hits

Lag en Id tag /Koffertlapp

 • 26.10.2017 kl. 14:04

På Design by messen kjøpte jeg kork fra Stoffdronning.no. Så var neste steg. what to do? Jeg går med IDkortet/tilgangskortet mitt i lommeboka, eller løst i lomma (sistnevnte ikke noe sjakktrekk) så da kom ideen. Hva med å sy en "lomme" til kortet? 

Denne passer også fint som koffertlapp, men da er det nok smartere å sy knapp/ha trykknapp i hempen. Vedlagt under her, finner du mønsteret som både nedlastbar PDF (1:1 størrelse) og som FCM, om du vil kutte den ut på Scanncuten din (det har jeg gjort) Hempen er det ikke mal på, da den lager du etter hvilket feste du trenger selv. Jeg brukte en 6cm x 5 cm kork, brettet det 3 ganger og sydde rettsøm langs begge langsidene. La den inn mellom de to bakstykkene, med ringen i, og sydde over. 

 1. LAST NED FIL (PDF 1:1) 
 2. LAST NED FCM (Scanncut ferdig fil ) 

 

Når stykkene var kuttet ut, festet jeg det ene bakstykket med magic tape (3M) og skar ut en T. Baksiden på korken, blir dermed det som synes gjennom T'en når den er montert sammen. 

Fremgangsmåten for montering er: (denne trenger ikke vrangsøm. Ved bruk av stoff som rakner blir det annerledes montering OG du må legge til sømmon) 

 1. Skjær ut delene + slik hempe du vil ha 
 2. Skjær ut den innerste firkanten i forstykket + de skrå hjørnekantene. (Denne er ikke med i kuttefilen) 
 3. Brett de fire "flappene" inn mot vrangen, og press/nål 
 4. Legg plastikken under forstykket og sy en stikning tett rundt "vinduet". Nå skal både de fire "flappene" og plastikken være festet sammen. Trim/skjær til overskuddsplastikk rundt vinduet. 
 5. Brett ned den øvre kanten på forstykket mot vrangen 1 cm, og press/nål. Sy en stikning over, slik at den festes pent. 
 6. Legg bakstykkene vrangt mot vrangt, og sy rundt. HUSK ! Legg evnt hempen mellom de to bakstykkene, og fest den sammen med stikningen. 
 7. Legg forstykket oppå de to bakstykkene, og sy rundt de 3 kantene - langside + kortside + langside
 8. Fest et kjede/bånd på. Du er ferdig ! 

Hit men ikke lenger...

 • 24.10.2017 kl. 15:08

Arbeidsdagen strakk rett og slett ikke til :-p Men jeg er i full gang med en koselig toalettveske. Mønsteret fant jeg forrige mandag, på vei hjem fra Lillestrøm I 2 etasje på et bygg, på Brokelandsheia ligger Quilteloftet - en superkoselig liten butikk. Masse fint, og hun selger Brother. 

På Design By Me messen, kjøpte jeg imitert skinn, veldig myk og god fra Stoffdronning, noe som ble utsiden på vesken denne gangen. Stoffet på selve kroppen er fra Meretes Atelier i Grimstad. Denne biten kjøpte jeg da Bodil og Lillebror var hos oss i august. Er man nerd, når man omtrent kan huske alle bitenes hjemsted? :p Foret som dere ikke ser enda, fordi det ikke er kommet på plass, er fra Lillestrøm Sysenter. Så hele vesken, er reiseminner fra høsten 2017. Litt artig? 

Nå er det bare å pakke ned, slokke strømmen og dra hjem. Skal bli helt ok :) 

 

Slik oppdaterer du Scanncuten din

 • 23.10.2017 kl. 14:20

Det er mange som ikke er helt stødig i hvordan man oppdaterer Scanncuten sin. Denne veiledningen gjelder for alle modeller. Det er samme beskrivning som fra Brother.dk, men på norsk. Du finner link til nedlastingssiden til Brother oppdateringer, lenger ned. 

 1. Trykk på button_01 (Strømknappen) på skjermen for å slå på maskinen
 2. Trykk på skjermen for å slå av skjermspareren.
 3. Trykk OK når du får beskjed om at maskinen justerer seg. (Hit er det standard, som når du bruker maskinen ellers. 
 4. Trykk på button_02 (Innstillinger) for å komme til innstillingene. 
 5. Valgpanelet kommer nå frem. 
 6. Trykk key_03 til du kommer til "om maskinen"/Machine information 
 7. Versjonen/siste oppdateringen din, vises nå. Slå av maskinen igjen. 

 • Sett minnepinnen i USB-porten på dataen din.

  fig_01
   

   

 • Kopiér oppdateringsfilen til minnepinnen. Filen finner du HER. Velg din maskin, og last ned filen. Du vil få spørsmål om hvilket operativsystem du har. 
 • Ta ut minnepinnen fra dataen din. På Windows er det høyreklikk og "løs ut". På mac er det "eject" tegnet. 
   

  fig_04

   

 • Slå på maskinen, samtidig som button_11 knappen holdes nede.
  fig_04

  Følgende bilde vises i LCD-displayet.

  fig_06
 • Sett minnepinnen med oppdateringsfilen i USB-porten på dataen din.


  fig_07

 • Trykk på button_12.


  fig_06

 • Trykk på key_13 (Oppdateringstast) for å starte oppdateringen.
   

  fig_08

 • Når oppdateringen er ferdig, vises en beskjed om dette.
  fig_09

 

 • Tag minnepinnen utav Scanncuten.
 • Slå av maskinen, og slå den på igjen.
 • Maskinens software er oppdatert.

 

// Noen av illustrasjonsbildene og tekst er fra Brother.dk //

Jobb og forandringer...

 • 19.10.2017 kl. 14:34

Ting tar tid... og tiden forandrer ofte prosjektene. Når man har latt et stoff, garn eller prosjekt ligge lenge - hender det ofte at jeg rett og slett glemmer ut, hva det var tiltenkt. Av og til endrer jeg stil, smak eller holdninger til prosjektet - og da må man endre planen. Evnen til forandring og justering, er noe som viktig i håndarbeidsverden. Er man helt låst i en plan eller mønster, kan det hende at man ikke får samme gleden av prosjektet - som når man tilpasser seg. 

En plan kan fort bli noe annet. En tanke kan fort bli utvidet. Et prosjekt kan fort bli forkastet... og slik fortsetter det. 

Jeg pleier å si at stoffer og garn modnes i hyllene mine. De ligger å blir møre, tilpasset og justerer seg etter mine ønsker :) 

Prosjektet jeg hadde med på jobb i dag, er et slikt prosjekt. En blanding av tiltenkt prosjekt, planlagt, og "må ha" stoff, uten noe plan. Men når mønsteret var klargjort, symaskinen tatt frem - finner jeg ut at jeg har glemt en del hjemme :p 

Jeg ble sittende å tenke over min glemsomhet, og plutselig slo det meg. Sy og strikkeprosjekter er som resten av livet. Man forandrer seg, og livet byr på så mange forandringer og overraskelser - at man ikke kan si utfallet av det. Livet byr på forandringer i både utfordringer, relasjoner, samliv, vennskap og generelle vendinger. Vi vet aldri hva som kommer, vi vet aldri hva som former oss, vi vet aldri hva eller hvem som krysser veien vår - og er ikke det deilig? For ved å bli stående i samme veikrysset, eller i forsøk på å kontrollere alle omgivelsene våre - vil vi kanskje gå glipp av noe. Vi vil kanskje gå glipp av nye relasjoner, prosjekter eller utfordringer - som passerer nesen vår, mens vi passer på å holde oss til skjema. 

Ha en fin dag! Og du.. Gjør en ting, du ikke hadde planlagt i dag. Kanskje det gir en overraskelse eller opplevelse du ikke kunne forutse - og bonusen? Det er at det som regel fører til noe godt! 

 

Printable stickers - how to

 • 18.10.2017 kl. 11:00

Dette er en av de tingene jeg liker veldig godt med Scanncuten. Enkelt, lett og de kan festes på mange ting! De lamineres, så de er ganske holdbare. Jeg har brukt de på glassflasker bl.a. Men til note; jeg vasker ikke flaskene i oppvaskmaskin. 

Når du kjøper kit (en gang) så følger det med en kode. Denne gjør at du kan lage ferdiglagede stickers som følger med, eller du kan lage dine helt egne. Det viktigste er at koden låser opp "print to PDF" som du må ha, for å kunne printe designet du har laget. Med denne funksjonen kan du lage dine helt egne stickers. Jeg viser utifra medfølgende maler her i denne tutorialen. 

 

Som du ser ovenfor, dukker det opp nye valg, under fanen PREMIUM. Her kan du velge enten ferdige maler, eller print to PDF eller importere et bilde, som du selv bruker som sticker. Se eksempel under... Denne har jeg laget i SNCcanvas, og kan kutte til, når den nå er ferdig laget til PDF

Men når du velger en av malene i SNCcanvas, så får du opp et vindu som dette under ->

Som du ser her, kan jeg endre navnet/teksten i motivet. Enkelt og teksten blir justert etter hvilket motiv du bruker. 

Jeg skal bruke de små arkene (postkort str) for å ha kontroll på området jeg jobber i, velger jeg riktig str under Project, og dermed får jeg opp riktig mal på matten

Nå må jeg velge Print to PDF for at filen skal kunne printes. Det går ikke an å downlade filen når man skal bruke stickers. Altså bruke den vanlige download funksjonen. 

Klikk på navnet, for å få ned filen. Den laster først ned, når du har trykket på lenken. 

Velg så print på pc/macen din. 

På min printer, har jeg en egen skuff for små ark. Det gjør det enklere å få plassert arket. Men om du ikke har det, så er ikke det noe hindring. Du kan også kjøpe A4 arkene og printe ut på de. 

Så tar du lamineringsarket (følger med) og legger det over printet. 

Printeren min tulla til det øverste designet, men det jukser jeg til - når jeg monterer det etterpå. Det er ikke SNC sin feil, men printeren min delte opp designet pga en brett i matingen av arket. 

Fest papiret med plasten på matten.Jeg bruker 3M (magic tape) for å være helt sikker på at den sitter fast. Det blir tykt lag, så det kan lett forskyve seg under kutting. 

Velg SCAN

Velg Direct cut

Her skal du trykke på skiftenøkkelen som du får opp i foregående vindu (bilde under dette) når jeg printer stickers velger jeg FARGE. 

SCAN 

Trykk OK om du fornøyd

... og trekk de røde pilene opp mot motivet, slik at den ikke trenger å arbeide med hele matten 

Velg så KUTT og trykk på den lysende knappen

Nå  har den kuttet merkene for deg ! Jeg hadde kniven på 4.5 (grønn kniv) men prøv deg frem. Det er ganske tykt materiale, men det er lett å gå gjennom. 

Og vips, ferdig ! 

Kit og evnt påfyll kan du kjøpe hos Lillestrøm Sysenter, Tonje Stoff og symaskiner, eller Vinylhobby.no feks. Jeg har både A4 ark og postkort størrelse. Det er kjempemoro å jobbe med! 

 

// INNEHOLDER REKLAME //

De nye Brother coverstitchmaskinene

 • 15.10.2017 kl. 14:15

Disse maskinene er et hot tema på nettet. Det fine med å være plassert i kjernen i helgen, er jo at man da får klure og teste litt. (ligger en liten minisnap på snapchat) Det er to maskiner som er ventet inn, en ren coverstitch og en med topstitch i tillegg.

Det er to flotte maskiner, og et helt klart stort steg videre fra CV2340. Offchain, topstitch, og enklere slipp av trådene er noen av forynelsene til disse to. Flere har spurt meg om jeg ville byttet ut Babylocken mot denne. Jeg har Ovation, og nei ...jeg kan ikke uttale meg om BL coverstitch, for den har jeg ikke - men i forhold til Ovation - er ikke topsømmen verdt det, syns jeg. 

Den syr veldig pent gjennom mange lag. Tråden til topstitchen kan nok komme til å oppleves som litt lunefull for noen - men den er svært enkel å tre.

Enkel guiding for treding, og lettfattelig. Gode fargemarkeringer for trådene og enkelt å tre griperen. 

Slik det er pr dags dato, kan du IKKE bruke trykkføttene fra 2340CV. Derimot er det laget hull og spor, i massevis - slik at både originalt og andre  produsenters kantbåndsapparater passer. 

Trykkfotløfteren er på siden, som noen kjenner igjen fra overlockene til Brother. Veldig ok  å ha den plassert i siden, og ikke bak - som er mest normalt. 

CV3440 er en covermaskin, det vil si den syr IKKE toppsømmen. Maskinen er enkel, syr pent og har mye av det samme som storebroren. Begge maskinene kan sy off chain. Det vil si du kan sy ut, videre uten stoff - på samme måte som på en overlock.  

For mer info om disse maskinene, kontakt din lokale Brother forhandler - eller Lillestrøm Sysenter som er distributør. 

Uhyggelig godteri...

 • 15.10.2017 kl. 12:23

Helgen er snart over, og bilen skal vendes nedover mot sørlandet igjen. I dag ble jeg ferdig med å montere godtebagen (den er stor :-p ) og brodert ferdig på den øverste kanten. Bagen er laget i skai, og både brodert og trykket på. Vinylen er fra Vinylhobby.no - broderiet er laget på Brother VR (ren broderingsmaskin) og trykket er skjært ut med Scanncut. Er skai et materiale du ikke har jobbet så mye med, så anbefaler jeg det. Artig materiale, som er takknemlig å arbeide med. 

Jeg har brodert mye! Og jeg må  helt ærlig si, at VR til Brother, broderer noe av de fineste fontene jeg har sett! De er så utrolig fine og proft resultat! Elsker tettheten, de lange stingene (ingen av mine maskiner hittil har klart så store spenn uten at tråden ryker eller den blir ujevn) Så jeg skal innrømme at jeg har vært litt "in love" denne helgen :) 

Etter at vinyl ble så stort, har jeg sett lite av broderi rundt på nett. Men det er jo bare så flott! Ja det er mer tidkrevende, men likevel så flott, at man ofte bør ta seg tiden til det. Det gir langt fra samme uttrykket, å trykke vinyl på - som å brodere. 

Nå kan Halloween bare komme :D

Funny business

 • 14.10.2017 kl. 12:16

Det er ikke alle som kan leke seg på jobb. Det er jeg fullt klar over. Det er heller ingen selvfølge å få teste og prøve helt flunkende nye modeller - men det er fakta denne helgen. :-)

Etter full dag med scanncut i går, er det Brother testing i dag. Trenger jeg si at jeg koser meg? :-)

For en god stund siden broderte jeg sinnsykt mye. Og i det siste er dilla begynt å komme tilbake..... hva er bedre da enn å få bruke en stor flott herlighet? :-p

Mange på nett snakker om de mye Brother coverstitch maskinene. Er de bra? Ja det er de :-)

Ny scanncut/ designcut er også kommet på markedet :-)

Hotell ingen hindring....

 • 07.10.2017 kl. 08:01

Når man har sittet snart 200mil i bilen, på under en uke - og uka har 5 reisedager igjen.... kjenner man at tanken begynner å gå tom :-) Men, opplevelser og mennesker gjør det hele spennende og verdt det (og noen ganger ikke :-p)

Og være på hotell, trenger ikke være noe hindring for kreativitet. Jeg hadde noen småting jeg måtte få gjort, før i dag - da gjelder det bare å dra med seg Scanncuten på rommet, og sette i gang!

Nå det straks frokost her, og så komme meg videre på reisen. I morgen er det 1 døgn ro, hos venninne. Så videre mot jobb igjen :-)

Dagen derpå...

 • 03.10.2017 kl. 09:17

Det føles slik, etter den veltende turen over skagen i går. 4-5m høye bølger, kjentes for enhver ombord. Jeg er like sjøsterk som en geleklump, og innrømmer glatt jeg tåler mindre enn gjennomsnittet (kanskje) men det lå mer enn 1 stk strødd rundt oss (inkl ungene) så det var nok en del bølgete mager ombord ja :) 

2 dag på kontoret i Kolding. For de som har lyst å følge litt mer enn i bloggen, så kan du følge meg på snapchat: Mediakaos. Der legger jeg ut mer sporadisk enn her i bloggen. Med jobbingen, og denne gangen er ungene med på jobb pga høstferien, blir det lite tid til å sette seg å blogge skikkelig. Blant annet kan du se en minisnutt fra systuen vår der. 

Om litt skal jeg avslutte (kort dag) og hentene ungene i leiligheten, for så å dra til Legoland. Jeg skal også innom Ikast - til Jydsk Stoflager, der jeg bl.a skal hente en pakke som ligger til meg. Muligens klarer jeg vel ikke, og gå derfra uten noe mer heller? :p Skal forsøke å huske, og snappe litt derfra. 

Håper alle har det bra

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes i herlig hverdagskaos = MediaKaos. Kaoset er en familie + 1 rampete hund & 1 lat katt.

Siden jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - med lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer sammen med hverdagsblogging, og alt ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares med meg.

Snarveier:
Giveaway & Konkurranser
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.
Lik på Facebook
Lik på Facebook

SNAPCHAT: mediakaos
Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B780
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900

Tidligere maskiner:
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55

Tips og råd - Janome CoverPro ligger i den gamle bloggen.


Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos