hits

Tommel opp og seks på terningen

 • 27.09.2015 kl. 11:15

første dag på Sunwing West Beach er bare tommel opp og seks på terningen. Leiligheten, maten, opplegget, basseng ++++ er helt topp!

Jentene er begeistret for all inklusiv, og de voksne med :-p

Flott feriested!

#ving #sunwing #tyrkia #side #westbeach #allinklusiv #familie #reise #barn #mamma #høstferie

Farvel Norge

 • 26.09.2015 kl. 17:20

Bestillingsøm

 • 22.09.2015 kl. 17:59Det er vel 3 gangen jeg syr bestillingsøm, på 1 år - eller mer :-) Jeg misliker det sterkt, for det legger veldig press på hue... :-p Men når alt går på skinner, er det bare kos å holde på med. I dag har jeg brodert og montert en jakke i str 5 år. Kos å sy, kos og sende fra seg. Symerket er fra Stoff og Stil - broderifonten er fra Bernina B780 Stoffene er fra Stoff og Stil (softshellen) og jerseyen er fra Jydsk Stoflager#søm #bestilling #gave #barn #mote #jakke #softshell #broderi #maskinbroderi #bernina #berninanordic #hobby #homemadre #håndarbeid #sy #syglede #syselv #stoffogstil #jydskstoflager

Denim skjørt til knøtta

 • 22.09.2015 kl. 10:32

I går fikk jeg sydd et denimskjørt som er foret, til minstejenta. Vi driver å gjør oss klar til Tyrkia - men å få kjøpt sommertøy i butikkene nå - viste seg å være noe vanskelig :) Dermed ble det søm! Stoffene er fra ebay og Jydsk Stoflager. 

Jeg elsker trykkfotskapet mitt. Jeg har et slikt til hver maskin, og de er geniale. Dette skapet er til B550QE maskinen, B780 har større føtter, og andre fester. Har du en slik "knapp-i-syings-fot"? Den ere genial når man skal sy i knapper. Den fester godt, og den gjør jobben mye bedre, enn jeg gjør for hånd :-p 

Angrer litt på at jeg ikke tok piping/biesebånd på kantene. Dermed ville lommene vist mye bedre. Men pytt, det er lommer der, og jeg vet om de ... 

#bernina #berninanordic #B550QE #sy #søm #barn #skjørt #mote #barn #klær #håndarbeid #hobby #jydskstoflager #kos #syselv #homemade

Endelig søm ! Overgangsjakker

 • 21.09.2015 kl. 08:17

Jeg har bokstavelig talt børstet støv av maskinene! Jentene trengte overgangsjakke, og Lille ønsket seg jakke i softshell. Det var ikke enkelt å finne i byen, så da vi var på Stoff og Stil, fant hun gråblå fin softshell .- på meter. Dermed ble det hjemmesydde softshell jakker. 

Mønsteret er fra Ottobre, 3/2002 (gamle skatter) og stoff og glidelåser er fra Stoff og Stil. Broderiene er innebygde i B780  maskinen min. 

Brodering er utrolig moro! Jeg gjorde det mye mer før, og selv om jeg har en vinyl maskin stående nede, foretrekker jeg fortsatt mye heller, å brodere på tingene mine! #bernina #berninanordic #B780 #håndarbeid #hobby #homemade #jakke #klær #barn #mote #Softshell #gütermann #antrekk #skole

Miniferien fortsetter i Kristiansand

 • 19.09.2015 kl. 15:11

Etter en deilig frokost på Scandic Dyreparken, gikk reisen innom Sørlandsenteret, der Build a Bear bamsene skulle få magefyll. Kl 10.00 var vi på plass, og bamsene ble seende litt mer normale ut. Så gikk bilturen videre til Kristiansand sentrum. Til å være 7 og 8,5 år, har jentene uviklet et fantastisk butikk og shoppegen allerde. Mammaen henger knapt på, når de suser rundt. Og mine ben, sa takk for seg, lenge før jentene sine :-) Vi fant masse spennende småbutikker i sidegatene til Markens, det er de som er morsomme! Jeg måtte le litt da vi kom til Stoffdronning. Der stod det en gjeng med damer allerde, da vi ankom 4 minutter på 11.00. Og da vi kom ut igjen, satt noen mannfolk, godt parkert på utsiden. :P På en måte er det godt at jentene er gode på shopping, for de er gladelig med inn i både stoff og garnbutikker. Et stort pluss! Vi fikk besøkt de 2 sybutikkene og 3 garnbutikkene jeg vet om i byen :) Inkl hobbyhimmelen! :) 

På domkirkeplassen var det masse stander, forskningsdagene. Quiz og konkurranser jentene kunne prøve seg på. Artig! 

En noe snodig festival, med en del merkelige innslag. Men det er sikkert masse fine verdier bak, men de fikk ikke vi satt oss inn i :) 

Bamser, klær, sko +++++ jentene har fullt opp poser og kost seg. Nå er det slutt, og videre til hotellet. 4 timer i byen får holde... :-) 

Kort oppsummert dag, en sliten mamma, lykkelige barn og nå skal vi slappe av på Scandic Bystranda Kristiansand. For en velkomst vi fikk her! 10 000 ganger bedre enn det vi møtte i går, på Dyreparken hotell. Og jeg som trodde det skulle være omvendt..... 


 

Strålende sol, shoppingfornøyde jenter, bloggende mamma, livet føles godt - kan det bli bedre? :-) 

Håper alle får en flott weekend videre! 

 

#weekend #reise #miniferie #mamma #shopping #Mote #barn #klær #garn #hobby #håndarbeid #mammaliv #mamma 

Miniferie og weekend

 • 18.09.2015 kl. 20:46

Medium har "datalan" hjemme, og vi har lovet å rømme huset. Dermed har jeg og jentene flyktet til en annen sørlandsby, på en liten miniferie! Akkurat nå koser vi oss med norske talenter, og i hver vår gode seng på Scandic Dyreparken Hotell. Vi har vært nesten 3 timer på sørlandssenteret, en liten tur innom Stoff og Stil - og nå slapper vi av. 

Verdens sunneste middag i dag? Jentene fikk bestemme, så nå er vi stappa på junk food :) 
 

Nå skal jeg kose meg med et glass rosevin, (ikke flaske... hehe) og så gleder vi oss til hotellfrokost i morgen! Build a bear på Sørlandssenteret har siste åpningsdag i morgen, og vi ramlet helt tilfeldig innom der i dag - 19.40. Jentene fikk hver sin bamse, 1 antrekk hver og noe småstæsj - til den nette sum av 255,- Mindre enn 1 stk bamse koster normalt. 75% hjelper jammen meg på. Men de stoppet å fylle de kl 19.30 - så vi må tilbake for å få noe innhold i bamsene i morgen. 

I morgen er planen å kræsje en natt på Bystranda, Scandic Bystranda - så er den lille miniferien vår over, før vi kaster oss mot den siste uka, før vi reiser til Tyrkia. Nå skal vi sove, og være uthvilt til i morgen! :D 

#kos #helg #weekend #scandichotels #dyreparken #mammaliv #miniferie #hotell #barn #reise #kristiansand 

Regn og lykke

 • 17.09.2015 kl. 18:18

Det er vanskelig å kjøpe lykke, men i følge Lille, kan man bake seg lykke! Lille har vært hjemme fra skolen, og siden alle skolebollene forsvant - bakte vi oss ny lykke i dag: kanelboller.

Knøtta koser seg i 5xbursdagsfeiring og Lille, jeg og Medium har vært på shopping. Nye bukser til medium, badetøy til jentene osv. Det tar en måned å arbeide inn lønn på konto - ungene bruker under 10 min på å svi av deler av den :-p

Håper du har hatt en fin dag!

Halveis i uka

 • 16.09.2015 kl. 14:12Halvveis i uka, og nærmere målet om sol og varme :) Morfar er allerede nede i sol og varme, der han skal være en uke - og bestene er snart landet i England, der de skal være en uke. Bereist gjeng. 

Vi er hjemme, jobber og lader opp til ferie, når alle andre er kommet hjem. :-) I går så vi bollebilder på Facebook, og det fristet noe veldig! :) Så i dag, satte jeg deig til skoleboller og brytebrød. Det lukter så godt i huset når man baker! Skoleboller og brytebrød, både dessert og brød til middag! :) Begge deler finner du oppskrift på her i bloggen, under kategorien "oppskrifter egne". Du finner det i høyre meny her i bloggen. 

Håper du har en fin dag sålangt. 

#mat #bake #solboller #skoleboller #brytebrød #deleoppskrift #oppskrift #mamma #mattips #mammaliv #nam #oppskrift

Strikke og hekleskoler

 • 14.09.2015 kl. 09:38

Tidligere lovet jeg å legge ut noen av strikke og hekleskolene, som vi lager i redaksjonen på jobb. Å spre håndarbeidsglede er både moro og flott! Her kommer 3 tipssider, håper dere vil finne nytte av de! 

Disse strikke og hekleskolene er laget av Alt om Håndarbeide, foto og tekst tilhører Jacobsen Publications A/S og skal ikke kopieres eller distribueres uten avtale eller samtykke fra redaksjonen.  #hekleskole #strikkeskole #hobby #håndarbeidsglede #strikk #strikke #hekle #strikking #hekling #lageselv #homemade #magasiner #latomhåndarbeide #strikkemagasin #kreativstrikk #howto 

Sol og og nydelig...

 • 09.09.2015 kl. 10:16Skinner sola hos deg? Her er det varmt, og nydelig septembervær. Jentene er avsted til skole i shorts og tskjorte. Vi er superheldige som har så flott vær enda. 

For min del, blir det mer innevær og jobbing i dag, slik går det når man ikke når arbeidsmålet sitt (i går) Men jeg rakk å vaske ned huset i går kveld, samt belønne meg selv med litt strikketid før legging :-p I tillegg kostet strikkingen meg en pinne :( 2,5 knitpro er nå klar for søpla. Lille Lerke er utrolig godt å strikke med, men det går litt saktere enn Lerke, som ble strikket på pinne 3.5 

I morgen bærer det avsted på møte i Oslo, Egmont - så i dag MÅ jeg bli ferdig med jobbingen :-) 

Håper du får en flott dag! 

God morgen

 • 08.09.2015 kl. 09:11God morgen alle sammen! Her det full motstandslyst i arbeidsmoralen allerde, men jeg er på plass. Oversetting av både gallerisider og syveiledning står for tur i dag, så bordet er rigget fullt med maskiner :) I tillegg ligger strikketøyet klar, for småpauser. Jeg fikk lagt opp maskene og startet på noen runder, på Lilles jakke i går. Mens Medium var på trafikalt grunnkurs, rakk jeg en liten tur innom strikkegjengen også. 

Det er rart hvordan dagene bare flyr fra oss! Nå er det under 1 uke til vi har konfirmant i hus, og 2,5 uke til vi reiser til Tyrkia. I går ble siste tingene bestilt og vi er helt klare for tur!! Gleder oss vilt alle sammen! 18 dager til avreise, viser Lilles hjemmelagde nedtellingskalender! :) 

Hva er dine planer i dag? Her er det dag 2 med trafikalt grunnkurs, og ellers bør jeg ta meg selv skikkelig i nakken - jobbmessig. Jeg har fått sydd en ekstra søm på Wiolajakken, før jeg skal montere bånd på den - etter at jeg har jobbet litt :-p Og så er målet å kanskje få ryddet litt og diverse i huset, før fritidsaktiviteter AS starter opp :-) 

Ha en flott dag alle sammen! 

Wiolakoften - forbruk

 • 07.09.2015 kl. 13:34Jeg har fått masse spørsmål på FB,  hvor mye og hvilket type garn/farger jeg har brukt. Så her kommer et eget innlegg om det. Jeg har brukt Dale Lerke, 3 farger. Fargene er 0017 ubleket hvit, 5630 lysblå og 5752 mørk grå. Forbruket var 250 gram 0017 - 250 gram 5630 - 200 gram 5752. Alle tre fargene hadde jeg mer igjen av, når jeg var ferdig. Størrelsen jeg strikket, var M. Håper dette var til hjelp :) #strikk #strikking #wiola #wiolakofte #martehelgetun #Dalegarn #ravelry #mønster #mamma #hobby #Håndarbeid #koftestrikk #kofte #knapper

Deilig brytebrød

 • 07.09.2015 kl. 12:57Vi hadde pai her om dagen, og til pai er det godt med brød. Brytebrød er utrolig godt, supersprø utenpå og deilig myke inni. Jeg tenkte derfor å dele oppskrift med dere, så kanskje blir det brytebrød til middags til dere også? :) God middag og lykke til med baksten! :) 

 

Ingredienser:

 

25 gr gjær (fersk kvalitet) 
2 1/2 dl melk (maks 30° C) 
50 gr Smør, romtemperert 
1 ts salt 
1/2 ss Idun Mors hjemmebakte - Luftigere bakst 
1 stk egg 
120 gr rugmel, finmalt 
360 gr hvetmel 

Topping: 

1 stk egg, sammenvispet 
2 ts linfrø 
2 ts sesamfrø 
1/2 ts Maldonsalt

Slik gjør du:

 1. Varm opp melken til maks 30 °C, smuldre inn gjæren og løs den opp i melken. Hell væsken i en bakebolle. Tilsett romtemperert smør i terninger, salt, egg, rugmel og hvetemel, litt av gangen. Elt deigen sammen til den blir smidig og knapt slipper bakebollen i ca. 15 minutter.
 2. Sett deigen til heving i ca. 45 minutter med et klede over.
 3. Del deigen i ca. 11 biter og form til boller.
 4. Legg bollene med litt mellomrom i en smurt rund form (ca. 24 cm). La bollene heve i ca. 30 minutter med et klede over.
 5. Pensle brødene med sammenvispet egg, og strø over linfrø, sesamfrø og Maldonsalt.
 6. Stek brødet på nederste rille i ovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter på vanlig over/undervarme. Avkjøles i formen.

#bakst #oppskrift #dele #brytebrød #mammaliv #kos #bake #lageselv #middag #rugmel #hvetemel 

Nytt prosjekt

 • 07.09.2015 kl. 09:43God morgen alle sammen! Siden det er reising igjen på torsdag, og så står snart høstferie for tur - er det vitkig å finne nytt prosjekt til pinnene. Siden det nye tempoet er noe mer normalt enn det gamle, ca 1 år på å gjøre noe ferdig - er det en reel sjans for at Lille får jakke denne gangen, og ikke Knøtta - pga for lang tidsbruk.

Jakken er fra Dalegarn hefte 297 fra i fjor/2014, og strikkes i Lille Lerke. Men jeg bruker ikke lyseblå, men turkis. Jeg hadde noen nøster grå, turkis og "lakserosa" liggende, og Lille valgte turkis. Med andre ord, denne jakken blir faktisk, i sin helhet - strikket av garn fra garnlageret! :D Ikke verst? Symaskinen kom frem i går, men delvis kun pga montering av jakken. Jeg er ikke i gang med å sy skikkelig enda, etter ankelbruddet. :( Mer enn nok å sakte komme tilbake til hverdagen og jobbing. 

#strikking #dalegarn #lillelerke #jakke #hefte297 #strikking #hobby #håndarbeid #knitting #knit #bomullmerino #barn #mamma #mammaliv #mote

Min Wiola

 • 06.09.2015 kl. 20:19Alle strikker Wiola koften, og jeg er ikke dårligere :) Dermed ble mønster kjøpt og garn funnet frem. Jeg har brukt Dalegarn Lerke, til min. 3 farger, grå, ubleket hvit og lysblå. Knappene er kjøpt fra Marte Helgetun sin nettbutikk. Et morsomt prosjekt som tok kort tid. Startet skikkelig på denne 20 August, altså ca 3uker. 

#strikking #dalegarn #wiola #koftestrikk #kofte #lerke #bomullmerino #ravelry #morsomt #håndarbeid #hobby #strikk #knitpro #jakke 

 

 

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes kaos = MediaKaos.

Jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, og dermed bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - og med en lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer over hverdagsbloggingen, og det hele ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares før bruk.

Snarveier:
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.

Instagram


Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900
Brother Scanncut 700

Tidligere maskiner:
Bernina B780
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos