hits

Ung inspirasjon !

 • 31.05.2016 kl. 12:14

Side2 i Strikkemagasinet er morsom å lage. Spesielt fordi vi har en liten spalte der, hvor vi fremhever flinke håndarbeidsbloggere. I min følgeliste er det flere slike gode eksempler på inspirasjon. Sist utgave (nr6) tok jeg med Gretas hobby, en sjarmerende dame som har et imponerende produksjonstempo. 

I Strikkemagasin nr 7, er det en fantastisk flott ung dame med! Ikke bare imponerer hun meg med produksjonen sin, men også bildene! Høy kvalitet over hele bloggen! Jeg elsker bildene der hun setter sammen kjøpt og selvstrikket. Og ikke minst, unge strikkere! Love it! Iselin Mathilde kan du i tillegg til å finne henne i bloggverden, også treffe som ansatt i garnbutikk på Sørlandsenteret. En perfekt jobb til henne, vil jeg tro! Besøk gjerne bloggen hennes! :) 

 

"Stauslivet" vi alle vil ha!

 • 30.05.2016 kl. 09:00

Siden Facebook kom, har jeg følelsen av at jeg er kommet mye nærmere venner og bekjente - både friviliig og ufrivillig. Jeg er kommet mye tettere på hverdagen til folk rundt meg - og får dekket behovene for livsoppdateringer. Behov, jeg ikke visste trengte dekkes. Til tider vet jeg faktisk hvor babyen til X bæsja i morges, at en av mennene ikke har byttet boxer i dag - og det mest interessante: "forbannet"...... Prikk prikk prikk.. DET er en status jeg føler jeg får mye informasjon utav, uten å kommentere med et ??? .

Ved å sjekke innom FB et par ganger til dagen, sørger den online vennskapspasseren på, at jeg feks vet:

 • Hun som giftet seg med Mr Dreamy (dengang) i B-klassen, er nå singel, og var såååååå bakfull, på en onsdag
 • Middagen til Mr. A bestod av grandiosa i går
 • Mensen til Frk B er 4 dager for tidlig ute
 • Familie C, har fått lus
 • D har ikke fått sex fra E på minst  5 dager
 • Bikkja til F dreit i hagen til G
 • H er fortsatt stormende forelska i sin kone, og det er aldri noe negativt i det hjemmet
 • I er alltid stolt over barna sine, som aldri har gjort noe galt
 • J har brent årsavgifta, fordi han er lei av at staten skal ha pengene hans
 • K gir beskjed om at hele verden kan ryke til hel****  og at dama ´kan gå samme veien 
 • L spiste et eple til lunsj
 • M har hatt løs avføring
 • N brukte alt for mye penger på netthandelen, og derfor tar O hevn og bruker like mye på sko
 • P er opptatt med å chille
 • Q vil gjerne kjøre pirattaxi i kveld, R er med som kompis, tilfelle politiet er ute
 • S er tagget av T, som oppdaterer at de er på fest
 • U føler seg opprørt....
 • V vil ikke...... 
 • W støtter og liker V sin staus....
 • X liker ikke.... 
 • Frk Y har prøvd seg på Mr A, som fortsatt ikke har oppdatert annet enn grandiosaen 
 • Z er blitt eksen til X 
 • Æ endret status til "komplisert" 
 • Ø lurer på om noen andre har hatt #den følelsen ...
 • Å melder seg ut av Facebook 

 

Til tider er jeg litt usikker på, om jeg nødvendigvis kommer nærmere vennene mine, med slike oppdateringer - eller som feks kun sier #denfølelsen. Osv.. Vi både underholder og "hever" oss på sosiale medier. Facebook , blogger, twitter, instagram. Er det slik at vi gjerne VIL fortelle alt, og alle VIL vite? Eller er det slik at folk egentlig ikke vil vite, men vi vil så gjerne fortelle? ;) Uansett, så redder ofte FB dagen - men mange lattermilde oppdateringer... 

 

PS. Oppdateringene er tatt utav hodet mitt, det er ikke slik at vennelisten min reellt så slik ut i dag :.-) 

 

#tanker #blogg #blogging #mamma #mammablogg #hverdag #facebook #foreldre #skepsis #sosiale medier

Juks deg inn i høyden....

 • 29.05.2016 kl. 21:48

Det er det jeg gjør 😂 Jeg er 164 høy og sliter tross helt "normal" høyde, med å finne lave motorsykler. Den nye sykkelen er litt høyere enn den gamle, akkurat det lille som gir den ekstra tryggheten. Hva kan man da gjøre?

Jo, da finner man en flink skomaker, en sånn som vi har her i byen feks. Og lar han trylle! 2 cm ekstra ble lagt til på mcstøvlene! Perfekt! Du kan helt klart få bygget de enda mer, vet om de som har bygd opp 5cm, men da blir de litt rare å gå med, platåsko de lux :-)

Er du lav og trenger noen ekstra cm - er dette absolutt å vurdere :-)

#skomaker #mcliv #mammaliv #høyde #kjøreutstyr #suzuki #fikse #mcstøvler #hobby #motorsykkel

Bye bye birdie

 • 25.05.2016 kl. 18:22

... by bye birdie, the motor birdie. Nå er sykkelen lagt ut for salg på Finn.no. Etter 2,5 takknemlige år, er ER5 forhåpentligvis snart på vei til nye eiere. Den er så fin! Liten og lett, og morsom å kjøre. Med nye dekk, og masse omsorg, deler og service venter den nå på ny eier. Kanskje en liten dame, som trenger en liten lav sykkel - som jeg gjorde den gang? ;) Det blir litt rart å sende denne her fra seg. I dag reiser scooteren avsted, som vi hadde i 2 uker? Medium ble forespeilt at det ikke ble noe oppkjøring til MC i sommer, og da ville han heller ta mopedlappen. Kjørelærer gav go - og dermed ble det plassert en scooter i garasjen. MEN! Så fikk han oppkjøring, OG i nær fremtid. Dermed skal scooteren ut igjen. :) Men den er nå solgt, og skal til Kristiansand i kveld :) Ikke helt lett å følge med på disse gutta alltid! Men hvorfor skal ER5 ut? VI har pr i dag 4 motorsykler og 1 scooter stående i garasjen. I morgen er det 5 motorsykler og ingen scooter. I dag kl 1530 skrev vi under på kontrakt, om ny sykkel! Jeg gleder meg som en unge, for det er jeg som skal få kjøre den nye! :) Jeg skal sørge for å plage dere med bilder av den litt senere :) 

After rain comes?

 • 24.05.2016 kl. 08:39

.... soooooool! Weeehee! Sol og fint og og og og... man får litt ekstra energi av å stå opp til lys og solrik morgen? Dog, solrik er å ta litt hardt i, men sola ER der, under tynt skylag og skyene trekker stadig mer bort! 

En deilig kopp te, og litt jobb så er det avsted til Kristiansand. Jeg hadde håpet å svinge innom Sørlandssenteret for å se om flinke Iselin Mathilde var på jobb. Har de sjekket ut bloggen hennes? Om du liker å strikke, så gjør det ! Hun lager altså så nyyyydelige ting! Utrolig flink til å strikke! Hm, må tenke om jeg ikke har en ny kandidat til månedens bloggtips, i Strikkemagasinet her forresten.. :) Men - uansett, ser ut til at tiden ikke helt strekker til i dag.. Men men, neste gang. 

Jeg har siklet på et nytt objektiv en stund, og håpet kanskje tiden strakk til, så jeg kunne få svingt innom Skandinavian Photo i helga - på vei til Lillehammer, for å se på det. (kjøpe det?) Mulig jeg burde kvitte meg med et par andre, som bare støver ned først, men tenk om  jeg får bruk for de? Herremin, er du også sånn? Tenk om, hvis atte, men fordi - og så blir de liggende ? :P

Anyhow, er du interessert i foto. så se i kategorien "give away", der du kan vinne to flotte fotobøker :) 

Håper alle får en flott dag!  

Regn men sommer inne...

 • 23.05.2016 kl. 20:09

Innesyssel og regn bidrar her til at jentene endelig får litt påfyll, av etterlengtet lett tøy. Jeg er så fornøyd, for nå er flere meter stoff borte! Og det er faktisk noe av de seneste innkjøpene som har fått æren av å bli noe, istedenfor hyllevarmere!

Deilig, deilig isoli med minky innside, fra Stoffdronning til Lille, tøffe singleter med stoffer fra Syfestivalen i Stockholm, og Stoffbutikken. Ribb fra Jydsk Stoflager. 3/4 bukser er fine i overgangstiden.

Mønsterne er fra Alt om Håndarbeide Symagasin. 3/4 bukser + genser + oversizetop + singleter. Så er det knøttas tur, neste tur foran symaskinene :) 


 

#juki #bernina #aoh #altomhåndarbeide #symagasinet #symaskin #søm #håndlaget #hobby #homemade #jobbmamma #mammaliv

Klirrende anbefaling... !

 • 23.05.2016 kl. 10:40

Hver utgave av Strikkemagasinet og Symagasinet (1 gang pr mnd) skriver jeg en hilsen til side 2 i magasinene. Der legger vi også inn en kalender, med hva skjer, og en blogganbefaling! Unni i magisk liv bloggen - er så flink til å framsnakke bloggere! Og jeg, er en av de heldige, som så overraskende fant et innlegg om meg selv der. Det er jo så hyggelig å bli lagt merke til! 

Min måte å framsnakke i dag, er å vise frem side 2, i kommende Strikkemagasin ! :) Der er nemlig en av bloggene, som jeg følger med. Gretashobby, er en fantastisk imponerende strikkedame! I en utrolig hastighet produserer hun de flottest ting, og i tillegg blogger hun aktivt. For meg som er over middels interessert i håndarbeidskategorien, er denne bloggen et dypdykk i inspirasjon. Innleggene er ofte med et glimt i øyet, og jeg koser meg når jeg blar meg gjennom bloggen til Greta. Verdt et besøk! 

 

#håndarbeid #hobby #blogganbefaling #fremsnakk #strikk #strikking #strikkemagasinet #altomhåndarbeide #jacobsenpublications #hobby #homemade #håndlaget #side2 #jobbmamma #mammaliv

 

Morning (rain-)blues...

 • 23.05.2016 kl. 07:22

En rask morgentur innom, for å si god morgen og ønsker alle en flott dag! Like grått enda, men desto mer grunn til å være effektiv med jobb og innesysler! Håper alle får en flott dag! Jeg koser meg masse med å mimre gjennom bilder, og deler litt med dere! Nå, jobb og kaffe! Ha en fin dag! 

#samsung #foto #hobby #barn #motiver #sopp #høst #minner #mammaliv #mammablogg #bilder #DSLR #kamera

 

God natt fra memory lane

 • 22.05.2016 kl. 23:20

Været er fortsatt grått og perfekt for inneaktiviteter. Så hva er da bedre, enn å se gjennom 1000vis av gamle bilder? Det er nesten synd, etter at vi ble digitale - kommer mye mindre ut på papir. De gode gamle albumene er borte, og fotobøkene tar jeg meg sjeldnere og sjeldnere tid, til å lage :( Men det er fint å surfe gjennom arkiver. Og regnvær, hva er da bedre enn å mimre seg 9 år tilbake i tid? ;) Lille er her litt over 1,5 år og surrer rundt på Tromøya. Det er der vi bor nå, men på denne tiden - var fortsatt sørlandet feriested. Vi flyttet ikke hit før i 2009. Avslutter helgen med minnebilder, håper alle har hatt en flott søndag! 


#bilder #foto #samsung #DSLR #hobby #kamera #mammaliv #minner #blogg #barn #lek #natur #naturlig #dyr 
 

Se regndråper faller ....

 • 22.05.2016 kl. 14:05

Ja, overskrift og bilder sier vel alt? Det er regn, vått og lummert i lufta. Sola har gjemt seg, noe blomster og natur er glade for. Vi har sikkert godt av en pause vi også, egentlig :-P Innevær, og lang morgen med sen frokost. Kan ikke bli bedre, nå - litt jobbing, før jeg har tenkt å lage en stabel pannekaker. Hue begynner såvidt å lande litt, men bare en ørliten maur - merker jeg velter lasset. Kanskje et tegn på at man er litt sliten.. 

Terapien - ro, sakte tekning og hobbyer! Foto, der bare jeg og tankene mine eksisterer og søm. Men sistnevnte krever litt mer tankevirksomhet og tålmodighet, så mulig det ventes litt med. :) Håper alle har en flott søndag!  

Dance into the night..

 • 21.05.2016 kl. 10:41

... hvertfall dagen. Knøtta skal på danseshow og avslutning for sesongen. Som den kontrollfreaken og stålsystemet jeg er og har... eh..la oss gå litt tilbake. Som den vimsete, uten kontroll på systemene jeg er, stod vi opp uten sort antrekk. Ja... og jeg begynte å tvile på hvor vellykket det er, og jakte på langermet sort trøye og tights - på denne tiden av året. 

Så, kan man være litt delt.. 

Er det en utelukkende positiv ting, når man litt uten håp om sorte stoffer - tusler ned i kjelleren og finner .... 3-4 potensielle varianter? Man får jo sydd antrekket, og i det stoffet jeg håpet på, men som jeg ikke kom på at jeg hadde. Har man da for mye, eller akkurat - siden man alltid er beredt da? :-p Slik snakker kanskje en ekte tekstilaholiker. :) Men, Knøtta er klar og sendt på siste dansetrening med Cool Chics! 

Stoffet er fra krestoffer.dk, kjøpt på Alt om Håndarbeidmessen i Rødovre. Stoffet var tiltenkt en kjole, men nå ble det antrekk til minste i stedenfor! Mønstrene er fra AOH, og tidligere tegnet ut. Akkurat nå var jeg veldig glad for systemet med ferdigklippede mønsterdeler, i merkede poser. (Jeg kan ha orden om jeg vil... ) Ikke verdens mest spennende søm, men nødvendig. 1 time = danseantrekk :) 


 

Når enden er god...

 • 20.05.2016 kl. 21:18

... er allting godt, og når dagen er god - er allting blått. Det var iallfall det blånissene en gang mente :) Men her ble det ikke blått, men rosa. :) 

Når dagen ikke går som man vil, what so ever. Alt fra at man planlegger noen timer fri, for å komme ajour på private ting - men ender med å jobbe mer enn kanskje normalt. Utsetter middag, som mediapappa var så grei å overta, og utsetter gaveproblematikk - Lille skal i selskap.... da blir det litt hektisk til slutt. Dermed ble ungen levert i selskap, med kort og finstas på.... men uten gave. 

Den kom jeg med, da selskapet var over, og jentungen skulle hentes - men gaven ble levert! 

Har du dager eller perioder der du føler deg som Tårnfrid? For de som ikke kjenner til henne, søk henne opp på Youtube. En utrolig vittig figur, formet av Otto Jespersen. Jeg har vært der i hele dag. Man føler kroppen skyter fart, og psyken henger såvidt med som et forblåst slips. ;)

Mellom 15 og 1630 gikk alt galt. Første gaven gikk rett og slett i søpla. Ferdig brodert og montert. Men når navnet kommer opp ned, erme er montert feil osv osv er det bare å gi opp hele stressprosjektet. Kl 17 begynte jeg på ny. Hvilken ferierende hjernecelle som overbeviste de resterende cellene - at det ville bli ferdig på 30 minutt, vites ikke! Men avtalen om sen levering var ok for Lille, og derfra gikk ting greit. 

Ned med skuldrene, tre maskinene om igjen, finne roen og puste med magen! Nå ordner ting seg. Antrekket blir klippet ut, montert og silhouetten skrudd på...Jeg sydde på B560 i dag, og jeg må nok en gang, bare si at den er så fantastisk! Stille, syr mykt som smør (nesten mykere enn B780... oi oi ) og den er presis. Jeg liker denne kjempegodt!  

Det sies at verktøyet er halve jobben. Jeg fikk et fantastisk verktøy til jul, trådløst strykejern - som jeg elsker. Og som jeg klarte å stryke vinylen feil med i dag. Med andre ord, det glitrer pent under det nå... Men men... kortbukse/piratbukse er sydd i isoli, med gullbokstaver på. Pga at jeg ikke kom på at lengden ble noe kortere, ble det knapt med plass. Løsningen ble å sette de oppå hverandre og lage litt liv. Dog er det nok ikke helt lett å se navnet med en gang. Men men, kanskje ikke noe minus i seg selv. :) 

Stoffer her og derfra - Syfestivalen i Stockholm, Textart, Jydsk Stoflager og vinyl fra Glade Grodan. Trusestrikken er fra Jydsk Stoflager, dobbel FOE med picotkant. Så nå, bena høyt og et glass vin - etter at de minste er i seng... 

Alt man gjør for de små....

 • 12.05.2016 kl. 17:12

Med russedilla de lux i huset, er det umulig å si nei til russebukse. Hardt påtrykk og mye mas, ender i bukse. :) Når naboen har samme trykket, er det bare  gi etter, og sette seg ned sammen med naboen - å sy! Naboen hadde stoff, jeg hadde Silhouette og overlock = og dermed ble det to lykkelige jenter. Diverse pynt på buksene, er jo obligatorisk. Mønster ble litt - her og der = mekke bukse :-) 

Buksene er sydd i tynt bomullstoff, mønster her og derfra. Trykkene er laget ut med Silhouette Cameo og heat transfer. Egentlig på tide med noe søm/håndarbeid her i bloggen igjen. En stund siden det ble produsert noe herfra :-) 

#hobby #homemade #håndarbeid #miniruss #silhouettecameo #vinyl #mammablogg #barn #mote #søm #sy #symaskin #bernina

Borte bra - men hjemme best?

 • 08.05.2016 kl. 19:39

Hvorvidt uttrykket er sant, er en annen ting. For noen er det nok korrekt, og for andre - mindre korrekt :) Jeg har knapt fryst siden jeg kom hjem fra Nicaragua. Svettetokter i nesten 40 grader, lærer en å sette pris på litt kjøligere temperaturer. Om ikke, kaldt - så kjøligere iallfall :) I dag endte vi på Hove, et nydelig sted rett ved oss. Mange har kanskje hørt om Hovefestivalen? Begge guttene jobber der ute. En i søndagsbuffeen og den andre i klatreparken. Men vi var å nøt lekeområdene, og fikk en flott dag ute.

For en gang skyld, husket jeg kamera. Det er ikke alltid jeg husker det i privat regi - men i dag ble det både tid og riktige motiver, for litt fotolek. Canon 7D mark II er fantastisk kamera, som jeg elsker. Med 85mm linsa blir det fine bilder, en fin investering. 

Jeg snek meg en liten tur bortom klatreparken, før vi spiste middag. Fikk tittet litt på Medium som jobbet, og familier som slengte seg rundt i taubanene. Det ser unektelig litt moro ut, selv for en med høydeskrekk. :-) Tenk at det bare er 6 uker til sommerferie for ungene! Vi reiser til Bulgaria og enda mer bad og sol. Tiden løper fra oss, så fort at det er helt sykt. Det er ca 2 måneder til "fryktlausfestivalen", det samme som x-camp - extremesport leir. Jumbo var på dette, for et par år siden, og sov i 2-3 døgn etterpå. Effektivt, moro og utmattende for tenåringer. Moro at de får til nye ting, her lokalt :) 

Håper du har hatt en flott dag ! 

#canon #mediakaos #canon7DmarkII #canon85mm #foto #bilder #natur #liv #mammablogg #jobbmamma #fotoliv #hobby

 

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes kaos = MediaKaos.

Jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, og dermed bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - og med en lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer over hverdagsbloggingen, og det hele ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares før bruk.

Snarveier:
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.

Instagram


Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900
Brother Scanncut 700

Tidligere maskiner:
Bernina B780
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos