hits

Endelig ferdig !

 • 24.06.2015 kl. 13:28

Endelig er jeg ferdig med genseren fra boken til Lene Holme Samsø, Suveren strikk. For og bakstykket strikkes rundt og rundt, og så strikkes ermene nedover etterpå. Jeg fikk hjelp til å rekke opp halsen av unikumet Anita, på strikkekvelden - og i dag ble trådene festet. Fornøyd! :) Endelig en UFO ferdig... da er det bare.. hm.. noen  igjen.. :-P 

 

#leneholmesamsø #suverenstrikk #isager #garn #strikke #håndarbeid #hobby #strikking #alpakka #ull #hullmønster #mamma #mammablogg #jobbmamma

Rekefest og LCHF/Lavkarbo loff !

 • 24.06.2015 kl. 11:02

i går ble det en hektisk dag! Men superfantastisk. Mange av naboene samlet seg på plattingen  hos oss, og hadde rekefest. Ungene fikk tomatsuppe - og alle var happy :-) I den anledning er det jo loff for alle penga! Jeg forsøker å holde meg litt unna verstingene, uten å være helt slavisk på diett. Og dermed ble det ekspremitert ut en loff oppskrift. Jeg fikk ikke tak i kokosmel, og var veldig skeptisk til om det ville bli brød utav det, men jammen ble det loff. Den smaker litt egg, som alt annet LCHF, men ikke verre enn at jeg syns det smakte godt. Jeg kjørte kokosmasse gjennom blenderen, og jeg syns faktisk det fungerte helt fint ! Det var en saftig god smak. Oppskrift finner du lenger nede: 10 glade naboer + barn var samlet til St. Hans rekefest. Kjempekoselig!

En stor overraskelse fikk jeg tidligere på dagen, da jeg mediapappa kom hjem med blomster. DET er kryss i taket det! Blomstene var som takk for spark i ræva og takk for støtte mot mclappen. Koselig :) 


Oppskrift på brød: 

10 egg, piskes godt 

1,5 dl kokoksmasse, finkjørt i blender

1 dl mandelmel 

1 ss fiberhusk 

2 ts bakepulver

Kjør alt sammen til en fin jevn masse. Den er nokså flytende, men ikke suppe. 

170 grader, på nest nederste rille , i 45-50 min. 

Voila !  

#LCHF #mat #oppskrift #lunsj #salat #deleopskrift #bake #lavkarbo #Loff

Tidlig tiger

 • 22.06.2015 kl. 07:53

Det er tidlig å ta selfie klokken 07. :-p Kjolen sitter som et skudd og jakken oppå, sydde jeg i fjor vinter. Da er man klar for siste bokreise til Oslo, før sommerferien. ... Og nei, jeg er ikke så sur som jeg ser ut til, hehe - bare litt trøtt og glemte å smile. :-p håper alle får en flott dag!

Sommer!

 • 21.06.2015 kl. 18:53

Ubeskrivelig deilig når sola er her, tempen er oppe og man kan slappe av ute. Synd vinden er litt hard, men pytt :-)

Egosøm !

 • 20.06.2015 kl. 18:51

Det har ikke blitt så mye søm til meg selv i det siste.. men nå er dagene varme, sol og nydelige - og tanken var å lage noen lette kjoler, jeg kan bruke til forskjellig. Jeg satt å tittet veldig på et tigerstoff jeg har kjøpt hos Olivias, sammen med stjerne som jeg brukte før i dag. Og plutselig slo det meg, at det kaaanskje kunne bli en kul kjole av det :) Det er første gangen jeg syr i "skikkelig" barnemotiv stoffer, til meg selv. Er litt i tvil om denne kan brukes på jobb, samtidig med en kul skinnjakke eller dressjakke til - må vel det kunne gå an? ;) 

Den andre kjolen er sydd av stoffer fra Jydsk Stoflager. Jeg er altså SÅ fornøyd med å få klippet, og sydd av stoffene i kjelleren. Selv om jeg har handlet nye stoffer, er det forsvunnet en del fra kjelleren. (Vi nevner ikke det som er i boden i 2 etasje? Eller i gangen nede... *Sparke i grusen*) Før vi skal til DK igjen, er det jo ok å ha blitt kvitt litt.... hehe 


Mønsteret er et Onion mønster, og det er rynk oppe i ermene - noe som får de til å se litt corny ut på dukka.. :- P

 

#sy #onionmønster #danmark #bernina #kjole #syselv #homemade #søm #håndarbeid #mote #klær #syselv #mamma #mammablogg

Gavesøm

 • 20.06.2015 kl. 14:09

Jentene skal i hver sin bursdag, og da fikk de med seg hver sine gaver. Nabogutten skal være dyrepasser neste helg, og dermed ble det en (forhåpentligvis) tøff vaskebjørn tskjorte, og kjole til L sin klassevenninne

Fortsatt skummelt å sy gaver ;)

Hektisk

 • 16.06.2015 kl. 13:42

Litt hektiske dager, og lite blogging :-) En superhyggelig strikkekveld i går, og i dag har det gått i ett. Kort kaffebesøk innimellom jobbing :-)

I går var jeg oppom Quilt'n som skal legge ned :( Supertrist. Siste gode butikken her i byen forsvinner nå. Jeg pleier å dra innom meretes i grimstad for spesielle ting, og nå ryker siste alternativet mitt her. Men men, det er vanskelig å drive uten og tjene penger. Det har man prøvd selv :-) Jeg fikk noen småting med meg hjem :-)

God morgen !

 • 15.06.2015 kl. 09:32

God morgen alle sammen, sola skinner og det er vindstille! Sinnsykt deilig ! I fjor vår, satt jeg å sydde på denne dressen her. Lekala mønster. Dressen er sydd i Cupro, og er supermyk. Men jeg har ikke brukt den så mye, som tanken var. 

Jeg har koksgrå Cupro liggende, og tanken var å sy en til - i det. Sola skinner og alt er bare velstand. I dag er det jobbing, frem mot strikkedamene - som kommer i kveld. Det går litt ekstra energi i dag, på synet - fordi jeg skal teste nye linser. Det høyre øyet er ikke heeeelt optimalt, så inntil videre - så blir det litt mysing... .:-p 

Håper alle får en flott dag! 

 

#blogg #familie #mamma #mammablogg #jobbmamma #søm #syselv #bernina # #berninaB780 #hverdag #hobby #håndarbeid 

Arendal på sitt beste

 • 12.06.2015 kl. 15:29

Sol og sommer i pollen ! :) Må bare elske stedet, på slike dager

 

#canon #canong7x bilder #foto #mamma #mammablogg #camera #canonlife 

Canon Powershot G7X i bevegelse :-)

 • 12.06.2015 kl. 14:08

Akkurat nå driver jeg å tester Canon G7X, til noen bilder jeg skal bruke både i bloggen og på jobben. Kamera har ikke samme specsene som Olympus Stylus 1 hadde, men det er mye mer "on the go handy". Jeg liker supergodt det lille lommeformatet, og det går til og med i shortslommen min. (Liten shorts :-p) Størrelsen passer ypperlig til det som er hensikten med kamera, for min del - å ikke bruke iPhonen så mye, til blogging/FB evnt andre sosiale medier. En knapp på siden av kamera for wifitilkobling, gjør det mye mer praktisk å bruke, enn Olypusen, akkurat på "on the go ". Canon (sammen med flere andre merker) tilbyr i denne modellen, selfie skjerm :-)Av Olympus Stylus 1 og Canon Powershot G7X - er Canon den klare favoritten. Har du ikke system eller hybrid fra før, ville jeg sett på Olympus - eller et mer avansert kamera. For min del er praktisk og lett, viktigst i denne klassen - gode bilder = tar jeg med DSLR kameraene.Jeg forventer brukervennlighet og praktisk av dette, ikke mest mulig av bildebrikka. Men kamera tar gode bilder, og kontra å dra frem mobilkamera, er de supert! :) 
 

Fakta om kamera fra Canon:
Hvis du er nysgjerrig på kamera, vil lese mer om spesifikasjonene - eller kanskje kjøpe det, finnes det feks i disse butikkene: (linkene er direkte til produktet) 

Prisene er pr. 12.06.2015 

CDON.com - 5790,-

Dustin Home - 4690,-

Ellos - 5199,- 

Andre som har god kunnskap og informasjon om kameraene, er Japan Photo og Scandinavian Photo/tidl. Fotovideo

 

Og når du har bestemt deg, så kan du jo kikke innom SmartPhoto, de har utrolig mange fine fotoprodukter (album, kalendere ++) til en fin pris! 

 

Innlegget inneholder reklame og annonselinker

 

#foto #bilder #canon #canong7x #kompaktkamera #moro #camera #lovecanon #mamma #mammablogg #fotoblogge #kvalitet #kos #tabilder #hverdag #fest 

Sommergodteri

 • 12.06.2015 kl. 12:10

Denne kjolen er jeg så glad i. Stoffet lå lenge før jeg brukte det til noe - myk, deilig babycord - mønsteret er et Stoff og Stil mønster. Kjolen ble laget i 2010, men har vært passelig og brukt helt frem til i fjor :-) #barnetøy #sy #søm #hobby #syselv #hobby #homemade #håndarbeid #symaskin #eget #unik #kjole #barn #mamma #mammablogg #lage #håndlaget

Helt ok

 • 11.06.2015 kl. 11:43

Helt ok arbeidsforhold i dag! Nå gjelder det å nyte dagene, før dritværet som er varslet, slår inn! I dag ble siste jobbreise før ferien bestilt, gleder meg til å ha med familien ned på jobb, denne gangen. Ikke minst gleder ungene seg :-)

Oslo shopping

 • 10.06.2015 kl. 12:19

Så er man på vei hjem igjen. En deilig pose fra Pascal er med hjem, med signert bok, makroner og sjokolade. Yummi! Det som er gøy med noen fristunder på jobbreiser, er at jeg får gått innom butikker - vi ikke har i Arendal. :-)

Litt garn ble også med. Tidligere har jeg vært sånn passe fornøyd med å handle garn på Oslo City. Men hadde de fått en ny dame der, som var virkelig hyggelig! Superkoselig dame å handle fra!

Nå gjelder det bare å ikke knaske i seg de nydelige, ferske 18 makronene som ligger i posen min, *slurp* før jeg kommer hjem.

For se en annen vei og kaste meg over litt mer oversettelse, så går vel turen unna - uten momsing :-)

Starstrucked & Pascal

 • 10.06.2015 kl. 09:41

I dag fikk jeg startet dagen med frokost hos Pascal! Og jammen fikk jeg ikke hilst på, snakket med og sett litt rundt også! Etter å ha sett Pascal  på tv3 - så må man jo bare bli litt starstrucked! Så starstrucked ble jeg, at jeg ikke turte å spør om en selfie. :-p Vi skal tilbake å få goodies senere i dag, så da må jeg kanskje ta til meg motet. De har nå en kaffebar ved siden av selve kafeen, i Tollbugata. Lyst og flott sted. Jeg elsker Pascal sine makroner, som han sier selv jeg blir glad i munnen min

Det er rart hvordan en så enkel ting, kan få en til å "sveve" litt, gjennom neste møte :-) Nå gleder jeg meg til å komme tilbake, få med meg goodies, og kanskje kjøpe noe godt med hjem i tillegg :-) Først er det et møte til, nyte sola litt - før 4 timer på buss venter. Har din dag vært bra hittil? 

#oslo #mamma #mammablogg #jobbmamma #reise #møter #gyldendal 

Natta!

 • 09.06.2015 kl. 23:53

Burde vel lagt ut disse bildene før jeg reiste til Gyldendal :-p Men kjolen som Anita har strikket er på, og jeg var såååå happy over å finne et sted å sove! Jeg tuller ikke, alt var booket. Oljemesse eller noe, på gang her i byen.

Jeg har bodd på Oslo Hostel før, billig, rent og flott overnatting. Deler rom med 3 andre, sove, spise - billig. Når jeg skal være flere dager, eller lange kvelder på rommet - er det ok med hotell. Men slik som nå, helt kurant! :-)

Sov godt alle sammen!

#gyldendal #bok #håndarbeid #hobby #søm #sy #mamma #mammablogg #forfatter #forlag #sybok #altomhåndarbeide #forfatterfest

Juhu! :-)

 • 09.06.2015 kl. 19:52

Liv og røre på Gyldendals tak. Kjempemoro! :-) god mat, koselige folk og god drikke. Kan det bli bedre på en tirsdag?

Jobbe jobb

 • 09.06.2015 kl. 12:40

Som noen sikkert vet, så er det jeg som eier Sykroken.no. Det er et internettforum for syglade mennesker, som ble startet i 2007. I disse dager er vår verste konkurrent FB. Alt er så lettvindt der. Den personlige forumfølelsen taper mot hurtig, raskt, enkelt likesamfunn :-) Alt foregår på FB.

I 2007 var folk veldig opptatt av nettvett. Ikke legge ut bilder, uten at internettstedene var "lukket", og at man visste at bildene ikke ble brukt av andre. I dag er saken helt annerledes. Folk legger ukritisk ut bilder på "lukkede FB" sider, og tror at omverden ikke kan se hva som skjer. De glemmer at plutselig har FB solgt bildene til en reklame, eller at noen andre bruker bildet - med rett. I det du laster opp til FB mister du faktisk retten til bildet ditt :-)

Jeg sitter å redigerer litt og ordner kode i forumet, og tenker på hvor lenge lever det? Forumet var første i sitt slag, i 2007 og er i dag siste store uavhengige sømforumet. De få konkurrentene som har dukket opp, har måtte gi tapt etter kort tid. Det er egentlig synd. Hva skjer den dagen FB dabbet av? Husker vi hva som var utenfor Facebook da? :-)

On the road

 • 09.06.2015 kl. 11:40

Så er man på vei til Oslo, på forfatterfest. Spennende! 

I kjent stil, halte jeg ut tiden alt for mye før avreise, så det endte med armer og ben - pakking på under 2 min og ut døra! Gudene vite hva som ligger i den kofferten. Jeg har hvertfall kamera med meg, det er det viktigste? Og laptop! :-) Det er underlig hvordan det "haleutgenet" alltid slår til, når det minst bør det. Var planen å kjøre selv, hadde det ikke vært noe problem å rase ut døra i siste liten - men nå er det nå en gang slik, at nettbuss er dritdårlige på å vente på forsinkede passasjerer - og de er egentlig også ganske dårlig til å lukte at en svimete-alltid-for-sent dame, bare skal - og dermed er noen fååå minutter forsinket! :-p 

Men i allefall, med en brøkdel av bagasjen på plass - sitter jeg i det minste på bussen. Og denne gangen har jeg ikke sovnet, før vi passerte Tvedestrand - så det er mulig at hensikten om å jobbe litt, faktisk kan innfris :-) En ting er hvertfall sikkert: jeg er en racer på nødpakking - på under 2 minutter og lande på bena i hektiske avreisesituasjoner. At det ligger fjør, armer og ben og landingen kunne fått minus 100 i stilkarakter - det er bagateller ! :) 

 

#håndarbeid #bok #gyldendal #fest #takterrasse #forfattere #søm #sy #sybok #plussbok #mamma #mammablogg #hobby #sy #søm #syselv 

Klar for walk of fame?

 • 09.06.2015 kl. 00:09

Da er billetter og overnatting (i den grad det var mulig, med oljemesse i byen) til Gyldendals forfatterfest. Gleder meg og har litt sommerfugler i magen. Spennende og skummelt hele greia :-) først litt jobb, pakke litt ting, finne antrekk og så reise innover :-) Blir moro! Men først, søvn! :-)

Mitt første forsøk på badedrakt!

 • 08.06.2015 kl. 13:27

Ting man ikke kan.. der er jeg idag. Badedrakt og tvillingnål. Neste versjon, blir overhodet ikke slavisk etter mønsterbeskrivelsen - for den var faktisk ikke helt enkel. (på svensk) men nå har jeg skjønt hvordan jeg skal håndtere det superglatte stoffet... (noe herk) og tvillingsømmen bruker jeg med oppleggsfot og bredere sømmonn - neste gang.. :-) Under er litt bilder av prosessen.. 

Jeg brukte faktisk Silhouetten til dette. Applikasjon og broderi er litt stivt og ødelegger strekken i stoffet, dermed ble det et "tynt" flock trykk. 

Det gikk fint å trykke det på, jeg var litt skeptisk til varmen - men det gikk fint. Mønsteret er fra Ottobre 3/2009. Trykket er kjøpt på Silhouette design store. 

Spol i vei, og få riktig farge på undertråden

Jeg valgte bredde 2.0 til denne

Jeg hadde ikke to like sneller i denne fargen, så jeg brukte en lit lysere. Den lar jeg gå i ytterste nålen, slik at kontrasten vises minst mulig :) På B780 stiller jeg inn på tvillingnål og bredde. Mange maskiner har egen knapp, med bilde av tvillingnål :-) 

Prøvelapp føltes ganske nødvendig på dette stoffet :-p Jeg bruker overtransportør på dette. 

Skrittsøm sys først, med festing av innlegget. Tvilllingsøm på benkantene, og så overlocket jeg sammen sidene. 

Jeg brukte FOE til stropper. Jeg vil gjerne teste om det går fint, da de er dekorative, myke og strekkbare :) FOE og stoff er fra Jydsk Stoflager

Har du sydd badedrakt? ;) 

 

#hobby #barnetøy #søm #bernina #mamma #Mammablogg #sy #syselv #mote #håndarbeid

Tips !

 • 08.06.2015 kl. 10:04

Til neste år, arrangerer vi tur med jobben - slik som vi gjorde i år. (vil du se bilder, så se i kategorien shopping/reise i høyre kolonne) Disse turene er supermorsomme og man blir kjent med nye mennesker, og masse gøy! 

 

#reise #hobby #tur #håndarbeid #altomhåndarbeide #københavn #aohmesse #norge #mamma #Mammablogg #sy #strikk #hhekle #kreativ #søm #lykke

 

Innlegget er reklame for tur

God morgen!

 • 08.06.2015 kl. 09:47

Ny dag, ny uke og nye muligheter for å glemme ting, ikke få med seg noe, arbeidsmotstand - eh.. nei.. feil. nye positive muligheter :-P I dag er planen å arbeide litt, så sy badedrakt, hvertfall et forsøk - og så nyte sola litt. Det er rart hvordan man glemmer de fine dagene, så fort regn eller vind er på plass - men i dag er det nydelig, vindstille (nesten) og alt er bare superskjønt! Jumbo fòr ut døra tidlig, og det selv om han ikke begynner før klokken 10 på skolen......... :-) Håper alle får en flott dag! 
#olympus #stylus1 #bilder #foto #sy #syselv #barn #håndarbeid #hobby #familie #mamma #mammablogg #hverdag #sol #sommer #juni

Syplaner

 • 07.06.2015 kl. 22:41

Nå er middager, rekefest osv osv over og jeg kan hale symaskinene mine opp på bordet igjen. Første prosjektet er å sy badedrakt! Tenkte å legge ut bilder underveis, så får dere sett, hvordan det skrider frem :-)

Målet for kommende uke, er å sy badedrakt og skjortkjole til L :-) Så får vi se hvor mye som kommer utav de planene :-)

Kommende uke, legger jeg ut give away for de som er glade å sy! Hittil har det bare vært for glade strikkere, men nå kommer det noe spennende for de som syr. Så følg med :-)

Lag et kjapt "jukseopplegg" med overlock

 • 04.06.2015 kl. 09:48

Til tider gidder jeg ikke dra frem hverken tvillingnål eller covermaskinen, for opplegg. Da er det enkelt å bare "jukse" til en ooppleggskant. Jeg bruker da overlocken, og kjører raskt rundt og lager en kant. Her viser jeg hvordan du legger opp med overlock. De første gangene kan det være smart å bruke strykejernet, om du ikke er helt stødig i "direkte bretting" :-) 

Brett først en gang, rett mot rett - og så... 

... bretter du ned igjen, vrangt mot vrangt. Da ser du hvor bred oppleggsbretten blir. Denne bredden stryker du, eller holder denne bredden hele sømmen gjennom

Hvis du vil, kan du sy en støttesøm rundt etterpå. Litt lange sting, gjør at sømmen fortsatt er elastisk men stødig

Lykke til ! :) 

#gjørdetselv #syselv #sy #håndarbeid #bernina #sy #søm #mamma #barnetøy #mammablogg #hobby #symaskin 

God morgen og mine symaskiner :)

 • 04.06.2015 kl. 06:56

God morgen alle sammen! Jeg har fått litt spørsmål om hvilke maskiner jeg foretrekker, siste dagene :) I høyre kolonne, finner du nederst en "rullegardin". Der kan du se forskjellige kategorier. Søm, symaskiner +++ der ligger også "how to", om du vil finne igjen tutorialsene. Jeg har ikke laget noe innlegg enda, om 550QE - som jeg også syr på. Den har ikke vært fremme på en stund - men jeg tenkte å legge ut en liten bildeserie av den også, siden den ligger i "prisklassen" til mange. 

Men de maskinene jeg foretrekker, og har i hus nå er: Bernina 215 (kursmaskin og jentene bruker denne) Bernina 550QE og Bernina B780.

Jeg har også en Babylock Enlighten, som nå står nedpakket. Denne er under vurdering av å selges, ikke helt landet på avgjørelse enda. Men jeg syr faktisk bare på 1150MDA nå, og jeg hadde aldri trodd - jeg skulle bytte ut BL min :-) 

Håper du finner noe nyttig her :) Ha en flott dag! 

 

 

Ps. Det har kommet meg for øret, at noen hevder at maskinene mine er sponset. Det er de altså ikke! Jeg håper at man kan dele sin erfaring og kunnskap, uten at folk skal tro det er reklame eller sponset for egen vinning. Maskinene er mine privat, og på ingen måte gratisprodukter eller sponsing fra Bernina. Evnetuelle rykter eller påstander om dette, håper jeg kan motsies - om man skulle komme over det. :-) 


#symaskiner #søm #sy #syselv #homemade #håndlaget #mamma #hobby #mammablogg #hverdag #foreldre 

Lunsj/frokost - lavkarbo

 • 03.06.2015 kl. 10:50

For de som er på LCHF eller lavkarbo, er denne lunsjen god og genial. Det er rett og slett salami og ost i ovnen. Det er salt, sprøtt og supergodt !

Jeg kjøper XL pakke fra Grilstad, vanlig salami. Jo lenger du steker de, jo mer "baconsmak" får de :-) Jo mindre, jo mer beholder du av salamismaken. Sett stekeovnen på 250 grader og varmluft. (mindre om du føler deg usikker) Skjær osteskiver (jeg bruker Jarlsberg) strø bittelitt havsalt på, og strø organo over skivene. Så inn i ovnen! :) 
God lunsj! 

#mat #dele #oppskrift #mamma #LCHF #lavkarbo #snacks #mammaliv #blogge #mammablogg #håndarbeid #food 

Bli med på jobb i en dansk redaksjon...

 • 03.06.2015 kl. 09:12

Bli med meg en dag på jobb :) Flere har spurt tidligere, hvordan er det å jobbe i en håndarbeidsredaksjon? Her skal dere få bli med meg en dag på jobb, og se. Noen av bildene, skal brukes til boken - som jeg/vi gir ut til høsten - så dette blir spennende! 

Her jobber vi. Vi er ca 20 stk som sitter her inne, alt fra designere, graduører, grafikere til oss redaktørene. 

Pia her, er ansvarlig konstruktør for PLUSS pikene : )

Visste du at Alt om Håndarbeide designer, lager og produserer alt i magasinene selv? Ingenting av det vi lager, finner du noe i andre magasiner - eller produsenthefter. Vi har samarbeid med bl.a SandnesGarn, men de modellene vi lager - vil du ikke finne i deres kataloger. 

Kult? 

Vi skisser, tegner, plukker ut stoffer, modellerer, syr og produserer - ALT her på huset ! :) Sjefen syr også - eller ok, han er godt plassert der for anledningen :) Hehe...

Lars er CEO for Jacobsen Publications A/S, som gir ut Alt om Håndarbeide og Burdastyle i norden. Verdens beste sjef :) 

 

Av og til er ungene med på jobb, om det passer slik med skolefri +++  Noen dager i Legoland og Fårup, kombinert med noen timer på jobb - lar seg fint kombinere :) Her koser jentene seg på møterommet noen timer, mens Medium ser etter de :p Jentene spesielt, vil være med ofte, men da er jeg avhengig av å ha med  Medium eller Jumbo, og de begynner å bli litt avslept i lysten på Legoland.. :-) 

 

 

Om noen har fundert på hvordan det ser ut i en Sy og Strikkredaksjon, kan de nå se det her :) 

 

 

Det var en dag i kulissene til Alt om Håndarbeide, og Kreativ Strikk :-) 

Har du hørt om de magasinene? 

Du kan besøke oss på www.altomhaandarbeide.no evnt finne oss på Facebook

Ser det moro ut? ;) 

 

#altomhåndarbeide #sy #strikk #søm #magasiner #danmark #kolding #jobbmamma #mammablogg #mammaliv #medialiv

 

Hvordan lage bisebånd, uten fiksfakseri og fancy trykkføtter

 • 03.06.2015 kl. 00:11

Bisebånd kan kjøpes ferdige på Stoff og stil, men de syns jeg er kjedelige. Det er mye morsommere å lage de selv, akkurat slik du vil ha de, og det går superfort. Det finnes biseføtter +++ til både symaskiner og overlock. Men du kan fint lage de, enkelt - med ting som følger med maskinen din! Kutt opp en remse stoff. Bredden er ikke viktig. Den blir du flinkere og flinkere, til å ta på øyemål - etter behov, jo mer du lager disse :) Ps. Jeg lagde disse i en fin myk bomullskvalitet. Om du skal lage biser til lommekant med mye sving feks - kutt stoffet på skrå, som et skråbånd. Da vil stoffet legge seg penere og er enklere å arbeide med. Rette kanter, eller svake kurver trenger du ikke skråkutte. Bruker de jersey, trenger du heller ikke gjøre noe annet, enn du pleier - når du kutter ribb :) 

Jeg er heldig, for jeg kan bruke overtransportøren på min glidelåsfot. Ja du leste riktig. Du skal finne glidelåsfoten frem :) 

Still sømmen så langt ut til venstre, som du kan. 

Legg anorakksnor inni stoffremsen din, senk labben og SY! 

Nå ser du at maskinen syr helt tett inntil anorakksnoren - som ligger inni stoffremsen. Slik er det enkelt å lage pene, fine og ikke minst nøyaktige biser. Så syr du de fast, på det prosjektet du driver med. Er du nybegynner, så kan du enten bruke gjennomsiktig fot - hvis du har det. (om du bruker symaskin eller har dette som ekstrautstyr til overlocken) eller du kan bruke "nålehullet" til å justere med. Du har allerde en "støttesøm" å gå etter. Det er den rettsømmen som du sydde, da du lagde bisen. Enten du syr på vanlig maskin eller overlock - lar du sømmen følge denne sømmen - så blir det perfekt! 

Her har jeg tittekant/bise i kanten mellom erme og kjolen. Samme stoffet har jeg lagd skråbånd av, og satt på i halsen. :-) 

Det er bare fantasien, som setter grenser - for hva du kan gjøre :-) Masse lykke til! :) 

 

#sy #bernina #håndarbeid #søm #blogg #mamma #barnetøy #mote #tutorial #blogge #mammalliv #mammablogg #syselv

Trøblete prosjekt..

 • 02.06.2015 kl. 14:48

Jeg har vært uvenner med flere meter stoff, siste dagene. Men nå nærmer jeg meg målstreken. Etter noen timer med hodedunking, banning, og til slutt oppgitthet - er jeg rett ved målstreken. Nå er det bare 2-3 småting til, så er prosjektet i boks. 


#gave #søm #sy #syselv #bernina #stoffogstil #håndarbeid #hobby #symaskin #stoffer #silkebånd 

Lag en liten trekantveske

 • 02.06.2015 kl. 08:27

En liten perfekt gave, om du skal gi bort noe spesielt - og vil gi det bort i en personlig, hjemmesydd "innpakning". Denne delte Lappehanne  Sykroken med oss, i 2007 og jeg husker at "alle" sydde disse, en periode. (diller, som med mye annet) Bildene er fra 2008 (faktisk), jeg fant igjen denne tut'en, i den gamle bloggen min. Tenkte den var fin å dele her i den nye - med dere :) 

 

1. Klipp ut innerfor og ytterstoff, og vatt (platevatt eller bordvatt) i den størrelsen du selv vil ha. Det er viktig at det er 60 grader, i hvert hjørne. Har du en skjærematte og linjal, så er det lett å skjære ut kantene :) 

2. Legg vatt underst, innerstoffet med rettsiden opp, og ytterstoffet med retten ned


3. Sy lagene sammen, men husk å la det stå igjen en vrengeåpningen

4. Vreng arbeidet, og sy en stikning langs hele arbeidet, samtidig lukker du vrengehullet. Enten med å sy med maskin, eller for hånd. 

Gjør det du føler deg mest stødig i :-) 

5. Så bretter du kantene mot hverandre, og syr fra bunn mot spiss, alle sidene. 

Husk å stoppe et lite stykke fra toppen, dette er åpningen på veska 

6. Nå ser den slik ut. Nå bretter du hver spiss nedover, og fester feks med en fin pynteknapp. Og så trekker du enten anorakksnor eller et pent bånd igjennom og under hver spiss. Denne snører du veska igjen med :)


Veskene her er sydd i 2008 - men jeg håper tut'en kan fungere fint for det :-) 

Vil du se hvordan du kan få fine stikninger, med en enkel trykkfot - trykk HER

Lykke til! 

I går la jeg ut linkeinnlegg til toalettvesker, som er enkle å sy - de finne du ved å trykke HER

 

#håndarbeid #søm #sy #hobby #syselv #tutorial #gaveide #symaskin #stoff #veske #trinnfortrinn

Minnerik natta

 • 02.06.2015 kl. 00:08

Sitter å blar gjennom bilder på maskinen min nå, og da dukket det opp masse bilder fra butikken Masker & Sting. Den ble åpent feb. 2011 og lukket des. 2014. Det ble noen humpete år, mange utskiftninger i styresammensettingen og varierte årsresultater. Det siste året hadde jeg to fantastiske damer med på laget. De drev butikken mer eller mindre en stund selv, inntil de overtok den sommeren 2014. Disse to damene er med i "strikkegjengen" og jeg koser meg glugg med de. Snillere damer tror jeg ikke det finnes. (hun ene er damen som nøstet opp garnet mitt i dag, i racerfart.. hehe) Selv om en epoke er over, og det til tider er sinnsykt deilig (som blandt annet å ha en ferie uten å bekymre seg over ferieavikling, omsetning eller lukketider) er det litt vemodig å se på bilder, og tenke på alt arbeidet som lå bak. 

En annen butikk her i byen, skal også legge ned nå. De skal legge ned butikkdriften sin - og kun drive quiltedel. Det er utrolig synd. Nå kommer jeg til å kjøre til Grimstad, da jeg liker Meretes Atelier vanvittig godt, og bedre enn det tilbudet som er igjen her i byen - innen søm. Garn, har man Blå tråd her i byen + husfliden og Huslfidsstua i Grimstad. Det er de jeg foretrekker. Andre har sine favoritter :) 

Ha en god natt alle sammen - jeg ser på statistikken at det har vært en vanvittig trafikk her i dag! Tusen takk til alle som har vært innom :) En riktig god natt til dere alle! 

 

#blogg #mamma #jobbmamma #butikk #håndarbeid #strikk #garn #shopping #strikke #hobby

Meg vs effektiviteten

 • 01.06.2015 kl. 21:13

Strikkekveld... Jeg bruker over en time på å nøste opp - nøstet mitt er det lille til høyre - så overtar fru effektiv: og bruker under en time på de tre til venstre. Noen er mer drevne, (ikke bare litt heller) enn andre.......

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes kaos = MediaKaos.

Jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, og dermed bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - og med en lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer over hverdagsbloggingen, og det hele ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares før bruk.

Snarveier:
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.

Instagram


Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900
Brother Scanncut 700

Tidligere maskiner:
Bernina B780
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos