en fløyte som lager samme lyden), grytelokk og bongotrommer ......

Utrolig mye fint håndverk de laget, og som man kunne kjøpe. Alt fra håndlagede piper, masker, klokker til sko.... krukker er tydeligvis noe det er mye historie i her.

Rart å se hvordan landsbyer kan være så annerledes, utenfor storbyen. Nå er ikke denne bebodd, men i følge arbeiderne er det mange områder som ser slik ut på bygda i dag.

De spant silke, og skulle strikke av det senere på dagen. Her var det ikke mye nymotens maskiner gitt....

Her var det lite nasse nøffhoder, heldigvis. Men etter en rask titt rundt, og rekognosering endte på pinner og skje - ble det spyd. En bekymret dame kom bort og ville gi meg mat. Datteren oversatte at jeg spiste alt for lite 😂 En annen ting, maten kunne spises ute i sola! God temp og fint vær! Jeg lurer på hvorfor ikke koreanerne blir dehydrert. Jeg ser de aldri drikke vann. Noen ser rart på meg som går rundt med flaske... og til maten er det en liten kopp med te....?

Se på bilde, ingen vann - og.... de spiser enorme mengder mat? etter min måleskala iallfall. Og så er de så tynne, Eh... noen av de, de aller fleste 😂

Jeg var noe overrasket da jeg fant favoritten min, churros her! Ikke det man forventer. Å finne. De heter churros også. Men disse hadde mye kanel i, noe som var fantastisk godt!

Flott natur og koselig landsby...

Og spor av snø 😜😉

Man skal være Igor form for å komme opp til Budda. Jeg passerte flere som ikke syns religion var verdt så mange trapper 😂 Litt småskummelt var det også oppover....

Han her mannen skulle overbevise om dette fantastiske godteriet. Mange barn kjøpte det, og det er visst typisk koreansk godt. Jeg syns .... Eh.....det ligger i vesken enda 🙈 og kort sagt, han var fryktelig glad i kameraer 😂😂

Det er tydeligvis snart påske her også....

Det er mye te her.....

Lurer på om det er her de hentet seafood på menyen 😂

En helt fantastisk dag, som innebar uendelig med vandring. (I dag også) nå er det kveld igjen her. Jeg skal til DMZ i morgen (grensen mellom sør og nord) og blir hentet 0710 i morgen tidlig, så her blir det en tidlig kveld. 😉

Nasse nøff til middag?

 • 09.03.2017 kl. 17:01

Nå er det over midnatt her. Med oppimot 30 000 skritt i dag, har jeg kommet meg i seng. Har sett ekstremt mye i dag og planen er å komme seg opp tidlig i morgen også. Kveldsmarkedene er like de på dagtid men med veldig koselig stemning.

Mange av kjøpesentrene stenger ikke før 05!!!! helt vanvittig! Og kl 22 var det mye folk ute! Jeg var innom Lotte outlet og fikk med meg en kåpe derfra 🙈

Street food på kveldsmarkedet

Hvem vil ikke ha slike sko? Ren sjokolade 😂

Alt blinker, lyser og støyer her. Minner om New York. Bare et annet språk 😂😂

Planen var å være tøff og forsøke en lokal restaurant til middag. Men med bilder av glade nasse nøff på alle dørene, og noen det velkjente grillede, halve hodet med tenner (bilde fra markedet) så turte jeg ikke. Til forskjell inne rundt City hall, er ikke noe på engelsk her ute lokalt i Dongdaemun (kan være, men ikke i gatene rundt hotellet) så da ble det en tur på 7/11. Prøver igjen i morgen.....

Planen om jeg kommer meg opp tidsnok, i morgen - er korean folk village. En lokal landsby utenfor Seoul. Så gjenstår det å se.... 😉 god natt herfra

Marked i kilometer...

 • 09.03.2017 kl. 12:03

Siden jeg ikke klarer å uttale eller skrive markedets navn, uten jukselapp - får bilde tale 😂 det føltes som uendelig marked, kilometer med alt mellom himmel og jord. Gater på kryss og tvers, og smale smug. Værsegod bli gærn 🙈 Samtidig er det morsomt å se hva de selger på lokale marked.

Garn, masse deilig syntetisk garn...😂 så glorete at man nesten kan kjenne den statiske elektrisiteten på avstand😂😂😂

Og jo.. til de som syns smalahåve er ekkelt.... se her.... delikatesse, med tenner og alt 🙈🙈

De fattiges Røst....

 • 09.03.2017 kl. 08:52

Ikke langt fra palasset Gyeongbokgung lå en utstilling. De var i gang med å rigge en vanvittig svær scene og rett ved, lå exibithion for poor art. Jeg stusset litt over navnet, men skjønte etterhvert at det er en slags politisk utstilling. Ikke mye jeg forstod her.... de skjønte også at det var liten vits i å forsøke å verve meg 😂

Seoul museum of history, et utrolig flott museum. Det fascinerer meg enda at disse museumer er gratis.

Gyeonghuigung Palace, ikke fullt så populært tydeligvis som Gyeongbokgung, for her var jeg helt alene. Det kom 1 mann mens jeg var der.

Når man går og går og går..... ender man plutselig på rare plasser. 😉😂

Ved Museum of art, går det en liten koselig gate. Her gikk jeg midt i skoleslutt tydeligvis, for masse elever trasket rundt meg😉. Her er beviset på at de strikker! Bare ikke på offentlig transport tydeligvis 😂😂😂

Det fine er at de har Starbucks her! 😂😂 hvile bena!

Over, under og litt kongelig følelse.....

 • 09.03.2017 kl. 07:17

God morgen til dere hjemme. Her er klokken alt 14.00 og jeg har allerede rukket masse, inkludert vekke min far hjemme i Norge 0510. Frk Tjukk i hue glemte tidsforskjellen 😂

Det første som slår meg, er at byen minner utrolig mye om New York. Alt er stort, enormt sentrum (bydeler) og veldig 'vestlig'. En litt humoristisk ting å legge merke til, er at høye hæler er nesten ikke å se her. Komfortable sko, is all over The place. Ikke som hjemme altså...

Historisk, kultur og designmuseum ligger rett ved hotellet. En svær installasjon som er verdt et besøk. Koreanerne er til og med opptatt av dansk design. 😉 3 søte jenter stod med selfiestang, og etter å ha hjulpet de - dristet jeg meg til å spør om et bilde, noe de faktisk likte svært godt. Hehe

Å gå gatelangs er både kjempespennende og utmattende 😂 enorme endeløse markedsgater med mye klær og enorme senter. Det ene senteret begynner nesten før det første slutter. Og er det ikke plass over bakken, er de tydeligvis begynt å bygge under. Samme type senter, er det i Paris. Får litt klaus her jeg....

Nedgangene til senteret er nydelig dekorert. Fantastisk arbeid.

Stoffer til de nydelige draktene, er det flere butikker som har. Men det ser ut til at man bestiller seg en drakt og velger modell/stoff, ikke PR meter.

En del tid har gått til å surre rundt nede i undergrunnen. Mye er likt andre storbyer, men det var det språket da😂

Jeg har klaustrofobi og hater helt ærlig disse systemene 😂😌

Her er jeg nå. En hvilepause før jeg skal ned i undergrunnen igjen og ta banen til Korea house. Jeg var heldig å gikk rett inn i en vaktoppstilling. De fleste museumer her er som sagt gratis, fantastiske nye store museum, noe for alt ! Men palasset kostet litt. (ikke dyrt)

Dette kan bli en slankende tur, om ikke jeg lærer meg dette bedre. Foreløpig er nudler veldig glatt og vanskelig med pinner 😂😂

Hallo Seoul !!

 • 08.03.2017 kl. 15:34

Det blir en del mobilblogging denne turen. Nettet på hotellet vil ikke samarbeide helt med bildene, så det enkleste er å ta det fra mobil.

Flyplassen i Seoul er full av disse to. Til neste år er det OL her, og det er prøveOLi disse dager.

Jeg strikket på flyet, og fra å være en de kikket mye på, og spurte hvor var fra - endte med bilder og Selfies 🙈🙈🙈😂 for mange var det første gang se så noen strikke på fly! Skjære turistattraksjonen for Koreanere😂

Det er veldig OK å vite hvordan man skal sitte på do. Det er jo mange kulturer i verden, så skiltet er sikkert der av en grunn, Hehe

En veldig sliten dame, på 27t med reise. Limobuss er et begrep her. For 118 kroner tar man fin buss i 2 timer til hotellet. Og standarden? En god del bedre enn hjemme :)

Det er litt høy læringskurve her. Selv om ting står oversatt feks ordet buss og tog, er destinasjonen på tegn. En del av hjelpetavlene må du kunne tegnet for engelsk, for å siden til å vise på engelsk. Men de er hjelpsomme og høflige.

Dog er noen veldig overtaket over at jeg ikke kan et eneste ord, og at de må gjenta seg selv en del. Engelsken er ikke den enkleste å forstå alltid, da asiatisk engelsk, lyder litt annerledes 😂

Hotellet er MYE finere enn på bildene. Jeg slet veldig med å bestille for man aner jo ikke standard +++ her. Men dette var over all forventning. Eneste som er litt skummelt, er doen😂😂😂😂

Her er klokken 23.25 så det frister ikke å gå ut. Bena er helt gåen etter mye gåing, mange flyplasser og trangt fly 😜😜 men i morgen!!

PS. Følg også med på Snapchat :mediakaos

Kort sagt....

 • 07.03.2017 kl. 22:51

Bilde sier alt?

Lerke på vei til Tyrkia, 1 stopp

 • 07.03.2017 kl. 17:01

Som skrevet, første mellomlanding er Istanbul. 1 etappe, Arendal - Oslo er kjørt og det er bare 1 time til flyet letter. Skummelt og spennende å være så nære. Nå gjenstår 16t og så er jeg i Seoul 😊😜

En rask tur innom Lillestrøm sørget for nok strikketøy på turen. Jeg mistet flettepinnen min, så for å få ferdig skjørtet måtte jegha en ny, og vips ble det med et nytt prosjekt også!

Og maskene går til......

 • 06.03.2017 kl. 23:32

Kofferten er nesten ferdigpakket, og passet ligger klar. For første gang (utenom Instagram) skal jeg dele med dere, hva som skjer de neste dagene. De som kjenner meg godt, vet at jeg er adoptert og 50% koreansk.

Nå har det seg slik at tilfeldigheter tar meg plutselig tilbake til landet, jeg forlot for 36 år siden. Jeg har aldri hatt behov, savn eller lengsel etter å se fødelandet mitt. Alle fakta om opphav +++ fulgte meg som baby, og jeg elsker pappaen min over alt på jord - noe som har vært med på å lage rammer, og tilhørighet som norsk.

Så nå.... plutselig får jeg muligheten til å se, lære og vite mer om mitt fødeland. Hva er mest spennende? Hva er mest skremmende? En liten periode blir jeg guidet og skal besøke bistandsprosjekter i Seoul. De neste dagene, skal jeg klare meg selv.

Et fremmed språk, fremmed kultur og kanskje fremmed utseende som 50% koreansk. Om få timer starter en reise og eg eventyr som kanskje vil gjøre mer inntrykk enn jeg klarer å forestille meg.

Mange lurer nok på om jeg vil oppsøke biologisk familie. Nei det vil jeg ikke. Jeg har min familie her, her i Norge. Min biologiske familie har bidratt til at jeg har fått det gode livet jeg har, og det er jeg takknemlig for. Men om jeg er spent? Det kan du være sikker på! ❤

Jeg er usikker på hvor mye jeg får oppdatert bloggen underveis, Instagram med. Men har du Snapchat, vil jeg forsøke å ta dere med til andre siden av kloden (nesten) og se hvordan opplevelsen blir... 💛 Vil du være med på reisen?

Snapchat : mediakaos

Ting tar tid....

 • 05.03.2017 kl. 21:42

Ting tar tid.... ca 2 år nøyaktig. Jeg har hatt båndene liggende kortere, men likevel lenge nok til at de burde stå på. Men nå ha koftene bånd. Båndene er fra møre bånd og vev. Jeg elsker fargen på dett båndet.

Koftene er wiola og røverkofta, som har vært til inspirasjon for mange. Bilde av meg i kofta blir brukt på nett i hytt og pine, uten referanse til meg igjen - noe jeg er litt ambivalent i forhold til hva jeg egentlig syns om det. Bilder av kun koftene er OK nok, men når det brukes av meg inni - tja. Jeg ble gjort oppmerksom på det her om dagen, at et slikt bilde ble brukt på fb. Det er jo hyggelig å være til inspirasjon, så jeg lander på at det får være OK

Det er så mange som vet hvor det er fra etterhvert, at folk er flinke å kommentere at det er mitt bilde 😂😜 så det løser seg litt selv, Hehe. Håper du har hatt en fin helg!

Summerfeeling i action

 • 05.03.2017 kl. 13:38

Så var altså aften kommet, og man skulle i bursdag med sommertema. Badeballer, og parasoller møtte oss og god stemning <3 Kjolen ble snørt fast, hatten festet = klar for party :) Vi glemte å ta bilder før vi drog, så en litt sliten bursdagsdeltaker, ble tatt bilde av kl 0115 i går :) Både jeg og kjolen er litt sigen :p Jeg ser jeg burde rettet meg opp, for kjolen sitter kjempefint og tight, men når man siger sammen som en sekk, så gjør den ikke det.. hehehe

Mønsteret jeg endte opp med, er fra boken Gertie's Ultimate Dress Bookden kan kjøpes fra Amazon feks. (se link) Masse fine kjoler, og utrolig stor syskoledel. Denne kjolen skulle egentlig hatt biesedelen på skrå, samt korsettstenger i sømmene. Jeg fikk det ikke til å sitte pent på min kroppfasong, og stengene lot jeg kort og godt bare være. 

 Stoffet er fra Alt om Håndarbeide messen, 50% salg på grunn av utgående vare. Knallfint stoff, som jeg falt pladask for. Eneste er, at 4m ikke var nok til de 3 tiltenkte prosjektene mine :( Skjørtet på denne kjolen, er en helsirkel, men delt i 3 deler + ganske stor vidde, pga alle leggene. Dermed gikk det ganske så mye stoff, bare til skjørtet. 

Bak er kjolen satt med maljer, istedenfor glidelås - og snor i. Dermed er det enklere å få festet den fint rundt. Overdelen består av paneler hele veien rundt, og det er et kantstykke som pynter, istedenfor skrå - rett over. 

En blomst i bomullsforet er festet foran, og hatten som er sydd etter Willys mønster - er festet på hodet :) Om det mønsteret er å få tak i enda, er jeg usikker på. 

 

Så nå er det bare å vente på den skikkelige summerfeelingen, for her snør det i dag. Med andre ord, denne får henge en liten stund på Petra Prøvedukke :) 

Jørgen hattemaker..

 • 03.03.2017 kl. 12:45

Evnt Tone Irén... dette kittet har ligget LENGE. Kittet kommer fra Willy, en flink syherre - som også var med på det store symesterskapet på NRK1 for noen år siden. Når jeg sier noen år, så er det ikke tull. Jeg har faktisk glemt, hvor lenge siden det er - jeg skulle teste dette mønsteret. (huff) Hatten, er en minihatt - som jeg har laget til sommerkjolen. Jeg er ikke helt fornøyd med noen av de siste prosjektene, men pytt pytt. Det får gå. Hatten skal stå i håret :) minihatt, de er ganske kule og har både borrelås og klemmer under. 

Kittet mitt kom med ferdig strykestivelse +++ den var ganske tykk, og jeg har knotet noe innmari. Det ble litt stivt og vanskelig å jobbe med, da min maskin ikke har så smal friarm, som opphaver sin maskin :) Og ikke høyt syrom, så her ble det en del bøy og tøy :-p 

På siden er det en blomst, kan man se det? Den er tiltenkt å feste med en nål på kjolens fremside. Stoffet ble kjøpt på messe, og det limegrønne er fra Stoff og stil. Nå gjelder bare finpussen... 

 

Kveldskos, tråd, stoff og vin...

 • 01.03.2017 kl. 21:05

Da er 2 kjoler klippet ut og jeg har tett symaskinen opp i stua. Jeg hadde 4m av dette stoffet og tenkte det var masse! Men nei 🙈 jeg burde hatt dobbelt. Så nå utnyttes alt jeg kan, for å få til planene mine. Jeg er veldig spent på om dette går veien. En annen ting er at tiden begynner å gå.... jeg har tatt livet litt for mye med ro.. 😂😂

Uten mat og drikke.....

 • 01.03.2017 kl. 15:55

...duger helten ikke... og midt i disse sytider kan jeg ikke risikere det. 😉Jeg er veldig spent på om dette prosjektet mitt blir som jeg ønsker...

Og se.... matchende neglelakk. Så da dette gå veien? Stine som jobber hos Lindas house of beauty i Arendal, er sinnsykt koselig! Kjempeflink og så søt! Anbefaler henne på det sterkeste 😉

Nå gjenstår det å se om prosjektet blir vellykket eller om det må bli backup. Første som slår meg, er at stoffet er smalt, det går enormt mye mer enn jeg hadde trodd 🙈 Jaja....

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes i herlig hverdagskaos = MediaKaos. Kaoset er en familie + 1 rampete hund & 1 lat katt.

Siden jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - med lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer sammen med hverdagsblogging, og alt ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares med meg.

Snarveier:
Giveaway & Konkurranser
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.
Lik på Facebook
Lik på Facebook

SNAPCHAT: mediakaos
Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B780
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900

Tidligere maskiner:
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55

Tips og råd - Janome CoverPro ligger i den gamle bloggen.


Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos