hits

Scanncut - oversikt tutorials & Inspirasjon

 • 29.05.2017 kl. 10:03

Tutorials & Videoer

Hvordan rense skjærematten til SNC maskinene

Slik oppdaterer du din Scanncut

Hvordan overføre design trådløst til SNC 900

Hvordan trace enkelt med Scanncut

Enkel tracing og hvordan feste vinyl til flaske (+ YouTube)

Scan, trace and kutt - How to....

Hvordan innstallere fonter (på mac/pc) og bruke de videre i SNCCanvas

Hvordan tegne og kutte i filt

Scanncutcanvas på mobil - HTV trykk

Hvordan lage enkle kort, med tusj og holder

Lag en Super Mario "hoppedukke" med SNC

Hvordan se forskjell på vinyl, HTV og klister (vegg/produkter) 

Kutte applikasjoner + sy fast

Dørskilt med Scanncut

Scanncut Type converter - bruk dine egne fonter med SNCCanvas

Bruke SVG filer til Scanncut

Embossing med Scanncut

Printable stickers med Scanncut

Scanncut foil kit, hvordan bruke

Bruk av tusj (originale) til Scanncut

Universalholder til Scanncut

Hvordan splitte tall eller bokstav i SNCCanvas

Bruke Create Offset i SNCCanvas (+ Youtube) 

Create Offset (fjernhjelp tut) 

Hvordan importere SVG til SNCCanvas (+ YouTube) 

Hvordan jukse bort detaljer i SNCCanvas (+ YouTube)  

Hvordan lage trykk med Rhinestone  (+ YouTube) 

Når en fil ikke vil traces i SNCCanvas 

Lage "fødselsbilde" i SNCCanvas

Hvordan bruke WELD (slå sammen) i SNCCanvas

Verktøy er halve jobben (visning av hook og spatula) 

Scanncut Premium

 

Inspirasjon:

Pynt opp nyttårsbordet (forklaring) 

Lag ditt eget familietre i papir  (forklaring) 

Lag din egen maske (forklaring) 

Eggeholder, lag selv (forklaring) 

Annerledes merkelapper og embossing (forklaring) 

Eek & Boo - halloween (steg for steg, scanncutcanvasfil)

Bursdag for en 50 lapp (tips og visning)

Pimp my t-shirt (rask visning av logotrykk) 

Påskegirlander

Skøyt meg inn i 10 år 

Vri hjernen for under 100 lappen

Kalendergaver

Nett med motiver

Julegaver i fleng

Til døden skiller dere ad 

Eggeholderdilla

  

Jølsterkofte i TIA farger...

 • 09.05.2017 kl. 16:50

Hva er TIA farger? Jo det er visst hvit, grå, blå og kanskje et innslag av noe :) Flamingoen min fikk vanvittig tilbakemelding, og det er visst flere enn meg som liker disse fargene! :) Det er flere som har kontaktet meg etter koftefesten, angående koften jeg hadde på meg - på lørdagen. Den heter Jølster, og ble strikket med foten i gips for 3 år siden :) 

Fargekodene er, i Sandnesgarn Tynn Merino:

 • 1002 Hvit, bunnfarge
 • 1055 Koksmelert, mønsterfarge
 • 5830 Lysgrå, mønsterfarge
 • 3511 Pudderrrosa

Mønsteret er fra det første Norske Ikoner heftet, Tema 39. Veldig gøy at så mange liker koften :) Det er 4 tråder, enkelte steder i mønsteret. Jeg syns ikke det var noe problem da jeg uvitende satte i gang. Men etter mange "oi" og "4 tråder..." har jeg nesten begynt å syns det er litt farlig selv.. .:p 

Innlegg med fargekoder til Flamingokofte: HER

Innlegg med forbruk og fargekoder til Røverkofta: HER

Innlegg med forbruk og fargekoder til Wiolakofta: HER

 

Rød og nasjonalklar...

 • 08.05.2017 kl. 13:40

Det sikreste vårtegnet er vel blå, rød, sort (og grønne?) russ som løper rundt i rundkjøringene, tuter og går av hengslene for å få noen knuter i lua si. Like stort tegn er småungene som løper etter, for å få ruuuuuuuussekort! 

I fjor sydde jeg og naboen røde minirussbuker til jentene. Planen var å få sydd en blå til knøtta i år, fordi hun fikk ikke i fjor. Dog, undrer jeg på - hvor blir tiden av? Det er 9 dager til 17 mai og knøtta er fortsatt uten minirussebukse. Jeg må seriøst få tatt meg selv i nakken. Mulig hun kunne tenkt seg å bruke den buksa, i litt mer enn 2 dager før 17 mai :-p 

Buksen ble sydd i bomullscanvas, og på denne tiden hadde jeg faktisk fortsatt Silhouette Cameo i hus, så det er den som er brukt til å trykke på buksene. 

Om knøtta får bukse i år.... ? Time will show... sagt på en bokstavelig måte, som i Flåklypa... :P 

 

Dra meg baklengs inn i strikkekassa.....

 • 08.05.2017 kl. 07:05

For en respons på Flamingo kofta mi! Over 1200 lesere, 2200 sidevisninger, over 3000 likerklikk totalt på Facebook og flere hundre kommentarer. Jeg er overveldet. Det er nesten så man rygger baklengs inn i fugle... nei strikkekassa :p 

Som flere på Facebook har kommentert, har alle de blå/grå koftene mine fått mye oppmerksomhet. Jeg tror Wiolaen var den tok "mest av", og jeg måtte le litt  da en superherlig dame forrige helg, måtte vise meg kofta si. En lik, hvit/grå/blå røverkofte. Kjempemorsomt å være til inspirasjon!! 

Jeg elsker jo disse fargene selv, og som ei skrev i går - det er Tone Irén farger. Jeg bruker nesten bare slike farger, med unntak av rust/jordfarger aaav og til, og dermed blir det lett til, at man strikker i disse fargene. Men på responsen å bedømme, er det jammen meg flere enn meg som liker de *hjerte*Jeg håper alle får en fantastisk fin mandag, og en flott uke ! Her er det først tannlege (skrekk og gru!), så jobb noen timer. I tillegg skal jeg levere ut en Scanncut i dag, og det er alltid så moro å spre kreativ glede, og Scanncutmoro! Så avsluttes dagen med strikkekveld, med alle de koselige damene i klubben. Ha en flott dag alle sammen! 

 

Kofte: Flamingo ferdig :)

 • 07.05.2017 kl. 18:29

Jeg har klart å få enda en kofte ferdig, på under 6 måneder :-p Weee ! Kofta er Flamingo, og fra Urban Retro hefte til Dalegarn/House of Yarn. Jeg har strikket den i str S. Strikket i Dalegarn, Lerke - Fargekodene er: 

 • 8109 Lys stålgrå som bunnfarge
 • 0017 Halvbleket hvit mønsterfarge
 • 5752 Skifer, mønsterfarge
 • 5630 Lysblå, mønsterfarge
 • 8105 Denimblå, mønsterfarge

Knappene er fra Marte Helgetun sin nettbutikk. Hun har utrolig mange fine knapper, og flere av koftene mine, har fått knapper derfra. I oppskriften er det avbildet litt større tinnknapper på koften. Det syns jeg så litt "brutalt ut", så jeg valgte små perleknapper, og heklet små hemper som ikke synes så godt :) 


Er ikke "bare bare" å få tatt et bilde på en søndag .... Hehe, i joggebukse, vilt hår og usminket. Men det er utrolig hva mediapappa får til... :-p 

Det var noen som hevdet at jeg strikket i Tone Irén farger. Det er kanskje mulig? På Facebook og andre steder, har jeg plutselig blitt overrasket, over å finne meg selv iført kofte - på bilder, her og der. Både Røverkofta og Wiolakofta mi, i samme fargene (ser jeg nå) har vært populær inspirasjon. Det er utrolig hvor mye farger kan gjøre. :) Innlegg med forbruk og fargekoder til Røverkofta: HER

Innlegg med forbruk og fargekoder til Wiolakofta: HER
 

Med hjarte på feil sted.....

 • 07.05.2017 kl. 15:40

Har du sett den "evig-gående-reprise-serien" på NRK? Med hjarte på rette staden? I dette tilfellet er hjertet på helt feil sted. Laaaangt oppi halsen. Det å sette saksa i noe du har brukt mange timer på, strikket rett, vrangt, frem og tilbake... er litt psykadelisk. Man vil gjerne bli ferdig med kofta, men samtidig skjærer det i hjertet å klippe den opp. Og ikke minst.. tenk om det går galt!!! 

Men heldigvis. Etter 1 stk tett rettsøm, og 1 stk tett sikksakk - ble det klart til å klippe opp. Etter en hjertebankene oppklipp, ble det klart for å sy inn belegget og lage kant. 


Jeg har 11 masker i mellomsømmen. Jeg strikker 1 vrang, 4 rett, 1 vrang, 4 rett og 1 vrang. Den vrange i midten syr jeg på hver side av, og så klipper i midtmasken. De fire på hver side, syr jeg pent inn, slik at det er ferdig belegg. Den vrange masken i ytterkanten blir kantmaske å følge ved brett, og lettere å hente opp masker pent for forkant. (syns jeg) 

Nå gjenstår damp og actionbilde.. :) 

og hekter... det kommer, snart... en gang når jeg gidder. :p 

 

KOFTEFESTEN 2017

 • 04.05.2017 kl. 13:45

I helgen var jeg så heldig å bli med på min aller første Koftesfest. Koftefesten ble arrangert i Drammen, og var nr 3 i rekken. Jeg tror bildene sier sitt - og etterhvert kommer det litt mer tekst her, men tiden strekker ikke helt til. Men foreløpig sier vel bildene mye i seg selv? Kanskje vi sees i Bodø til neste år? 

Kos dere med bilder
 

 

Mens man venter....

 • 03.05.2017 kl. 07:21

Så har man vært hjemme 2 dager og er på vei til redaksjonen. 3 dager i Kolding venter, før en hjemmeperiode igjen. Mens man sitter på kaia, kan man jo bruke tiden på noe fornuftig? 😂😂😂

Inspirasjon fra bloggere....

 • 02.05.2017 kl. 19:29

Hver måned skriver jeg x2 brev. 1 til Symagasinet, og 1 til Strikkemagasinet. Og i tillegg til brev og kalender, prøver jeg å få med et inspirasjonstips. Jeg vet at forfatteren av anbefalt blogg - leser min blogg, og derfor er det litt moro å legge ut dette innlegget! Magasinet kommer for salg om en mnd tid, og i mens tenkte jeg å tease litt :) 

Det er utrolig moro å fremheve flinke håndarbeidsmennesker! Og jeg elsker å surfe rundt etter inspirasjonskilder. Denne gangen trengte jeg altså ikke lete lenge, da det jeg fant en ny inspirasjon å følge - for ikke lenge siden. Noen kjenner kanskje igjen hvem dette er? ;) 

 

Følger du den anbefalte bloggen? ;) 

 

PLUSS favoritter

 • 02.05.2017 kl. 14:59

Jeg sitter å jobber med innspurten av Symagasinet 7, og må få det meste ferdig innen jeg reiser på jobb igjen - til DK i morgen. Selv om bok nr 1, Sy din egen garderobe kanskje er gammelt nytt nå, brenner jeg like mye for å fremheve fine snittmønster til formfulle damer :) 

Jeg syns denne serien, som kommeri i Juni utgaven av Symagasinet er så fin. Fine modeller som passer perfekt til en dame med litt former :) Og mens du venter, kan du jo ta en titt i boken - om du har den stående. Det er mange flotte modeller der også! :) 

 

// Reklame for egen bok //


 

Kurser I brother Scanncut + Scanncutcanvas

 • 02.05.2017 kl. 13:38

Pga litt etterspørsel, setter jeg opp 2 kurs til i Arendal, 4 etasje Eurekabygget (Vitensenteret) 

Denne gangen blir det 1 stk nybegynnerkurs i Scanncut, og 1 stk kurs i nybegynner i Scanncutcanvas. Sistnevnte er det begrenset plasser, pga kursing med data involvert, ofte tar mer tid. Dermed gjelder førstenann til mølla prinsippet :) 

All info står på bildene: Påmelding gjøres til tia(at)mediakaos.no 

Send meg:

Navn, Adresse, Telefonnummer og epost. Betaling ved påmelding - betalingsinformasjon gis ved påmelding. 

 

 

Kanskje vi sees på kurs? :) 

 

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes i herlig hverdagskaos = MediaKaos. Kaoset er en familie + 1 rampete hund & 1 lat katt.

Siden jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - med lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer sammen med hverdagsblogging, og alt ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares med meg.

Snarveier:
Giveaway & Konkurranser
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.
Lik på Facebook
Lik på Facebook

SNAPCHAT: mediakaos
Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B780
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900

Tidligere maskiner:
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55

Tips og råd - Janome CoverPro ligger i den gamle bloggen.


Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos