hits

Fastlåst griseri....

 • 31.05.2017 kl. 12:15

Nå når jeg er hjemme med sammenklistrede øyne, er det egentlig koselig å ha selskap. :) Jølle surrer rundt bena og er stort selskap. Det beste han vet, er griseører. Vi snubler rundt i halvspiste griseører, både her og der - og han løper rundt med de, i stor lykkerus. Det aller beste er om vi holder ørene fast, noe som låser andre aktiviteter litt :p 

Men mediapappa kom på en ting, nemlig knytte øret fast til terrassen :-p Dermed kan Jølle stå der å gnage. Noe han gjør, i laaaange tider. Hehe, fulltreffer der. Vi var litt usikre på om Jølle kunne være hjemme med meg, fordi jeg skal holde meg i ro, men den lille eksemplariske bylten tasser bare rundt her - og er null problem. Det er jo umulig å ikke la seg sjarmere av han her?  

IQ leker - noe man kan kjøpe i bøtter og spann. Vi fant en ubrukt, ny leke på Finn.no. Kort vei herfra oss. En liten kjøretur for meg og Knøtta, endte med denne leken. Det tar litt tid før han har stor nok munn til å løfte de, men han skjønner prinsippet. Krafser, og biter og vil så gjerne gjennom :) Smart om man vil gi valpen sin en ekstra, liten utfordring. 

Jeg har fått spørsmål om jeg kommer til å strikke genser til Jølle, foreløpig er ikke det helt planen nei. :) Om han ikke "trenger" tøy på, er det ikke vits å kle de opp, er min mening. Så får vinteren vise, hva han måtte ha behov for etterhvert :)  

Du BLIR pen igjen....

 • 31.05.2017 kl. 08:28

Jeg har gode venner, mange gode venner. Superherlige, og omsorgsfulle og mange har uttrykket både lykkeønsker og god bedring, siste 24 timene. Og noen av vennene mine, har verdens herligste humor - og måte å uttrykke seg på. "Trøst med at du BLIR pen igjen" ... hehe.. - elsker det! Jeg kommer fra ironiens familie, og alt slikt er fantastisk. Man må liksom ikke være korrekt hele tiden :P 

For et godt år tilbake, fant jeg en likende i bloggverden. Elin - en herlige dame, som jeg kunne/kan parrer ironiske kommentarer med over lengre tid! Elsker det. Ta gjerne en titt innom bloggen hennes, hun har en fantastisk vinkling på mange ting - og det er vanskelig å ikke trekke på smilebåndet. 

I går bodde jeg bak disse glassene, det gjør jeg delvis i dag også - men i dag har jeg turt å se meg i speilet, mer enn 3 sekunder. Litt hoven i dag, men ikke så ille som jeg fryktet. Trodde det skulle være superille, da mange advarte mot den verste hevelsen på dag 2 og blåmerker. Men for all del, noe vakkert syn, er det overhodet ikke. Når jeg ser meg selv her på bildet, så er jeg egentlig enig i Tonje sin trøst... Jeg blir nok fin igjen.... :-p 

Man skulle ha hodet hevet om natten, noe som resulterte i at jeg har mer eller mindre sittet å sove. Panikken tok meg i går kveld, for at jeg skulle falle for fristelsen i søvne, og legge meg godt til rette på siden eller noe - om jeg bare støttet opp. Dermed kom stoooor pute i ryggen og sittende sovestilling. Ikke helt  å anbefale, om man ikke er veldig vill etter intervaller - inkl intervallsoving. Det blir korte, men effektive runder med søvn :-p 

Nå er det ned i frysa etter masken igjen, og lydbok. Dag 2 er også rolig dag, og i morgen kan jeg visstnok surre rundt som vanlig (mer eller mindre) 

 


 

Jeg overlevde...!

 • 30.05.2017 kl. 14:34

Opp på bordet 0930 og ut i bilen 11.00. Utrolig flinke folk og selv om det ble hysterisk anfall på bordet, var opplevelsen helt Ok.

Det er ikke behagelig og skrekken satt langt i klaprende tenner men jeg kunne ikke blitt tatt bedre vare på! ❤

Ismasken ble godt brukt på vei hjem, så mens den kjøler på ny - tar man det man finner. Noe buksa mi ikke er helt takknemlig for. Skogsbær som smelter med ørlite hull i posen, blir nemlig noe klin 😂

Jeg har alliert meg med Lille i dag, som er en engel å kjøler ned elementet i fryseren når den er blitt varm. Jeg er heldig med så skjønne barn! Medium er i full gang med middag, og jeg tenker på hvor heldig jeg er - her jeg sitter i stolen og prøver å ta livet med ro ❤

Det er godt jeg fikk tak i mørke solbriller, for det er langt fra et vakkert syn som er under så for å bevare nattesøvnen til barna, blir de på en stund 😂👌

Tusen takk for alle lykkeønsker som jeg fikk i dag ❤❤ Det varmet et angstfylt og nevrotisk sinn 😉 Nå.... tilbake til maska og mørket 👍

Få øynene opp!

 • 30.05.2017 kl. 07:00

Så er dagen her.... igjen. Forsøk nummer 2 :) Det er ikke lett, når man er "slik som du/meg". Første forsøk på operasjon, endte 2 meter fra operasjonsbordet :p Det hadde skjedd en misforståelse mellom kirurgen og sykepleierne, og dermed kunne jeg ikke opereres. Det krever en spesiell teknikk, for asiatiske trekk. (Nytt for meg) Det er svært få her i Norge (så si ingen i det offentlige) som gjør denne typen, og etterhvert skulle det vise seg å være få i den private sektoren også. 

Med tanke på hvor mange forskjellige nasjoner vi er her i landet, er det rart at man ikke har flere kirurger som kan mer "avansert etnisk" inngrep. Men, etter å ha vært via Trondheim Volvat Stokkan, Bærum Sykehus, Klinikk Arendal og Smestadklinikken, endte reisen på Aleris Kristiansand. 

Med henvisning og x antall erklæringer fra de offentlige (der de bekrefter at de ikke kan teknikken) møtte jeg verdens hyggeligste islender. Med mange tilsvarende inngrep, og beroligende masse god informasjon - ble det satt opp time i morgen! :) Så er man tilbake til samme som sist, med null grue-seg-responstid, men det er like greit! :) 

For min del er diagnosen "nedsatt synsfelt", og lokkene ligger oppå vippene. I tillegg ser jeg jo nesten sinna ut, når jeg ikke løfter pannen :) Det er nettopp det som skjer. Jeg løfter hele tiden pannen, og har en del hodepine som ingen har klart å si noe annet om, enn migrene. I følge spesialistene kan hodepinen være spenning fra at jeg løfter opp panne/lokk for å få fullt synsfelt. 

Noe jeg ikke visste, var at denne typen inngrep er faktisk en av de som blir oftest utført i Norge. Tunge øyelokk er noe som er naturlig, og tyngdekraften har sin skyld i tilstanden. 

Det som er "vanskelig" i mitt tilfelle, er at de må sette noen ekstra snitt, for å få åpnet full og helt. Jeg var på Smestadklinikken, etter henvisning fra en annen klinikk, og der mente kirurgen at jeg ikke skulle ha, det de kaller z-plastikk. Hele beskrivelsen ble litt vanskelig å forholde seg til, i og med at 3 andre kirurger så hardnakket har påstått at jeg MÅ ha det, for å få det pent resten av livet. Dermed ba jeg om en ny henvisning og konsultasjon. Her kommer islenderen inn... 

Uten noe utenomsnakk, eller omveier - forklarte han kjapt og enkelt at det måtte gjøres et z-snitt, og at jeg ikke skulle være engstelig for arrdannelser. (Jeg har noe som heter Keloider, man danner stygge arr) og dermed ble jeg umiddelbart beroligget. Det med keloidene, må man nemlig å ha skjært i en asiater og to - for å vite såpass mye om, som denne kirurgen kunne. 

De neste to dagene blir det nok stille herfra... siden man skal lese og belaste øynene minst mulig :) Ha en flott dag alle sammen! 

 

En venn i nøden

 • 29.05.2017 kl. 15:56

Å klø seg selv i øret, er ingen lett sak! Så om man får en venn som vil klø litt, er man takknemlig så bare det 😂😂

Når man er så hjelpsom, er det vel lov å ta et lite jafs også? Ikke det at covu så ut til å ha noe i mot det heller 😉

Scanncut - oversikt tutorials & Inspirasjon

 • 29.05.2017 kl. 10:03

Tutorials & Videoer

Hvordan rense skjærematten til SNC maskinene

Slik oppdaterer du din Scanncut

Hvordan overføre design trådløst til SNC 900

Hvordan trace enkelt med Scanncut

Enkel tracing og hvordan feste vinyl til flaske (+ YouTube)

Scan, trace and kutt - How to....

Hvordan innstallere fonter (på mac/pc) og bruke de videre i SNCCanvas

Hvordan tegne og kutte i filt

Scanncutcanvas på mobil - HTV trykk

Hvordan lage enkle kort, med tusj og holder

Lag en Super Mario "hoppedukke" med SNC

Hvordan se forskjell på vinyl, HTV og klister (vegg/produkter) 

Kutte applikasjoner + sy fast

Dørskilt med Scanncut

Scanncut Type converter - bruk dine egne fonter med SNCCanvas

Bruke SVG filer til Scanncut

Embossing med Scanncut

Printable stickers med Scanncut

Scanncut foil kit, hvordan bruke

Bruk av tusj (originale) til Scanncut

Universalholder til Scanncut

Hvordan splitte tall eller bokstav i SNCCanvas

Bruke Create Offset i SNCCanvas (+ Youtube) 

Create Offset (fjernhjelp tut) 

Hvordan importere SVG til SNCCanvas (+ YouTube) 

Hvordan jukse bort detaljer i SNCCanvas (+ YouTube)  

Hvordan lage trykk med Rhinestone  (+ YouTube) 

Når en fil ikke vil traces i SNCCanvas 

Lage "fødselsbilde" i SNCCanvas

Hvordan bruke WELD (slå sammen) i SNCCanvas

Verktøy er halve jobben (visning av hook og spatula) 

Scanncut Premium

 

Inspirasjon:

Pynt opp nyttårsbordet (forklaring) 

Lag ditt eget familietre i papir  (forklaring) 

Lag din egen maske (forklaring) 

Eggeholder, lag selv (forklaring) 

Annerledes merkelapper og embossing (forklaring) 

Eek & Boo - halloween (steg for steg, scanncutcanvasfil)

Bursdag for en 50 lapp (tips og visning)

Pimp my t-shirt (rask visning av logotrykk) 

Påskegirlander

Skøyt meg inn i 10 år 

Vri hjernen for under 100 lappen

Kalendergaver

Nett med motiver

Julegaver i fleng

Til døden skiller dere ad 

Eggeholderdilla

  

Helgekos...

 • 29.05.2017 kl. 09:33

Sol. basseng, varme, materialer, bygging - en kort oppsummering av helgen. Vi har bygget en stor levegg på terrassen, som  nå skygger for vind, sammen med en stor markise - som ble montert tidligere i vår. Dermed har vi et fint og fleksibelt uteområde med "tak" og lunt.

Lørdag var intenst varmt her, tempen droppet noe veldig på søndag - og tanken på strikketøy på fanget, utgikk. Det ble heller maling :) 

Jøllebølle vokser til, og vi koser oss masse med han. Sosial, lykkelig og en smule rampete - er passende akkurat nå. Vi er veldig heldige, som har han, og han er utrolig snill - til valp å være. Lite "valpestreker" foreløpig. 

Det er VELDIG koselig å ha faste lesere ! Og ikke minst, bli etterlyst :p For de som har fulgt meg noen år/eller over en tid, vet at i helger og fridager, blogges det svært varierende. Årsakene er enkle: 

Istedenfor å skrive om opplevelser, vil jeg gjerne oppleve det til fulle - og ikke via skjermen. Den andre er, jeg bruker så mye tid ved skjerm gjennom jobben min, at i helger og fridager - tar jeg det, bare når jeg har lyst :) Vi er en helt gjennomsnittlig kjedelig familie (bortsett fra de hendelsene jeg drar opp statistikken med) så det er ikke sååå mye int. å melde heller, på en vanlig helg :P 

Men det er utrolig koselig at dere er oppmerksomme på, at det er stille her :) *hjerte* I dag går ferden til Kristiansand, mer om det skal dere få vite i kveld eller i morgen ! :D 

 

Slitsom sol......

 • 24.05.2017 kl. 12:58

Ikke mine ord, men mer Jølles tanker tror jeg. Mens jeg nyter en iskaffe i solen, er han som et slakt i skyggen 😉 en bytur er slitsomt.....

Gurimalla.... de der var hissige 😂😂 Det gikk ikke mange sekundene før Jølle lå flat og signaliserte at Svanen var høyest rang. Dog tror jeg den fresende svanen tolket dårlig hundespråk 😂

En deilig pause i sommerfylt vær ❤❤

En bløt mandag

 • 23.05.2017 kl. 18:58

Ikke så bløtt i lufta, men når man blir dumpa nedi en balje med vann - blir det bløtt. En vask i ny og ne har de fleste godt av, selv om Jølle ikke er helt enig 😂

I dag er sesongens første hjemmeperiode. Dvs ikke flere jobbreiser før i august ❤ Nydelig! Teoretisk...... hva som skjer praktisk gjenstår jo å se 😂

Ro i sjelen

 • 21.05.2017 kl. 19:59

Hjemdagen er som regel en tung og litt lang dag. Opp 08 og avgårde mot Ikast. Et besøk og sekk med stoff (innrømmet jeg det? 😳) senere, går veien mot Viborg. Et stopp og 2030 båten hjem.

Det siste stykket kl 01 holder hardt 😜 Men følelsen av å synke under dyna 0130 er priceless !

I dag har vi kost oss ute i sol og vind. Vi er heldige som bor så nærme Hove, et fantastisk turområde. Grilling og kos, før vi fikk bytta dekk på bilen min. Jeg har hatt vinterdekk helt til nå! Men det er ikke mer enn 1.5 uke siden jeg skled inn mot Østlandet på snø, så det er ikke sååå galt. Men nå er den sommerskodd.

Jeg krysser fingrene for plussgrader og pent, når jeg skal inn til Oslo igjen i morgen ❤ 1 dag hjemme = ro og lav hvilepuls 😉

Gratulerer med dagen Norge

 • 17.05.2017 kl. 21:14

En flott 17 Mai er snart over. Som Fau leder ved skolen, ble det litt annerledes med konferansieransvar. 🙈 men alt gikk knirkefritt og ungene storkoste seg. Jeg er så imponert over alle som har stått på for å få dette i stand!

Både jentene, medium og Jølle har vært i sitt ess og jeg tror Jølle har hilst på hver og en på østre Tromøy i dag 😂 Nå gjelder det å pakke deg avgårde på jobb, DK venter!

Hva skal dette bli?

 • 16.05.2017 kl. 20:58

Det er faktisk ikke så ofte jeg trykker på "Kjøp" knappen, (les resten før du dømmer... :p ) i en garnbutikk på nett. :) Men i dag, endte det med 16 nøster Dalegarn Eco Wool, i disse fargene! Siden det straks er 17 mai og jubelen er løs over landet, lager jeg en liten gjettekonkurranse.... 

Hva er det Medium ønsker seg, som skal strikkes i løpet av 2017?

 (gjelder å være realistisk her... langsiktige mål.. .) 

Alle som er med å gjetter, er med i trekningen av en kosepakke! Den inneholder: 

 • 1 stk Wiola strikkebok 
 • 1 stk stor Nivea Solpakke (Nå er det straks sommer!) 

 

Så her gjelder det bare å gjette i vei ! Vil du ha flere sjanser å vinne, kan du også delta på Mediakaos sin side på Facebook. 

 

Vinneren trekkes allerde søndag 21 Mai ! :D 

Er vi klar?

 • 16.05.2017 kl. 20:02

Tradisjoner er viktig! Og på samme måte bunaden er tradisjon på 17 mai, er tilpasning av bunad på 16, blitt like mye tradisjon. 😂 Man er ikke for sent ute før man faktisk er det?

Ellers er det en minikamp mellom Jølle og covu - hvem er selfiestjerna? Foreløpig skyves Jølle utav bilde 😂😂😂

Vi driver med biltilvenning og Jølle har fått sikkerhetssele. Foreløpig går det strålende! Er du klar til i morgen?

Solfylt arbeidsdag

 • 15.05.2017 kl. 14:31

Kanskje litt hardt å ta i - om jeg kaller det en arbeidsdag? Joda det har vært det, men en litt spesiell arbeidsdag. Halve dagen har beliggenhet vært utenfor 😂

Sol, kaffe, Jølle og ugress - har litt lange pauser inneholdt. 😉 Nydelig vær og da må man jo benytte sjansen?

(Noen) Kvinners laster....

 • 14.05.2017 kl. 13:18

Tekstiler/stoffer, garn, tilbehør, klær, vesker, smykker osv osv.... Kvinner (og menn) kan til tider være helt ulogiske når det kommer til enkelte diller. De færreste av oss kan vel si at vi ikke har vært innom en eller annen dille, eller flere på en gang - i livet. Jeg har vært gjennom noen. Noe som har gitt et "lite" utvalg i bl.a smykker, vesker, sko, klær (der er det minsket betraktelig, heldigvis) og.... stoff/tekstiler - den er vel kommet for å bli... 

Men altså sko.... 

Flere som meg? Jeg innrømmer det glatt. 

 • Sko som ikke passer helt lenger, jeg må ha trodd jeg var hoven i bena eller noe?  
 • Sko som ikke passer enda, mulig jeg har tenkt jeg kan ha en litt tykkere sokk i? 
 • Sko som aldri sluttet å gnage.... 
 • Sko som "kipper" av, fordi jeg er for smal (feks irriterende at ingen Toms eller andre Casuals slip on passer) 
 • Sko der ikke jeg liker stilen lenger... 
 • Sko med såpass skarpe farger, at jeg ikke tør gå med de lenger.. 
 • Sko som er helt like hverandre, fordi det ene paret er SÅÅÅ gode, og de nye virket like - men altså, de var ikke det.. 
 • Sko som er for høye
 • Sko som var sååå billige, at det merkes på sålen - og ikke blir brukt, fordi de er så billige og vonde...
 • Sko som bare blir stående...... 

Altså, jeg har ikke over 100 par i gangen, som det virker som. Men det ER mer enn 1 par der ute :-p Ve jevne mellomrom rydder jeg, har solgt litt, gitt bort osv... men det er sikkert modent for en runde til snart... 

Jeg pleier å si til Knøtta at om nye ting kommer inn, må noen gamle ut. Jeg er nok helt ærlig, ikke like flink til å praktisere det. MEN! Nå skal jeg gå ut på gangen, finne 2 ubrukelige par sko (der er faktisk 2-3 par som bare er såååå gode, men ikke ser ut, ikke er gode å gå i, men som jeg ikke får meg til å kaste.. ) som nå skal få reise... 

Hvorfor? 

Eh.... 

Fordi de skoene på bilde over her... var sååååååååå kule. Jeg har vært helt alene på google........... logikken forsvant, og impulskontrollen i samme retning..... :-p 

 

Ha en fin søndag ! 

Voffelig helg...

 • 13.05.2017 kl. 19:59

Det er vel liten tvil om hva tiden vår går i, akkurat nå. En liten baby kom inn i huset, og det merkes. MEN, det må sies at vi er superheldige! Jølle er snill som dagen er lang. Lett og håndtere, en skikkelig kosegris og reagerer lett på tilsnakk og beskjeder. Aldri langt unna og koser så ofte som han kan. I dag har han også vært med på middag hos bestene! Stor stas :) 

 

Det ble en gutt - Nr 12 i familien !

 • 12.05.2017 kl. 09:27 

En liten, skjønn og herlig gutt på 2,6 kilo. 1 av 7 nydelige små valper, ble med oss hjem. Etter mange års spørsmål, og stive katter i jorda - ble det bestemt at det kom en liten hund inni i livet vårt. Dermed kommer det ikke flere lillesøsken i katteform til Covu. Man knytter seg veldig til dyrene og når de forsvinner/blir syke/dør er det alltid stor sorg. Tid og ansvar har vært en stor faktor når det kommer til hund. Vi er mye borte, og en hund krever mye mer enn en katt. 

Men nr 12? 

Jølle er 6 dyret i familien, 2 av de her enda og 3 har vi fulgt til grava, og siste har vandret avsted. Et argument for hund, er at vi klarer ikke ha kontroll på kattene. De kan ikke gå i bånd, eller jo de kan... men vi ønsker ikke å gi en katt et slikt liv. Så selv om en hund krever mer, har vi også mer kontroll på den og kan være sikre på at vi kan ta vare på den. Katter er streifere og det skal de få lov å være - syns jeg/vi. 

Ungene har spurt flere ganger, og over noen år etter hund. Spesielt Medium har hatt en lengsel etter hund - siden han vokste opp med Bruno, en brun herlig cocker spaniel. Men.... hvor lang tid tar det før barna er lei av den firbente - og vi foreldre har fått ny baby? 

Etter lange samtaler med de to mellomste - endte det med en fin avtale. Medium på 17 er sjeldent med oss på reiser lenge, og er mer enn villig til å ofre et besøk og ti, for å være hjemme med valpen. Lille på 10 står opp 0630 og går tur... fordeling av mat, lufteturer, pass +++ er godt fordelt mellom de 3 ungene - og alle må plukke bæsj og tørke tiss. Foreldrene kjøper hund, mat, veterinær +++ Ungene må bruke lommepenger på leker, godteri, tyggeben +++ 

 

Så hils på Jølle. Jølle er 9 uker gammel, og en "fremdrevet" blanding, som ikke er godkjent i rasereg. men alet frem pga egenskapene. 50% Jack Russell Terrier og 50% Tibetansk Spaniel. De andre i kullet (minus 1 stk) hadde JRT utseende, med "riktige" farger og tegninger. Mens Jølle og en av søstrene - hadde typiske "tibbeutseende." Men det var altså karen som skilte seg ut, som vi falt for. 

Et fantastisk rolig, og fint lynne - og (bank i bordet) ikke den typiske valpegnagingen (enda) på alt og alle. Han er aldri langt vekk, og sitter pent bak deg om man lurer på hvor han ble av. I går var han med å støvsugde, og foreløpig er han en skikkelig stor kosebamse. Elsker å ligge å armkroken å bli klødd og sovner nesten momentant ved slik behandling. 

Et stort bur står nå fast i stuen, med åpen dør. Her går han inn og ut - og har "sine ting". Første natten sov jeg nede på sofaen med han, da det var fryktelig skummelt og ikke være med søskene sine. En del støy, men fant roen til slutt, med piping innimellom. Det hjalp ikke så veldig på at Covu kom å vekket han hele tiden heller ... I natt lå Medium på sofaen med han, og det gikk mye bedre. Ingen høy støy, men litt klynking innimellom og våknet 0530. Som en baby altså... Jentene står opp, og lufter han med en gang. Jeg er imponert! Det er gått 2 dager, men likevel - de viser masse ansvarsfølelse og det er flott! 

En som overrasker er Covu - han har aldri vært overbegeistret for disse nye småsøskene vi har dratt i hus. Men Jølle er akseptert. Snuser, hilser på, lar han komme tett på, freser ikke og ikke minst - hever seg over. Jølle er tydelig, både i kroppsspråk og holdning at Covu er sjefen - noe de andre kattene OVERHODET Ikke har vært like like enige i. :-p Så det kan ha noe med at Covu på få minutter aksepterte ny bror :) 

Hørt om uttrykket "Kunne brydd meg mindre? "

Det er ingen tvil om hvem som har makta. I tillegg trekker Covu seg mot kanten, for å erte litt ekstra på stakkaren som ikke får lov å komme opp i sofaen.  

Så velkommen til oss, Jølle :)  

Under kniven...

 • 10.05.2017 kl. 08:41

Dagen jeg har gruet meg til, hele uken - siden timen ble "kastet" på meg. I dag skal jeg inn å opereres for tunge øyelokk. Diagnosen er nedsatt synsfelt, og spesielt på venstre øye. Jeg gruer meg SÅÅÅÅ, ikke til selve inngrepet (bortsett fra at jeg måtte slutte å være alene på google.no, for det var litt skremmende) men sprøytene! Jeg HATER sprøyter. Jeg er livredd tannleger også, men så redd for sprøyter at jeg heller trekker tenner (om jeg hadde fått lov) uten bedøvelse, enn å måtte få et stikk. Blodprøver er til å svime av ved, osv osv... det gjør jo ikke vondt, men hjernen min sier at det gjør vondt - LENGE før sprøyta er i nærheten. Jeg er sånn over middels irriterende pasient, som kan komme på å si AU, før sprøyta er klargjort.. :-p 

Det var rart for ungene å legge seg uten Milo i går.. trist stemning og man manglet raketten som kom å sa god natt. Man kan si mye om den stae, juletreknekkende fyren, men stor personlighet var han. Ingenting kan erstatte de små som kommer og går gjennom livene våre - som dyr gjør. Man tenker at det er jo bare en katt, men.... 

Gamlefar Covu trasker rundt og er urolig. Roper og leter.. i går var han rolig, så vi trodde han "forstod" situasjonen. I dag roper, skraper han på dørene, titter inn alle stedene Milo pleier å være, og ser ut til å være forvirret. Det er ikke lett å miste 3 søsken på få år... det er jammen godt katteår er "kortere" enn våre, og at han dermed ikke opplever det så "ofte" som oss.. 

Nei. Nå får jeg pakke sekken og gjøre meg klar - straks klar for operasjon. Ha en fin dag alle sammen...
 

Jølsterkofte i TIA farger...

 • 09.05.2017 kl. 16:50

Hva er TIA farger? Jo det er visst hvit, grå, blå og kanskje et innslag av noe :) Flamingoen min fikk vanvittig tilbakemelding, og det er visst flere enn meg som liker disse fargene! :) Det er flere som har kontaktet meg etter koftefesten, angående koften jeg hadde på meg - på lørdagen. Den heter Jølster, og ble strikket med foten i gips for 3 år siden :) 

Fargekodene er, i Sandnesgarn Tynn Merino:

 • 1002 Hvit, bunnfarge
 • 1055 Koksmelert, mønsterfarge
 • 5830 Lysgrå, mønsterfarge
 • 3511 Pudderrrosa

Mønsteret er fra det første Norske Ikoner heftet, Tema 39. Veldig gøy at så mange liker koften :) Det er 4 tråder, enkelte steder i mønsteret. Jeg syns ikke det var noe problem da jeg uvitende satte i gang. Men etter mange "oi" og "4 tråder..." har jeg nesten begynt å syns det er litt farlig selv.. .:p 

Innlegg med fargekoder til Flamingokofte: HER

Innlegg med forbruk og fargekoder til Røverkofta: HER

Innlegg med forbruk og fargekoder til Wiolakofta: HER

 

Hvil i fred Rampetroll....

 • 09.05.2017 kl. 12:02

Vi er ikke riktig heldige med disse små pusekattene våre :( Først Findus i 2012, han ble påkjørt. Så broremann til Covu (som vi heldigvis har enda) Pondus, forsvant bare... 

Milla fikk nyresvikt i fjor, og nå ... skjønner, rampete lille Milo - ble påkjørt i natt. Naboen vår kom å hentet meg rett før vi drog på jobb, Er Milo hjemme? Og i det skjønte jeg at det måtte være noe galt..for han var ikke kommet innom enda. Han komme alltid inn i 1-2 tiden og legger seg, men i natt hadde han vært ute natten gjennom. Et lite stikk i meg, var helt sikker på at det var rampetrollet vårt som lå nede på veien. Knappe halvmeter fra fortauet, var han truffet hardt og var skyvd ned i grøfta. Før jeg kom ned til veien, så jeg de kjente stripene som lå i gresset. 

Jeg kan ikke få sagt det nok ganger! Når man treffer en katt og den blir skadet: IKKE kjør fra den, IKKE kjør uten å sjekke at den er chippet. Det føles som en håpløs kamp å chippe pusen sin, folk flest sjekker ikke om de "tilhører" noen. 

Få mennesker ville latt en hund ligge igjen i veikanten, påkjørt og skadet... Nå var det ikke noe man kunne gjort for Milo. Men hadde ikke vært for vår snille nabo - som hentet meg, ville jentene funnet han, på vei til skolen... Det er bedre at en dyrlege ringer oss, og forteller at pusen vår er kommet inn på klinikken, enn at jentene på 8 og 10 år finner pusen sin i veikanten, med smadret hode.........

En herlig personlighet, en bøtte egne meninger og trass er nå borte... Covu døper vi snart om til Macgyver, for han overlever ALT. Trafikk, innelåst i naboens bod i over 1.5 uke... han har mer enn 9 liv virker det som. Akkurat nå ligger han rett ut på sofaen og det er som Milo aldri har vært her. 

Det føles som katt nr 2 ikke er ment til å overlever her hos oss... så nå gjelder det å overbevise jentene om at Covu, katt nr 1 - er nok.. 


  

Rød og nasjonalklar...

 • 08.05.2017 kl. 13:40

Det sikreste vårtegnet er vel blå, rød, sort (og grønne?) russ som løper rundt i rundkjøringene, tuter og går av hengslene for å få noen knuter i lua si. Like stort tegn er småungene som løper etter, for å få ruuuuuuuussekort! 

I fjor sydde jeg og naboen røde minirussbuker til jentene. Planen var å få sydd en blå til knøtta i år, fordi hun fikk ikke i fjor. Dog, undrer jeg på - hvor blir tiden av? Det er 9 dager til 17 mai og knøtta er fortsatt uten minirussebukse. Jeg må seriøst få tatt meg selv i nakken. Mulig hun kunne tenkt seg å bruke den buksa, i litt mer enn 2 dager før 17 mai :-p 

Buksen ble sydd i bomullscanvas, og på denne tiden hadde jeg faktisk fortsatt Silhouette Cameo i hus, så det er den som er brukt til å trykke på buksene. 

Om knøtta får bukse i år.... ? Time will show... sagt på en bokstavelig måte, som i Flåklypa... :P 

 

Dra meg baklengs inn i strikkekassa.....

 • 08.05.2017 kl. 07:05

For en respons på Flamingo kofta mi! Over 1200 lesere, 2200 sidevisninger, over 3000 likerklikk totalt på Facebook og flere hundre kommentarer. Jeg er overveldet. Det er nesten så man rygger baklengs inn i fugle... nei strikkekassa :p 

Som flere på Facebook har kommentert, har alle de blå/grå koftene mine fått mye oppmerksomhet. Jeg tror Wiolaen var den tok "mest av", og jeg måtte le litt  da en superherlig dame forrige helg, måtte vise meg kofta si. En lik, hvit/grå/blå røverkofte. Kjempemorsomt å være til inspirasjon!! 

Jeg elsker jo disse fargene selv, og som ei skrev i går - det er Tone Irén farger. Jeg bruker nesten bare slike farger, med unntak av rust/jordfarger aaav og til, og dermed blir det lett til, at man strikker i disse fargene. Men på responsen å bedømme, er det jammen meg flere enn meg som liker de *hjerte*Jeg håper alle får en fantastisk fin mandag, og en flott uke ! Her er det først tannlege (skrekk og gru!), så jobb noen timer. I tillegg skal jeg levere ut en Scanncut i dag, og det er alltid så moro å spre kreativ glede, og Scanncutmoro! Så avsluttes dagen med strikkekveld, med alle de koselige damene i klubben. Ha en flott dag alle sammen! 

 

Kofte: Flamingo ferdig :)

 • 07.05.2017 kl. 18:29

Jeg har klart å få enda en kofte ferdig, på under 6 måneder :-p Weee ! Kofta er Flamingo, og fra Urban Retro hefte til Dalegarn/House of Yarn. Jeg har strikket den i str S. Strikket i Dalegarn, Lerke - Fargekodene er: 

 • 8109 Lys stålgrå som bunnfarge
 • 0017 Halvbleket hvit mønsterfarge
 • 5752 Skifer, mønsterfarge
 • 5630 Lysblå, mønsterfarge
 • 8105 Denimblå, mønsterfarge

Knappene er fra Marte Helgetun sin nettbutikk. Hun har utrolig mange fine knapper, og flere av koftene mine, har fått knapper derfra. I oppskriften er det avbildet litt større tinnknapper på koften. Det syns jeg så litt "brutalt ut", så jeg valgte små perleknapper, og heklet små hemper som ikke synes så godt :) 


Er ikke "bare bare" å få tatt et bilde på en søndag .... Hehe, i joggebukse, vilt hår og usminket. Men det er utrolig hva mediapappa får til... :-p 

Det var noen som hevdet at jeg strikket i Tone Irén farger. Det er kanskje mulig? På Facebook og andre steder, har jeg plutselig blitt overrasket, over å finne meg selv iført kofte - på bilder, her og der. Både Røverkofta og Wiolakofta mi, i samme fargene (ser jeg nå) har vært populær inspirasjon. Det er utrolig hvor mye farger kan gjøre. :) Innlegg med forbruk og fargekoder til Røverkofta: HER

Innlegg med forbruk og fargekoder til Wiolakofta: HER
 

Med hjarte på feil sted.....

 • 07.05.2017 kl. 15:40

Har du sett den "evig-gående-reprise-serien" på NRK? Med hjarte på rette staden? I dette tilfellet er hjertet på helt feil sted. Laaaangt oppi halsen. Det å sette saksa i noe du har brukt mange timer på, strikket rett, vrangt, frem og tilbake... er litt psykadelisk. Man vil gjerne bli ferdig med kofta, men samtidig skjærer det i hjertet å klippe den opp. Og ikke minst.. tenk om det går galt!!! 

Men heldigvis. Etter 1 stk tett rettsøm, og 1 stk tett sikksakk - ble det klart til å klippe opp. Etter en hjertebankene oppklipp, ble det klart for å sy inn belegget og lage kant. 


Jeg har 11 masker i mellomsømmen. Jeg strikker 1 vrang, 4 rett, 1 vrang, 4 rett og 1 vrang. Den vrange i midten syr jeg på hver side av, og så klipper i midtmasken. De fire på hver side, syr jeg pent inn, slik at det er ferdig belegg. Den vrange masken i ytterkanten blir kantmaske å følge ved brett, og lettere å hente opp masker pent for forkant. (syns jeg) 

Nå gjenstår damp og actionbilde.. :) 

og hekter... det kommer, snart... en gang når jeg gidder. :p 

 

KOFTEFESTEN 2017

 • 04.05.2017 kl. 13:45

I helgen var jeg så heldig å bli med på min aller første Koftesfest. Koftefesten ble arrangert i Drammen, og var nr 3 i rekken. Jeg tror bildene sier sitt - og etterhvert kommer det litt mer tekst her, men tiden strekker ikke helt til. Men foreløpig sier vel bildene mye i seg selv? Kanskje vi sees i Bodø til neste år? 

Kos dere med bilder
 

 

Mens man venter....

 • 03.05.2017 kl. 07:21

Så har man vært hjemme 2 dager og er på vei til redaksjonen. 3 dager i Kolding venter, før en hjemmeperiode igjen. Mens man sitter på kaia, kan man jo bruke tiden på noe fornuftig? 😂😂😂

Inspirasjon fra bloggere....

 • 02.05.2017 kl. 19:29

Hver måned skriver jeg x2 brev. 1 til Symagasinet, og 1 til Strikkemagasinet. Og i tillegg til brev og kalender, prøver jeg å få med et inspirasjonstips. Jeg vet at forfatteren av anbefalt blogg - leser min blogg, og derfor er det litt moro å legge ut dette innlegget! Magasinet kommer for salg om en mnd tid, og i mens tenkte jeg å tease litt :) 

Det er utrolig moro å fremheve flinke håndarbeidsmennesker! Og jeg elsker å surfe rundt etter inspirasjonskilder. Denne gangen trengte jeg altså ikke lete lenge, da det jeg fant en ny inspirasjon å følge - for ikke lenge siden. Noen kjenner kanskje igjen hvem dette er? ;) 

 

Følger du den anbefalte bloggen? ;) 

 

PLUSS favoritter

 • 02.05.2017 kl. 14:59

Jeg sitter å jobber med innspurten av Symagasinet 7, og må få det meste ferdig innen jeg reiser på jobb igjen - til DK i morgen. Selv om bok nr 1, Sy din egen garderobe kanskje er gammelt nytt nå, brenner jeg like mye for å fremheve fine snittmønster til formfulle damer :) 

Jeg syns denne serien, som kommeri i Juni utgaven av Symagasinet er så fin. Fine modeller som passer perfekt til en dame med litt former :) Og mens du venter, kan du jo ta en titt i boken - om du har den stående. Det er mange flotte modeller der også! :) 

 

// Reklame for egen bok //


 

Kurser I brother Scanncut + Scanncutcanvas

 • 02.05.2017 kl. 13:38

Pga litt etterspørsel, setter jeg opp 2 kurs til i Arendal, 4 etasje Eurekabygget (Vitensenteret) 

Denne gangen blir det 1 stk nybegynnerkurs i Scanncut, og 1 stk kurs i nybegynner i Scanncutcanvas. Sistnevnte er det begrenset plasser, pga kursing med data involvert, ofte tar mer tid. Dermed gjelder førstenann til mølla prinsippet :) 

All info står på bildene: Påmelding gjøres til tia(at)mediakaos.no 

Send meg:

Navn, Adresse, Telefonnummer og epost. Betaling ved påmelding - betalingsinformasjon gis ved påmelding. 

 

 

Kanskje vi sees på kurs? :) 

 

Kom mai du skjønne milde....

 • 01.05.2017 kl. 12:57

På fredag skled vi avgårde på snø mot Drammen. I dag er det sol, og skikkelig vårstemning. Det er rart hvordan været slår om, fort og gæli. Det er skikkelig hvilepuls i dag, med ro i sjelen og rot i stua :) Kofferten ligger fortsatt pakket på gangen, for i morgen kveld må den ompakkes og gjøres klar igjen. Det er tid for min periode i Kolding igjen. 2 ganger i Mai, blir det redaksjonsjobbing. Moro, men travelt og mye reise. 

Helgen bød på MANGE hyggelige samtaler, og møter. Folk prikket en på ryggen, kommenterte kofter og var skikkelig "koftenerdete" Herlig! Koftetog var det også! Jeg har masse herlige bilder fra helgen, som skal opp på web - både her og der. Men i dag er det 1 mai, så da tar man det i morgen! :D Litt luksus på tur ! :D Dette var mildt sagt godt - og kaloririkt :P 

Hva gjør du på 1 mai? 

 

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes i herlig hverdagskaos = MediaKaos. Kaoset er en familie + 1 rampete hund & 1 lat katt.

Siden jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - med lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer sammen med hverdagsblogging, og alt ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares med meg.

Snarveier:
Giveaway & Konkurranser
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.
Lik på Facebook
Lik på Facebook

SNAPCHAT: mediakaos
Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B780
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900

Tidligere maskiner:
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55

Tips og råd - Janome CoverPro ligger i den gamle bloggen.


Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos