Naturfagprøvei

 • 31.05.2015 kl. 22:49

Altså, min sønn på 16,5 år - ender muligens opp som Påsan i morgen. Det å lese til prøve, i hastverk - er en "kul" ting visst. Man må virkelig rose tenåringen, for optimismen - at han tror man nailer mono-di og polysakkariders historie - på 15 minutter

Om man skal se dette fra den positive siden (som man selvfølgelig alltid skal gjøre) lar han seg høre i pensum, og mammaen får frisket opp kunnskapene sine. En annen ting som er svært positivt, er at noen svar har festet seg bedre enn andre. Og i optimismens ånd - må jo "fett eller leverpostei" til slutt, gå inn som riktige svar? Og joda, til slutt, kommer vi til tema fett og jern!

Etter x antall runder, har vi hvertfall noenlunde kontroll på om det er melk eller tannskyllevann - som er bra for tenner og kalsium (selv om ja, jeg må delvis gi meg på at begge deler på et vis er rett) og at han faktisk har lest, blitt hørt og fanget opp en del, til slutt - mission completed

Og som han selv sier - hva skal en anleggsmaskinfører vite hva atomer og enzymer er for? :-p

En riktig god natt alle sammen!

#skole #lekser #prøve #mamma #mammablogg #foreldre #lære #mammaliv #pondus&påsan #lese #hjelpe #vgs #sønn #mobilblogget #blogg

Gjennom et nøkkelhull

 • 31.05.2015 kl. 16:35

Det er i hvertfall det ART programmet på Olympus Styles1 heter - som jeg har brukt på disse bildene. Litt rart, men fine, klare bilder. Driver enda å vender meg litt til kompaktkamera, og funksjoner på et merke, jeg ikke er vandt til. Men det kommer seg. ART programmene er morsomme, de har jeg ikke på DSLR jeg bruker til vanlig. 

Alle er opptatt med sitt i dag..  = søndag :) 

 

#familie #foreldre #hverdag #foto #olympus #stylus1 #mamma #mammablogg #bilder #kompaktkamera

Siste bilder fra strikketuren

 • 31.05.2015 kl. 15:20

4 bilder, var det jeg rakk med Olympusen. Det er litt mer styr å dra frem kompaktkamera, enn bare å skyte i vei med iPhonen. Minn meg selv på; jeg må bli flinkere. Men ialelfall. Siste bildene fra Strikketuren. Selve fabrikkutsalgene er ikke noe å anbefale varmt. (utenom Sandnesgarn) men å ta en slik tur i ny og ne - er rekreasjon. Skravle, le, strikke, godt humør og sosialt - alle burde gjøre slik av og til :-) 


Det strikkes mens man venter på at alle skal bli klare... :-p

Vil du se flere bilder, har jeg postet flere innlegg fra turen - i går :) 

 

#strikking #sandnesgarn #vikinggarn #gjestalgarn #tur #reise #håndarbeid #hobby #shopping #strikk #garn #olympus #stylus1

Loomi moro

 • 31.05.2015 kl. 13:17

Lille holder på med Loomi i dag. De populære strikkene. Ariel the mermaid er visst nålet, med youtube på ipaden - og stor konsentrasjon kreves. Moro når ungene finner hobbyting de liker. Disse strikkene har vel mer eller mindre vært en "verdensplage". Har du barn eller kjente som har hatt/har denne dilla? 
#hobby #barn #loomi #strikk #leke #håndarbeid #håndlaget #mamma #mammablogg

Bernina B780

 • 31.05.2015 kl. 10:30

 

Da denne maskinen kom i hus, var vi ikke i gang med oppussing enda av gang + stue. Jeg hadde fortsatt syplass i gangkroken + jobbmaskinen min. 

For to år siden, var det Brother, Husqvarna Viking Ruby og Babylock Enlighten som bodde hos meg. (Vil du se maskinene i dag, se oversikten i høyre kolonne) 

I dag syr jeg på spisebordet og trives faktisk med det. Jeg har et rom nede i kjellen, der alt utstyret står - og sosial som jeg er, trives jeg bedre med å sy med folk rundt meg, lyder og gjerne tv på :-) 

Utstyrsskapet som følger med B780 (de fleste litt større Bernina maskinene) er helt supre! 

Skjermen er stor, fargesterk og utrolig informativ

 

Stort syrom, godt lys og oversiktlige knapper. 


 

Men ikke nok med at det er godt lys i syrommet. Se på bildet til høyre, når sylyset er avslått - kan du se den lille fiffige detaljen? B780 har nemlig lys i spolehuset! Er ikke det fancy? Og for min del så elsker jeg det.


Spolene er STORE (en megafordel ved feks brodering) og det stående system. De fleste maskinene i dag har plast drop spole system, jeg liker det stående best. Tåler mer, og gir flere muligheter for filting, som Bernina har kit til. 

 

Må jo bare elske dette? ;) 

 

 

Enkel søm og trykkfotvalg.. 


 

 

Og selvfølgelig kan du justere farger, mønster +++ som du ønsker. Det ligger mange farger og bakgrunner klare i maskinen. På grunn av maks utnyttelse kan man kun bruke forhåndsdefinerte bakgrunner, men hva gjør vel det? Du kan velge alt fra sort/grå til rosa, lilla, grønn, blå - det burde være noe for enhver sjel. Og dessuten er det jo ikke en bilderamme, men kun personalisering av en allerde fantastisk maskin! 


 

MEN! Dette er ikke en maskin som du  ha, bør spare til, fikser alle dine sømsorger osv. Men er dette en maskin du har sett på, drømt om, eller innenfor kategorien sy/brodermaskin, som du har vurdert - er denne absolutt et godt kjøp, eller noe du bør vurdere. Men det er ikke en maskin jeg vil anbefale, om du ikke har helt sømdilla, vil utnytte broderidelen eller har vunnet i lotto... hehe. Men at maskinen er SUPERgild, og at alle burde ha en slik flott maskin, er jo klart :-p Men det finnes SÅÅÅÅ utrolig mange flotte maskiner der, inkl rimeligere, gode Berninaer - som du kan ta en titt på. Bl.a har jeg 550QE og 215, som er flotte maskiner, i annen prisklasse. Jeg skal se om jeg kan lage noen innlegg om de, en annen dag :) 

 

#sy #bernina #håndarbeid #hobby #søm #symaskin #kjøpstips #blogg #mamma #mammablogg

Symaskiner, stoffer og kjøpepress...

 • 31.05.2015 kl. 10:02

Bilde: Collage med bilder fra google.no

Herregud tenker du kanskje... kjøpepress i samme setning som symaskiner og stoffer? Joda, det går an det.... 

 
Nå har jeg sittet å bladd meg gjennom Sykroken.no, og diverse FB sider og er litt tankefull. Jeg leser litt rundt i blogger og diverse, når jeg skal lage artikler/inspirasjon osv og på veien kommer jeg ofte over "rosa blogger" og "moteblogger". Disse bloggene forundrer meg en del, fordi de har opptil flere titallstusen lesere - og innholdet er ofte "hva har jeg kjøpt, hva anbefaler jeg, dagens outfit, dagens post, dagens shoppingtips". Så slår tanken meg at fy for et kjøpepress man lager. Folk føler et behov for å være "speil" til disse personene, enten det gjelder hvordan man selv ser ut, eller hvordan huset skal se ut. Bloggerne skaper et behov og anbefaler varmt sine samarbeidspartnere. 
 
 
Men... så slår en tanke meg, i dag. Etter å ha lest på noen FB grupper,  ser jeg at vi er neimen ikke bedre i vår "syverden". Folk kjøper stoffer og maskiner som de var gale, og "speiler" hverandre. Jeg er absolutt ikke noe unntak eller bedre, men jeg har ikke tenkt over før, at jeg er en av de :-p. For det er jeg :-) Noe av gleden over å sy og skape noe, er å lage noe unikt. Hvor unikt er det, når 29 stk bare MÅ kjøpe samme stoffet og mønsteret - ja, det er et kompliment at noen vil lage makent - men hva er da unikt? 
 
Det jeg syns er mest trist, er at "jo dyrere jo bedre" mentaliteten er så lavtersklet. Når man spør etter råd og tips, til feks overlock eller cover, trekkes det dyreste merket frem, og argumenteres med at det er det eneste som funker. "man trenger ikke justere på noenting", da blir jeg trist... Man SKAL justere på ting, man SKAL lære seg og KOSE seg med maskinene. Man SKAL kunne tre en maskin, og kvalitet måles IKKE ved at man ikke trenger å justere trådspenning eller være obs på nåler og tråd.
 
Jeg syr selv på en Babylock, men IKKE fordi at den syr spesielt nydelig, i forhold til ALLE andre overlocker, nei - rett og slett fordi det er bekvemmelig. Den justerer trådspenning selv, den har luftreding på griperne - men den syr like pent som Bernina 1300MDC gjorde, som ikke har dette. Jeg liker den, rett og slett fordi jeg til tider er LAT!  :-) 
 
 
Etterhvert har jeg testet en del maskiner og som tiden går, og jeg begynner å bli vandt til funksjonene (som stort sett er like på enkelte merker) så går det på bekvemmelighet, komfort +++ akkurat som  med en bil. Kjøper man en ny bil - er de fleste så fullspekket med sikkerhetsutstyr og fancy komfort løsninger, at det handler om smak til slutt. 
 
Jeg har sydd på både Pfaff, Janome, Husqvarna Viking, Brother og Bernina covermaskiner. Og alle har jeg hatt i hus, lenge nok til å gjøre meg en personlig mening om de. 
 • Pfaffen bråkte for mye, men ingen hoppesting
 • Berninaen var for omstendelig å tre om, til coversøm, men ingen hoppesting
 • Babylock, sydde pent men ble for dyr maskin å ha, kun til coversøm. Ingen hoppesting.
 • Janome CP1000, hoppesting - men ikke etter at jeg lærte å justere den skikkelig - og lagde guide til den, som andre kunne lære noe av. 
 • Janome 1000CPX, likte den rett og slett ikke, men sydde pent og ingen hoppesting
 • Husqvarna Viking, bråkte like mye som Pfaff og jeg ble ikke komfortabel med den, ingen hoppesting
 • Brother, elsket den! Tilleggsutstyret var enkelt å montere, alt fungerte fint, enkel å justere og fantes ikke humørsyk. Ingen hoppesting - men .... 
 • Bernina, elsket den MER! Syr "mykt", stille og nøyaktig. Pene sting, og er enkel å tre. Liten og hendig i størrelse og faller inn under min kategori: komfortabel og god. 
 
Ren lukus.... problematikk..... 
 
 
 • Pfaff 2170, toppmaskinen til Pfaff i 2007. Fantastisk broderi og symaskin, men..... 
 • Pfaff Creativ Vision - innovativ, fantastisk skjerm, slutt på broderikort og eksterne lesere...
 • Janome MB4, fantastisk broderimaskin - ingen over, ingen under - der og da....
 • Husqvarna Viking Ruby, flott maskin - men ikke mer.... enn at 
 • Husqvarna Viking Ruby deLux som var en forbedre versjon av Ruby ble testet...
 • Bernina B780, ingen over og ingen under.... den bor her nå
Alle disse maskinene er i noenlunde samme klasse og pris - men alle er testet og etterhvert byttet ut med nyere maskiner, som skal testes og gjøres en mening om. For min del som har brukt dette i utviklingen av både hobby, Sykroken og nå videre i arbeid - er det gode erfaringer, men det finnes de som gjør det samme, av ren og skjær hobbylyst.Hvorfor det, er det med symaskiner og kvinner - som menn og latest biler og teknologi? ;) 
 
På veien min mot "dagens maskinpark" er det mer enn nok maskiner, jeg gladelig ville anbefalt, som koster en brøkdel. Når noen spør meg på mail, etter maskintips - pleier jeg å spør etter prisklasse først. Det ville aldri falle meg inn å si at det kun er det dyreste som gjelder. Det finnes sylyst i enhver priskategori! Og en viktig ting er, når man først har gått over på "higher level", er det ikke lett å gå tilbake på "lower level". Men jeg har faktisk gjort det et par ganger, og det fungerer like bra! 
 
Mitt råd erIkke se deg blind på alle rådene som gis på nett osv. Se på hva DU vil sy, hvilken prisklasse DU er villig til å gi for hobbyen din, og ikke minst hva DU selv liker. Du skal sy MYE for å "tjene inn" en maskin til feks 14-15 000,- som feks etterhvert skal være 1 av 3 maskiner. Invester gjerne i et skikkelig kurs eller ta deg tid til å se feks på YouTube osv, for å se hvordan de forskjellige merkene er. Det beste er å reise rundt, og teste maskinene. Ikke bare sy på en ferdigtredd maskin, men prøv å tre den, og sy på den. Automatikk er "falsk trygghet", men absolutt komfort! 
Min beste venn, er nødvendigvis ikke din :-) Og et utsagn som det er MYE sant i, er: 
Det er som regel føreren av maskinen det er noe galt med, ikke utstyret. En VELDIG høy prosentandel feil på maskiner etc, skyldes brukerfeil. 
 
Så var det sagt... :-) 
 
 
 
 
 
 
#kjøpepress #symaskiner #syglede #håndarbeid #kjøpe #shopping #hverdag #rettfralevra #heltsant #frittord #galefolk #syglede #søm #symaskin #syselv #homemade #blogg #blogger #nyblogg #minmening #kvalitet
 
 
Ps. Husk Give away, se i menykolonnen til høyre

Siste sjanse til å melde deg på!

 • 31.05.2015 kl. 09:36

I morgen trekker jeg vinneren av billettene til Tusenfryd - 4 stk billetter til en familie. Den 10 Juni trekker jeg kongeparken, Bø og Dyreparken. Jeg har endret litt på kriteriene, for å få flere til å melde seg på. Det er fortsatt kriterie at disse billettene vil hjelpe en familie, som normalt ikke drar på slike ting - kan få oppleve det. Men er du usikker på om du kvalifiserer - meld deg på, så vil jeg vurdere det - når jeg leser gjennom :) Du trenger ikke leve under "fattigmannsgrensen" for å melde deg på, men feks at du ikke har råd til dette i høyesesongen - skoleferien feks. Søk ! ;) 

Mange skulle gjerne ønske at de kunne ta med arvingen på all slags fornøyelsesparker. Sommerferien er for mange et mareritt - og det å være liten, og ikke skulle oppleve noe "i år heller", er ikke alltid lett. Derfor vil jeg gjerne gi noen muligheten til å vinne en tur til en av Norges fineste fornøyelsesparker, Dyreparken, Kongeparken, Tusenfryd, Bø Sommarland eller Vitensenteret? 

Klikk i høyre kolonne, på den parken du har lyst å lese om, hva som skal til for å melde seg på! 

 #mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #giveaway #konkurranse #vinn

Shopping resultat

 • 30.05.2015 kl. 23:09

Til å være strikketur, så ble det lite garn på meg :-) Men godteri til barna, flere rødvinsglass, stoffer (yummi gleder meg til å sy av de!) tynn merino og gode kjeks :-)

Da tror jeg at jeg trekker inn strikkepinnene, legger 60 mil på minnet og legger meg :-)

En flott tur er over

 • 30.05.2015 kl. 21:39

Da er vi hjemme, en god del før vi trodde. Fabrikkutsalgene i Oltedal gikk superfort. Vi var egentlig enige alle sammen, om at de to siste var en nedtur - i forhold til hva vi hadde trodd ventet oss.

Men vi fikk en flott tur innom Hege på Textart, og jeg fikk kjøpt tre stoffer. 2 er tiltenkt gave.

I tillegg var vi innom byrkjedalstunet, middag i setesdal og små koselige stopp.

Det var utrolig moro å se hvor fascinert noen av damene ble, av å kjøre gjennom Suleskar. Høye snøkanter enda, og på toppen av smal vei - var det maraton :-p

Takk til Annette for lån av en del bilder :-) Som jeg plutselig nå, så at jeg er med på :-)

Vølstadmoen camping

 • 30.05.2015 kl. 08:54

Takk for oss :-)

Morgenfugler på tur

 • 30.05.2015 kl. 07:33

Her skal dagen utnyttes. Det er ikke bare små barn som våkner tidlig. I seng 0145 og full gass igjen nå. Vi sover i graven en gang...

Klar for avreise

 • 29.05.2015 kl. 13:44

Jentetur med strikketøy og kos!

Full kontroll med riktig trykkfot

 • 29.05.2015 kl. 09:05

Litt nerding må til i dag også, og jeg vil vise hvordan man kan utnytte en spennende syfot. På dette prosjektet er bildene fra et gardinprosjekt. Jeg kastet over alle kantene med overlocken først, og så syr jeg kanten inn mot vranga.

 • 1, for å miste minst mulig bredde 
 • 2. fordi det er raskt og enkelt. For å ha full kontroll på jevn kant brukte jeg en gjennomsiktig standard fot. 

Jeg kunne brukt mange andre, blindstings, kantfot +++ men denne her er fin til masse. Og den finnes til de fleste symaskinmerker. Standardfot 1c er metall hos meg, og derfor er denne 34D foten mye brukt. Den er av plast, så den tåler ikke like mye - men den gir fin kontroll og er god å bruke. Sjekk om din maskin kan ha en slik.

 

Det geniale er at jeg velger hvilken fot jeg syr med. 

Maskinen finner foten, og innstiller seg fint etter den.

Full oversikt, god kontroll og perfekt! :) 

#håndarbeid #hobby #sy #søm #syselv #sy #mamma #mammablogg #bernina #trykkfot 

God morgen!

 • 29.05.2015 kl. 06:08

Så var det morgen igjen, og man er tidlig på an. Mediapappa skal på mctime allerede klokka syv, og Jumbo strever med å komme seg ut døra kjapt nok - så han kan sitte på. Ting er seige, så tidlig om morgen og det er ikke lett å få tempoet opp :-) Planen er nå og få ungene på skolen, jobbe en mega innsats, rydde bilen - og så komme seg avgårde på tur! :-)

Sømmelig natt

 • 28.05.2015 kl. 23:10

Jeg sier god natt, med et bilde, fra noe NRK sett - selvfølgelig sømrelatert. Til høsten, kan du se sesong 2 av Det store symesterskapet. Innimellom stopper jeg opp, og tenker over alt jeg får lov å oppleve. Tenker du over, hva du opplever, følelsen av å være heldig/uheldig, hva du er takknemlig for eller ikke takknemlig? Et uttrykk man bruker ofte er "de kortene man får utdelt"... ofte i negativ omtale, men jeg tenker av til over - det handler ikke om hvilke kort man får, men hvordan man bruker dem. 

Det er ikke noe å skyve under teppet, at jeg også har fått min dose med både "uflaks/uhell", og dårlige valg - gjennom livet. Men man kan velge å blogge om det, og bli i det (som jeg ser mange gjør) eller snu kortene, og forsøke å gjøre spillet bedre :) Noen sjanser lever man videre på, noen brenner man seg på, og noen kunne man ikke vært seg selv - uten å ha prøvd. 

Slik tenker jeg av og til på, at jeg er heldig. En familie som er fantastisk, en jobb jeg elsker, venner som er uvurderlige, og hvilke kort som kommer på bordet videre, avhenger av hvordan man bruker de man allerde har nå.... 

Tenker du av og til over slike ting? ;) Ha en god natt! 

#tanker #mamma #mammablogg #foreldre #hverdag #blogg #mammaliv #jobbmamma #livet 

Olaf i tråd...

 • 28.05.2015 kl. 22:18

Jeg slår et slag for maskinbroderi i dag :) Har du broderimaskin?

Jeg syns det er så utrolig gøy, med alt man kan lage - pynte, og dekorere med enkle grep + tråd. 

Jumbo spoler er geniale...

Man broderer utrolig lenge på en slik spole/evnt syr, og jeg elsker de! 

#håndarbeid #hobby #søm #sy #syselv #maskinbroderi #brodere #sulky #Frost #Frozen #Olaf #mamma #mammablogg #mammaliv 

Har du knappeskrekk?

 • 28.05.2015 kl. 18:30

Har du knapp-isyingsfot? Det er genialt! Perfekt resultat hver gang. Jeg viser det nå på min Bernina B780, men de aller fleste symaskinmerker - har tilsvarende trykkføtter. Sjekk på nett eller hos din lokale forhandler, så hjelper de deg helt sikkert ! :) 

Knapp-i-syningsfoten, holder knappen på plass, og sømmen legger seg pent over "tuppen", slik at det blir passe stramt. Still inn bredden på øynene, og voila!! 

Jeg bruker en knappenål, til å markere avstand, istedenfor å kritte på stoffet :) 

På Bernina heter foten 18, sjekk med ditt merke om det finnes en lignende fot til din maskin. Perfekte knapper hver gang! På B780 er det superenkelt å stille bredde og sy i knappen. Har du en symaskin, litt over den billigste klassen - så har du helt sikkert en knappeisyningsfunksjon. Symbolet er ofte en knapp. Har ikke din maskin elektronisk breddevalg, så stiller du på sømbredden. 

Sy knapphull er også en fornøyelse! Fot 3A følger med de fleste litt større Bernina maskinene.  

Jeg har den både til min B780 og B550QE. Innstill knappestørrelsen, hvilken typeknapphull du vil ha - og vips, flotte knapphull! 

Og vips = 

Det finnes lignende føtter tild de fleste symaskinmerker. Når man lærer seg å bruke de og innstillingene - er det moro å sy knapper og knapphull. Jeg har ikke sydd en knapp for hånd, på mange år! 

 

#bernina #sy #søm #håndarbeid #syselv #knapper #mamma #hobby #mammablogg #mammaliv #tips 

På an igjen

 • 28.05.2015 kl. 17:09

... etter en ettermiddag fri for jobbing - på an igjen. Men, en skal være glad en har jobb eller? :-) Etter en dag som startet 0545, kjenner jeg at begynner å bli sigen. Litt sånn, skal ungene sove snart :-p

Frøken kul

 • 28.05.2015 kl. 10:19

Så var man tilbake på "frøken kul" kravet :-) Sist ble det pels, minni mus og sorte bukser - Lille vet hva hun vil ha. Jeg slet litt med å få sove, etter mye kveldsjobbing i går, og satte meg ned med maskinene. Det ble en 3/4 tights og enda en sommerkjole til Lille. Stoffet er myk deilig jersey, og jeg liker så godt denimtrykket på det. Jeg er litt usikker på om jeg har kjøpt dette på Jydsk Stoflager eller på Stofstedet.dk :-P Gøy med unike og hjemmelagede ting. #håndarbeid #hobby #søm #sy #Syselv #bernina #mamma #Mammablogg #barnetøy #mote #håndlaget #mammaliv

Maskinbroderi - den 2 "glemte ting?"

 • 28.05.2015 kl. 09:05

I går la jeg ut ett innlegg - der jeg savnet applikasjoner. En annen ting jeg savner like mye - er maskinbroderiene. For noen år siden, var dette "siste skrik", og alle fikk broderimaskin. Broderier er kanskje noe jeg føler, er enda mindre av nå - enn applikasjoner? I forhold til da jeg startet med maskinbrodering i 2007 - er det kommet vanvittige mengder med ferdige, flotte motiver på nett. Det var mangelvare den gang. I dag, trenger man knapt software. Men tro meg - det er gøy med software også :) MEN! Du kommer laaangt uten. 

Nåler er viktig når du skal brodere. Schmetz og Inspira har "rødt bånd", oppe på hodet, på sine broderinåler. Man kan også få de i red/blue tip - navnet indikerer tykkelsen på nålen. Det varierer hvilken du skal bruke, etter hvilken tykkelse på prosjektet. Til B780 bruker jeg bare Bernina embroidery Gold nåler. De er geniale. De broderer så pent, og tåler større prosjekter, enn andre nåler jeg har brukt før. Har du Bernina broderimaskin, så kan disse kjøpes på nett - eller du kan høre med din lokale Berninaforhandler :) 

Bruk god tråd! Bobbin under, og god Sulky over, husk også at stabilisering er 50% av resultatet! 

Med software, er det ubregrenset hva du kan lage. Jeg scannet i fjor 4 store stitchery motiver, og stingsatte dem. Resultatet ble et stort juleteppe til svigermor :) 

Og når barna kommer med egne ønsker, om motiver osv.. så er det bare å kaste seg rundt, lete på nettet og finne det man vil ha. Det er ikke alltid jeg gidder å stingsette. Når noen har gjort jobben for deg, så ser jeg ikke grunnen til å gjøre det en gang til :-p 

 

Ble du inspireret til å brodere/børste støv av broderimaskina nå ? ;) 

#sy #søm #hobby #bernina #software #broderi #maskinbroderi #mamma #mammablogg #syselv #kreativ

0545 er tidlig

 • 28.05.2015 kl. 06:00

Men uansett, god morgen! Dagen starter tidlig når man har "defekt-moped-praksisbarn" i hus. Til tider lurer jeg på om det er noe statlig sponsing av førerkort, som jeg har gått glipp av - for det går ikke buss her - slik at entrepenør/de som begynner kl 06-0630 kommer seg på jobb. Dermed må jo alle ha lappen, råd til den :-p

Taxien skal bare en kjapp tur hjemom, og så er det videre til doktor melkegod (neida, han heter ikke det, men L har ikke fått drikke melk på 5 uker og får prøvesvar i dag) og så til skolen med henne, og etterpå kurs for meg... *puha*

Hva er dine planer?

God kreativ natt

 • 27.05.2015 kl. 23:41

Jeg har fått sydd enda et antrekk til Lille, i morgen er det full rulle fra kl 6, og til sene ettermiddagen. Tenkte å tipse dere om designserien vi har i symagasinet, kanskje spennende for noe av dere? :-)

Ha en strålende god natt :-)

Jeg vil også ha....

 • 27.05.2015 kl. 18:31

Vi nyter sola!

 • 27.05.2015 kl. 18:19

Ai ai vi nyter godværet! Ingenting er som sol, motorsykkeltur og soft is! En deilig pause i arbeid, lekser og før legging :-)

Trinn for trinn applikasjon

 • 27.05.2015 kl. 12:56

Jeg lovet en dame på Facebook å lage en applikasjonsserie trinn for trinn. Håper denne kan være til hjelp :) Jeg tar for meg en siluett/omriss her i denne tut'en, da det kan være enklest for nybegynnere å starte med. Når du velger bilde, husk at mange smådetaljer, kan være vanskelige å applikere rundt - de første gangene. 

Først finner jeg det bilde jeg vil ha, jeg skal sy en Frost kjole i bursdagsgave - derfor tar jeg siluetten at Anna.

Tegn av omrisset på Vlisofix. Vlisofix er som "matpapir" med lim bakpå. Du får kjøpt det i de aller fleste sybutikker, inkl Stoff og Stil på nett. Oppbevar det gjerne i plast, da limet kan ha en tendens til å løsne fra papiret - om det blir liggende lenge. 

Når du er ferdig å tegne av, grovklipp rundt og stryk det bakpå stoffet du vil bruke. Jeg applikerer på alle typer stoff. 

Klipp ut figuren. Ikke bruk yndlingssaksen din, som du bruker til stoff. Husk at vliosfixen er papir :-) 

Fjern "matpapiret". Det er ikke så lett å se her, men når du fjerner papiret - kommer limet frem. 

Snu den, og stryk den fast på stoffet. Stryk lett og sørg for at figuren henger godt fast.

Så finner du tråd og trykkfot som du vil bruke. Enten en åpen applikasjonsfot/broderfot eller gjennomsiktig applikasjonsfot, som jeg bruker nå. På B780 velger jeg riktig fot, og innstiller den sømmen jeg vil ha. Sømmen er standard mot høyre, så jeg speilvender den. Har du en elektronisk maskin, så sjekk hvilken vei sømmen går, før du begynner å sy. 

B780 har nålestopp oppe/nede, denne bruker jeg når jeg applikerer. Med en gang jeg stopper maskinen, løfter den foten, og lar nålen stå nede i stoffet. Slik er det enkelt å svinge, og få med seg mange smådetaljer. 

Det er ikke så lett å se det, men se nøye på foten. I midten er det et "spor", denne gjør at det er enkelt å se hvor tungstingene legger seg. Elsker denne lille hjelpeeffekten. I forhold til en åpen fot, vet en nøyaktiv hvor sømmen vil komme. Nøyaktig og fint resultat. Og så... trallala... ferdig :) Håper du fikk lyst å prøve dette, når du er en racer på enkle applikasjoner - er det bare å sette i gang med flerlags, flere farger osv osv... :) 

 

#håndarbeid #hobby #sy #syselv #søm #mamma #mammablogg #applikering #bernina #tutorial #kjole 

Applikasjoner

 • 27.05.2015 kl. 10:05

 

I dag er det mange som bruker en Silhouette maskin til å pynt plaggene sine. Ofte savner jeg de gode, gammeldagse applikasjonene - og ikke minst broderiene som "det lille ekstra". Når man applikerer er en applikasjonsfot gull verdt å ha! Om du ikke har Bernina, har de aller fleste symaskinmerker en applikasjonsfot i utvalget sitt. Jeg bruker nr 23, en gjennomsiktig, genial fot å arbeide med. For min del, bruker jeg B780 da den løfter labben automatisk, og lar nålen stå igjen i stoffet. Det er genialt når man feks applikerer små detaljer. 

 

Finn den sømmen du liker best å sy med. Jeg bruker tungsting/knapphullsting, men det er også fint med tett sikksakk - slik at du får en "ramme" rundt applikasjonen din. 

 

Så er det bare å applikere i vei, og kose seg. 
Ved hjelp av utsktifter fra feks siluetter, bilder +++ kan du lage de fineste, personlige motiver på tingene du syr. 
Det er utrolig mye fint du kan lage, ved enkle grep :) 
Det finnes også en metallfot, som jeg bruker av og til. Denne kan man også bruke overtransportøren sammen med, genialt :) 

 

Min fot heter 20/20C. Se hvor enkelt det er når man bruker denne! Sjekk med din forhandler, om det finnes slike føtter til din maskin, om du ikke allerde har en slik

 

 

Se nøye på dette bildet, her ser du at overtransportøren er nede. Min B780 har innebygget overtransportør. Det er genialt. Ved påsyning av skråbåndene har jeg brukt denne. Jeg har fot 1D, som har en åpning bakpå, som gir plass til transportøren. Til Bernina finnes det mange føtter man kan bruke med overtransportør.


 

Ble du inspirert til å applikere nå? ;) 

 

#håndarbeid #bernina #søm #sy #pynt #eget #unik #mote #syselv #mamma #mammablogg #foreldre #trykkføtter

Shopping kupp

 • 27.05.2015 kl. 07:57

Til tider kan man komme over noen gode kupp på finn og facebook. Jeg har kikket en stund etter barneutstyr (som dog er dyrere enn voksen, logisk?) til mckjøring. Men enten er det slitt, billig typer eller overpriset (til brukt å være). Men i går fikk jeg napp på hjelm og dress, Bullfighter skikkelig goretex jakke og skinnbukse. Og prisen, 1/3 av nytt! Superfornøyd gjeng! :-)

Goooood morgen!!

 • 27.05.2015 kl. 05:56

Småkaldt, morgensol og nydelig! Hva gjør man ikke for sine barn? Jo man står opp grytidlig for å kjøre Jumbo på jobb, og smøre niste til han :-) Det gjelder å gjøre det nå? Snart er de fløyet utav redet :-p Hvordan er din dag i dag? :-)

Iskaldt

 • 26.05.2015 kl. 22:53

En kjøretur på to timer ble litt i kaldeste laget. Vi har vært å hentet kjøreutstyr til jentene, og det ble en litt kjølig fornøyelse. Nå er det under dyna, og så få varmen - før man sikter på søvn :-)

Bøffetibuff til Jumbo

 • 26.05.2015 kl. 20:07

Så var det Jumbo, som i utgangspunktet var mottaker for crosser stoffet. Etter å ha vrengt hjernen, kom jeg til å tenke på buff! Det er kaldt i nakken/halsen når man k jører - og dermed kan det være supert med noe godt i mellom hjelmen og jakken :) Dermed fikk man sydd noe til Jumbo også :) 

 

#hobby #håndarbeid #sy #bernina #syselv #mamma #barn #mammablogg #mote #motor 

Mer søm...

 • 26.05.2015 kl. 19:19

Jeg er skikkelig i ettermiddags/kveldsslaget for tiden. ;) Produserer sommertøy så langt som jeg rekker, før jeg blir lei/jobben inntar meg igjen. Knøtta ønsker seg SÅ en kjole, av storebrors crosser stoff, så da ble det crosserkjole. Med litt rosa i, for å tone ned farten :-p Det er ikke bare gutter som kan ha slike stoffer ! 

Og så er det venninnesøm. En klassevenninne av Lille, hadde så lyst på en kjole, lik form som Lille sine, og kort tights til. Ok - som ønsket, så produsert :-) Alle stoffene er fra Jydsk Stoflager. 

#håndarbeid #bernina #søm #syselv #mamma #Mammablogg #mote #barnetøy #design #eget #sy #hobby

Fiskegrateng på lavkarbo

 • 26.05.2015 kl. 14:39

 

Fiskegraten på lavkarbo, supergod! Deler denne - denne er fra LCHF perioden, men er supergod utenom diett også :) 

2 egg
1/4 purreløk
2 ss meierismør
150 gram philadelphia
1 dl fløte
1 dl fiskekraft (Meny selger Jacobs ferdig fiskekraft, om du ikke har kraft) 
400 gr ben/skinnfri lettsaltet torsk (Jeg brukte 600 gr) 
Skivet bacon

Sett stekeovnen på 250 grader varmluft, legg bacon på rist (med plate under) og la de stå 5-7 min. De skal bli sprøstekte. 

Sett på vann, la fisken trekke. 
Skill eggepllomme og hvite, pisk hviten stiv - fast skum som nesten formes. 

Surr purreløken myk i smør, i en panne - bland inn kremosten, fløte og fiskekraft. La det koke opp. Ta av kjelen av plata, pisk inn eggeplommene. 

Del opp fisken, forsøk forsiktig å la den renne godt av seg, før du heller den i sausen. Poenget er å få bort mest mulig overflødig væske. 

Vend forsiktig inn eggehvitene. (Ikke rør hardt, du skal kun "skjære det forsiktig inn) 
Ha alt i ildfast form, strø knust bacon over - og inn i ovnen, ca 30 min på 200 grader. 

Er du en av de som er "avhengig" av makaroni i, kan du koke litt blomkål, halvkok, hakk i små små biter og strø oppi sausen. Jeg har ikke det. Her kokte jeg makaroni ved siden av, så ungene fikk det i tillegg. (Istedenfor poteter i dag) 
Det går også an å erstatte bacon med feks parmesan + finhakkede mandler.

 

#mat #oppskrift #dele #mammaliv #pappaliv #familie #middag #LCHF #lavkarbo #blogg #mammablogg

Morrrrrrrnings....

 • 26.05.2015 kl. 07:19

God morgen alle sammen. Jeg og den tidlige midtlivskrisa ønsker dere alle en flott dag! :-p Lukten av frokost surrer opp i andre etasje. Jentene har gitt streng beskjed om at vi skal få frokost. Teenager er vekket opp etter forsovelse, og dermed er uka sparket igang!

Kvelden senker seg

 • 25.05.2015 kl. 23:21

Da sier jeg god natt herfra! Totalt kaos nede på spisebordet (sylyst = rot) men huset er rent. Mediapappa var fredsmegler mellom 3 stk 6 åringer i dag, og da kom plutselig motivasjonen til å vaske huset - den har manglet noen dager, så det var fint :-p

Nå er det tilbake til jobbing etter langhelg, og sprengjobbing mot koselig tur, neste helg! Håper dagen din har vært fin!

Strikkekveld

 • 25.05.2015 kl. 21:39

Koselig å endelig komme seg på strikkekveld. Vi er en gjeng som treffes hver mandag, men nå er det lenge siden jeg har hatt sjans å være der - men jeg fikk tid i dag. Superkoselig å være med igjen :-) I morgen er det tilbake til jobb og plikter igjen gitt...

Bernina kantbåndsapparat #88

 • 25.05.2015 kl. 18:12

Jeg har tidligere vist, hvordan apparatet er på Bernina L220. Mange av YouTube filmene viser de store maskinene, i bruk - sammen med #88. Men noe av debattene på FB, ser jeg går på mindre typer maskiner. Derfor tenkte jeg å vise vanlig kantbådnsapparat, på Bernins 215, som er en liten, solid og kjempefin maskin. Det kule, er også at du da får se at apparatet passer til både Cover, L220, toppmaskinen B780 OG den lille søte 215. :-) 

Her er apparatet på B780, det finner du flere videoer på youtube avHer er det montert på 215. Som du ser, så passer det også når sybordet er montert. 

Først er det å finne tråd, i "riktig" farge, og så underpole

Tvillingnåler finnes i to forskjellige størrelser. Jeg bruker 4,0 på dette prosjektet. 

Her ser du jeg syr litt over båndet først, for å få det til å "feste" seg skikkelig, slik at jeg vet at det ikke sklir eller oppfører seg rart, når jeg legger stoffet i mellom. Sømmen bak blir omtrent like pen, og nøyaktig som på coveren! 

Og flott foran...

Som dere ser, er det den minste Bernina maskinen, som er i bruk her. Genialt at ene og samme apparat, passer til flere maskiner. 

Flott resultat? 

Jeg kommer aldri til å anbefale noen å tape, eller kjøpe uoriginalt apparat. Det er selvfølgelig et valg man tar selv, men jeg personlig, liker det ikke. Apparatet skal settes helt inntil sømlabben, da fører den jevnt og fint, og stoffet mates riktig inn. Ved å tape, risikerer man ting kan skli, og skulle du være riktig uheldig, og nåla feks smeller feil nedi - kan du i verste fall få feil på stingplate, sømlabben eller nålefestet slår seg skjevt. Når man kjøper en ny, dyr flott maskin - så er det ikke alltid det billigste er det beste. Vurder å spar de ekstra kronene et originalt apparat koster, eller sjekk litt rundt merket ditt - kanskje finnes det noe lignende til din maskin også. Er du synerd/syelsker som meg, vil du jo det aller beste for maskinene dine? :-) 

#bernina #berninatilbehør #sy #søm #håndarbeid #kantbånd #hobby #barnetøy #kos #mamma #mammablogg #foreldre #blogg

Spirer og gror

 • 25.05.2015 kl. 13:00

Jeg har trodd at alt i krukkene ute var dødt, men etter litt skattejakt - fant jeg ut at jordbærplantene var i live :-) Nå spirer de så fint, så jeg håper de vil gi bær :-)

Formiddag, sol og barnesøm

 • 25.05.2015 kl. 10:50

Overskriften får det til å høres ut som de er ansatt på en eller annen obskøn barnefabrikk - men altså ikke. Det er knøtta som vil sy en singlet til Eddie (bamsen fra barnetv). Knøtta sin tålmodighet er om mulig, enda dårligere enn min - og det er en prøvelse å gjøre dette med henne, fordi hun vimser, har ikke tålmodighet - og jeg mister nesten grepet når hun ikke hører etter. Det er rart hvor forskjellige barn kan være :) Men gleden over å få lov, er nødt til å øke mine tålmodighetsegenskaper. Alt må jo læres :) Nå er hvertfall siste sømmen på singleten i produksjon, så det går på frem... 

Jeg har en Bernina 215, som brukes til kurser og som barnemaskin. Den er ikke blandt de billigste, men den er stabil, syr flott og brukes som skolemaskin mange steder. Den er også populær som bunadsmaskin. Alle føttene til B780 (Uten bokstaven C og D) passer til denne også. Ganske flott? :) Dette er ikke bare en barnemaskin, men jeg bruker den som det. ;) 

Sola skinner over oss igjen, sammen med en litt kald bitende vind.Men det regner ikke, og det er supert ! ;) 

 

#håndarbeid #hobby #sy #søm #mamma #mammablogg #barn #symaskin #bernina215 #bernina 

 

Mjau & Sykkel

 • 24.05.2015 kl. 21:45

Stoffer: Jydsk Stoflager og Meretes Atelier Lysthuset

Da var det nok søm for i dag, to antrekk får holde. Det ligger en ferdigklippet kjole til Knøtta på bordet, men den får vente med montering, til i morgen. Det er utrolig gøy å skape noe. Søm, strikking uansett - det å lage noe unikt, som ingen andre har - (om ikke de har sydd likt da... ) En annen fordel er at ting forsvinner ikke så lett på skolen/SFO, med hjemmelagede ting - og skulle det gjøre det, er det enkelt å finne igjen, om noen har tatt feil :) 

Før i tiden, og til dels i DK enda - lønte det seg å sy. I dag er søm en hobby som koster, og er slett ikke blandt de billigste. Faktorer som kjøpepress på FB + hamstergenet til kvinner = dyrt. Jeg har hundre kilo med stoffer, jeg tror ikke jeg overdriver om jeg sier - minst. Klart ikke det lønner seg, men det er moro, kreativt, fantastisk å ha masse og velge mellom. Før var jeg mye verre enn nå. Nå vurderer jeg faktisk stoffene, og må se for meg hva jeg kan bruke de til. Før var det bare "åååå så fiiin, mååå haaa...." nå er jeg også flinkere til å bruke av det jeg har. For all del jeg handler mye stoffer enda, men hovedsaklig bare i DK - når jeg er på jobb. Bare det, gjør hobbyen rimeligere :-p 

Uansett, om søm koster eller ei - det er moro. Og det kunne vært verre... 

Jeg kunne brukt penger på klær til ungene, i tillegg til hobbyen. Men jeg syr jeg så mange antrekk jeg kan, slik at stoffene kommer til rette hvertfall :-p 

 

#sy #søm #håndarbeid #hobby #syselv #mote #barnetøy #pinse #helg #langhelg #mamma #Mammablogg #mammaliv #foreldre

In action

 • 24.05.2015 kl. 19:28

Snuppa likte det nye antrekket, heldigvis! Så da er det bare å sy et par til - så vi får fylt opp garderobeskapet litt. :) 

 

#sy #søm #håndarbeid #hobby #syselv #mote #barnetøy #pinse #helg #langhelg #mamma #Mammablogg #mammaliv #foreldre #bernina 

Dagens produksjon...

 • 24.05.2015 kl. 17:39

Da er ett vår/sommersett til Lille ferdig. Samme modellen som knøtta fikk i går, men i litt andre farger og stoffer. Tilhørende tights til. :) Stoffene er fra Jydsk Stoflager, og er så fine! :) Nå gjenstår det å se om frøkna liker det, når hun kommer hjem. 

#sy #søm #mote #barnetøy #håndarbeid #hobby #mamma #mammablogg #foreldre #syselv #bernina 

Regn og trist vær...

 • 24.05.2015 kl. 14:32


Det regner ute, og er skikkelig ukoselig og småkaldt. Lille er på bading med mediapappa og nabogutten - og Knøtta er fortsatt på camping. Teenagerne sover enda, og jeg benytter sjansen til å sy litt. innimellom tar jeg litt husting, for å lette litt på husmorsamvittigheten :-p Er happy for at det ble fri fra jobbing denne helga - deilig med et pusterom mellom deadlinene :) 

Disse to får min oppmerksomhet i dag. Hva gjør du på? 

#sy #søm #håndarbeid #hobby #syselv #mote #barnetøy #pinse #helg #langhelg #mamma #Mammablogg #mammaliv #foreldre

God morgen - eller?

 • 24.05.2015 kl. 11:38

Det er vel kanskje mer god formiddag. Når man tror man er 17 år og uovervinnelig (fortsatt), og kommer hjem fra naboen kl 0230 - da blir morgenen litt forskyvet. :-) En super grand prix kveld (det er utrolig lenge siden jeg så på MGP sist) med naboene, og litt treg morgenstart er resultatet. En nydelig dag i går, men nå drypper det litt utenfor - jeg revurderer turen til hagesenteret, akkurat nå. :-p Hva er dine planer i dag? ;) 

Vær til begjær

 • 23.05.2015 kl. 15:38

For å si det slik, så er det ikke vondt å sitte i Pollen i dag. :-) En sykkeltur og pust i bakken, før vi triller videre.

Heldig, det å være heldig - har du en definisjon på det? Det å kunne ta seg en slik pustelomme, mens Jumbo er snill å ser etter lillesøster - det er vel å være heldig? :-)

Hver sin smak....

 • 23.05.2015 kl. 14:45

Hihi vi har hver våre kjøretøy (søren at ikke le seg ihjel smiley funker her :-p)

Vroom vroom

 • 23.05.2015 kl. 14:23

Genial sak å ha når man har stor plen...

Orden i sakene...

 • 23.05.2015 kl. 13:10

Hvordan oppbevarer du ting og tang? Jeg har 3 slike praktiske Berninaskap. Her passer alle føttene og tilbehøret inni. Elsker de! Det ene skapet er til føtter som kan brukes på B780 og med overtransportør (C og D føtter) og det andre, er "universal" som jeg bruker til alle 3 Bernina maskinene. (215, 550QE og B780) Snelleboksene til B780 er søte og rommer 5 sneller og de er store! Deilig å slippe og spole tråd hele tiden. På fronten er det poser med mønster i :) Slik oppbevarer jeg mønstrene mine. Voksen i store, og barn i små (så sant det ikke er mange deler - da går de også i store) Når man syr i stua, er det ok med fine oppbevaringsløsninger :-) 

 

#hobby #oppbevaring #hobby #sy #søm #symaskin #bernina #syselv #mamma #mammablogg #foreldre #kreativ 

Campingsøm

 • 23.05.2015 kl. 12:02

Jeg har lovet Knøtta en lik kjole, som vi gav bort - for noen uker siden. Men jeg hadde lyst å lage den litt annerledes - og ikke fuuuullt så sukkertøy aktig - så da ble det oker ribb i stedenfor. :)

Dette er den forrige, som vi gav bort i gave :) 


Denne ble mekket, mens mediapappa lagde frokost til oss. Dog i mindre hurtig tempo enn gårsdagens morgensøm :-P 

Knøtta er fornøyd, og er blitt med bestisene sine på campingtur. Noe som er helt midt i blinken, for den lille frøkna. Nå skal jeg nyte fri, og ta en tur ut i det fri - på to hjul. :) Hva skal du i dag? 

#håndarbeid #søm #hobby #syselv #mamma #mammablogg #foreldre #mote #barnetøy 

God morgen !

 • 23.05.2015 kl. 09:34

En stk lettlurt, eller....

 • 22.05.2015 kl. 22:54

Nysgjerrig pus. Man våkner til "mmmmrjaaauu" og man forsøker å sove til "vvvvrrrrrrrrrrrrr". Man er ørlite usikker på i ørska, om det er katta eller en litt vrengt gammel tempo som står på utsiden....

Man tenker at når katta står å tråkker og murrer, så koser den og viser deg sin hengivenhet. Men i følge de som følte for å makse lånekassa på proffesorie i kattepsykologi - er det en hersketeknikk. De trakker rundt som gale for å vise hvem som er sjefen. Så feil kan man ta....

Men, kan det sammenlignes litt med barn? Der de som både 7 og 17 åringer, kommer med sukkersøt stemme, setter seg ved siden av en - og viser en viss interesse for hva du driver med..... Inntil du skjønner hva de egentlig vil....

For de som måtte undre på sammenligningen - joda jeg har akkurat spist pizza med Jumbo og hans kompiser. Der de hyggelig satt en stund og viste en viss interesse for hva jeg hadde gjort på...

Nå ligger jeg med lydløs av på mobilen, fordi jeg har sagt ja til å hente de senere. Case closed :-p

#denfølelsen - dinosaurtiden

 • 22.05.2015 kl. 18:28

Dinosaurtiden - på mange måter. Ikke bare fordi jeg ser at jeg blir eldre, i takt med at barna vokser til (idiotisk naturlov det der, og selv om man sier man er 20 i hodet - er det noe med de fysiske lovene, som gjør at andre tviler på dine aldersfakta) Og så har man den delen, der man må forholde seg til ting - som jeg trodde var årtider unna! (Altså, hvertfall inntil jeg psykisk var passert 30 selv... :-p ) 

Som for eksempel, det er er ungene som vokser for fort, og ikke jeg som eldes i naturlig tempo - når eldstemann nå har lånt mediapappa sin bil - med bestekompisen bak rattet - for å hente besøk fra vestlandet. 1 time hver vei, og jeg tar meg selv i å tenke at vi har heldigvis en bil ekstra hjemme + en mc. Da er man blitt litt gammel... (?) Jeg er ikke begynt på neglene enda, men jeg kjenner at hver gang det vibrerer i mobilen, hopper hjertet over et slag :-p Da er man også blitt litt gammel..... (?) 

Det er underlig med det - overgangen fra vilter, tilstadighet - tilsnakkende guttunge -> halvseriøs tenåring, som prøver å vise ansvar. Og når poden først er litt ansvarlig, så sitter man med nervene i spenn, og tør ikke helt å tro på det - inntil det motsatte er bevist. Vi har hatt mange milepæler, på Jumbos snart 17 årige vei - men denne, i dag, kjenner jeg er en av de største - hittil. (Jeg tror ikke jeg er i stand til å blogge, om han skulle komme hjem med arvtaker beskjed :-p )

Den første vi svarte ja på, der vi satt litt i stillhet etterpå - kikket på hverandre, og egentlig undret litt over hva vi hadde svart ja til - var; "Kan jeg sove over hos dama? Du kan ringe mora hennes, om du vil sjekke om det er greit....." "Ja" stotret jeg frem. Og så.... litt sånn halvforvirret blikk på mediapappa og spørsmål uten lyd: Visste du at han hadde dame........ ? 

Vi skal nok gjennom mange flere slike, og Jumbo baner nok en del stier for sine 3 yngre søsken. Så får vi se om vi er klare for eldrehjemmet, når knøtta er ferdig med tenåra :-) Og når Jumbo er ute å farter, og nærmer seg førerkortopplæringstid på klasse B - trøster jeg meg med at Medium ikke er fullt så langt avsted på stien enda... :) 

 

#tanker #familie #foreldre #mamma #Mammablogg #humor 

 

 

Hurtig fredagsmiddag...

 • 22.05.2015 kl. 14:48

Rundstykkene er ikke superduper hurtige da - men de er raske å lage de også :) 

De er SUPER luftige, og smaker deilig til suppe, og annen lett mat. Oppskriften får du her:

 1 3/4 dl melk 

60 gram smør (smelt smørbiter i melken) 

1 3/4 vann lunkent

1 ts salt

4 ts sukker 

450 gram hvetemel

50 gram gjær

Elt alt, til en klistrefri deig. (ca 15 min) Hev til dobbel str. Trill ut 16 mellomstore eller 32 små rundstykker. Etterhev til dobbel str. Stek på 200 grader midt i ovnen, i 12-15 min. For de som er oppmerksomme, så er det nesten samme oppskrift som de grove speltrundstykkene :) Disse tar ca 3 kvarter å lage inkl heving og steking! :) 

Den hurtige middagen? Det er blomkålsuppe. 

3 blokker med grønnsaksbuljong, og 1.2 l vann 

Kok opp, og ha store biter blomkål oppi. Jeg bruker 2 blomkål hoder. Fin hakk resten 

Kok blomkålen myk, ha i jevning. (mel og melk ristes klumpefritt) ha i suppen, kok opp. 

Hell i finhakkede biter, og 2-3 del fløte, litt pepper og salt - kok opp og voila! Sprøstek evnt bacon og hakk opp, som du kan strø over. Bon apetitt! Her er planen pizza med ungene i kveld, så noe raskt og godt til "hurtigmiddag" etter skolen = dette :) 

#mat #oppskrift #middag #mamma #mammablogg #dele #foreldre #barn #bake #rundstykker #middag

15 min for å oppnå lykke

 • 22.05.2015 kl. 09:04

Iallefall i Lilles tilfelle. Hun har en klassevenninne, som i lengre tid har spurt om hun kan få en genser - en slik som Lille har. I dag har hun bursdag, og Lilles største ønke var å ta med en genser i gave. I går var det ikke rom for å sy noe, så da er det bare å ta morgenen til hjelp. Hva gjør man ikke for sine barn? Selv med trøtt tr*** og lav motivasjon?? :-p Uansett, 15 min fra genseren var klippet ut, til siste tråden ble festet - dette er ikke en ekstremaktivitet jeg vil tillegge meg som en normal tror jeg.... selv om jeg kan stort sett alltid signere ting med Hilsen Fru Siste liten... :-) 

Trøyen kunne med god sikkerhet, vært dandert penere for foto, da den ikke ser særs perfekt ut der den ligger.. hehe. Men slik går det, når kaosmammaen skal ta bilde av den, 2 minutter før ungene MÅ rase ut døra (allerde på overtid) for å nå skolen. Lille skal nemlig rett i bursdag, etter skolen. Elsker stoffene i denne trøyen - de er fra Jydsk Stoflager, og mønsteret er fra et av Alt om Håndarbeides Symagasin. Kos å sy, tross ekstremsportfølelse! :) 

 

#håndarbeid #gave #søm #sy #altomhåndarbeide #symagasin #mamma #mammablogg #kaos #barn #Mote #barnetøy #foreldre #bursdag #hjemmelaget #homemade

Smil og vær glad....

 • 22.05.2015 kl. 07:16

.... Så skal du se hvor mange venner du får... God morgen alle sammen. Fredag og snart helg! Bortsatt fra at min helg ikke er noe lenger enn andre helger (pga kurs i morgen) så er det iallefall fri på mandag. *smil* så får antall fridager være det samme.

Katta maser, gnåler utenfor baderomsdøra.... Ungene sover og må snart vekkes - da starter argumentasjonene, og tidlig opp for å få unna jobb og bursdaggave-klargjøring *smil*

Hehe..... Alt blir litt enklere, selv morgenkaoset med smil og humor. Tenker jeg i dag hvertfall! God morgen :-)

Siste innspurt...

 • 21.05.2015 kl. 23:11

Et siste lite krampetak før legging. :) Det er utrolig hva man kan få til, bare arbeidsviljen ikke har gått å lagt seg før meg... kom arbeidslyst å treng deg på, her skal du motstand finne....kjent begrep for flere? ;) 

 

#håndarbeid #hobby #redaksjon #magasiner #altomhåndarbeide #symagasin #jobbmamma #mamma #mammablogg #mote #søm #sy #syselv 

Hvem lurer hvem?

 • 21.05.2015 kl. 22:30

Troverdighet... et ord man bruker når det passer en? Finnes det offer for troverdighet? Man kan bruke humor på mye, og jeg er ikke kjent for å ha låst tunge - når jeg kan ironisere noe. (som mine faste lesere sikkert har funnet ut :-p ) men i kveld sitter jeg med en tom "ironikonto". Kan man spøke om troverdighet? Og ikke minst, ønsket om å være det/få det? 

Fortiden kom å bet meg i halen i går, (og da mener jeg halen, for halebenet er langt inne, ubrukelig og stort sett bare i "veien" om det skjer noe med det. Og den usikre smaken jeg sitter med i dag, føles som et halebensbrudd... ) en person jeg aldri har snakket med før, aldri har møtt i virkeligheten, aldri måtte forholde meg til - tok kontakt og ønsket en samtale om en felles bekjent. Gjennom samtalen river alle følelsene i en, følelser som vekker både bitre, sinte, usikre, rare og meningsløse følelser til live - fordi man avslutter kapitler i livet. Så kommer rullegardina... 

Man har en samtale om en felles person, en person som har utsatt begge parter for dårlige opplevelser, opplevelser man ikke måtte ta stilling til på mange år - og som var lagt minneboksen. Opplevelser som selvfølgelig er med på å forme deg, slik man er i dag - på et vis. 

Blir man farget av fortellingene? Etter så mange år, forventer man å finne "en ro" i at noen andre har samme oppfattelse som deg? I mitt tilfelle, ble jeg trist. Trist over at andre evnt har måtte oppleve det samme, trist over skjebner som får sine liv snudd opp ned, trist over at personer ikke forandrer seg - og bygger seg selv opp på andres skjebner... men det er en ting jeg i kveld, ble mest trist av - og det er følelsen av tvil... 

Følelsen av usikkerhet, følelsen av å finne sprekker i stoyrene - når roen senker seg over tankene. Følelsen av at noe stemmer, men ikke alt. Troverdigheten på stedet, var den der? Eller ble den økt av gjenkjennelse? To skjebner som sitter med samme følelse over et annet menneske, men ikke helt av samme årsak, og med forskjellig "utgang" på situasjonene - men man deler samme følelsen av skuffelse og kanskje litt foraktelse. Når denne troverdigheten søker støtte og medhold fra deg/meg, hva gjør man da når tvilen begynner å rive litt... 

i en situasjon der to personer, går fra elsk til hat forhold - og i prosessen søker støtte fra andre hold, da kommer behovet for troverdighet frem. Og når begge sider har "elementer fra virkeligheten", altså man kjenner igjen situasjoner og deler av historiene, gir det troverdighet nok? Begge partene vil jo fremstå som mest mulig troverdig, utfra deres ståsted - men når man kjenner igjen personlighetsbeskrivelsene av den ene parten - gir det motsatt part, nok troverdighet? 

Forvirra tanker på en sen kveld.. 

Har du opplevd lignende? Der du har havnet midt i en konflikt du overhodet ikke ønsket/eller trodde noengang du ville bli bedt å ta stilling til? Og der du ender med å fundere over, hvem lurer hvem? 

#tanker #kveld #blogg #kaosihodet #konflikter #forhold #fortid #erfaring #mamma #mammablogg #vennskap #barn #ekteskap #samliv #elsk #hat

 

 

Pakke i posten !

 • 21.05.2015 kl. 17:26

På vei hjem, hentet jeg pakke fra Yves Rocher, som noen kanskje husker, så vant jeg en konkurranse for en tid tilbake - med mitt innlegg om VIP kode og glansa katalogminner. Minnene om de fine, glansede postordre katalogene, vant et gavekort på 1000,- (er det kompliment når man som dinosaur, vinner gavekort pga minner - basert på ting ungene omtrent ikke har hørt om?) Det var utrolig moro å vinne, og før helgen, fant vi hva vi ville ha. På vei hjem fra kurs, hentet jeg pakken, og med god hjelp av iskaffe og pip pip (se forrige innlegg). Her var det noe for alle, og mediapappa fant seg også noe. Han sendte faktisk produktlink med "bestilling" på to after shave - bedre reklame kan det vel ikke bli, når mannen selv går inn å finner det han vil ha? Enkel, oversiktlig og praktisk nettbutikk - når til og med mennene finner frem i skjønnehetsbutikken :-p Tusen takk, nok en gang til Yves Rocher, for gavekort og de flotte produktene. Vil du inn å titte selv, så se HER

 

#shopping #mote #skjønnhet #mamma #mammablogg #pappaliv #mammaliv #konkurranse

 

Innlegget er sponset med gavekort

En tøff liten gjest..

 • 21.05.2015 kl. 15:03

Denne lille gjesten var en tøffing. Jeg hadde en iskaffe og sjekket mail før jeg vendte nesa hjemover fra kurs, og fikk denne lille karen på speilet mitt. Med vinduet åpent, lurte jeg en stund på om den ville komme inn :-) Artig. Sol og 15 grader, livet er godt! :-)

Forfatter samling

 • 21.05.2015 kl. 08:58

9 Juni braker det løs. Åååå, som jeg gleder meg! Alle forfattere i Gyldendals "stall", skal samles til sommerfest. Spennende! Jeg er litt sånn "starstrucked" for flinke forfattere, og gleder meg veldig til å myse rundt, hilse på nye spennende folk og få nye impulser. Og ikke minst - denne uken skal markedsføringsplanen for boka mi lages! Jeg gleder meg til å se de første skikkelige utkastene, grafikk og markedsføringsplan. Det er mye jobb å gi ut bok, selv om mye er laget i forkant, takket være magasinene - men alt skal settes sammen, vurderes, språkvaskes osv osv.. :) 

Uansett, så gleder jeg meg til forfatterfest ! ;) 

 

#bok #gyldendal #håndarbeid #sy #søm #glede #jobbmamma #altomhåndarbeide #magasiner #mamma #mammablogg

God morgen!

 • 21.05.2015 kl. 07:36

Sola skiiiiiiiinner! Jobben venter og kurs venter - inne, men pytt pytt... det er hyggeligere å sitte inne og se på sola, enn regn :-p Det er noe med tiden, jeg planlegger innmari godt, og tankene er alltid gode. Men, så feks. Så blir man innmari trøtt, når man kommer hjem fra kjøretur og henting av unger - legger seg bittelitt på sofaen, og zzzzzzzzz... fra 21 - > legging. Når jeg kommer opp, ligger mediapappa og snorker oppe. Ok, det var den kvelden.... så er tanken, jeg står opp ekstra tidlig i morgen! Hva er ekstra? Jeg er nå oppe, dusja, kaffe i koppen og funnet jobbmailene frem. Men er det ekstra tidlig? Egentlig ikke... :-p 

Flere med gode intensjoner? :-p 


Jeg har vært litt "hallooo" når det gjelder disse DW klokkene. Men så fikk jeg en mail, med denne klokken i. En nyhet. Jeg likte den bittelille detaljen der viserne er en kontrasfarge. Selve uret liker jeg godt, men ville gjerne hatt den i sølv. Jeg vurderer frem og tilbake, og har veeeeldig lyst på den. ;-) HER kan du se mer utvalg. 

Innlegget inneholder annonselink

 

#shopping #famillie #mote #hverdag #morgen #mamma #mammablogg #foreldre #danielwellington #nespresso #jobbmamma

Nice friminutt

 • 20.05.2015 kl. 17:47

Ungene er på besøk, på hvert sitt sted. Hva er da bedre enn å ta en pause, kjøre ut i sola og spise middag? Og en spennende lettøl :-p Været er fantastisk!

Hjemmelaget lunsj

 • 20.05.2015 kl. 12:19

I dag bestod mediapappa 1 del av kjøreprøven på mc - noe som var til stor glede :) Tanken var å smelle sammen grove speltrundstykker og overraske han. Så bra ble det overraskelsen, at han hadde stoppet på Mcdonald på vei hjem - og spist der.. :-p (noen som fortsatt blir overrasket av å lese våre hverdagsituasjoner? :-p ) Men rundstykkene ble gode, og jeg har kost meg med hjemmelaget lunsj, så får de andre kose seg med hjemmelaget kvelds. 

Jeg elsker denne utsikten vi har fra kjøkkenvinduet, den er "rolig" et vis. Det er noe med å se utover grønt, uten vei, uten folk og bare natur :-) 

Tenkte jeg skulle dele oppskriften på disse her: 

1 3/4 dl melk

60 gram smør

1 3/4 dl vann

50 gram gjær

1 ts salt

4ss sukrin

450 gram spelt (jeg bruker 50/50 av sammalt grov og fin) 

Stekes midt i ovnen, på 200 grader

Del smør i biter og smelt i det i melken. Ha i lunkent vann, ha i alt det tørre. Elt deigen, den er klissete, men jo lenger du elter, jo tørrere, luftigere og bedre blir den. Jeg elter på 2 (Kitchen Aid) i 20 min ca. La deigen heve til dobbel str og trill ut. La de heve igjen, og pensle de med vann når de er ferdig. Stek, avkjøl og nyt :) 


#mat #oppskrift #dele #rundstykker #spelt #mamma #mammablogg #hverdag #hjemmebakst #foreldre

17 mai i bilder

 • 20.05.2015 kl. 10:17

  I kjent stil er jeg litt for sent ute (bør sjekke papirene mine, om jeg kom på orvertid :-p) Men tenkte å dele litt bilder fra 17 mai hos oss :) Fotografene har vært alt fra Knøtta, Medium mediappa til meg :) Er det ikke en flott firkløver? ;) 

Jeg lurer hver 17 mai, hvor mange penger som flyr rundt i lufta :-) Smarte som de er, selgerne - så stod de rundt barnetoget i byen, og solgte disse :) Så er det denne kreative tradisjonen som svigerfar står for. :) Potetmos, pølser og bacon. Jentene går i 2 tog, ett i byen og ett her ute hos oss. I mellom, er det "rastepause" med denne tradisjonen og litt hvile. "Hvile"  = ipod/ipad/iphone pause.. :-p Lille var SVÆRT fornøyd med at medium gikk i det lokale toget med de. Snille storebroren ! :) 

Bak, kan man skimte meg også, som var så heldig å få gå i 2 tog - som klassekontakt :) 

Hvor kan man best få utsikt, når mans kal finne igjen mamma og pappa? Jo, oppå "talehaugen". Knøtta stilte seg opp ved siden av 7 klasse som sang, for å se hvor vi var. Ikke helt uten evne til å ordne seg, den frøkna.... hvor flaue de andre søskene ble, er annen sak :) 

Hadde du en fin 17 mai?

 

#17mai #arendal #mamma #mammablogg #fest #bunad #barn #hurra #barnetog #skoletog #søsken #foreldre

Regnet trekker bort...

 • 19.05.2015 kl. 11:42

Jeg ser med glede at regnet begynner å trekke bort. Det er ok at gress og planter trenger "føde", men det må være begrensninger? ;-P Nå mot innspurten mot Juni, ferieaviklinger osv osv.. ser jeg frem til varme dager og litt fri. Nå er jeg over halvveis av deadlines materialet og innvilger meg snart lunsj - før bilen må vendes mot Kristiansand :) Jentene venter spent på at Hakkebakkeskogen skal åpne, og de er vante gjengangere i Kardemomme By. Her på dette bilde, er de svært uenige i at røverne skal få godteri og boller :-) Skal du i dyreparken i år? 

Få med deg give away i sommerparkene, se i høyre kolonne

 

#dyreparken #sommarland #tusenfryd #vitensenteret #giveaway #mamma #mammablogg #hverdag #fritid

God morgen!

 • 19.05.2015 kl. 07:25

Noen dager starter "tråere" enn andre. Denne dagen er en slik. Når man tusler i seng klokken 02, og innser at man må opp igjen, før fugla fiser (aller helst, valgte å drøye det fra fuglenenes morgenuvaner til kvitter istedenfor) for å jobbe videre - er det om å gjøre å skyve Solan Gundersen ut av hue, og inn  med Life of Brian - "Always look at the bright side off life. " Men får jo tross alt lønn i andre enden.. :-) 

Jeg er en grensetester..

Ikke i den forstand som Knøtta på snart 7 år er, men en (både) ubevisst og til tider bevisst - en lei tendens til å utsette ting. Jeg overvurderer tiden jeg har til rådighet, og glemmer at man ikke helt er Speedy Gonzalez på alle felt, spesielt ikke - når det kommer til antall arbeidsmengde, man kan levere på kort tid :-P Jeg er supereffektiv når jeg først setter i gang, men det er sjelden - før jeg vet jeg . Er jeg ute i god tid, blir jeg av til stresset..... ;) 

I går fikk vi en forespørsel om lille OP kunne bli med Lille hjem, og kjøre sammen med oss til teater - så kunne foreldrene til OP hente de. Klart det! Men så etter en liten stund, så skulle OP sin faste skyss, likevel kjøre - og dermed ble det avvlyst. MEN! Da satt jeg i opptatt, og mediapappa satt på motorsykkel. Når han var ferdig, så var fortsatt jeg opptatt, og nå skulle han være effektv og greit!

Strake veien hjem, hentet 3 barn på SFO, Lille, OP og Knøtta - hjem og lagde middag og kjørte til teater. 5 min over 16, ringer min telefon - da er jeg ferdig, og er i bilen på vei hjem. Mobilen har ligget i bilen i 4 timer. Har dere hentet OP likevel? Le eller grine? Det ble latter - heldigvis kjenner vi de så godt, at det ble bare morsomt til slutt. OP var jo dødshappy, over å bli med Lille hjem - så ingen skade skjedd. Utenom for denne mammaen som skulle hente OP..... 

Mulig dagen i dag blir litt bedre? :-P Hva er dine planer? 

Her er planen å jobbe frem til 13, så til Ksand for kursundervisning. 

 

#blogg "#oreldre #mamma #mammablogg #barn #kaos #liv #hverdag #jobbmamma

Fortsatt jobb

 • 18.05.2015 kl. 19:02

Jeg gleder meg til denne dagen er over! To magasiner må inn til deadline i morgen, det blir en lang natt. Medium var heldig å fikk byttet sin nye iphone, som skjermen var litt løs (?) på. Hvordan har din dag vært?

Mandag blues

 • 18.05.2015 kl. 08:52

Så var det mandag igjen og hverdagen treffer en, som en murstein. Rett på lassevis med jobbing og mulig reisedager. Deadline i morgen virker som en uendelig vei - men friskt mot skal vel fikse det! (Håper jeg)

Hva er dine planer i dag?

#altomhåndarbeide #symagasin #jobbmamma #blogge #mamma #mammablogg

Sett slik tradisjon før?

 • 17.05.2015 kl. 12:06

Dette er noe mine svigerforeldre driver med. "Brennende kjærlighet". Potetstappe, pølser og bacon.

Dress er ingen hindring

 • 17.05.2015 kl. 11:21

Hipp hipp

 • 17.05.2015 kl. 08:52

Feiringen er i gang! God 17 mai til alle fra frokost i byen :-)

God 17 mai morgen

 • 17.05.2015 kl. 07:04

Her skal vk nå i gang med 17 mai morgenkaos! Håper alle har like fint vær som oss og at alle får en flott dag!!!

17 mai innspurt - tårer eller latter ?

 • 16.05.2015 kl. 21:34

Jeg tror vi satser på det siste. For noen dager siden, blogget jeg om forkler som var ferdig sydd, og jeg var i rute. (Normalen er 16 mai hysteri, og niks kontroll før midnatt) Det murret litt bakhodet, ved å ta gleden over god tid - for tidlig. På tirsdag ble skoene kjøpt, 2 par sko og skjorte ble hengt av - slik at jeg var sikret en i str.134.  Så langt, så good! 

Så begynner tingene... 

Det ene paret med sko, var en str for store. Jeg glemte de i går, og tok de med meg i dag - fresa inn, og ser at det er tomt i hyllene. Etter en innsats med leting, ender vi med litt tykke sokker i skoene til knøtta. 

Skjorta vi hang av, hadde ekstrahjelpen solgt i går kveld. Vi kjøper en str mindre og bruker den i år, og får skaffe ny til neste år. Kan noe mer gå galt nå? (Eventuelt er det jo mulig at ungen ikke vokser så mye? Og det er vel normalt at det snør i Sahara eller?) 

Jeg finner ikke søljene! Vi kjøper en ny! For så rase rundt i hele huset, for å finne mansjettknappene mine - som også er vekk. Etter en times innsats innser jeg at slaget er tapt. Nødløsning = låne mansjettknapper av mannen, det viktigste er å få lukket igjen. 

Jeg tror plutselig jeg vet hvor mansjettknappene er! Og de er der jeg tror! Mansjettknapper, sjalkjedelåsen (som jeg ikke hadde oppdaget manglet enda) og 3 søljer. 

Så kommer det morsomme..

 • Den lille gamle søljen til venstre nederst, den fikk vi som arvegods - for to år siden, da jeg ikke kunne finne "den forrige arvegodssølja".
 • Den til høyre nederst, ble kjøpt samme år, for at begge jentene skulle ha sølje. 
 • Så, ble søljen oppe til høyre, kjøpt året etterpå, for da kunne jeg ikke finne søljen nederst til høyre igjen. Som dukka opp 18 eller 19 mai i fjor. 
 • Så kunne jeg ikke finne noen av de i år, før den lille nederst til høyre, dukka plutselig opp. 
 • Da var tanken, jeg trenger bare 1 sølje, og da kjøper jeg en større, slik at Lille har sølje noen år fremover. Så finner jeg altså igjen alle søljene nede, i en boks - med lokk på: VIKTIG..... 

Og ser at søljen som ble kjøpt i dag, er samme str som den vi hadde....

... jeg velger å le....

Noen andre med slike kaotiske 17 mai forberedelser? :) 

 

#familie #mamma #17mai #barn #bunad #mote #mammablogg #livlig #kaos #foreldre

 

Tenåringslamper

 • 16.05.2015 kl. 13:02

Klokken er 1259 og Jumbo med følge kommer krypende opp fra kjelleren. Det er en helt annen klokke enn vår, man følger når man er tenåring. Medium og kompisen måtte opp når arbeiderne kom, men har sløvet til nå...

Som vanlig er det Medium som må ordne mat til de andre. Kompis og Jumbo kommanderer og Medium fikser. En grei ordning, i følge de andre :-)

#mobilblogget #mamma #mammaliv #mat #foreldre #kaos #livlig #hus #blogg #matlaging

Endelig !

 • 16.05.2015 kl. 12:52

Medium skal absolutt stå for styling selv, og i hans versjon av interiørdekorering - later det til at rot er inkludert ;-) Gardiner er det siste nå, og så er vi ferdig. Som noen sikkert husker har Lille to lag med tapet på sitt rom, og Fargerike klarte ikke levere New York skyline om igjen. Dermed ble det nye tapet, fra Stormo - som hadde mye bedre lagerutvalg i butikken.

Men tross at vi mangler orignalt ønsket tapet, er rommet ferdig og M fornøyd!

#hus #mamma #interiør #fototapet #mammablogg

17 mai bordet

 • 16.05.2015 kl. 10:31


Hvordan dekker du til 17 mai? Har dere noen tradisjoner på 17 mai? Vi pleier alltid å være hos svigers, og spise "brennende kjærlighet". Potetstappe med bacon og pølser, stående rett opp :-p En artig oppfinnelse som ungene liker godt. Etter noen timer på skolen, med obligatorisk pengebruk og plikter som foreldre - bærer det hjem til grillings med naboer. Fin 17 mai tradisjon. Det som er nytt i år, er at vi skal spise frokost i byen - fordi jentene skal gå i tog der i år. Spennende å få opp ungene kl 07 og være i byen bunad/dressklare en time etterpå :-) 

Jeg liker så godt New Wave settet mitt, som du kan finne feks hos Royal Design, de har utrolig mye fint - til gode priser. Room21 har også utrolig mye fint . selv om du er for sent ute til 17 mai bordet - har de mye fint ellers :)  Hva skal du dekke med til 17 mai? 

#shopping #servise #dekke #familie #tradisjon #mat #villroyogboch #mamma #mammablogg #mammaliv #foreldre #interiør #stil 

 

Innlegget inneholde reklamelinker

Kanintørk

 • 16.05.2015 kl. 09:30

For noen år siden, hadde jeg skikkelig dilla på  "Smartneedle" broderier. Mange av de er in the hoop broderier, som er morsomme å lage feks gaver av. Dette broderiet her, er også et in the hoop broderi, det tar litt tid men er veldig moro. 

 

Fremgang er moro .... 

Og resultatet ble skikkelig artig ! :) 

Jeg har en hel boks med stæsj som tilhører disse type broderiene, men i kjent stil er hamsterevnene større enn produksjonsevnene. Det vil si at sist jeg tok frem en av disse, må være 4-5 år siden...*ulp*..... 

 

#håndarbeid #søm #hobby #sy #syselv #mamma #mammablogg #mammaliv #blogg #broderi #symaskin #husqvarnaviking

God morgen alle sammen!

 • 16.05.2015 kl. 08:47

16 mai og dagen før den store dagen. ;-) Vi har fått inn arbeiderne, som skal tapetsere og liste det siste oppe i 2 etasje. Jeg er eneste som er våken og stått opp, og det er nydelig stille - eller vent, tja.. naboen er startet med å klippe plenen. Er det et eget gen som utvikles når man passerer 60år? Det å måtte vinne kampen, mellom fuglene og seg selv, hvem som skal kvitre først. Energien til å starte gressklipperen klokken 0810, og med friskt mot osv dure i gang. Men, det er godt de eldre får mest mulig ut av dagen sin... :-p

Det yrer litt her, jeg håper inderlig det har tenkt å gi seg innen i morgen. tanken er å få med eg kamera ut i dag, og få tatt noen illustrasjonsbilder til en kampanje. Så  jeg starte opp jobbmaskinen igjen, og få liv i både den og filene mine, som skal leveres innen 19 mai. Så må jeg få skylt gjennom skjorter og hengt de opp, og dermed er vi klar til 17 mai :-) 

Hva er dine planer i dag? 

 

#foreldre #mamma #mammablogg #canon #kaos #foreldre #mammaliv #barn #canon7dmarkII #foto #bilder

Natta herfra

 • 15.05.2015 kl. 23:42

Da er roen over huset og katta har stukket ut for sin natterunde. (Sannsynligvis en stakkars musefamilie som blir mamma/pappa/barnløse i natt) medium har overnattingsbesøk av en kompis, jumbo har damebesøk og jentene sover. Det vil si vi har 6 unger til frokost i morgen :-)

Vi fikk tak i ny tapet i dag, slik at Medium sitt rom blir ferdig. New York er tapt, men han valgte seg en "murvegg" istedenfor. Så kl 09 er arbeidsfolka på plass igjen, og vi er endelig ferdig - forhåpentligvis!

#hus #oppussing #ombygging #mamma #mammablogg #familie #interiør #bygge

Kranglefant 1, 2, 3 eller 4?

 • 15.05.2015 kl. 20:56

Det å ha 4 barn i huset, med en konstant flow av nabo/kompiser +++ i tillegg - er ofte en fin balanse. Til tider er det opptelling og sortering, av hvem som skal legges her - av oss, i dette huset - og hvem skal sendes hjem. I tillegg er det mange "hvorfor det", "please" "vær så snill" "kom igjen" Osv.. daglige utfordringer som skal besvares, grenser som skal settes og bevise at man faktisk er det det høyeste  hode. (Dog er jeg langt fra det, men altså... ja.. :-p jeg bestemmer.. ) 

Men hva gjør man når man begynner å rive seg i håret, av naboens barn i tilegg? Når man må korrigere dem, og føler de er like mye i huset som ens egne unger? Er det ok da? Det er jammen ikke lett, når man feks tar nabojenta i småljuging hele tiden - og mye av det går på å være best. Som barn flest gjør.. men når man er 9 år, er det ikke da behov for visse veiledninger? Alderen og lista for at man blir tatt for  "løgner" og "uskyldig barnepåståelser", begynner å bli hårfin. Det er jo nokså opplagt  at nabojenta ikke har spist 1 kg spaghetti i går, eller at hun har MINST 1 million mynter i sparegrisen sin.. osv osv.. slike ting er på et visst tidspunkt sjarmerende, men når tipper det? ;-) 

Og når naboens barn er så husvarm, at hun blir det 5 barnet som står å argumenterer med oss? :-p Hva gjør man da? 

Og er det greit å snakke til naboens barn? 

 

#blogg #barn #mamma #mammablogg #tanker

Nål-i-treder Bernina 1150MDA

 • 15.05.2015 kl. 18:53

Et lite nerdeinnlegg for syverden. Visste du at det finnes andre overlocker enn Babylock - som har en praktisk nål-i-treder? Bernina 1150MDA har det, og jeg elsker det. Det er så mye enklere enn å sitte å sikte med tråd og pinsett. 

En annen ting jeg liker med denne, er at den har alt utstyret i "lokket". Det er praktisk og greit, man har det viktigste for hånden kjapt og greit. 

Hva har din maskin, som du liker godt? 

 

#håndarbeid #bernina #symaskin #sy #søm #mamma #mammablogg #foreldre #hobby #livsstil 

Endelig tid....

 • 15.05.2015 kl. 14:03

Endelig tid til å blogge - dagene raser fra oss. Dagen har gått til møter i Kristiansand og nå er det tannlege for begge jentene. På rad og rekke :-) føler meg som tårnfrid noen dager

Veteranbil/mc treff i Froland

 • 14.05.2015 kl. 13:45

Der er det vi befinner oss nå. Jeg, mediapappa og en kompis kjørte opp å kikket litt. Nydelig mcvær, og god stemning. Jumbo var her før i dag og medium er hjemme med jentene. Ikke helt hans interessefelt dette :-)

Barnearbeid

 • 14.05.2015 kl. 12:10

Ikke helt i begrepets definisjon, men i går og i dag har jentene (Lille + besøk) sydd seg tights og bamseklær. Artig å se de lage ting og være så ivrige. For min del fikk ikke jeg symaskinsertifikat på barneskolen, så det er absolutt ikke fra  meg, barnekreativiteten og tålmodigheten kommer fra. :-) Lille har av en eller annen grunn funnet seg to ulike sokker, for den 2 fotoseansen :-p 

#barn #kreative #hobby #søm #sy #syselv #håndarbeid #mamma #mammablogg #mammaliv #sytid #kos #symaskin

Solrikt

 • 14.05.2015 kl. 09:15

Ikeaskruing til klokka er 02 er ikke balsam for sjelen. Ved nærmere ettertanke er ikke jysk sine flatpakker noe lystig slag heller. Sofa, tvbenk, lamper og seng +nattbord kom opp mellom 2230 og 02. Skapet Medium kjøpte seg, tror jeg vi dropper - da det ble rimelig stort i forhold til rommet...

Det er sol og nydelig. Jumbo skal på veteranbilsamling, mulig jeg henger meg på med sykkelen - men er ikke helt sikker enda. Ryggen neviser hvor gammel jeg er, etter flatpakkene :-p

Hva er dine planer i dag?

Hengerfeste er oppskrytt!!!

 • 13.05.2015 kl. 20:22

Sier man når man ikke har det, og medium har handlet på ikea....

Verdens største surrehue?

 • 13.05.2015 kl. 17:52

Hva annet kan man si, når guttungen kommer med SAS og ikke Widerøe :-p Medium har fått ny telefon og jeg har simkort og telefon i bilen. Gutten er uten telefon. Dermed når widerøe flyet begynte å tømmes, kjenner jeg at varmen stiger....

Helt til jeg ser på tavla. Widerøe fra stavanger har landet. SAS fra oslo er i rute..... Jada..... :-p

Ti min før tida

 • 13.05.2015 kl. 17:43

Ai laik! Widerøe på sitt beste :-)

Sinnsyk dag

 • 13.05.2015 kl. 17:32

Føler at ingenting har gått etter planen i dag, jo - jeg rakk å hente jentene, en tur innom pappa og sitter nå på flyplassen og skal hente Medium som kommer fra Oslo. Men jobbmessig har alt gått i surr... Begynte bra og fikk sendt en mail som hastet, norskskrevet noen headlines og så.... Kom arbeidslyst å treng deg på, her skal du motstand finne! Og slik fortsatte det :-p

Lille har hatt en klassevenninne på besøk og de sydde hver sin tights. Fantastisk morsomt å se hvordan de koste seg og ikke minst ble stolte, da de tok på seg tightsene! Skaperglede.

Har du barn som syr?

Så gøy - Jeg er ukas blogg!

 • 13.05.2015 kl. 09:35

Denne uka er tydeligvis "min"... Tjoho.. i går fikk jeg gavekort fior Yves Rocher deltakelsen, og i dag fikk jeg en hyggelig kommentar fra teokos - om at jeg var valgt ut som ukas blogg. Det er andre gangen jeg blir valgt, rett etter at jeg startet å blogge her på blogg.no - valgte Små ideer, meg ut som ukas blogger. Super moro å bli valgt ut. Teokos er en kjempefin blogg, og vil du bli ukas blogger - så følg med på bloggen hennes. 

Er det i dag jeg skal levere inn lotto kupongen? 

 

#blogg #mamma #ukasblogg #mammablogg #mammaliv #foreldre #yvesrocher 

God morgen

 • 13.05.2015 kl. 07:58

God morgen alle sammen! Frokost på gang, så oversetting, videre til artikler og så kanskje hente opp barnemaskin, slik at Lille og besøket kan sy, etter skolen :-)

Litt sent ute og god natt

 • 12.05.2015 kl. 23:41

Magasinet for de mellom 18 og 28 år ankom i dag, sammen med teknomoro. Det slo meg sist gang, at ikke bare er jeg for gammel på papiret - men jeg er altså såpass senil, at jeg ikke får med meg målgruppen før jeg bestiller magasinet.

Usminket magasin, er tema denne gangen. Hvorfor skal vi hylle kjendisene som går ut uten sminke? Jeg går uten sminke titt og ofte jeg, uten å bli hyllet for det. (Mulig jeg har skremt et par stykker, men det er liksom ikke noe hyggelig å kreve kred for....)

Hva er det som gjør at dette er så heroisk?

Men men, jeg har kastet hårspesialen som fortsatt ikke vedkjenner at det finnes kort hår :-p Og tenker å bla meg gjennom magasinet i morgen. I tillegg lå det ved et boligtips innstikk... Det er jeg vel fortsatt ung nok til å lese...... :-) God natt alle sammen!

#mobilblogget #mamma #mammablogg #ung #detnye #gammel #egmont #hverdag #foreldre #mammaliv

Jeg vant ! *lykkelig*

 • 12.05.2015 kl. 21:27

Helt oppriktig: (Jeg er det til vanlig også men.. :-p ) Jeg vinner stort sett aldri noenting! 

Men jeg vant! Jeg er så happy - på min 5 dag som blogger her på denne plattformen - så var jeg med i en Yves Rocher konkurranse, der jeg også kunne dele en rabattkode til dere lesere. Innlegget, skulle bli vurdert og 10 heldige vinnere ville få gavekort, for beste innlegg. Jeg la inn innlegg - og i min dinoteknologiske verden, tenkte jeg skitt la gå - vinner aldri men 25% er jo fint for andre :-p 

Så sitter jeg altså her i kveld (kan man lage en mer dramatisk innledning?) og sjekker mail, mens hatet mot jobbmaskina som er kræsja fortsatt sitter intenst i kroppen, og en smule håndsømsnevrotiske fingre (nei, håndsøm er ikke min sterke side, jeg fester ikke knapper uten symaskin en gang!) og der dukker den opp! Bare 7 timer senere, ser jeg at jeg er en av de 10 heldige vinnerne! Oh my god, som kidsa sier - (om en av teenagerne ser dette, så forklarer det evnt himling med øyne og stumhet  í kveld) jeg måtte lese mailen 3 ganger. (eller var det 4-5? Dinohukommelsen tar ikke antallet her og nå...) Så moro ! 

Så nå skal jeg kose meg, surfe rundt og finne ting å skjemme oss alle sammen (hadde ikke tenkt å ta hele gavekortet på meg selv nei..) litt bort, og vente spent på PAKKE! (blir ikke bedre med årene, det er like moro med pakke nå, som når man er "yngre!"

Jippi ! Og tusen takk til Yves Rocher for gavekort og at jeg vant!  

 

#sminke #spa #skjønnhet #egenpleie #mamma #mammablogg #konkurranse #vinne #mammaliv #foreldre #familie #kos

 

Og nr 2 er også ferdig ! Finished!

 • 12.05.2015 kl. 20:56

Og der var i mål med nr 2 også ! Da er skjørt tilpasset, vester lagt ut, forkler sydd på ny  og de er klare ! 

#håndarbeid #søm #bernina #canon #blogge #mamma #hverdag #familie #foreldre 

#mammablogg#mammaliv #syselv #bunad #17mai 

1 stk fornøyd snuppe

 • 12.05.2015 kl. 18:58

Da er første bunad komplett. Det meste måtte endres og tilpasses. Nå gjenstår det å se hvor mye som må tilpasses på snuppe nr 2. Jeg er glad min bunad kun skal hentes utav skapet, og stryke skjorte...... og 3 gutteskjorter.. peanuts. :) 

 

#håndarbeid #søm #bernina #canon #blogge #mamma #hverdag #familie #foreldre 

#mammablogg#mammaliv #syselv #bunad #17mai 

1 down - 1 to go..

 • 12.05.2015 kl. 16:22

Første fedig! Nå gjenstår det å sprette opp det andre, og forsøke å skjøte det på et vis. Broderiene er så skjøre, at det skal la seg godt gjøre. 40 år gamle forkler er ikke som nye i fibrene :-p I tillegg burde jeg få jobbmaskinen min opp å gå, med X antall kræsj i det siste.. den har fungert fint i flere dager, og nå når jeg endelig turte å jobbe på den - så SMAKK - i sort - 4 dagers arbeid.. lost.. moro... det viser seg at den ikke har oppdatert mot server, slik den skulle heller... grrrr.. jaja.. sprette opp litt frustrasjon.. 
Jeg syns dette funker greit. Vi er i "feil" fylke, så jeg regner ikke med at så mange vil legge merke til, at mellomverket ikke er hardangerbroderi.. :-P Håper jeg hvertfall... 

 

#videoblogg #håndarbeid #søm #bernina #canon #canonlegriamini #blogge #mamma #hverdag #familie #foreldre 

#mammablogg#mammaliv #syselv #bunad #17mai 

Og så .. en videoblogger?

 • 12.05.2015 kl. 14:15

video:mvi0005

Nei, jeg tror helt ærlig ikke det, men - det kan hende jeg blir komfortabel nok med dette, til at jeg kan lage noen "nerde videoer" etterhvert. Denne ble mer en test, med hei og hallo - og dagens plan med symaskin - og så bare fjas. Jeg er overasket over hvor bra lyd og bilde, det kom utav den lille saken :-p (Canon Legria mini) Har du lyst å sy? Visste du at feks Ellos (av alle ting) selger symaskiner? Jeg er sterkt tilhenger av å kjøpe hos en lokal forhandler, men har du ikke det i nærheten, og du skal ha en helt enkel maskin, kan nok Ellos også funke: :-) Men styr unna de aller billigste maskinene - om du vil beholde en minimal del av sylyst :-p 

Hva syns dere om videoinnslag i blogg? 

#videoblogg #håndarbeid #søm #bernina #canon #canonlegriamini #blogge #mamma #hverdag #familie #foreldre #mammablogg #mammaliv #syselv #bunad #17mai 

 

 

Sy, sprett, sy igjen = 17 mai - hipp hipp hurra !

 • 12.05.2015 kl. 12:50

Er du klar til 17 mai? Det er ikke jeg (som vanlig) Jeg har innehar et gen, som heter utsette, i all for høy grad. Jeg har riktig så overkompensert i køen, for denne egenskapen. Noe som innebærer at jeg alltid er for sent ute, med å gjøre klar ting og tang. Begge jentene har hardangerbunader, og i fjor fikk de nye skjørt, og jeg sydde om, to av de flotte forklene deres. Men så kom svigermor med den gode ideen, at jentene ville helst ha lange skjørt... Ja, og det jo ikke bare gjort i en håndvending - det er heller ingen håndvending bare, å snu jentene, når de først har hørt om det. Først i dag, begynte jakten på bunadsdeler, etter ombyggingskaoset - kan du tenke deg hvor enkel jobb det var. Etterhvert som panikken stiger, kommer også angsten om ekstra jobb - jeg må sy nye forkler. 1 av 2 forkler oppdrives.. så da må god gammel bunadsskikk brytes i år, dvs jeg må sy noe lignende til den ene bunaden... og sy om IGJEN, det ene jeg sydde i fjor.. jada.... hipp hipp hurra... ! 

Litt nerding - overtransportør er et fantastisk hjelpemiddel når det kommer til denne typen søm. Bernina B780 min har innbygd, og mange av trykkføttene kan brukes sammen med overtransportøren.  Å sy i tynne, eller vanskelige stoffer - er en drøm med denne. De aller fleste merker har en modell med innebygd lignende system, eller en løs transportør, du kan feste på. 

De ble så fine ! Så da er det bare å sprette opp, og lage på ny.... som sagt.... hipp hipp hurra..

 

#bernina #håndarbeid #søm #st #syselv #bunad #17mai #hardangerbunad #mamma #mote #Mammablogg #foreldre 

Unboxing selfies og Canon Legria mini

 • 12.05.2015 kl. 12:08

Det er så absolutt en grunn til at jeg sjelden tar selfies... her kan man i grunnen se why :-P Usminka, glemt å ta voks i håret, og jo.. jeg har glemt å rette på det ene bildet på veggen (som forøvrig alltid er skjevt, fordi ungene her ikke kan lukke en dør, men bare slipper den/smeller den) som alltid er lidende når døra på andre siden, smeller. En annen ting er at jeg sikkert kunne planlagt bedre - og JADA! Iallefall... jeg har fått pakke... :) (småirriterende at jeg ikke kan brukes smileys - i jobben er det forbudt, så på fritiden er det moro å bruke de) Jeg har fått tittet litt på saken, og satt den til lading.. ser morsom ut. Men etter disse bildene - tjaaa.... jeg er ikke akkurat utålmodig til å se meg selv på film... hehe.. 

Som dere sikkert skjønner, faller jeg ikke under dette spørsmålet: Har 70% av bloggerne, egen fotograf?, som jeg spurte om, for noen uker siden. Det har hvertfall ikke jeg! :) Og de gangene jeg har det, blir det ofte snodige vinkler - da ofte fotografene er 40-50 cm kortere enn meg... :-p 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre #canon #foto #video

God morgen med reisebilder

 • 12.05.2015 kl. 07:10

For en tid tilbake, la jeg ut bilder fra messeturen til Alt om Håndarbeide, HER. Jeg har fått lov å låne bilder av Anne, noen kjenner henne kanskje igjen fra NRK realityserien "Det store symesterskapet". Ønsker dere alle en riktig god morgen, med noen artige messebilder :) Hva gjør man når lugarene er for små til "show and tell?" Jo, da flytter man seg ut på gangen, og tar det videre der. Klart alle må vise frem hva de har shoppet! Ann Kristin (til venstre) er min utgiver/hovedredaktør hos Gyldendal. En flott dame, som virkelig er morsom å jobbe med, og ikke minst fordi hun har så god tro på Plussbok prosjektet vårt! :) 

Hvor godt husker du? Sosial bli kjent seanse på båten.. 

Vi er klar til avreise! :) 

For de som syr selv: Så henter jeg mye inspirasjon fra nettet, til hva jeg skal sy. Spesielt en del av Catwalk/designermerker - er det moro å hente inspirasjon til å "lage sine egne varianter" av. Har du prøvd det? Steder jeg finner mye inspirasjon er feks: Boozt, Stylepit, Zalando, og Asos

Har du tenkt på det? At ved enkle, morsomme grep - kan du lage din egen designerinspirerte garderobe? 

Feks under her, er kjolen en Designer Remix kjole, kjøpt på jobb i  København - og buksen og Lille sitt antrekk - er selvsydd og designerinspirert. 

 
#jobbmamma #altomhåndarbeide #magasiner #arbeid #mamma #mammablogg #hverdag #jobb #blogg 

mediakaos

MediaKaos handler om en familie på 2 voksne og 4 barn + 1 hund & 1 katt. Både mamma og pappa i huset, arbeider innen media. MP i radiobransjen, og MM/jeg, som redaktør. Arbeid og hverdag forenes i herlig hverdagskaos.

Siden jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - med lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer sammen med hverdagsblogging, og alt ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares med meg.

Snarveier:
Giveaway & Konkurranser
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.
Lik på Facebook
Lik på Facebook

SNAPCHAT: mediakaos
Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B780
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900

Tidligere maskiner:
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55

Tips og råd - Janome CoverPro ligger i den gamle bloggen.


Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos