hits

Leddstake - lage selv ! :)

 • 30.11.2016 kl. 16:12

Jeg elsker dansk design! Men om jeg elsker det nok, til å gi 1799,- for en leddstake, i trehvit og gull - det er jeg noe usikker på. :-P Så da var det bare å finne frem noen Panduro trekuler, hobbylack og sette i gang :) Naboen hjalp mediapappa med å lage dype hull i stakene, til lys - og det ble laget små spor under. Kulene har ligget lenge, tiltenkt lignende prosjekt - og omsider kunne man finne de frem. :-) 

Fargene jeg har brukt på kulene er kobber, gull og sølv - hobbylakk fra Panduro. Snoren er tykk, litt stiv anorakksnor - som er tredd gjennom kulene. Under kan du se bilder av hvordan staken er laget. 

Kulene koster alt fra 10 kr til 80 kr pakken på Panduro. Det finnes også kuler på Søstrene Grene, Biltema, Upstairs osv.. er du veldig prisbevisst, kan det lønne seg å ta en titt. CChobby kan også ha noen. 

Flatborsettet er kjøpt på Clas Ohlson, og koster 219,- Settet er fra str 6 til 26. De kan festes på vanlig drill/bor. På Panduro kan du få kjøpt ferdige lysstumper i metall, som man kan feste nede i staken. Det er for å forhindre brann og mye stearin nedi. Tre kulene på i den rekkefølgen du vil. Jeg har som utgangspunkt, stake, stor kule, liten kule, stake +++ og noen små i hver ende. 


Veldig fornøyd med den, og den ble mye billigere enn 1799,-  

Oh jul med din glede?

 • 30.11.2016 kl. 09:14

Novembers siste dag. Milo gjør en innsats for å rive ned den lille pynten som er satt frem, og kalenderposer skal fylles. En siste reise med jobb i morgen, avslutter årets reiseperioder, og man kan virkelig si julen kan komme. Dette er det tidligste jeg har gått ut i reisefri/fri på MANGE år. De årene vi hadde butikken, var en evig sjonglering med bursdager, reise, dobbel jobb +++ Jeg kan huske jeg har løpt fra vakt i butikken og rett i burdagsselskap til Lille - bakt på natta i forkant og reist på jobb, kort tid etterpå. Når man ser tilbake på det, så undrer man; hvordan i svarte fikk man det til? Eller orket ! 

Duken på bilde over, fikk jeg av pappas kone. Den er håndbrodert og er bare så fin! Det er så moro å få slike ting! Jeg har også fått noen av svigermor, som mediapappas bestemor har laget. Slikt blir det koselige minner av, både for små og store. 

I går fikk jeg endelig satt meg ned, og tatt frem noen hobbyting. Det er første gang på X antall måneder - jeg lager noe kreativt på eget intiativ, uten at det ligger gave, antrekk, nødvendighet eller lignende bak. Noe jeg rett og slett har lyst til, tenk på en stund, og ikke minst egolaging! Det gleder meg, og kjenne på følelsen av å kose seg! Julemusikken lød ut fra høytalerne i går - (medium kikket litt dumt på meg.. :p ) og jeg malte og koste meg. 

Kan du gjette hva jeg skal lage? Håper alle får en flott dag!  

Farlige persienner !

 • 28.11.2016 kl. 21:47

Det er ingenting som er så farlig, som justeringstanga til persiennene. Milo henger som et slips i stangen, og vet så inderlig godt det ikke er lov. Men klarer bare ikke å styre seg.. hehe... 

Altså.... er det ikke lov? Hvorfor ikke? Jeg ødelegger jo bare littegrann! :-p #foto #canon #canonnorge #bilder #katt #bengalblanding #kattunge #familie

Nerdete bukse...

 • 28.11.2016 kl. 14:48

Kan man kalle en bukse for nerdete? Iallfall føles det slik, når man monterer buksen og stripene passer helt perfekt i alle sømmer. Og når man i tillegg blir litt lykkelig av å se det, da er man vel litt nerdete? 

Stoffet er en restebit fra Stoff og Stil, som har ligget ganske så lenge! Og mønsteret er fra bok nr 2, AOH sybok :) Den kommer forhåpentligvis hjem fra trykk straks :) 

#søm #sy #håndarbeid #hobby #bernina #jukimo1000 #altomhåndarbeide #sybok #syselv #homemade #håndlaget 

Pynt opp julebordet/nyttårsbordet

 • 28.11.2016 kl. 12:41

På Søstrene Grene og Upstairs (finnes her på sørlandet iallefall) kan man kjøpe superbillige dekketallerker. Jeg kjøpte noen i sølv i fjor, til 10 kr stk. Disse er helt supre og dekorere med. Så når hovedtallerkene tas bort, står disse igjen med en liten hilsen på. 

Du kan enten scanne inn en tekst du har skrevet selv, eller du kan skrive den i Canvas, eller trace den fra et bilde. Du kan også hente ned ferdige ord og uttrykk fra nettet som SVG og laste inn. 

Til dette prosjektet vil du trenge 

 • Vinyl, På disse holder det med innendørsvinyl - feks disse, fra vinylhobby.no
 • Tallerk eller annet dekke
 • Spatel eller hook (praktiske til å fjerne småbiter med) 
 • Transfertape eller kontaktpapir 
 • Matte
 • Standardkniv (På vinylhobby sin innendørsvinyl kjører jeg 1,5 på kniven, 4 hastighet og 0 i pressure) 

1. Scann, trace eller skriv inn teksten du vil ha. Legg så vinylen på matten. Er ikke matten din like sticky lenger, så se HER for hva du kan rense den med. Ikke speilvend teksten. Kjør en testkutt. Dette er for å slippe og rive seg i håret, skrike eller ligende over at matten er i stykker, eller at ikke noe er kuttet. Hva kniven skal stå på, vil avhenge veldig av hvor gammel kniven din er, hva du har skjært i tidligere og faktisk hvordan den er oppbevart. Så test deg frem! 

2. Fjern så alle overflødige deler av vinylen. Jeg bruker en "hook" for å ta lett tak i småbiter inne i bokstaver osv. Så legger du transfertapen over, og overfører lett bokstavene du har skrevet og weedet. (weede = fjerne vinyl) 

3 Fjern transfertapen og voila ferdig! Så er det bare å gjenta på antall kuverter du ønsker ! :) 


Bilder: Med tillatelse fra samarbeidsblogg. 

 

Lykke til! 

 

//INNEHOLDER REKLAME/LENKER//

 

Selv pelsen er kald...

 • 28.11.2016 kl. 09:23

Det begynner å bli kaldere igjen, og for en pus som elsker å plaske rundt i vann - blir det kaldt på potene å gå rundt etterpå. Esker, esker er rene skjære himmelen! Milo er mildt sagt gærn etter esker :) 

Jeg fikk noen deler til Babylocken, og esken? Jo den skal pusen ha! 

I dag er det visstnok Cybermandag, jeg kjenner jeg er like LITE begeistret for den, som black friday. Er ikke Cyber monday enda en ny ting vi innfører? Enda en ting som presset økonomi skal utsettes for? Pynt til jul og bli hjemme... tenker jeg :) 

Nå er det 3 dager hjemme, og så er det siste julebordet i år - og det er med Gyldendal. Fredag, er det stopp og reisefri ! :) 

Håper du får en flott mandag! #canon #canonnorge #bilde #foto #familie #tanker #blogg #mediakaos

Celebert besøk..

 • 27.11.2016 kl. 20:28

Med hvite haledusk, og tynne ben -  vaklet disse tre herlige små bambiene rundt i hagen vår i dag. Det går hardt utover det som står igjen av stauder der nede, men hva gjør det - med slik fin utsikt ;) Vi har hatt besøk flere ganger, men da har de vært mye lenger ned på eiendommen. Først i dag, har de vært helt oppe ved husene og innkjørselen til naboen. 

Håper du har hatt en flott 1 søndag i advent ! :)  

#bambi #rådyr #natur #foto #familie #dyr #utsnitt #canon #canonorge #mediakaos #bilder

Juleforberedelser - lag små gaver

 • 27.11.2016 kl. 15:01

Jeg tenkte jeg skulle dele noen småtips frem mot jul, ting du kan lage enkelt med symaskin (eller for hånd) som du kan gi bort. Disse posene kan fylles med hva som helst, og er superfine å gi bort i venninnegaver for de små, eller lage de store og gi noe større i. Størrelsen bestemmer du jo selv.

En variant, som er superenkel å lage - er disse trekantveskene med glidelås. Disse sys sammen med 1 søm! (om man ser bort fra at du må sy rundt og feste glidelås :-p) Men det er bare 1 monteringssøm. Jeg forklarer denne med vrangsøm. Syr du den i tykt materiale, trenger du ikke for (om du ikke vil skjule sømmene) og vrenge den. 

Du trenger:

 • Symaskin
 • Saks/Rullekniv
 • Glidelås
 • 2 stoffstykker
 • evnt mellomvatt/vlis for stivelse

 

Ta et avlangt stykke stoff. Det må brettes på midten, og kunne brettes i 60 graders forhold som bilde viser. Har du quiltelinjal, eller gradeskive - tar det deg 2 min å finne størrelsen :) 

 1. Sy fast glidelåsen på rettsiden (ill. 2)
 2. Så legger du stykkene rett mot rett, med evnt mellomlaget oppå ene vrangsiden (ikke i mellom rettsidene!) langs ene kortsiden og begge langsidene med glidelåsen i sømmen. 
 3. Siste kortsiden syr du akkurat forbi glidelåsen, stopper - og vrenger hele vesken gjennom sømmen. 
 4. Press så sømmonnet inn det siste stykket og lukk pent for hånd. 
 5. Syr du i enkelt stoff, syr du rett over den korte sømmen her - og du er ferdig! 


En annen variant, er disse uten glidelås. De er supre for både nybegynnere og barn. Enkle og kan lages i den størrelsen du selv vil. Fremgangsmåten for disse, finner du HER#julegaver #hobby #søm #sy #bernina #Babylock #symaskin #barn #homemade #håndarbeid #handlaget #gaver #jul #sy #lageselv 

Julero eller julepanikk?

 • 27.11.2016 kl. 13:35

Så er man godt plassert hjemme, etter årets siste arbeidsuke i Danmark. Julefrokost/Julebord er over, og som vanlig var det superkoselig. I år var vi i en annen by, enn arbeidsstedet, noe som var nytt og morsomt. Middelfart - en by jeg var i, i 2003 med guttene, alene! Etter den ferien, kan jeg huske jeg tenkte; aldri mer. 2 elleville gutter, som løp x2 raskere enn meg, både rundt på hotellet og i Legoland - var litt mye :) 

Nå er lysene funnet frem, men ikke tent. Det får jentene gjøre når de kommer hjem, fra overnatting her og der :) Pynten skal hentes frem i morgen, og tanken var å lage litt pynt med jentene. Jeg skal bare finne litt prosjekter i canvas, i mangel på kreativ hjerne. Jeg ser mange pynter til jul nå, og viser frem bilder av julepyntede hjem ++ er der bare meg som venter litt til? Adventstakene kommer frem, lys og litt pynt - men desember må iallfall komme helt, før jeg tar frem mye pynt.. Det gikk litt tid til å finne kalendergaver i DK. I år er det 3x 24 som skal fylles, i og med at Jumbo er flyttet. Men  i kjent stil, kan det hende vi må henge opp hans poser, de dagene han kommer hjem i desember. 

Kalendergaver, bakst, gaver, shopping, nattåpne butikker, søndagsåpne butikker - er jul stress eller kos? Vi oppfordres til  å shoppe mer mer mer og atter MER, og på toppen får jeg email i dag med; Gavene de egentlig ønsker seg. Vi fremprovoserer følelser, der ingenting er godt nok, og om det ikke koster over 3000 og kommer fra en kjedebutikk - så er det ikke det mottaker ville ha? Jeg blir sur og kvalm... Kommersielle krefter gjør at julegaver, omsorg og omtanke - blir gjort til utakknemlig og ubegrenset stressfaktor. Hvertfall for meg... 

La meg beholde julefreden og gleden av å gi... det jeg har lyst til... 

Noen handler julegaver, andre handler ting de ikke trenger... Jeg handler en del ting, jeg ikke får tak i - i samme format eller omfang her hjemme, som i DK. Mediapappa tar jobben som deler/kutter og pakker helt eksemplarisk. Ikke bare får vi god mat, men sparer en god del penger i Familien AS på denne måten. Og hva gjør jeg i mens? 

Jeg drikker kaffe og spiser dansk sjokolade... :p


 

Jeg håper alle får en flott 2 søndag i advent. Med kos, kanskje gløgg og pynting. Her tar vi kun staker og litt advent frem. Den skikkelige pyntingen tar vi mot Lilles fødselsdag, i midten på Desember :) 

Black Friday - sort lykkehandel eller sorte triste tanker?

 • 25.11.2016 kl. 12:24

I dag løpere mange mennesker rundt, som  hodeløse høns - med alt for mange penger. Kredittkort og bankkort går varme, og mange arbeidstimer går i dag til å dekke Black Friday surfing på nettet. Gjennom hele uken, har kommersielle krefter reklamert Black Friday og næret hysteriet. Jeg kom til å humre litt for meg selv i morges.... De to siste morgenene har det gått tid til å skrape bilen for is, og danskene er like drevne i dette som oss nordmenn... 

Hvordan ser man at danskene har god økonomi? De skraper bilen med bankkort.

Bilde: Flere kilder Aum Architects/Jenna Wasloski 

 

Men på en måte, føles det bedre å se på halvfrosne dansker, som skraper frem bilen sin - på en ufattelig ineffektiv og kald måte. Enn å se på Black Friday hysteriet. 

De siste dagene har "hylekor" og Sylvi Listhaug vært i mediebilde. Etter et stunt fra Kristoffer Joner, har fått mange til å koke - og beskyldninger som svindel og lureri, florerer rundt. Men vil vi ikke la oss lure? For selv om vi vet mange fakta, lar vi oss likevel overtale til både salg, villedende reklame og diverse. Uten å gå inn i en nøyaktig beskrivelse, av hva jeg syns om Joners stunt, og menneskene som skriker opp i etterkant - tenker jeg at det er hver enkelts ansvar, å sjekke hva man støtter/sender penger til. Det nytter lite om man står tiltalt for å støtte IS, og hevde "Jeg forstod ikke at IS, var en forkortelse for isbilen..." 

På samme måte lar vi oss ikke påvirke av alle artiklene rundt Black Friday. Flere medier har den siste uken avslørt at store kjeder setter opp prisene, før de "dumper" dem igjen - til Black Friday. Mange av varene er faktisk dyrere nå, enn de har vært tidligere i år, på kampanjepriser. I tillegg er begrepet litt misforstått når butikker kjører "hele 30-70% på sortimentet, noe de stort sett gjør hele året? 

Jeg er heldigvis på jobb i dag. Og heldigvis har jeg ikke bruk for noe mer. Uheldigvis er jeg lett påvirkelig som mange andre, og dermed kunne jeg fort gått på en smell. Men uansett hvor fink jeg, eller andre måtte føle seg i dag - er det vel en stor sjanse for at et eller annet aftersale Balck Friday kommer over oss. :) 

Alle disse salgene, hylekor eller smskampanje - har fått meg litt til å tenke. Det finnes så mange andre ting vi kan fokusere på. Det finnes så mye annet som betyr mer, enn de 200 kr som evnt er donert til Noas. En annen ting, er at media kunne meddele at 12 av flere titallstusen har krevd pengene tilbake. Vil ikke det si at de aller fleste som donerte, ikke føler seg lurt? Hvem er det som roper høyest? Det later til å være de som ikke har donert, og de er sinte - på andres vegne, som ikke føler seg lurt.... en noe snodig fremstilling syns du? Men tenk deg om, er det ikke sånn det er? 

Kan vi gjøre en forskjell? 

Ikke med alt...

Dessverre kan vi ikke redde hele verden, men vi kan starte med de som er rundt oss. De som vi ser hver dag, som rammes av urettferdighet. De som vi har tatt inn i våre hjerter, og som vi helst ser bli der. Nawjin og Hawjin er to slike jenter. Født og oppvokst i Norge, og har tapt retten til å bli boende. Man kan diskutere seg blå, hvorvidt det er mest rettferdig å sende ut eller la de bli. Men min personlige mening er, la de bli. Det er to jenter som ikke kan annet språk enn norsk. Det er to jenter som ikke kjenner en annen kultur enn norsk. Hvor trygt er det, å sende to jenter som ikke er tilpasningsklare for en annen kultur, språk - og i et land, der de i verste fall kan bli straffet, for mangel på kulturforståelsen? Hva vil skje med foreldrene deres, som på lik linje kan bli straffet - for å ha lært barna en annen kultur å kjenne? Barn er i alle slike tilfeller uskyldige. Barn kan ikke velge sine foreldre. Barn kan ikke velge hvilket land de blir født i.  Likevel straffer vi disse barna, som om de har hatt disse valgene.... 

Jeg vil bruke Black Friday til noe annet enn å løpe rundt i butikker. Jeg vil legge ut et hjemmelaget produkt, (kjolen over på bildet) Helt ny, ubrukt, strikket av meg - i alpakka og mohair. Verdi til ca 800,- utenom arbeidet. Kjolen er i str S, men passer en 36 +/- Den skal ikke auksjoneres eller noe, men alle som er med å vippser til telefon 483 68 050 er med i trekningen av denne. Om du vippser 1kr eller 100kr - alt hjelper, og alle er med i trekningen. Jeg trekker vinneren på Jumbos bursdag, da blir han 18 år ! :) 

De to jentene har en FB side, der du kan følge saken, den finner du HER

 

Skal man bruke ordet Black Friday, akkurat slik jeg tenker på den nå - tenker jeg at det er SVART at noen kaller engasjement for hylekor. Jeg tenker at det SVART og trist at folk rett foran nesen på oss, trenger hjelp - mens vi er mest opptatt av å spare 10 kr.  Vil du være med å gjøre en forskjell? 

 

 

 

// INNEHOLDER REKLAME/LENKER//
 

Scanncut kurs i Bergen - 2017

 • 24.11.2016 kl. 13:59

Det er en del spørsmål om kurs ser jeg, på den norske Scanncut siden. I dag ble det avtalt med Tonje Brodering/Sysiden, at jeg skal holde et par kurs i Bergen. Fredag ettermiddag, og et lørdag formiddag. Helgen 12-14 Januar 2017. Det blir grunnleggende innføring i maskinen, og en liten stund dedikert til Scanncutcanvas. Om det er tid, vil jeg vise noen av kitene til Scanncut. Jeg kommer til å ta med forskjellige ting, men det er ikke sikkert jeg rekker å gå gjennom fremgangsmåten på alle. 

Kurset blir en blanding av praksis og teori. Ta med laptop, minnepinne og scanncut. Du vil få utdelt prøvemateriell på kurset. Og for de som deltar... det kan jo hende at dere får en liten rabattgode også, i etterkant/under kurset :) // INNEHOLDER REKLAME/LENKER //

Babylock Ovation -med testhjelper

 • 24.11.2016 kl. 10:11


En av de seneste maskinene, som er kommet inn i huset, er Baylock Ovation. En stor (og da mener jeg fysisk størrelse) Betydelig mye større enn Enlighten, som er en ren overlockmaskin. Ovation er en kombinert overlock og coverstitch maskin. Det vil si at den bygges om, mellom overlock og coversøm. Har du vært borti Babylock før, kjenner du igjen alle prinsippene og systemet. 

Min testhjelper er full av "potensielle tekstiler", dog er ikke planen å spinne og veve noe utav han :) Men maskinen er nøye snust på, undersøkt, tråkket over og virker godkjent :) Maskinen er faktisk ganske så enkel å tre om. Du skal ha god plass til den! Så kjøper du denne for å spare plass, med en maskin - sjekk målene først. Bernina L220 og Enlighten, tok ikke mye mer plass ved siden av hverandre, enn denne Ovation alene... 

Milo er ganske fornøyd med begge Babylockene, som du ser her - sjekkes Enlighten godt ut! Enlighten er en ren overlock, og har vært i hus før. Den ble byttet ut med Bernina MDA1150, og siden har ikke Babylock vært brukt/testet her. Juki MO1000 ble testet, som en "erstatning" til BL, etter Bernina - men imponerte dessverre ikke. 1150MDA imponerte såpass stort, at BL ble byttet fast ut - men da Juki skulle ut av prosjektene, stod det mellom 1150MDA/evnt en annen av de nyere Berninamodellene, eller BL. Valget falt som du ser på Babylock. 

Maskinen er som sagt stor. Men den virker bare litt avskrekkende i starten. Da jeg åpnet esken var første tanken: Oi ! I forhold til Evolve som er den siste kombinasjonsmaskinen som jeg har hatt fra Babylock, er den nemlig nesten dobbel (?) så stor. Men størrelsen får du nemlig igjen, i et fantastisk stort syrom! Til høyre for nålen er det rikelig plass, og det er luksus på en covermaskin. Nå vet jeg at Janomes Covermaskin har også god syplass, så det er ikke særskilt, men det er noe av det første jeg falt for. I tillegg elsker jeg funksjoner som:

 • Hastighetsjustering
 • Godt sylys
 • Kneløfter
 • Syfoten/labben betjenes fra forsiden
 • Enkel å tre
 • God og praktisk trådspoleplate
 • Enkle og gode tredningslinjer
 • Fin og rolig lyd
 • Syr pent og justerer trådspenning akseptabelt raskt
Ovation har av opplagte grunner ikke innebygget trådtreder. Men, det er god plass, godt lys og dermed er det ikke vanskelig å få tredd maskinen. Alle griperne tres med luft. Både for overlocksøm og coversøm. Enkel betjening. 

Det er ganske slitsomt å være med på testsøm! Maskinen koster 25 995,- veiledende - og kan kjøpes feks. hos Tonjes Brodering/Sysiden. Maskinen er absolutt verdt en titt og test, og har du litt problemer å finne utav hva du skal bruke pengene dine på - er dette en god maskin, og bruke de på :D 

 

// INNEHOLDER REKLAME OG LENKER //
 

Det andre hjem?

 • 23.11.2016 kl. 14:32


Når man reiser mye, blir definisjonen mitt hjem = der sengen min står. Men i noen tilfeller er det ikke helt slik. Hver gang jeg kjører av ferjen, ( som mange andre kaller feriebåten Color Line) vet jeg at jeg har ca 2t ned til jobb. (evnt 2.5t) Kolding, er byen der jeg har min sjef og redaksjon. Kolding er en superkoselig liten by, som ligger ganske nære grensen til Tyskland. I norsk målestokk, er det nære. ;) 

Det å sige ned i stolen på kontoret, etter antall timer på reise er fantastisk. Å gå rundt i redaksjonen å snuse inn lukten av stoffer, garn og kreativitet (kan man det?) er utrolig beroligende og inspirerende. Kan du huske at jeg blogget om det å gå tom, for en stund siden? Følelsen av å ikke ha mer å gå på. Hvor henter man kreftene videre, til inspirasjon - når man ikke er inspirert selv? 

Så kommer jeg ned på jobb....

.. og finner ut, her finner jeg det. Allerede første gangen jeg kom til Kolding, følte jeg meg hjemme. Jeg har x antall timer og døgn her nede, siden jeg startet. Hver gang jeg tusler hjem fra jobb, kjenner jeg på en ro og trivsel - som bare kan sammenlignes med den man har hjemme - der sengen står. 

Jeg er utrolig heldig som trives så godt med det jeg driver med, og selv om jeg blir sliten og lei av reising og masse mennesker - ville jeg ikke vært dette foruten.

Har du det slik, med noen steder? 

Bombe til kvelds?

 • 22.11.2016 kl. 17:11

 

Churros er noe ungene elsker og er vandt til å få i Spania. De er søte, sprø og litt salte - alt på en gang. Veldig gode! :) Men er du på slankern, så styr unna! Dette er ingen kalorivennlig bombe.. hehe... 

Oppskriften er litt modifisert fra den vi har fra Spania, pga ingrediensene. Men like god :) Jeg har litt mindre sukker i røren enn oppskriften også. 

 • 2,5 dl vann
 • 75 gram smør
 • Litt salt
 • 2,5 dl hvetemel
 • 0,5 dl sukker
 • 3 egg
 • Litt vaniljesukker (kan sløyfes om man vil ha mer salt enn søt smak) 

 

Vann og smør kokes opp, hell i mel, sukker, salt og evnt vaniljesukker. Rør sammen til en myk fast klump. Ta av gryta og rør inn ett og ett egg. (Alle samtidig kan bli vanskelig å få jevnt inn) ta deigen utav gryta, kjøl litt og fyll en sprutepose med bred stjernetipp. 

Hell i ca 5-6 cm olje, (ca 180 grader.) husk at olja setter smak! Jeg bruker rapsolje men en annen nøytral olje er også fint. Sprut ut churroser, og la de ligge ett par minutter. Snu de og ta de opp når de er gylne. (De skal ikke være smulteringbrune, mye mer gylne/lyse) 

Tykkelse og deigkonsistens, må en bare prøve seg frem etter hva en liker :) Legg de på ett tørkepapir så oljen renner av. Trill de i sukker om du liker det og evnt dupp dem i sjokolade - de kan altså gjøres fra kaloribombe til megabomber! :) 

 

#churros #spania #dele #oppskrift #mat #bake #hverdag #mamma #familie #kos #fest

En hånd å holde i...

 • 21.11.2016 kl. 20:20

Er du som meg, vokst opp på 80 /90 tallet, og husker sangen "en hånd å holde i"? Sangen som rørte utrolig mange, fordi den ble laget til Odd Kåre Rabben. Gutten som stod frem, som en av Norges første blodoverførte hiv-positive. Gutten som vekket såre og sinte følelser i mange, over at et uskyldig ungt liv ble frarøvet retten til et godt og langt liv. De siste dagene har en særdeles stygg sak rammet Norge "The dark room" En sak man ikke i sin villeste fantasi, trodde eksisterte. Det er nesten som at man skal slutte å se på tv og film, fordi virkeligheten topper det man kan se der. 

Det å miste et barn, er en uforklarlig smerte - for oss som ikke har opplevd det. Det å se at barna sine lide, er uforklarlig sårhet - ovenfor de som ikke har barn. Det at noen vil sine egne barn vondt, er uforklarlig virkelighet for oss som ikke er skrudd sammen slik. Hva feiler det disse folkene? 

I noen tilfeller sier man i retts-Norge at personen ikke er psykisk strafferettslig tilregnlig.

Strafferettslig tilregnelighet, den sjelelige sunnhet og modenhet som etter loven er forutsetningen for straffeansvar.

I samme betydning snakker man om strafferettslig skyldevne. Man kan ikke dømmes til straff dersom man ikke er strafferettslig tilregnelig.

Norsk rett gir ikke noen definisjon på tilregnelighet, men nøyer seg med å beskrive de tilstandene som utelukker straff i straffelovens § 20. Barn under 15 år er fritatt for straff. Det samme gjelder de som blir regnet som psykotiske eller som hadde sterkt nedsatt bevissthet da de gjorde handlingen

Men disse menneskene - når vi omtaler dem, så sier vi de er syke i hodet sitt. Men er de det? Eller er de gale? Gale, i den forstand at når noe ikke virker, er man defekt og må repareres. Men kan disse menneskene repareres? 

Når man er i stand til å planlegge overgrep, på sine egne barn - hva gikk galt? Hva kan de skylde på, og hvem gir de skylden? Når de er så tilregnelige at de benytter seg av krypterte chatterom, skriver at livet er over - om de blir avslørt, er de dysfunksjonelle? Slik vi definerer ordet til vanlig? Mennesker som har bevist gjennom samfunnets korrekte regler, at de er fullt oppegående og fungerende, mangler så mye vesentlig. De har familie, høy utdannelse, gode jobber og likevel, så nedsatt evne til å skille mellom rett og galt. 

Jeg kjenner jeg blir trist, langt inn i hjerteroten. På barnas vegne, på de rammede familienes vegne, på de pårørende til de siktedes vegne - tenk å finne ut at mannen din, er en del av noe slikt? Tenk å få vite at sønnen din, har fantasert og planlagt slike overgrep? Det er noe jeg  heldigvis ikke klarer å forestille meg.  

Når begynte mennesker å leve "real" i det man normalt vil kalle den fiktive verden? Når gikk man over grensen til absurditeter? Man sitter med så mange spørsmål. Mange spørsmål, som jeg egentlig ikke er sikker på, om jeg vil ha besvart..... 

Til tider får man lyst å slukke lyset, krype under dyna, lukke øynene og stenge verden ute. Og når det ikke går i lengden, tenker jeg til tider; Stopp karusellen, jeg vil av.......... 

 

Hvorfor gidde å engasjere seg?

 • 21.11.2016 kl. 13:39

I dag er det nok en artikkel om skoleveien/saken, vi i FAU ved jentenes skole - har arbeidet med i høst. Ved hvert valg, skriver avisene om valgdeltakelse. Partiene kjemper om å "vinne oss", og smører på i tjukke lag - om alle sakene de skal kjempe for oss. Under prosessen er de tilgjengelige, medmenneskelige, imøtekommende, og vi møter de overalt - på lokale tilstelninger og arrangementer. Men hva skjer så... ? 

Bilde: Arendals Tidende

 

Denne aktuelle saken, er et godt eksempel - HER kan du lese artikkelen. Noen vil nok tenke at jeg er en "sutrer" som opptar viktige menneskers tid, men er de mye viktigere enn oss? Og hva hadde skjedd, om en av politikernes barn hadde blitt påkjørt på dette veistykket? Hadde de da lent seg tilbake, og tenkt at jaja det  er et trygt veistykket dette her, så det var synd....

Da jeg reiste til Nicaragua, var det med deler av en tekst fra Arnulf Øverland - Du skal ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv. Jeg syns den teksten passer her også... Hvorfor skal det en ulykke til? Helst med døden eller store skader til følge, før de folkevalgte vil ta seg 3 min - og i det minste besvare mailene til FAU? 

Folket engasjerer seg ikke. Folket stemmer ikke. Folket vil ikke høre. Uttrykk jeg hørte mange ganger, de årene jeg selv drev med politikk. Men hvorfor engasjerer ikke folk seg? Fordi det ikke nytter? Fordi de ikke blir hørt? Fordi de føler det ikke er vits? Hva er poenget med lokallag og lokale folkevalgte - når de gjør seg utilgjengelige? 

Setter man et skrekkens eksempel, ved å ha en slik holdning - i forhold til å få andre til å engasjere seg? Viser man at det er en tapt kamp å engasjere seg? 

 • De aller fleste folkevalgte;
 • de spiser frokost, som meg
 • de har familie, som meg
 • de har en jobb eller annet virke, som meg
 • de har noen de er glad i, som meg
 • de har noen saker de lar seg engasjere av, som meg
 • de spiser lunsj, som meg
 • de purrer på eposter, papirer, oppgaver i jobb eller privatsammenheng, som meg
 • de lar seg begeistre av gode hendelser, som meg
 • de spiser middag, som meg
 • de føler sorg når noen dør, som meg
 • de leser aviser, nettaviser og er på internett, som meg
 • de spiser kanskje kvelds, som meg
 • de har kanskje drømmer og nye mål for livet, som meg
 • de sier takk om de får noe eller noen gjør noe hyggelig for dem, som meg
 • de legger seg for natten, som meg
 • ... men de har ikke tid til sine velgere, som meg......

 

Jeg syns det er en liten sak til ettertanke - når slutter valgkampen, og engasjementet for velgerne? Hvor blir det av, det voldsomme engasjementet de henter frem, det året det er valghøst? 


 

Burgere i LCHF stil..

 • 18.11.2016 kl. 11:30

Vi er ikke hardcore på LCHF lenger, men noen oppskrifter er kjempegode og brukes enda. Siden det er fredag, passer det jo godt å lage saftige, gode, (diett) burgere? Disse er helt supre. :) 

 

 
 
Ingen lett kaloribombe, men kun 2,1 gram karbohydrater pr burger inkl alt - i denne varianten! 
 
Man blir god og mett på en burger! 

Oppskrift til 4 stk. (Store, evnt 8 små) 
6 egg 
200 gram philadelphia natuell
6 ss linfrø
1 ss fiberhusk
Organo, sesamfrø og havsalt til topping.
Lag brødene som "mange andre" melfrie/lavkarbo varianter. 
Pisk eggeplommene luftige og lyse, og hvitene stive - hver for seg. 
Hell philadelphia og fiberhusk i plommene. 
Vend linfrø, bakepulver og stive eggehviter forsiktig inn i det andre. (ikke maskin!) 
La svelle i 15 min.

Lag 8 (evnt 16 små) rundinger, og strø topping på halvparten. 
Stek midt i ovnen på 200grader, i 10-15 min.

Hamburger:
1 pk karbonadedeig
2 små egg
Chilli (krydder)
Salt
Pepper
Evnt hakket løk

Når brødene er ferdig er det bare å toppe:
Brød
Bladsalat
Hjemmelaget hamburgerdressing (se nedenfor)
Burger
Ost
Stekt skivet bacon (2 stk)
Agurkskiver

Hjemmelaget dressing.
Denne har jeg funnet på nett, og modifisert litt. 
Dette er til en STOR porsjon, mao. lag mindre eller ha i kjøleskap et par dager Uttrykksikonet smile
3 dl Creme Fraiche
2 dl majones
2 ss Chili Saus Heinz
1 ts sitronpepper
1 lite glass med skivede sylteagurker
Litt hakket dill

Hakk sylteagurkene og dillen, bland og voila!

NAM! Jentene får alt som oss, men vanlige grove brød til. 

Stikkordet er BRYLLUP

 • 18.11.2016 kl. 09:17

Bryllupsfest, kaker og full gass - er planen for morgendagen. For en 1 mnd siden giftet pappa på 78 år seg, og vi var i kirken og så de gi sine løfter til hverandre. I morgen skal familiene samles til familiefest - litt forsinket, men god feiring. I går ble 2,5 kake laget, og i dag skal 1,5 siste i ilden :-p I morgen er det på plass med kaker, blomster, antrekk ++++ full fres. Men først er det lunsj hos pappa, kakebaking, 35 årsfering, sove - og så bryllup. 

Denne uken har jeg hatt hjemmekontor, og med mine illusjoner på plass - har jeg sett for meg SÅÅÅÅ god tid, mange planer +++ og hva har jeg fått gjort? Knapt en dritt av de :) noen som kjenner seg igjen? Jeg føler jeg har løpt, stresset og gjort mer denne uken, enn en hel uke ute på jobb.. :) Og når pulsen senker seg på kvelden, og jeg BURDE gjort ditt og datt - har jeg sunket lat og ferdig, ned i sofaen med strikketøy. Iallfall 2 kvelder! Det er luksus det, 2 kvelder i ro ? :P 

Min niese Maria og søte lille Annika (grandniese) er på besøk. De er til vanlig bosatt i DK, og er kommet for å være med på bryllupsfesten. Det er utrolig koselig å ha de her, og snart er det tid for en tur til pappa (Annikas oldefar). 

Jeg håper alle får en flott dag, og inngang til helgen! 

Hvem er sjefen?

 • 16.11.2016 kl. 16:31

Ja si det? Milo prøver så godt han kan å holde øverste posisjon iallefall. Nå kan de i det minste sitte/ligge i samme sofa 😂Kontra da han kom......

Pokemon i kalenderen?

 • 16.11.2016 kl. 09:07

Bilde: Aradiyatoys -

Mine jenter elsker Pokemon! Over alt på jord! Nå skal kalenderne fylles opp, og jeg har lett og lett etter en oppskrift på heklede Pokemon baller. Til slutt fant jeg en, men hva skal man si? Selvfølgelig når jeg var ferdig, fant jeg den perfekte oppskriften. Ballene blir kjempefine! Det beste? Det er at oppskriften er gratis! Det er ikke lov å distribuere selve oppskriften, men jeg har lov å dele link og bilde :) Dere kan selv laste ned oppskriften. Mønsteret er på engelsk, men den har FANTASTISKE bilder, og steg for steg beskrivelser. 13 siders flott bildevisning, gjør at hvem som helst kan få til dette! 

Husk at deler du denne videre, må du ikke dele selve mønsteret - men kun link. Bruker du bildene, må du henvise til AradiyaToys. (normal folkeskikk der altså... ) Ballen kan lages i den størrelsen du selv vil, bare juster heklenålstørrelsen. 

Her er en liten oversikt, over ord som kan hjelpe deg litt om du er helt ny - i engelske hekleutrykk. Mønsteret finner du gratis nedlastbart på PDF, HER

st = stich = maske = m
ch = chain stich = luftmaske = lm
sc = single crochet = fastmaske = fm
hdc = half double crochet = halvstav = hst
dc = double crochet = stav = st
tr = treble crochet = dobbelstav = dblst
sl st = slip stich = kjedemaske = km
tog = together = sammen
beg = beginning = begynnelse
magic circle = magisk ring
sp = space = mellomrom
dec = decrease = minke
inc = increase = øke
lp = loop = løkke
rem = remaining = gjenværende
rep = repeat = gjenta
rnd/rd = round = runde
row = rad
rs = right side = rettsiden
ws = wrong side = vrangsiden
sk = skip = hopp over
yo = yarn over = garn over krok

 Lykke til ! :) 

 

// INNEHOLDER LENKER //
 

Hva strikker jeg på?

 • 15.11.2016 kl. 23:17

Jeg avslutter dagen med et bilde av kveldskosen. Strikketøy og netflix. Deilig med ro og hjemmeuke. ;) På Facebook siden min, pågår det nå en liten uhøytidelig konkurranse. Hva strikker jeg nå? Kommenter under bilde, og du er med i trekningen av en liten overraskelse❣❣

Håper alle har hatt en flott kveld og at alle får en god natt :)

Tar du utfordringen?

 • 15.11.2016 kl. 17:45

Å ønske seg noe til bursdag eller jul, er noe jeg syns blir vanskeligere og vanskeligere. Ikke fordi det ikke finnes noe der ute, men fordi jeg/vi har det aller meste allerede. Når jeg var yngre, husker jeg det var flere "grenser", man skulle passere. Fra leker til "nesten-voksen" ting - som for mange var synonymt med dusjsåper, deodoranter, parfymer +++ om det var et hint om at jeg luktet ille, eller om at man automatisk tenker tenåring+hygiene - er jeg fortsatt litt usikker på, den dag i dag. :) Fra tenåring til gryter og praktiske ting... og fra voksenlivet til hjemmelaget, fantastisk julepynt fra ungene. 

Vi vil gjerne ønske oss noe til jul og bursdag. Ungene nyter gleden over å kunne krysse av i reklameheftene som kommer, og på antall ønsker ser det ut til at huset kunne blitt temmelig fullt. Skulle man kjøpe alle kryssene, hadde nok mange blitt boende på jobb - for å finansiere herligheten. Denne gleden skal barna få beholde. Den barnslige følelsen, midt oppi prehormonelle reaksjoner, rockestjerner, kjendisønsker og den rivende følelsen mellom barn og tenåring. 

Men hva med oss voksne? Vet dere, det mest absurde ønsket jeg tok meg selv i å ønske meg, i 2016 - var vann og en do som fungerte - samt dopapir. 

For mange av oss voksne, handler det om å finne på noe. Utsette noe vi egentlig tenkte å kjøpe likevel +++ for at barna og familien, skal ha noe å putte under treet. De kommersielle kreftene kapper om å reklamere for julegaver, og vi dynges ned i reklame i postkassen. (for de som enda ikke har fått merket sin, med nei takk....... ) Jeg undrer til tider hvor vi er på vei, når elektronikkkjeder reklamerer med "gi far en tv til jul, bare 8999,-" Det er absolutt slik at mediapappa er verdt mer enn sin vekt i gull, for sin innsats i AS familien - men gir vi virkelig bort gaver til 8999? 

Mens vi tygger på den... så skal faktisk jeg slå et slag for kommersiell jul - men du trenger ikke bruke 8999,- for å få en god følelse :-) 

PLAN selger alternative julegaver i år. Disse gavene bidrar til bistand og arbeid for barn, rundt om i verden. På samme måte som fadderordningen bidrar til å støtte samfunn, landsbyer og familier - støtter du PLANs arbeid ved å gi en av disse gavene til noen. Det er ingen hemmelighet at 2016 ble et sterkt år for min del. På mange måter! Det å få reise sammen med PLAN til Nicaragua og møte Janira, og besøke mange av PLAN Nicaraguas bistandsprosjekter, var noe av det sterkeste jeg har opplevd. Det å se, holde barna i armene, få de små "prosjektene" på fanget - det er ikke bare et ID nummer, det er mennesker. 

Om du nå sitter å tenker at dette kunne være noe for deg/dere, så se her. De alternative julegavene i 2016 er: 

·         smykker og armbånd i ulike former, som røft skinnarmbånd, mer yndige/søte smykker, peace- og star-halssmykker

·         julepynteting; som juleengler, oppskrift for å strikke julekuler, etc

·         ting til hjemmet, som små keramikkskåler, bordskåner, pyntedyr i ulike farger (se blått nesehorn under) etc

·         nytte-saker som softneck (en «hals»), lue, nøkkelring, etc

·         ting for barn som fargeleggingsbok (tegnet av barn i ulike land), pyntedyrene er også lekedyr, lue, mm

·         symbolske gavekort og verdibevis, som fødselsbevis, fødselshjelp, fødselsbevis, vaksine, rent vann, mm

·         til/fra lapper og julekort 

·         strikke-oppskrift for julekuler

·         handlenett/bærenett av kunstner Gro M. Holtar.

 

Oversikt over alle gavene: Om du vil ta en titt så finner du gavene her.

 Nytt i år er bordskåner, barnelue med lysreflekterende materiell i dusken (reflekseffekter), nøkkelring med jordklode, softneck i ny farge (gråmelert «hals») nesehorndyr (leke/pyntefigur), handlenett, keramikkskål, due-pyntefigur, juleengel med grønn glorie, armbånd - bare for å nevne det liksom... :) 

Bakgrunn/produksjonsmetoder: Noen av tingene lages av samarbeidspartnere PLAN Norge har i Norge (barnelue m/refleks og hals fra Tufte Wear, armbånd og øredobber fra Su Misura og handlenett designet av en norsk kunstner), og noe lages i Sør-Afrika/Zimbabwe/Nepal.

Inntektene fra gavene; Det går til PLANs aktiviteter, slik at barna får rent vann, helseoppfølging, vaksiner, skolebygging/styrking av eksisterende skoler, mm. 

Unntaket er bærenettet; der inntektene går til kampen mot barneekteskap. Og det ene symbolske gavekortet, katastrofe; da går pengene direkte til vårt arbeid før, under og etter en katastrofe.

Håndarbeid: Av direkte håndarbeids-relevante saker har PLAN Norge julekuler, som folk kan kjøpe strikkeoppskriften og lage selv og bordskåner fra Molekule (disse er ferdige produkter). Alt om Håndarbeide har tidligere samarbeidet med PLAN om disse kulene. Julekulene er super dekorative og populære, og om du ikke selv kan strikke - kan du kjøpe noen her, å pynte opp julehjemmet ditt. 

Bordskånerne blir produsert i Nepal, av ull fra New Zealand, og etter en teknikk som «ullperler på snor».

Se bordskåner/gryteunderlag: http://www.plan-norge.no/alternative-gaver/gryteunderlag-fra-molekule

Se strikkeoppskrift julekuler: http://www.plan-norge.no/alternative-gaver/strikkeoppskrift-julekuler

Les mer om teknikk og metode på Molekules hjemmeside: http://molekule.no/

I 2015 skrev jeg en tekst for PLAN/Blogg.no som fikk meg til Nicaragua. Jeg husker godt teksten som omtalte, at jeg var den heldige bloggeren som fikk reise... Det var helt tilfeldig at jeg kom over annonseringen, og venner tagget meg - før jeg visste/så det selv. 

Gjennom 2015/2016 har jeg forsøkt å bruke denne digitale stemmen videre. Bruke stemmen til å formidle at arbeidet, og gode velformulerte ord - ikke stopper, når man lander på Gardermoen med alle inntrykkene. Både reisen min, og tanker i forkant og etterkant av reisen, kan du lese om i kategorien PLAN INT. NORGE her i bloggen. Det er veldig hyggelig om du vil ta deg tid, til å gjenoppleve reisen :) 

Engasjement og fokus, er like viktig som "real money". Og har du lite av sistnevnte - så engasjer deg! Har du en "digital stemme", bruk den! Har du mulighet til å formidle informasjon til andre rundt deg, gjør det! Kunnskap er noe av det sterkeste virkemiddelet vi har her i verden. Sammen kan vi opplyse og informere verden rundt oss, om hva som skjer. Hendelser og opplevelser, som ties i hjel, som vi aldri trodde hendte andre barn, hendelser vi ville ofret vårt eget liv for å skåne våre egne barn for - det skal vi, med en stemme - belyse. 

Og på veien, kan vi gjøre en stor forskjell, med en liten handling. En handling som både retter fokus på viktig arbeid, og fysisk hjelper andre. 

 

Så utfordringen min til deg, Julen 2016: 

Bytter du ut/Setter du opp et eller to av gaveønskene dine, med en av PLANs alternative gaver? 
// INNEHOLDER REKLAME/LENKER// 

FOTO: Jonathan Kirn/Plan

 

 

 

Kan man jobbe seg tom, eller bare påfyll?

 • 15.11.2016 kl. 14:22

Jobbe seg tom... Går det an? De fleste rundt meg, kommenterer titt og ofte, at det må være deilig å ha en slik kreativ jobb. En jobb man kan utfolde seg, drive med det man liker og stadig møte nye mennesker. Jeg kunne ikke vært mer enig.. Så, jobber man seg tom - eller må man sette seg ned, og tenke over at tomhetsfølelsen egentlig er "rom for påfyll?" 

I høst, har jeg vært hjemme 3-4 helger - siden August. Det har vært ekstremt mange arrangementer, kurser, messer +++ rundt om i landet, og det har vært fantastisk å møte masse flotte mennesker. Men, tankeboksen begynner å gå tom. Kreative prosjekter minsker, tanker og nye ideer lar seg vente på, og aller helst - vil jeg sitte stille i sofaen med strikketøy og tv. Om 2,5 uke går jeg ut i reisefri. Hele Desember og halve Januar, går til hjemmekontor og julero. 

Jeg er litt usikker på om det blir julero, eller julestress. For i kjent stil utsetter jeg alt til siste liten og med intet unntak henger jeg bak med både julegaveplanlegging, kalendergaver, julebaksttanker +++ til og med tenke på disse tingene - ligger jeg bakpå :-p 

Men så er det vel heldigvis slik, at når jobben roer ned - reisene tar slutt for 2016 og julen nærmer seg... så kommer jeg i mål likevel. Det er slik med oss "katter" lander alltid på bena. Dog minner nok jeg innimellom på en kræsjlandet måke, for elegant - lander jeg ikke langt fra, hver gang. :) 

Som jeg akkurat har skrevet i forordene til både strikkemagasinet og symagasinet, så takker jeg alle de flotte menneskene jeg har truffet i 2016. For noen fantastiske ildsjeler, som brenner for det de driver med! Kursdeltakerer som har fått meg både til å le og grine, på en gang - og som har sneket seg inn i hjertet med sin sjarm og gode humør. Positive, flotte tilbakemeldinger på messer +++ det er bare å bøye seg i støvet, det for dere - vi er her å jobber i magasinene :) 

Og om man går tilbake til spørsmålet - jobber man seg tom? Ja man kan nok det, og til tider litt for tom. Men, så kommer det fantastiske! Ved å tenke tilbake, se tilbake på hendelser og bilder - får man sakte men sikkert påfyll igjen. For det er nettopp det, at jeg liker det jeg driver med.... 

Og til slutt, jentene syns det er ustyrtelig morsomt å finne seg selv på trykk, henvist på nett, bilder her og der og ikke minst - høydaren, bli kjent igjen fra magasiner/blogg. Det er nok nemlig slik, at uansett alder eller nivå, så liker man litt "kjendisfølelsen".... 

 

Vreng hjernen for under 100 lappen

 • 10.11.2016 kl. 18:17

Nok en gang skal hjernen vrenges for under 100 lappen. Hva det vil si? Da Lille begynte på skolen, ble det satt 50,- for gaver. Dette er så langt ikke blitt justert, så langt jeg har fått med meg... og dermed starter jakten hver gang på en gave, til mellom 50 - 100,- Det er nesten umulig  å finne noe til 50,- Så vi gir en 50 lapp når det er penger, og ellers forsøker jeg å finne noe mellom 50 og 100. 

Dermed ble det denne gangen en gave, til ca 80 kroner. Hårbånd, en 2 pack med navn på,et penal med navn på og en neglelakk. Tingene er personalisert med navn - glittervinyl fra Vinylhobby.no, den tror jeg forresten er på salg akkurat nå :) Helt nydelig å arbeide med, og på. Slik kan man altså få en litt rimelig, men fin gave. Både Clas Ohlson, Europris og Nille - selger slikt tilbehør, som kan være både rimelig og greit å feste navner på. // INNEHOLDER REKLAME / LENKER // 

Fullpris - nei takk!

 • 10.11.2016 kl. 12:01

Bilde: google

Fullpris er snart et skjellsord - som man skal passe seg for å bruke i positiv omtale. Det er akkurat som at priser uten en svart strek over seg, med en ny rød farget pris under - er like skremmende som "the dark side". For noen kan man sidestille ordet fullpris med Voldemort = begge er "unevnelige". Black friday sale, mid season sale, påskesalg, høstsalg, julesalg, romjulsalg, Januarsalg, Jubileumsalg - hver måned salghver ukedag salg, enhver anledning til et salg - salg,  vi feirer at vi alltid har salg - salg... 

I dag når jeg satt å surfet, fikk jeg opp en ting i FBfeeden min: Er det noen som kjører ny presidentsalg? Jeg fikk lyst å skrive en kommentar, men klok av skade i FB kommentarfelt - tar jeg det heller i bloggen :) Vi er så vant til salg, at vi snart ikke handler på fullpris. Varer, som butikker/forhandlere tar inn til fullpris, blir solgt til en kalkyle - de umulig kan tjene penger på, i det lange løp. Men hva gjør det generelt med handelstanden? Verstingene er i manges mening nettbutikker. Nettbutikker som ikke har kjennskap til ordene driftskostnader, leieutgifter og eksterne lønnskostnader. Med lageret i egen kjeller, er det ikke vanskelig å forstå at den delen av inntekten som butikker med fysisk utsalgssted, er avhengig av - ikke er "nødvendig". Men er nettbutikken verst, eller kunden? 

Den økende trenden med å kjøpe på nett, har utviklet seg over lengre tid. Flere og flere butikker med lokaler, åpner også for nettsalg, og til tider er dette med å lager en balanse i inntekten for mange. MEN! Hva skjer egentlig, når kunden er mer trofast til salget enn butikken? Er det slik at man MÅ kjøre salg, for å beholde kundemassen sin, og service og utvalg ikke lenger teller? Er det slik at kunden tar til takke med nest beste alternativ, bare det koster litt mindre? Dessverre begynner denne trenden å se slik ut. 

Forhandlere/butikker som utkonkurrer hverandre med salg og fristende tilbud. Den evige kampen om billigst varer og raskest mulig frakt. Er vi kunder så lite pålitelige for handelsstanden? Før sa man ofte at når kvinner så bokstavene S A L G, satt sammen til ordet salg - skjedde det noe i hjernen. Man går bananas, og under påskuddet "det var såååååå billig", ofte med stemmeleie en fistel for høyt (slik at man egentlig avslører at man har gjort noe galt) og ender opp med å bruke mer penger enn man hadde tenkt. Kunden igjen, er ofte smertelig klar over - at salgene er for å trekke kunder. Ved å ha salg, legger ofte kunden litt ekstra på fullpris i handlekurven, og dermed jevner salget seg. 

Men gjør vi det? 

Med en kamp om salget. og attraktive varer og utvalg - og for å toppe hele iskremen, legger man på gratis frakt....  hvor mye stemmer den teorien lenger? Man kan teknisk fylle opp en handlekurv og få alt man vil på salg - for så å klikke seg til neste, og få det man ønsket seg fra forrige butikk, billigere. 

Bilde: Google

Jeg skal innrømme at jeg handler mye på salg selv. Men samtidig handler jeg, det jeg trenger (og ikke trenger) på fullpris. Jeg har ikke tid, eller rom (mest fordi jeg ikke evner å være ute i god tid) til å vente på at ting kommer på salg eller saumfare prisjaktsider. Men, jeg kommer ofte hjem med mer enn planen, pga salg. Som en lett vimsete, påvirkelig og lett avsporbar personlighet, er det jo lett å la seg lokke av tilbudene ved kassen. Eller når man egentlig burde skrive eller lese korrektur, snodig nok forville seg ut på nettet. 

Men tenker du noengang over... all denne salgshandlingen. Bidrar vi til økt positiv handel, eller økt tapt fortjeneste for butikkene? 

Bilde: Google
Bilde: Google
 

Verden snurrer videre...

 • 09.11.2016 kl. 14:28

Verden er ikke gått under.... jeg tror det var flere enn meg som tenkte i disse baner, når de så valgresultatet i dag. Jeg var i seng 06 etter valgvake, og tenkte hvertfall på - hva skjer nå?

Men så... når jeg tittet utav vinduet på hotellet - var Oslo fredelig og uten noe spor etter nattens hendelser. Og det er nok slik, selv om vi er engstelige vil verden snurre videre. Spørsmålet er nok bare på hvilke vilkår.  

På bussen til Oslo ble jeg ferdig med en gammel ufo! Sikksakk skjørt nr 2, som har ligget i 1 år, er endelig ferdig. Mønster er det berømmelige klompelompe og det er strikket i Merino. Nå kan jeg begynne på noe annet.... så vurdere en ufo senere... for jeg har faktisk flere...... 😂

Hvordan bruke weld på bokstaver (slå sammen) i scanncutcanvas

 • 06.11.2016 kl. 12:45 

I mange sammenhenger kan det både være praktisk og fint, og slå sammen bokstavene i et ord. Det kan gi variasjon, og liv til et bilde/tekst osv. Nå nærmer vi oss jo jul, og det kan være moro å gjøre det lille ekstra - utav gavene, kort eller merkelapper. Da er ofte tekst viktig :)  

For å slå sammen/få bokstaver til å henge sammen, må du bruke en funksjon som heter weld i scanncutcanvas. Her skal jeg vise deg hvordan du gjør det enkelt. 

********

Velg et nytt dokument i Scanncutvanvas. Du må logge inn for å bruke dette, på www.scanncutcanvas.brother.com. I kategorien brother scanncut, finner du veiledninger på dette, her i bloggen - om du er usikker. 

Velg så tekst. Skriv en tekst og velg så properties/valg i ikonmenyen. Her skal du finne Character spacing. Jo mindre dette tallet er ( i minus) jo tettere går bokstavene. Her må du teste deg frem, til det uttrykket du selv ønsker. Når du har funnet tettheten du vil bruke, skal du gå til edit. Her velger du weld. Det er 1 ikonet til venstre, lengst nede. Du kan også høyreklikke på ordet, og velge weld fra menyen. For å se hvordan det blir, kan du gå tilbake til valg/properties, og velge color. Legg i den fargen du selv vil - (jeg tester alltid med sort) og klikk ok. 

Med andre fonter, får du et annet uttrykk. Fremgangsmåten vil være det samme, gjør samme prosedyre og lek med fonter. Om du scanner en font, og må du først splitte hver bokstav - for så å sette dem sammen i etterkant. Jeg viser det, lenger ned. Splitte og slå sammen en font som er importert. 

Åpne import fil vinduet. (ikonet er 1 til venstre for ikonet med bokstavene SVG på) Denne vil åpne dialogvinduet som du ser over. Denne fonten (racoon) skal jeg bruke til å trace, og splitte. Nå viser jeg kun med høyreklikk menyen, og ikke ikonene. Det er fint å kunne begge deler. Merk teksten å velg Divide. (splitt opp/del) 

Nå ser du at hver bokstav er "løs." - ne er ikke løs, men det er pga fonten. Dette må du ta med i vurderingen når du velger font. Ønsker du å løsne alle, må du finne en font, der alle bokstavene i utganspunktet står fritt. Her skal teksten slås sammen, så jeg bryr meg ikke om de siste bokstavene. 

Sett de sammen, i den tettheten du selv ønsker. Flytt på hver bokstav, på samme måte som du flytter elementer til vanlig. Merk alt  når du ferdig. 

Høyreklikk og velg weld. (slå sammen) 

Så kan du velge fyllfarge for å teste uttrykket, fra poroperties menyen etterpå. 
 

Skal du bruke ordene på klær/tekstiler, med htv - husk å speilvende ordene! Du finner flere tutorials under kategorien Brother Scanncutcanvas her i bloggen. Vinyl til alle disse morsomme prosjektene, finner du et riktig utvalg hos Vinylhobby.no. Og selve maskinen kan du også kjøpe der, eller hos Lillestrøm sysenter. 

 

// INNEHOLDER REKLAME //

 

Bystranda - Kristiansand

 • 04.11.2016 kl. 09:41

Noen hoteller er hyggeligere å bo på enn andre. #Scandicbystranda er et av de. Sene møter, kombinert med tidlige møter - gjør at man noen få ganger overnatter i "nabobyen", i jobbsammenheng. Kort vei til kontoret (stort pluss når det er kaldt :-p ) god mat, og om jeg skulle få et innfall, er det jo både svømmehall og treningssenter ved siden av her :) Stoff og stil på planen, på vei hjem i dag - men ikke til meg! 

Av alle ting, er det mediapappa som har sendt med handleliste dit :D 

Snart helg for de aller fleste. Inkl meg, 1 natt. Kl 0450 starter bilen igjen, og ferden går mot Krokskogen/Hønefoss. Men denne gangen slipper jeg å reise alene! *liker* 3 flotte damer skal stuves inn og skravle i vei mot østlandet. Strikkegry skal ha samling, og programmet ser utrolig lovende ut! Over helga, kan du lese om det på AOH sine websider :)  Nå håper jeg bare at værguden ikke slipper ned for mye snø i natt...  

Hurra for.... ?

 • 02.11.2016 kl. 12:08

..... ubeskjedent meg, som fyller mitt år ! :-p 36 år, fin alder - eller syns man bare det, til man når det berømmelige 40 tallet og man begynner med +++++ bak tiåret? 29 passerte jeg glatt. Dermed kan det være duket for full krise om 4 år? Hvordan er det å fylle år? Føler man at man er eldre når man våkner? Legger man seg med en følelse av å være ung, og kroppen skriker etter antioksidanter og ekstra jern, når man våkner? Leddene hungrer etter å bli myket opp, og skjelettet skriker etter kalsium? Tror ikke det. Heldigvis krympet ikke skapet over natten heller, det tar litt lenger tid.... 

Tidligere spurte man alltid, hvordan føler du deg?  ja hvordan føler man seg? Ikke noe annerledes enn i går egentlig. Når jeg hører spørsmålet, så tenker jeg at den gangen spørsmålet kommer til å ha betydning - da har jeg glemt at jeg har bursdag... Da kommer jeg nemlig til å svare Jo takk frøken, jeg har sovet sånn passe, avføringen var grei, jeg må tisse nå - og kan jeg få leverpostei på skiva til frokost? Jeg er ikke helt der enda.... Det er mulig at på gamlehjemmet, vil man faktisk sette pris på at noen spør. 

Gaver, er noe som blir vanskeligere å vanskeligere for de rundt en. Man kjøper jo det man trenger, og det man sier man ønsker seg i Mars - er for lengst kjøpt når man kommer til november. For det jo slik, når man fyller år så sent på året, så skal det flere faktorer til, for at man ønsker seg bikini og sykkel. Men.... det er noe som er sikkert, når man nærmer seg en viss alder - er det alltid et visst behov for vedlikehold. Eller følelsen av behov... og dermed i år.... ønsket jeg meg headsett til trening. Med andre ord, nå er det ikke bare månedavgiften jeg skal løpe inn - men også gjøre meg fortjent til gaven.... 

Så alt i alt oppsummert - jeg følte meg fjong, sprek og lik som i går da jeg stod opp. Etter blogginnlegget - føler jeg behov for å tenke litt ekstra over det.... :-p 

 

Vil du være med på symesterskap?

 • 01.11.2016 kl. 18:29

En av de tingene har kost meg riktig så mye med, var å bli kjent med deltakerne i Det store symesterskapet på NRK. Flinke, flotte mennesker, som til enhver tid lå presset under tid - og leverte så tråden røk ! :) Nå er NRK på jakt etter nye deltakere. Er du en ivrig syer, brenner for tråd og nåler, er vill etter stoff og skulle ønske at man kunne sy på jobben - uten at sjefen sa noe? Da skal du melde deg på HER. Du må gjennom en søknadsprosess, men brenner du virkelig for dette, kan det være verdt det! :) 

Her elsket til og med Lille programmet. Søndag kveld satt hun klistret med meg. Det kan hende det har noe med, at hun var med til Bergen og besøkte settet og fikk treffe noen av deltakerne - men uansett. Det er program hele familien kan se ! 

// INNEHOLDER REKLAME/LENKER // 


 

Kaste flere kilo godteri?????

 • 01.11.2016 kl. 09:58

Halloween er over, og restene etter feiringen ligger her og der. Godteri, ballonger, og antrekk ligger som svake trekk etter en herlig feiring for barna. Jeg fikk med meg en sak i går, som gikk ut på at sønnen måtte kaste 2 kg godteri. Nå skal det sies, at overskriften var en smule overdrevet, på samme måte som min. Sannsynligvis for å trekke flere lesere. Men uansett mengde, årsaken skal ha vært magesjau i fjor, som igjen plasseres til mulig smågodtet i løsvekt. 

Jeg kan selvfølgelig forstå problematikken ved at man blir syk. Men det er en ting som av prinsipp irriterer meg. Vedkommende har over lang tid blogget om  dårlig råd, og hvor vanskelig det er å være alene økonomisk. Bloggeren er også en profil i VG - med ukesmeny til 1000 lappen, for de med "dårlig råd". I går blogget jeg litt om respekt. Uansett magesjau eller oppkast, er det respekt å kaste noe andre har brukt tid og omtanke på å skaffe? I tillegg, blogge om det? Skal du kaste pengene til andre i søpla, ville jeg sagt man kunne beholde litt av respekten - ved å ikke blogge om det. 

En tenåring, 13 åring er gammel nok til å kunne takke nei - bloggeren skriver at sønnen forstod at det var godteriet som gjorde han syk i fjor, da er han stor nok til å takke nei til diare og oppkast... etter min mening. Helt oppriktig hadde jeg blitt irritert og grinete om mine barn, som var så store - hadde bevisst gått rundt og tatt i mot godteri, som de skjønte selv at de ble syke av. Men så kommer dilemma. For det er ikke guttens feil ene og alene. Når mor er så bestemt på uinnpakket godteri, da gir man sine barn instrukser - FØR de sendes ut. Ikke ta i mot godteri som ikke er innpakket, la noen andre ta i mot det. 

Om man virkelig vet hvordan det er å stå på siden, slite med å handle inn tilbehør, godteri +++ som jeg både antar, tror og vet - at noen familier gjør - så kaster du ikke godteri, eller ok - du kan kaste det. Men ikke blogg om det og gjør det til offentlig sak! Ikke hån de som har forsøkt å gjøre barna dine sin kveld komplett. Ikke hån de som kanskje har brukt av et viktig budsjett, og muligens var smågodt det rimeligste for de å få tak i.  Ikke hån de barna som gjerne skulle hatt smågodtet, fordi de ikke fikk noe. Det er faktisk ikke alle barn som møter slik vennlighet. Det er heller ikke alle barn som har foreldre med resurser nok til å følge de opp på en slik dag. Jeg er ganske sikker på, at de barna ikke hadde brydd seg om godteriet var innpakket eller ikke. 

Disse barna skal eventuellt sitte å høre på at andre har hatt en flott feiring, og på toppen - fikk de så mye "feil" godteri, at de kastet masse....  

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes i herlig hverdagskaos = MediaKaos. Kaoset er en familie + 1 rampete hund & 1 lat katt.

Siden jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - med lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer sammen med hverdagsblogging, og alt ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares med meg.

Snarveier:
Giveaway & Konkurranser
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.
Lik på Facebook
Lik på Facebook

SNAPCHAT: mediakaos
Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B780
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900

Tidligere maskiner:
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55

Tips og råd - Janome CoverPro ligger i den gamle bloggen.


Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos