hits

I følge....

 • 01.05.2015 kl. 01:21

Lille, er det vikstigste på plass :-) Disney infinity figurene :-) Vært lite blogging her i dag, skal blogge om hvorfor i morgen :-)

Manko på bad

 • 30.04.2015 kl. 14:32

Noen som vil gjette hvordan det er å være storfamilie, uten bad? :-p

En helt dupper når man kan

 • 30.04.2015 kl. 00:12

Som feks mens man venter på å komme utav båten, dårlig humor å bli plassert i 2 etasje når man er trøtt. :-)

Trøtt.no

 • 30.04.2015 kl. 00:06

Sist jeg kjente på en slik trøtthet som nå, må være i kolikktiden til knøtta. (Om man ser bort fra at jeg glemmer ut, at jeg er så trøtt hver gang jeg reiser hjem fra jobb) Man skimter enden i det fjerne, altså søvn - om noen skulle lure - men akk så langt unna

Ca 1 time igjen til man er hjemme. Den siste biten med kjøring er drøy. Når man kommer hjem, vipper over kanten

- så er det akkurat som at hjernen blir gjort om til bippe stankelbein (noen som husker ham? Stakkars Per ulv...) Hjernen raser videre og burde roet litt ned etter bilturen, mens kroppen? Bråstopp, lik Per Ulv :-)

Rimelig klar for hjem!

 • 29.04.2015 kl. 19:51

Det regner, er kaldt, jeg er småkald, trøtt etter to harde døgn - og vil hjem!

Hjemme har de flislagt i dag, og jeg er så spent! Det gamle, mildt sagt pensjonerte dusjkabinettet ligger nå, sine siste hviles dager i containeren utenfor.

Det beste med å komme hjem nå? Utenom alt det obligatoriske selvfølgelig - familien osv. Men å legge seg i sengen sin, og ikke på en madrass på gulvet! Tjohooo!

Ikast - syglades mekka

 • 29.04.2015 kl. 13:56

Dette er seriøst nerdete for de som er syglade. :-) Men er du syglad og skal til legoland i sommer, så sett av tid til Jydsk stoflager som ligger kun 30min unna. Her kan man gå helt amok i jerseymotiver, som er mye billigere enn hjemme i Norge. Ca 100kr/m kontra 179-189,- hjemme. Ta en titt på facebook siden deres om du vil se mer. Design, sy og vær unik! :-)

Ikast neste...

 • 29.04.2015 kl. 12:01

Bedre morgen enn han her?

 • 29.04.2015 kl. 08:59

 

Jumbo ringte kl 0716 i morges, litt panikkslagen - heldags og forsoving. Hva er det med teeangere og logikk til tider? Jeg var i dusjen, så jeg hørte ikke mobilen, og i mellomtiden hadde heldigvis logikken kommet på plass. For hva med å vekke mediapappa som er hjemme, og spør han? Normalt ville jeg sagt at det var logisk, fordi jentene er hjemme, men såpass tidlig - rekker de det. Men det er litt søtt da? Ring mamma i Danmark - hun fikser opp! :-p 

Ha en flott dag, nå skal jeg på jobb - med litt mindre panikk i bagasjen enn Pondus! 

 

#humor #jobbmamma #morgen #mammablogg

En rigtig rigtig dejlig morgen!

 • 29.04.2015 kl. 07:17God morgen fra Kolding, Danmark! Først, what a feeling å ikke måtte opp 0450. Dagen blir lang, men likevel. Det er bedre å være lenge oppe, enn å stå opp grytidlig. Skit i detaljen om at jeg ikke legger meg tidlig nok! 

Nu er det tids for dejlig morgenmad, inden jeg tager til arbejdet. Efter arbejdet, rejser jeg til Ikast - stoffernes mekka! For mig så det er ! 

Hva er dine planer i dag? 

Det ble da folk av meg... (ungdom og alkohol)

 • 28.04.2015 kl. 22:50

Tidligere i dag viste jeg et bilde av Aftenposten Oppvekst - der tema bl.a var Sender du med tenåringen en flaske vin på fest? Jeg fikk mange fine svar på det innlegget - og lovet samtidig å skrive litt om det. 

Jeg leser meg grønn på dette om dagen. I følge dette magasinet, så er det omtrent en bragd om man ikke har rørt alkohol, innen man er 16. Er det det? Mulig. Noen sier: Jeg kjøper, for da er jeg sikker på at de ikke kjøper hjemmebrent. Vet du det? Eller kommer vinen du kjøper, på toppen av det andre? 

En typisk setning jeg har bitt meg merrke i, er Det ble folk av meg, og jeg drakk fra jeg var XXX år. Ble det folk av deg? 

Hva er det som er så ille med å vente med å kjøpe alkohol til poden/jentungen til de er 18? Lar du tenåringen kjøre å på shopping, uten førerkort?  For da har man jo konotroll, men vet i det minste, at de har bilen. Tar du opp kredittkort i ditt navn, til 17 åringen - fordi da vet du at h*n ikke forfalsker signaturen eller på en annen måte setter seg selv i gjeld? Oppfordrer du 13 åringen til å ha sex - fordi da vet du at h*n har det, og får ingen overraskelser? 

De fleste oppgående mennesker gjør ikke de tingene ovenfor - fordi man forholder seg til norsk lov. Norsk lov sier at man ikke skal kjøre bil uten førerkort, man kan ikke ta opp kredtittgjeld eller annen gjeld - før man er myndig. Man oppfordrer ikke mindreårige til å ha sex, fordi man gjerne vil at de skal vente - og fordi norsk lov sier at det er straffbart - om man er under 16 år. Det er helt klart at disse tingene skjer likevel, men foreldre - oppfordrer som regel ikke til det.

Hvorfor skal man da bryte norsk lov, og kjøpe alkohol til mindreårige?

 

#skepsis #mamma #mammablogg #aftenposten #oppvekst #tenåring #alkohol

Alene på hotellrom

 • 28.04.2015 kl. 22:09

Catchy overskrift, alle maser om det! Var ikke denne det? :-p Man kan forestille seg det meste, og med litt veldreid fantasi, kan man helt sikkert trykke seg inn i innlegget - med stor iver. (Velger å være høy på pæra at det kunne være tilfellet)

Og det neste bildet, kan misforståes om det vil, det også. Men, jeg skal desverre bare tømme kamera (ikke for nakenbilder, pupper, ranger rompa mi, bedøm hoftene mine, sminketips eller før/etter bilder) og skrive noe jobbrapporter og så svime av litt, før ny lang dag i morgen....

Kjolen...

 • 28.04.2015 kl. 19:10


Jeg fikk et par spørsmål om jeg kunne ta noen nærbilder av kjolen, så here goes. Som jeg har skutt ut før, så er ikke selfies, eller egen fotograf - noe som eksisterer noe veldig her i denne damens hverdag (fader at jeg ikke fikk en av fotografene våre på jobb til å ta bilde da... hehe... eh... eller.. nei ) så this is what you get ! Skikkelig, superfancy selfies, tatt i speilet på rommet - etter 14 timers dag, og på full fart ut døra for mat og vin :-) 

#strikking #drops #mamma #mote #strikk #håndarbeid #mamma #Mammaliv #mammablogg #jobbmamma

Kolding - mitt andre "hjem"

 • 28.04.2015 kl. 18:45

Jeg simpelthen elsker denne byen. Det er her jobben min ligger, Kolding, Danmark. En fantastisk "liten" by, med ca 25 000 innbyggere og 15 min unna Tyskland. Det er noe med stemningen her i denne byen. Jeg elsker lunne deres og gjestfriheten - og ikke minst at man etter 2-3 år med tusling rundt i gatene, blir kjent igjen - og hilset på. Nå har jeg akkurat kommet meg fra kontoret, og kjenner i hue at dagen har vart i 14 timer :) Planen nå er et glass vin... juuuubiii.. og mat.. og så tidlig kveld, før det er på igjen i morgen, før jeg skal hjem. Jeg skal lese gjennom masse kommentarer etterpå, og svare dere - så utrolig hyggelig å logge på til masse kommentarer! :) 

Redakasjonen vår ligger i verdens kuleste (?) bygg? Et superkoselig ombygd "låvebygg", som ser skikkelig gammeldags utenpå, men er "high tec" inni :) 

#danmark #jobbmamma #mammablogg #mamma #reise #hverdag #altomhåndarbeide #verdensbestejobb 

Oppvekst - noe å lære?

 • 28.04.2015 kl. 11:06

Etter å ha gått som et blylodd ned for telling, etter litt frokost - fant jeg dette magasinet i posten. Etter en liten peptalk av mediapappa har jeg lavere terskel for å handle magasiner nå :-p

Fronten facsinerte meg "hjelp vi har fått en tenåring i hus" videre med "abc om ADHD" og "gullunge" og den siste jeg så på "sender du med tenåringen en flaske vin på fest" (som jeg forøvrig ser de kan takke seg lykklige for at grafiker har linjeskift)

Etter å ha lest den siste, som er basert på et leserpanel/foreldrepanel - er jeg ikke noe klokere eller mener noe annet enn jeg gjorde før. Jeg skal blogge om det senere, men hva mener du? Ville du gjort det?

Perfekt fit !

 • 28.04.2015 kl. 09:01

Det er ikke alltid tiden strekker til, til alle "har lyst på" prosjekter, innen strikking. Men det er da det er supert, å kjenne noen som mer enn gjerne strikker litt. Anita, en tidligere kollega av meg fikk garn i en pose - og leverte dette tilbake. Ikke verst, hæ? :-) Kjolen er et garnstudio mønster og garnet er dale lerke. Nydelig garn å ha på.

Så hva skal man kalle dette? Juksestrikk? :-) Uansett så utgjør det dagens jobbantrekk med underkjole og sorte støvletter - og grå samsøe jakke oppå.

Fullt og sol

 • 28.04.2015 kl. 07:20

Denne avgangen (Color Line) er litt artig når man reiser midtuke. Det er meg, og x antall hundre pensjonister, som skal fylle opp bilen med mat og diverse.

Det er ikke bare kvinner og salg, som til tider kan oppføre seg ulogisk. Pensjonister på tur, billig bacon - det er noe der også. Det er vittig hvor lett det er å peke ut de som reiser i jobb/annet ærend, og de som kommer tungtlasset utav taxfreen. Ofte kan man høre det på klagenivået også, for det var ikke bare i Norge ting var bedre før i tiden - neida, det finnes nok av ting man kan påpeke på en 3t og 15m tur også :-)

Det er likevel full båt, trosd at alt var så mye bedre før, og til og med ungene bråkte mindre - før i tiden, faktisk. Noe den tungtsminkede, gullkledde, eldre damen passer på å poengtere såpass høyt - at den eneste stakkars familien, som har orket å slepe opp ungene midt på natta - blir sprutrød.

Ungdommen var bedre før i tiden, ramses det også opp, i salig blanding med at baconet inneholdt mindre vann før i tiden. På dette tidspunktet undres jeg på, om de eldre var bedre før i tiden, da det var mindre å klage over :-)

1. visning av forvandling

 • 27.04.2015 kl. 20:58

Vi mangler strøm, akryl +++ fortsatt, men alt er nedvasket i 2 av 3 rom og vi fikk lov å flytte inn i kveld. WHAT A FEELING! No madrass i kveld. (de fire timene jeg skal sove, før jeg skal reise igjen... ) men uansett... Hurra.. hehe. Dette er de to rommene, som er bygget ut og gjort om. Det 3 siste rommet, står uten tapet, og skal være ferdig så fort tapeten kommer. 

Vårt rom før - her var det terrasse utenfor, den er nå bygget inn i rommene og det er delt av til to rom. Da vi flyttet inn var alt furu, ALT var furu. Veggene ble malt, men gulvene beholdt. Tanken var å pusse opp skikkelig (2011) en gang, og derfor ble bare overflater tatt i 2 etasje dengang. 

Etterhvert kommer det skap inn hit, lys og litt bilder og stæsj...

Dette er Lille sitt gamle rom, dette er nå medium sitt. Denne delen er halvparten av hans nye rom. Terrassen går ca 2,8 m videre utenfor, det er i tillegg. Lille har nå "resten" av vårt soverom + terrassen. 

Mens jeg er på jobb, skal mediapappa og Jumbo dra på Ikea og kjøpe klesskapet, så vi får unna de siste tingene :) Gleder meg. Lille skal få tv benk, nytt skap, gardiner og pynt - akkurat nå er det bare flyttet ting opp, så hun skal få sove der. 
Her kan man skimte den gamle, lille gangen vi hadde før. 

Der du ser merket som går tvers over, og i taket der panelet startet - der var gangen før :) 
Vi er så happy! Nå får vi strøm koblet opp i morgen, alt gammelt skal fjernes og de går over med akryl. 

Så skal de arbeide på taket (avdekket råte og lekkasje.. jippi) og så skal badet ut! Tjoho! 

Skal bli moro å vise dere, når alt er ferdig! 2 soverom + terrasse er nå blitt til 3 og vi er så fornøyd! 

 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre #hus #interiør

Husker dere?

 • 27.04.2015 kl. 18:26


Dere som har fulgt bloggen vår en stund nå, (eller de hele 3-4 ukene jeg har vært her inne) husker dere dette? Dette var den 13 April, da alt ble revet ut her oppe i 2 etasje. Vi bodde uten 2 etasje, to dager - noe som var MILDT sagt, grisekaldt... Nå er tapet kommet på hos Lille, vi venter på bestilt tapet til Medium (siden de la tapet om hverandre, i feil rom :(  ) og arbeiderne vasker som helter oppe. Jeg er spent, jeg tør ikke gå opp før de roper :) Stay tuned, for nå kommer noen bilder, av annen etasje etterhvert :) 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre #hus #interiør

Resteparty til middag

 • 27.04.2015 kl. 15:58

Da er resteparty smelt sammen på 15 min. :-) Utrolig hva man kan få til!

Stek kjøttdeig og løk

Ha over hakkede tomater og minimais.

Tilsett hva enn du måtte ha mer i skapet

Her, purre, vårløk, paprika og gulerot

Ha i fløte og krydder

Kok opp

Kok pasta

Legg lag på lag og ost på toppen

Sett den på grill i ovnen, full speed i 5 min

Pascal - gourmet for øye

 • 27.04.2015 kl. 14:19


Jeg er så heldig å fått lov å hilse på Pascal ett par ganger. En eksentrisk, flott mann med en ulidelig stolthet for sin proffesjon :) Makronene hans kan friste selv den mest ihuga diettpersonlighet, og fruktmousse kakene er til å få vann i munnen - bare ved å se på. Hovedbakeriet liggeri Tollbugata, og jeg har vært innom der noen ganger, når jeg er på jobb i Oslo. En fantastisk stemning og atmosfære. Tross noen besøk her, har jeg faktisk ikke truffet Mr selv her. Men det er like moro å treffe det sprudlende fjeset på messer og arrangement, som jeg har hatt gleden av å være med han og dyktige kollegaer. 

Nå så jeg plutselig (vi har blogget om det før, sant? Jeg er i enkelte tilfelle skikkelig dinoteknolog) at han har fått sin egen tvserie. Så første episode ble sett i går. Utrolig moro å se "bak" glassdøren, og ikke minst se de dyktige folka i action. 

Har du sett programmet, eller smakt på noen av de flotte fristelsene? 

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #mat #tv #pappaliv #mammaliv #hverdag

 

Respektløse, røykende foreldre...?

 • 27.04.2015 kl. 11:01

En drøy overskrift sier du? Javel, men hvor går grensen for respekt - fra foreldre til barn/babyer? Oktober 2015 blir det forbudt å røyke med barn i bil, i Storbritania. Det vil gi 500,- i bot. Kommunistisk,  skriker noen - hvorfor det?  Som voksen så velger man å røyke, man velger selv å innta giftstoffer i kroppen - og mange røykere vil allerede her, bli forbannet. Avhengighet, noen vil si at de ikke "velger" lenger, det å røyke - på avhengighet. 

Det er en debatt for seg selv. Men hva med valget ovenfor barna? Hva man gjør i huset, utenfor i frisk luft etc etc - er ikke min sak - men! I dag da jeg slapp knøtta av på skolen, ser jeg en pappa som sitter i (etter min mening, verdens farligste, minste makrellboks) en bitteliten bil, tett, ingen vinduer åpne, og røyker, med sin 6 åring bak. I tillegg står det et babysete der.  Hvilket valg har den 6 åringen (og baby) i forhold til røyking/passiv røyking? Det tar maks 10 min, med bil i vår skolekrets, og på den tiden man fyre opp en røyk... 

En undersøkelse gjort av The Britisk Lung Foundation, utgjør mer enn 80% av passiv røyking, kreftfremkallende giftstoffer. Disse blir mer konsentrert i en bil. Helseminister Bernt Høie sier at det ikke er aktuelt å forby røyk i bil - i Norge. Vi forbyr røyking inne på utsteder, kafeer +++ men i bil, det er ok - fordi det er vår private sfære? 

Landsforeningen for hjerte og lungesyke, LHL - mener at det BØR være forbud mot røyking i bil, i Norge også. Er det ikke også en stor tankevekker, at en undersøkelse gjort av Opinion Perduco, for 2 år siden - ønsket 80% av nordmenn røykefritt i rom med barn, og nesten 90% ønsket forbud i bil. Anslagsvis, mellom 160 - 400 mennesker, dør av passiv røyking i Norge - hvert år. 

Visste du at barn er spesielt sårbare for tobakksrøyk, fordi lungene og immunsystemene deres ikke er ferdig utviklet? De puster fortere enn voksne, og får dermed i seg mer røyk enn oss. Lederen for LHL - forteller også at ørebetennelse, luftveisinfeksjoner og astma - kan være konsekvenser for barn. 

Som voksen ville jeg aldri akseptert å få beskjed å tvinge i meg noe jeg ikke likte, feks av mat, alkohol, eller om noen sa du dør ikke av en bitteliten bit arsenikk, du kan bli litt dårlig - kom igjen! Hadde du da spist det? Nei, vi hadde lurt på hva som feilte denne personen, som på sikt ville tatt livet av oss. Om  man får beskjed om du dør ikke av litt sprit/hjemmebrent, ja mulig du blir dårlig - men drikk ! Vi aksepterer ikke det. Men vi aksepterer Du dør ikke av litt røyk lille venn, jeg må ha en røyk - mulig du blir litt dårlig av det - men vi er snart fremme........ 

Fortell meg logikken i dette. Det er viktig å poengtere at dette ikke er en generell røykedebatt, der jeg skal ha folk til å slutte med røyking. (selv om jeg så klart, som ikke røyker, skulle anbefale folk det... ) Men en debatt på røyk i bil - jeg kjenner faktisk folk som er røykere - som jeg vet, ikke ville røyket i bil med barn. 

Hva tenker du om saken? 

 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre

One little mouse..

 • 27.04.2015 kl. 09:07


Katter = sadister? Klokken er 0825, barna er levert på skolen og vi tror at arbeiderne oppe er ankommet! Det høres slik ut. Vi koker en kopp kaffe og går opp, nei..... ingen snekker. Hva? Der er katta, inntyllet i plasten - hm... I det arbeiderne kommer, raser katta ned, med noe loddent i kjeften... og under sofaen. Hurra!! Årets første mus er løs i stua, og i DEN stua. Her står jo nemlig overhodet ikke, ting stablet til taket, og umulig å komme til. 

Arbeiderne fikk seg en god latter iallefall, der vi drev å løp etter katta - musa, i en blanding av, kjeft, ros og puuuuuuuseeeen... for å få han til å gå ut. Neida... . tjukk i hue er han, så han virra rundt mens musa er på frifot. Til slutt ble musa bært ut, med katta etter - og her ser dere en riktig så fin kosestund mellom mus og pus .-) 

 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre

Er du en av de?

 • 27.04.2015 kl. 08:05

Er du som hun her? Starter du dagen slik? :-p De til venstre, kunne vært illustrasjonen verdig her i huset, en god morgen - men verbalt, ikke fysisk. Men hun til høyre, er jeg heldigvis ikke. Men gud så fristende til tider... :-) 

 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre

Kveldstitt i "the book"

 • 26.04.2015 kl. 23:52

Godt over 200 sider, mer oppmot 300 - skal leses, kommenteres, feil ut - riktig inn. Nå begynner arbeidet og produktet å ta form. Jeg leser noen sider i kveld og så er det større gir i morgen. Moro med egen bok!!

En "ikke treners bekjennelser" avsluttning

 • 26.04.2015 kl. 23:10

Husker du denne? Der jeg i et særdeles svakt øyeblikk, vurderte å endre hele min livsstil, og legge den i en Personlig Treners hender? Jeg  er frisk... haha, eller nå - i fare for å erte på meg halve blogg.no, så har jeg valgt en annen vei. For de som må fylle litt inn her, er bekjennelsestarten her, og andre del her. Etter nøye vurdering av familiens totale konsekvensrisiko, ovenfor et slikt prosjekt - legger jeg hele PT prosjektet på hylla. 

Hvorfor? 

 • Jeg kommer oppi alle buksene mine etter siste LCHF tur
 • Jeg kan gå opp trappa uten å få for lite blodgjennomstrømning til hjernen
 • Jeg får ikke "hold" av å gå ut i bilen 
 • Jeg spiser sunt (utenom den vinen i går da) 
 • Jeg har funnet ut at det finnes noen supre 7minworkout apper på iPhonen
 • Jeg får god bentrening av å rygge motorsykkelen
 • Store sirkelbevegelser ved støvtørking og husvask
 • Istedenfor krakk, kan jeg ta knebøy foran macen når jeg jobber
 • og en rekke andre helsesmessige fordeler finnes i hjemmet... 

Før jeg får bloggbank her nå, skal jeg skylde halve lista på for lite søvn, noen hjerneceller døde kanskje i går under Tour de vin og resten kan nok skrives av på mitt generelle, merkelige syn på ting :) 

Håper alle får en god natt etterhvert! :) Her skal jeg se en episode av "luksussmellen" - før eg legge meg.... 

 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre

Fuglekvitter og surrehue

 • 26.04.2015 kl. 21:16

Det er ingen hemmelighet her i familien, at jeg er et sinnsykt surrehue. Vi har (desverre) mange gode historier der syn, hørsel, hjernen, eller andre viktige sanser uteblir fra logikken, et øyeblikk.. Da jeg postet dette bilde av tapeten, tidligere i dag - fikk det meg til å tenke på en historie, som hendte her i fjor. 

Vi har et par små strykebrett, av Ikeatypen. Små, enkle som kan henges på veggen. Jeg var nede i kjelleren, nærmere bestemt vaskerommet og skulle hente opp et av disse brettene - noe jeg faktisk klarte helt fint. Med brettet under armen, hører jeg plutselig en rar lyd. Det er akkurat som en tynn, merkelig pipelyd. Jeg blir stående å lytte litt, men nei - da forsvant lyden. Jeg går mot døren og der var lyden igjen. Jeg snur meg og titter rundt, og konstanterer at jo - lyden kommer fra ventilen, ett par meter foran meg. Det er FUGLEKVITTER - eller iallefall, det det være, for lyden kan ikke være noe annet. 

Jeg går ut og lukker døren, og hører at lyden er her også - inne på kontoret til mediapappa. Det var da merkelig.... hvordan kan de ha kommet seg rundt hit? Jeg forteller mediapappa som jobber, hva jeg hører og lurer på om det er fugler utenfor vinduet... Jeg unders veldig hvordan lyden som skal være bak meg i det andre rommet, nå er foran meg her.... 

I det jeg beveger meg mot trappa (og vinduene) ser jeg på strykebrettet. Der er det en liten krok, som strykebrettet skal henge på - den sier stille: squiiiiiick squiiiiiiick. 

Med andre ord, racerfugler som fløy rundt huset og kvitret - var det altså ikke... 

Visste du at det finnes utakknemlige ender? Om ikke, så skal du få den historien en annen dag... :) 

 

#mammaliv #kaos #medialiv #mammablogg #tanker #blogg #mamma #pappa #pappaliv 

Kvinner vs mannfolk

 • 26.04.2015 kl. 20:15

Eller er dette en mann, forkledd som kvinne foran Nelly.com? Hehe, jeg tror nok absolutt at det finnes slike menn også, om ikke hadde nok ikke nettbutikker som selger gadgets og diverse, hatt livets rett :) Jeg elsker Frode Øverli sin Pondus, og har "fulgt" familien, siden de kom på trykk. 

Har du en favorittegneserie? 

#lese #tegneserie #blogg #Mammablogg #mamma #mammaliv #medialiv #pondus 

Et speil av oss?

 • 26.04.2015 kl. 19:47

Vi sier ofte at barna blir det vi gjør dem til. At en alkoholikers barn, har ofte sjans for å enten bli alkoholiker selv, eller finne seg en. Et misbrukt barn, kan ende med å slå sine egne barn, eller finne seg en ledsager som misbruker en videre i livet. En haug med forskningsrapporter støtter opp under dette, arv og miljø osv. 

Når barna blir født, kommer de med en "slags personlighet" fra dag 1. Hvem har ikke uttalt at oi, h*n har temperamentet ditt, eller like dårlig sovehjerte som deg, hvordan kan vi si dette, om vi alene former barna? Å ha noe med seg genetisk er jo selvølgelig også å forme dem, men det er likevel en del ting som ikke kan puttes i bås. 2, 3, 4, 5, 6 søsken - alle kan være forskjellige. Om alle har vokst opp i samme hjem, kan man ofte klø seg i hue og lure på om postmannen var mye i gata, en periode. Både personlighet og utseende kan variere noe veldig, mellom søsken. 

I det man blir voksen, oppdager man plutselig, at man gjør ting som sine foreldre. Da tenker jeg ikke på overnevnte ting, men feks uvaner eller handlinger, man har bitt seg merke i som liten - man gjør de selv. Det kan være måter å sitte på, gå på, ting man sier, formuleringer, måter man håndterer ting på, syn på ting og gjerne andre ting man ikke tenker over, før de er godt innarbeidet i oss. Er det her, teoriene om at vi kan påføre andre, samme smerte - som man er blitt utsatt for selv? 

Det  å vokse opp med en psykisk syk mor feks, hvilke konsekvenser gir det resten av livet? Det igjen - vil avhenge av perosnlighet. To barn, vokst opp i samme hjem, en med sterk personlighet og en med svak - vil sannynsligvis komme helt forskjellig utav det. Fomlende, men på en eller annen måte nå målet - med hver sin bagasje på veien. 

Vil vi at barna skal speiles av oss? Tenker du av og til over det? Hva håper du at dine barn ikke vil gjøre, eller arver fra deg? 

#blogg #mammatanker #mammablogg #medialiv #blogg #hverdag #barn #tanker

Glede i hvert et sting

 • 26.04.2015 kl. 18:55

Jeg kom over disse bildene, som er av et koseteppe jeg sydde til svigermor - til hennes bursdag i Oktober i fjor. Hvert bilde tok ca 4-5 timer å brodere ut, og så kom all teksten etterpå. Baksiden er ull og den er vattert med tykk og god platevatt. Alt arbeidet var absolutt verdt det, når jeg så hvor glad svigermor ble for teppet. :) Gøy å gi noe personlig og hjemmelaget. Teppe ble laget på en uke, noe som var alt ! for liten tid ;) 

#søm #håndarbeid #mobilbilder #mamma #mammablogg #medialiv #y #syselv #mammaliv #gave #interiør #jul 

Modelleringskurs

 • 26.04.2015 kl. 17:48

Tine Solheim er et kjent navn for mange strikkere og søminteresserte. I dag fikk jeg mail om nye kurs hos henne. I mars var jeg på modelleringskurs, utrolig lærerikt og fint. Tine er gift med den kjente NRK profilen Harald Mæle, og kursene holdes hjemme hos de - et fantastisk kreativt sted!

#håndarbeid #søm #hobby #blogg #mobilblogget #kurs #mamma #medialiv #mammaliv #sy

Pip pip i feil rom

 • 26.04.2015 kl. 17:31

Fuglene er så fine! De er helg nydelige på veggen. Jeg syns så synd på han som har vært her å arbeidet i dag, alt - en hel søndag bortkastet, han må begynne all over igjen i morgen... Men fuglene er fine da!

#hus #tapet #interiør #blogg #mamma #mammablogg #mobilblogget

Man KAN (tro) få byggstøv gjennom kroppen....

 • 26.04.2015 kl. 16:10

Man føler man; puster det, spiser det, snyter det ut, drikker det og omtrent driter det! Jeg snakker om byggstøv. Til nå byggstøv vs me = 100ørtentusen - 0 !!! Man gleder seg vilt og hemningsløst til ny 2 etasje, og på veien overbeviser man seg selv, om at litt "fiber" i hverdagen, det er bare sunt. Så når det er snakk om at en hel "weetabix" ligger i klar i morrakaffen, da blir man litt lei... i tillegg er det faktisk bokstavlig talt, at man driter byggstøv. Eller ok da... (grrrr at en god story alltid skal ødelegges med fakta) jeg trodde det, og var på (bare nesten..... heldigvis) bloggedokumentasjonsnivå - da jeg kom til å se rundt meg. Der lå det pent lag med byggstøv, i resten av badet. Ok. Jeg er ikke kommet så langt enda. (heldigvis) 

Fordelene med byggstøv? 

 • man tror man får innmari mye fiber i seg
 • man innser at man ikke trenger en hel byggplate med fiber i seg, etter en stund
 • Man finner ut at man kan ha byggstøv, på innsiden av buksa - OG at det slutter  å klø etter en stund
 • Man slipper å teste spikermatte - det er nødt å være samme feelingen å ligge på min madrass akkurat nå
 • det blir fastere snørr (i følge knøtta hvertfall) 
 • Man får renset slimhinnene godt, og kjenne at man har en hals å klø i (ikke alle som har det) 

Finnes helt sikkert flere årsaker, men det er ikke vits å opphøye dette for mye! Vil jo ikke kvalifisere flere til luksusfellen, eller andre grusomme økonomiske konsekvenser, fordi man blir avhengig av alle de gode fordelene, og bare MÅ ha byggstøv i huset. Nå er det vel liten sjans for det, men.... 

Det er bare 2 dager igjen, maks 3... nei, 2. Jeg velger å være positiv, og som byggmester Bob en gang sa: "Kan det fikses, JA det kan!! 

 

..... Håper jeg.... 

 

#mamma #mammablogg #tanker #humor #hus #interiør #blogg #hverdag #ombygging #bygge #hus #kaos

New York i feil rom

 • 26.04.2015 kl. 15:58

New York på veggen, nydelig satt opp av en stakkars arbeider, som arbeider på en søndag. Helt prikkfritt satt opp, og det ble så fint. I feil rom... Stakkars fyr og stakkars firma, som må kjøpe ny tapet, og nok en gang havne på overtid, 2 dager. :(

#hus #ombygging #fototapet #newyork #mamma #mammablogg #interiør

Sjesken

 • 26.04.2015 kl. 12:12

Canon Selphy CP910 Svart / Canon PowerShot SX400 ISSvart
Sjeske på noe, er å ha lyst på - det sies her i Arendal, og jeg syns uttrykket er så vittig. I går la jeg ut bilde av Canon kompaktkamera, som jeg har lyst på - og en liten selphy skriver. Jeg har en gammel variant av den Selphyen, men den fungerer ikke så bra lenger - og de oppdaterer ikke driverne til den :(

Få timer til Tour de Vin!

 • 25.04.2015 kl. 12:10

Ååååå som jeg gleder meg. Kl 15 drar vi innover til byen, for å bli med. Vi var med i fjor også, superkoselig! MASSE god mat, og vinprøver. 11 serveringsteder er med, og man har 15 min på hvert sted. Jeg tenke å lage en "mobilbilde tur", er dere interessert i det? Bilder, og kort tekst fra hvert sted. Tar seg ikke ut, å sitte med lange blogginnlegg og super fornuftige vurderinger på en slik tur... :-p Håper dere vil synes det er moro å følge med oss på Touren i dag! 

Har du besøkt Lilleputthammer?

 • 25.04.2015 kl. 10:33Når vi bodde på Lillehammer, var Lilleputthammer, hyppig besøkt. Det er et super sted for de minste og Lille har hatt mange kosetimer her. Byen inneholder forskjellige aktiviteter, og hverfall dengang, kostet det ikke en formue å komme inn. Et godt tips, om du skal finne på noe med dine små :) 

 

#fornøyelse #lillehammer #lilleputthammer #familie #medialiv #mammablogg #mamma 

Minner fra innlandet

 • 25.04.2015 kl. 08:28

Man kjøper et rekkehus som trenger maling, kjøkken og kjærlighet. Så bruker man masse tid, penger og energi på å pusse opp. Etter en runde med leilighet, vet man akkurat  hva man vil ha, og får det perfekte kjøkken. Det dekker alle behov, og vi er strålende fornøyd. Det mangler bare lister... Hva gjør man så... jo man setter på de siste listene, fordi det kommer megler, og vi har bestemt oss for å flytte... :-p 

 

#hus #kjøkken #interiør #lillehammer #mammablogg #hverdag

Penger som kommer og penger som går

 • 25.04.2015 kl. 00:22

Jeg tror jeg sier natta til dere alle sammen, før jeg ser en episode av Luksusfellen. Jeg blir egentlig like trist av å se det hver gang, samtidig så gir det et fint inntrykk av menneskers tankegang. Hvordan "det ordner" seg mentaliteten overgår fornuft - i større grad nå, enn feks i min fars (77 år) generasjon.

Jeg lurer ofte på hvordan det går med disse folkene i etterkant? Ikke en mnd etterpå, som når ekspertene kommer tilbake - men ett år eller tre?

Har du sett en klovn?

 • 24.04.2015 kl. 22:59
Nok et mobilbilde fra 2007, som dengang var i aller øverste klasse :P Lille i strikkedress, "klovnehelsdress" fra Dalegarn oppskrift. Kjapp på pinne nr 5 ;) 

 

#strikk #mamma #strikking #Mammablogg #hverdag #medialiv #håndarbeid #hobby

Bloggnavn - www.XXXFRUE.blogg.no

 • 24.04.2015 kl. 22:21

Fotballfrue, komikerfrue, pilotfrue, designfrue, wwwfrue... Alle som blogger har vel mer eller mindre fått med seg Fotballfrue og Komikerfrue. "Merkenavner" som har satt seg godt i blogg/mediaverden. Hvem fikk ikke med seg photoshop krisa til fotballfrue, og hvem fikk ikke med seg "magebildedebatten" etter at komikerfrue viste seg frem, 4 dager etter fødsel. Alt dette er i grunnen god underholdning for noen, og litt tidens tann - når det gjelder hva vi vil lese om på nett. :-) 

Men en annen ting som fascinerer meg litt, er alle disse "fruene" som dukker opp. Når jeg kommer over en www.XXXFRUE.no blogg, så har jeg begynt å se litt på datoene, og ofte er de av "nyere" dato. Bondefrue, Bakefrue, Hoppefrue, Supporterfrue, breddefotballfrue, elektrikerfrue, fitnessfrue, treningsfrue, houstonfrue, perfektbærumsfrue osv osv osv osv... Hvorfor? Jeg skjønner at det er en hype, men min tanke; hva er meningen? Er det for å få mest mulig hits, eller er det helt tilfeldig at man velger XXXfrue tittel? Jeg ser det er noen titler som er mer populære enn andre, og er de opptatt - kan man alltids sette ett tall bak www.xxxFRUE82.no feks. 

Jeg har tittelen mediakaos, ene og alene fordi vi er et totalt kaos her til tider, med 4 barn - katt og naboens barn ++++ I tillegg driver mediapappa innen radiobransjen på riksdekkende nivå, og jeg arbeider i Skandinavisk publikasjonsfirma/magasinutgiver. Dermed passer tittelen. Våre barn er vokst opp med "media" på mange plan, og er vant til både å være stemmer på radio, bilder i kampanjer/magasiner. Det er nesten litt "for normalt" for dem, da de spør "skal de bildene brukes i blad mamma? Kan du ta bilde og legge på datamaskinen?" osv... Guttene er ikke der lenger, men småjentene elsker det. Lager vi "mediaglade" barn? Ingen av guttene har blogg, og jentene vet ikke enda helt definisjonen til en blogg - men jeg ser at mange, helt ned i 8-9 års alderen har blogg her på blogg.no. Det syns jeg er for ungt... (min mening, ikke kritikk) 

Når man velger en tittel på en blogg, hva tenker man da? Er det noe veldig gjennomtenkt, eller er det viktig at deler av tittelen er i "vinden"? Hva er bakgrunnen for din bloggtittel?

 #blogg #tittel #hverdag #skrive #tema #mamma #frue #blogge #spørsmål #undre

Bilde: lånt fra www.bouvet.no 

PC banditten

 • 24.04.2015 kl. 21:45


Før vi flyttet til sørlandet, jobbet mediapappa, i P4 Hele Norge - i 10 år. På slutten var han musikksjef i rockekanalen P4Bandit, som var tiltenkt DAB. Han ønsket seg en liten, lett bag som kunne romme headsett og minilaptop - og det fikk han. Og behørlig merket, så ingen skulle knabbe den.... ikke at det var et stort problem der men.. :) Da han fylte 36 år, fikk han en genser med "mugshot" bilder av hele programgjengen i P4Bandit, den bruker han som arbeidsgenser nå.. :) 

 

#søm #håndarbeid #maskinbroderi #p4 #mammablogg #mammaliv #mamma #medialiv 

Youtube klipp Minising

 • 24.04.2015 kl. 21:31

 
Flinkeste Lille

 • 24.04.2015 kl. 21:10


Når man er 8 år, er det i mine øyne - svært begrenset hva man tør å gjøre. Det å synge solo er en av dem. I går sang Lille solo, og var så flink. Som stolt mamma, er man selvfølgelig HELT objektiv og uttaler på ingen måte favorisering av sine barn :-p Og i dette tilfellet var hun veldig flink ;) 60 barn er med i minising - det er et stort kor, til en bydel å være! :) 3-400 tilskuere hadde funnet veien, noe som er fantastisk oppmøte og driv for de flinke barna. 

Har dere noe lignende initiativ nær dere? 

#mamma #mammablogg #medialiv #hverdag #minising #familie 

Vogteppe alá meg

 • 24.04.2015 kl. 18:40

Har ikke så mange fine bilder av dette, men det ble laget til Knøtta i 2008. Alle bildene er brodert på maskin og jeg ble såååå fornøyd med det! Elsker broderiene og det er ullfleece på baksiden, så det er godt og varmt. Brukte dette mye i vogna til knøtta over vinteren. Litt tidkrevende, men unikt :) 

#sy #søm #håndarbeid #hobby #blogg #mamma #mammaliv #mammablogg #baby #trend #vogn #teppe 

Samsung nostalgi !

 • 24.04.2015 kl. 11:56

     

Dette kamera startet jeg med, som første DSLR i 2006. Det gir meg nostalgi å finne gamle bilder av det i "gamlebloggen". 

 

Har du et slikt "memory lane cam?" 

 

#foto #bilder #samsung #mamma #mammablogg #medialiv

Sommer - ladetid til messer

 • 24.04.2015 kl. 11:14

 

 

Det nærmer seg sommerferie, og etter det - er det messetider igjen. I fjor var jeg på begge Gave & interiørmessene, (vår og høst), i år skippet jeg vår. 
Rett og slett fordi jeg ikke orka... 
Men til høsten er det G&I messe, kreativ messe i DK og TexTil messe i DK - jeg er klar
bildene viser litt hva jeg fikk med meg som inspirasjonsprøver til magasinene i fjor. 
Det aller meste tok vi med, og skrev om :) 
#håndarbeid #messer #inspirasjon #hobby #mamma #mammablogg #medialiv #magasiner #altomhåndarbeide

Reisetips til mine-dine og våre familier

 • 24.04.2015 kl. 09:47

Jeg har drevet å skrevet en artikkel, om reiser for storfamilier (5)6+ og fikk så utrolig fine tips fra Apollo. De vil jeg gjerne dele med dere. Det å reise til syden, er blitt en "folkerrett". Skal man tro Facebook og andre sosiale medier. Folk klager offentlig over å ikke komme seg på noe ferie til varmere strøk, noen klager på urettferdighet, andre mener at ferie i Norge - ikke er ferie. Er det barna  eller de voksne som mener dette? Er det virkelig en oppfatning at barn ikke blir lykkelige, uten en sydetur? Har dere noengang stoppet opp, og sett på en badestrand her hjemme - hvor lykkelige barna er? :-) Vi lager ofte det samfunnet vi vil, og når barnefamilier blir kalt fattige, og man uttrykker stakkars deg,  når et barn aldri har flydd noe sted - da er vi på full fart, i feil retning - etter min mening. Det var noe av årsaken til at jeg startet Give away rundene, med et håp om at de som kanskje ikke har de samme kravene, kan få ta med barna på noe gøy. 

For de gjerne vil til syden - så er det mange gode tips her. Med god planlegging og sparing - er det ikke en umulighet. Men husk å tenke på, at det er ikke alltid det dyre som gir lykke :) God ferieplanlegging! 

 

APOLLOS TIPS:

Mine, dine, våre! Storfamilie på tur

Det er klart det koster å dra på ferie med storfamilien, av den enkle grunn at vi er mange som reiser sammen. Det kan også være vanskelig å finne tilbud for storfamilier, og det kan føles tungvint i planleggingsfasen. Jeg har her samlet noen tips til hvordan prosessen kan optimaliseres og forslag til rimelige destinasjoner.

Ta kontakt!

Når man reiser i store grupper anbefaler jeg å ta direkte kontakt med reisearrangørens salgsavdeling. Hos Apollo sitter en svært dyktig gjeng som gledelig bistår deg i planleggingsfasen. Siden storfamilien ansees som en gruppe, er planleggingen og bookingen mer kompleks enn om man reiser en mindre familie. Da er det godt og mer effektivt å ha eksperter som kan være med å optimalisere ferien. 

 

Cruise til sommeren!

Cruise i Middelhavet er absolutt det optimale for storfamilier! Her får familien være samlet under oppholdet, samtidig som man får friheten til å tusle rundt uten å trenge å være bekymret for å komme fra hverandre. Du opplever nye destinasjoner hver dag, bad, sol, aktiviteterog underholdning! Alle er fri til å gjøre hva de har lyst til, delta på utflukter, trene, delta på aktiviteters som arrangeres av barne- og ungdomsklubbene, eller rett og slett nyte en lat dag på soldekk. 


Mange av de nyeste skipene har familielugarer og større suiter som kan ta opp til åtte personer i samme lugar. Disse er oftest forbeholdt store familier på flere enn fire personer. Lugarene finnes ikke tilgjengelig på bookingsidene til rederiene(!) Dette kan kanskje virke litt komplisert, og er en av grunnene til at jeg anbefaler storfamilier å ta direkte kontakt med en reisearrangør. Årsaken til dette er at cruiseselskapene vil forsikre seg om at familielugarene faktisk blir reservert av storfamiliene. Slike lugarer er svært populære også blant familier under fem personer, fordi mange ønsker seg den ekstra plassen. Det finnes også en rekke lugarer som har direkte forbindelse til nabolugaren (connecting doors)? et godt alternativ for barnefamilier. 

 

Apollo har en svært dyktig og serviceminded cruiseavdeling som gledelig hjelper til for å realisere drømmecruiset for storfamilien!

 

MSC Cruises er et eksempel på et cruiseselskap som tilbyr familielugarer, det de kaller «Super Family Cabin», på forespørsel. Dette er to utvendig balkonglugarer med connecting doors, som kun krever 2 fullt betalende gjester pr. lugar der de øvrige gjestene betaler barnepris. Prisen for 7 dagers cruise ligger fra49.000 for en familie på 6 stk. i august, med helpensjon. Det vil si at mat er inkludert for alle 6, og at drikken kommer utenom. Dette er en svært gunstig pris for en relativt stor gruppe. 

Du finner generell informasjon cruise her og kan ta kontakt på telefon 810 20 000 eller cruise@apollo.no

Connecting doors:

Dette er et tilbud også hoteller har tilgjengelig, og tillater storfamilien å ha to separate rom med tilgang til hverandre. Et tips vil i dette tilfelle også være å ta kontakt med Apollo sin salgsavdeling for informasjon om kapasitet og hjelp til å optimalisere bookingen, da noen av hotellene tilbyr slike rom på forespørsel. 

 

 

All inclusive 

Fordelen med All inclusive er mange, og en av dem er at du får mer kontroll på pengebruken under oppholdet. Da kan man velge mer «eksklusive» destinasjoner og slippe å tenkte på utgiftene under oppholdet. 

 

Rimelige destinasjoner

Det finnes fremdeles uberørte perler som er rimelige å komme seg til og billige å oppholde seg på. Eksempler på dette er Bulgaria, Albania, Kroatia,og  Montenegro. Her har ikke masseturismen fått etablert seg ordentlig enda, og det er fremdeles mulig å dra på oppdagelsestur!

 

Hellas har mange fantastiske destinasjoner og er et rimelig alternativ. Sjekk ut steder som Sivota, Lefkas, Tilos, Milos, Skopelos og eventyrøya «Symi»!

 

Generelle Tips:

 • Ta direkte kontakt med salgsavdelingen, da muligheter for storfamiliene ofte finnes på forespørsel.
 • Book rom med Connecting doors
 • Vær tidlig ute! Disse rommene er populære
 • Velg reisemål som er billige å oppholde seg på 
 • Velg All inclusive på de dyrere destinasjonene
 • Reis i skuldersesongene, høysesongen er ofte den dyreste periode å reise på.
 • Bruk Apollo sine sider for restplasser hyppig. Her kan det dukke opp gode tilbud!

 

 

 


#ferie #syden #apollo #tips #blogg #mammablogg #jobbmamma #mammaliv #medialiv
 

Anyone else?

 • 24.04.2015 kl. 00:28

Jada jeg har sagt natta, men hva hjelper det når niste-hjernecella la seg før meg? Jeg fatter ikke at Jumbo vil ha den samme nista, dag ut og dag inn. Forsøker jeg å smøre noe annet, så kommenterer han det faktisk! Bare det å skifte skinkepålegg, legges merke til. Jeg hadde blitt gærn, men nei det er bare å pakke morgendagens niste, og legge seg...... Men! At han ikke blir lei? Jeg er nemlig litt lei, av å smøre det samme...... :-p

Nostalgi - leker

 • 23.04.2015 kl. 23:50

Disse bildene er faktisk tatt med en Sony Ericsson Walkman (et eller annet nr i rekken) noe som i seg selv, kvalifiserer til nostalgi. Marihønen kjøpte vi på Selmas leker selv, da vi ventet Lille. Den er laget pappmasaje - og er så fiiin! Denne har vi hengende på rommet hennes enda. Gåvognen er kjøpt på samme plass (Selmas verden eksisterer nå kun som nettbutikk) av oldefar. Den er SUPERSTØDIG, og har tålt det utroligste! Tung som fy, og har rullet MANGE mil... :-) 

Har du noen leker/ting fra ungene var små, som du verdsetter litt ekstra? 

Grøsser litt når jeg ser på bildene - der så "mobil 2006" ... hahahaha... 

#shopping #minner #nostalgi #mamma #leker #mammablogg

Har du sett ei cowgirl ?

 • 23.04.2015 kl. 23:40

Yiihaaa! :) Disse bildene liker jeg så godt - de er fra 2008, og Lille elsket å kle seg ut, i alt som gikk an. Her er det mine Camper sko og pappas cowboy hatt. Supersøt cowgirl? 

 

#blogg #foto #mamma #mammablogg #minner #hverdag #kos #lek 

Hørt om Juleexpo?

 • 23.04.2015 kl. 23:15

 

Har du hørt om Juleexpo? 

I fjor var vår siste, desverre. I år har det byttet navn til Winter Wonderland - det er julemesse på Lillestrøm

Tenkte  å vise dere litt "bak kulissene" 

 

 

Her er jeg, Lene som er strikkeoversetter hos oss, og Stine som er frilanser. 

 

Vi hadde felles workshop med Bernina. 

Fredag var det fullt, og lørdag var det mer "drop in". 

 

 

Jeg var jo så heldig å fikk guide Symesterskapetdeltakerne gjennom konkurransen. 

De var så flinke! Imponerte stort!

 

 

 

 

 

Flotte resultater! 

Redesign av en vanlig genser. 

 

Søndag prøvde jeg nye salgsmetoder.
Men det hjalp ikke så mye det heller :-p 
Er du litt håndarbeidsinteressert, så ta gjerne turen i November - til Lillestrøm :) 
#håndarbeid #messe #juleexpo #mamma #mammablogg #blogg #jobbmamma #medialiv 

Vi har gulv !

 • 23.04.2015 kl. 21:50

Eller ok, definisjon - gulv har vi har hatt hele tiden. Men vi har fått nytt gulv oppå det gamle :-) Nytt, lysegrått gulv, og dører! Vi har nå 6 nye dører på plass! Ting går på frem! Selv om vi er overtid. Meeeen vi sover fremdeles på madrass, på gulvet - sammen med byggstøv....... I mengder.....

Finn.no - useriøs kjøper eller selger?

 • 23.04.2015 kl. 21:08

Mc klær, utsyr ++ ting man stort sett kikker på med egen interesse og 4 barn. Det er begrenset hva man kjøpet nytt, når 3 av barna pluss pappaen i huset - skal utstyres, denne sesongen. (Feks ny bukse ligger i listene, ny buff til pappaen ligger i to ekstra elektriske punkt, to sett hansker - ett er innvilget - det andre ligger i ekstra isolasjon osv) noen som lurer på om vi er under oppussing? Ja, vi er det :-)

I dag fant jeg et perfekt sett på finn. I den grad brukt og uprøvd, kan falle inn i den kategorien. Jeg kontaktet selger og hun ville ha forskuddsbetalt. Jeg har litt dårlig erfaring med det, og ville bruke finn sitt betalingssystem. Da betaler man inn til finn, selger må bekrefte sending og jeg må bekrefte mottatt. Om ikke jeg gjør det, blir pengene stående hos finn.no til avklaring er på plass.

Denne løsningen ville hun ikke bruke. Hun jobbet faktisk ganske mye, og hadde ikke tid eller ork til å sette seg inn i det. Nå skal det sies at det kun er å fylle ut et skjema, og trykke ok.

Jeg svarte og takket for svaret, og jeg at desverre var betenkelig med å kjøpe av noen som ikke ville bruke finn.no

Til svar fikk jeg at det var da bare tull, for hun hadde handlet med mange og det hadde alltid gått bra. Det var bare å overføre og ringe henne, om jeg var usikker.

Jeg takket nei en gang til, og sa at jeg desverre hadde hatt negativ erfaring med forskudd, på store beløper og snakket med selger dengang.

Til svar får jeg da; det er ikke sikkert du vil være ærlig å bekrefte mottatt. Selv!! om pengene ikke går tilbake til deg igjen, det kan være du bare vil ødelegge for meg......

Det er da man skjønner at man kommuniserer med et barn/tenåring eller en som ikke er heeelt i vater.

På det tidspunktet bestemte jeg meg for at jeg klarer meg uten..........

#mc #shopping #mamma #blogg #mobilblogget #medialiv #mammablogg

60 spente barn

 • 23.04.2015 kl. 17:34

De øver og øver :-) 60 spente barn er straks klare til å være hovedpersonene i kveld :-) (bilde er fra minising sin fb side)

Konsert med Lille i kveld

 • 23.04.2015 kl. 17:00

Bilde er fra minising.no sine sider/arendal kirken 

Nå begynner vi å bli klar til å høre på Lille i kulturhuset. Minising som hun går på, skal ha konsert i kveld - og Lille skal synge solo. 

Gjett om det er ei som er både spent, glad og skjelven! ;) Jeg hadde ikke turt det, når jeg var 8 år. 

Ikke i dag heller, for den saks skyld... :p 

 

#mamma #mammablogg #synge #kor spesielt #familie 

Klar for jobb

 • 23.04.2015 kl. 13:05

Så var båt og opphold booket for jobb neste uke. Leilighetene vi pleier å bruke, var fulle - så da ble det hotell denne gangen. Eller zleep inn, motell kanskje? BIlig, ser fint, kort avstand til jobb og fungerer når jeg bare skal svime av i noen timer. Det blir en hektisk uke, men da er det godt det er fri på mandag. Handlelisten er lang, over hva ungene vil ha i hus. :) Som dere kanskje har skjønt, handler jeg store deler av husholdningen i DK, når jeg er på jobb :) 

 

#mamma #mammablogg #medialivet #jobb #jobbmamma 

Findus grønne erter - eller pusen?

 • 23.04.2015 kl. 10:20

Heilt Spesiell og Jubel tunika/kjole. 

Stripete jersey fra Kreativ

Interlock kanter, også fra Kreativ

"Katten Findus" velur fra Mjuka Tyger 

Trykknapp fra Prym, festet med Prym Varior tang


 

Joggebukse i deilig myk isoli, fra Jydsk Stoflager, og tynn baggybukse med Mickey stoff fra samme sted.

Jeg har brukt sjablong og tekstilmaling. Malingen er vanlig ensfarget, blandet med glitter.

 

Rustrosa/rød isoli fra Jydsk Stoflager

Mickey baggy bukse i jersey fra samme sted

"Ett stykke toppen" i isoli fra Stoff og stil

Både buksen og toppen har tekstiltrykk Hvorfor elsker vi Covermaskiner? 

Jo, så vi kan lage en slik kul oppleggskant ! :) 

 

Fortryllende barn og feer

 • 23.04.2015 kl. 09:15

 

 

Mønster: eget

Stoff: Sydilla Jersey

Annet: Mykt skråbånd og strikk

 

 

 For å lage noe "litt spesielt", ble det en hårstrikk av feen også :) 

Jeg har brukt hårstrikk/knappe verktøyet, 

og en liten bit av feestoffet. :) 

En stor (enkel) hit ! 

 

Kjolen ble sydd i 2013
#håndarbeid #søm #syselv #mamma #mammablogg #medialiv #Mammaliv 

God morgen med et smil !

 • 23.04.2015 kl. 07:20

 

God morgen alle sammen! 

 

Ønsker alle en fin dag med denne gladfrøkna, i 2010 

 

Genseren ble faktisk strikket og montert på en uke ! :)

Men det tok litt lenger tid å få strikket opp halsen, pga noen hektisk dager. Men, Knøtta ble superfornøyd og genseren passet helt fint. 

 

Mønster: Klassikere fra Sandnesgarn

Garn: Smart Sandnesgarn

Annet: Pinne 3.0 og 3.5

 

#håndarbeid #strikk #mamma #mammablogg #medialiv #foreldre

Teenageren får frosne skiver

 • 22.04.2015 kl. 23:36

Grusom mamma? :-) Det er faktisk helt sant.... Ikke at jeg er grusom (håper jeg da) men at han får frosne skiver. Jumbo begynner på jobb kl 0630 og er utav døra her i 06 tida. J.f tidligere blogging, da jeg måtte kjøre han en periode. Jeg smører niste på kvelden til han - det samme hver eneste dag. Og det vil han ha.... Men han syns skivene er tørre, om de ikke smøres frosne. Polarbrød smøres frosne kvelden før, og er ifølge Jumbo perfekte dagen derpå som niste. Ok, frosne skiver skal bli! :-)

Sneak Peak på boka....

 • 22.04.2015 kl. 23:05

Jeg har fått previews av boken min! Det er SÅ moro. Presentasjonstekst er nå laget klar til Gyldendals høstkatalog - og det er nesten litt uvirkelig at jeg skal få stå i Gyldendals høstprogram i år! :) Superspennende prosjekt... 

 

#bok #gyldendal #plussprosjekt #håndarbeid #søm #sy #syselv #jobbmamma #mamma #medialiv #Mammaliv 

Listene er på plass!

 • 22.04.2015 kl. 22:45

Listene er på plass! Vi ligger en del dager bak skjema, men det går på frem! Gulv og lister er på plass i alle rom, bare gangen igjen. (Legg merke til hvor enkelt det er å si bare når det ikke er meg som skal gjøre det) Tapeten skal på plass i morgen, samt gulv i gang og dører! Oh joy! Gulvet er anelse lysere oppe enn nede, men det er mørkere i 2 etasje, så jeg tror det blir bra! Legg merke til hvordan jeg driter i å snakke om innredning - for vet dere hva jeg gleder meg mest til? Å sove i en seng! Skal aldri sove på madrass på gulv mer!

Min (pre-) midtlivskrise

 • 22.04.2015 kl. 12:35

Vi er intet mindre enn 4 stk, her i huset som lider av samme dilla. Og som jeg viste før, Nr5 - Lille på god vei! Knøtta har såååå veldig lyst, men tør ikke helt enda. Lille blir nok som Jumbo, begynner allerede nå og glede seg til lappen - det er 7 lange år :-)

Vi fjaser i vei om at til neste år, da blir det mc tur på alle sammen. Nedover DK et sted, da har Medium lappen og vi kan alle ta avsted. Om det blir noe, vil tiden vise.

Det er rart med hobbyer... Noen hadde hatt godt av å ha en, og noen har for mange :-p Når jeg surfer rundt i bloggverden, så tenker jeg det er mange som har sminke, klær, hår, dramatikk og provosering som hobby. Mye av tiden brukes til bilder, sminketips, legge igjen stygge kommentarer, skrive provosende blogginnlegg.... Nei, da er det faktisk bedre å innse at man er litt premidtlivskrise - og kose seg i frisk luft på denne her....

..... Men så har man han som ikke er helt pre lenger. Han ble 40 for 1,5 år siden - så han er innenfor - fullstendig midtlivskrise :-) Det er overraskende mange sykler rundtom, som "den andre halvparten" kaller midtlivskrisa. En større fornærmelse til sykkelen, enn eieren? :-)

#blogg #mobilblogget #mamma #mc #foreldre #mammablogg #mammaliv

Tekst VS bildeblogger

 • 22.04.2015 kl. 11:33

Jada, de hører sammen. MEN! Jeg liker å blogge "på farten". Dvs jeg bruker mobilen mye, og legger inn en kort tekst under. (Man skal jo alltid ødelegge en god story med fakta, og her er fakta, at jeg syns det er noe skit å tekste på mobilen.. og ja, jeg er sånn dinosaur, so ikke tekster så lange sms heller.) Lenger innlegg tar jeg på dataen. (så lenge de holder seg unna sykemeldinger, j.f reinstalleringer i forrige uke...grrr enda...) Når jeg surfer rundt, ser jeg mange blogger har lange tekster og litt bilder. Jeg personlig liker nok mest å "bloggsurfe" i bildeblogger. Lange tekster, leser jeg - om jeg har god tid, og ikke bare "surfer".

Ofte kan bilder si mer enn ord, og holder å bli litt supplert. Jeg føler ofte at "bildeblogger" byr på seg selv, i form av "dokumentasjon på ektehet". Mange blogger syns jeg er tydelig "regiserte" og oppsatt, og da mister jeg litt lysten på å titte innom flere ganger. Ved å mobilblogge/bildeblogge (som jeg, dinomamma kaller det) føler jeg også at det er enklere å ha en "livlig" blogg, ofte oppdatert og gi leserne en plass "hos oss". :) 

Hva liker du? Mest tekst, mest bilder? Kombinasjon er selvfølgelig fint :) Meeeen. ved en, hva liker du å "surfe" rundt til? 


 

#tanker #mammablogg #hvilkenblogg? #pappablogg #famileiliv #medialiv #blogg #mamma #pappa #interiør #tekst #foto #bilder #innlegg #media #lese #hverdag #oppdatere #skrive #blogge

Vrooom vrooom....

 • 22.04.2015 kl. 08:30

MC RYPA LILLE ! Lille er blitt skikkelig mc rype, og storkoser seg på på sykkelen. I dag har vi kjørt til skolen, til Lilles store glede. Jeg vil tro en 8 åring som er popstjerne i dag - guttene i klassen stod med STORE øyne, da vi ankom og noen av jentene sa med slepen stemme "ååå men du er heeeeeeldig...." Det er ikke mye som skal til, når man 8 år, for å komme i fokus. Sammenlignet med bloggverden, har vi kanskje noe å lære? ;) Tenk å være 8 år igjen, dog oppleves dramatikk og elendighet like godt på kroppen, i like stor skala som oss voksne - men det å "ikke vite at man er sorgfri".. en deilig tanke, nå i voksen alder. Skjønte man det dengang? Overhodet ikke. 

Men tenk så deilig, at hele dagen er reddet og lykken? Det er å få kjøre 1 km på motorsykkel til skolen :-) 

#mamma #mammablogg #hverdag #kjøre #kos #mc #livet #barn #foreldre #mobilblogget


To surrehuer...

 • 22.04.2015 kl. 08:00

Har du en kjip morgen? Da skal jeg hjelpe deg å muntre deg litt opp! 

 • Vekket alle ungene og laget niste *check*
 • Fått ungene på skolen og levert bagasje til de respektive barnevaktene *check*
 • Pakket "lett" , vi tar kun 1 koffert med oss denne gangen *check*
 • Gitt katta mat og sjekket katteluka *check*
 • Fylt drivstoff *check*
 • Vi er i bilen - mot Torp !! Juhu, London here we come *check*
 • Kaffepause på veien *check*
 • FREMME på Torp! *check*
 • Pass, lommebok og solbriller med utav bilen *check*
 • Bagasjen..........*check*
 • ............... pakket og klar, og står hjemme i gangen.... *check*
 • .....................**** 
 • ... verdens minste koffert er med, VISA kortet *check*

Jeg og mediapappa på tur til London i Mars.....Ha en fin dag, om din er verre :) 

 

#blogg #mamma #mammablogg #mammaliv #reise #tur #london

Its alive

 • 21.04.2015 kl. 21:22

Det var brunt, stivt, ekkelt og dødt. Et salig kaos av døde jordbærplanter. Men så.... Jeg satt å glodde ned i kasser med en gang så levende, fine planter. Innimellom alt det brune, var det jammen meg noen grønne, fine spirer mellom - jippi! Its alive! Mulig det blir jordbær :-)

Shoppingbilde

 • 21.04.2015 kl. 19:55
Stor eske, med masse små inni, masse glede i en stor boks! :-) Trodde du det var sminke, klær, sko eller helsekost nå? Neida.. det er god gammeldags synerding. Trykkføtter, 12 av slaget var i denne pakka. Moro for meg? Ikke for deg? Det er så accessorie for de motegale. X antall dingeldang eller duppedingser som skal fullende prosessen mot et perfect me ! Dette? Dette er mine "sminkekoster" mot et perfekt syprodukt! :) Tanken slår meg akkurat nå - at jeg høres riv ruskende gal ut :-P 

Lys i mørket

 • 21.04.2015 kl. 19:30

På messen i fjor, fikk jeg med meg ett lite lys som heter Safe Candle, lukter svak vanilje og kjennes ut som stearin. Koster fra 199,- og oppover til 799,- en ganske stiv pris mao. Ett vanlig kubbelys ligger på ca 299-399,- Men jeg liker tanken! Og det er timer på de.
Men så fikk jeg tips om at Europris selger slike, ikke samme type  og sikkert ikke samme kvalitet - men lell, flammeløse lys ! 12 cm til 49,90 og 15cm til 59,90. Ai laik! Det ble med 3 store og 3 små, til samme pris som ett kubbelys fra SC i dag. Og de lyser kjempefint. De har til og med timer, noe jeg ikke forventet til den prisen. 6 timer på, og 18 timer av.
Så liker du kubbelys, men skulle hatt flammeløse, så kjøp de på Europris. :-) De flakker ikke like rolig som SC, men de er fine - og jeg liker dem for det :-D 
#interiør #hus #mammablogg #Lys #safe #mammaliv #medialiv #kos 

Tutorial: Lag en toalettmappe/skopose

 • 21.04.2015 kl. 14:59

Kjært barn har mange navn. Denne fremangsmåte, kan brukes til store skoposer, strikkemappe eller en liten toalettveske!

Denne kan sys både vrengsydd og med synlige sømmer. Den med synlige sømmer er en kjapp, enkel og fin nybegynnersak - mens den med vrengsydd er litt mer teknikk. Her viser jeg en miks av begge.

 

 

Først må du kutte stoff. Jeg har her ytterstoff, forstoff/innerstoff og tynn bordvatt til å støtte i mellom. Finn en glidelås som passer til den ca størrelsen du vil ha. 

Du trenger to deler, en til hver side av glidelåsen. De må altså være like store, fordi disse skal settes sammen til en "pølse" etterpå. 

 

Renskjær kantene om du trenger det 

 

I mitt tilfelle trengte underspole tråd. Fancy? Her kan jeg justere hastighet og maskinen gjør jobben 

Full kontroll ! 

 

Så bruker jeg glidelåsfoten (4D) til å sy først. Legg følgende ned, ved vrangsøm

 

 • Bordvatt
 • Hovedstoff med rettsiden opp 
 • Glidelås
 • Forstoff med vrangsiden opp 

Variant med synlige sømmer:

 

 • Forstoff med hovedside ned
 • Bordvatt
 • Hovedstoff med front opp 
 • Glidelås vrang opp, med tennene lengst fra kanten 

 

Tråkle om du føler du trenger det, eller nål - husk å ta ut nålene underveis om du vil skåne maskinen

 

Sy fast glidelås til ene delen, og så skal den andre festes til den første

Husk å få delene riktig vei, slik at du ikke får den ene halvdelen opp ned feks. 

Når alt henger sammen med glidelåsen i midten, tar du å syr en stikning langs glidelåsen

Slik vil foret holde seg på plass, og det blir penere

Her bruker jeg rettfoten (1C) 

 

Etterpå syr du langsidene sammen

Ved vrangsøm, foret for seg, og hovedstoff + vatt for seg

Ved synlig - syr du bare sammen som en pølse, alt sammen på vrangsiden

 

Så skal du gjøre noe fiffig

Vi skal lage hjørner. Da klipper du kvadratiske hjørner

Dette gjelder begge variantene

 

Forskjellen her er at du må sy disse sammen på samme måte som over - avhengig av vrangsydd eller synlig. Altså delene hver for seg, eller alt samlet

Det er viktig at disse hjørnene blir like 

 


MEN! 


Først må du brette! 

Feks ved synlige sømmer - du tar "tuben", legg den slik at glidelåsen havner på midten av "tuben". 

Nål, eller press godt, slik at den holder seg der. Så kan du klippe. Legg merke til på bilde at ene sidesømmen, nå er på midten når jeg klipper

Syr du vrangsydd, må du gjøre dette på hver del - hoved + vatt og innerstoff

 

Så bretter du hjørnet. Du skal nå ta tak i vinkelen 

(den innerste, altså det hjørnet du klipper i  mot, når du laget hjørnet) 

Og brette den mot hverandreDet vil si at nå skal du skal ha sømhjørnene i midten av hullet

Så syr du rett over (se bilde) 

Her har jeg sydd en variant av synlige sømmer, for å vise hvordan det gjøres

Vrengsydd må fortsatt sys hver for seg - men husk vrengehull!! 


HUSK! 

Å åpne glidelåsen litt, slik at du får snudd mappa etterpå! 

 

Her ser du hvordan slike hjørner blir

Firkanta og fin form ! 

Og vips ! 

En toalettmappe som rommer MYE ! 

Lag den størrelen du selv vil

Noen lager disse som skoposer, strikkeposer

Kjært barn har mange navn

 

Jeg brukte fot 4D og 1C til min maskin. Alle merker har sine varianter av disse føttene, men det er glidelåsfot og rettsømsfot ! Jeg er ikke særlig pedagogisk av meg, men håper at noen får noe utav denne her, og faktisk kan bruke den ! :)

 

 

 

Lykke til ! 

 

Middagsplaner?

 • 21.04.2015 kl. 13:53

Jeg fikk noen spørsmål om spaghettisausen vår, etter at jeg la ut bilde av Le Creuset gryta vår. Her får du ingrediensene - mål er nemlig, litt av den, og litt her og der....

Stek kjøttdeig, med løk og litt hvitløk i 

Ha over tomatpure og hakkede tomater (pakke med basilikum, 400gr) 

Ha i mais og litt vårløk/purre og stangselleri - kok opp

Det varierer litt hva jeg har i, faktisk etter hva jeg har i kjøleskapet - men denne varianten lager jeg som regel. 

 

#mat #oppskrift #middag #saus #hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv

Sen lunsj

 • 21.04.2015 kl. 13:36

Deilig sen lunsj ! :-) Pga legetimen til Lille ble det sen lunsj. Etter resultater på en allergitest, er det hvertfall godt vi ikke har hund :-p

Bloomsbury og Malabrigo

 • 21.04.2015 kl. 10:59

 

Jeg falt for denne genseren for en stund tilbake, mønsteret kan kjøpes både til barn og voksen på Ravelry
Først tenkte jeg å bruke et annet garn, da jeg overhodet ikke har noe kjennskap til Malabrigo - men så overtok nysgjerrigheten - og hvertfall siden garnet faktisk var å få tak i, i Norge. 
Garnet er mye tykkere enn jeg hadde trodd, men supermykt og deilig. Fargen jeg valgte heter Pearl, og så en anelse mer fargespill i, enn det egentlig er.  
bildet til venstre viser genseren, den har ett nydelig hullmønster på ermene og ryggen. Den strikkes fra toppen og nedover, og jeg er megaspent på denne. :-) Strikkes på tykke pinner (5-6 mm) Jeg har tenkt å ha den i gråfargen over. 
To be continued.... :-) 
#håndarbeid #hobby #strikk #mammablogg 

Hestegave

 • 21.04.2015 kl. 10:58


 

En gave til nabojente. Helt enkel - men med god gammeldags applikasjon :)
Årsaken til at jeg kaller den for det, er at i denne vinyl tiden - er det nesten sjelden jeg ser dette rundtom :) 
Denne ble gitt i fjor, før jenta flytta til nabokommunen vår. 
Liker både applikasjon og tekstiltrykk, så jeg har brukt det litt - i det siste. 
Mønsteret er et enkelt mønster, med forlenget bakdel. Asymetriske lommer foran, og navn på ryggen. 
Lommer, hals og ermer er kantet med ribb, med Brother cover + kantapparat. 
*************************
Jeg elsker Berninaen min, (B780) og for hver gang jeg bruker den, blir jeg mer og mer betatt :-) Nå har jeg brukt eco funksjonen, de siste dagene.
Det er å sette maskinen i en slags "dvale". Utrolig fin funksjon. 

 

 

#håndarbeid #hobby #søm #gave #blogg #Mammablogg #mammaliv

 

mammanett.no

 • 21.04.2015 kl. 09:37

I Februar ble jeg kontaktet av en skribent for mammanett.no angående Klatremus spillemann kostymene til jentene. Det begynner å bli noen år siden dette ble laget, men det er 3 gangen de brukes i en artikkel på nett. :) Litt artig at de stadig er aktuelle for artikler. Denne gangen var det "Barnekostymer du enkelt lager selv" artikkel hos mammanett.no. Jentene lå som inspirasjon nederst i artikkelen. Artig. 

#mammanett #Håndarbeid #Sy #søm #Karneval #mammablogg #jobbmamma #blogg #hobby 

Messetur

 • 21.04.2015 kl. 09:29

En fantastisk messetur bel gjennomført i Januar, og i tillegg til å møte nye mennesker på tur - fikk jeg reise med "den faste DK gjengen". Som alltid er det en fornøyelse, med MYE fart og moro. I tillegg var det nye Sykrokere med på turen, noe som var utrolig gøy! En gjeng som var helt kanon å reise med. 

 

Damene som nå har reist min. 1 gang pr år, sammen - de siste 4-5 årene :) 

 

Sysiden/Stein-Frode, som har vært hanen i kurven, siden 2007 på Sykroken :) 

 

Show and tell på lugaren, vi endte opp på gangen til sluttt - på grunn av plassproblemer.
Her kjennes det på Annes (Symesterskapet) sin fantastiske speilfløyel. 

 

Se hva jeg har........ :) 

 

Normalt på disse turene har jeg reist nokså tomhendt hjem. Men denne gangen ble det med litt. To mønster og konstruksjonslinjal. Silke, Isoli (gave til Stine) jeansstretch, jersey, blonde, viscosejaquard, twill og jaquardjersey. Gleder meg å ta opp symaskinene igjen! :D 

 

#håndarbeid #hobby #reise #tur #mammablogg #Jobbmamma

Artige sett

 • 21.04.2015 kl. 09:19


To artige sett, det ene mer "retro" enn det andre :) Det er gøy å sy, og skape noe unikt :) 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #søm #håndarbeid #sy #barnetøy

En kort reise

 • 21.04.2015 kl. 08:50


For et par mnd siden, tok vi en "kort reise", vi drog nemlig til Kristiansand. Vi brukte opp noen bonuspoeng - og koste oss i Aquarama badeland. Superkosleig hotell. Scandic Bystranda, og badelandet var fantastisk fint! Trenger ikke reise så langt, for å ha det gøy! 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #reise #scandichotels #kristiansand

Siste innsats

 • 20.04.2015 kl. 23:42

Før jeg legger meg, var listemaling. Finnes det noe kjedeligere? Nye dører skal på i morgen, fra trehvit til hvite, da må all resten av furuhel**** males. Lister og karmer :-)

Spennende dager

 • 20.04.2015 kl. 22:56

Nå er utkastet mitt på boken, hos grafikere hos Gyldendal! Det er så spennende ! Tenk i høst, kommer det en bok, med mitt navn på - for salg i bokhandlere og på nett! Håper boken vil falle i smak hos mange - undersøkelser viser hvertfall at det er "behov" for den! :) 

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #bok #forfatter #gyldendal #utgiver #pluss #søm #håndarbeid #sy #mobilblogget

Gliset !

 • 20.04.2015 kl. 16:56

Hentet fra service! 24 grader, sol og mc - eneste skåret i gleden heter dugnad på skolen - men kjipt kan kombineres med moro! Kjører bort! :-)

Fremgang!!

 • 20.04.2015 kl. 16:17

Huset går på frem! Hullet er just nu tettet og vi har fått fint vindu, de er begynt å legge gulv og det er berre lekkert!!!

Drømmer om lunsj

 • 20.04.2015 kl. 10:30Hull i taket

 • 20.04.2015 kl. 10:11

Og der var de gjennom :-) skummelt og morsomt å se på :-) Nå skal vindu inn og rommet inne blir lyst og fint

#hus #bygge #mobilblogget #mammablogg #mamma #ombygging

Boktips: Sewing Bee

 • 20.04.2015 kl. 09:15

@

Bøker fra den britiske serien - det er også utgitt en norsk bok, fra den norske sesong 1. 

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #håndarbeid #søm #boktips #bøker

I både for og bakvendtland

 • 20.04.2015 kl. 08:08

Kan man vel kalle dette? Lille er søt og bærer sekken for lillesøster :) 

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #mobilblogget #søsken

Fana strikk

 • 20.04.2015 kl. 07:12

Denne oppskriften er et gammelt "Triplex" mønster, som jeg fant da jeg ryddet pappa utav Spania. De gamle mønstrene er mye smalere enn dagens, og litt korte. Jakken er strikket i Dale Falk og isydd glideslås, istedenfor knapper. Denne ble en UFO, noe som resulterte i kun en sesongs bruk, da den omsider ble ferdigstilt :/

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #håndarbeid #strikk #strikke 

Dårlig samvittighet....

 • 19.04.2015 kl. 23:59

For å avslutte en så fantastisk dag, med Jul og snø til dere :-p Derfor sier jeg natt en gang til - illustrert fra et av mine yndlingsteder. En by som er fantastisk og som har vært en stor del av mitt liv, Benidorm :) 

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #reise #spania #benidorm

Lov å vise jul?

 • 19.04.2015 kl. 23:46

Jeg elsker disse strømpene, og de har  jeg laget MANGE av. De søte endene er helt spesielle og sjarmerende syns jeg. Fant dette bilde, da jeg rotet rundt i arkivet nå. Jeg har laget rundt 20 slike og sendt rundt i Norges land. :) Artig... Navnene er brodert på, og mine 4 har også slike, en hver :) 

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #håndarbeid #søm #jul #sy #syselv

Sytemelding

 • 19.04.2015 kl. 22:51

Skjortefin

 • 19.04.2015 kl. 21:59

Dette er mitt første forsøk på voksen skjorte, til meg selv. Og for sikkerhets skyld startet jeg friskt med et stoff som heter Cupro - det oppfører seg som silke, og er mykt og deilig. Stoffet er ekstremt glatt å arbeide med, men det var moro. Litt mer teknisk avansert enn mye annet jeg syr. Knappene er noen artige, jeg fant på utsalget til Masker & Sting, da de hadde konkurssalg. #mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #håndarbeid #søm #sy #Syselv 

 

Blogg- heite, provosererende overskrifter og tidspopulære tema

 • 19.04.2015 kl. 21:34

Jeg har tidligere laget innlegg, der jeg er litt skeptisk til enkelte ting ved bloggere... Den siste var om Bloggere dramatiserer ting for flere lesereDet er jo unektelig slik at disse temaene, kanskje ikke er så populære å touche alltid, men nå er jeg da et; brent barn, som ikke skyr ilden :-p 

De siste dagene har jeg fulgt disse temaene, og hvor mye elendighet er det å finne her på blogg.no? - MYE. Det skremmer meg, hvor mange unge tenåringer, som legger ut psyiske syke - innlegg. Der de åpent skriver om tvangsinnleggelser, selvmordstanker, frustrasjon, angst og depresjon. Dette er barn, som kanskje hadde hatt godt av å få litt veiledning ang blogging? Det er fint at man er åpen om ting, men dette risikerer de, at vil følge dem resten av livet. Hva skjer den dagen de får "en bedre hverdag"? Når de opplever mestring, finner kjærligheten og skal ut i jobb - og de blir googlet? Tenker de/foreldrene over det? 

7 åringer som blogger, når de skal klikke seg inn på forsiden til blogg.no for å se etter nye innlegg - så havner deres innlegg ved siden av "Kake og fit** dagen".Selvmordsinnlegg ligger under, "kutte-seg-innlegg" ligger over, og en dose dagens outfit lenger ned. Det er både fint og ødeleggende et bloggsamfunn, der man opplever mangfold og et lite stykke realisme. Men disse 7 - 8 -9 åringene, burde ikke de også skjermes "for seg selv?" Vet/tenker foreldrene over hva deres 7 -8- 9 åring leser/ser inne i sin bloggverden? Min 8 åring vet ikke hva blogg.no er enda..... 

X antall "jeg strekker ikke til innlegg", i salig forening med "jeg har fått nye pupper" - toppet med noen overskrifter som LYSER - "Jeg vil ha oppmerksomhet". - Headinger som "Fu** you, Du er stygg, Jeg hater alle" osv osv... og det verste? Disse ligger ofte høyt oppe på leselistene. Blogger som tar for seg ikke-perfekt-liv, eller realistisk koselige familieliv, har lave - hvorfor det? 

Er det fordi vi elsker å meske oss i elendigheten til andre? Vi vil helst le av andre, eller lese det som garantert kan kritiseres? Hvem husker ikke fotballfrue sin photoshop skandale? Hun var et forbilde, som skuffet! På hvilken måte skuffet hun? Hvilket forbilde var det som raknet? At man ikke lenger kunne stole på at å være gift med en fotballspiller er glamorøst? At kropp ikke alltid er perfekt? Forbilde, at man må få en god blogg for å tjene til livets opphold? Eller at glansbilde ikke stemte slik vi vil ha det? Var det forbilde eller glansbilde som brast? Dette er overhode ikke noe kritikk mot Caroline B.E i seg selv. Dette gjelder jo alle store profiler. Hvorfor selger SE&HØR bedre enn dagbladet? Osv osv...Er de virkelig forbilder, eller figurer som presenterer noe vi vil være? Er skuffelsen at de er mennesker, slik som oss? Med feil og mangler? Vil vi skånes for at blogghverdagen er "tilpasset" oss lesere? 

Har du noen gang tenkt over at vi daglig, kritiserer kommersielle bedrifter på sosiale medier? Fikk du med deg Eursoko sin kampanje "gutter vil ha sko å leke i, jenter vil ha pene?" Den lagde ramaskrik, og kjeden plukket boardsa ned. Hva med bloggere som leverer rosa cupcakes og blå lastebil kaker, fotograferer sponsede rosa babyklær og guttesykler - hvorfor krever vi ikke at de mister "retten til å blogge"? Kjeder som kritiseres for bruk av tynne modeller og for mye fokus på kropp - hvorfor leser vi blogger som har hundertusener av hits, som omhandler det samme?

Hvorfor lages det ikke landsdekkende demonstrasjoner, mot at slikt finnes? Er ikke disse bloggerne like mye forbilde og fremtredende etterhvert, som store kjeder og reklamer? Reklamer for botox, silikon, sponsede innlegg om hudpleieprodukter - dette er ting vi aksepterer, flere hundretusen av oss, hver uke. Disse krever vi ikke av nettet. Har du reflektert over dette noen gang? 

Disse tingene er en ting - det som er mest trist er at jeg den siste tiden har sett mange nye blogger - med utrolige tekster i. Hver dag! kommer det nye innlegg, med grusomme tanker, angstproblematikk og selvmordsvarsler. Hvorfor er den sosiale media verden, blitt stedet for å legge ut dette? 

Vil vi at våre barn skal få et bloggsyn på verden? Klarer vi å skille og oppfostre de, til å vite forskjellen? Eller vil de ha som mål å tjene penger via sponsing og rosa cupcakes? Er målet å gifte seg, få barn og være "17 år og gravid", og blogge om et perfekt hjem? Hvorfor er jeg her? Jeg har den siste tiden blitt mer og mer trist og overrasket, over denne bloggverden. Jeg har blogget i over 7 år, og var ikke klar over at verden utenfor "mitt sneversynte" bloggunivers, var så ekstremt. Men ja, hva gjør jeg? Jeg er her... jeg er en "ulest dråpe med mine 180 - 300 " lesere, her inne. Men jeg blir! Jeg føler at en motvekt er viktig og etterhvert havner jeg i 40+ kategorien og er nok enda mindre interessant. Men likevel... 

Innerst inne, håper jeg nå at noen vil lese dette uten, penis og pølse, gravid eller sex i overskriften :) 

Og så lenge jeg har 4 barn, som skal vokse opp i denne bloggsfæren - så vil jeg vite hva den inneholder og gjøre den lille biten jeg kan - for å balansere den :) 

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #skepsis #tanker #foreldreliv

 

Har du lyst, har du lov

 • 19.04.2015 kl. 16:57

Etter å ha fundert på 40+, 70% egne fotografer, ærlige bloggere +++++ kan det være behov for litt ekstra god drivstoff. Nespressomaskinen her lager de deiligste kaffevariantene, og iskaffen blir også helt smashings. Iskaffe, laget på vaniljeis - er bare suuuupegodt ! :) Hvilken kaffetyper liker du å lage hjemme hos deg selv?

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #mat #kaffe #kos

Favoritt

 • 19.04.2015 kl. 15:40


Denne vesken ble fort en favoritt. Det er lenge siden jeg har brukt den nå, men den var fast følgesvenn på "håndarbeidsjobb" eller treff for noen år siden. Liker fargene og formen, den rommer MYE :) Stoffene blle kjøpt å Quilten her i Arendal.

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #håndarbeid #søm #quilt #sy #syselv

Beatrix Potter

 • 19.04.2015 kl. 14:44

Dette stoffet fant jeg i en Quiltebutikk, i 2009 og i 2010, ble det sommerkjoler av det - til Knøtta og Lille. Denne gangen er det Lille som har langøre med seg ut. Denne ser også en god del freshere ut for 5 år siden - enn nå :) 

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #håndarbeid #barnetøy #sy #Syselv

Bloggere - en arena for sympati?

 • 19.04.2015 kl. 14:15

Vil du vinne billetter til Dyreparken? Har du råd til å reise? Alle som daglig klager over dårlig økonomi og at det går utover ungene i bloggen sin - er det bare for å få oppmerksomhet? Flere lesere? Alle disse spørsmålene stilte jeg meg selv i forgårs - og jeg vil gjerne dele innlegget med dere igjen. Er det pinlig å melde seg på noe slikt? Skulle det være det, har man muligheten å sende meg en meld. Men! Når man legger ut detaljert "klaging" i et blogginnlegg - hvorfor skulle det da være flaut å delta? Stopp litt opp, og tenk over hvor ærlig er egentlig en blogghverdag? ;) 

 Vil du delta er linken HER

 

********************************************************

 

Det er nå over 3 timer siden jeg la ut innlegget mitt, der jeg annonserer give away tur til Dyreparken - for de som ikke ikke nødvendigvis har muiigheten til det selv. 3 timer er kanskje ikke mye, men om forholdene virkelig var  - slik mange fremstiller sin livssituasjon her på blogg.no, skulle det da ikke ha rent inn kommentarer? Det er fredag kveld, og rent teknisk ser man at aktiviteten er høy på plattformen. Det er tett mellom innleggene og tydelig at mange er inne å leser.

Daglig florerer forsiden av "dårlig råd"  eller psykisk helse. Mange innlegg blir jeg rørt over, fordi de toucher meg rett i hjerterota - hva? Jo nettopp at barna er i fokus. Fokus fordi man ikke har "råd til ting, som alle andre får oppleve", fokus på at pga en av foreldrene er syk, får ikke ungene "oppleve"noe - da økonomien henger sammen med sykdomsbilde osv osv... 

Men hva sier det om ekteheten over bloggerne? Når det kan gå over 3 timer , uten en eneste kommentar (utenom en nydelig støttekommentar) og ingen vil gripe sjansen til å melde seg på en gang? Det foreligger mulighet til å sende meg en melding, om man ikke vil stå frem med begrunnelsen til og med. Folk deler sexlivet sitt, antall partnere, hvordan de liker å bli  ****, sine psykiske lidelser, timeavtaler hos barnevernet - og da blir jeg faktisk svært betenkt over at et slikt tiltak ikke får mer respons. Jeg vet, hadde det vært meg - og man snudde på hver en krone - ville jeg hevet meg over en slik konkurranse, og tenkt "jeg vinner aldri men det er verdt forsøket". Jeg hadde ønsket meg togbilletter, teltplass - alt jeg kunne, for at ungen min skulle få oppleve en slik tur. 

Dette er overhodet ikke et syteinnlegg, over "ingen vil delta". Men et "wake up blog world" innlegg, vil verden bedras? Tenk over hvor tett det er mellom økonomi/helse/rop om hjelp innlegg i forsiden, bl.a på blogshout, som jeg har hatt ett innlegg om før, HER.  Og hvor lite interesse det er for en slik sjanse som dette. Gi meg gjerne input og kommentarer, om ikke give awayen treffer godt nok, burde det vært mer inkl ? - forventer man mer? Er det flaut? Hva? 

For inntrykket mitt er akkurat nå, at vi er på en utrolig overfladisk bloggplattform  - der det bare gjelder om å bli lest? 

Jeg vil veldig gjerne ha feil...


 

#forbannet  #meninger #skepsis #blogg #mamma #mammablogg #foreldre #detbeste #syte #klage #bloggverden #økonomi #familie #reise #opplevelse #giveaway #konkurranse

Datamus/Datapus

 • 19.04.2015 kl. 13:40

Hvor enkelt er det å arbeide med små barn i hus? Ikke så veldig... hvor enkelt er det å arbeide litt, når den minste er på overnatting - altså ikke i hus og den nest minste ser på tv = teorestisk skulle det være svært lett å få jobbet litt. Men så.. hvor enkelt er det å sloss med katta om musa, og tastene? Ikke bare må latop'en endevendes med jevne melomrom, for å få ut kattehår - men i tillegg må man passe fingrene, for plutselig står klørne et eller annet sted på hendene mine.. Jeg tror vi lar den katta gå inn til Lille i tvstua.... 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #syr #katt #kos #forstyrre #foreldreliv

Klapp klapp klapp , ta aaaaav - Lille Einsteins

 • 19.04.2015 kl. 12:55

Man kan bli ganske så utslitt av å se på alle oppdragene til Lille Einsteins.... 
Er det noen av dere som har vært gjennom denne epoken? Klapp Klapp Klapp ta aaaaaav... vi har hvertfall vært gjennom vår dose av disse små einsteinene. På et tidspunkt var dette yndligsserien, over alle serier (utenom den grusomme hooooooppsiiideiiiiiisiiiiiii) og jeg laget en Lille Einstein joggedress til Lille. Denne er sydd i velur og er GODT brukt :) 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #søm #håndarbeid #maskinbroderi #syselv #barnetøy

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes i herlig hverdagskaos = MediaKaos. Kaoset er en familie + 1 rampete hund & 1 lat katt.

Siden jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - med lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer sammen med hverdagsblogging, og alt ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares med meg.

Snarveier:
Giveaway & Konkurranser
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.
Lik på Facebook
Lik på Facebook

SNAPCHAT: mediakaos
Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B780
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900

Tidligere maskiner:
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55

Tips og råd - Janome CoverPro ligger i den gamle bloggen.


Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos