hits

Fra Finland.....

 • 31.07.2015 kl. 12:35

Når man er i Finland og reiser til Mummiland, hva tar man med seg hjem da? Mummikopper såklart! 4 nye søte mummikopper er på plass i hylla :-)

Fortell meg hvilken bås jeg skal i....

 • 31.07.2015 kl. 12:09Jeg merker at jeg blir så inderlig lei meg, og provosert over medier/aviser - som føler behovet for å være med å stigespillet - innen selvbilde og selvtillit. På mange arenaer forteller vi barna at de gode nok, som de er - og at man ikke  ha latest MK veske eller Gucci genser, for å bli godtatt. Men så er det noen som aldri svikter, lokalavisa her - kan i dag sette spørsmål ved, hvilken type er du? 

Jeg lar meg faktisk provosere, fordi uttrykk som harry og soss er noe jeg trodde var på vei ut.. Men takket være media er det tydeligvis noe tenåringene mine skal måtte undre seg over - hva er jeg? 

Blogg.no florerer rundt av tenåringer som gjennom bloggen, bekrefter at dette er en stor del av livet deres. Dagens outfit, shoppingtips, sminkevideoer - hvorfor gjør man det? Jo, for å vise hvilken kategori man tilhører. Og vi lesere? Jo vi bekrefter/avkrefter med antall klikk...

Jeg under meg over, hvilken kategori passer artikkelforfatterne inn i? Når arbeidsdagen er over, slenger de Lindex eller Helly Hanssen jakken over skuldrene før de løper ut i regnet - tar med seg ryggsekk kjøpt på Coop OBS eller veske fra Høyer? Er de harry eller sosser? Hvem av oss skal bestemme hva de er?

For min del, ville det aldri falle meg inn å kalle en kollega som har H&M tøy og ryggsekk fra G-Max - harry... i min verden, ville ingen kalle meg for soss - fordi jeg ikke hadde H&M tøy og ryggsekk. Hvilken bås vi plasserer menneskene rundt oss, er påvirket av hva vi lærer av resten av samfunnet.

I min barndom var Steinerskolebarna rare og harry, hvorfor det? Mitt første møte med steinerelever, viste seg at de var akkurat som meg. Noen var selvfølgelig annerledes, og stakk seg litt ut som eksentriske eksempler - men det gjorde da saktens noen av tenåringene på min "vanlige skole" også. Gothere som de kalte seg, stakk seg også ut på en annerledes måte - men Steinerskoleelevene, de var "stemplet" som rare - ikke av meg, men jeg lærte av samfunnet at de var det. 

Når man har lest denne artikkelen og lært hvorfor vi kler oss som vi gjør. Som tilsynelatende er hensikten.. Hva da? Skal man sitte med et fårete glis rundt munnen, og lykkelig ha fått bekreftet at man er harry? Eller nikket anerkjennende til artikkelen, fordi man er stolt soss? Eller skal man også stoppe litt opp, i vår til tider, fantastiske overfladiske verden - og tenke at noen faktisk kan få sin hverdag rasert pga slike artikler? De som ikke har råd til "selvtillitsgarderobe" - skal de møte opp 1 skoledag/arbeidsdag, engstelige for å være stedets Harry? Vi lar oss nemlig påvirke at media, i både positiv og negativ retning.... 

 

Del gjerne om du er enig, slike ting opptar meg (sikkert for mye... :-) ) 

 

#hverdag #barn #tenåringer #voksne #blogg #tanker #skepsis #agderposten #negativ #artikler #kritikk #mamma #mammablogg

Farvel Finland

 • 28.07.2015 kl. 16:17

Etter to deilige dager i Finland, vender vi nesa mot Stockholm igjen - i kveld. En liten svipp med Silja Line igjen, så er vi i gang med hjemreisen. Vi har hatt helt fantastisk vær i dag. Og parken? Den anbefaler vi varmt til alle ! :-)

Naantali SPA og Mummiverden

 • 28.07.2015 kl. 10:11

Som en pakke, var Naantali Spa inkl når vi bestilte Mummreisen vår. Et 5 stjernes hotell, som viste seg å være GEDIGENT. Med shoppinggate, x antall spisesteder +++ var det omtrent som å komme ombord i et Cruiseskip :) Med flere avdelinger SPA, bassenger ++ kan jeg godt forstå at folk bor her i flere dager (om de har råd) Vi skal kun være her en natt. I går var vi å spiste på Thai Garden, som hadde helt fantastisk mat. 

Området byr på helt vanvittig med aktiviteter. Strand, båter, og x antall uteaktiviteter for barn. Inne er det spillrom, barneavdelinger, lekerom +++ ikke noe grunn til å kjede seg her. 

Vi fikk noe som heter Delux rom, dvs ikke ett av de morsomme Mummirommene. men men, moro og fint var det lell og vi har sovet godt. Vi er veldig enige alle fire, om at vi har vært utrolig heldige med hotellene denne turen! :D 

Jentene og mediapappa har badet seg helt skrukkete denne turen. Først i Stockholm og nå her. Det er en avdeling der kun voksne har tilgang, og der barn kan bade. Flere bassenger, sauna ++++ kos for alle! :) Utenom meg med gipsen.... ;) 


 

bildene er lånt fra Naantalispa.fi

 

Nå venter dag 2 i Muumilaima /Mummiverden, før ferden går mot Stockholm igjen ;) 

 

#tallink #stockholm #muumilaima #mummuverden #moomin #reise #siljaline #ferie #mamma #mammaliv #finland

Her kommer Mummi

 • 27.07.2015 kl. 16:31

Ikke alt går like fort

 • 25.07.2015 kl. 19:55

Ikke alt går like fort... Selv med foten i gips, går ikke strikkingen så veldig fort ?? :-p Egentlig litt skit, for da kan man ikke skylde bare på tida vanligvis, hehe...

Vi har vært i Kista i dag og tittet litt. Det regner og er litt kaldt, så vi utsatte sightseeingen til i morgen - og håper på bedre vær.

Speedy

 • 24.07.2015 kl. 21:47

Sinnsykt fulle dager med brukket ankel på slep! :-) Besøk i tre dager, guttene sendt på ferie og vi likseså....

Vår ferie blir dog litt forlenget fordi "noen" har sett for seg riktige datoer, men plassert på feil ukedager. Vi får med andre ord en ekstra natt i Stockholm. Men pytt! Hva gjør det når overrakelsen er flott, STORT rom? Fra fadesehotellet, Scandic Haugesund (blogget i april) til langt over samme pris - har vi connectionrom og nydelig rom. Alle fire er superhappy.

Jentene og mediapappa er nede i tester "poolen" og jeg blir et nytt menneske

I senga. Dagene har vært sinnsykt hektiske! Vi startet fra Arendal kl 0930 i morges og ankom nå kl 2110. Snakk om flinke, tålmodige jenter altså! :-)

Litt søvn, mat og shopping ble det rett etter grenseovergangen. Godtebutikk fikk en ny definisjon for oss :-p

Nå er det bare å slappe av og nyte to dager i den svenske hovedstaden, før vi reiser over til Finland på søndag :-)

PT Design kjole = ferdig !

 • 21.07.2015 kl. 19:56

Etter litt over ett år, er PT Design kjolen ferdig. Den er strikket i Du store Alpakka sin Tynn alpakka og Pt Plum. Sistnevnte noe herk å strikke med. Brukket ankel = ferdigstillelse av diverse ufoer :) Denne var jeg var jeg nesten ferdig med det hvite, da jeg brakk ankelen - så tok det et par dager før den lå klar. Medium vasket/skyllet den opp, og strakk den ut på bordet for meg. Ikke verst alt man kan lære ungene? 

Minus et litt neddopet hue (smertestillende for å kunne stå oppreist og hinke rundt) og på en fot - er det utrolig hva man får til. Som å ta en slags selfie med G7X'en og humpe tilbake til sofaen :-) Og da var dagens trim over..... #strikke #knitting #ptdesign #alpakka #mohair #dustorealpakka #pinne2.5 #kjole #ufostrikk

Irriterende !

 • 21.07.2015 kl. 19:06To ganger, siste 3-4 mnd har jeg kjøpt sko via Footway. Først et par knallfine loafers fra Gant, som smuldet opp mer eller mindre. I tillegg gikk hele sålen opp i limingen. Til å være et par sko til 700,- forventer jeg bedre kvalitet, etter 4 ukers eierskap. Skoene fikk jeg reklamert på, uten problemer - etter litt ventetid. Pengene er lovet tilbake på konto, men skoene jeg trengte, og faktisk brukte mye - er jo ikke i hylla lenger :( 

Så kjøpte jeg et par Tommy Hilfiger sko til Medium også til 700,- ca. Etter 3 uker, er sålen begynt å løsne og det ser rett og slett ut som han har "gått rett gjennom skoen/sålen". Er det bare Footway som er uheldige med leveransene sine, eller er det generelt B-varer de selger? Jeg kjenner jeg begynner å bli skeptisk. Regner med jeg får pengene igjen denne gangen også, men det hjelper jo skoløse Medium lite - når han må ut å lete etter nye sko igjen :) 

Så skal det sies at skoene jeg kjøpte i vinter, to par knallfine sko, til 399,- De har holdt seg knallfine! De ble kjøpt fra Nelly.com - Ikke alltid de dyreste, mest kjente merkene er beste kvaliteten tydeligvis. :-) Jeg roser Footway for servicen, når de først kom på banen - men jeg vil gjerne ha sko som jeg kan beholde :-p 

Innlegget inneholder annonselink

#shopping #footway #nelly #sko #mote #mamma #mammaliv #nettbutikker #nettshop #service #reklamasjon 

 

Bø sommarland

 • 21.07.2015 kl. 14:23

Som dere sikkert fikk med dere, vant vi billetter til Bø Sommarland. Innlegget mitt som vant, gikk ut på at jeg var så heldig å få gi bort billetter til noen som trengte det, før sommeren - men våre egne unger kunne også tenke seg en tur! Så i går drog vi avsted! Tusen takk til Bø Sommarland for billetter og en flott dag! 

Litt små uggen, men klare - ankom vi sommarland i 14 tiden i går. Ungene var mer enn klare og jeg - godt plassert på en rullator (ja du leste riktig) drog vi inn i parken. Det som overrasket meg litt, var at de første tenåringene vi traff på (er ikke de viktigst?) var middels, om ikke under middels interessert i jobben sin. Det var såvidt de hilste på oss, og orket å hjelpe oss. Siden vi hadde billetter fra før, fikk vi beskjed (med en følelse av at vi var idioter som ikke visste det) at vi kunne jo bare gå videre, i luka. Han som scannet billettene, var enten lav i blodsukkeret - eller skulle snart hjem..... 

Men så.... ble vi sittende litt utenfor informasjonen for å se på kartene +++ og der kommer VERDENS hyggeligste jente! Viste oss kartet, forklarte og tilbudte oss rullestol - vi skulle bare kontakte ei anna jente, som satt inne i selve informasjonen. Nok en superblid jente, som hjalp oss og ikke visste hva godt hun kunne gjøre. Stort opp og pluss! Vi trillet glade videre, og glemt var de to første vi hadde møtt... 

Parken er utrolig flott, stor og ligger i naturskjønne omgivelser (har jeg en karrieresjanse innen reiselivsbransjen med den skildringen eller) rett ved denne dinoen lå en stor scene, som jentene gladelig serverte oss show på! :) Den måtte jo brukes, der den lå fristende og ensom midt i parken :-p 

Det var veldig moro å oppleve Bø, jeg har aldri vært der - og mediapappa kunne vagt huske om en tur i barndommen (som er nooooen år siden... hihi) Servicen som halvt handikappet mcrype, var upåklagelig - dog er det et lite stykke igjen å gå på billett og matlukene. Men det er slike ting som vi voksne henger oss oppi i, ungene elsket det. Det kom noen få regndråper mens vi var der, men ikke verre enn at jeg satt pal med strikketøyet. Men det utløste værgarantien - alle med ordinære billetter, kunne hente seg en ny billett ved utgangen. Supert, og hvertfall en slik plass, der været faktisk har en del å si ! :) Flott badeland, og lekepark +++ 2,5t kjøring ca her fra oss (Arendal) ikke avskrekkende. Nok en gang, tusen takk ! 

Innlegget er basert på billetter, gitt av Bø Sommarland

##sommarland #billetter #bloggklubben #mammablogg #mammaliv #blogge #mamma #bø #telemark #visitnorway #badeland #fornøyelsspark #barn #familie #foreldre #sommer #sol #værgaranti 

Sakte med 4 tråder....

 • 19.07.2015 kl. 21:13

Ja, overskriften sier alt. 4 tråder gikk litt sakte. Man skal passe på at det ikke blir for stramt, for løst osv osv

I tillegg blir det visst tykt nok det her. :-) Jølster kofte med sandnesgarn tynn merinoull.

NAV - selvforskyldt elendighet?

 • 19.07.2015 kl. 11:20Jeg åpner Haugesund Avis, som er min "gamle" lokalavis, og ser med litt oppgitt magefølelse denne saken. Det er ikke første gangen at slike skjer på et NAV kontor. Vold, skyteepisoder, knivtrusler +++ men hvorfor skjer det? Når man ser på statistikken, og hvem som er brukere av NAV kontorene, slår tanken meg ofte - at det er nesten forståelig. 

JA, de er bare mennesker de som arbeider der, men JA, de er bare mennesker de som er brukere også. De som kommer til NAV er ofte mennesker som i utgangspunktet kanskje er på livets laveste trinn. Av forskjellige årsaker ender de med lua i hånda, og søker om hjelp. Ikke alle, men noen, møter arroganse, uvitenhet og til tider null forståelse. Det er ikke få brukere som opplever å møte "Gud" bak disken... og hva gjør det med et menneske?

Det heter seg at man skal være frisk for å være syk, det kan i mange tilfeller stemme. Jeg har selv opplevd å "forsvinne" i NAV systemet. Da vi flyttet fra østlandet ned hit, ble vi "hengende" igjen i systemet, og vi fikk stoppet barnetrygd. Og da undrer jeg meg, når man kommer ned på NAV kontoret, med minstejenta i vogn - 19 mnd gammel, og de hevder at man ikke har noen barn..... hva tenker hun bak skranken da? På min henvendelsen om de hadde tenkt å undersøke saken skikkelig, og om hun trodde jeg hadde stjålet med meg barnet i vogna - var svaret: det kunne ikke hun vite noe om.... der og da, kan jeg ha forståelse for de som blir rabiate... 

I fjor sommer sendte NAV meg et brev med beskjed om at legen min hadde sendt bekreftelse på at jeg var dødssyk. Jeg hadde en krefttype som førte til dødelig utgang, med kort forventet levetid. Jeg holdt på å svime av ved postkassestativet. Etter masse telefoner frem og tilbake mellom meg og fastlegen min, fikk vi tak i kreftregisteret, som bekreftet at de aldri hadde sendt dette til NAV. På vår henvendelse til NAV, kontoret som har sendt ut brevet - er svaret: vi er bare mennesker, vi gjør feil. Det ordnet seg jo ..... og nok en gang har jeg forståelse for at hendelser skjer, på NAV kontoret. 

Mennesker som gjerne har psykiske lidelser, skal forholde seg til et system som NAV ansatte selv, til tider ikke forstår. NAV kontorene opplever alt fra de som utvikler mastergrad i sugerør i statskassa, til de som står med lua i hånda - som BURDE fått stønader - som de ikke vet om/blir informert om. Ofte er de brukerne som er resurssvake og trenger hjelp, som må kjempe mest for det - og som må være sterkest. Hvorfor er det slik? 

En gang i tiden var NAV delt i to, Aetat og Trygdekassen - ja man kunne bli litt gærn av å fly mellom disse kontorene, men hvorfor ikke ha to instanser, som samarbeider? Hvorfor skal man tyne brukere, og presse dem inn i et hjørne med - vet ikke, vedkommende er ikke på jobb, du må fylle ut dette skjema så skal fagansvarlig se på det, du må vente til neste uke og snakke med de som kan det, det er ikke mitt fagfelt, jeg har ikke følgende fødselsdato - hun som arbeider med 1-15 Juli fødte er tilbake på mandag.... osv osv... 

Når en bruker står skamfull med nummerlapp i hånda, og har fylt ut skjema for 5 gang - fordi NAV ikke kan se å ha mottatt.... og med lav stemme kommer frem til skranken, og møter du må snakke høyere, jeg hører jo ingenting..... og så skamfullt søker på sosialhjelp fordi han er alene med barn, etter at kona stakk og han har mistet jobben - noe alle i rommet får med seg, fordi han må snakke høyere..... og får høylydt beskjed tilbake: Jeg sa i går at du måtte ta med kontoutskriftene for alle kontoene dine, det kan da ikke være så vanskelig å forstå? Brukeren mumler noe igjen, og får til svar: Nei dette går ikke an, du får komme tilbake når du har alt i orden. Brukeren ser seg fortvilet rundt og sier høyt: Men jeg har ikke tilgang, det er kona som hadde alt økomonistyret - alt har gått via hennes kontoer. Med oppgitt mine får han svar: Det var synd, da har du kanskje lært til neste gang å ta ansvar selv.... 

Brukeren ble truet med politiet - dette skjedde mens jeg satt nede på NAV for et par år siden. Jeg skulle i et samarbeidsmøte for en av mine ansatte i butikken, som jeg i etterkant fant ut - levde av å klistre seg fast i sykepengeordningen... 

Det er umulig å ikke sitte igjen med forståelse... ikke over at de faktisk slår, knivstikker, dreper - men at de blir pushet mot kanten til å vurdere det.... 

 

#nav #krise #blogge #mamma #mammaliv #jobbmamma #hverdag #tanker #kaos #staten #haugesundsavis #vold #avis #foreldre

Nye pinner....

 • 18.07.2015 kl. 22:51

Eller, nytt prosjekt på pinnene! Denne startet jeg på, for en stund siden - etter gyldendalfesten i Juni. Kjolen er nå ferdig, alle tråder er klippet og festet. Den er vasket og ligger nå til tørk. Det ser ut som at den blir bra! :-) Så nå er det videre til neste prosjekt. Jeg sitter jo bare her :-)

Lommepengers eksistens i 2015?

 • 18.07.2015 kl. 12:49

Fra bombenedslag til strøkne forhold - fra sukk og stønn til medgjørlighet = det er lørdags formiddag her hos oss. Effekten av de 50,- kronene i lommepenger, er fantastisk. En annen ting er hvor gjerrige barn kan være, kan man også finne ut med disse 50 kronene. Jeg kjøper chips/popkorn og saft til lørdagskos, aldri brus eller godteri. Det må ungene kjøpe selv. Fra å handle mengder med godteri hver lørdag (dere får finne 3 ting, inntil str på de 3 tingene ble avklart - ble det ofte en god del  :-p ) til så si ingenting. Med seg i lommebøkene hadde de over 1000 kr hver, til Legoland i sommer. Lommepenger og rester av bursdagsparing. (rester, fordi begge to har faktisk brukt av dem i tillegg) 

Jeg leste noen artikler i dag om barns behov for lommepenger. 3 av 10 hevdes det i 2013 - fikk ikke lommepenger, men penger når de trengte det. Hvorfor det? Av disse, fikk 6 av 10 lommepenger uten å gjøre noe for de. Hvorfor det???? Jentene her må ikke gjøre mye, men noen småting, som symbol for at penger må jobbes for. Rommene skal holdes ryddig, men på lørdagene - skal det være helt strøkent. Klær skal være sortert, brettet og ryddet inn i skapene - og bort fra knagger på badet, og alt av leker og andre eiendeler skal være ryddet bort fra fellesrommene (stue, kjøkken, gang, tvrrom osv osv) Dette fungerer utmerket. De handler for litt, og sparer litt. Hvorfor skal man ikke lære ungene dette? I tillegg er de begynt å få småting som ta og inn av oppvaskmaskinen, bære ferdigbrettet tøy opp etter vask, bære ut søpla ++ 

Tenåringene har av naturlige årsaker flere plikter. De skal ta kjøkken i sin helhet flere ganger i uken, samt ut og inn av oppvaskmaskinen ved beskjed, de må støvsuge og vaske, passe jentene, legge rent tøy på plass, støvsuge hos sin morfar og klippe plenen ved beskjed - dette får de 300,- uka for. Av dette skal de håndtere drivstoff, evnt treningsenter, godteri og andre fritidsaktiviteter. De har også muligheter for å tjene ekstra ved bilvask, klippe plenen hos bestene +++ Skal de på kino, vurderes det for hver gang om vi sponser de. Hvorfor skal de ikke lære dette? Bilde: Nrk.no

 

På NRK og Netflix ligger norsk og svensk utgaver av Tenåringssjefen/Teenage boss. En haug "supersjarmerende" tenåringer, som får ansvaret for familiens økonomi. Heldigvis ender det som regel godt, men man kan bli helt himmelfallen når man ser hvordan de starter opp. I utgangspunktet (i mine øyne) temmelig bortskjemte unger, som kun tenker på seg selv - og behandler foreldrene som de aldri har gitt dem en krone. Nå er det virkelig pay back time. 

15 åringen som traver rundt med sin sorte Michael Kors veske, tastende på iPhone 6+, mens hun klør seg litt bakpå leggen med nymanikerte negler. Retter litt på Guess buksa  og Designer remix skjorta - og ber om bekreftelse fra sin venninne på at de helt nye conversene er kule! Og alt, kjøpt med mamma/pappas kredittkort. Er det slik vi vil ha det? Enkelte av de i teenage boss - er desverre slik, men null forståelse for at mamma/pappas lønn ikke er en gave fra himmelen, uten arbeid bak. 

Jeg tror det er sunt å lære barn verdien av penger, hva som koster og plikter - så tidlig som mulig. 7 åringen er akkurat i prosessen å lære verdien av 50,-. Det er en ny opplevelse når man skjønner at man ikke kan kjøpe alt man vil, bare man har noen kroner i hånda. 8,5 åringen er veldig opptatt av å summere, sjekke prislapper og sjekke hva hun har råd til. Dette syns jeg er bra. Det er ikke slik at barna skal spare seg til fant, for å oppnå noe de ønsker seg. Men motivasjon ved at de feks sparer halvparten og får sponsing, fungerer fint her.

Guttene her har iPhone6, noe som ved første øyekast vil gjøre at noen vil mene at jeg motsier meg selv. MEN! Begge guttene har telefoner med binding, som er oppført på meg. "inngangsummen" måtte de ha ved kjøp selv. 999,- Selve abonnementene på 200,- dekker vi. Det er noe jeg har gjort lenge, fordi det gagner oss å få tak i de, og deres sosiale liv - å kunne kommunisere med vennene og andre. For 200,- ringer og tekster de så mye de orker fritt. Bindingsgebyret må de dekke av sine lommepenger. Dvs at 3 av ukene pr mnd, trekkes 100,- av lommepengene deres. Dette er noe de fint justerer selv med å arbeide litt ekstra, slik at de som regel får utbetalt 300,- likevel. 

Noen diskusjoner har vi rundt penger likevel, spesielt angående kjøretøyene - men det skal jo også læres! :) 

Og med alle disse tankene i bakhue, sendte jeg jentene avgårde med lommepenger i lomma - på butikken. I tillegg hadde de med seg ekstra penger for å kjøpe rundstykker og noe godt til lunsj. Er det noe annet å gjøre, enn å tørke en tåre i øyenkroken - når Lille kommer hjem med blomster, som er kjøpt til meg! For lommepengene sine. Jeg fikk litt vondt av henne fordi hun hadde ikke kjøpt noe godteri - men gleden hennes over å gi blomstene, samt ha 10kr igjen til overs - er så deilig oppriktig, at man ikke kan annet enn å skyve alle andre følelser til side, og la seg bunnsjarmere! :-) Har du/dere lommepengeordning hjemme? 

 

#aktuelt #lommepenger #familie #verdi #penger #mamma #mammaliv #spare #kos #foreldre #oppdragelse

Sene strikkenatta

 • 18.07.2015 kl. 01:39

Klokka viser alt for mye, men jeg er ferdig!!! Nå gjelder det bare å instruere ungene frem til nål og saks i morgen, så jeg får festet trådene (som det er uhyggelig mange av). Er litt engstelig, for den virker litt stor. Blir spennende å prøve den på. God natt til alle sammen!

#strikking #ptdeign #håndarbeid #hobby #strikk #alpakka #puno #mohair #kjole

Canon Goodiebox - afterparty for shopping

 • 17.07.2015 kl. 21:30

Som jeg skrev her dagen, fikk jeg en goodiebox i posten fra Canon. Boxen "utløses" av at man har kjøpt et Canon produkt, som kvalifiserer til en liten ekstra påskjønnelse. Altså ingen ren sponsing :-P hvorvidt enkelte andre kameramerke-entusiaster mener at Canon produkter er overpriset, og at denne boksen bør være inkludert i prisen - får være en annen diskusjon :-) 

Men siden kampanjen straks går ut, tenkte jeg å minne dere på den. Har du kjøpt et Canon produkt den siste tiden - gå inn på Canon sine sider, og sjekk om produktet kvalifiserer til Goodieboxen. Den er helt gratis! :) 

Jeg har flere Canon produkter. Jeg sverger mer eller mindre til Canon. Hvilket fotoutstyr jeg har, kan du se i høyre kolonne her. :) G7X kvalifiserer blant annet til Canon boksen. 

 

#canon #kampanje #blogge #kamera #foto #bilder #justletitout #mamma #mammaliv #scandinavianphoto #fotovideo #powershotG7X #goodiebox

Blogg millionene !

 • 17.07.2015 kl. 19:52Bilde er fra google.no/open source

 

Bygge på huset, kjøpe den nye Mercedes A klassen, Karibien på cruise, designershopping ++++ nå skal ALT bli gull og grønne skoger. Slik tenker kanskje noen, når de starter å blogge. Uten å dra alle under en kam, er min oppfattelse - at mange av de med dette som mål, er født noen tiår etter meg. Når jeg skriver i fare for.... så burde kanskje en del av mediahusene, tenke akkurat disse ordene - der de bruker agurknyttsesongen til å fokusere på de "rike bloggerne". Slik enkelte artikler blir fremstilt, er det blogge, synonymt med å kuppe tittelen og livet til Onkel Skrue. 

Reklame eller ikke reklame - det er det hotte på markedet i dag. Har man gått på do, på et utsted - og oppdaterer på Facebook "Sitter på dass å driter..." burde man nesten merket statusen med "sponset", så lenge man ikke har betalt for papiret, eller fått gratis inngang. Hvorfor gjøre ting vanskelig, når man kan gjøre det enkelt - het det i gamle dager... i riktig gamle dager. Da kunne man faktisk leve under en regel - så lenge man ikke fikk betalt, eller direkte sponset - så var man "klarert". I dag skal ting merkes i hue og ræva... ting begynner å nærme seg nivået; hvis det er en mulighet for at noen blir påvirket av brunosten du viser på frokostskiva di, bør det merkes med reklame! 

Hvorfor er det slik at Kronprinsesse Mette Marit kan vise seg både på TV, i ukeblader +++ i produktplasserte antrekk, uten å få en stor P i panna? Eller at kongebloggen ikke må oppgi at ting på bildet kanskje er kjøpt med rabatt? For er det noe jeg tviler på, så er det at de royale, ikke mottar noen form for rabatter eller goder - noen gang. Slik man leser enkelte advarsler i dag, er det snart ikke forskjell på hva som skal markeres reklame og ikke, bare det er et produkt. Wienerbrødet man spanderte på bestefar og tok bilde av, bør merkes med reklame - fordi det kan føre til kjøpepress på enkelte svake sjeler? (La oss håpe det ikke går så langt) 

De fleste teenagere som leser toppbloggere i dag, leser dem for å hente inspirasjon, shoppingtips +++ Det er neppe slik at de våkner opp en mandagsmorgen, og føler seg svinelurt over at bloggen de leste i går, inneholdt ting som kunne kjøpes! Vi lever i et interaktivt informasjonssamfunn - der de fleste bruker nettet til å samle produktkritikk - inkl. meg selv. Uansett om det er en bil eller krem jeg googler, så baserer jeg ikke troverdigheten på om innlegget er umerket, eller merket reklame. Det er innholdet og måten det er skrevet på, som avgjør om jeg tror på det. 

For meg som ikke er en toppblogger, og ikke tjener de angitte millionene, som media til tider liker å gi inntrykk av at alle sponsede bloggere får - så begynner det å bli vanskelig å vite når man skal merke ting og ikke. Og regel er du usikker så merk det, er ikke enkel å forholde seg til den heller. 

Jeg forstår at rene gaver, og innlegg man tjener penger/får gaver for å skrive, skal markeres. Men når jeg for eksempel får en gratis macaron hos Pascal, skal den merkes med reklame? Er den sponset? Jeg betaler min egen lunsj, og blogger om en bra cafe - og uten at eieren vet om bloggingen, får jeg gratis påfyll som en hyggelig gest - er det sponsing/reklame? 

Kanskje ting begynner å ta litt av? Men hva tar av, forbrukerrådet som pirker ned på hver minste detalj, eller produsentene som kanskje bevisst, misbruker bloggernes lyst på gratis ting = gratis markedsføring. Er det egentlig produsent/butikkene sin skyld at bloggerne nå sliter med markedsføringsprinsippene? Kanskje det er en dårlig kombinasjon med pågående bedrifter og mottakslystne bloggere? Bilde er fra google.no/open source

 

#blogging #sponset #reklame #merking #tanker #blogg #mamma #mammaliv #blogget

 

 

 

Happy summer

 • 16.07.2015 kl. 18:16

Litt varmt, men det går :-) Store muligheter for å bli ferdig med noen prosjekter de neste dagene - tror jeg. :-p en smule varmt med alpakka i fanget, men det hindrer en i å bli tussete - av å sitte i ro :-)

#strikking #ptdesign #alpakka #sittestille #benethøyt #mamma #mammaliv #hobby #håndarbeid #kjole #mobilblogget

Europeisk matmarked - Arendal

 • 16.07.2015 kl. 15:02

Jeg har gledet meg til Europeisk matmarked lenge nå, og i dag er de på plass. Arendals Tidende viser flotte bilder fra Torvet, og masse masse nydelig mat. Jeg? Jeg er ikke på plass, jeg sitter her - hjemme :) Mon tro om jeg klarer å hinke meg ned en tur i kveld? ;) Jeg pleier hvert år, og dra ned på markedet. Det er bare her en gang i året, og det er såååå mye fantastisk godt der! 

I morgen og lørdag skal jeg, gutta og jentene forsøke å være alene hjemme.. hehe, mediapappa skal på ACDC konsert. Det kan bli spennende...... :-) Tviler på at det gir så mange åpninger for å ta en tur da :-P 

bildene er en blanding av privat og Arendal Tidende
Har du vært på europeisk matmarked før? 

 

#matmarked #arendal #torvet #europeiskmatmarked #skjeribyen #byen #sentrumsliv #mamma #Mammaliv #arendalby #sommer #sørlandet

Tunisisk hekling

 • 16.07.2015 kl. 12:16

Jeg elsker denne toppen. Det er ikke jeg som har hakket den, det er en modell fra jobben. Vi er så heldige og kan kjøpe modellene fra magasinene etterhvert som de forsvinner utav produksjonen. Denne er fra et av vårens magasiner (vi laget magasinet i vinter) og er tunisisk hekling /hakket. Deilig, myk og fin på. Asymetrisk foran. Liker du den, er det bare å se gjennom Strikkemagasinet/Kreativ Strikk - mye fint der.

 #tunisiskhekling #hakket #bambus #bomull #kreativstrikk #strikkemagasinet #mote #mammaliv #jobbmamma

Mine Burdastyle favoritter!

 • 15.07.2015 kl. 19:25

Koser meg med det nyeste Burdastyle som kom i posten i går. Det var utrolig mange fine modeller i det. Noen av de ble favoritter, så fort jeg så de. Her er de:

Burda style og Canon moro

 • 15.07.2015 kl. 13:51

Når man først sitter her med benet høyt, er det flott at det dumper inn pakker og moro i posten. Burda Style er alltid gøy å få, med masse fine modeller i. Mon tro hvor lang tid det går, før jeg kan sy litt? :-p Med benet høyt, er det kanskje lite sjans for å løpe rundt med Canon kamera og kose seg med sommermotiver, men ok - tingene i eska har holdbarhet en stund. 

Når man kjøper eller på annet vis får enkelte Canon produkter (i en viss periode) kvalifiserer man til en Goodiebox fra Canon. Denne ankom i går, og i dag fikk jeg snust litt i den. MASSE moro! 

Gavekort på 500,- på mitt neste Canon kjøp, gavekort på Adobe Photo Cloud, +++++++ og en flott bok på toppen! Ai laik! Har du kjøpt/fått et Canon kamera/objektiv eller lignende i det siste, sjekk på www.canon.no om du kvalifiserer for en Goodiebox. Det er verdt den lille jobben :-) Canon Powershot G7X som jeg fikk for noen uker siden, var det som utløste Goodieboxen min :) #canon #goodiebox #powershotg7x #blogge #tips #kamera #foto #canonshoot #gave

Tøff i pysjamas

 • 14.07.2015 kl. 17:30

Det er hvertfall slik det føles, når man sitter i mcklær og er supertøff - på legevakta. Ligger til slekta dette her..... :-) en gøyal ettermiddag på bane - ble brått byttet ut med legevakta. Sånn kan det gå? Mor tøffer seg og vips - mc vs me = 1-0. :-p

Men uansett er det tøffere med en skadet fot, enn hodeskader eller lignende. Flying cirkus er vel passende for tohjulingsjåførene her i huset. Jaja... Spennende å se kristiansand legevakt - der har jeg aldri vært før :-p :-p

Gjeeeeesp

 • 12.07.2015 kl. 21:59

Ypperlig søndag! Sovet masse, sett seriemaraton av Unforgettable, og strikket litt. Det fineste? Ikke jobb i morgen, bare en ny deilig dag! :-) planen er en bytur, med ungene.

An apple every day

 • 07.07.2015 kl. 10:39

God morgen alle sammen. :) Det er ingen hemmelighet at jeg liker Apple/Mac, og ei heller ingen hemmelighet at arbeidsverktøyet mitt hver dag, er datamaskin. Korrektur, artikler, oversettelser, markedsføring, tilbakemeldinger, foto, galleritekster og headlines - alt foregår på en skjerm. Dermed blir man både avhengig av godt verktøy, og delvis "ødelagt" av gadgets feelings. For 2-3 år siden byttet jeg ut skolemaskinen, en Macbook Pro, en tung men effektiv sak - tilbake til MB Air (hadde det før studiene) og har elsket den siden. Den siste tiden har den fungert perfekt, siden iMacen har kræsjet ned for meg, gang på gang. Men en liten kraftplugg - som kan arbeide med alt jeg trenger, hele tiden - det er den ikke :) 

I går var jeg å hentet min nye arbeidskamerat, en Macbook 12". Og siden iPhonen er i gull, slo hele, den totale, overthetop gadget forfengeligheten inn. Det ble en gullfarget maskin. Men som guttene sier, den er ikke gull, men rosa... rosegull? :-p Det er alltid moro å åpne nye tekniske ting. Sier teknodinosauren... jeg er rimelig noldus, som medium sier - på spill og slike ting - men Apple henger jeg med stadig.. :) Liker både størrelsen, og designet. Tastaturen er utrolig godt å skrive på, og selv om man ikke skulle tro det - er den raskere i prosessene enn MB Airen. MBA er 11" og MB er 12". Den føltes noe rart med en gang, fordi skjermene er litt annerledes, men det vender man seg hurtig til. Ser du etter en lett, rask og fin maskin - og har noen lapper til overs, som du ikke vet hva du skal bruke til :-p Så er MB 12" et flott valg.. :-) Her er man glad for rabatter, salg av gammel maskin = ny MB 12" :)  

#shopping #macbook12" #nyemacbook #apple #datamaskin #laptop #mamma #Mammaliv #jobbmamma #redaksjon #arbeid #gull #design #teknologi #blogge 

Prinsesseshow

 • 04.07.2015 kl. 13:36

Hvem får prinsessen? Mediapapps var utrolig heldig å fikk bli med opp på forestilingen, sammen med knøtta. For to år siden ble medium trukket ut som peter pan hjelper, i spania. Må være noe med familien..... :-) Noen flere som opplever slik? Ungene elsker det dog - de under 15 da :-p

Legoland

 • 04.07.2015 kl. 10:52

Ha en fin dag alle sammen ;-)

Så var det deilig ferie!

 • 03.07.2015 kl. 13:21

Skal du til Kolding er den store Legeparken et flott sted! Masse flotte leker og steder å slappe av/grillsteder.

Ny dag

 • 02.07.2015 kl. 07:45

Hvis man hadde alt vettet intakt, ville man gått å lagt seg tidlig i går. Opp kl 0230, det ble en lang dag. Uheldigvis for meg, har jeg ikke alt vettet intakt - så jeg la meg 01.... Jippi. Med andre ord, helt selvforskyldt utrolig trøtt i dag :-p

Men jeg fikk oppleve verdens fineste restaurant ved fjorden, nydelig mat, god vin og flotte kolleager. :-) Nå: ny dag på kontoret før sommerfest i aften. Håper dere får en flott dag alle sammen!

København, sol og tiiiidlig

 • 01.07.2015 kl. 08:03

Litt annen standard på togene i Dk enn de norske statsbaner hjemme. Disse stolene og kupeene er faktisk behagelige å reise med :-)

Og om man titter vinduet, har man en litt annen reklametype, enn hjemme også :-) dagen er 5,5t gammel og man er på god vei til jobb. :-)

#canon #canong7x #mobilblogget #copenhagen #københavn #jobbmamma #danmark #mammaliv

Siste reise

 • 01.07.2015 kl. 03:56

Det er nesten så man føler seg litt småfull, etter 2,5 time med dårlig søvn. Livredd for at klokka ikke skal ringe, og i tillegg gufne drømmer om at den faktisk ikke gjorde det - ender med lite søvn :-)

0230 inn på badet og litt døddrukken i blikket, inn i dusjen. Man mangler alle freshe innslagene som man ser mange skryter på seg, ved norgenfriskhet. Ansiktet blir bokstavelig talt satt på - og ut døra for å rekke 0350 bussen til flyplassen.

En liten pause i København, før toget videre til Kolding - ipad er fylt opp, bok og strikketøy i veska. Gjenstår å se om det blir brukt, eller bare soving :-p

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes i herlig hverdagskaos = MediaKaos. Kaoset er en familie + 1 rampete hund & 1 lat katt.

Siden jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - med lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer sammen med hverdagsblogging, og alt ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares med meg.

Snarveier:
Giveaway & Konkurranser
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.
Lik på Facebook
Lik på Facebook

SNAPCHAT: mediakaos
Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B780
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900

Tidligere maskiner:
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55

Tips og råd - Janome CoverPro ligger i den gamle bloggen.


Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos