hits

Early bird in Bergen

 • 29.09.2017 kl. 15:56

Opp klokken 0415, og avgårde mot morgenflyet - som var 45 minutter forsinket. Kaffe, nøtter og vann = lunsj! Hehe.... når man har vært oppe i nesten 4 timer, er det vel nesten lunsj? :p 

Ferden går til Tonje Stoff og Symaskiner i Bergen. butikken som ligger på Kalandseide (Os veien) Det skal være kurs i Scanncut, og jeg gleder meg masse til å treffe igjen både nye, og gamle deltakere :) Jeg la ut snap i morges fra butikken - om du vil se, kan du følge med på snapchat : Mediakaos 

Se så mange fine farger !! :D 

Nå er det litt mer jobb, og så er det straks klar for kursing! :D Cool! :) 

Pimp my t-shirt...

 • 28.09.2017 kl. 20:30

... hva er bedre enn å pinmpe tskjorten, med noe praktisk? For min del, er det å gå fra og være "du...." på kurs/samlinger, til Tone Irén - kanskje .:) 3 tskjorter ble i dag pimpet til Scanncut med navn på. Perfekt til kursene fremover. Det geniale med Scanncut er at man kan få gjort det utroligste. Istedenfor å lete og styre, kan man lage det aller meste selv. Bare husk når du gjør lignende, at beskyttede varenavn og merker - kan du ikke selge videre uten lisens. Mange, kan du heller ikke bruke, uten tillatelse. Husk å sjekke rettighetene, før du starter business. :) 

På samme måte som jeg lager denne logoen, lager du evnt andre tracede bilder. Du finner mange veiledninger på dette, i Scanncutkategorien her i bloggen. Se i menyen øverst. 

Jeg henter inn filen.. om du ikke har kjøpt Premium pack for trace - vil du mangle det blå feltet i bakgrunnen. Men du vil ha det samme ellers. Se eks under. 

De to viktigste funksjonene jeg bruker ved logo/tekst som skal overføres er - gruppering og flip. Speilvende, er superviktig for at du faktisk får ordene riktig vei, når du trykker :) 

Så er det bare å sende til maskinen som vanlig. Enten trådløst om du har 700 eller 900. Eller via USB med 300, 600 og 840 

Her ser du mine filer som er skjært ut. 1 i FLOCK, 1 i GLITTER og 1 i SMOOTH. Alle typene er fra Vinylhobby.no. De er en drøm å jobbe med! 

VOILA - Klar for de neste ukene med kurs! 

 

// INNEHOLDER REKLAME //

Fra miniputt til mediputt?

 • 28.09.2017 kl. 13:06

Husker dere denne lille knotten? Han som fikk ALT for stort bur i sommer, til sin første biltur? Under 2 kg og søt som sukker, satt Jølle inne i buret sitt, og fylte nesten et helt hjørne. 

I dag, var den lille søte snusken vår hos dyrlegen, og fikk bekreftet at han er litt større nå :p 8 kg blank og over dobbel så stor, noe som jeg reflekterte over - da jeg puttet han i buret i dag... 

Tenke seg så fort tiden går. Og det er rart hvordan man glemmer å reflektere over hvor fort både barna og dyra vokser. På 5 måneder har utrolig mye skjedd, og ikke minst har den lille skjønnasen ikke bare vokst i str, men også inn i familien :) 

Men litt riktig vinkel - kan gjøre selv den minste lille søtnos til stor og sterk! 

Livets utfordringer...

 • 28.09.2017 kl. 08:36

De kan være så mangt. Alt fra en utfordrende til lite spennende jobb, en hektisk hverdag til en ensom - der man ikke treffer noen. Eller fra en verden der alt er nytt og spennende - til en der livet føles utlært. Den dagen livet føles utlært, håper jeg først kommer - når jeg er klar for å "reise herfra". 

For en liten valp består verden av både spennende nye og utfordrende ting. Av og til når vi går tur, tenker jeg at det å vokse opp som valp - må være som å bli gammel og få alzheimers. Selv om man gikk forbi treet i gata til frokost, er det like spennende, og må snuses på - til lunsj også. 

Opplevelser som å kaste den samme ballen X antall ganger, er like moro fredagen - som mandag - torsdag samme uken. 

Vi har kanskje noe å lære av den lille firbente. Omfavn alle ting som skjer. Jeg mener ikke at du skal snuse buskene, løfte foten og markere, eller lukte naboen bak - men den gleden over at noe man har opplevd før, likevel kan være spennende og oppleves som nytt. En annen ting er at den lille hårballen er like glad for å se oss, om det er 55 sekunder eller 5 timer siden vi gikk ut døra. 

Hengivenhet til livet, det er kanskje et dekkende ord når man er hund. Kanskje vi også skal bli litt sånn? :) 

Ha en flott dag ! 

Eek & Boo !!!

 • 27.09.2017 kl. 13:49

Det er ikke mange ukene igjen til du kanskje får besøk av noen søte små hekser, skumle spøkelser - eller andre skikkelser som vil ha godteri! Og i den anledning er det jo mange som liker å pynte litt ekstra. Evnt skremme litt ekstra. De tradisjonelle gresskarene har mange på trappa, men det finnes masse annen moro man kan lage også. 

Blant annet disse søte spøkelsene! Mine henger nå foreløpig på kontoret, men 31.10 skal de få komme hjem, og henge i vinduet :) Nå skal jeg vise deg steg for steg, hvordan du arbeider med denne filen - og jeg har laget den i mosegummi (of course) 

Filen ligger i www.scanncutcanvas.brother.com. Der finnes mange fine prosjekter, og i dag skal vi bruke denne - som du ser under. Hent ned filene, både kuttefilen, og PDF om du vil ha fremgangsmåten foran deg. 

Nå skal du trykke på SVG knappen, altså IKKE image trace, men SVG. Denne henter ferdig format. 

Dette prosjektet består av 4 matter. Hver matte er en farge, slik at du kan konsentrere deg om en farge om gangen. Er du stødig i scannefunksjonen, kan du selvfølgelig fylle opp en matte og skrive flere om gangen. 

På grunn av at jeg jobber med mosegummi som er i A4 format, endrer jeg litt på formen. Jeg snur på filen, slik at jeg får plass til spøkelset, og så skjærer jeg hender og diverse som også originalt er på denne matten, etterpå. Slik kan du gjøre med alt, juster og tilpass

Trykk på Download og velg enten å lagre til PC (det må du, om du ikke har en trådløs maskin) eller til skyen, Scanncutcanvas. 

Trykk på skytegnet i maskinen din (om du har trådløs) om ikke velger du Saved data og USB. Her finner du filen din 

Her ser du hendene og resten som originalt lå på matte A. Jeg kutter i to omganger, kutter du i papp som er 12"x12" feks, får du alt ut i en omgang. 

Jeg bruker tre farger mosegummi. Mosegummien kjøper jeg i 10pk fra CChobby, som er desidert billigst, i forhold til mange andre (om du ikke går på ebay, men det gidder jeg ikke vente på.. :P ) 

Før jeg setter i gang, vasker jeg matten. Det er en stund siden matten var i bruk, og dermed må den tørkes av. Jeg bruker som alltid Aqua Derma sine, som er paraben, alkohol, parfyme og OLJEFRI. Se eget innlegg om de, under tutorials om Scanncut

Så finner jeg den lilla kniven, som jeg har i den superfine vesken - jeg fikk av Angelica på sytreff i Stockholm! :) 

For hver matte gjør du samme prosedyre. Du velger ny matte med SVG knappen, og henter inn og trykker DOWNLOAD for å sende til maskin, eller USB. For hver nye fil, må du slette det du har på skjermen å hente nytt. Den raskeste måten er å trykke på HJEM/HUS knappen..... 

Trykk YES, for å slette alt du har på skjermen din

Velg PATTERN.....

Og sky igjen, evnt USB - så har du den nye matten på skjermen din 

Nå har jeg kuttet alle mattene ut, og de ligger klar til montering! Frem med lim og tråd! 

Og siden jeg har noen slimdillende barn hjemme, måtte jeg inn på kontoret for å finne lim :-p Der får de ikke røre limen.. flere som har det slik for tiden? Li og linsevann er nesten svartebørs varer hos oss... :p 

... og voila - filen er limt og hengt opp ferdig! Masse lykke til! 

Når tyven ikke kommer til...

 • 27.09.2017 kl. 08:25

Når jeg var i Seoul, så jeg mange av disse sekkene på vei dit. Bobby anti-theft heter de, og nå også i compact str. Men jeg slet litt med å finne de i Norge, og så glemte jeg de av... 

Men så... dukket det plutselig opp noe på Facebooken min. Reklame for Bluebox, og ryggsekken! Helt genialt! Den finnes i både stor og compact, men jeg må innrømme - at den blå compacten var finest. Og i disse dager, passer jo den blå sekken ypperlig sammen med?? 

Nettopp, min lille lyseblå Vespa! Helt perfekt faktisk! Sekken tåler vann, og et praktisk regntrekk til styrtdager . noe man har litt av nå på høsten. I tillegg til masse smarte lommer, et lite ekstra handlenett - og USB lading ++++ er sekken pen å se på! :D Men det mest geniale er jo det at glidelåsen er inn mot ryggen, og ikke på utsiden - som det normalt er, på en ryggsekk. 

Denne kommer til å bli mye brukt i høst. Både inn til kontoret, og på reise. Fremover nå, så er det reising stort sett hver helg, frem til slutten på November. Velkommen til høsten! Høyseseongen for alle håndarbeidsglade! :D 

Og Lille ble mer enn henrykt, over en liten gave i pakka. "Skaller" salte til og med, noe av det beste Lille vet - i hele verden faktisk! :D

Er du nysgjerrig på denne sekken? Da skal du sjekke HER! De har en litt rimeligere og større variant også, den finner du HER

 

 • // Bildene er fra Bluebox.no og XD Design //

 • // INNEHOLDER REKLAME //

Jul for alle penga...

 • 25.09.2017 kl. 18:08

 

Siste innspurt med magasinene før de skal i trykk, og hjem til deg! På messen i helgen, var det mange som kommenterte at det var fine modeller, som kom i magasinet. Nå skal det straks i trykk, og dermed kan du sy og strikke de selv :) 

Om jeg er kommet noe særlig lenger i julestemning selv, er jeg ikke heeeelt sikker på. Men nå nærmer det seg hvertfall at man kan starte stemningen, om man vil. Ofte er det halve ventingen verdt, å se gjennom julemagasinene og se på all den fine inspirasjonen. Alt annet syns jeg i grunnen kan vente. 

Pepperkaker, marsipan, surkål og julepølse - alt det får vente til desember :) 

Dagen derpå, messefølelsen..

 • 25.09.2017 kl. 11:28

.... er uten stemme og litt sliten (høres ut som en måke på Snap) og jobber med å sortere etter messen. Det var SÅÅÅÅÅÅ utrolig hyggelig at mange følgere både fra bloggen og Facebook stakk innom. 

Jeg er håpløs med hukommelse på folk. Mange som kom til standen, kjente jeg jo igjen ansiktene på. Noen fra tidligere messer, eller Facebookbilde, snap osv. Så står man der, mener man husker igjen personen, men ikke hvorfra. Så om noen fikk et ahablikk, eller skeptisk tenkende - er det ikke for å være uhøflig, men jeg trenger et hint eller ti - hvor jeg har dere fra :P 

Messer og arrangementer er den arenaen vi har mulighet til å treffe dere lesere på. Derfor er det veldig moro når dere kommer innom å hilser på. En annen ting som var veldig gøy, var at mange kjøpte boka mi! Både fra vår stand og fra andre som hadde den med! Nydelige tilbakemeldinger fikk vi også på den! Fantastisk! 

Gode venner svingte også innom standen, en fantastisk helg! Med masse flotte folk, og god mat! :D 

Flere av dere fikk nok hilst, evnt fikk et tilbud fra Stine og Kathrine. To fantastiske, blide damer som jeg er så heldig å både jobbe med i helgen, og være venninne med! Disse kommer du nok til å treffe flere ganger, om vi sees til messe! 

Jeg håper du som var til messen koste deg masse! Og at du ikke rakk det, får sjans å komme til neste år ! 

Sy en søm, og la den vandre...

 • 20.09.2017 kl. 10:34

I morgen pakkes kofferten igjen, og veien går mot Lillestrøm. Design By Me, åpner om 2 dager, og vi skal rigge opp i morgen. De foregående årene, har vi ikke fått varene våre - helt på slaget, hver gang. Fredagen gikk til å vandre rundt og LETE etter pallene våre. Jeg krysser fingrene og håper at alt kommer på plass i år, lett og problemfritt. Jeg er spent på standen vår i år, den tror jeg blir veldig bra, og med folk som fikser for oss i tillegg - må det jo bare bli bra! :D 

Dere husker kanskje fra Snapchat eller bloggen her at jeg drev å fikset på en Michael Kors dress for noen uker siden. Denne skal være med i bagasjen, så da får dere sett hva som ble gjort med den. :) 

Strikken ligger like urørt enda. Masse nydelige farger, som jeg så gjerne skulle ha satt i sving. MEN! Tiden må strekke til! 

Vil du være med på messe, så kan du følge oss på Snapchat i helgen ! 

Vepsen kommer...

 • 19.09.2017 kl. 21:00

Alle jenter drømmer om en rosa Vespa? Eller.... 

Rosa veps, eller rosa vespa - det er nok flere av sistnevnte enn det første. Akkurat nå står det 6 kjøretøy i gården. 2 biler, 4 tohjulinger og vent... elsykkelen og 4 trøsykler. Godt de er gjemt i garasjen. Men snart begynner utrullingen. Første ut er Medium sin sykkel, som skal vike for billappen. Det er hardt å vokse opp, og finne ut at man ikke kan beholde i pose og sekk, så lenge man er en fattig student :) 

Neste, er faktisk min sykkel. Med sine 50 mil tilsammen, siden den førstegang ble registert i 2016 - er det rett og slett for gale. Alle illusjoner om å kjøre lange turer, kose oss alle på tur, kjøre småturer til butikken = gone.... 

Det er for langt å kjøre til Kolding og jeg orker ikke 2.5t i 140 på motorvei med sykkelen. Jeg er for pysete for å kjøre i joggesko og jakke til butikken, full hyre på - HVER GANG. Med andre ord det blir heller ikke så ofte da... 

Så nå er tanken, en kombinasjon av elsykkel, Vespa og bil ! Jeg og poden skal dele på denne noen måneder. Jeg kan spare 130 kr dagen på å sykle, eller kjøre denne inn til kontoret. Og noen km på det samme til butikken osv osv.. Og både jeg og poden kan ha glede av den en stund, før han får bil. Så gjenstår det å se om denne blir så mye brukt, at salget av motorsykkelen min - blir sittende langt inne. Men den lille 125cc til poden, skal iallfall ut nå :) 

Men sånn alvolig - den ER SÅ SØT! Liten, nett og lettkjørt. Og en lyseblå liten veps, men kan la være å bli sjarmert av det? Ok da jeg er nok mer sjarmert over stilen og fargen enn poden, men pytt - han skal bare låne den noen måneder, av og til. Så kan jeg la meg sjarmere så mye jeg vil, av fargen alene - etterpå :)

Håper du har hatt en fin dag! 

Forberedelser...

 • 18.09.2017 kl. 20:05

Så gøy det er å sjekke mail, og se at påmeldingene til SYTREFF 12-14 Januar 2018 ramler inn. Utrolig moro at så mange hiver seg på! Januar er ofte måneden vi sutter på tommel, fryser og sitter inne alene i kulda - men i 2018 blir det IKKE slik! 

Til helgen er det Design By Me, og vi skal selvfølgelig være på plass - med stand og Alt om Håndarbeide. I tillegg til at store deler av kontoret skal pakkes ned, og tas med - skal også en del annet gjøres klar. Hele dagen i dag, gikk til møter og forberedelser i Kristiansand - og nå er det endelig bena høyt og huepinepleie. 

I morgen er planen å ta siste innspurt på kontoret, pakke ned og ut i bilen etterhvert. Vi er 3 stk som skal stå på stand - kommer du forbi og følger bloggen/FB, så kom innom å hils på!! :D 

I mellom to møter (et som ble utsatt) fikk jeg sneket meg innom Linjer hudpleie i Kristiansand. 3 underbare damer arbeider der, og nå har jeg vært innom alle 3. Barbara tryller med de flotteste bryn etc, Hien er hudpleier og Jannicke er hun som har tryllet med neglene mine i dag! Sjelden har jeg følt meg så FIIIIIN på hendene før en messe, som nå.  Etter at Sabina gikk ut i svangerskapspermisjon, har jeg latt hele neglepynten bero, da jeg ikke helt fant noen jeg trivdes med - som erstatning. (Bortsett fra på jobb i DK) Men nå, har jeg absolutt funnet meg en ny yndling. Det samme gjelder hudpleie - Hien er så behagelig og flink! Anbefaler disse damene på sterkeste. 

Det er jammen godt man er i K.sand både titt og ofte, så man kan snike seg innom her innimellom! :D 

Men innimellom egoistiske stunder, må det nå leveres filer, galleritekster, oversettelse og korrektur - og ikke minst oversikt, hva skal med i helgen! Håper å se deg på messen! Husk at du kan kjøpe rabatterte billetter gjennom denne linken HER

Bli med på syhelg på Sørlandet - Januar 2018

 • 14.09.2017 kl. 11:00

Helgen 12 - 14 Januar 2018 arrangerer Sykroken.no sammen med Alt om Håndarbeide/BurdaNordic syhelg. En uhøytidelig, sy all weekend long der vi syr, ler, inspirer og koser oss sammen! Vi har ikke noe fast opplegg (utenom måltider og utflukt lørdag) så her tar du med deg det du selv vil. Tips kan være:

 • symaskin
 • stoffer
 • mønster
 • tilbehør
 • Evnt snacks og drikke (utover det vi dekker til med) 
 • Gode klær til utflukt lørdag (se litt lenger ned) 
 • Evnt sovepose/ligggeunderlag
 • Håndkle, toalettsaker og skift
 • osv..... 

 

 • Sted: Tromøya, Østre Tromøy Idrettshus 
 • Tid: Fredag 12 Januar kl 17:00 til Søndag 14 Januar kl. 15:00 
 • Pris: 1600,- 

Det er flere rimelige overnattingsmuligheter i området, vi har også kontakt med noen lokale hytteutleiere - si fra ved påmelding om du ønsker det. (Man må ha tilgang på bil for å komme dit)

! Men ! du kan også ta med luftmadrass og finne deg en krok. Evnt svime av på en av sofaene i lokalet :) Det vil være folk i lokalet døgnet rundt, og det er absolutt lov å sy døgnet rundt, om du ønsker det også :) 

Inkludert i prisen: 

 • Kaffe og te hele weekend
 • Enkel frokost lørdag og søndag
 • Lunsj lørdag og søndag
 • Middag fredag og lørdag 
 • Goodiebag
 • Snacks

Vi arbeider med å få noen lokale snacksbutikker, også kalt stoffbutikker - til å komme på besøk i løpet av helgen :) 

Vi håper så mange som mulig vil være med, vi har plass til MANGE :) Det er toalett og dusjmuligheter på stedet. Klubbhuset stod nytt i 2017 og er kjempefint, helt perfekt til oss som vil sy masse sammen en helg!

For påmelding, send en epost til ta(at)burdanordic.com - betaling ved påmelding (bindende påmelding) Du kan betale via Vipps, eller faktura. Si gjerne fra i eposten, hva du foretrekker. Ved påmelding må du oppgi: 

 • Navn 
 • Adresse
 • Telefonnummer
 • epostadresse

Velkommen til syhelg! 

 

 

 

Plastic fantastic

 • 12.09.2017 kl. 11:05

Hva er finere enn nasjonaldrakten vår? Den fine, region/stedsbaserte drakten, som så mange har kjær. Normalt består denne av materialer som lin, bomull og ull. Men... hva med plastikk? Ja jeg mener plastikk....

Det svært så omdiskuterte materialet, som gjør all for stor skade i naturen - men som det dessverre finnes overalt. 

Aase Ødegaard fikk en ide... en ide som innebar søm, plastikk og bunad. Under årets TEDxArendal holdt hun både workshop og speak, om de fine draktene hun har laget. 25 bunader på flotte damer, hanket inn 1 prisen for beste show i folketoget - i Kristiansand. Og det er ikke rart, for noen flotte drakter, og ikke minst - for et ARBEID! Det er utrolig imponerende at noen har kommet på ideen, og ikke minst tatt seg tiden til å lage dette! 

Legg merke til den fiffige detaljen bak på ryggen - tappekran fra vinposer :) Beltene er av kapsler som engangslinser er i. Når linsene er tatt på øyet, er det jo helt vanlig å kaste disse, men ikke i dette tilfellet. Leverposteibokser er brukt, og mye mye annet ... som vi vil kalle rart, og søppel! 

Det er inn med gjenbruk og redesign, og dette må vel stille øverst i begge klassene! 

Jeg må ærlig innrømme jeg syntes litt synd på damene, som stod i plastikk - og under plastikk (Dome, teltet) i strålende sol. Er det noe som er helt sikkert, så er det vel at plastikk ikke puster, og er en smule klamt. Se for deg å sole deg i en søppelsekk, det finnes mange andre materialer jeg hadde valgt først. Men det gjør jo bare prosjektet enda kulere. 5km gikk disse damene i folketoget. Det står det jammen respekt av! 

Syns du dette så ut som et spennende prosjekt, er det en del artikler om disse damene på nett :) 

#TEDxArendal #TEDxtalks #bunad #håndarbeid #gjenbruk #redesign #homemade #søm 

Let´s make a small change

 • 11.09.2017 kl. 13:00

Årets TEDxArendal er over, og med masse ny lærdom, vennskap og ikke minst - lysten til å Shape tomorrow, er arbeidsdagen i gang. Har du hørt om Guro Heggholmen? #ikketilpynt hadde en fantastisk speak, der hun satte fokus på forskjellene barn opplever. Man trenger ikke bo i Nicaragua eller Nepal, for å oppleve forskjeller eller utrygghet.

Vi forteller våre barn at de er heldige som er født/vokser opp i et av verdens rikeste land. Men er det synonymt med at alle barn er trygge, rettferdig behandlet, eller opplever at hverdagen er en lik plattform for alle? 

Dessverre er det ikke slik.

Men, du kan være med å gjøre forskjell, stor eller liten - alt teller. Enten det er i utlandet, i Norge eller bare hjemme i din egen stue - holdninger og væremåte, alt teller. Og i dag, teller det kanskje mer enn vanlig? 

I dag er det nemlig valg. Og her kan du være med å gjøre en liten forskjell. Bruk din rett, og stem! Selv om du ikke vet hva du skal stemme, så gjør et forsøk. Det nytter lite å sitte i sofaen i natt, og klage over resultatet - misfornøyd kan vi risikere å bli, alle sammen. Men risikoen er mindre om du stemmer. 

Når barn er med å bruker sin stemme, på mange forskjellige måter - både gjennom sosiale kanaler, som Guro - i #Ikketilpynt. Eller som barna ved Sandnes Skole, som deltok i PLAN Norge sin julekalender i fjor - der de skrev ned hva de syns alle barn har rett til, og behov for. Så gjør ordene en liten forskjell. 

Barn er flinke til å bruke den stemmen de har, enten via bokstaver eller tegninger. De er gode på å fortelle hva de ønsker og hva de mener er rettferdig/urettferdig. 

Vi voksne kan lære mye av barna. Ikke bare i dag, når det er Valg2017, men også i hverdagen. Vi er gode på å hjelpe andre, som feks fadderordninger, bistand, tvaksjoner osv osv.. Selv har jeg vært engasjert i PLAN NORGE sin Jenteaksjon, helt siden jeg skrev en tekst for de - som endte i Nicaragua. PLANs aksjoner, ligger tett i hjerterota og jeg er så glad, hver gang jeg ser noen engasjerer seg. 

Jeg forelsket meg i et poeng Guro hadde under talken sin: "Hvorfor må alltid Mikke kjøre?" Og hvorfor det? Jeg tittet gjennom noen gamle Donaldstriper, og Dolly kjører faktisk egen bil til tider - men hverken Dolly eller Minni kjører med sine respektive ombord. 

"Let Minni drive".. sier Guro. og ja, la Minni kjøre - ikke for at vi skal påvirke Disneys tegnere - men selve poenget. Tenk over hva du signaliserer ut til verden, og husk at et så lite poeng, som at mor kjører, med far i passasjersetet - er med på å både shape tomorrow, OG a small change.... 

I dag, når valget skal telles opp - kan du gjøre en liten forskjell. Mens Guro og resten av barna gjør en liten forskjell på sin måte, kan du gjøre det på din måte. Samtidig - etter en fantastisk helg på TEDxArendal - ved å stemme, hva er en bedre måte å vise at du er med på å SHAPE TOMORROW? 

Lykke til !

 

#TEDxArendal. #ikketilpynt #TEDxtalks #TEDx #Shapetomorrow #valg2017 #gjørdinplikt #planNorge #verdier 

Jeg TEDx'er de neste døgnene....

 • 08.09.2017 kl. 08:16

Så er alt i gang, med nervene i høyspenn skal jeg helt alene styre Twitterkontoen til TEDxArendal i to dager.

Det er jo egentlig ikke en bragd i seg selv, men når faktorene; 4 år siden jeg sist aktivt brukte Twitter, helt ny i TEDx verden, og alt skal foregå på engelsk.

De to språkene jeg forholder meg til mest skriftlig, er norsk og dansk - så det er litt skummelt. En ting er å prate engelsk, det går strålende, men følelsen av å være usikker - kjenner du den?

Når man har skrevet noe, og blir usikker - og så analyserer det man ihjel og over i feil? :-p

Men nå er vi i gang! Utrolig moro å finne seg selv kreditert, og flere artikler i årets TEDx avis, og på barnslig vis får man lyst å vise alle sammen hva man har levert. :-)

Det blir noen annerledes og spennende dager, og jeg gleder meg sååååå :-)

Liker dere spennende foredrag og er ny i TEDx eller har hørt om det og elsker det? Uansett, følg med og kos deg!

Rødvin - tips til deg på lavkarbo

 • 06.09.2017 kl. 17:24

Er du en av de som liker et glass vin? Kos på kvelden, eller foran tv i helgen? Det er jeg! :) Jeg elsker det gode liv, og det inkluderer et glass rødvin, med bena høyt. Men! Så kom disse hersens karbohydratene og sukker og og og og inn ... :p 

0.1 gram sukker, pr liter. Det kan man like!! Og appen Lifesum gir denne oppsummeringen av den: (pr.glass 125 ml) 

Og omtalen til Vinmonopolet er absolutt lovende! Som du skjønner har jeg ikke testet den enda (litt tidlig på dagen) men planen er et glass med god samvittighet i kveld! :) Den inneholder mer garvestoff enn jeg normalt liker, men med såpass mye friskhet og fylde i "månekaken", har jeg store forventninger. :) Og... med alt det fettet man får i seg på lavkarbo, burde syra bli greit balansert...... hehe :) 

 

For oppskrifter på LCHF mat/olavkarbo kan du se egen kategori for mat her i bloggen. Obs, du finner både LCHF og helt "vanlig" kost der. :) 

Når nettene blir kalde....

 • 05.09.2017 kl. 13:21

Eller var det slik det var? Når nettene blir lange, og kulda setter inn... er vel mer riktig. MEN, poenget med overskriften skal jeg forklare litt lenger ned. For dere som følger meg på snap, så fikk dere innblikk i modifisering av tøy i helgen. En MK Jumpsuit fikk strikk nederst i bena, og en sort heldrakt fikk ny glidelås. Ikke den vakreste løsningen ved nærgående studie, men perfekt for å få 2.5cm ekstra og en enklere glider! 

Så enkelt kan plagg tilpasses :) 

En liten bagatell, er at jeg måtte ha mer enn 2.5cm siden sist jeg brukte den drakten, så derav matsnapper og lavkarbo om dagen :p 

Det merkes at nettene blir lengre og kulda setter inn. Men hvor skal vi gjøre av veden etterhvert, når Jølle har funnet seg en ny favorittplass? Den er nemlig i "vedåpningen", og der får HELE han plass :-p Så... ved eller Jølle? Jeg tror vi velger ved, for det kommer til å bli veeeeldig varmt under der :) 

Mandelpletter & monday blues

 • 04.09.2017 kl. 08:40

August ble en måned som startet med reising..... over 200 mil i i bil ons-søn første uken, og så bare fortsatte det. I tillegg til mange festligheter, back til work osv.... har jeg mer eller mindre unngått vekta. :-p Er det noen som husker En ikke treners bekjennelser? Det er kanskje på tide å vurdere både det ene og det andre igjen.. :P 

Etter en tur på vekta, er det ikke så mye mer å gjøre - enn å ta seg selv i nakken. Både med bevegelse og mat. Det er over 3 år siden jeg gikk på LCHF kur, og faktisk fikk rent av meg 8 kg. Vi er der igjen,.... :-p 

Med all reisingen, også kommende - der det blir både for mye sitting, feil mat og drikke - er det ikke lett å være på diett alltid, men jeg gjør et forsøk. :) Jeg må straks inn i reservehylla (større klær) i skapet, så nå !!! 

Hardt ut, fra første dag! 

Mandelpletter til frokost.. man blir fort nok lei av egg i alle varianter, så derfor må jeg finne ting jeg liker, og kan leve med. Fra forrige runde, vet jeg at jeg fant masse godt - som blant annet ligger her i bloggen. Men som erstatning til brød, er disse helt supre, om man ikke orker ostepletter :) 

Du trenger følgende til 12 stk:

 • 200 gram mandler (evnt mel) 
 • 1 klype salt
 • 4 egg
 • 50 gram smør
 • 1 dl fløte
 • 0.5 dl melk 
 • 1 dl fiberhusk 

Smelt smøret. Knus mandlene til mel eller bruk ferdig mandelmel. Ha i salt og egg, i mandelmelet, hell så over melk, fløte og smør. Til slutt blander du inn fiberhusken og lar det trekke i 15 min. 

Stek de i vaffeljernet, som er smurt med litt smør. Det er ganske fet røre, så du trenger ikke mye smør til pensling. Kommer også litt an på jernet ditt, selvfølgelig. 

De blir veldig gode, og med rømme og bacon på, er det helt perfekte til frokost/lunsj/kvelds. Ruccola, avokado +++ vil få opp proteinnivået i måltidet. Men nå begynte jeg med dette i dag, og med det jeg hadde i skapet - så da ble det slik :)

#LCHF #mat #nedivekt #oppskrift #lavkarbo #diett #iform #vinterkroppen #fiberhusk #matpåbordet #kos 

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes i herlig hverdagskaos = MediaKaos. Kaoset er en familie + 1 rampete hund & 1 lat katt.

Siden jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - med lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer sammen med hverdagsblogging, og alt ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares med meg.

Snarveier:
Giveaway & Konkurranser
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.
Lik på Facebook
Lik på Facebook

SNAPCHAT: mediakaos
Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B780
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900

Tidligere maskiner:
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55

Tips og råd - Janome CoverPro ligger i den gamle bloggen.


Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos