hits

Dag 4 i Bulgaria...

 • 28.06.2016 kl. 19:48

Båttur og strandliv.  En varm og din pirattur for meg og Lille.

Dagen var ennå lang da vi kom tilbake, så strand og litt kos ble prioritet. ;)

Knøtta ble litt bedre form på kvelden, så litt hobbyaktiviteter ble unnagjort.  Morsom maling og fin aktivitet for ungene.

Nå, magic show! Ps.  Til dere som har spurt, så er alle bildene fra turen tatt med #samsungs7edge. Det er kun mobilblogging denne turen ;)

Korrektur...

 • 28.06.2016 kl. 16:04

Selv om man er på ferie, er det ikke alle andre som er det.  1 utkast til korrektur er på plass. Jeg har bestemt meg for å vente til neste uke, med å lese over - men måtte sniktitte på forordet. Det er så moro å se arbeidet, sakte men sikkert blir ferdig til perm. Ett og ett punkt blir ferdig og  boka tar mer og mer form. ... og ja! Det er like moro denne gangen, som sist :)

Klar for båttur!

 • 28.06.2016 kl. 07:59

Når man er på tur er ofte sykdom med i bildet. Ingen unntak denne gangen. Først mediapappa med hoven hals og antibiotika og så Knøtta med feber og mageproblemer. Jaja, sort belte i dette 😂

Det triste for Knøtta, er at i dag var det båttur på programmet. Dermed ble det kun jeg og Lille som drog avsted. Sjørøverbåten, here we come!

Nessebar old Town

 • 27.06.2016 kl. 15:45

En liten shoppingtur til Nessebar Old Town, med jentene i dag. Utrolig flott område! Itillegg til kultur, endte vi opp med å se litt av Sunny Beach, da toget vi hoppet på - tydeligvis gikk dit ;p

Kakao med krem.... det er jo bare 31 grader her, så kakao er fint og varmer litt... forstår barn, den som kan 😊

Håndarbeid, noe det er mye av her.  Inne i bodene, både strikkes og heklet det. Men overvekten er boder med klokker +++ kopier, som man finner overalt i verden egentlig.

Ikke alle var like begeistret for bilder. Og enkelte steder stod det store forbudtskilt for kamera. Noe jeg, så etterpå.......... 😔

Det er godt vi kan få menyen på norsk!! I motsetning til Tyrkia der alle gjerne vil snakke svensk med en, gikk spørsmålet igjen her: "Finland?"

#samsungs7edge #mobilblogget #mammaliv #reise #vingreiser #familie #bulgaria #nessebar

Mobil på ferie....

 • 25.06.2016 kl. 20:18

Dette er første gangen jeg kun har brukt mobil på ferie. Normalt er jeg misfornøyd med bilder, tungvinte løsninger +++ det gjør hardt i applehjertet og innrømme at Samsung  s7edge fungerer fullverdig. Og når jeg til og med fikk testet under vann,  ble jeg enda litt mer solgt...

Lydbok, foto, snapchat, fb og nå blogging - og over 30% igjen på strøm. Jo den duger.... :)

Første dag - plass til mye

 • 25.06.2016 kl. 09:59

Charterturister på sin hals.  Det er oss. 😊 Jentene fikk surret rundt å brukt energi på både luftball, båter ++++ kveldsbad i går. 

Jeg har forsøkt å Google litt, om det finnes håndarbeidsbutikker her nede, men foreløpig bare funnet markeder. Men gir ikke opp. ;)

Selv om vi kom i går, føles det som 3 dagen eller noe. Mulig fordi jentene har sjekket ut hele anlegget allerde.  😉

Hilsen fra varmen

 • 24.06.2016 kl. 18:49

Det føles mildt sagt, som et lite sjokk når man kommer ut av flyet - til 30 varmegrader. Sist jeg kjente på slik varme, pluss 8-9 grader til, var i Nicaragua. Dog føles det mer riktig med shorts eller kjole, i slik varme - enn langbukser som i Nicaragua:)

Dagen føles endeløs, når man har stått opp 05. Jentene er helt på felgen, men har makset dagen. Bading, is, shopping, you name it.  Det er utrolig hva man rekker mellom 15  og 19. Middag er også inntatt.  Vi ligger en time foran, så her er klokka snart 20.

Sol nessebar mare er et sinnsykt stort anlegg. Svært med mange bassengområder og en liten landsby i seg selv. I fjor var vi på Sunwing, noe som egentlig føles som å være på hotell i Skandinavia. Her på SNM er det masse tyskere, russere, bulgariere  osv. Ikke så mange nordiske, men kanskje litt ok? Maten er god, området topp og nå er vi spent på hvordan uken blir her ;)

Den perfekte....

 • 22.06.2016 kl. 11:24

Du skal sette i gang med det aller siste på prosjektet ditt. Finishen, den lille detaljen som teller - som skal avslutte. Enten om det er strikk eller søm, nå skal det perfeksjoneres. Men selv om man har et par kilo knapper - finner man de perfekte? Og har man nok? Noen som kjenner seg igjen? Det er frustrerende, og enten ikke finne the one - eller faktisk bare ha 1, av "the one". :-p 

Når vi er på reise, ender jeg ofte med å kjøpe litt knapper. Før var det mest søm, så da kjøpte jeg maks 6-7 knapper. Nå med strikking, og lengre jakker eller skjorter i sømverden, må antallet økes ser jeg. 

Jeg er så svak for "strikkeknappene". De finnes i forskjellige str og er så fine!!!! 

Men denne gangen gikk det. Anita hadde med seg knapper (!!!) til den hun strikket, og jeg hadde akkurat 10 knapper av stjerneknappene fra Marte Helgetun, og i en litt mindre størrelse enn på Wiolaen. Perfekt ! 

 

Hekle trekk til norgesglass, for store og små !

 • 22.06.2016 kl. 08:37Denne fremgangsmåten blir litt veiledende. :) Det finnes så mange størrelser på disse glassene, at det vil variere veldig, hvor stor bunn du trenger - og ikke minst høyden. Du kan også lage "magebelter" til glassene, her er det bare fantasien som setter stopper. Det enkleste da, er å legge opp løsmasker, og så måle deg rundt. Når du har nok LM, hekler du fastmasker eller staver i mønster (feks som under her) til du oppnår ønsket høyde, og syr de pent sammen slik at det blir en "tube". 

1. omg: 
Hekle 3 lm, avslutt med en kjm i første lm slik at det danner en ring.
2. omg: 
3 lm (erstatter første stav). Hekle 13 st ut fra ringen (= 14 staver).
Avslutt med en kjm i tredje lm på første st (som er de 3 lm).
3. omg: 
3 lm, 2 st mellom hver maske fra forrige omg = 28 st. Avslutt med kjm i tredje lm i første st.

4. omg: 
3 lm, så annenhver gang: 1 og 2 st mellom hver maske, slik at du i denne omg øker til 42 st. 
Avslutt med kjm i tredje lm på første stav.
5. omg: 
3 lm, 2 st mellom annenhver maske fra forrige omg. (Dette gjør at ringen nå blir litt "stram". Blir det for stramt kan du heller gjøre som i neste omg).
6. omg: 
4 lm, 2 stav mellom hver maske fra forrige runde, etterfulgt av en lm.  *2 St, lm, st, lm, st* osv. Avslutt med kjm i tredje lm i første st.
7-11 omg: 
Samme som beskrevet i 6. omg.
12. omg: 
3 lm, 2 stav mellom hver maske fra forrige omg. Avslutt med en kjm i tredje lm i første st.

Fell så ned antall masker med fastmasker. Her å du prøve deg frem, i forhold til hvor stort glass du har. Sett gjerne glasset nedi, og hekle fastmasker rundt kanten, til du er ved kanten. Skal du skru lokket på, må du stoppe litt før.

Grunnen til at omg 5 og 12 er litt forskjellig, er for å få ringen litt stram. Du må prøve deg frem, og gjøre det som passer best i forhold til størrelsen på ditt glass. Siden glassene går innover på toppen, er det smart å lage siste ringen litt stram
 

Denne fremgangsmåten er såpass enkel, at barn kan også få det til. Når de har knukket heklekoden, kan de dekorere, og lage de utroligste ting. Har du noen ekstra norgesglass, så la de også få noen - de kan nemlig bli artige oppbevaringsglass. Bruk samme fremgangsmåte, og pynt i tillegg med bånd og annen morsom pynt. 

Det trenger ikke bare være lys, lykter, oppbevaring +++ som disse glassene pyntes til. En annen favoritt her, er å pynte glass når det er besøk eller selskap. Morsom aktivitet, ungene selv kan være med på :) Fyll de med saft eller gele, og pynt de med heklet trekk! Det er kun fantasien som setter stopper. Bomullsgarn er billig, så her er det ingen grunn til å la heklekroken ligge! :) 
 

Røver in action....

 • 21.06.2016 kl. 18:19

Det hele startet nesten som et kappløp. Til tider er jeg mer lik enn Solan Gundersen, enn jeg tenker over - for det vanskelige er en bagatell, og umulige en utfordring. I dette tilfellet, sistnevnte. Å holde tritt med Anita er ren og skjær utfordring. Men akk, 4 dager etter hennes 1.5 (hun rakk nemlig å rekke opp hele bolen en gang og strikke om igjen) kom jeg også i mål! Det er ren og skjær rekord, å komme i mål - (i det hele tatt) så kort tid etter henne! Wiola kofta, ble strikket på 2 uker, og denne 1,5 uke. hvorpå 1 uke er kveldstrikking. (natt) 

Jakken har to mål, etter hvilken størrelse du bruker på pinnene. 3,5mm skal gi 94 i overvidde og 4.0mm skal gi 102. I mitt hode lot logikken vente på seg, og jeg leste av en eller annen grunn feil. Jeg trodde at overvidden var 94 i begge pinnene, og at maskeantallet var justert til 94 cm. Hvor jeg tok det fra, aner jeg ikke. Men str S er altså 102 cm på pinne 4.0mm. Begge jakkene er strikket i yndlingsgarnet mitt, Dalegarn Lerke. 

Anita har æren for den oker gule (noe selve strikkingen taler for seg selv i grunn) og fargekodene her er:

 • 8111 lys oker
 • 0020 ubleket hvit
 • 3046 rust
 • 8101 lys pastellgrønn
 • 3461 gråbrun Mønsteret er selvfølgelig Røverkoften, fra boken til Kristin Wiola Ødegård, Lek med tradisjoner. Masse nydelig i denne boken, neste prosjekt fra den, er noe til knøtta. 

Den jeg strikket selv, tok jeg utgangspunkt i Wiolakofta mi. De samme fargene, pluss lysegrå og mørkeblå. Knappene er de samme, men en størrelse mindre. Knappene finner du hos Marte Helgetun.  Jeg elsker de knappene! Istedenfor rillestrikket kant foran, heklet jeg den opp, slik som på Wiolaen. Fargekodene på denne er:

 • 0017 bleket hvit
 • 8105 mørk blå
 • 5752 mørkegrå
 • 8108 lys grå
 • 5630 lys blå#strikking #wiola #røverkofta #dalegarn #lerke #bomullull #hobby #homemade #håndarbeid #koftestrikk #strikk #garn #mammaliv
 

Røver i kofte, eller bare Røverkofte?

 • 21.06.2016 kl. 15:56

Da er begge koftene ferdige. Den som Anita har strikket, er ikke noe overraskelse - at er i mål.  Men at min, er ferdig etter 1,5 uke. DET er større sensasjon! :)

Koftene er strikket i Dale Lerke og i to fargevarianter. Skal se om jeg kan få tatt skikkelige actionbilder senere.

Sommerfilter...

 • 17.06.2016 kl. 08:55

Når regnet er borte og sola er kommet frem, men kanskje ikke i så stor grad - som man håper. Da er det moro å bruke filter i redigeringen. Bruker du det ? Sjekk den sommerfølelsen, bildene gir - med rødtoner i redigering. De gir meg skjære sydenfølelsen. :p Og litt mer...sommer, reker, vin, varme - de oser masse ! 

I dag er det akkurat 1 uke til vi reiser mot Bulgaria. 1 uke med full service, full ferie! Lolo og Bernie skal få underholde ungene, og jeg har tenkt å sitte med bena høyt, ved stranda og lydbok på øret! Jeg sitter i FAU (foreldreutvalg) ved skolen til jentene. I kveld er det avslutning, og vi skal være hos oss. Reker, og god stemning (håper jeg) venter, og jeg gleder meg. Været er med oss, og kan det da bli bedre? 

 

Strikke tøfler med barna

 • 16.06.2016 kl. 08:13


 

Mange barn har lyst å lære seg å strikke, men det er ikke alltid like enkelt å finne prosjekter - som kan passe til små barnehender. Små firkanter er ofte noe vi begynner med, når det skal læres bort, kunsten å strikke. Rett og vrang. Å lage disse tøflene, er enkelt. Det trengs kun rettmasker og den lille firkanten kan bli til noe! Skal du avansere, kan du gå over vrangmasker også, slik at tøflene får en glattside. 

Mål opp slik bilde 1 viser. Legg opp antall masker, i forhold til antall cm du skal ha - etter strikkefastheten på garnet dere har valgt. Strikk til ønsket lengde og bredde, og monter som bilde 2 viser. Vil du ha en stivere bunn, kan du klippe ut en såle av ullfilt, etter skissen - og legge nedi. VOILA, tøfler :) Trenger du enda mer detaljert beskrivelse, enn den ovenfor - er tøflene å finne i Strikkemagasin 09/14. Er du abonnent, kan du logge deg på Alt om håndarbeide sine sider, og finne hele oppskriften i arkivet der. En stor fordel om man er abonnent på strikk. Sy kan man finne veiledningene, men ikke mønsterarkene, naturlig nok.. :) 

Husk at alle sy og strikkeskoler tilhører Jacobsen Publications - Burdanordic, de skal ikke kopieres, eller brukes uten samtykke.  

Syskole..

 • 15.06.2016 kl. 11:27

Bok nr 2 er som sagt i farta, og det skrives tilleggstekster, nye tekster, leses over gamle osv osv.. Syskolen er noe av det jeg egentlig ble superfornøyd med. Fordi den ble så utfyllende og god. Nå skrives det enda mer inn i denne delen. Jeg gleder meg noe veldig til å se det ferdige resultatet denne gangen, også.. :) Har du noen innspill hva en syskole må ha? Vi har en 6 siders oversikt over forskjellige tekstiltyper, tilpasning av mønster, målehjelp ++ og denne som er over her. Jeg tar gjerne i mot innspill :) 

 

Fremgangsmåte på sjal med Wiolamønster

 • 14.06.2016 kl. 11:39

Det er MANGE som har spurt på melding, etter fremgangsmåten på sjalet med Wiola mønsteret. Selve mønsteret må du enten kjøpe på Ravelry, via Wiolakofta, eller så finner du diagrammet i "Lek med tradisjoner". Sistnevnte er en fantastisk bok, som absolutt er verdt pengene. Vil du kunne kjøpe mønsteret på selve Wiola kofta, finner du det HER på Ravelry. 

Husk at Wiola diagrammet er ©Kristin Wiola Ødegaard og Gyldendal Forlag. Det skal ikke distribueres, kopieres eller deles uten deres samtykke. Du må selv kjøpe diagrammet, jeg har kun lagt opp fremgangsmåten her. 

Det er Anita Rislaa som skal ha all ære både for strikkingen og fremgangsmåten.  

Du legger opp 5 masker, og start med første ruta (se diagrammet) Så øker du på hver rekke, 1 maske i hver side. Følg diagrammet etterhvert som arbeide vokser. Du bestemmer selv, når du vil strikke midtlinja og gå over på det tofargede mønsteret. Fell av stramt, når du har ønsket størrelse. 

Hvordan øke 1 maske til venstre: 

Hvordan øke 1 maske til høyre: 

 

For å få heklekanten, som jeg laget etterpå - gjør du følgende: 2 rader med fastmasker, rundt hele sjalet. Etterpå lager du blondekant i fastmaskene. I 1 fastmaske, lager du * 1 fastmaske, 3 staver, og avslutt med 1 fastmaske*. Hopp over 3 fastmasker, og gjenta ** Du har nå laget en blonde. Slik fortsetter du rundt hele sjalet. Avslutt når du er kommet rundt og fest tråden.  Se lenger ned, for hvordan du lager fastmasker og staver. Fastmasker:

Stikk heklenålen gjennom fastmasken/strikkemasken i kanten. Legg tråden over pinnen og dra gjennom masken. Legg tråden over pinnen igjen, og dra gjennom begge løkkene. Du har nå 1 fastmaske, 

 
Staver:

Legg tråden over pinne, og stikk heklenålen gjennom fastmasken. Legg tråden over pinnen igjen, og trekk gjennom de 2 første trådene. Du har nå 2 tråder igjen på pinnen. (Før dette har du 4, se bilde 2.) Legg tråden over pinnen igjen, og trekk tråden gjennom alle maskene. Du har nå laget en stav. 

 Masse lykke til! 

 

 

Sybok 2 i farta...

 • 13.06.2016 kl. 10:05

Det arbeides på spreng med bok 2. Bilder tas, tekster skrives, nye modeller sys og denne uken skal de siste bildene tas. Turen går ned til Sarpsborg. for å ta de siste bildene. Stoffbutikken.no, v/Astrid og flinke Malin har stilt med stoffer og søm av modeller. Fantastisk innsats, må jeg si!. Jeg er spent på å komme ned, å se modellene og ikke minst, håper jeg på pent vær! Bildene skal tas ute, og jeg håper jo - at ikke damene må stå i regn og 5 grader... :-p 

 Boka skal denne gangen omfatte "vanlig" centilong. Det vil si 34 - 46. Plussboka er i str 46-56 med noen få fra str 34. Så dette blir et nytt spennende prosjekt. Til neste år, kommer det ENDA, en ny bok - men mer om det, etter at denne er sluppet! Jeg er utrolig heldig, som har en så spennende hverdag. Arbeidsdagene er ikke aldri like - og her jeg sitter ute i sola, og trykker på tastaturet - er livet fantastisk deilig! Kaffe i koppen, barna på skolen og stille arbeidsro. Nå skal jeg snart ta fatt på mer redigering, samt rydde utav posene fra turen. Mine poser, er ikke så mange - kontra det noen av de andre damene kom hjem med... hehe....  

Sjal med Wiolamønster

 • 10.06.2016 kl. 17:53

Se her, sjalet som Anita tryllet frem på en dag. Fantastisk fart og maskin den dama! Sjalet er strikket i Wiola mønsteret og i Dale Lerke. Ca 2 nøster av hver bunnfarge og 1 kontrast. 

Fargekoder:
Rosa 8104
Lys grønn 8101
Grønn 8112

Sjalet kom ferdigstrikket, levert på bussen.  Så festing av tråder og heklekanten ble gjort ferdig på bussen 😉

Sjal med Wiolamønster

 • 10.06.2016 kl. 17:53

Se her, sjalet som Anita tryllet frem på en dag. Fantastisk fart og maskin den dama! Sjalet er strikket i Wiola mønsteret og i Dale Lerke. Ca 2 nøster av hver bunnfarge og 1 kontrast. 

Neste stopp -> Stavanger

 • 10.06.2016 kl. 11:51

Ingen flystreik! Det føltes egentlig helt greit å slippe det hinderet i dag.  Så nå sitter jeg på flytoget, på vei til Gardermoen og Stavanger.  Oslo viser seg fra sin beste side i dag. Sol og deilig.  Litt vind men flott likevel. Ofte blir man vandrende midt i sentrum når man er der, men i går gikk jeg helt ut på Aker brygge og nedover mot Grønland også. Grønland og Grünerløkka er områder jeg liker utrolig godt. Små koselige butikker og grønne lommer.

Sjalet fikk masse oppmerksomhet i går. Og det morsomste var at Kristin som er designeren av Wiola koften, stod på utsiden da jeg kom. Dermed ble hun første som så den. Slik er moro! Q

Det er alltid like rart og litt moro å være i en bokhandel, og se boka og navnet sitt i hylla. Kjempemoro at den finnes rundtomkring. Denne gangen var det Ark Eger Shopping som hadde den stående i hylla.

I helgen er det besøk på forskjellige garnutsalg.  En tur vi var på i fjor også.  Jeg gleder meg masse til å snoke rundt i hyllene på fabrikkutsalg. Sist ble det ikke så mye med hjem, lommeboka håper på det samme nå. 😉

Reisetips til mine-dine og våre familier

 • 08.06.2016 kl. 15:06

Jeg har drevet å skrevet en artikkel, om reiser for storfamilier (5)6+ og fikk så utrolig fine tips fra Apollo. De vil jeg gjerne dele med dere. Det å reise til syden, er blitt en "folkerrett". Skal man tro Facebook og andre sosiale medier. Folk klager offentlig over å ikke komme seg på noe ferie til varmere strøk, noen klager på urettferdighet, andre mener at ferie i Norge - ikke er ferie. Er det barna  eller de voksne som mener dette? Er det virkelig en oppfatning at barn ikke blir lykkelige, uten en sydetur? Har dere noengang stoppet opp, og sett på en badestrand her hjemme - hvor lykkelige barna er? :-) Vi lager ofte det samfunnet vi vil, og når barnefamilier blir kalt fattige, og man uttrykker stakkars deg,  når et barn aldri har flydd noe sted - da er vi på full fart, i feil retning - etter min mening. Det var noe av årsaken til at jeg startet Give away rundene, med et håp om at de som kanskje ikke har de samme kravene, kan få ta med barna på noe gøy. 

For de gjerne vil til syden - så er det mange gode tips her. Med god planlegging og sparing - er det ikke en umulighet. Men husk å tenke på, at det er ikke alltid det dyre som gir lykke :) God ferieplanlegging! 

 

APOLLOS TIPS:

Mine, dine, våre! Storfamilie på tur

Det er klart det koster å dra på ferie med storfamilien, av den enkle grunn at vi er mange som reiser sammen. Det kan også være vanskelig å finne tilbud for storfamilier, og det kan føles tungvint i planleggingsfasen. Jeg har her samlet noen tips til hvordan prosessen kan optimaliseres og forslag til rimelige destinasjoner.

Ta kontakt!

Når man reiser i store grupper anbefaler jeg å ta direkte kontakt med reisearrangørens salgsavdeling. Hos Apollo sitter en svært dyktig gjeng som gledelig bistår deg i planleggingsfasen. Siden storfamilien ansees som en gruppe, er planleggingen og bookingen mer kompleks enn om man reiser en mindre familie. Da er det godt og mer effektivt å ha eksperter som kan være med å optimalisere ferien. 

Cruise til sommeren!

Cruise i Middelhavet er absolutt det optimale for storfamilier! Her får familien være samlet under oppholdet, samtidig som man får friheten til å tusle rundt uten å trenge å være bekymret for å komme fra hverandre. Du opplever nye destinasjoner hver dag, bad, sol, aktiviteterog underholdning! Alle er fri til å gjøre hva de har lyst til, delta på utflukter, trene, delta på aktiviteters som arrangeres av barne- og ungdomsklubbene, eller rett og slett nyte en lat dag på soldekk. 


Mange av de nyeste skipene har familielugarer og større suiter som kan ta opp til åtte personer i samme lugar. Disse er oftest forbeholdt store familier på flere enn fire personer. Lugarene finnes ikke tilgjengelig på bookingsidene til rederiene(!) Dette kan kanskje virke litt komplisert, og er en av grunnene til at jeg anbefaler storfamilier å ta direkte kontakt med en reisearrangør. Årsaken til dette er at cruiseselskapene vil forsikre seg om at familielugarene faktisk blir reservert av storfamiliene. Slike lugarer er svært populære også blant familier under fem personer, fordi mange ønsker seg den ekstra plassen. Det finnes også en rekke lugarer som har direkte forbindelse til nabolugaren (connecting doors)? et godt alternativ for barnefamilier. 

Apollo har en svært dyktig og serviceminded cruiseavdeling som gledelig hjelper til for å realisere drømmecruiset for storfamilien

MSC Cruises er et eksempel på et cruiseselskap som tilbyr familielugarer, det de kaller «Super Family Cabin», på forespørsel. Dette er to utvendig balkonglugarer med connecting doors, som kun krever 2 fullt betalende gjester pr. lugar der de øvrige gjestene betaler barnepris. Prisen for 7 dagers cruise ligger fra49.000 for en familie på 6 stk. i august, med helpensjon. Det vil si at mat er inkludert for alle 6, og at drikken kommer utenom. Dette er en svært gunstig pris for en relativt stor gruppe. 

Du finner generell informasjon cruise her og kan ta kontakt på telefon 810 20 000 eller cruise@apollo.no

Connecting doors:

Dette er et tilbud også hoteller har tilgjengelig, og tillater storfamilien å ha to separate rom med tilgang til hverandre. Et tips vil i dette tilfelle også være å ta kontakt med Apollo sin salgsavdeling for informasjon om kapasitet og hjelp til å optimalisere bookingen, da noen av hotellene tilbyr slike rom på forespørsel. 

All inclusive 

Fordelen med All inclusive er mange, og en av dem er at du får mer kontroll på pengebruken under oppholdet. Da kan man velge mer «eksklusive» destinasjoner og slippe å tenkte på utgiftene under oppholdet. 

Rimelige destinasjoner

Det finnes fremdeles uberørte perler som er rimelige å komme seg til og billige å oppholde seg på. Eksempler på dette er Bulgaria, Albania, Kroatia,og  Montenegro. Her har ikke masseturismen fått etablert seg ordentlig enda, og det er fremdeles mulig å dra på oppdagelsestur!

Hellas har mange fantastiske destinasjoner og er et rimelig alternativ. Sjekk ut steder som Sivota, Lefkas, Tilos, Milos, Skopelos og eventyrøya «Symi»!

Generelle Tips:

 • Ta direkte kontakt med salgsavdelingen, da muligheter for storfamiliene ofte finnes på forespørsel.
 • Book rom med Connecting doors
 • Vær tidlig ute! Disse rommene er populære
 • Velg reisemål som er billige å oppholde seg på 
 • Velg All inclusive på de dyrere destinasjonene
 • Reis i skuldersesongene, høysesongen er ofte den dyreste periode å reise på.
 • Bruk Apollo sine sider for restplasser hyppig. Her kan det dukke opp gode tilbud!

 


#ferie #syden #apollo #tips #blogg #mammablogg #jobbmamma #mammaliv #medialiv

Pin up girls..

 • 08.06.2016 kl. 08:58

Denne morgenen sitter jeg å drømmer meg tilbake til Mars. Ikke på grunn av været, men på grunn av mennesker. I Mars var jeg i Haninge utenfor Stockholm, hos Bodil og Lillebror. Et par jeg treffer igjen i September, men akk så lenge til! HER kan du lese om kurshelgen, jeg referer til. Det har skjedd så utrolig mye siden den gang, at kitet, bøkene og materialene bare ligger å støver. MEGAtrist... og uakseptabelt. Mulig jeg må gjøre noe med det! Kan ikke la alle de flotte tingene bare ligge :) Men tida...  I dag er det jobb, trening +++ og så er det avreise Oslo i morgen. 

Men mens jeg drikker kaffeen min og tenker over dagen, går tankene til de fine menneskene som sitter i  Haninge nå. Mennesker som man har ledd, snakket og kost seg sammen med. Mennesker som kryper under huden på deg, og enkelt blir dine nye venner - tross avstand og alder. Mennesker som på kort tid, betyr noe helt spesielt for en - de blir i hjertet. 

Det å reise rundt på den måten jeg gjør, gjør at man treffer mange mennesker. Man treffer all slags personligheter og stifter mange, nye bekjentskaper. Ikke alle blir mine nye, nære venner - men man får mange nye relasjoner likevel. Akkurat nå, sitter jeg å drømmer meg frem til, siste helgen i September. Da ser jeg Bodil og Lillebror igjen ! <3Det er et par ledige plasser igjen, om du kunne tenke deg dette. Håper alle får en flott dag. 

LÆR Å HEKLE SIKKSAKKMØNSTER

 • 06.06.2016 kl. 14:17

Sikksakkmønster kan åpne mange tøffe muligheter for deg. Og det er mye enklere enn du tror, og lære seg det. Her kan du variere med striper, blokker ++++ og arbeidet ditt får det lille ekstra :) 

Husk alle sy og strikkeskolene tilhører Jacobsen Publications A/S, Alt om Håndarbeide. Det er ikke tillatt med kopiering eller bruk videre, uten samtykke. 

#altomhåndarbeide #hekleskole #todo #howto #jobbmamma #læråhekle #hekleteknikker #strikke #hobby #homemade #håndlaget #kos 

 

Kesam pannekaker

 • 05.06.2016 kl. 19:53

Disse er en stor favoritt hos meg, og ungene. Men de er best varme, derfor er oppskriften liten - ca 12 små lappe/svelestørrelse. De kan gjøres helt glutenfrie, men da smaker de "bitrere". Gjør du de glutenfrie, anbefaler jeg at du bruker feks glutenfri melblanding og ikke bare mandel/kokosmel, da det blir ganske bittert. 

12 stk 

 • 1 boks mager kesam (3 dl)
 • 1 dl hvetemel / eller glutenfri blanding 
 • 2 ts bakepulver
 • 1 ss stevia / sukrin
 • 1 egg

Bland godt kesam, mel, bakepulver og sukrin. Ha egget i, og lag en tykk røre. Stek de på middels varme. Smør er ikke nødvendig. Du kan ha sukrinmelis på toppen med bær (veldig godt) eller du kan lage en sunn versjon, som min frokost - med kun en frisk salat til. 

Når de er helt ferske, er de litt "klissete" inni, det gjør de supersaftige. La de roe seg et 1-2. min etter steking, så får de "satt" seg litt. Ikke lag mange, og spar på de! Da blir de faste, tørre og ikke fullt så gode lenger :-p 
#deleoppskrift #mat #kesam #tine #pannekaker #trening #protein #sunnmat #godt #magerkesam #sunnereliv #mammaliv

Wannado Klatrepark

 • 05.06.2016 kl. 19:18

I ettermiddag har vi vært innom storebror (Mediums) arbeidssted. Han arbeider i tillegg til skolen, på klatreparken. Et fantastisk sted, som anbefales alle, både små og store. Løypene er kjempeartige, og vel verdt et besøk. Barneløypa er fin for de under 140. Knøtta surrer rundt, og klatrer gjennom alene. 

Mens de små klatrer, er det kaffe og sveler for de voksne - og det er også grill der, om du planlegger en lang dag :) De samme som driver klatreparken har også kajakk på Hove. Her kan du få timer, kurs +++ eller bare utleie. Genialt opplegg. Det er fint å ha slike ting i nærheten (5 - 10 min fra oss) når sommerferien, med sine lange uker snart inntar huset :)

Er du i området i sommer, så ta deg en tur. Det er utrolig flott aktivitet for alle sammen - og noe du ikke finner "overalt". Prisen er også helt fin, for en barnefamilie! Hyggelige mennesker (ikke bare fordi sønnen er der av og til) og flott område. Fint sted å senke pulsen litt, og roe ned mens ungene øker sin puls, og henger i trærne :) #hove #arendal #detskjer #barn #familie #aktivitet #klatrepark #wannado #mammaliv #aktivebarn #søndag #ute #sol #sommer

Slik øker og feller du skrått, hekling

 • 05.06.2016 kl. 15:21Her er en generell hekleskole, i å felle og øke skrått - når du hekler. Mange lager små mobilvesker, vesker, glassbrikker +++ nå om sommeren, og da kan det være fint å kunne disse teknikkene. 

 

Husk at strikke og syskolene tilhører Jacobsen Publications A/S, Alt om Håndarbeide. Det er ikke lov å kopiere, eller bruke de videre uten samtykke. 

 

#hekleskole #hekle #hobby #homemade #garn #håndarbeid #altomhåndarbeide #madebyme #jobbmamma #mammaliv

 

Verden beste iskaffe?

 • 05.06.2016 kl. 13:18

Jeg elsker iskaffe. Men er mest glad i de på melk/fløteis og ikke de med knust is. Det er som godteri, og derfor egner det seg ikke med flere kopper til dagen, om du teller kalorier og dill :p Men godt og superenkelt er det! Her får du oppskrift: 

 • Dobbel espresso, jeg bruker Nespresso Roma
 • Vaniljeis
 • Karamellsaus, eller annen smakssaus

Fyll karamellsaus i et glass, oppover kantene - slik at sausen renner nedover kantene. Legg i to kuler vaniljeis. 

Fyll i dobbel espresso. Jeg lager 2 omganger med espresso, på nivå 3 - Jeg har Grand Maestro. 

Voila ! Nam! 

#nespresso #iskaffe #romakaffe #deleoppskrift #vaniljeis #supert #sommer #mammaliv #matliv 
 

Parmaskinke - fantastisk mat

 • 05.06.2016 kl. 12:39

Tidligere innlegg om Parmaskinke, med informasjon og oppskrifter - finner du HER

En gang til har jeg vært så heldig å få Parmeskinke i posten! Denne gangen tenkte jeg å teste litt annet enn jeg gjorde første gangen!

Pizza, salater - U name it! Deilig! Mulighetene er uendelige! Oppskrift på salaten under, finner du HER. Denne elsker ungene også ! :) Fin å lage sammen med barna, lag små leiver - slik at de kan lage sine egne små pizzaer! 

Pizzaen er enkel: 

 • 25 g gjær (1/2 pakke)
 • 3 dl vann
 • 1⁄2 dl olivenolje
 • 800 g hvetemel
 • 1 ts salt

Pizzasaus

 • 3 båt finhakket hvitløk
 • 1⁄2 stk finhakket løk
 • 2 ss olivenolje
 • 2 ss tomatpuré
 • 2 boks grovhakkede hermetiske tomater
 • 1 ss tørket timian
 • 1 ss tørket oregano
 • 1 ts salt
 • 1 ts grovkvernet pepper
 • Parmaskinke

Topping

 • 1⁄2 pakke ruccula
 1. Lag pizzadeig først. Rør gjær ut i lunkent vann, og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, og la den heve til dobbel størrelse.
 2. Lag pizzasaus med å frese løk og hvitløk i olivenolje. Tilsett tomatpurè og la det frese i et par minutter.
 3. Ha i grovhakket tomat, timian, oregano, salt og pepper. Dette skal nå koke inn til en tykk og god saus. Avkjøl og kjør gjerne til en jevn saus med stavmikser.
 4. Ha deigen på en lett melet benkeplate og del den i fire like emner. Trill hvert emne til runde boller. Strø over litt mel og legg over et klede. Emnene skal nå hvile i 20 minutter.
 5. Trykk eller kjevle ut emnene til runde, tallerkenstore pizzabunner.
 6. Fordel tomatsaus på bunnene før du legger på spekeskinke, oliven og revet parmesan.
 7. Stek pizzaen på 250 °C i 8-10 minutter, eller til pizzaen har en gyllen farge og sprø bunn.
 8. Dryss over rucculasalat før servering.

 

Her er også litt inspirasjon fra YouTube: 

https://youtu.be/rOxM7vSu5K8?list=PLMj8dEH939qLJE2V_tpmo4RoBEnKSWcaT

 

https://youtu.be/2SXeR20mQKk?list=PLMj8dEH939qLJE2V_tpmo4RoBEnKSWcaT

 

https://youtu.be/veScB5heyu4?list=PLMj8dEH939qLJE2V_tpmo4RoBEnKSWcaT// INNLEGGET ER SPONSET //

 

#parmaskinke ##mat #oppskrifter #sponset #blogg #oppskrifterdele 


 

Spekesalat = kveldsnacks

 • 02.06.2016 kl. 21:39

Skikkelig kveldsdigg! Søt, sur og salt deilig salat!

Ingredienser:
- parmaskinke eller spekeskinke
- honningmelon
- jordbær
- vårløk
- ruccolasalat
- Jarlsberg ost
Hakk den mengden du vil ha, bland og kos deg! Snacks!

Barnas favoritt - tacovårrull :)

 • 02.06.2016 kl. 14:51

Det er ikke så mye "typisk" asiatisk mat jeg er begeistret for. (Etnisk halvpart, hjelper meg ikke der.. ) men jeg liker å lage mine egne varianter av de :) Disse tacovårrullene, er ungene helt ville etter. Og de ER kjempegode! Om man får si det selv :) 40 stk holder ikke mer enn middag og kveldskos her. 

Her er hva du trenger: 

 • 2 pakker kjøttdeig (evnt Rema1000s kjøttkakedeig, jeg bruker den, billig og god) 
 • 5 stenger vårløk, kutt i smått
 • 10 store poteter, skrelles og raspes
 • 3 store gulerøtter, skrelles og raspes
 • 2 poser tacokrydder
 • 1 pakke filodeig (små, 40 ark) 
 • 1 egg (lim) 
 • Solsikkeolje

Stek kjøttdeigen og ha tacokrydderet i. Ikke ! ha i vann. Bruk væsken som er fra kjøttdeigene, til å blande krydderet godt inn. La det surre litt. Rasp potet og gulrot og ha oppi hakket vårløk. Bland inn tacokjøttdeigen og bland alt godt. 

Legg ca en stor spiseskje med innhold, i hver firkant - bruk litt egg til å lime rullene sammen. Deigen legger du som en "ruter", og bretter en spiss nedover, så de to spissene i hver side - inn mot midten, og rull den ferdig. Lim ytterspissen. 

Sett på gryte med solsikkeolje. Jeg tester varmen ved å stikke en tresleiv nedi, når det bobler rundt den - er det passe temperatur. Du må prøve deg frem, men jeg pleier å ha platen på ca 6-7. (9 er høyest på vår Gorenje 2015 komfyr) La de ligge oppi til de er gylne og fine. Det er ikke mange minuttene som skal til, siden alt er raspet og "kokes" raskt. Legg de på en rist og la de renne av seg. 

Server med sursøt chili saus, ris og salat ! 
Perfekt smak for alle aldre, og mine barn liker at det ikke er kål i dem :p Vet ikke om de kan kalles vårruller lenger, med dette innholdet - men ungene elsker de. Ikke bare mine, men alle som har fått disse servert! :) 

#mat #deleoppskrift #taco #vårrull #mammaliv #middagstips #oppskrift #tacovårrull #mat 

Summerfeeling!!!

 • 01.06.2016 kl. 07:48

For en fantastisk følelse, og våkne opp til vindstille og 18 grader kl 07 ! Alle er på bena, og det later til å bli en fantastisk dag :) I går ble Kreativ Strikk og Strikkemagasinet levert, så det gir et lite pustehull i dag! Planen i dag er "meg-tid" på House of Beauty. Jeg går til Sabina der, fast i mnd - som er helt fantastisk flink! 

Jentene sykler avgårde i nydelig sol, og livet føles ganske så, veldig, absolutt ålright! 

Jeg og mediapappa hadde oss en liten tur, kort dog - på sykkel i går. Det var nesten for varmt, i alt kjøreutstyret :p Vi fikk hentet Medium, som hadde vært på jobb i klatreparken. Supert at ungene har fått sommerjobber! Det er noe spesielt med sin første skikkelige sommerjobb, og få utbetalt lønn/sine egne penger. Jeg tror det er viktig både for mestringsfølelse og ikke minst utviklingen, at tenåringene har jobb og tjener litt penger. 

Jeg sitter å sorterer i bilder, det er både på godt og vondt at bildene er blitt digitale. Mindre sjans for "bommerter" i fremkallingen, samtidig så er jeg mye mindre flink, til å fremkalle. Bildene blir liggende på disker og blogg :) Men lite i album. Ungene har egentlig veldig stor glede av å se i de, så jeg burde kanskje feste flere minner til ark :) Men, i sorteringen fant jeg noen bilder i dag, som oser av sommer. Disse er noen av favorittene mine - 1 Juni, første offisielle sommerdag! 

Håper du får en strålende sommerdag!!  

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes i herlig hverdagskaos = MediaKaos. Kaoset er en familie + 1 rampete hund & 1 lat katt.

Siden jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - med lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer sammen med hverdagsblogging, og alt ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares med meg.

Snarveier:
Giveaway & Konkurranser
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.
Lik på Facebook
Lik på Facebook

SNAPCHAT: mediakaos
Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B780
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900

Tidligere maskiner:
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55

Tips og råd - Janome CoverPro ligger i den gamle bloggen.


Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos