hits

Dag 4 i Bulgaria...

 • 28.06.2016 kl. 19:48

Båttur og strandliv.  En varm og din pirattur for meg og Lille.

Dagen var ennå lang da vi kom tilbake, så strand og litt kos ble prioritet. ;)

Knøtta ble litt bedre form på kvelden, så litt hobbyaktiviteter ble unnagjort.  Morsom maling og fin aktivitet for ungene.

Nå, magic show! Ps.  Til dere som har spurt, så er alle bildene fra turen tatt med #samsungs7edge. Det er kun mobilblogging denne turen ;)

Korrektur...

 • 28.06.2016 kl. 16:04

Selv om man er på ferie, er det ikke alle andre som er det.  1 utkast til korrektur er på plass. Jeg har bestemt meg for å vente til neste uke, med å lese over - men måtte sniktitte på forordet. Det er så moro å se arbeidet, sakte men sikkert blir ferdig til perm. Ett og ett punkt blir ferdig og  boka tar mer og mer form. ... og ja! Det er like moro denne gangen, som sist :)

Klar for bttur!

 • 28.06.2016 kl. 07:59

Når man er på tur er ofte sykdom med i bildet. Ingen unntak denne gangen. Først mediapappa med hoven hals og antibiotika og så Knøtta med feber og mageproblemer. Jaja, sort belte i dette 😂

Det triste for Knøtta, er at i dag var det båttur på programmet. Dermed ble det kun jeg og Lille som drog avsted. Sjørøverbåten, here we come!

Nessebar old Town

 • 27.06.2016 kl. 15:45

En liten shoppingtur til Nessebar Old Town, med jentene i dag. Utrolig flott område! Itillegg til kultur, endte vi opp med å se litt av Sunny Beach, da toget vi hoppet på - tydeligvis gikk dit ;p

Kakao med krem.... det er jo bare 31 grader her, så kakao er fint og varmer litt... forstår barn, den som kan 😊

Håndarbeid, noe det er mye av her.  Inne i bodene, både strikkes og heklet det. Men overvekten er boder med klokker +++ kopier, som man finner overalt i verden egentlig.

Ikke alle var like begeistret for bilder. Og enkelte steder stod det store forbudtskilt for kamera. Noe jeg, så etterpå.......... 😔

Det er godt vi kan få menyen på norsk!! I motsetning til Tyrkia der alle gjerne vil snakke svensk med en, gikk spørsmålet igjen her: "Finland?"

#samsungs7edge #mobilblogget #mammaliv #reise #vingreiser #familie #bulgaria #nessebar

Mobil p ferie....

 • 25.06.2016 kl. 20:18

Dette er første gangen jeg kun har brukt mobil på ferie. Normalt er jeg misfornøyd med bilder, tungvinte løsninger +++ det gjør hardt i applehjertet og innrømme at Samsung  s7edge fungerer fullverdig. Og når jeg til og med fikk testet under vann,  ble jeg enda litt mer solgt...

Lydbok, foto, snapchat, fb og nå blogging - og over 30% igjen på strøm. Jo den duger.... :)

Frste dag - plass til mye

 • 25.06.2016 kl. 09:59

Charterturister på sin hals.  Det er oss. 😊 Jentene fikk surret rundt å brukt energi på både luftball, båter ++++ kveldsbad i går. 

Jeg har forsøkt å Google litt, om det finnes håndarbeidsbutikker her nede, men foreløpig bare funnet markeder. Men gir ikke opp. ;)

Selv om vi kom i går, føles det som 3 dagen eller noe. Mulig fordi jentene har sjekket ut hele anlegget allerde.  😉

Hilsen fra varmen

 • 24.06.2016 kl. 18:49

Det føles mildt sagt, som et lite sjokk når man kommer ut av flyet - til 30 varmegrader. Sist jeg kjente på slik varme, pluss 8-9 grader til, var i Nicaragua. Dog føles det mer riktig med shorts eller kjole, i slik varme - enn langbukser som i Nicaragua:)

Dagen føles endeløs, når man har stått opp 05. Jentene er helt på felgen, men har makset dagen. Bading, is, shopping, you name it.  Det er utrolig hva man rekker mellom 15  og 19. Middag er også inntatt.  Vi ligger en time foran, så her er klokka snart 20.

Sol nessebar mare er et sinnsykt stort anlegg. Svært med mange bassengområder og en liten landsby i seg selv. I fjor var vi på Sunwing, noe som egentlig føles som å være på hotell i Skandinavia. Her på SNM er det masse tyskere, russere, bulgariere  osv. Ikke så mange nordiske, men kanskje litt ok? Maten er god, området topp og nå er vi spent på hvordan uken blir her ;)

Den perfekte....

 • 22.06.2016 kl. 11:24

Du skal sette i gang med det aller siste p prosjektet ditt. Finishen, den lille detaljen som teller - som skal avslutte. Enten om det er strikk eller sm, n skal det perfeksjoneres. Men selv om man har et par kilo knapper - finner man de perfekte? Og har man nok? Noen som kjenner seg igjen? Det er frustrerende, og enten ikke finne the one - eller faktisk bare ha 1, av "the one". :-p 

Nr vi er p reise, ender jeg ofte med kjpe litt knapper. Fr var det mest sm, s da kjpte jeg maks 6-7 knapper. N med strikking, og lengre jakker eller skjorter i smverden, m antallet kes ser jeg. 

Jeg er s svak for "strikkeknappene". De finnes i forskjellige str og er s fine!!!! 

Men denne gangen gikk det. Anita hadde med seg knapper (!!!) til den hun strikket, og jeg hadde akkurat 10 knapper av stjerneknappene fra Marte Helgetun, og i en litt mindre strrelse enn p Wiolaen. Perfekt ! 

 

Hekle trekk til norgesglass, for store og sm !

 • 22.06.2016 kl. 08:37Denne fremgangsmten blir litt veiledende. :) Det finnes s mange strrelser p disse glassene, at det vil variere veldig, hvor stor bunn du trenger - og ikke minst hyden. Du kan ogs lage "magebelter" til glassene, her er det bare fantasien som setter stopper. Det enkleste da, er legge opp lsmasker, og s mle deg rundt. Nr du har nok LM, hekler du fastmasker eller staver i mnster (feks som under her) til du oppnr nsket hyde, og syr de pent sammen slik at det blir en "tube". 

1. omg: 
Hekle 3 lm, avslutt med en kjm i frste lm slik at det danner en ring.
2. omg: 
3 lm (erstatter frste stav). Hekle 13 st ut fra ringen (= 14 staver).
Avslutt med en kjm i tredje lm p frste st (som er de 3 lm).
3. omg: 
3 lm, 2 st mellom hver maske fra forrige omg = 28 st. Avslutt med kjm i tredje lm i frste st.

4. omg: 
3 lm, s annenhver gang: 1 og 2 st mellom hver maske, slik at du i denne omg ker til 42 st. 
Avslutt med kjm i tredje lm p frste stav.
5. omg: 
3 lm, 2 st mellom annenhver maske fra forrige omg. (Dette gjr at ringen n blir litt "stram". Blir det for stramt kan du heller gjre som i neste omg).
6. omg: 
4 lm, 2 stav mellom hver maske fra forrige runde, etterfulgt av en lm.  *2 St, lm, st, lm, st* osv. Avslutt med kjm i tredje lm i frste st.
7-11 omg: 
Samme som beskrevet i 6. omg.
12. omg: 
3 lm, 2 stav mellom hver maske fra forrige omg. Avslutt med en kjm i tredje lm i frste st.

Fell s ned antall masker med fastmasker. Her du prve deg frem, i forhold til hvor stort glass du har. Sett gjerne glasset nedi, og hekle fastmasker rundt kanten, til du er ved kanten. Skal du skru lokket p, m du stoppe litt fr.

Grunnen til at omg 5 og 12 er litt forskjellig, er for f ringen litt stram. Du m prve deg frem, og gjre det som passer best i forhold til strrelsen p ditt glass. Siden glassene gr innover p toppen, er det smart lage siste ringen litt stram
 

Denne fremgangsmten er spass enkel, at barn kan ogs f det til. Nr de har knukket heklekoden, kan de dekorere, og lage de utroligste ting. Har du noen ekstra norgesglass, s la de ogs f noen - de kan nemlig bli artige oppbevaringsglass. Bruk samme fremgangsmte, og pynt i tillegg med bnd og annen morsom pynt. 

Det trenger ikke bare vre lys, lykter, oppbevaring +++ som disse glassene pyntes til. En annen favoritt her, er pynte glass nr det er besk eller selskap. Morsom aktivitet, ungene selv kan vre med p :) Fyll de med saft eller gele, og pynt de med heklet trekk! Det er kun fantasien som setter stopper. Bomullsgarn er billig, s her er det ingen grunn til la heklekroken ligge! :) 
 

Rver in action....

 • 21.06.2016 kl. 18:19

Det hele startet nesten som et kapplp. Til tider er jeg mer lik enn Solan Gundersen, enn jeg tenker over - for det vanskelige er en bagatell, og umulige en utfordring. I dette tilfellet, sistnevnte. holde tritt med Anita er ren og skjr utfordring. Men akk, 4 dager etter hennes 1.5 (hun rakk nemlig rekke opp hele bolen en gang og strikke om igjen) kom jeg ogs i ml! Det er ren og skjr rekord, komme i ml - (i det hele tatt) s kort tid etter henne! Wiola kofta, ble strikket p 2 uker, og denne 1,5 uke. hvorp 1 uke er kveldstrikking. (natt) 

Jakken har to ml, etter hvilken strrelse du bruker p pinnene. 3,5mm skal gi 94 i overvidde og 4.0mm skal gi 102. I mitt hode lot logikken vente p seg, og jeg leste av en eller annen grunn feil. Jeg trodde at overvidden var 94 i begge pinnene, og at maskeantallet var justert til 94 cm. Hvor jeg tok det fra, aner jeg ikke. Men str S er alts 102 cm p pinne 4.0mm. Begge jakkene er strikket i yndlingsgarnet mitt, Dalegarn Lerke. 

Anita har ren for den oker gule (noe selve strikkingen taler for seg selv i grunn) og fargekodene her er:

 • 8111 lys oker
 • 0020 ubleket hvit
 • 3046 rust
 • 8101 lys pastellgrnn
 • 3461 grbrun Mnsteret er selvflgelig Rverkoften, fra boken til Kristin Wiola degrd, Lek med tradisjoner. Masse nydelig i denne boken, neste prosjekt fra den, er noe til kntta. 

Den jeg strikket selv, tok jeg utgangspunkt i Wiolakofta mi. De samme fargene, pluss lysegr og mrkebl. Knappene er de samme, men en strrelse mindre. Knappene finner du hos Marte Helgetun.  Jeg elsker de knappene! Istedenfor rillestrikket kant foran, heklet jeg den opp, slik som p Wiolaen. Fargekodene p denne er:

 • 0017 bleket hvit
 • 8105 mrk bl
 • 5752 mrkegr
 • 8108 lys gr
 • 5630 lys bl#strikking #wiola #rverkofta #dalegarn #lerke #bomullull #hobby #homemade #hndarbeid #koftestrikk #strikk #garn #mammaliv
 

Rver i kofte, eller bare Rverkofte?

 • 21.06.2016 kl. 15:56

Da er begge koftene ferdige. Den som Anita har strikket, er ikke noe overraskelse - at er i mål.  Men at min, er ferdig etter 1,5 uke. DET er større sensasjon! :)

Koftene er strikket i Dale Lerke og i to fargevarianter. Skal se om jeg kan få tatt skikkelige actionbilder senere.

Sommerfilter...

 • 17.06.2016 kl. 08:55

Nr regnet er borte og sola er kommet frem, men kanskje ikke i s stor grad - som man hper. Da er det moro bruke filter i redigeringen. Bruker du det ? Sjekk den sommerflelsen, bildene gir - med rdtoner i redigering. De gir meg skjre sydenflelsen. :p Og litt mer...sommer, reker, vin, varme - de oser masse ! 

I dag er det akkurat 1 uke til vi reiser mot Bulgaria. 1 uke med full service, full ferie! Lolo og Bernie skal f underholde ungene, og jeg har tenkt sitte med bena hyt, ved stranda og lydbok p ret! Jeg sitter i FAU (foreldreutvalg) ved skolen til jentene. I kveld er det avslutning, og vi skal vre hos oss. Reker, og god stemning (hper jeg) venter, og jeg gleder meg. Vret er med oss, og kan det da bli bedre? 

 

Strikke tfler med barna

 • 16.06.2016 kl. 08:13


 

Mange barn har lyst lre seg strikke, men det er ikke alltid like enkelt finne prosjekter - som kan passe til sm barnehender. Sm firkanter er ofte noe vi begynner med, nr det skal lres bort, kunsten strikke. Rett og vrang. lage disse tflene, er enkelt. Det trengs kun rettmasker og den lille firkanten kan bli til noe! Skal du avansere, kan du g over vrangmasker ogs, slik at tflene fr en glattside. 

Ml opp slik bilde 1 viser. Legg opp antall masker, i forhold til antall cm du skal ha - etter strikkefastheten p garnet dere har valgt. Strikk til nsket lengde og bredde, og monter som bilde 2 viser. Vil du ha en stivere bunn, kan du klippe ut en sle av ullfilt, etter skissen - og legge nedi. VOILA, tfler :) Trenger du enda mer detaljert beskrivelse, enn den ovenfor - er tflene finne i Strikkemagasin 09/14. Er du abonnent, kan du logge deg p Alt om hndarbeide sine sider, og finne hele oppskriften i arkivet der. En stor fordel om man er abonnent p strikk. Sy kan man finne veiledningene, men ikke mnsterarkene, naturlig nok.. :) 

Husk at alle sy og strikkeskoler tilhrer Jacobsen Publications - Burdanordic, de skal ikke kopieres, eller brukes uten samtykke.  

Syskole..

 • 15.06.2016 kl. 11:27

Bok nr 2 er som sagt i farta, og det skrives tilleggstekster, nye tekster, leses over gamle osv osv.. Syskolen er noe av det jeg egentlig ble superfornyd med. Fordi den ble s utfyllende og god. N skrives det enda mer inn i denne delen. Jeg gleder meg noe veldig til se det ferdige resultatet denne gangen, ogs.. :) Har du noen innspill hva en syskole m ha? Vi har en 6 siders oversikt over forskjellige tekstiltyper, tilpasning av mnster, mlehjelp ++ og denne som er over her. Jeg tar gjerne i mot innspill :) 

 

Fremgangsmte p sjal med Wiolamnster

 • 14.06.2016 kl. 11:39

Det er MANGE som har spurt p melding, etter fremgangsmten p sjalet med Wiola mnsteret. Selve mnsteret m du enten kjpe p Ravelry, via Wiolakofta, eller s finner du diagrammet i "Lek med tradisjoner". Sistnevnte er en fantastisk bok, som absolutt er verdt pengene. Vil du kunne kjpe mnsteret p selve Wiola kofta, finner du det HER p Ravelry. 

Husk at Wiola diagrammet er Kristin Wiola degaard og Gyldendal Forlag. Det skal ikke distribueres, kopieres eller deles uten deres samtykke. Du m selv kjpe diagrammet, jeg har kun lagt opp fremgangsmten her. 

Det er Anita Rislaa som skal ha all re bde for strikkingen og fremgangsmten.  

Du legger opp 5 masker, og start med frste ruta (se diagrammet) S ker du p hver rekke, 1 maske i hver side. Flg diagrammet etterhvert som arbeide vokser. Du bestemmer selv, nr du vil strikke midtlinja og g over p det tofargede mnsteret. Fell av stramt, nr du har nsket strrelse. 

Hvordan ke 1 maske til venstre: 

Hvordan ke 1 maske til hyre: 

 

For f heklekanten, som jeg laget etterp - gjr du flgende: 2 rader med fastmasker, rundt hele sjalet. Etterp lager du blondekant i fastmaskene. I 1 fastmaske, lager du * 1 fastmaske, 3 staver, og avslutt med 1 fastmaske*. Hopp over 3 fastmasker, og gjenta ** Du har n laget en blonde. Slik fortsetter du rundt hele sjalet. Avslutt nr du er kommet rundt og fest trden.  Se lenger ned, for hvordan du lager fastmasker og staver. Fastmasker:

Stikk heklenlen gjennom fastmasken/strikkemasken i kanten. Legg trden over pinnen og dra gjennom masken. Legg trden over pinnen igjen, og dra gjennom begge lkkene. Du har n 1 fastmaske, 

 
Staver:

Legg trden over pinne, og stikk heklenlen gjennom fastmasken. Legg trden over pinnen igjen, og trekk gjennom de 2 frste trdene. Du har n 2 trder igjen p pinnen. (Fr dette har du 4, se bilde 2.) Legg trden over pinnen igjen, og trekk trden gjennom alle maskene. Du har n laget en stav. 

 Masse lykke til! 

 

 

Sybok 2 i farta...

 • 13.06.2016 kl. 10:05

Det arbeides p spreng med bok 2. Bilder tas, tekster skrives, nye modeller sys og denne uken skal de siste bildene tas. Turen gr ned til Sarpsborg. for ta de siste bildene. Stoffbutikken.no, v/Astrid og flinke Malin har stilt med stoffer og sm av modeller. Fantastisk innsats, m jeg si!. Jeg er spent p komme ned, se modellene og ikke minst, hper jeg p pent vr! Bildene skal tas ute, og jeg hper jo - at ikke damene m st i regn og 5 grader... :-p 

 Boka skal denne gangen omfatte "vanlig" centilong. Det vil si 34 - 46. Plussboka er i str 46-56 med noen f fra str 34. S dette blir et nytt spennende prosjekt. Til neste r, kommer det ENDA, en ny bok - men mer om det, etter at denne er sluppet! Jeg er utrolig heldig, som har en s spennende hverdag. Arbeidsdagene er ikke aldri like - og her jeg sitter ute i sola, og trykker p tastaturet - er livet fantastisk deilig! Kaffe i koppen, barna p skolen og stille arbeidsro. N skal jeg snart ta fatt p mer redigering, samt rydde utav posene fra turen. Mine poser, er ikke s mange - kontra det noen av de andre damene kom hjem med... hehe....  

Sjal med Wiolamnster

 • 10.06.2016 kl. 17:53

Se her, sjalet som Anita tryllet frem på en dag. Fantastisk fart og maskin den dama! Sjalet er strikket i Wiola mønsteret og i Dale Lerke. Ca 2 nøster av hver bunnfarge og 1 kontrast. 

Fargekoder:
Rosa 8104
Lys grønn 8101
Grønn 8112

Sjalet kom ferdigstrikket, levert på bussen.  Så festing av tråder og heklekanten ble gjort ferdig på bussen 😉

Sjal med Wiolamnster

 • 10.06.2016 kl. 17:53

Se her, sjalet som Anita tryllet frem på en dag. Fantastisk fart og maskin den dama! Sjalet er strikket i Wiola mønsteret og i Dale Lerke. Ca 2 nøster av hver bunnfarge og 1 kontrast. 

Neste stopp -> Stavanger

 • 10.06.2016 kl. 11:51

Ingen flystreik! Det føltes egentlig helt greit å slippe det hinderet i dag.  Så nå sitter jeg på flytoget, på vei til Gardermoen og Stavanger.  Oslo viser seg fra sin beste side i dag. Sol og deilig.  Litt vind men flott likevel. Ofte blir man vandrende midt i sentrum når man er der, men i går gikk jeg helt ut på Aker brygge og nedover mot Grønland også. Grønland og Grünerløkka er områder jeg liker utrolig godt. Små koselige butikker og grønne lommer.

Sjalet fikk masse oppmerksomhet i går. Og det morsomste var at Kristin som er designeren av Wiola koften, stod på utsiden da jeg kom. Dermed ble hun første som så den. Slik er moro! Q

Det er alltid like rart og litt moro å være i en bokhandel, og se boka og navnet sitt i hylla. Kjempemoro at den finnes rundtomkring. Denne gangen var det Ark Eger Shopping som hadde den stående i hylla.

I helgen er det besøk på forskjellige garnutsalg.  En tur vi var på i fjor også.  Jeg gleder meg masse til å snoke rundt i hyllene på fabrikkutsalg. Sist ble det ikke så mye med hjem, lommeboka håper på det samme nå. 😉

Reisetips til mine-dine og vre familier

 • 08.06.2016 kl. 15:06

Jeg har drevet skrevet en artikkel, om reiser for storfamilier (5)6+ og fikk s utrolig fine tips fra Apollo. De vil jeg gjerne dele med dere. Det reise til syden, er blitt en "folkerrett". Skal man tro Facebook og andre sosiale medier. Folk klager offentlig over ikke komme seg p noe ferie til varmere strk, noen klager p urettferdighet, andre mener at ferie i Norge - ikke er ferie. Er det barna  eller de voksne som mener dette? Er det virkelig en oppfatning at barn ikke blir lykkelige, uten en sydetur? Har dere noengang stoppet opp, og sett p en badestrand her hjemme - hvor lykkelige barna er? :-) Vi lager ofte det samfunnet vi vil, og nr barnefamilier blir kalt fattige, og man uttrykker stakkars deg,  nr et barn aldri har flydd noe sted - da er vi p full fart, i feil retning - etter min mening. Det var noe av rsaken til at jeg startet Give away rundene, med et hp om at de som kanskje ikke har de samme kravene, kan f ta med barna p noe gy. 

For de gjerne vil til syden - s er det mange gode tips her. Med god planlegging og sparing - er det ikke en umulighet. Men husk tenke p, at det er ikke alltid det dyre som gir lykke :) God ferieplanlegging! 

 

APOLLOS TIPS:

Mine, dine, vre! Storfamilie p tur

Det er klart det koster dra p ferie med storfamilien, av den enkle grunn at vi er mange som reiser sammen. Det kan ogs vre vanskelig finne tilbud for storfamilier, og det kan fles tungvint i planleggingsfasen. Jeg har her samlet noen tips til hvordan prosessen kan optimaliseres og forslag til rimelige destinasjoner.

Ta kontakt!

Nr man reiser i store grupper anbefaler jeg ta direkte kontakt med reisearrangrens salgsavdeling. Hos Apollo sitter en svrt dyktig gjeng som gledelig bistr deg i planleggingsfasen. Siden storfamilien ansees som en gruppe, er planleggingen og bookingen mer kompleks enn om man reiser en mindre familie. Da er det godt og mer effektivt ha eksperter som kan vre med optimalisere ferien. 

Cruise til sommeren!

Cruise i Middelhavet er absolutt det optimale for storfamilier! Her fr familien vre samlet under oppholdet, samtidig som man fr friheten til tusle rundt uten trenge vre bekymret for komme fra hverandre. Du opplever nye destinasjoner hver dag, bad, sol, aktiviteterog underholdning! Alle er fri til gjre hva de har lyst til, delta p utflukter, trene, delta p aktiviteters som arrangeres av barne- og ungdomsklubbene, eller rett og slett nyte en lat dag p soldekk. 


Mange av de nyeste skipene har familielugarer og strre suiter som kan ta opp til tte personer i samme lugar. Disse er oftest forbeholdt store familier p flere enn fire personer. Lugarene finnes ikke tilgjengelig p bookingsidene til rederiene(!) Dette kan kanskje virke litt komplisert, og er en av grunnene til at jeg anbefaler storfamilier ta direkte kontakt med en reisearrangr. rsaken til dette er at cruiseselskapene vil forsikre seg om at familielugarene faktisk blir reservert av storfamiliene. Slike lugarer er svrt populre ogs blant familier under fem personer, fordi mange nsker seg den ekstra plassen. Det finnes ogs en rekke lugarer som har direkte forbindelse til nabolugaren (connecting doors)? et godt alternativ for barnefamilier. 

Apollo har en svrt dyktig og serviceminded cruiseavdeling som gledelig hjelper til for realisere drmmecruiset for storfamilien

MSC Cruises er et eksempel p et cruiseselskap som tilbyr familielugarer, det de kaller Super Family Cabin, p foresprsel. Dette er to utvendig balkonglugarer med connecting doors, som kun krever 2 fullt betalende gjester pr. lugar der de vrige gjestene betaler barnepris. Prisen for 7 dagers cruise ligger fra49.000 for en familie p 6 stk. i august, med helpensjon. Det vil si at mat er inkludert for alle 6, og at drikken kommer utenom. Dette er en svrt gunstig pris for en relativt stor gruppe. 

Du finner generell informasjon cruise her og kan ta kontakt p telefon 810 20 000 eller cruise@apollo.no

Connecting doors:

Dette er et tilbud ogs hoteller har tilgjengelig, og tillater storfamilien ha to separate rom med tilgang til hverandre. Et tips vil i dette tilfelle ogs vre ta kontakt med Apollo sin salgsavdeling for informasjon om kapasitet og hjelp til optimalisere bookingen, da noen av hotellene tilbyr slike rom p foresprsel. 

All inclusive 

Fordelen med All inclusive er mange, og en av dem er at du fr mer kontroll p pengebruken under oppholdet. Da kan man velge mer eksklusive destinasjoner og slippe tenkte p utgiftene under oppholdet. 

Rimelige destinasjoner

Det finnes fremdeles uberrte perler som er rimelige komme seg til og billige oppholde seg p. Eksempler p dette er Bulgaria, Albania, Kroatia,og  Montenegro. Her har ikke masseturismen ftt etablert seg ordentlig enda, og det er fremdeles mulig dra p oppdagelsestur!

Hellas har mange fantastiske destinasjoner og er et rimelig alternativ. Sjekk ut steder som Sivota, Lefkas, Tilos, Milos, Skopelos og eventyrya Symi!

Generelle Tips:

 • Ta direkte kontakt med salgsavdelingen, da muligheter for storfamiliene ofte finnes p foresprsel.
 • Book rom med Connecting doors
 • Vr tidlig ute! Disse rommene er populre
 • Velg reiseml som er billige oppholde seg p 
 • Velg All inclusive p de dyrere destinasjonene
 • Reis i skuldersesongene, hysesongen er ofte den dyreste periode reise p.
 • Bruk Apollo sine sider for restplasser hyppig. Her kan det dukke opp gode tilbud!

 


#ferie #syden #apollo #tips #blogg #mammablogg #jobbmamma #mammaliv #medialiv

Pin up girls..

 • 08.06.2016 kl. 08:58

Denne morgenen sitter jeg drmmer meg tilbake til Mars. Ikke p grunn av vret, men p grunn av mennesker. I Mars var jeg i Haninge utenfor Stockholm, hos Bodil og Lillebror. Et par jeg treffer igjen i September, men akk s lenge til! HER kan du lese om kurshelgen, jeg referer til. Det har skjedd s utrolig mye siden den gang, at kitet, bkene og materialene bare ligger stver. MEGAtrist... og uakseptabelt. Mulig jeg m gjre noe med det! Kan ikke la alle de flotte tingene bare ligge :) Men tida...  I dag er det jobb, trening +++ og s er det avreise Oslo i morgen. 

Men mens jeg drikker kaffeen min og tenker over dagen, gr tankene til de fine menneskene som sitter i  Haninge n. Mennesker som man har ledd, snakket og kost seg sammen med. Mennesker som kryper under huden p deg, og enkelt blir dine nye venner - tross avstand og alder. Mennesker som p kort tid, betyr noe helt spesielt for en - de blir i hjertet. 

Det reise rundt p den mten jeg gjr, gjr at man treffer mange mennesker. Man treffer all slags personligheter og stifter mange, nye bekjentskaper. Ikke alle blir mine nye, nre venner - men man fr mange nye relasjoner likevel. Akkurat n, sitter jeg drmmer meg frem til, siste helgen i September. Da ser jeg Bodil og Lillebror igjen ! <3Det er et par ledige plasser igjen, om du kunne tenke deg dette. Hper alle fr en flott dag. 

LR HEKLE SIKKSAKKMNSTER

 • 06.06.2016 kl. 14:17

Sikksakkmnster kan pne mange tffe muligheter for deg. Og det er mye enklere enn du tror, og lre seg det. Her kan du variere med striper, blokker ++++ og arbeidet ditt fr det lille ekstra :) 

Husk alle sy og strikkeskolene tilhrer Jacobsen Publications A/S, Alt om Hndarbeide. Det er ikke tillatt med kopiering eller bruk videre, uten samtykke. 

#altomhndarbeide #hekleskole #todo #howto #jobbmamma #lrhekle #hekleteknikker #strikke #hobby #homemade #hndlaget #kos 

 

Kesam pannekaker

 • 05.06.2016 kl. 19:53

Disse er en stor favoritt hos meg, og ungene. Men de er best varme, derfor er oppskriften liten - ca 12 sm lappe/svelestrrelse. De kan gjres helt glutenfrie, men da smaker de "bitrere". Gjr du de glutenfrie, anbefaler jeg at du bruker feks glutenfri melblanding og ikke bare mandel/kokosmel, da det blir ganske bittert. 

12 stk 

 • 1 boks mager kesam (3 dl)
 • 1 dl hvetemel / eller glutenfri blanding 
 • 2 ts bakepulver
 • 1 ss stevia / sukrin
 • 1 egg

Bland godt kesam, mel, bakepulver og sukrin. Ha egget i, og lag en tykk rre. Stek de p middels varme. Smr er ikke ndvendig. Du kan ha sukrinmelis p toppen med br (veldig godt) eller du kan lage en sunn versjon, som min frokost - med kun en frisk salat til. 

Nr de er helt ferske, er de litt "klissete" inni, det gjr de supersaftige. La de roe seg et 1-2. min etter steking, s fr de "satt" seg litt. Ikke lag mange, og spar p de! Da blir de faste, trre og ikke fullt s gode lenger :-p 
#deleoppskrift #mat #kesam #tine #pannekaker #trening #protein #sunnmat #godt #magerkesam #sunnereliv #mammaliv

Wannado Klatrepark

 • 05.06.2016 kl. 19:18

I ettermiddag har vi vrt innom storebror (Mediums) arbeidssted. Han arbeider i tillegg til skolen, p klatreparken. Et fantastisk sted, som anbefales alle, bde sm og store. Lypene er kjempeartige, og vel verdt et besk. Barnelypa er fin for de under 140. Kntta surrer rundt, og klatrer gjennom alene. 

Mens de sm klatrer, er det kaffe og sveler for de voksne - og det er ogs grill der, om du planlegger en lang dag :) De samme som driver klatreparken har ogs kajakk p Hove. Her kan du f timer, kurs +++ eller bare utleie. Genialt opplegg. Det er fint ha slike ting i nrheten (5 - 10 min fra oss) nr sommerferien, med sine lange uker snart inntar huset :)

Er du i omrdet i sommer, s ta deg en tur. Det er utrolig flott aktivitet for alle sammen - og noe du ikke finner "overalt". Prisen er ogs helt fin, for en barnefamilie! Hyggelige mennesker (ikke bare fordi snnen er der av og til) og flott omrde. Fint sted senke pulsen litt, og roe ned mens ungene ker sin puls, og henger i trrne :) #hove #arendal #detskjer #barn #familie #aktivitet #klatrepark #wannado #mammaliv #aktivebarn #sndag #ute #sol #sommer

Slik ker og feller du skrtt, hekling

 • 05.06.2016 kl. 15:21Her er en generell hekleskole, i felle og ke skrtt - nr du hekler. Mange lager sm mobilvesker, vesker, glassbrikker +++ n om sommeren, og da kan det vre fint kunne disse teknikkene. 

 

Husk at strikke og syskolene tilhrer Jacobsen Publications A/S, Alt om Hndarbeide. Det er ikke lov kopiere, eller bruke de videre uten samtykke. 

 

#hekleskole #hekle #hobby #homemade #garn #hndarbeid #altomhndarbeide #madebyme #jobbmamma #mammaliv

 

Verden beste iskaffe?

 • 05.06.2016 kl. 13:18

Jeg elsker iskaffe. Men er mest glad i de p melk/flteis og ikke de med knust is. Det er som godteri, og derfor egner det seg ikke med flere kopper til dagen, om du teller kalorier og dill :p Men godt og superenkelt er det! Her fr du oppskrift: 

 • Dobbel espresso, jeg bruker Nespresso Roma
 • Vaniljeis
 • Karamellsaus, eller annen smakssaus

Fyll karamellsaus i et glass, oppover kantene - slik at sausen renner nedover kantene. Legg i to kuler vaniljeis. 

Fyll i dobbel espresso. Jeg lager 2 omganger med espresso, p niv 3 - Jeg har Grand Maestro. 

Voila ! Nam! 

#nespresso #iskaffe #romakaffe #deleoppskrift #vaniljeis #supert #sommer #mammaliv #matliv 
 

Parmaskinke - fantastisk mat

 • 05.06.2016 kl. 12:39

Tidligere innlegg om Parmaskinke, med informasjon og oppskrifter - finner du HER

En gang til har jeg vrt s heldig f Parmeskinke i posten! Denne gangen tenkte jeg teste litt annet enn jeg gjorde frste gangen!

Pizza, salater - U name it! Deilig! Mulighetene er uendelige! Oppskrift p salaten under, finner du HER. Denne elsker ungene ogs ! :) Fin lage sammen med barna, lag sm leiver - slik at de kan lage sine egne sm pizzaer! 

Pizzaen er enkel: 

 • 25 g gjr (1/2 pakke)
 • 3 dl vann
 • 1⁄2 dl olivenolje
 • 800 g hvetemel
 • 1 ts salt

Pizzasaus

 • 3 bt finhakket hvitlk
 • 1⁄2 stk finhakket lk
 • 2 ss olivenolje
 • 2 ss tomatpur
 • 2 boks grovhakkede hermetiske tomater
 • 1 ss trket timian
 • 1 ss trket oregano
 • 1 ts salt
 • 1 ts grovkvernet pepper
 • Parmaskinke

Topping

 • 1⁄2 pakke ruccula
 1. Lag pizzadeig frst. Rr gjr ut i lunkent vann, og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, og la den heve til dobbel strrelse.
 2. Lag pizzasaus med frese lk og hvitlk i olivenolje. Tilsett tomatpur og la det frese i et par minutter.
 3. Ha i grovhakket tomat, timian, oregano, salt og pepper. Dette skal n koke inn til en tykk og god saus. Avkjl og kjr gjerne til en jevn saus med stavmikser.
 4. Ha deigen p en lett melet benkeplate og del den i fire like emner. Trill hvert emne til runde boller. Str over litt mel og legg over et klede. Emnene skal n hvile i 20 minutter.
 5. Trykk eller kjevle ut emnene til runde, tallerkenstore pizzabunner.
 6. Fordel tomatsaus p bunnene fr du legger p spekeskinke, oliven og revet parmesan.
 7. Stek pizzaen p 250 C i 8-10 minutter, eller til pizzaen har en gyllen farge og spr bunn.
 8. Dryss over rucculasalat fr servering.

 

Her er ogs litt inspirasjon fra YouTube: 

https://youtu.be/rOxM7vSu5K8?list=PLMj8dEH939qLJE2V_tpmo4RoBEnKSWcaT

 

https://youtu.be/2SXeR20mQKk?list=PLMj8dEH939qLJE2V_tpmo4RoBEnKSWcaT

 

https://youtu.be/veScB5heyu4?list=PLMj8dEH939qLJE2V_tpmo4RoBEnKSWcaT// INNLEGGET ER SPONSET //

 

#parmaskinke ##mat #oppskrifter #sponset #blogg #oppskrifterdele 


 

Spekesalat = kveldsnacks

 • 02.06.2016 kl. 21:39

Skikkelig kveldsdigg! Søt, sur og salt deilig salat!

Ingredienser:
- parmaskinke eller spekeskinke
- honningmelon
- jordbær
- vårløk
- ruccolasalat
- Jarlsberg ost
Hakk den mengden du vil ha, bland og kos deg! Snacks!

Barnas favoritt - tacovrrull :)

 • 02.06.2016 kl. 14:51

Det er ikke s mye "typisk" asiatisk mat jeg er begeistret for. (Etnisk halvpart, hjelper meg ikke der.. ) men jeg liker lage mine egne varianter av de :) Disse tacovrrullene, er ungene helt ville etter. Og de ER kjempegode! Om man fr si det selv :) 40 stk holder ikke mer enn middag og kveldskos her. 

Her er hva du trenger: 

 • 2 pakker kjttdeig (evnt Rema1000s kjttkakedeig, jeg bruker den, billig og god) 
 • 5 stenger vrlk, kutt i smtt
 • 10 store poteter, skrelles og raspes
 • 3 store gulertter, skrelles og raspes
 • 2 poser tacokrydder
 • 1 pakke filodeig (sm, 40 ark) 
 • 1 egg (lim) 
 • Solsikkeolje

Stek kjttdeigen og ha tacokrydderet i. Ikke ! ha i vann. Bruk vsken som er fra kjttdeigene, til blande krydderet godt inn. La det surre litt. Rasp potet og gulrot og ha oppi hakket vrlk. Bland inn tacokjttdeigen og bland alt godt. 

Legg ca en stor spiseskje med innhold, i hver firkant - bruk litt egg til lime rullene sammen. Deigen legger du som en "ruter", og bretter en spiss nedover, s de to spissene i hver side - inn mot midten, og rull den ferdig. Lim ytterspissen. 

Sett p gryte med solsikkeolje. Jeg tester varmen ved stikke en tresleiv nedi, nr det bobler rundt den - er det passe temperatur. Du m prve deg frem, men jeg pleier ha platen p ca 6-7. (9 er hyest p vr Gorenje 2015 komfyr) La de ligge oppi til de er gylne og fine. Det er ikke mange minuttene som skal til, siden alt er raspet og "kokes" raskt. Legg de p en rist og la de renne av seg. 

Server med surst chili saus, ris og salat ! 
Perfekt smak for alle aldre, og mine barn liker at det ikke er kl i dem :p Vet ikke om de kan kalles vrruller lenger, med dette innholdet - men ungene elsker de. Ikke bare mine, men alle som har ftt disse servert! :) 

#mat #deleoppskrift #taco #vrrull #mammaliv #middagstips #oppskrift #tacovrrull #mat 

Summerfeeling!!!

 • 01.06.2016 kl. 07:48

For en fantastisk flelse, og vkne opp til vindstille og 18 grader kl 07 ! Alle er p bena, og det later til bli en fantastisk dag :) I gr ble Kreativ Strikk og Strikkemagasinet levert, s det gir et lite pustehull i dag! Planen i dag er "meg-tid" p House of Beauty. Jeg gr til Sabina der, fast i mnd - som er helt fantastisk flink! 

Jentene sykler avgrde i nydelig sol, og livet fles ganske s, veldig, absolutt lright! 

Jeg og mediapappa hadde oss en liten tur, kort dog - p sykkel i gr. Det var nesten for varmt, i alt kjreutstyret :p Vi fikk hentet Medium, som hadde vrt p jobb i klatreparken. Supert at ungene har ftt sommerjobber! Det er noe spesielt med sin frste skikkelige sommerjobb, og f utbetalt lnn/sine egne penger. Jeg tror det er viktig bde for mestringsflelse og ikke minst utviklingen, at tenringene har jobb og tjener litt penger. 

Jeg sitter sorterer i bilder, det er bde p godt og vondt at bildene er blitt digitale. Mindre sjans for "bommerter" i fremkallingen, samtidig s er jeg mye mindre flink, til fremkalle. Bildene blir liggende p disker og blogg :) Men lite i album. Ungene har egentlig veldig stor glede av se i de, s jeg burde kanskje feste flere minner til ark :) Men, i sorteringen fant jeg noen bilder i dag, som oser av sommer. Disse er noen av favorittene mine - 1 Juni, frste offisielle sommerdag! 

Hper du fr en strlende sommerdag!!  

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes kaos = MediaKaos.

Jeg arbeider med hndarbeidsmagasiner, og dermed brer bloggen preg av det. Jeg startet blogge i 2007, en ren hndarbeidsblogg - og med en lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer over hverdagsbloggingen, og det hele ble sltt sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhrer MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares fr bruk.

Snarveier:
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned p siden, og noen hurtiglenker verst p siden.

Instagram


Sk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner n:
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900
Brother Scanncut 700

Tidligere maskiner:
Bernina B780
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55Flg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til hndarbeidet
Sker du namnband namnlappar, d skall du beska labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos