I følge....

 • 01.05.2015 kl. 01:21

Lille, er det vikstigste på plass :-) Disney infinity figurene :-) Vært lite blogging her i dag, skal blogge om hvorfor i morgen :-)

Manko på bad

 • 30.04.2015 kl. 14:32

Noen som vil gjette hvordan det er å være storfamilie, uten bad? :-p

Ikea, vin og sang?

 • 30.04.2015 kl. 13:10

Hvor mange har ikke sittet med denne blide, smilende mannen foran seg en gang? Der han så hyggelig, beskriver - du skal bare... For mange år siden, fikk vi manko på noen skruer, de kom ettersendt - i verdens mest illustrerende pose. To tegneserieskruer, løper - og sier "Beklager at vi ikke var her fra starten av..." 

Og det er egentlig svært dekkende... for.. har du forsøkt å sette sammen et større prosjekt fra Ikea? Det kan gjøre på to måter: 

1. Du skrur selv, og mangler noen skruer - eller har noen til overs, blodsukkeret er under middels, og du begynner å bli en fare for omgivelsene dine, i det du ber om hjelp. Nå snakker jeg selvfølgelig om en venn... ehh.. ok meg... Men når man får hjelp, og får forklart det innlysende - at man har skrudd noe feil, eller mangler noe - da smeller det. 

2. Man skrur det sammen... da smeller det som regel med en gang... 

Hvordan kan en så stor bedrift, glemme å sende med skruer eller annet nødvendig materiell, for å unngå evnt vennskap/samlivsbrudd. Etter X antall timer med umbrakoer og selvlåsende skruer, er man ikke så veldig motivert - for å si "pytt sann", når skapet må settes til sides i noen uker - mens skruene løper gjennom posten. Uansett hvor søte de måtte være på illustrasjonen når de først kommer. En annen ting er at noen av produktene krever blekksprut egenskaper. For en ikketrenende, til tider for lite søvn, mamma - er ikke det en av de mest innehavende egenskapene. Det føles som en god runde med spillet, Twister når man til slutt står stolt og betrakter verket - med fire skruer for mye i hånda. 

Jeg har alltid sagt at jeg har lyst på navnejobb hos Ikea.. tenk å drikke vin på jobb!  Ved en tur gjennom varehuset, tenker jeg at det må supermoro å jobbe med og navngi produkter... En ramme = navn: Ramma, En søppeldunk = Dumpa osv osv osv osv... Syns jeg ser det. Det er fredag, og man fyller opp et vinglass og setter seg ned med skissene - nå skal det navnsettes!! Noen av navene har jeg av og til stoppet opp og tenkt: SERIØST? 

Mulig det er derfor det mangler skruer til tider? Eller er for mange? Vinsmakingen er utvidet til å gjelde flere avdelinger? :-) 

Nå skal jeg opp å skru IKEA skap... 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre

 

Gooooood morgen!

 • 30.04.2015 kl. 08:28

Noen som tror på at det er deilig å være hjemme igjen? :-) Deilig, litt utsovet og passe trøtt og lykkelig på en gang.

Det føltes helt ok å titte over dynekanten, og se dette i dag! Love it! :-)

En helt dupper når man kan

 • 30.04.2015 kl. 00:12

Som feks mens man venter på å komme utav båten, dårlig humor å bli plassert i 2 etasje når man er trøtt. :-)

Trøtt.no

 • 30.04.2015 kl. 00:06

Sist jeg kjente på en slik trøtthet som nå, må være i kolikktiden til knøtta. (Om man ser bort fra at jeg glemmer ut, at jeg er så trøtt hver gang jeg reiser hjem fra jobb) Man skimter enden i det fjerne, altså søvn - om noen skulle lure - men akk så langt unna

Ca 1 time igjen til man er hjemme. Den siste biten med kjøring er drøy. Når man kommer hjem, vipper over kanten

- så er det akkurat som at hjernen blir gjort om til bippe stankelbein (noen som husker ham? Stakkars Per ulv...) Hjernen raser videre og burde roet litt ned etter bilturen, mens kroppen? Bråstopp, lik Per Ulv :-)

Rimelig klar for hjem!

 • 29.04.2015 kl. 19:51

Det regner, er kaldt, jeg er småkald, trøtt etter to harde døgn - og vil hjem!

Hjemme har de flislagt i dag, og jeg er så spent! Det gamle, mildt sagt pensjonerte dusjkabinettet ligger nå, sine siste hviles dager i containeren utenfor.

Det beste med å komme hjem nå? Utenom alt det obligatoriske selvfølgelig - familien osv. Men å legge seg i sengen sin, og ikke på en madrass på gulvet! Tjohooo!

Ikast - syglades mekka

 • 29.04.2015 kl. 13:56

Dette er seriøst nerdete for de som er syglade. :-) Men er du syglad og skal til legoland i sommer, så sett av tid til Jydsk stoflager som ligger kun 30min unna. Her kan man gå helt amok i jerseymotiver, som er mye billigere enn hjemme i Norge. Ca 100kr/m kontra 179-189,- hjemme. Ta en titt på facebook siden deres om du vil se mer. Design, sy og vær unik! :-)

Ikast neste...

 • 29.04.2015 kl. 12:01

Bedre morgen enn han her?

 • 29.04.2015 kl. 08:59

 

Jumbo ringte kl 0716 i morges, litt panikkslagen - heldags og forsoving. Hva er det med teeangere og logikk til tider? Jeg var i dusjen, så jeg hørte ikke mobilen, og i mellomtiden hadde heldigvis logikken kommet på plass. For hva med å vekke mediapappa som er hjemme, og spør han? Normalt ville jeg sagt at det var logisk, fordi jentene er hjemme, men såpass tidlig - rekker de det. Men det er litt søtt da? Ring mamma i Danmark - hun fikser opp! :-p 

Ha en flott dag, nå skal jeg på jobb - med litt mindre panikk i bagasjen enn Pondus! 

 

#humor #jobbmamma #morgen #mammablogg

Super duper vejr !

 • 29.04.2015 kl. 07:42

Ai ai ai - sikke et dejligt vejr!

Da er det litt morgenmad/frokost, og jobb frem til frokost/lunsj- før veien fører til Ikast :) Tusen takk for all ros for kjolen jeg hadde på i går. Nå er dagen i gang og jeg gleder meg til ny dag på jobb. Kl 02 er jeg hjemme hos flokken igjen - skal bli deilig det også :) 

 

Rieker støvletter/Whiite skjørt/Pimpkie t-shirt/Samsøe Samsøe jakke

(er jeg sånn "hot" blogger, når jeg legger til antrekk slik? ;-p ) 

 

#mamma #mote #mammaliv #jobbmamma #danmark #kolding #jobb #mammablogg

En rigtig rigtig dejlig morgen!

 • 29.04.2015 kl. 07:17God morgen fra Kolding, Danmark! Først, what a feeling å ikke måtte opp 0450. Dagen blir lang, men likevel. Det er bedre å være lenge oppe, enn å stå opp grytidlig. Skit i detaljen om at jeg ikke legger meg tidlig nok! 

Nu er det tids for dejlig morgenmad, inden jeg tager til arbejdet. Efter arbejdet, rejser jeg til Ikast - stoffernes mekka! For mig så det er ! 

Hva er dine planer i dag? 

Det ble da folk av meg... (ungdom og alkohol)

 • 28.04.2015 kl. 22:50

Tidligere i dag viste jeg et bilde av Aftenposten Oppvekst - der tema bl.a var Sender du med tenåringen en flaske vin på fest? Jeg fikk mange fine svar på det innlegget - og lovet samtidig å skrive litt om det. 

Jeg leser meg grønn på dette om dagen. I følge dette magasinet, så er det omtrent en bragd om man ikke har rørt alkohol, innen man er 16. Er det det? Mulig. Noen sier: Jeg kjøper, for da er jeg sikker på at de ikke kjøper hjemmebrent. Vet du det? Eller kommer vinen du kjøper, på toppen av det andre? 

En typisk setning jeg har bitt meg merrke i, er Det ble folk av meg, og jeg drakk fra jeg var XXX år. Ble det folk av deg? 

Hva er det som er så ille med å vente med å kjøpe alkohol til poden/jentungen til de er 18? Lar du tenåringen kjøre å på shopping, uten førerkort?  For da har man jo konotroll, men vet i det minste, at de har bilen. Tar du opp kredittkort i ditt navn, til 17 åringen - fordi da vet du at h*n ikke forfalsker signaturen eller på en annen måte setter seg selv i gjeld? Oppfordrer du 13 åringen til å ha sex - fordi da vet du at h*n har det, og får ingen overraskelser? 

De fleste oppgående mennesker gjør ikke de tingene ovenfor - fordi man forholder seg til norsk lov. Norsk lov sier at man ikke skal kjøre bil uten førerkort, man kan ikke ta opp kredtittgjeld eller annen gjeld - før man er myndig. Man oppfordrer ikke mindreårige til å ha sex, fordi man gjerne vil at de skal vente - og fordi norsk lov sier at det er straffbart - om man er under 16 år. Det er helt klart at disse tingene skjer likevel, men foreldre - oppfordrer som regel ikke til det.

Hvorfor skal man da bryte norsk lov, og kjøpe alkohol til mindreårige?

 

#skepsis #mamma #mammablogg #aftenposten #oppvekst #tenåring #alkohol

Alene på hotellrom

 • 28.04.2015 kl. 22:09

Catchy overskrift, alle maser om det! Var ikke denne det? :-p Man kan forestille seg det meste, og med litt veldreid fantasi, kan man helt sikkert trykke seg inn i innlegget - med stor iver. (Velger å være høy på pæra at det kunne være tilfellet)

Og det neste bildet, kan misforståes om det vil, det også. Men, jeg skal desverre bare tømme kamera (ikke for nakenbilder, pupper, ranger rompa mi, bedøm hoftene mine, sminketips eller før/etter bilder) og skrive noe jobbrapporter og så svime av litt, før ny lang dag i morgen....

Diett? Hva er det?

 • 28.04.2015 kl. 21:33

Hørt om strutsen som svelgte en vannmelon? Ikke? Det er jo slik den er blitt som den er!

Det er omtrent slik jeg føler meg, hver gang, første dag på jobb. Man starter dagen 0450, ukristelig tid å høre klokka på (presten er ikke våken så tidlig til å korrigere meg en gang) og det blir mye kaffe de første timene.

skur man ned noe rask frokost i 09 tiden, fyller på med mer deilig, tynn, oppvaskvann (noen som skjønner ironien?) av en kaffe, før man er fremme på jobb kl 14 - og jobber til 1815.

Da er det tid for mat, magen romler og er så fornærmet over dårlig pleie, at den helst ville flyttet ut - om det var mulig. (Omtrent som en gjennomsnittlig tenåring) så man tenker man skal være snill. Forrett, hovedrett og vin - den tyngste biffen man kan finne, for å lukke smella på bråkebøtta - å jada. Funker fett det! En liten stund....

Helt til magen takker for maten, ved å blåse seg opp (som en midtlivskrisemann på treningstudio foran speilet) og gir meg følelsen - nettopp: å være en struts med vannmelon i magen.....

Kjolen...

 • 28.04.2015 kl. 19:10


Jeg fikk et par spørsmål om jeg kunne ta noen nærbilder av kjolen, så here goes. Som jeg har skutt ut før, så er ikke selfies, eller egen fotograf - noe som eksisterer noe veldig her i denne damens hverdag (fader at jeg ikke fikk en av fotografene våre på jobb til å ta bilde da... hehe... eh... eller.. nei ) så this is what you get ! Skikkelig, superfancy selfies, tatt i speilet på rommet - etter 14 timers dag, og på full fart ut døra for mat og vin :-) 

#strikking #drops #mamma #mote #strikk #håndarbeid #mamma #Mammaliv #mammablogg #jobbmamma

Kolding - mitt andre "hjem"

 • 28.04.2015 kl. 18:45

Jeg simpelthen elsker denne byen. Det er her jobben min ligger, Kolding, Danmark. En fantastisk "liten" by, med ca 25 000 innbyggere og 15 min unna Tyskland. Det er noe med stemningen her i denne byen. Jeg elsker lunne deres og gjestfriheten - og ikke minst at man etter 2-3 år med tusling rundt i gatene, blir kjent igjen - og hilset på. Nå har jeg akkurat kommet meg fra kontoret, og kjenner i hue at dagen har vart i 14 timer :) Planen nå er et glass vin... juuuubiii.. og mat.. og så tidlig kveld, før det er på igjen i morgen, før jeg skal hjem. Jeg skal lese gjennom masse kommentarer etterpå, og svare dere - så utrolig hyggelig å logge på til masse kommentarer! :) 

Redakasjonen vår ligger i verdens kuleste (?) bygg? Et superkoselig ombygd "låvebygg", som ser skikkelig gammeldags utenpå, men er "high tec" inni :) 

#danmark #jobbmamma #mammablogg #mamma #reise #hverdag #altomhåndarbeide #verdensbestejobb 

Oppvekst - noe å lære?

 • 28.04.2015 kl. 11:06

Etter å ha gått som et blylodd ned for telling, etter litt frokost - fant jeg dette magasinet i posten. Etter en liten peptalk av mediapappa har jeg lavere terskel for å handle magasiner nå :-p

Fronten facsinerte meg "hjelp vi har fått en tenåring i hus" videre med "abc om ADHD" og "gullunge" og den siste jeg så på "sender du med tenåringen en flaske vin på fest" (som jeg forøvrig ser de kan takke seg lykklige for at grafiker har linjeskift)

Etter å ha lest den siste, som er basert på et leserpanel/foreldrepanel - er jeg ikke noe klokere eller mener noe annet enn jeg gjorde før. Jeg skal blogge om det senere, men hva mener du? Ville du gjort det?

Perfekt fit !

 • 28.04.2015 kl. 09:01

Det er ikke alltid tiden strekker til, til alle "har lyst på" prosjekter, innen strikking. Men det er da det er supert, å kjenne noen som mer enn gjerne strikker litt. Anita, en tidligere kollega av meg fikk garn i en pose - og leverte dette tilbake. Ikke verst, hæ? :-) Kjolen er et garnstudio mønster og garnet er dale lerke. Nydelig garn å ha på.

Så hva skal man kalle dette? Juksestrikk? :-) Uansett så utgjør det dagens jobbantrekk med underkjole og sorte støvletter - og grå samsøe jakke oppå.

Fullt og sol

 • 28.04.2015 kl. 07:20

Denne avgangen (Color Line) er litt artig når man reiser midtuke. Det er meg, og x antall hundre pensjonister, som skal fylle opp bilen med mat og diverse.

Det er ikke bare kvinner og salg, som til tider kan oppføre seg ulogisk. Pensjonister på tur, billig bacon - det er noe der også. Det er vittig hvor lett det er å peke ut de som reiser i jobb/annet ærend, og de som kommer tungtlasset utav taxfreen. Ofte kan man høre det på klagenivået også, for det var ikke bare i Norge ting var bedre før i tiden - neida, det finnes nok av ting man kan påpeke på en 3t og 15m tur også :-)

Det er likevel full båt, trosd at alt var så mye bedre før, og til og med ungene bråkte mindre - før i tiden, faktisk. Noe den tungtsminkede, gullkledde, eldre damen passer på å poengtere såpass høyt - at den eneste stakkars familien, som har orket å slepe opp ungene midt på natta - blir sprutrød.

Ungdommen var bedre før i tiden, ramses det også opp, i salig blanding med at baconet inneholdt mindre vann før i tiden. På dette tidspunktet undres jeg på, om de eldre var bedre før i tiden, da det var mindre å klage over :-)

Kaldt ja

 • 28.04.2015 kl. 06:08

Sol men kald morgen. Det er faktisk is på ruten! Jaja, nå går strake veien til jobb, om 8t er man fremme og skal arbeide til 19, lang dag :-) Hvordan blir din dag?

God morgen !

 • 28.04.2015 kl. 05:00

Som den ene frokostfiguren til Kristian Valen sier: " da e frykteleg tidleg....."

Happy faces

 • 27.04.2015 kl. 23:38

Vi er inne på nytt rom! Weee! Vi er mildt sagt happy! Etter 3 uker på gulvet i stua, føles det fantastisk. Det sies at man skal sette pris på de små, nære ting - som kidsa sier: oh my god om vi gjør det! Følelsen av seng og rent sengetøy =priceless! Dagens moral -> man aner sjeldent hvor godt man har det :-p

Frikjent og kveld

 • 27.04.2015 kl. 23:31

Opp om fire timer, og dra på jobb. Men ha med finalen :)

1. visning av forvandling

 • 27.04.2015 kl. 20:58

Vi mangler strøm, akryl +++ fortsatt, men alt er nedvasket i 2 av 3 rom og vi fikk lov å flytte inn i kveld. WHAT A FEELING! No madrass i kveld. (de fire timene jeg skal sove, før jeg skal reise igjen... ) men uansett... Hurra.. hehe. Dette er de to rommene, som er bygget ut og gjort om. Det 3 siste rommet, står uten tapet, og skal være ferdig så fort tapeten kommer. 

Vårt rom før - her var det terrasse utenfor, den er nå bygget inn i rommene og det er delt av til to rom. Da vi flyttet inn var alt furu, ALT var furu. Veggene ble malt, men gulvene beholdt. Tanken var å pusse opp skikkelig (2011) en gang, og derfor ble bare overflater tatt i 2 etasje dengang. 

Etterhvert kommer det skap inn hit, lys og litt bilder og stæsj...

Dette er Lille sitt gamle rom, dette er nå medium sitt. Denne delen er halvparten av hans nye rom. Terrassen går ca 2,8 m videre utenfor, det er i tillegg. Lille har nå "resten" av vårt soverom + terrassen. 

Mens jeg er på jobb, skal mediapappa og Jumbo dra på Ikea og kjøpe klesskapet, så vi får unna de siste tingene :) Gleder meg. Lille skal få tv benk, nytt skap, gardiner og pynt - akkurat nå er det bare flyttet ting opp, så hun skal få sove der. 
Her kan man skimte den gamle, lille gangen vi hadde før. 

Der du ser merket som går tvers over, og i taket der panelet startet - der var gangen før :) 
Vi er så happy! Nå får vi strøm koblet opp i morgen, alt gammelt skal fjernes og de går over med akryl. 

Så skal de arbeide på taket (avdekket råte og lekkasje.. jippi) og så skal badet ut! Tjoho! 

Skal bli moro å vise dere, når alt er ferdig! 2 soverom + terrasse er nå blitt til 3 og vi er så fornøyd! 

 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre #hus #interiør

Husker dere?

 • 27.04.2015 kl. 18:26


Dere som har fulgt bloggen vår en stund nå, (eller de hele 3-4 ukene jeg har vært her inne) husker dere dette? Dette var den 13 April, da alt ble revet ut her oppe i 2 etasje. Vi bodde uten 2 etasje, to dager - noe som var MILDT sagt, grisekaldt... Nå er tapet kommet på hos Lille, vi venter på bestilt tapet til Medium (siden de la tapet om hverandre, i feil rom :(  ) og arbeiderne vasker som helter oppe. Jeg er spent, jeg tør ikke gå opp før de roper :) Stay tuned, for nå kommer noen bilder, av annen etasje etterhvert :) 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre #hus #interiør

Kvalitetsbloggging?

 • 27.04.2015 kl. 18:04

Se nøye på bildet - finn minst 10 rare ting! Joda, ok - det kan være alt mulig, men - 10 registreringer med ny blogg, med geo9fXXX. Jeg undres, og håper i mitt innerste godvilje hjørne, at mine skattepenger, ikke går til å lære barn å blogge? Ved første tolkning, så trodde jeg det var noe klasse9F noe - alternativt er at noen kjeder seg, noe så veldig! 

Hver dag ser jeg denne NY BLOGG! dukke opp. Det må være flere tusen registreringer på en mnd her inne? i forhold til hva alle disse inneholder (nei, jeg har ikke sjekket alle, men forbeholder meg retten til å ta en TNS Gallup - altså baserer prosent og fakta, på noen få utvalgte) så lurer jeg på andelen kvalitetsblogger på denne plattformen? Jeg kom over et fint innlegg i dag - hva skal bloggen hete? Det er ikke noe hemmelighet at jeg har skutt rundt meg, på det tema også. Men med et skjermbilde som poengterte fakta "alledekulenavneneertatt" som opptatt - måtte jeg le... da jeg startet bloggen min, prøvde jeg først på initialene mine, men det var jammen meg opptatt - og jaggu meg, tror du ikke at jeg havner inn i en SVÆRT  så inneholdsrik blogg, som sist ble oppdatert - hold deg fast, ikke lenger siden enn 2012. tia.blogg.no

Ok, til neste... toneiren da... nei den var også opptatt. Men denne har nok nostalgiske årsaker til å få bli, så jeg skjønner det svært godt - at denne ikke er merket inaktiv. Det siste innlegget er nemlig fra 2006 - det er faktisk lenger enn jeg har blogget, og jeg kaller meg selv dinoteknologen... så, det er ok. toneiren.blogg.no 

Mulig jeg er sær og grinete - men Nettavisens talsmann angrep United Bloggers i Dagens Næringsliv, for å trikse med besøkstallene sine. Blogg.no kan skilte med Norges største bloggplattform, men er de det? Men et sinnsykt hastighet i registreringer, pluss fantastiske, innholdsrike, oppdaterte, givende blogger - vil jeg tro at UB, er ikke de eneste som skryter på seg noe.....

 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre

Vill, kålorm og lykkelig

 • 27.04.2015 kl. 17:39

De å ta en liten kjøretur rundt huset, er knøttas store ettermiddagssyssel. Selv om det er snakk om få meter, så er det moro. I dag kjørte vi til skolen, noe som var stor stas - men det er underlig Mark i rompa, er noe som faktisk er tilstede, selv på motorsykkelkjøring. Så hva skal man gjøre, det kjentes ut som en liten kålorm bakpå der, en som ikke ville helt være med i svingene. Men når man ser gleden over å få kjøre litt - så er det verdt ålingen. :) Tenk å bli  lykkelig, over å kjøre en liten tur rundt huset! En tur i barnetekoppene på tivoli, varer 5x så lenge... :-) 
#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre

 

Resteparty til middag

 • 27.04.2015 kl. 15:58

Da er resteparty smelt sammen på 15 min. :-) Utrolig hva man kan få til!

Stek kjøttdeig og løk

Ha over hakkede tomater og minimais.

Tilsett hva enn du måtte ha mer i skapet

Her, purre, vårløk, paprika og gulerot

Ha i fløte og krydder

Kok opp

Kok pasta

Legg lag på lag og ost på toppen

Sett den på grill i ovnen, full speed i 5 min

Når man har glemt....

 • 27.04.2015 kl. 15:20

.... å handle middag, det er mandag og det vil si at ukehandelen ikke er unnagjort - hva gjør man da? :-( Jo man skraper skapene, og lager.... eh... noe. Helt sikkert noe kulinarisk *host*

Pascal - gourmet for øye

 • 27.04.2015 kl. 14:19


Jeg er så heldig å fått lov å hilse på Pascal ett par ganger. En eksentrisk, flott mann med en ulidelig stolthet for sin proffesjon :) Makronene hans kan friste selv den mest ihuga diettpersonlighet, og fruktmousse kakene er til å få vann i munnen - bare ved å se på. Hovedbakeriet liggeri Tollbugata, og jeg har vært innom der noen ganger, når jeg er på jobb i Oslo. En fantastisk stemning og atmosfære. Tross noen besøk her, har jeg faktisk ikke truffet Mr selv her. Men det er like moro å treffe det sprudlende fjeset på messer og arrangement, som jeg har hatt gleden av å være med han og dyktige kollegaer. 

Nå så jeg plutselig (vi har blogget om det før, sant? Jeg er i enkelte tilfelle skikkelig dinoteknolog) at han har fått sin egen tvserie. Så første episode ble sett i går. Utrolig moro å se "bak" glassdøren, og ikke minst se de dyktige folka i action. 

Har du sett programmet, eller smakt på noen av de flotte fristelsene? 

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #mat #tv #pappaliv #mammaliv #hverdag

 

Lunsjtid

 • 27.04.2015 kl. 12:43

Hva er din lunsj? Litt usikker på om bilde her viser. Har litt problemer med å se bilder i appen plutselig :-/

Respektløse, røykende foreldre...?

 • 27.04.2015 kl. 11:01

En drøy overskrift sier du? Javel, men hvor går grensen for respekt - fra foreldre til barn/babyer? Oktober 2015 blir det forbudt å røyke med barn i bil, i Storbritania. Det vil gi 500,- i bot. Kommunistisk,  skriker noen - hvorfor det?  Som voksen så velger man å røyke, man velger selv å innta giftstoffer i kroppen - og mange røykere vil allerede her, bli forbannet. Avhengighet, noen vil si at de ikke "velger" lenger, det å røyke - på avhengighet. 

Det er en debatt for seg selv. Men hva med valget ovenfor barna? Hva man gjør i huset, utenfor i frisk luft etc etc - er ikke min sak - men! I dag da jeg slapp knøtta av på skolen, ser jeg en pappa som sitter i (etter min mening, verdens farligste, minste makrellboks) en bitteliten bil, tett, ingen vinduer åpne, og røyker, med sin 6 åring bak. I tillegg står det et babysete der.  Hvilket valg har den 6 åringen (og baby) i forhold til røyking/passiv røyking? Det tar maks 10 min, med bil i vår skolekrets, og på den tiden man fyre opp en røyk... 

En undersøkelse gjort av The Britisk Lung Foundation, utgjør mer enn 80% av passiv røyking, kreftfremkallende giftstoffer. Disse blir mer konsentrert i en bil. Helseminister Bernt Høie sier at det ikke er aktuelt å forby røyk i bil - i Norge. Vi forbyr røyking inne på utsteder, kafeer +++ men i bil, det er ok - fordi det er vår private sfære? 

Landsforeningen for hjerte og lungesyke, LHL - mener at det BØR være forbud mot røyking i bil, i Norge også. Er det ikke også en stor tankevekker, at en undersøkelse gjort av Opinion Perduco, for 2 år siden - ønsket 80% av nordmenn røykefritt i rom med barn, og nesten 90% ønsket forbud i bil. Anslagsvis, mellom 160 - 400 mennesker, dør av passiv røyking i Norge - hvert år. 

Visste du at barn er spesielt sårbare for tobakksrøyk, fordi lungene og immunsystemene deres ikke er ferdig utviklet? De puster fortere enn voksne, og får dermed i seg mer røyk enn oss. Lederen for LHL - forteller også at ørebetennelse, luftveisinfeksjoner og astma - kan være konsekvenser for barn. 

Som voksen ville jeg aldri akseptert å få beskjed å tvinge i meg noe jeg ikke likte, feks av mat, alkohol, eller om noen sa du dør ikke av en bitteliten bit arsenikk, du kan bli litt dårlig - kom igjen! Hadde du da spist det? Nei, vi hadde lurt på hva som feilte denne personen, som på sikt ville tatt livet av oss. Om  man får beskjed om du dør ikke av litt sprit/hjemmebrent, ja mulig du blir dårlig - men drikk ! Vi aksepterer ikke det. Men vi aksepterer Du dør ikke av litt røyk lille venn, jeg må ha en røyk - mulig du blir litt dårlig av det - men vi er snart fremme........ 

Fortell meg logikken i dette. Det er viktig å poengtere at dette ikke er en generell røykedebatt, der jeg skal ha folk til å slutte med røyking. (selv om jeg så klart, som ikke røyker, skulle anbefale folk det... ) Men en debatt på røyk i bil - jeg kjenner faktisk folk som er røykere - som jeg vet, ikke ville røyket i bil med barn. 

Hva tenker du om saken? 

 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre

One little mouse..

 • 27.04.2015 kl. 09:07


Katter = sadister? Klokken er 0825, barna er levert på skolen og vi tror at arbeiderne oppe er ankommet! Det høres slik ut. Vi koker en kopp kaffe og går opp, nei..... ingen snekker. Hva? Der er katta, inntyllet i plasten - hm... I det arbeiderne kommer, raser katta ned, med noe loddent i kjeften... og under sofaen. Hurra!! Årets første mus er løs i stua, og i DEN stua. Her står jo nemlig overhodet ikke, ting stablet til taket, og umulig å komme til. 

Arbeiderne fikk seg en god latter iallefall, der vi drev å løp etter katta - musa, i en blanding av, kjeft, ros og puuuuuuuseeeen... for å få han til å gå ut. Neida... . tjukk i hue er han, så han virra rundt mens musa er på frifot. Til slutt ble musa bært ut, med katta etter - og her ser dere en riktig så fin kosestund mellom mus og pus .-) 

 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre

Er du en av de?

 • 27.04.2015 kl. 08:05

Er du som hun her? Starter du dagen slik? :-p De til venstre, kunne vært illustrasjonen verdig her i huset, en god morgen - men verbalt, ikke fysisk. Men hun til høyre, er jeg heldigvis ikke. Men gud så fristende til tider... :-) 

 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre

Kveldstitt i "the book"

 • 26.04.2015 kl. 23:52

Godt over 200 sider, mer oppmot 300 - skal leses, kommenteres, feil ut - riktig inn. Nå begynner arbeidet og produktet å ta form. Jeg leser noen sider i kveld og så er det større gir i morgen. Moro med egen bok!!

En "ikke treners bekjennelser" avsluttning

 • 26.04.2015 kl. 23:10

Husker du denne? Der jeg i et særdeles svakt øyeblikk, vurderte å endre hele min livsstil, og legge den i en Personlig Treners hender? Jeg  er frisk... haha, eller nå - i fare for å erte på meg halve blogg.no, så har jeg valgt en annen vei. For de som må fylle litt inn her, er bekjennelsestarten her, og andre del her. Etter nøye vurdering av familiens totale konsekvensrisiko, ovenfor et slikt prosjekt - legger jeg hele PT prosjektet på hylla. 

Hvorfor? 

 • Jeg kommer oppi alle buksene mine etter siste LCHF tur
 • Jeg kan gå opp trappa uten å få for lite blodgjennomstrømning til hjernen
 • Jeg får ikke "hold" av å gå ut i bilen 
 • Jeg spiser sunt (utenom den vinen i går da) 
 • Jeg har funnet ut at det finnes noen supre 7minworkout apper på iPhonen
 • Jeg får god bentrening av å rygge motorsykkelen
 • Store sirkelbevegelser ved støvtørking og husvask
 • Istedenfor krakk, kan jeg ta knebøy foran macen når jeg jobber
 • og en rekke andre helsesmessige fordeler finnes i hjemmet... 

Før jeg får bloggbank her nå, skal jeg skylde halve lista på for lite søvn, noen hjerneceller døde kanskje i går under Tour de vin og resten kan nok skrives av på mitt generelle, merkelige syn på ting :) 

Håper alle får en god natt etterhvert! :) Her skal jeg se en episode av "luksussmellen" - før eg legge meg.... 

 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre

Hvordan er blogglivet ditt?

 • 26.04.2015 kl. 22:20

De fleste som har en blogg selv, leser andres blogger også. Noen blogger følger man, og andre bare leser man. Etter 7 år med blogging, merker jeg at jeg har en del bloggvaner, uvaner og vaner.. :) Jeg liker å blogge, og blogger ofte - gjennom en dag, fordi jeg liker å poste bilder-on-the-go fra mobilen. Et bilde med mye budskap og lite tekst. I går og i dag, har jeg faktisk ikke sjekket lister og plasseringer (jeg velger å si at jeg da er på trinn 2, i AnonymeOpphengtiPlasseringer) og brukt mer tid på å se rundt i andres blogger, enn å følge med på min egen. Nå når barna er i seng, er det enklere å blogge og lese andre blogger. 

Men hvordan er ditt bloggliv?

 • Følger du mange blogger? 
 • Hvor ofte blogger du? 
 • Har du mange følgere? 
 • Har du mange besøk?  

Hvorfor er vi egentlig så opptatt av dette. Har vi blogg for egen del, eller for å "vise oss" frem? Er det om å gjøre, at flest mulig har vindusplassering, på første rad? Det som gjør meg litt trist, er å lese innlegg - der forfatter føler seg verdiløs, pga få lesere. Hva er det vi gjør med bloggene våre? Da jeg startet å blogge i 2007, var det en positiv ting, det fantes knapt nettroll, og kommentarer var positive og fine. Når mistet vi nettvettet vårt? ;) 


#bloggliv #mamma #mammablogg #mammaliv #tanker #blogging #bloggtid #lister #topplister #foreldre #tema #skepsis #hvorfor #blogge

En fisk til dagen - gjør godt i magen

 • 26.04.2015 kl. 21:50

Hvor mye godt denne ene fisken utgjør for en familie på 6, er noe uvisst - men i dette tilfelle gjorde den nok mye godt. Lilles ene makrell ble nemlig gitt til morfar, som hadde middag på den, dagen derpå. For en morfar, var det nok med en fisk den dagen, og gjorde godt i magen. Makrellen er fisket og dokumentert i fjor sommer, Lille og bestefar var på fisketur. Det er faktisk veldig deilig, at ungene opplever noe gammeldags aktiviteter innimellom, og ikke bare teknologisk stimulanse :) 

 

#kos #sommerferie #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #fisketur #foreldre

Fuglekvitter og surrehue

 • 26.04.2015 kl. 21:16

Det er ingen hemmelighet her i familien, at jeg er et sinnsykt surrehue. Vi har (desverre) mange gode historier der syn, hørsel, hjernen, eller andre viktige sanser uteblir fra logikken, et øyeblikk.. Da jeg postet dette bilde av tapeten, tidligere i dag - fikk det meg til å tenke på en historie, som hendte her i fjor. 

Vi har et par små strykebrett, av Ikeatypen. Små, enkle som kan henges på veggen. Jeg var nede i kjelleren, nærmere bestemt vaskerommet og skulle hente opp et av disse brettene - noe jeg faktisk klarte helt fint. Med brettet under armen, hører jeg plutselig en rar lyd. Det er akkurat som en tynn, merkelig pipelyd. Jeg blir stående å lytte litt, men nei - da forsvant lyden. Jeg går mot døren og der var lyden igjen. Jeg snur meg og titter rundt, og konstanterer at jo - lyden kommer fra ventilen, ett par meter foran meg. Det er FUGLEKVITTER - eller iallefall, det det være, for lyden kan ikke være noe annet. 

Jeg går ut og lukker døren, og hører at lyden er her også - inne på kontoret til mediapappa. Det var da merkelig.... hvordan kan de ha kommet seg rundt hit? Jeg forteller mediapappa som jobber, hva jeg hører og lurer på om det er fugler utenfor vinduet... Jeg unders veldig hvordan lyden som skal være bak meg i det andre rommet, nå er foran meg her.... 

I det jeg beveger meg mot trappa (og vinduene) ser jeg på strykebrettet. Der er det en liten krok, som strykebrettet skal henge på - den sier stille: squiiiiiick squiiiiiiick. 

Med andre ord, racerfugler som fløy rundt huset og kvitret - var det altså ikke... 

Visste du at det finnes utakknemlige ender? Om ikke, så skal du få den historien en annen dag... :) 

 

#mammaliv #kaos #medialiv #mammablogg #tanker #blogg #mamma #pappa #pappaliv 

Gant Gina Cream

 • 26.04.2015 kl. 20:59En liten drøm om sommer ! Gant Gina Cream, disse prøvde jeg på Skoringen, her i Arendal - men til en pris på 799,- Vel er jeg skogal og jeg trenger faktisk nye loafers, etter at de forrige ble malt i. Intet mindre enn begge Ecco parene mine, ble brukt til å male huset i, i fjor. Hvor tar IQen veien, når man først maler i ett par, og når de er ødelagt og huset ferdigmalt - skal man bare flekke litt, i det andre paret. Det gikk jo som det måtte gå det, med frk Solanvims snurrende rundt malespannet, lett optimist og sorgfri - rundt i flekkene, til man innser at det ikke er en av ungene som lager fotspor (som det er helt naturlig å gi skylda først????) men meg selv... 

Jaja, tilbake til alvoret stund - 2 par nye skinnloafers blir det ikke :-p Men jeg tenkte å vente med å kjøpe evnt til jeg var på jobb i neste uke, for Ecco og sko generelt er ofte billigere der (som det meste annet) enn her hjemme. Men nå når jeg fant disse til enda lavere pris hos Footway - slo jeg til. De er ikke så søte, som de virker her, og var veldig fine på foten. Gleder meg til de kommer, og ikke minst - varme dager, de de kan brukes :) 

#shopping #mote #sko #mamma #sommer #mammablogg #hverdag #dilla #loafers #mammaliv

Kvinner vs mannfolk

 • 26.04.2015 kl. 20:15

Eller er dette en mann, forkledd som kvinne foran Nelly.com? Hehe, jeg tror nok absolutt at det finnes slike menn også, om ikke hadde nok ikke nettbutikker som selger gadgets og diverse, hatt livets rett :) Jeg elsker Frode Øverli sin Pondus, og har "fulgt" familien, siden de kom på trykk. 

Har du en favorittegneserie? 

#lese #tegneserie #blogg #Mammablogg #mamma #mammaliv #medialiv #pondus 

Et speil av oss?

 • 26.04.2015 kl. 19:47

Vi sier ofte at barna blir det vi gjør dem til. At en alkoholikers barn, har ofte sjans for å enten bli alkoholiker selv, eller finne seg en. Et misbrukt barn, kan ende med å slå sine egne barn, eller finne seg en ledsager som misbruker en videre i livet. En haug med forskningsrapporter støtter opp under dette, arv og miljø osv. 

Når barna blir født, kommer de med en "slags personlighet" fra dag 1. Hvem har ikke uttalt at oi, h*n har temperamentet ditt, eller like dårlig sovehjerte som deg, hvordan kan vi si dette, om vi alene former barna? Å ha noe med seg genetisk er jo selvølgelig også å forme dem, men det er likevel en del ting som ikke kan puttes i bås. 2, 3, 4, 5, 6 søsken - alle kan være forskjellige. Om alle har vokst opp i samme hjem, kan man ofte klø seg i hue og lure på om postmannen var mye i gata, en periode. Både personlighet og utseende kan variere noe veldig, mellom søsken. 

I det man blir voksen, oppdager man plutselig, at man gjør ting som sine foreldre. Da tenker jeg ikke på overnevnte ting, men feks uvaner eller handlinger, man har bitt seg merke i som liten - man gjør de selv. Det kan være måter å sitte på, gå på, ting man sier, formuleringer, måter man håndterer ting på, syn på ting og gjerne andre ting man ikke tenker over, før de er godt innarbeidet i oss. Er det her, teoriene om at vi kan påføre andre, samme smerte - som man er blitt utsatt for selv? 

Det  å vokse opp med en psykisk syk mor feks, hvilke konsekvenser gir det resten av livet? Det igjen - vil avhenge av perosnlighet. To barn, vokst opp i samme hjem, en med sterk personlighet og en med svak - vil sannynsligvis komme helt forskjellig utav det. Fomlende, men på en eller annen måte nå målet - med hver sin bagasje på veien. 

Vil vi at barna skal speiles av oss? Tenker du av og til over det? Hva håper du at dine barn ikke vil gjøre, eller arver fra deg? 

#blogg #mammatanker #mammablogg #medialiv #blogg #hverdag #barn #tanker

Glede i hvert et sting

 • 26.04.2015 kl. 18:55

Jeg kom over disse bildene, som er av et koseteppe jeg sydde til svigermor - til hennes bursdag i Oktober i fjor. Hvert bilde tok ca 4-5 timer å brodere ut, og så kom all teksten etterpå. Baksiden er ull og den er vattert med tykk og god platevatt. Alt arbeidet var absolutt verdt det, når jeg så hvor glad svigermor ble for teppet. :) Gøy å gi noe personlig og hjemmelaget. Teppe ble laget på en uke, noe som var alt ! for liten tid ;) 

#søm #håndarbeid #mobilbilder #mamma #mammablogg #medialiv #y #syselv #mammaliv #gave #interiør #jul 

Det perfekte

 • 26.04.2015 kl. 18:15 Prinsesse Lillehammer, en tittel som passet denne frøkna godt, i 2008 - da vi enda bodde på Lillehammer. En nydelig by, med mange gode og mindre gode minner fra. 

Men slik er det vel alltid når man bor et sted? 

Finnes det perfekte stedet? Er det et sted man kan bo, der det finnes en eneste ting å irriterere seg over, ønske var annerledes, eller drømmer om andre forhold? Det tviler jeg på. Det later ofte til å ligge i menneskets natur, og være litt misfornøyd. Hva skulle enkelte fyllt hverdagen sin med, om de ikke hadde de fæle naboene å klage over, eller den ikontrollsyke svigerdatteren, eller siste nytt og sladder over en venninnekaffe. Hva om sjefen aldri var teit, eller at man aldri ønsket seg nye utfordringer - eller at man var helt fornøyd med den jobben og stedet man var... 

Noen vil kanskje kalle det et kjedelig liv...

Vi finner oss ofte kjæreste som man finner små feil ved, men som sikket kan forandres. De som skal forandres har sjelden uttalerett i akkurat det, for motparten har bestemt seg for å befri sin kjære - fra evnt uvaner. Vi går på visning og utbryter "åååå dette er perfekt, vi trenger bare å gjøre........... " Vi surfer rundt i blogger for å kunne gjøre oss mening om andre mennesker; "for tynn, for tykk, for lite sminke, for mye sminke, rosablogger uuuh, for kjent, for ukjent.... "

Har du møtt på noen som er helt fornøyd med slik ting er, og ikke ønsker noe mer?  

 

#blogg #mamma #mammablogg #hverdag #tanker #by #bo #trives

Modelleringskurs

 • 26.04.2015 kl. 17:48

Tine Solheim er et kjent navn for mange strikkere og søminteresserte. I dag fikk jeg mail om nye kurs hos henne. I mars var jeg på modelleringskurs, utrolig lærerikt og fint. Tine er gift med den kjente NRK profilen Harald Mæle, og kursene holdes hjemme hos de - et fantastisk kreativt sted!

#håndarbeid #søm #hobby #blogg #mobilblogget #kurs #mamma #medialiv #mammaliv #sy

Pip pip i feil rom

 • 26.04.2015 kl. 17:31

Fuglene er så fine! De er helg nydelige på veggen. Jeg syns så synd på han som har vært her å arbeidet i dag, alt - en hel søndag bortkastet, han må begynne all over igjen i morgen... Men fuglene er fine da!

#hus #tapet #interiør #blogg #mamma #mammablogg #mobilblogget

Man KAN (tro) få byggstøv gjennom kroppen....

 • 26.04.2015 kl. 16:10

Man føler man; puster det, spiser det, snyter det ut, drikker det og omtrent driter det! Jeg snakker om byggstøv. Til nå byggstøv vs me = 100ørtentusen - 0 !!! Man gleder seg vilt og hemningsløst til ny 2 etasje, og på veien overbeviser man seg selv, om at litt "fiber" i hverdagen, det er bare sunt. Så når det er snakk om at en hel "weetabix" ligger i klar i morrakaffen, da blir man litt lei... i tillegg er det faktisk bokstavlig talt, at man driter byggstøv. Eller ok da... (grrrr at en god story alltid skal ødelegges med fakta) jeg trodde det, og var på (bare nesten..... heldigvis) bloggedokumentasjonsnivå - da jeg kom til å se rundt meg. Der lå det pent lag med byggstøv, i resten av badet. Ok. Jeg er ikke kommet så langt enda. (heldigvis) 

Fordelene med byggstøv? 

 • man tror man får innmari mye fiber i seg
 • man innser at man ikke trenger en hel byggplate med fiber i seg, etter en stund
 • Man finner ut at man kan ha byggstøv, på innsiden av buksa - OG at det slutter  å klø etter en stund
 • Man slipper å teste spikermatte - det er nødt å være samme feelingen å ligge på min madrass akkurat nå
 • det blir fastere snørr (i følge knøtta hvertfall) 
 • Man får renset slimhinnene godt, og kjenne at man har en hals å klø i (ikke alle som har det) 

Finnes helt sikkert flere årsaker, men det er ikke vits å opphøye dette for mye! Vil jo ikke kvalifisere flere til luksusfellen, eller andre grusomme økonomiske konsekvenser, fordi man blir avhengig av alle de gode fordelene, og bare MÅ ha byggstøv i huset. Nå er det vel liten sjans for det, men.... 

Det er bare 2 dager igjen, maks 3... nei, 2. Jeg velger å være positiv, og som byggmester Bob en gang sa: "Kan det fikses, JA det kan!! 

 

..... Håper jeg.... 

 

#mamma #mammablogg #tanker #humor #hus #interiør #blogg #hverdag #ombygging #bygge #hus #kaos

New York i feil rom

 • 26.04.2015 kl. 15:58

New York på veggen, nydelig satt opp av en stakkars arbeider, som arbeider på en søndag. Helt prikkfritt satt opp, og det ble så fint. I feil rom... Stakkars fyr og stakkars firma, som må kjøpe ny tapet, og nok en gang havne på overtid, 2 dager. :(

#hus #ombygging #fototapet #newyork #mamma #mammablogg #interiør

Helt om natta - helt om dagen

 • 26.04.2015 kl. 12:38

Jeg og den usminkede sannhet, er nå ikke så sikre på det. Vin og øl blir bare krøll heter det seg, og med øl og vin blir morgendagen fin. Men hva med "bare vin?" Det føles ikke helt som fin, enda hvertfall.

Knøtta ringte i elleve tiden, og ville høre om hun kunne få bli hos morfar til middag - den første tanken var absolutt ikke å protestere, nærmere tvert i mot.

Lille har stukket på åpen gartneridag og Jumbo har ikke kommet opp til overflaten enda, men ligger på beste tenåringsslampevis å sover enda. Noe som virker litt forlokkende.....

Sjesken

 • 26.04.2015 kl. 12:12

Canon Selphy CP910 Svart / Canon PowerShot SX400 ISSvart
Sjeske på noe, er å ha lyst på - det sies her i Arendal, og jeg syns uttrykket er så vittig. I går la jeg ut bilde av Canon kompaktkamera, som jeg har lyst på - og en liten selphy skriver. Jeg har en gammel variant av den Selphyen, men den fungerer ikke så bra lenger - og de oppdaterer ikke driverne til den :(

God morgen

 • 26.04.2015 kl. 10:32

God morgen!! Seint? Tja, ikke seint vel? Hehe... Når man bikker i søvn kl 04, er ikke 1030 så sent i grunn. Det var en knall kveld i går, og for de som bor rundt her - dere bør melde dere på til neste år.

Castelle - siste runde

 • 25.04.2015 kl. 19:22

Er dere blit fristet? Test gjerne ut en av disse stedene :-)

Avsluttende runder?

 • 25.04.2015 kl. 19:20

Kitchen and table, castelle og barrique. Så var man på stoppestedet. Mediapappa ble litt lite imponert over saltstengene på castelle, hehe :-)

Tid for selfie! "annen etage" nr 6

 • 25.04.2015 kl. 17:49

Dere som er lei mat og vin i dag, får ha meg unnskyldt i dag :-) For de som ikke har fått det med seg, er det Tour de vin i dag!

5 - cafe Victor

 • 25.04.2015 kl. 17:27

Dere som er lei mat og vin i dag, får ha meg unnskyldt i dag :-) For de som ikke har fått det med seg, er det Tour de vin i dag!

Mør biffhus - nr 4 :)

 • 25.04.2015 kl. 17:07

Dere som er lei mat og vin i dag, får ha meg unnskyldt i dag :-) For de som ikke har fått det med seg, er det Tour de vin i dag!

3 sted - fiskebrygga

 • 25.04.2015 kl. 16:45

Dere som er lei mat og vin i dag, får ha meg unnskyldt i dag :-) For de som ikke har fått det med seg, er det Tour de vin i dag!

2 stopp - madame reiersen

 • 25.04.2015 kl. 16:28

Dere som er lei mat og vin i dag, får ha meg unnskyldt i dag :-) For de som ikke har fått det med seg, er det Tour de vin i dag!

Pollen bar - 1 stoppested

 • 25.04.2015 kl. 16:18

Runden er i gang. Dere som er lei mat og vin i dag, får ha meg unnskyldt i dag :-)

Avspark - Tour de vin

 • 25.04.2015 kl. 15:35

Det regner

 • 25.04.2015 kl. 14:32Det regner i dag, trist som fy... (trodde du jeg skulle sitere enn viss kar nå?) 

Passer fint med høstbilder ;) 

 

Ønsker meg

 • 25.04.2015 kl. 14:24

En av disse.... Er det helt gærnt å ta inn et kompaktkamera, når man har to Dslr fra før? :-p Denne er liten og rimelig til kvaliteten på bildene - enkel å ta med seg, men det undrer om jeg får brukt det så mye som jeg tror...

Få timer til Tour de Vin!

 • 25.04.2015 kl. 12:10

Ååååå som jeg gleder meg. Kl 15 drar vi innover til byen, for å bli med. Vi var med i fjor også, superkoselig! MASSE god mat, og vinprøver. 11 serveringsteder er med, og man har 15 min på hvert sted. Jeg tenke å lage en "mobilbilde tur", er dere interessert i det? Bilder, og kort tekst fra hvert sted. Tar seg ikke ut, å sitte med lange blogginnlegg og super fornuftige vurderinger på en slik tur... :-p Håper dere vil synes det er moro å følge med oss på Touren i dag! 

Har du besøkt Lilleputthammer?

 • 25.04.2015 kl. 10:33Når vi bodde på Lillehammer, var Lilleputthammer, hyppig besøkt. Det er et super sted for de minste og Lille har hatt mange kosetimer her. Byen inneholder forskjellige aktiviteter, og hverfall dengang, kostet det ikke en formue å komme inn. Et godt tips, om du skal finne på noe med dine små :) 

 

#fornøyelse #lillehammer #lilleputthammer #familie #medialiv #mammablogg #mamma 

Ikke langt fra sannheten!

 • 25.04.2015 kl. 09:56

Helt fra første stund, har jeg elsket Frode Øverli sin Pondus. Denne stripa illustrer egentlig godt mediapappas forhold til selgere. :-p Tatt på kornet..... Hehe

Fru morratryne og kaffen

 • 25.04.2015 kl. 08:36

Unnskyld alle småbarnsmammaer (med mindre barn enn meg) som sannsynligvis har lidd seg gjennom Mikkes Klubbhus, små einsteins, Drømmehagen - (eller hva det måtte være som ruller over skjermen, nå, før fuglene har tenkt å ta sin første morgensang) men det er tidlig.....

Med freidig mot og godt humør ble mediapappa brått revet opp, av lyden av innkommende snekkere. Altså stemningsbeskrivelsen var av snekkerne - slukøret, passer nok best til pappaen.

Men han er ikke mer morratrøtt, enn at han lager en deilig kopp kaffe til meg, som jeg får på senga. Eller tja... Sannheten er 2 doble, brettede overmadrasser oppå hverandre = senga. Det har har gått fint til nå, men i dag er ryggen i streik, og jeg er sikker på, at det er gulvet, hofta mi føler - gjennom lagene. Men jeg ligger nå i det minste litt skjermet, gjemt inn i stua - og nyter kaffen min!

Så som en motvekt til de kommende nysminka fjesene og freshe dagens outfit, så sier jeg god morgen - med ekte morgentryne, siste skrik innen morrasveis og kaffe! :-)

Minner fra innlandet

 • 25.04.2015 kl. 08:28

Man kjøper et rekkehus som trenger maling, kjøkken og kjærlighet. Så bruker man masse tid, penger og energi på å pusse opp. Etter en runde med leilighet, vet man akkurat  hva man vil ha, og får det perfekte kjøkken. Det dekker alle behov, og vi er strålende fornøyd. Det mangler bare lister... Hva gjør man så... jo man setter på de siste listene, fordi det kommer megler, og vi har bestemt oss for å flytte... :-p 

 

#hus #kjøkken #interiør #lillehammer #mammablogg #hverdag

God morgen !

 • 25.04.2015 kl. 07:26

 

Med et smil ;) 

Er ikke det en god start? ;) 

Penger som kommer og penger som går

 • 25.04.2015 kl. 00:22

Jeg tror jeg sier natta til dere alle sammen, før jeg ser en episode av Luksusfellen. Jeg blir egentlig like trist av å se det hver gang, samtidig så gir det et fint inntrykk av menneskers tankegang. Hvordan "det ordner" seg mentaliteten overgår fornuft - i større grad nå, enn feks i min fars (77 år) generasjon.

Jeg lurer ofte på hvordan det går med disse folkene i etterkant? Ikke en mnd etterpå, som når ekspertene kommer tilbake - men ett år eller tre?

Facebook humor

 • 24.04.2015 kl. 23:59

Jeg hadde en FB humorstripe i går kveld, og deler denne i kveld. Syns den er perfekt. Ikke bare til FB, men til bloggverden også kanskje? ;) 

Grandma Coat

 • 24.04.2015 kl. 23:23

Denne var yndlingen min lenge, og var fra merket, Odd Molly. Den var i pudderosa, og jeg likte den såååå godt. Sammen med masse annet Odd Molly tøy (som ikke akkurat er billig) var denne en del av "standarden". Men så  forandret alt seg... dette var i 2010/2011. Noen andre som har det slik? Jeg kan altså finne på, å skifte helt stil, og garderobe - på kort tid... 

Har du sett en klovn?

 • 24.04.2015 kl. 22:59
Nok et mobilbilde fra 2007, som dengang var i aller øverste klasse :P Lille i strikkedress, "klovnehelsdress" fra Dalegarn oppskrift. Kjapp på pinne nr 5 ;) 

 

#strikk #mamma #strikking #Mammablogg #hverdag #medialiv #håndarbeid #hobby

Mens vi venter

 • 24.04.2015 kl. 22:44

Vroom vroom, Jumbo og kompisene har lånt mediapappas bil - for å kjøpe pizza. Mens vi venter, er det kos med litt vin og bloggrunde :-) Hva gjør du på?

Bloggnavn - www.XXXFRUE.blogg.no

 • 24.04.2015 kl. 22:21

Fotballfrue, komikerfrue, pilotfrue, designfrue, wwwfrue... Alle som blogger har vel mer eller mindre fått med seg Fotballfrue og Komikerfrue. "Merkenavner" som har satt seg godt i blogg/mediaverden. Hvem fikk ikke med seg photoshop krisa til fotballfrue, og hvem fikk ikke med seg "magebildedebatten" etter at komikerfrue viste seg frem, 4 dager etter fødsel. Alt dette er i grunnen god underholdning for noen, og litt tidens tann - når det gjelder hva vi vil lese om på nett. :-) 

Men en annen ting som fascinerer meg litt, er alle disse "fruene" som dukker opp. Når jeg kommer over en www.XXXFRUE.no blogg, så har jeg begynt å se litt på datoene, og ofte er de av "nyere" dato. Bondefrue, Bakefrue, Hoppefrue, Supporterfrue, breddefotballfrue, elektrikerfrue, fitnessfrue, treningsfrue, houstonfrue, perfektbærumsfrue osv osv osv osv... Hvorfor? Jeg skjønner at det er en hype, men min tanke; hva er meningen? Er det for å få mest mulig hits, eller er det helt tilfeldig at man velger XXXfrue tittel? Jeg ser det er noen titler som er mer populære enn andre, og er de opptatt - kan man alltids sette ett tall bak www.xxxFRUE82.no feks. 

Jeg har tittelen mediakaos, ene og alene fordi vi er et totalt kaos her til tider, med 4 barn - katt og naboens barn ++++ I tillegg driver mediapappa innen radiobransjen på riksdekkende nivå, og jeg arbeider i Skandinavisk publikasjonsfirma/magasinutgiver. Dermed passer tittelen. Våre barn er vokst opp med "media" på mange plan, og er vant til både å være stemmer på radio, bilder i kampanjer/magasiner. Det er nesten litt "for normalt" for dem, da de spør "skal de bildene brukes i blad mamma? Kan du ta bilde og legge på datamaskinen?" osv... Guttene er ikke der lenger, men småjentene elsker det. Lager vi "mediaglade" barn? Ingen av guttene har blogg, og jentene vet ikke enda helt definisjonen til en blogg - men jeg ser at mange, helt ned i 8-9 års alderen har blogg her på blogg.no. Det syns jeg er for ungt... (min mening, ikke kritikk) 

Når man velger en tittel på en blogg, hva tenker man da? Er det noe veldig gjennomtenkt, eller er det viktig at deler av tittelen er i "vinden"? Hva er bakgrunnen for din bloggtittel?

 #blogg #tittel #hverdag #skrive #tema #mamma #frue #blogge #spørsmål #undre

Bilde: lånt fra www.bouvet.no 

PC banditten

 • 24.04.2015 kl. 21:45


Før vi flyttet til sørlandet, jobbet mediapappa, i P4 Hele Norge - i 10 år. På slutten var han musikksjef i rockekanalen P4Bandit, som var tiltenkt DAB. Han ønsket seg en liten, lett bag som kunne romme headsett og minilaptop - og det fikk han. Og behørlig merket, så ingen skulle knabbe den.... ikke at det var et stort problem der men.. :) Da han fylte 36 år, fikk han en genser med "mugshot" bilder av hele programgjengen i P4Bandit, den bruker han som arbeidsgenser nå.. :) 

 

#søm #håndarbeid #maskinbroderi #p4 #mammablogg #mammaliv #mamma #medialiv 

Youtube klipp Minising

 • 24.04.2015 kl. 21:31

 
Enda er det tid..

 • 24.04.2015 kl. 21:27

video:0s1a4595
Som stolt, mor - syns jeg nesten det er på sin plass å legge ved et videobevis. 
Når man først skal være klysete og gå "ikke barn lesere" på nervene liksom... :) 

 

 

Flinkeste Lille

 • 24.04.2015 kl. 21:10


Når man er 8 år, er det i mine øyne - svært begrenset hva man tør å gjøre. Det å synge solo er en av dem. I går sang Lille solo, og var så flink. Som stolt mamma, er man selvfølgelig HELT objektiv og uttaler på ingen måte favorisering av sine barn :-p Og i dette tilfellet var hun veldig flink ;) 60 barn er med i minising - det er et stort kor, til en bydel å være! :) 3-400 tilskuere hadde funnet veien, noe som er fantastisk oppmøte og driv for de flinke barna. 

Har dere noe lignende initiativ nær dere? 

#mamma #mammablogg #medialiv #hverdag #minising #familie 

Kveldstur

 • 24.04.2015 kl. 19:37

Knøtta øver seg. Fra å være redd til å måtte rives av :-p

Vogteppe alá meg

 • 24.04.2015 kl. 18:40

Har ikke så mange fine bilder av dette, men det ble laget til Knøtta i 2008. Alle bildene er brodert på maskin og jeg ble såååå fornøyd med det! Elsker broderiene og det er ullfleece på baksiden, så det er godt og varmt. Brukte dette mye i vogna til knøtta over vinteren. Litt tidkrevende, men unikt :) 

#sy #søm #håndarbeid #hobby #blogg #mamma #mammaliv #mammablogg #baby #trend #vogn #teppe 

1 -2 -3 - 152 - 75 -2

 • 24.04.2015 kl. 18:15

Nei det er ikke lottorekka :) Det er 1,2,3 telling + dagens plasseringer. Jeg har faktisk ikke giddet (stooooooort fremskritt) å lete frem en haug med lister i dag. Men tok de 3, jeg lett kommer til :-p 

Bilde 1: Bloggtoppen - 152

Bilde 2: Topplisten 25-39 blogg.no forside - 75

Bilde 3: By - 2 (Wee) 

Så det var det... Blogglisten familie kategori er ned 3, altså 12 plass :) 

 

#blogg #mammaliv #Medialiv #mamma #mammablogg #plassering #lister #blogging #nummer #topplister #blogglister 

Shopping

 • 24.04.2015 kl. 17:48

Le Temps Des Cerises Slim fit jeans grå / Stirling Nevil Steel Mesh / Marc O'Polo Skjerf grå / Think! GUAD Casual snøresko grau / L.Credi Håndveske grå / Goosecraft Skinnjakke grå
Bukse, jakke og sko er i hus. Skoene har jeg i sort - fant de ikke i kollasjen :) (dinoteknologi vet dere.. ) vesken ligner veldig på en Michael Kors satchel, som jeg har kikket på i grå. Ellers blir det nok kanskje en grå Greenwich, som jeg har vist dere før. Jeg har set satchel på Høyer Arendal, og den er altså SÅ fin ! Skjerfet har jeg helt likt, men ikke Mac O'Polo, men Odd Molly. Har du shoppet noe favoritter i det siste? 
#shopping #mote #mamma #mammablogg

Hva er din middag? :-)

 • 24.04.2015 kl. 16:22

Drømmer du om Tusenfryd, Dyreparken, Kongeparken eller Bø Sommarland

 • 24.04.2015 kl. 15:00

Mange skulle gjerne ønske at de kunne ta med arvingen på all slags fornøyelsesparker. Sommerferien er for mange et mareritt - og det å være liten, og ikke skulle oppleve noe "i år heller", er ikke alltid lett. Derfor vil jeg gjerne gi noen muligheten til å vinne en tur til en av Norges fineste fornøyelsesparker, Dyreparken, Kongeparken, Tusenfryd eller Bø Sommarland. 

Klikk i høyre kolonne, på den parken du har lyst å lese om, hva som skal til for å melde seg på! 

 

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #giveaway #konkurranse #vinn

Nyter livet

 • 24.04.2015 kl. 13:36

Det som er ekstra fint med hjemmekontor, er at man kan lufte hue og tømme hue for byggstøv - midt på dagen. Jeg hadde et gavekort, på lunsj for to på Spiren kafe, på Stoa, Arendal. Deilig lunsj, og en kjøretur i sola. Men i dag var jeg faktisk passasjer :-)

"Latmannsbloggliv"

 • 24.04.2015 kl. 13:16

Det er det jeg kaller enkelte overskrifter, som jeg blandt annet blir shoutet. "Jeg vil lese din blogg!" Javel, tenker jeg, så klikk deg inn i min blogg og les! Bla deg nedover i blogg.no forsidene og les. Det å surfe rundt i blogger, og legge igjen en kommentar, er noe av det jeg syns er koselig, med nettopp bloggliv.  Hvorfor kan man ikke surfe rundt, men skal av latskap; la leserne komme til deg? Er det toppen på latskap, med sidetreff som bonus? 

De som leser min blogg, de håper jeg leser den - fordi de liker den, og fordi de syns det er morsomt å lese den. Hvor "trofaste" er de leserne, du henter fra, "les meg" rop/shouts/innlegg? Ja, man oppnår mange linker, henvisninger, les meg kommentarer - men kommer de tilbake? Følger du fast videre alle de som kommenterer hos deg? Handler blogging ukritisk om antall lesere, eller også om kvalitet på den man følger/leser? 

Det finnes så mange fine blogger der ute - og mange hundretusen av slaget. Sett deg ned, surf rundt - gi kred til forfatteren, og vis at du faktisk bryr deg - lenger enn kun din egen blogg. De som kommenterer, er du helt sikker på at du ikke hadde funnet disse bloggene, uten å etterlyse tips? Jeg ser det er mange av de samme, som legger igjen spor - med les gjerne min. Jeg har også gjort det et par ganger, for å se hva som skjer. Mulig min blogg er helt uinteressant  for akkurat denne bloggeren - men ikke en reaksjon... 

Jeg vil rett og slett kalle det blogglatskap (bryr meg egentlig lite elegant - nada, om det er et ord eller ikke :-p ) å rope/shoute til seg lesere! 

Hilsen S. Æring.. flere av meg? :-p 

 

#blogg #mamma #mammablogg #skepsis #lesere #forenhverpris

Samsung nostalgi !

 • 24.04.2015 kl. 11:56

     

Dette kamera startet jeg med, som første DSLR i 2006. Det gir meg nostalgi å finne gamle bilder av det i "gamlebloggen". 

 

Har du et slikt "memory lane cam?" 

 

#foto #bilder #samsung #mamma #mammablogg #medialiv

Sommer - ladetid til messer

 • 24.04.2015 kl. 11:14

 

 

Det nærmer seg sommerferie, og etter det - er det messetider igjen. I fjor var jeg på begge Gave & interiørmessene, (vår og høst), i år skippet jeg vår. 
Rett og slett fordi jeg ikke orka... 
Men til høsten er det G&I messe, kreativ messe i DK og TexTil messe i DK - jeg er klar
bildene viser litt hva jeg fikk med meg som inspirasjonsprøver til magasinene i fjor. 
Det aller meste tok vi med, og skrev om :) 
#håndarbeid #messer #inspirasjon #hobby #mamma #mammablogg #medialiv #magasiner #altomhåndarbeide

Reisetips til mine-dine og våre familier

 • 24.04.2015 kl. 09:47

Jeg har drevet å skrevet en artikkel, om reiser for storfamilier (5)6+ og fikk så utrolig fine tips fra Apollo. De vil jeg gjerne dele med dere. Det å reise til syden, er blitt en "folkerrett". Skal man tro Facebook og andre sosiale medier. Folk klager offentlig over å ikke komme seg på noe ferie til varmere strøk, noen klager på urettferdighet, andre mener at ferie i Norge - ikke er ferie. Er det barna  eller de voksne som mener dette? Er det virkelig en oppfatning at barn ikke blir lykkelige, uten en sydetur? Har dere noengang stoppet opp, og sett på en badestrand her hjemme - hvor lykkelige barna er? :-) Vi lager ofte det samfunnet vi vil, og når barnefamilier blir kalt fattige, og man uttrykker stakkars deg,  når et barn aldri har flydd noe sted - da er vi på full fart, i feil retning - etter min mening. Det var noe av årsaken til at jeg startet Give away rundene, med et håp om at de som kanskje ikke har de samme kravene, kan få ta med barna på noe gøy. 

For de gjerne vil til syden - så er det mange gode tips her. Med god planlegging og sparing - er det ikke en umulighet. Men husk å tenke på, at det er ikke alltid det dyre som gir lykke :) God ferieplanlegging! 

 

APOLLOS TIPS:

Mine, dine, våre! Storfamilie på tur

Det er klart det koster å dra på ferie med storfamilien, av den enkle grunn at vi er mange som reiser sammen. Det kan også være vanskelig å finne tilbud for storfamilier, og det kan føles tungvint i planleggingsfasen. Jeg har her samlet noen tips til hvordan prosessen kan optimaliseres og forslag til rimelige destinasjoner.

Ta kontakt!

Når man reiser i store grupper anbefaler jeg å ta direkte kontakt med reisearrangørens salgsavdeling. Hos Apollo sitter en svært dyktig gjeng som gledelig bistår deg i planleggingsfasen. Siden storfamilien ansees som en gruppe, er planleggingen og bookingen mer kompleks enn om man reiser en mindre familie. Da er det godt og mer effektivt å ha eksperter som kan være med å optimalisere ferien. 

 

Cruise til sommeren!

Cruise i Middelhavet er absolutt det optimale for storfamilier! Her får familien være samlet under oppholdet, samtidig som man får friheten til å tusle rundt uten å trenge å være bekymret for å komme fra hverandre. Du opplever nye destinasjoner hver dag, bad, sol, aktiviteterog underholdning! Alle er fri til å gjøre hva de har lyst til, delta på utflukter, trene, delta på aktiviteters som arrangeres av barne- og ungdomsklubbene, eller rett og slett nyte en lat dag på soldekk. 


Mange av de nyeste skipene har familielugarer og større suiter som kan ta opp til åtte personer i samme lugar. Disse er oftest forbeholdt store familier på flere enn fire personer. Lugarene finnes ikke tilgjengelig på bookingsidene til rederiene(!) Dette kan kanskje virke litt komplisert, og er en av grunnene til at jeg anbefaler storfamilier å ta direkte kontakt med en reisearrangør. Årsaken til dette er at cruiseselskapene vil forsikre seg om at familielugarene faktisk blir reservert av storfamiliene. Slike lugarer er svært populære også blant familier under fem personer, fordi mange ønsker seg den ekstra plassen. Det finnes også en rekke lugarer som har direkte forbindelse til nabolugaren (connecting doors)? et godt alternativ for barnefamilier. 

 

Apollo har en svært dyktig og serviceminded cruiseavdeling som gledelig hjelper til for å realisere drømmecruiset for storfamilien!

 

MSC Cruises er et eksempel på et cruiseselskap som tilbyr familielugarer, det de kaller «Super Family Cabin», på forespørsel. Dette er to utvendig balkonglugarer med connecting doors, som kun krever 2 fullt betalende gjester pr. lugar der de øvrige gjestene betaler barnepris. Prisen for 7 dagers cruise ligger fra49.000 for en familie på 6 stk. i august, med helpensjon. Det vil si at mat er inkludert for alle 6, og at drikken kommer utenom. Dette er en svært gunstig pris for en relativt stor gruppe. 

Du finner generell informasjon cruise her og kan ta kontakt på telefon 810 20 000 eller cruise@apollo.no

Connecting doors:

Dette er et tilbud også hoteller har tilgjengelig, og tillater storfamilien å ha to separate rom med tilgang til hverandre. Et tips vil i dette tilfelle også være å ta kontakt med Apollo sin salgsavdeling for informasjon om kapasitet og hjelp til å optimalisere bookingen, da noen av hotellene tilbyr slike rom på forespørsel. 

 

 

All inclusive 

Fordelen med All inclusive er mange, og en av dem er at du får mer kontroll på pengebruken under oppholdet. Da kan man velge mer «eksklusive» destinasjoner og slippe å tenkte på utgiftene under oppholdet. 

 

Rimelige destinasjoner

Det finnes fremdeles uberørte perler som er rimelige å komme seg til og billige å oppholde seg på. Eksempler på dette er Bulgaria, Albania, Kroatia,og  Montenegro. Her har ikke masseturismen fått etablert seg ordentlig enda, og det er fremdeles mulig å dra på oppdagelsestur!

 

Hellas har mange fantastiske destinasjoner og er et rimelig alternativ. Sjekk ut steder som Sivota, Lefkas, Tilos, Milos, Skopelos og eventyrøya «Symi»!

 

Generelle Tips:

 • Ta direkte kontakt med salgsavdelingen, da muligheter for storfamiliene ofte finnes på forespørsel.
 • Book rom med Connecting doors
 • Vær tidlig ute! Disse rommene er populære
 • Velg reisemål som er billige å oppholde seg på 
 • Velg All inclusive på de dyrere destinasjonene
 • Reis i skuldersesongene, høysesongen er ofte den dyreste periode å reise på.
 • Bruk Apollo sine sider for restplasser hyppig. Her kan det dukke opp gode tilbud!

 

 

 


#ferie #syden #apollo #tips #blogg #mammablogg #jobbmamma #mammaliv #medialiv
 

Masse spennende rabatter hos Campadre

 • 24.04.2015 kl. 09:20

Campadre er en rabattsite, der du kan handle kjente merkevarer til en svært god rabattert pris. Jeg har brukt de en del, og kjøper litt av og til, når det er skikkelig gode tilbud. Som feks Odd Molly, Hunkydory +++ de har masse fint her. Har du lyst å titte, klikk HER. Det er helt gratis og du kan melde deg på mails, slik at de mailer deg dagens kampanjer. Noe som er fint, for det blir ofte fort tomt ;) 

 

#shopping #interiør #mote #mamma #barn #barnetøy #mammablogg #sminke #skjønnhet #klær

Stellveskemani !

 • 24.04.2015 kl. 09:00

Jeg fant pluselig noen eldgamle (føles slik) shoppinginnlegg, som viser deler av, min stelleveskemani! :-p 

Når jeg sier deler, er det vesker jeg husker - som jeg ikke finner her. Finn.no var effektivt i bruk en stund, hehe.. en ut - to inn.. :) 

 

 

Gaia & Co var en av mine favoritter. Masse plass, og fine! 

Disse hadde jeg i flere print, opp gjennomJeg hadde Brio GO til knøtta, to stk faktisk.. en brun/sort og en sort/hvit. Jeg prøvde Brio sin, men likte den aldri skikkelig. 


Ju ju be, denne var veldig kort hos meg - men jeg har fortsatt bleieposen (en liten veske med plass til 2 bleier og våtservietter) den bruker jeg til andre ting også nå ;) 

Skip Hop var superpopulære da Lille var baby - jeg likte den ikke noe særlig...

Brio, denne bruker jeg som weekend bag i dag..:-p 

Denne var KUL til vogna, men likte den ikke praktisk...


 

Og så kommer storfavorittene, og disse kostet --- en del ... :( 

Petunia pickle bottom, nydelige brokade vesker i forskjellige størrelser. Disse var praktiske og nyyydelige! 
Denne rosa, var min første, i dette merket :) I barseltiden min hjalp jeg en venninne en del, hun drev en Reflex butikk. Derav mye shoppinggalhet når jentene var små :) Det var sååå mye fint. 

Som kanskje noen så på bildene, var jeg bitt av vogndilla - og med hyppige vakter på butikken - ble det ikke noe bedre ;) 

Jeg tror jeg var oppe i et 30 tall, da knøtta var ferdig med vogn :-P 

 

Noen andre som har hatt vogn/-stelleveskedilla? :) 


#barneutstyr #shopping #gal #mamma #mammaliv #mammablogg #hverdag #foreldre #mote #babymote #trend

God morgen - tidlig lærdom

 • 24.04.2015 kl. 07:20

Det å vokse opp i et datahjem, er nok ikke bare bare - litt miljøpåvirkning, må man regne med :-) Vi sier god morgen herfra, med bilder av Lille - som iherdig, i en alder av 8-12 mnd, forsøkte seg på alt som fantes i hus - med taster på. Bildene er utrolig dårlige, men humoristisk nok - i strålende kvalitet for 8 år siden... slike ting får meg til å føle meg gammel!! Grr... nei kaffe og glem det siste.. GOD MOOOORGEN :-) 


Litt programmering er heller ikke å forakte ! 

#mammaliv #mammablogg #hverdag #minner #sonyericsson

Anyone else?

 • 24.04.2015 kl. 00:28

Jada jeg har sagt natta, men hva hjelper det når niste-hjernecella la seg før meg? Jeg fatter ikke at Jumbo vil ha den samme nista, dag ut og dag inn. Forsøker jeg å smøre noe annet, så kommenterer han det faktisk! Bare det å skifte skinkepålegg, legges merke til. Jeg hadde blitt gærn, men nei det er bare å pakke morgendagens niste, og legge seg...... Men! At han ikke blir lei? Jeg er nemlig litt lei, av å smøre det samme...... :-p

God natt med et smil ?

 • 23.04.2015 kl. 23:58

Tenk over denne før du legger deg! Jeg sier god natt, og håper denne gir deg et smil, og tanker over hva man bruker kreftene sine på :) 

Håper alle får en god natt! 

Nostalgi - leker

 • 23.04.2015 kl. 23:50

Disse bildene er faktisk tatt med en Sony Ericsson Walkman (et eller annet nr i rekken) noe som i seg selv, kvalifiserer til nostalgi. Marihønen kjøpte vi på Selmas leker selv, da vi ventet Lille. Den er laget pappmasaje - og er så fiiin! Denne har vi hengende på rommet hennes enda. Gåvognen er kjøpt på samme plass (Selmas verden eksisterer nå kun som nettbutikk) av oldefar. Den er SUPERSTØDIG, og har tålt det utroligste! Tung som fy, og har rullet MANGE mil... :-) 

Har du noen leker/ting fra ungene var små, som du verdsetter litt ekstra? 

Grøsser litt når jeg ser på bildene - der så "mobil 2006" ... hahahaha... 

#shopping #minner #nostalgi #mamma #leker #mammablogg

Har du sett ei cowgirl ?

 • 23.04.2015 kl. 23:40

Yiihaaa! :) Disse bildene liker jeg så godt - de er fra 2008, og Lille elsket å kle seg ut, i alt som gikk an. Her er det mine Camper sko og pappas cowboy hatt. Supersøt cowgirl? 

 

#blogg #foto #mamma #mammablogg #minner #hverdag #kos #lek 

Hørt om Juleexpo?

 • 23.04.2015 kl. 23:15

 

Har du hørt om Juleexpo? 

I fjor var vår siste, desverre. I år har det byttet navn til Winter Wonderland - det er julemesse på Lillestrøm

Tenkte  å vise dere litt "bak kulissene" 

 

 

Her er jeg, Lene som er strikkeoversetter hos oss, og Stine som er frilanser. 

 

Vi hadde felles workshop med Bernina. 

Fredag var det fullt, og lørdag var det mer "drop in". 

 

 

Jeg var jo så heldig å fikk guide Symesterskapetdeltakerne gjennom konkurransen. 

De var så flinke! Imponerte stort!

 

 

 

 

 

Flotte resultater! 

Redesign av en vanlig genser. 

 

Søndag prøvde jeg nye salgsmetoder.
Men det hjalp ikke så mye det heller :-p 
Er du litt håndarbeidsinteressert, så ta gjerne turen i November - til Lillestrøm :) 
#håndarbeid #messe #juleexpo #mamma #mammablogg #blogg #jobbmamma #medialiv 
mediakaos

MediaKaos handler om en familie på 2 voksne og 4 barn + 1 hund & 1 katt. Både mamma og pappa i huset, arbeider innen media. MP i radiobransjen, og MM/jeg, som redaktør. Arbeid og hverdag forenes i herlig hverdagskaos.

Siden jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - med lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer sammen med hverdagsblogging, og alt ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares med meg.

Snarveier:
Giveaway & Konkurranser
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.
Lik på Facebook
Lik på Facebook

SNAPCHAT: mediakaos
Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B780
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900

Tidligere maskiner:
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55

Tips og råd - Janome CoverPro ligger i den gamle bloggen.


Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos