hits

Neste prosjekt...

 • 29.08.2016 kl. 10:53

Sola skinner, hodet er tett - bok nr 2 gjennomleses skikkelig for endringer. Og samtidig er man såvidt begynt å sortere litt på neste prosjekt. Klok av skade, kan det være smart å ha litt ting klar... :-) Selv om dameboken er spennende og jeg gleder meg som en tulling - er 2017 like spennende! Og i dette prosjektet er det så mange spennende nye samarbeid, som venter. Det er en helt utrolig følelse, og vite at man nok en gang skal starte på et prosjekt som skal inn mellom to permer. Og siden jeg elsker å sy barneklær, er kanskje dette prosjektet - det som er mest spennende for ungene mine, og følge med på. 

Nå kommer den sinnsyke jobben igjen, og strippe ned antall modeller - fra en mappe som inneholder flere hundre modeller. Men først. dameboken!  

Bursdagsantrekk

 • 28.08.2016 kl. 14:20

Først, Scuba er tykt, uhamselig og må jukses til - når hjernen ikke fungerer skikkelig. Feber, rennende nese, øyne og bomull mellom øra - ingen hindring. Burdagskjole skal det bli. 

Tanken var å lage to skjørt, men Scuba er for tykt, når det kreves en linning, som igjen skal festes i overdelen. Tyllen er nemlig festet i sirkelskjørtet, i linningen. For å få det stødig nok, er det sydd linning på skjørtet, tredd i strikk, og så er skjørtet sydd fast i et magestykke, som igjen overdelen er festet til. 

Med litt mindre feber og alle iqcellene på plass, hadde det nok blitt sydd på en vesentlig annen måte. Overdelen er vrangsydd og stoffet er fra Stoffbutikken.no. Skjørtet er av Scuba og tyll fra Stoff og Stil, og blonden er fra Janus, mønsteret er modifisert fra Alt om Håndarbeide Symagasin, og forhåpentligvis med i neste prosjekt... :-p 

 

Symodus?

 • 27.08.2016 kl. 10:17

Det er helg, det er stille - hvordan er det mulig? ;) Mediapapa er på debatt i Kristiansand, noe jeg tror han grugledet seg til :) På grunn av logistikk, fikk vi ikke blitt med for å se på, noe som er litt ergerlig i grunn. 

Men. Lille er reist på sin aller første håndballcup. *snufs* som tiden går. Tiden raser fra oss, og hun ville aller helst være der alene. Det er nemlig ikke så langt unna, hun er også i Kristiansand. Men, 1 eller 2 kamper - skal vi hvertfall bort for å se. 

Hue mitt er helt bomull - da jeg er blitt snylte forkjøla. Jeg håper det gir seg etterhvert, for akkurat nå kan man godt kjenne at man både har mandler og bihuler :) Planen er å ta med Knøtta på en liten tur til sørlandssenteret, og så se på kamp. Evnt i omvendt rekkefølge. 

Så er planen i kveld eller i morgen, og få litt tid med denne maskinen igjen! Det er LENGE siden, jeg har hatt tid til å sette meg ned å kosesy med denne her. I det siste har det blitt raske jukseopplegg, som er geniale (Hva det er, finner du HER) og raske. Men nå er planen å sy litt kantbånd ++ og da er det penest med L220. Selv om overlocken kan brukes til det også. Overlock kan egentlig brukes til alt :-P 

Jeg har prøvd mange maskiner etterhvert, og favoritten er definitivt L220 av de covermaskinene jeg har forsøkt. Brother sin er hakket enklere å koble på kantbåndapparat ++ men, fordelen med L220 er at apparatet kan vippes til siden. Med andre ord, så kan det stå montert hele tiden! Og, den kan brukes på både vanlig symaskin og covermaskinene. Love it  ! :) 

Har du syplaner? 

 

Noen av mine favoritter....

 • 25.08.2016 kl. 19:08

Med 50 modeller, skal det noe til for å finne en favoritt! Vi startet med over 200 styles, og jobben ned til 50 har vært pinefull :-P Men nå nærmer vi oss trykk, og resultatet er helt fantastisk. Her har jeg lagt ut noen av mine favoritter, det er fortsatt utrolig mange flotte modeller - men man kan nesten ikke vise hele boken heller... :-p Har du funnet noen favoritter her? 

 

Innerst i hjertet...

 • 25.08.2016 kl. 13:36

... Er hjertet helt gele, når man opplever slike hverdagsglimt.  I går kom Knøtta hjem med blomster og kort til meg. I slike stunder hviskes alle uenigheter ut, og trass og drama glemmes. Selv om man føler seg streng og fæl til tider, er det utrolig deilig å ha uforbeholden kjærlighet fra de små 💖

Sniktitt på boka....

 • 25.08.2016 kl. 09:41

Omslaget er klart, og venter på mindre justeringer - før den er helt klar. Er du spent på hvilket utvalg som vil komme i boka? Jeg kan love deg, at det er mange flotte modeller. Vi startet med over 200 stykker, og en ting er sikkert - å velge ut under halvparten, er ingen enkel jobb! Men jeg tror og håper, at utvalget faller i smak hos mange! Tidligere bok, var i Pluss størrelser - denne gangen er det kun 34-44. 

Mange av modellene er sydd på ny, og fotografert i samarbeid med Stoffbutikken.no. To fantastiske damer har stilt opp med søm, foto og som modeller på toppen! 

Nå, hva syns du? :)  

Storebror ser deg..

 • 25.08.2016 kl. 08:30

Det å få nye søsken, kan være slitsomt for noen og enhver. Enten det er biologisk, halvt, ste- eller adopterte. I vårt tilfelle er det lille Milla, som går adoptivbror Covu på nervene. Men, han forsøker så godt han kan å oppdra den lille rakkeren. Etter at vi nå er ferdig med:

 • Ikke tygge på halen til Covu
 • Ikke angripe han bakfra når han spiser
 • Ikke kakke han eller klore han i hodet, så fort han kommer å skal "dunkekose"
 • Ikke hoppe oppå ryggen hans når han passerer
 • Og for all del, ikke rør maten hans...

Vi er nå kommet til levende vesener. Jeg er for mange kjent, livredd alt som er under meg i næringskjeden - som er beregnet som mat for andre dyr, eller leddløst. Jeg liker heller ikke ting som har vinger, kortere enn 5 cm. 

Det gjør derimot disse to. Den røde fare, elsker mus og fugl, og den grå propellen elsker alt med vinger. Om de sitter i persiennen, oppå stuebordet, i vinduskarmen - har ikke noe å sy. Alt kan angripes. Hva som må rydde av veien, for å komme dit? Ikke-tema. Blomster bøyer seg, pynt og spruter og persiennene henger på skakke - mens Milla? Hun er veldig fornøyd med bytte sitt, en liten flue..... 


Men i dag kom storebror opp på terrassen med en fugl. Steindød og ikke noen annen nytte enn mat. Covu kommer så stolt med byttet sitt og legger det ned foran propellen. Og det er nettopp det denne fuglen blir. En propell. Den kastes rundt, sparkes på tvers, og kastes opp i lufta. Om den ikke var steindød før, er den hvertfall det nå.. :-P Covu virker litt oppgitt over denne lekingen med maten. Med skeptisk blikk ser han fjør som fyker, og en fugl som daskes rundtom. Men sånn sett - når Milla endelig var ferdig med den, var det en stk ferdigribbet fugl - som lå klar til å spises :-)  

Vinner av navnekonkurransen...

 • 24.08.2016 kl. 20:03

... eller det ble ikke den tittelen som vant, men alle forslag var med i trekningen! Jeg liker veldig godt forslaget til vinneren, men nå ble det Sy til dame som ble tittelen. :) Boken er nå lansert, på Gyldendals høstlansering og vi går en spennende tid i møte! Jeg gleder meg som et barn, til å holde det første eksemplaret i hendene ! Vinneren er Randi Henie Strand! Hun er så heldig å få en flott saks fra Stoffbutikken.no (Sponset produkt) 

Gratulerer så mye ! 
 

Funklende enhjørninger...

 • 24.08.2016 kl. 14:55

Funklende enhjørninger - kan man kalle de for det? Knøtta skal i bursdag på søndag og tiden frem til det er litt knapp. Derfor gikk lunsjtimen min til å sy i dag også. En litt artig sammensetting av "gamle" og nye stoffer. Prikkene er i sin tid kjøpt fra Kreativ (som desverre nå legger ned driften) stjernene er fra Malika&Rosa - og enhjørningene er samme som i går - fra Olivias.no

Det er skitskummelt å sy gaver. Ting skal passe, både i størrelse og smak. Ikke minst det siste. Det mine jenter liker, er ikke sikkert at andre liker osv... Men, hver gang tar man sats, lukker øynene og håper på det beste :-) 

Istedenfor innpakningspapir, sydde jeg en pose til kjolen. Dog var jeg ikke helt heldig med tydeligheten på skriften :( Emilie 8 år - kom ikke akkurat tydelig frem, men men.. det skal bare være en gavepose, så det får gå. ;) 


 

Hvilken bås skal du i?

 • 24.08.2016 kl. 08:02


 

Jeg merker at jeg blir så inderlig lei meg, og provosert over medier/aviser - som føler behovet for å være med å stigespillet - innen selvbilde og selvtillit. Denne artikkelen er fra i fjor, men like aktuell nå - i disse skolestartdager. På mange arenaer forteller vi barna at de gode nok, som de er - og at man ikke  ha latest MK veske eller Gucci genser, for å bli godtatt. Men så er det noen som aldri svikter, lokalavisa - setter spørsmål ved, hvilken type er du? 

Jeg lar meg faktisk provosere, fordi uttrykk som harry og soss er noe jeg trodde var på vei ut.. Men takket være media er det tydeligvis noe tenåringene mine skal måtte undre seg over - hva er jeg? 

Blogg.no florerer rundt av tenåringer som gjennom bloggen, bekrefter at dette er en stor del av livet deres. Dagens outfit, shoppingtips, sminkevideoer - hvorfor gjør man det? Jo, for å vise hvilken kategori man tilhører. Og vi lesere? Jo vi bekrefter/avkrefter med antall klikk...

Jeg undrer meg over, hvilken kategori passer artikkelforfatterne inn i? Når arbeidsdagen er over, slenger de Lindex eller Helly Hanssen jakken over skuldrene før de løper ut i regnet - tar med seg ryggsekk kjøpt på Coop OBS eller veske fra Høyer? Er de harry eller sosser? Hvem av oss skal bestemme hva de er?

For min del, ville det aldri falle meg inn å kalle en kollega som har H&M tøy og ryggsekk fra G-Max - harry... i min verden, ville ingen kalle meg for soss - fordi jeg ikke hadde H&M tøy og ryggsekk. Hvilken bås vi plasserer menneskene rundt oss, er påvirket av hva vi lærer av resten av samfunnet.

I min barndom var Steinerskolebarna rare og harry, hvorfor det? Mitt første møte med steinerelever, viste seg at de var akkurat som meg. Noen var selvfølgelig annerledes, og stakk seg litt ut som eksentriske eksempler - men det gjorde da saktens noen av tenåringene på min "vanlige skole" også. Gothere som de kalte seg, stakk seg også ut på en annerledes måte - men Steinerskoleelevene, de var "stemplet" som rare - ikke av meg, men jeg lærte av samfunnet at de var det. 

Når man har lest denne artikkelen og lært hvorfor vi kler oss som vi gjør. Som tilsynelatende er hensikten.. Hva da? Skal man sitte med et fårete glis rundt munnen, og lykkelig ha fått bekreftet at man er harry? Eller nikket anerkjennende til artikkelen, fordi man er stolt soss? Eller skal man også stoppe litt opp, i vår til tider, fantastiske overfladiske verden - og tenke at noen faktisk kan få sin hverdag rasert pga slike artikler? De som ikke har råd til "selvtillitsgarderobe" - skal de møte opp 1 skoledag/arbeidsdag, engstelige for å være stedets Harry? Vi lar oss nemlig påvirke at media, i både positiv og negativ retning.... 

 

Del gjerne om du er enig, slike ting opptar meg (sikkert for mye... :-) ) 

 

#hverdag #barn #tenåringer #voksne #blogg #tanker #skepsis #agderposten #negativ #artikler #kritikk #mamma #mammablogg

Fargerik sommer

 • 23.08.2016 kl. 20:21

Siden storesøster fikk undertøysett, gjelder det å ha noe klar når lillesøster kommer hjem fra besøk. Dermed ble det en liten økt etter middag på syrommet. En kjole + tights til Knøtta, og et bokbind. 

Stoffet med enhjørningene ble kjøpt hos Linda / Olivias.no på turen med strikkedamene i våres. Kløver og prikker hadde jeg liggende. Olaf er en rest fra et stykke fra Stoffbutikken.no 

Kjolen fikk kløver på baksiden, og en kløver tights til. Stoffet på ermene er faktisk en bit fra Spania. Det begynner å bli tomt (utrolig nok) for stoffer, som kommer fra den søte butikken i La Nucia. Med tanke på at det er 3 år siden jeg var der sist, er det kanskje på tide... :-) Kjolen fikk lange ermer, siden sommeren er på hell - og den kan dermed brukes litt utover høsten.  

Simpson i farta..

 • 23.08.2016 kl. 10:57

Lille valgte selv ut Simpson til bokbindet i går. Med disse utrykkene, tenkte jeg at det er jo forsåvidt underholdning - på en evnt kjedelig skoledag. :) 

 Hodet trengte en liten pause i jobbingen nå, så litt småsøm var ettertraktet.  Dermed ble det et undertøysett. 😊 stoffet er fra Kølkær Stof og Hobby, og strikken fra Jydsk Stoflager. Det er moro å sy småprosjekter. Dog, er undertøystopp noe jeg har unngått tema på - en god stund. Lille trenger det ikke, men alle andre har det... visstnok.. 

Det er ikke alltid det er like enkelt å stå på krava, og dermed ble det en test i dag. Passer den, får jeg heller se - om det blir flere. Litt usikker på om jeg vil sy flere... 10 år - da er det visst tid for å begynne med dette. Personlig hadde jeg ikke bruk for topp før jeg var minst 14... hehe, og brukte det derav heller ikke. I dag er visst ikke diskusjonen hvorvidt man trenger det eller ei, kun at andre er begynt.. :) 

De vokser så fort...... 

Et slag for miljøet, i skolehverdagen?

 • 22.08.2016 kl. 13:09

Gråpapir, og blyanthilsener. Hvem husker ikke det fra skoletiden sin? Men jeg husker også at bokbindene var temmelig utslitt når skoleåret nærmet seg slutten. Ofte måtte de byttes halvveis i året. 

Å sy bokbind er noe jeg har gjort før. :) Og de ble brukt 3 år på rad, da ble de kastet - godt slitne og vel brukt. Med andre ord er det mer miljøvennlig, og sy noen bokbeskyttelser av rester. De er enkle å sy, og holder lenge. Som navn og tittel, har jeg brukt vinyl. Har du ikke maskin som kan kutte, kan du speilvende tekst, og klippe ut for hånd. Ark med vinyl, selges på feks Stoff og Stil. 

Du kan også bruke tekstilmaling, eller sette på merkelapper :) 


Her er en veiledning som Stoff og Stil hadde på sidene sine tidligere :) (Innlegget er ikke sponset) 

 

Når trykket kommer på....

 • 21.08.2016 kl. 21:24

.... blir resultatet enda bedre. En god stund har det vært kaos i kurvene på badet. Årsaken er 3 sorte like skittentøykurver. Hvor skal hva?

Så nå er trykket kommet på, og det er enklere for de minste å sortere. I tillegg trengte Lille nytt gymtøy.  Hun ville gjerne ha "sportskjorter" men til en pris av 299.- pr stk fant jeg ut- jeg syr de! Så 5 tskjorter er i kveld unnagjort... med trykk på.

Long see...

 • 18.08.2016 kl. 13:04

Mye som skjer og litt slitsom oppstart på jobb, har gitt et lite tomrom i bloggen. Men nå lades batteriene, og jeg og mediapappa er i Oslo.

Ingen av barna inkl tenåringen  (kan ikke forstå den siste?) Ville følges til 1 skoledag. De to minste syklet og eldste kjørte selv. Så da pakket vi oss tidlig innover mot Oslo. Så nå jobbes det litt, før det er høstlansering hos Gyldendal ;)

Den som var en pus....

 • 09.08.2016 kl. 11:49

Mens jeg svetter over korrektur og forsøker å følge med på bokutvikling samtidig, ligger denne slappfisken og sløver i sola. Eller ligger? Eller sitter hun? En helt merkelig positur som fortjener et bildebevis :) En nokså rar måte for en katt og sitteliggesove... :-p 

Livet med en kattunge er hvertfall ikke kjedelig. Gamlefar er litt lei, og ønsker nok at lillepus vokser av seg plageånd-behovet litt fort.... 

 

Caps i ull

 • 07.08.2016 kl. 20:16

Så var nr2 ferdig. Caps i ull, mønster fra Marte Helgetun. Garnet er Dale lanolin  wool. Lille likte den, ikke verst å komme gjennom nåløyet! 😊😊

Praktisk blyant?

 • 06.08.2016 kl. 15:35

Endelig helg og ro. Helgen tilbringes på familiestedet med strikkegjengen. Når man er på "strikketur" må man gjøre noe ferdig, så. 1 ting er faktisk ferdig! Blyantpenal, heklet.  Jeg tenkte å legge ut fremgangsmåte etterhvert, om det er interesse for det. Nå mangler bare glidelås, den får komme i morgen 😊

Se regndråpen faller ....

 • 04.08.2016 kl. 09:40

Regnet faller i puljer ned, og torden skraller over hustaket. Skikkelig sommervær! Varmt i været og vått i lufta :) Men regn er ingen hindring, som man blogget om i går - så turen i dag går til Kristiansand, tross lyn og torden. 

Håper du får en flott dag, uansett vær ! 

Regner det hos deg også? Kanskje du kan bruke tiden til bak symaskinen, og kose deg? Hva med å sy praktiske nett, til barnehage/skolestart? Fremgansmåte på enkelt nett, finner du HER  

Regn er ingen hindring...

 • 03.08.2016 kl. 18:49

Selv om det er sommer, kan det komme en kraftig skur i ny og ne. Forrige uke, var ikke noe unntak. En styrtbøye som ble barnas store gledesopplevelse. Både liten og stor, frydet seg i sommerregnet. Med god og varm temperatur, men med regn i lufta - løp ungene rundt som ville. Besøket vårt, som hadde kjørt noen-og-mange-hundre-mil, frydet seg like mye over regnet, som søringene. Mulig de var overlykkelige over regn, og mer enn 15 + i lufta? :) 

Er det ikke herlig å se slike bilder, og se at barna kan legge fra seg ipad, ipod, DS eller U name it - og kose seg ute? Levende lek, som gir ekte, levende bilder :) Tusen takk til Siri og Liv, som kom å campet i gården vår - og gav oss 3 herlige dager sammen :) 
 

August, forventningenes måned?

 • 03.08.2016 kl. 11:09

I dag er jeg blitt intervjuet av Norsk Ukeblad, angående turen til Nicaragua. Har du ikke fått med deg hele reisen, oppfordrer jeg deg til å bla deg gjennom reisen min. Det kan du gjøre HER. Det er fortsatt en reise som sitter i hjertet, selv om man tar seg selv i - og tenke sjeldnere og sjeldnere, på menneskene man traff der. Skjebner som man tenkte man aldri skulle slutte å tenke på, blir til minner - som man tenker over, i en stille stund. Nå tikker vi inn i høsten, og Jenteaksjonen 2016 skal straks i fokus. 

Tenker du over at det finnes jenter, som burde ha startet på skolen om noen få uker - men som istedenfor sitter på et krisesenter, mødrehjem eller venter på sin nye ektemann? En brutal men sann verden, som vi her oppe på vår lille kolle - ikke klarer å identifisere oss med. Jenter som burde ha klappet på en ny skolesekk, forventninger om nye skolebøker, nyspissede blyanter, og gleden over å treffe skolevenninner igjen - sitter med tanker, erfaringer og følelser som er langt fra dette. 

Jenter på 8 år som løper gjenkjennende inn i skolegården, og møter kontaktlærer - med et endret ønske om fremtiden. Før sommeren skulle de bli oppfinner, nå skal de bli popstjerne. Drømmer vi foreldre håper iherdig vil endre seg, men som vår barn er tillatt å ha. En situasjon mange jenter ikke opplever, eller kan tillate seg. 

Vi sier til våre barn, gjennom drømmer og mål - kan de oppnå hva de vil. Vi forventer at samfunnet støtter opp om våre barns drømmer og mål. Vi som foreldre forventer at ingenting vondt hender barna våre, og sannsynligheten for at dette blir fasiten - er overhengende stor.

Men samtidig våkner en mor, som gjør sitt aller beste for å oppfylle sitt barns drømmer og sikre tryggheten - redd og engstelig. Samfunnet har helt andre forventninger til hva de skal bidra med, enn det vi er vant til. Definisjonen av trygghet er en helt annen, enn hva vi forventer. Drømmer og mål, forblir i manges liv - bare drømmer, der målstreken er uoppnåelig. 

Vi skal ikke stoppe våre liv. Vi skal heller ikke ofre levestandarden vår, eller gå på akkord med våre forventninger - for å bistå Jenteaksjonen. Men vær gjerne med på å gjøre en forskjell, på den måten du selv kan bidra. Om du er fadder, eller ikke - alt hjelper. Stemmen din, ordene dine - er sterke. Enten det er 1 eller 100 som leser/hører engasjementet ditt, så er du med å sprer kunnskap. Kunnskap om hva som skjer med barn rundt i verden, og kunnskap er makt. 
 

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes i herlig hverdagskaos = MediaKaos. Kaoset er en familie + 1 rampete hund & 1 lat katt.

Siden jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - med lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer sammen med hverdagsblogging, og alt ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares med meg.

Snarveier:
Giveaway & Konkurranser
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.
Lik på Facebook
Lik på Facebook

SNAPCHAT: mediakaos
Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B780
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900

Tidligere maskiner:
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55

Tips og råd - Janome CoverPro ligger i den gamle bloggen.


Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos