hits

Gjennom et nøkkelhull

 • 31.05.2015 kl. 16:35

Det er i hvertfall det ART programmet på Olympus Styles1 heter - som jeg har brukt på disse bildene. Litt rart, men fine, klare bilder. Driver enda å vender meg litt til kompaktkamera, og funksjoner på et merke, jeg ikke er vandt til. Men det kommer seg. ART programmene er morsomme, de har jeg ikke på DSLR jeg bruker til vanlig. 

Alle er opptatt med sitt i dag..  = søndag :) 

 

#familie #foreldre #hverdag #foto #olympus #stylus1 #mamma #mammablogg #bilder #kompaktkamera

Siste bilder fra strikketuren

 • 31.05.2015 kl. 15:20

4 bilder, var det jeg rakk med Olympusen. Det er litt mer styr å dra frem kompaktkamera, enn bare å skyte i vei med iPhonen. Minn meg selv på; jeg må bli flinkere. Men ialelfall. Siste bildene fra Strikketuren. Selve fabrikkutsalgene er ikke noe å anbefale varmt. (utenom Sandnesgarn) men å ta en slik tur i ny og ne - er rekreasjon. Skravle, le, strikke, godt humør og sosialt - alle burde gjøre slik av og til :-) 


Det strikkes mens man venter på at alle skal bli klare... :-p

Vil du se flere bilder, har jeg postet flere innlegg fra turen - i går :) 

 

#strikking #sandnesgarn #vikinggarn #gjestalgarn #tur #reise #håndarbeid #hobby #shopping #strikk #garn #olympus #stylus1

Loomi moro

 • 31.05.2015 kl. 13:17

Lille holder på med Loomi i dag. De populære strikkene. Ariel the mermaid er visst nålet, med youtube på ipaden - og stor konsentrasjon kreves. Moro når ungene finner hobbyting de liker. Disse strikkene har vel mer eller mindre vært en "verdensplage". Har du barn eller kjente som har hatt/har denne dilla? 
#hobby #barn #loomi #strikk #leke #håndarbeid #håndlaget #mamma #mammablogg

Bernina B780

 • 31.05.2015 kl. 10:30

 

Da denne maskinen kom i hus, var vi ikke i gang med oppussing enda av gang + stue. Jeg hadde fortsatt syplass i gangkroken + jobbmaskinen min. 

For to år siden, var det Brother, Husqvarna Viking Ruby og Babylock Enlighten som bodde hos meg. (Vil du se maskinene i dag, se oversikten i høyre kolonne) 

I dag syr jeg på spisebordet og trives faktisk med det. Jeg har et rom nede i kjellen, der alt utstyret står - og sosial som jeg er, trives jeg bedre med å sy med folk rundt meg, lyder og gjerne tv på :-) 

Utstyrsskapet som følger med B780 (de fleste litt større Bernina maskinene) er helt supre! 

Skjermen er stor, fargesterk og utrolig informativ

 

Stort syrom, godt lys og oversiktlige knapper. 


 

Men ikke nok med at det er godt lys i syrommet. Se på bildet til høyre, når sylyset er avslått - kan du se den lille fiffige detaljen? B780 har nemlig lys i spolehuset! Er ikke det fancy? Og for min del så elsker jeg det.


Spolene er STORE (en megafordel ved feks brodering) og det stående system. De fleste maskinene i dag har plast drop spole system, jeg liker det stående best. Tåler mer, og gir flere muligheter for filting, som Bernina har kit til. 

 

Må jo bare elske dette? ;) 

 

 

Enkel søm og trykkfotvalg.. 


 

 

Og selvfølgelig kan du justere farger, mønster +++ som du ønsker. Det ligger mange farger og bakgrunner klare i maskinen. På grunn av maks utnyttelse kan man kun bruke forhåndsdefinerte bakgrunner, men hva gjør vel det? Du kan velge alt fra sort/grå til rosa, lilla, grønn, blå - det burde være noe for enhver sjel. Og dessuten er det jo ikke en bilderamme, men kun personalisering av en allerde fantastisk maskin! 


 

MEN! Dette er ikke en maskin som du  ha, bør spare til, fikser alle dine sømsorger osv. Men er dette en maskin du har sett på, drømt om, eller innenfor kategorien sy/brodermaskin, som du har vurdert - er denne absolutt et godt kjøp, eller noe du bør vurdere. Men det er ikke en maskin jeg vil anbefale, om du ikke har helt sømdilla, vil utnytte broderidelen eller har vunnet i lotto... hehe. Men at maskinen er SUPERgild, og at alle burde ha en slik flott maskin, er jo klart :-p Men det finnes SÅÅÅÅ utrolig mange flotte maskiner der, inkl rimeligere, gode Berninaer - som du kan ta en titt på. Bl.a har jeg 550QE og 215, som er flotte maskiner, i annen prisklasse. Jeg skal se om jeg kan lage noen innlegg om de, en annen dag :) 

 

#sy #bernina #håndarbeid #hobby #søm #symaskin #kjøpstips #blogg #mamma #mammablogg

Symaskiner, stoffer og kjøpepress...

 • 31.05.2015 kl. 10:02

Bilde: Collage med bilder fra google.no

Herregud tenker du kanskje... kjøpepress i samme setning som symaskiner og stoffer? Joda, det går an det.... 

 
Nå har jeg sittet å bladd meg gjennom Sykroken.no, og diverse FB sider og er litt tankefull. Jeg leser litt rundt i blogger og diverse, når jeg skal lage artikler/inspirasjon osv og på veien kommer jeg ofte over "rosa blogger" og "moteblogger". Disse bloggene forundrer meg en del, fordi de har opptil flere titallstusen lesere - og innholdet er ofte "hva har jeg kjøpt, hva anbefaler jeg, dagens outfit, dagens post, dagens shoppingtips". Så slår tanken meg at fy for et kjøpepress man lager. Folk føler et behov for å være "speil" til disse personene, enten det gjelder hvordan man selv ser ut, eller hvordan huset skal se ut. Bloggerne skaper et behov og anbefaler varmt sine samarbeidspartnere. 
 
 
Men... så slår en tanke meg, i dag. Etter å ha lest på noen FB grupper,  ser jeg at vi er neimen ikke bedre i vår "syverden". Folk kjøper stoffer og maskiner som de var gale, og "speiler" hverandre. Jeg er absolutt ikke noe unntak eller bedre, men jeg har ikke tenkt over før, at jeg er en av de :-p. For det er jeg :-) Noe av gleden over å sy og skape noe, er å lage noe unikt. Hvor unikt er det, når 29 stk bare MÅ kjøpe samme stoffet og mønsteret - ja, det er et kompliment at noen vil lage makent - men hva er da unikt? 
 
Det jeg syns er mest trist, er at "jo dyrere jo bedre" mentaliteten er så lavtersklet. Når man spør etter råd og tips, til feks overlock eller cover, trekkes det dyreste merket frem, og argumenteres med at det er det eneste som funker. "man trenger ikke justere på noenting", da blir jeg trist... Man SKAL justere på ting, man SKAL lære seg og KOSE seg med maskinene. Man SKAL kunne tre en maskin, og kvalitet måles IKKE ved at man ikke trenger å justere trådspenning eller være obs på nåler og tråd.
 
Jeg syr selv på en Babylock, men IKKE fordi at den syr spesielt nydelig, i forhold til ALLE andre overlocker, nei - rett og slett fordi det er bekvemmelig. Den justerer trådspenning selv, den har luftreding på griperne - men den syr like pent som Bernina 1300MDC gjorde, som ikke har dette. Jeg liker den, rett og slett fordi jeg til tider er LAT!  :-) 
 
 
Etterhvert har jeg testet en del maskiner og som tiden går, og jeg begynner å bli vandt til funksjonene (som stort sett er like på enkelte merker) så går det på bekvemmelighet, komfort +++ akkurat som  med en bil. Kjøper man en ny bil - er de fleste så fullspekket med sikkerhetsutstyr og fancy komfort løsninger, at det handler om smak til slutt. 
 
Jeg har sydd på både Pfaff, Janome, Husqvarna Viking, Brother og Bernina covermaskiner. Og alle har jeg hatt i hus, lenge nok til å gjøre meg en personlig mening om de. 
 • Pfaffen bråkte for mye, men ingen hoppesting
 • Berninaen var for omstendelig å tre om, til coversøm, men ingen hoppesting
 • Babylock, sydde pent men ble for dyr maskin å ha, kun til coversøm. Ingen hoppesting.
 • Janome CP1000, hoppesting - men ikke etter at jeg lærte å justere den skikkelig - og lagde guide til den, som andre kunne lære noe av. 
 • Janome 1000CPX, likte den rett og slett ikke, men sydde pent og ingen hoppesting
 • Husqvarna Viking, bråkte like mye som Pfaff og jeg ble ikke komfortabel med den, ingen hoppesting
 • Brother, elsket den! Tilleggsutstyret var enkelt å montere, alt fungerte fint, enkel å justere og fantes ikke humørsyk. Ingen hoppesting - men .... 
 • Bernina, elsket den MER! Syr "mykt", stille og nøyaktig. Pene sting, og er enkel å tre. Liten og hendig i størrelse og faller inn under min kategori: komfortabel og god. 
 
Ren lukus.... problematikk..... 
 
 
 • Pfaff 2170, toppmaskinen til Pfaff i 2007. Fantastisk broderi og symaskin, men..... 
 • Pfaff Creativ Vision - innovativ, fantastisk skjerm, slutt på broderikort og eksterne lesere...
 • Janome MB4, fantastisk broderimaskin - ingen over, ingen under - der og da....
 • Husqvarna Viking Ruby, flott maskin - men ikke mer.... enn at 
 • Husqvarna Viking Ruby deLux som var en forbedre versjon av Ruby ble testet...
 • Bernina B780, ingen over og ingen under.... den bor her nå
Alle disse maskinene er i noenlunde samme klasse og pris - men alle er testet og etterhvert byttet ut med nyere maskiner, som skal testes og gjøres en mening om. For min del som har brukt dette i utviklingen av både hobby, Sykroken og nå videre i arbeid - er det gode erfaringer, men det finnes de som gjør det samme, av ren og skjær hobbylyst.Hvorfor det, er det med symaskiner og kvinner - som menn og latest biler og teknologi? ;) 
 
På veien min mot "dagens maskinpark" er det mer enn nok maskiner, jeg gladelig ville anbefalt, som koster en brøkdel. Når noen spør meg på mail, etter maskintips - pleier jeg å spør etter prisklasse først. Det ville aldri falle meg inn å si at det kun er det dyreste som gjelder. Det finnes sylyst i enhver priskategori! Og en viktig ting er, når man først har gått over på "higher level", er det ikke lett å gå tilbake på "lower level". Men jeg har faktisk gjort det et par ganger, og det fungerer like bra! 
 
Mitt råd erIkke se deg blind på alle rådene som gis på nett osv. Se på hva DU vil sy, hvilken prisklasse DU er villig til å gi for hobbyen din, og ikke minst hva DU selv liker. Du skal sy MYE for å "tjene inn" en maskin til feks 14-15 000,- som feks etterhvert skal være 1 av 3 maskiner. Invester gjerne i et skikkelig kurs eller ta deg tid til å se feks på YouTube osv, for å se hvordan de forskjellige merkene er. Det beste er å reise rundt, og teste maskinene. Ikke bare sy på en ferdigtredd maskin, men prøv å tre den, og sy på den. Automatikk er "falsk trygghet", men absolutt komfort! 
Min beste venn, er nødvendigvis ikke din :-) Og et utsagn som det er MYE sant i, er: 
Det er som regel føreren av maskinen det er noe galt med, ikke utstyret. En VELDIG høy prosentandel feil på maskiner etc, skyldes brukerfeil. 
 
Så var det sagt... :-) 
 
 
 
 
 
 
#kjøpepress #symaskiner #syglede #håndarbeid #kjøpe #shopping #hverdag #rettfralevra #heltsant #frittord #galefolk #syglede #søm #symaskin #syselv #homemade #blogg #blogger #nyblogg #minmening #kvalitet
 
 
Ps. Husk Give away, se i menykolonnen til høyre

En flott tur er over

 • 30.05.2015 kl. 21:39

Da er vi hjemme, en god del før vi trodde. Fabrikkutsalgene i Oltedal gikk superfort. Vi var egentlig enige alle sammen, om at de to siste var en nedtur - i forhold til hva vi hadde trodd ventet oss.

Men vi fikk en flott tur innom Hege på Textart, og jeg fikk kjøpt tre stoffer. 2 er tiltenkt gave.

I tillegg var vi innom byrkjedalstunet, middag i setesdal og små koselige stopp.

Det var utrolig moro å se hvor fascinert noen av damene ble, av å kjøre gjennom Suleskar. Høye snøkanter enda, og på toppen av smal vei - var det maraton :-p

Takk til Annette for lån av en del bilder :-) Som jeg plutselig nå, så at jeg er med på :-)

Full kontroll med riktig trykkfot

 • 29.05.2015 kl. 09:05

Litt nerding må til i dag også, og jeg vil vise hvordan man kan utnytte en spennende syfot. På dette prosjektet er bildene fra et gardinprosjekt. Jeg kastet over alle kantene med overlocken først, og så syr jeg kanten inn mot vranga.

 • 1, for å miste minst mulig bredde 
 • 2. fordi det er raskt og enkelt. For å ha full kontroll på jevn kant brukte jeg en gjennomsiktig standard fot. 

Jeg kunne brukt mange andre, blindstings, kantfot +++ men denne her er fin til masse. Og den finnes til de fleste symaskinmerker. Standardfot 1c er metall hos meg, og derfor er denne 34D foten mye brukt. Den er av plast, så den tåler ikke like mye - men den gir fin kontroll og er god å bruke. Sjekk om din maskin kan ha en slik.

 

Det geniale er at jeg velger hvilken fot jeg syr med. 

Maskinen finner foten, og innstiller seg fint etter den.

Full oversikt, god kontroll og perfekt! :) 

#håndarbeid #hobby #sy #søm #syselv #sy #mamma #mammablogg #bernina #trykkfot 

Olaf i tråd...

 • 28.05.2015 kl. 22:18

Jeg slår et slag for maskinbroderi i dag :) Har du broderimaskin?

Jeg syns det er så utrolig gøy, med alt man kan lage - pynte, og dekorere med enkle grep + tråd. 

Jumbo spoler er geniale...

Man broderer utrolig lenge på en slik spole/evnt syr, og jeg elsker de! 

#håndarbeid #hobby #søm #sy #syselv #maskinbroderi #brodere #sulky #Frost #Frozen #Olaf #mamma #mammablogg #mammaliv 

Har du knappeskrekk?

 • 28.05.2015 kl. 18:30

Har du knapp-isyingsfot? Det er genialt! Perfekt resultat hver gang. Jeg viser det nå på min Bernina B780, men de aller fleste symaskinmerker - har tilsvarende trykkføtter. Sjekk på nett eller hos din lokale forhandler, så hjelper de deg helt sikkert ! :) 

Knapp-i-syningsfoten, holder knappen på plass, og sømmen legger seg pent over "tuppen", slik at det blir passe stramt. Still inn bredden på øynene, og voila!! 

Jeg bruker en knappenål, til å markere avstand, istedenfor å kritte på stoffet :) 

På Bernina heter foten 18, sjekk med ditt merke om det finnes en lignende fot til din maskin. Perfekte knapper hver gang! På B780 er det superenkelt å stille bredde og sy i knappen. Har du en symaskin, litt over den billigste klassen - så har du helt sikkert en knappeisyningsfunksjon. Symbolet er ofte en knapp. Har ikke din maskin elektronisk breddevalg, så stiller du på sømbredden. 

Sy knapphull er også en fornøyelse! Fot 3A følger med de fleste litt større Bernina maskinene.  

Jeg har den både til min B780 og B550QE. Innstill knappestørrelsen, hvilken typeknapphull du vil ha - og vips, flotte knapphull! 

Og vips = 

Det finnes lignende føtter tild de fleste symaskinmerker. Når man lærer seg å bruke de og innstillingene - er det moro å sy knapper og knapphull. Jeg har ikke sydd en knapp for hånd, på mange år! 

 

#bernina #sy #søm #håndarbeid #syselv #knapper #mamma #hobby #mammablogg #mammaliv #tips 

På an igjen

 • 28.05.2015 kl. 17:09

... etter en ettermiddag fri for jobbing - på an igjen. Men, en skal være glad en har jobb eller? :-) Etter en dag som startet 0545, kjenner jeg at begynner å bli sigen. Litt sånn, skal ungene sove snart :-p

Frøken kul

 • 28.05.2015 kl. 10:19

Så var man tilbake på "frøken kul" kravet :-) Sist ble det pels, minni mus og sorte bukser - Lille vet hva hun vil ha. Jeg slet litt med å få sove, etter mye kveldsjobbing i går, og satte meg ned med maskinene. Det ble en 3/4 tights og enda en sommerkjole til Lille. Stoffet er myk deilig jersey, og jeg liker så godt denimtrykket på det. Jeg er litt usikker på om jeg har kjøpt dette på Jydsk Stoflager eller på Stofstedet.dk :-P Gøy med unike og hjemmelagede ting. #håndarbeid #hobby #søm #sy #Syselv #bernina #mamma #Mammablogg #barnetøy #mote #håndlaget #mammaliv

Maskinbroderi - den 2 "glemte ting?"

 • 28.05.2015 kl. 09:05

I går la jeg ut ett innlegg - der jeg savnet applikasjoner. En annen ting jeg savner like mye - er maskinbroderiene. For noen år siden, var dette "siste skrik", og alle fikk broderimaskin. Broderier er kanskje noe jeg føler, er enda mindre av nå - enn applikasjoner? I forhold til da jeg startet med maskinbrodering i 2007 - er det kommet vanvittige mengder med ferdige, flotte motiver på nett. Det var mangelvare den gang. I dag, trenger man knapt software. Men tro meg - det er gøy med software også :) MEN! Du kommer laaangt uten. 

Nåler er viktig når du skal brodere. Schmetz og Inspira har "rødt bånd", oppe på hodet, på sine broderinåler. Man kan også få de i red/blue tip - navnet indikerer tykkelsen på nålen. Det varierer hvilken du skal bruke, etter hvilken tykkelse på prosjektet. Til B780 bruker jeg bare Bernina embroidery Gold nåler. De er geniale. De broderer så pent, og tåler større prosjekter, enn andre nåler jeg har brukt før. Har du Bernina broderimaskin, så kan disse kjøpes på nett - eller du kan høre med din lokale Berninaforhandler :) 

Bruk god tråd! Bobbin under, og god Sulky over, husk også at stabilisering er 50% av resultatet! 

Med software, er det ubregrenset hva du kan lage. Jeg scannet i fjor 4 store stitchery motiver, og stingsatte dem. Resultatet ble et stort juleteppe til svigermor :) 

Og når barna kommer med egne ønsker, om motiver osv.. så er det bare å kaste seg rundt, lete på nettet og finne det man vil ha. Det er ikke alltid jeg gidder å stingsette. Når noen har gjort jobben for deg, så ser jeg ikke grunnen til å gjøre det en gang til :-p 

 

Ble du inspireret til å brodere/børste støv av broderimaskina nå ? ;) 

#sy #søm #hobby #bernina #software #broderi #maskinbroderi #mamma #mammablogg #syselv #kreativ

God kreativ natt

 • 27.05.2015 kl. 23:41

Jeg har fått sydd enda et antrekk til Lille, i morgen er det full rulle fra kl 6, og til sene ettermiddagen. Tenkte å tipse dere om designserien vi har i symagasinet, kanskje spennende for noe av dere? :-)

Ha en strålende god natt :-)

Trinn for trinn applikasjon

 • 27.05.2015 kl. 12:56

Jeg lovet en dame på Facebook å lage en applikasjonsserie trinn for trinn. Håper denne kan være til hjelp :) Jeg tar for meg en siluett/omriss her i denne tut'en, da det kan være enklest for nybegynnere å starte med. Når du velger bilde, husk at mange smådetaljer, kan være vanskelige å applikere rundt - de første gangene. 

Først finner jeg det bilde jeg vil ha, jeg skal sy en Frost kjole i bursdagsgave - derfor tar jeg siluetten at Anna.

Tegn av omrisset på Vlisofix. Vlisofix er som "matpapir" med lim bakpå. Du får kjøpt det i de aller fleste sybutikker, inkl Stoff og Stil på nett. Oppbevar det gjerne i plast, da limet kan ha en tendens til å løsne fra papiret - om det blir liggende lenge. 

Når du er ferdig å tegne av, grovklipp rundt og stryk det bakpå stoffet du vil bruke. Jeg applikerer på alle typer stoff. 

Klipp ut figuren. Ikke bruk yndlingssaksen din, som du bruker til stoff. Husk at vliosfixen er papir :-) 

Fjern "matpapiret". Det er ikke så lett å se her, men når du fjerner papiret - kommer limet frem. 

Snu den, og stryk den fast på stoffet. Stryk lett og sørg for at figuren henger godt fast.

Så finner du tråd og trykkfot som du vil bruke. Enten en åpen applikasjonsfot/broderfot eller gjennomsiktig applikasjonsfot, som jeg bruker nå. På B780 velger jeg riktig fot, og innstiller den sømmen jeg vil ha. Sømmen er standard mot høyre, så jeg speilvender den. Har du en elektronisk maskin, så sjekk hvilken vei sømmen går, før du begynner å sy. 

B780 har nålestopp oppe/nede, denne bruker jeg når jeg applikerer. Med en gang jeg stopper maskinen, løfter den foten, og lar nålen stå nede i stoffet. Slik er det enkelt å svinge, og få med seg mange smådetaljer. 

Det er ikke så lett å se det, men se nøye på foten. I midten er det et "spor", denne gjør at det er enkelt å se hvor tungstingene legger seg. Elsker denne lille hjelpeeffekten. I forhold til en åpen fot, vet en nøyaktiv hvor sømmen vil komme. Nøyaktig og fint resultat. Og så... trallala... ferdig :) Håper du fikk lyst å prøve dette, når du er en racer på enkle applikasjoner - er det bare å sette i gang med flerlags, flere farger osv osv... :) 

 

#håndarbeid #hobby #sy #syselv #søm #mamma #mammablogg #applikering #bernina #tutorial #kjole 

Applikasjoner

 • 27.05.2015 kl. 10:05

 

I dag er det mange som bruker en Silhouette maskin til å pynt plaggene sine. Ofte savner jeg de gode, gammeldagse applikasjonene - og ikke minst broderiene som "det lille ekstra". Når man applikerer er en applikasjonsfot gull verdt å ha! Om du ikke har Bernina, har de aller fleste symaskinmerker en applikasjonsfot i utvalget sitt. Jeg bruker nr 23, en gjennomsiktig, genial fot å arbeide med. For min del, bruker jeg B780 da den løfter labben automatisk, og lar nålen stå igjen i stoffet. Det er genialt når man feks applikerer små detaljer. 

 

Finn den sømmen du liker best å sy med. Jeg bruker tungsting/knapphullsting, men det er også fint med tett sikksakk - slik at du får en "ramme" rundt applikasjonen din. 

 

Så er det bare å applikere i vei, og kose seg. 
Ved hjelp av utsktifter fra feks siluetter, bilder +++ kan du lage de fineste, personlige motiver på tingene du syr. 
Det er utrolig mye fint du kan lage, ved enkle grep :) 
Det finnes også en metallfot, som jeg bruker av og til. Denne kan man også bruke overtransportøren sammen med, genialt :) 

 

Min fot heter 20/20C. Se hvor enkelt det er når man bruker denne! Sjekk med din forhandler, om det finnes slike føtter til din maskin, om du ikke allerde har en slik

 

 

Se nøye på dette bildet, her ser du at overtransportøren er nede. Min B780 har innebygget overtransportør. Det er genialt. Ved påsyning av skråbåndene har jeg brukt denne. Jeg har fot 1D, som har en åpning bakpå, som gir plass til transportøren. Til Bernina finnes det mange føtter man kan bruke med overtransportør.


 

Ble du inspirert til å applikere nå? ;) 

 

#håndarbeid #bernina #søm #sy #pynt #eget #unik #mote #syselv #mamma #mammablogg #foreldre #trykkføtter

Bøffetibuff til Jumbo

 • 26.05.2015 kl. 20:07

Så var det Jumbo, som i utgangspunktet var mottaker for crosser stoffet. Etter å ha vrengt hjernen, kom jeg til å tenke på buff! Det er kaldt i nakken/halsen når man k jører - og dermed kan det være supert med noe godt i mellom hjelmen og jakken :) Dermed fikk man sydd noe til Jumbo også :) 

 

#hobby #håndarbeid #sy #bernina #syselv #mamma #barn #mammablogg #mote #motor 

Mer søm...

 • 26.05.2015 kl. 19:19

Jeg er skikkelig i ettermiddags/kveldsslaget for tiden. ;) Produserer sommertøy så langt som jeg rekker, før jeg blir lei/jobben inntar meg igjen. Knøtta ønsker seg SÅ en kjole, av storebrors crosser stoff, så da ble det crosserkjole. Med litt rosa i, for å tone ned farten :-p Det er ikke bare gutter som kan ha slike stoffer ! 

Og så er det venninnesøm. En klassevenninne av Lille, hadde så lyst på en kjole, lik form som Lille sine, og kort tights til. Ok - som ønsket, så produsert :-) Alle stoffene er fra Jydsk Stoflager. 

#håndarbeid #bernina #søm #syselv #mamma #Mammablogg #mote #barnetøy #design #eget #sy #hobby

Fiskegrateng på lavkarbo

 • 26.05.2015 kl. 14:39

 

Fiskegraten på lavkarbo, supergod! Deler denne - denne er fra LCHF perioden, men er supergod utenom diett også :) 

2 egg
1/4 purreløk
2 ss meierismør
150 gram philadelphia
1 dl fløte
1 dl fiskekraft (Meny selger Jacobs ferdig fiskekraft, om du ikke har kraft) 
400 gr ben/skinnfri lettsaltet torsk (Jeg brukte 600 gr) 
Skivet bacon

Sett stekeovnen på 250 grader varmluft, legg bacon på rist (med plate under) og la de stå 5-7 min. De skal bli sprøstekte. 

Sett på vann, la fisken trekke. 
Skill eggepllomme og hvite, pisk hviten stiv - fast skum som nesten formes. 

Surr purreløken myk i smør, i en panne - bland inn kremosten, fløte og fiskekraft. La det koke opp. Ta av kjelen av plata, pisk inn eggeplommene. 

Del opp fisken, forsøk forsiktig å la den renne godt av seg, før du heller den i sausen. Poenget er å få bort mest mulig overflødig væske. 

Vend forsiktig inn eggehvitene. (Ikke rør hardt, du skal kun "skjære det forsiktig inn) 
Ha alt i ildfast form, strø knust bacon over - og inn i ovnen, ca 30 min på 200 grader. 

Er du en av de som er "avhengig" av makaroni i, kan du koke litt blomkål, halvkok, hakk i små små biter og strø oppi sausen. Jeg har ikke det. Her kokte jeg makaroni ved siden av, så ungene fikk det i tillegg. (Istedenfor poteter i dag) 
Det går også an å erstatte bacon med feks parmesan + finhakkede mandler.

 

#mat #oppskrift #dele #mammaliv #pappaliv #familie #middag #LCHF #lavkarbo #blogg #mammablogg

Strikkekveld

 • 25.05.2015 kl. 21:39

Koselig å endelig komme seg på strikkekveld. Vi er en gjeng som treffes hver mandag, men nå er det lenge siden jeg har hatt sjans å være der - men jeg fikk tid i dag. Superkoselig å være med igjen :-) I morgen er det tilbake til jobb og plikter igjen gitt...

Bernina kantbåndsapparat #88

 • 25.05.2015 kl. 18:12

Jeg har tidligere vist, hvordan apparatet er på Bernina L220. Mange av YouTube filmene viser de store maskinene, i bruk - sammen med #88. Men noe av debattene på FB, ser jeg går på mindre typer maskiner. Derfor tenkte jeg å vise vanlig kantbådnsapparat, på Bernins 215, som er en liten, solid og kjempefin maskin. Det kule, er også at du da får se at apparatet passer til både Cover, L220, toppmaskinen B780 OG den lille søte 215. :-) 

Her er apparatet på B780, det finner du flere videoer på youtube avHer er det montert på 215. Som du ser, så passer det også når sybordet er montert. 

Først er det å finne tråd, i "riktig" farge, og så underpole

Tvillingnåler finnes i to forskjellige størrelser. Jeg bruker 4,0 på dette prosjektet. 

Her ser du jeg syr litt over båndet først, for å få det til å "feste" seg skikkelig, slik at jeg vet at det ikke sklir eller oppfører seg rart, når jeg legger stoffet i mellom. Sømmen bak blir omtrent like pen, og nøyaktig som på coveren! 

Og flott foran...

Som dere ser, er det den minste Bernina maskinen, som er i bruk her. Genialt at ene og samme apparat, passer til flere maskiner. 

Flott resultat? 

Jeg kommer aldri til å anbefale noen å tape, eller kjøpe uoriginalt apparat. Det er selvfølgelig et valg man tar selv, men jeg personlig, liker det ikke. Apparatet skal settes helt inntil sømlabben, da fører den jevnt og fint, og stoffet mates riktig inn. Ved å tape, risikerer man ting kan skli, og skulle du være riktig uheldig, og nåla feks smeller feil nedi - kan du i verste fall få feil på stingplate, sømlabben eller nålefestet slår seg skjevt. Når man kjøper en ny, dyr flott maskin - så er det ikke alltid det billigste er det beste. Vurder å spar de ekstra kronene et originalt apparat koster, eller sjekk litt rundt merket ditt - kanskje finnes det noe lignende til din maskin også. Er du synerd/syelsker som meg, vil du jo det aller beste for maskinene dine? :-) 

#bernina #berninatilbehør #sy #søm #håndarbeid #kantbånd #hobby #barnetøy #kos #mamma #mammablogg #foreldre #blogg

Formiddag, sol og barnesøm

 • 25.05.2015 kl. 10:50

Overskriften får det til å høres ut som de er ansatt på en eller annen obskøn barnefabrikk - men altså ikke. Det er knøtta som vil sy en singlet til Eddie (bamsen fra barnetv). Knøtta sin tålmodighet er om mulig, enda dårligere enn min - og det er en prøvelse å gjøre dette med henne, fordi hun vimser, har ikke tålmodighet - og jeg mister nesten grepet når hun ikke hører etter. Det er rart hvor forskjellige barn kan være :) Men gleden over å få lov, er nødt til å øke mine tålmodighetsegenskaper. Alt må jo læres :) Nå er hvertfall siste sømmen på singleten i produksjon, så det går på frem... 

Jeg har en Bernina 215, som brukes til kurser og som barnemaskin. Den er ikke blandt de billigste, men den er stabil, syr flott og brukes som skolemaskin mange steder. Den er også populær som bunadsmaskin. Alle føttene til B780 (Uten bokstaven C og D) passer til denne også. Ganske flott? :) Dette er ikke bare en barnemaskin, men jeg bruker den som det. ;) 

Sola skinner over oss igjen, sammen med en litt kald bitende vind.Men det regner ikke, og det er supert ! ;) 

 

#håndarbeid #hobby #sy #søm #mamma #mammablogg #barn #symaskin #bernina215 #bernina 

 

Mjau & Sykkel

 • 24.05.2015 kl. 21:45

Stoffer: Jydsk Stoflager og Meretes Atelier Lysthuset

Da var det nok søm for i dag, to antrekk får holde. Det ligger en ferdigklippet kjole til Knøtta på bordet, men den får vente med montering, til i morgen. Det er utrolig gøy å skape noe. Søm, strikking uansett - det å lage noe unikt, som ingen andre har - (om ikke de har sydd likt da... ) En annen fordel er at ting forsvinner ikke så lett på skolen/SFO, med hjemmelagede ting - og skulle det gjøre det, er det enkelt å finne igjen, om noen har tatt feil :) 

Før i tiden, og til dels i DK enda - lønte det seg å sy. I dag er søm en hobby som koster, og er slett ikke blandt de billigste. Faktorer som kjøpepress på FB + hamstergenet til kvinner = dyrt. Jeg har hundre kilo med stoffer, jeg tror ikke jeg overdriver om jeg sier - minst. Klart ikke det lønner seg, men det er moro, kreativt, fantastisk å ha masse og velge mellom. Før var jeg mye verre enn nå. Nå vurderer jeg faktisk stoffene, og må se for meg hva jeg kan bruke de til. Før var det bare "åååå så fiiin, mååå haaa...." nå er jeg også flinkere til å bruke av det jeg har. For all del jeg handler mye stoffer enda, men hovedsaklig bare i DK - når jeg er på jobb. Bare det, gjør hobbyen rimeligere :-p 

Uansett, om søm koster eller ei - det er moro. Og det kunne vært verre... 

Jeg kunne brukt penger på klær til ungene, i tillegg til hobbyen. Men jeg syr jeg så mange antrekk jeg kan, slik at stoffene kommer til rette hvertfall :-p 

 

#sy #søm #håndarbeid #hobby #syselv #mote #barnetøy #pinse #helg #langhelg #mamma #Mammablogg #mammaliv #foreldre

In action

 • 24.05.2015 kl. 19:28

Snuppa likte det nye antrekket, heldigvis! Så da er det bare å sy et par til - så vi får fylt opp garderobeskapet litt. :) 

 

#sy #søm #håndarbeid #hobby #syselv #mote #barnetøy #pinse #helg #langhelg #mamma #Mammablogg #mammaliv #foreldre #bernina 

Dagens produksjon...

 • 24.05.2015 kl. 17:39

Da er ett vår/sommersett til Lille ferdig. Samme modellen som knøtta fikk i går, men i litt andre farger og stoffer. Tilhørende tights til. :) Stoffene er fra Jydsk Stoflager, og er så fine! :) Nå gjenstår det å se om frøkna liker det, når hun kommer hjem. 

#sy #søm #mote #barnetøy #håndarbeid #hobby #mamma #mammablogg #foreldre #syselv #bernina 

Regn og trist vær...

 • 24.05.2015 kl. 14:32


Det regner ute, og er skikkelig ukoselig og småkaldt. Lille er på bading med mediapappa og nabogutten - og Knøtta er fortsatt på camping. Teenagerne sover enda, og jeg benytter sjansen til å sy litt. innimellom tar jeg litt husting, for å lette litt på husmorsamvittigheten :-p Er happy for at det ble fri fra jobbing denne helga - deilig med et pusterom mellom deadlinene :) 

Disse to får min oppmerksomhet i dag. Hva gjør du på? 

#sy #søm #håndarbeid #hobby #syselv #mote #barnetøy #pinse #helg #langhelg #mamma #Mammablogg #mammaliv #foreldre

Orden i sakene...

 • 23.05.2015 kl. 13:10

Hvordan oppbevarer du ting og tang? Jeg har 3 slike praktiske Berninaskap. Her passer alle føttene og tilbehøret inni. Elsker de! Det ene skapet er til føtter som kan brukes på B780 og med overtransportør (C og D føtter) og det andre, er "universal" som jeg bruker til alle 3 Bernina maskinene. (215, 550QE og B780) Snelleboksene til B780 er søte og rommer 5 sneller og de er store! Deilig å slippe og spole tråd hele tiden. På fronten er det poser med mønster i :) Slik oppbevarer jeg mønstrene mine. Voksen i store, og barn i små (så sant det ikke er mange deler - da går de også i store) Når man syr i stua, er det ok med fine oppbevaringsløsninger :-) 

 

#hobby #oppbevaring #hobby #sy #søm #symaskin #bernina #syselv #mamma #mammablogg #foreldre #kreativ 

Campingsøm

 • 23.05.2015 kl. 12:02

Jeg har lovet Knøtta en lik kjole, som vi gav bort - for noen uker siden. Men jeg hadde lyst å lage den litt annerledes - og ikke fuuuullt så sukkertøy aktig - så da ble det oker ribb i stedenfor. :)

Dette er den forrige, som vi gav bort i gave :) 


Denne ble mekket, mens mediapappa lagde frokost til oss. Dog i mindre hurtig tempo enn gårsdagens morgensøm :-P 

Knøtta er fornøyd, og er blitt med bestisene sine på campingtur. Noe som er helt midt i blinken, for den lille frøkna. Nå skal jeg nyte fri, og ta en tur ut i det fri - på to hjul. :) Hva skal du i dag? 

#håndarbeid #søm #hobby #syselv #mamma #mammablogg #foreldre #mote #barnetøy 

Hurtig fredagsmiddag...

 • 22.05.2015 kl. 14:48

Rundstykkene er ikke superduper hurtige da - men de er raske å lage de også :) 

De er SUPER luftige, og smaker deilig til suppe, og annen lett mat. Oppskriften får du her:

 1 3/4 dl melk 

60 gram smør (smelt smørbiter i melken) 

1 3/4 vann lunkent

1 ts salt

4 ts sukker 

450 gram hvetemel

50 gram gjær

Elt alt, til en klistrefri deig. (ca 15 min) Hev til dobbel str. Trill ut 16 mellomstore eller 32 små rundstykker. Etterhev til dobbel str. Stek på 200 grader midt i ovnen, i 12-15 min. For de som er oppmerksomme, så er det nesten samme oppskrift som de grove speltrundstykkene :) Disse tar ca 3 kvarter å lage inkl heving og steking! :) 

Den hurtige middagen? Det er blomkålsuppe. 

3 blokker med grønnsaksbuljong, og 1.2 l vann 

Kok opp, og ha store biter blomkål oppi. Jeg bruker 2 blomkål hoder. Fin hakk resten 

Kok blomkålen myk, ha i jevning. (mel og melk ristes klumpefritt) ha i suppen, kok opp. 

Hell i finhakkede biter, og 2-3 del fløte, litt pepper og salt - kok opp og voila! Sprøstek evnt bacon og hakk opp, som du kan strø over. Bon apetitt! Her er planen pizza med ungene i kveld, så noe raskt og godt til "hurtigmiddag" etter skolen = dette :) 

#mat #oppskrift #middag #mamma #mammablogg #dele #foreldre #barn #bake #rundstykker #middag

15 min for å oppnå lykke

 • 22.05.2015 kl. 09:04

Iallefall i Lilles tilfelle. Hun har en klassevenninne, som i lengre tid har spurt om hun kan få en genser - en slik som Lille har. I dag har hun bursdag, og Lilles største ønke var å ta med en genser i gave. I går var det ikke rom for å sy noe, så da er det bare å ta morgenen til hjelp. Hva gjør man ikke for sine barn? Selv med trøtt tr*** og lav motivasjon?? :-p Uansett, 15 min fra genseren var klippet ut, til siste tråden ble festet - dette er ikke en ekstremaktivitet jeg vil tillegge meg som en normal tror jeg.... selv om jeg kan stort sett alltid signere ting med Hilsen Fru Siste liten... :-) 

Trøyen kunne med god sikkerhet, vært dandert penere for foto, da den ikke ser særs perfekt ut der den ligger.. hehe. Men slik går det, når kaosmammaen skal ta bilde av den, 2 minutter før ungene MÅ rase ut døra (allerde på overtid) for å nå skolen. Lille skal nemlig rett i bursdag, etter skolen. Elsker stoffene i denne trøyen - de er fra Jydsk Stoflager, og mønsteret er fra et av Alt om Håndarbeides Symagasin. Kos å sy, tross ekstremsportfølelse! :) 

 

#håndarbeid #gave #søm #sy #altomhåndarbeide #symagasin #mamma #mammablogg #kaos #barn #Mote #barnetøy #foreldre #bursdag #hjemmelaget #homemade

Siste innspurt...

 • 21.05.2015 kl. 23:11

Et siste lite krampetak før legging. :) Det er utrolig hva man kan få til, bare arbeidsviljen ikke har gått å lagt seg før meg... kom arbeidslyst å treng deg på, her skal du motstand finne....kjent begrep for flere? ;) 

 

#håndarbeid #hobby #redaksjon #magasiner #altomhåndarbeide #symagasin #jobbmamma #mamma #mammablogg #mote #søm #sy #syselv 

Forfatter samling

 • 21.05.2015 kl. 08:58

9 Juni braker det løs. Åååå, som jeg gleder meg! Alle forfattere i Gyldendals "stall", skal samles til sommerfest. Spennende! Jeg er litt sånn "starstrucked" for flinke forfattere, og gleder meg veldig til å myse rundt, hilse på nye spennende folk og få nye impulser. Og ikke minst - denne uken skal markedsføringsplanen for boka mi lages! Jeg gleder meg til å se de første skikkelige utkastene, grafikk og markedsføringsplan. Det er mye jobb å gi ut bok, selv om mye er laget i forkant, takket være magasinene - men alt skal settes sammen, vurderes, språkvaskes osv osv.. :) 

Uansett, så gleder jeg meg til forfatterfest ! ;) 

 

#bok #gyldendal #håndarbeid #sy #søm #glede #jobbmamma #altomhåndarbeide #magasiner #mamma #mammablogg

Hjemmelaget lunsj

 • 20.05.2015 kl. 12:19

I dag bestod mediapappa 1 del av kjøreprøven på mc - noe som var til stor glede :) Tanken var å smelle sammen grove speltrundstykker og overraske han. Så bra ble det overraskelsen, at han hadde stoppet på Mcdonald på vei hjem - og spist der.. :-p (noen som fortsatt blir overrasket av å lese våre hverdagsituasjoner? :-p ) Men rundstykkene ble gode, og jeg har kost meg med hjemmelaget lunsj, så får de andre kose seg med hjemmelaget kvelds. 

Jeg elsker denne utsikten vi har fra kjøkkenvinduet, den er "rolig" et vis. Det er noe med å se utover grønt, uten vei, uten folk og bare natur :-) 

Tenkte jeg skulle dele oppskriften på disse her: 

1 3/4 dl melk

60 gram smør

1 3/4 dl vann

50 gram gjær

1 ts salt

4ss sukrin

450 gram spelt (jeg bruker 50/50 av sammalt grov og fin) 

Stekes midt i ovnen, på 200 grader

Del smør i biter og smelt i det i melken. Ha i lunkent vann, ha i alt det tørre. Elt deigen, den er klissete, men jo lenger du elter, jo tørrere, luftigere og bedre blir den. Jeg elter på 2 (Kitchen Aid) i 20 min ca. La deigen heve til dobbel str og trill ut. La de heve igjen, og pensle de med vann når de er ferdig. Stek, avkjøl og nyt :) 


#mat #oppskrift #dele #rundstykker #spelt #mamma #mammablogg #hverdag #hjemmebakst #foreldre

Kanintørk

 • 16.05.2015 kl. 09:30

For noen år siden, hadde jeg skikkelig dilla på  "Smartneedle" broderier. Mange av de er in the hoop broderier, som er morsomme å lage feks gaver av. Dette broderiet her, er også et in the hoop broderi, det tar litt tid men er veldig moro. 

 

Fremgang er moro .... 

Og resultatet ble skikkelig artig ! :) 

Jeg har en hel boks med stæsj som tilhører disse type broderiene, men i kjent stil er hamsterevnene større enn produksjonsevnene. Det vil si at sist jeg tok frem en av disse, må være 4-5 år siden...*ulp*..... 

 

#håndarbeid #søm #hobby #sy #syselv #mamma #mammablogg #mammaliv #blogg #broderi #symaskin #husqvarnaviking

Nål-i-treder Bernina 1150MDA

 • 15.05.2015 kl. 18:53

Et lite nerdeinnlegg for syverden. Visste du at det finnes andre overlocker enn Babylock - som har en praktisk nål-i-treder? Bernina 1150MDA har det, og jeg elsker det. Det er så mye enklere enn å sitte å sikte med tråd og pinsett. 

En annen ting jeg liker med denne, er at den har alt utstyret i "lokket". Det er praktisk og greit, man har det viktigste for hånden kjapt og greit. 

Hva har din maskin, som du liker godt? 

 

#håndarbeid #bernina #symaskin #sy #søm #mamma #mammablogg #foreldre #hobby #livsstil 

Barnearbeid

 • 14.05.2015 kl. 12:10

Ikke helt i begrepets definisjon, men i går og i dag har jentene (Lille + besøk) sydd seg tights og bamseklær. Artig å se de lage ting og være så ivrige. For min del fikk ikke jeg symaskinsertifikat på barneskolen, så det er absolutt ikke fra  meg, barnekreativiteten og tålmodigheten kommer fra. :-) Lille har av en eller annen grunn funnet seg to ulike sokker, for den 2 fotoseansen :-p 

#barn #kreative #hobby #søm #sy #syselv #håndarbeid #mamma #mammablogg #mammaliv #sytid #kos #symaskin

Og nr 2 er også ferdig ! Finished!

 • 12.05.2015 kl. 20:56

Og der var i mål med nr 2 også ! Da er skjørt tilpasset, vester lagt ut, forkler sydd på ny  og de er klare ! 

#håndarbeid #søm #bernina #canon #blogge #mamma #hverdag #familie #foreldre 

#mammablogg#mammaliv #syselv #bunad #17mai 

1 down - 1 to go..

 • 12.05.2015 kl. 16:22

Første fedig! Nå gjenstår det å sprette opp det andre, og forsøke å skjøte det på et vis. Broderiene er så skjøre, at det skal la seg godt gjøre. 40 år gamle forkler er ikke som nye i fibrene :-p I tillegg burde jeg få jobbmaskinen min opp å gå, med X antall kræsj i det siste.. den har fungert fint i flere dager, og nå når jeg endelig turte å jobbe på den - så SMAKK - i sort - 4 dagers arbeid.. lost.. moro... det viser seg at den ikke har oppdatert mot server, slik den skulle heller... grrrr.. jaja.. sprette opp litt frustrasjon.. 
Jeg syns dette funker greit. Vi er i "feil" fylke, så jeg regner ikke med at så mange vil legge merke til, at mellomverket ikke er hardangerbroderi.. :-P Håper jeg hvertfall... 

 

#videoblogg #håndarbeid #søm #bernina #canon #canonlegriamini #blogge #mamma #hverdag #familie #foreldre 

#mammablogg#mammaliv #syselv #bunad #17mai 

Og så .. en videoblogger?

 • 12.05.2015 kl. 14:15

video:mvi0005

Nei, jeg tror helt ærlig ikke det, men - det kan hende jeg blir komfortabel nok med dette, til at jeg kan lage noen "nerde videoer" etterhvert. Denne ble mer en test, med hei og hallo - og dagens plan med symaskin - og så bare fjas. Jeg er overasket over hvor bra lyd og bilde, det kom utav den lille saken :-p (Canon Legria mini) Har du lyst å sy? Visste du at feks Ellos (av alle ting) selger symaskiner? Jeg er sterkt tilhenger av å kjøpe hos en lokal forhandler, men har du ikke det i nærheten, og du skal ha en helt enkel maskin, kan nok Ellos også funke: :-) Men styr unna de aller billigste maskinene - om du vil beholde en minimal del av sylyst :-p 

Hva syns dere om videoinnslag i blogg? 

#videoblogg #håndarbeid #søm #bernina #canon #canonlegriamini #blogge #mamma #hverdag #familie #foreldre #mammablogg #mammaliv #syselv #bunad #17mai 

 

 

Sy, sprett, sy igjen = 17 mai - hipp hipp hurra !

 • 12.05.2015 kl. 12:50

Er du klar til 17 mai? Det er ikke jeg (som vanlig) Jeg har innehar et gen, som heter utsette, i all for høy grad. Jeg har riktig så overkompensert i køen, for denne egenskapen. Noe som innebærer at jeg alltid er for sent ute, med å gjøre klar ting og tang. Begge jentene har hardangerbunader, og i fjor fikk de nye skjørt, og jeg sydde om, to av de flotte forklene deres. Men så kom svigermor med den gode ideen, at jentene ville helst ha lange skjørt... Ja, og det jo ikke bare gjort i en håndvending - det er heller ingen håndvending bare, å snu jentene, når de først har hørt om det. Først i dag, begynte jakten på bunadsdeler, etter ombyggingskaoset - kan du tenke deg hvor enkel jobb det var. Etterhvert som panikken stiger, kommer også angsten om ekstra jobb - jeg må sy nye forkler. 1 av 2 forkler oppdrives.. så da må god gammel bunadsskikk brytes i år, dvs jeg må sy noe lignende til den ene bunaden... og sy om IGJEN, det ene jeg sydde i fjor.. jada.... hipp hipp hurra... ! 

Litt nerding - overtransportør er et fantastisk hjelpemiddel når det kommer til denne typen søm. Bernina B780 min har innbygd, og mange av trykkføttene kan brukes sammen med overtransportøren.  Å sy i tynne, eller vanskelige stoffer - er en drøm med denne. De aller fleste merker har en modell med innebygd lignende system, eller en løs transportør, du kan feste på. 

De ble så fine ! Så da er det bare å sprette opp, og lage på ny.... som sagt.... hipp hipp hurra..

 

#bernina #håndarbeid #søm #st #syselv #bunad #17mai #hardangerbunad #mamma #mote #Mammablogg #foreldre 

Unboxing selfies og Canon Legria mini

 • 12.05.2015 kl. 12:08

Det er så absolutt en grunn til at jeg sjelden tar selfies... her kan man i grunnen se why :-P Usminka, glemt å ta voks i håret, og jo.. jeg har glemt å rette på det ene bildet på veggen (som forøvrig alltid er skjevt, fordi ungene her ikke kan lukke en dør, men bare slipper den/smeller den) som alltid er lidende når døra på andre siden, smeller. En annen ting er at jeg sikkert kunne planlagt bedre - og JADA! Iallefall... jeg har fått pakke... :) (småirriterende at jeg ikke kan brukes smileys - i jobben er det forbudt, så på fritiden er det moro å bruke de) Jeg har fått tittet litt på saken, og satt den til lading.. ser morsom ut. Men etter disse bildene - tjaaa.... jeg er ikke akkurat utålmodig til å se meg selv på film... hehe.. 

Som dere sikkert skjønner, faller jeg ikke under dette spørsmålet: Har 70% av bloggerne, egen fotograf?, som jeg spurte om, for noen uker siden. Det har hvertfall ikke jeg! :) Og de gangene jeg har det, blir det ofte snodige vinkler - da ofte fotografene er 40-50 cm kortere enn meg... :-p 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre #canon #foto #video

God morgen med reisebilder

 • 12.05.2015 kl. 07:10

For en tid tilbake, la jeg ut bilder fra messeturen til Alt om Håndarbeide, HER. Jeg har fått lov å låne bilder av Anne, noen kjenner henne kanskje igjen fra NRK realityserien "Det store symesterskapet". Ønsker dere alle en riktig god morgen, med noen artige messebilder :) Hva gjør man når lugarene er for små til "show and tell?" Jo, da flytter man seg ut på gangen, og tar det videre der. Klart alle må vise frem hva de har shoppet! Ann Kristin (til venstre) er min utgiver/hovedredaktør hos Gyldendal. En flott dame, som virkelig er morsom å jobbe med, og ikke minst fordi hun har så god tro på Plussbok prosjektet vårt! :) 

Hvor godt husker du? Sosial bli kjent seanse på båten.. 

Vi er klar til avreise! :) 

For de som syr selv: Så henter jeg mye inspirasjon fra nettet, til hva jeg skal sy. Spesielt en del av Catwalk/designermerker - er det moro å hente inspirasjon til å "lage sine egne varianter" av. Har du prøvd det? Steder jeg finner mye inspirasjon er feks: Boozt, Stylepit, Zalando, og Asos

Har du tenkt på det? At ved enkle, morsomme grep - kan du lage din egen designerinspirerte garderobe? 

Feks under her, er kjolen en Designer Remix kjole, kjøpt på jobb i  København - og buksen og Lille sitt antrekk - er selvsydd og designerinspirert. 

 
#jobbmamma #altomhåndarbeide #magasiner #arbeid #mamma #mammablogg #hverdag #jobb #blogg 

God natt herfra

 • 12.05.2015 kl. 01:00

God natt herfra. Da er en god del av arbeidet levert. Gjenstår den største delen, men alt "smått" som har hengt over meg et par dager - er hvertfall levert. Da skal denne kroppen ta med seg null hull lykken - å gå til sengs. :-) 

 

#jobbmamma #altomhåndarbeide #magasiner #arbeid #mamma #mammablogg #hverdag #jobb 

#blogg #krampetak #innsats#kveldsarbeid

Krampetakene...

 • 11.05.2015 kl. 22:00

Nå forsøker jeg å gjøre et siste krampetak, med jobb. Jeg er i tykkeste kom arbeidslyst å treng deg på, her skal du motstand finne!! Jeg vil helst ha helg, motta lønn uten å arbeide, sitte helt stille, eller bare eksistere - uten å måtte forholde meg til at jeg faktisk gjør det. Hehe, fornuftig? Ikke så veldig :-p Men iallefall - jeg gjør et forsøk på å være flink, med "Nytt på Nytt" i bakgrunnen som motivasjon :-) 

#jobbmamma #altomhåndarbeide #magasiner #arbeid #mamma #mammablogg #hverdag #jobb #blogg #krampetak #innsats #kveldsarbeid

Blir det video nå mon tro?

 • 11.05.2015 kl. 19:58

I går kveld ble jeg kontaktet av en hyggelig person, som lurte på om jeg ville teste Canon Legria Mini en stund. Det er ikke X, den nyeste - men den første Legria mini som kom. Klart jeg vil :-) I dag ble den sendt, så jeg har den kanskje i i morgen eller onsdag. Dette minifilmkamera er brukt av en del bloggere rundt om i Europa vet jeg - fordi den filmer i 180 grader, noe som er superkult når man feks er i aktivitet. (errrrrr.... jeg kommer ikke til å begynne å skate eller lignende for å utnytte dens potensiale)  Jeg tenkte kanskje å bruke den til litt morsomme sygreier, hverdagsting osv.. men uansett, så blir det moro å teste denne litt. Blir det selfievideoer nå mon tro :-p 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre #canon #foto #video

Hvor blir tida av?

 • 11.05.2015 kl. 17:14

Jeg har gravd frem spisebordet, blåst støv av det meste, og fått orden etter ombyggingen. Jeg har funnet frem symaskinene under dyngevis med ting - og nå har jeg lagd middag, fått unna leksene med barna, satt på klesvask, støvsugd, til og med vært hos tannlegen - og nå er oppvasken tatt og kaffekoppen er ved min side. Nå har jeg sjans å sy litt - et lite hull... Men hva gjør jeg? Jo rompa godt plantet i stolen, kaffe og blogg i henda og ikke en kraftcelle igjen, til noe annet. Jo den siste aktive hjernecella orker å tenke på å sy. Og der stopper det... :-) Tanken på at jeg må slå på pcen om kort tid, for å jobbe mer i dag - er også fristende å holde kun til tanken, men den bør nok settes ut i live :-)

Hvor blir tida av? Eller skal man spør, hvor ble viljen til å bruke tida av? I dette tilfellet, ligger den igjen i alle de andre tinga :-p

#mobilblogget #blogg #symaskin #mamma

#hverdag #håndarbeid #mammablogg #sy #sytid #foreldre #jobbmamma

Syns du mandag er kjip?

 • 11.05.2015 kl. 15:47

Så gjør noe med det :-) Barnas yndlingsmiddag - pastaform. Og en enkel dessert: "hule" muffins med søtkrem og jordbær! Da blir ikke mandagen så verst! :-) Jeg kan godt dele oppskrift med dere, om noen vil ha det.

#mat #hverdag #kos #foreldre #mamma #mandag #mammablogg #foreldre #lystig

Boktips: Strikk fra Gustav og Berta

 • 11.05.2015 kl. 12:56

Denne lå å ventet på meg i postkassa i dag, ser ut til å være en kjempefin bok. Masse fine oppskrifter og i mange aldre, det liker jeg. 

Søstrene Eli Østgård og Mette Harbo har til sammen elleve barn, og har strikket siden de var små. Sammen driver de den populære bloggen Gustavogberta.blogspot.no. Slikt blir det bok av. Ikke bare en, men to! Strikk fra Gustav og Berta er duoens andre bok og en naturlig oppfølger til den populære boken Strikk til smårollinger. Her viderefører søstrene sin forkjærlighet for den trendy retrostilen innen strikking, de finner inspirasjon fra gamle fotoalbum og lager plaggene på nytt med sin egen vri. Men de har også latt seg inspirere av dagens motebilde og laget plagg med et mer moderne snitt. Til sammen blir dette en bok fylt av vakre og praktiske plagg og tilbehør som alle er klassiske og tåler tidens tann.

Her finner du over 60 selvkomponerte strikkeoppskrifter fra det helt enkle til de mer kompliserte strikkeplaggene. Hver oppskrift er merket med vanskelighetsgrad. Alle oppskrifter er gjennomgått av fagkonsulent.

Eli Østgård (født 1969) og Mette Harbo (født 1975) driver den populære bloggen Gustavogberta.blogspot.no. Eli er utdannet hjelpepleier og er bosatt i Drammen, Mette er utdannet gullsmed og bor i Stavanger. De har tidligere utgitt bestselgeren Strikk til smårollinger (2014).  

Sakset fra Gyldendal sin side, innlegget er sponset/reklame.


#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre #hobby #strikk #bok 

Martime striper og silke

 • 10.05.2015 kl. 22:22

Siden jeg ikke fikk importert den gamle bloggen min, har jeg overført litt og litt inspirasjon hit. Dette settet sydde jeg til en NRK dag. Jeg skulle møte på et spesielt opplegg, og tenkte at det var fint å stille i hjemmesydd antrekk. Som sagt så gjort. Maritime striper er noe man ser i motebilde nå - så da ble det stripete isoli fra Stoff og Stil, og silke fra Alt om Håndarbeide messen. Deilig, myk stretch silke. Jeg ble veldig fornøyd med dette selv. Mønster er fra Alt om Håndarbeide Symagasin. 

 

 

#altomhåndarbeide #symagasinet #hjemmesydd #homemade #antrekk #maritimestriper #nrksy #symesterskapet #stoffogstil #søm #syglede #bernina #sy #symaskiner #mønster 

 

Honninghjerter

 • 10.05.2015 kl. 09:12

Disse er jeg vokst opp med, og elsket de når jeg var liten. Haugli bakeri lager de, og etter mye styr - fikk jeg tak i krydderet de bruker i dem - i Danmark. :-) Nå er det byttings, pakking, kirka og så nesen hjemover igjen :-)

God morgen!

 • 10.05.2015 kl. 08:19

God morgen alle sammen! Det er ikke fullt så grått og trist her i dag, som i går - men det er vått i gresset og småkaldt enda. I dag skal vi i kirka i konfirmasjonsdåp, og så returnerer vi til Sørlandet. En siste arbeidsøkt før det er fridager igjen fra og med torsdag. Hva er dine planer i dag ?
#foto #olympus #bilder #mamma #reise #blogg #mammablogg #livlig #løpe 

Vin og mjau...

 • 09.05.2015 kl. 22:43

Disse inneholder god drikke - iallefall syns jeg det. :) "Gavekatter", de skjuler en flaske vin - og er supre gaveideer. Jeg sydde disse til noen venninner, for noen år siden - og de slo godt an :) Ikke verst å få et stille husdyr, og noe godt å drikke på kjøpet? ;) #søm #sy #håndarbeid #hobby #gaveide #mote #mamma #mammablogg #foreldre #syselv

Bernina L220

 • 09.05.2015 kl. 22:14

 

I romjulen kom denne maskinen over dørstokken til meg, og jeg skulle teste denne opp mot Brotheren - som bodde hos meg pr da. Jeg var superspent, fordi jeg hadde sverget på at Brotheren ville ikke bli byttet ut, etter å ha testet Janome, Babylock (kombi), Pfaff, Bernina (kombi) og Husqvarna tidligere. Men fra jeg hadde tredd den, til sømmen var ferdig, var jeg frelst. For en nybegynner, eller en som ikke har prøvd seg gjennom så mange, så er Brotheren kjempefin - om man har begrensninger på kjøpet - og kanskje hører under, lyst på - trenger ikke egentlig kategorien :) 

Maskinen er utrolig lett å tre, gode fargevisninger, viser hvor trådene går - og her det så enkelt - at selv den største knyttefan'en vil syns det går greit. Maskinen syr som smør, og har ikke den litt ekle mekaniske lyden, som jeg syns covere kan ha. 

 

Det geniale med bias binderen til Bernina, er at den passer både til covermaskinen og min vanlige symaskin. Ved å bytte enkelt om på festene, så har jeg ett apparat, til to maskiner. Love it! Sammen med Bernina covernål, er det dermed like kjapt å sette på vanlig symaskin, som tre coveren - ved feks en enkelt chainstitch. 

 

Fin og fjong i hus til jul :) Nå er det bare fin og fjong, ved de andre maskinene :) Det viktigste: PRØV deg frem, let på youtube, se på blogger - helst prøv. Ikke la deg lede til dyre kjøp. fordi andre sier det. Min beste venn, er ikke sikkert blir din :) Så bruk litt tid, og la deg overbevise. Det er mye penger, og cover er kanskje den maskinen som er mest "råflott" å investere i :-) 

 

#symaskin #bernina #coverstich #håndarbeid #hobby #sy #søm #mamma #Mammablogg #syselv #foreldre

Aldri for mange tights?

 • 09.05.2015 kl. 21:38

Det føles hvertfall ikke slik... føler jeg syr, syr, og syr disse :) 

 

#søm #sy #håndarbeid #hobby #gaveide #mote #mamma #mammablogg #foreldre #syselv

Enkle toalettvesker

 • 09.05.2015 kl. 20:38Disse er enkle og morsomme å sy. Jeg har lagt ut to fremgangsmåter på disse tidligere.

En superenkel versjon: HER og en vrangsydd for og firkantender: HER.

 

Lykke til :) 

 

#søm #sy #håndarbeid #hobby #gaveide #mote #mamma #mammablogg #foreldre #syselv

En regnværsdag

 • 09.05.2015 kl. 20:02

Hva gjør man når det regner, er småkaldt - og man har vært litt lenge inne på hytta? Jo, men kler på seg lell, og går ut :-p Mediapappa satte i gang løpekonkurranse, så den inneklemte energien, som evnt måtte befinne seg i de pizzamette kroppene - er hvertfall nå ute :-) #foto #olympus #bilder #mamma #reise #blogg #mammablogg #livlig #løpe 

Deilige vafler

 • 09.05.2015 kl. 18:47Er det noe jeg elsker, så er det Kitchen Aid vaffeljernet vårt. Det er blytungt, men fantastisk å bruke. En vaffel er MER enn nok for å si det slik :-p Men det er godt, og da er det lov (?) 

6 porsjoner:

 • 900 gram hvetemel
 • 6 ss sukker
 • 1,5 ts salt
 • 9 ts bakepulver
 • 12 dl melk 
 • 6 stk egg
 • 180 gr smeltet smør

Stek på middels varme i jernet. Jeg er usikker på om denne vil fungere i vanlig jern. 

 

#mat #oppskrift #dele #kos #kitchenaid #mamma #familie #hverdag #foreldre #mammablogg

 

Mer apestreker i gjenbruk

 • 09.05.2015 kl. 16:28

Mer gjenbruk :) Pappas gamle bukser, med ny ribb og broderi på :) 

 

 

#håndarbeid #gjenbruk #redesign #maskinbroderi #sy #mamma #mammablogg #hobby #søm

Gjenbruk er gøy

 • 09.05.2015 kl. 14:07

Denne buksen er en av mediapappas avlagte bukser. En periode sydde jeg de om, og broderte på de - og vips fikk de mye lenger levetid. Det å gjenbruke kan være utorlig moro, og mange ting kan få helt nytt liv :) 

 

#håndarbeid #gjenbruk #redesign #maskinbroderi #sy #mamma #mammablogg #hobby #søm

Lørdagskos

 • 09.05.2015 kl. 13:25

Super Mario på hodet

 • 09.05.2015 kl. 12:58

For et par år siden så ville jentene ha Super Mario luer, nintendo DS og Mario/Luigi var eneste de tenkte på :-P Dermed ble det brodert ut merker, og sydd på hjemmestrikkede luer. :) Luene er laget av Dalegarn Freestyle og merkene er brodert på Husqvarna Ruby. 

 

#maskinbrodert #mamma #strikke #supermario #lue #hobby #mammablogg #håndarbeid

Lat formiddag

 • 09.05.2015 kl. 11:48

Mens vi har skrudd opp varmepumpa i hytta, har ungene vært ute en tur. En times tid faktisk. Så rett inn til skjermene igjen :-p Nå gjelder bare å få varmen i alle sammen, og så en liten tur for å få tak i pensko til knøtta... alltid en liten utfordring. Hun er som regel ikke enig i, hvilke sko vi skal kjøpe. Og vi snakker om en bestemt frøken, som har lånt bestemors lakksko, siden hun kunne gå .... :-) 

#olympus #foto #bilder #mamma #Mammablogg #foreldre #reise #grindafjord #haugesund #reise #kos #familie #foreldre

Den siste kveldsleken

 • 08.05.2015 kl. 23:01

Hva tenkte du nå? :-p Kveldsleken er ikke noe som ikke egner seg på trykk, men en siste fotolek for i dag :-p

Småting som betyr noe/er brukt i kveld, og en stor ... Han er vel egentlig ikke en ting da men... :-) Jeg liker godt wifi løsningen på kamera, ikke bare kan det fjernstyres med tlf - men jeg importerer de kjapt trådløst fra kamera over i telefonen. Ved store mengder vil det nok ta for lang tid, men slik som nå - fungerer det fint. Det magiske trikset, er selvfølgelig en app...

#olympus #foto #bilder #mamma #blogg #mammablogg #mobilblogget #kamera #wifi #knipse #kompakt

Marius Macbook

 • 08.05.2015 kl. 22:41

Når det gjelder strikking, så er jeg småhåpløs. Jeg har en god del UFOer liggende, og jeg bør helst ikke begynne på noe - som krever at en person har mer enn 1 fot, 1 arm eller lignende. Første sokken eller armen går fort - og så er det fare for at man fremstå som enarmet banditt, om man vil bruke plagget :-P Småprosjekter er fint, men de kaaaan bli liggende en stund de også. Som dette Macbook trekket (ihm.. hvor i alle dager er det nå forresten.....) som jeg gjøre alt untatt kantene ferdig på - og lot det ligge. Men det ble ferdig til slutt - og klar til bruk, når jeg bare nå - kommer på hvor det er ... *sukk* noen andre som er så vimsete som meg? ...

 

#håndarbeid #hobby #strikke #mamma #mammablogg #macbookair #apple #hverdag #familie #sandnesgarn #sisu #strikking

Juledronning

 • 08.05.2015 kl. 18:43

Denne har jeg desverre ikke noe bedre bilde av..men fikk lyst å vise den til dere. Den er nemlig kjempefin i fargen - men har av en eller annen grunn kun tatt mobilbilde av den. Det er årets julekjole til Knøtta. Denne er brukt MYE i andre sammenhenger også ;-) Den er sydd av stretchsilke i overdelen, taft med glitterhjerter i overskjørtet, og vanlig sateng i underskjørtet. Sløyfen er stretchlycra som bare er festet på med en nål. Den kan tas av, ved ønske :) Artig prosjekt å sy. 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre #håndarbeid #søm #sy #mote #barnetøy 

Tusenvis av masker

 • 08.05.2015 kl. 15:12Denne kjolen ble et mareritt, neg har fortrengt hvor mange masker det var i foldeskjørtet, men det er mange. Knappene og kantene ble strikket/montert rett før middagen på julaften. Den andre kjolen, fikk jeg heldigvis hjelp med. Men kjolene er brukt mye og jentene ble veldig fine i de :-) Her er knøtta i, arvet Lille kjole, knøttas egen er for liten #håndarbeid #hobby #strikke #dalegarn #mamma #mote #barnetøy #hverdag #fmobilblogget

Olympus Stylus 1 - Fakta

 • 08.05.2015 kl. 13:52

Nå gleder jeg som et lite barn til å teste dette i helga, skikkelig :) Jeg har med DSLR i bagasjen også (selvfølgelig) men nå skal Stylusen få testet seg litt. Vi er på vei til Haugesund i dag, og skal være der i helga.. stor ståhei og kos. Vi skal bo en camping utenfor byen, som vi har "pleid" å reise til, omtrent hvert år - en liten tur, til ungenes store glede :) Kunne du tenke deg dette kamera? Jeg knoter enda litt med innstillinger - Canon og Olympus er ikke heeeelt like, men mye er likt (heldigvis) Skandinavian Photos, gamle Fotovideo - har masse kunnskap om foto, og jeg elsker den butikken. HER kan du lese og kjøpe kamera, om du er på jakt etter et godt kamera! :) 

 

Innlegget er reklame for Olympus Stylus 1

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre #foto #bilder #olympus #stylus1

Sephia moro

 • 08.05.2015 kl. 12:57

Det er moro å teste filter på Stylusen. Bildene blir imponerende skarpe og fine. Her har jeg brukt lys sephia art filter, passet fint på en solfylt dag :-)

#foto #bilder #mamma #mammablogg #olympus #stylus1 #mobilblogget #foreldre #reise

Stemning...

 • 08.05.2015 kl. 09:00

Bilde er tatt på Hove, Tromøya - med Canon 7D og 35mm 1:2

 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre #foto #canon #canon7D #optikk

Tøffeste Lille i mammadesign

 • 07.05.2015 kl. 21:05

Lille er noe kresen når det kommer til klær, jeg regner med det følger alderen - når man er 8,5 år. :-P Alt skal være tøft, og helst ikke noe sukkersøtt takk! Hun ville ha et tøft antrekk, og valgte ut stoffene selv - min måte å protestere litt på, var å applikere Minni Mus på :-) Det ble godtatt. Det er ikke lett å være liten frøken på 8,5 år med egne meninger, men det er ikke lett å være mamma og skal innfri alle krav heller.. hehe. Mønstrene er fra Alt om  Håndarbeide, og stoffene er fra Stoff og Stil og Jydsk Stoflager. Hele antrekket er sydd av meg ;) 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre #mote #sy #søm #Håndarbeid #hobby #Syselv

Tut tut - her kommer Gråtass

 • 07.05.2015 kl. 20:40Denne husker jeg at jeg var utrolig stolt da ble ferdig. Til og med, med 2 armer. For de som har fulgt meg gjennom årene, vet at jeg ikke er så glad i å strikke to ting - og det inkl den andre sokken, eller den andre armen. Logisk? Nope... :-) Både Lille og Knøtta har elsket den lille grå traktoren, og gutta forsåvidt. Alle 4 barna har vært å sett på Gråtass show, og alle fire var like begeistret. Altså gutta var ikke med jentene, i tenårene var ikke traktoren like poppis.. hehe, men gutta var på show da de var 5-6 år, og jentene var på samme alder. 

Genseren er et Dalegarn mønster, og den strikket i Dale Falk. Denne har de hatt helt til nå. Den var for stor de første årene. Den er str 4 år, og er brukt av knøtta, helt til den stod for kort på ermene. Moro når ting blir satt pris på ! ;) I tillegg til denne, strikket jeg faktisk Gråtass kjolen. Det var moro å se at disse kom for salg igjen/i vinden, da Skremme kom inn i historien. Liker barna dine Gråtass? Vet du at Gråtass har flyttet til Kongeparken? Se i høyre meny, der du kan vinne billetter til Kongeparken, for en familie på 4 :) 

 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre #strikke #håndarbeid #gråtass #kongeparken #hobby

Olympus Stylus 1

 • 07.05.2015 kl. 17:19

Jeg skal skrive mer om denne når jeg har mer enn 12% batteri på mobilen. Men jeg måtte bare titte litt, nå på bussen. Virker som et spennende kamera, at kompaktkamera var kommet så langt, var litt nytt for meg :-)

Dagen i filter

 • 07.05.2015 kl. 14:47

Har du tenkt over hvordan stemningen i bilder, påvirkes etter bruk av filter? Ved bruk av farge, istedenfor film noir filter - kunne nok sentralstasjonen virket litt lystigere. Samtidig som jeg tenkte over dette, og tok bildene - hverdagen til han karen er kanskje ikke så mye mer lystig, enn det filteret fremstår som...

Let's hope so

 • 07.05.2015 kl. 12:51

Da blir det spennende å se om dette stemmer :-) Spennende møte hos Egmont Hjemmet Mortensen :-)

Speedy Gonzales knipser

 • 07.05.2015 kl. 12:41

Lunsj unnagjort på favoritten Joe and the juice, den kjeden har jeg vært vandt til i DK lenge, og ble så glad da jeg så de kom til Norge! Nå har jeg akkurat vært innom Skandinavian Photos, verdens beste fotobutikk - og hentet ut en spennende eske! Jeg skal være "ambassadør" for et spesifikt kamera fremover, og jeg er superspent! Skal blogge mer om det senere. Elsker duppedingser og nye ting. Som jeg har sagt før, så er jeg litt dinoteknolog, og liker ting jeg er vant til. Olympus har jeg ikke tatt i, siden 2005, et mjiu kamera :-p men som sagt, blogger mer om det senere :-)

Ps. SP er ikke samarbeidspartner, jeg bare hentet utstyr der :-) Men er du fotoentusiast, og er i Oslo - legg turen hit. De er helt supre og kan faget sitt!

Dagen sålangt i film noir

 • 07.05.2015 kl. 11:16

Spennende hittil! Først gikk jeg rett i morgenradiosending på Byporten, et artig sted å sende fra må jeg si :-)

Nå er korrekturmøte på boka mi ferdig og foreløpig lansering er satt til september. Nå nærmer det seg!! :-) nå er det litt lunsj og mer jobbing på linselusa - og så er det rett til Nydalen, Egmont Hjemmet Mortensen :-)

Hva gjør du på i dag?

Kveldskos

 • 06.05.2015 kl. 21:37

Siden man skal opp klokken 0315, kan man vel kose seg litt ekstra. :-)

Endelig

 • 06.05.2015 kl. 20:59

 

Endelig er stua fri for byggestøv, og det går an å sy litt igjen! I forgårs ble det ryddigpremiere, da pappa trengte knapp i en bukse og få reparert et hull i en lomme. 3 maskiner står igjen på plass, og den store skjærematta - og det beste, det er fortsatt plass til rot i midten! :D Så nå når alt er tilgjengelig, skal jeg reise på jobb i natt... jaja :-p 

 

#symaskiner #bernina #sy #søm #mamma #hobby #mammablogg #håndarbeid #syselv #mammaliv #medialiv

Sy det selv - jakke

 • 06.05.2015 kl. 20:30

I fjor høst, ble jakkeprosjektet ferdig - som hadde ligget tiltenkt en stund. Jakken er fra Alt om Håndarbeide SY 10/14. Fantastisk fint og tøft snitt, og den er i enkelt stoff. Litt tips på veien her, mot ferdig resultat. Bildene var jeg ikke akkurat heldig med men.... :-)  Men men, man lærer så lenge man lever. Illustrasjonene var viktigere enn lysinnstillingene på kamera, denne kvelden... :) 

 

 

Har du knapp-isyingsfot? Det er genialt! Perfekt resultat hver gang. Den holder knappen på plass, og sømmen legger seg pent over "tuppen", slik at det blir passe stramt. Still inn bredden på øynene, og voila!! 

 

 

Jeg bruker en knappenål, til å markere avstand, istedenfor å kritte på stoffet :) 


 

På Bernina heter foten 18, sjekk med ditt merke om det finnes en lignende fot til din maskin. Perfekte knapper hver gang! På B780 er det superenkelt å stille bredde og sy i knappen. 

 

 

Sy knapphull er også en fornøyelse! Fot 3A følger med de fleste litt større Bernina maskinene.  Jeg har den både til min B780 og B550QE. Innstill knappestørrelsen, hvilken typeknapphull du vil ha - og vips, flotte knapphull! 

 

 

 

Og vips ! 

I går ble jakken + en "skinnbukse" - imitert lær med jersey innside, ferdig :) 

Jakken er sydd av stretch twill, og buksen imitert skinn med jersey innside. 

Begge stoffene + knapper er fra Stoff og Stil. 


Jakken er fra Alt om  Håndarbeide Symagasin 09/14

Buksen er fra Alt om Håndarbeide Symagasin 11/14 

 

 

Ps. Jakken henger skjevt på dukka, den er faktisk ikke skjev... hehe :-p Og prøv å ignorer de fæle bildene av meg. 
Buksa ble forøvrig sydd noen dager i forkant. 

#hobby #søm #sy #mamma #mammaliv #medialiv #håndarbeid #syselv #altomhåndarbeide #mammablogg

Speilene våre

 • 06.05.2015 kl. 16:11

Vil bare oppfordre dere til å ta en titt på to innlegg som jeg har postet før, tankene i dem opptar meg litt om dagen...

Voksenlivet, full fart inn barndommen

Barn - se meg

 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre

Fotolek

 • 06.05.2015 kl. 15:35


Bildene er tatt med Canon 7D Mark II og Sigma 17 - 70 f.2.8 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre #foto #canon #bilder

 

Onsdagsmiddag - hurtig torsk

 • 06.05.2015 kl. 14:30

 

En helt vanlig onsdag, 30 min avkobling - mat ! :) Dette er nok ett resultat av at jeg elsker å fordrive ekstra tid på matprogrammer. Selv om man ikke er på gourmetnivå, er det gøy å teste ut "skikkelig mat" på kort tid prinsippet. Her er det torsk naturell, med smørdampede grønnsaker og asperges, ovnsstekte amadine poteter og hjemmelaget paprika/hvitløksmør. Nammis ! Og... ferdig på 30 min! 

 

Oppskrift: 

2 stk torsk naturell 

2 gulerøtter

1/2 rød løk

1/2 paprika

Asparges

250 gram meierismør (romtemperert)

Paprikapulver

Hvitløksalt

Cayennepepper

Salt

Smør til damping

 

Vask potetene, og finn noenlunde samme størrelse, og ha dem i en ildfast form. Ha over olje, slik at de blir "fuktige" de skal ikke flyte i olje. Strø over salt, og rør rundt til det er godt med salt på alle. Sett dem i ovnen på varmluft, 225 grader i ca 20 minutter. Husk å snu litt på de av og til. 

 

Skrell og løk og gulerøtter. Hakk dem i staver, kutt løk og paprika i stimler. Smelt smør i en kjele, og ha gulerøtter, løk og paprika i. La det surre litt. Kutt bunnen av aspargesene, og skrell de. Men la de ligge på benken litt til. 

 

Lag smøret. Ha meierismør i en glasskål, og ha litt cayennepepper, hvitløksalt og godt med paprika krydder i, knepp godt sammen! Her må du bare smake deg frem, det skal smake godt krydder, men ikke for mye! 

 

Ha litt av det ferdige smøret i en god og varm stekepanne. Legg fiskestykkene oppi. Snu de etter noen minutter (dette kommer an på hvor tykke de er) og la de godgjøre seg litt i smøret og bli gylne. 

Ha nå aspargesene oppi smørgryta, og legg på lokk. La de ligge der ca 4-5 minutter. 

 

Ta ut potetene, legg de på fatet, sil grønnsakene og legg ved siden av. Ta av fisken, legg den på toppen og ha en klatt smør på toppen! NAM! Lykke til ! :) 

 

 

#oppskrift #mat #mamma #dele #mammablogg #fisk #hverdag #foreldre #Mammaliv #kokk

Voksenlivet full fart inn i barndommen

 • 06.05.2015 kl. 12:25

Hva er det som får 10 åringer til å blogge om depresjon, 12 åringer om MK vesker, 13 åringer om selvskading, 8 åringer om shopping, 14 åringer som er tvangsinnlagt og blogger fra rommet, 16 åringer som i "har vært sammen med sin elskede i mange år og etter lang vurdering nå er blitt gravid". Hva er det som skjer? Hvor langt ned er "voksenlivsgrensa" flytta? 

Når en 16 åring har vært sammen med (kjent en kjærlighet de aldri har kjent før - nei det vil jeg si er naturlig, når man er 16 år og fortsatt ung) sin kjæreste og definerer det som lang tid, og har bestemt seg for å bli gravid, etter en lengre vurdering. Da undres jeg over hvor barndommene blir av? en 16 åring som har skilte foreldre, er i følge norsk lov ikke i stand til å selv bestemme hvem av foreldrene de skal bo hos, men det skal legges stor vekt på barnets ønske. Man får barnetrygd og bidrag til man er 18 år, man blir omtalt i lovverk og retningslinjer som barn, inntil man er myndig. Definisjonen blir dermed barn får barn... 

Hvorfor er det så viktig at voksenlivet innvaderer barndommen? Hvorfor skal det ikke være omvendt. Når en 12 åring sprader forbi meg med MK veske, til 6000,- og høylydt klager over at hun ikke har fått nye GANT sko, som de nettopp så - blir jeg betenkt. Hadde hun vært 17 år, hadde jeg tenkt "bortskjemt....", men når man er 12, noe moren påpekte pga pengebruken, tenker jeg: hjelp... 

Når det å benytte skoleretten sin ikke lenger er viktig, og økonomiopplæringen er Luksusfellen, seksualundervisningen har vært zitcoms på Disney Channel fra de var 7 år og livet handler om blogging - hvilken vei har utviklingen gått da? Dette henger litt sammen med innlegget jeg la ut tidligere i dag, med at barn ser hva voksne gjør. 

Hver generasjon utvikler seg til å være mer og mer selvrealiserende. Vi har mindre og mindre tid til å ta vare på våre gamle, og denne trenden vil nok ikke snu før vi er med på det selv. 

Av og til tenker jeg: håper ungene vil besøke meg på gamlehjemmet......:-) 

 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre #tanker#barn

God morgen !

 • 06.05.2015 kl. 07:15
Håper alles dag starter nydelig, og selv om det regner - kan det være fint. Det er disse bildene et bevis på. Bildene er fra Disneyland Paris, Januar 2013, og det regnet - men det gav en god opplevelse for det, og mange smil! Ha en flott morgen! Bildene er tatt med Canon 7D og 18-125mm IS 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre #foto #canon #canon7D #optikk #hobby #bilder

God natt alle sammen

 • 05.05.2015 kl. 23:10

Da tar jeg kveld, med et bilde som jeg tok i fjor vår. En kald og flott kveld på Hove, Tromøya. Bilde er tatt med Canon 7D og  35 mm 1:2 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre #foto #canon #canon7D #optikk #natur #DSLR

Rutiner

 • 05.05.2015 kl. 22:36

...... er viktig, som å smøre niste. Samme niste, hver kveld. :-) lykken er polarbrød med salat, skinke og ost (når man er teenager hvertfall)

Hva knipser du med?

 • 05.05.2015 kl. 20:53

Stort sett så dokumenterer jeg verden min gjennom et Canon 7D Mark II kamera. I tillegg har jeg et mindre Canon EOS100D som er supert og hendig. Alt av "on the go blogging" er med iPhone 6+. Etterhvert er det begynt å bli en del optikk i hus (Jada,, nei det er ikke bare symaskiner, tekstiler, garn osv osv som er hobby... :-p ) Foto er noe jeg har holdt på med, (med DSLR) siden 2007. Jeg er langt fra utlært, og så fort det er kurs eller lignende jeg har tid til å få med meg, hiver jeg meg på.

Fotoklubb er noe jeg syns er trivelig å være med i, har du en klubb i nærheten - så anbefaler jeg deg å bli med. Det er moro med andre likesinnede hobbyaktører. Tilbakemeldinger på bilder, konkurranser - slike ting er med på å gjøre en bedre. Da jeg studerte multimediateknologi, var det en liten stund - en drøm å jobbe som fotograf. I dag er det helt ok, at veien gikk annerledes - men kanskje, en dag.... 

Hva dokumenterer du din verden med? :) 

 

#mamma #foto #mammablogg #canon #bilder #hobby #mammaliv #hverdag #optikk #canon7DmarkII 

Middagen her - hva er din?

 • 05.05.2015 kl. 13:45

Denne enkle "lasagne" formen er ungene superglade i! Den er kjapp, enkel og smaker godt! Hva er dine middagsplaner? 

Du trenger: 

1 stk løk

1 stk gulerot

0,7 kg kjøttdeig

2 stk tomatbokser (jeg bruker med basilikum) 

1 dl buljong

4 dl melk

200 gr ost

2 ss smør

2 ss hvetemel

400gr pastarør eller skruer

salt og pepper

 

Slik gjør du:

Sett på vann til pasta. Ha i litt salt og olje. Kok pasta. Sett stekeovnen på 225 grader. 

Finhakk løk og gulrot. Stek kjøttdeig, surr i løk og gulrøtter etterhvert. Ha hermetiske tomater, sukker, buljong over, og la det koke ut litt. Lag ostesaus = smør, hvetemel, spe ut med melk og ha i ost. Legg pasta i bunn av formen, ha kjøttsaus over, og til slutt ostesausen. Legg over revet ost. Stek formen i ca 10-15 minutter - osten skal bli gylden. 

Kos dere ! ;) 

 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre #mat #middag #oppskrift #dele

Det blir 1967,40,- Pose?

 • 05.05.2015 kl. 11:28

Har du tenkt over spørsmålet "Pose"? når man handler - og alt ligger som et fjell nede i enden av samlebåndet? Første gangen jeg stusset over dette, var i 2007, da jeg hadde handlet X antall ting, stod med en baby på armen, 2 vimsete gutter rundt meg - og nada mer i henda. (Altså ikke ekstra bæreposer i ammebh'en, mistenkelig dype lommer i jakken, handlenett i bukselomma, eller bil som jeg skulle lempe en og en ting ut i.) Dette var før den store handlenett ånden kom over oss - så det var ikke like selvfølgelig at man hadde det i lomma, som kanskje det er nå. En annen ting, er at det var på dette tidspunktet man begynte å ta penger for posene..

For ikke lenge siden, dukket tanken opp igjen. Jeg står litt stresset i kø på Rema 1000, har handlet for nesten 2000,- og det er mye småting. Jeg har nøkler, lommebok og mobil i hånda - bukse og genser på, ingen jakke med dype lommer. Det blir 1967,40,- Pose? Sier den hyggelige damen bak disken. I et brøkdel av et minutt raser hjernen gjennom et hav av tanker.. 

Om jeg putter 2 x 1,75l melk under ene armen, brødene under andre armen, kaviar i lomma, Norvegia i andre lomma (nei, den er for stor....) tannkrem går i lomma, dusjsåpa i baklomma, ketchupen under haka, tomatene i bh'en - nei håpløst. Jeg kan kaste alt tilbake i handlekurven og legge alt løst i bilen, men da må jeg inn å hente poser når jeg kommer hjem....hmmm.. Be om banankasser? De er vel gratis....

Ja takk, poser. 

En stund lot butikkene posene ligge foran kassen (noen gjør det enda...) Da kunne jeg ta så mange poser jeg ville, uten å bli spurt om det innlysende. Miljøforkjemperne roper jo hurra for at butikkene priser poser, spør og er gnien (enkelte i kassa er sånn: "trrrrrrenger du MER enn 2 poser da?") Som om det er sparepengene deres jeg skal bære varene i. Handlenett er miljøvennlig og fint, men jeg er elendig til å huske det ene jeg har - og det blir ikke så økonomisk om jeg skal kjøpe ett nytt hver gang. (Jada jeg kan la de ligge i bilen osv osv, men da skal jeg huske å ta de ut igjen...) 

Men for å presisere det, så er ikke dette noe jeg irriterer meg over hver gang jeg handler (bare når vognen er full og jeg åpenbart ikke har store nok lommer, eller tenkt å bære ut varene i skjørtet)

Men jeg skal være stor nok til å innrømme at ved julehandelen - når vi handlet for over 4000,- 4 masende unger rundt bena, en stk stressa meg som lempa varer unna i poser (etter selvfølgelig det fine spørsmålet) og dama i kassa, begynte irritert å skyve varene nedover og sukke høyt - var det rett før jeg vurderte å bli irritert, for så å bli det! Jeg hadde lagt mange poser på båndet i starten, men ikke nok. Jeg spurte om jeg kunne få ett par ekstra poser, noe hun sukket tungt bekreftende til - og sier 3 kr! Akkurat der og da ba jeg høyere makter om at oppdragelsen skulle holde overtaket, der jeg drog kortet mitt på 3,- etter over 4000,- i mat. 

Så kommer det stolte øyeblikket.

Jeg kikket over lappen, og så at jeg hadde betalt for 15(!) poser i forkant, jeg hadde 9 stående i kurven, inkl de 2 jeg nettopp hadde betalt for. Da gikk jeg tilbake, viste kvitteringen og ba om å få pengene igjen for de 6 posene! Du kan tro de to tenåringene ble stolte!!!! 

Slik går dagene.... 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre #skepsis #tanker 

Gode minner i bilder

 • 05.05.2015 kl. 10:55

Når barna vokser til, er det oftere og oftere man tenker over generasjoner. Generasjoner skal på et tidspunkt gå sin gang, og det er mye verdi i å la barna kjenne dem godt. Det finnes selvfølgelig mange årsaker til at barn og besteforeldre ikke har så godt kontakt - men våre barn, vokser opp med besteforeldre i nær radius. (på godt og vondt...) Det er mange minner i bilder, og jeg syns det er så herlig å ta frem en del minner, fra tidligere. Disse bildene er fra vinteren, før vi flyttet til sørlandet. Bestefar arbeider, og jentene er med :-) Dette var fra tiden jeg tok MYE bilder, det gikk mye tid å teste seg frem med kamera og kose seg med å tidfeste minner. 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre #foto #canon #bilder #minner 

Wine brewer - to cool

 • 04.05.2015 kl. 21:09

Jeg elsker denne, som mye annet duppedingser - men i allefall. Kjøpt på jobbreise i DK, Menu Wine brewer. Flaskevin blir luftet og nydelig! :-)

Bernina 1150MDA - ny favoritt

 • 04.05.2015 kl. 19:43

Etter tre uker (eller mer) i esken sin, kom denne frem i lyset i dag. Den er tredd, testet og godkjent. :) Den syr fantastisk! Mykt, nydelige og alle synerdeordene jeg kan komme på. Den har nålitreder, noe jeg har på Babylocken i dag, og ikke ville "gi fra meg". Så det er et stort pluss! Å tre den går fort, og enkelt, og den syr "mykt". Babylocken høres faktisk ut som et lite treskeverk i forhold. Den er enkel å stille inn, og har masse ai laiks... :) 

Jeg fikk med snor/perlefot og rynkefot da jeg kjøpte maskinen. Jeg fikk også med en av de geniale Bernina veskene, jeg har to fra før - den ene bruker jeg til Babylocken - og en til Coveren. De er supre! 

I lokket er det plass til nåler, 2 tråd konverter og pinsett. Genialt, da vet man hvor man har det til enhver tid. I Babylocken har jeg alt i en egen "boks" under nålene, men den tømmer jeg jo, og vet ikke hvor jeg gjør av ting underveis... :-p 

Dette liker jeg ! Stille ENKELT inn på klippebredde og MTC stingregulator, som skal hjelpe til med jevn stingføring. 


Nål-i-treder og oppsamlingsboks. Boksen er favoritt! På BL har jeg har en plate, som jeg fester plastpose på, men denne liker jeg mye bedre. Enkle forståelsesfulle reguleringshjul

Enkel betjening for nål-i-treder, høyre og venstre nål. Samt trykkfotpress på toppen

Og det viktigste, NYDELIG søm! :)Vurderer du overlock kan jeg godt anbefale denne, syr nydelig - enkel å jobbe med. Om du ikke har lyst å bruke 12 -13 000 på Babylock (som begynner å blekne i mine øyne, i forhold til pris) så er denne super. BL er flott med luftredningen, men ellers begynner overlocker på markedet, og bli så bra, at en burde prøve litt forskjellige - før man blakker seg på Rolls royc'n :) Denne maskinen ligger vel på en 11 000,- ny (det er mange som kjører rabatter på de, på nett) men du kan fint kjøpe 800DL og bli svært fornøyd også, som ligger en 4-4500 under i pris. Lykke til med valget! 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre #Søm #symaskin #sy #håndarbeid

Min lunsj- hva er din?

 • 04.05.2015 kl. 11:40

Fikk lyst på noe annet enn salat eller omelett og "skjeiet" skikkelig ut med pølsehorn. Det er så godt! :) Hva er din lunsj i dag? Både jeg og mediapappa momser god lunsj i dag, før arbeiderne kommer - og vi skal gå gjennom kostnadene for ombyggingen... *hikst* :-) 

 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre #Mat #lunsj

Kaffeidiot/-nerd

 • 04.05.2015 kl. 11:22

Som noen sikkert fikk med seg, så måtte jeg sende fra meg kaffemesteren vår - med klump i halsen og tenners gnissel. I retur fikk vi en liten rød sak, som gjorde jobben, men eh... ikke mer enn det :-P 4 kopper og så tomt, DET fungerer dårlig her. Men før helgen, kom denne kassa på døra!! Tjoho og jippi og alt det der... :-p Mesteren er tilbake, og den lille røde (som tok ca 1/10 plass i den SVÆRE kassa) er nå sendt tilbake til Nespresso. Men det skal Nespresso ha - de lar ikke en kaffetørst (til tider uberegnelig uten-kaffe-mamma) sitte uten kaffe! Så selv om erstatteren var latterlig liten, fikk vi maskin! All ære :D #hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre #kaffe #nespresso 

Synerd og interiør

 • 04.05.2015 kl. 10:30

Før vi pusset opp 2 etasje nå, så ble rommene til L og K malt og "pusset opp billig". Feks gardin til Lille, av mørkestoff fra Stoff og Stil. For enkelhetens skyld ble det en gardin, som hun hektet  fast med ett bånd på dagtid. Enkelt for små hender :) Nå har hun rullegardin og denne blendegardinen er overtatt av Knøtta. 

 

Litt nerding må til, og jeg vil bare vise hvordan man kan utnytte sømlabber. Jeg kastet over alle kantene med overlocken først, og i sidene sydde jeg kanten inn mot vranga. 1, for å miste minst mulig bredde - 2, fordi det er raskt og enkelt. For å ha full kontroll på jevn kant brukte jeg en gjennomsiktig standard fot. Jeg kunne brukt mange andre, blindstings, kantfot +++ men denne her er fin til masse. Og den finnes til de fleste symaskinmerker. Standardfot 1c er metall hos meg, og derfor er denne 34D foten mye brukt. Den er av plast, så den tåler ikke like mye - men den gir fin kontroll og er god å bruke. Sjekk om din maskin kan ha en slik.

 

Det geniale er at jeg velger hvilken fot jeg syr med. 

Maskinen finner foten, og innstiller seg fint etter den.

 

 


 "Nytt rom" til venstre, og "gammelt rom" til høyre. Jeg syntes det var litt trist å ta bort det rosa rommet. Det lille siste preget av liten jente, forsvant liksom. Heldigvis ville hun ha bildene, rosa tripp trapp og postkassa fortsatt :-) Litt ommøblering og Lille har ryddet selv... som man kan se på plastikkposen :-P 

 

Men nå er dette rommet revet helt, og det er medium som skal flytte inn her - når bare tapeten kommer

Litt forskjell nå :) 

 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre #hus #barnerom #interiør #håndarbeid #hobby #søm #bernina #trykkfot

Liker du håndarbeid - bli med på tur!

 • 04.05.2015 kl. 09:55

Internettforumene Sykroken & Strikkeverden arrangerer sammen med Alt om Håndarbeide, ny messetur i 2016. Har du lyst å bli med? Tidligere år har det vært supermoro! ;) Jeg legger ut litt info her, så kan dere se litt på de forskjellige sidene etterpå, for mer informasjon. Messens FB side HER, Messens hjemmeside HER, og forumet Sykrokens FB side HER

Alt om Hånarbejde messen 2016
Tid: Tors 4 - Lør 6 Februar 2016
Pris: 3500,- pr.pers

Inkl: 
- 2x hotellovernatting (tillegg for enkeltrom) 
- 2x frokost
- Transport t/r messen (fredag)
- Inngang messen 
- Lunsj på messen 
- Middag fredag kveld
- Lett snacks ved samling, torsdag kveld
For de som er abonnenter på Strikk, Sy eller Kreativ Strikk - vil det bli lukkede workshops og goodiebags på fredagen. 

Påmelding: Mail med navn, adresse, telefonnummer til ta(at)altomhaandarbeide.no. 
Betaling: Betales til Jacobsen Publications A/S - Alt om Håndarbeide - 9046 11 61285 (Handelsbanken), senest 30 dager etter påmelding. 
Ved behov for bilag/kvittering, oppgi dette ved påmelding.

Verving: Har du vervet noen, må den som er vervet oppgi dette ved påmelding
Får du 10 eller flere til å melde seg på - får du refundert HELE deltakeravgiften din!!! Så spre det glade budskap og husk å be de du verver - om å skrive det i påmeldingen.

Foreløpig program:

Torsdag 4 Februar 2016 
For de som ankommer fly i tidsrommet 1330 - 1530, vil det være felles oppmøte på Kastrup. For de som ankommer senere, møter de direkte til hotellet, om ikke annet avtales med AOH. 
Klokken 20.00: Samling med snacks og litt info 


Fredag 05 Februar 2016:
0845: Felles transport til Rødovre hallen, der messen er
09.00: Workshops for abonnenter, mulighet for å se seg litt om og kaffe for de andre
1230: Felles lunsj 
17.00: Transport tilbake til hotellet
20.00: Felles middag 

Lørdag 06 Februar 2016:
12.00: Utsjekk fra hotellet

For de som ønsker en ekstra overnatting, så er det mulighet for det. 
Ønskes avreise søndag, må dette oppgis ved påmelding. Vi vil forsøke å sette sammen dobbeltrommene, basert på avreisedagene. 

Påmeldingsfristen settes til 1 Oktober 2016 - så nå har man god tid til å ønske seg eller spare til tur! Vi har 60 reserverte plasser, inkl enkeltrommene - så det gjelder å være ute i god tid, om du vil sikre deg en plass på denne turen 

Hver deltaker må selv sørge for reise t/t København. AOH står kun for reise mellom hotellet og messen. 
Jacobsen Publications A/S - Alt om Håndarbeide forbeholder seg retten til å endre programmet ved behov, eller kansellere turen ved for få påmeldte. Deltakeravgiften vil bli refundert i sin helhet, dersom reisen skulle bli avlyst av arrangør. 
#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre #håndarbeid #hobby #strikk #sy #søm

Et fyrverkeri av en dag

 • 03.05.2015 kl. 22:50

Da er en hektisk dag over, og vi ligger langstrake på hver vår sofa. Romantikk? Ukjent begrep her i kveld. Det er underlig med kropp, til tider kan man kjenne muskler og nerver, man faktisk IKKE visste at man hadde. Hvem visste feks at det kan gjøre vondt i en muskel, på utsiden av albuen? Osv osv.. Akkurat i dag, undrer jeg også på om det ikke er noen muskler over rompa, som man til vanlig absolutt ikke kjenner. 

Det er også underlig at et så flott "maskineri", går på slik autopilot - at man ikke tenker over hvor mye som er i "drift" - før man har overbrukt maskineriet og ting begynner å svikte. Og nå er det nå en gang slik, desverre - at selv om hjernen min til tider, tror den er fortsatt 20 - er ikke de hjernecellene som skal fortelle de fysiske systemene, helt koblet inn på samme frekvens. Dermed føles det som jeg er uovervinnelig i hue, helt til logikken slår inn :) 

Syns dagen og kvelden er så fin å avslutte med et bilde jeg tok av Lille her for en stund siden. Vi lekte oss med stjerneras og lukkertid på kamera. Moro :) Håper alle har hatt en flott dag! 

#mamma #mammablogg #foto #canon #hverdag #7DmarkII #foreldre #søndag

HelgeUFO

 • 03.05.2015 kl. 12:30

 

Det er ikke ofte jeg kjøper garn fra Drops, og det har lenge vært en kamp mellom meg og Drops oppskrifter. Men til denne kjøpte jeg en Sandnesgarn oppskrift, og Drops garn, i Albir, Spania, Jeg kjøpte det for nesten nøyaktig ett år siden - og hvordan ser det ut i dag? Omtrent helt likt *skamme seg* Vi skal servere i konfirmasjon i dag, mulig jeg skulle tatt med dette, til å ha imellom slagene :-p Eh... huff.. nei, vente litt til. Flere med UFOER? 


Denne boken kom i fjor fra Gyldendal. Fine oppskrifter til smårollinger, hovedsaklig 0-4 år, men også noen få modeller opptil 6 år. Fine bilder og gode mønster - tips til noen som vil strikke til små  ;) 


#håndarbeid #strikke #garnstudio #sandnesgarn #mamma #barn #mote #mammablogg 

bagels på en søndag...

 • 03.05.2015 kl. 11:44

Jeg fikk noen henvendelser, om jeg kunne dele oppskriften på bagels igjen - klart jeg kan ! ;)

Hjemmelagede bagels er noe ungene her i huset setter stor pris på. Denne oppskriften pleier jeg å sette kaldt, kvelden før - men den kan fint brukes samme morgen - med lunken væske. Disse blir myke og seige, slik bagels skal være, og skikkelig knasende sprø på utsiden. Nydelig med smør og godt pålegg på. Har du "momsebarn" blir det nok gjort et skikkelig innhogg i disse :) 

 

 

 

Ungene syns det er rart at man koker "bollene" :) 

 

 

Men resultatet er ufattelig godt, og ser mye bedre ut :-)

Disse er honning bagels. med sesamfrø på. Supergode.

Det fine med bagels er at de kan lages med mange smaker.

Denne deigen setter jeg om kvelden, og så lar jeg den stå i kjøleskapet til heving, over natten. 

 

 

Oppskrift 12- 16 stk: (avhengig str)  

25g (1/2 pk gjær, helst fersk)

5 del vann 

2 ss smeltet smør

3 ss honning 

2 ts salt

Ca 800 gram hvetemel 

 

Til koking: 

Pr liter vann - 2ss sukker 

 

Smuldre gjæren i og ha i kaldt vann. Tilsett smør, honning og salt. Bland inn meletog elt til deigen "slipper bollen". Dekk bollen med plast, og sett i kjøleskapet - 10 til 12 timer (over natten) 

Ha i litt mel, og velt deigen ut på bordet. Trill ut runde boller, stikk ett hull med tommelen din, og sving emnet rundt, til du får en fin sirkel i midten. Omtrent som en smultering. 

Legg bagelsringene på bakeplaten, med bakepapir (kan lønne seg med litt mel under emnene) og la de heve ca 15 min. 

 

Kok opp vann tilsatt sukker i en gryte, legg i bagels og la dem koke til de flyter rundt på toppen. Vend de rundt og la de trekke i 2-3 minutter. Legg dem tilbake på platen og dryss over det du ønsker. Stek på 225 grader, midt i ovnen - ca 20 min. 

 

 

#bakst #bagels #kos #familie #mamma #barn #oppskrift #blogg #nyblogg #mamma #mammablogg #hverdag 
mediakaos

Arbeid og hverdag forenes i herlig hverdagskaos = MediaKaos. Kaoset er en familie + 1 rampete hund & 1 lat katt.

Siden jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - med lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer sammen med hverdagsblogging, og alt ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares med meg.

Snarveier:
Giveaway & Konkurranser
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.
Lik på Facebook
Lik på Facebook

SNAPCHAT: mediakaos
Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B780
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900

Tidligere maskiner:
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55

Tips og råd - Janome CoverPro ligger i den gamle bloggen.


Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos