hits

Absolutely FAB !!!

 • 31.08.2015 kl. 15:01

I slutten av September drar vi til Side, i Tyrkia. 32 grader og Family Resort - here we come! Vi sprudler alle litt inni oss nå, og gleder oss til å reise avsted! Sunwing Side West Beach hotell, venter på oss med basseng, varme og god mat/drikke. Den følelsen nå, over å kunne reise uten bleieskift, barnevogner og flasker - er deilig! De siste årene har vi reist til pappa, og det har vært både deilig og praktisk! Dette blir vår første sydenreise til annen destinasjon, med hele familien. Dette skal bli en flott opplading til en våt, kald og kommende høst og vinter!  :) 
Bildene er fra ving.no sin presentasjonsside av hotellet 

 

#reise #ving #sunwingresort #familie #tyrkia #side #mamma #mammaliv #mammablogg 

Wiola på pinnene

 • 31.08.2015 kl. 08:12

God morgen alle sammen. Her er det full gass med matpakker, sekker og fire barn som skal ut døra på forskjellig tidspunkt! I dag er det "ta seg selv i nakken dag" og jobbe inn en del timer, wish me luck!

:-)

Koftestrikk

 • 30.08.2015 kl. 18:58

Så har man endelig tatt seg tid til å ta bilder, og sette seg ned å blogge litt. :-) Jølsterkoften er ferdig, men jeg er usikker på hvor fornøyd jeg er. Jeg gikk opp til pinne 3,5 for å være sikker på størrelsen, og den kjentes så utrolig kompakt og tykk ut. Men etter en vask, var det akkurat som garnet "strakk" seg noe veldig :( Strakk og ble bare halve tykkelsen. Noe som resulterte i at etter en gjennomskylling, økte lengde på både ermer og bol. Og mønsteret, det ble litt "anorektisk". Men jeg håper at med litt bruk, vil den bli finere. Jeg kan evnt prøve å dampe, men har ikke lyst. Men men, koften er ferdig, myk og god - og brukende. Snille Anita hjalp meg med monteringen! 

Jeg ser litt misfornøyd ut på disse bildene - men det er mer grimaser over å stå på foten. Etter en kinotur, luking og arbeid ute på formiddagen, er ankelen litt "oppbrukt". :-) 

Nancy koften er det Vibeke fra strikkeklubben som har laget til meg! Er den ikke fin? Og i babyull!! :) Helt utrolig. Den er så myk og god å ha på! Elsker denne! Ser litt sinna ut, men det er jeg altså ikke.. hehe

#koftestrikk #sandesgarn #tynnmerino #lanett #babyull #hobby #mote #håndarbeid #strikk #strikking #ull #kofter #nancy #jølster #mamma 

Vask og tørk

 • 28.08.2015 kl. 23:46

To kofter vasket og lagt til tørk! Nancyen har jeg bare æren for knappene, snille V fra strikkeklubben har laget den til meg. Jølsteren derimot er laget på 4 uker, av meg! Tjoho! :-)

Holder på med arm 2 på wiola kofta nå, i Lerke. Holdt på i 8 dager. Er spent på hvor fort den vil bli ferdig :-)

Messetid

 • 28.08.2015 kl. 13:26

Det er utrolig lenge siden jeg har satt meg ned å blogget! Det har skjedd så mye med skolestart, ankelbrudd, flytting av konfirmasjon (en story i seg selv) og jobbstart, at alt har bare vært kaos :) Men i dag er jeg på tur igjen, jobb er startet for alvor - og jeg og ankelen er på tur alene. 6 uker og 3 dager etter ankelbruddet, er jeg endelig ute på vift alene igjen :-) Gave & Interiørmessen var noe man alltid reiste inn på, når butikken levde. Men nå er det mest for kontaktnettverket. I dag har det vært møte med de supersøte finnene i Novita. De satser på Norge og for dere som liker å strikke - gled dere!

 

Ellers er det jo som alltid, vanvittig mye flott her på messen. Både hue og ankelen er egentlig glad for at nesa skal vende mot Gardermoen igjen om 1 time :p Tur retur føles helt ok i dag. :)  

Jippi!! :-)

 • 20.08.2015 kl. 17:04

Gyldendal next

 • 20.08.2015 kl. 11:44

Så er man haltende på plass i bilen, på vei til Oslo og Gyldendals høstlansering. Spennende!! :-) nytt prosjekt er på pinnene også! :-)

Strikkeskoler

 • 18.08.2015 kl. 11:35

I går strikket jeg de siste maskene på Jølster koften og fikk levert den fra meg, til hun som skal montere den. Så mye arbeid, tør jeg ikke sette saksen i :-p Det blir spennende å se den, når den er ferdig montert - jeg er nesten litt overrasket selv, over at den ble ferdig! :) 

I AOH lager vi hver mnd strikke og syskoler. Jeg tenkte å legge de ut her, og dele vår flotte strikkeskoler med dere. Her er det nemlig utrolig mange flotte, gode tips! Strikke og syskolene er laget av flinke folk hos oss i redaksjonen, i Alt om Håndarbeidet. Jeg kommer til å legge disse under egne kategorier her i bloggen. Strikke/syskoler. :) Lykke til! 

 

Strikkeskolene tilhørere AOH, og bildene tilhører ©Jacobsen Publications A/S, bilder og materiell skal ikke brukes uten samtykke
Ps. I dag fikk jeg av gipsen, og satt på en støttebandasje! Tjoohooooo! 

 

#altomhåndarbeide #strikketips #strikkeskole #magasiner #strikkemmagasinet #hobby #håndarbeid #mamma #mammaliv #jobbmamma

Ny uke

 • 17.08.2015 kl. 09:07

Ny, spennende uke er i gang! Mer jobb og full gass. Skolestart for 4 barn, jobb i mengder og det store spørsmålet: kommer gipsen av i morgen? The big question!! Gleder meg sinnsykt til å få den av nå. Humper rundt med en krykke og er bedre enn noengang - men er veldig spent! :-)

Håper du får en flott, spennende uke med alt som skjer hos deg!

Helg og jobb

 • 15.08.2015 kl. 10:53

Helg er ikke alltid unisont med fri - og denne helgen er en av de. Syveiledning skal oversettes, så det er bare å hente frem arbeidslyst å sette i gang :-)

Endelig ute

 • 12.08.2015 kl. 19:43

Etter mer eller mindre fire uker inne, har jeg humpa rundt i gata i dag! Gud så deilig! I tillegg begynte de gravearbeid, noe som var minst like etterlengtet. Så fint og ryddig det ble! :-)

Litt - mye stolt!

 • 12.08.2015 kl. 15:15

I dag kom boken ut på web med info, og jeg er enda mer stolt enn i går - hehe. Boken kommer for salg om en mnd tid.

http://www.gyldendal.no/Fakta-og-dokumentar/Hobby/Syboeker/Sy-din-egen-garderobe-i-stoerrelse-34-til-56

Hjemmelagede baguetter

 • 12.08.2015 kl. 07:15

Finnes det noe bedre? Crunchy, deilige, varme baguetter - enten med godt pålegg eller til middag. I går fikk jeg så lyst å bake, og dermed kommer det jo selvfølgelig også en oppskrift til dere her. Denne kan kaldheves over natta, eller lages som vanlig med lunkent vann og standard heving. Formen jeg bruker til steking, er en spesialform med samme egenskapene som steinplatene + luftehull. Dermed blir baguettene supersprø og gode. Jeg har kjøpt min i Danmark, men vil tro de finnes her i Norge også 

Ingredienser:

350 - 400 gr hvetemel 

1/2 ts maldonsalt

3 ss olivenolje / eller smør

3 dl lunkent vann 

1/2 pakke gjær

evnt, hakket hvitløk og meierismør

Alt alt godt sammen med kjøkkenmaskin. Spar litt på melet, mens du elter. La den elte på middel fart i ca 15 min. Da vil den klissete deigen plutselig bli luftig, og fin og slippe kanten. Jo lenger elting, jo finere deig. 

Dekk med plast og la heve til dobbel størrelse

Etterhev til dobbel størrelse. Et alternativ er å sette varmluft på 50 grader og la de stå inni ovnen til dobbel str. Da går det raskere - pensle med vann og strø litt mel over - og inn i ovnen på 200 grader. Vil du lage hvitløksbaguetter, lager du hvitløksmør av romtemperert meierismør, og hakket hvitløk. Lag en "tynn pølse" av smøret, som du legger i midten av baguetten. Så snitter du baguettene, og legger en liten klatt smør ned i hvert snitt. 

Voila ! :) #hjemmebakt #baguetter #steke #mamma #oppskrift #dele #mammaliv #mat #tips #bake 

Fordeler som "forfatter"...

 • 11.08.2015 kl. 20:11

Som "forfatter" får man noen herlige opplevelser. I seg selv, reiser jeg utrolig mye, og opplever nok mer enn den gjennomsnittlige kontorrotta gjør :-) Deriblant er det høstfest hos Gyldendal, noe jeg hååååååper gipsen er av til, så jeg kan delta "skikkelig". Det var utrolig koselig å oppleve sommerfesten, så nå gleder jeg meg til å treffe masse spennende folk, på høstlanseringen. Boken er beregnet ut i salg, litt over 1 måned etter høstlanseringen, og jeg er sååå spent..

#gyldendal #høstfest #lansering #bok #sybok #syselv #håndarbeid #hobby #bok #forfatter #forlag #snittmønster #altomhåndarbeide 

Sybok som nærmer seg ferdig...

 • 11.08.2015 kl. 17:09

Jeg gleder meg vilt og hemningsløst - og ikke minst ubeskjedent over å se side for side, bli klar i syboken! Om en måneds tid ligger denne boken i trykk og kommer rykende fersk ut til bokhandlerne og meg! ;) Over 200 sypakka sider, er straks klare, og jeg kan knapt få uttrykt hvor spent jeg er på mottakelsen! :D 

Her er en oversikt over modellene som er med. Hovedsaklig er de i str 46-56 med en god syskole med, som viser hvordan du tilpasser modellene - etter dine mål. Det er noen modeller som går fra 34 - men det er som sagt hovedsaklig store størrelser i denne. :-) Her er alt fra nattøy, sommerklær, til vintertøy og ytterklær. 

Jeg føler meg som et spent lite barn... :-) 

 

#sybok #gyldendal #snittmønster #sy #syselv #hobby #syglede #Søm #bernina #mamma #jobbmamma #altomhåndarbeide #forfatter

Tine Solheim - Dalegarn Alpakka

 • 11.08.2015 kl. 12:58

For et par år siden strikket jeg denne kjolen i farge natur. Siden har jeg hatt lyst på flere, men ikke hatt ork til å sette i gang. Men så, når man har en levende strikkemaskin i vennekretsen sin - da blir det jammen meg to nye farger på et blunk! En vinrød og en grå, to flotte resultater er klare for å bli jobbantrekk! Jeg er lucky lucky! :) knappene på den rød fikk jeg akkurat festet, og vips er man klar :-)

#dalegarn #alpakka #strikke #kjoler #mote #jobbmamma #mamma #hobby #håndarbeid #strikking #tinesolheim

Stopp eller mobb

 • 11.08.2015 kl. 11:43Hvorfor en slik overskrift? Hvorfor ikke STOPP Å MOBB? Grensen over til mobbing - er vi klar over den? For en stund siden blogget jeg innlegg om medias påvirkning, når det gjelder kategorisering og statusstempel - hvor går skillet mellom informasjon og mobbing? 

Nå er det få dager igjen til skolestart, og straks vil alle våre sosiale medier flomme over - av "my perfect life" statuser, og gode tips. Debattene hvorvidt voksne er mest opptatt av seg selv, perfeksjonering av livet, evnt omsorgssvikt hos unge mammabloggere osv osv. blomstrer opp igjen etter en rolig "agurknyttsommer". Nettet flommer over av tester, shoppingtips +++ for å bli det "perfekte it" og for å oppnå riktig status.Vi har stor fokus på nettbruk, og barna blir fortalt hvordan man skal oppføre seg på Facebook, instagram, snapchat og alle mulige andre sosiale plattformer. Mobbing, hetsing, ufine kommentarer ++ osv er noe de fleste foreldre ikke aksepterer. Men hva skjer når poden er gått på skolen/levert i barnehagen, og mamma/pappa setter seg ned foran dataen/åpner nettleseren på mobilen? Når man leser blogger, facebook innlegg/linker - og kommer til kommentarene - hva er det foreldregenerasjonen driver med på høyt nivå? Er ikke ufine kommentarer, angrep i alle retninger osv osv en slags mobbing, utført av voksne? Voksne mennesker som kommer med verbal juling, som setter barna i amatørlys - undrer vi da hvor barna lærer det fra? Hvordan skal barna lære, når foreldregenerasjonen til tider er verre?

Vi lærer barna nettvett - tidligere har jeg uttrykt min frustrasjon over barn - som ikke er barn lenger. Barn helt ned i 13 års alderen som blogger om depresjon, angst, selvmord +++ barn som fortsatt burde ha et godt og naivt forhold til livet - og det verste? Det ser ut til å nesten være en trend... men hvem skal lære de hva "nettvett" er? Hva møter disse 13 åringene? De møter en usensurert verden - gjerne en svært usensurert foreldreverden, der voksne blogger om alt fra sexproblemer, utroskap, aborter, og andre temaer - som en setter under kategoriene "lukkede og tabu". Tema som man helt naturlig holdt innenfor husets fire vegger før, er alle disse tabu? Er det derfor man ikke går rundt å roper at mannen har vært utro på gata? Man kan faktisk sammenligne blogging/FB statuser med offentlig hyling - ville du stått på torget å ropt "Jeg skal ta abort i morgen" for å få frem samfunnstabu-tema? Om ikke, hvorfor poster man det på web? Å blogge er som å rope ut på gata. De som er interessert, kan velge å stoppe opp og lytte...

 Men i tillegg til vi til tider er nokså selvdestruktive og bidrar i stor grad til mobbing på nett selv, uten å tenke over det (og noen dessverre tenker over det) møter nå noen skoleelever opp til første skoledag, med klump i halsen. Hvorfor det? Fordi media passer på å beholde sitt stykke av mobbekakaLille Trine har ikke "Beckmann sekken 9 av 10 velger", mamma har ikke "så mye penger bruker gjennomsnittet på back to school tøy", mamma har heller ikke råd til "merkene som sikrer en stilfull skolestart". Pappa er lei seg fordi guttungen ikke kan få "macen alle bør velge VGS", eller råd til "slik blir skolepcen komplett"

Bestemor er lei seg fordi lokalavisa kan fortelle "disse scootermerkene er på topp" og hennes barnebarn, hadde ikke råd til en av disse. BUP blir tilkalt 2 skoledag, fordi Lise har sett at avisa tipser "slik får en slank og fin oppstart". 14 åringen sitter deprimert på rommet sitt, fordi hun tror at hun er den eneste på hele skolen - som ikke kommer med "se den omtalte skoleveska alle 16 åringer går med" til 4000,- 

Og lista kan gjøres lenger... Medias makt er stor, og stor grad gjennom Facebook, og andre sosiale plattformer. Men det er ikke bare barna direkte som påvirkes. Selv barn som ikke utsettes for medias rop, blir ofte påvirket - hvordan? Gjennom foreldrenes evige panikk om at barnet ikke skal bli akseptert. Foreldrene leser/passerer/klikker seg forbi 1000 "slik gjør du/ikke gjør du" og går gjennom en evig kamp med seg selv, hva som er best for barna. 

Men er det ok at media er de som setter dagsorden for status og aksept? Og hvor grensen til mobbing? Er ikke media en del av hele "mobbeorganet" når de lager kategorier i samfunnet? Den ene dagen fokuserer de på hvor ille det er at barn får skolevesker til 4000,- - neste dag er forsiden "se hva kjendisene kjøper til skolestart...." Overskrifter som "Er du en soss, eller harry?" Det er faktisk etter min mening mobbing... opplever vi barn i skolegården, gå rundt å spør sine medelever - hvorvidt de er harry, basert på klesstilen - ville vi kalt det forsøk på mobbing.... 

Hvorfor reagere vi ikke på at vi "mobbes" daglig i forskjellige medier? 

Spør kollegaen din om hun/han føler seg overvektig, eller om hun/han spiser riktig, fordi du syns han/hun er litt stor. Jeg vil anta at du nokså kjapt vil bli kalt for "ufin", et voksent ord for mobbing. Men media spør oss daglig om akkurat det samme, i fete store overskrifter. 

 Jeg har en oppfordring til alle, i disse oppstartsdager. Tenk deg 2 ganger om før du poster på blogg/Facebook. Ikke fordi man nødvendig mobber eller er ufin til vanlig, men en ekstra liten tanke - bedre føre var, kan det påvirke noen andres 1 dag på skolen/arbeid? Og er alt i livet vårt, nødvendig å legge ut som en elektronisk selvbiografi? 

 

Bilder: google.no/open source

#tanker #skepsis #side2 #mobbing #skole #arbeid #mamma #mammablogg #tabu #frittord #meninger #barn #foreldre #hverdag #tenkdegom #stopp

 

 

Fortsatt i ro

 • 07.08.2015 kl. 12:39

Det skjer ikke så mye når man har belastningsforbud og gips. Men koftestrikken går på frem da! 1 arm er påbegynt :-)

Gadget morgen

 • 04.08.2015 kl. 10:22

I går var vi å hentet den nye klokka, som jeg skal teste en stund. Jeg er HELfrelst! :) Jeg har vært litt sånn, tja.... er den nå så praktisk som de vil ha det til? JA det er den... hehe. Jeg digger alt ved den, og for min del er den mye mer praktisk enn man skulle tro. Istedenfor å ta opp telefonen hver gang det durer, og vise hele verden at man er uhøflig å sitter med mobilen, kan man være uhøflig i skjul :-p Den gjør omtrent alt iPhonen gjør, ved informasjonsbehandling og ja, den er bare super! Gleder meg til å teste enda mer.. Jeg byttet min ASUS 15" med Jumbo sin ACER 17" her i våres, fordi han trengte ny skolemaskin - og jeg satt med en overspeca maskin, i forhold til hva jeg brukte den til. Men et 17" slagskip er ikke bare - bare å ta med seg overalt. Selv om jeg kun bruker MAC stort sett hele tiden, er det noen småprogram jeg er avhengig av windows (dessverre) for å få arbeidsdagen til å gå opp. Å installere windows på macene - er UAKTUELT ! :)  Dermed begynte letingen etter et nettbrett/hybrid med windows på, som kan fungere både som en pc, og nettbrett. Microsoft Surface PRO 3 var planen, men da jeg kom opp på Elkjøp å fikk sett den, falt jeg faktisk mer for MS3, som er litt mindre. Den føles mer enn stor nok. Og det som overrasket meg mest? Det var at den lille saken både trakk/arbeidet raskere og bedre med Trados programmet (som jeg er avhengig av i jobb) enn den store 17"eren. Når jeg ikke oversetter syveiledninger, så ligger bare Windows maskinen nedpakket. Men den lille surfacen tror jeg faktisk, at jeg kan bruke litt innimellom - den var fin å se film på, og surfing gikk som en lek. Dog skal hverken MacBook eller iPad skal skjelve i chasiset av denne... :-p 

Men det sitter langt inne å innrømme, men jeg skal gjøre det - Surface 3 fungerer godt, og selv med Windows på - er den ganske kul. Surface 3 koster en god del mindre enn PRO3, og på enkelte tester, slår den bedre ut enn PRO3, bl.a på støy. Den er helt lydløs. Men self, 3000 skal forsvares, og PRO3 er et bedre brett - men til mitt bruk er den mer enn god nok. 

Da jeg hentet brettet på Elkjøp brukte mannen laaaaang tid, og når han kom tilbake begynte han å streve med produktnummeret. Jeg tittet litt ekstra på esken, og der stod det PRO3. Det endte med at jeg sa i fra, at det var feil - og en annen kom bort - og joda, jeg skulle ikke ha den dyre maskinen han hadde hentet. Han i kassa sier nå kunne du fått en dyrere og bedre maskin - joda, men ærlighet varer lengst - noe jeg ville funnet ut, om noe skjer med brettet og jeg ikke har kvittering på riktig produkt. :) tusen takk for at du sa fra - skulle bare mangle..... :-) 

En skikkelig gaget morgen :-) 

 

#microsoft #surface3 #office365 #typecover #surfacepen #apple #applewatch #42mmsport #blogg #mamma #mammablogg #tester 

Apple Watch Sports

 • 03.08.2015 kl. 11:34

Den STORE hypen? Apple watch - i mange år har Apple fansene spekulert i en klokke. Og i mange år lekket og rant det ut info, om den kommende iwatch, som ikke ble hetende iWatch - men Apple Watch. Jeg har vært litt sånn delt, til den prisen skal den jammen meg være verdt hver en krone. :-p Og på grunn av denne lille skepsisen har jeg ikke kastet meg på google/tek.no/mac1 hypen, med å suge til meg informasjon om den. 

Men.... så kommer den überkule meldingen i dag - jeg skal få teste en! Etter at en klokke har bodd i 2 måneder i Kristiansand, skal den videre til meg. Forrige tester likte ikke klokka, og dømte den nedom og hjem - derfor jeg er jeg ekstra spent på dette. Klokken skal testes av 2 personer, og jeg er 2 nr og siste - på denne klokken. En 42mm sports utgave. Jeg skal hente den senere i dag, og gjett om jeg gleder meg! Mer info, bilder og testing kommer senere. :) Nå skal det testes sammen med resten av Eplefamilien i huset... :) 


 

Innlegget er sponset, testperiode

#apple #applewatch #test #sponset #klokke #gadgets #moro #mamma #mammaliv

Helgekos!

 • 01.08.2015 kl. 23:00

Helgekos!

 • 01.08.2015 kl. 22:59

Helgekos!

 • 01.08.2015 kl. 22:59

Helgekos!

 • 01.08.2015 kl. 22:58

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes i herlig hverdagskaos = MediaKaos. Kaoset er en familie + 1 rampete hund & 1 lat katt.

Siden jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - med lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer sammen med hverdagsblogging, og alt ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares med meg.

Snarveier:
Giveaway & Konkurranser
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.
Lik på Facebook
Lik på Facebook

SNAPCHAT: mediakaos
Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B780
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900

Tidligere maskiner:
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55

Tips og råd - Janome CoverPro ligger i den gamle bloggen.


Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos