hits

Ung inspirasjon !

 • 31.05.2016 kl. 12:14

Side2 i Strikkemagasinet er morsom å lage. Spesielt fordi vi har en liten spalte der, hvor vi fremhever flinke håndarbeidsbloggere. I min følgeliste er det flere slike gode eksempler på inspirasjon. Sist utgave (nr6) tok jeg med Gretas hobby, en sjarmerende dame som har et imponerende produksjonstempo. 

I Strikkemagasin nr 7, er det en fantastisk flott ung dame med! Ikke bare imponerer hun meg med produksjonen sin, men også bildene! Høy kvalitet over hele bloggen! Jeg elsker bildene der hun setter sammen kjøpt og selvstrikket. Og ikke minst, unge strikkere! Love it! Iselin Mathilde kan du i tillegg til å finne henne i bloggverden, også treffe som ansatt i garnbutikk på Sørlandsenteret. En perfekt jobb til henne, vil jeg tro! Besøk gjerne bloggen hennes! :) 

 

Orden i sakene...

 • 31.05.2016 kl. 09:49

Orden i sysakene er et begrep i min verden. Men generell orden i sakene, er jo også en ting - noe jeg ikke har. Jeg har en levende kalender, det er mediapappa. Titt og ofte både dobbel og trippelbooker jeg ting, og må tilbake å ordne opp. I tillegg er jeg verdens største vimsehue når det kommer til hvor jeg har lagt ting. Jeg kan legge fra meg mobilen, og undre hvor den ble av... og ha den på baklomma.. 

Jeg kan gå mot toalettet, fordi jeg må på do - men finne meg selv i kjøleskapet, litt lettere undrende hva jeg egentlig var på vei til... 

Er du slik? 

Til tider undrer over at jeg får på meg buksa rett vei, og at ikke genseren er på vranga. Det morsomme med det, er at før den levende kalenderen kom i bilde, så var det ikke slik. Frk kontrollfreak de lux! :-) Litt artig tanke.. 

Men når det kommer til enkelte ting, er jeg fortsatt litt kontrollfreak. Bøkene Må stå *sånn* i hylla, fotoutstyret *må* ligge i *den* bagen, jeg *må* ha *det* systemet på syrommet - og jeg må lage avtaler, som jeg *må* huske selv... 

Har du noen slike "laster"? :) 
Håper alle får en flott dag! 

"Stauslivet" vi alle vil ha!

 • 30.05.2016 kl. 09:00

Siden Facebook kom, har jeg følelsen av at jeg er kommet mye nærmere venner og bekjente - både friviliig og ufrivillig. Jeg er kommet mye tettere på hverdagen til folk rundt meg - og får dekket behovene for livsoppdateringer. Behov, jeg ikke visste trengte dekkes. Til tider vet jeg faktisk hvor babyen til X bæsja i morges, at en av mennene ikke har byttet boxer i dag - og det mest interessante: "forbannet"...... Prikk prikk prikk.. DET er en status jeg føler jeg får mye informasjon utav, uten å kommentere med et ??? .

Ved å sjekke innom FB et par ganger til dagen, sørger den online vennskapspasseren på, at jeg feks vet:

 • Hun som giftet seg med Mr Dreamy (dengang) i B-klassen, er nå singel, og var såååååå bakfull, på en onsdag
 • Middagen til Mr. A bestod av grandiosa i går
 • Mensen til Frk B er 4 dager for tidlig ute
 • Familie C, har fått lus
 • D har ikke fått sex fra E på minst  5 dager
 • Bikkja til F dreit i hagen til G
 • H er fortsatt stormende forelska i sin kone, og det er aldri noe negativt i det hjemmet
 • I er alltid stolt over barna sine, som aldri har gjort noe galt
 • J har brent årsavgifta, fordi han er lei av at staten skal ha pengene hans
 • K gir beskjed om at hele verden kan ryke til hel****  og at dama ´kan gå samme veien 
 • L spiste et eple til lunsj
 • M har hatt løs avføring
 • N brukte alt for mye penger på netthandelen, og derfor tar O hevn og bruker like mye på sko
 • P er opptatt med å chille
 • Q vil gjerne kjøre pirattaxi i kveld, R er med som kompis, tilfelle politiet er ute
 • S er tagget av T, som oppdaterer at de er på fest
 • U føler seg opprørt....
 • V vil ikke...... 
 • W støtter og liker V sin staus....
 • X liker ikke.... 
 • Frk Y har prøvd seg på Mr A, som fortsatt ikke har oppdatert annet enn grandiosaen 
 • Z er blitt eksen til X 
 • Æ endret status til "komplisert" 
 • Ø lurer på om noen andre har hatt #den følelsen ...
 • Å melder seg ut av Facebook 

 

Til tider er jeg litt usikker på, om jeg nødvendigvis kommer nærmere vennene mine, med slike oppdateringer - eller som feks kun sier #denfølelsen. Osv.. Vi både underholder og "hever" oss på sosiale medier. Facebook , blogger, twitter, instagram. Er det slik at vi gjerne VIL fortelle alt, og alle VIL vite? Eller er det slik at folk egentlig ikke vil vite, men vi vil så gjerne fortelle? ;) Uansett, så redder ofte FB dagen - men mange lattermilde oppdateringer... 

 

PS. Oppdateringene er tatt utav hodet mitt, det er ikke slik at vennelisten min reellt så slik ut i dag :.-) 

 

#tanker #blogg #blogging #mamma #mammablogg #hverdag #facebook #foreldre #skepsis #sosiale medier

Smelter vi bort?

 • 30.05.2016 kl. 08:06

Det er meldt oppmot 28-30 grader, de kommende dagene. De kommende dagene... en rask titt ut, på klissbløte sofaputer (som vi glemte å ta inn i går) og diverse, så er det ikke i dag. :) Himmelen skal tømmes, og SÅ kommer varmedagene. Men allerde nå er det begynt å lysne. Lysne såpass, at man kan se klar himmel og solgjennombrytning i horisonten. 

Ungene er klar for skolen, og vi voksne er startet på jobb igjen. En flott helg er over, der både gamle steder og venner ble besøkt. Temmelig utslitt sloknet jeg før 22, og jentene uten protester. Jumbo som har vært hjemme, kom litt sjokka opp - der lå alle i sengene sine kl 21.30 :p Regn, en dyd av nødvendighet og som plantene ute elsker! Etter den siste skuren, ser jeg at planter og diverse ute er blitt enda finere, og litt større. Det er nydelig å følge med på! Selv om det ikke er høst, er det så herlig å se på de gamle bildene av Lille, som plukker sopp - etter en regntung dag i 2008. Har du slike minner? 

Håper alle får en flott dag, regne eller sol i dag ! 

#regn #sol #sommer #vår #foto #bilder #canon #mammaliv #mammablogg #jobbmamma #sopp #minner 

 

Juks deg inn i høyden....

 • 29.05.2016 kl. 21:48

Det er det jeg gjør 😂 Jeg er 164 høy og sliter tross helt "normal" høyde, med å finne lave motorsykler. Den nye sykkelen er litt høyere enn den gamle, akkurat det lille som gir den ekstra tryggheten. Hva kan man da gjøre?

Jo, da finner man en flink skomaker, en sånn som vi har her i byen feks. Og lar han trylle! 2 cm ekstra ble lagt til på mcstøvlene! Perfekt! Du kan helt klart få bygget de enda mer, vet om de som har bygd opp 5cm, men da blir de litt rare å gå med, platåsko de lux :-)

Er du lav og trenger noen ekstra cm - er dette absolutt å vurdere :-)

#skomaker #mcliv #mammaliv #høyde #kjøreutstyr #suzuki #fikse #mcstøvler #hobby #motorsykkel

På toppen av verden

 • 28.05.2016 kl. 17:47

.. en fantastisk følelse! Iallfall å være på toppen av hoppbakken, i OL anlegget - lysgårdsbakkene. Her har aldri jentene vært, og det ble et hyggelig gjensyn for medium og oss voksne :) 

#foto #bilder #reise #lillehammer #canon #canon7dmarkII #mammaliv #familie #lysgårdbakken #OLanlegg #kos 

 

Lillehammer som turister...

 • 28.05.2016 kl. 15:38

Hunderfossen ble byttet ut med små aktiviteter i dag! Og det var egentlig minst like koselig! En tur til Strandtorget kjøpesenter, og så videre til Tyrili klatresenter. "I vår tid", holdt klatresenteret til nede ved Strandtorget, så her hadde det jammen meg skjedd forandringer! En kjempeartig opplevelse, det er nesten så man må finne frem de gamle klatreskoene og melde seg inn i klatreklubben igjen! :) Det var noen år siden sist, jeg var i en slik vegg. Det merkes kjapt! :P 

 

En utrolig flott aktivitet å ta med familien på, anbefales! 

 

#tyilisenteret #tyriliklatresenter #aktivitet #sport #lillehammer #familie #mammaliv #reise #opplevelse #barn #klatre #klatresenter 

 

Bye bye birdie

 • 25.05.2016 kl. 18:22

... by bye birdie, the motor birdie. Nå er sykkelen lagt ut for salg på Finn.no. Etter 2,5 takknemlige år, er ER5 forhåpentligvis snart på vei til nye eiere. Den er så fin! Liten og lett, og morsom å kjøre. Med nye dekk, og masse omsorg, deler og service venter den nå på ny eier. Kanskje en liten dame, som trenger en liten lav sykkel - som jeg gjorde den gang? ;) Det blir litt rart å sende denne her fra seg. I dag reiser scooteren avsted, som vi hadde i 2 uker? Medium ble forespeilt at det ikke ble noe oppkjøring til MC i sommer, og da ville han heller ta mopedlappen. Kjørelærer gav go - og dermed ble det plassert en scooter i garasjen. MEN! Så fikk han oppkjøring, OG i nær fremtid. Dermed skal scooteren ut igjen. :) Men den er nå solgt, og skal til Kristiansand i kveld :) Ikke helt lett å følge med på disse gutta alltid! Men hvorfor skal ER5 ut? VI har pr i dag 4 motorsykler og 1 scooter stående i garasjen. I morgen er det 5 motorsykler og ingen scooter. I dag kl 1530 skrev vi under på kontrakt, om ny sykkel! Jeg gleder meg som en unge, for det er jeg som skal få kjøre den nye! :) Jeg skal sørge for å plage dere med bilder av den litt senere :) 

Vil du ha???

 • 24.05.2016 kl. 11:57

I minneboksen er det nå sommer :-) Og jeg fant en serie med isbilder. Knøtta er her knapt 1 år og storesøster frister med is. Tenk at dette er 7 år siden. Fy som tiden flyr! Knøtta var generelt glad i alt som kunne spises, noe Lille skjønte tidlig :) Kyllingvinger, is alt gikk ned - selv med kun to tenner. Titter du i gamle arkiver av og til? #barn #mammaliv #mammablogging #bilder #kos #sommer #is #hverdag #lillehammer #livetfør 

After rain comes?

 • 24.05.2016 kl. 08:39

.... soooooool! Weeehee! Sol og fint og og og og... man får litt ekstra energi av å stå opp til lys og solrik morgen? Dog, solrik er å ta litt hardt i, men sola ER der, under tynt skylag og skyene trekker stadig mer bort! 

En deilig kopp te, og litt jobb så er det avsted til Kristiansand. Jeg hadde håpet å svinge innom Sørlandssenteret for å se om flinke Iselin Mathilde var på jobb. Har de sjekket ut bloggen hennes? Om du liker å strikke, så gjør det ! Hun lager altså så nyyyydelige ting! Utrolig flink til å strikke! Hm, må tenke om jeg ikke har en ny kandidat til månedens bloggtips, i Strikkemagasinet her forresten.. :) Men - uansett, ser ut til at tiden ikke helt strekker til i dag.. Men men, neste gang. 

Jeg har siklet på et nytt objektiv en stund, og håpet kanskje tiden strakk til, så jeg kunne få svingt innom Skandinavian Photo i helga - på vei til Lillehammer, for å se på det. (kjøpe det?) Mulig jeg burde kvitte meg med et par andre, som bare støver ned først, men tenk om  jeg får bruk for de? Herremin, er du også sånn? Tenk om, hvis atte, men fordi - og så blir de liggende ? :P

Anyhow, er du interessert i foto. så se i kategorien "give away", der du kan vinne to flotte fotobøker :) 

Håper alle får en flott dag!  

God natt from the cool girls..

 • 23.05.2016 kl. 22:48

Et gammelt bilde, og morsomme minner. Bildet er fra 2009, og jentene ratter rundt på gyngehest og giraffen. Knøtta er ca 1 år og Lille 2.5. De elsket å kle seg med solbriller og være kuuuuule, mest Lille og knøtta hermet etter :) Vi levde i en søvnløs zoombieverden på denne tiden, og jeg må smile litt av rotet bak jentene. Det var lite prioritert å forsøke seg på et ryddig hus på denne tiden. :) Håper alle har hatt en fin fin dag! :) 

 

Regn men sommer inne...

 • 23.05.2016 kl. 20:09

Innesyssel og regn bidrar her til at jentene endelig får litt påfyll, av etterlengtet lett tøy. Jeg er så fornøyd, for nå er flere meter stoff borte! Og det er faktisk noe av de seneste innkjøpene som har fått æren av å bli noe, istedenfor hyllevarmere!

Deilig, deilig isoli med minky innside, fra Stoffdronning til Lille, tøffe singleter med stoffer fra Syfestivalen i Stockholm, og Stoffbutikken. Ribb fra Jydsk Stoflager. 3/4 bukser er fine i overgangstiden.

Mønsterne er fra Alt om Håndarbeide Symagasin. 3/4 bukser + genser + oversizetop + singleter. Så er det knøttas tur, neste tur foran symaskinene :) 


 

#juki #bernina #aoh #altomhåndarbeide #symagasinet #symaskin #søm #håndlaget #hobby #homemade #jobbmamma #mammaliv

Klirrende anbefaling... !

 • 23.05.2016 kl. 10:40

Hver utgave av Strikkemagasinet og Symagasinet (1 gang pr mnd) skriver jeg en hilsen til side 2 i magasinene. Der legger vi også inn en kalender, med hva skjer, og en blogganbefaling! Unni i magisk liv bloggen - er så flink til å framsnakke bloggere! Og jeg, er en av de heldige, som så overraskende fant et innlegg om meg selv der. Det er jo så hyggelig å bli lagt merke til! 

Min måte å framsnakke i dag, er å vise frem side 2, i kommende Strikkemagasin ! :) Der er nemlig en av bloggene, som jeg følger med. Gretashobby, er en fantastisk imponerende strikkedame! I en utrolig hastighet produserer hun de flottest ting, og i tillegg blogger hun aktivt. For meg som er over middels interessert i håndarbeidskategorien, er denne bloggen et dypdykk i inspirasjon. Innleggene er ofte med et glimt i øyet, og jeg koser meg når jeg blar meg gjennom bloggen til Greta. Verdt et besøk! 

 

#håndarbeid #hobby #blogganbefaling #fremsnakk #strikk #strikking #strikkemagasinet #altomhåndarbeide #jacobsenpublications #hobby #homemade #håndlaget #side2 #jobbmamma #mammaliv

 

Morning (rain-)blues...

 • 23.05.2016 kl. 07:22

En rask morgentur innom, for å si god morgen og ønsker alle en flott dag! Like grått enda, men desto mer grunn til å være effektiv med jobb og innesysler! Håper alle får en flott dag! Jeg koser meg masse med å mimre gjennom bilder, og deler litt med dere! Nå, jobb og kaffe! Ha en fin dag! 

#samsung #foto #hobby #barn #motiver #sopp #høst #minner #mammaliv #mammablogg #bilder #DSLR #kamera

 

God natt fra memory lane

 • 22.05.2016 kl. 23:20

Været er fortsatt grått og perfekt for inneaktiviteter. Så hva er da bedre, enn å se gjennom 1000vis av gamle bilder? Det er nesten synd, etter at vi ble digitale - kommer mye mindre ut på papir. De gode gamle albumene er borte, og fotobøkene tar jeg meg sjeldnere og sjeldnere tid, til å lage :( Men det er fint å surfe gjennom arkiver. Og regnvær, hva er da bedre enn å mimre seg 9 år tilbake i tid? ;) Lille er her litt over 1,5 år og surrer rundt på Tromøya. Det er der vi bor nå, men på denne tiden - var fortsatt sørlandet feriested. Vi flyttet ikke hit før i 2009. Avslutter helgen med minnebilder, håper alle har hatt en flott søndag! 


#bilder #foto #samsung #DSLR #hobby #kamera #mammaliv #minner #blogg #barn #lek #natur #naturlig #dyr 
 

Se regndråper faller ....

 • 22.05.2016 kl. 14:05

Ja, overskrift og bilder sier vel alt? Det er regn, vått og lummert i lufta. Sola har gjemt seg, noe blomster og natur er glade for. Vi har sikkert godt av en pause vi også, egentlig :-P Innevær, og lang morgen med sen frokost. Kan ikke bli bedre, nå - litt jobbing, før jeg har tenkt å lage en stabel pannekaker. Hue begynner såvidt å lande litt, men bare en ørliten maur - merker jeg velter lasset. Kanskje et tegn på at man er litt sliten.. 

Terapien - ro, sakte tekning og hobbyer! Foto, der bare jeg og tankene mine eksisterer og søm. Men sistnevnte krever litt mer tankevirksomhet og tålmodighet, så mulig det ventes litt med. :) Håper alle har en flott søndag!  

Vått danseshow...

 • 21.05.2016 kl. 16:32

Det mildt sagt øste ned, på slutten - da Bølgen Dansestudio skulle ha sommershowet sitt. Etter 1t og 20 min, var både publikum og deltakere kliss gjennomvåte. :) En trang forsamling i regnet, er alltid like morsomt - når folk drar frem store paraplyer, som etterhvert blir risikosport å stå ved siden av. Ved plassen der barna danset, er det en trappetribune. Ved siden av meg satt en gjeng som hadde sittet der 1 time, for å skaffe seg god utsikt. Jeg kan forstå irritasjonene, når folk begynte å stille seg opp foran de. De glemmer på en måte, at de som sitter bak - også kanskje vil se. Rart at folk oppfører seg slik...

Mediapappa fikk også gått i dansetog :) Bølgen kom togende inn, med foreldre og masse danseglade barn. Knøtta var superklar, i hjemmesydd sort antrekk, med danseskjorte oppå :)

En ganske så bløt opplevelse, dette showet. Men de danset seg flott gjennom, tross regn og vått! Knøtta har gledet seg veldig, og det var flott å se dansegleden. 

Storesøster og venninne var også på plass - under jakken :) 

Takk til Bølgen Dansestudio for en flott sesong, og regntungt show :) 
 

Dance into the night..

 • 21.05.2016 kl. 10:41

... hvertfall dagen. Knøtta skal på danseshow og avslutning for sesongen. Som den kontrollfreaken og stålsystemet jeg er og har... eh..la oss gå litt tilbake. Som den vimsete, uten kontroll på systemene jeg er, stod vi opp uten sort antrekk. Ja... og jeg begynte å tvile på hvor vellykket det er, og jakte på langermet sort trøye og tights - på denne tiden av året. 

Så, kan man være litt delt.. 

Er det en utelukkende positiv ting, når man litt uten håp om sorte stoffer - tusler ned i kjelleren og finner .... 3-4 potensielle varianter? Man får jo sydd antrekket, og i det stoffet jeg håpet på, men som jeg ikke kom på at jeg hadde. Har man da for mye, eller akkurat - siden man alltid er beredt da? :-p Slik snakker kanskje en ekte tekstilaholiker. :) Men, Knøtta er klar og sendt på siste dansetrening med Cool Chics! 

Stoffet er fra krestoffer.dk, kjøpt på Alt om Håndarbeidmessen i Rødovre. Stoffet var tiltenkt en kjole, men nå ble det antrekk til minste i stedenfor! Mønstrene er fra AOH, og tidligere tegnet ut. Akkurat nå var jeg veldig glad for systemet med ferdigklippede mønsterdeler, i merkede poser. (Jeg kan ha orden om jeg vil... ) Ikke verdens mest spennende søm, men nødvendig. 1 time = danseantrekk :) 


 

Når enden er god...

 • 20.05.2016 kl. 21:18

... er allting godt, og når dagen er god - er allting blått. Det var iallfall det blånissene en gang mente :) Men her ble det ikke blått, men rosa. :) 

Når dagen ikke går som man vil, what so ever. Alt fra at man planlegger noen timer fri, for å komme ajour på private ting - men ender med å jobbe mer enn kanskje normalt. Utsetter middag, som mediapappa var så grei å overta, og utsetter gaveproblematikk - Lille skal i selskap.... da blir det litt hektisk til slutt. Dermed ble ungen levert i selskap, med kort og finstas på.... men uten gave. 

Den kom jeg med, da selskapet var over, og jentungen skulle hentes - men gaven ble levert! 

Har du dager eller perioder der du føler deg som Tårnfrid? For de som ikke kjenner til henne, søk henne opp på Youtube. En utrolig vittig figur, formet av Otto Jespersen. Jeg har vært der i hele dag. Man føler kroppen skyter fart, og psyken henger såvidt med som et forblåst slips. ;)

Mellom 15 og 1630 gikk alt galt. Første gaven gikk rett og slett i søpla. Ferdig brodert og montert. Men når navnet kommer opp ned, erme er montert feil osv osv er det bare å gi opp hele stressprosjektet. Kl 17 begynte jeg på ny. Hvilken ferierende hjernecelle som overbeviste de resterende cellene - at det ville bli ferdig på 30 minutt, vites ikke! Men avtalen om sen levering var ok for Lille, og derfra gikk ting greit. 

Ned med skuldrene, tre maskinene om igjen, finne roen og puste med magen! Nå ordner ting seg. Antrekket blir klippet ut, montert og silhouetten skrudd på...Jeg sydde på B560 i dag, og jeg må nok en gang, bare si at den er så fantastisk! Stille, syr mykt som smør (nesten mykere enn B780... oi oi ) og den er presis. Jeg liker denne kjempegodt!  

Det sies at verktøyet er halve jobben. Jeg fikk et fantastisk verktøy til jul, trådløst strykejern - som jeg elsker. Og som jeg klarte å stryke vinylen feil med i dag. Med andre ord, det glitrer pent under det nå... Men men... kortbukse/piratbukse er sydd i isoli, med gullbokstaver på. Pga at jeg ikke kom på at lengden ble noe kortere, ble det knapt med plass. Løsningen ble å sette de oppå hverandre og lage litt liv. Dog er det nok ikke helt lett å se navnet med en gang. Men men, kanskje ikke noe minus i seg selv. :) 

Stoffer her og derfra - Syfestivalen i Stockholm, Textart, Jydsk Stoflager og vinyl fra Glade Grodan. Trusestrikken er fra Jydsk Stoflager, dobbel FOE med picotkant. Så nå, bena høyt og et glass vin - etter at de minste er i seng... 

Etter sol kommer.... ?

 • 20.05.2016 kl. 09:50

.... regn? Etter mange mange fine, varme og flotte dager - er hvertfall blomstene glade for litt vann. Det plasker ikke ned, men regner og er bløtt ute. Selv om det er vått og vi er inne, er det utrolig fint å se på blomstene som lukker seg og får næring. Spirene skyter enda mer fart, for hver regnskur som faller over de, og lufta blir renere! Naturen får ny energi. Å ta bilder i regnet, er takknemlig - det fine lyset og mange spennende motiver å fange, er utrolig. Heldigvis er kamera og noen av linsene mine værbestandig, så de kan dras med ut i lett regn. 

Jeg skulle vært på Lillestrøm i helgen. Men har du kjent på følelsen, av å gå tom for drivstoff halvveis på veien? Slik føles det om dagen. Det er rart hvordan man faller fra 100km/h til 0. Og hvor fort det kan gå. Formen er fortsatt ikke helt på topp etter rundene jeg fikk i Nicaragua, og det er litt lite energi på drivstofftanken. Dagene har gått i ett slag, de siste ukene. Med mye reising, og mye som skjer - har ikke kroppen og hjernen giret ned før nå. 2 fulle, lange dager i Kristiansand har vært utmattende, og tanken på å sette meg i bilen kl 04 i natt, for å kjøre til Lillestrøm - ble for mye. I tillegg kjenner jeg på at familien bør må få mer tid. Ikke bare tar reisene mye tid, men når jeg pendler vekk på dagene - er jeg sent hjemme og er sliten. Dermed er det lite rom for familien igjen. 

Det å ikke kunne holde et speedy gonzales tempo, er til tider mer slitsomt for meg - enn å faktisk holde det. Jeg har alltid hatt HØYT tempo, og jeg er til tider, supermann/woman (inne i hodet mitt). Det å si nei, eller melde avbud pga lite energi, føles nesten som et nederlag. Det er rart hvordan vi mennesker er? Hvis vi kan velge, er det ofte noe som ikke passer oss, eller som vi ikke har lyst til. Men om valgene blir tatt bort fra oss, da har vi plutselig veldig lyst likevel. Jeg er iallfall slik :) 

Et tegn på at jeg trøtt, er at jeg setter med ned ved piano. Vi har et flott piano stående, som jeg fikk for mange år siden. Men etter x antall med klamping på klaver, fikk jeg avsmak. Noe av det fineste jeg visste da jeg var yngre, var pianomusikk, enten å spille på anlegget, eller sette meg ned selv. I dag satt jeg med ned, og av alle ting fant frem noen av de klassiske notene. Etter en liten halvtime, satt jeg på klassisk pianomusikk på Spotify. Da slo tanken meg - jeg ER sliten.. :) Nå skal jeg avslutte jobbdagen min, sende ut varsel at jeg tar en halv fridag - og gå ned i kjelleren. Der skal jeg slå på musikken igjen, og sy en bursdagsgave. Jentene har fått mye "orker ikke", når de har spurt om sydd gave, til å gi bort - så i dag har jeg lyst å overraske L som skal i selskap. 
Håper alle får en flott dag! 

Familiens overhode...

 • 19.05.2016 kl. 19:53

1 av de? 17 mai er familiens dag, for mange. For de som har familie. 17 mai er nok en av de dagene, som de med lite familie eller nettverk - merker savnet. Man tenker på bursdager, jul +++ er viktige dager for de uten familie eller nære rundt seg. Men dager som 17 mai, feks - kan være like ille. Vi spiser frokost, lunsj eller kanskje middag med familien, barna viser stolt frem de fine klærne sine, får penger til is og pølse, blir vinket til å barnetoget, har noen å ta det helt spesielle bilde med. 

Så er det de barna som ikke har det....

Barnas dag kaller vi det. Jeg er litt undrende til tider. For dagen starter med pangstress. Bunader skal på, vi skal spise, vi skal kle oss, vi skal alle ut i bilen - for å rekke barnetoget. Så fortsetter det, vi skal løpe til oppstillingsplassen, etter å ha lett i 20 min etter parkeringsplass, og før det - stått i milelang kø til byen. Toget går, og vi strever med å finne et sted å stå, uten å bli klemt i hjel, og når barna passerer - er vi mest opptatt av å korrigere sidemannen, som tar litt mye plass. Så skal man finne barna, de vil ha is. Med 18 meter kø foran isboden, er svaret nei. Man strever seg gjennom lunsjen, for at bunadene skal holde seg noenlunde rene - og så skal man til sin lokale skole/feiring. Her er det endelig barnas dag. Is, pølser, lodd så mye de vil. Eller? 

" Det er for lang kø" 

"Det tar for lang tid"

"Vi har ikke tid.."

"Jeg orker ikke gjøre det nå.." 

"Det er ikke morsomt, prøv noe annet..." 

Noen som har hørt dette? Jeg hørte det flere ganger på 17 mai. Jeg kjente jeg ble litt trist, for hvem har ikke tid, hvem orker ikke? Voksne eller barna, som det tross alt sies at er deres dag? 

Vår skole var nummer 26 i barnetoget. Jeg kan forsåvidt forstå at folk begynner å bli lei. Men det gjør ikke ungene. Så når publikum, begynner å bane seg gjennom barnetoget - i motsatt retning! Med andre ord, bryter gjennom syngende barn, er det på tide å vurdere og bli hjemme. Husk at de små vet ikke at nr 25 var nok, de er nr 26 og blir like lei seg, når voksne bryter i stykker toget, som nr 2 ville blitt. 

Mine tanker er rett og slett, la 17 mai være barnas dag - hvis du lar deg stresse av barnetog, og lange køer - så bit tenna sammen og tenk at det er bare en gang i året... :)  

Vakre mennesker, gir en vakker verden ...

 • 18.05.2016 kl. 22:07... og da tenker jeg ikke på meg selv. Selv om illustrasjonene sier så.. :) Jeg tenker heller ikke på kosmetikk eller utseende. Jeg har vært vekk et par dager. Dere som kjenner meg, vet at jeg er en omvendt blogger. Dager som 17 mai, bursdager, helger, ting som mange bloggere deler i nuet - er ting som gjør at bloggen min er stille. En dårlig blogger? Mulig :-) Men sære meg, er mer opptatt av å være i situasjonene, enn å blogge om de (banning i kirka?) Men i etterkant, DA blogger jeg gjerne, som nå. 

Dagen har vært intens både i dag og i går. 17 mai var barnas dag, og fra 07 til 22 var det fullt program. Jeg må tømme kamera, før dere får se litt fra dagen våin. I dag har tastene gått fra tidlig morgen, og jeg jobber fortsatt. Dagene tilbringes i Kristiansand, der vi for tiden har nytt prosjekt på gang. Savner ikke pendlevei, disse dagene - merker jeg. 

Men så.... 

Tilbake til vakre mennesker... Unni, den magiske damen, bak Magisk liv bloggen - som også hadde magisk challenge, som jeg ble med på, har framsnakk på sin blogg. Noe som i seg selv er fantastisk å lese, og en velfortjent booster til de rundt bloggeren. Ikke bare deler vi en rar tiltrekking til gamle tvspill, men ofte blir jeg satt ut av tekstene hennes og tenker mye av det samme, som hun. I dag tikket det inn kommentar som jeg leste kjapt, på vei til et møte. Plutselig i en pause, kommer jeg på kommentaren igjen - leser og klikker meg videre. Der finner jeg dette innlegget. Det er så mange ord! Så mange flotte ord! Så mange flotte, rørende og ufattelige ord - ufattelige i den forstand at bloggen har gjort slik inntrykk på noen. Tusen takk Unni, for framsnakk og så fantastiske ord ! Etter Plan turen, er det mange som har kommentert at det har vært så moro å følge med på turen. Mange jeg ikke visste at fulgte bloggen en gang. Nærmiljø, kollegaer, naboer - det er rart med det. World wide web er tilgjengelig for de aller fleste. Et tastetrykk, gjør at verden blir mindre og tettere. Sosiale medier gjør at jeg fortsatt kan ha kontakt med mennesker jeg traff i Nicaragua, noe som er både rart og fint. 

Verden er stor, eller er den liten? Når jeg var liten, var den uendelig stor. Og globusen var drømmenes sted. Snurre rundt, se hva landene på andre siden av jordkloden het - drømme seg til, at en dag.... en dag skulle jeg reise dit, og dit, og dit og dit....... I dag, er verden liten. Liten i den forstand at få ting er mystiske og uoppdagede lenger. Google viser oss hvordan det ser ut på andre siden av jordkloden, oppdatert for 30 minutter siden. Sosiale medier gjør at vi kan se hva folk tenker, sier og gjør - på andre siden av jordkloden. Og globusen? Den er i seg selv mer mystisk enn selve kloden selv - for hvem under 10 år, har sett en globus i dag? ;) 

Men alt i alt, så gjør www og andre "tekniske" kontaktmidler det enkelt å bli kjent med vakre mennesker. Vakre mennesker på andre siden av jordkloden eller lenger nord i Norge. Bak en skjerm og et tastatur, sitter et nydelig menneske og deler av sin hverdag, gleder, sorger, tanker og lar oss bli en del av livet. Nicaragua eller Norge, framsnakk og positivitet er to ting som jeg syns gjør verden vakrere, utført av vakre mennesker :-) 

 

// ALL PHOTOS/ALLE BILDER: JOHNATAN KIRN //

Mer Plan Norge innlegg, i kategorien Plan Int. Norge

Frøken tannløs i farta...

 • 14.05.2016 kl. 16:07

Frøken tannløs skal i bursdag, og i går valgte hun ny kjole, jakke og hatt - siden dette er den store bursdagshelgen! Selv om H&M er billig, blir det dyrt nok når 9 og 7 åringen går amok der inne. En tung pose = resultatet :P En runde med rettetang for å få krøller, og vips frøken fiks er klar for ny bursdag. Siden skal hun på besøk, så vi ser vel henne i kveldingen en gang.. :) 

Jeg var langt fra eneste som ikke hadde handlet inn til pinsehelgen i dag. Sammen med en laaang kø av andre, dårlige planleggere - ble det handlet inn det mest nødvendige. Guttene må ha mat, mens vi er vekk 1,5 døgn og vi må ha mat forbi 17 mai. Mens man står å venter på å få betale, surfer man på mobilen, tar med et par ekstra kurver jordbær og blomster som står ved kassen. Utspekulert.. :-) Men det ble litt 17 inne i stua og koselig på bordet. Sola er sjenert i dag, og titter bare frem av og til - noe som gir litt lavere temperatur. Jeg håper det stiger litt, til vi skal avgårde på tohjuling i morgen... 

 

Angry birds the Movie

 • 14.05.2016 kl. 11:52

I går var vi på Angry birds the movie. En morsom film for de små, med ørlite humor helt på kanten :) I starten er det litt "når kommer handlingen?" men det bryr ikke ungene seg om. Det var flere ganger jeg lo høyt og godt. Det er mange gode replikker, og det er en generelt morsom film. Vi hadde med oss 3 stk 9 åringer, og det var stor suksess. Anbefales om du har små som kjenner til Angry Birds...

Etter filmen var det veldig viktig å finne frem angry birds på ipaden igjen. 

Matilda (Maya Rudolph) peacefully channels her anger in Columbia Pictures and Rovio Animation's ANGRY BIRDS.

Bildene er fra filmweb og maxfilms

Med fingen fast i .....

 • 14.05.2016 kl. 07:53

Ja, hvor er den fast? Hvert år? Et sted sitter noe fast hvertfall, for jeg er ALDRI tidlig ute med å klargjøre bunader +++ I år, som i fjor, som året før, og året før der igjen - må deler fikses på, og det er en 16 mai aktivitet! Og i kaoset, krysser jeg fingrene for at en butikk i Hgsd klarer å legge av et skjørt til oss, som i fjor og året før der igjen :-p for knøtta hadde vokst utav sitt, igjen...... 

På søndag raser vi på hurtigtur til min hjemby, Haugesund. Da skal vi nemlig i 70 års dag. Og i kjent speedy Gonzales stil, er det opp på morgenen, selskap hele dagen, sove og rett ned på sørlandet igjen - for å rigge til 17 mai på skolen.. :-) Hørt om Tårnfrid? :) 

I dag er det en sinnsyk kabal som skal opp, bursdager, besøk, jobb +++ håper du får en fin pinseaften! :)  

God natt til ettertanke...

 • 13.05.2016 kl. 23:22

Jentene sover, og gutta driver med sitt. På andre siden av kloden, er det hverdagen allerede i gang. Kl er 0730, og på Hilton har de unge mødrene vært oppe 2 timer allerede. Barna får frokost, og i kontrast til våre barns fine, kjølige rom, som bugner over av leker, klær og eiendeler - har 4 babyer og 4 mødre sovet på samme rom. Og det er nok, nok for de. 

Hver gang jeg ser på bildene og tenker hvor glad disse jentene var for sjansen de fikk, ved å bo her - blir hjertet mitt trist. Ikke fordi de hadde det vondt her, tvert om. Trygt, godt, omsorg og lærdom - ting de ikke lærer på gata. Men trist fordi kontrasten er så stor. Og kontrasten til hva vi her i Norge "finner oss i". Det er mange som ikke har det bra her også, men ofte er det dessverre ikke de som har høyest røst. Det er de som er ressurssterke og vet hvilke krav de skal stå på. 

Når jentene er misfornøyde over å ikke få en ekstra bukse, etter en lang shoppingrunde - får jeg lyst til å vise de landet jeg fikk besøke. Jeg er fullt klar over, at vi ikke kan leve etter "noen har det verre enn oss". Og vi skal ikke nødvendigvis lide i sympati for de, som lider. MEN! Det jeg mener vi alle har godt av - er å reflektere over kontrastene, og ikke glemme at de faktisk finnes... 

En god natt herfra 

// ALL PHOTOS/ALLE BILDER: JOHNATAN KIRN //


 

Vakker russ....

 • 13.05.2016 kl. 22:03

I dag var høydepunktet russedans i byen. Naboen er gymlærer og har instruert flere hundre russ til avslutningsdans på rådhusplassen. 5 forskjellige danser ble fremstilt med stor stil! De kan være engasjert og sjarmerende også, ikke bare rampete :-)

video:video

Invitasjon i flere eksemplarer...

 • 13.05.2016 kl. 09:11

Deilig mat, godt humør og halve landsbyen. Ting som møtte oss, hos familien Silas i San Marta. Jeg må innrømme at jeg ble litt satt ut av cola og fanta på bordet, her var det ikke spart på noenting! Av det lille de hadde... 

Åpenhet, hjertelig velkomst og en omsorg man skal lete lenge etter. I tillegg kom vi på impulsbesøk, for å låne toalettet - og ble mottatt av verdens herligste smil. Har du tenkt over den store forskjellen som er blitt, her hos oss de siste årene? (Ja jeg vet at samfunnet generelt er endret) Når jeg var liten, så syklet vi til vennene, og spurte om de ville komme ut. Jeg var vandt til at folk stakk uanmeldt innom på en kopp kaffe, til mine foreldre - og kaffekjelen ble umiddelbart satt på. Dukket noen opp midt i middagen, ble det dekket på til en ekstra. 

Her hos oss har vi det samme. Vi dekker på til naboungene, så sant det er nok mat til alle. Folk stikker innom på kaffe, og døra er alltid åpen - så sant vi er hjemme. Naboene stikker impulsivt innom på en kaffe, kveldsøl eller lignende. Slik elsker jeg.. 

Men er det vanlig? Mange sier at vi har det unikt her i gata, der vi slantrer rundt med kaffekoppen i hånda, og skravler på hverandres terrasser og stuer. I dag kreves invitasjon. 

Det samme med barna. Vi avtaler besøk, med henting og bringing ++++ Vi avtaler playdates, lekestunder +++ Vi avtaler kaffedater så ungene kan leke sammen. Hvor ble det av den impulsive leken? Leken der barna selv oppsøker hverandre, og med en beskjed hjemme om hvor de går? Her har av og til jentene med seg en (dinosaurutgave) mobil når de sykler ut. De sier hvilket nabofelt de sykler til, og ringe hjem når de har funnet noen å leke med. Slik lærer de å selv oppsøke lek og venner. Men vi er også stadig der, det er enklest å avtale lekebesøk - direkte hjem fra skolen. Hvordan er du? Er du personen som liker å høre ringeklokka, og setter på en kaffekopp med et smil? Og gjerne stikker innom andre for en kjapp talk og kaffe? Eller er du typen som liker en sms i forkant, så du kanskje rekker å rydde først. Middag er hyggelig under planlagte former, eller kveldsmat med invitasjon? Ofte tenker vi at gjestfrihet er det å invitere gjester og gi av våre "goder". Men gjestfrihet er kanskje mer? Det handler kanskje også like mye om, romslighet. Romslighet til å ta i mot besøk og mennesker rundt oss - uanmeldt. Dele av det vi har, uten at det er planlagt. 

Men kanskje aller viktigst, som jeg fikk en tankevekker på turen: Det å dele det man har, ikke hva man tror forventes! Vi har kanskje litt lett for å tenke at vi må diske opp med masse flott, så fort det tikker inn en sms om besøk. Kaffe krever kake, middag krever fancy 4 retters middag osv.. Og noen sier kanskje ja, og disker opp med dyrere retter og servering, enn de burde ta seg råd til. 

Senk skuldrene, server en kopp kaffe - uten unnskyldninger om at det mangler noe til. Sleng en gryterett på bordet, selv om den ikke heter "A de pan" eller noe annet fancy. Stol på at besøket er kommet, for å treffe DEG! Ikke for å få servering... 

Og la barna lære seg impulslek. La de sykle å ringe på døra, eller la de låne telefonen en ettermiddag og ringe til en venn - ikke tenk så mye på at alt må planlegges. Selv om vi lever i tidsklemma - kan vi alle ha godt av å slippe "tøylene" litt :) // ALL PHOTOS/ALLE BILDER: JOHNATAN KIRN //

Hvis du vil lese mer eller se bilder fra Plan turen, se under kategorien "Plan Int. Norge" her i bloggen 

Alt man gjør for de små....

 • 12.05.2016 kl. 17:12

Med russedilla de lux i huset, er det umulig å si nei til russebukse. Hardt påtrykk og mye mas, ender i bukse. :) Når naboen har samme trykket, er det bare  gi etter, og sette seg ned sammen med naboen - å sy! Naboen hadde stoff, jeg hadde Silhouette og overlock = og dermed ble det to lykkelige jenter. Diverse pynt på buksene, er jo obligatorisk. Mønster ble litt - her og der = mekke bukse :-) 

Buksene er sydd i tynt bomullstoff, mønster her og derfra. Trykkene er laget ut med Silhouette Cameo og heat transfer. Egentlig på tide med noe søm/håndarbeid her i bloggen igjen. En stund siden det ble produsert noe herfra :-) 

#hobby #homemade #håndarbeid #miniruss #silhouettecameo #vinyl #mammablogg #barn #mote #søm #sy #symaskin #bernina

Gleden er ....

 • 12.05.2016 kl. 09:02

... å kunne gå opp trappa, sette seg på do inne, tørke og spyle ned. Absurd? Tja... Jeg vet ikke helt. Etter flere dager med avskrudd vann på natten, bøtter med på do for å skylle ned og dorullen i veska - så er det kanskje ikke det? I går skrev jeg om barnas verden, men tenker du over at vann, do ++ også er luksus noen steder? I Managua var det "vanlig" vanntilgang. Som i manga andre land, måtte vann drikkes fra flaske, men det å gå på do og dusje - var en selvfølge. Dog med mindre trykk og tilgang enkelte tider. Men i Bilwi og ute i community var det så lite vanntilgang, at det måtte hented i bøtter og tidsregulering. Se for deg, hvor lykkelig man er - etter x antall timer i varm sol og x liter svette, så kommer man til hotellet hvor vannet er skrudd av. Eller å få mageproblemer på natta, med avskrudd vann, og doen inne på rommet - med kun dusjforheng i mellom. 

Japp, dette var hverdagen som vi fikk oppleve. Etter at jeg kom hjem, har jeg nesten blitt litt trist av tanken på de store forskjellene. Alt fra generelle ting, som vi ikke tenker over - som å skylle ned etter å ha gått på, og vaske hendene. Til å kunne skru på krana og vannet renner. Dette er ting som andre drømmer om... 

Når vi måler fattigdom måler vi ofte i ting. Ting som mat og andre materielle ting. Barna våre tenker mot leker, ipad +++ når vi spør hva fattige barn mangler. Voksne tenker ofte mat, klær, hus +++ men vann? Vann assosieres med å drikke. Ja, man skal drikke vann - men det er så mye annet de trenger vann til også. Lage mat, vaske hender, dusje, og ikke minst - gå på do. Om man er så heldig å har en do.... for det var det ikke alle som var. 

Med dorullen i veska, og antibac på lomma - entrer man den fineste doen i landsbyen. Et lite trehus, som fikk meg til å virke stor og ruvende - rent og fint, og et hull i bakken. Jentene kaller det, gammeldags, skummel utedo.... for disse folkene, var det den fineste doen - som det var en ære å få låne bort... sprøtt i vår verden? 


Kultur er noe både vi og Nicaraguas befolkning er opptatt av. Mens vi krangler om dyre bunader, og hva som er tillatt og ikke tillatt på 17 mai, er Bilwis kreative damer mer opptatt av små detaljer. Smykker, hatter, fletteteknikker - ting som de er redde for vil forsvinne. Folkedans, er det ikke mange som driver med lenger, i all honnør og ære til de som driver med det - vil jeg tro at rekrutteringen av unge, dabber av. Vi fikk lære en typisk dans, om kråka og andre dyr - som de lærte barn og unge som en del av kulturlære. Det var fantastisk å se hvordan både de gamle, voksne, og unge koste seg med det. Kanskje vi alle hadde hatt gått av en slik tur? ;) // ALL PHOTOS/ALLE BILDER: JOHNATAN KIRN //

Hvis du vil lese mer om turen, finner du det i kategorien "Plan Int. Norge" her i bloggen 

Barnas verden...

 • 11.05.2016 kl. 17:24

Solen og varmen som er over oss, gjør at minnene fra Nicaragua sitter litt lenger - enn de kanskje normalt ville gjort, i en hektisk hverdag. Heldigvis kan man kle seg litt mer etter forholdene her hjemme, da det var temmelig varmt å gå i langbukser og genser, enkelte dager. 

Jentene sykler, leker og faktisk bader - og er i stor form om dagen. En stor kontrast til hva vi fikk se i Managua og Bilwi. Fra lekende, sorgløs norsk kultur, til unge mødre og alvorlige barn med skader. Barnas verden oppleves så forskjellig, og det er trist å se de store forskjellene. Hva livet bringer og hvilke kort man får videre i livet - avhenger så utrolig mye av hvor man blir født. Jeg er heldig... 

Jeg er heldig som ble adoptert til Norge, som har vokst i et rikt, vestlig land - der misunnelse og sjalusi kanskje er de største problemene når man er 9 år. Ingen bomber, ingen sult, ingen fare for å bli skutt på gata, ingen fare for å måtte stifte familie i en alder av 13 år... Våre barn er også heldige... 


Å forlate Bilwi var helt spesielt. Det var her vi traff de mest tankevekkende skjebnene og her var vi utrolig tett på Plan mannskapet hele dagen. Fra tidlig tidlig morgen, til sen kveld. Nedenfor ser vi lykkelige ut, for min del handlet det om lykken over å ha overlevd 1,5 t flytur i den lille, gamle kjerra bak oss :-P Tenk det, at 500 NIO som billetten kostet, var ALT for mye - for de aller fleste i Bilwi. De satt 15t på buss til Managua, fordi fly var så dyrt. 180NOK ca, var en dyr flybillett. Slike ting får man til å tenke... :) 
// ALL PHOTOS/ALLE BILDER: JOHNATAN KIRN //

Flere innlegg om Plan turen finner du i katagorien "Plan Int. Norge" her i bloggen. 

God morgen!

 • 10.05.2016 kl. 07:55

Håper alle får en flott dag! Fullt program og sommer, og en deilig start på morgenen. Frokost ute, og god stemning. :-) siste to dagene har vært storshopping her. Scooter til medium og ny grill til oss. Nå = full gass mot resten av tirsdagen!

Minner om varme temperaturer og inntrykk

 • 09.05.2016 kl. 07:14

I dag er det 1 uke siden ankomst Norge igjen. 1 uke siden vi la alle inntrykkene bak oss, og tok med oss minnene hjem. Minnene om barn og unge, som har en helt annen hverdag enn oss - og som strever for å gjøre sitt beste. Hver dag, er det noen som blir gravide, flytter hjemmefra, blir mishandlet eller misbruk, rømmer hjemmefra eller som må overleve på gata/stranda - under 16 år. Selv om man sitter i solfylte, trygge Norge - er det viktig å ikke glemme alle inntrykkene og minnene man fikk i 10 dager. 10 dager i Nicaraguas verden, en verden så totalt annerledes enn vår egen. 

Ved å reise på denne måten, er det ikke bare nye bekjentskaper man gjør - man man møter mennesker som kryper inn under huden din, mennesker som man tenker på hver dag, og undrer hvordan det går med. Mennesker som har gitt masse av seg selv, fortalt om livene sine og som man møtte flere dager på rad. Alt fra sjåføren Cesar, til tolkene Kathy og Norma, til fadderbarnet Janira - er mennesker man har i minnene og tenker på. Alle barna og ungdommene som man har hilst på, hørt historiene til - er skjebner som man ikke bare tenker på, men har vondt av. Følelsene sitter i magen - lenge etterpå. 

// ALL PHOTOS/ALLE BILDER: JOHNATHAN KIRN //

 

For å se masse bilder og lese fra Plan Norge turen, se kategorien "Plan Int. Norge" 

 

#plan #plannorge #planinternational #plannicaragua #bistand #jobbmamma #mediakaos #blogge #reise #opplevelse #spennende #jenteaksjonen2015 #jenteaksjonen

Borte bra - men hjemme best?

 • 08.05.2016 kl. 19:39

Hvorvidt uttrykket er sant, er en annen ting. For noen er det nok korrekt, og for andre - mindre korrekt :) Jeg har knapt fryst siden jeg kom hjem fra Nicaragua. Svettetokter i nesten 40 grader, lærer en å sette pris på litt kjøligere temperaturer. Om ikke, kaldt - så kjøligere iallfall :) I dag endte vi på Hove, et nydelig sted rett ved oss. Mange har kanskje hørt om Hovefestivalen? Begge guttene jobber der ute. En i søndagsbuffeen og den andre i klatreparken. Men vi var å nøt lekeområdene, og fikk en flott dag ute.

For en gang skyld, husket jeg kamera. Det er ikke alltid jeg husker det i privat regi - men i dag ble det både tid og riktige motiver, for litt fotolek. Canon 7D mark II er fantastisk kamera, som jeg elsker. Med 85mm linsa blir det fine bilder, en fin investering. 

Jeg snek meg en liten tur bortom klatreparken, før vi spiste middag. Fikk tittet litt på Medium som jobbet, og familier som slengte seg rundt i taubanene. Det ser unektelig litt moro ut, selv for en med høydeskrekk. :-) Tenk at det bare er 6 uker til sommerferie for ungene! Vi reiser til Bulgaria og enda mer bad og sol. Tiden løper fra oss, så fort at det er helt sykt. Det er ca 2 måneder til "fryktlausfestivalen", det samme som x-camp - extremesport leir. Jumbo var på dette, for et par år siden, og sov i 2-3 døgn etterpå. Effektivt, moro og utmattende for tenåringer. Moro at de får til nye ting, her lokalt :) 

Håper du har hatt en flott dag ! 

#canon #mediakaos #canon7DmarkII #canon85mm #foto #bilder #natur #liv #mammablogg #jobbmamma #fotoliv #hobby

 

Voksenpoeng?

 • 08.05.2016 kl. 11:01

Hva er voksenpoeng? For min del er det ting, jeg ikke drømte om, at jeg kom til å gjøre - når jeg var yngre. "Teite" ting som foreldrene mine drev med. Som feks å rote i borda, ugress og andre slike unyttige ting. Det er frihelg - og etter en liten miniferie med Lille og naboene i Kristiansand - driver jeg med unyttige ting. :-)

Vi gjorde oss så si ferdig inne i fjor, og i år er det utearealet som gjenstår. Vi skal støtte opp og bygge nytt ved inngangen, legge terrasseheller ++++ og jeg? Jeg roter i jorda, planter og gjør ferdig det som jeg begynte på i fjor, før jeg knakk ankelen. Krukker og bed begynner å ta form, ugress taes og det begynner å bli pent.

Tar du deg selv i å gjøre ting, du tenkte var unødvendig og teit - når du var liten/yngre? Rett og slett voksenpoeng? :)

Kunnskapens makt

 • 04.05.2016 kl. 12:33

Å fly til andre siden av kloden, for å oppdage at kunnskap er nesten mer makt - enn hjemme, er en sterk opplevelse. Her hjemme er det fokus på skole, men det er noe vi tar for gitt. Så mye for gitt, at det er lav list hos mange - for å droppe ut eller ikke ta høyere utdanning. Å komme til "Girl Power" land, der kunnskap og utdanning blir satt så i fokus, er spennende og tankevekkende. 

I Norge har unge mødre utallige hjelpeordninger, som gjør at alt ligger til rette for både mer utdanning og gode jobber. Her, velger man det bort. I Nicaragua finnes ikke en eneste hjelpeordning, og man er avhengig av familie, eller kriminelle handlinger - for å klare seg. Det å ta utdanning etter man har fått barn, i alderen 14-16 år - er ikke enkelt der nede. Her kan de ikke velge det bort.

Mange fnyser eller ler av uttrykket at kunnskap er makt. Kunnskap er døren til mange muligheter for mange. Det er ikke et must at alle fullfører høyrer utdanning, men når jeg leser rundt om på nettet - unge norske mødre, helt ned i 14-15 årsalderen, som slår et slag for drop out av videregående - blir jeg betenkt. 

At barn får barn, er de fleste enige om, når man viser bilder og deler historier om 14 åringer, som får barn i Nicaragua. Kroppene er ikke ferdig utviklet til en barnefødsel og man kan undre, om sinnet er klart også.  For det ER en utfordring å få barn tidlig, ikke bare fysisk men også psykisk. Men om man tar en tur rundt i vårt eget land - åpner www, en verden som begynner å bli skremmende lik. 15 åringer blogger om mamma for første gang. Det blogshoutes "gravid som 12 åring". Hva skjer? Hva skjer med barndommene? Er vi inn på et spor, der media er for stor påvirkning? Glamouriserer tv og internett, det å bli ung mor - og bytte ut utdanning med kjendisforsøk? 

Isåfall er det skremmende.... Sterke jenter, som bruker all sin fritid på å lære andre unge jenter at de har rettigheter. Ikke finn deg i vold hjemme, bli på skolen og sikre fremtiden din! Sterke ord, fra en gruppe jenter - som arbeider mot tøffe holdninger. 

Det å bli gravid i Norge og være ung mor "er ingen sak", i forhold til de utfordringene som venter disse jenteneÅ vokse opp i et trygt hjem, er ingen selvfølge overalt. Når man må beskyttes for mamma eller pappa, for å være trygg og beholde helsen - er det grunnleggende rettigheter som brytes. Behov for omsorg og kjærlighet, er lik over hele verden - men hvem som får det, er ikke likt. Det å se på barn som lever i under beskyttelsesprogram, mot sine næreste - var utrolig sterkt. 

 

Setter du ting i perspektiv til tider, eller har vi det så godt - at det meste tas for gitt? 

 

// All photos/Alle bilder: Jonathan Kirn //

Jetlag og Mrs Rumbling...

 • 03.05.2016 kl. 11:56

Skapet som en 14 år gammel mamma, stolt viste oss- et dukkeskap. Hun hadde en 2 mnd gammel baby. Foto: Jonathan Kirn

28 tiner på reise, mistet bagasje, forsinkelser, blodsprinter på en av USAs største flyplasser osv osv.. en kort oppsummering av hjemreisen. Jetlag og magevondt er et fakta og jeg er helt utav rutiner foreløpig. Men men, det er deilig å være hjemme igjen! I går tok jeg med meg en kaffekopp, ut i 14 grader og sol, og satt på trappen. Å kjenne på kald, ren luft var fantastisk. Selv om sol og 38 grader er deilig, var det godt å komme hjem. 

Å se gjennom bilder fra turen nå, gir en litt uvirkelig følelse. Jeg må tenke litt ekstra, "har jeg virkelig vært på denne turen?" Har du den følelsen av og til, om det er noe du opplevd eller reist til? Man har så utrolig mange inntrykk, og mange følelser rundt turen - som gjør det hele virkelig, men tiden går så fort - at man ikke helt klarer å forstå at man har vært avsted. 

Savnet etter mennesker man møter og blir glad i, kommer utrolig fort! Jeg sitter å tenker på Pedro, Giovanna, Cesar ++ mennesker som vi var mye med, som man fikk et lite innblikk i livene til - og jeg tenker på, hva gjør Familien Silas Toledos på? Det er det man kan kalle, og komme inn under huden. Mange fra denne turen gjorde det! 
 

Første briefingmøte med Plan Nicaragua. Foto: Jonathan KirnNå gjelder det å begynne og spise igjen, få orden på søvnen og ikke minst arbeide seg gjennom en syk haug med mails og arbeid :-) Jeg skulle vært i Oslo i morgen, men formen tilsier en dag til i ro - før jeg drar ut på noe igjen :-) Håper alle har det bra! 

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes i herlig hverdagskaos = MediaKaos. Kaoset er en familie + 1 rampete hund & 1 lat katt.

Siden jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - med lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer sammen med hverdagsblogging, og alt ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares med meg.

Snarveier:
Giveaway & Konkurranser
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.
Lik på Facebook
Lik på Facebook

SNAPCHAT: mediakaos
Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B780
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900

Tidligere maskiner:
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55

Tips og råd - Janome CoverPro ligger i den gamle bloggen.


Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos