hits

Lage "fødselsbilde" i Scanncutcanvas

 • 31.10.2016 kl. 19:09 

Først... dette er definitivt RASKERE å lage i Illustrator, eller et annet vectorprogram, Men om du ikke har det, eller orker å lære deg et nytt program + har en dose tålmodighet.... skal jeg vise deg hvordan du lager disse fødselsbildene som mange lager. Det tar ikke så mange minuttene å lage dette. Det bare føles så pirkete, men det blir bra til slutt. Og om du kun vil forhold deg til 1 program, Scanncutcanvas - er løsningen denne  

Jeg har brukt Medium sine fødselsdata, og skal skrive dette ut på hvit kartong - og ramme inn i en litt stor IKEA ramme. Jeg skal vise dere resultatet - men først må jeg visst ha mer sort vinyl til prosjektet. All vinylen jeg bruker, er fra Vinylhobby.no 

Lag et nytt tomt design. Velg så basic i menyen, og velg runding. Lag rundingen så stor som du omtrentlig vil ha designet ditt. (Husk at du skal ha bokstavene utenfor) Denne sirkelen vil kun være en støttelinje, og tas bort til slutt. 

Når du har funnet størrelsen din, så legg rundingen på utsiden av matten. Du skal bruke denne etterpå. Jeg klura litt med å finne en font jeg likte, så derfor er de neste bildene litt kaotiske :-p Velg en font du vil bruke. Lag bokstaven så stor som ønskelig. Er du usikker på størrelsen, så kan du hente frem sirkelen igjen, for å kontrollsjekke målene. Splitt så designet, er du usikker på hvordan, eller at denne for udetaljert, så kan du se HER. Her viser jeg hvordan du splitter tall og bokstaver. Men, hent frem basic menyen, etter at du har funnet bokstav og gjort den så stor som du vil. Lag boksen bredere enn bokstaven, og 0,5 inch høy (et par cm) Marker bokstav + boks og trykk på edit i menyen, velg Substract. 

Disse bildene viser prinsippet - de er fra  DENNE tutorialen. Du skal altså klippe ut. Siden det er en bokstav, velger jeg å bruke smal boks og substract. Se forskjellen i tutorialen. Nå skal du velge/markere designet, og høyreklikke + divide. Dermed kan du løfte de to delene fra hverandre. OBS!!! Hvis du har en bokstav som meg, så ser du at det er flere "deler" i undersiden av M'en. Disse må vi få til å henge sammen, slik at vi kan flytte underdelen på likt, og ikke i 3 deler. 

Merk de delene som er under/over, hvor du nå har de. Så trykker du på Group. Mine 3 deler, henger nå sammen og jeg kan flytte de som et helt understykke. 

Nå finner du igjen tekst og skriver inn ett og ett element. Jeg har vekt, lengde, tid og dato. Plasser de sånn noenlunde der du vil ha de, og samtidig finner du et motiv eller figur, som du vil ha som skille til elementene. 

Se på 22.02.2000, ovenfor rammen det står i, er det en liten grønn prikk. Denne skal vi jobbe med. Men først skal vi dele hele elementet. Plasser elementet så nærme streken/sirkelen du klarer, marker det - og høyreklikk + divide. 

Nå kan vi arbeide med en og en bokstav. Om du har plassert elementet så nærme sirkelen som mulig, vil du nå kunne lett flytte på de - uten for stor jobb. (som feks på tvers skjermen +++ ) Snu, vri, flytt og juster til bokstaver og tall + skilleelementet. Etterhvert vil tingene stå som du vil. Juster til avstander +++ som du selv vil. 

Når alt står der du vil ha det, og alle bokstavene er vinklet slik du vil - klikker du på sirkelen. Trykk delete knappen/backspace for å fjerne sirkelen. Denne har kun hatt funksjon som støtte og skal ikke være med. 

Nå må du unngå at et eller flere elementer flytter på seg. Den minste forandring vil vise godt når du skal kutte. Marker derfor alle elementene, så høyreklikk + group. Nå henger hele designet sammen, og du kan flytte det hvor du vil på matten - i sin helhet. 

Så går du til fargevalget, ikonet til venstre for prosentvisningen. Bilde under illustrer ikonet og hvordan vinduet ser ut. Velg sort i color menyen. 

Og så er du faktisk ferdig!! :) Du har nå endevendt, bokstavlig talt designet og er klar til å kutte ! Masse masse lykke til!


 

 

// INNEHOLDER REKLAME/LENKER // 

Hvordan splitte tall eller bokstav i Scanncutcanvas

 • 31.10.2016 kl. 17:28

Jeg ser det er mange som spør hvordan man splitter tall og bokstaver. Hovedsaklig ser jeg folk bruker det til disse fødselsrammene, men de kan også være morsomme som monogram eller lignende. Trykker du disse på klær, må du huske å speilvende. Det er mange som bruker SCAL4 - jeg viser i Scanncutcanvas, siden den har litt mer muligheter enn mange tror. :) SCAL4 er mer avansert, men er du en "enkel" bruker av scanncuten - er canvas fint å bruke for mange. 

Åpne først et nytt dokument. Dette viser jeg mange ganger, om du er usikker. Se under kategorien Brother Scanncutcanvas her i bloggen. (til høyre på pc eller nederst i bildet, på mobil) for å se hvordan du åpner et nytt design, samt overfører til maskinen din. 

Siden jeg har bursdag om et par dager, jeg egoistisk og lager et eksempel til meg selv :-p Jeg bruker med andre ord to tall. Du må utføre samme operasjon, på begge tallene. Ikke grupper de. Da vil det bli tull når du skal kutte i de. Bruker du kun ett tall, er det ikke noe ekstra å tenke på. 

Når du har et nytt dokument, velger du tekst i menyen. Velg en font. Jeg bruker nr 2 øverst her. Blås opp designet til ønsket størrelse. De tallene nederst, tror mange viser str på bokstavene, det er det ikke. Det er størrelsen på selve rammen, altså den stiplete firkanten. For å få realistisk størrelse på fonten skal du markere alt - og høyreklikke. (mac: command + museklikk) og velg divide. 

Nå ser du at den stiplete boksen er tett på bokstavene. Dermed synker også tallene nederst som viser i inch, hvor store tallene er. Øk eller minst nå til ønsket størrelse. 

Så velger du basic i menyen. Deretter velger du firkant - det er første valget i basic boksen. Når Denne er valgt, lager du den litt bredere enn tallene og ca 0.5 inch høy. Du kan prøve deg frem, men denne boksen skal nå "klippe" hull i tallet. Jo høyere boks, jo mer tar den av tallene dine. Før du "klipper" tallet/tallene, kopier 2 bokser (marker boksen, og så trykk ctrl + C -> og så ctrl + V) Legg de boksene du ikke bruker, nederst i bildet. 

Marker tallet ditt + boksen. (Bruker du to tall, må du gjøre dette i to omganger. Marker da kun 1 tall om gangen + boksen)  Ved bruk av 1 tall, markerer du tallet + boksen. Gå nå til edit, som ligger øverst i menyen. Her velger du Subtract. Nederst til høyre. Nå må markere tallet som er delt i to. Etter Subtract er nemlig tallet fortsatt i en del - men med kutt i. Marker tallet + høyreklikk + Divide. Nå er tallet delt i to, og du kan flytte delene ned/opp fra hverandre. 


Når du har fått den avstanden du vil, bruk gjerne støttestrekene på matten - henter du opp de to siste boksene dine. Disse skal plasseres mellom tall og skrift. Legg først den ene boksen opp, og marker (Du kan også bare følge støttestrekene, det er raskere) Gå til edit og velg center. Du har nå plassert boksen i midten, i forhold til tallet. Dette er ikke så lett, når du har to tall - men du kan som sagt bare plassere boksene i forhold til strekene også. Arbeid med en boks om gangen! Marker nå boksen og de tallene du har under. Boksen skal ligge noen få millimeter over tallet/tallene. Dette er for at de skal "smelte" sammen. 

Når du har markert, velger du edit igjen, og trykker på nederste ikon til venstre. Weld, (slå sammen) Dette finnes også i høyreklikk menyen, men det kan være fint å lære seg hva ikonene betyr +++ :) 

Gjør nå det samme med den andre boksen. Du har nå smeltet sammen både over og underdelen av de splittede tallene. Velg så tekst igjen, skriv inn det du vil. Siden jeg er på egotrip, blir det Tone Irén (Canvas støtter ikke særtegn, så jeg blir uten apostroff) Det samme gjelder for teksten, som boksene. Du må tilpasse teksten, slik at den ligger noen få millimeter over strekene. Når du bruker 1 tall, sentrerer du på samme måte, som du gjorde med boksene. Det blir penest. Med to tall, er det ikke så lett å sentrere to navn - men 1 navn er ikke noe problem. 

Så velger du hele designet/marker igjen - gå til edit og velg nederst til høyre - Weld. Dermed smelter alt inn i hverandre. 

Nå skal vi se hvordan det vil bli seende ut! Marker hele designet - og gå til fargevalg. (se ikonet under) Velg så Color, rullegardinen og sort (feks) 

VOILA! 

Metoden jeg viser nå, kan også brukes på tallene. Mange vil nok syns den er enklere - men om man skal ha streker og bokser, syns jeg den over er best. Du har def. mest kontroll med denne. Metoden under, er fin om du kun skal ha kutt og ikke bokser. 

Lag deg en bokstav, på samme måte som du laget tallet/tallene. Velg font og skriv inn. Reduser eller forstørr bokstaven slik du vil ha den. 

Gå til basic menyen, og velg en boks. Denne skal du lage så høy som kuttet. Her vil alt i inne boksen forsvinne. Så i motsetning til forrige metode, der du kuttet så lite som mulig, for å beholde størrelsen på tallet, kutter den her av og gjør hver del mindre - enn fremgangsmåten over. 

Marker begge deler, bokstav + boks 

Gå til edit, og velg ikon nr 3 fra venstre - remove overlapped. Du skal altså ikke bruke substract nå, som sist. 

Så klikker du på delete knappen din/backspace for å fjerne boksen og innholdet. Du har nå laget et kutt. Husk at den har nå kuttet i bokstaven din, og det er ikke nødvendig å skille delene, slik du gjorde med tallet. 

Om du likevel ønsker å ha større mellomrom, eller ha kontroll på begge delene - skal du høyreklikke + divide. Du har nå to deler. 

Velg en font igjen, fra tekstmenyen. Skriv inn tall, eller hva du enn vil ha. Her fyller Lille 10 år i Desember - så da velger jeg tallet 10. Skal du ha streker mellom bokstaven tallet, må du lage to bokser som du sentrerer. Se lenger opp (Men nok en gang, det lønner seg å gjøre alt fra steg 1, som tallfremgangsmåten da. 

Gå til edit, trykk på weld (nederste ikon til venstre) og la de smelte sammen. (samme som ved tallet) Gå så til fargevalget igjen, og velg sort, som fyllfarge - for å se hvordan designet ser ut. 

VOILA! 

Skal du ha dette over på vinyl, må du enten høyreklikk og speilvende, eller gå til edit og velge speilvend der. 

Du er nå klar for å sende designet til Scanncut. Skal du trykke på glass, rammer, plakat, papir ++++ ikke speilvend. Da beholder du som vanlig. Er du usikker på hvordan du sender designet til maskinen din? Trykk på download og velg enten til pc eller trådløst. Du finner også egne tutorials på det, her i bloggen.  

LYKKE LYKKE TIL ! :) 

Messehelg er over

 • 30.10.2016 kl. 16:19

Garn, tilbehør, stoffer +++++++ hobby i utrolig mange varianter, er observert og noe er med hjem. Sy och handverkfestivalen over Stockholm er over og en flott helg er over for min del. Sliten men på en fin måte, er reisen hjem påbegynt 😊

Og selvfølgelig var Bodil og Bwear der også. Jeg fikk også hilse på angelica igjen, Bodil og Lillebror sin datter. Fredag var vi ute å spiste med alle sammen. Utrolig koselig.

Og så fant vi ut... at når du spør nabobordet om å ta et bilde, får man med litt bonus her i Sverige 😂😂😂

En flott og helg, og en messe som er verdt å oppleve 😊

Milo sier natta

 • 26.10.2016 kl. 22:00

Noen ganger sier bilde mer enn ord kan 😊

Tips til å sy i regnstoff

 • 24.10.2016 kl. 11:12

Dette stoffet er utrolig utakknemlig å arbeide med. Det klistrer seg til både transportøren og trykkfoten, men det finnes en kjapp løsning. I mitt tilfelle var det ikke matpapir på stedet, så det ble pølsepapir :-p Og det gikk MYE! Hehe... en fordel er når man kan klippe remser av matpapir. Men, du bør ha en glidefot. Denne finnes i flere varianter til Bernina, du kan også få den med hjul under. Til mine maskiner, har jeg flere typer. Men til dette valgt jeg den hvite, nr 52 som er mest glatt. Denne passer til både 330 og B780. Men selv om stoffet å glir lett under foten, henger det fortsatt fast i transportørene. Ikke bare henger det fast, men tennene til transportøren kan også ta tak og ødelegge selve stoffet. Legg remser med matpapir under stoffet og sy. Dermed sklir stoffet lett, samt du beskytter stoffet. Dette gjelder de fleste typer plast, voks +++ Må innrømme det så litt snodig ut, på undersiden :) 


 

Singing in the rain?

 • 24.10.2016 kl. 08:41

Begge jentene drog avsted i nye regnkåper i dag. Kåpene ble sydd på Sycamp i Sarpsborg i helgen. Det er utrolig gøy når det arrangeres litt annerledes ting, og det fortjener jo litt oppmerksomhet? Selv om jeg er trøtt, etter en litt "annerledes" opplevelse - overnattingsmessig, er jeg veldig happy med weekenden. Det er Stoffbutikken, som var arrangør. De to damene i denne butikken, er helt fantastiske ! Makan til energi og humør! Og ikke minst, SERVICE, utvalg og dyktighet - det er langt mellom at jeg ser :) De sitter på kompetanse innen både reparasjon og service, tekstil og mønsterkunnskaper og ikke minst kundebehandling :) 

Regnsstoffene/Voksstoffene er fra Lillestrøm Sysenter, og Knøttas jakke, har Ser du meg? bak. Refleks fra Vinylhobby. Når du skal sy i denne type stoff, er det smart med en spesiell fot, og litt andre hjelpemidler. Senere i dag kommer det et innlegg med noen tips på akkurat dette. Det samme gjelder refleks på dette type stoffet, det er egentlig ikke noe å anbefale. Men med forsiktighet og prøvelapper kan det gå :) 

// INNEHOLDER REKLAME OG LINKER //

 

#mote # barn #søm #bernina #klær #syselv #håndarbeid #stoffbutikken #vinylhobby #regnfrakk #barnemote #hobby #søm #sy 
  

Regnkåpe til Knøtta med refleks

 • 22.10.2016 kl. 16:47

Photoshop og jeg ble ikke helt venner i dag, men pytt pytt.. Regnkåpe til Knøtta er ferdig, og forsiktig er det festet refleks på. Navn og Ser du meg? bak.. :) Stoffet er fra Lillestrøm sysenter, og refleksen er fra VInylhobby.no. Litt vanskelig å få gode bilder her nå, men men.. :) Størrelse 9 år, og mønsteret er en miks. 

// Inneholder reklame //

 

Sycamp dag 2

 • 22.10.2016 kl. 11:00

Dag 2 er i gang. Jeg var så sinnsykt trøtt i går, til hjernecellene slo av i 24 tiden. Dermed trakk jeg og topplokket oss tilbake, etter å ha fått ferdig et skjørt. Miniskjørt i kabelstrikkstoff. Digger stoffet!

I dag er det regnfrakk på programmet. Stoffet er fra Lillestrøm sysenter og her er det lite rom for feil og spretting, så nå blir det spennende!

Embossing med Scanncut

 • 21.10.2016 kl. 22:59

Embossingkitet til Brother Scanncut kan brukes til mye. Metallarkene er ganske tynne, så du bør planlegge litt - hva du tenker å bruke det til. Personlig syns jeg metallarkene ble like fine dype, som hevet. Altså foran og bak, poenget er jo at det skal "heve" litt utav arket, for å gi effekt. Men du kan helt fint, bruke forsiden også, som er dyp i arket. i kitet følger det med to typer behandlinger. Sjablonger, og direkte embossing. Sjablongen bruker du til feks - se på bilde under, den lille kartongvesken. Jeg skal vise hvordan du bruker den andre metoden her nå, line embossing. 

Det følger med en myk matte i pakken. Ikke fjerne den grønne baksiden, denne legger du ned mot matten din. Du kan fint bruke standardmatten. Fjern plastikken øverst, det er samme type som er beskyttelse på skjærematten din. 

Så legger du metallarket oppå de to mattene. IKKE fjerne noen av lagene rundt metallarket, de må være der som beskyttelse under embossingen. Flippene skal ligge til venstre side. 

I pakken følger det med 2 bredder. 1,5 og 3mm. Dette er hvor brede streker den vil lage, når du embosser. Skal du embosse tynne motiver eller skrift, er 1,5mm fint å bruke. 

Ta ut standardholderen din, om du har denne montert på. Sett i embossingverktøyet. For å få pin'en i huset, skrur du løs den grå toppen, sett ned i pin'en og lås den grå igjen. Selvet huset setter du ned på samme måte som de andre husene. 

Velg motivet ditt. Her er det smart å scanne matten først, så du ikke ødelegger noe - og er helt sikker på at du treffer det du skal. Skal du ha hevet embossing, må du huske å speilvende teksten. Ellers er du dømt til å bruke den dype siden :) 

Så velger du Embossing ikonet. Om du ikke får dette opp i standard vinduet ditt, må du aktivere embossing. Det gjør du under innstillinger. Velg premium og velg så embossing under der. Aktiver. For å lage dette, må du velge line embossing. 

For å lage dette, skal du ha følgende innstillinger under. Du skal ha trykket på 0, ellers puncher du for dypt. Du kan da i verste fall ødelegge mattene og selve maskinen. Så er man ferdig ! Her ser dere den dype siden, som jeg har valgt å bruke. Denne er tenkt å sette inn i en ramme. Men du kan fint lime den på et kort, som jeg viser bilde av lenger oppe her, eller du kan ha den på en veske ++++ valget er helt opp til kreativiteten din. 

.. og her ser dere den hevede siden - i mitt tilfelle baksiden. Som dere ser er det mest fremtredende, og hensikten er å bruke denne siden. Men jeg liker begge to :) På kortet er den hevede siden frem :) Ser det moro ut? Det er veldig gøy. Kitet og tilbehør kan du kjøpe fra Lillestrøm Sysenter eller Vinylhobby.no :) 

 

// Inneholder reklame //

kosesøm og strikk

 • 20.10.2016 kl. 22:12

Da vi var på messe med Novita i September, kjøpte jeg garn til barne-Wiola. Tanken var å strikke til Knøtta. Som sagt så gjort. Det tok faktisk bare en uke, og få ferdig jakka. Men så kom jeg på en tanke... Jeg skulle sy noe passende til den, og dermed varte prosjektet..... 

Fargekoder er: 

 • bleket hvit 1001
 • Terrakotta melert 3846
 • Mørk grønnmelert 9572
 • Rest av Dale Lerke oker

Kofta er fra boken Lek med tradisjoner, av Kristin Wiola Ødegård, og HER er min grå/blå/hvite variant som ble så populær :) 


Vinyl fra Vinylhobby.no, glittervinyl - en herlig myk vinyl. Enkel å jobbe med, legge på og arbeide med generelt. :) 

Jakken er strikket i Sandnesgarn Smart og noen rester av Dalegarn Lerke. Størrelse 8 år, med forlenget til 10 år. 

Kjolemodellen er en test og kombinasjon av AOH Symagasin og Simplicity. En utrolig morsom modell å sy. tightsen er et standard mønster fra AOH

Jeg ser det er noen som spør hvordan jobbe med glittervinyl, man ser jo ikke kuttene. Jo det gjør man. Godt lys og skråblikk - så dukker de pent opp :) 

Jeg anbefaler på det sterkeste vinylen fra Stian og vinylhobby :) 

 

 

// REKLAME //

Hvordan rense skjærematten til Scanncut

 • 20.10.2016 kl. 15:08

Opplever du som meg, at matten tiltrekker seg støv +++ ? I tillegg har et par feilkutt gjort at matten min har hatt litt rester fra vinyl, papir +++ på seg. Det å pille av rester og støvkorn, er liksom ikke den morsomste jobben man kan ha.. :p Så da er lettvinte løsninger velkommen. Kenneth på Lillestrøm Sysenter, anbefalte våtservietter fra Coop - jeg har ikke brukt det. Jeg har funnet ut at Aqua Derma sine sminkeservietter er de beste, etter min mening. De lukter ikke, er milde, og uten parabener, fargestoffer, alkohol, olje og som sagt parfyme. I de serviettene jeg har funnet på Coop, har det vært parfyme eller olje i. Aqua Derma fungerer godt, og gjør matten som ny :) Rhinestones som gikk galt... kjempemorsom jobb. Ikke bare støv og skit, men 50X plukk opp klister i tillegg. Men serviettene håndterer jobben kjempegodt !

Se den støvfrie, klissete forskjellen! Matten er blank, ren og klissete. Det er bare å sette i gang med nye prosjekter. Pakken AD kommer i, er ikke tett lokk på. Det er kun en plastflipp. Så får å ta vare på serviettene -> som skal ta vare på matten din ( :- p ) bør du legge den i en frysepose eller noe - og knytte igjen, når den ikke er i bruk. Jeg renser alle typer matter med denne, low/medium/hard tack, de blir ikke ødelagt av en vask eller flere. Men til slutt, (om man produserer på industrinivå) vil helt klart matten si takk for seg. Anbefaler ikke Spray adhesive spray - da de kan ødelegge kniven din, og i verste fall gjøre at produktet ditt blir helt ødelagt. Både Lillestrøm Sysenter og Vinylhobby.no, selger tilbehør og nye matter. :) 

Lykke til med rengjøring! 

 

 

// Inneholder reklame/linker //
 

SVG filer på Brother Scanncut

 • 19.10.2016 kl. 21:56

 

Det er en del som lurer på om SVG filer kan brukes direkte i Scanncuten. Foreløpig kan man ikke det, meg bekjent. Men ved  bruke Scanncutcanvas går det fort og greit å gjøre om de filene du måtte ha lastet ned i SVG. Her skal jeg vise kjapt hvordan. Tutorialen stopper når filen er i maskinen, jeg har ikke tid til å vise hele prosessen med kuttingen av denne aktuelle filen - men det kan du se flere bildeserier av, i kategorien Brother Scanncut her i bloggen. Kategorien ligger i høyre meny her. 

Jeg bruker en fil fra SVGCUTSDet er mange fine filer der, du lett kan konvertere. Bare husk å sjekke rettighetene til disse filene før du begynner masseproduksjon og evnt salg. :) 

Først må du gå til www.scanncutcanvas.brother.com. Har du ikke konto her, så lag deg en. Det er lett, raskt og enkelt. Denne siden fungerer både på nettbrett og mobil også (hvertfall hos meg, ipad og android) 

Når du har logget på, kommer du inn hit. Trykk på NEW, dermed åpner du en ny fil - som du skal åpne SVG filen din i. 

Når du har fått ett nytt "ark", skal du finne knappen som står SVG på. Den ligger som nr 4 fra venstre i menyen. 
 

Trykk på denne 


Nå får du opp ett nytt vindu, her trykker du på choose file. Da får du opp pcvindu (husk at jeg bruker mac og at ting er helt annerledes på windows :) ) Finn filen din, slik du normalt ´gjør med bilder, dokumenter ++++ Voila, så åpner filen din SVG fil. Og nå er den konvertert. Det vil si, den er klar for maskinen din. Du skal nå lagre denne filen, for å få den over på din scanncut. Jeg har 900 og den overfører trådløst, men har du feks 600/840 - skal du via en minnepinne. 

Trykk på den store lilla, Download knappen. Du får nå nytt vindu opp.... 

Her skal du velge, DOWNLOAD TO PC 

Jeg finner filen igjen i NEDLASTINGER hvor du finner den, er avhengig av enten hvor du har standardlagring eller du valgte da du lagret den nå. Nå skal ikke åpne filen. Men dra den/kopier den direkte over til minnepinnen din. 

Sett pinnen inn i scanncuten, og velg den fra PATTERN menyen. Du har nå konvert og lagret en SVG fil ! 

Lykke til ! 


 

Bursdag til en 50 lapp...

 • 19.10.2016 kl. 21:01

ca..... 50-100 har jeg dristet meg til å utvide det til. Jeg og knøtta drog avsted for å handle gave rett etter skolen i dag. Det endte med hårbånd, kjærlighet på pinne, en pakke med tyne hårbånd og en matboks. Båndene fikk navn og boksen likeså :) 

i selve maskinen finnes det mange motiver, fonter ++ og du kan selvfølgelig hente frem design fra pcen din, minnepinne eller canvasskyen. Velger du motivene i maskinen, kan du velge størrelse ++++ direkte på skjermen. 

Navnene og dekoren er laget direkte i scannuten, og vinylen er fantastisk god Oracle og glitter HTV fra vinylhobby.no// Inneholder reklame //

Dørskilt med Scanncut

 • 17.10.2016 kl. 15:27

I helgen ble min far på 78 år gift ! For 2 gang har han gått ned kirkegangen, med kjærligheten ved sin side. Det er herlig hvordan man uansett alder, kan bli helt vekk og finne kjærligheten. Det får en både til å bli rørt og tankefull på gang. Når enkemannen og enken finner hverandre, og begge har hatt noen år alene - er det fantastisk at de nok en gang kan finne en ledsager gjennom livet. 

I den anledning trengte brudeparet nytt dørskilt og navn til postkassen sin. Sistnevnte har jeg ikke fått tid til enda, men dørskiltet ble laget i morgentimene. Jeg ser det er flere som undrer hvordan man overfører vinylen på produktene/dørskilt. Jeg bruker transfertape /overføringstape. Min er fra merket Silhouette og har rutemønster. Men en annen ting - selv om tapen har mønster, skal man også få det rett på skiltet. Når jeg lager skilt, legger jeg selve skiltet på skjærematten. Dermed har jeg ruter å følge, både foran og bak :) 

Under kan du se kjapt, hvordan jeg lager dette. 

Først er det teksten. Både fonten og borden er fra SNCcanvas her. Figurene er tracet. Du finner fremgangsmåte for det i Scanncut kategorien her i bloggen. 

Så flytter jeg alle elementene ut fra hverandre, dermed kan jeg kutte de hver for seg. Jeg skal bruke to farger på dette skiltet. 

Her ser dere hvordan jeg kutter begge fargene på en gang. Jeg legger på fargene, scanner matten - og sjekker at alt ligger riktig - før jeg kutter. Se på bildet under, ikonet nederst til venstre, er scanning av matten. 

Så er det bare å klippe en passende bit av transfertapen. Som jeg viste her om dagen, så har denne typen papir på baksiden. Vinylhobby.no sin vinyl, har ruterpapir bak, og det står Oracle bak. Slik er det enkelt å se forskjell. Men ikke alle typer har dette, så du skal prøve deg frem, om baksiden kun er hvit, Jeg har laget en tutorial på hvordan du ser forskjell, du finner den også i SNC kategorien. Så er det bare å montere i vei.... 
Her kan du se hvordan jeg bruker skjærematten som hjelp, når transfertapen skal legges oppå. 

På grunn av at konens hode er litt større enn mannen, var det ikke mulig å få alt helt midtstilt. Det var også delvis fordi jeg midtplasserte selve motivet, istedenfor å sikte nesene mot midtpunktet :) Og navnet hennes er ganske langt - dermed ble det litt til venstre for figurene. Men det gjør ikke noe. Da jeg testplasserte & over nesene, forsvant mye av poenget med figurene syns jeg. Men det er nok en smaksak. Jeg kunne laget fonten mindre også. - og dermed gjort det enklere for meg selv. Men det gjorde jeg altså ikke :-P 

Voila !  :-) 

Vinyl, dørskilt og transfertape kan du få kjøpt bl.a hos Vinylhobby.no. Det er mange forhandlere av dette utstyret etterhvert. De fleste ligger likt i pris, og i min verden sender alle kjapt og trygt. Jeg ikke ha varene dagen etterpå, så for min del er det ikke forsendelsestiden som bestemmer hvor jeg handler. Jeg har funnet mine favoritter, og det gjør sikkert du også! :) 

 

// Inneholder reklame/lenker // 

Kjoler til bryllup..

 • 14.10.2016 kl. 22:13

Det å sette seg overarbeidet, tom i hodet og alt for mett etter middag - og begynne å ferdigstille søm, er ingen god ide :-p Med null sjans til å rette opp evnt tilpasningsfeil eller størrelser, og hjertet i halsen - ble kjolene prøvd på kl 21.30. Og de passet! Begge to! Gjett om lettelsen satt høyt og godt, når kjolene satt på første forsøk. 

Mønsteret er Simplicity, og stoffene er fra Jydsk Stoflager. 

Det er sjelden jeg nåler, men akkurat med taft og blonde - fant jeg ut at det var det smarteste :-P Klypene jeg normalt bruker ville ikke sitte skikkelig, og sy uten... det kan man glemme :-) 

Men! De ble ferdige! Jeg føler at det bare er jeg, som er tullete nok til å starte på antrekkene til bryllup - dagen før. Dog gamblet jeg på at butikkene har åpent før vielsen i morgen :-) Strikk og hårbånd/kyse til kjolene ble det også... Jeg har fått god hjelp i dag, på syrommet ;) 

Milo har inspisert Babylocken nøye! Veldig nøye.. og den later til å være godkjent ! :) 

Det er slitsomt å være kvalitetskontrollør, og dermed er det flott at kjelleren har noe kilometer med deilig stoff å sove i. Dog ble jeg litt skeptisk da jeg så klørne komme ut, ved en god strekk - i den tynne taften han la seg på.. :-p 

Kutte applikasjon med Scanncut + sy fast

 • 13.10.2016 kl. 19:18

For en tid tilbake lagde jeg en trinn for trinn veiledning på applikering. I den tutorialen tar jeg utgangspunkt i saks, vlisofix og manuell håndtering. Du kan se original innlegget her. Men siden Scanncut kan gjøre disse kule tingene, tenkte jeg å vise hvordan du kan gjøre det. Jeg har ikke denne tegningen lenger, men jeg viser prinsippet til dere via bilder, som er tatt tidligere - og noen nå :) 

Scan inn tegningen din. Er du usikker på hvordan denne prosessen gjøres - så kan du lese DETTE INNLEGGET. Når dette er gjort, stryker du vlisofix bakpå stoffstykket ditt, og legger det med fremsiden opp. Altså, papiret fra vlisofixen skal være nedover. Innstillingene må du prøve deg frem på, det kommer an på tykkelse på stoffet. Du kan også bruke Brother sin Heat n Bond, det selger både Lillestrøm sysenter og Vinylhobby.no

Når maskinen er ferdig å kutte, har du en ferdig figur som du kan applikere på. Har du Brother broderimaskin med software til, kan du scanne og applikere på samme måte som Scanncuten. Jeg har ikke det, så her foregår det på gamle, manuelle metoden - akkurat applikasjonsbiten :) Fjern "matpapiret". Det er ikke så lett å se her, men når du fjerner papiret - kommer limet frem. 

Snu den, og stryk den fast på stoffet. Stryk lett og sørg for at figuren henger godt fast.

Så finner du tråd og trykkfot som du vil bruke. Enten en åpen applikasjonsfot/broderfot eller gjennomsiktig applikasjonsfot, som jeg bruker nå. På B780 velger jeg riktig fot, og innstiller den sømmen jeg vil ha. Sømmen er standard mot høyre, så jeg speilvender den. Har du en elektronisk maskin, så sjekk hvilken vei sømmen går, før du begynner å sy. 

B780 har nålestopp oppe/nede, denne bruker jeg når jeg applikerer. Med en gang jeg stopper maskinen, løfter den foten, og lar nålen stå nede i stoffet. Slik er det enkelt å svinge, og få med seg mange smådetaljer. 

Det er ikke så lett å se det, men se nøye på foten. I midten er det et "spor", denne gjør at det er enkelt å se hvor tungstingene legger seg. Elsker denne lille hjelpeeffekten. I forhold til en åpen fot, vet en nøyaktiv hvor sømmen vil komme. Nøyaktig og fint resultat. Og så... trallala... ferdig :) 
 

#håndarbeid #hobby #sy #syselv #søm #mamma #mammablogg #applikering #bernina #tutorial #kjole #scanncut #brother 

Hvordan se forskjell på vinyl til vegg/ting og tekstiler?

 • 12.10.2016 kl. 14:43

Jeg ser det er mange som spør om hvordan se skal se forskjellen på vinyl til tekstiler og vegg/ting. Det første du skal gjøre, er å pille :) En huskeregel er at til tekstiler, er plasten over/på framsiden av selve vinylen. Til vegg er papiret på baksiden av vinylen. 

Det vil si at når du piller, skal den fineste vinylsiden være mot plasten - om du har vinyl for tekstiler.  Denne er ikke klebrig på baksiden. Med andre ord, du drar vinylen av plasten, og det du skal bruke ligger med fronten ned. Dette er grunnen til at det er viktig å speilvende alt du skriver ut, til tekstiler. Alt blir "bakfrem", og om du ikke vil lese baklengs - skal du speilvende ordene dine. :) 

Vinylen fra vinylhobby, skal ha den blankeste siden, ned mot skjærematten din. Om ikke, kutter du i plasten som skal legges på etterpå.

Når du har skrevet ut ønsket form eller ord, er nemlig alt speilvendt oppå plasten. Plasten er klebrig, så denne legger du ned mot tekstilen, legger på matpapir eller tynt bomullstoff og stryker fast. 

Vinyl til vegg/ting, har en papiraktig bakside. På vinylen fra Glade Grodan feks, er det et ruteark på baksiden. Det er det på noen av typene fra Silhouette også. 

Vinylen fra Vinylhobby har en hvit papirbakside. Når du skriver ut denne, skal du ha papirsiden ned mot skjæreplaten. Du skal ikke speilvende teksten. Når du har skrevet ut ønsket form eller ord, skal du bruke transfertape (samme blanke prinsippet som ved tekstilvinyl) til å overføre. Ordene må nemlig flyttes fra skjærearket ditt, over på ønsket produkt. Når du piller løs vinylen til vegg/ting, skal vinylen ligge på fremsiden av papiret. Med andre ord, her skal baksiden stå igjen, i motsetning til tekstiler, der fremsiden/plasten er det som skal stå igjen. 

Lykke til ! 

 

//Inneholder reklame og lenker //

 

Min versjon av BHkurset...

 • 11.10.2016 kl. 11:52

Denne gangen fikk jeg også litt tid til å sy - og dermed ble det steg 2. En Shelley. Nr 1 var grunnmønsteret som jeg sydde i Stockholm, og nå fikk jeg testet den modellen som man også kan vattere. For dere som har vært på kursene til Bodil nå, blir det mulighet for å prøve seg på andre modeller i 2017. Bl.a denne. Stilforandring, og vattering - 2 forskjellige kurs som settes opp til neste år. Jeg elsker denne sammensettingen av fargene, og kommer nok til å prøve en til - om ikke lenge :) 

 

Lag en Super Mario hoppedukke med Scanncut

 • 06.10.2016 kl. 10:19

Er ikke disse søte? M. Gulin, en svensk grafiker lager utrolig mange flotte dukkesjablonger. Disse hoppedukkene er helt fantastiske. Så slo tanken meg! Disse r supre gaver! Du kan enten skrive de ut i papp, eller feks skjære de ut i stoff. En annen ide, er å lage de som applikasjon, og feks bena løse - slik at du kan få dem til å hoppe. +++ Fantasien er den som setter grenser.  En annen hit, er å skrive denne ut i hvit papp, sett den sammen og la barna fargelegge den selv !:) Bruk tusj, for å tegne opp detaljene på delene først, og så kan du kutte outline etterpå. 

Tips! Print ut dukken i farger - på litt tykt papir. Scann inn tegningen på din Scanncutmaskin - og la den kutte outline, og vips er dukken ferdig! 

Jeg er så heldig, at jeg har fått lov å oversette, og gjenbruke hennes sjablonger og bilder, til en ScannCut tutorial. På bloggen hennes finner du mange andre figurer. Alle er fri/gratis til eget bruk, men skal du lage noe utover det - så husk å kontakte henne! Og ikke minst, les retningslinjene hennes, for deling av sjablongene og bruk. Lykke til! (Denne kan også lages i vinyl, om du lager alle delene som vanlig. Merk da trådhullene på skjermen din eller i SNCcanvas, og ta de bort. Kutt som vanlig etterpå) 

Her finner du maler til Super Mario og Luigi. Flere figurer finner du bloggen til Gulin. Under ser du skissene du skal bruke. Om ikke 800px er stort nok for deg, skal du laste ned fil fra bloggen hennes her.


Her ser du hva du skal bruke, ikke mange tingene du skal finne frem. 

I scanncutcanvas, kan du trace filen selv, eller hente den ned i Facebookgruppen "Scanncut Norge" ferdig tracet. Når du skal skrive ut, er det enklest å gruppere delene, før du endrer størrelsen. !HUSK! Skal du skrive den ut for fargelegging, må du huske å velge outline når du skriver ut. Du skal da bare ha "rammen" på delene. 

Etterpå kan du ungroup delene igjen, om du ønsker å skrive ut smådelene hver for seg. Alternativt er å skrive ut alt i ett - med scannefunksjonen. I papp vil det være like ok å legge fargebitene på riktig sted. 

Lykke til, og kos deg med prosjektet! Hvordan lage enkle kort med Scanncut (tusj og universalholder)

 • 04.10.2016 kl. 22:10

Å lage enkle, men fine kort er superenkelt med Scanncut. Som jeg nevnte tidligere, samarbeider jeg litt med en kjempeflink SNC dame, og får bruke hennes tuts sammen med mine, slik at dere får fremgangsmåter på norsk - blandet med hennes og mine bilder - så det blir tilpasset dere norske lesere. Her får dere sett hvor enkelt det er å bruke tusj, til å lage enkle kort ! :) Eller andre ting, som feks tskjorter (bruk da tekstil-tusj) eller andre ferdige ting (eller hjemmelagede) 

Du trenger universal-penneholderen, og noen tusj. Avhengig av hva du skal lage, vanlige eller tekstil. Når jeg testet, var rundt tupp, det beste å bruke. Bytt dermed ut en den blå holderen din, med den lysegrå holderen. Sett i ønsket tusj, og tegn ut ønsket motiv. Her er det brukt et hjerte. Send en fil eller lag den i SNC og velg DRAW. 

Så kan du enten fylle i med tusj og SNC, eller som her - bruke maling. Jeg syns det gav et utrolig fint resultat med malingen. Og det tørker lett. 

Er du usikker på hvordan du lager motiver, fonter eller diverse i SNC - kan du se i kategorien Brother Scanncut her i bloggen. LINK

La maskinen tegne ut fonten, og kortet er ferdig! Er du utrygg på om pappen ligger skikkelig, kan du bruke litt magic tape til å holde det fast. Ofte kan matten være så godt lim på, at kortet kan bli litt skadet når du løsner det. Da er MT en god ting å ha! :) 

Du kan pynte mer med tape, blonde, stempler +++ slipp fantasien løs. Du kan også skjære ut figurer i stoff og lime fast :) Jeg skal lage en tut på det senere :)  

Utstyr til maskinen kan du kjøpe hos Lillestrøm Sysenter, eller vinylhobby.no feks. Lillestrøm Sysenter er importør for SNC i Norge. 

 

// INNEHOLDER REKLAME //

 

Skummel fridag

 • 04.10.2016 kl. 11:51

Et par fridager er herlig, etter mange arbeidsdager. En av de tilbringes med familien i TusenFryd. Her er det halloween for alle pengene og ungene storkoser seg. Sol, fint vær og god stemning. Kan det bli bedre?

Har du tid og lyst å finne på noe, er det en fin aktivitet å dra på. Og.... det ryktes at det er mange pokemon her!!

For min del er det ikke héeeelt fri. Litt jobbing men mest park. Hva skulle vi gjort uten disse digitale hjelpemidlene? 😉

BH søm og godt humør

 • 02.10.2016 kl. 20:19

En helt fantastisk weekend med BHsøm, godt humør og mye latter er over. Lillestrøm Sysenter har vært hovedarenaen for helgas begivenheter. 11 flotte damer har sydd, med stor S i to dager. BHer her tryllet frem, i masser og jeg er så imponert over nivået på disse damene! 

Selvfølgelig er fantastiske Bodil på plass, sammen med Herr Lillebror. Jeg blir like glad hver gang jeg møter/ser de, og hjertet er blitt så glad i disse to! Det er fantastisk å se hvordan Bodil holder kursene. Med stø hånd, har hun overlevd dialekter og loset damene gjennom sømmen. Her kan du se et lite knippe bilder, la deg inspirere! Kursene nå i 2016 er fulle, men det er noen plasser igjen Januar 2017 

Man kan jo ikke annet enn å bli råglad av slike damer? For et humør, og energinivå! Tusen tusen takk for en flott helg til dere alle! mediakaos

Arbeid og hverdag forenes i herlig hverdagskaos = MediaKaos. Kaoset er en familie + 1 rampete hund & 1 lat katt.

Siden jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - med lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer sammen med hverdagsblogging, og alt ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares med meg.

Snarveier:
Giveaway & Konkurranser
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.
Lik på Facebook
Lik på Facebook

SNAPCHAT: mediakaos
Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B780
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900

Tidligere maskiner:
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55

Tips og råd - Janome CoverPro ligger i den gamle bloggen.


Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos