hits

Neste prosjekt...

 • 29.08.2016 kl. 10:53

Sola skinner, hodet er tett - bok nr 2 gjennomleses skikkelig for endringer. Og samtidig er man såvidt begynt å sortere litt på neste prosjekt. Klok av skade, kan det være smart å ha litt ting klar... :-) Selv om dameboken er spennende og jeg gleder meg som en tulling - er 2017 like spennende! Og i dette prosjektet er det så mange spennende nye samarbeid, som venter. Det er en helt utrolig følelse, og vite at man nok en gang skal starte på et prosjekt som skal inn mellom to permer. Og siden jeg elsker å sy barneklær, er kanskje dette prosjektet - det som er mest spennende for ungene mine, og følge med på. 

Nå kommer den sinnsyke jobben igjen, og strippe ned antall modeller - fra en mappe som inneholder flere hundre modeller. Men først. dameboken!  

Bursdagsantrekk

 • 28.08.2016 kl. 14:20

Først, Scuba er tykt, uhamselig og må jukses til - når hjernen ikke fungerer skikkelig. Feber, rennende nese, øyne og bomull mellom øra - ingen hindring. Burdagskjole skal det bli. 

Tanken var å lage to skjørt, men Scuba er for tykt, når det kreves en linning, som igjen skal festes i overdelen. Tyllen er nemlig festet i sirkelskjørtet, i linningen. For å få det stødig nok, er det sydd linning på skjørtet, tredd i strikk, og så er skjørtet sydd fast i et magestykke, som igjen overdelen er festet til. 

Med litt mindre feber og alle iqcellene på plass, hadde det nok blitt sydd på en vesentlig annen måte. Overdelen er vrangsydd og stoffet er fra Stoffbutikken.no. Skjørtet er av Scuba og tyll fra Stoff og Stil, og blonden er fra Janus, mønsteret er modifisert fra Alt om Håndarbeide Symagasin, og forhåpentligvis med i neste prosjekt... :-p 

 

Noen av mine favoritter....

 • 25.08.2016 kl. 19:08

Med 50 modeller, skal det noe til for å finne en favoritt! Vi startet med over 200 styles, og jobben ned til 50 har vært pinefull :-P Men nå nærmer vi oss trykk, og resultatet er helt fantastisk. Her har jeg lagt ut noen av mine favoritter, det er fortsatt utrolig mange flotte modeller - men man kan nesten ikke vise hele boken heller... :-p Har du funnet noen favoritter her? 

 

Sniktitt på boka....

 • 25.08.2016 kl. 09:41

Omslaget er klart, og venter på mindre justeringer - før den er helt klar. Er du spent på hvilket utvalg som vil komme i boka? Jeg kan love deg, at det er mange flotte modeller. Vi startet med over 200 stykker, og en ting er sikkert - å velge ut under halvparten, er ingen enkel jobb! Men jeg tror og håper, at utvalget faller i smak hos mange! Tidligere bok, var i Pluss størrelser - denne gangen er det kun 34-44. 

Mange av modellene er sydd på ny, og fotografert i samarbeid med Stoffbutikken.no. To fantastiske damer har stilt opp med søm, foto og som modeller på toppen! 

Nå, hva syns du? :)  

Vinner av navnekonkurransen...

 • 24.08.2016 kl. 20:03

... eller det ble ikke den tittelen som vant, men alle forslag var med i trekningen! Jeg liker veldig godt forslaget til vinneren, men nå ble det Sy til dame som ble tittelen. :) Boken er nå lansert, på Gyldendals høstlansering og vi går en spennende tid i møte! Jeg gleder meg som et barn, til å holde det første eksemplaret i hendene ! Vinneren er Randi Henie Strand! Hun er så heldig å få en flott saks fra Stoffbutikken.no (Sponset produkt) 

Gratulerer så mye ! 
 

Funklende enhjørninger...

 • 24.08.2016 kl. 14:55

Funklende enhjørninger - kan man kalle de for det? Knøtta skal i bursdag på søndag og tiden frem til det er litt knapp. Derfor gikk lunsjtimen min til å sy i dag også. En litt artig sammensetting av "gamle" og nye stoffer. Prikkene er i sin tid kjøpt fra Kreativ (som desverre nå legger ned driften) stjernene er fra Malika&Rosa - og enhjørningene er samme som i går - fra Olivias.no

Det er skitskummelt å sy gaver. Ting skal passe, både i størrelse og smak. Ikke minst det siste. Det mine jenter liker, er ikke sikkert at andre liker osv... Men, hver gang tar man sats, lukker øynene og håper på det beste :-) 

Istedenfor innpakningspapir, sydde jeg en pose til kjolen. Dog var jeg ikke helt heldig med tydeligheten på skriften :( Emilie 8 år - kom ikke akkurat tydelig frem, men men.. det skal bare være en gavepose, så det får gå. ;) 


 

Fargerik sommer

 • 23.08.2016 kl. 20:21

Siden storesøster fikk undertøysett, gjelder det å ha noe klar når lillesøster kommer hjem fra besøk. Dermed ble det en liten økt etter middag på syrommet. En kjole + tights til Knøtta, og et bokbind. 

Stoffet med enhjørningene ble kjøpt hos Linda / Olivias.no på turen med strikkedamene i våres. Kløver og prikker hadde jeg liggende. Olaf er en rest fra et stykke fra Stoffbutikken.no 

Kjolen fikk kløver på baksiden, og en kløver tights til. Stoffet på ermene er faktisk en bit fra Spania. Det begynner å bli tomt (utrolig nok) for stoffer, som kommer fra den søte butikken i La Nucia. Med tanke på at det er 3 år siden jeg var der sist, er det kanskje på tide... :-) Kjolen fikk lange ermer, siden sommeren er på hell - og den kan dermed brukes litt utover høsten.  

Simpson i farta..

 • 23.08.2016 kl. 10:57

Lille valgte selv ut Simpson til bokbindet i går. Med disse utrykkene, tenkte jeg at det er jo forsåvidt underholdning - på en evnt kjedelig skoledag. :) 

 Hodet trengte en liten pause i jobbingen nå, så litt småsøm var ettertraktet.  Dermed ble det et undertøysett. 😊 stoffet er fra Kølkær Stof og Hobby, og strikken fra Jydsk Stoflager. Det er moro å sy småprosjekter. Dog, er undertøystopp noe jeg har unngått tema på - en god stund. Lille trenger det ikke, men alle andre har det... visstnok.. 

Det er ikke alltid det er like enkelt å stå på krava, og dermed ble det en test i dag. Passer den, får jeg heller se - om det blir flere. Litt usikker på om jeg vil sy flere... 10 år - da er det visst tid for å begynne med dette. Personlig hadde jeg ikke bruk for topp før jeg var minst 14... hehe, og brukte det derav heller ikke. I dag er visst ikke diskusjonen hvorvidt man trenger det eller ei, kun at andre er begynt.. :) 

De vokser så fort...... 

Et slag for miljøet, i skolehverdagen?

 • 22.08.2016 kl. 13:09

Gråpapir, og blyanthilsener. Hvem husker ikke det fra skoletiden sin? Men jeg husker også at bokbindene var temmelig utslitt når skoleåret nærmet seg slutten. Ofte måtte de byttes halvveis i året. 

Å sy bokbind er noe jeg har gjort før. :) Og de ble brukt 3 år på rad, da ble de kastet - godt slitne og vel brukt. Med andre ord er det mer miljøvennlig, og sy noen bokbeskyttelser av rester. De er enkle å sy, og holder lenge. Som navn og tittel, har jeg brukt vinyl. Har du ikke maskin som kan kutte, kan du speilvende tekst, og klippe ut for hånd. Ark med vinyl, selges på feks Stoff og Stil. 

Du kan også bruke tekstilmaling, eller sette på merkelapper :) 


Her er en veiledning som Stoff og Stil hadde på sidene sine tidligere :) (Innlegget er ikke sponset) 

 

Når trykket kommer på....

 • 21.08.2016 kl. 21:24

.... blir resultatet enda bedre. En god stund har det vært kaos i kurvene på badet. Årsaken er 3 sorte like skittentøykurver. Hvor skal hva?

Så nå er trykket kommet på, og det er enklere for de minste å sortere. I tillegg trengte Lille nytt gymtøy.  Hun ville gjerne ha "sportskjorter" men til en pris av 299.- pr stk fant jeg ut- jeg syr de! Så 5 tskjorter er i kveld unnagjort... med trykk på.

Long see...

 • 18.08.2016 kl. 13:04

Mye som skjer og litt slitsom oppstart på jobb, har gitt et lite tomrom i bloggen. Men nå lades batteriene, og jeg og mediapappa er i Oslo.

Ingen av barna inkl tenåringen  (kan ikke forstå den siste?) Ville følges til 1 skoledag. De to minste syklet og eldste kjørte selv. Så da pakket vi oss tidlig innover mot Oslo. Så nå jobbes det litt, før det er høstlansering hos Gyldendal ;)

Caps i ull

 • 07.08.2016 kl. 20:16

Så var nr2 ferdig. Caps i ull, mønster fra Marte Helgetun. Garnet er Dale lanolin  wool. Lille likte den, ikke verst å komme gjennom nåløyet! 😊😊

Praktisk blyant?

 • 06.08.2016 kl. 15:35

Endelig helg og ro. Helgen tilbringes på familiestedet med strikkegjengen. Når man er på "strikketur" må man gjøre noe ferdig, så. 1 ting er faktisk ferdig! Blyantpenal, heklet.  Jeg tenkte å legge ut fremgangsmåte etterhvert, om det er interesse for det. Nå mangler bare glidelås, den får komme i morgen 😊

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes i herlig hverdagskaos = MediaKaos. Kaoset er en familie + 1 rampete hund & 1 lat katt.

Siden jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - med lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer sammen med hverdagsblogging, og alt ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares med meg.

Snarveier:
Giveaway & Konkurranser
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.
Lik på Facebook
Lik på Facebook

SNAPCHAT: mediakaos
Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B780
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900

Tidligere maskiner:
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55

Tips og råd - Janome CoverPro ligger i den gamle bloggen.


Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos