hits

! VINN ! Lyst å sy din egen koffertlapp/lomme?

 • 30.10.2017 kl. 10:15

Før helgen, la jeg ut denne her. En lomme til IDkortet mitt på jobb. Samme fremgangsmåte kan brukes til kofferttag feks. Jeg brukte kork, veskeplast ++ og den var utrolig morsom å sy. Fremgangsmåten finner du HER

Har du lyst å prøve deg på en slik, men er litt usikker på materiale ++++ ? Jeg gir bort en liten minipakke - der du får materialer til 2 stk slike lommer av meg. (Du må skaffe lenken selv) 

Alt du trenger å gjøre, er å skrive hvorfor du vil vinne minipakken, i en kommentar her. Jeg trekker en vinner søndag 5 november. 

Du kan også delta på FB for ekstra vinnersjanse.   

 

Hipp hipp hurra

 • 28.10.2017 kl. 18:08

Hva har negler og 44 til felles? Kanskje ikke så mye annet enn at mediapappa er 44 år i dag, noe som feires i nabobyen, Kristiansand.

Og mens de badet, benyttet jeg anledningen til å besøke Linjer igjen. HER kan du lese om salongen - hva jeg skrev for en måneds tid siden.

Denne gangen var jeg hos Jae, for en herlig dame! Passet rett inn blant de andre på salongen. Fantastisk flink og kreativ! Anbefales!

Bildet over er fra Linjer. Jae.

Nå skal vi ha en god middag og nyte utsikten fra 6 etasje på Scandic Bystranda :-)

Fredag og softwaretime...

 • 27.10.2017 kl. 14:02

I går var jeg å henta denne goodien! En pakke med masse "snop" i. Både software til Brother og nytt tilbehør til Scanncut og DesignNcut (som er den nye kuttemaskinen fra Brother) Det er rart med det, nerden i meg - blir like glad for denne typen pakker som sko og klær :p 

Nå er programvaren innstallert (DIGGER at den kom på en minnepinne og ikke en teit CD) og jeg har lekt meg et par minutter. Jeg må snart avsted til Sandefjord og hente pappa og konen - som kommer fra Spania i dag, så tiden strakk ikke helt til. I morgen er det feiring av mediapappas bursdag, bading og tur til nabobyen  Kristiansand - så da blir nok også tiden litt knapp. Men med både feiring og kos, går nok tida raskt mot nye sjanser :) 

Om få dager er det min bursdag også. Mon tro om den nye VR'n kommer til det? :p 

All softwaren jeg bruker, kommer med dongles. Altså, "nøkler" i USB. Det begynner nesten å gå litt i ball, med alle USBene og styr. Alt henger på et kjede, så vet jeg hvor alt er. Alternativt, så mister jeg alt på en gang :p Det er kanskje (dessverre) mest sannsynlig. 

Men, mange av Bernina nøklene kan jeg la henge på kontoret nå. De blir nok ikke brukt like mye, nå som PE 10 er i hus. <3 

Ha en fantastisk fredag alle sammen og GOD HELG! 

 

 

// REKLAME // 

Lag en Id tag /Koffertlapp

 • 26.10.2017 kl. 14:04

På Design by messen kjøpte jeg kork fra Stoffdronning.no. Så var neste steg. what to do? Jeg går med IDkortet/tilgangskortet mitt i lommeboka, eller løst i lomma (sistnevnte ikke noe sjakktrekk) så da kom ideen. Hva med å sy en "lomme" til kortet? 

Denne passer også fint som koffertlapp, men da er det nok smartere å sy knapp/ha trykknapp i hempen. Vedlagt under her, finner du mønsteret som både nedlastbar PDF (1:1 størrelse) og som FCM, om du vil kutte den ut på Scanncuten din (det har jeg gjort) Hempen er det ikke mal på, da den lager du etter hvilket feste du trenger selv. Jeg brukte en 6cm x 5 cm kork, brettet det 3 ganger og sydde rettsøm langs begge langsidene. La den inn mellom de to bakstykkene, med ringen i, og sydde over. 

 1. LAST NED FIL (PDF 1:1) 
 2. LAST NED FCM (Scanncut ferdig fil ) 

 

Når stykkene var kuttet ut, festet jeg det ene bakstykket med magic tape (3M) og skar ut en T. Baksiden på korken, blir dermed det som synes gjennom T'en når den er montert sammen. 

Fremgangsmåten for montering er: (denne trenger ikke vrangsøm. Ved bruk av stoff som rakner blir det annerledes montering OG du må legge til sømmon) 

 1. Skjær ut delene + slik hempe du vil ha 
 2. Skjær ut den innerste firkanten i forstykket + de skrå hjørnekantene. (Denne er ikke med i kuttefilen) 
 3. Brett de fire "flappene" inn mot vrangen, og press/nål 
 4. Legg plastikken under forstykket og sy en stikning tett rundt "vinduet". Nå skal både de fire "flappene" og plastikken være festet sammen. Trim/skjær til overskuddsplastikk rundt vinduet. 
 5. Brett ned den øvre kanten på forstykket mot vrangen 1 cm, og press/nål. Sy en stikning over, slik at den festes pent. 
 6. Legg bakstykkene vrangt mot vrangt, og sy rundt. HUSK ! Legg evnt hempen mellom de to bakstykkene, og fest den sammen med stikningen. 
 7. Legg forstykket oppå de to bakstykkene, og sy rundt de 3 kantene - langside + kortside + langside
 8. Fest et kjede/bånd på. Du er ferdig ! 

Hit men ikke lenger...

 • 24.10.2017 kl. 15:08

Arbeidsdagen strakk rett og slett ikke til :-p Men jeg er i full gang med en koselig toalettveske. Mønsteret fant jeg forrige mandag, på vei hjem fra Lillestrøm I 2 etasje på et bygg, på Brokelandsheia ligger Quilteloftet - en superkoselig liten butikk. Masse fint, og hun selger Brother. 

På Design By Me messen, kjøpte jeg imitert skinn, veldig myk og god fra Stoffdronning, noe som ble utsiden på vesken denne gangen. Stoffet på selve kroppen er fra Meretes Atelier i Grimstad. Denne biten kjøpte jeg da Bodil og Lillebror var hos oss i august. Er man nerd, når man omtrent kan huske alle bitenes hjemsted? :p Foret som dere ikke ser enda, fordi det ikke er kommet på plass, er fra Lillestrøm Sysenter. Så hele vesken, er reiseminner fra høsten 2017. Litt artig? 

Nå er det bare å pakke ned, slokke strømmen og dra hjem. Skal bli helt ok :) 

 

Snart farsdag - tips til gave !

 • 24.10.2017 kl. 10:54

Føler du det litt som Covu? Oh no, snart farsdag, hva gir man? Nå er heldigvis katta temmelig fristilt for å måtte kjøpe gave til Mediapappa - men vi andre surrer rundt etter en passende oppmerksomhet. Det er liksom "mindre" enn en bursdag, litt mer enn hverdag - hva finner man på? Tegning, blomster - de første tingene man tenker på, i forhold til hva barna kan finne på. 

Alle menn elsker gadgets - eller gjør de det? Eller er det bare en myte? Men gadgets, joda de kommet i mange størrelser og varianter - men jeg tenker ofte bursdag, jul eller andre store dager. 

Farsdag - man er jo ikke gammel, kjedelig eller kvalifiserer bare til nye sokker og boxere denne dagen. Men likevel... noe "stylish" - er ikke det litt kult? Mange vil kanskje syns at det å gi belter, slips, sløyfe, lommebok ++ er litt lite til julegave (til sin kjære) Men farsdag må være det riktige IT av en anledning? 

Du kan alltids sy ditt eget slips. For eksempel på Willy Nyland sin side (var med i Symesterskapet 1 sesong) kan du finne en guide til hvordan du gjør det. Eler om du absolutt IKKE er der, så finnes det heldigvis mange gode løsninger. Som feks Trendhim.  Godt utvalg i fine slips, til hyggelige priser.

Eller hva med å sy din egen sløyfe til farsdagen? Det kan være en fin ide, sammen med de litt større barna. Tutorial på hvordan du gjør det, finner du HER. Eller du kan se det fine utvalget til Trendhim her, om du ikke har lyst å sette i gang med denne typen søm. Sjefen min går alltid med tversoversløyfe, og da han fylte 50 - fikk han et skrin, med 1 strikket, 1 sydd og 1 papirbrettet variant. Har du tenkt over hvor kult det egentlig er, med en slik sløyfe? 

Litt flere tips finner du under her. Det jeg likte best med Trendhim, var prisene. Man kan faktisk finne en fin gave, til en grei pris - slik at det blir mer et hyggelig symbol på at man setter pris på noen, uten at lommeboka svir. Det er jo faktisk tanken som teller? 

Du finner: klokker, slipsnåler, bager og vesker, (mediappa elsker alt som er praktisk oppbevaring, kanskje du også har en slik i hus?) belter, (noen trenger kanskje et nytt mot juletider - så man kan innta litt godt med ribbe? :-P ) solbriller, mansjettknapper, hatter og luer eller hva med superkule barbersaker? Sistnevnte falt jeg veldig for. Jeg visste ikke at det fantes så mye kult utstyr heller. Barbermaskin liksom, er ikke det alle menns drøm? :-p Ved å klikke på de forskjellige tingene, kommer du direkte inn i kategoriene i nettbutikken til Trendhim. 

Enten du har en sporty, friskus, lat, snill, rar, god, doven, laidback, bedagelig, treningsfreak osv til mann/pappa/bonusfar/ste-foster +++++ så finner du nok en fin liten gave. Hvem sier det må være en stor, dyr og pricy gift - for å sette pris på noen? En liten oppmerksomhet, med noen gode ord og en håndfull lyng fra potta ute - kan faktisk i mange tilfelle være mer enn nok :) 

Jeg er beryktet for å være ute i god tid..... ehm nei, motsatt ja. En smule selvinnsikt slo meg, og der kom fakta: Jeg er alltid for sent ute. Men denne gangen! Er det håp. Kanskje det blir litt mer enn den tørre lyngen på trappa, i farsdagsgave i år? :) 

// INNEHOLDER REKLAME OG LENKER //

Stahet og jobbvegring....

 • 23.10.2017 kl. 16:28

Karen over her, begynner å bli skikkelig rampus. Og det er ikke snakk om ukontrollerte impulshandlinger heller. Nei, kaldberegnet, selektiv hørsel handlinger - passer bedre som beskrivelse! Makan til utspekulert kar altså.. :p Men så skjønn! Og godt er det, for det er mye, han slipper unna med - nettopp fordi han er søt! 

Det er virkelig mandag i dag. Noe som ble diskutert rundt lunsjbordet også. Man er litt tregere i toppetasjen, og man er seigere i kroppen. Men for en helg! Kjempefest hos gode venner, som det var så alt for lenge siden jeg hadde sett. 

På fredag ankom pcen, som jeg bestilte torsdag! Fantastisk rask leveranse (joda man betaler noen kroner ekstra for det) men veldig effektivt for oss som ikke er laget for venting! Jeg som ihuga applefan har stort sett allergisk forhold til windows :) 

Men, noe av softwaren jeg bruker i sammenheng med jobb, krever windows :( Og jeg, over mitt lik - installerer ikke windows på macene mine :p I dag har jeg fått installert Bernina Software på dataen. Jeg bruker V7 og det er LENGE siden jeg har hatt dette åpent. Prosjektet akkurat nå, har gått på å teste brukervennligheten mellom dette og Brother sitt. 

Det er vel kanskje helt feil og ikke korrekt å sammenligne, for noen som er vant til å bruke broderiprogrammer - men det er det jeg har å måle etter. :) Som du ser over, så har jeg "litt" dongler. Dette er nøklene til programvaren. 

I tillegg fikk jeg lastet ned oppdatering til B780. Samtidig tatt ned emoulator til B780. Dette er "symaskinen" på dataen, så man kan øve seg, å lære seg symaskinen - uten å klure for mye rundt i selve maskinen. Smart... :) 

Slik oppdaterer du Scanncuten din

 • 23.10.2017 kl. 14:20

Det er mange som ikke er helt stødig i hvordan man oppdaterer Scanncuten sin. Denne veiledningen gjelder for alle modeller. Det er samme beskrivning som fra Brother.dk, men på norsk. Du finner link til nedlastingssiden til Brother oppdateringer, lenger ned. 

 1. Trykk på button_01 (Strømknappen) på skjermen for å slå på maskinen
 2. Trykk på skjermen for å slå av skjermspareren.
 3. Trykk OK når du får beskjed om at maskinen justerer seg. (Hit er det standard, som når du bruker maskinen ellers. 
 4. Trykk på button_02 (Innstillinger) for å komme til innstillingene. 
 5. Valgpanelet kommer nå frem. 
 6. Trykk key_03 til du kommer til "om maskinen"/Machine information 
 7. Versjonen/siste oppdateringen din, vises nå. Slå av maskinen igjen. 

 • Sett minnepinnen i USB-porten på dataen din.

  fig_01
   

   

 • Kopiér oppdateringsfilen til minnepinnen. Filen finner du HER. Velg din maskin, og last ned filen. Du vil få spørsmål om hvilket operativsystem du har. 
 • Ta ut minnepinnen fra dataen din. På Windows er det høyreklikk og "løs ut". På mac er det "eject" tegnet. 
   

  fig_04

   

 • Slå på maskinen, samtidig som button_11 knappen holdes nede.
  fig_04

  Følgende bilde vises i LCD-displayet.

  fig_06
 • Sett minnepinnen med oppdateringsfilen i USB-porten på dataen din.


  fig_07

 • Trykk på button_12.


  fig_06

 • Trykk på key_13 (Oppdateringstast) for å starte oppdateringen.
   

  fig_08

 • Når oppdateringen er ferdig, vises en beskjed om dette.
  fig_09

 

 • Tag minnepinnen utav Scanncuten.
 • Slå av maskinen, og slå den på igjen.
 • Maskinens software er oppdatert.

 

// Noen av illustrasjonsbildene og tekst er fra Brother.dk //

I love dogs

 • 20.10.2017 kl. 10:48

I går kveld hentet vi pakke til Jølle i postkassen. I Postkassen lå det pakke fra Ilovedogs.no og i det jeg satt den på gulvet var det en som ble ivrig! Jeg syns labelen på pakka, var så kul! Snakk om spot on beskjed til budet! 

Pakkene fra I love dogs koster 298,- det er ingen bindingstid på dem. Du kan når som helst avslutte leveransen. Vi har i 5 mnd hatt pakker fra FlinkBisk, men valgte å avslutte dette forrige måned. Dermed var det helt perfekt for Jølle, at <I Love Dogs> tok kontakt, og det likevel kom en pakke til han i posten. 

Info om leverandøren:

Ilovedogs.no er en raskt voksende og seriøs nettbutikk, med lager og kontor i Ski utenfor Oslo. Bedriften drives av et ungt ektepar som heter Mari og Alexander. 

Vi kjøper og selger varer til hunder (og katter). Vi importerer hundeklær, hundeutstyr, godbiter, tygg, hundesnacks og andre morsomme og praktiske ting til hund, fra England, Italia, USA, Kina, Korea, Taiwan og flere andre land - men av og til kjøper vi også varer i Norge eller Sverige. Som regel kjøper vi direkte fra produsent, hvilket gjør at vi ofte kan tilby lavere priser og bedre tilbud enn de fleste. 

Vi elsker hunder, og for oss er det viktig at

- alle hunder skal spise sunt og godt

- ha god hygiene og helse

- alle hunder skal utfordres fysisk og mentalt, med lek, og moro, mosjon og frisk luft

     ...så de blir lykkelige og friske hunder ?

Personlig, liker jeg <I Love Dogs> pakken mye bedre enn den forrige tjenesten. Innholdet "traff" oss bedre, og det var bedre informasjon med, om medfølgende produkter. Lenger ned, kan du se innholdet i pakken vi fikk. <I Love dogs> har mer enn "godis" pakke til hunden, og rabattkoden apote gir deg 10% på alt i nettbutikken, utenom Royal Canin og Molli. 

Jølle ble helt vill da han fikk leken som fulgte med. Jeg kommer til å forsøke en pakke til, for å se om kvaliteten på pakkene holder seg. (De er god kvalitet, men i forhold til hva vi ønsker... ) lekene i tidligere pakker (tidl. leverandør) har gått i stykker etter kort tid. :( De har ikke tålt hard valpelek og tenner. Men leken som fulgte med her, er både gøyal og har tålt både tenner og lek! I tillegg fikk prøvepakke på fór (et stort pluss at det ikke bare er godteri i pakka) og lesestoff! (Jeg er abb fra før, men digger sammensettingen) 

Gå inn på Ilovedogs.no, for å finne pakker, leker, fór eller kanskje et kostyme - til hunden din. Det er Oktobertilbud akkurat nå, og i tillegg er juleshoppen åpnet. Jølle er nok ikke så heldig, men det finnes nok de små firbente som får pakkekalender? Ideer til innhold, finner du i shoppen.  

Det er ingen tvil om at Jølle vet at denne pakken er til han. Denne var forseglet bedre enn de andre vi har fått - i tillegg ser det ut til at pakkesystemet/faktura er bedre. På de andre har vi fått fakturaen løst på utsiden, med andre ord - det har skjedd flere ganger at noen "moroklumper" har fjernet denne. Noe som blir GANSKE dyrt, når de sender ut purringen :( Men slik det ser ut, så kommer I Love Dogs pakken, både godt pakket og forseglet. 

Vil du prøve en pakke fra I Love dogs selv? Da kan du klikke på bildet under (eller hvilket som helst av bildene i innlegget eller lenkene) og bestille. Du får første pakke til spesialpris -> se under

Pakken som kom overrasket meg veldig ! Den er så forseggjort! Helt annerledes enn hva vi har vært vant til. Her er det ingen forskjell på om det er til hund eller eier - delikat innpakket og spennende. 

Ingen tvil om hva som er i? :) Jølle er klar som bare det - til at det fine papiret skal av. Han venter pent, men bildet under, uttrykket vel alt i seg selv.... :) 

Den lysende ballen er STOR suksess. Og i hardfør gummi, tåler den små terriertenner som har lett for å rive i stykker tidligere leker. Veldig fornøyd! Og det er helt ok at det er 1 leke - for på samme måte som med barna, holder han bedre fokus på den nye leken, når det bare er en. Artig sak! Og han klarer å bære den rundt selv, samt dunke den i bakken - slik at den begynner å lyse. 

Her ser du innholdet i pakke. Lesestoff i form av Hund og Fritid. (Jeg abb på det fra før, men denne doneres glatt til naboen, som ikke er det - som også har hund) 1 mnd bruk av hundeposer (geniale! for de passer i holderen vår, som vi har på båndet!) Prøvepakke med mat + informasjon om foret (stort pluss) Kyllingstenger (disse har vi hatt før, Jølle elsker de) Leke, en lysende ball, lysende pendel til nøkkelknippe eller hundebåndet (supert nå på høsten) chicken bites som falt i smak DE LUX! Og et stort og fint skriv, med detaljert beskrivelse av alt i pakken + noen gode tilbud i webshopen. Det liker jeg ! 

Alt i alt er vi superfornøyde med den første pakken fra I Love dogs. Den er innholdsrik, fornuftig innhold og kvalitetsting som er i. Anbefales ! Nå gjenstår det å se til neste pakke, om vi er like fornøyde! :D 

 

// INNEHOLDER REKLAME OG LENKER, SPONSET //

Bannerbilder er fra www.ilovedogs.no sin nettside

Jobb og forandringer...

 • 19.10.2017 kl. 14:34

Ting tar tid... og tiden forandrer ofte prosjektene. Når man har latt et stoff, garn eller prosjekt ligge lenge - hender det ofte at jeg rett og slett glemmer ut, hva det var tiltenkt. Av og til endrer jeg stil, smak eller holdninger til prosjektet - og da må man endre planen. Evnen til forandring og justering, er noe som viktig i håndarbeidsverden. Er man helt låst i en plan eller mønster, kan det hende at man ikke får samme gleden av prosjektet - som når man tilpasser seg. 

En plan kan fort bli noe annet. En tanke kan fort bli utvidet. Et prosjekt kan fort bli forkastet... og slik fortsetter det. 

Jeg pleier å si at stoffer og garn modnes i hyllene mine. De ligger å blir møre, tilpasset og justerer seg etter mine ønsker :) 

Prosjektet jeg hadde med på jobb i dag, er et slikt prosjekt. En blanding av tiltenkt prosjekt, planlagt, og "må ha" stoff, uten noe plan. Men når mønsteret var klargjort, symaskinen tatt frem - finner jeg ut at jeg har glemt en del hjemme :p 

Jeg ble sittende å tenke over min glemsomhet, og plutselig slo det meg. Sy og strikkeprosjekter er som resten av livet. Man forandrer seg, og livet byr på så mange forandringer og overraskelser - at man ikke kan si utfallet av det. Livet byr på forandringer i både utfordringer, relasjoner, samliv, vennskap og generelle vendinger. Vi vet aldri hva som kommer, vi vet aldri hva som former oss, vi vet aldri hva eller hvem som krysser veien vår - og er ikke det deilig? For ved å bli stående i samme veikrysset, eller i forsøk på å kontrollere alle omgivelsene våre - vil vi kanskje gå glipp av noe. Vi vil kanskje gå glipp av nye relasjoner, prosjekter eller utfordringer - som passerer nesen vår, mens vi passer på å holde oss til skjema. 

Ha en fin dag! Og du.. Gjør en ting, du ikke hadde planlagt i dag. Kanskje det gir en overraskelse eller opplevelse du ikke kunne forutse - og bonusen? Det er at det som regel fører til noe godt! 

 

Printable stickers - how to

 • 18.10.2017 kl. 11:00

Dette er en av de tingene jeg liker veldig godt med Scanncuten. Enkelt, lett og de kan festes på mange ting! De lamineres, så de er ganske holdbare. Jeg har brukt de på glassflasker bl.a. Men til note; jeg vasker ikke flaskene i oppvaskmaskin. 

Når du kjøper kit (en gang) så følger det med en kode. Denne gjør at du kan lage ferdiglagede stickers som følger med, eller du kan lage dine helt egne. Det viktigste er at koden låser opp "print to PDF" som du må ha, for å kunne printe designet du har laget. Med denne funksjonen kan du lage dine helt egne stickers. Jeg viser utifra medfølgende maler her i denne tutorialen. 

 

Som du ser ovenfor, dukker det opp nye valg, under fanen PREMIUM. Her kan du velge enten ferdige maler, eller print to PDF eller importere et bilde, som du selv bruker som sticker. Se eksempel under... Denne har jeg laget i SNCcanvas, og kan kutte til, når den nå er ferdig laget til PDF

Men når du velger en av malene i SNCcanvas, så får du opp et vindu som dette under ->

Som du ser her, kan jeg endre navnet/teksten i motivet. Enkelt og teksten blir justert etter hvilket motiv du bruker. 

Jeg skal bruke de små arkene (postkort str) for å ha kontroll på området jeg jobber i, velger jeg riktig str under Project, og dermed får jeg opp riktig mal på matten

Nå må jeg velge Print to PDF for at filen skal kunne printes. Det går ikke an å downlade filen når man skal bruke stickers. Altså bruke den vanlige download funksjonen. 

Klikk på navnet, for å få ned filen. Den laster først ned, når du har trykket på lenken. 

Velg så print på pc/macen din. 

På min printer, har jeg en egen skuff for små ark. Det gjør det enklere å få plassert arket. Men om du ikke har det, så er ikke det noe hindring. Du kan også kjøpe A4 arkene og printe ut på de. 

Så tar du lamineringsarket (følger med) og legger det over printet. 

Printeren min tulla til det øverste designet, men det jukser jeg til - når jeg monterer det etterpå. Det er ikke SNC sin feil, men printeren min delte opp designet pga en brett i matingen av arket. 

Fest papiret med plasten på matten.Jeg bruker 3M (magic tape) for å være helt sikker på at den sitter fast. Det blir tykt lag, så det kan lett forskyve seg under kutting. 

Velg SCAN

Velg Direct cut

Her skal du trykke på skiftenøkkelen som du får opp i foregående vindu (bilde under dette) når jeg printer stickers velger jeg FARGE. 

SCAN 

Trykk OK om du fornøyd

... og trekk de røde pilene opp mot motivet, slik at den ikke trenger å arbeide med hele matten 

Velg så KUTT og trykk på den lysende knappen

Nå  har den kuttet merkene for deg ! Jeg hadde kniven på 4.5 (grønn kniv) men prøv deg frem. Det er ganske tykt materiale, men det er lett å gå gjennom. 

Og vips, ferdig ! 

Kit og evnt påfyll kan du kjøpe hos Lillestrøm Sysenter, Tonje Stoff og symaskiner, eller Vinylhobby.no feks. Jeg har både A4 ark og postkort størrelse. Det er kjempemoro å jobbe med! 

 

// INNEHOLDER REKLAME //

Rydd, rydd og system?

 • 17.10.2017 kl. 22:08

Etter x antall timer nede i kjelleren i dag, er endelig syrommet blitt ordentlig igjen. Det var totalt kaos kl 12.00 - og jeg kom hverken opp eller ned trappa, eller ut noen av dørene. Hehe... Nå er det gjort plass til Brother VR maskina, som er ventet inn døra - i løpet av et par uker. Den skal få en fast plass under trappa. Jeg lekte meg med denne i helgen, og jeg kan ikke si annet enn at jeg elsker den! 

For de som følger meg på Snapchat, så fikk dere sett at det er like mye stoffer, i skapene på vaskerommet - som i hyllene. Jeg skulle ha en stund :P Men jeg trøster meg med at de gjør meg lykkelig, og jeg er ikke alene om slike hyller. Nå er det ro, og i morgen skal jeg jobbe med oversettelser, og PE Design. 

Jeg har en Bernina B790 som jeg har brodert på siden 2013. Fantastisk maskin, men det er noe med kombimaskiner. De er store, og litt styrete. VR minner om de dagene jeg hadde Janome MB4, men VR opplever jeg som mye bedre. Nå skal det legges til at det er 8 år siden jeg hadde MB4, og tidene har forandret seg og maskinene utvikler seg. For å holde balansen, må jeg legge til at jeg ikke kan sammenligne VR med dagens MB maskin. Men pr. mine kunnskaper, er jeg veldig fascinert og glad i Brother VR. 

Vurderer du en slik broderimaskin, så prøv å få til en test av begge to. Min favoritt, er ikke sikkert er din. Men, for min del - jeg har aldri sett så pene broderte bokstaver før...I´m in love :) 

De nye Brother coverstitchmaskinene

 • 15.10.2017 kl. 14:15

Disse maskinene er et hot tema på nettet. Det fine med å være plassert i kjernen i helgen, er jo at man da får klure og teste litt. (ligger en liten minisnap på snapchat) Det er to maskiner som er ventet inn, en ren coverstitch og en med topstitch i tillegg.

Det er to flotte maskiner, og et helt klart stort steg videre fra CV2340. Offchain, topstitch, og enklere slipp av trådene er noen av forynelsene til disse to. Flere har spurt meg om jeg ville byttet ut Babylocken mot denne. Jeg har Ovation, og nei ...jeg kan ikke uttale meg om BL coverstitch, for den har jeg ikke - men i forhold til Ovation - er ikke topsømmen verdt det, syns jeg. 

Den syr veldig pent gjennom mange lag. Tråden til topstitchen kan nok komme til å oppleves som litt lunefull for noen - men den er svært enkel å tre.

Enkel guiding for treding, og lettfattelig. Gode fargemarkeringer for trådene og enkelt å tre griperen. 

Slik det er pr dags dato, kan du IKKE bruke trykkføttene fra 2340CV. Derimot er det laget hull og spor, i massevis - slik at både originalt og andre  produsenters kantbåndsapparater passer. 

Trykkfotløfteren er på siden, som noen kjenner igjen fra overlockene til Brother. Veldig ok  å ha den plassert i siden, og ikke bak - som er mest normalt. 

CV3440 er en covermaskin, det vil si den syr IKKE toppsømmen. Maskinen er enkel, syr pent og har mye av det samme som storebroren. Begge maskinene kan sy off chain. Det vil si du kan sy ut, videre uten stoff - på samme måte som på en overlock.  

For mer info om disse maskinene, kontakt din lokale Brother forhandler - eller Lillestrøm Sysenter som er distributør. 

Uhyggelig godteri...

 • 15.10.2017 kl. 12:23

Helgen er snart over, og bilen skal vendes nedover mot sørlandet igjen. I dag ble jeg ferdig med å montere godtebagen (den er stor :-p ) og brodert ferdig på den øverste kanten. Bagen er laget i skai, og både brodert og trykket på. Vinylen er fra Vinylhobby.no - broderiet er laget på Brother VR (ren broderingsmaskin) og trykket er skjært ut med Scanncut. Er skai et materiale du ikke har jobbet så mye med, så anbefaler jeg det. Artig materiale, som er takknemlig å arbeide med. 

Jeg har brodert mye! Og jeg må  helt ærlig si, at VR til Brother, broderer noe av de fineste fontene jeg har sett! De er så utrolig fine og proft resultat! Elsker tettheten, de lange stingene (ingen av mine maskiner hittil har klart så store spenn uten at tråden ryker eller den blir ujevn) Så jeg skal innrømme at jeg har vært litt "in love" denne helgen :) 

Etter at vinyl ble så stort, har jeg sett lite av broderi rundt på nett. Men det er jo bare så flott! Ja det er mer tidkrevende, men likevel så flott, at man ofte bør ta seg tiden til det. Det gir langt fra samme uttrykket, å trykke vinyl på - som å brodere. 

Nå kan Halloween bare komme :D

Funny business

 • 14.10.2017 kl. 12:16

Det er ikke alle som kan leke seg på jobb. Det er jeg fullt klar over. Det er heller ingen selvfølge å få teste og prøve helt flunkende nye modeller - men det er fakta denne helgen. :-)

Etter full dag med scanncut i går, er det Brother testing i dag. Trenger jeg si at jeg koser meg? :-)

For en god stund siden broderte jeg sinnsykt mye. Og i det siste er dilla begynt å komme tilbake..... hva er bedre da enn å få bruke en stor flott herlighet? :-p

Mange på nett snakker om de mye Brother coverstitch maskinene. Er de bra? Ja det er de :-)

Ny scanncut/ designcut er også kommet på markedet :-)

Hotell ingen hindring....

 • 07.10.2017 kl. 08:01

Når man har sittet snart 200mil i bilen, på under en uke - og uka har 5 reisedager igjen.... kjenner man at tanken begynner å gå tom :-) Men, opplevelser og mennesker gjør det hele spennende og verdt det (og noen ganger ikke :-p)

Og være på hotell, trenger ikke være noe hindring for kreativitet. Jeg hadde noen småting jeg måtte få gjort, før i dag - da gjelder det bare å dra med seg Scanncuten på rommet, og sette i gang!

Nå det straks frokost her, og så komme meg videre på reisen. I morgen er det 1 døgn ro, hos venninne. Så videre mot jobb igjen :-)

Dagen derpå...

 • 03.10.2017 kl. 09:17

Det føles slik, etter den veltende turen over skagen i går. 4-5m høye bølger, kjentes for enhver ombord. Jeg er like sjøsterk som en geleklump, og innrømmer glatt jeg tåler mindre enn gjennomsnittet (kanskje) men det lå mer enn 1 stk strødd rundt oss (inkl ungene) så det var nok en del bølgete mager ombord ja :) 

2 dag på kontoret i Kolding. For de som har lyst å følge litt mer enn i bloggen, så kan du følge meg på snapchat: Mediakaos. Der legger jeg ut mer sporadisk enn her i bloggen. Med jobbingen, og denne gangen er ungene med på jobb pga høstferien, blir det lite tid til å sette seg å blogge skikkelig. Blant annet kan du se en minisnutt fra systuen vår der. 

Om litt skal jeg avslutte (kort dag) og hentene ungene i leiligheten, for så å dra til Legoland. Jeg skal også innom Ikast - til Jydsk Stoflager, der jeg bl.a skal hente en pakke som ligger til meg. Muligens klarer jeg vel ikke, og gå derfra uten noe mer heller? :p Skal forsøke å huske, og snappe litt derfra. 

Håper alle har det bra

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes i herlig hverdagskaos = MediaKaos. Kaoset er en familie + 1 rampete hund & 1 lat katt.

Siden jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - med lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer sammen med hverdagsblogging, og alt ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares med meg.

Snarveier:
Giveaway & Konkurranser
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.
Lik på Facebook
Lik på Facebook

SNAPCHAT: mediakaos
Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B780
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900

Tidligere maskiner:
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55

Tips og råd - Janome CoverPro ligger i den gamle bloggen.


Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos