Julebord antrekket er klar!

 • 25.11.2015 kl. 12:00På fredag er det julebord/julefrokost, og antrekket er nå klar. En Jumpuit, sydd fra Alt om Håndarbeide. Mønsteret er modifsert utfra dette mønsteret, i 05/2013. Stoffene er fra Jydsk Stoflager, og består av to tynne stoffer. Jeg har lagt til en V-rygg med snor, og en "singlett" inne i omslaget, samt detaljer på skuldrene, for å skjule søm. Jumpsuiten er sydd i ett stykke og bred strikk i livet. 

 

#bernina #altomhåndarbeide #hobby #Håndarbeid #sy #syselv #kos #søm #berninaB780 #bernina1150 #mote #julebord 

Den som venter på noe godt....

 • 24.11.2015 kl. 12:02

Sponset  og med produklinker

...venter ikke forgjeves sies det! :) Patroner til den her dingsen, det ble vi visst ikke helt i mål med. Jeg manglet nemlig 1 ekstra, i tillegg til multipacken jeg kjøpte. Så nå venter jeg på en såkalt PKBG eller noe, og den skal ankomme i dag, og dermed er vi i gang! Kalender og stofftrykk, er noe av det jeg MÅ prøve. Gavemoro de lux, håper jeg! :) Jeg funderer også på om jeg kan bruke denne, sammen med silhouetten, og lage barnetattoveringer - jeg har noe stæsj liggende til det. Må testes! :) I mens jeg får denne i gang, kan du jo litt i tidligere innlegg eller på www..canon.no/shareyourlove for mer informasjon om kampanjen de har nå, frem til 31 Desember. 

#canon #canonorge #shareyourlove #canonshareyourlove #foto #printer #blogg #bilder #kreativ #hobby

Bli ny?

 • 24.11.2015 kl. 10:46Gårsdagen gikk til alt annet enn å blogge. BIlen var på hjul stort sett hele tiden, og på kvelden var det bursdag for ei i strikkeklubben. Før bursdagen fikk jeg dratt innom frisøren, og kuttet bort ganske så mye av håret. Så lenge det har vært "kort", har jeg ikke tenkt at det var så langt. Det var nå i skulderhøyde i nakken og rett under haka foran. Men når frisøren tok tak i håret, og klippet det helt inntil hodet, så jeg var LANGT det faktisk var.. hehe. Skitskummelt ! Men nå er det kort og gjort, og dermed no return. Før det vokser ut igjen. Det er bare hår.. :-) 

Sånn sett, så er jeg mer "stylet" med kort hår, da jeg ikke kan bare stå opp og gå ut, det krever litt mer :-P 

2 dager jobb igjen, før det bærer avsted til DK og jobb. Jeg har snudd døgnet feil vei, det vil si istedenfor  å legge meg tidlig og være uthvilt i 5 tida, så jeg er klar for jobb - sovner jeg 2-3 og er dødstrøtt kl 07 :-P Typisk det slår aldri feil. 

Nå er planen å sortere en del jobbting, få orden på stua til jeg reiser (totalt sykaos) og være med familien før jeg reiser bort 5 dager. :) 

I dag fikk jeg tatt noen bilder utenfor med shortsen på. Skjorten er fra Maison, elsker de - myke og gode. Shortsen er den irriterende 14timers produksjonen fra 1,5 uke siden i Sarpsborg. 

#bernina #deeranddoe #symaskin #søm #håndarbeid #hobby #Mote #syselv #mamma #jobbmamma #mammaliv 

1 år gammel dårlig samvittighet...

 • 22.11.2015 kl. 16:04For ett år siden, lovet jeg å sy strømpe til ei lita frøken. De to andre søskene har også strømpe, som jeg har laget. I går da Luciana fikk julestrømpe, kom jeg plutselig til å tenke på lille C, om hun hadde fått. Eh.. nei.. gosj.. 

Dermed ble 1 år gammel samvittighet satt til livs i dag, og en stk julestrømpe er på vei oppover mot innlandet i morgen :) 

 

#bernina #håndarbeid #homemade #jul #julestrømpe #julesokk #hobby #sy #søm #symaskin 

God søndag

 • 22.11.2015 kl. 11:41

... Stille, kald og rolig søndag. Fyr i peisen, strikk og te - nydelig. Planen er å sy litt etterpå, deilig å ikke ha så mye planer :-)

Bursdagsgave, med følelsen av jul og vinter

 • 21.11.2015 kl. 22:15Knøtta skal i selskap på kommende fredag, og da er jeg reist på jobb. Dermed gjelder det å ha presangen ferdig innen avreise. Med en stille lørdagskveld, har jeg kost meg riktig så meget, med gavesøm. Underveis ser jeg at det ble veldig julete. Krysser fingrene for at jenta liker jul, hehe. Her har det vært hvitt på bakken de siste dagene, og nå er det bare en uke til vi skal begynne å åpne gavekalender, så jeg håper gaven faller i smak. En julestrømpe med navn brodert på. Og ullfilt votter, foret med krinkelull og broderier på. #BerninaB780 #bernina #håndarbeid #hobby #homemade #håndlaget #mammaliv #sy #søm #symaskin 

Lørdagssyssel.....

 • 21.11.2015 kl. 18:58

Mediapappa er fest, Jumbo er hos kjæresten, Medium har sovna (tøft å være på overnatting), Lille er på besøk og knøtta har besøk. Dermed er det ro nok, og passe lite som skjer - til at jeg kan sy litt. 😃 Nå broderes ut en søt liten sak, som skal på en gave..

Vinneren av Hundestrikk er:

 • 21.11.2015 kl. 11:32

Gratulerer så mye! Vinneren er kontaktet på mail ! :) 

Kvelden senker seg..

 • 20.11.2015 kl. 17:50

Kvelden senker seg, og det er FREDAG. Nachos i magen, og ro i huset. ... eller nesten da, småjentene leker. Men begge guttene er ute på vift :) Jeg har pakket, ryddet og satt klar forsendelser, og samtidig gjort klar for jobb i morgen. Nå er det full gass i noen dager og uker, med neste STORE prosjekt. Gleder meg til å vise dere, men foreløpig kan vi ikke det. Men jeg sier bare, spennende, originalt, supre mennesker, tekstiler, søm, homemade +++ gled dere! :) Klomplompe skjørt...

 • 20.11.2015 kl. 14:12
Det er ikke akkurat lett å se strukturen i et sort skjørt! Men akk, så er det kanskje ikke så spennende heller? Etter at halve strikke Norge nå går rundt i disse :-) Jeg skulle ALDRI strikke det skjørtet, for det gjorde jo alle - og ja, inkl meg... hehe. Strikket i Drops Merino extra fine, og fargen sort. Det verste er at jeg har lyst på ett til, i en annen farge, men jeg syns det er så kjedelig å strikke to like ting! :-p 

#klomplompe #sikksakkskjørt #merino #garnstudio #dropsmerino #strikke #hobby #håndarbeid #homemade #Mote #Mammaliv #trendstrikk

Jeg elsker ebay !

 • 20.11.2015 kl. 13:11

.. rett og slett! Disse 3 deilige capsene kom i dag. De har "teddyfor" og er nydelig myke! Jeg hater luer, men disse liker jeg, og det er sagtens kaldt nok nå - jeg innrømmer det. så man kan ha noe på hodet. De kostet den nette sum av 134,- inkl frakt, for alle 3! Er det rart man digger ebay? ;) 

#mote #ebay #shopping #lue #caps #foret #mammaliv 

God morgen, endelig helg...

 • 20.11.2015 kl. 07:45Denne uken har seriøst flydd avsted i et vanvittig tempo. For 5 dager siden satt jeg på Scandic Sarpsborg og spiste frokokst, og nå er det helg igjen. Om 6 dager på denne tiden, sitter jeg på vei til DK igjen. Tiden går så fort at det er skremmende. 

Nå er det under 1 mnd til, at vi reiser mot New York. 7 deilige dager i den kalde julekledde storbyen - en opplevelse for store og små. Jeg for min del, er spent på om det er noe jeg vil syns er forandret - eller samme stemningen som Desember 2004, da jeg var der sist. 

Ellers står Gründerdager på programmet i byen her i dag, samt en del jobbing mot helgen. Håper alle har hatt en god start på dagen.... 

Avbrekk og kos...

 • 19.11.2015 kl. 12:12

En liten pause i jobbingen, en slik pause - som til og med rydding er mer attraktivt enn jobb. :-) BurdaStyle kom i posten i går (visste du at BurdaStyle også ligger i AOH familen? Det er vi som produserer BS for Skandinavia ) Denne gangen var det ikke så mye jeg likte, men en bukse falt jeg for. Eller delvis... den slengmoten som er på vei inn, gjør at jeg heller går i skjørt.. hehe.. men buksen kan modifiseres. Jeg likte godt den øverste delen av buksen. #burdastyle #altomhåndarbeide #søm #inspirasjon #magasin #syglede #håndarbeid #sy #hobby #homemade #Mote #mammaliv #jobbmamma

Trykkføtter

 • 19.11.2015 kl. 11:12Trykkføtter er utrolig moro! Har du mange? Jeg har tidligere vist mine trykkfotskap, de inneholder en pen samling. Det rare, er at alle som en - gjør en jobb, og ja - alt kan gjøres med en standardfot. Men ! Det blir utrolig mye finere resultat av å bruke forskjellige føtter! I forrige bestilling, manglet det en trykkfot - og den kom i går :-) Fot nr 52, er nå i hus. Har du sett en slik før? ;) Teflon og glideføtter er undervurdert! 

Uansett hvilken maskin du har, så tilhører det nok en pen liten tilbehørsbok. Titt litt i den, og oppdag verktøyets verden! :) 

#bernina #trykkføtter #symaskin #søm #sy #håndarbeid #hobby #syglede #homemade

Mer syskole i kveld :-)

 • 18.11.2015 kl. 21:38

Husk at alle syskolene tilhører Jacobsen Publications A/S, de skal ikke kopieres eller brukes uten samtykke eller avtale. #altomhåndarbeide #symagasinet #håndarbeid #syskole #tilpassing #mønster #syveiledning #hobby #sy #søm #syglede #syselv

Syskoletid...

 • 18.11.2015 kl. 21:17

Da var det tid for å legge ut et par syskoler igjen. Som dere kan se på filene, ligger også mange av disse på Alt om Håndarbeides bloggside. Det er utrolig fint å ha tilgang til slike syskoler, da de er utrolig lærerike! 

Husk at alle syskolene tilhører Jacobsen Publications A/S, de skal ikke kopieres eller brukes uten samtykke eller avtale. 


#altomhåndarbeide #symagasinet #håndarbeid #syskole #tilpassing #mønster #syveiledning #hobby #sy #søm #syglede #syselv

En travel dag...

 • 18.11.2015 kl. 19:21.. nærmer seg slutten. Det er alltid godt å sette seg ned, etter en dag med mye fart. Møter, avtaler, jobb ++ det går i ett. Hverken strikk eller søm er prioritert. Den stakkars kaninen til knøtta, ligger fremdeles urørt på bordet, øreløs. :( Klompelompeskjørtet mangler 6 cm på å bli ferdig, ja kort sagt - det er irriterende :-p 

Men nå skal det bare jobbes litt til, så er planen å finne et glass vin - mens man driver med umotivert rydding utav bokser og dill, fra helgen. Foreløpig står alt i en røys på gulvet :-) 

Har du hatt en fin dag? 

God morgen fra kalde sørlandet

 • 18.11.2015 kl. 07:15Her er kaoset i gang, 4 stk skal ut døra, nistepakker +++ håper alle får en flott morgen og bloggingen kommer sterkere tilbake etterhvert!  :) 

Drømmen om...

 • 17.11.2015 kl. 23:23Den største drømmen til de aller fleste, uansett alder eller sted man er i livet - er noen å dele hverdagen sammen med. Første gangen jeg hørte om "gift ved første blikk", tenkte jeg .. herregud, ett nytt patetisk steg i reality verden. Men, jeg er ikke så sikker lenger. 

Vi lever i overfladisk verden, der utseende teller mest. I tilegg er vi selvdestruktive vesener, som alltid tror at gresset er grønnere på andre siden. Utroskap, elskere/elskerinner - det er ting vi nesten ikke hever øyenbrynene over lenger. Vi er "finner oss ikke i" generasjoenen, kontra min far som er "as good as it gets" generasjonen. 

Det å bli "tvangsgiftet" på tv, er en rar ting, men tanken bak - er det så dumt? Man blir matchet, veid og målt av noen som er litt bedre i sitt fag enn en analyserobot på Tinder - og dermed er leken i gang. Man skal teoretisk ha et flott utgangspunkt for å finne sin nye livsledsager.  Hvor mange er det ikke, som har brent seg på "standardkriteriene" sine? 

I dag når jeg ser på teenagerne her i huset, så ser jeg at de går gjennom mye av de samme spillereglene som vi gjorde. Noe forandrer seg lite... den største forandringen er vel at sosiale medier er med i bildet. Det å vite hvordan man skal spille interessert eller uinteressert, hvilket engasjementnivå man skal utstråle osv osv.. hvorfor det? Vil ikke alle det samme? 

Tanken min er, når jeg nå har sett 3 episoder av "Gift ved første blikk", så er det faktisk mye man kan lære der. Både av de og av generasjonen over oss. Man vokser sammen, man lærer å tilpasse seg hverandre -  og jo bedre den balansen er, jo bedre hjem vokser de 4 barna i mediakaoshuset opp i :) 

Ha en god natt alle sammen! 

 

#mediakaos #blogg #giftvedførsteblikk #tv #kos #familie #etikk #verdier #familie #liv #foreldre #mamma 

Dagens lunsj! Yummi!

 • 17.11.2015 kl. 12:56

Dette er utrolig godt! Det er superlett og raskt å lage, og ikke minst smaker fantastisk! Ideen fikk jeg etter å ha sett en lignende video på Facebook :) Vil du lage dette, trenger du: (min variant)

 • Loff
 • Jarlsberg
 • Vårløk 
 • Egg
 • Bacon 

Thats it! :) 

Først, sett ovnen på 200 grader

 

Mål formen din, og lag hull i loffen. Jeg bruker et barneglass, som passer akkurat som bunn i en Wilton muffinsform (store  muffins) Legg skivet bacon, rundt langs kanten, i hver form. Her holder det med en skive pr porsjon. 

Riv Jarlsberg og hakk litt vårløk, legg dette oppå brødbunnenSå knekker du ett egg i hver porsjon. Pass på at alt ligger "inne" i baconet. Dryss evnt krydder på. 

Sett dem midt i ovnen. 18 minutt gir "hardkokt" egg, og 12-15 gir blødt. Om du vil ha sprøtt bacon, setter du på grillen det siste minuttet. Beregn at egget blir raskere kokt når dette gjøres. Voila! Smakfult og nydelig! 

 

#mat #oppskrift #deleoppskrift #egg #brød #lunsj #lageselv #familie #mamma 

Vinneren av Lek med tradisjoner

 • 17.11.2015 kl. 10:53

Gratulerer så mye ! Beklager at jeg ikke la ut denne i går, det ble litt hektisk dag her - men nå er vinneren trukket og lansert her ! 

Vinneren kontaktes på mail! 

 

#giveaway #bok #gyldendal #lekmedtradisjoner #vinne #hobby #homemade

Symaraton resultater..

 • 17.11.2015 kl. 09:46

Så var det tirsdag, og arbeidsmengden er helt klart over meg - og tilbake for full guff :) Men før jeg tar helt av, tenkte jeg å vise hva som ble produsert i helgen! Ikke så lett med selvutløser i mørk stue, men pytt - de ble da ok.. hehe. Skjørtene er laget etter et kjøpeskjørt. Jeg tegnet av panelene på et gammelt skjørt, som jeg liker utrolig godt, og sydde to nye etter mønsterdelene. Kjempefornøyd! Stoffene er litt blanding, noe fra Syfestivalen 2014 og noe fra Jydsk Stoflager. 

Det ble to skjørt, 

Og så den berømmelige #%$## shortsen. Nybegynner mønster... burde ikke skrevet det en gang.. hehe. Men denne klarte rett og slett ikke hjernen min å følge med på :p Men etter x antall timer med tankegang, ble den ferdig :-) Stoffet er fra Jydsk Stoflager, og mønsteret er Deer&Doe.

#bernina #håndarbeid #symaraton #stoffbutikken #søm #sy #deer&doe #symaskin #mote #syselv 

Symaraton i Sarpsborg

 • 16.11.2015 kl. 11:38

I helgen var jeg i Sarpsborg, og besøkte Stoffbutikken. Astrid Pettersen, en dyktig dame, har på rekordtid fått en flott butikk - litt utenfor Sarpsborg. I Skjebergveien 6 er det mengder av stoffer, tilbehør og alt annet du måtte trenge for å kose deg bak symaskinen. Rapport fra helgen, kan du lese på Alt om Håndarbeides webside. (link) 

Tidlig krøkes

Befinner du deg i Sarpsborg område, så ta deg en tur innom Astrid og Stoffbutikken! 

 

#stoffbutikken #altomhåndarbeide #søm #sy #sybok #hobby #håndarbeid #homemade #syglede #bernina

Morsom søm

 • 15.11.2015 kl. 17:26

Da er syhelgen i Sarpsborg over! En fantastisk gjeng, flott butikk og inspirerende opplevelse! Elsker å få lov til og reise rundt på denne måten. Man treffer så mange flotte mennesker! Flere bilder kommer i morgen. Produksjonen min: 4 truser, 2 skjørt og 1 high waiste shorts!

Syhelg i Sarpsborg

 • 13.11.2015 kl. 20:05

..... Utrolig morsomt opplegg! Gleder meg til resten av helgen!

Garn på vei til jobb....

 • 13.11.2015 kl. 12:50

Bensinpåfyll på vei til Sarpsborg - ble en ekstra pinne med på kjøpet. På Brokelandsheia ligger det en quiltebutikk, på vei opp til den - så jeg jammen meg garn også! Moro på tur 😜

Hjertegarn merino extra fine

 • 12.11.2015 kl. 14:14

En fantastisk service fra Strikketunet, rask forsendelse og siden de var tomme for mellomgrå Dropsgarn, fikk jeg et annet som kompensasjon. Et dyrere garn, men til samme pris! Er ikke det god service?

Garnet virker kjempegodt, jeg har aldri strikket med det før, men det kjennes supergodt. ❤

Anbefaler strikketun på nett! Gleder meg til å teste dette garnet! :-)

Favoritt i Symagasinet 01

 • 12.11.2015 kl. 12:31Jeg sitter å jobber med Symagasinet 1/2016 - og dette er en av mine helt klare favoritter! Elsker 70´talls feelingen, og snittet, og og og.. hehe.. Trykket ville jeg nok valgt noe annet, men det er jo enkelt å justere til noe jeg selv liker. Ofte må man se "forbi" stoffene, fargene og kun se på design og snitt. Liker man det, kan man lage sin egen variant og få ett nytt favorittantrekk :) 

  

#symagasinet #altomhåndarbeide #jacobsenpublications #håndarbeid #bernina #symaskin #overlock #70tallsstil #mote #hobby #søm #sy

Syskole: Justering av bukse

 • 12.11.2015 kl. 10:29Bak i boken min, er det en praktisk syskole. Her lærer man hvordan man endrer mønstrene, med små enkle justeringer - blir modellen helt perfekt til deg! Her kan du feks se sidene som omhandler buksejustering. Det er enkelt å justere til, om man bare vet hvordan det skal gjøres  :-)  Har du kjøpt boken, kan de mange justeringsider bakerst :) 

 

#sydinegengarderobe #hobby #håndarbeid #justering #Mønster #bukse #altomhåndarbeide #gyldendal #forlag #sy #søm #bernina

God morgen i svime...

 • 12.11.2015 kl. 07:15

Produktlinker i innlegg

Når man skal teste et produkt, så er det jo fint at man setter i gang med liv og lyst? Eller? 

For min del er det slik, at det er like moro hver gang det kommer pakker over dørstokken - uansett fra hvem, hvor eller hva.. hehe :) Nesten da... i samme iver satte jeg i gang her om dagen, og skulle bli riktig så kjent med printeren jeg har fått fra Canon. Og satte i gang, trykket på print osv.. men så... 

Det er jo en slags fordel å sjekke at det er patroner i skriveren. Er det mulig? Men nå er patroner på plass, multipack. Visste du at det er stor ! prisforskjell på disse, rundt om  i butikker og på nett? Noen sender såpass raskt, at det ikke er vits å betale mye mer - i fysisk butikk. Dog, vil man beholde sin lokale forhandler, bør man jo støtte de, men folk er prisbevisste i dag, desverre. 


Når roen har senket seg, og ungene er vel ut døra - alle 4, skal Pixma testes litt i dag. Spesielt gleder jeg meg til å teste kalendersoftwaren. Jeg har liggende en del glossy fotopapir, og tror det vil gjøre susen! Superspent. Liker du gadgets? ;) Håper du får en flott morgen! 

 

Ps, ikke glem Share your love kampanjen, som går. Er du nysgjerrig på innholdet? Så kan du se herDer står det også litt om vilkårene og linker videre til Canon Norge og kampanjen! 

 

#canonnorge #canonpixma #printer #blogg #jobbmamma #samarbeid #shareyourlove #canonshareyourlove #kampanje

Klompelompenatt....

 • 11.11.2015 kl. 22:27Jeg lovet egentlig meg selv, ganske så dyrt og hellig - at jeg aldri skulle strikke sikksakkskjørtet. ALLE strikker det, og ALLE viser det på FB. Men! Om jeg lar være å vise det på FB, og jeg lar være å si det så høyt - så har jeg altså ett sikksakkskjørt på pinnene. Jeg skylder på en strikkeklubb venninne, som MÅTTE ta de med på fredag.. hmpf.. dermed ble det kjøpt inn garn på vei til Stavanger. (jada ironien i å kjøpe garn på vei til strikketreff) men iallefall.. 

Men sort... det var den eneste fine fargen de hadde igjen :( Og dessuten så tenkte jeg, sort er fint! Men hva er sort ikke fint til? Jo, kveldstrikk! Noe j*** herk er det faktisk. Man ser jo ikke en d**. :-) Så mulig man skal snu døgnet? Jobbe fra 16-23 og strikke fra 08-15, for dette bør gjøres i dagslys, eller med hodelykt.. hehe... 

Jeg er ca halvveis og veldig usikker på om det er så gøy å strikke, som jeg innbilte meg at det skulle bli..... :-) 

 

#klomplompe #sikksakkstrikk #skjørt #håndarbeid #strikke #strikking #hobby #glede #homemade #jobbmamma #mammaliv #mote 

Fortsatt bursdag jo...

 • 11.11.2015 kl. 20:55

Se på disse utrolig søte figurene. Det er forsinket bursdagsgave fra min storesøster. En liten kanin og en søt puddel. Begge jentene drar rundt på kosekaniner, så den figuren er et fint ikon på familien her. I alle år jeg bodde hjemme, hadde vi puddler. Jeg vil tro at det er det som er tanken bak den søte lille hunden. Begge figurene var utrolig fine, og har fått plass i bildehylla allerde :) 

#pynt #bursdag #kos #familie #gave #fødselsdag #søster #kanin #sølv #gull #puddel #familieliv #hverdag #mammaliv

Vinn boken: Hundestrikk

 • 11.11.2015 kl. 19:07Da Randi Lauvrak fra Arendal fikk et nytt familiemedlem i chihuahuaen Samson oppdaget hun at hunden ikke var skapt for norsk vinter.
Men å få tak i gode ullklær til Samson, var ikke bare lett. Da tok Randi saken i egne hender.

Resultatet er boken «Hundestrikk ? for bikkjekalde dager».
I boken finner du 30 strikkeoppskrifter for hunder i forskjellige størrelser. Alt fra enkle dekkener og halser til forseggjorte bunader til de firbeinte.

Det finnes 500.000 hunder i Norge, og mange av dem er ikke skapt for norsk vinter. Det var akkurat det Randi Lauvrak oppdaget da Samson ble en del av familien.

-Jeg var tidligere ikke så glad i å kle på dyr, men da jeg kjøpte Samson for 8 år siden, innså jeg at det faktisk kan være nødvendig for hundens trivsel, forteller Randi Lauvrak.
Hun ville at Samson skulle oppdras som de andre hundene hun hadde og få være med på turer i skog og mark, men da den første vinteren kom ble det tydelig at han ikke var spesielt glad i minusgrader.

Da strikket Randi Lauvrak sin første ullgenser til hund. Siden den gang har det blitt mange plagg.
For Randi er det viktig at klærne er funksjonelle og at passformen er god.

-Jeg oppdaget fort at oppskriftene som fantes ikke nødvendigvis satt godt på samme hunderase i forskjellige størrelser. Da begynte jeg å strikke på mål. Og etter hvert kom tanken om å samle oppskriftene i bok.
Og nå er altså boken «Hundestrikk ? for bikkjekalde dager» i butikkene, og Randi og Samson gleder seg til å møte flere høst- og vinterkledde hunder på tur.

 

Jeg trekker en heldig vinner 20 November 2015Så har du lyst å vinne denne boken, så skal du gjøre følgende: 

 

Legg igjen en kommentar her i dette innlegget - husk å legge igjen epost, så jeg kan få tak i deg, om du vinner. Eposten er ikke synlig for andre, enn meg. 

 

Og .. om du vil ha flere vinnersjanser, kan du få 1 lodd ekstra for følgende ting: 

 • Meld deg på nyhetsbrevet til bloggen min (da vil du få epostvarsel når det kommer nye giveaways, konkurranser, hendelser m.m - du kan når som helst melde deg av, og det vil ikke bli sendt ut varsel ved nye innlegg ++++ (spam) Du kan enten melde deg på i bunnen av dette innlegget, eller i høyre menykolonne. 
 • Del innlegget på Facebook, instagram, blogg eller annen sosial plattform. Du får 1 lodd ekstra, pr sosial media du deler på. 

 

Om du har "ekstralodd", husk å skrive hvilke i kommentaren din. 

 

Lykke, lykke til ! 

 

 

BLA I BOKEN

 

 

 

#giveaway #bøker #gyldendal #koftestrikk #lekmedtradisjoner #wiolakoften #hobby #strikk #strikking #homemade #hobby #side2 #jobbmamma #strikketrend #juritzen #hundestrikk

 

Har du ikke noen små firbente å strikke til? Den 15 November trekkes "Lek med tradisjoner" - har du meldt deg på?  

 

 

Meld deg på epostvarsel

En smak av høst

 • 11.11.2015 kl. 15:11

Multitasking eller teknologisk middaglaging? Hvilken tittel passer best? Uansett er det middag på gang, med ipad som selskap :-)

God morgen!

 • 11.11.2015 kl. 09:17

Alle barna er utav døra, og jeg sitter med kaffekopp og litt jobb. Før jeg kommer virkelig i gang med dagen, er det litt blogging, sjekking av mail, sette på en klesvask, rydde kjøkken +++ hehe, slik er det med hjemmekontor! 

I pakken fra Bernina i går, kom det hemguide. Oppleggsguide, den er genial. Den passer til L220 og hjelper til med å få en jevn, fin kant på coveren! Dermed blir opplegget en liten lek :) Det å bruke covermaskinen til opplegg er kjempemoro.  1 - 2 eller 3 nåler, det blir like fint uansett. Og samme hvilke typer stoffer du bruker, tynne, tykke, stumme eller faste - maskina jobber seg trutt gjennom alt. Men dette er ikke en maskin man MÅ ha, men er kjekt å ha... Håper alle får en flott dag ! 

 

#bernina #berninanordic #L220 #covermaskin #coverstitch #homemade #håndlaget #håndarbeid #symaskin #sy #søm #syglede 

Gavesøm

 • 10.11.2015 kl. 15:43

Da er gavesømmmen ferdig. Gaven skal passe til en 9 år gammel jente, som elsker farger. Snurreskjørt og kort topp. Jenta er en del lenger enn Lille, så det er god lengde på toppen og skjørtet. Stoffene er fra stoffbutikken i La Nucia (Spania) båndene husker jeg ikke og blonden er fra Janus, dobbelbrettet. Mønstrene er fra hodet :) Det ble mange meter med coversøm, men gud som jeg elsker maskina mi! Blonden og båndet er sydd på med Bernina L220 <3 og antrekket ellers montert med Bernina 1150MDA#søm #sy #klær #mote #barn #bernina #symaskin #homemade #håndarbeid #syglede #gaver #glede 

Hvordan skifte lyspære på Bernina 1150MDA

 • 10.11.2015 kl. 15:16

i tilbehørsposen din ligger det en liten sak, som er "hjelpemiddelet" til å skifte pære. Denne er i plast og ser slik ut som på bildet

Skyv plastholderen opp mot lyspæren, vri forsiktig mot venstre og trekk ut plastholderen igjen - nå skal lyspæren stå i holderen din Finn en ny pære, og kast den gamle :) 

Sett den nye pæren i plastholderen, og vri mot høyre - dermed klikker pæren på plass. Før du skfiter lyspære - sjekk følgende: Det er en liten sort knapp bakpå maskinen din. Dette er en manuell bryter for lyset. Denne kan du ha vært borti, og dermed skrudd av sylyset. Sjekk denne før du evnt begynner å skifte pære. Kan være økonomisk i lengden,  om du opplever at pæren ryker "ofte" :-) 

 

#bernina #overlock #11050MDA #bernina1150MDA #vedlikhold #skiftepære #håndarbeid #symaskin 

Søm og kos

 • 10.11.2015 kl. 13:34I dag er det som sagt gavesøm som står på planen, og jeg er godt i gang. Eller.. eh.. godt og godt.. 50% er ferdig nå kl 1330, så fort går det ikke akkurat :-p Men men, jeg koser meg. Har tredd maskinene, kostet og kost litt med de.. hehe, og da syr de såååå pent. Spesielt er jeg glad i L220 min, som syr nydelige oppleggsømmer! 

Jeg angrer enda ikke på at jeg solgte Babylocken, 1150MDA syr nydelig! Skulle jeg byttet den i noe, er det bare oppgradering til 1300 men det er ikke vits. Den har jeg hatt før, og SÅ stor forskjell er det IKKE :) 

I dag kom pakke fra Bernina som jeg har ventet på. Nåler i masser (nåler ER viktig), trykkføtter og magasiner. Gleder meg til å kose meg med disse! Jeg har sagt det før, men jeg ELSKER disse tilbehørskapene som jeg har til Bernina maskinene mine. Trykkføttene blir godt tatt vare på, og det er oversiktlig og fint! Dog, er jeg begynt å fylle opp skap nr 3.... *sparke* en det er jo så gøy med trykkføtter, og de gir så fine resultater :-) Har du mange trykkføtter til din symaskin? #nåler #trykkføtter #bernina #symaskin #covermaskin #overlock #håndarbeid #søm #sy #tilbehør #hobby #homemade #mammaliv 

Sy!

 • 10.11.2015 kl. 09:04

... er planen i dag.. delvis iallefall. Jeg skal lage en gave til ei nabojente, som Lille skal i bursdag til. I kjent stil er det utsatt til siste hyl - og kl 17 i dag, måååå den være ferdig! Så da er det bare å sette i gang! Maskinene står fortsatt på gulvet etter feiringene - så de må frem igjen. Til helgen skal de pakkes ned igjen, hehe - så det blir mye flytting. Hvorvidt B780 blir med på tur, er jeg ikke helt sikker på. Den er liksom litt dyr, om det skulle skje noe :( B550QE fungerer jo fint :) Men mye vil ha mer - og når jeg først har den maskina sååååå... eh... :) Straks skal siste pakken gjøres klar, siste bok ut døra - og så jobbe litt. Strikke litt videre på Klompelompe skjørtet (JA, jeg endte med å strikke det, og jeg skulle ALDRI strikke det - for det gjør jo alle.. jaja...) det er sort, og det er så si umulig å få til i mørket.. :p 

#sy #søm #håndarbeid #strikke #hobby #gavesøm #barn #mote #mamma #jobbmamma #sybok #bernina 

10 seconds of fame

 • 10.11.2015 kl. 08:29

Det er iallefall slik jeg tror det føles iallefall :-) 1,4 kg pr bok - det er voksne pakker som ble levert inn på posten i går. Det er utrolig moro å signere, og man får jo nesten et stikk av "kjendiseri" der man sitter å skriver. At noen vil kjøpe boka er jo bare superstas :-)

Her er det en travel morgen med full kaos, vann utover badet osv osv

Håper du har hatt en bedre start :-)

Vinneren av boken "Strikk til smårollinger"

 • 09.11.2015 kl. 20:00Vinneren er:
Gratulerer så mye! Vinneren er blitt kontaktet på mail! Du kan fortsatt vinne 1 stk "Lek med tradisjoner" også - HER

Strikk deg glad...

 • 09.11.2015 kl. 18:19Strikkeklubb - syns du det høres gammelt og kjedelig ut? Det er moro å se at strikking slett ikke bare er for gamle damer. Jeg var innom en VGS for en tid tilbake, og der satt det jammen meg noen jenter å strikket i kantinen. Moro! Utrolig gøy å se at kreativiteten ikke har noe alder! 

Mandag er fast strikkeklubbdag, da er det forbeholdt "mintid" og damene. Vi treffes på en kafe i byen, og noen ganger tar vi det hjemme hos hverandre. Som feks strikkejulebordet som jeg blogget om før i dag. 

Har du noe håndarbeidstreff du går på? 

Til helgen skal jeg Sarpsborg - da er det syhelg med masse flinke damer. Spennende og artig. Ikke minst er det moro å reise ut, og se, treffe og oppleve andre mennesker enn bare nærmiljøet. Det kan være moro nok det også altså! :) Jeg kjenner hvertfall en som skal på syhelgen, og gleder meg masse! 

Søk litt rundt, kanskje det finnes noe håndarbeidstreff i nærheten av deg også :-) 

 

#strikkeklubb #hobby #treff #strikke #hobby #håndarbeid #sosialt #jobbmamma #homemade 

Strikkejulebord

 • 09.11.2015 kl. 17:00

Har du hørt om det før? I min verden, opplever man mye rart, inkl julestrikkebord. :) Det er strikkeklubben som møtes hver mandag, som på fredag hadde julebord. En utrolig koselig aften med MYE god mat, og strikking til sene nattetimer! :) Av hensyn til personvern, legger jeg ikke ut bilder av damene - da det ikke er avklart med de. Har du en klubb eller gjeng, du gjør lignende sammen med? Det er utrolig koselig! 

 

#julebord #strikkejulebord #håndarbeid #hobby #homemade #mat #pinnekjøtt #ribbe #strikk #strikking #strikke #klubb

Pakke, pakke og pakke en til..

 • 09.11.2015 kl. 14:58Det er moro, men disse bøkene veier en del! Og de må pakkes skikkelig inn, så de ikke tar skade i posten! Jeg er glad jeg ikke har hovedansvar for å sende ut disse bøkene, posten tar sitt og tiden med å organisere sending - er ikke bare bare :) Men utrolig moro når de går ut døra! I dag leverte jeg en bok lokalt også, og av alle ting - var det ei hyggelig dame som er i samme fotoklubb som meg. Verden er liten? 

Det høljer ned, både katter og hunder evnt mye regn :-) Skulle tro vi hadde tatt med oss sørvestlandsværet ned hit til sørlandet. Men men, etter regn kommer sol! :) Snart middag, og ikke minst trekning av bok! Har du meldt deg på? 

 

#mediakaos #giveaway #altomhåndarbeide #sybok #sydinegengarderobe #jobbmamma #gyldendal #pakke #bok #hobby #håndarbeid #homemade

Jobbe, blogge = en og samme ting?

 • 09.11.2015 kl. 11:41Det å blogge, er en heldagsjobb - er det mange som hevder. Det tar hele dagen, livet og er en livsstil. Mja... om man lever av det, så muligens? Jeg har skrevet om det før, bloggere som har en årslønn på blogging, men som egentlig ikke blogger - men er på snapchat, facebook, instagram osv osv osv... de legger ut 2-3 innlegg pr dag, og til tider kan være et reklameinnlegg. Innleggene er merket med: følg med på Fb, Insta, snap osv osv.. 

Når man begynner å blogge på et sted som blogg.no, blir man litt opphengt i plasseringer. I starten sjekket jeg statistikk ++ fordi man fikk plutselig en annen type verktøy å følge med på. For min del var det et lite sjokk, da jeg så at jeg mistet flere tusen lesere - på å flytte bloggen. Er da man kaller lesere for vanedyr? :-p I dag ble jeg plutselig gjort oppmerksom på at jeg lå plassert på forsidene igjen. Selv om jeg ikke tjener et øre på disse type listene, er det jo litt morsomt! :-p 

Bloggerfy er et samlested for alle typer blogger, ikke bare side2/nettavisen sin plattform. Der var det en leser, som hadde funnet meg på 2 plass i familiekategorien. Moro sånn sett å se.. 

436% i pluss lista.. hva den lista egentlig sier noe om, er jeg ikke sikker på.. men jeg er der... hehe... fra dagen før var det en del forskjell i antall lesere, mulig det er det den viser... Blogglisten.no, også en samlingsplass for mange blogger - uavhengig av plattform man er på... som nr 11 - og det er jo en del "kjente navn" i listen her. Moro dette også.. 

Plasseringer er moro, det er ikke til å skyve under stolen, men likvel er det jo innholdet, og ikke minst gleden av å dele noe - som skal ligge i bunn. Jeg "blogget" allerede i 96, men da het det bare "min hjemmeside".. hehe. Mange hadde hjemmesider, og den ene mer glorete enn den andre, med gif animasjoner som blinket vondt i øynene. Det er rart hvordan ting forandrer seg. Hjemmeside er nå blitt blogg, Blink.no er nå til dels Facebook osv osv.. sosiale medier overtas stadig av noe nyere. Facebook er vel århundrets "landeplage" og har overtatt alt innen markedsføring og skrytealbum - noe som i seg selv er litt trist.. 

Selv om jeg blogger selv, håper jeg likevel at mine barn vil finne seg litt "mer stabile" mål her i livet... :-) 

 

#blogge #side2 #foreldre #familie #mammaliv #lister #plassering #blogglisten #jobbmamma 

Strikkehelg i Stavanger

 • 09.11.2015 kl. 08:30

Som dere vet, var jeg på Strikkehelg i Stavanger i helgen. Et fantastisk opplegg. MASSE Workshops, strikkekafe, strikkebutikker ++++ her er et knippe med bilder fra helgen. Tusen takk til alle som stilte opp på bilder, og ikke minst alle jeg fikk snakket med - som velvillig lot seg spørre om masse rare ting. Bilder og tekst kommer som en artikkel senere, jeg skal blogge/si fra når og hvor det ligger klar! Fikk du ikke dette med deg i år? Sett av tid til neste år, dette blir arrangert hvert år! 
#strikkogdrikk #strikkehelg #stavanger #strikk #strikking #håndarbeid #homemade #garn #hobby #håndarbeid #treff #AOH #altomhåndarbeide #jobbmamma 

Superluftige rundstykker til frokost...

 • 09.11.2015 kl. 06:31

 

 

Disse rundstykkene er superluftige, og gode til feks suppe eller gryterett. De er fine og laget på hvete og en stor favoritt hos ungene.

 

Oppskriften får du her: 

 

15 store eller 30 små:

3 3/4 dl melk 

60 gram smør (del i biter og legg i melka) 

3 3/4 dl lunkent vann 

1/2 pk gjær 

4 spiseskjeer sukker

1 teskje salt

450 gram hvetemel 

 

Smelt smør og melk sammen, (1 1/2 min i micro) Bland alt det våte, ha i gjær og sukker. Rør litt rundt. Ha i resten og elt det i en maskin - kraftig, til deigen "slipper" bollen. (jo lenger du elter, og luftigere blir deigen, den er ganske klissete i starten, men så slipper den etter 10-15 min.) La deigen heve til dobbel str. 

 

Rull ut rundstykkene, og la de etterheve - til ca dobbel str. (15 min) 

 

Stek dem på 180 grader i 15-20 min til de er gylne. 

(Varmluft med to brett, 170 grader 10-15 min) 

 

#bake #mat #oppskrift #frokost #hjemmelaget #familie #foreldre #matpakke #side2 #4barn #mammaliv 

Stavanger in knitting mood

 • 08.11.2015 kl. 22:37

Vi er kommet hjem fra to fine dager i Stavanger. Gårsdagen gikk til å besøke "Strikkehelg i Stavanger". Et imponerende arrangement, jeg skal skrive litt mer om senere. På kvelden benyttet jeg og MP anledningen til å gå ut og spise, samt en tur på byen. Det er over 13 år siden, jeg bodde her i denne byen - og farta rundt på disse barene. Tiden går fort! Vi var på et helt fantastisk sted i går, NB Sørensen - og fikk 4 retters - som ble 10! Utrolig mange, og nydelige små snacksretter, som ble servert innimellom den andre maten. Vi var helt, mildt sagt - stappmette da vi gikk derfra. Til forskjell fra Arendal, så var det masse folk ute - allerde kl 20. Vi begynte i en ende, og beveget oss bortover Vågen :-) 

- iPhonebilder -

Her er noen av  snacksene vi fikk, i tillegg til de 4 rettene. Vi fikk et par ting til, og det var SÅÅÅ godt. Og MYE! Hehe, selv om de er små enheter, blir man mett når det er mange. Men maten var så god, at alt gikk ned... :p To forretter, det har jeg ikke opplevd før - og når disse var gjennom, glemte jeg rett og slett å ta flere bilder. :-) Maten var fantastisk! Anbefaler 2 etasje på NB sørensen på det sterkeste! 

Vi gikk forbi disse i dag, snakk om high tec sykkelutleie! De var skikkelig kule! :) Jeg har aldri sett noe lignende før........ :-p 


En flott lørdag (selv om det BØTTET ned) og søndag i Stavanger! 

 

#reise #side2 #stavanger #jobbmamma #nbsørensen #restaurant #bytur #helg #familie #par #kos #barnefri #foreldre #bar 

Sy din egen garderobe 34-56 - informasjon

 • 08.11.2015 kl. 18:07Boken er begynt å ankomme mange hjem, og meningene på Facebook er mange :-) Men jeg tenkte å lage ett innlegg, med litt informasjon her. Boken kom i butikkene i slutten av Oktober. 

Bakgrunn:

I våres la jeg ut spørreundersøkelse på forskjellige FB grupper, hvorvidt det føltes som et behov, med en plussbok. Tilbakemeldingen var MANGE, og positive til en slik bok. Som sagt så gjort, arbeidet startet sammen med Gyldendal Forlag. OVer 200 sider og nesten like mange modeller, ble sendt som skisse, og vi brukte mange timer, på å lande inn de 60, som du finner i boken i dag. Forlaget ønsket å ha med noen av S+  modellene, som altså går fra 34 - 44/50. MEN! Det er ikke mange av disse, totalt er det hovedsaklig, overvekt av 46-56. De minste er mest for å fange de som ligger midt i mellom pluss og vanlig. Disse modellene er også modeller som enkelt kan justeres. Modellene er en samling av Alt om Håndarbeides PLUSS dame mønster, fra de siste 6 årene. Liker du dette, så husk at hver måned kommer det nye Pluss modeller i magasinene. Du kan kjøpe de løst i kiosk eller abonnere. 

Her ser du en oversikt over hva som er i boken. Av disse, er det få, noen modeller som er i de minste størrelsene. Dette er en PLUSS bok - med 46-56 i fokus. Visste du at vi lager alt på huset i Kolding/Danmark selv? Her lages mønsterne, graderes, sys på systuen og så sender vi plaggene på foto - sammen med Christina, min danske redaktørkollega - før de ankommer våre grafikere som setter opp magasinene :-) Her kan du se en liten smakebit. Her kan du også se noen av modellene som er fra str 34. Legg merke til på bildene, at størrelsene står ved hvert plagg. Som du kan se, er det lagt fokus på snittmønster til store damer. Men modellene er "typiske" mindre størrelsesplagg - man MÅ ikke kle seg i sekk eller kasse, fordi man er stor! Boken inneholder også en syskoledel, her finner du oversikt over tekstiltyper, nåker, utstyr, sytips, måleskjema +++ i tillegg finner du tilpasningsider. Hvordan justere for stor byste feks, øke/minske buksesnitt, skjørt +++ her er det masse tips for å få plagget til å sitte helt perfekt. 


Husk at ytterst få av oss, passer "out of the box". Det vil si at alle bør mer eller mindre justere litt på et mønster. Jeg ser at mange skriver at de kjøper mønster, for å slippe å justere - men det er ikke så mange som har mannequin-centlongkropp. Noen har det, men gjennomsnittet har litt variasjoner :) Lag deg et måleskjema, mål deg over byste, under bysten, livet/midjen, det bredeste partiet over hoftene, og rompa. Når du skal sy, finn den størrelsen som er nærmest deg. Bysten og hoftemålet er viktigst, de andre justerer du lett. Se i boka, hvordan du tar inn eller ut mønsteret i livet, evnt forlenger eller forkorter, osv... :-) Ram inn målene dine, og ha de lett tilgjengelige! :D Lykke lykke til med dine kreative prosjekter! 

Boken har en egen Facebok side: https://www.facebook.com/groups/101192486913796/

 

#altomhåndarbeide #mote #syselv #homemade #hobby #håndarbeid #gyldendal #sybok #jobbmamma #jacobsenpublications #søm #symaskin

På vei til Stavanger

 • 07.11.2015 kl. 13:15

Da satt mam på toget, på vei til Stavanger. Nytt strikketøy og bok :-) Strikkehelg, jeg er litt spent på hvordan det vil være - på programmet er det mye flott iallefall!

#mobilblogget #iphone6 #jobbmamma #blogge #mammaliv #stavanger #strikkehelg #håndarbeid #strikking

Boktips - nyheter

 • 06.11.2015 kl. 20:06

Disse to bøkene kom inn til meg i går. To nye strikkebøker fra Juritzen Forlag. Disse skal med som boktips i magasinene. Hundestrikken er fin, men eh.. kanskje litt begrenset publikum? Flåklypa boka derimot, er helt fantastisk! Så fin bok. Oppskrifter, bilder og tegninger - samt historier i fin forening. Knallfin bok ! Anbefales. Bøkene kan kjøpes i bokhandler eller på nett. innlegget inneholder reklame for bøker

 

#håndarbeid #bøker #hobby #juritzenforlag #strikk #strikking #hundestrikk #flåklypa #hobbybok #boktips #altomhåndarbeide #homemade

Sko er en nødvendighet!

 • 06.11.2015 kl. 18:30

Om mediapappa er enig, er en annen sak - eller jo, han er jo det. Men ikke heeeeelt i samme skala som meg... hehe. Jeg kan gjerne ha 100 par, men holder meg til 10, eller noe rundt der... :-p 

Men i dag kom skoene fra Footway.  Timberland brown tall - et eller annet - :p De er gode på, og for meg som ikke er så bred over ankelen, var de kjempefine! 

Liker du å shoppe sko? 

innlegget inneholder produktlink

 

#sko #footway #shopping #mamma #jobbmamma #kos #blogg #netthandel #timberland 

Canon Pixma - morsom testprodukt

 • 06.11.2015 kl. 16:53

Da er pakken hentet og esken var stor! Alltid moro med pakker, og denne er ekstra morsom, da den inneholder noen produkter jeg får leke med, fra Canon Norge. Fotoskrivere fra Canon, er noe vi har hatt flere av. Men ikke så avansert som denne. Denne kan skrive ut på cdplater, tosidig utskrift ++++ jeg har ikke fått lest meg opp på alt enda, men det er ufattelig mye - som jeg gleder meg til å teste! Dette er skriveren jeg har fått tilsendt, MORO!! :) I kjelleren har vi en Canon Laser, så denne her, den skal faktisk få stå i tvstua. Den har en nusselig, fin størrelse, til skriver og være! Og "Share your love", kampanjen som gir deg flotte ekstrating, om du har kjøpt et Canon produkt. (Se i linken for hvilke som kvalifiserer) I boksen er det masse gøy, og jeg ble ekstremt glad for å se - at de verdikupongene som jeg ikke fikk brukt sist, var med om igjen! Nå blir det å snuse på nytt objektiv, med gavekort på 500,- og Adobe Cloud! :) 

Boksen inneholder også en USB pinne, stofflenke, pusseklut, postkort med flotte motiver på, og litt andre verdikuponger. Pakken har en verdi på 2300,- så ikke nøl med å melde deg på, om du har kjøpt et kvalifiserende produkt! 

Størrelsen er nydelig! Liten og fin. Denne har ikke scanner funksjon - noe jeg tror utgjør den fine størrelsen på den. Den har innmating av ark fra front, og der legger man også i spesialark og evnt dvd/cd platene. Skriveren har fått plass i bokhyllen - ved siden av tv. I tvbenken står Airport Extreme, som printeren nå er koblet mot. Gleder meg vilt til å teste software og alt - man kan gjøre utrolig mye med denne. Men først, strikkehelg i Stavanger! #canon #canonnorge #side2 #blogge #hverdag #teste #produkter #canonpixma #canonskriver #shareyourlove #canonkampanje #canonshareyourlove #canontest

Sy og jobb...

 • 06.11.2015 kl. 14:34

Straks er det helg, og de fleste tar fri. Her er det straks helg, og jobben begynner :-) Strikkehelg i Stavanger skal inntas i morgen - men i kveld blir det bare kos! Pinnekjøtt står å damper og gir julelukt i huset - for i kveld er det "julestrikkebord". Den faste mandagsgjengen samles til nattstrikk (vi får se hvor lenge jeg orker) å skal kose oss glugg sammen! Gleder meg masse! Først, skal SY01 arbeides litt med. Hva er dine helgeplaner? #altomhåndarbeide #magasiner #symagasin #strikkehelg #stavanger #reise #jobbmamma #strikkemagasin #strikk #håndarbeid #hobby #homemade

Uten mat og drikke..

 • 06.11.2015 kl. 13:19...duger hjernen ikke. Noe jeg kan skrive under på. Med hentelapp i lommen og friskt mot vandrer jeg inn på Coop - tanken å handle mat først, og så ta pakka, siden den er litt størrelse på. Jeg handler og innser hvor sulten jeg er, og blir surrende litt rundt. Jeg betaler, tar varene ut i bilen ... og kjører hjem. 

... uten pakken .... 

Årsaken til at jeg handlet akkurat der, var ene og alene fordi det var praktisk, i henhold til pakken! Og hvordan er det mulig, på under 15 minutter, å glemme hovedårsaken til at man står i bygget? TIl tider lurer jeg på om hjernecellene mine forbrennes raskere enn fettcellene - for de ser ut til å trives svært godt der de er! Ok, da blir det en ekstra kjøretur ut, for å hente pakken...*sukk*

Men.. det var godt med lunsj da... hehe :-) 

 

#mat #surrehue #mammaliv #jobbmamma #pakke #posten #canon #salat #mindrefett #slank #sunn #hverdag #familie #foreldre #side2 #glemsk 

Canon i posten!

 • 06.11.2015 kl. 11:31

Ikke kanon, men Canon! Hentelapp på mye moro! Jeg er så heldig å få teste noen produkter fra canon, spennende! Hva som er i esken skal du få se litt senere. :-)

Gleden ved håndarbeid...

 • 05.11.2015 kl. 11:59


Utenom å gi hele familien hodebry, overta alle husets krinkler og kroker - for å skjule "stoffmisbruket" - gir håndarbeid utrolig mye glede. Som jeg skrev i går, så er det mye terapi i det, og selv man hårfint balanserer mot et nytt terapibehov (hamstring, sparing og shopping) så er det noe spesielt, ved det å være opptatt av noe! 

Man sier at menn har sitt - og det har nok mange. Verktøy, gadgets +++ Jeg skulle også ønske at jeg hadde "det". Men her i huset, har nok jeg diller nok, for alle sammen. De som kun driver med søm, skal være overlykkelige for det, for andre ting tar også plass. 

Jeg har blant annet også fotointeresse - og for de som måtte tro at det er rimeligere enn symaskinene/garn - ta en liten tur på google. :) Men! Det tar mindre plass! Om man ser bort fra stativene, og bakgrunnen jeg har lyst på. Legg merke til, ikke kjøpt ... enda... Men med andre ord, jeg kan ikke si at jeg kan kjøpe X fordi mannen kjøpte Y. For MP kjøper så si aldri Y! Kan du tenke deg noe så irriterende? Tenk så mye enklere det hadde vært, om man kunne pekt på noe i hjørnet, og sagt : de siste stoffene, de veier opp mot den tingen i kroken der..

Men nå er det altså sånn, at det stort sett er jeg som står for økt emballasjenivå i søpla. 

En annen ting, er at man kan ikke kaste emballasje! Er du riv ruskende gal? Tenk om jeg skal selge maskinen senere? Eller at det kommer noe uforutsett, som en oppgradert modell, eller at jeg finner noe jeg kanskje blir mer venn med? Om jeg har tenkt å bytte ut noe? Neeeeeei, er du gal - eh, selvfølgelig ikke. (Og det litt for høye toneleie kommer frem igjen - mens tankene raser: MÅ HUSKE Å SLETTE LOGGEN  I NETTLESEREN!) 

 I Oktober fikk jeg gleden av å holde "Sy din egen garderobe" i hendene. Etter mange år med "bare diller", er resultatet bok, og en jobb jeg elsker. Så om man skal være veldig positiv til alt sammen - så kan dillene føre til noe helt supert, i fremtiden :) 
#altomhåndarbeide #sydinegengarderobe #Blogg #side2 #mote #håndarbeid #jobbmamma #livstil #hobby #homemade #Gyldendal #forlag #bok #syselv 

Hverdagsluksus og minnetyver

 • 04.11.2015 kl. 11:02Hva er det? Min definsjon på hverdagsluksus er å kunne sove til 0815, fordi MP er så grei å tar jentene til skolen - kjøre Medium på VGS dag, sitte hjemme med kaffekoppen å jobbe i mitt tempo - før Medium skal hentes igjen. Regulering av egen arbeidsdag - det kaller jeg hverdagsluksus! :) 

Planen i dag er å vente på nye filer til oversetting, og så til Hornes - ca 1.5 time unna her, for å hente motorsykkel til Medium. Det er også litt hverdagslukus, hvertfall når man  er 15 år, og kunne hente sin første motorsykkel - midt i uka! :D 

Når man tenker over antall timer man bruker som foreldre, til å kjøre, møte, sitte på tribuner - sammen med barna, så er man oppe i ganske mange timer av sitt liv. Men det er en del av gamet, som man så fint sier. Det å fryse på sidelinjen, mens poden sparker fotball - det er det veldig mange som gjør i dag. Men å ha tid til lekser, det er for mange hverdagsluksus. Hvor mange ganger hører man ikke "vi har ikke tid", "X er utslitt når h*n kommer hjem fra trening..." 

Vi foreldre arbeider og har en fritid som er så fullpakket, at tid til "ting vår generasjon var vant til" er ren luksus. Tid til å sette seg ned med leksene, sammen med barna - til og med felles middag er i mange hjem - er hverdagsluksus. Tidsklemma tar oss, sier man ofte. Gjør den det, eller lager vi klemma selv? Mange barn er i dag på SFO før skolestart, dvs fra 0730 - og blir hentet kl 1630. Mor og far er slitne, for de har hatt en lang arbeidsdag. Glemmer man for ofte, at barna har hatt like lang "arbeidsdag"? 

Vi trenger lønn, vi trenger selvrealisering, vi trenger å utvikle oss selv, og vi trenger... ja... hva trenger vi? Trenger vi så mye, at familieliv til tider blir mer et statusikon - som man egentlig ikke har tid til? En ting er sikkert, vi er ganske materialistiske av oss - de aller aller fleste. De aller fleste liker å ha romslig økonomi (det er en annen sak, at ikke alle har det) og vi jobber tilsvarende, i håpet om å oppnå det. Men jo mer materialistiske vi blir, jo mer økonomi krever det - hva går det utover? Hverdagsluksusen.... 

Hverdagsluksusen som leksetid, felles middag, lesestund, lekestund, fritidsaktiviteter sammen med familie +++ den romslige økonomien gjør også ofte at vi får minnetyver inn i livene våre. iPod, iPad, iphone, laptop, pc, tv, appletv, fiberkabel ++++ ting som gjør at når vi først har tid til å sitte stille, så får en eller annen elektronikkduppedings oppmerksomheten vår. Den fine solnedgangen i går... "Ja den så jeg bilde av Facebook i går..." Konserten med minstejenta? "Ja, jeg så videoen på instagram, jeg måtte jobbe..." osv osv....Minnetyv, hvorfor kalle det for det? Jo, fordi du går glipp av hendelser, og minner - ved å se ned i den interaktive tidstyven. :-) 

Ha en flott dag! 

 

#mammmaliv #side2 #nettavisen #blogg #familie #foreldre #barn #leve #tanker #minnetyv #hverdagsluksus #hverdag #mediakaos #Canon #canon7D #foto 

Favoritt i Kreativ Strikk

 • 03.11.2015 kl. 11:57

Jeg syns denne koften er aldeles nydelig, fra kommende Kreativ Strikk. Jeg sitter å arbeider med KS i dag - og denne under Nordisk Strikk, syns jeg var utrolig fin. Det er rart med det, når man sitter slik å arbeider - så finner man mye fint man har lyst å lage. Men det er svært sjeldent at tiden strekker til gjennomføring. :-) Dog er det moro å se modellene, og ikke minst se andre strikke dem. Det er mye glede i å se andres arbeid også... :-p 

 

#altomhåndarbeide #kreativstrikk #jacobsenpublications #redaktør #jobbmamma #mammaliv #blogg #side2 #mote #håndarbeid #strikke #trend #hobby #homemade

Strikkehelg i Stavanger

 • 03.11.2015 kl. 10:54


 

Denne helgen reiser jeg avsted til Stavanger. Det er Strikkehelg, med UTROLIG masse arrangementer, workshops +++ det ser virkelig ut til å være et flott arrangement. Som du ser på programmet så er det tettpakket program. Det vil også være kino, pubstrikk, fest, butikkutsalg +++ alt hva et glad strikkehjerte kan begjære. Jeg gleder meg til å se dette arrangementet - og deler det, for kanskje er det noe du kunne tenke deg også? 

 

#strikkehelg #stavanger #håndarbeid #hobby #jobbmamma #side2 #homemade #strikk #strikking #fokus #reise #weekend #scandichotels #altomhåndarbeide

Surrehue - minus Canon

 • 03.11.2015 kl. 09:30

I sommer ble jeg sittende med ankelen/foten i gips i 5-6 uker. Som noen sikkert fikk med seg, har jeg opplevd morsommere ting! :) Men da Canon G7X kom i hus, fikk jeg med Creative boxen. Den inneholdt masse fine ting, som jeg trodde var gått ut den 31 Aug. I dag tenkte jeg å se gjennom den fine boken, som også lå i denne pakken - og pakket samtidig ut verdikupongene. Og vet dere hva??! De gikk ut 31 Oktober ! Altså sist gang jeg blogget om denne boksen, 30 Oktober, var disse gyldige. Er det mulig liksom??? Det vil si at et gavekort på 500,- på et Canonprodukt og 1 års Adobe Creative Cloud = vips, på grunn av min vimsing.. :) Jaja.. sånn kan det gå. Men iallefall, med den nye kampanjen,  kan du få lignende godsaker i en boks. Men nå heter kampanjen: Share your love


I morgentimene går det trått å komme i gang med jobbing. Jeg må snart sette inn andre giret, men før det skal jeg bare... så bare... og så.... jeg er verre en Albert Åberg... Som fotoamatatørdilledant, abonnerer jeg på magasinet FOTO. Det inneholder masse fine artikler, tips +++ Det er Bonnier som eier og utgir det, samme forlag som tidligere eide "min arbeidsplass". Men det er veldig mange år siden, at Alt om Håndarbeide lå under Bonnier Familien. 

Hver gang jeg er i en storby med Disney Store, har jeg en tendens til plukke med meg småting til jentene. Men i London fant gutta seg Star Wars krus også. I Paris ble Minni og Mickey krus med hjem, svææære tekrus. Kjempefine og "gossne". Når turen nå snart går til New York, blir det vel noe med hjem derfra også tenker jeg :) 

 

#foto #canon #canoncreative #canon100D #mammaliv #blogg #kamera #fotomagasin #mycanonbox #shareyourlove #side2 #nettavisen #blogg #foreldre #jobbmamma 

35 + 1

 • 03.11.2015 kl. 08:36

Nei det er ikke snakk om svangerskapsuker :-) Men dagen derpå - dagen derpå, en feiring som var aldeles kjempeflott. Barnebursdag de lux arrangert av mediapappa, og så "voksenselskap" med to kamerater etterpå. Det var helt toppers! 5 år, var tema og * 7 = 35.. helt genial ide. Bestevenner med familie dukket opp, og det ble bare helt supert. Tusen takk til MP som lagde så fin dag! 

Jentene + nabojenta har ståka noe veldig, laget stor plakat +++ helt nydelig :) 


Og kroner! Er ikke jeg heldig? Det er vel ingen sak å fylle 35, når man får en flott 5 års feiring? :-p 

 

#bursdag #selskap #barn #mammaliv #blogg #kos #foreldre #side2 #nettavisen #familie #spesielt #35år #jobbmamma #kreativt 

Vinn boken "Lek med tradisjoner"

 • 02.11.2015 kl. 20:05Jeg er så heldig å kunne gi bort 1 stk av denne fantastiske boken Lek med tradisjoner. Helt ny og fantastisk på markedet. Har du hørt om den populære Wiolakoften, så har du en sjans til å få enda mer - av både Wiola og annen nydelig strikk. 

BLA I BOKEN

 

Jeg trekker en heldig vinner 15 November 2015Så har du lyst å vinne denne boken, så skal du gjøre følgende: 

 

Legg igjen en kommentar her i dette innlegget - husk å legge igjen epost, så jeg kan få tak i deg, om du vinner. Eposten er ikke synlig for andre, enn meg. 

 

Og .. om du vil ha flere vinnersjanser, kan du få 1 lodd ekstra for følgende ting: 

 • Meld deg på nyhetsbrevet til bloggen min (da vil du få epostvarsel når det kommer nye giveaways, konkurranser, hendelser m.m - du kan når som helst melde deg av, og det vil ikke bli sendt ut varsel ved nye innlegg ++++ (spam) Du kan enten melde deg på i bunnen av dette innlegget, eller i høyre menykolonne. 
 • Del innlegget på Facebook, instagram, blogg eller annen sosial plattform. Du får 1 lodd ekstra, pr sosial media du deler på. 

 

Om du har "ekstralodd", husk å skrive hvilke i kommentaren din. 

 

Lykke, lykke til ! 

 

 

Om boken: 

Koftestrikk er populært som aldri før, og i denne boken presenterer strikkedesigner Kristin Wiola Ødegård sine vakreste egendesignede kofter og gensere til dame, herre og barn. I tillegg får du oppskrifter på tilbehør som luer, votter, pulsvanter, halser, sokker og heklede smykker, alle inspirert av norske tradisjonsmønstre.

Wiola står blant annet bak de populære modellene «Retrojakka» og «Wiolakofta» som har vært med på å skape koftefeber, og den utradisjonelle bruken av farger er blitt designerens varemerke. Hun er heller ikke redd for å bruke garn av ulik kvalitet i samme arbeid. Her er det inspirasjon til både tålmodige og utålmodige strikkere og plagg for alle pinnestørrelser!

Fotograf Sofie Ødegård gir boken et særpreg med sine vakre bilder og sin evne til å fange detaljer. 

 

#giveaway #bøker #gyldendal #koftestrikk #lekmedtradisjoner #wiolakoften #hobby #strikk #strikking #homemade #hobby #side2 #jobbmamma #strikketrend

 

Meld deg på epostvarsel

Vinneren av Paelas strikkebok er:

 • 02.11.2015 kl. 19:39

Charlotte Grønnet 

Gratulerer så mye! 

Vinneren er kontaktet på mail! 

Moro med bursdag!

 • 02.11.2015 kl. 14:56Det er jo bare sååå moro med bursdag! Og når naboen kommer på døra med blomster, gavekort og kult kort - da kan man ikke annet enn å smile! Det å bli i midten av 30 åra, er slett ikke verst altså ... :-) 

 

#bursdag #omtanke #gaver #blomster #harebakken #arendal #mammaliv #kos #overraskelse #foreldre #hverdag #bursdagsgave #godenaboer #canon #canon100D

Bursdagstrikk til de små

 • 02.11.2015 kl. 11:08Disse Cupcake luene var stor suksess hos oss for noen år tilbake. Begge jentene vandret rundt med muffins på hodet. Det er Stinemor, som deler oppskrift på disse kule luene. Og de er faktisk raske å strikke. Når JEG sier det, da er det raske.. hehe.. :) Jeg er nemlig ingen speedy gonzales på pinne :) Mønsteret er enkelt å følge, og det blir så utrolig fine luer av det! Kanten hekles raskt på, i etterkant. 

Oppskriften finner du her

 

#strikketips #strikkeglede #bursdag #Mote #barn #garn #strikke #strikk #håndarbeid #hobby #foreldre #homemade #side2 #trend #bursdagstrikk #Stinemorblogg

Hurra for meg som fyller mitt år...

 • 02.11.2015 kl. 08:51

Ja, deg vil vi gratulerer... Det er fantastisk å våkne til frokost, gaver og at ALLE barna er stått opp! Alle 4 var på bena, og spiste frokost med oss! Takknemligheten er ikke til å sette ord på, det er ikke bare - bare, og forvente at teenagerne skal sitte pent til bords, når man står opp tidlig på bursdagen! God frokost, rolig og morsom med gaver. Jeg er heldig! Masse fine gaver fikk jeg også! 


Fra mediapappa fikk jeg eggeglass - og flere enn de hadde tenkt.. hihi. Medium og MP hadde sett på de, og tenkt at det var "litt stiv" pris pr stk. Men snille de, hadde kjøpt de lell! Jeg ble litt lattermild da jeg så eskene, for det var mange! Og uten deres viten, har de da kjøpt komplette sett på 12 til meg :-) Det er nemlig to i hver boks! Medium flira, og syns prisen var helt ok likevel da... hehehe.. søtingene <3 


Av ungene fikk jeg biffkniver, SKIKKELIGE, fine biffkniver.  Jeg har snakket om det så lenge! Men aldri fått ut fingen, eller funnet noen jeg syns var ok nok. Men så tok Medium affære, og jeg fikk 6 flotte biffkniver ! Og to mummikopper! Lille My og Hattifnattene! Suuuuuupre gaver! 

Hadde det ikke vært for at man må arbeide, på bursdagen - hadde dagen vært helt perfekt.. hehe. Men det er rart, uansett om man er liten eller stor, så må man enten på jobb eller på skolen - uavhengig av bursdag eller ei. Det å oppleve en slik morgen, er noe alle burde få lov til - gavene er ikke det viktigste, selv om det er moro å få. Men å ha en familie som er glade i en, og setter pris på en. Det føles godt. :) Og ikke minst at barna har glede av, å glede mammaen sin! Til og med teenagerne! <3

En bedre morgen, og nå med kaffekoppen ved min side - kan det ikke bli! :) Håper alle får en super dag! 


#happybirthday #bursdag #feire #familie #hverdag #foreldre #barn #mamma #mammaliv #jobbmamma #side2 #nettavisen #blogg #Mediakaos #Canon #Canon100D fylleår 

Natta!

 • 01.11.2015 kl. 23:43

Med en slepen pus, kan man greit illustrere at det er kveld her. Bilde er tatt med iphone i høst. Snakk om å bare svime av, der det passer en! Nå er det 20 min til jeg bikker over til et nytt midten av 30 åra tall - føler det like lite på meg, som de andre åra, at jeg blir eldre kl 00:00 😃 Stort sett har jeg ikke følt meg eldre inni meg, på mange bursdager - men speilbildet avslører noe annet 😜

Håper alle får en god natt!

Shopping - Timberland

 • 01.11.2015 kl. 22:30

 

 

 

innlegget inneholder produktlinker

Livet som skogal.... eller, eh... :-) Man er vel ikke skogal når man faktisk har både kastet, solgt og gitt bort en masse sko? For det har jeg! Jeg kastet 2 vinterpar, gav bort 1 og solgte 3. Jeg har 1 par vintersko igjen, vanlige - og ingen vinterstøvletter. DA er jeg flink nok til å kunne kjøpet ett til? Skoene er kjøpt fra Footway, og er av merket Timberland. Skoene dukket ikke opp da jeg søkte i damekategorien, men det fine er at når man er en 37, så finner man mange fine sko  i barnekategorien også. Hvordan disse havner der forøvrig, med en strskala helt opp til str 40 - er ikke helt logisk i min verden :-p 

Men jeg hadde lyst på noen støvletter som ikke gikk helt opp til kneet, og der ser det ut som at barnemodellen er litt kortere i skaftet enn voksenstr. Den er også smalere i leggen, noe som er enda en fordel for min del :) Sko er gøy. Nå kommer straks kaldere dager, flere dager med kjoler og mer jobbreising - kan det være fint med noen enkle, men fine støvletter. De skulle hatt dem i sort, eneste... :-p Men det gir kanskje en sjans til å handle ett par til, senere i vinter? Hehe... 

Det geniale er at med salget og rabattkoder, kom disse på 300,- mindre enn vanlig utsalgspris! Ai laik! :) 

#shopping #footway #timberland #mote #dame #sko #støvletter #mediakaos #mammatid #mammaliv #jobbmamma #blogge #skinn #hverdag #jobb #antrekk #nettbutikk

November på Hove...

 • 01.11.2015 kl. 21:26

En fantastisk flott dag er over. Vi har tilbragt mye av dagen på Hove, et nydelig turområde, her på Tromøya. Akkurat nå bor flyktningene og asylsøkerne der ute, og det gir et flott folksomt miljø der ute. Klart noen av de sliter med sine ting, og enkelt tilfeller ødelegger for andre - men slik er det i alle samfunn. I alle sammenhenger er det ofte en person, som kan få en hel gruppe til å bli avskydd eller misforstått. I dag så jeg flere av de små barna, som løp rundt i klær de har fått, bortlagte leker som de setter uendelig stor pris på - og voksne som går med litt bøyd nakke mellom oss "nordmenn". Men like fullt ut er de småbarnsfamilier, som oss - like glad i barna sine, og dermed er det flott å se på de, på lekeområdene :-) 

For å si det slik, så var jeg utrolig glad for min nye, VARME, Woolrich parkas i dag. Selv om ungene blånekter, så var det kaldt der ute. Eller for meg som  ikke er høyt og lavt, og klatrer som en ape i trærne, så var det KJØLIG. :-) 

Etter en litt lang løpeøkt, kan det være ok å slappe av litt. Hvilken stil man velger å innta, er jo opptil hver enkelt...... hehe :-p 


Og når man ser slik ut, da er det på tide å dra hjem... :-P Sekken med niste, saft og chips ble mer interessant enn å leke. En ok indikasjon på at turen er over! 

#hove #arendal #tromøya #kos #foreldre #familie #mamma #tur #familie #kvalitetesliv #canon #canon100D #høst #helg #weekend

Give away - Strikk til smårollinger

 • 01.11.2015 kl. 18:12Hvordan skape søte plagg som også fyller behovene de små har til varme, komfort og bevegelsesfrihet uten at det blir en altfor komplisert affære?

Denne boken inneholder over 50 oppskrifter som besvarer dette spørsmålet. Her er spennende oppskrifter på vakre og praktiske plagg fra topp til tå, enten du er nybegynner som blir lettere svett i håndflatene mens du forsøker å forme ditt første plagg, eller du er en som uten problem kan se på en fransk film mens pinnene formelig danser vals.

Noen plagg er inspirert av klassisk stil, noen er en smule retro, mens andre har et mer moderne snitt. Oppskriftene er merket med vanskelighetsgrad ? slik unngår du å gå løs på prosjekt som aldri blir ferdig! Denne sjarmerende boken er for alle mødre, bestemødre, venninner og tanter ? alle som enten har barn eller kjenner en som har barn.

Eli Østgård (f. 1969) og Mette Harbo (f. 1975) driver den populære bloggen GustavogBerta.blogspot.no. Søstrene har til sammen elleve barn og er naturlig nok interessert i småbarnsmoter og strikkemoter. Eli er utdannet hjelpepleier og bosatt i Drammen, Mette er utdannet gullsmed og bor i Stavanger

BLA I BOKEN 

 

Jeg fikk noen henvendelser om jeg bare hadde 1 bok å gi bort - av Paelas. Og desverre er svaret ja :-) Siden det har vært en fantastisk mottakelse på den boken, tenkte jeg å allerde kvelden før kvelden (trekker vinneren av Paelas boken i morgen) legger jeg ut en ny give away. Så en ekstra bursdagsgave fra meg til dere, så legger jeg ut en give away til ! :) Denne har også kort tid før trekkes.

Jeg trekker en heldig vinner mandag 9 November 2015Så har du lyst å vinne denne boken (+en liten ekstra overraskelse blir lagt oppi pakken!!! ) så skal du gjøre følgende: 

 

Legg igjen en kommentar her i dette innlegget - husk å legge igjen epost, så jeg kan få tak i deg, om du vinner. Eposten er ikke synlig for andre, enn meg. 

 

Og .. om du vil ha flere vinnersjanser, kan du få 1 lodd ekstra for følgende ting: 

 • Meld deg på nyhetsbrevet til bloggen min (da vil du få epostvarsel når det kommer nye giveaways, konkurranser, hendelser m.m - du kan når som helst melde deg av, og det vil ikke bli sendt ut varsel ved nye innlegg ++++ (spam) Du kan enten melde deg på i bunnen av dette innlegget, eller i høyre menykolonne. 
 • Del innlegget på Facebook, instagram, blogg eller annen sosial plattform. Du får 1 lodd ekstra, pr sosial media du deler på. 

 

Om du har "ekstralodd", husk å skrive hvilke i kommentaren din. 

 

Lykke, lykke til ! 

  

#vinne #giveaway #gyldendal #blogg #side2 #nettavisen #foreldre #håndarbeid #hobby #homemade #handmade #bok #strikkebok #jobbmamma #mammaliv 

 

 

 

Meld deg på epostvarsel

Epostvarsel - få med deg alt !

 • 01.11.2015 kl. 17:54

Nå har jeg fått lagt inn epostvarsel på bloggen. Dette er en funksjon som jeg ønsker å teste en liten periode. Nyhetsbrevet kan tegnes på to måter. Enten via skjema i høyre marg (kun på forsiden) eller via pop up vinduet som kommer, etter noen sekunder. 

Jeg er en superteknodinosaur, som nekter (iallefall foreløpig) å melde meg opp til egen FB side (Mediakaos side). Det er mange som bruker FB til å oppdatere når bloggen er oppdatert, men nå forsøker jeg nyhetsmail istedenfor. Dette er  ikke for å spamme noen, men man kan velge å bli varslet når noe spennende skjer. Jeg kommer til å sende ut et varsel, når jeg feks legger ut give aways, slik at jeg kan nå flest mulig. Etterhvert så må vel jeg også komme etter, og innse at teknologien vil mot Facebook - hehe, men inntil videre er det bloggen jeg bruker som kanal. (og instagram) 

Pop upen kommer til å ligge en begrenset periode, så får jeg se hvordan det fungerer. Den dukker ikke opp på alle sidene, men første gang du besøker urlen - inntil du lukker - da vil den komme igjen, neste gang. Men den er rask og enkel å "trykke bort". Meld deg på epostvarsel

Håper mange vil tegne seg på, og ikke minst benytte anledningen til å bli varslet når noe stort skjer :) 
(Jeg kommer ikke til å sende ut mail hver gang bloggen oppdateres :-p ) 

Kan blinde føle fargeforskjell på garn?

 • 01.11.2015 kl. 15:08

Har du tenkt over det? Kan blinde strikke? Ja, det kan mange - kan de strikke med forskjellige farger? Mediapappa har redigert en lydfil, på vegne av NB Radio Arendal (Norsk blindeoforbund) Klippet er i sammenheng med denne flotte artikkelen i Aust-Agder blad. Rita Vindholmen har en sterk historie, som hun delte med 10 klassinger - i kampanjen "ikke tøft å være død", en kampanje om ungdom, rus, trafikk og hvor galt ting kan gå. 

Jeg ble intervjuet i sammenheng med butikken, Masker & Sting for 4 år siden - i NB radio. Da lærte jeg at mange blinde kan strikke, og tryller frem de vakreste ting! Men jeg må innrømme jeg ble imponert da mediapappa klippet til denne LYDFILEN og jeg hørte hva hun sier, om det med farger. Ta deg tid, lytt til filen - og bli imponert. :-) Bilde er fra Aust-Agder blad - Foto: Svein Walstad

 

Lydfilen er klippet av Radionyhetene og klippet er en del av NB Radios programdel 

 

#radionyhetene #norskblindeforbund #strikke #strikking #håndarbeid #hobby #strikkeglede #mammaliv #jobbmamma #side2 #nettavisen #kos #austagderblad

Søndag - går tiden raskere?

 • 01.11.2015 kl. 11:31Tenk at vi allerde er i November. Det er helt merkelig! Vi går straks inn mot juleforberedelser, juleavslutninger, og nyttår. Det er utrolig hvor fort tiden går! Det er ikke lenge siden vi skrev 2015 og jeg undrer - kan det ha noe med alderen å gjøre? Når jeg var liten undret jeg meg ofte over, at foreldrene mine snakket om at tiden gikk raskere og raskere - den gang, tenkte jeg at tiden går vel alltid like fort. :-) 

Men den gjør ikke det... 

Eller, det føles ikke slik lenger. For hvert år, løper raskere og raskere synes jeg. For 5 år siden var det rart å havne i "ny avkrysnings" boks. 29 - 34 - alder.. 30-35. I morgen er jeg nok en gang i ny kategori. Jeg er i midten av 30 årene, bokstavelig talt. Tenker du noen gang over alder, og hva du har oppnådd i forhold til den? I 20 årene hadde jeg ingen tanker om hvor jeg ville være, i midten av 30 årene. Men når jeg tenker over det i dag, så kan jeg ikke forestille meg - at det skulle være så annerledes - enn der jeg faktisk er. 

Jo, jeg hadde illusjoner om å reise verden rundt, være globetrotter og oppleve masse. Gjøre ferdig utdanningen min, slik at jeg kunne få en jobb, som ikke var A4, og som ønsket å jobbe med. I dag har jeg en jobb, jeg ikke kan forestille meg å slutte i. Fleksibel, spennende , og samtidig miiiilevis fra det jeg startet utdanningen min på, og ønsket da jeg var 17 :p Reiser, er noe jeg super bortskjemt med, både hit og dit - og utfordringene står i kø. I "voksen" alder, fikk jeg muligheten til å ta mer utdanning, og med friskt mot, satte jeg meg på skolebenken i alder av 30 år. Å starte på en bachelor når man er 30, er ikke så ille som man tror, det som er verst, er å se hvor gammel man blir - mot 19 åringene som kommer fra VGS. Hehe...

Flott familie, med de  fleste næreste rundt oss - og 4 nydelige barn. Selvfølgelig inneholder mitt liv, som alle andres - faktorer man skulle ønske var helt annerldes - og enkelte ting man innser, at "slik er det bare". 

Når man får barn, er det ikke alltid livet gir alt man ønsker. Men man gjøre det beste utav det, og sakte men sikkert innser man at familien, kommer foran det meste. Familien, barna - er det som får en til å se, at tiden går. De blir eldre, utfordringene annerledes, og komplkasjonene står ofte i kø. Men alt i alt - er det noe av faktorene som gjør livet bra! 

Før vi drar frem nisser og berg, skal jeg og guttene til New York, 6 fulle dager i "The big apple". Jeg er veldig spent på hvordan de vil oppleve det. Da vi bestilte, var det milelenge til (hvertfall 3 mnd) nå er det pluselig bare 6 uker til avreise ! Fy som tiden flyr.. :) 

 

#tanker #mamma #side2 #mammaliv #jobbmamma #barn #foreldre #livet #nettavisen #blogge #canon #canon7D #foto #bilde #DSLR #tiden 

mediakaos

MediaKaos handler om en familie på 2 voksne og 4 barn + 1 hund & 1 katt. Både mamma og pappa i huset, arbeider innen media. MP i radiobransjen, og MM/jeg, som redaktør. Arbeid og hverdag forenes i herlig hverdagskaos.

Siden jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - med lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer sammen med hverdagsblogging, og alt ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares med meg.

Snarveier:
Giveaway & Konkurranser
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.
Lik på Facebook
Lik på Facebook

SNAPCHAT: mediakaos
Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B780
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900

Tidligere maskiner:
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55

Tips og råd - Janome CoverPro ligger i den gamle bloggen.


Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos