hits

Egenlagde slippers....

 • 28.06.2017 kl. 10:07

Før vi drog, lekte jeg litt med mosegummi (ikke nyhet i seg selv) og tanken var å lage slippers. Lille har hatt Crocs med seg i gymmen, fordi renholdet har vært litt ymse i dusjene. Men de tar plass og er litt styr. Tanken min var derfor å lage noen sammenrullbare, som kan kastes når de har gjort sin misjon (mosegummi er jo ikke direkte holdbart materiale) men er mykt, tar lite plass sammenrullet og er enkle å lage - om man har en scanncut.

Jeg har sittet å dillet litt med filen her nede i Tyrkia, og tenkte å lage den helt ferdig og legge den tilgjengelig for allmennheten når jeg kommer hjem :-)

Jeg har brukt de på stranden, bare sånn til og fra vannet og solstolen. I tillegg hadde jeg pedikyr her om dagen, og da var de perfekte å tre på - når man venter på at lakken skal tørke og ikke kan ta på sandalene helt enda! Men obs! De er litt glatte mellom vann og fliser feks, så man kan ha litt antiskli under de evnt.

Det er veldig enkelt kutt på disse, og i et A4 mosegummiark - fra feks cchobby, får du en slippers. En pakke med 10 koster ca 40 kroner, så det er ikke mange kronene i materialer pr par. Men så kommer jo tid og maskin, knivslitasje +++ men dyrt er det likevel ikke - om man har maskinen.... :-)

Disse er selvfølgelig skåret ut med scanncut maskin, og mosegummi er fra cchobby. Jeg hsr skåret de ut på SNC700 som er den maskinen jeg nå har stående hjemme. 900 står på kontoret :-)

Har du lyst å lage disse selv? Ferdig fil kommer i slutten på neste uke (håper jeg rekker det til da)

Obs! Bare sånn til info, så er de ikke gode å gå i, eller beregnet som holdbart fottøy! Men som bruk i situasjoner der du skulle ønske du hadde enkel beskyttelse mellom føtter og underlag, som i tillegg tar liten plass :-)

Ekorn i fokus !

 • 27.06.2017 kl. 18:41

Har sittet i over 40 grader og jobber med SYmgasinet i dag. Nr 09 har utrolig mange fine modeller, og jeg har falt SÅÅÅÅ pladask for dette ekornet. Det er flere modeller med ekorntema på stoffene, men selve ekornet er jo til å spise opp! 

Jeg kommer definitivt til å sy en ! Og jentene er litt store, jada jada.. men denne kan få sitte som pynt i sofaen også :P 

Må bare nevne at jentene har i dag vært dekket av sjokolade.. :P Familiespa er absolutt noe å anbefale. Kjempemorsomt for både store og små. HAM HAM, etterfulgt av massasje for voksne (min andre i dag faktisk... ) og sjokolademassasje for jentene, stor suksess! 

Superenkel kjole

 • 27.06.2017 kl. 07:43

Denne er faktisk ikke så mye brukt enda. Ikke fordi jeg ikke liker den, men fordi det føles for mye stoff i den :-p I denne varmen er minst mulig det mest behagelige, Hehe.... vi klager overhodet ikke, vi bare konstanterer ! :-)

Kjolen ble laget ganske modifisert fra sy din egen garderobe, men det som utgangspunkt i skissen. Du kan lese mer om det HER.

Jeg lovet en eller annen bedre bilder, so here goes! Jeg tenkte også å lage en beskrivelse etter måleskjema. (MER INFO) Hvordan du lett lager denne selv. Den består kun av to stykker, for og bakstykke. Det mest avanserte på denne er kanskje strikken i livet :-)

Stoffet er fra Danmark, en bit ble kjøpt på Alt om Håndarbeide messen hos bycoco.dk og en annen bit (jada lite kontroll) hos Jydsk stoflager :-p

B-B-B-B-B-B-Bernie..

 • 26.06.2017 kl. 07:50

For de som var vært på Vings feriesteder før, er nok kjent med Bernie og Lollo. Sangen kan være en pine, og setter seg umåtelig raskt på hjernen :-p

Uansett sangpine, er den gosne bamsen stadig populær hos jentene. Er det flere enn meg som syns Bernie er søtest? (lollo er ørlite creepy.... :-p)

Tyrkerne er gode på pynt - både i stein og håndklær. Sengene er nydelig lagt på, med figurer og blomster.

Planen for i dag er båttur til Manavgat, med både bading og shopping. Først trodde vi jentene ikke ville synes det var noe spennende, men så feil kan man ta. Begge ville veldig gjerne det :-)

Sø det blir en spennende dag :-)

Shopping på en helligdag ....

 • 25.06.2017 kl. 10:55

Det er en eller annen slags helligdag her nede i dag. 1 og 2 - så det meste er stengt av offentlig og fabrikker. Men shoppingsenteret og butikker har åpent. Det er oppimot 40 grader i dag, så vi flyktet til kjøligere trakter - men endte foran lukket dør :-p Den eneste dagen i helligdagsperioden, der de åpner 13 - den traff vi på. Men, det gir muligheten for litt ro og iskaffe..

Det er godt hotellet har mange bøker :-p Jeg elsker "skikkelige" bøker i ferien. Lydbok og nettbrett er ikke det samme, som papir i hendene. Jeg stakk til meg bok 6 & 7 i går, så det blir litt lesing :-p

Det er så utrolig mange flotte planter og blomster her nede. Tross varmen, er det nydelig grønt og blomstring. Dog vanner de noe vanvittig om morgenen, men likevel. Mine blomster hjemme klarer seg knapt med 1 vanning om sommeren, Men nå har ikke jeg de grønneste fingrene heller da.

Ha en flott søndag alle sammen!

Sy en perfekt(?) sommerkjole....

 • 25.06.2017 kl. 08:06

Jeg får så masse henvendelser om link til fremgangsmåten for kjolene mine. Jeg er p.t i Tyrkia - så derfor legger jeg ut link igjen - siden jeg ikke rekker å svare alle (dårlig nett i tillegg)

Jeg syns denne kjolen er perfekt i snittet og jeg bruker mine MASSE her i ferien nå.

Link til hvordan du lager mønster og fremgangsmåte finner du HER.

Kunsteriske måltider....

 • 24.06.2017 kl. 07:53

Klokken er 0845, vi ligger en time foran hjemme - og frokost inntas. Det er lørdag, men det kjennes liksom ikke helt... :-) Når man surrer rundt slik i ferieboble, flyter dagene i hverandre og man mister litt oversikt. 1 deilig uke gjenstår her i "paradis" før noe dager i Oslo venter.

Vi er på Sunwing Side Beach i Tyrkia, et fantstisk sted og hotell. For å si det først som sist, i forhold til i fjor er dette paradis. Family garden som vi var på i fjor, i Bulgaria var ikke noe å skryte av - i forhold til pris og standard. Bulgaria i seg selv var et flott land, og stedet vi var på, var også veldig flott. Men hotellet var ikke noe vi hadde reist tilbake til.

For to år siden var vi på Sunwing West Side, som nå er overtatt av TUI, og brukes hovedsakelig av tyskere. Her på Side Beach er det samme standard, oppbygging og stil som det vi var på for to år siden. Forskjellen er at dette er mye større (består av mange flere bygninger) og ligger nærmere og på andre siden av Side.

Som by, er Side koseligere enn der vi var i Bulgaria. Det er mindre, roligere og de er mer vandt til turister. På både godt og vondt... god service og hyggelige mennesker. Det er ingen grunn til å utelate Side som destinasjon, i følge oss hvertfall :-)

I går kveld var vi hos optiker. På min styrke med designerglass (er en svenske som driver her) sparer jeg 4500 på briller, mediapappa - sparer 70% på progressive briller. Han har muldvarp styrke, så for han er det virkelig penger å spare. Vi snakker femsifret beløp hjemme......

Nå skal jeg tusle til Spa, siden sist gang endte med anbefaling av nye timer, henting av doktor og poengtering at jeg var uheldig stram i muskulaturen, så da fikk jeg anbefalt to timer til med fokus på de stive skuldrene, korsryggen og nakken. :-) som de sier i din alder skal det ikke være slik, glemte å spør hvilken alder de trodde jeg var. :-p Ha en fin lørdag alle sammen <3

39 grader - kombinert arbeidsrom og badstu

 • 22.06.2017 kl. 11:01

Selv om det heter seg varme strøk, bading +++ er ikke det unisont med fri. Men det er nettopp det som er så fint med mitt arbeid, så lenge det er nett (det er jo en liten utfordring til tider her) og en laptop - så kan jeg sitte på hvilken breddegrad jeg vil, og skrive. :) Så i dag, er et par timer tilbragt (eller tilbringes) under parasoll, og med bassengutsikt. I 39 grader, er det ikke aktuelt å sitte i sola og jobbe, enn hvor viktig brunfarge hevdes å være :P 

Pga operasjonen skal ikke øynene utsettes for direkte sol, i 2-3 måneder. Jeg skal bare garantere en ting, og det er at DET ER varmt under caps hele tiden :p Bading som skal unngåes nesten like lenge, løses med caps og solbriller, så ikke klorvann spruter i øynene! 

I går var vi en liten tur i Old Town, et nydelig sted - og det fine er at sesongen er ikke i full gass her enda. Så det er lite folk, og lite pushy selgere. Jentene blir helt bedåret av alle kattene og hundene her, som vi gjentatte ganger må minne på - IKKE klappe på!! :D Veldig koselig å gå rundt i de gamle gatene, og se miljøet i gamlebyen. Som i resten av verden, just nu - er spinnere det store. Knøtta fikk kjøpt seg en i går. En edderkopp spinner. Jeg er heeeelt bakpå som trodde de måtte ha en viss form, for å spinne skikkelig :p Gamla.... :) 

Lille har en enorm kakemage. Middag, frokost ++ kan være sååååå fælt å få ned. Men så fort hun ser kake, går dobbel mengde ned :) Jeg føler vi spiser hele tiden her. Det går maks 45 min, der det ikke tilbys mat, snacks, kaker +++ jeg holder meg unna mellommåltidene, snacksen - men Lille snoker i kakebordene :p Hehe, er man på ferie, så er man på ferie? 

Så mens noen momser kake, bader og koser seg - er jeg godt plassert her i formiddag :) Greit med litt forandring også.. 

Håper du får en fin dag ! 
 

Garn, sand og sol

 • 21.06.2017 kl. 09:36

Ull og 38 grader - en naturlig kombo? Blir det bedre om man poengterer det er blandingsgarn? :-) Første dagen på stranda, etter 1 time arbeidsøkt på morgenen. Deilig måtene tilbringe "hverdagen" på. Vannet er deilig varmt og sola står høyt :-)

Lille er litt pjusk i dag, ikke godt i mange tredve plussgrader - men under en parasoll går det fint.

Ettermiddagen skal tilbringes litt foran skjermen, da jeg ikke rakk all oversetting i morges, før nettet ble elendig igjen :-p

Deilige dager....

 • 20.06.2017 kl. 08:06

Mange lurer på hva det var som skjedde på reisen nedover, men med den elendige nettdekningen her (går så saaaaakte) er jeg på nett minst mulig

Men når tiden kommer, kan dere glede dere til en god story. Kort oppsummert innebar det pass som var gyldig, men ikke gyldig nok... visum, cash +++ og legg på gode forsinkelser pga oss :-) Turen er i utgangspunktet lang og via endel checkpoints denne gangen, men den ble liiiitt lenger enn planlagt i tillegg.

Men nå er vi her! Og vi storkoser oss!

Det er så utrolig flott pynt son står på senga til jentene etter renhold. Vi er etter mye om og men, på Sunwing Side Beach Hotell, Tyrkia. I går fant vi roen og etter en lang reise med en del byråkrati i alle ledd - på veien, er det deilig å "lande" på final destination.

Jentene var helt gåen i går. Tomt på tanken og huepine. Ikke lett å være liten på en stressende tur

Det ble dermed bare bading, soving, mat og full avslapping ved bassenget. Siden dekningen er dårlig, begrenses tekniske enheter veldig - noe som er veldig god. Men litt må være lov, når man er sliten :-)

Skoene kom rett før vi drog. De er så kule og ikke minst gode å gå i! Lette og gode på foten.

Kveldskos man kan like? :-) Nå er planen frokost (vi er en time foran hjemme) og forsøke å jobbe litt. Jobben er med, lite fri her - men det er en deilig frihet, og kunne ta med seg jobben. :-) Ha en flott dag!

// inneholder reklame //

Sol, bad og hvilepuls

 • 18.06.2017 kl. 10:13

En kort sagt slitsom reise, der vi ble årsaken til forsinkelser, venting, lukkede dører +++ 2,5 time forsinkelser - da ligger man lavt i terrenget blant resten av reisefølget. Høylydt applaus når man først entrer flyet.... jada, nok en reise inn i historieboka.

Men..... nå, søndag og hvilepuls. Kommer sterkere tilbake 😉

Sommerkjole # 6 (#15) Sy din egen kjole!

 • 15.06.2017 kl. 11:52

Etterspørselen etter mønsteret til sommerkjolen, har vært enorm! Som jeg har skrevet før, så er ikke dette et kjøpemønster, men et mønster jeg laget selv, utifra en kjole jeg hadde hengende i skapet. Dermed har jeg ikke lyst å selge mønsteret, ettersom (selv om det er en del endringer) det er en annens design, jeg falt for. I forhold til kjøpekjolen, er det gjort en del endringer. Fra fast stoff til jersey, ingen usynlig glidelås som i originalen, og selve utringingen er gjort litt høyere. Jeg har sydd denne i str S, og str 9 år.

Jeg skal nå vise dere hvordan denne sys. Utenom kantbånd og opplegg, er det 3 sømmer :) Denne kan SELVFØLGELIG sys uten fancy maskiner som overlock og covermaskin, men det er ikke til å unngå fakta - det går raskere med dette. Har du ikke cover, kan du bruke helt vanlig tvillingnål, med eller uten kantbåndsapparat. Hvordan du bruker vanlig symaskin, kan du se feks her.

Du trenger litt enkelt utstyr, utenom stoffet: 

 1. Mønsterpapir. Vil du forenkle prosessen for deg selv, så kan du bruke papir med cm mål på - som du ser på bilde under. Hver rute er 1x1cm noe som forenkler prosessen, om du er ny i sømverden. 
 2. Noe å tegne med
 3. Mønstervekter, eller knappnåler (eller noe annet tungt fra verktøyskrinet :p ) 
 4. Målebånd
 5. Linjal, har du en slik som jeg har under her - vil du ha mye hjelp i forhold til gradering av buer +++ 


Nå skal du måle deg selv. De målene vi trenger for å lage mønsteret er følgende: 

 1. H
 2. L -> N
 3. Y -> N
 4. K -> D
 5. K -> G
 6. Ekstramål: H->G, L->K, K->H, N->O 

Ta nå mønsterarket ditt, og fyll inn følgende mål, i denne rekkefølgen:

Før du begynner, husk at alle mine instruksjoner, går på delt mønster (altså mot brett + to deler til rygg) Du skal derfor halvere MIDTMÅLET (H) når du arbeider, du andre målene, skal være som vanlig. 

 1. H - Feks: mitt mål er 88 rundt, 90 med bh. For å ha litt "hold" i modellen, runder jeg ned til 85, (42,5cm på mønsterdelen) slik at den vil sitte stramt over brystet. OBS! Her må du sjekke strekken i stoffet, tar du for mye, risikerer du at den ikke vil sitte behagelig. En huskeregel kan være; er det 5% strekk i stoffet, trekk fra 5% på målet ditt, inkl bh.
 2. L -> N - Her måler vi hvor langt ned, der vi skal starte armhullet. 
 3. Nå skal vi sette opp noen hjelpelinjer - Du skal nå måle deg frem til L -> Y. Det finner du ved å bruke hjelpemålet L -> K, og halvere. Da har du målet der stroppen skal ligge. (L->Y) Sett ett kryss der. Her skal da stroppen passere på den ferdige kjolen. 
 4. For å finne ut hvor spissen skal starte, skal du nå bruke hjelpelinje N -> O, sett et kryss der denne linja går. Eller tegn den, som på skissen over. Lengden Y-> ned til linjen N->O, Skjæringspunktet der, viser deg nå hvor du skal sette et stort kryss, her skal spissen som stroppen festes/krysser hverandre starte. 
 5. Du har nå kryss nok, til å gradere buene. Har du en slik linjal som meg, så er dette enkelt, om ikke, så følg ca formen på bildet mitt under. Den retteste (mine er ikke rette) er den som er MOT BRETT/MIDT FORAN. (nederst på bilde) Altså buen, som ikke har mønstervekt, er front/rygg.
 6. Nå skal du finne skjæringspunktet K -> G, litt ovenfor G skal vi starte å svinge ut modellen. Hvis du har mye svai, som meg, så skal også ryggdelen svinges litt inn) Men ikke mye. Her må du måle forskjellen din Mellom målene H - G - F, og lage en svak bue mellom disse, om du trenger svai. I sidedelen skal vi nå skrå ganske kraftig ut! I str S, min kjole er 110 icm lang i buen, frontstykket. Altså 220CM TOTAL omkrets rundt. Du kan selve velge, hvor vidt skjørt du vil ha - men 220 cm er da min vidde. 
 7. Med mål D - skal du nå finne ut hvor langt ned du skal gå på mønsteret. Sett et merke på PUNKT D, og et annet merke på vidde/bredde nederst.
 8. Husk å legg til 2,5 cm oppleggskant.
 9. Dra så buen fra PUNKT G, og ned til spissen på bredden. Dette er det du ser øverst på bilde, på min mønsterdel. Dra så buen, til oppleggskanten. 
 10. Du skal nå ha en (eller to, jeg bruker bare en) mønsterdel, som skal se ganske lik ut som min, med dine egne tilpassede mål.

Kult? Første gangen man gjør dette, er det kanskje litt hodebry. Men det er utrolig moro når man har tegnet ut sitt første mønster, med egne mål, og etterhvert skjønner man gangen i det - og det går mer eller mindre automatisk. Skissen over, med bokstavpunkter, er gull når du skal måle og tilpasse mønsteret ditt. 

Mønsterdelen skal altså se følgende ut:


Som du ser, så er min mønsterdel innsvingt i ryggen. Det er også årsaken til at den er delt i to, for at den skal legge seg fint over rompa, og inn i svaien. Når jeg kutter forstykket, legger jeg bare delen mot brett, og den blir helt rett. Jeg bruker ikke en egen mønsterdel til det, i og med at for og bakstykket er like. Er du veldig bred over ryggen, kan du øke disse to stykkene, istedenfor å ta inn - med to deler, har du full kontroll på bakstykket. 

Som du ser her, kutter jeg innsvingen i ryggen, når jeg etterpå - kutter ut de to ryggstykkene. Jeg kan ha to mønsterdeler, men av latskap, er det her bare en :p 

Du har nå 2 ryggdeler, og 1 forstykke. Jeg velger å kante med samme stoffet, og dermed har jeg også 2 remser med 3.8cm bredt kantbånd. (målet er for å passe i kantbåndsapparatet mitt) På denne typen stropper syns jeg absolutt, det er finest med B brett. Altså apparat som bretter en 4 fold. Det er fordi jeg ikke syns det er så fint med råkant på stroppene. 

Legg ryggstykkene rett mot rett, og sy de sammen i ryggsømmen. Husk å sjekke at du har riktig søm. Den retteste sømmen, er rygg, den kraftige utsvingningen er sidesømmen. 

Jeg syr med Babylock Ovation, en kombinert overlock og cover, som står fast tredd som cover her hos meg. Jeg linket litt lenger opp, til hvordan jeg har sydd kantbånd med Bernina og vanlig maskin tidligere. Du kan også presse og montere uten apparat, som vanlig skråbånd.

Begynn i front- (eller bak) buen. Vi skal altså kante på midten først. Som dere ser, avsløres det her, at stoffet ikke er vasket først.. . :P Du skal nå ha en slik kant, uansett med tvillingnål eller covermaskin. Det er viktig at disse sømmene er elastiske. 

Så tar vi bakstykketNeste steg er å kante sidene og lage stropper. Det gjør man i en prosess. (for hver side) Start i sidesømmen, ved armhullsømmen, og kant deg opp til spissen. Du skal nå bruke målet Y->NO  for å vite hvor lang stroppen er. Du kan forhåndskutte det, men i min late verden, måler jeg mens jeg syr. Du må huske at du skal ha litt strekk i dette. Så målet skal være Y->NO x 2, ikke legg til mer, for da kan den lett bli for slapp. Sett så på den andre delen, med spissen først. Slik vet du at du har riktige deler. Først armhull -> stropp -> spiss til armhull igjen. Når du syr den andre siden, vær obs på at du ikke vrir arbeidet. Pass på at stroppene fra den siden du er ferdig med, ligger riktig og ikke vridd. Det er ingenting som er så irriterende som en vridd stropp, når du er ferdig. Siden sidesømmene enda ikke er sydd - er det lett å få arbeidet vridd om man ikke passer på. Så sy sammen sidesømmene og start på opplegget. 

Jeg bruker dobbelbrett for at det skal falle fint. Først 1 cm inn, og ny brett + 1 cm. 

Jeg bruker klips, og ikke nåler. Men her tar du det du har :) Og sy i vei...Jeg tenkte å vise en kjapp ting, og det er at min cover kan sy "off chain". Det vil si at jeg kan sy utav stoffet, uten at det skjer noe. Med alle andre merker jeg har hatt, må jeg har en liten ekstra lapp og sy over - før jeg løsner trådspenningen og klipper av. (Må ikke, men sikrest) her kan jeg gjøre som på overlocken, bare sy ut. Når jeg legger opp hele stykket, trekker jeg trådene inn på baksiden og knyter - som ved andre merker. 

Med 1 x 1 cm oppleggsbrett, blir sømmen slik på baksiden. 

Sy de to sidesømmene og fest trådene

Og du er ferdig ! :D 

Hele prossen tok meg 40 min inkl kutting av stoff, (uten å lage mønsteret) så det er en ganske rask kjole og sy. Lykke til! 

 

Sommerkjoler i metervis..

 • 14.06.2017 kl. 16:14

Bokstavlig talt, er det kjoler i metervis. Den siste uken har jeg fått gjort et MEGA innhogg i lageret mitt. 1 kjole til, til meg selv - stoff fra Stoffbutikken (mener jeg å huske) og 8 kjoler til knøtta. Nå begynner feriekofferten å bli klar! Elsker dette snittet og i tillegg er det så kjapt å sy! 

I dag satt jeg meg ned å laget mønster i str 9 år. Lagde den med samme form bare rett, over bysten - da hun ikke fyller noe der enda. Resten av grunnformen er samme som på min kjole. Perfekt å få brukt opp stoffer som er liiiiitt barnslige, i følge jentene - men som ble perfekte som kjoler!

Jeg har fått noen spørsmål, om hvordan kjolen er i snittet bak og sidene. Den er tettsittende både bak og i siden. Men foran er den løs fra bysten. Bildene under viser litt bedre. Og så var det storproduksjonen... for å spare tid, kan dere se - det er mye rosa kantbånd :p Men slik går det, kort tid til ferie, jobb på toppen og voila, litt snarveier. Mønsteret er som sagt tegnet ned til 9 år. 

Stoffene er veldig varierende her. Stoffbutikken, Jydsk Stoflager, Tonje Brodering og Kamelont Design. Alt er kjøpt enten på messe, eller i fysisk butikk hos de aktuelle. :) 

Jeg elsker dette kaninstoffet, sett noe så herlig? Det er fra Tonje Brodering sin butikk i sentrum. Nydelig jersey. Jydsk Stoflager har også dette stoffet. Knøtta ble superfornøyd med ny sommergarderobe. Heldigvis! :D 


 

Sommerkjoler #2, 3 & 4

 • 11.06.2017 kl. 20:31

Jeg fikk faktisk montert opp alle kjolene jeg klippet ut! Det er søren meg ikke verst, til meg  å være! :P 2 av de er langt fra "meg" men, jeg bare måtte prøve meg. :) Til sommerbruk er jo farger, og motiver litt artig, så de blir nok brukt! 

Stoffene:

LP stoffet: Er kjøpt hos Tonje Brodering i sentrumsbutikken. Var på 50% og jeg syns det var så kult! Men hva passer det til liksom? :) Viskose, lett - og til dette, syns jeg det ble perfekt :) 

Scooter: Jersey, kjøpt hos Kølkær/stofkarsten i DK. 

Roadster: Disse er fra bycoco.dk. De ble kjøpt på messen AOH i Rødovre i år. Jeg bare MÅTTE ha det, som mye annet - da jeg så det. Men ante ikke hva det skulle bli. Men jeg digger stoffet til denne kjolen. :) 

Favoritten, er definitivt nr 3, roadseteren. 

Det er lenge siden jeg har brukt kantbåndsapparatet så mye, som i denne helgen. Apparatet står på en Babylock Ovation, en fantastisk maskin. Litt lunefiull over tykke humper, men det er de fleste coverne. Sakte tempo og litt løft på trykkfoten, så går det så fint! :) 

Mønsteret er eget, laget utifra en kjøpekjole. Akkurat som den kjolen jeg lagde før i dag ! :) Elsker dette mønsteret, det sitter som et skudd, det blir tatt godt vare på! :) 


 

Og her er kjolen jeg sydde før i dag, elsker stoffet i den. Du finner innlegget tilhørende denne kjolen HERSommerkjole #1, selvgjort er velgjort

 • 11.06.2017 kl. 16:29

Jeg har en kjole som jeg elsker snittet på, men har ikke funnet eller sett noe lignende i butikk igjen. Den har bredt skjørt, uten søm i livet eller under bysten, er trang rundt brystet og har stropper. Den perfekte, lette sommerkjole. Så, når man ikke finner flere enn den ene man har, så tar man frem linja,, mønstervlies og kjolen. Dermed ble et mønster til :) 

Den satt på første forsøk! Originalen er i stumt stoff, og har glidelås i siden. Jeg valgte å lage den i jersey, og gjorde dermed formen om, litt for at den skal sitte fint. 

Mønsteret er laget selv, utfra den kjolen jeg hadde fra før. Stoffet er fra Meretes Atelier i Grimstad, og kjolen er sydd med overlock og coverstitch maskin. Har du ikke cover, kan du fin fint bruke tvillingnål! :) 

Jeg elsker mønstervektene mine. De er kjøpt på AOH messen i Februar i år. De er helt geniale. Jeg har 3 stk, 1 stor og 2 små. 

Nå ligger 3 ferdigklippede kjoler til, klare på bordet for montering! :) Så får vi se om ikke dette blir garderoben på ferie, og på fine sommerdager her hjemme etterhvert! Deilig myke, og fine i snittet! Utrolig gøy å kunne lage sitt eget tøy! :D  

Fly me to the....

 • 11.06.2017 kl. 13:39

Ikke moon i dette tilfellet - men til Tyrkia, Side Sunwing East Beach. Her går årets sommerferie. For 3 året på rad reiser vi med Ving. I fjor var vi på Family Resort, altså et samarbeidshotell - og helt ærlig, det var ikke imponerende totalt sett. Men i år, drar vi tilbake til Sunwing, som vi var på (vi var på West side for 2 år siden) første gangen. Sunwing er bedre organisert, bedre hygiene og ikke minst det totale apparatet, enn det vi opplevde i Bulgaria i fjor. 

Jentene gleder seg maks til tur! Men først er det flere skoledager og jobbdager! Jølle og de eldste er hjemme, passer hus og skal jobbe - med godt samarbeid og oppsyn av bestene og morfar :D Trenger vi si at vi gleder oss? :) Her bøtter det ned i dag - så det føles ikke feil å drømme seg litt bort til dette her 

// Bildene ovenfor er fra www.ving.no //


 

Egosøm..

 • 11.06.2017 kl. 10:49

Litt psykadelisk filter på bildene i dag.. :p Det regner ute og for å gjøre noe "annet" enn de standardoppstilte bildene, ble det slik i dag. Dette er fra morgenluftingen til Jølle. Lille har overnatting, så da tok jeg første skiftet.

Kjolen ble mekket i forgårs, men ikke brukt før i dag. :) 

Stoffet er fra bycoco.dk og kjøpt på AOH messen. Klarte ikke gå fra det, og syns det var så fint! Og det har jeg tydeligvis synes en gang tidligere også, for gjett hva som lå i skapet, når jeg kom hjem? Full kontroll, nope! Men, da har jeg en ekstra meter. Sist, kjøpte jeg det hos Jydsk Stoflager. 

Mønsteret er fra Sy din egen garderobe 34-56. Kjolen på s. 66 er modifisert litt. Rund hals med kanting, og strikken går helt rundt, og ikke kun i sidene og bak.  Ermene er forkortet litt, slik at de ikke er fullt så langt utpå. Denne kjolen kan fint lages som maxikjole også! Altså lang. Det er fint å kunne varierer mønster, med bare enkle grep. Kjolen finnes helt fra liten/vanlig str, til pluss dame. Det er et av de få mønsterne som går fra 34 og oppover, i PLUSS boken. 

Elsker trykket på kjolen, Paris og sykler! Jeg innbiller meg at denne blir kul, sammen med den knallgrønne elsykkelen min! :D 

 

Smil med emoji !

 • 09.06.2017 kl. 20:24

Man kan nesten ikke annet, enn å bli i godt humør av å se på disse stoffene. :) Emojishortsen, er deilig isoli, som skal bli hettegenser og onepiece, men vi måtte bare trykke ut en shorts også. Lilles befaling :D Stoffet er kjøpt hos Jydsk Stoflager, og smilyene fra coco på AOH messen. Lille bestilte 2 trøyer mer... minions og trolls. Og Knøtta? Hun fikk jo et sett før i dag, og fikk også den lille biten med Kjæledyrenes hemmelighet. Stoffet er kjøpt hos Jydsk Stoflager (de over også) men siden jeg tenkte de var barnslige, ble det bare 0.5. Det holdt akkurat til en tskjorte! :) 

Shortsen er samme mønster som sist, fra Burda - og tskjortene fra AOH Symagasinet. 
 

TOM & JERRY

 • 09.06.2017 kl. 14:10

Covu er faktisk helt uskyldig. Det har ikke noe med nye kallenavn å gjøre :p Det er rett og slett sommertøyet til ungene, som begynner å ta form. I dag bar jeg faktisk maskinene opp i stua (har jo bare et rom med alt tilrettelagt i kjelleren.. men der er det kjedelig.. :p ) og har sydd litt. Moro å være i gang. Men litt rusten, noe jeg og Babylock Ovation fant ut i starten... 

Settet består av singlet, og shorts. Shortsen er et Burdamønster og singleten fra et eldre Alt om Håndarbeide Symagasin. 

Stoffene er fra Jydsk Stoflager, og Lillestrøm sysenter. Potestoffet er tynn isoli, og singleten er jersey, begge fra JS. Ribben er supersøt og ble med hjem fra sist kursrunde i Lillestrøm :) 

Mørke mobilbilder, men jeg sendte et par snapper i dag fra sybordet, og da var det noen som lurte veldig på hvilke maskiner jeg syr på. Akkurat nå, står Babylock enlighten og ovation på bordet. Den ene er overlock og den andre kombinasjon, men er innstilt på cover. En super maskin. Jeg har skrevet om begge maskinene tidligere. Slik ser det altså ut, når jeg inntar spisebordet.. huff. Nesten så jeg får litt dårlig samvittighet.. nesten .. :) 

#sy #søm #barn #mote #symaskin #håndarbeid #hobby #familie #syselv #homemade #handcraft #sew #familien #barneklær #kidsfashion #babylock 

 

Strikk egen pyntekant til støvlene dine

 • 09.06.2017 kl. 09:13

Det er vel på tide at det kommer litt håndarbeid her igjen nå? Siden synet er på plass, og litt lyst til kreativitet også er kommet i rute - gravde jeg litt i garnkassen min i går. Etter litt mikk og makk, endte jeg med noen rester fra en lue til Lille, i DaleGarn Lanolin wool. Et godt garn, fast og fint å strikke med. Denne kanten kan du enten tre over støvelkanten som jeg har gjort, eller ha på selve benet, som en strømpetopp. 

Det passet jo nesten ikke bedre, at de kule støvelene kom i hus - (nok en gang, takk til Iselin Mathilde for å selge sine.:-p ) og at jeg strikket kanten i går, for det regner i dag ! Norsk sommer, regn og sol om hverandre :) Anbefaler et litt stødig garn til dette, siden den vil bli våt, og tørr ++++ så den holder formen. 

 • Og her skal dere få oppskriften på min variant:
 • Garn: DaleGarn Lanolin Wool - eller et annet garn med ca 24m pr 10 cm (ikke superviktig, men ca) 
 • Mengde: ca 110 gram 
 • Pinne: 4 - strømpepinner eller 30 cm 
 • Str: 24 (26) 28 (30) 33 (36) i omkrets, målt uten at det strekkes i bredden.
 • For hver størrelse du trenger mer (2--3 cm) legger du til 6 masker i maskeantallet. Bruk en str som er ca 3-4 cm mindre  enn din totale omkrets, fordi den vil strekke seg ganske mye. Størrelsen er litt ca, fordi med maskeantallet vil det bli 0.5 av og til. Jeg har "rundet" av litt ned/opp. Det fine med disse, er at du må ikke følge str slavisk, da er veldig elastiske. Husk at de utvider seg en del ved bruk! 

 

 1. Legg opp 54 (60) 66 (72) 78 (84) masker på pinnen.
 2. Strikk  * 1 rett, 1 vrang * Gjenta **  10 runder/omganger
 3. Strikk 1 omgang vrang 
 4. Strikk nå vaffelmønsteret slik:
  1. pinne: * 2 rett, 1 vrang * Gjenta ** ut omgangen
  2. pinne: som pinne 1
  3. pinne: Strikk 1 omgang vrang
 5. Gjenta vaffelrapporten 8 ganger i de to minste størrelsene. Gjenta ganger for de 2 neste størrelsene. Gjenta 10 ganger for resterende størrelser. (evnt ønsket lengde) 
 6. Når vaffelrapportene er ferdig, strikk 1 omgang vrang
 7. Strikk * 2 rett, 1 vrang * Gjenta ** 10 runder/omganger
 8. Fell av løst, når de 10 omgangene er ferdig. Dette er toppen av kanten, så denne vil du ha elastisk/løs nok 
 9. Fest trådene
 10. Sett på knapp. Skal du bruke den som kant på støvlene, snur du kanten over på vrangen, og legger den over kanten. Da kommer rettsiden utover støvelen. 

 

Jeg fnyser alltid når folk sier og disse kan du strikke på en kveld! Men disse kan du faktisk det :) Jeg begynte på disse i går mens jeg ventet på Knøttas baskettrening, og vips var de ferdig. Eller vips og vips, jeg så litt for lenge på tv i går kveld - MEN! De ble ferdige. 
Lykke til ! 

Sjelero...

 • 07.06.2017 kl. 11:28

På mandag før vi reiste nedover fra Lillehammer, gikk jeg og Jølle en tur i vårt gamle nærområde. Nydelig natur, og tankene streifet meg, hvor fint det er. Vi bodde rett ved dette området, og kulpen ble brukt til bading om sommeren. Det er så rart å tenke tilbake, at man forlot dette for snart 8 år siden. 

Jentene var så små da vi flyttet, at de husker ikke noe. Guttene husker en del. Men etter et par turer nå, begynner jentene å få et forhold til stedet. Det er gøy å se den gamle barnehagen igjen, huset, områdene, sykehuset de er født, det er mange minner. Som livet ellers, både gode og vonde. 

Det er ikke alltid like enkelt å være liten, i en stor verden. Dog tror jeg ikke man trenger å være valp for å føle det slik. Det er nok ofte vi mennesker også, kan føle oss både små, og mettet av en overveldende, stor verden rundt oss....  

I dag fjernes stingene !

 • 07.06.2017 kl. 08:24Om 30 minutter sitter jeg å bilen på vei til Lillesand. Aleris Kristiansand åpnet/flyttet til nye, større lokaler i Lillesand sentrum i går. I dag skal stingene tas. Jeg må innrømme at pysa i meg, er sakte men sikkert på vei frem. 

Det rare, er at jeg er innmari pysete - og selv om jeg kan bli hysterisk, så klarer jeg å innfinne meg med at ting må gjennomføres. For noen år siden, fikk jeg er dypt kutt i tommelen, helt inntil benet. Det måtte syes uten bedøvelse. Vondt som et HE****, og ta stingene var heller ikke noe godt.... men det er liksom glemt når det vonde er over. Kanskje derfor man får mer enn 1 barn også, fordi vi evner å ha selektiv hukommelse :p 

Men følelsen fra operasjonsbordet, sitter litt i. Innimellom krisemaksimerer hjernen litt, og da innbiller den meg - at jeg kommer til å kjenne tråden. Jupp.. at tråden blir dratt ut. Akkurat som en tråkletråd.... :p Selv om jeg forteller meg selv at det umulig kan være verre enn selve operasjonen, så spiller hjernecellene poker med nervene mine. 

Det er veldig rart å se bilder av meg selv fra før operasjonen. Det er vel en underdrivelse å si at det ikke er noe forskjell. Og når de siste stripsene og skorpene forsvinner, er det enklere å se resultatene. Det rare, er at det bare er 8 dager siden operasjon! En ting er at tiden flyr, en annen er - at resultatet er så bra, så kort tid etterpå! Og jeg er så glad, for at jeg har sluppet de store blåmerkene og hevelsene! Kroppen er en underfundig maskin :) 

Jeg krysser fingrene for at alt går greit i dag. Etter planen skal jeg nemlig inn på kontoret i ettermiddag, og jeg skal ha kurs :-p Så her er det ikke mye tid til å ligge på latsiden! Tirsdag i forrige uke, gjemte jeg dette bak solbrillene - for å ikke skremme ungene. De siste to dagene har jeg gått uten noe hjemme. Ute har jeg gått med capsen, (utenom småturer) og i dag skal altså stingene taes. Det er utrolig hva som kan skje på 8 dager :) 

For de som følger meg på snapchat (brukernavn: mediakaos) så skal jeg forsøke å oppdatere der litt i dag :) 
 

Reisens ende....

 • 05.06.2017 kl. 04:04

Når man tisse, så må man tisse. Enten man har to eller fire ben. Og uansett om kl er 08 eller 0330 🙈🐶

Det ble en del soving i går kveld på Jølle og litt kort kveldstur, så ting ble litt opp ned. Og som for oss mennesker endret det litt på resten også tydeligvis 😉

Men nå er alt bare velstand, de andre 4 sover, inkl voffs. Så da er det bare å knipe igjen øya (det som går an 😂) og prøve å sove litt....

I dag takker vi pent for oss, til Scandic Lillehammer Hotell, og reiser mot Sørlandet igjen.

Hund, selbu og kvalmende høy fart.....

 • 04.06.2017 kl. 16:16

Jeg digger Flåklypa tidende! Dette oppslaget er jo perfekt inspirasjon å ta med tilbake til redaksjonen 😂 En våt, etterhvert småkjølig dag i Hunderfossen er ferdig. Det endte med en ristende, sliten Jølle - som etter 5 timer ble brakt til bilen, med fullt varmeapparat på ❤

Det er mye vi kjenner igjen fra guttenes tid og da jentene var små, men også en del forandringer. Jentene har kost seg enormt!

Berg og dalbanen er ny, og det er ikke noe man får meg med oppi. 😂😂

Selv om man har 4 bein, og ikke kan ta karusellene - blir man godt ivaretatt på Hunderfossen. Veldig hundevennlig og flott park. Da vi ikke fant vannstasjonen for hunder (jepp, de har det) disket kiosken opp, med mer enn nok vann 😂

Som storebror Jumbo, er Lille ville etter fart. Dermed var gokarten en selvfølge!

Energisenteret, et flott og lærerikt sted! Men litt skummelt i sansetunnelen 🙈 på utsiden var det en skjerm jeg kunne se jentene falme seg frem på 😉

Eventyrslottet, en reise gjennom Brødrene Grimms verden. Like fantastisk som for 8 år siden ❤

Hva gjør man når msn er bløt og kald? Jo man snuser seg ut i dammen og blir enda våtere 😂 en sliten gjeng er nå på hotellet og slapper av, på beste vis 😉

Vår frihet......

 • 04.06.2017 kl. 07:03

På vei til Lillehammer i går, stoppet vi innom Eidsvoll. Hverken jeg eller mediapappa hadde vært der før. (Til tross for at jeg faktisk bodde få minutter fra, for mange år siden)

Utrolig gøy for jentene å se Eidsvollbygningen, fin opplevelse og knytte til lærdom.

Det har gått så utrolig fint å kjøre bil, med både jentene og Jølle. Fra Eidsvoll gikk veien direkte videre til Lillehammer

En liten sightseeing før vi sjekket inn, endte med tur innom den gamle barnehagen, samt huset vi bodde i, og selvfølgelig en liten tur til Lysgårdsbakken. Tenk at vi har bodd få minutters gange fra alt dette flotte her....

Like til høyre for hallen, bodde vi 😉

I fjor var vi på toppen av hoppbakken, i år nøyde vi oss med en tur nede på anlegget. Rart å tenke på at for snart 11 år siden, var vi i 30 minusgrader og snø, og så på Solberg som kjørte vinterrally med Jumbo. Utrolig som tiden går ❤

Det er rart hvordan man knytter alle ting til hendelser og minner. Vi spiste lunsj i parken, noe vi gjorde en del da vi bodde i Storgata. Med et steinkast fra parken, og 4 etasje - var det er flott område å bo ved.

Kaffen fikk vi hos et vennepar. Det går mange år mellom vi sees, men praten sitter like løst (som hun skrev i ettertid) og det er sant. Det er ikke lett å rekke alt, på en helg. Sist fikk vi truffet noen venner, og tidigere kollegaer - nå er det de vennene vi ikke rakk som står på lista. Det er faktisk litt merkelig å se nå i etterkant, etter så mange år - hvor mye vi reiste fra. Hvor mye nettverk vi faktisk hadde her oppe ❤ Men, etter 8 år på Sørlandet, er det jo blitt en del tilknytninger der også 😉❤ Tusen takk for at dere åpner dørene for oss, tross alt for lang tid mellom Hvert besøk 😉

Nå ligger jeg i kjent stil, og venter på at det skal bli liv i leiren. Dagens utflukt går til Hunderfossen. Snart 8 år siden vi var der sist 😉

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes i herlig hverdagskaos = MediaKaos. Kaoset er en familie + 1 rampete hund & 1 lat katt.

Siden jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - med lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer sammen med hverdagsblogging, og alt ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares med meg.

Snarveier:
Giveaway & Konkurranser
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.
Lik på Facebook
Lik på Facebook

SNAPCHAT: mediakaos
Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B780
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900

Tidligere maskiner:
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55

Tips og råd - Janome CoverPro ligger i den gamle bloggen.


Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos