hits

Strikk deg en kofte....

 • 28.04.2017 kl. 19:32

Eller 200 😂

Koftefesten 2017 er i gang og jeg er godt plassert bakerst å observerer. Ca 200 koftekledde damer sitter forventningsfullt å venter på at programmet skal komme godt i gang. Dette blir en annerledes og morsom helg!

Litt shopping på veien ble det også. Brokelandsheia har både sy og strikkebutikk. Verdt et besøk begge steder. ❤

Boklansering....

 • 25.04.2017 kl. 08:55

Så var boken 'døpt' og offisielt på markedet (egentlig for noen mnd siden 😂) En fantastisk dag i går, med masse flotte damer, boksalg oh gode tilbud som raste ut dørene!

Forberedelser må til. Men så er det jo så..... kvinner et forunderlige - og det fikk 2 generasjoner Dagsvik oppleve 😂 Petra hadde en litt rar og utslitt anatomi, noe som gav litt hodebry da hun skulle gjøres gifteklar 😂

Tusen takk til alle som kom til Tonje Brodering i går. Utrolig hyggelig å hilse på både nye og gamle fjes ❤Nå er jeg spent på hvordan denne dagen blir

Komle, kompe, potetball - ???

 • 13.04.2017 kl. 12:19

Kjært barn har mange navn, og denne middagen er kanskje et av de beste eksemplene. Jeg kaller det komle, og det skal være pølse, salt kjøtt, kålerabistuing og flesk til. Her på Sørlandet kaller de det kompe og har salt kjøtt inni, smør og sukker over. (Ikke min favoritt) på båten til Haugesund har de raspeball med bacon og fett over...... mange varianter 😉

Lille hjelper med både potetskrelling og rasping. Vi skal ha alle besetene på besøk i dag, så en stor gryte med kjøtt er på kok, klar for komlene.

Uansett hva vi kaller denne retten, er jeg nok så norsk til sinns at jeg foretrekker denne - fremfor en del av det mitt fødeland kunne tilby. Dette var middagen min for en måned siden. Det var både sterkt og vanskelig å få i seg 😂

Håper du har en fin påske!

På denne dag...

 • 11.04.2017 kl. 21:35

I forrige måned, fikk jeg oppleve noe av det sterkeste - utenom Nicaragua og Plan, som jeg har opplevd i mitt liv. Det å se, og være på grensen til Nord-Korea. Følelsen av å gå i kmlang, trang menneskelagd tunnel - som nordkoreanere har grav ut, i hensikt om å okkupere Seoul/sør. Opplevelsen av å se, og høre om det evige håpet de har - om gjenforenelse. Det er sterkt... 

Om Frihetens klokke noengang vil bli ringt i, av sør og nord sammen - er vel pr i dag, ganske tvilsomt. Men håpet er der, og det er sterkt. At det allerde er en mnd siden jeg stod her, er ufattelig. Det føles mye lenger siden enn 1 måned. Av og til tar jeg meg i å undre, kommer jeg noengang til å reise tilbake? Da jeg reiste derfra, var svaret bestemt nei....... :) 

 

Hva er dette?

 • 11.04.2017 kl. 14:44

Ja, hva er dette? Glittermosgummi, men hva skal det brukes på/til? Jeg har ikke noe å vise det på, her på jobb - men skal ta med hjem for å få tatt bilder. I mens kan dere gjette. De som gjetter, er med på en liten Nivea soloverraskelse! :) 

 

// Sponset premie // 


 

Snart påskeferie !!!

 • 11.04.2017 kl. 14:15

Ikke lenge igjen nå! Om få strakser slåes macen av, og det er er påskeferie. Mediapappa har allerede hatt 2 dager fri, men jeg begynner først i dag. Dagen på kontoret startet med en enorm ommøblering, som tragisk nok, endte nesten som før. (Etter at alt har vært hit og dit :p ) Pulten gav et lite sukk på slutten, så da innså jeg at - den, må flyttes kun EN gang til. Så nå gjelder det :-p 

Hele oppstyret begynte med rollup. En roll up som skulle inn og på plass, og som skal stå fast på kontoret, utenom messer og besøk - den tar plass! Etter mye om og med, éndte den i enden av hyllene, og den ene ene hylla opp på toppen av de andre. Det er slike situasjoner, når man står på en kontorstol med både sving og hjul, tung hylle og ustødig balanse, at man ønsker seg en ekstra person i rommet :p Men det gikk! Så etter å ha kasta bort en halv dag, er det nå innspurt! :D Det er noen som har spurt hvor BurdaNordic har kontor. Vi/Jeg sitter i Kunnskapshavna i Arendal, i Eurekabygget. Det er samme bygg som Vitensenteret er. (de er i 1 etasje) i 4 etasje - heter det "vekstmiljø av kunnskapsbedrifter" - der sitter jeg. Sammen med mange andre gründere, småbedrifter og godt etablerte firma. En salig blanding. Veldig koselig og interessant miljø ;)  

Påskegirlander :)

 • 10.04.2017 kl. 15:35

Det er SÅÅÅÅÅ  gøy med mosgummi. Jeg har liksom oppdaget det på ny, siden barndommen jeg :p Det er så utrolig mye man erstatte papritiltenke prosjekter, med mosgummi og dermed få et mye mer holdbart og ikke minst annet uttrykk på tingene :) Jeg undrer på om boksen med mosgummi holder gjennom påsken :p Godt maskinen står på jobb.. hehe :) 

Dette prosjektet ligger også i Scanncutcanvas, så du kan laste ned og kutte den. Som du ser, er det 3 filer som skal ut. Velg selv hvilke farger og evnt hvilke materialer du vil bruke. Mosgummien fra CChobby, som jeg har brukt her, var noe mykere og tynnere enn den jeg har fra Gütermann/Lillestrøm sysenter, så prøv deg frem. :)  

På kursene mine maser jeg om ikke kast restene! Det er fordi med scannefunksjonen til SNC, kan du få brukt opp de minste bitene - så du slipper ta nye ark/mosgummi/vinyl hver gang. Som du ser her, fikk jeg ut ett ekstra egg - ved å bruke en rest fra kaninene.  Denne malen kan du jo bruke til flere anledninger. Bursdager, jul, 17 mai - bare fantasien setter grenser! :) Nå er kontoret ferdig pyntet til påske ! Hehe... neida, denne skal bli med hjem, men så skal den tilbake og bli med på kurs - rett over påske. :) Om jeg ikke lager en ny, litt mindre en dag.. hm..... :-p God unnskyldning til å kreere litt til? :) 

Slik ser det altså ut, når en kreativ (kaotisk) sjel sitter på jobb og leker med Scanncut. Er det ikke moro å se hvor rotet andre kan ha det? :p  

Scanncut Premium

 • 07.04.2017 kl. 15:32

Disse kortene åpner nye verden - er det ikke slik de sier på spillplattformer? Lille spør iallfall stadig etter cards, points +++ til sin Nintendo :) Disse kortene låser opp forskjellige design og funksjoner i Scanncutcanvas. Akkurat de du ser her, åpner en del designs du kan bruke feks på papp, vinyl osv - samt Encahnced iage tracing. Det er en mer avansert måte å trace bilder på, enn det du kan gjøre i den "vanlige" scanncutcanvasen. Tracingkoden gjør at du aktiviserer en funksjon, som er mer avansert for bilder. Du kan trace et omriss feks, mye enklere enn før - og med en fantastisk nøyaktighet (om du har tålmodighet) Bare vær obs på at siden SNCcanvas ligger online, kan det ta litt tid. Styr unna kveldsjobbing, da halve kloden logger på da :) (feels like it) 

Når du trykker på image trace knappen, kommer dette bildet frem. Det er ganske annerledes enn det du har hatt før. Du ser du kan velge mellom enchanced eller normale tracing. Sistnevnte tar deg tilbake til det "gode gammeldagse bilde" for tracing. 

Jeg skal lage en bildeserie senere i påsken, med nærbilder og en video til. Men ting tar tid - så her er en enkel innføring.


Velg fil 

Opp kommer bilde, og du skal nå trekke de røde prikkene så nærme figuren som mulig. 

STEP 2: 

Her bruker du tegnefunksjon. Dvs her kan du ta bort detaljer som ikke traceren tok i første omgang, skal du ha bort egget i midten feks, tegner du bare rundt det, og vips blir det borte. Her er det med andre ord, mange flere muligheter enn før. Dette gir mange nye muligheter! 

Hvis du studerer bilde, har jeg noen steder der jeg har tegnet en sirkel, for å vise at man kan ta bort hva man vil, hvordan man vil

Øyeikonet ytterst til høyre, lar deg se motivet ferdig - uten alle de grønne strekene

Trykk ok og du får silhouetten din inn i ramma 

Så er det bare å forminske, fylle i farge +++ bilde i bakgrunnen blir selvfølgelig ikke med over i Scannuten. 

Etterlengtet og velkommen! 

Lykke til ! 

 

// REKLAME // 

 

Annerledes "merkelapper" & Embossing, Scanncut

 • 07.04.2017 kl. 14:48

Det er jo alltid moro å merke ting man lager. Mange syr lapper fast i tøy/produkter - men ofte kan det være moro å henge på en "tag" også. Den er ofte i papir, men kan kjapt lages litt mer oppsiktsvekkende. Mange av tingene til Scanncut må du aktivere. Embossing, er en av de. 

For å lage noe med embossing, trenger du kitboksen. Kitet kan kjøpes feks fra Lillestrøm Sysenter her. Du trenger selve verktøyet, spesialmatte og selvfølgelig kartong eller metallplater.  

Hent inn motiv slik du pleier, er du usikker hvordan - så se i de andre tutorialene mine her i bloggen. Når det er overført, trykker du på premium ikonet, som er en liten kartong med blå/rød prikk på skjermen. Legg først på den hvite spesialmatten. Den er litt myk og tykk - og så det du skal embosse over. Jeg skal bruke metall i dag. 

Først laget jeg et bilde, utifra filer som ligger i Scanncutcanvas. Så lekte jeg meg litt merkelappene etterpå. Siden det er metall, er det ikke så lett å få tatt et skikkelig bilde her inne på kontoret. 

Så kommer det morsomme - tags til å ha på ting man lager. Jeg brukte bare en helt vanlig font i SNCcanvas, og trykket line embossing i maskinen, og ut kom det navn. Klipp de til, evnt lim de på en stødig bakgrunn som papp +++ og bruk hullemaskin til å sette snorhull. Vips, så har du originale og morsomme tags. 
// INNEHOLDER LENKER //

Gassballonger redder verden...

 • 06.04.2017 kl. 21:56

2017 er det året der Arendal kommune skal gi sitt bidrag til miljøvernet. All salg av gassballonger forbys på kommunal grunn. Dvs skoler, idrettsforeninger osv osv kan ikke selge gassballonger. Du kan lese saken HER. I følge Arendal Kommune, redder nok ikke gassballonger verden - noe jeg kan være enig i. Utenom at plasten havner i naturen, og kanskje i magen på noen som ikke burde ha de der - er det flere faktorer også:

Sakset fra Naturvernforbundet:

Helium er verdens nest letteste gass og brukes blant annet i ballonger for å få dem til å fly av seg selv. Men gassen trengs også til en rekke viktige tekniske formål. Siden helium er en ikke-fornybar naturressurs som det vil ta millioner av år for naturen å skape nye forekomster av, er det god grunn til å klare seg uten den korte gleden heliumballongene byr på.
 

Uten å gå inn i for og i mot debatten - men kun holde fokus på miljøaspektet, tenker jeg i utgangspunktet; så bra !! Så går jeg meg en liten tur, og blir trist. Trist av synet som møter meg, når jeg egentlig står å skal ta bilde av noen fine gåsunger. Gåsungene på grenen symboliserer vår, spirer og en flott natur. At vi velger tiltak som skal ivareta naturen og utviklingen, er kjempebra. 

Men det store bilde? Bilde der det er mer som ødelegger vår flotte natur, enn bare gassballonger. Vi må starte et sted. Forbud mot gassballonger er en "markering" som folk legger merke til. Det er noe folk ser, og legger merke til -  fordi det påvirker mange familier. Barn som gjerne vil ha den flyvende ballongen, barn som nesten i tradisjon  - venter på ballong på 17 mai.... 

Men hvorfor legger vi ikke merke til andre lett forebyggende ting? Hvorfor ser vi ikke alt annet rundt oss, som i utgangspunktet burde være mye viktigere for oss enn gassballongdebatt? 

Mediapappa jobber nede i et kontorlandskap, som ligger fantastisk til. Utsikten over sundet og nærheten til sjøen er fantastisk. Det var her jeg la merke til de nydelige, store gåsungene - når jeg gikk nedover i dag. Er de ikke fine? 

Hvis jeg vinkler kamera litt ned, hva ser du da? 

Disse bildene er tatt innenfor 1 meter. Det er utenfor min fatteevne at folk kan finne på å kaste søppel fra seg slik. Plastposer, plastglass, røykpakker, innpakning +++ det er ikke grenser for hva man finner. Det er ganske høyt ned til sjøen (det er brygger nedenfor) så dette er ikke skylt opp på land, det er fysisk droppet. 

DCIM\100GOPRODet er veldig bra at kommunen vil gjøre en innsats for miljøet - men kanskje innbyggerne også burde tenke litt naturen rundt seg? 

 

Eggeholdere dilla !

 • 06.04.2017 kl. 14:49

Jeg fikk litt dilla... :) Nå gleder jeg meg bare til det kommer mer mosgummi, for disse blir det flere av :) Mer om selve holderne finner du HER. Der finner du ut hvordan du kan lage disse selv. 

Nå gjelder det bare å jobbe litt, og ikke skjære mer - før jeg skal hjemover :) 

 

Eggeholder - harepus, lag selv

 • 06.04.2017 kl. 14:06

Dette er en "ta det man har" harepus. Jeg har skjært den ut i mosgummi - et fantastisk mykt, og stødig materiale. Så ting holder lenger enn papir. Dette er en eggeholder, som egentlig er beregnet på papir. Men jeg ville lage den mer holdbar. Jeg har ikke fått all mosgummien enda, så da ble det "man tar det man har - og det var ferdige øyne, og piperensere til værhår. : ) Perfekt prosjekt å ha med ungene på. De kan lage hver sin personlige eggeholder. Har du ikke Sccanncut, kan du laste ned malen og klippe den ut for hånd. Filen finner du på www.scanncutcanvas.brother.com 

På mosgummi bør du bruke rosa matte, og den lilla kniven. Kniven må stå på 11 - 12 (prøv deg frem!) fordi materialet er så tykt. Kuttrykk skal stå på 0 eller + 1. Men ikke juster mer enn det på dette. Så er det bare å kose seg og spise egg i påsken! :) 

 

Godteri på salg & hylekoret

 • 06.04.2017 kl. 10:03

Det brukes en del spalteplass både i nyheter og diverse sosiale medier, om prisfall på godteri. Sukkerkick og dårlige foreldre, blir plutselig assosiert i samme setning. Hvorfor er det så viktig å være ekstreme, hele tiden? Påskeegg er noe de aller fleste av oss, husker fra barndommen - som en positiv ting. Hos oss, får alle 4 barna påskeegg. Ingen fortjener mer eller mindre sukker, enn en annen. Og ingen dør av dette påskeegget. 

Det hauses opp faren ved sukker, og det skrives til det ekstreme om hvordan foreldre ikke tar vare på sine barn, ved å kjøpe sukker til de - det er rett og slett god gammeldags overdrivelse. På samme måte, som det overdrives, innkjøp av godteri - fordi det er på salg. 

Det er nødvendigvis ikke det egget vi gir til ungene, som bekymrer meg. Det som bekymrer meg, er at voksne ser behovet for å kjøpe 5 kg godteri, og ha som hamsterdepot. Man tømmer butikkene og fremstiller det som at godteri er noe man må ha mengder av. Noe som igjen resulterer i bølgen av "den store sukkerheksejakten". 

For det er ikke slik at alle trenger å skremmes av sukkerinformasjon. Noen kjøper faktisk bare godteri nok, til å fylle 4 egg. Og jeg trenger ikke å få tredd nedover ørene, hvor dårlig denne tradisjonen eller sukkeret er. 

Kanskje fokus bør være at det er de voksne, som står i fare for å ødelegge en koselig tradisjon for barna - og ikke om hvor mye sukker vi kjører i barna, i disse dager. For jeg nekter å tro - at 5-10 kg godteri, havner i lille Jens, 5 år - sitt påskeegg.... 
Lag din egen påskehare (maske/hatt)

 • 05.04.2017 kl. 14:48

Hva er søtere enn en liten påskehare? En selvlaget en, er vel toppen av lykke? Denne er morsom å la ungene lage selv. Skjær ut de enkle delene og la ungene pynte og pimpe i vei. Har du ikke Scanncut, så kan du bare klippe ut haretoppen med saks, og pynte i vei med det du vil. Her er det kreativiteten som er i fokus! 

Vil du laste ned filen, finner du den i Scanncutcanvas. Det er eldre fil, så du må scrolle litt nedover for å finne den. Den er beregnet for papir, men den blir nok superkul og holdbar (ikke minst) i mosgummi. Husk å bruke rosa matte, og lilla kniv, ved bruk av mosgummi. 

Samme prinsippet gjelder her som ved alle andre SVG eller FCM filer, trykk på SVG og last inn filene. Denne er delt opp i mange filer, så her kan du enten kjøre ut ett og ett bilde/fil, eller plassere rundt på matten og bruke scanningen. Legg papiret på matten din, bruk helst den grønne - som er low tack til papir. Har du slitt ut de andre mattene, så fungerer nok det også fint :p 

Overfør filene trådløst, eller last de via USB. Har du ikke kjøpt deg maskin, og har råd til det - gå for en av de trådløse modellene ! Det forenkler jobben og øker gleden ved prosjekter, som har mange deler + farger. USB går HELT fint det også, men man må være litt bedre på planlegging (som jeg ofte er dårlig til) Her bruker jeg flere farger samtidig. Slik sparer jeg tid, og jeg får brukt opp masse fine rester! Elsker at alt kan brukes :) 

Lim, pynt, pimp til du ikke tør mer! Og du har en flott maske på vei... :) 

Så VOILA ! En stk flott maske ferdig ! 

Skulle du nå sikle noe veldig etter en Scanncut, så ta kontakt med Lillestrøm Sysenter v/Kenneth Fellingen, eller Vinylhobby.no ved Stian Samuelsen. Begge to gir deg knallgod service, og sistnevnte har rikelig utvalg i vinyl også. 

 

// INNEHOLDER REKLAME, LENKER //

Lag ditt eget familietre i papir...

 • 05.04.2017 kl. 11:32

Dette er laget med Scanncut, men delene kan selvfølgelig klippes ut med saks - om du er i "finne-ut-at-jeg-trenger-scanncut" modus enda :) Denne modellen er nok morsom å skrive ut i mosgummi også, og bruke tråd til oppheng ++++ den kan tas mange steg videre. Filen finner du under prosjekter i Scanncutcanvaslogg inn og du kan laste ned både fil og fremgangmåte. Det er brukt små søte bånd til å henge opp eplene, noe jeg ikke hadde for hånden, så da ble de limt på. Bare vær obs på, at bånd vil gi treet ekstra tyngde - så du bør enten kutte dobbelt eller en støttefot - om du "pynter det ned" :) 

Selve treet, fugler, epler og "Family" kan jo skrives ut i vinyl også. Eller du kan bruke det som 2D og inn i en ramme <3

Når prosjektet er lastet ned, er det bare å begynne. Velg ny matte, og trykk på SVG  knappen. Det er fordi filene ligger i FCM format. I forhold til filer jeg har kjøpt fra Silhouettestore, liker jeg Scanncut med at de kommer i flere filer. Dvs delene er fordelt i et fornuftig antall, og jeg slipper å dele over flere matter selv. Jeg viser hva jeg mener lenger ned. 


Denne kuttfilen kommer feks i 4 mattefiler. Du åpner dermed en og en fil. Prosjektene er ment til å fylle hele matten din (standard) så her gjelder det å ha nok papir :) Skalerer du en del, må du huske å gjøre det med alle de andre også. 

Send filen til maskinen din, eller last den ned til pc/mac og så inn på en minnepinne - om du ikke har trådløs maskin. 

Har du trådløs maskin, velger du "skyen" og henter frem filen din. Har du ikke trådløs må du inn på minnepinnen din, og finne frem filen. Det lønner seg å overføre alle 4 mattene/filene til pinnen, før du tar den utav pc/mac. Så du slipper å gjøre denne prosessen 4 ganger. Min matte ser ut som et %&%$&$#, ja... så dermed må den vaskes. Det er ikke EN ting, ikke et støvkorn en gang, som vil feste seg. Gjennom flyttingen er plasten kommet av, og støv er all over it. I tillegg er den jo mye brukt! :) Jeg har et eget innlegg om rens av matten HER Det er viktig å ikke kaste rester !! Jeg kan knapt si det for ofte :-p Grunnen er at scanningfunksjonen i maskinen, tillater deg å bruke de minste restene du kan tenke deg. Det er noe av det fine med Scanncut. Den (kan være) er økonomisk i bruk. Om du lar den være det..... :) Jeg bruker verktøyet i denne sammenhengen også. Spatelen til å løfte av det store treet, som er nokså sårbart i papir, og kroken til å holde mot, om det er små steder kuttet ikke er pent nok. Eller til å "skyve" ut små detaljer som hull ++++ Så er det jo bare å begynne og lime! Jeg brukte våtlim, det bør man ikke! :) Jeg er ingen scrapper, så jeg skal lære litt i denne papirverden. :p Jeg ser jo nå at limstift ville vært supert i dette tilfellet - men pytt sann. Det går :) Så er treet ferdig. For å gjøre det lille ekstra, kan du feste huset med en papirklemme - jeg skal kjøpe det, for det er mye penere. Da ser det ut som at huset er skrudd/spikret på. I tillegg kan man feste små sløyfer eller bånd i eplene. Om du ser nøye, kan du se det er små hull mellom bladet og eplet, som man kan tre en liten snor gjennom. Jeg venter inn mosgummi i brun, så da er tanken min å forsøke i mosgummi også. Det må jo bare bli kult...

Hva har dette prosjektet lært meg?  
1. Ha bedre tid enn meg, og vær mer nøyaktig :p 
2. Ikke bruk våtlim, men en stift
3. Ikke les deg opp på scrappetips, ETTER at du har montert den 

 

Lykke til ! 

Skulle du nå sikle noe veldig etter en Scanncut, så ta kontakt med Lillestrøm Sysenter v/Kenneth Fellingen, eller Vinylhobby.no ved Stian Samuelsen. Begge to gir deg knallgod service, og sistnevnte har rikelig utvalg i vinyl også. 

 

// INNEHOLDER REKLAME, LENKER //

Kaffe og påskestemning ...

 • 05.04.2017 kl. 09:01

Egentlig så skal det være kaffe og skolestart - fordi det er der vi er i produksjonen :) Men akk, akkurat i dag har jeg lyst å leve litt i nuet :p I går bestilte jeg en del mosgummi hjem. Det er et fantastisk morsomt materiale å arbeide med, og ikke minst til Scanncuten. Tykt, holdbart og samtidig mykt og fint. 

Mens jeg satt å surfet etter noe helt annet - dukket disse opp (bilde over, bilde er fra Lageraus.no) Søte, helt enkle eggeholdere og ikke minst ideen med enkle tegninger på - elsker jeg! Og prisen var ikke ille, 19 pr stk. 6 stk for 99,- Gjett om jeg har sittet hardt å ignorert visakortet :) Jeg fant masse fin og rimelig påskepynt, med ideer til - hos Lagerhaus. Jeg har ikke "oppdaget" denne butikken før i dag. De har ganske fine priser og mye fint :) 

Tenk deg disse da, ved siden av de rosa pastell eggeholderne... *smelte* Jeg er ikke så veldig søt, pastell og sukkerdame ( :-p ) men disse falt jeg veldig for. Akkurat når det gjelder sesongpynt, er jeg hakket mer søtere i stilen, enn til vanlig. :) Bånd, pynt, fjær, maling - det er bare fantasien som setter grenser når det kommer til kreativitet og hjemmelagede ting. 

// Innholder lenker //

Inspirasjon til påskesøm

 • 04.04.2017 kl. 19:41

På samme måte som strikk, er jeg "påskesøt" aktig..:) Jeg elsker disse små kaninene, de kan jo også fint pynte opp utenom påsken. :) Disse er fra SY/2011 så de må du finne i et arkiv. :) Men like søte for det? Og egentlig ganske så enkle å lage, som du kan se på høyre side her. 

Kyllinghusene er jo også søte! Og en fin variasjon til dorullnissebruk.. :p  Disse er fra SY03/2015 

Både husene og hønemor under, (SY03/2016) kan nok finnes på et bibliotek. Snart kan enkle oppskrifter kjøpes i AOH sin webshop, men foreløpig er ikke det helt plass enda (deler, men det er mange mønster som venter på å komme inn i arkivet) men følg med, plutselig dukker de opp :) 

Klassisk påskepynt er ofte enkelt og moro å lage sammen med barna. Både eggene (04/2014) og eggevarmerne er enkle for barn å lage. Sistnevnte er fra samme magasin. Litt er avanserte egg, finner du fremgangsmåte på, under her. Decoupage er noe mange drev med for noen år siden :) Under her, kan du hvordan man har laget disse eggene. Vil du ha magasinet, er det fra 04/2014. Inneholder reklame, omtale //

 

Inspirasjon til påskestrikk

 • 04.04.2017 kl. 16:34

Her har jeg funnet noen av mine favoritter fra magasinene, til påsken. Jeg elsker ting som er søte, til påsken - og disse er jo bare bedårende :) Kyllingene over er fra SY0317

Eggene under er fra arkivet, og fra 03/2012 altså et gammelt magasin. Men er du abonnent på Strikkemagasinet, har du likevel tilgang til oppskriften. 

Det samme gjelder disse supersøte kaninene ! :) 03/2014 

 

Inneholder reklame // 

 

Kreativ på jobb

 • 03.04.2017 kl. 22:33

Som mange vet, er noe av det jeg kan te meg frihet til - å være kreativ på jobb. I dag ble Guland ferdig. I tillegg ble store deler av kontoret helt ferdig, og på slutten fikk jeg satt navn på vannflaske. ♥ Flasken og vinylen er fra vinylhobby.

Deilig god, stor og ryddig arbeidsplass, og scanncuten er på plass. 👍

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes i herlig hverdagskaos = MediaKaos. Kaoset er en familie + 1 rampete hund & 1 lat katt.

Siden jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - med lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer sammen med hverdagsblogging, og alt ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares med meg.

Snarveier:
Giveaway & Konkurranser
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.
Lik på Facebook
Lik på Facebook

SNAPCHAT: mediakaos
Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B780
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900

Tidligere maskiner:
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55

Tips og råd - Janome CoverPro ligger i den gamle bloggen.


Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos