hits

Sunwing Side beach life.....

 • 29.06.2017 kl. 08:23

Vi koser oss fortsatt glugg ihjel på tur! For de som undrer om to uker på tur er for lenge, så kan vi avkrefte det :-) Pga forskjellige ting, er vi borte litt over 2,5 uke til sammen - deilig i bunn og grunn. :-)

I går ble det nesten hele dagen på stranden. Noe man kunne se på kroppen til oss alle :-)selv med godt grunnlag ble vi litt kokt. For min del, som vandrer rundt med caps og solbriller - er det bare å si hallo til det femte ukjente medlemmet av the ninja turtles :-p

Uke 2 er de fleste hemninger og barnslige tanker rundt Lollo & Bernie borte. Det står alt fra 1 åringer til 14 åringer i kø for å gi en klem :-)

Og minidisko er like stor suksess hver kveld, det samme med showene. De har faktisk litt variasjon for oss som er to uker. Litt.... :-)

Det er ikke alle forhold iPhone liker like godt, men knøtta ville så gjerne ha bilde av seg og tryllekunstneren - så da fikk vi det til - på et vis :-)

Egenlagde slippers....

 • 28.06.2017 kl. 10:07

Før vi drog, lekte jeg litt med mosegummi (ikke nyhet i seg selv) og tanken var å lage slippers. Lille har hatt Crocs med seg i gymmen, fordi renholdet har vært litt ymse i dusjene. Men de tar plass og er litt styr. Tanken min var derfor å lage noen sammenrullbare, som kan kastes når de har gjort sin misjon (mosegummi er jo ikke direkte holdbart materiale) men er mykt, tar lite plass sammenrullet og er enkle å lage - om man har en scanncut.

Jeg har sittet å dillet litt med filen her nede i Tyrkia, og tenkte å lage den helt ferdig og legge den tilgjengelig for allmennheten når jeg kommer hjem :-)

Jeg har brukt de på stranden, bare sånn til og fra vannet og solstolen. I tillegg hadde jeg pedikyr her om dagen, og da var de perfekte å tre på - når man venter på at lakken skal tørke og ikke kan ta på sandalene helt enda! Men obs! De er litt glatte mellom vann og fliser feks, så man kan ha litt antiskli under de evnt.

Det er veldig enkelt kutt på disse, og i et A4 mosegummiark - fra feks cchobby, får du en slippers. En pakke med 10 koster ca 40 kroner, så det er ikke mange kronene i materialer pr par. Men så kommer jo tid og maskin, knivslitasje +++ men dyrt er det likevel ikke - om man har maskinen.... :-)

Disse er selvfølgelig skåret ut med scanncut maskin, og mosegummi er fra cchobby. Jeg hsr skåret de ut på SNC700 som er den maskinen jeg nå har stående hjemme. 900 står på kontoret :-)

Har du lyst å lage disse selv? Ferdig fil kommer i slutten på neste uke (håper jeg rekker det til da)

Obs! Bare sånn til info, så er de ikke gode å gå i, eller beregnet som holdbart fottøy! Men som bruk i situasjoner der du skulle ønske du hadde enkel beskyttelse mellom føtter og underlag, som i tillegg tar liten plass :-)

Ekorn i fokus !

 • 27.06.2017 kl. 18:41

Har sittet i over 40 grader og jobber med SYmgasinet i dag. Nr 09 har utrolig mange fine modeller, og jeg har falt SÅÅÅÅ pladask for dette ekornet. Det er flere modeller med ekorntema på stoffene, men selve ekornet er jo til å spise opp! 

Jeg kommer definitivt til å sy en ! Og jentene er litt store, jada jada.. men denne kan få sitte som pynt i sofaen også :P 

Må bare nevne at jentene har i dag vært dekket av sjokolade.. :P Familiespa er absolutt noe å anbefale. Kjempemorsomt for både store og små. HAM HAM, etterfulgt av massasje for voksne (min andre i dag faktisk... ) og sjokolademassasje for jentene, stor suksess! 

Båttur til Manavgat

 • 27.06.2017 kl. 11:55

Bading, kultur, god mat, vannmelonlasting - jeg tror jentene fikk oppleve det aller meste i går! En flott tur, som var arrangert av reiseselskapet. Det var faktisk utrolig mange fra hotellet som tok med på denne turen. Først en tur til Manavgat fossen (en liten sak i forhold til Norges fosser.. men koselig :-p ) og siden en tur på et vanvittig marked! Jeg syns markedet i Seoul og Nicaragua var stort, men dette var kaotisk! Og som overalt ellers, de snakker bedre tysk enn engelsk :) 

Selv om det er morsomt med håndarbeid fra alle verdens kanter, ble ikke denne med hjem. Syns den så lit skummel ut i blikket :p 

Det er Ramadan her nede, og de lokale har hatt fri fra søndag t.o.m tirsdag. Vi så masse folk som satt å fisket langs elven, og familier som var ute og benyttet seg av fridagene. Ikke alle hadde fri....... jentene var utrolig imponert over det her. Her nede får man ferske vannmeloner fra mai til september, egendyrkede :) 

Knøtta ville gjerne hatt denne med hjem, det ville ikke jeg :p Enn hvor søt den faktisk var :) Vi hentet brillene våre i går, men mer om det kommer senere :) 

Ha en flott onsdag alle sammen! 

 

Superenkel kjole

 • 27.06.2017 kl. 07:43

Denne er faktisk ikke så mye brukt enda. Ikke fordi jeg ikke liker den, men fordi det føles for mye stoff i den :-p I denne varmen er minst mulig det mest behagelige, Hehe.... vi klager overhodet ikke, vi bare konstanterer ! :-)

Kjolen ble laget ganske modifisert fra sy din egen garderobe, men det som utgangspunkt i skissen. Du kan lese mer om det HER.

Jeg lovet en eller annen bedre bilder, so here goes! Jeg tenkte også å lage en beskrivelse etter måleskjema. (MER INFO) Hvordan du lett lager denne selv. Den består kun av to stykker, for og bakstykke. Det mest avanserte på denne er kanskje strikken i livet :-)

Stoffet er fra Danmark, en bit ble kjøpt på Alt om Håndarbeide messen hos bycoco.dk og en annen bit (jada lite kontroll) hos Jydsk stoflager :-p

B-B-B-B-B-B-Bernie..

 • 26.06.2017 kl. 07:50

For de som var vært på Vings feriesteder før, er nok kjent med Bernie og Lollo. Sangen kan være en pine, og setter seg umåtelig raskt på hjernen :-p

Uansett sangpine, er den gosne bamsen stadig populær hos jentene. Er det flere enn meg som syns Bernie er søtest? (lollo er ørlite creepy.... :-p)

Tyrkerne er gode på pynt - både i stein og håndklær. Sengene er nydelig lagt på, med figurer og blomster.

Planen for i dag er båttur til Manavgat, med både bading og shopping. Først trodde vi jentene ikke ville synes det var noe spennende, men så feil kan man ta. Begge ville veldig gjerne det :-)

Sø det blir en spennende dag :-)

Shopping på en helligdag ....

 • 25.06.2017 kl. 10:55

Det er en eller annen slags helligdag her nede i dag. 1 og 2 - så det meste er stengt av offentlig og fabrikker. Men shoppingsenteret og butikker har åpent. Det er oppimot 40 grader i dag, så vi flyktet til kjøligere trakter - men endte foran lukket dør :-p Den eneste dagen i helligdagsperioden, der de åpner 13 - den traff vi på. Men, det gir muligheten for litt ro og iskaffe..

Det er godt hotellet har mange bøker :-p Jeg elsker "skikkelige" bøker i ferien. Lydbok og nettbrett er ikke det samme, som papir i hendene. Jeg stakk til meg bok 6 & 7 i går, så det blir litt lesing :-p

Det er så utrolig mange flotte planter og blomster her nede. Tross varmen, er det nydelig grønt og blomstring. Dog vanner de noe vanvittig om morgenen, men likevel. Mine blomster hjemme klarer seg knapt med 1 vanning om sommeren, Men nå har ikke jeg de grønneste fingrene heller da.

Ha en flott søndag alle sammen!

Sy en perfekt(?) sommerkjole....

 • 25.06.2017 kl. 08:06

Jeg får så masse henvendelser om link til fremgangsmåten for kjolene mine. Jeg er p.t i Tyrkia - så derfor legger jeg ut link igjen - siden jeg ikke rekker å svare alle (dårlig nett i tillegg)

Jeg syns denne kjolen er perfekt i snittet og jeg bruker mine MASSE her i ferien nå.

Link til hvordan du lager mønster og fremgangsmåte finner du HER.

Kunsteriske måltider....

 • 24.06.2017 kl. 07:53

Klokken er 0845, vi ligger en time foran hjemme - og frokost inntas. Det er lørdag, men det kjennes liksom ikke helt... :-) Når man surrer rundt slik i ferieboble, flyter dagene i hverandre og man mister litt oversikt. 1 deilig uke gjenstår her i "paradis" før noe dager i Oslo venter.

Vi er på Sunwing Side Beach i Tyrkia, et fantstisk sted og hotell. For å si det først som sist, i forhold til i fjor er dette paradis. Family garden som vi var på i fjor, i Bulgaria var ikke noe å skryte av - i forhold til pris og standard. Bulgaria i seg selv var et flott land, og stedet vi var på, var også veldig flott. Men hotellet var ikke noe vi hadde reist tilbake til.

For to år siden var vi på Sunwing West Side, som nå er overtatt av TUI, og brukes hovedsakelig av tyskere. Her på Side Beach er det samme standard, oppbygging og stil som det vi var på for to år siden. Forskjellen er at dette er mye større (består av mange flere bygninger) og ligger nærmere og på andre siden av Side.

Som by, er Side koseligere enn der vi var i Bulgaria. Det er mindre, roligere og de er mer vandt til turister. På både godt og vondt... god service og hyggelige mennesker. Det er ingen grunn til å utelate Side som destinasjon, i følge oss hvertfall :-)

I går kveld var vi hos optiker. På min styrke med designerglass (er en svenske som driver her) sparer jeg 4500 på briller, mediapappa - sparer 70% på progressive briller. Han har muldvarp styrke, så for han er det virkelig penger å spare. Vi snakker femsifret beløp hjemme......

Nå skal jeg tusle til Spa, siden sist gang endte med anbefaling av nye timer, henting av doktor og poengtering at jeg var uheldig stram i muskulaturen, så da fikk jeg anbefalt to timer til med fokus på de stive skuldrene, korsryggen og nakken. :-) som de sier i din alder skal det ikke være slik, glemte å spør hvilken alder de trodde jeg var. :-p Ha en fin lørdag alle sammen <3

I want your shoes.....

 • 23.06.2017 kl. 11:03

Jeg tror jeg kunne solgt skoene mine, minst 30 ganger på disse 6 dagene :-p Utrolig mange vil vite hvor de er kjøpt, og vil se og kjenne på de. De er superlette, så de er absolutt deilige å gå i - men selge de? Nope .....

Skoene var jo en FB impuls. Svak som jeg er, så jeg en reklame for de på Facebook og slo til. Og...... et par uker etterpå, skjedde det samme :-p

36 grader, det er godt badevær og vi har gått ned fra 30 faktor til 20. Dagen vil vise om det var et smart trekk :-)

// sponset produkt, reklame //

39 grader - kombinert arbeidsrom og badstu

 • 22.06.2017 kl. 11:01

Selv om det heter seg varme strøk, bading +++ er ikke det unisont med fri. Men det er nettopp det som er så fint med mitt arbeid, så lenge det er nett (det er jo en liten utfordring til tider her) og en laptop - så kan jeg sitte på hvilken breddegrad jeg vil, og skrive. :) Så i dag, er et par timer tilbragt (eller tilbringes) under parasoll, og med bassengutsikt. I 39 grader, er det ikke aktuelt å sitte i sola og jobbe, enn hvor viktig brunfarge hevdes å være :P 

Pga operasjonen skal ikke øynene utsettes for direkte sol, i 2-3 måneder. Jeg skal bare garantere en ting, og det er at DET ER varmt under caps hele tiden :p Bading som skal unngåes nesten like lenge, løses med caps og solbriller, så ikke klorvann spruter i øynene! 

I går var vi en liten tur i Old Town, et nydelig sted - og det fine er at sesongen er ikke i full gass her enda. Så det er lite folk, og lite pushy selgere. Jentene blir helt bedåret av alle kattene og hundene her, som vi gjentatte ganger må minne på - IKKE klappe på!! :D Veldig koselig å gå rundt i de gamle gatene, og se miljøet i gamlebyen. Som i resten av verden, just nu - er spinnere det store. Knøtta fikk kjøpt seg en i går. En edderkopp spinner. Jeg er heeeelt bakpå som trodde de måtte ha en viss form, for å spinne skikkelig :p Gamla.... :) 

Lille har en enorm kakemage. Middag, frokost ++ kan være sååååå fælt å få ned. Men så fort hun ser kake, går dobbel mengde ned :) Jeg føler vi spiser hele tiden her. Det går maks 45 min, der det ikke tilbys mat, snacks, kaker +++ jeg holder meg unna mellommåltidene, snacksen - men Lille snoker i kakebordene :p Hehe, er man på ferie, så er man på ferie? 

Så mens noen momser kake, bader og koser seg - er jeg godt plassert her i formiddag :) Greit med litt forandring også.. 

Håper du får en fin dag ! 
 

Garn, sand og sol

 • 21.06.2017 kl. 09:36

Ull og 38 grader - en naturlig kombo? Blir det bedre om man poengterer det er blandingsgarn? :-) Første dagen på stranda, etter 1 time arbeidsøkt på morgenen. Deilig måtene tilbringe "hverdagen" på. Vannet er deilig varmt og sola står høyt :-)

Lille er litt pjusk i dag, ikke godt i mange tredve plussgrader - men under en parasoll går det fint.

Ettermiddagen skal tilbringes litt foran skjermen, da jeg ikke rakk all oversetting i morges, før nettet ble elendig igjen :-p

Smulefest..

 • 20.06.2017 kl. 12:42

Kake, er noe Lille elsker. Men ved bassengkanten nytter det ikke å la smulene ligge igjen når man bader. :-)

Jeg er helt vill etter gode bøker, og denne er en av de beste jeg har lest - siden sist Nesbøbok :-p

Fantastisk spennende, godt skrevet og fengende. Eneste minuset? Det gikk alt for fort å lese den! Hehe....

Deilige dager....

 • 20.06.2017 kl. 08:06

Mange lurer på hva det var som skjedde på reisen nedover, men med den elendige nettdekningen her (går så saaaaakte) er jeg på nett minst mulig

Men når tiden kommer, kan dere glede dere til en god story. Kort oppsummert innebar det pass som var gyldig, men ikke gyldig nok... visum, cash +++ og legg på gode forsinkelser pga oss :-) Turen er i utgangspunktet lang og via endel checkpoints denne gangen, men den ble liiiitt lenger enn planlagt i tillegg.

Men nå er vi her! Og vi storkoser oss!

Det er så utrolig flott pynt son står på senga til jentene etter renhold. Vi er etter mye om og men, på Sunwing Side Beach Hotell, Tyrkia. I går fant vi roen og etter en lang reise med en del byråkrati i alle ledd - på veien, er det deilig å "lande" på final destination.

Jentene var helt gåen i går. Tomt på tanken og huepine. Ikke lett å være liten på en stressende tur

Det ble dermed bare bading, soving, mat og full avslapping ved bassenget. Siden dekningen er dårlig, begrenses tekniske enheter veldig - noe som er veldig god. Men litt må være lov, når man er sliten :-)

Skoene kom rett før vi drog. De er så kule og ikke minst gode å gå i! Lette og gode på foten.

Kveldskos man kan like? :-) Nå er planen frokost (vi er en time foran hjemme) og forsøke å jobbe litt. Jobben er med, lite fri her - men det er en deilig frihet, og kunne ta med seg jobben. :-) Ha en flott dag!

// inneholder reklame //

Sol, bad og hvilepuls

 • 18.06.2017 kl. 10:13

En kort sagt slitsom reise, der vi ble årsaken til forsinkelser, venting, lukkede dører +++ 2,5 time forsinkelser - da ligger man lavt i terrenget blant resten av reisefølget. Høylydt applaus når man først entrer flyet.... jada, nok en reise inn i historieboka.

Men..... nå, søndag og hvilepuls. Kommer sterkere tilbake 😉

En livsfarlig tokt.....

 • 16.06.2017 kl. 10:00

Voff, boff og knurring - hva er det som skjer under bordet? Når jeg titter ned, under spisebordet - er Jølle på tokt. En livsfarlig kamp utarter seg under bordet. Hvertfall for fluen.... en halvdau flue ligger på ryggen og summer for sitt kjære liv, mens Jølle boffer den enda stivere av skrekk. 

Etter en stund, finner Jølle ut at å klaske til den en 3-4 ganger gjorde den visst bare mer livløs, og ikke til noe lekekamerat. 

Jeg er såvidt begynt å pakke, og planlegge hva vi skal ha med på tur. I går fikk jeg gjort noen skikkelige kupp til jentene, og kjøpt masse nytt sommertøy. I dag håper jeg å få tak i en bikini eller to til de. Jeg må ha med garn! Ull er uaktuelt å ha på fanget, det har jeg prøvd før :p Men noe lett sommerstrikk, som sagt så gjort. 9 nøster Sandnesgarn Line, er nå pakket i posen.  

Sommerkjole # 6 (#15) Sy din egen kjole!

 • 15.06.2017 kl. 11:52

Etterspørselen etter mønsteret til sommerkjolen, har vært enorm! Som jeg har skrevet før, så er ikke dette et kjøpemønster, men et mønster jeg laget selv, utifra en kjole jeg hadde hengende i skapet. Dermed har jeg ikke lyst å selge mønsteret, ettersom (selv om det er en del endringer) det er en annens design, jeg falt for. I forhold til kjøpekjolen, er det gjort en del endringer. Fra fast stoff til jersey, ingen usynlig glidelås som i originalen, og selve utringingen er gjort litt høyere. Jeg har sydd denne i str S, og str 9 år.

Jeg skal nå vise dere hvordan denne sys. Utenom kantbånd og opplegg, er det 3 sømmer :) Denne kan SELVFØLGELIG sys uten fancy maskiner som overlock og covermaskin, men det er ikke til å unngå fakta - det går raskere med dette. Har du ikke cover, kan du bruke helt vanlig tvillingnål, med eller uten kantbåndsapparat. Hvordan du bruker vanlig symaskin, kan du se feks her.

Du trenger litt enkelt utstyr, utenom stoffet: 

 1. Mønsterpapir. Vil du forenkle prosessen for deg selv, så kan du bruke papir med cm mål på - som du ser på bilde under. Hver rute er 1x1cm noe som forenkler prosessen, om du er ny i sømverden. 
 2. Noe å tegne med
 3. Mønstervekter, eller knappnåler (eller noe annet tungt fra verktøyskrinet :p ) 
 4. Målebånd
 5. Linjal, har du en slik som jeg har under her - vil du ha mye hjelp i forhold til gradering av buer +++ 


Nå skal du måle deg selv. De målene vi trenger for å lage mønsteret er følgende: 

 1. H
 2. L -> N
 3. Y -> N
 4. K -> D
 5. K -> G
 6. Ekstramål: H->G, L->K, K->H, N->O 

Ta nå mønsterarket ditt, og fyll inn følgende mål, i denne rekkefølgen:

Før du begynner, husk at alle mine instruksjoner, går på delt mønster (altså mot brett + to deler til rygg) Du skal derfor halvere MIDTMÅLET (H) når du arbeider, du andre målene, skal være som vanlig. 

 1. H - Feks: mitt mål er 88 rundt, 90 med bh. For å ha litt "hold" i modellen, runder jeg ned til 85, (42,5cm på mønsterdelen) slik at den vil sitte stramt over brystet. OBS! Her må du sjekke strekken i stoffet, tar du for mye, risikerer du at den ikke vil sitte behagelig. En huskeregel kan være; er det 5% strekk i stoffet, trekk fra 5% på målet ditt, inkl bh.
 2. L -> N - Her måler vi hvor langt ned, der vi skal starte armhullet. 
 3. Nå skal vi sette opp noen hjelpelinjer - Du skal nå måle deg frem til L -> Y. Det finner du ved å bruke hjelpemålet L -> K, og halvere. Da har du målet der stroppen skal ligge. (L->Y) Sett ett kryss der. Her skal da stroppen passere på den ferdige kjolen. 
 4. For å finne ut hvor spissen skal starte, skal du nå bruke hjelpelinje N -> O, sett et kryss der denne linja går. Eller tegn den, som på skissen over. Lengden Y-> ned til linjen N->O, Skjæringspunktet der, viser deg nå hvor du skal sette et stort kryss, her skal spissen som stroppen festes/krysser hverandre starte. 
 5. Du har nå kryss nok, til å gradere buene. Har du en slik linjal som meg, så er dette enkelt, om ikke, så følg ca formen på bildet mitt under. Den retteste (mine er ikke rette) er den som er MOT BRETT/MIDT FORAN. (nederst på bilde) Altså buen, som ikke har mønstervekt, er front/rygg.
 6. Nå skal du finne skjæringspunktet K -> G, litt ovenfor G skal vi starte å svinge ut modellen. Hvis du har mye svai, som meg, så skal også ryggdelen svinges litt inn) Men ikke mye. Her må du måle forskjellen din Mellom målene H - G - F, og lage en svak bue mellom disse, om du trenger svai. I sidedelen skal vi nå skrå ganske kraftig ut! I str S, min kjole er 110 icm lang i buen, frontstykket. Altså 220CM TOTAL omkrets rundt. Du kan selve velge, hvor vidt skjørt du vil ha - men 220 cm er da min vidde. 
 7. Med mål D - skal du nå finne ut hvor langt ned du skal gå på mønsteret. Sett et merke på PUNKT D, og et annet merke på vidde/bredde nederst.
 8. Husk å legg til 2,5 cm oppleggskant.
 9. Dra så buen fra PUNKT G, og ned til spissen på bredden. Dette er det du ser øverst på bilde, på min mønsterdel. Dra så buen, til oppleggskanten. 
 10. Du skal nå ha en (eller to, jeg bruker bare en) mønsterdel, som skal se ganske lik ut som min, med dine egne tilpassede mål.

Kult? Første gangen man gjør dette, er det kanskje litt hodebry. Men det er utrolig moro når man har tegnet ut sitt første mønster, med egne mål, og etterhvert skjønner man gangen i det - og det går mer eller mindre automatisk. Skissen over, med bokstavpunkter, er gull når du skal måle og tilpasse mønsteret ditt. 

Mønsterdelen skal altså se følgende ut:


Som du ser, så er min mønsterdel innsvingt i ryggen. Det er også årsaken til at den er delt i to, for at den skal legge seg fint over rompa, og inn i svaien. Når jeg kutter forstykket, legger jeg bare delen mot brett, og den blir helt rett. Jeg bruker ikke en egen mønsterdel til det, i og med at for og bakstykket er like. Er du veldig bred over ryggen, kan du øke disse to stykkene, istedenfor å ta inn - med to deler, har du full kontroll på bakstykket. 

Som du ser her, kutter jeg innsvingen i ryggen, når jeg etterpå - kutter ut de to ryggstykkene. Jeg kan ha to mønsterdeler, men av latskap, er det her bare en :p 

Du har nå 2 ryggdeler, og 1 forstykke. Jeg velger å kante med samme stoffet, og dermed har jeg også 2 remser med 3.8cm bredt kantbånd. (målet er for å passe i kantbåndsapparatet mitt) På denne typen stropper syns jeg absolutt, det er finest med B brett. Altså apparat som bretter en 4 fold. Det er fordi jeg ikke syns det er så fint med råkant på stroppene. 

Legg ryggstykkene rett mot rett, og sy de sammen i ryggsømmen. Husk å sjekke at du har riktig søm. Den retteste sømmen, er rygg, den kraftige utsvingningen er sidesømmen. 

Jeg syr med Babylock Ovation, en kombinert overlock og cover, som står fast tredd som cover her hos meg. Jeg linket litt lenger opp, til hvordan jeg har sydd kantbånd med Bernina og vanlig maskin tidligere. Du kan også presse og montere uten apparat, som vanlig skråbånd.

Begynn i front- (eller bak) buen. Vi skal altså kante på midten først. Som dere ser, avsløres det her, at stoffet ikke er vasket først.. . :P Du skal nå ha en slik kant, uansett med tvillingnål eller covermaskin. Det er viktig at disse sømmene er elastiske. 

Så tar vi bakstykketNeste steg er å kante sidene og lage stropper. Det gjør man i en prosess. (for hver side) Start i sidesømmen, ved armhullsømmen, og kant deg opp til spissen. Du skal nå bruke målet Y->NO  for å vite hvor lang stroppen er. Du kan forhåndskutte det, men i min late verden, måler jeg mens jeg syr. Du må huske at du skal ha litt strekk i dette. Så målet skal være Y->NO x 2, ikke legg til mer, for da kan den lett bli for slapp. Sett så på den andre delen, med spissen først. Slik vet du at du har riktige deler. Først armhull -> stropp -> spiss til armhull igjen. Når du syr den andre siden, vær obs på at du ikke vrir arbeidet. Pass på at stroppene fra den siden du er ferdig med, ligger riktig og ikke vridd. Det er ingenting som er så irriterende som en vridd stropp, når du er ferdig. Siden sidesømmene enda ikke er sydd - er det lett å få arbeidet vridd om man ikke passer på. Så sy sammen sidesømmene og start på opplegget. 

Jeg bruker dobbelbrett for at det skal falle fint. Først 1 cm inn, og ny brett + 1 cm. 

Jeg bruker klips, og ikke nåler. Men her tar du det du har :) Og sy i vei...Jeg tenkte å vise en kjapp ting, og det er at min cover kan sy "off chain". Det vil si at jeg kan sy utav stoffet, uten at det skjer noe. Med alle andre merker jeg har hatt, må jeg har en liten ekstra lapp og sy over - før jeg løsner trådspenningen og klipper av. (Må ikke, men sikrest) her kan jeg gjøre som på overlocken, bare sy ut. Når jeg legger opp hele stykket, trekker jeg trådene inn på baksiden og knyter - som ved andre merker. 

Med 1 x 1 cm oppleggsbrett, blir sømmen slik på baksiden. 

Sy de to sidesømmene og fest trådene

Og du er ferdig ! :D 

Hele prossen tok meg 40 min inkl kutting av stoff, (uten å lage mønsteret) så det er en ganske rask kjole og sy. Lykke til! 

 

Sommerkjoler i metervis..

 • 14.06.2017 kl. 16:14

Bokstavlig talt, er det kjoler i metervis. Den siste uken har jeg fått gjort et MEGA innhogg i lageret mitt. 1 kjole til, til meg selv - stoff fra Stoffbutikken (mener jeg å huske) og 8 kjoler til knøtta. Nå begynner feriekofferten å bli klar! Elsker dette snittet og i tillegg er det så kjapt å sy! 

I dag satt jeg meg ned å laget mønster i str 9 år. Lagde den med samme form bare rett, over bysten - da hun ikke fyller noe der enda. Resten av grunnformen er samme som på min kjole. Perfekt å få brukt opp stoffer som er liiiiitt barnslige, i følge jentene - men som ble perfekte som kjoler!

Jeg har fått noen spørsmål, om hvordan kjolen er i snittet bak og sidene. Den er tettsittende både bak og i siden. Men foran er den løs fra bysten. Bildene under viser litt bedre. Og så var det storproduksjonen... for å spare tid, kan dere se - det er mye rosa kantbånd :p Men slik går det, kort tid til ferie, jobb på toppen og voila, litt snarveier. Mønsteret er som sagt tegnet ned til 9 år. 

Stoffene er veldig varierende her. Stoffbutikken, Jydsk Stoflager, Tonje Brodering og Kamelont Design. Alt er kjøpt enten på messe, eller i fysisk butikk hos de aktuelle. :) 

Jeg elsker dette kaninstoffet, sett noe så herlig? Det er fra Tonje Brodering sin butikk i sentrum. Nydelig jersey. Jydsk Stoflager har også dette stoffet. Knøtta ble superfornøyd med ny sommergarderobe. Heldigvis! :D 


 

Sporing på høyt plan...

 • 12.06.2017 kl. 11:37

I dagevis har jeg irritert meg over sakte sporing. :p Jeg kjøpte sko den 14.05, og pakken ble sendt den 22. Siden 29 mai har jeg trykket som en gal på posten sin app, og håpet at den skulle oppdatere seg. Men neida... stadig kun forlatt Bejing. (forøvrig snodige leveringsvilkår når man kjøper sko fra USA, og de spesifiserer at frakten koster ...... og sendes med US mail, fra Conneticut osv....... ) 

Men så sitter jeg på kontoret nå, og plutselig popper det opp en melding gitt.... pakken kan hentes. Ingen info om fortolling, eller noe. Så jeg er jammen meg spent... og hvorfor ikke den er registrert inn før den ankom mitt lokale postkontor, er også et lite mysterium. Men men, samme det. Den er kommet! :D 
 

Monday morning blues....

 • 12.06.2017 kl. 09:13

Akkurat nå, føler jeg meg litt som Jølle - og har mest lyst til å snu rompa til kontorpulten :p Det kjennes at det er mandag, og at man skal i gang med en intens uke før ferien. Det skal jobbes, og gjøres klar for å kunne ta fri noen dager - samtidig som man skal pakke, og gjøre alt klar til ferien. 

Det blir godt å komme seg avgårde på tur. Deilige, late dager - der man ikke trenger å tenke på hverken husvask, matlaging eller annet stress :) 

På en måte er det deilig å være tilbake i rute også. Etter 1 måned hjemme med Jølle (kan man kalle det barselpermisjon? :p ) er det godt å sitte på kontoret, og jobbe i fred og ro. Ingen som skal luftes, eller klappes ++++ han er søt, men det er som ha en liten baby igjen :) Medium begynner ikke før 10 i dag, så den lille er ikke lange studen alene hjemme, før jeg er hjemme igjen. Sakte tilvenning :) 

Knøtta ønsket seg veldig sommerkjoler hun også, så får man se - om innimellom jobb, og møter (har kveldsmøter hele uken utenom i kveld.... *dåne*) om jeg rekker litt mer søm :) 

Ha en fin dag alle sammen! 

 

Sommerkjoler #2, 3 & 4

 • 11.06.2017 kl. 20:31

Jeg fikk faktisk montert opp alle kjolene jeg klippet ut! Det er søren meg ikke verst, til meg  å være! :P 2 av de er langt fra "meg" men, jeg bare måtte prøve meg. :) Til sommerbruk er jo farger, og motiver litt artig, så de blir nok brukt! 

Stoffene:

LP stoffet: Er kjøpt hos Tonje Brodering i sentrumsbutikken. Var på 50% og jeg syns det var så kult! Men hva passer det til liksom? :) Viskose, lett - og til dette, syns jeg det ble perfekt :) 

Scooter: Jersey, kjøpt hos Kølkær/stofkarsten i DK. 

Roadster: Disse er fra bycoco.dk. De ble kjøpt på messen AOH i Rødovre i år. Jeg bare MÅTTE ha det, som mye annet - da jeg så det. Men ante ikke hva det skulle bli. Men jeg digger stoffet til denne kjolen. :) 

Favoritten, er definitivt nr 3, roadseteren. 

Det er lenge siden jeg har brukt kantbåndsapparatet så mye, som i denne helgen. Apparatet står på en Babylock Ovation, en fantastisk maskin. Litt lunefiull over tykke humper, men det er de fleste coverne. Sakte tempo og litt løft på trykkfoten, så går det så fint! :) 

Mønsteret er eget, laget utifra en kjøpekjole. Akkurat som den kjolen jeg lagde før i dag ! :) Elsker dette mønsteret, det sitter som et skudd, det blir tatt godt vare på! :) 


 

Og her er kjolen jeg sydde før i dag, elsker stoffet i den. Du finner innlegget tilhørende denne kjolen HERSommerkjole #1, selvgjort er velgjort

 • 11.06.2017 kl. 16:29

Jeg har en kjole som jeg elsker snittet på, men har ikke funnet eller sett noe lignende i butikk igjen. Den har bredt skjørt, uten søm i livet eller under bysten, er trang rundt brystet og har stropper. Den perfekte, lette sommerkjole. Så, når man ikke finner flere enn den ene man har, så tar man frem linja,, mønstervlies og kjolen. Dermed ble et mønster til :) 

Den satt på første forsøk! Originalen er i stumt stoff, og har glidelås i siden. Jeg valgte å lage den i jersey, og gjorde dermed formen om, litt for at den skal sitte fint. 

Mønsteret er laget selv, utfra den kjolen jeg hadde fra før. Stoffet er fra Meretes Atelier i Grimstad, og kjolen er sydd med overlock og coverstitch maskin. Har du ikke cover, kan du fin fint bruke tvillingnål! :) 

Jeg elsker mønstervektene mine. De er kjøpt på AOH messen i Februar i år. De er helt geniale. Jeg har 3 stk, 1 stor og 2 små. 

Nå ligger 3 ferdigklippede kjoler til, klare på bordet for montering! :) Så får vi se om ikke dette blir garderoben på ferie, og på fine sommerdager her hjemme etterhvert! Deilig myke, og fine i snittet! Utrolig gøy å kunne lage sitt eget tøy! :D  

Fly me to the....

 • 11.06.2017 kl. 13:39

Ikke moon i dette tilfellet - men til Tyrkia, Side Sunwing East Beach. Her går årets sommerferie. For 3 året på rad reiser vi med Ving. I fjor var vi på Family Resort, altså et samarbeidshotell - og helt ærlig, det var ikke imponerende totalt sett. Men i år, drar vi tilbake til Sunwing, som vi var på (vi var på West side for 2 år siden) første gangen. Sunwing er bedre organisert, bedre hygiene og ikke minst det totale apparatet, enn det vi opplevde i Bulgaria i fjor. 

Jentene gleder seg maks til tur! Men først er det flere skoledager og jobbdager! Jølle og de eldste er hjemme, passer hus og skal jobbe - med godt samarbeid og oppsyn av bestene og morfar :D Trenger vi si at vi gleder oss? :) Her bøtter det ned i dag - så det føles ikke feil å drømme seg litt bort til dette her 

// Bildene ovenfor er fra www.ving.no //


 

Egosøm..

 • 11.06.2017 kl. 10:49

Litt psykadelisk filter på bildene i dag.. :p Det regner ute og for å gjøre noe "annet" enn de standardoppstilte bildene, ble det slik i dag. Dette er fra morgenluftingen til Jølle. Lille har overnatting, så da tok jeg første skiftet.

Kjolen ble mekket i forgårs, men ikke brukt før i dag. :) 

Stoffet er fra bycoco.dk og kjøpt på AOH messen. Klarte ikke gå fra det, og syns det var så fint! Og det har jeg tydeligvis synes en gang tidligere også, for gjett hva som lå i skapet, når jeg kom hjem? Full kontroll, nope! Men, da har jeg en ekstra meter. Sist, kjøpte jeg det hos Jydsk Stoflager. 

Mønsteret er fra Sy din egen garderobe 34-56. Kjolen på s. 66 er modifisert litt. Rund hals med kanting, og strikken går helt rundt, og ikke kun i sidene og bak.  Ermene er forkortet litt, slik at de ikke er fullt så langt utpå. Denne kjolen kan fint lages som maxikjole også! Altså lang. Det er fint å kunne varierer mønster, med bare enkle grep. Kjolen finnes helt fra liten/vanlig str, til pluss dame. Det er et av de få mønsterne som går fra 34 og oppover, i PLUSS boken. 

Elsker trykket på kjolen, Paris og sykler! Jeg innbiller meg at denne blir kul, sammen med den knallgrønne elsykkelen min! :D 

 

1 dag med litt sminke, etter operasjonen

 • 10.06.2017 kl. 11:43

Ja tittel sier alt? Det er nå 11 dager siden operasjon (fy søren så fort tiden går) og i dag forsøkte jeg meg lett sminke. Bare litt maskara og eyeliner og foundation. Det er utrolig hvor mye man setter pris på slike ting, når man er avskåret fra det :)

Fra dagens snap:

Vi er ute i sola, en liten tur på kafé. Jeg undres om vi har litt vei å gå, når det kommer til opplæring av skygge :-p

Bilde nedenfor av meg er Snapchat. Stor forskjell på appene i bildekvalitet :)

Jeg har skrevet om operasjonen tidligere, for de som lurer. Det er gjort Operasjon for tunge øyelokk, og diagnose nedsatt synsfelt. Jeg er fortsatt litt hoven i det høyre øyet, men det sees nesten ikke. Men det merkes litt, men mest når øynene lukkes. Det er ørlite "høyere", åpnere pga hevelsen, men det sees knapt om man ikke vet om det. Man er jo ikke helt symmetrisk i ansiktet, så noe må en sikkert regne med også. Men det blir spennende når den siste hevelsen er nede

Håper du får en fin lørdag!

SF Kids Play - Prøv gratis

 • 09.06.2017 kl. 21:48

// REKLAME // 

Nå fikk jeg følelsen av å være en sånn kjip jeg skal tjene penger....blogger :) Men for å ha sagt det, utenom at ungene skal teste dette, får jeg ikke en krone for dette ! :) 
Men altså... Vi skal teste SF Kids Play, for Smartson. Det er 2 gang jeg er testpilot, og forrige gang var det Yamaha sound system, som vi valgte å beholde. Denne testen kommer jo helt perfekt, mot oppkjøring mot sommerferie. Rolige dager, kanskje noen dager i bil +++ en annen ting, er at dette er BARN. Min umiddelbare tanke var, gud så deilig fritt for Disney såpeserier! :D 

Det fungerer som alt annet omtrent på nett - for 56 kroner, får du fri tilgang til alt. På samme måte som Storytale, Netflix ++++ 

Vi skal ha en testperiode på 3 måneder. Men..har du også lyst å prøve? For å si det FØRST, det er ingen binding, JEG får ingen penger om du benytter deg av det, og eller vet jeg lite annet - enn at du kan teste det graits i 2 måneder. Det du skal gjøre, er å bruke koden SMARTSON2017 ved registrering. 

Dette sier SF Kids om tjenesten:

SF Kids Play ? En strømmetjeneste bare for barn

Velkommen til vår spennende, lekne og magiske verden ? en verden full av både gamle og nye venner. 

Ta med familien, bli med inn og kos dere med en filmskatt som har spredt glede i generasjoner, blandet med nye filmer og serier av høyeste kvalitet. Gjennom SF Kids Play kan barna oppdage filmene og seriene vi voksne elsket da vi var små, og samtidig stifte nye bekjentskaper og finne sine egne favoritter.

AB Svensk Filmindustri, eller SF, ble grunnlagt i 1919 og er Nordens ledenede kommersielle filmselskap, med hovedkontor i Sverige og datterselskap i Norge, Danmark og Finland. Som et av verdens eldste filmselskap har vi produsert en rekke kjente filmklassikere og har lang tradisjon både som produsent og distributør av filmer og serier for barn. I snart 100 år har vi laget spennende fortellinger og magiske verdener som vi selv brenner for, og som elskes av store som små. Med SF Kids Play kan vi endelig tiby vårt aller yngste publikum en herlig godtepose fylt både med vår fantastiske historie og de mest populære nyhetene på en og samme gang!

SF Kids Play byr på et bredt såvel Nordisk som internasjonalt innhold ? en unik skattekiste familien kan forsyne seg av ? når dere vil, hvor dere vil, og hvor lenge dere måtte ønske. Vi tilbyr alt fra Astrid Lindgrens elskede figurer Pippi Langstrømpe og Emil i Lønneberget, til animerte favoritter som Elias og Vennebyen, og til nyere bekjentskaper som Bien Maja, Karsten & Petra og Peppa Gris. Vi oppdaterer regelmessig med nye filmer og serier for at det alltid skal finnes noe nytt og morsomt å se på!

Hos SF Kids Play er alle velkomne, men barna er alltid hedersgjester. Derfor er det lett å navigere, søke og velge, også om man er liten. Lekent, intuitivt og morsomt er noen av våre stikkord. Hos oss kan også hvert familiemedlem samle sine egne favoritter så de alltid er enkle å finne igjen. Hvordan? Jo, det som ligger deg nærmest for hjertet markerer du nettopp med et hjerte!

Som voksen og forelder skal du føle deg trygg når barna ser på SF Kids Play, der både innhold og funksjoner er tilpasset og designet spesielt for dem. Enkelte ganger må allikevel de voksne bestemme, så med våre smarte foreldrekontroller kan du derfor påvirke hvilket innhold barna får tilgang til og hvor lenge de får se ? et utmerket knep når det går mot middag eller sengetid. Men det snakker vi ikke høyt om...det får være vår lille hemmelighet.

Iblant behøver barna et pusterom med underholdning når familien er på farta eller ute på reise, og da kommer offline-funksjonen virkelig til sin rett. Last ned innhold til mobilen eller nettbrettet når du er oppkoblet, så kan barna se den nye filmen eller favorittserien hvor enn dere er i verden.

SF Kids Play kan ses på PC/Mac, mobilen eller nettbrettet, og til og med på TVen om du bruker airplay.

Vi ønsker at SF Kids Play skal være det innlysende valget for deg som forelder når det kommer til filmer og serier for dine barn. Derfor ønsker vi å høre hva du synes!

Har du spørsmål er du alltid velkommen til å kontakte vår Kundeservice. Du finner dessuten svar på mye under Spørsmål & svar.

Vi håper at du og hele din familie kommer til å trives hos oss!

  

Smil med emoji !

 • 09.06.2017 kl. 20:24

Man kan nesten ikke annet, enn å bli i godt humør av å se på disse stoffene. :) Emojishortsen, er deilig isoli, som skal bli hettegenser og onepiece, men vi måtte bare trykke ut en shorts også. Lilles befaling :D Stoffet er kjøpt hos Jydsk Stoflager, og smilyene fra coco på AOH messen. Lille bestilte 2 trøyer mer... minions og trolls. Og Knøtta? Hun fikk jo et sett før i dag, og fikk også den lille biten med Kjæledyrenes hemmelighet. Stoffet er kjøpt hos Jydsk Stoflager (de over også) men siden jeg tenkte de var barnslige, ble det bare 0.5. Det holdt akkurat til en tskjorte! :) 

Shortsen er samme mønster som sist, fra Burda - og tskjortene fra AOH Symagasinet. 
 

TOM & JERRY

 • 09.06.2017 kl. 14:10

Covu er faktisk helt uskyldig. Det har ikke noe med nye kallenavn å gjøre :p Det er rett og slett sommertøyet til ungene, som begynner å ta form. I dag bar jeg faktisk maskinene opp i stua (har jo bare et rom med alt tilrettelagt i kjelleren.. men der er det kjedelig.. :p ) og har sydd litt. Moro å være i gang. Men litt rusten, noe jeg og Babylock Ovation fant ut i starten... 

Settet består av singlet, og shorts. Shortsen er et Burdamønster og singleten fra et eldre Alt om Håndarbeide Symagasin. 

Stoffene er fra Jydsk Stoflager, og Lillestrøm sysenter. Potestoffet er tynn isoli, og singleten er jersey, begge fra JS. Ribben er supersøt og ble med hjem fra sist kursrunde i Lillestrøm :) 

Mørke mobilbilder, men jeg sendte et par snapper i dag fra sybordet, og da var det noen som lurte veldig på hvilke maskiner jeg syr på. Akkurat nå, står Babylock enlighten og ovation på bordet. Den ene er overlock og den andre kombinasjon, men er innstilt på cover. En super maskin. Jeg har skrevet om begge maskinene tidligere. Slik ser det altså ut, når jeg inntar spisebordet.. huff. Nesten så jeg får litt dårlig samvittighet.. nesten .. :) 

#sy #søm #barn #mote #symaskin #håndarbeid #hobby #familie #syselv #homemade #handcraft #sew #familien #barneklær #kidsfashion #babylock 

 

Når man aner fred og ingen fare....

 • 09.06.2017 kl. 12:26

...og nyter livet fra en liten trehaug - så kommer den innpåslitne lille saken, igjen.... Slik undrer jeg om Covu tenker, når Jølle kommer klyvende opp på haugen. Etter stilen å bedømme, hadde han overhodet ikke tenkt å dele den haugen! :D  

Strikk egen pyntekant til støvlene dine

 • 09.06.2017 kl. 09:13

Det er vel på tide at det kommer litt håndarbeid her igjen nå? Siden synet er på plass, og litt lyst til kreativitet også er kommet i rute - gravde jeg litt i garnkassen min i går. Etter litt mikk og makk, endte jeg med noen rester fra en lue til Lille, i DaleGarn Lanolin wool. Et godt garn, fast og fint å strikke med. Denne kanten kan du enten tre over støvelkanten som jeg har gjort, eller ha på selve benet, som en strømpetopp. 

Det passet jo nesten ikke bedre, at de kule støvelene kom i hus - (nok en gang, takk til Iselin Mathilde for å selge sine.:-p ) og at jeg strikket kanten i går, for det regner i dag ! Norsk sommer, regn og sol om hverandre :) Anbefaler et litt stødig garn til dette, siden den vil bli våt, og tørr ++++ så den holder formen. 

 • Og her skal dere få oppskriften på min variant:
 • Garn: DaleGarn Lanolin Wool - eller et annet garn med ca 24m pr 10 cm (ikke superviktig, men ca) 
 • Mengde: ca 110 gram 
 • Pinne: 4 - strømpepinner eller 30 cm 
 • Str: 24 (26) 28 (30) 33 (36) i omkrets, målt uten at det strekkes i bredden.
 • For hver størrelse du trenger mer (2--3 cm) legger du til 6 masker i maskeantallet. Bruk en str som er ca 3-4 cm mindre  enn din totale omkrets, fordi den vil strekke seg ganske mye. Størrelsen er litt ca, fordi med maskeantallet vil det bli 0.5 av og til. Jeg har "rundet" av litt ned/opp. Det fine med disse, er at du må ikke følge str slavisk, da er veldig elastiske. Husk at de utvider seg en del ved bruk! 

 

 1. Legg opp 54 (60) 66 (72) 78 (84) masker på pinnen.
 2. Strikk  * 1 rett, 1 vrang * Gjenta **  10 runder/omganger
 3. Strikk 1 omgang vrang 
 4. Strikk nå vaffelmønsteret slik:
  1. pinne: * 2 rett, 1 vrang * Gjenta ** ut omgangen
  2. pinne: som pinne 1
  3. pinne: Strikk 1 omgang vrang
 5. Gjenta vaffelrapporten 8 ganger i de to minste størrelsene. Gjenta ganger for de 2 neste størrelsene. Gjenta 10 ganger for resterende størrelser. (evnt ønsket lengde) 
 6. Når vaffelrapportene er ferdig, strikk 1 omgang vrang
 7. Strikk * 2 rett, 1 vrang * Gjenta ** 10 runder/omganger
 8. Fell av løst, når de 10 omgangene er ferdig. Dette er toppen av kanten, så denne vil du ha elastisk/løs nok 
 9. Fest trådene
 10. Sett på knapp. Skal du bruke den som kant på støvlene, snur du kanten over på vrangen, og legger den over kanten. Da kommer rettsiden utover støvelen. 

 

Jeg fnyser alltid når folk sier og disse kan du strikke på en kveld! Men disse kan du faktisk det :) Jeg begynte på disse i går mens jeg ventet på Knøttas baskettrening, og vips var de ferdig. Eller vips og vips, jeg så litt for lenge på tv i går kveld - MEN! De ble ferdige. 
Lykke til ! 

Jølle bølle

 • 08.06.2017 kl. 17:18

Det er fort gjort å tøyse med den morsomme sammensettingen av ord :-) Jølle blir stadig tøffere, og i dag var vi hos dyrlegen - pass og sprøyter er på plass. Etter en bysleng, kaffe og lunsj - og en liten napp bak i bilen - er det rett hjem og fange løven. Knurrende, og steintøff kaster han seg over den uskyldige lille løven :p 

En liten hvil, og selvfølgelig hilse på - samt tøffe seg litt for pus, må også til! De er gode venner, men av til, kan den tøffe lillebroren bli litt i meste laget. Da stikker den røde fare ut på gangen, og sover i fred der.. :) 

Og når man tar noe man ikke har lov til...... hjelper det da, og sette opp DET blikket mon tro? Får man lov å beholde capsen mellom tenna, liiiiitt lenger da?  

Stingene er fjernet og lykken er....

 • 08.06.2017 kl. 15:14

  

Lykken er, ingen tape/strips som strammer, ikke noe mer skorper som holder igjen, og ikke minst kunne dusje ansiktet. Jeg skal fortsatt være litt forsiktig, samt ikke gni - men for en fantastisk, undervurdert lettelse å vaske ansiktet skikkelig igjen! Under tape, rundt øyner - ja alt. Det er litt som gleden over å se dopapir, og kunne trekke ned - midt på natta, etter å ha vært i Nicaragua der det ikke var like selvsagt overalt. 

Det er enda en uke til jeg kan bruke sminke igjen, men det gjør ikke noe - så lenge man kan vaske seg.. hehe :-) For 2 dager siden begynte jeg forsiktig å rense huden igjen, og allerede i dag - 2 dager etterpå, er den roligere og ikke fullt så mye eksem og sår. Det er godt å være i rute igjen :) 

Lokkene er litt "sprengte" enda. Selv om jeg ikke er blå, kjennes det ømt og rart. Jeg forsøkte å stryke forsiktig over øyelokkanten i går, og det føles både rart og ubehagelig. Jeg er heldig, som ikke er blitt "verre" enn dette. Sykepleieren på Aleris sa i går, at ofte kom folk på kontroll - med to hevelser som var både gule, grønne og blå. Det har jeg heldigvis sluppet. Men jeg sov omtrent hele det første døgnet, med kuldemasken på - og det var både godt, og var nok til stor forebyggelse. 

********
For å beskytte arrene skal man bruke høy faktor, og da passet det jo så perfekt at jeg og Lene (ambulansearbeideren) vant hver vår solkrem. Klinikk Arendal hadde en konkurranse på sin instagramkonto, som vi deltok i - og som premie kunne jeg velge 25 eller 50 i faktor. Siden skrivet sier, bruk høy faktor på arrene, ble det 50. I tillegg hentet jeg et par støvler hos Iselin Mathilde i går. Min store strikkehelt, Har dere sett alt det fine, den jenta tryller frem - på imponerende tid? Via bloggen kan du også finne hennes instagram, der legger hun masse fint. Blant annet de kule, glossy hunterstøvlene :p (og selvfølgelig strikk) 

I dag vurderer jeg faktisk å ta opp symaskinene i stua, og sy litt sommertøy. Lysten er der, men om gjennomføringsevnen er der, gjenstår å se.... :)  

Sjelero...

 • 07.06.2017 kl. 11:28

På mandag før vi reiste nedover fra Lillehammer, gikk jeg og Jølle en tur i vårt gamle nærområde. Nydelig natur, og tankene streifet meg, hvor fint det er. Vi bodde rett ved dette området, og kulpen ble brukt til bading om sommeren. Det er så rart å tenke tilbake, at man forlot dette for snart 8 år siden. 

Jentene var så små da vi flyttet, at de husker ikke noe. Guttene husker en del. Men etter et par turer nå, begynner jentene å få et forhold til stedet. Det er gøy å se den gamle barnehagen igjen, huset, områdene, sykehuset de er født, det er mange minner. Som livet ellers, både gode og vonde. 

Det er ikke alltid like enkelt å være liten, i en stor verden. Dog tror jeg ikke man trenger å være valp for å føle det slik. Det er nok ofte vi mennesker også, kan føle oss både små, og mettet av en overveldende, stor verden rundt oss....  

I dag fjernes stingene !

 • 07.06.2017 kl. 08:24Om 30 minutter sitter jeg å bilen på vei til Lillesand. Aleris Kristiansand åpnet/flyttet til nye, større lokaler i Lillesand sentrum i går. I dag skal stingene tas. Jeg må innrømme at pysa i meg, er sakte men sikkert på vei frem. 

Det rare, er at jeg er innmari pysete - og selv om jeg kan bli hysterisk, så klarer jeg å innfinne meg med at ting må gjennomføres. For noen år siden, fikk jeg er dypt kutt i tommelen, helt inntil benet. Det måtte syes uten bedøvelse. Vondt som et HE****, og ta stingene var heller ikke noe godt.... men det er liksom glemt når det vonde er over. Kanskje derfor man får mer enn 1 barn også, fordi vi evner å ha selektiv hukommelse :p 

Men følelsen fra operasjonsbordet, sitter litt i. Innimellom krisemaksimerer hjernen litt, og da innbiller den meg - at jeg kommer til å kjenne tråden. Jupp.. at tråden blir dratt ut. Akkurat som en tråkletråd.... :p Selv om jeg forteller meg selv at det umulig kan være verre enn selve operasjonen, så spiller hjernecellene poker med nervene mine. 

Det er veldig rart å se bilder av meg selv fra før operasjonen. Det er vel en underdrivelse å si at det ikke er noe forskjell. Og når de siste stripsene og skorpene forsvinner, er det enklere å se resultatene. Det rare, er at det bare er 8 dager siden operasjon! En ting er at tiden flyr, en annen er - at resultatet er så bra, så kort tid etterpå! Og jeg er så glad, for at jeg har sluppet de store blåmerkene og hevelsene! Kroppen er en underfundig maskin :) 

Jeg krysser fingrene for at alt går greit i dag. Etter planen skal jeg nemlig inn på kontoret i ettermiddag, og jeg skal ha kurs :-p Så her er det ikke mye tid til å ligge på latsiden! Tirsdag i forrige uke, gjemte jeg dette bak solbrillene - for å ikke skremme ungene. De siste to dagene har jeg gått uten noe hjemme. Ute har jeg gått med capsen, (utenom småturer) og i dag skal altså stingene taes. Det er utrolig hva som kan skje på 8 dager :) 

For de som følger meg på snapchat (brukernavn: mediakaos) så skal jeg forsøke å oppdatere der litt i dag :) 
 

Trass på fire ben...

 • 06.06.2017 kl. 12:58

Etter en inntrykksfull, og slitsom helg - er tanken tom. Det går altså an å tømme tanken på en liten, aktiv valp :-p På dagens morgentur, bestod 10 av de 17 minuttene vi var ute, av denne stillingen. Og for å si det slik, jeg står bak han. Demonstrativt, sitter han med rompa til, hehe... :) Ikke godteri hjalp en gang... 

Innimellom måtte han sjekke litt over skulderen, om jeg fikk med meg at han trasset. Det er jo ikke vits å trasse, om ingen ser det! 

Men til slutt... ordet inn? det virket! :p I en sinnsyk fart, for de korte bena hans - bar det inn, og rett i kurven! :) Så det er vel temmelig klar tale? Det er viktig å hvile ut, etter en slitsom helg, vi mennesker trenger jo også det av og til... :-p  

Første dag jeg våger meg ut, uten caps...

 • 06.06.2017 kl. 09:48

I morgen skal stingene tas! Og i dag er første dag uten caps! Stripsene faller av en etter en, og jo mer bevegelig øyet blir, jo verre er det å holde de på. Så nå lar jeg de bare falle. i morgen skal jo stingene tas, og da fjernes også stripsene, så det kan da ikke være så farlig :) 

Jeg grugleder meg til å få ut stingene, og stripsene - men det jeg kanskje gleder meg mest til - er den dagen jeg kan dusje ansiktet skikkelig! 1 uke med pads og forsiktig vannbruk, har satt sine spor i huden - og jeg lengter så etter å få vasket, skrubbet og renset. Jeg har problemer med huden, og over 1 uke av kremer og ikke minst eksempreparater, setter sine spor :) To av mine barn, har fått samme problemhuden stakkars... Men men, noe skal man arve også? :-p 

På torsdag er det sommerfest hos Gyldendal, men slik jeg ser ut - reiser jeg ikke inn i år :) Det får bli julebord istedenfor. Føler ikke for å sprade rundt helt enda. En ting å våge seg ut med bikkja uten caps, men høyt boblenivå og kjente folk ... niks :D Ikke helt enda.. 

Det er rart å se seg selv i speilet, og de store forandringene kommer nok etterhvert. Men de er der allerede også. *bank i bordet* så er jeg så happy for at jeg ikke har knallblå øyne, som kan være en ettervirkning. Men nå har jeg vært superforsiktig (jeg har faktisk klart å være rolig!) samt sittet og sovet, i 1 uke :p Så da bør det kanskje gi litt belønning. 

Bilde under, er tatt på fredag når vi reiste på tur. Med andre ord, slik så jeg ut i 40 årsdag samme kveld. :) Det har skjedd MYE bare på de 4 dagene. Fascinerende hvordan kroppen "fikser" seg selv? ;) 

Dag 2 

Før operasjonen 

For dere som venter, eller ønsker en slik operasjon - fra meg: det er ikke noe være engstelig for! :) 
 

Uhelbredelig diagnose....

 • 05.06.2017 kl. 17:04

Utslagene kommer verst når man feks kjører bil. Innimellom får jeg utslag på kvelden når jeg bør sove også, eller på venteværelser, i kø eller andre steder der mobilen er litt for tilgjengelig.....

Uhelbredelig skodille og enkel shopping er ikke noe bra kombo! Jeg ryddet ut masse sko for et par uker siden, delvis fordi jeg kjøpte meg et nytt par - i nok et svakt øyeblikk. Men for første gang på lenge, fikk parene plass i skohylla på gangen. (Jeg ignorer penskoene i skapet)

Men altså.... så er vi i bilen.....

På vei hjem.... og jeg går gjennom Facebook... så kommer symptomene.... og tillegg bikker det dessverre over.

Jeg kjøpte enda et par sneakers 🙈🙈 Disse måtte jeg bare ha! Er de ikke kule? Trøsten?

Begge jentene digger det paret jeg kjøpte for kort tid siden, så kanskje en av de overtar det 😂😂 Da er det ikke så ille likevel?

Ok, kanskje det er det 🙈😂😂

Men garn, stoff eller jeg ikke kjøpt da! Det teller vel litt.....

Tvil om slektskapet til Frankenstein ...

 • 05.06.2017 kl. 10:13

I dag er faktisk den dagen der jeg har minst tvil, om at jeg kommer til å se ut som en krasja låvedør resten av livet 😂

Det blir bedre og bedre (jada vet mange av dere har skrevet det, men det føltes jo ikke sånn 😋)

I går falt enda en strips av, og mer skorpe. Så nå er snart den innerste delen helt fin ❤ 2 dager igjen, så skal stingene tas.

Begynner å bli forskjell fra de første dagene...

Så fra å under på nært slektskap til Frankenstein, tror jeg at jeg skrinlegger undringen 😂

Reisens ende....

 • 05.06.2017 kl. 04:04

Når man tisse, så må man tisse. Enten man har to eller fire ben. Og uansett om kl er 08 eller 0330 🙈🐶

Det ble en del soving i går kveld på Jølle og litt kort kveldstur, så ting ble litt opp ned. Og som for oss mennesker endret det litt på resten også tydeligvis 😉

Men nå er alt bare velstand, de andre 4 sover, inkl voffs. Så da er det bare å knipe igjen øya (det som går an 😂) og prøve å sove litt....

I dag takker vi pent for oss, til Scandic Lillehammer Hotell, og reiser mot Sørlandet igjen.

Hund, selbu og kvalmende høy fart.....

 • 04.06.2017 kl. 16:16

Jeg digger Flåklypa tidende! Dette oppslaget er jo perfekt inspirasjon å ta med tilbake til redaksjonen 😂 En våt, etterhvert småkjølig dag i Hunderfossen er ferdig. Det endte med en ristende, sliten Jølle - som etter 5 timer ble brakt til bilen, med fullt varmeapparat på ❤

Det er mye vi kjenner igjen fra guttenes tid og da jentene var små, men også en del forandringer. Jentene har kost seg enormt!

Berg og dalbanen er ny, og det er ikke noe man får meg med oppi. 😂😂

Selv om man har 4 bein, og ikke kan ta karusellene - blir man godt ivaretatt på Hunderfossen. Veldig hundevennlig og flott park. Da vi ikke fant vannstasjonen for hunder (jepp, de har det) disket kiosken opp, med mer enn nok vann 😂

Som storebror Jumbo, er Lille ville etter fart. Dermed var gokarten en selvfølge!

Energisenteret, et flott og lærerikt sted! Men litt skummelt i sansetunnelen 🙈 på utsiden var det en skjerm jeg kunne se jentene falme seg frem på 😉

Eventyrslottet, en reise gjennom Brødrene Grimms verden. Like fantastisk som for 8 år siden ❤

Hva gjør man når msn er bløt og kald? Jo man snuser seg ut i dammen og blir enda våtere 😂 en sliten gjeng er nå på hotellet og slapper av, på beste vis 😉

Vår frihet......

 • 04.06.2017 kl. 07:03

På vei til Lillehammer i går, stoppet vi innom Eidsvoll. Hverken jeg eller mediapappa hadde vært der før. (Til tross for at jeg faktisk bodde få minutter fra, for mange år siden)

Utrolig gøy for jentene å se Eidsvollbygningen, fin opplevelse og knytte til lærdom.

Det har gått så utrolig fint å kjøre bil, med både jentene og Jølle. Fra Eidsvoll gikk veien direkte videre til Lillehammer

En liten sightseeing før vi sjekket inn, endte med tur innom den gamle barnehagen, samt huset vi bodde i, og selvfølgelig en liten tur til Lysgårdsbakken. Tenk at vi har bodd få minutters gange fra alt dette flotte her....

Like til høyre for hallen, bodde vi 😉

I fjor var vi på toppen av hoppbakken, i år nøyde vi oss med en tur nede på anlegget. Rart å tenke på at for snart 11 år siden, var vi i 30 minusgrader og snø, og så på Solberg som kjørte vinterrally med Jumbo. Utrolig som tiden går ❤

Det er rart hvordan man knytter alle ting til hendelser og minner. Vi spiste lunsj i parken, noe vi gjorde en del da vi bodde i Storgata. Med et steinkast fra parken, og 4 etasje - var det er flott område å bo ved.

Kaffen fikk vi hos et vennepar. Det går mange år mellom vi sees, men praten sitter like løst (som hun skrev i ettertid) og det er sant. Det er ikke lett å rekke alt, på en helg. Sist fikk vi truffet noen venner, og tidigere kollegaer - nå er det de vennene vi ikke rakk som står på lista. Det er faktisk litt merkelig å se nå i etterkant, etter så mange år - hvor mye vi reiste fra. Hvor mye nettverk vi faktisk hadde her oppe ❤ Men, etter 8 år på Sørlandet, er det jo blitt en del tilknytninger der også 😉❤ Tusen takk for at dere åpner dørene for oss, tross alt for lang tid mellom Hvert besøk 😉

Nå ligger jeg i kjent stil, og venter på at det skal bli liv i leiren. Dagens utflukt går til Hunderfossen. Snart 8 år siden vi var der sist 😉

Dagens skrekkoppdatering...

 • 03.06.2017 kl. 22:15

Det ser verre ut fra sida, og generelt enn det er 😂 pga skorper og blodige strips. Sannheten er vel at det går overraskende fort å heles 😉

Nok en flott dag er over. Med både besøk, bading og bytur. Veldig koselig å hilse på gamle venner igjen ❤

Jenten fikk avslutte dagen med et bad, før middag. Noe Jølle syns mildt sagt var kjedelig, og varmt! 😂

Natta herfra 😉

Stort pluss til Scandic Oslo Airport

 • 03.06.2017 kl. 11:09

En fantastisk service, og ikke minst hundevennlig! Jølle sov til 0750 og med kort vei til heis og ytterdør, ble det en enkel jobb for oss.

I tillegg til fint og godt rom, var det Ok for Jølle å få være i resepsjonsområdet - mens jeg fikk en god kaffe, etter frokosten. God plass og deilig å nesten kunne være som hjemme ❤

Lille var mildt sagt fornøyd med frokosten. Og ikke uten grunn! Omelettkokk, smoothebar og bord på bord med deilig mat - man bare MÅ like dette 😉

Tusen takk for flott opphold med en veldig god følelse! 😍🐶

#reise #scandichotels #reisemedhund #familie #scandicosloairport #hund #barn

Når barna og den firbente sover lenge.....

 • 03.06.2017 kl. 06:35

Er det jammen godt jeg benytter den sjansen fullt ut, og ikke våkner klokken 0530 🙈 Håpløst!

Lille Jølle er på hotell for første gang, og har sovet/sover på bilputa under nattbordet. Ingen tusling løs, eller uro - snorket godt siden 2215 i går ❤

Jeg prøver så godt jeg kan å være stille og holde blæra i sjakk 😂 Det siste er vel det som begynner å bli vanskeligst, når man har ligget våken i over en time allerede. 😉

Godt frokosten snart åpner 😂 Det er ikke ofte jeg venter på frokosten.... hehe. Derimot noen jeg reiser av og til med, strikkeklubben - de kunne nok tilbudt seg å starte den opp. Et par der, tror jeg føler et ansvar for å vekke fuglene, så fuglekvitteret er klar ved soloppgang 😂

Håper du har en fin morgen!

Effektiv bruk av caps (fortsatt ikke for sarte sjeler)

 • 02.06.2017 kl. 14:21

Det å handle med solbriller og caps inne, er en utfordring. Med litt Stevie Wonder style, kom jeg meg rundt hyllene på H&M og fikk rasket med meg 3 capser.

Damen bak kassen forsøkte så godt hun kunne å ikke glo 😂 og når hun forsiktig spurte om jeg ville være med i kundeklubben for å få 20% var svaret raskt nei takk. Her gjelder det å komme seg ut fortest mulig.....

Og så.... er mediapappa på Dressmann..... Ok da er det bare å skremme vettet av nok et personell 😂 solbriller funket nemlig dårlig, om jeg ikke skulle friste skjebnen til kul i hue eller benbrudd i tillegg.

Men nå er vi godt på vei! Bilen er stappet, ungene sover og jeg er passasjer! Nydelig! Og slik ser Frankenstein's ukjente slektning ut i dag....

Vakkert? Ikke egentlig 😂 Men men, det kommer seg og jeg ser forbedring for hver dag. Tiden går så fort! Det er allerede 4 dager siden jeg lå på operasjonsbordet og formen er fin, kan ikke klage ❤

Mediapappa har funnet podcast, jeg har lydbok og alt er bare velstand. Snuppene sover, det samme gjør Jølle bak i buret. Herremin for en snill valp. Litt klaging men etter få minutter sov han som en stein! Første gang på tur i bur, imponerende! I dag var han en liten time alene hjemme også, for første gang - også en vellykket "premiere".

Dog en litt snodig sovestilling på knøtta 😂 måtte sjekke om selen var på, og på en eller annen merkelig måte ligger den korrekt foran på kroppen..... tenk å være så liten og myk 😂

"Bare" 2,5t igjen ....

Verdier pr kg?

 • 02.06.2017 kl. 12:13

I går var jeg en tur nedom syrommet. Jeg tok utav stoffer og tilbehør fra de siste 2 jobbreisene mine. 1 stk søppelsekk fra Jydsk Stoflager og 1 pose fra Lillestrøm. Og mens jeg satt der, fikk jeg en ørliten lyst til å sy... hvorfor akkurat nå? Sannsynligvis fordi jeg ikke skal belaste meg, løfte, styre +++ det meste med å sy og styre med kasser, stoffer, mønster, ligge på gulvet +++ I tillegg var tidsfristen for å få et par antrekk til jentene, i kjent stil - ikke døgn, men timer. 

Minuset mitt, er at jeg har mengder med stoff, som jeg ikke orker å klippe i! De er så fine at jeg bare klapper på de! Er det mulig? Jeg samler! Samler på skatter som til slutt må selges, fordi ingen av jentene vil bruke motivene mer :-P Og jeg? Jeg er for gammel for de, så derfor fortsetter jeg bare å klappe pent på metervarene.... for det er nettopp det de er, metervarer... ikke metervare, men flertall :) 

Nå er vi på tur igjen, og skal passere x antall stoffbutikker. Kanskje det er derfor jeg velger å blogge om det nå? For å minne meg selv om at jeg ikke må/skal kjøpe mer stoffer? Evnt er det mulig at operasjonen er mest virkningsfull - og ta av seg solbrillene inne i en butikk, skjer nok ikke.... :-p  

Rovdyret på tur...

 • 02.06.2017 kl. 07:10

Rovdyr.... Den store skumle Løven må tas! Evnt den lille myke, søte koseløven.... men uansett, akkurat nå er den det morsomste i hele verden ! :) Filleriste den stakkars Løven, er noe av det morsomste som skjer. Og knurre litt til den, er også nødvendig! 

I dag pakker en del av oss, inn i bilen og reiser mot østlandet. Ikke alle syns biltur er like spennende lenger, så da blir man hjemme og passer hus :-) Men rovdyrfangeren og jentene er med. Målet er Lørenskog først, og feire 40 årsdagen til mediapappas lillebror - og så videre til Lillehammer. Jølle testet sitt nye Trixie bur i går. Str 1 - passe til denne lille karen. På dette bilde er  han virkelig Kongen av Qasqhai, der han står ruvende i buråpningen... sannheten? 

Er mer denne: 

Hehe...Vinkel er viktig :p Vi har en sikkerhetssele til Jølle, som man klipper nedi bilens selesystem. Det er det vi har brukt til nå, men jeg håper han kan vendes til buret også. Tanken er å ta litt og litt om gangen, og at han sakte men sikkert vendes til å være inni der. Han er vant til bur om natten, dog er det flere hundre prosent større - men lell :) Det er sikrere for han å være i buret, og etterhvert som han blir større er det ok å ha han baki. Buret står godt med både borrelås under, og festekroker til bilens festesystem bak. 

Så nå er det bare å reise i vei... 

Et godt tips, er å sjekke Finn.no. Jeg fant dette ubrukte buret til 50% av nypris, og via Finn.no småjobber, fikk vi jammen transportert det ned fra Sandnes og helt til døra, for en liten symbolsk sum! Genialt? 

Håper du får en flott fredag !  

Nivea i strikkemodus (Give away)

 • 01.06.2017 kl. 14:45

Hva strikker jeg på? Med et aldeles nydelig garn fra Hjertegarn formes noe med pinnene. En av mange prosjekter på pinnene nå, og jeg håper å få den ferdig innen rimelighetens tid 😂

Et hint: en annen årstid enn nå + noe på himmelen, er navnet på mønsteret

På Facebook siden min, kan du være med å gjette hva dette er - og bli med i trekningen av enliten Nivea Solpakke! Og kaasaanskje kommer det en liten overraskelse til med?

Solkrem er noe jeg må bruke mye av, og nå - etterhvert, må øyelokkene smøres med svært høy faktor. Med solbriller og caps surrer jeg på utsiden nå, med solfaktor på resten av kroppen, for å unngå at jeg blir hvit. Jeg flasser av, enormt - etter 15 min 😂😂 (føles slik)

// Nivea produktene er sponset //

Hjelp meg hjem....

 • 01.06.2017 kl. 12:03

Hei !

Jeg er chippet! Det vil si at det sitter en liten ting i nakken min, som inneholder informasjon om eierne mine! Storebror Covu (Pusur) har også en slik. Det triste er at mennesker ikke alltid sjekker om pusekattene er chippet. Pusen som bodde her før meg, ble kastet i søppelet for noen år siden, fordi ingen sjekket om han var chippet. 

Storebror pus, har et grønt merke i øret sitt, der det står ID. Jeg har ikke et slik, men har et fint merke rundt halsen fra idbrikker.no. Her står navnet mitt, og på baksiden står adr, tlf og at jeg er chippet. 


Nå som sommerferien snart kommer, og jeg liker å leke ute - oppfordrer jeg alle til å sjekke både puser og voffser som meg, om de har gått litt langt hjemmefra  Dermed kan jeg kommer lett hjem til de jeg er glad i. Men husk at den oransje storebror pusen min, vil også veldig gjerne hjem, så selv om han er en pus og mange tror han er mindre verdt, for det er han ikke. Og skulle du se en pusekatt i veikanten, så vær så snill å sjekk om den kan være chippet - det er helt sikkert noen som venter på pusen sin hjemme. 

Trenger du mer info om chip eller pris, ta kontakt med din lokale dyreklinikk 

Hilsen Jølle

 

// INNEHOLDER LENKE // 

Ikke for sarte sjeler....

 • 01.06.2017 kl. 09:29

Det syns jeg iallfall ikke selv... Jeg kvekker til hver gang jeg ser meg selv i speilet :p Ikke pga sykt stor forandring, men operasjonsstrips og rester gjør liksom sitt med skrekkinntrykket. Allerede nå, mellom størknet .... og tapestrips, ser jeg forskjeller! Øverste bilde er fra henvisningen min Jeg ser sinna ut, når jeg slapp ned øyene helt - og det normale har vært at jeg enten har kikket skrått på folk eller løftet pannen. I tillegg hang det høyre (min høyre) mer enn det andre. 

Det merker jeg nå... det høyre øyet er nemlig "mer" operert enn det andre. De måtte ta mer hud og underlag fra det, og dermed er det høyre også mer hovent, og annen form, nå med stripsene. 

Aldri før i mitt liv, har jeg kikket meg selv mer i speilet eller tatt mer selfies. :p Akkurat som om at øynene plutselig er revolusjonerende forandret på en time. Men uansett, det vil være moro å ha bildene til senere - feks om et år, og se forskjellen. 

Slik er det altså i dag. Grunnen til at jeg er så åpen om dette og viser - mer enn jeg egentlig ville gjort "av meg selv"...er fordi det har vært utrolig mange som har mailet meg privat, med spørsmål. Dette inngrepet er mye mer vanlig og ønsket, enn jeg noengang har visst om. Gangen i det er at fastlegen din må henvise deg. Det kan lønne seg å sjekke på helsenorge.no om ventetider og behandlingskø. Med fritt sykehusvalg kan du nemlig velge selv hvor du vil opereres. Du vil få en forhøyet egenandel på reise, men det er det eneste. For mitt vedkommende ble jeg henvist først til Volvat Stokkan Trondheim, der de hadde under 2 uker behandlingstid. 

Det er IKKE vondt! Noen har latt seg skremme over at jeg skrev at jeg fikk hysterisk anfall på bordet. Det var spesielt, og handler om den ekstra teknikken de måtte gjøre på meg. Det området som er "normalt" for europeere å operere (ikke det ekstra z snittet) var godt bedøvet, og ikke noe problem. OG jeg må legge til, den stakkars flinke legen, satte mer bedøvelse så fort jeg sa fra. Men jeg er PYSE på bordet, og nåler/sprøyter - jeg trekker heller tenner uten bedøvelse, for å slippe sprøyta (om jeg fikk lov) 

Legen som opererte meg ringte meg i går, og sjekket opp. Jeg har nå 2 erfaringer fra privatklinikker og x antall fra det offentlige (pga armen min) og jeg må si - privat slår offentlig på oppfølging, DE LUX. God tid på tlf, og besvarte det jeg lurte på. Døgntelefon og direkte mobilnummer til operasjonslegen,  som man evnt kan ringe døgnet rundt. Sist jeg ble operert på Sykehuset i Arendal, var det en beskjed om å kontakte poliklinikken om det var noe, eller gå via legevakten.... 

Smerter.. 

Det er ingen (i mitt tilfelle) smerter forbundet i etterkant. Ting er stramme, og litt ubehagelige men 0 paracet her etterpå. Når jeg kom inn fikk jeg en smertestillende tablett, og når bedøvelsen gikk ut - kjente jeg det, men det var ikke vondt. Det er litt "stressende" å blunke, fordi lokkene er stramme, og nå på dag 3 (inkl op.dag) er det begynt å klø litt. Det er vel bare et tegn på at det gror. Jeg har vært sliten, men ikke verre enn at jeg har sittet i ro og småduppet med maska på. (som man egentlig SKAL gjøre de to første dagene :p ) Jeg vil anta (vet ikke sikkert) at det er max samme opplevelse, for noen som slipper de ekstra snittene. De gjør at det strammer litt ekstra, samt at det kommer mer puss/blod (naturlig siden det er større snittlengde/flate) og det stripses, ikke plastres.

I dag fikk jeg dusjet for første gang siden operasjonsdagen. Har du tenkt over, hvor vanskelig det er å ikke få vann i ansiktet når man dusjer? Hehe... man  skulle tro det var null problemas, men nope ! Med tørr klut i dusjen, ble det legemet vasket og håret fikk endelig en etterlengtet vask - mens panikken for å få vann i ansiktet lå som skrekk i brystet :) Jeg skal legge til, det kom noen dråper nedover stripsene, men det ser ut til å ha gått fint. Jeg fikk også tørket bort det verste rundt stripsene, så alt er bare velstand. 

Så alt i alt... til dere som står på venteliste, venter på henvisning +++ som har kontaktet meg. Ikke vær redd eller engstelig. Det er helt ok opplevelse, og det går MYE hardere utover forfengeligheten enn smerteterskelen, de første dagene :-P  

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes i herlig hverdagskaos = MediaKaos. Kaoset er en familie + 1 rampete hund & 1 lat katt.

Siden jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - med lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer sammen med hverdagsblogging, og alt ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares med meg.

Snarveier:
Giveaway & Konkurranser
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.
Lik på Facebook
Lik på Facebook

SNAPCHAT: mediakaos
Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B780
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900

Tidligere maskiner:
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55

Tips og råd - Janome CoverPro ligger i den gamle bloggen.


Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos