hits

En helt dupper når man kan

 • 30.04.2015 kl. 00:12

Som feks mens man venter på å komme utav båten, dårlig humor å bli plassert i 2 etasje når man er trøtt. :-)

Trøtt.no

 • 30.04.2015 kl. 00:06

Sist jeg kjente på en slik trøtthet som nå, må være i kolikktiden til knøtta. (Om man ser bort fra at jeg glemmer ut, at jeg er så trøtt hver gang jeg reiser hjem fra jobb) Man skimter enden i det fjerne, altså søvn - om noen skulle lure - men akk så langt unna

Ca 1 time igjen til man er hjemme. Den siste biten med kjøring er drøy. Når man kommer hjem, vipper over kanten

- så er det akkurat som at hjernen blir gjort om til bippe stankelbein (noen som husker ham? Stakkars Per ulv...) Hjernen raser videre og burde roet litt ned etter bilturen, mens kroppen? Bråstopp, lik Per Ulv :-)

Rimelig klar for hjem!

 • 29.04.2015 kl. 19:51

Det regner, er kaldt, jeg er småkald, trøtt etter to harde døgn - og vil hjem!

Hjemme har de flislagt i dag, og jeg er så spent! Det gamle, mildt sagt pensjonerte dusjkabinettet ligger nå, sine siste hviles dager i containeren utenfor.

Det beste med å komme hjem nå? Utenom alt det obligatoriske selvfølgelig - familien osv. Men å legge seg i sengen sin, og ikke på en madrass på gulvet! Tjohooo!

Ikast - syglades mekka

 • 29.04.2015 kl. 13:56

Dette er seriøst nerdete for de som er syglade. :-) Men er du syglad og skal til legoland i sommer, så sett av tid til Jydsk stoflager som ligger kun 30min unna. Her kan man gå helt amok i jerseymotiver, som er mye billigere enn hjemme i Norge. Ca 100kr/m kontra 179-189,- hjemme. Ta en titt på facebook siden deres om du vil se mer. Design, sy og vær unik! :-)

Ikast neste...

 • 29.04.2015 kl. 12:01

Bedre morgen enn han her?

 • 29.04.2015 kl. 08:59

 

Jumbo ringte kl 0716 i morges, litt panikkslagen - heldags og forsoving. Hva er det med teeangere og logikk til tider? Jeg var i dusjen, så jeg hørte ikke mobilen, og i mellomtiden hadde heldigvis logikken kommet på plass. For hva med å vekke mediapappa som er hjemme, og spør han? Normalt ville jeg sagt at det var logisk, fordi jentene er hjemme, men såpass tidlig - rekker de det. Men det er litt søtt da? Ring mamma i Danmark - hun fikser opp! :-p 

Ha en flott dag, nå skal jeg på jobb - med litt mindre panikk i bagasjen enn Pondus! 

 

#humor #jobbmamma #morgen #mammablogg

En rigtig rigtig dejlig morgen!

 • 29.04.2015 kl. 07:17God morgen fra Kolding, Danmark! Først, what a feeling å ikke måtte opp 0450. Dagen blir lang, men likevel. Det er bedre å være lenge oppe, enn å stå opp grytidlig. Skit i detaljen om at jeg ikke legger meg tidlig nok! 

Nu er det tids for dejlig morgenmad, inden jeg tager til arbejdet. Efter arbejdet, rejser jeg til Ikast - stoffernes mekka! For mig så det er ! 

Hva er dine planer i dag? 

Alene på hotellrom

 • 28.04.2015 kl. 22:09

Catchy overskrift, alle maser om det! Var ikke denne det? :-p Man kan forestille seg det meste, og med litt veldreid fantasi, kan man helt sikkert trykke seg inn i innlegget - med stor iver. (Velger å være høy på pæra at det kunne være tilfellet)

Og det neste bildet, kan misforståes om det vil, det også. Men, jeg skal desverre bare tømme kamera (ikke for nakenbilder, pupper, ranger rompa mi, bedøm hoftene mine, sminketips eller før/etter bilder) og skrive noe jobbrapporter og så svime av litt, før ny lang dag i morgen....

Kjolen...

 • 28.04.2015 kl. 19:10


Jeg fikk et par spørsmål om jeg kunne ta noen nærbilder av kjolen, så here goes. Som jeg har skutt ut før, så er ikke selfies, eller egen fotograf - noe som eksisterer noe veldig her i denne damens hverdag (fader at jeg ikke fikk en av fotografene våre på jobb til å ta bilde da... hehe... eh... eller.. nei ) så this is what you get ! Skikkelig, superfancy selfies, tatt i speilet på rommet - etter 14 timers dag, og på full fart ut døra for mat og vin :-) 

#strikking #drops #mamma #mote #strikk #håndarbeid #mamma #Mammaliv #mammablogg #jobbmamma

Kolding - mitt andre "hjem"

 • 28.04.2015 kl. 18:45

Jeg simpelthen elsker denne byen. Det er her jobben min ligger, Kolding, Danmark. En fantastisk "liten" by, med ca 25 000 innbyggere og 15 min unna Tyskland. Det er noe med stemningen her i denne byen. Jeg elsker lunne deres og gjestfriheten - og ikke minst at man etter 2-3 år med tusling rundt i gatene, blir kjent igjen - og hilset på. Nå har jeg akkurat kommet meg fra kontoret, og kjenner i hue at dagen har vart i 14 timer :) Planen nå er et glass vin... juuuubiii.. og mat.. og så tidlig kveld, før det er på igjen i morgen, før jeg skal hjem. Jeg skal lese gjennom masse kommentarer etterpå, og svare dere - så utrolig hyggelig å logge på til masse kommentarer! :) 

Redakasjonen vår ligger i verdens kuleste (?) bygg? Et superkoselig ombygd "låvebygg", som ser skikkelig gammeldags utenpå, men er "high tec" inni :) 

#danmark #jobbmamma #mammablogg #mamma #reise #hverdag #altomhåndarbeide #verdensbestejobb 

Oppvekst - noe å lære?

 • 28.04.2015 kl. 11:06

Etter å ha gått som et blylodd ned for telling, etter litt frokost - fant jeg dette magasinet i posten. Etter en liten peptalk av mediapappa har jeg lavere terskel for å handle magasiner nå :-p

Fronten facsinerte meg "hjelp vi har fått en tenåring i hus" videre med "abc om ADHD" og "gullunge" og den siste jeg så på "sender du med tenåringen en flaske vin på fest" (som jeg forøvrig ser de kan takke seg lykklige for at grafiker har linjeskift)

Etter å ha lest den siste, som er basert på et leserpanel/foreldrepanel - er jeg ikke noe klokere eller mener noe annet enn jeg gjorde før. Jeg skal blogge om det senere, men hva mener du? Ville du gjort det?

Perfekt fit !

 • 28.04.2015 kl. 09:01

Det er ikke alltid tiden strekker til, til alle "har lyst på" prosjekter, innen strikking. Men det er da det er supert, å kjenne noen som mer enn gjerne strikker litt. Anita, en tidligere kollega av meg fikk garn i en pose - og leverte dette tilbake. Ikke verst, hæ? :-) Kjolen er et garnstudio mønster og garnet er dale lerke. Nydelig garn å ha på.

Så hva skal man kalle dette? Juksestrikk? :-) Uansett så utgjør det dagens jobbantrekk med underkjole og sorte støvletter - og grå samsøe jakke oppå.

Fullt og sol

 • 28.04.2015 kl. 07:20

Denne avgangen (Color Line) er litt artig når man reiser midtuke. Det er meg, og x antall hundre pensjonister, som skal fylle opp bilen med mat og diverse.

Det er ikke bare kvinner og salg, som til tider kan oppføre seg ulogisk. Pensjonister på tur, billig bacon - det er noe der også. Det er vittig hvor lett det er å peke ut de som reiser i jobb/annet ærend, og de som kommer tungtlasset utav taxfreen. Ofte kan man høre det på klagenivået også, for det var ikke bare i Norge ting var bedre før i tiden - neida, det finnes nok av ting man kan påpeke på en 3t og 15m tur også :-)

Det er likevel full båt, trosd at alt var så mye bedre før, og til og med ungene bråkte mindre - før i tiden, faktisk. Noe den tungtsminkede, gullkledde, eldre damen passer på å poengtere såpass høyt - at den eneste stakkars familien, som har orket å slepe opp ungene midt på natta - blir sprutrød.

Ungdommen var bedre før i tiden, ramses det også opp, i salig blanding med at baconet inneholdt mindre vann før i tiden. På dette tidspunktet undres jeg på, om de eldre var bedre før i tiden, da det var mindre å klage over :-)

Resteparty til middag

 • 27.04.2015 kl. 15:58

Da er resteparty smelt sammen på 15 min. :-) Utrolig hva man kan få til!

Stek kjøttdeig og løk

Ha over hakkede tomater og minimais.

Tilsett hva enn du måtte ha mer i skapet

Her, purre, vårløk, paprika og gulerot

Ha i fløte og krydder

Kok opp

Kok pasta

Legg lag på lag og ost på toppen

Sett den på grill i ovnen, full speed i 5 min

Pascal - gourmet for øye

 • 27.04.2015 kl. 14:19


Jeg er så heldig å fått lov å hilse på Pascal ett par ganger. En eksentrisk, flott mann med en ulidelig stolthet for sin proffesjon :) Makronene hans kan friste selv den mest ihuga diettpersonlighet, og fruktmousse kakene er til å få vann i munnen - bare ved å se på. Hovedbakeriet liggeri Tollbugata, og jeg har vært innom der noen ganger, når jeg er på jobb i Oslo. En fantastisk stemning og atmosfære. Tross noen besøk her, har jeg faktisk ikke truffet Mr selv her. Men det er like moro å treffe det sprudlende fjeset på messer og arrangement, som jeg har hatt gleden av å være med han og dyktige kollegaer. 

Nå så jeg plutselig (vi har blogget om det før, sant? Jeg er i enkelte tilfelle skikkelig dinoteknolog) at han har fått sin egen tvserie. Så første episode ble sett i går. Utrolig moro å se "bak" glassdøren, og ikke minst se de dyktige folka i action. 

Har du sett programmet, eller smakt på noen av de flotte fristelsene? 

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #mat #tv #pappaliv #mammaliv #hverdag

 

Kveldstitt i "the book"

 • 26.04.2015 kl. 23:52

Godt over 200 sider, mer oppmot 300 - skal leses, kommenteres, feil ut - riktig inn. Nå begynner arbeidet og produktet å ta form. Jeg leser noen sider i kveld og så er det større gir i morgen. Moro med egen bok!!

Kvinner vs mannfolk

 • 26.04.2015 kl. 20:15

Eller er dette en mann, forkledd som kvinne foran Nelly.com? Hehe, jeg tror nok absolutt at det finnes slike menn også, om ikke hadde nok ikke nettbutikker som selger gadgets og diverse, hatt livets rett :) Jeg elsker Frode Øverli sin Pondus, og har "fulgt" familien, siden de kom på trykk. 

Har du en favorittegneserie? 

#lese #tegneserie #blogg #Mammablogg #mamma #mammaliv #medialiv #pondus 

Glede i hvert et sting

 • 26.04.2015 kl. 18:55

Jeg kom over disse bildene, som er av et koseteppe jeg sydde til svigermor - til hennes bursdag i Oktober i fjor. Hvert bilde tok ca 4-5 timer å brodere ut, og så kom all teksten etterpå. Baksiden er ull og den er vattert med tykk og god platevatt. Alt arbeidet var absolutt verdt det, når jeg så hvor glad svigermor ble for teppet. :) Gøy å gi noe personlig og hjemmelaget. Teppe ble laget på en uke, noe som var alt ! for liten tid ;) 

#søm #håndarbeid #mobilbilder #mamma #mammablogg #medialiv #y #syselv #mammaliv #gave #interiør #jul 

Modelleringskurs

 • 26.04.2015 kl. 17:48

Tine Solheim er et kjent navn for mange strikkere og søminteresserte. I dag fikk jeg mail om nye kurs hos henne. I mars var jeg på modelleringskurs, utrolig lærerikt og fint. Tine er gift med den kjente NRK profilen Harald Mæle, og kursene holdes hjemme hos de - et fantastisk kreativt sted!

#håndarbeid #søm #hobby #blogg #mobilblogget #kurs #mamma #medialiv #mammaliv #sy

Sjesken

 • 26.04.2015 kl. 12:12

Canon Selphy CP910 Svart / Canon PowerShot SX400 ISSvart
Sjeske på noe, er å ha lyst på - det sies her i Arendal, og jeg syns uttrykket er så vittig. I går la jeg ut bilde av Canon kompaktkamera, som jeg har lyst på - og en liten selphy skriver. Jeg har en gammel variant av den Selphyen, men den fungerer ikke så bra lenger - og de oppdaterer ikke driverne til den :(

Få timer til Tour de Vin!

 • 25.04.2015 kl. 12:10

Ååååå som jeg gleder meg. Kl 15 drar vi innover til byen, for å bli med. Vi var med i fjor også, superkoselig! MASSE god mat, og vinprøver. 11 serveringsteder er med, og man har 15 min på hvert sted. Jeg tenke å lage en "mobilbilde tur", er dere interessert i det? Bilder, og kort tekst fra hvert sted. Tar seg ikke ut, å sitte med lange blogginnlegg og super fornuftige vurderinger på en slik tur... :-p Håper dere vil synes det er moro å følge med oss på Touren i dag! 

Har du sett en klovn?

 • 24.04.2015 kl. 22:59
Nok et mobilbilde fra 2007, som dengang var i aller øverste klasse :P Lille i strikkedress, "klovnehelsdress" fra Dalegarn oppskrift. Kjapp på pinne nr 5 ;) 

 

#strikk #mamma #strikking #Mammablogg #hverdag #medialiv #håndarbeid #hobby

PC banditten

 • 24.04.2015 kl. 21:45


Før vi flyttet til sørlandet, jobbet mediapappa, i P4 Hele Norge - i 10 år. På slutten var han musikksjef i rockekanalen P4Bandit, som var tiltenkt DAB. Han ønsket seg en liten, lett bag som kunne romme headsett og minilaptop - og det fikk han. Og behørlig merket, så ingen skulle knabbe den.... ikke at det var et stort problem der men.. :) Da han fylte 36 år, fikk han en genser med "mugshot" bilder av hele programgjengen i P4Bandit, den bruker han som arbeidsgenser nå.. :) 

 

#søm #håndarbeid #maskinbroderi #p4 #mammablogg #mammaliv #mamma #medialiv 

Vogteppe alá meg

 • 24.04.2015 kl. 18:40

Har ikke så mange fine bilder av dette, men det ble laget til Knøtta i 2008. Alle bildene er brodert på maskin og jeg ble såååå fornøyd med det! Elsker broderiene og det er ullfleece på baksiden, så det er godt og varmt. Brukte dette mye i vogna til knøtta over vinteren. Litt tidkrevende, men unikt :) 

#sy #søm #håndarbeid #hobby #blogg #mamma #mammaliv #mammablogg #baby #trend #vogn #teppe 

Samsung nostalgi !

 • 24.04.2015 kl. 11:56

     

Dette kamera startet jeg med, som første DSLR i 2006. Det gir meg nostalgi å finne gamle bilder av det i "gamlebloggen". 

 

Har du et slikt "memory lane cam?" 

 

#foto #bilder #samsung #mamma #mammablogg #medialiv

Sommer - ladetid til messer

 • 24.04.2015 kl. 11:14

 

 

Det nærmer seg sommerferie, og etter det - er det messetider igjen. I fjor var jeg på begge Gave & interiørmessene, (vår og høst), i år skippet jeg vår. 
Rett og slett fordi jeg ikke orka... 
Men til høsten er det G&I messe, kreativ messe i DK og TexTil messe i DK - jeg er klar
bildene viser litt hva jeg fikk med meg som inspirasjonsprøver til magasinene i fjor. 
Det aller meste tok vi med, og skrev om :) 
#håndarbeid #messer #inspirasjon #hobby #mamma #mammablogg #medialiv #magasiner #altomhåndarbeide

Reisetips til mine-dine og våre familier

 • 24.04.2015 kl. 09:47

Jeg har drevet å skrevet en artikkel, om reiser for storfamilier (5)6+ og fikk så utrolig fine tips fra Apollo. De vil jeg gjerne dele med dere. Det å reise til syden, er blitt en "folkerrett". Skal man tro Facebook og andre sosiale medier. Folk klager offentlig over å ikke komme seg på noe ferie til varmere strøk, noen klager på urettferdighet, andre mener at ferie i Norge - ikke er ferie. Er det barna  eller de voksne som mener dette? Er det virkelig en oppfatning at barn ikke blir lykkelige, uten en sydetur? Har dere noengang stoppet opp, og sett på en badestrand her hjemme - hvor lykkelige barna er? :-) Vi lager ofte det samfunnet vi vil, og når barnefamilier blir kalt fattige, og man uttrykker stakkars deg,  når et barn aldri har flydd noe sted - da er vi på full fart, i feil retning - etter min mening. Det var noe av årsaken til at jeg startet Give away rundene, med et håp om at de som kanskje ikke har de samme kravene, kan få ta med barna på noe gøy. 

For de gjerne vil til syden - så er det mange gode tips her. Med god planlegging og sparing - er det ikke en umulighet. Men husk å tenke på, at det er ikke alltid det dyre som gir lykke :) God ferieplanlegging! 

 

APOLLOS TIPS:

Mine, dine, våre! Storfamilie på tur

Det er klart det koster å dra på ferie med storfamilien, av den enkle grunn at vi er mange som reiser sammen. Det kan også være vanskelig å finne tilbud for storfamilier, og det kan føles tungvint i planleggingsfasen. Jeg har her samlet noen tips til hvordan prosessen kan optimaliseres og forslag til rimelige destinasjoner.

Ta kontakt!

Når man reiser i store grupper anbefaler jeg å ta direkte kontakt med reisearrangørens salgsavdeling. Hos Apollo sitter en svært dyktig gjeng som gledelig bistår deg i planleggingsfasen. Siden storfamilien ansees som en gruppe, er planleggingen og bookingen mer kompleks enn om man reiser en mindre familie. Da er det godt og mer effektivt å ha eksperter som kan være med å optimalisere ferien. 

 

Cruise til sommeren!

Cruise i Middelhavet er absolutt det optimale for storfamilier! Her får familien være samlet under oppholdet, samtidig som man får friheten til å tusle rundt uten å trenge å være bekymret for å komme fra hverandre. Du opplever nye destinasjoner hver dag, bad, sol, aktiviteterog underholdning! Alle er fri til å gjøre hva de har lyst til, delta på utflukter, trene, delta på aktiviteters som arrangeres av barne- og ungdomsklubbene, eller rett og slett nyte en lat dag på soldekk. 


Mange av de nyeste skipene har familielugarer og større suiter som kan ta opp til åtte personer i samme lugar. Disse er oftest forbeholdt store familier på flere enn fire personer. Lugarene finnes ikke tilgjengelig på bookingsidene til rederiene(!) Dette kan kanskje virke litt komplisert, og er en av grunnene til at jeg anbefaler storfamilier å ta direkte kontakt med en reisearrangør. Årsaken til dette er at cruiseselskapene vil forsikre seg om at familielugarene faktisk blir reservert av storfamiliene. Slike lugarer er svært populære også blant familier under fem personer, fordi mange ønsker seg den ekstra plassen. Det finnes også en rekke lugarer som har direkte forbindelse til nabolugaren (connecting doors)? et godt alternativ for barnefamilier. 

 

Apollo har en svært dyktig og serviceminded cruiseavdeling som gledelig hjelper til for å realisere drømmecruiset for storfamilien!

 

MSC Cruises er et eksempel på et cruiseselskap som tilbyr familielugarer, det de kaller «Super Family Cabin», på forespørsel. Dette er to utvendig balkonglugarer med connecting doors, som kun krever 2 fullt betalende gjester pr. lugar der de øvrige gjestene betaler barnepris. Prisen for 7 dagers cruise ligger fra49.000 for en familie på 6 stk. i august, med helpensjon. Det vil si at mat er inkludert for alle 6, og at drikken kommer utenom. Dette er en svært gunstig pris for en relativt stor gruppe. 

Du finner generell informasjon cruise her og kan ta kontakt på telefon 810 20 000 eller cruise@apollo.no

Connecting doors:

Dette er et tilbud også hoteller har tilgjengelig, og tillater storfamilien å ha to separate rom med tilgang til hverandre. Et tips vil i dette tilfelle også være å ta kontakt med Apollo sin salgsavdeling for informasjon om kapasitet og hjelp til å optimalisere bookingen, da noen av hotellene tilbyr slike rom på forespørsel. 

 

 

All inclusive 

Fordelen med All inclusive er mange, og en av dem er at du får mer kontroll på pengebruken under oppholdet. Da kan man velge mer «eksklusive» destinasjoner og slippe å tenkte på utgiftene under oppholdet. 

 

Rimelige destinasjoner

Det finnes fremdeles uberørte perler som er rimelige å komme seg til og billige å oppholde seg på. Eksempler på dette er Bulgaria, Albania, Kroatia,og  Montenegro. Her har ikke masseturismen fått etablert seg ordentlig enda, og det er fremdeles mulig å dra på oppdagelsestur!

 

Hellas har mange fantastiske destinasjoner og er et rimelig alternativ. Sjekk ut steder som Sivota, Lefkas, Tilos, Milos, Skopelos og eventyrøya «Symi»!

 

Generelle Tips:

 • Ta direkte kontakt med salgsavdelingen, da muligheter for storfamiliene ofte finnes på forespørsel.
 • Book rom med Connecting doors
 • Vær tidlig ute! Disse rommene er populære
 • Velg reisemål som er billige å oppholde seg på 
 • Velg All inclusive på de dyrere destinasjonene
 • Reis i skuldersesongene, høysesongen er ofte den dyreste periode å reise på.
 • Bruk Apollo sine sider for restplasser hyppig. Her kan det dukke opp gode tilbud!

 

 

 


#ferie #syden #apollo #tips #blogg #mammablogg #jobbmamma #mammaliv #medialiv
 

Anyone else?

 • 24.04.2015 kl. 00:28

Jada jeg har sagt natta, men hva hjelper det når niste-hjernecella la seg før meg? Jeg fatter ikke at Jumbo vil ha den samme nista, dag ut og dag inn. Forsøker jeg å smøre noe annet, så kommenterer han det faktisk! Bare det å skifte skinkepålegg, legges merke til. Jeg hadde blitt gærn, men nei det er bare å pakke morgendagens niste, og legge seg...... Men! At han ikke blir lei? Jeg er nemlig litt lei, av å smøre det samme...... :-p

Hørt om Juleexpo?

 • 23.04.2015 kl. 23:15

 

Har du hørt om Juleexpo? 

I fjor var vår siste, desverre. I år har det byttet navn til Winter Wonderland - det er julemesse på Lillestrøm

Tenkte  å vise dere litt "bak kulissene" 

 

 

Her er jeg, Lene som er strikkeoversetter hos oss, og Stine som er frilanser. 

 

Vi hadde felles workshop med Bernina. 

Fredag var det fullt, og lørdag var det mer "drop in". 

 

 

Jeg var jo så heldig å fikk guide Symesterskapetdeltakerne gjennom konkurransen. 

De var så flinke! Imponerte stort!

 

 

 

 

 

Flotte resultater! 

Redesign av en vanlig genser. 

 

Søndag prøvde jeg nye salgsmetoder.
Men det hjalp ikke så mye det heller :-p 
Er du litt håndarbeidsinteressert, så ta gjerne turen i November - til Lillestrøm :) 
#håndarbeid #messe #juleexpo #mamma #mammablogg #blogg #jobbmamma #medialiv 

Klar for jobb

 • 23.04.2015 kl. 13:05

Så var båt og opphold booket for jobb neste uke. Leilighetene vi pleier å bruke, var fulle - så da ble det hotell denne gangen. Eller zleep inn, motell kanskje? BIlig, ser fint, kort avstand til jobb og fungerer når jeg bare skal svime av i noen timer. Det blir en hektisk uke, men da er det godt det er fri på mandag. Handlelisten er lang, over hva ungene vil ha i hus. :) Som dere kanskje har skjønt, handler jeg store deler av husholdningen i DK, når jeg er på jobb :) 

 

#mamma #mammablogg #medialivet #jobb #jobbmamma 

Findus grønne erter - eller pusen?

 • 23.04.2015 kl. 10:20

Heilt Spesiell og Jubel tunika/kjole. 

Stripete jersey fra Kreativ

Interlock kanter, også fra Kreativ

"Katten Findus" velur fra Mjuka Tyger 

Trykknapp fra Prym, festet med Prym Varior tang


 

Joggebukse i deilig myk isoli, fra Jydsk Stoflager, og tynn baggybukse med Mickey stoff fra samme sted.

Jeg har brukt sjablong og tekstilmaling. Malingen er vanlig ensfarget, blandet med glitter.

 

Rustrosa/rød isoli fra Jydsk Stoflager

Mickey baggy bukse i jersey fra samme sted

"Ett stykke toppen" i isoli fra Stoff og stil

Både buksen og toppen har tekstiltrykk Hvorfor elsker vi Covermaskiner? 

Jo, så vi kan lage en slik kul oppleggskant ! :) 

 

Fortryllende barn og feer

 • 23.04.2015 kl. 09:15

 

 

Mønster: eget

Stoff: Sydilla Jersey

Annet: Mykt skråbånd og strikk

 

 

 For å lage noe "litt spesielt", ble det en hårstrikk av feen også :) 

Jeg har brukt hårstrikk/knappe verktøyet, 

og en liten bit av feestoffet. :) 

En stor (enkel) hit ! 

 

Kjolen ble sydd i 2013
#håndarbeid #søm #syselv #mamma #mammablogg #medialiv #Mammaliv 

God morgen med et smil !

 • 23.04.2015 kl. 07:20

 

God morgen alle sammen! 

 

Ønsker alle en fin dag med denne gladfrøkna, i 2010 

 

Genseren ble faktisk strikket og montert på en uke ! :)

Men det tok litt lenger tid å få strikket opp halsen, pga noen hektisk dager. Men, Knøtta ble superfornøyd og genseren passet helt fint. 

 

Mønster: Klassikere fra Sandnesgarn

Garn: Smart Sandnesgarn

Annet: Pinne 3.0 og 3.5

 

#håndarbeid #strikk #mamma #mammablogg #medialiv #foreldre

Teenageren får frosne skiver

 • 22.04.2015 kl. 23:36

Grusom mamma? :-) Det er faktisk helt sant.... Ikke at jeg er grusom (håper jeg da) men at han får frosne skiver. Jumbo begynner på jobb kl 0630 og er utav døra her i 06 tida. J.f tidligere blogging, da jeg måtte kjøre han en periode. Jeg smører niste på kvelden til han - det samme hver eneste dag. Og det vil han ha.... Men han syns skivene er tørre, om de ikke smøres frosne. Polarbrød smøres frosne kvelden før, og er ifølge Jumbo perfekte dagen derpå som niste. Ok, frosne skiver skal bli! :-)

Sneak Peak på boka....

 • 22.04.2015 kl. 23:05

Jeg har fått previews av boken min! Det er SÅ moro. Presentasjonstekst er nå laget klar til Gyldendals høstkatalog - og det er nesten litt uvirkelig at jeg skal få stå i Gyldendals høstprogram i år! :) Superspennende prosjekt... 

 

#bok #gyldendal #plussprosjekt #håndarbeid #søm #sy #syselv #jobbmamma #mamma #medialiv #Mammaliv 

Min (pre-) midtlivskrise

 • 22.04.2015 kl. 12:35

Vi er intet mindre enn 4 stk, her i huset som lider av samme dilla. Og som jeg viste før, Nr5 - Lille på god vei! Knøtta har såååå veldig lyst, men tør ikke helt enda. Lille blir nok som Jumbo, begynner allerede nå og glede seg til lappen - det er 7 lange år :-)

Vi fjaser i vei om at til neste år, da blir det mc tur på alle sammen. Nedover DK et sted, da har Medium lappen og vi kan alle ta avsted. Om det blir noe, vil tiden vise.

Det er rart med hobbyer... Noen hadde hatt godt av å ha en, og noen har for mange :-p Når jeg surfer rundt i bloggverden, så tenker jeg det er mange som har sminke, klær, hår, dramatikk og provosering som hobby. Mye av tiden brukes til bilder, sminketips, legge igjen stygge kommentarer, skrive provosende blogginnlegg.... Nei, da er det faktisk bedre å innse at man er litt premidtlivskrise - og kose seg i frisk luft på denne her....

..... Men så har man han som ikke er helt pre lenger. Han ble 40 for 1,5 år siden - så han er innenfor - fullstendig midtlivskrise :-) Det er overraskende mange sykler rundtom, som "den andre halvparten" kaller midtlivskrisa. En større fornærmelse til sykkelen, enn eieren? :-)

#blogg #mobilblogget #mamma #mc #foreldre #mammablogg #mammaliv

To surrehuer...

 • 22.04.2015 kl. 08:00

Har du en kjip morgen? Da skal jeg hjelpe deg å muntre deg litt opp! 

 • Vekket alle ungene og laget niste *check*
 • Fått ungene på skolen og levert bagasje til de respektive barnevaktene *check*
 • Pakket "lett" , vi tar kun 1 koffert med oss denne gangen *check*
 • Gitt katta mat og sjekket katteluka *check*
 • Fylt drivstoff *check*
 • Vi er i bilen - mot Torp !! Juhu, London here we come *check*
 • Kaffepause på veien *check*
 • FREMME på Torp! *check*
 • Pass, lommebok og solbriller med utav bilen *check*
 • Bagasjen..........*check*
 • ............... pakket og klar, og står hjemme i gangen.... *check*
 • .....................**** 
 • ... verdens minste koffert er med, VISA kortet *check*

Jeg og mediapappa på tur til London i Mars.....Ha en fin dag, om din er verre :) 

 

#blogg #mamma #mammablogg #mammaliv #reise #tur #london

Shoppingbilde

 • 21.04.2015 kl. 19:55
Stor eske, med masse små inni, masse glede i en stor boks! :-) Trodde du det var sminke, klær, sko eller helsekost nå? Neida.. det er god gammeldags synerding. Trykkføtter, 12 av slaget var i denne pakka. Moro for meg? Ikke for deg? Det er så accessorie for de motegale. X antall dingeldang eller duppedingser som skal fullende prosessen mot et perfect me ! Dette? Dette er mine "sminkekoster" mot et perfekt syprodukt! :) Tanken slår meg akkurat nå - at jeg høres riv ruskende gal ut :-P 

Tutorial: Lag en toalettmappe/skopose

 • 21.04.2015 kl. 14:59

Kjært barn har mange navn. Denne fremangsmåte, kan brukes til store skoposer, strikkemappe eller en liten toalettveske!

Denne kan sys både vrengsydd og med synlige sømmer. Den med synlige sømmer er en kjapp, enkel og fin nybegynnersak - mens den med vrengsydd er litt mer teknikk. Her viser jeg en miks av begge.

 

 

Først må du kutte stoff. Jeg har her ytterstoff, forstoff/innerstoff og tynn bordvatt til å støtte i mellom. Finn en glidelås som passer til den ca størrelsen du vil ha. 

Du trenger to deler, en til hver side av glidelåsen. De må altså være like store, fordi disse skal settes sammen til en "pølse" etterpå. 

 

Renskjær kantene om du trenger det 

 

I mitt tilfelle trengte underspole tråd. Fancy? Her kan jeg justere hastighet og maskinen gjør jobben 

Full kontroll ! 

 

Så bruker jeg glidelåsfoten (4D) til å sy først. Legg følgende ned, ved vrangsøm

 

 • Bordvatt
 • Hovedstoff med rettsiden opp 
 • Glidelås
 • Forstoff med vrangsiden opp 

Variant med synlige sømmer:

 

 • Forstoff med hovedside ned
 • Bordvatt
 • Hovedstoff med front opp 
 • Glidelås vrang opp, med tennene lengst fra kanten 

 

Tråkle om du føler du trenger det, eller nål - husk å ta ut nålene underveis om du vil skåne maskinen

 

Sy fast glidelås til ene delen, og så skal den andre festes til den første

Husk å få delene riktig vei, slik at du ikke får den ene halvdelen opp ned feks. 

Når alt henger sammen med glidelåsen i midten, tar du å syr en stikning langs glidelåsen

Slik vil foret holde seg på plass, og det blir penere

Her bruker jeg rettfoten (1C) 

 

Etterpå syr du langsidene sammen

Ved vrangsøm, foret for seg, og hovedstoff + vatt for seg

Ved synlig - syr du bare sammen som en pølse, alt sammen på vrangsiden

 

Så skal du gjøre noe fiffig

Vi skal lage hjørner. Da klipper du kvadratiske hjørner

Dette gjelder begge variantene

 

Forskjellen her er at du må sy disse sammen på samme måte som over - avhengig av vrangsydd eller synlig. Altså delene hver for seg, eller alt samlet

Det er viktig at disse hjørnene blir like 

 


MEN! 


Først må du brette! 

Feks ved synlige sømmer - du tar "tuben", legg den slik at glidelåsen havner på midten av "tuben". 

Nål, eller press godt, slik at den holder seg der. Så kan du klippe. Legg merke til på bilde at ene sidesømmen, nå er på midten når jeg klipper

Syr du vrangsydd, må du gjøre dette på hver del - hoved + vatt og innerstoff

 

Så bretter du hjørnet. Du skal nå ta tak i vinkelen 

(den innerste, altså det hjørnet du klipper i  mot, når du laget hjørnet) 

Og brette den mot hverandreDet vil si at nå skal du skal ha sømhjørnene i midten av hullet

Så syr du rett over (se bilde) 

Her har jeg sydd en variant av synlige sømmer, for å vise hvordan det gjøres

Vrengsydd må fortsatt sys hver for seg - men husk vrengehull!! 


HUSK! 

Å åpne glidelåsen litt, slik at du får snudd mappa etterpå! 

 

Her ser du hvordan slike hjørner blir

Firkanta og fin form ! 

Og vips ! 

En toalettmappe som rommer MYE ! 

Lag den størrelen du selv vil

Noen lager disse som skoposer, strikkeposer

Kjært barn har mange navn

 

Jeg brukte fot 4D og 1C til min maskin. Alle merker har sine varianter av disse føttene, men det er glidelåsfot og rettsømsfot ! Jeg er ikke særlig pedagogisk av meg, men håper at noen får noe utav denne her, og faktisk kan bruke den ! :)

 

 

 

Lykke til ! 

 

Middagsplaner?

 • 21.04.2015 kl. 13:53

Jeg fikk noen spørsmål om spaghettisausen vår, etter at jeg la ut bilde av Le Creuset gryta vår. Her får du ingrediensene - mål er nemlig, litt av den, og litt her og der....

Stek kjøttdeig, med løk og litt hvitløk i 

Ha over tomatpure og hakkede tomater (pakke med basilikum, 400gr) 

Ha i mais og litt vårløk/purre og stangselleri - kok opp

Det varierer litt hva jeg har i, faktisk etter hva jeg har i kjøleskapet - men denne varianten lager jeg som regel. 

 

#mat #oppskrift #middag #saus #hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv

Sen lunsj

 • 21.04.2015 kl. 13:36

Deilig sen lunsj ! :-) Pga legetimen til Lille ble det sen lunsj. Etter resultater på en allergitest, er det hvertfall godt vi ikke har hund :-p

Bloomsbury og Malabrigo

 • 21.04.2015 kl. 10:59

 

Jeg falt for denne genseren for en stund tilbake, mønsteret kan kjøpes både til barn og voksen på Ravelry
Først tenkte jeg å bruke et annet garn, da jeg overhodet ikke har noe kjennskap til Malabrigo - men så overtok nysgjerrigheten - og hvertfall siden garnet faktisk var å få tak i, i Norge. 
Garnet er mye tykkere enn jeg hadde trodd, men supermykt og deilig. Fargen jeg valgte heter Pearl, og så en anelse mer fargespill i, enn det egentlig er.  
bildet til venstre viser genseren, den har ett nydelig hullmønster på ermene og ryggen. Den strikkes fra toppen og nedover, og jeg er megaspent på denne. :-) Strikkes på tykke pinner (5-6 mm) Jeg har tenkt å ha den i gråfargen over. 
To be continued.... :-) 
#håndarbeid #hobby #strikk #mammablogg 

Hestegave

 • 21.04.2015 kl. 10:58


 

En gave til nabojente. Helt enkel - men med god gammeldags applikasjon :)
Årsaken til at jeg kaller den for det, er at i denne vinyl tiden - er det nesten sjelden jeg ser dette rundtom :) 
Denne ble gitt i fjor, før jenta flytta til nabokommunen vår. 
Liker både applikasjon og tekstiltrykk, så jeg har brukt det litt - i det siste. 
Mønsteret er et enkelt mønster, med forlenget bakdel. Asymetriske lommer foran, og navn på ryggen. 
Lommer, hals og ermer er kantet med ribb, med Brother cover + kantapparat. 
*************************
Jeg elsker Berninaen min, (B780) og for hver gang jeg bruker den, blir jeg mer og mer betatt :-) Nå har jeg brukt eco funksjonen, de siste dagene.
Det er å sette maskinen i en slags "dvale". Utrolig fin funksjon. 

 

 

#håndarbeid #hobby #søm #gave #blogg #Mammablogg #mammaliv

 

mammanett.no

 • 21.04.2015 kl. 09:37

I Februar ble jeg kontaktet av en skribent for mammanett.no angående Klatremus spillemann kostymene til jentene. Det begynner å bli noen år siden dette ble laget, men det er 3 gangen de brukes i en artikkel på nett. :) Litt artig at de stadig er aktuelle for artikler. Denne gangen var det "Barnekostymer du enkelt lager selv" artikkel hos mammanett.no. Jentene lå som inspirasjon nederst i artikkelen. Artig. 

#mammanett #Håndarbeid #Sy #søm #Karneval #mammablogg #jobbmamma #blogg #hobby 

Messetur

 • 21.04.2015 kl. 09:29

En fantastisk messetur bel gjennomført i Januar, og i tillegg til å møte nye mennesker på tur - fikk jeg reise med "den faste DK gjengen". Som alltid er det en fornøyelse, med MYE fart og moro. I tillegg var det nye Sykrokere med på turen, noe som var utrolig gøy! En gjeng som var helt kanon å reise med. 

 

Damene som nå har reist min. 1 gang pr år, sammen - de siste 4-5 årene :) 

 

Sysiden/Stein-Frode, som har vært hanen i kurven, siden 2007 på Sykroken :) 

 

Show and tell på lugaren, vi endte opp på gangen til sluttt - på grunn av plassproblemer.
Her kjennes det på Annes (Symesterskapet) sin fantastiske speilfløyel. 

 

Se hva jeg har........ :) 

 

Normalt på disse turene har jeg reist nokså tomhendt hjem. Men denne gangen ble det med litt. To mønster og konstruksjonslinjal. Silke, Isoli (gave til Stine) jeansstretch, jersey, blonde, viscosejaquard, twill og jaquardjersey. Gleder meg å ta opp symaskinene igjen! :D 

 

#håndarbeid #hobby #reise #tur #mammablogg #Jobbmamma

Artige sett

 • 21.04.2015 kl. 09:19


To artige sett, det ene mer "retro" enn det andre :) Det er gøy å sy, og skape noe unikt :) 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #søm #håndarbeid #sy #barnetøy

En kort reise

 • 21.04.2015 kl. 08:50


For et par mnd siden, tok vi en "kort reise", vi drog nemlig til Kristiansand. Vi brukte opp noen bonuspoeng - og koste oss i Aquarama badeland. Superkosleig hotell. Scandic Bystranda, og badelandet var fantastisk fint! Trenger ikke reise så langt, for å ha det gøy! 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #reise #scandichotels #kristiansand

Spennende dager

 • 20.04.2015 kl. 22:56

Nå er utkastet mitt på boken, hos grafikere hos Gyldendal! Det er så spennende ! Tenk i høst, kommer det en bok, med mitt navn på - for salg i bokhandlere og på nett! Håper boken vil falle i smak hos mange - undersøkelser viser hvertfall at det er "behov" for den! :) 

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #bok #forfatter #gyldendal #utgiver #pluss #søm #håndarbeid #sy #mobilblogget

Gliset !

 • 20.04.2015 kl. 16:56

Hentet fra service! 24 grader, sol og mc - eneste skåret i gleden heter dugnad på skolen - men kjipt kan kombineres med moro! Kjører bort! :-)

Drømmer om lunsj

 • 20.04.2015 kl. 10:30Boktips: Sewing Bee

 • 20.04.2015 kl. 09:15

@

Bøker fra den britiske serien - det er også utgitt en norsk bok, fra den norske sesong 1. 

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #håndarbeid #søm #boktips #bøker

Fana strikk

 • 20.04.2015 kl. 07:12

Denne oppskriften er et gammelt "Triplex" mønster, som jeg fant da jeg ryddet pappa utav Spania. De gamle mønstrene er mye smalere enn dagens, og litt korte. Jakken er strikket i Dale Falk og isydd glideslås, istedenfor knapper. Denne ble en UFO, noe som resulterte i kun en sesongs bruk, da den omsider ble ferdigstilt :/

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #håndarbeid #strikk #strikke 

Dårlig samvittighet....

 • 19.04.2015 kl. 23:59

For å avslutte en så fantastisk dag, med Jul og snø til dere :-p Derfor sier jeg natt en gang til - illustrert fra et av mine yndlingsteder. En by som er fantastisk og som har vært en stor del av mitt liv, Benidorm :) 

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #reise #spania #benidorm

Lov å vise jul?

 • 19.04.2015 kl. 23:46

Jeg elsker disse strømpene, og de har  jeg laget MANGE av. De søte endene er helt spesielle og sjarmerende syns jeg. Fant dette bilde, da jeg rotet rundt i arkivet nå. Jeg har laget rundt 20 slike og sendt rundt i Norges land. :) Artig... Navnene er brodert på, og mine 4 har også slike, en hver :) 

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #håndarbeid #søm #jul #sy #syselv

Sytemelding

 • 19.04.2015 kl. 22:51

Skjortefin

 • 19.04.2015 kl. 21:59

Dette er mitt første forsøk på voksen skjorte, til meg selv. Og for sikkerhets skyld startet jeg friskt med et stoff som heter Cupro - det oppfører seg som silke, og er mykt og deilig. Stoffet er ekstremt glatt å arbeide med, men det var moro. Litt mer teknisk avansert enn mye annet jeg syr. Knappene er noen artige, jeg fant på utsalget til Masker & Sting, da de hadde konkurssalg. #mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #håndarbeid #søm #sy #Syselv 

 

Har du lyst, har du lov

 • 19.04.2015 kl. 16:57

Etter å ha fundert på 40+, 70% egne fotografer, ærlige bloggere +++++ kan det være behov for litt ekstra god drivstoff. Nespressomaskinen her lager de deiligste kaffevariantene, og iskaffen blir også helt smashings. Iskaffe, laget på vaniljeis - er bare suuuupegodt ! :) Hvilken kaffetyper liker du å lage hjemme hos deg selv?

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #mat #kaffe #kos

Favoritt

 • 19.04.2015 kl. 15:40


Denne vesken ble fort en favoritt. Det er lenge siden jeg har brukt den nå, men den var fast følgesvenn på "håndarbeidsjobb" eller treff for noen år siden. Liker fargene og formen, den rommer MYE :) Stoffene blle kjøpt å Quilten her i Arendal.

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #håndarbeid #søm #quilt #sy #syselv

Beatrix Potter

 • 19.04.2015 kl. 14:44

Dette stoffet fant jeg i en Quiltebutikk, i 2009 og i 2010, ble det sommerkjoler av det - til Knøtta og Lille. Denne gangen er det Lille som har langøre med seg ut. Denne ser også en god del freshere ut for 5 år siden - enn nå :) 

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #håndarbeid #barnetøy #sy #Syselv

Klapp klapp klapp , ta aaaaav - Lille Einsteins

 • 19.04.2015 kl. 12:55

Man kan bli ganske så utslitt av å se på alle oppdragene til Lille Einsteins.... 
Er det noen av dere som har vært gjennom denne epoken? Klapp Klapp Klapp ta aaaaaav... vi har hvertfall vært gjennom vår dose av disse små einsteinene. På et tidspunkt var dette yndligsserien, over alle serier (utenom den grusomme hooooooppsiiideiiiiiisiiiiiii) og jeg laget en Lille Einstein joggedress til Lille. Denne er sydd i velur og er GODT brukt :) 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #søm #håndarbeid #maskinbroderi #syselv #barnetøy

Satengkjoler

 • 19.04.2015 kl. 12:15
Satengkjoler som jeg sydde til jentene til jul i 2010. Med tilhørende ulltightser til :) Ullstoffet og satengen ble kjøpt på Rainbow Tekstil i Oslo. 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #søm #håndarbeid #hobby #ull #kjole #barnetøy #syselv

"Det er fali' det"

 • 19.04.2015 kl. 10:30

Noen som kjenner igjen han karen her? Denne strikket jeg i 2009, og siden dengang har han bodd på rommet til Jumbo. Ludvig er en herlig figur, og det var moro å strikke han. Den gang var jeg såpass fersk i gamet, at svigermor hjalp meg med å hekle hatt, sko og veske :) #mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #håndarbeid #strikk #strikke #kosedyr

strikkesøm

 • 19.04.2015 kl. 10:07

Denne jakken ble sydd etter et Burda Easy mønster. Det mønsteret du ser på fremsiden her. Jeg valgte et tynnere strikkestoff og sort farge. Jakken er myk og deilig ! 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #sy #håndarbeid #syselv #søm 

Middagsplaner.....

 • 19.04.2015 kl. 09:26

Jeg grubler allerede, hva er dine planer for middag? 

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag

Jakketest

 • 19.04.2015 kl. 09:00

Helt fra jeg så denne jakken på skisseblokken, falt jeg for den. Syns snittet er så fint, og ikke minst stoffet - twill. Så etter tja.. egentlig for lang tid, laget jeg en "prøvdeklut" av den. Jeg har vært på leit etter slike knapper, og vil ha denne i grå. inntil videre ble det en sort, med grå knapper. :) 

Alt om Håndarbeide - Symagasinet sin versjon 

Min versjon / prøveklut :) 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #håndarbeid #sy #søm #syselv #altomhåndarbeide #magasiner

Tour de Vin - mat & vin

 • 18.04.2015 kl. 22:58

Jeg fikk noen spørsmål om hva og hvor Tour de Vin er. Tour de vin er er fantastisk opplegg, som arrangeres lokalt her i Arendal. Man blir stappmett, og småbrisen (noen mer enn andre) og får oppleve mange gode serveringssteder i byen. Arrangementet har en hjemmeside på Facebook - søk på Tour de vin. Billetter selges på Solsiden Brasserie og Cafe Victor, som jeg viste før i dag, så kjøpte jeg mine armbånd/billetter i dag. De kan desverre ikke kjøpes på nett. For de som kan, og har lyst - anbefaler jeg dette :) 

Arrangeres det noe lignende i din by? 

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #arendal #tourdevin #mat #vin 

Gøy med bestillingsøm

 • 18.04.2015 kl. 22:36

I 2010 sluttet jeg å sy på bestilling - humøret ble så sinnsykt braaa av det.. *hooooooost* NOT! Jeg var egentlig en fare for både meg selv, og andre i hustanden. Og i tillegg kan man ødelegge hele psyken sin, med kritikk mot en selv - alt skal være PERFEKT, og det til en pris, man egentlig ikke går helt i pluss av :-p Men i det siste har jeg sydd litt på bestilling - men bare bestillinger, gjort av kjente. Men jeg må innrømme, jeg er nok mer "moden" i sømmen nå, for det gikk godt, og jeg koste meg med det. :-) To søte kjoler gikk avsted før vi begynte ombyggingen, og det var faktisk koselig. (ikke ironisk denne gangen :-p ) #mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #håndarbeid #søm #sy #syselv #bestilling #barnetøy

Storyteller til voksen

 • 18.04.2015 kl. 17:25

Jeg viste dere storyteller kjole til barn her om dagen (se kategori søm) Her er en kjole til voksen. Artige disse :-)

#håndarbeid #mamma #baby #barnetøy #mammablogg #søm

Boktips: Burdastyle

 • 18.04.2015 kl. 14:20

For deg som elsker å sy motetøy! Burdastyle sine bøker er fantastiske for deg som vil sy moteklær til deg selv. Lærerike og masse fine mønster. Disse bøkene er legendariske i statene, blant mange sømdamer og menn. De kan bestilles fra Amazon.com 

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #bøker #tips #bok #håndarbeid #søm #sy #syselv 

Retro knyting

 • 18.04.2015 kl. 12:07

Disse sydde jeg mange av, til Knøtta. Praktiske og fine. På den tiden var det litt "trend" å sy disse knytebuksene - men å sy body var ikke helt "inn" enda. Derimot i dag, ser jeg det produseres bodyer over en lav sko, hos hobbybloggere/syersker. Er man forut for sin tid da? :-p 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #søm #håndarbeid #sy #syselv #mote #barnetøy #selvsydd #barn

Hove Festivalen på gjenbruk

 • 18.04.2015 kl. 11:50

Som jeg nevnte en gang tidligere, hadde butikken (nå avsluttet, heldigvis) stand på Hovefestivalen. Målet var å ha fokus på gjenbruk, og redesign. Røde Kors hadde levert mengder med tøy, fra containerne sine, og vi skulle bistå med søm og hjelp. Jeg tenkte helt ærlig, at det var det mest døfødte opplegget, man kunne tilby ungdom i alderen 18 -> men jammen meg ble det en suksess. Vi måtte jage ungdommene utav standen, når klokka var 17 :) Morsomt opplegg. Det ble laget (de sykeste) mange plagg og rare plagg, i løpet av de dagene Festivalen var. Om jeg ville brukt 5 dager igjen, på noe slik? Tja... :) 

Bildene er godkjent for nettbruk av standens besøkende

#søm #håndarbeid #syselv #redesign #gjenbruk #jobbmamma #mammaliv #blogg #mammablogg #Sy #festival #Hove #hovefestivalen #tenåringer #mote #trend

Gul banan 1998 modell

 • 18.04.2015 kl. 11:16

I 2009 ønsket Jumbo seg en gul joggedress. Etter å ha kontrollsjekka ønske opp og ned (penere uttrykk en h** og r***) , så ble det en gul joggedress. Den skulle ha en bil bak, med 1998 modell (hans fødeår) og navn foran. Så som sagt, så gjort. :) Broderiet tok mildt sagt en evighet... :S
Ps. Vil du være med å Dyreparken konkurransen? Se HER 

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #håndarbeid #søm #maskinbroderi #sy #syselv 

Drømmer vs virkelighet

 • 18.04.2015 kl. 10:24

Drømmen er Spania, dette er virkeligheten :-) Men, det er heeeeelt ok :-)

Bergen

 • 18.04.2015 kl. 09:45

Vilvite senteret, Scandic Ørnen Hotell, Bryggen, NRK Hordaland, Symesterskapet, Fløyen, Matfestivalen - det er det Lille og Medium tenker når de ser ordet Bergen. De har nemlig opplevd disse tingene nå nylig :) Hva tenker du når hører Bergen? 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #reise #jobbmamma #medialiv #barn #tv #NRK

De beste (ute)lappene

 • 18.04.2015 kl. 09:10

Det er det ungene kaller de, når vi tar ut steketakka og steker lapper! :) 

Oppskrift: 

Jeg bruker mummikoppene som mål 

1 kopp sukker

1/2 kopp smeltet smør

3 kopper mel 

1 kopp kefir/kulturmelk 

1ts natron

1 ts bakepulver

Stek på takka ..

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #mat #oppskrift #dele #medialiv #spise

Løper i grått

 • 18.04.2015 kl. 07:55


En løper som jeg lagde til en "syalong" for noen år siden. Denne er faktisk flittig brukt. :) 

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #søm #syselv #sy #Hobby #håndarbeid #selvsydd

Pass på tingene

 • 18.04.2015 kl. 07:30

Heklet ipod cover, i håp om at Lille skulle kunne frakte ipoden trygt frem og tilbake, mellom venner :) 

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag#håndarbeid #hobby #hekle

Tilfelle arbeidsledig...

 • 18.04.2015 kl. 00:40

Mulig noe å falle tilbake på? På stranden hos pappa, i Spania - var det mange som lagde slike fantastiske figurer og slott. Uansett hvor mye jeg studerer de, må jeg vel innse at jeg knapt klarer å lage sandslott med bøtta til Knøtta .....

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag

Take me back..

 • 18.04.2015 kl. 00:16

...to the place that I belong... eller hvor jeg liker meg... Bildene er fra Benidorm - byen som har vært mitt hjerte nær siden jeg var liten. Byen pappa og mamma bodde ved i 14 år. Byen vi nå nyter å reise tilbake til, på ferie :) #mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #reise #spania #benidorm 

Halloween for alle penga

 • 17.04.2015 kl. 23:34

Gresskar lue som ble strikket til Lille, i anledning Halloween i fjor. Strikket etter en Garnstudio/drops oppskrift, i Dale Falk garn. 

 

#strikking #strikk #mamma #håndarbeid #hobby #mammablogg #barnetøy #strikkke #mammaliv #foreldre #pappaliv #barn#strikkselv 

Muffens på muffinene

 • 17.04.2015 kl. 23:32

Strikket til Knøtta for et par år siden, et SandnesGarn mønster - i Sisu Garn. 

 

#strikking #strikk #mamma #håndarbeid #hobby #mammablogg #barnetøy #strikkke #mammaliv #foreldre #pappaliv #barn #strikkselv 

Bak kulissene på NRK Reality

 • 17.04.2015 kl. 23:17

Nå er det pause i innspillingen av "Det store symesterskapet". Innspillingen er flyttet fra Ytre Arna, til sentralt i Bergen. Det er spennende med slik produksjon! Disse bildene er fra innspillingen av sesong 1, det er sesong 2 - som spilles inn i disse dager. Jeg gleder meg til å følge de nye deltakerne! Det var en opplevelse å være med bak i produksjonen i fjor - men ikke i nærheten av spenningen - for de som deltar :) #nrk #detstoresymesterskapet #prgram #altomhåndarbeide #magasiner #mamma #mammablogg #mammaliv #jobbmamma #medialiv

Kveldskos tips !

 • 17.04.2015 kl. 15:53

Fylte pannekaker, en stor favoritt hos ungene - kjapt å lage og god kveldskos. Pølser i tomatsaus, fylles i, litt ost på toppen - og vips inn i ovnen :)

Retro søm

 • 17.04.2015 kl. 12:15

Dette settet er faktisk litt historie bak. Det ble sydd til knøtta, av velur og frotte. Skjørtet ble med i en bok "Made by me - bloggernes beste oppskrifter". Den ble utgitt av Ann Kristin Njås Gjerde (som er min utgiveransvarlig i dag, i Gyldendal Forlag - på min bok som kommer til høsten) på Motor Forlag. Det er litt moro at akkurat dette settet har vært med som illustrasjon, og mønster i bok. Til høsten kommer jo en ny sybok, med meg som forfatter, superspennende ! :) 


#søm #håndarbeid #blogg #mamma #bok #barnetøy #mammaliv #mammablogg #syselv #homemade #madebyme #medialiv #utgiver

Pling plong - plingeling i hodet

 • 17.04.2015 kl. 10:43

Vet ikke om noen av dere husker det programmet fra NRK Super, ca 2008-2009. Bjørnar med afrofrisyre og 70talls dress som stod å sang de rareste sangene. Programtittelen passer hvertfall nå. Fra å være helt i hundre, til kaffedrikkende, sjokoladespisende (ja du leste riktig) tomhodet tomsing.. :-) Det sa bare stopp... Mulig blogging, så bare sjekke mailen, så surfe etter tilbud på antrekk hos BR-Leker, sjekke konto, lage en kaffe, snoke litt sjokolade, titte litt opp til snekkerne - kaaaaaan ha noe med saken å gjøre... Ikke helt sikker... *host* 

Det er et slikt oppslag hjernen min har bremset opp på nå - jeg skal fylle inn 9 punkter, samt skrive sideordet - og egentlig lage en artikkel om gjestedesigner i dag. Jeg er overlykkelig, om dette oppslaget blir ferdig og artikkelen kan tas i kveld.... men gud sååååå stridig hjernen er.... :-) 
Noen andres hjerne som allerde har tatt helg? :-) 


#magasiner #jobbmamma #mammaliv #mammablogg #håndarbeid #søm #symagasinet 

Drømmer...

 • 17.04.2015 kl. 10:32

Først, se bort fra potetgullet - for de som trener, ikke spiser godteri, ikke skal ha karbs, teller kalorier, ikke spiser stivelse, går på lavkarbo - eller noe annet jeg måtte ha glemt nå, se bort fra bildet, så dere ikke blir fristet. ;) Jeg sitter ved kjøkkenbordet å jobber, og tillater meg å drømme tilbake til November. Da satt jeg her å arbeidet. Jeg var med pappa til Spania, og på dagene ble det tilbragt mye tid i sola - med noe godt i glasset - jada, og noe usunt attåt... Det er jammen meg snakk om å leve livet, når man kan sitte slik å arbeide? Må innerst inne innrømme, at jeg er litt misunnelig på pappa, som skal ned igjen - til dette, om tre uker .. *Sukk* Men men, ok.. vi har det fint her også... bare ikke akkurat nå, ved kjøkkenbordet kanskje.... :-p 

 

#drømme #spania #mammaliv #mammablogg #reise #benidorm #ferie #pappa #blogg #mobilblogget #mamma #jobbmamma #jobbehvorsomhelst #magasiner

Boktips: Sjarmerende retro

 • 17.04.2015 kl. 10:05

Denne boken fikk jeg tilsendt for en stund siden, en superartig kreativ bok. Masse foskjellige kreative ideer innenfor hobby. Verdt en titt :) 

#bøker #boktips #bok #håndarbeid #hobby #mamma #jobbmamma #mammablogg #mammaliv #redaktørliv #interiør #tips 

Fana sett til baby

 • 17.04.2015 kl. 09:23

Dette settet strikket jeg til min grand niese, som bor i Danmark. Selv om jeg er ofte nedover på jobb, ble faktisk dette sendt i posten :) Settet er strikket i 1/2 år, og Dale Babyull. 

#strikk #strikking #håndarbeid #mamma #mammablogg #foreldre #gave #mammaliv #baby 

Morradop og søtsaker

 • 17.04.2015 kl. 07:15

Det er om å gjøre og få i seg disse søtsakene før ungene ser de! Eller skal man ikke starte en morgen slik? Morradopet = kaffe ... men det skjønte dere kanskje? Andre kaffejunkier der ute? :) Håper alle får en fin frokost! 

 

#familie #koko #mamma #foreldre #mammablogg #hverdag #mammaliv #medialiv #pappaliv #bilder #mobilblogget

Poppy Bag - Rosa Sløyfe

 • 16.04.2015 kl. 23:43

Disse veskene har jeg sydd mange av ! I alle mulige varianter. Denne ble sydd av "pink ribbon" stoffer. Skikkelig rosa og fin. :) 

Tror den kun ble brukt en eller to ganger, og den har ligget i skapet siden 2013... :-/

#søm #blogg #håndarbeid #mamma #Syselv #mote #mammaliv #veske #mammablogg #foreldre #selvsydd #homemade

Skrekk og strikk

 • 16.04.2015 kl. 23:40

Det er skitskummelt å klippe i noe man har strikket. Følelsen og tanken er ikke ja så har man strikket i en halv evighet, nå tar vi å klipper i det gitt - rakner det, så pytt sann. Da tar vi det om igjen... ehhhh.. nei????!?!?!? Mer måååååå jeg? Kan det ikke være en vest uten lukking? Ikke???? 

Uansett... vest fra Sandnesgarn i Sisu, klippet og montert av MEG ! :P 

#strikking #håndarbeid #mote #mamma #mammablogg #mammaliv #strikke #strikk #antrekk #ull

Same procedure as....?

 • 16.04.2015 kl. 23:17

????så var det på an igjen ...... ??

#mobilblogget #mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #pappaliv #niste #mat

Skumringstime

 • 16.04.2015 kl. 22:26

Bilde er tatt med Canon 7D - EF 40mm f2.8 STM

Hove - Tromøya


#foto #mamma #hobby #mammablogg #bilder #mammaliv #Canon #optikk #foreldre #motiv #natur

Måneskinn

 • 16.04.2015 kl. 21:49

Bilde er tatt med Canon 7D - 35mm 1:2, lukketid 45 sek

 

#foto #mamma #hobby #Canon #mammablogg #optikk #blogg #mammaliv #måne #bilder #

Strikk deg mot jul

 • 16.04.2015 kl. 21:40

I 2013 fikk jentene hver sin strikkede julekjole. For å poengtere dette, før vi overhodet går videre - aldri mer! Jeg satt kl 13 på selve Juleaften å strikket kanter på den siste kjolen, sydde i X antall trykknapper i begge to, og sydde knapå i boleroen. Jeg holdt seriøst på å spy av hele antrekket, når jeg var ferdig. Kl 14.30 satt vi i kirken, ferdig påkledd, strikket og montert - alle mann :) Lille sin kjole, bruker Knøtta nå - så de har i det minste vært en del i bruk, Aner du hvor mange masker det er i et strikket foldeskjørt, i størrelse 6 år? OMG (som kidsa sier....) Det er mange! Kjolene er strikket i str 4 og 6 år, på pinne 2,5 og Dale babyull. 

 

#dalegarn #mamma #antrekk #mammablogg #strikk #strikking #mammaliv #blogg #håndarbeid #medialiv #strikk #hobby

Blomsterpiken !

 • 16.04.2015 kl. 20:28

Blomsterpiken Lille! Denne kåpen sydde jeg til Lille i 2011. Den er av værbestandig poplin (dvs en vind og vannavstøtende) og ullfor inni. Den var utrolig morsom å sy, og litt utfordrende - i og med at jeg fortsatt var litt fersk i gamet. Denne sydde jeg som kåpe nr 2, den første var den lilla ullkåpen jeg delte tidligere her. Kategori søm. Denne kåpen har både Lille og Knøtta brukt :) 
#søm #håndarbeid #mamma #homemade #mammablogg #barnetøy #mote #mammaliv #foreldre #syselv #selvsydd #klær #barn #foreldreliv

Herlig strikkevest i Lerke

 • 16.04.2015 kl. 18:44

Lerke er et supermykt og deilig blandingsgarn. Bomull og ull - denne vesten er superenkel å strikke og gikk fort. Dette var noe av det første jeg lagde - med pinner, og det sier sitt :) Oppskriften er fra Majas hobbyblogg - hun har utrolig mange flotte oppskrifter i bloggen, ta deg en tur og se :) MAJAS HOBBYBLOGG

 

Vesten er ikke lov å lage for salg, eller annet kommersiell virke.

Mønsteret er Majas, og lager du en vest eller linker - er det fint om du oppgir kilden, som er henne. 

Det er ikke lov å selge mønsteret videre, som eget. #strikke #mamma #strikking #mammablogg #håndarbeid #blogg #strikkselv #barnetøy #dalegarn #lerke #blogg #lageselv 

Line Genser

 • 16.04.2015 kl. 17:54

Line, lingarn fra SandnesGarn - passende tittel på lingarn. Genseren er strikket med store pinner ;) Pinne nr 6 og er en helt enkel raglangenser. Myk og fin, men kommer litt fort utav form syns jeg. En vask, og den er fin igjen - men blir fort "slafsete" I fjor kom de med en nydelig blåfarge, men jeg gadd aldri lage en til. To like... for mye styr. Hehe.. det er også årsaken til at jeg aldri strikker sokker.. to like? Nope.. Det er såvidt genserne får to ermer.... 

 

#strikking #strikke #håndarbeid #blogg #mamma #mammaliv #mammablogg #hverdag #sandnesgarn

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes i herlig hverdagskaos = MediaKaos. Kaoset er en familie + 1 rampete hund & 1 lat katt.

Siden jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - med lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer sammen med hverdagsblogging, og alt ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares med meg.

Snarveier:
Giveaway & Konkurranser
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.
Lik på Facebook
Lik på Facebook

SNAPCHAT: mediakaos
Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B780
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900

Tidligere maskiner:
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55

Tips og råd - Janome CoverPro ligger i den gamle bloggen.


Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos