Travel dag

 • 30.06.2015 kl. 20:31

Digger at jordbær er kommet frem, jobb er snart i mål, reiseklar om noen timer, alle 4 barna er i hus fra besøk/ferier/leir +++ og nå er roen her.... snart :-)

Fine dager

 • 29.06.2015 kl. 23:34

Vi har hatt noen nydelige dager, og i dag var Lille på sin første lange kjøretur. En optikertime i Grimstad, gjorde at vi fikk oss en lang og fin tur :-) I morgen kommer medium hjem fra konfleir, og det er siste innspurt mot avreise på jobb :-)

Mandag blues...

 • 29.06.2015 kl. 10:08Det er mandag, og det er siste arbeidsuke - for meg! Mediapappa har en uke igjen, men JEG har bare denne uka igjen ! :-p Alt av filer ble levert in time i går, og i dag skal jeg levere siste rest til boka - så er det småfiler inntil jeg reiser på jobb.. Klokken 04 er et seriøst tidspunkt å reise på :-p Jeg går rundt med redusert syn, da optikeren har gitt meg for sterke linser på det ene øyet - det går an det også visst ja.. :) 

Vesken på bildet er en av mine yndlingsvesker. Elsker fargen, og formen på den :-) Jeg har en MK Greenwich M også, i sort og den har jeg mildt sagt siklet på i grå. Men det får bli et ebay prosjekt, da prisen er mildt sagt annerledes over dammen :P 

Ha en fin dag alle sammen ! 

 

#blogg #mamma #mammablogg #shopping #michaelkors #vesker #dame 

Tiden i racerfart

 • 28.06.2015 kl. 16:06

Himmel og hav så fort tiden flyr! Sinnsykt lite tid i innspurten mot ferie. Man skal sjonglere familie, jobb, litt mckjøring, mer jobb, kos og selskapligheter og litt jobb igjen.

Men på tirsdag natt er det avreise København, og de siste dagene før ferie! Sommerfest med jobb og så 3 rigtigt så dejlige uger med kun fri! :-)

Nå stekes et lass med pannekaker til x antall barn, og vi skal kose oss litt - før innspurt med oversettelser skal leveres i morgen :-). Har du en fin søndag?

Endelig ferdig !

 • 24.06.2015 kl. 13:28

Endelig er jeg ferdig med genseren fra boken til Lene Holme Samsø, Suveren strikk. For og bakstykket strikkes rundt og rundt, og så strikkes ermene nedover etterpå. Jeg fikk hjelp til å rekke opp halsen av unikumet Anita, på strikkekvelden - og i dag ble trådene festet. Fornøyd! :) Endelig en UFO ferdig... da er det bare.. hm.. noen  igjen.. :-P 

 

#leneholmesamsø #suverenstrikk #isager #garn #strikke #håndarbeid #hobby #strikking #alpakka #ull #hullmønster #mamma #mammablogg #jobbmamma

Rekefest og LCHF/Lavkarbo loff !

 • 24.06.2015 kl. 11:02

i går ble det en hektisk dag! Men superfantastisk. Mange av naboene samlet seg på plattingen  hos oss, og hadde rekefest. Ungene fikk tomatsuppe - og alle var happy :-) I den anledning er det jo loff for alle penga! Jeg forsøker å holde meg litt unna verstingene, uten å være helt slavisk på diett. Og dermed ble det ekspremitert ut en loff oppskrift. Jeg fikk ikke tak i kokosmel, og var veldig skeptisk til om det ville bli brød utav det, men jammen ble det loff. Den smaker litt egg, som alt annet LCHF, men ikke verre enn at jeg syns det smakte godt. Jeg kjørte kokosmasse gjennom blenderen, og jeg syns faktisk det fungerte helt fint ! Det var en saftig god smak. Oppskrift finner du lenger nede: 10 glade naboer + barn var samlet til St. Hans rekefest. Kjempekoselig!

En stor overraskelse fikk jeg tidligere på dagen, da jeg mediapappa kom hjem med blomster. DET er kryss i taket det! Blomstene var som takk for spark i ræva og takk for støtte mot mclappen. Koselig :) 


Oppskrift på brød: 

10 egg, piskes godt 

1,5 dl kokoksmasse, finkjørt i blender

1 dl mandelmel 

1 ss fiberhusk 

2 ts bakepulver

Kjør alt sammen til en fin jevn masse. Den er nokså flytende, men ikke suppe. 

170 grader, på nest nederste rille , i 45-50 min. 

Voila !  

#LCHF #mat #oppskrift #lunsj #salat #deleopskrift #bake #lavkarbo #Loff

God natt etter lang dag

 • 22.06.2015 kl. 23:17

Tur retur oslo er et stykke på en dag. 2 møter og hjem igjen. Jammen rakk jeg ikke strikkedamene også! Unikumet hjalp meg med en hals jeg slet med og nå er Samsø genseren ferdig! Feste tråder og så dampe = vise her ! :-) sov godt alle sammen

Tidlig tiger

 • 22.06.2015 kl. 07:53

Det er tidlig å ta selfie klokken 07. :-p Kjolen sitter som et skudd og jakken oppå, sydde jeg i fjor vinter. Da er man klar for siste bokreise til Oslo, før sommerferien. ... Og nei, jeg er ikke så sur som jeg ser ut til, hehe - bare litt trøtt og glemte å smile. :-p håper alle får en flott dag!

Sommer!

 • 21.06.2015 kl. 18:53

Ubeskrivelig deilig når sola er her, tempen er oppe og man kan slappe av ute. Synd vinden er litt hard, men pytt :-)

Tenk å få sove til 10...

 • 21.06.2015 kl. 10:46

Det var faktisk tilfellet her i dag! Knøtta sov helt til 10, kryss i taket. Teenageren kom alt for sent hjem i natt, så han får ikke sove ut - før han skal få stå opp og forklare seg. :)

Denne shortsen er så søt. Tenkte å prøve å sy den - har noen myke twillstoffer som jeg vil teste den ut på. I morgen reiser jeg til Oslo igjen på jobb, så litt jobb må det bli i dag, før dagen kan få helt nye tøyler. Håper du får en flott dag!

Egosøm !

 • 20.06.2015 kl. 18:51

Det har ikke blitt så mye søm til meg selv i det siste.. men nå er dagene varme, sol og nydelige - og tanken var å lage noen lette kjoler, jeg kan bruke til forskjellig. Jeg satt å tittet veldig på et tigerstoff jeg har kjøpt hos Olivias, sammen med stjerne som jeg brukte før i dag. Og plutselig slo det meg, at det kaaanskje kunne bli en kul kjole av det :) Det er første gangen jeg syr i "skikkelig" barnemotiv stoffer, til meg selv. Er litt i tvil om denne kan brukes på jobb, samtidig med en kul skinnjakke eller dressjakke til - må vel det kunne gå an? ;) 

Den andre kjolen er sydd av stoffer fra Jydsk Stoflager. Jeg er altså SÅ fornøyd med å få klippet, og sydd av stoffene i kjelleren. Selv om jeg har handlet nye stoffer, er det forsvunnet en del fra kjelleren. (Vi nevner ikke det som er i boden i 2 etasje? Eller i gangen nede... *Sparke i grusen*) Før vi skal til DK igjen, er det jo ok å ha blitt kvitt litt.... hehe 


Mønsteret er et Onion mønster, og det er rynk oppe i ermene - noe som får de til å se litt corny ut på dukka.. :- P

 

#sy #onionmønster #danmark #bernina #kjole #syselv #homemade #søm #håndarbeid #mote #klær #syselv #mamma #mammablogg

Surface 3 - har du testet?

 • 20.06.2015 kl. 15:17

Innlegget inneholder reklame for Microsoft

 

Når man er en selverklært Apple fan, og har hamret løs på mactastene siden 95, skal det noe til for å bli komfortabel med en pc/microsoft. En til to ganger pr måned, drar jeg frem et mordvåpen av et slagskip. I fjor kjøpte jeg meg en 15" laptop, ASUS - som skulle brukes til oversetting og enkelte programmer, som jeg ikke kan bruke iMacen til. (uten å infisere den med bøtter og lass av bootcamp filer) Men den ble byttet med Jumbo i år, for han trengte ny skolemaskin. Jeg ble da den heldige vinneren av en 17" skittung ACER, med de nødvendige programmene på. 

Flere ganger har jeg tittet på Surface maskinene. Jeg er vant til å arbeide på iMac 27" og en Macbook 11". Dermed har surfacen virket noe mindre drapstruende (vekta og str til ACERen kommer sannsynligvis til å ta livet av alt innen 1 mils radius, ved en ulykke eller fall) Men min skepsis til Microsoft og vanedyret meg ( og litt dinoteknologen i meg) har strittet litt i mot. 


Og så kommer innrømmelsen... da jeg startet å bruke mac for mange år siden, var det ikke så lett å få tak i Microsoft office til de. Men så revolusjonerte det seg noe... dermed måtte mange av oss macfanatikere gå over til til office for mac - for at windows fanatikerne skulle kunne åpne dokumenter fra oss. :-) Til en viss grad er det slik enda. Jeg skal helt ærlig innrømme, at jeg bruker microsoft office for mac enda. Jeg er lat, laidback og liker det gode liv - og dermed ligger det til min natur å glemme å exportere filer, slik at mine kollegaer på pc kan lese de. Jeg er usikker på hvor mange ganger jeg får filer i retur, med beskjed om å gjøre de officevennlige :-P Dermed, skal jeg i min appleverden - innrømme at jeg bruker og liker microsoft office, og ditcher macs egen software. Det å kunne bruke office, og ikke minst oversettelsesprogram på en så reisevennlig maskin, som Surface 3 ser ut til å være - virker genialt! Dog, hvor genialt det er, vet jeg jo ikke, i og med at jeg enda ikke har fått ut fingen, lysten eller lett i hagen etter pengehullet - for å teste det. 

Noe av det jeg syns virker spennende er "jobbbrukervennligheten". Macbooken har ingen problem å trekke  blandt annet både parallels og Trados (oversettelsesprogram) men vil denne lille kraftpluggen fra Microsoft klare det? Er det en maskin som kunne få en macfanatiker som meg, til å taste litt mindre på Macbooken? I dag blogger jeg aldri fra en pc, noe av årsaken er selvfølgelig den 2kg tunge slagskipet - som jeg føler trenger en trillekoffert - helt alene, om jeg skal ta den med på jobbreise. 

Det å arbeide med oversettelser på reise, er uaktuelt - fordi maskinen krever at jeg reiser med bil, og ikke fly og buss - som jeg gjør mye. Dermed blir det heller ikke noe særlig blogging, hverdagsbruk eller officebruk fra den. (som er synd, da det er både rimeligere og ser ut til å ha flere ting i pakkene, enn til mac (?) ) Officepakken - det høres så gammeldags ut.. men er det det? Office365, man bruker det mer enn man tror ! :) Tenker du over, hvor ofte du mottar en word eller exel fil på mail feks? Det er ikke så rent sjeldent i mitt tilfelle... 

Bildene er fra google.no

Jeg tenker superspennende, og for min del - en utfordring, både til hverdags og jobb, når jeg ser på Surface 3. Og det geniale? Man kan bruke den som en vanlig pc, med office365 eller andre ting på. Macbooken er mitt viktigste reiseverktøy... kan Surface 3 overta den jobben mon tro? 

 

#office365 #microsoft #surface3 #mini #laptop #screen #applefan #mackonkurrent #hendig #reise #jobb #hverdag #mamma #mammablogg #reklame #konkurranse #vinne #teste #like #word #exel #powerpoint #microsoftoffice #fun #viktig #officepakke #officeformac 

 

Online igjen

 • 20.06.2015 kl. 14:26

Så var man på nett med telefon igjen, etter den dyre knaselyden :) Jeg valgte å gå ned til 6, med 64Gb - da den gamle 6+ hadde bare 16gb. Jeg var ikke så veldig innstilt på å punge ut for de ekstra tommerne på 64gb. Dyrt :-p

Fra sort/sølv til hvit/gull. I "gamle" dager var jeg opptatt av at alt apple - måtte være hvitt! Macbook, ipad, ipod osv :-)

Det er litt merkelig å taste og blogge på mindre telefon, men det er jo en vanesak. :-)

Gavesøm

 • 20.06.2015 kl. 14:09

Jentene skal i hver sin bursdag, og da fikk de med seg hver sine gaver. Nabogutten skal være dyrepasser neste helg, og dermed ble det en (forhåpentligvis) tøff vaskebjørn tskjorte, og kjole til L sin klassevenninne

Fortsatt skummelt å sy gaver ;)

Internasjonalt marked

 • 19.06.2015 kl. 16:56

Sol og deilig!!

Noen som kjenner seg igjen?

 • 18.06.2015 kl. 19:09

Trenger man egentlig si mer enn bilde? :-p Mediapappa er på mc opplæring og jeg setter alt motet mot denne haugen :-)

Knus knas

 • 18.06.2015 kl. 14:55

Den dyre lyden av glass som sprekker :-( Min iPhone 6+ låt slik for noen dager siden. Tragisk :-( men men, bytte skjerm eller ende med ny? Jeg endte med ny og selge den som knuste. Dog er det ned fra 6+ til vanlig 6. Jeg tenkte "så stor forskjell kan det ikke være...... Eh jo......" :-p bittesmå taster! Men ok, selve telefonen er jo mye mer hendig, men eh..... joda vender meg nok til det..... :-)

Sove.....

 • 17.06.2015 kl. 21:52

.... Gjør man i graven :-) (?) Sykt travle dager, kommer sterkere og plikoppfyllende tilbake med bloggingen etterhvert!!

Hektisk

 • 16.06.2015 kl. 13:42

Litt hektiske dager, og lite blogging :-) En superhyggelig strikkekveld i går, og i dag har det gått i ett. Kort kaffebesøk innimellom jobbing :-)

I går var jeg oppom Quilt'n som skal legge ned :( Supertrist. Siste gode butikken her i byen forsvinner nå. Jeg pleier å dra innom meretes i grimstad for spesielle ting, og nå ryker siste alternativet mitt her. Men men, det er vanskelig å drive uten og tjene penger. Det har man prøvd selv :-) Jeg fikk noen småting med meg hjem :-)

Tadaaaa.... :-)

 • 15.06.2015 kl. 17:00

Fra 0,5 m ugress og kaos innkjørsel, til....

Ferdig uteområdet... Eller nesten ferdig da...

Salg på blomster hos Coop er morsomt !

God morgen !

 • 15.06.2015 kl. 09:32

God morgen alle sammen, sola skinner og det er vindstille! Sinnsykt deilig ! I fjor vår, satt jeg å sydde på denne dressen her. Lekala mønster. Dressen er sydd i Cupro, og er supermyk. Men jeg har ikke brukt den så mye, som tanken var. 

Jeg har koksgrå Cupro liggende, og tanken var å sy en til - i det. Sola skinner og alt er bare velstand. I dag er det jobbing, frem mot strikkedamene - som kommer i kveld. Det går litt ekstra energi i dag, på synet - fordi jeg skal teste nye linser. Det høyre øyet er ikke heeeelt optimalt, så inntil videre - så blir det litt mysing... .:-p 

Håper alle får en flott dag! 

 

#blogg #familie #mamma #mammablogg #jobbmamma #søm #syselv #bernina # #berninaB780 #hverdag #hobby #håndarbeid 

Utedag

 • 14.06.2015 kl. 22:29

Det har vært en vindfull dag, men sol og nydelig! Jeg er ferdig med bedskråningen, og fått fjernet så mye ugress som mulig langs innkjørselen. Nå er det bare salt og ny grus + planter i skråningen. :-)

På veien hjem fra onkels bursdag, fikk vi hilst på sauene - det verste er at når man bæææ'er dem, svarer de :-p

Men hver en soldag har sin pris? Til å være halvt asiater, har jeg trukket et dårlig "hudkort", brun? Nope, mer hummer etter to dager i sola :-p ungene blir brune og fine, og jeg = sove lett på lakenet i natt :-) (og forrige natt forøvrig) klær er også ganske klamt nå :-p

#canon #canonG7X #mamma #mammablogg #sol #solbrent #hus #natur #utedag #foto #bilde

Hurra for onkel

 • 14.06.2015 kl. 14:39

Onkel ble 38 her om dagen, og i dag er det kake! Siden han bor i Oslo, er det kake på etterskudd hos bestene. Bløtkake og kos, sol og mye vind

#blogg #canon #canonG7X #bilder #foto #natur #familie #mobilblogget #foreldre #mamma #mammablogg

God morgen !

 • 14.06.2015 kl. 10:09

Juhu! Sol, varmt, deilig og lemster! Jeg er gangsperr fra øra og ned, etter lukeprosjektet de siste dagene. At an feks kan bli gangsperr foran på leggen, det var nytt for meg - bak er da enda en ting, men foran? Fingrene er ømme, men akkk! Det blir så bra! Tross lemster ++ er mye gjort. 

I dag skal jeg hale den ubrukelige kroppen til Plantasjen, og få tak i mer bark - samt fylle på med litt blomster. Litt jobb i kveld, og så få shinet litt opp hjemme - i morgen kommer nemlig strikkedamene hit! Nå: ut å dra opp litt mer ugress gitt... :-p Bursdagskake skal det også bli, siden onkel Rasmus/svigerbror har fylt året nettopp. 

Ha en fin dag alle sammen! 

Godværet....

 • 13.06.2015 kl. 15:05

.... Har tatt en liten pause. Jeg begynte på en håpløs skråning i går, og gjør et forsøk på å fortsette her i dag. Dagen har rast avsted ! :-)

Og vinneren av.........

 • 12.06.2015 kl. 16:28

....... den sykeste sovestillingen, er Covu. Det er forunderlig hvor leddløse de kattene kan virke :-p artig å se på, men ikke fristende å forsøke selv!

#canon #canong7x #kamera #foto #bilder #bildeblogg #familie #dyr #katt #mamma #mammablogg

Arendal på sitt beste

 • 12.06.2015 kl. 15:29

Sol og sommer i pollen ! :) Må bare elske stedet, på slike dager

 

#canon #canong7x bilder #foto #mamma #mammablogg #camera #canonlife 

Canon Powershot G7X i bevegelse :-)

 • 12.06.2015 kl. 14:08

Akkurat nå driver jeg å tester Canon G7X, til noen bilder jeg skal bruke både i bloggen og på jobben. Kamera har ikke samme specsene som Olympus Stylus 1 hadde, men det er mye mer "on the go handy". Jeg liker supergodt det lille lommeformatet, og det går til og med i shortslommen min. (Liten shorts :-p) Størrelsen passer ypperlig til det som er hensikten med kamera, for min del - å ikke bruke iPhonen så mye, til blogging/FB evnt andre sosiale medier. En knapp på siden av kamera for wifitilkobling, gjør det mye mer praktisk å bruke, enn Olypusen, akkurat på "on the go ". Canon (sammen med flere andre merker) tilbyr i denne modellen, selfie skjerm :-)Av Olympus Stylus 1 og Canon Powershot G7X - er Canon den klare favoritten. Har du ikke system eller hybrid fra før, ville jeg sett på Olympus - eller et mer avansert kamera. For min del er praktisk og lett, viktigst i denne klassen - gode bilder = tar jeg med DSLR kameraene.Jeg forventer brukervennlighet og praktisk av dette, ikke mest mulig av bildebrikka. Men kamera tar gode bilder, og kontra å dra frem mobilkamera, er de supert! :) 
 

Fakta om kamera fra Canon:
Hvis du er nysgjerrig på kamera, vil lese mer om spesifikasjonene - eller kanskje kjøpe det, finnes det feks i disse butikkene: (linkene er direkte til produktet) 

Prisene er pr. 12.06.2015 

CDON.com - 5790,-

Dustin Home - 4690,-

Ellos - 5199,- 

Andre som har god kunnskap og informasjon om kameraene, er Japan Photo og Scandinavian Photo/tidl. Fotovideo

 

Og når du har bestemt deg, så kan du jo kikke innom SmartPhoto, de har utrolig mange fine fotoprodukter (album, kalendere ++) til en fin pris! 

 

Innlegget inneholder reklame og annonselinker

 

#foto #bilder #canon #canong7x #kompaktkamera #moro #camera #lovecanon #mamma #mammablogg #fotoblogge #kvalitet #kos #tabilder #hverdag #fest 

Gutteshopping

 • 12.06.2015 kl. 13:03

Det er ikke bare jentene eller jeg som shopper. Jumbo og Medium er temmelig bevisste på hva det er de vil ha. Og i en litt annen utspringsform enn meg, har de "siste liten" gentet de også. Feks det å si fra 3-4 dager før leir, at noen sko på nett, er fine og ønskede - og de gamle skoene er slitt. Det er helt innafor. Eller å shoppe shortser, uten å prøve (for amatører) som ender med litt rar gåsegang, for det er teit å innrømme at den er liiiiiitt knapp. Men det ender alltid godt. Jumbo fikk sine sommerklær og klipp (det er forvørig også noe, man først kommer på, når man står utenfor en frisør visst.. :-p ) og til slutt sko... Jeg måtte flire litt, når Lille til slutt sukker tungt, og lurer på om Jumbo er ferdig snart.. og hun liker å shoppe.... :-p 

Medium fikk sine sko i dag på nett, og nå krysser vi fingrene for at han får de i posten - før han skal på konfleir, på tirsdag. Sender de skoene i dag, skulle de vel AKKURAT rekke frem i tide... milde, det er ikke lett å være mamma alltid... :-p Medium fant seg noen kule Tommy hilfiger sko i dag - hos Footway -  (som dere ser, inneholder dette innlegget en annonselink) De vet hva de vil ha disse teenagerne. Jumbo fant noen G-Star Raw sko, aldri hørt om det før - men det er ikke så viktig. At de har hørt om det, det er det som teller... :-p 

 

#shopping #footway #tommyhilfiger #sko #teenager #sneakers #mote #klær #nettbshop #butikk #handle #motesko

 

 

Sommergodteri

 • 12.06.2015 kl. 12:10

Denne kjolen er jeg så glad i. Stoffet lå lenge før jeg brukte det til noe - myk, deilig babycord - mønsteret er et Stoff og Stil mønster. Kjolen ble laget i 2010, men har vært passelig og brukt helt frem til i fjor :-) #barnetøy #sy #søm #hobby #syselv #hobby #homemade #håndarbeid #symaskin #eget #unik #kjole #barn #mamma #mammablogg #lage #håndlaget

Soooool og trekninger !

 • 12.06.2015 kl. 09:33

Godværey fortsetter her hos oss, men i følge yr er det over i morgen :( Hvordan er det hos deg? Mye opplegg, utetid osv har gitt lite sytid og lite blogging i det siste. Men, det kommer - jeg har også sitter å lest og vurdert de siste trekningene av bøker, tur osv og legger det ut i kveld! :-)

Natta

 • 11.06.2015 kl. 23:57

Lite blogging i dag, men fullt program for det :-) Vi sees for rapport i morgen! :-)

Helt ok

 • 11.06.2015 kl. 11:43

Helt ok arbeidsforhold i dag! Nå gjelder det å nyte dagene, før dritværet som er varslet, slår inn! I dag ble siste jobbreise før ferien bestilt, gleder meg til å ha med familien ned på jobb, denne gangen. Ikke minst gleder ungene seg :-)

God morgen

 • 11.06.2015 kl. 06:56

Her er ingen planer lagt enda (helt utrolig nok) enn å arbeide en del. Søm og diverse får bare være, da deadline før sommerferien nå raser mot oss :-) Filer ramler inn hele tiden, og man skjønner at kollegaene arbeider på spreng, de og

I dag er jeg litt i "skal bare" modus. Trøtt etter å ha kjørt Jumbo på jobb, (mopedhel*** hans tar ingen ende) og vurderer kaffe og jobb umiddelbart, eller bare 5 min på øye, eller se litt på god morgen Norge, eller begynne på frokost, eller...

Nei, det gjelder å sparke seg selv bak, og komme i gang..... Mon tro om jeg bare først skal................

Hjemme igjen, sol og sommerfeeling

 • 10.06.2015 kl. 16:59

Fra Pascal og frokost.....

..... Til middag i Arendal ved pollen :-)

Oslo shopping

 • 10.06.2015 kl. 12:19

Så er man på vei hjem igjen. En deilig pose fra Pascal er med hjem, med signert bok, makroner og sjokolade. Yummi! Det som er gøy med noen fristunder på jobbreiser, er at jeg får gått innom butikker - vi ikke har i Arendal. :-)

Litt garn ble også med. Tidligere har jeg vært sånn passe fornøyd med å handle garn på Oslo City. Men hadde de fått en ny dame der, som var virkelig hyggelig! Superkoselig dame å handle fra!

Nå gjelder det bare å ikke knaske i seg de nydelige, ferske 18 makronene som ligger i posen min, *slurp* før jeg kommer hjem.

For se en annen vei og kaste meg over litt mer oversettelse, så går vel turen unna - uten momsing :-)

Starstrucked & Pascal

 • 10.06.2015 kl. 09:41

I dag fikk jeg startet dagen med frokost hos Pascal! Og jammen fikk jeg ikke hilst på, snakket med og sett litt rundt også! Etter å ha sett Pascal  på tv3 - så må man jo bare bli litt starstrucked! Så starstrucked ble jeg, at jeg ikke turte å spør om en selfie. :-p Vi skal tilbake å få goodies senere i dag, så da må jeg kanskje ta til meg motet. De har nå en kaffebar ved siden av selve kafeen, i Tollbugata. Lyst og flott sted. Jeg elsker Pascal sine makroner, som han sier selv jeg blir glad i munnen min

Det er rart hvordan en så enkel ting, kan få en til å "sveve" litt, gjennom neste møte :-) Nå gleder jeg meg til å komme tilbake, få med meg goodies, og kanskje kjøpe noe godt med hjem i tillegg :-) Først er det et møte til, nyte sola litt - før 4 timer på buss venter. Har din dag vært bra hittil? 

#oslo #mamma #mammablogg #jobbmamma #reise #møter #gyldendal 

Natta!

 • 09.06.2015 kl. 23:53

Burde vel lagt ut disse bildene før jeg reiste til Gyldendal :-p Men kjolen som Anita har strikket er på, og jeg var såååå happy over å finne et sted å sove! Jeg tuller ikke, alt var booket. Oljemesse eller noe, på gang her i byen.

Jeg har bodd på Oslo Hostel før, billig, rent og flott overnatting. Deler rom med 3 andre, sove, spise - billig. Når jeg skal være flere dager, eller lange kvelder på rommet - er det ok med hotell. Men slik som nå, helt kurant! :-)

Sov godt alle sammen!

#gyldendal #bok #håndarbeid #hobby #søm #sy #mamma #mammablogg #forfatter #forlag #sybok #altomhåndarbeide #forfatterfest

Juhu! :-)

 • 09.06.2015 kl. 19:52

Liv og røre på Gyldendals tak. Kjempemoro! :-) god mat, koselige folk og god drikke. Kan det bli bedre på en tirsdag?

Canon powershot G7X

 • 09.06.2015 kl. 17:10

Noen timer i Oslo er allerede tilbakelagt.... Det er varmt, sol og nydelig. Sier bare; bare ben og sommersko! Nydelig!

Har slappet litt av, vært på favorittbutikken min og levert Olympusen, og fikk med meg nytt leketøy! Canon Powershot G7X. Gleder meg vilt til å teste dette. Olympusen tok flotte bilder, men for min del, var det ikke et on the go kamera - som erstattet mobilen. Like mye mobilbruk ned Olympus i hus. Canon er mindre, lettere og mer on the go aktig. Så får man se om målgruppen: mindre mobil, med lett og hendig kompaktkamera - treffes bedre med dette!

Nå er det ut i sola, opp på takterrassen til Gyldendal og på forfattertreff! Weeeee!! :-)

Badefin til 143,-

 • 09.06.2015 kl. 13:41

Nå har ikke jeg fullt så mye å putte inn i cupene, som denne modellen har - men likevel, så falt jeg for denne badedrakten. Syns den var supersøt. Ikke sikkert jeg syns det når den kommer, men for 143,-  skal jeg overleve :-) Jeg trenger badetøy, så enten er det bonus, eller bomkjøp :-) Det er sjelden jeg klikker på FB reklamer, men i dag har jeg altså gjort det.. Sånn kan det gå, når man har nett på laptopen - på lang busstur.. :-p Er du klar for sommer og bad? HER finner du drakten, om du vil se selv :) 

Joda, jeg kunne jo sydd meg badetøy - eeeeeeller ikke... :-) 

 

#shopping #badedrakt #badetøy #bade #sommer #juni #mamma #mote #mammaliv #mammablogg #nettshopping

Jobbe jobb

 • 09.06.2015 kl. 12:40

Som noen sikkert vet, så er det jeg som eier Sykroken.no. Det er et internettforum for syglade mennesker, som ble startet i 2007. I disse dager er vår verste konkurrent FB. Alt er så lettvindt der. Den personlige forumfølelsen taper mot hurtig, raskt, enkelt likesamfunn :-) Alt foregår på FB.

I 2007 var folk veldig opptatt av nettvett. Ikke legge ut bilder, uten at internettstedene var "lukket", og at man visste at bildene ikke ble brukt av andre. I dag er saken helt annerledes. Folk legger ukritisk ut bilder på "lukkede FB" sider, og tror at omverden ikke kan se hva som skjer. De glemmer at plutselig har FB solgt bildene til en reklame, eller at noen andre bruker bildet - med rett. I det du laster opp til FB mister du faktisk retten til bildet ditt :-)

Jeg sitter å redigerer litt og ordner kode i forumet, og tenker på hvor lenge lever det? Forumet var første i sitt slag, i 2007 og er i dag siste store uavhengige sømforumet. De få konkurrentene som har dukket opp, har måtte gi tapt etter kort tid. Det er egentlig synd. Hva skjer den dagen FB dabbet av? Husker vi hva som var utenfor Facebook da? :-)

On the road

 • 09.06.2015 kl. 11:40

Så er man på vei til Oslo, på forfatterfest. Spennende! 

I kjent stil, halte jeg ut tiden alt for mye før avreise, så det endte med armer og ben - pakking på under 2 min og ut døra! Gudene vite hva som ligger i den kofferten. Jeg har hvertfall kamera med meg, det er det viktigste? Og laptop! :-) Det er underlig hvordan det "haleutgenet" alltid slår til, når det minst bør det. Var planen å kjøre selv, hadde det ikke vært noe problem å rase ut døra i siste liten - men nå er det nå en gang slik, at nettbuss er dritdårlige på å vente på forsinkede passasjerer - og de er egentlig også ganske dårlig til å lukte at en svimete-alltid-for-sent dame, bare skal - og dermed er noen fååå minutter forsinket! :-p 

Men i allefall, med en brøkdel av bagasjen på plass - sitter jeg i det minste på bussen. Og denne gangen har jeg ikke sovnet, før vi passerte Tvedestrand - så det er mulig at hensikten om å jobbe litt, faktisk kan innfris :-) En ting er hvertfall sikkert: jeg er en racer på nødpakking - på under 2 minutter og lande på bena i hektiske avreisesituasjoner. At det ligger fjør, armer og ben og landingen kunne fått minus 100 i stilkarakter - det er bagateller ! :) 

 

#håndarbeid #bok #gyldendal #fest #takterrasse #forfattere #søm #sy #sybok #plussbok #mamma #mammablogg #hobby #sy #søm #syselv 

Klar for walk of fame?

 • 09.06.2015 kl. 00:09

Da er billetter og overnatting (i den grad det var mulig, med oljemesse i byen) til Gyldendals forfatterfest. Gleder meg og har litt sommerfugler i magen. Spennende og skummelt hele greia :-) først litt jobb, pakke litt ting, finne antrekk og så reise innover :-) Blir moro! Men først, søvn! :-)

Sommerdessert kaos

 • 08.06.2015 kl. 16:46

Å nyte sommerdessert er knøtta ganske god på :-) Jordbær med melis og fløte, kan man spise - helt til det er tomt! Selv om middagsmagen var full! :-)

Mitt første forsøk på badedrakt!

 • 08.06.2015 kl. 13:27

Ting man ikke kan.. der er jeg idag. Badedrakt og tvillingnål. Neste versjon, blir overhodet ikke slavisk etter mønsterbeskrivelsen - for den var faktisk ikke helt enkel. (på svensk) men nå har jeg skjønt hvordan jeg skal håndtere det superglatte stoffet... (noe herk) og tvillingsømmen bruker jeg med oppleggsfot og bredere sømmonn - neste gang.. :-) Under er litt bilder av prosessen.. 

Jeg brukte faktisk Silhouetten til dette. Applikasjon og broderi er litt stivt og ødelegger strekken i stoffet, dermed ble det et "tynt" flock trykk. 

Det gikk fint å trykke det på, jeg var litt skeptisk til varmen - men det gikk fint. Mønsteret er fra Ottobre 3/2009. Trykket er kjøpt på Silhouette design store. 

Spol i vei, og få riktig farge på undertråden

Jeg valgte bredde 2.0 til denne

Jeg hadde ikke to like sneller i denne fargen, så jeg brukte en lit lysere. Den lar jeg gå i ytterste nålen, slik at kontrasten vises minst mulig :) På B780 stiller jeg inn på tvillingnål og bredde. Mange maskiner har egen knapp, med bilde av tvillingnål :-) 

Prøvelapp føltes ganske nødvendig på dette stoffet :-p Jeg bruker overtransportør på dette. 

Skrittsøm sys først, med festing av innlegget. Tvilllingsøm på benkantene, og så overlocket jeg sammen sidene. 

Jeg brukte FOE til stropper. Jeg vil gjerne teste om det går fint, da de er dekorative, myke og strekkbare :) FOE og stoff er fra Jydsk Stoflager

Har du sydd badedrakt? ;) 

 

#hobby #barnetøy #søm #bernina #mamma #Mammablogg #sy #syselv #mote #håndarbeid

Tips !

 • 08.06.2015 kl. 10:04

Til neste år, arrangerer vi tur med jobben - slik som vi gjorde i år. (vil du se bilder, så se i kategorien shopping/reise i høyre kolonne) Disse turene er supermorsomme og man blir kjent med nye mennesker, og masse gøy! 

 

#reise #hobby #tur #håndarbeid #altomhåndarbeide #københavn #aohmesse #norge #mamma #Mammablogg #sy #strikk #hhekle #kreativ #søm #lykke

 

Innlegget er reklame for tur

God morgen!

 • 08.06.2015 kl. 09:47

Ny dag, ny uke og nye muligheter for å glemme ting, ikke få med seg noe, arbeidsmotstand - eh.. nei.. feil. nye positive muligheter :-P I dag er planen å arbeide litt, så sy badedrakt, hvertfall et forsøk - og så nyte sola litt. Det er rart hvordan man glemmer de fine dagene, så fort regn eller vind er på plass - men i dag er det nydelig, vindstille (nesten) og alt er bare superskjønt! Jumbo fòr ut døra tidlig, og det selv om han ikke begynner før klokken 10 på skolen......... :-) Håper alle får en flott dag! 
#olympus #stylus1 #bilder #foto #sy #syselv #barn #håndarbeid #hobby #familie #mamma #mammablogg #hverdag #sol #sommer #juni

Syplaner

 • 07.06.2015 kl. 22:41

Nå er middager, rekefest osv osv over og jeg kan hale symaskinene mine opp på bordet igjen. Første prosjektet er å sy badedrakt! Tenkte å legge ut bilder underveis, så får dere sett, hvordan det skrider frem :-)

Målet for kommende uke, er å sy badedrakt og skjortkjole til L :-) Så får vi se hvor mye som kommer utav de planene :-)

Kommende uke, legger jeg ut give away for de som er glade å sy! Hittil har det bare vært for glade strikkere, men nå kommer det noe spennende for de som syr. Så følg med :-)

"Snekker frøkener"

 • 07.06.2015 kl. 14:13

Egen båt må til, på Kystens dag :-) snekring og maling i skjønn forening. :-)

Elias

 • 07.06.2015 kl. 13:21

Båtbygging

 • 07.06.2015 kl. 12:57

Svigerfar driver å bygger båt, og på Kystens dag var det passende å ta en tur, for å se på vidunderet. Utrolig at noen har tålmodighet til dette :-) En ufattelig vindfull kjøretur ut hit, men med godt kjøreutstyr - funker det meste :-)

God formiddag

 • 07.06.2015 kl. 10:58

I går ble det svært lite blogging :-( Dagen ble fullt opp, før jeg fikk sukk for meg. Kulturskoledag, henting av moped.... Japp! Jumbo hadde byttet sin moped i noe scooterræl, som viste seg å henge sammen på ren trass og strips.

Hva gjør man da? Jo, man drar til kjøper - overhøvler 9 klysete 16 åringer (som forresten trodde jeg var et par år eldre enn de, takk takk :-p) og får gjort om på byttet. Hjemturen går til å gå gjennom "lærdommen" med teenageren.

Jeg føler meg gammel, hehe utenom når en 16 åring står frekk foran meg og spør "skal vi liksom ha respekt for deg, bare fordi du kommer her og er et par år eldre enn oss?" Litt lattermildt fikk han svar: lille venn, jeg er minst dobbel så gammel som deg.... Noe han var svært uenig i og gav seg på kaaaaaanskje tre- fire år.... Jeg kunne vært mammaen din! Næsj, var svaret, og om jeg trodde det var noe kult å komme med liksom....da kom det fra en av de andre 9 rakettforskerne: hu e jo mora til han der (jumbo) så det stemmer jo det, hold kjeft nå.....

Ten points :-) Ha en fin dag! :-)

Den magiske skinnvotten

 • 06.06.2015 kl. 12:45

Første innlegg kommer litt sent i dag. Lille har akkurat avsluttet teaterforestillingen "den magiske skinnvotten". Utrolig flinke unger, og ikke minst instruktør. Moro å hvordan barna koste seg og hvor scenetrygge de er. Nå er det sommerferie for alle aktiviteter *puh* :-)

Fredagskos

 • 05.06.2015 kl. 18:37

Lite blogging i dag. Hodet har ike helt fulgt med, etter helgeinnspurten :-) Men nå er "sybordet" blitt spisebord igjen, og vi skal kose oss. Litt surt at det nydelige været gikk over i overskyet og regnfull luft. Men men, vi kan kose oss inne også vi! Hvordan har dagen din vært?

Arendal

 • 05.06.2015 kl. 11:47

Det er fint her da, på slike dager :-) Endelig er hjernen litt operativ. Jumbo ble kjørt 0610, jentene 0830, en liten dupp fra 09-10, kaffebesøk, jobb, rydde klar til takst/megler og nå ut å kjøpe reker. Sove gjør man i grava :-p

I mål

 • 05.06.2015 kl. 03:18

Endelig ferdig med syveiledning og gallerisider. Nå skal jeg stupe i seng og forhåpentligvis sove litt - før klokka ringer 0545 :-)

Lag et kjapt "jukseopplegg" med overlock

 • 04.06.2015 kl. 09:48

Til tider gidder jeg ikke dra frem hverken tvillingnål eller covermaskinen, for opplegg. Da er det enkelt å bare "jukse" til en ooppleggskant. Jeg bruker da overlocken, og kjører raskt rundt og lager en kant. Her viser jeg hvordan du legger opp med overlock. De første gangene kan det være smart å bruke strykejernet, om du ikke er helt stødig i "direkte bretting" :-) 

Brett først en gang, rett mot rett - og så... 

... bretter du ned igjen, vrangt mot vrangt. Da ser du hvor bred oppleggsbretten blir. Denne bredden stryker du, eller holder denne bredden hele sømmen gjennom

Hvis du vil, kan du sy en støttesøm rundt etterpå. Litt lange sting, gjør at sømmen fortsatt er elastisk men stødig

Lykke til ! :) 

#gjørdetselv #syselv #sy #håndarbeid #bernina #sy #søm #mamma #barnetøy #mammablogg #hobby #symaskin 

God morgen og mine symaskiner :)

 • 04.06.2015 kl. 06:56

God morgen alle sammen! Jeg har fått litt spørsmål om hvilke maskiner jeg foretrekker, siste dagene :) I høyre kolonne, finner du nederst en "rullegardin". Der kan du se forskjellige kategorier. Søm, symaskiner +++ der ligger også "how to", om du vil finne igjen tutorialsene. Jeg har ikke laget noe innlegg enda, om 550QE - som jeg også syr på. Den har ikke vært fremme på en stund - men jeg tenkte å legge ut en liten bildeserie av den også, siden den ligger i "prisklassen" til mange. 

Men de maskinene jeg foretrekker, og har i hus nå er: Bernina 215 (kursmaskin og jentene bruker denne) Bernina 550QE og Bernina B780.

Jeg har også en Babylock Enlighten, som nå står nedpakket. Denne er under vurdering av å selges, ikke helt landet på avgjørelse enda. Men jeg syr faktisk bare på 1150MDA nå, og jeg hadde aldri trodd - jeg skulle bytte ut BL min :-) 

Håper du finner noe nyttig her :) Ha en flott dag! 

 

 

Ps. Det har kommet meg for øret, at noen hevder at maskinene mine er sponset. Det er de altså ikke! Jeg håper at man kan dele sin erfaring og kunnskap, uten at folk skal tro det er reklame eller sponset for egen vinning. Maskinene er mine privat, og på ingen måte gratisprodukter eller sponsing fra Bernina. Evnetuelle rykter eller påstander om dette, håper jeg kan motsies - om man skulle komme over det. :-) 


#symaskiner #søm #sy #syselv #homemade #håndlaget #mamma #hobby #mammablogg #hverdag #foreldre 

Lunsj/frokost - lavkarbo

 • 03.06.2015 kl. 10:50

For de som er på LCHF eller lavkarbo, er denne lunsjen god og genial. Det er rett og slett salami og ost i ovnen. Det er salt, sprøtt og supergodt !

Jeg kjøper XL pakke fra Grilstad, vanlig salami. Jo lenger du steker de, jo mer "baconsmak" får de :-) Jo mindre, jo mer beholder du av salamismaken. Sett stekeovnen på 250 grader og varmluft. (mindre om du føler deg usikker) Skjær osteskiver (jeg bruker Jarlsberg) strø bittelitt havsalt på, og strø organo over skivene. Så inn i ovnen! :) 
God lunsj! 

#mat #dele #oppskrift #mamma #LCHF #lavkarbo #snacks #mammaliv #blogge #mammablogg #håndarbeid #food 

Bli med på jobb i en dansk redaksjon...

 • 03.06.2015 kl. 09:12

Bli med meg en dag på jobb :) Flere har spurt tidligere, hvordan er det å jobbe i en håndarbeidsredaksjon? Her skal dere få bli med meg en dag på jobb, og se. Noen av bildene, skal brukes til boken - som jeg/vi gir ut til høsten - så dette blir spennende! 

Her jobber vi. Vi er ca 20 stk som sitter her inne, alt fra designere, graduører, grafikere til oss redaktørene. 

Pia her, er ansvarlig konstruktør for PLUSS pikene : )

Visste du at Alt om Håndarbeide designer, lager og produserer alt i magasinene selv? Ingenting av det vi lager, finner du noe i andre magasiner - eller produsenthefter. Vi har samarbeid med bl.a SandnesGarn, men de modellene vi lager - vil du ikke finne i deres kataloger. 

Kult? 

Vi skisser, tegner, plukker ut stoffer, modellerer, syr og produserer - ALT her på huset ! :) Sjefen syr også - eller ok, han er godt plassert der for anledningen :) Hehe...

Lars er CEO for Jacobsen Publications A/S, som gir ut Alt om Håndarbeide og Burdastyle i norden. Verdens beste sjef :) 

 

Av og til er ungene med på jobb, om det passer slik med skolefri +++  Noen dager i Legoland og Fårup, kombinert med noen timer på jobb - lar seg fint kombinere :) Her koser jentene seg på møterommet noen timer, mens Medium ser etter de :p Jentene spesielt, vil være med ofte, men da er jeg avhengig av å ha med  Medium eller Jumbo, og de begynner å bli litt avslept i lysten på Legoland.. :-) 

 

 

Om noen har fundert på hvordan det ser ut i en Sy og Strikkredaksjon, kan de nå se det her :) 

 

 

Det var en dag i kulissene til Alt om Håndarbeide, og Kreativ Strikk :-) 

Har du hørt om de magasinene? 

Du kan besøke oss på www.altomhaandarbeide.no evnt finne oss på Facebook

Ser det moro ut? ;) 

 

#altomhåndarbeide #sy #strikk #søm #magasiner #danmark #kolding #jobbmamma #mammablogg #mammaliv #medialiv

 

Rise and shine

 • 03.06.2015 kl. 08:39

Etter regn kommer.... sol, vind og mer duskregn? :-p Det er bikkjekaldt, og ikke mye som minner om sommermåneden Juni. Men det er i det minste ikke storm og regn i dag. I går fikk vinden plutselig fryktelig lyst på tak over hodet, så det tok liksågodt tak i pavalliontaket vårt - og revnet det opp. Vi var ute å fikk løsnet det, slik at ikke vi ble erstatningspliktige, ovenfor en blindebukk eller en sau med regntøy på. (Ja vi har slike dyr i nærheten) Naboen var nok heller ikke særlig interessert i "ny" markise et eller annet snodig sted på huset sitt. ;) 

I dag er det bare å starte frisk opp med "kom arbeidslyst å treng deg på"... jeg  gjennom filene i dag, og levere i morgen - så her får man legge "3 årstrassen" og har ikke lyst til sides. :-p Jeg slapp i det minste å reise ut i dag, som var opprinnelig plan. Så får heller Bergen få besøk av meg - en annen gang! :) 

Ha en flott dag alle sammen! 

 

#blogg #mamma #mammablogg #hverdag #foreldre #jobbmamma #arbeide

Nattnatt..

 • 03.06.2015 kl. 00:47

... fra oss :-)

Hvordan lage bisebånd, uten fiksfakseri og fancy trykkføtter

 • 03.06.2015 kl. 00:11

Bisebånd kan kjøpes ferdige på Stoff og stil, men de syns jeg er kjedelige. Det er mye morsommere å lage de selv, akkurat slik du vil ha de, og det går superfort. Det finnes biseføtter +++ til både symaskiner og overlock. Men du kan fint lage de, enkelt - med ting som følger med maskinen din! Kutt opp en remse stoff. Bredden er ikke viktig. Den blir du flinkere og flinkere, til å ta på øyemål - etter behov, jo mer du lager disse :) Ps. Jeg lagde disse i en fin myk bomullskvalitet. Om du skal lage biser til lommekant med mye sving feks - kutt stoffet på skrå, som et skråbånd. Da vil stoffet legge seg penere og er enklere å arbeide med. Rette kanter, eller svake kurver trenger du ikke skråkutte. Bruker de jersey, trenger du heller ikke gjøre noe annet, enn du pleier - når du kutter ribb :) 

Jeg er heldig, for jeg kan bruke overtransportøren på min glidelåsfot. Ja du leste riktig. Du skal finne glidelåsfoten frem :) 

Still sømmen så langt ut til venstre, som du kan. 

Legg anorakksnor inni stoffremsen din, senk labben og SY! 

Nå ser du at maskinen syr helt tett inntil anorakksnoren - som ligger inni stoffremsen. Slik er det enkelt å lage pene, fine og ikke minst nøyaktige biser. Så syr du de fast, på det prosjektet du driver med. Er du nybegynner, så kan du enten bruke gjennomsiktig fot - hvis du har det. (om du bruker symaskin eller har dette som ekstrautstyr til overlocken) eller du kan bruke "nålehullet" til å justere med. Du har allerde en "støttesøm" å gå etter. Det er den rettsømmen som du sydde, da du lagde bisen. Enten du syr på vanlig maskin eller overlock - lar du sømmen følge denne sømmen - så blir det perfekt! 

Her har jeg tittekant/bise i kanten mellom erme og kjolen. Samme stoffet har jeg lagd skråbånd av, og satt på i halsen. :-) 

Det er bare fantasien, som setter grenser - for hva du kan gjøre :-) Masse lykke til! :) 

 

#sy #bernina #håndarbeid #søm #blogg #mamma #barnetøy #mote #tutorial #blogge #mammalliv #mammablogg #syselv

Kveldskos

 • 02.06.2015 kl. 23:05

Etter søm, bilder av resultatet - var det deilig med tv og kos. Ovnstekt salami og ost, yummi og sprøtt! :-)

Trøblete prosjekt..

 • 02.06.2015 kl. 14:48

Jeg har vært uvenner med flere meter stoff, siste dagene. Men nå nærmer jeg meg målstreken. Etter noen timer med hodedunking, banning, og til slutt oppgitthet - er jeg rett ved målstreken. Nå er det bare 2-3 småting til, så er prosjektet i boks. 


#gave #søm #sy #syselv #bernina #stoffogstil #håndarbeid #hobby #symaskin #stoffer #silkebånd 

Lag en liten trekantveske

 • 02.06.2015 kl. 08:27

En liten perfekt gave, om du skal gi bort noe spesielt - og vil gi det bort i en personlig, hjemmesydd "innpakning". Denne delte Lappehanne  Sykroken med oss, i 2007 og jeg husker at "alle" sydde disse, en periode. (diller, som med mye annet) Bildene er fra 2008 (faktisk), jeg fant igjen denne tut'en, i den gamle bloggen min. Tenkte den var fin å dele her i den nye - med dere :) 

 

1. Klipp ut innerfor og ytterstoff, og vatt (platevatt eller bordvatt) i den størrelsen du selv vil ha. Det er viktig at det er 60 grader, i hvert hjørne. Har du en skjærematte og linjal, så er det lett å skjære ut kantene :) 

2. Legg vatt underst, innerstoffet med rettsiden opp, og ytterstoffet med retten ned


3. Sy lagene sammen, men husk å la det stå igjen en vrengeåpningen

4. Vreng arbeidet, og sy en stikning langs hele arbeidet, samtidig lukker du vrengehullet. Enten med å sy med maskin, eller for hånd. 

Gjør det du føler deg mest stødig i :-) 

5. Så bretter du kantene mot hverandre, og syr fra bunn mot spiss, alle sidene. 

Husk å stoppe et lite stykke fra toppen, dette er åpningen på veska 

6. Nå ser den slik ut. Nå bretter du hver spiss nedover, og fester feks med en fin pynteknapp. Og så trekker du enten anorakksnor eller et pent bånd igjennom og under hver spiss. Denne snører du veska igjen med :)


Veskene her er sydd i 2008 - men jeg håper tut'en kan fungere fint for det :-) 

Vil du se hvordan du kan få fine stikninger, med en enkel trykkfot - trykk HER

Lykke til! 

I går la jeg ut linkeinnlegg til toalettvesker, som er enkle å sy - de finne du ved å trykke HER

 

#håndarbeid #søm #sy #hobby #syselv #tutorial #gaveide #symaskin #stoff #veske #trinnfortrinn

God morgen !

 • 02.06.2015 kl. 07:00

Jeg håper alle får en fantastisk flott dag! I mangel på flott vær her, poster jeg et bilde fra Poznan, Polen. Jeg og mediapappa var der mai 2013, en nydelig by! :) Absolutt verdt et besøk. Håper alle får en flott dag! 

#blogg #foto #iphone #mamma #reise #mammablogg #hverdag #ferie #polen #wizzair #helg #weekend #fly #foreldre #mammaliv

Ulempen med katt?

 • 02.06.2015 kl. 00:27

Den følelsen - som noen sier, når man hører knasende lyd oppe... Har katten tatt med seg tørrfor opp? Kjeks? Rar lyd... Men neida, fjør og f*****p i hele gangen og mister kattepus sitter å tygger. "Iiiiiiiiik"... Eventuelle søte drømmer blir brutalt avbrutt, for her tar ikke jeg i det som en gang var, og så ut som en fugl!

Så nå kan mediapappa få krype under dyna igjen, og min søvn? Den er utsatt litt, grunnet knaselyd i øra... Uuuurk

Minnerik natta

 • 02.06.2015 kl. 00:08

Sitter å blar gjennom bilder på maskinen min nå, og da dukket det opp masse bilder fra butikken Masker & Sting. Den ble åpent feb. 2011 og lukket des. 2014. Det ble noen humpete år, mange utskiftninger i styresammensettingen og varierte årsresultater. Det siste året hadde jeg to fantastiske damer med på laget. De drev butikken mer eller mindre en stund selv, inntil de overtok den sommeren 2014. Disse to damene er med i "strikkegjengen" og jeg koser meg glugg med de. Snillere damer tror jeg ikke det finnes. (hun ene er damen som nøstet opp garnet mitt i dag, i racerfart.. hehe) Selv om en epoke er over, og det til tider er sinnsykt deilig (som blandt annet å ha en ferie uten å bekymre seg over ferieavikling, omsetning eller lukketider) er det litt vemodig å se på bilder, og tenke på alt arbeidet som lå bak. 

En annen butikk her i byen, skal også legge ned nå. De skal legge ned butikkdriften sin - og kun drive quiltedel. Det er utrolig synd. Nå kommer jeg til å kjøre til Grimstad, da jeg liker Meretes Atelier vanvittig godt, og bedre enn det tilbudet som er igjen her i byen - innen søm. Garn, har man Blå tråd her i byen + husfliden og Huslfidsstua i Grimstad. Det er de jeg foretrekker. Andre har sine favoritter :) 

Ha en god natt alle sammen - jeg ser på statistikken at det har vært en vanvittig trafikk her i dag! Tusen takk til alle som har vært innom :) En riktig god natt til dere alle! 

 

#blogg #mamma #jobbmamma #butikk #håndarbeid #strikk #garn #shopping #strikke #hobby

Meg vs effektiviteten

 • 01.06.2015 kl. 21:13

Strikkekveld... Jeg bruker over en time på å nøste opp - nøstet mitt er det lille til høyre - så overtar fru effektiv: og bruker under en time på de tre til venstre. Noen er mer drevne, (ikke bare litt heller) enn andre.......

God morgen!

 • 01.06.2015 kl. 07:25

Ønsker alle en riktig god morgen! Bildet er tatt utenfor Sandnesgarn i helga, syns den var så fin. :-) i dag er det kurs hele dagen, hva er dine planer? :-)

mediakaos

MediaKaos handler om en familie på 2 voksne og 4 barn + 1 hund & 1 katt. Både mamma og pappa i huset, arbeider innen media. MP i radiobransjen, og MM/jeg, som redaktør. Arbeid og hverdag forenes i herlig hverdagskaos.

Siden jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - med lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer sammen med hverdagsblogging, og alt ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares med meg.

Snarveier:
Giveaway & Konkurranser
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.
Lik på Facebook
Lik på Facebook

SNAPCHAT: mediakaos
Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B780
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900

Tidligere maskiner:
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55

Tips og råd - Janome CoverPro ligger i den gamle bloggen.


Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos