Jingle all the way....

 • 30.12.2015 kl. 22:37

Julestemning i huset enda, kalkun i ovnen, ferdigdekker bord, deler av maten ferdig - vi begynner å bli klar for å ønske 2016 velkommen!

Gode naboer, forhåpentligvis god mat og hyggelig stemning - vi håper kvelden blir god.

Jeg og MP var rundt på shopping i dag, og Rosendal Grand Cru serien ble utvidet med dessertskåler, cognacglass og kaffekanne! Fra før har vi kaffeglass, eggeglass, porsjonsovnformer, whiskey, vann, rød og hvitvinsglass i serien. Det er moro å samle på "skikkelige ting". Serviset er Wave fra V&B.

Er du klar for feiring?

Nyttår, Canon og fest?

 • 29.12.2015 kl. 12:22 // Innlegget inneholder annonselink //

For en stund siden, mottok jeg printer fra Canon - innlegg - og det har tatt litt tid for å få testet den skikkelig. I dag bød første mulighet seg! Med Glossy paper, og Pages, ble det laget invitasjoner til nyttårsfeiring her hos oss. Glinsende, fine invitasjoner er moro å lage, og moro å motta (håper vi) 

Det er utrolig moro å lage unike ting, enten det er strikk, søm eller i papir som her. Det å få noe i hånda, som er spesielt og man føler er beregnet spesielt til deg - er hyggeligere enn masseprodusert eller en sms (syns jeg) Så nå er det bare å få fuglen til å slutte kvitre, passe mør og gyllen - så er vi klar til å dekke på nyttårsbordet! :) 

 

#nyttår #canonnorge #canonpixma #printer #skriver #blekk #moro #sponset #canon #invitasjon #homemade #hobby #papir #fest #feire #selskap 

Romjulsgleder...

 • 29.12.2015 kl. 10:59Ski, kaldt, snø, is, vinter og romjul. Perfekt skoleferie for de små - en perfekt ferie for de voksne, med fyr i peisen og ro. I går var egentlig planen å holde seg hjemme, etter en god og tung ribbemiddag, men endte nede hos en av naboene - som vi normalt ikke besøker så ofte. Kjempekoselig! Når klokken slår 02, og du har vært der siden 2030, kan man ikke si annet enn at det ble koselig. :) 

I kveld er det pinnekjøtt hos naboen, og jeg tror de vi har sett mest til i jula, må være naboene.. hehe :) 

Planen er nå å bytte str på kjolen fra i går (må sjekke om en mindre str faller penere) og så jakte på et par pene sko til. I dag er siste dagen vi skal på besøk til noen, før vi skal ha naboene på besøk selv - nyttårsaften. 

Hva er dine planer i dag? 

 

#blogg #mammaliv #romjul #skoleferie #høyer #byttedag #michaelkors ##kjole #mote #foto #canon #foreldre

Michael Kors Cap Sleeve Wrap Dress - Shop til you drop!

 • 28.12.2015 kl. 20:02

Bildene er lånt fra Nordstrøm

I dag var jeg innom Høyer i Arendal, og så etter en ny kjole. Jeg har en sort Samsøe kjole, og den er ørlite liten plutselig... (har vel ikke noe med en stappmett periode å gjøre mon?) Samt vi skal i selskap igjen i morgen, og jeg har nå brukt alt jeg eier, som er litt "finere". Med litt åpent sinn og lommebok drog jeg til byen. Fant flere fine kjoler, og JA jeg KUNNE nok ha sydd noe - men NEI, det blir det ikke noe av. Orker ikke, gidder ikke. :) For en gang skyld tok jeg med meg et par kjoler, i prøverommet! Jeg hater å prøve, men innså at i denne prisklassen kunne det være smart. En kjole var typisk meg, og en var fin men ikke helt meg. Og det endte faktisk med den som ikke var meg! Prisen var helt ok, og så la jeg merke til at det er Michal Kors. Jeg trodde faktisk at de klærne var mye dyrere, men nå har jeg aldri kikket noe særlig på de - nettopp pga det. :) 

Da vi var i New York var jeg innom Mood, som blandt annet selger MK stoffer. Tanken var å se etter noe spennende, og sy selv. Men en del av printene er så designerfreaky, at jeg lot det være.. hehe. Sort er fint det også :-p 


Jeg innbilte meg at jeg hadde et par sorte fine, høyhælte sko - eller jeg VET jeg har det. For de ble kjøpt til en annen anledning og aldri brukt etterpå. Men de er nå søkk vekk! Er det ikke rart? Helt absolutt søkk vekk! Så da, er det mulig det blir shopping i morgen også. Og grøss... for det var MYE folk ute i dag. Har du vært på shopping/byttetur  i dag? 

Likte du kjolen? ;) 

 

#michaelkors #kjole #mote #style #mammaliv #jul #selskap #middag #denlillesorte #dress #black #nice 

Er du trådløs ?

 • 28.12.2015 kl. 16:03

Hehe, kanskje merkelig spørsmål? Men trådløs, oppladbar - same same... ? I går blogget jeg om julegaven min, oppladbart strykejern. I dag var vi på Elkjøp og brukte gavekort jeg fikk til jul. En støvsuger. En Electrolux Ultrapower Z5022. Jeg har googlet, undersøkt +++ hvilke av disse oppladbare støvsugerne som vil duge. Det som var tungtveiende, var ikke 2-i-1, lett, min 25V, og tiden. Med tiden, mener jeg tiden mellom ladingene. Denne kan brukes i ca 60 min før den må lades. Det er passe ! :) Så kom andre ting, som følger det med slange, ekstra munnstykker +++ men jeg slo det fra meg igjen. Rett og slett fordi at jeg kommer til å beholde den gamle støvsugeren til drittjobber. Jobber som bilen, aske +++ duger den gamle, passe greit til enda. Den nye, skal kun brukes på gulv og i møbler. 

Den er testet en liten runde, og den er så morsom! En liten utfordring å vende seg til styringen, men absolutt en morsom sak! Eneste jeg savner er kanskje munnstykke til å ta lister +++ med, men det får vi heller bruke vaskekluten til nå. Denne er tiltenkt å forenkle arbeidet. Vi støvsuger 4-6 ganger på en uke. Med 6stk i huset, blir det ekstremt mye støv og surr. Den gamle støvsugeren, var kronglete å bære opp og ned fra kjelleren, gjennom 3 etasjer +++ så nå var det etterlengtet med noe enklere. Denne står nå i laderen på kjøkkenet, og tar ikke mer plass enn håndstøvsugeren som er montert på veggen :) 

Nysgjerrig på denne? Det jeg var mest i tvil om, ved å kjøpe denne - var om den kunne erstatte en vanlig støvsuger. Der er nok svaret både jeg og nei. Der hvor du tidligere ville hentet støvsugeren, for å ta av sålen og bruke munnstykket, kommer du nå til kort. Har du en liten god håndstøvsuger ved siden av, da er den komplett! :) Jeg digger at den kan stå oppreist av seg selv, så når man skal flytte på noe - så setter man den bare fra seg. Lyset foran var faktisk praktisk - og den har en "rensesak" fremme i sålen, som renser børstene. Den gamle så ut som en sau innimellom - så det er smart funksjon! Foreløpig liker jeg den kjempegodt! Jeg har testet en tidligere Rapidmodell hos en kompis, og holdt på å bli gal. For det første var den tung, (syns jeg) og for det andre holdt batteriet i maks 15 min. Ingen suksess, i mine øyne. Men 60 min og rett over 2 kg, det kan jeg like :) 

Så nå har julen 2015 bydd på trådløs stryking og støvsuging! Her skal det samles husmorpoeng! Hehehe... neste jeg ønsker meg, er en vaske-tøy-robot :-p 

#electrolux #electroluxnorge #ultrapowerZ5022 #støvsuger #oppladbar #husmor #vask #støv #genial #digger #mammaliv #foreldre

 

4 Juledag

 • 28.12.2015 kl. 12:064 Juledag, tiden flyr. Nå er det ikke mange dagene igjen til nyttårsaften og 2016. Barna gleder seg over mengder med snø, og vi voksne gruer oss på forhånd til at det er meldt regn på tirsdag. Etter en fantastisk koselig kveld hos naboene, og et "etterhyggelig"  glass hos de andre naboene før vi gikk hjem - er det deilig å ta det med ro i dag. Ribbe venter hos bessene kl 1630, så det skjer litt likevel 

Jentene fikk Ditt gavekort på kjøpesenteret her, til jul. Så det brenner i lomma :-p Jeg fikk to gavekort, 1 på expert og 1 på elkjøp. Den ene skal gå til støvsuger, og det andre - tja, siden de ikke er på samme sted - noe gadget gøy? 

Jeg er heldig å ha en svigermor som lager oppsatser, og fargene passer så fint inn i julen, i den på bildet. Blomster varmer opp, i en ellers kald stue :) Fyr i peisen og full pinne, snø lager kaldt hus :) 

Nå - ut å shoppe, om snøen lar oss få ut bilene :) 

#blomster #jul #gavekort #elkjøp #expert #kos #snø #mamma #shoppe #elextrolux #koselig #blogge #morgen 

Kvelden senker seg, til gode venner..

 • 27.12.2015 kl. 18:37

Vi bor i en spesiell gate. Spesiell på den måten at vi fortsatt går på uinvitert besøk til hverandre for en kaffekopp, impulsbesøk på kveldene og sommerfest i gata. Uten en stor velforening som står bak! I dag er en sånn spesiell nabodag. Vi er invitert på koldtbord til våre hyggelige naboer, med god mat og drikke! Er ikke slik koselig? 

Julen er enda i stua, selv om jeg helst vil ha ut den dryssende grana fortest mulig, er det koselig å beholde julen litt til. Hvertfall så lenge butikkene er stengt fremdeles :-P 

Håper alle har hatt en flott 3 juledag så langt

 

#feire #jul #familie #stemning #blogg #mamma #familie #fest #selskap #julestemning #juleglede #foreldre

Netflix all around the world...

 • 27.12.2015 kl. 16:05

Visste du at hvorhen du reiser, kan du omtrent ha Netflix med deg i lomma? Så sant du har nettilgang hvertfall! Da vi var i New York, logget vi på Netflix, og en verden åpnet seg - som vi helst ikke ville reise fra. Hehe.. kveldsunderholdningen var plutselig serier, som inneholdt sesonger vi ikke har tilgang til enda, her i Norge. Jeg pløyde meg gjennom The Fosters, sesong 4 og nesten hele sesong 4 av Switched at birth. Det ble et par sene kvelder.. :) Jeg elsker disse to seriene, de er så feelgood! De går på ABC normalt og Netflix viser de her i Norge. Nå i julen er det jo masse koselig tid til tvtitting, kanskje med et glass vin og noen du er glad i, i armkroken :-) ? 

Har du noen favorittserier på Netflix? Minstegutten her, har helt dilla på The Flash - mens eldstejenta driver å jobber seg gjennom Peppa Gris.. :) Hun fikk AppleTV til jul, og dermed er det duket for mange timer, der vi må etterlyse henne fra rommet sitt :-) 
Netflix er moro både hjemme, og på reise. Og ikke minst nå i julen, når man kan samle familie i sofaen hjemme eller på hytten :) 

 

#netflix #netflixstreamteam #streame #utlandet #appletv #serier #se #familie #abonnement #sponset #sepåtv

Snart nytt år, nye muligheter og ny følelse?

 • 27.12.2015 kl. 15:05

//Innholdet er sponset - annonselinker//

Som den heldige bloggeren jeg er, lå det mange fine pakker å ventet på meg - da vi kom hjem fa New York. Det stod 1 meter høy stabel, når jeg kom inn i stua. Dog tok en symaskin 58cm av den høyden, og en eske fra Cappelen Damm 30cm - resten var bestilte og sponsede pakker. Moro! Den ene var jeg litt spent på, for mens jeg var i New York, fikk jeg en henvendelse angående Nivea produkter. Jeg er nok dessverre litt kjip når det gjelder skjønnehetsblogging (dog, er det vel ikke akkurat den kategorien min blogg ligger i :-p ) delvis fordi jeg tåler svært lite produkter. Jeg har noen faste, som jeg er trygg på, og som i over år har vært trofaste mot huden min. Derfor kjøper jeg nok veldig lite annet, for å teste. 

Men, vi er da 6 stykker her i huset - og så lenge ikke ting lukter roser eller annet "girly" stæsj, bruker jentene, guttene, mediapappa - det som måtte stå tilgjengelig på hyllen. :-p 

I pakken var det en #Nivea Daily Essentials Double effect eye makeup remover, Nivea Daily Essentials Sensitive 3-i2 Micellar Water (disse er forholdt meg... hehe) og en Nivea In Shower Body Milk. 

Produsenten om produktet: Pleiende to-fase formel, beriket med kornblomstekstrakt, fjerner selv ekstremt vannfast øyemakeup. Det sarte området rundt øynene blir mildt, men effektivt rengjort og øyevippene beskyttes. Fjerner effektivt selv vannfast mascara og sminke, uten at du trenger å gni. Beskytter ømfintlige øyevipper med den pleiende to-fase formelen. 

Meg om produktet: Jeg var spent på denne, for det er ikke mange makeup removere jeg kan bruke. Både pga sart hud, og kontaktlinser. Jeg startet først med en liten dose på øyelokket, og tok forsiktig bort litt sminke. Satt med ned, og så en episode av "The Fosters" på #Netflix. #Netflixstreamteam Grunnen til det, er for å se om det bregynner å svi eller klø, noe det gjør svært fort om jeg reagerer på de! Denne hverken klødde eller sved! Jeg fikk fjernet sminken lett, og den lot seg fjerne uten å gni! Den etterlater en litt fet følelse, men det forsvinner så fort du har renset huden etterpå/vasket med varmt vann. For min del som lett blir rød, klør og svir i øynene - var denne kjempefin! Jeg har brukt NIVEA sine makeup kluter, og de måtte jeg kaste, de tålte jeg ikke, men denne gikk kjempefint! Anbefales! 

Denne har vi ikke fått testet enda skikkelig! Jeg har ikke turt å bruke den nå i julen, fordi jeg klør som skabb - om jeg reagerer. Men første dagen vi ikke skal ut på besøk eller noe, skal jeg skrive om denne! Dog har eldstejenta og minstegutten testet, og de likte den kjempegodt. Men de har helt normalt hud og reagerer ikke på noe spesielt. Jeg er mest spent på om jeg tørker ut og klør etterpå, for uansett hvor mye lotion det skal gi, har jeg en tendens til å reagere på slike såper. Jeg gleder meg til å teste !Produsenten om produktet: Innovativ, effektiv og skånsom 3-i1 renseteknologi. Små oljemolekyler (micelles) løser opp og fjerner urenheter samt makeup fra huden, og rundt øynene på en skånsom men effektiv måte. Takket være den nye Micellarteknologien. Micellar Water gjenoppretter hudens balanse og behøver ikke å skylles av med vann. De pleiende ingrediensene både beroliger og beskytter huden, og etterlater den ren og myk.

Meg om produktet: Jeg har ikke brukt dette på kvelden men på morgenen. Årsaken er at jeg bruker serum og en del kremer, som krever at huden ikke har noe annet på seg - på kvelden. På dagen bruker jeg kun en vanlig dagkrem etter rens, og dermed kunne denne testes. Jeg har brukt den i 3 dager, så det er for tidlig å si noe om urenheter og diverse. Men nå i julen, er absolutt den aller beste tiden å teste det på. Mye fett og annerledes mat, gjør at huden oppfører seg annerledes. Men, det første er at den tørker ikke ut, klør ikke, svir ikke eller lager røde områder. Det er veldig bra. Jeg påfører den med bomullsvatt på samme måte som jeg ville gjort med tonic water av andre slag. Jeg er overrasket over hvor lett og fin den føles! Nå gjenstår det bare å se om den faktisk fjerner urenheter og gir den gløden jeg håper på :) 

Nivea er produkter som er fine og rimelige. Lett tilgjengelige for oss som raser rundt mest i dagligvarebutikker, og dermed lett kan få tak på produktene, om vi går tomme :) Produktmerket har vært på markedet i mange år, og mitt beste minne fra dette, er den lille blå boksen med fuktighetskrem. Husker du den? Den selges enda, og er kjempegod! Er du nysgjerrig på disse produktene, så se etter dem neste gang du handler. Du kan også lese mer om de her: www.nivea.no

 

#nivea #sponset #niveanorge #produkter #hud #skjønnhet #mammaliv #mamma #blogg #side2 #mote #livsstil #makeup #teste

God Jul med damp og juledager

 • 27.12.2015 kl. 12:26

For det ER jul enda? ;) Julen varer ikke helt til påske her, men hvertfall til over nyttår. Dagene etter hjemkomst har gått i et forrykende tempo, så dessverre er både blogging og andre sosiale medier, blitt helt glemt. Eller, dessverre? Er det ikke helt ok, at man fokuserer på familie og gode dager, istedenfor å sitte med nesa og livet inn i en skjerm? ;) 

Lille julaften har vi tradisjon å samle familie og venner til spekemat. Superkoselig og selvfølgelig den evige slitte, gode, gamle Grevinnen og hovmesteren på tvskjermen. Julaften var her hos oss, 10 stk rundt bordet, med gaver, og full mage - alt for full mage, som alltid. :) 

1 dag var skikkelig rolig, deilig dag her. Vi hadde julefrokost med familie, og resten av dagen gikk til å sløve. Noe som passet meg ypperlig, med feber og hoste. 2 dag er det den årlige familiegalskapen på mediapappa sin side. Onkler, Tanter, søskenbarn, fetterssbarn osv osv osv.. samlingen varierer fra 27 til 45 fra år til år :) Koselig, men kaotisk, og aldri kjedelig. 

Hvilken julegave satt du mest pris på ? Alle sammen? Jeg fikk masse fint til jul, og fra ungene; morsomme og fine gaver. Alt fra hjemmelaget til kjøpt. I tillegg fikk jeg ladbart strykejern! Genialt! Ideen til ønsket fikk jeg på Symaraton i Sarpsborg, da damene der hadde et slikt. Det festes til bord eller strykebrett og stryk i vei. Det som var så genialt med dette, er at det også er freemotion - man kan stryke skjorter +++ ved kun å ha det hengende på kleshenger. Ai laik! Jeg tror dette er definitivt den beste gaven i år. I dag skal vi til naboen på koldtbord, i morgen er det til svigers på ribbe, og dagen derpå - siste nabo for pinnekjøtt. Det er både rart og fint å slippe unna med 1 middagslaging selv, i romjulen :-p Hvordan er din romjul, mye besøk og kos? 

Fortsatt god jul! 

Ps. Noe å se på i romjulen? NRK viser symesterskapet i reprise, nå i romjulen! :) 

 

#godjul #gaver #side2 #blogg #familie #bestegave #søm #sy #hobby #håndarbeid #syglede #mamma #mammaliv 

Meet Mr Robin Williams

 • 22.12.2015 kl. 19:08

Iallefall fukken av ham! Siste dagen i NYC gikk til et besøk på Madame Tussauds. Vi var der i London også, men utstillingene varierer litt - land til land (evnt by) så det er moro å se

Om få timer begynner reisen hjem. :-)

#newyork #iphone6+ #newyorkcity #madametussauds #reise #travel #usa

Weeeee in the air

 • 20.12.2015 kl. 22:29

Shopping, flytur, båttur og klokken er 1620 🙈😃 Tekst kommer senere på bildene

Bedside view

 • 19.12.2015 kl. 12:59

Klokka er 0657 NY tid. Dyna er fortsatt antrekket og her er utsikten jeg ser fra senga. Ny dag!!

12t i New York

 • 19.12.2015 kl. 03:38

Vi har vært ute i 12 timer og rukket utrolig mye!!!! Nå, sove

Tekst på bildene kommer senere :-) kl er nå 21.38 her

Fra verdens mest kjente skyline....

 • 18.12.2015 kl. 08:47

23 etssje på Manhattan, selv om klokken er 02:30 her - gjør det ikke noe

Verdens mest kjene skyline, er nydelig - selv om man er litt døgnvill

Det å sovne kl 1900 NY time gir litt utfordringer nå 😂

Nei, får prøve å sove litt :)

New York next!

 • 17.12.2015 kl. 09:14

Da er vi allerede godt på vei... Amsterdam, neste stopp New York. I går sørget jeg for å lade, fylle opp med serier og gjøre ipaden klar - den ligger igjen hjemme 😂😂 Bok er innkjøpt!

Jeg lot faktisk begge DSLRene bli hjemme. Fra Londonturen med gutta, husker jeg at det var mer i veien enn gøy. Så.... I veska er Canon G7X med, og skal sette minner for turen... NYC next!

#canon #canonnorge #reise #newyork #canong7x #familie #mammaliv #reiseliv

New York New York

 • 16.12.2015 kl. 07:18

I natt reiser vi! Kort tid igjen, say no more! Siste innspurt mot avreise i dag!

Håper alle får en flott dag! Her er det fullt program

Jul i stua.... 9 dager til jul

 • 15.12.2015 kl. 20:48

Vi reiser jo til NYC, i morgen natt - og er ikke tilbake før 23. For å sikre litt julestemning med de minste, ble treet pyntet i dag. Medium er på sitt første juleball, og jentene har pyntet fint. Lysene lyser så fint, og vi er i litt julestemning. Tidligere har vi pleid å pynte treet 4 søndag i advent, så dette er litt tidlig, til oss å være. Men, like koselig lell! 


 

Når pynter du juletreet? ;) 

 

#jul #juletre #familie #tradisjon #juletid #side2 #newyork #familiekaos #mammaliv #kos #canon #canonpowershot #canong7x #powershotg7x #canonnorge

 

Psykriatisk? Jeg vil gjerne booke et rom...

 • 15.12.2015 kl. 15:31

... passer det mellom 1 November og 22 Desember? Slik føles det til tider, når man er pårørende til noen som har et litt "dypere behov", enn poliklinisk behandling. Når en person selv frivillig går med på innleggelse - beholder de flere rettigheter i sin egen behandling, enn noen som legges inn med tvang. Den største og verste haken? 

Når man går over i en fase, der personen burde vært tvangsinnlagt, kan man ikke overgå - at personen allerede er innlagt frivillig. Selv om behandlingen ville vært annerledes. Man sitter som pårørende, og forstår ikke, hvorfor de ikke gjør mer? Min verden som pårørende, er en verden personen som er innlagt, ikke evner å forstå... 

En seng å sove i, gratis måltider, daglig rengjøring og 45 minutter samtaler... omtrent som å være på hotell? 

Det er slik det oppfattes til tider, og sitte i andre enden. Mobiltelefon, datamaskin - den psykotiske personen har fortsatt tilgang til alt dette, inne på avdelingen. På lukket - der er man heldig om man får beholde puslespill på rommet... Fri nettilgang, er jo også et pluss for pasienten - men kanskje ikke for folk utenfor sykehuset, som utsettes for psykotisk trykk.Personen, som er innen min familie - har i årrekke hatt sterkt behov for psykriatisk behandling. Etter et par tiår med rusmisbruk, har hjernen et visst behov for "hjelp". Et kjennetegn er at personen selv - sjeldent ser at en grense krysses. Det er nær familie som må ringe instanser rundt, og be de "foreslå" en innleggelse. Etter x antall år i systemet, kjenner h*n så godt til rutiner, regler og system - at en liten "hverdagspause" går fint. Personen setter selv grenser for mye hvor mye familie og pårørende skal få vite, eller ha kontakt med behandlere. Personen selv, kan også sendes på "perm" til denne uvitende familien. Taushetsplikt og personvern, verner om pasienten, i den forstand at en psykotisk person - kan sendes på perm til en småbarnsfamilie, som ikke er rustet for hva som kan vente seg. 

Hvor store er konsekvensene om personen får tak i alkohol? Hva skjer om personen går inn i en psykose rundt julebordet? Hva skjer om personen anklager mine barn for fæle handlinger? Hva skjer om vi får besøk av politiet? Hva skjer om personen får tak i medisiner utover de h*n skal ta? Hva skjer om personen ikke tar medisinene sine? Sammen med alle disse spørsmålene, risikerer man at personen kommer på "perm". Vi som pårørende får av taushetspliktårsaker, ikke vite noe. 

Tenker de på, hvor uforberedt vi er på eventuelle hendelser? Vi kan ikke tilkalle en overlege, og evnt regulere medisinering - vi kan ikke bistå om personen blir paranoid.Og når vi spør om hvorfor personen kan reise ut, så er svaret igjen: h*n er her på frivillig innleggelse, vi kan ikke nekte utreise.. 

Ikke gi personen "perm" fra avdelingen? Joda, det kan man påstå, men realiteten er at denne personen lett som en plett, kan da skrive seg ut igjen. Så skal man evnt finne en årsak til tvang, som skal gjennom mange instanser. Dermed risikerer man at personen er reist avsted - lenge før det kan iverksettes. 

 

Og før man evnt kaster lover og paragrafer etter meg, om hvordan system og ting skal fungere - er det viktig å si at dette er faktisk slik JEG opplever ting. Jeg opplever gang på gang at en syk person skriver seg ut, og ikke er "tilfredstillende" nok til å bli tvangsinnlagt. Som 18 åring fikk jeg pårørendeansvar for en person, som til tider ikke evner å ta vare på seg selv. Ansvar for å besøke h*n 1 gang pr dag, ansvar for å ta telefonen til alle døgnets tider - fordi det var bra for pasienten. Var det noen som spurte om hva som var bra for en unge pårørende? 

Vi mennesker er satt sammen forskjellig, og det vil dermed si at noen helt sikkert bør vernes for slike vedtak og "overtramp" som en tvangsinnleggelse. Jeg vil anta at det faktisk finnes pårørende som kynisk ville brukt det til sin fordel. Men, skal likestillingsprinsippet også gjelde for psykiatrien? Skal "alle" ha samme retten til å - sett det på spissen: ikke bli frisk - fordi vi må behandle alle i samfunnet likt? Er det virkelig slik at man må ty til drastiske, til tider straffbare handlinger, for at man skal kunne gripe inn? 

For et par år siden, kjørte jeg fra Grimstad til Arendal - uvitende om at i mot meg - var en villmannskjørende psykriatisk pasient i bil. Pasienten var på rømmen fra åpen avdeling, i påvente av rettsak - der han var tiltalt for å ha kjørt ned og drept en politimann, i påvirket tilstand (tillegg til psyk. historikk) Først da han ble en gjentagende fare for samfunnet, ble han satt på lukket. og det til tross for at han allerde var siktet for å ha tatt livet av noen, altså i mine øyne - en fare for samfunnet. 

Poenget er, hvordan kan vi la en syk person delvis få lov å vurdere selv, hvor syk h*n er? Ja, personale, behandlere, sykepleiere +++ med kompetanse kan anbefale, vurdere, fraråde ++ men hvor mye kan de faktisk gjøre? Så lenge personen ikke har vært direkte til fare for seg selv eller andre (og i min/vår erfaring later det å være direkte fysisk angrep eller selvmord) så må man vente til det skjer. 

Det at familie eller pårørende som kjenner personen, ser at hele nettverket slites i stykker - og at personen utfører handlinger som vil være med på ytterligere skader for seg selv, teller ikke. Det at personen vil ha enda færre personer å forholde seg til, etter å ha slitt i stykker relasjoner - det er ikke psykriatisk sitt ansvar. 

At en psykotisk/paranoid person, kan sitte på eget rom - på psykriatisk enhet, å formidle ut til verden sine psykoser og paranoiaer... det er uforståelig for meg. Er det en illusjon at en psyk.post skal være til hjelp for personer, bl.a mot seg selv? Når de når et nytt stadium, som når den innlagte mener at både stat, sykehus og alle andre instanser er ute etter h*n. Og når man mottar kopi av anmeldelser på mail, som er sendt fra rommet på psyk.post - som er sendt til politiet - er det ikke da i ens fulle rett, til å undre over hvorfor? Hvorfor har pasienten tilgang og rom til dette? På svar på dette, er det hver gang - pasienten er på frivillig innleggelse, og dermed kan de ikke beslaglegge eiendeler. 

Hvilken del av behandlingen er dette bra for? At perifere mennesker blir dratt inn i en paranoid historie, der de til og med kan bli anklaget for ting. Ting som tyveri, vold, misbruk +++ en del av pasientens verden. Men de er fortsatt ikke direkte utsatt for fare. Er det ikke en slags fare, å bli dratt inn i falske anklager, som kan ha påvirkning i verste fall? Det mest absurde? Er at disse anklagene, anmeldelsene, brevene, mailene - sendes ut, bak en lukket romdør, på Psyk.post. 

Verden mellom det å være pasient og pårørende er ekstremt stor, tenker du noen gang over det? 

Jeg sitter nå, og veier for og imot å dele dette innlegget - det er å bryte en barriere med blandede følelser. Ikke bare å dele private ting, men også den dårlige samvittigheten. Dårlig samvittighet for å tenke tankene som jeg har. Dårlig samvittighet for å være skeptisk til å invitere noen jeg er pårørende for, inn i mitt hjem. Dårlig samvittighet for å være kritisk. Dårlig samvittighet for å ønske meg vekk fra situasjonen av og til. Dårlig samvittighet for å ikke forstå alt. Dårlig samvittighet for å ha kontakt med instanser bak ryggen på den jeg er pårørende for. Dårlig samvittighet for å ikke gå MER bak ryggen på den jeg er pårørende for. Dårlig samvittighet for å ha dårlig samvittighet... 

Livet som pårørende, for noen som ikke vil, men burde - er ikke lett... 

 

#side2 #psykriatisk #nettavisen #frittord #tanker #pasient #helsenorge #frustrasjon #liv #hardtliv #pårørende #misbruk #side3 #blogg #nytt #fokus #skråblikk #våreegne #tidtil

Vinnere av Flåklypa Strikkebok

 • 15.12.2015 kl. 10:29 

Det ble faktisk to vinnere, med kort mellomrom mellom kommentarene som ble trukket ut i natt! :) Tusen takk for alle flotte deltakelser, det er moro at så mange er med på konkurransene. Vinnerne er kontaktet på mail. 

 

 
Natta med en drøm om NYC

 • 14.12.2015 kl. 00:39

3 dager igjen! Sov godt og drøm søtt, det skal jeg....:)

Netflix - home & on the go

 • 13.12.2015 kl. 22:03

Her i huset er vi 6 stykker, som effektivt bruker Netflix. For min del, brukes det flittig på reise, og jeg syns det er litt moro at innholdet endrer seg i forhold til landene man er i. I sommer med brukket fot, og reise både i Norge, Sverige, Danmark og FInland - var det spesielt kjærkomment. 

Jeg pleier å bli litt oppgitt av ungene når vi reiser, for det første de spør om er: "er det nett her?" For så koble seg opp mot Netflix og andre sosiale medier. Om vi er i London, Sverige, Danmark, Norge - spiller ingen trille, vi har nettbarn! Utfordringen er å begrense det, ned til et akseptabelt nivå. 

En annen ting, er at med vårt abonnement, har det maks 2 skjermer tilgjengelig. Jeg er en av de som har hatt Netflix fra de kom til Norge, og har vært trofast siden. Men vi hører titt fra kjeller til loft, eller omvendt "hvem er det som ser på Netflix nååååååå?" Til tider, føles det som eneste enheten som aldri klarer å koble seg på, er meg selv - som faktisk betaler for tjenesten! :-p 
Vi er nå så heldige, og få være en del av Netflix Stream Team 1 år. Gjett om det var 4 unger som ble glade! Det vil ´dermed si, at de er sikret at mammaen ikke sier nei, 1 år fremover hvertfall.. hehe. Ikke det at jeg hadde tenkt til det, men man kan jo ytre det av og til, når man er litt lei skjermtittingen. 

Knøtta er helt avhengig av "preteenagerseriene" som jeg kaller det. For 8 år siden, var vi gjennom dette med Medium, diverse #barnesåper på skjermen. Nå pløyer de to minste samme seriene! Medium har pløyd alt av Breaking bad, og blir ofte svært så kreativ etter for mange episoder - og er nå lost i Walking Dead. Jumbo har vel sett alt det går an å se, av bilrelaterte serier og filmer.. hehe :) 

Jeg og mediapappa? Vi er nesten ikke laget for slik som Netflix. Hvorfor ikke? Fordi vi ikke klarer å se "EN EPISODE" og så kose oss med en ny i morgen. Vi sitter alt for sent oppe og ser mest mulig. Verre enn ungene faktisk. Hva skal man si, når man prioriterer lite søvn, for å pløye flest mulig av House of Cards, fra premiereslippen? Det er nok flere enn oss, håper jeg.. :p 

Nå gleder vi oss masse til enda ett år med ubegrenset tilgang til moro, tv og film! :) Hurra for tjenester som Netflix - og ikke minst, joda - neida, man skal ikke bruke skjermen som barnevakt. Men feks. som bilde over viser, det er UNDERVURDERT, takknemligheten for skjerm + Netflix kl 0545 om morran! :-P 

 

#Netflix #netflixstreamteam #streamteam #tv #appletv #ipad #macbook #imac #ipod #kos #memberof #kult #moro #bloggen #mediakaos #nett #streaming #nettv 

Vinneren av God Jul boken

 • 13.12.2015 kl. 21:01Maria Karlsen, gratulerer så mye! Håper du vil kose deg masse med boken! Ønsker deg en riktig god førjulstid videre! 

 

#godjul #gyldendal #gyldendalforlag #giveaway #julebok #hobby #håndarbeid #homemade #lagselv #glede #hobbyglede #bok 

Jul på farta....

 • 12.12.2015 kl. 16:23

Her lages det klar til jul og samtidig bursdag. Vår lille frøken blir 9 år i morgen, selveste Luciadagen. Så da ordnes pg pyntes det litt ekstra... Mobilbilder imellom vasking 😝

Førjul og støl

 • 11.12.2015 kl. 17:32

Nå tenker du kanskje aah, trent? Nope, eller kan man kalle julevask med ommøblering for trening? Jeg er så fæl til å ommøblere. Hver gang det skal vaskes grundig, får møblene nye plasser 😂

I dag er hyller flyttet på, støv fra oppussing og diverse er endelig helt borte - men prisen? En helt skutt mamma. Er det slik man føler at årene går? Man blir mer og mer støl, av mindre og mindre? 😂

Polkamorgen

 • 11.12.2015 kl. 08:07

Siste juleavslutning ble gjennomført i går. Knøtta i ny hjemmesydd jakke og polkakjole! :-) Håper alle får en flott morgen

Når båten seiler inn...

 • 10.12.2015 kl. 08:41Det er første gang jeg hører denne sangen i dag. Den rørte meg langt inn i hjertet, og jeg satt med tårene i øyekroken - mens den spilte. Om den er et musikalsk kunstverk, gidder jeg ikke kommentere (ufyselige nettkommentarer, som på ALT annet.. :(  ) poenget er at teksten og sammensettingen, er fantastisk. Formålet er å hjelpe de syriske flyktningene i Sør-Europa. 

Har du ikke hørt/sett sangen enda? Du kan se den feks på Facebook her: https://www.facebook.com/kirkensnodhjelp/videos/10152805349474364/

Oppfordrer alle til å se/lytte og ikke minst bidra! :) Vi surrer rundt, kjøper gaver, tenker på andre - og gjør alt annet hva julen innebærer. Kanskje vi skal stoppe litt i pepperkakebakingen, og tenke på hva som skjer rundt oss. Selv om man tar litt innover seg, hva som skjer utenfor stuedøren vår, og sender både tanker og noen kroner  nedover til de som har det fælt - behøver det ikke være et tilhørende krav om dårlig samvittighet eller søvnløse netter. 

Det handler bare om å tenke over nyansene, av og til :) 

 

#kirkensnødhjelp #hjelp #nårbåtenseilerinn #bistand #bloggklubben #side2 #nettavisen #bidra #mamma

Morgenstund

 • 10.12.2015 kl. 07:40

Lykken er en tidsinnstilt kaffetrakter - det vil si å stå opp til nytraktet kaffe lg lukten i huset! Fantastisk god morgen!

1 uke til New York City...

 • 09.12.2015 kl. 16:54

I dag er det 1 uke til koffertene er pakket, og vi klare for avreise til New York City. Reisefeberen er startet å melde seg, og jeg har tittet litt gjennom gamle bilder. Når vi ankommer, er det akkurat 11 år siden - jeg reiste hjem fra NYC sist. Julestemningen og den kalde byen, er noe jeg gleder meg til å oppleve igjen! Sist husker jeg stemningen ved å kunne gå ut på gata kl 04 - få seg 4 vårruller, og gå tilbake til leiligheten for å jobbe litt videre. Utelivet turte jeg aldri å teste skikkelig, for det   å være tidlig i 20 åra, og ute i mørket - er skummelt! :) Denne gangen reiser vi jo over, bare for å feriere! 6 hele deilige dager, som kommer til å gjøre oss helt tussete på julaften - venter oss. 

Jeg husker jeg raste rundt 3 dager før hjemreise sist. Jeg MÅTTE jo få med meg ditt og datt +++ jeg hadde brukt mesteparten av tiden inne på kontoret, leiligheten eller en fast restaurant vi brukte. Vi var innom Radio Music hall under et arrangement, løp forbi Rockefeller, svinset innom Madame Thoussand - og så var det slutt. Dermed var trangen til å "se" NYC stor, da vi begynte å bevege oss rundt. Det å gå fra nederste piren ved båthavna (til Frihetsgudinnen) og helt opp til Central Park, er både et godt stykke å gå og en opplevelse. :) 

Jeg satser på at jeg og guttene klarer å ha et litt lavere tempo i NYC enn vi hadde i London. Da tok vi alt som fantes av attraksjoner, på en dag. Både mor og gutter sovnet som steiner, kl 22 den kvelden :-P 

 

#newyork #reisefeber #blogg #reise #kos #tur #mammaliv #tenåringer #usa #opplevelse #newyorkcity 

Når den lille forskjellen teller...

 • 09.12.2015 kl. 14:25

I oktober 2015 ble jeg trukket ut som tekstvinner, i et samarbeid mellom Plan Norge, Trigger Kommunikasjonsbyrå og Blogg.no. En ære å bli trukket ut, og det var superrart å se teksten og bloggen, bli linket til rundt omkring. I disse dager sitter jeg å håper på mer informasjon, hvor går turen, når går turen osv. Det å bli trukket ut, innebar nemlig å bli med Plan Norge på tur, til et av prosjektlandene dems. 

Det er små forskjeller som ofte utgjør en stor - for mange. Få kroner er med å bidrar til at barns kamp, i mange land - kan bli bedre. I teksten som jeg skrev, var det fokus på Jenteaksjonen 2015, der årets fokus var vold og misbruk mot jenter. 

I forhold til jobb, har vi også et samarbeid med Plan. Du kan kjøpe strikkede julekuler, fra Plan sin webshop, der inntektene går til Plans arbeid. Arne & Carlos har laget mønsteret, og det er flere måter du kan være med å bidra - rundt disse kulene. 

Nå når vi går julen i møte, vet man at det er noen dager - der er mer fokus på dette enn andre. 1 og 2 Juledag, er vi vant til at det ruller bistandsinnslag på skjermen, og vi minnes om hvor godt vi faktisk har det. Kanskje vi skulle stoppe litt opp, og ha fokus på dette litt oftere? Jeg, og mange andre - har nok barn som kaster seg over pakkekalenderne sine. Lykkelige over å finne noe nytt, spennende, praktisk eller kjedelig. Jeg undres over hvor populært det hadde vært med: "i dag er din gave gitt til Plan Norge.." Og om det ikke ble populært, hva skal man lære barna da? :-p Er det galt av barna, og ville ha pakkene sine? Er det feil å la våre barn få det de ønsker, når andre barn lider? Det er en evig diskusjon, som utspeiler seg i mange varianter. Man setter tak på bursdagsgaver, skoleturer +++ ting der barn utsettes for "fellesskapspress" rundt økonomi. Men så er det nå en gang slik, at når man bor i rike Norge - selv om man er fattig, er det alltid noen som har det verre, et annet sted. 

Er moralen at man skal lære ungene at det finnes klasseskiller, elendighet, at man skal ta vare på andre - men at det er lov å ha det bra selv, for det? ;) Og kanskje, kanskje - får man dem til å gi en liten 50,- til Plan...... :-) 
#plan #plannorge #planinternational #trigger #kommunikasjonsbyrå #bloggklubben #blogge #vinne #mammaliv #jobbmamma #fokus #jenteaksjonen2015 #planjul #tanker #familie 

Iphone 6 pluss....

 • 09.12.2015 kl. 11:35

... er i hus! Fra + til vanlig, til + igjen. Klarer ikke forsvare 6s men "vanlig 6" kan forsvares. Jobb, nødarbeid, blogging +++ alt er mye enklere med slagskipet 😜 Nå gjelder det bare å ta vare på denne, og unngå knusedød som den gamle 😫

#djuice #telenor #iphone6plus #mobil #bloggliv #ikkeilomma #digg #jobbmamma

Dagens lunsjtips...

 • 09.12.2015 kl. 10:00Dette er utrolig godt! Og sunt - eh, tja.. hm.. mulig dropp det siste. Delvis sunt.. 

 • 3 dl majones (1 pk) 
 • 2 ss eddik (gjerne epleedikk) 
 • 2 vårløk 
 • 1 rødt eple
 • 1 stor brokkoli 
 • 1 neve mandler
 • Flesk eller bacon 

Rist hakkede mandler, bland eddik og majones - hakk grønt og ha i - Stek bacon/flesk = voila! Rask, enkelt og SUPERGODT :) God lunsj! 

 

#mat #oppskrift #dele #instamat #blogg #mamma #yumm #lunsj #deleoppskrift

God morgen i pluss og stor

 • 09.12.2015 kl. 07:40

God morgen alle sammen! I dag er det innspurt på Symagasin 02, og jeg tenker dagen går til å sitte foran skjermen. Men først! Skal jeg hente ut min nye iphone 6 plus gull. Dere som har fulgt meg en stund, husker kanskje at jeg fikk min Stellergrey 6 plus - knust i våres. Knøtta fikk den til å fly :P Jeg har hatt vanlig 6, 64GB siden - og vært fornøyd med den. Dog er den litt vanskelig å jobbe "on the go" med, med oversettelser. Nå ligger 6 gull på FB salgsside, og min nye fine 128GB gull er på posten! Det er rart hvor moro det ALLTID er med pakker? :) 
 

Og mens man er i gullhjørnet - ikke glem konkurransen til Canon om en gull pixma! :) Pixma IP7000 series i gull. Nydelig sak! Hvor ville du plassert denne? Legg inn bilde på Canon Norge sin FB side, og bli med i trekningen! :) 


Ha en fin dag ! 

#canon #canonnorge #pixma #printer #ip7000series #blogge #tips #apple #iphone #iphone6plus #gull #love #Mote #mammaliv

God morgen!

 • 08.12.2015 kl. 08:28

Morgenen er allerede et par timer gammel, 6 barn og tenåringer er levert hit og dit.. Jeg begynte på julegaveproduksjon i går, artig :-) Nå jobb! Ha en fin dag!

Gull er lykke?

 • 07.12.2015 kl. 15:21

Innlegget inneholder produktreklameBilde er fra Canon Norges Facebook side: https://www.facebook.com/CanonNorge/?fref=ts

 

Er du enig? For min del, er gull lykke! Og når man ikke har vært heldig nok til å vinne den "ekte varen" enda, så er det vel perfekt å evnt vinne en god erstatning? På Canon Norge sin Facebook side, kan du nå vinne den lekkerbisken! Har du sett noe så kult? I min gullifisert verden, er det ingenting som ser mer fancysmancy ut enn denne! Det er  i samme serien, som den vi har fått i hus, men i gull og med scanner! Nå pågår det en konkurranse, der du kan vinne den (burde egentlig ikke dele det, i håp om å vinne selv.. :p  ) Du må vise hvor du ville plassert skriveren, og dermed er du med i trekningen! 

Da vi innredet den store gangen vår, gjorde vi den om fra gang til tvstue. Her har vi tv, stor sittebenk og i tillegg bokhyller, med bla bøkene jeg får i jobbsammenheng. I denne tripp trapp hyllen, ligger alt Canon utstyret vårt, sammen med printeren. I tillegg ligger det kilovis med håndarbeidskunnskap over! Absolutt her, sammen med gullmacbooken, hadde det vært flott å ha skriveren. Dermed ser "alle" rett på den, når de ser på tv, kommer ned trappa eller kommer inn i huset til oss! :) For denne var egentlig et kult syn! Elsker gull! :-p 
Som du ser, så er gull i fokus.. hehe, og hva kompletterer vel bedre enn en Gull pixma? :) 

Ikke glem Share your love kampanjen heller, om du velger å løpe til butikken selv. Enkelte Canon produkter kvalifiserer til Share your love boksen, der du får MASSE flotte ting. Her får du både produktkoder til Adobe, gavekort +++ en samlet verdi av 2300,- så her kan det lønne seg å kjøpe Canon produkt. Kjøper du julegave til noen, kan du jo beholde boksen selv ! :)  Nedenfor kan du se hva SYL boksen inneholder. Jeg DIGGER innholdet! Nå krysser jeg fingrene for en gullskriver, hehe...:) 

#Canon #shareyourlove #foto #bilder #pixma #printer #skriver #verdi #kampanje #familie #skriver #blogg #mammaliv #kreativitet 

Nye klær til Lille igjen..

 • 06.12.2015 kl. 19:24

Det tøffe quiltede stoffet fra Jydsk Stoflager, er blitt en jakke. Den ble litt knapp over armene, fordi jeg foret den med krinkelull. Dermed gikk den i direkte arv til Knøtta. 

Når man syr i skinn, lær eller imitasjon - som her, så har det en tendens til å "stikke seg" fast i trykkfoten. Sammen med overtransportøren, kan du risikere å lage styge merker  i stoffet. Dermed er en teflonfot genialt! Den sklir på stoffet, uten å lage merker. Og sammen med OT er det en lek å sy... 

Når du syr knapphull, er det ikke alltid belegget ligger like stille på baksiden (om det er en skjorte.) Jeg bruker stort sett alltid stabilisator på baksiden, når jeg syr knapphullene. Da blir de fine, og du slipper å tenke på evnt ujevnt stoff. Og en til skjortekjole, samme som i Jaquard. Det er utrolig hva stoffvalgene gjør med modellene. Denne får et helt annet uttrykk, i babykord. Korden er kjøpt hos Textart på Klepp. 

 

#sy #bernina #søm #symaskin #håndlaget #homemade #syselv #barn #Mote #antrekk #hobby 

Nye prosjekter.....

 • 05.12.2015 kl. 21:48

... Flere prosjekter på gang. Er du en av de som syns mønsterarkene til Symagasinet er for store? Deler du de? De kan nemlig klippes på midten! :-)

To nye prosjekter ligger på bordet, så får vi om de blir ferdige... :-)

Vinn boken God Jul, og kom i julestemning!

 • 05.12.2015 kl. 11:46Bla i boken

 

God jul er en stemningsfull bok med vakre bilder, praktiske tips og fremgangsmåter for gode hobbyprosjekter som hører julen til ? krydret med små historier, nostalgi og oppskrifter på julens kaker. Langhelle og Thorvik ønsker med denne boken å inspirere, skape latter, glede og nye tanker. De har hentet frem julekrybber, dorullnisser og andre modeller fra egen barndom, og gitt dem nye uttrykk i form av andre farger og materialer. I tillegg viser de frem helt nye kreasjoner. Du trenger ikke gå langt for å få tak i materialer til prosjektene ? du kan hente dem inn fra skogen eller parken, eller ta en titt i aviskurven, på loftet, i kjelleren eller kjøkkenskapet.

 

 

Jeg trekker en heldig vinner  Søndag 13 Desember 2015

Så har du lyst å vinne denne boken, så skal du gjøre følgende: 

 

Legg igjen en kommentar her i dette innlegget - husk å legge igjen epost, så jeg kan få tak i deg, om du vinner. Eposten er ikke synlig for andre, enn meg. 

 

 

Og .. om du vil ha flere vinnersjanser, kan du få 1 lodd ekstra for følgende ting: 

 • Meld deg på nyhetsbrevet til bloggen min (da vil du få epostvarsel når det kommer nye giveaways, konkurranser, hendelser m.m - du kan når som helst melde deg av, og det vil ikke bli sendt ut varsel ved nye innlegg ++++ (spam) Du kan enten melde deg på i bunnen av dette innlegget, eller i høyre menykolonne. 
 • Del innlegget på Facebook, instagram, blogg eller annen sosial plattform. Du får 1 lodd ekstra, pr sosial media du deler på. 

 

Om du har "ekstralodd", husk å skrive hvilke i kommentaren din. 

 

Lykke, lykke til ! 

 

PS. Husk også Flåklypa Strikkebok konkurransen, den finner du HER

 

#vinne #giveaway #gyldendal #blogg #side2 #nettavisen #foreldre #håndarbeid #hobby #homemade #handmade #bok #strikkebok #jobbmamma #mammaliv 

 

 

 

Meld deg på epostvarsel

Oh jul med jaquard....

 • 05.12.2015 kl. 10:36

En stk skjortekjole godkjent!  Dermed har man fått kjole på Lille, til bursdag og jul. Det er ikke lett, når frøkna med egne meninger, ikke lenger vil gå i kjoler ++ men denne falt hun pladask for. Så da må man si seg fornøyd! Mønsteret er et vår/sommermønster, fra Alt om Håndarbeide Symagasin 05/2015, det er ikke fastsatt at man må sy sesongens variant av noe. Dermed er sommerkjole blitt julekjole! :) Mønsteret fant jeg ved å søke i arkivtjenesten på AOH sine hjemmesider (og at jeg husket at jeg hadde arbeidet med dette, men ikke hvilket nummer) 

Stoffet er stretch (ikke i bredden, men på langs) Jaquard fra Stoff og stil. 
#altomhåndarbeide #symagasinet #bernina #søm #sy #syselv #jul #barn #Mote #mammaliv #jobbmamma #Mamma #symaskin #syblad #magasin 

Syprosjekt nr 1 nå...

 • 04.12.2015 kl. 20:24

Det fine med søkefunksjonen på www.altomhaandarbeide.no er at modeller jeg vet finnes, kan søkes lett etter. Istedenfor å bla meg gjennom flere år med magasiner, er det bare å søke - finne, tegne av, og sy :-) Nå er planen denne kjolen - i en rød/sort Jaquard. Det får bli årets komprimiss med Lille, som ikke vil gå i kjoler, men skjorte... en skjortekjole, må da duge? ;) 

Vil du søke i arkivet, går du til alt om håndarbeide sin webside, klikker på det aktuelle magasinet, og les online. Når du da søker, huk av "søk i arkivet"  så henter den frem flere modeller til deg :) 

Er spent på om dette blir som jeg håper... :) #sy #søm #Håndarbeid #altomhåndarbeide #bernina #symaskin #jul #barn #mote #antrekk #yselv 

Bena høyt og full mage...

 • 04.12.2015 kl. 19:14

Magen er stappet på taco, kake og enda mer kake :) Familieselskapet er over, og Jumbo er noen kroner og kake rikere :) Gutten bestilte selv bløtkake og brownies, og dermed ble det kaffemenyen. I mangel på 17 lys, ble det dannet tallet 17 heller. Nå er det bena høyt, og med veldig full kakemage. Ingen slankekur her i dag nei.. Planen er å få tegnet ut en kjole til L. Jeg må få sydd unna Julekjoler +++ før bordet må ryddes til Lille sin bursdag. Etter det, reiser vi til New York, og kommer ikke hjem før lille julaften - dermed kan det være fint, å ha fått ryddet ut syrommet fra stua :-p #bursdag #mamma #foreldre #bloggliv #kake #bake #barn #mammaliv 

Hipp hurra og som tiden flyr

 • 04.12.2015 kl. 13:01Det er rart hvordan tiden flyr ! For 17 år og 3 timer siden, kom denne fantastiske gutten til verden. Ikke direkte som en kule, men etter en stund... Det sies at når man får barn, føder man dårlig samvittighet og angst. Delvis er dette sant, en angst og samvittighet som roter i kjærlighet til de små. Man er konstant engstelig for at de ikke skal ha det bra, og man er plutselig ikke alene lenger, men har noen som får konsekvenser for alt man gjør. 

Jumbo er eldstemann i flokken. Han har en omsorgsevne og omtanke som er fantastisk. Det er klart at noen mopedtimer, og andre situasjoner har fått testet tålmodigheten - men dog er det grunnleggende så fint i gutten. Og det er ikke noe man skal ta for gitt. Medium har et utrolig flott forhold til sin storebror, og ser opp til han på mange måter. Jentene likeså. Det å være en god bror, er ikke alltid naturlig for alle. Ikke det at alle ikke vil, men ikke alle evner...

For å oppdra et barn, trengs det en hel landsby, sier noen. Og det er korrekt. Naboer, venner, familie - alle har en påvirkning på barna. Og i dagens samfunn har barna veldig ofte flere omsorgspersoner å forholde seg til. Noe som byr på flere utfordringer. Men hver og en, bryr seg - og viser omsorg og ender ut med et flott resultat. 

Frykt eller kjærlighet, eller en og samme betydning. Mange forbinder frykt med kjærlighet, og andre lærer at sammen med kjærlighet tilhører respekt. Hva velger man? Man er et produkt av hvordan man selv ble oppdratt, og dette videreføres på mange måter til våre barn. Enten man er bevisst eller ikke på det. 

Når man en gang ligger på gamlehjemmet, og forhåpentligvis får besøk av sine barn - og man har gjort en såpass god jobb, at de ønsker deg det beste, håper jeg at det er gode minner som ligger i mellom oss. Minner om barndom, og tradisjoner som barna ønsker å ta med seg videre til sine familier. 

Og hva kan man gjøre på veien? 

Jo, man lager frokost, toger ned i kjelleren - alle 5, synger den kleineste versjonen av "hurra for deg", overbringer pakker - og starter dagen som normalt etterpå, med en litt lettere flau, men likevel glad 17 åring :-) 

Gratulerer med dagen vår kjære J! :) 

Gyldendal PUFF blogg - give away

 • 03.12.2015 kl. 19:58I sammenheng med boken til AOH, som  jeg er forfatter for - gir nå Gyldendal ut en stoffpakke, sammen med Stoffbutikken.no. Se her for mer info: http://puff.gyldendal.no/soem/ny-sybok-konkurranse/ morsom konkurranse, med flott premie! 

 

#altomhåndarbeide #sybok #hobby #Håndarbeid #homemade #sy #søm #gave #gyldendal #forlag #syselv #syglede #bernina #symaskin 

Vinn Flåklypa Strikkebøker!

 • 03.12.2015 kl. 17:09

Bøkene er gitt/sponset av Juritzen Forlag 

Når kulda kommer krypende, er det godt å ha noe varmt og mykt på skrotten.
Reodor, Ludvig og Solan får de lange vinterkveldene til å gå med høy produksjon av strikkeklær, og de deler villig oppskriftene sine i denne boken:
Reodors orignale strikkegenser, melkekartongskjuler, Ludvigs lodne pels som onepiece for baby, Solans stilige røkejakke, skjerf og bukse, Ludvigs myke og varme go'tøfler, sitteunderlag og barnegensere med Solan- og Ludvigfigurer på.
Og mye mye mer.

 

Jeg trekker to heldige vinnere mandag 14 Desember 2015

Så har du lyst å vinne denne boken, så skal du gjøre følgende: 

 

Legg igjen en kommentar her i dette innlegget - husk å legge igjen epost, så jeg kan få tak i deg, om du vinner. Eposten er ikke synlig for andre, enn meg. 

 

 

Og .. om du vil ha flere vinnersjanser, kan du få 1 lodd ekstra for følgende ting: 

 • Meld deg på nyhetsbrevet til bloggen min (da vil du få epostvarsel når det kommer nye giveaways, konkurranser, hendelser m.m - du kan når som helst melde deg av, og det vil ikke bli sendt ut varsel ved nye innlegg ++++ (spam) Du kan enten melde deg på i bunnen av dette innlegget, eller i høyre menykolonne. 
 • Del innlegget på Facebook, instagram, blogg eller annen sosial plattform. Du får 1 lodd ekstra, pr sosial media du deler på. 

 

Om du har "ekstralodd", husk å skrive hvilke i kommentaren din. 

 

Lykke, lykke til ! 

  

#vinne #giveaway #juritzenforlag #blogg #side2 #nettavisen #foreldre #håndarbeid #hobby #homemade #handmade #bok #strikkebok #jobbmamma #mammaliv 

 

 

 

Meld deg på epostvarsel

Mens vi venter med dårlig samvittighet?

 • 02.12.2015 kl. 15:03

Kalender, pakkekalender - sjelden er noe mer omtalt på denne tiden enn det. Dyre gaver, billige gaver - dårlig samvittighet i forhold til at man gir sine barn kalender. Ikke fordi man selv utløser det, men alle andre "skeptikere". En pakkekalender er snart like illegalt som ulovelige stoffer, eller lovbrudd - i noens øyne. Det er med å stigmatiserer samfunnet, og vi viser forskjeller. Men så er spørsmålet, samfunnet består desverre av klasseskiller og forskjeller, hvorfor skal man alltid ha dårlig samvittighet for det? 

Jeg har nå sydd og pakket 96 kalenderposer.. det vil si at jeg har brukt tid og krefter, men mindre penger enn de "ferdige posene" som man kan få kjøpt, som i tillegg er for små. (tenker ikke på papirposer) Selv om jeg nå spyr av ordet broderi, er det holdbare poser, som vi tar frem år etter år. Innholdet - nå er det slik at mine tenåringsgutter til tider må dusje, og de bruker til og med såpe. Det har seg også slik at det er jeg som fyller på med denne såpen. Det er også jeg som kjøper nye sokker, boxere, viskelær, penner ++ når de trenger det. Mirakuløst bruker også jentene truser, sokker og skolesaker. 

Det er ikke sikkert at man normalt ville kjøpt alt dette samtidig til vanlig, men nå er det nå slik det fungerer her. 3 for 2. En 6 pack med sokker, 2 pack med boxere - med 2 stk i hver. Det er faktisk 3 kalendergaver til hver av guttene. 3 sokker - 1 dag, 1 boxer - 1 dag, 1 boxer - 1 dag X 2 gutter. Det samme for jentene. Dusjsåpe, deodorant, viskelær, penner, blyanter, flaxlodd til 10 kr, hansker (2 for 39,90) luer +++ alt dette er ting de trenger i vinter likevel. 

Pakkene MÅ ikke fylles med leker og godteri, for å være godkjente! Jeg blir litt matt av å lese all hetsen mot pakkekalendere. 1 Julesokk med godteri, er her fordelt på 6 av pakkene osv osv.. I mine 96 pakker, er det poser som inneholder "dyr moro". På Julaften får de en stor ting, som er en del av julegaven ellers. Både Lille og Jumbo har bursdag i Desember, de får helt vanlige ting i posene sine, til og med da. 
Når man lager pakkekalender er det man selv som setter standarden. Her var målet 10 kr maks i hver pose, og totalen er under. Ved å finne flerpack av ting, fordele en større ting, samt ikke legge lista for så store ting - så kan faktisk en pakkekalender være morsom, og billig på samme tid! Når man har 4 barn, sier det seg selv - at det ikke kan bli superbillig. Men i forhold til barna - så er ofte spenningen og tanken bak nok. Om man ikke har startet trenden med å legge xbox spill i posene.... 

Pakkekalender er hva man gjør det til selv. Og jeg er sikker på, at de barna som har foreldre med dårlig råd, blir like glade for å finne sokker og hansker i posene sine, til 10 kr fra Europris, som noe annet. For det er gjerne de barna, som ikke er vant til å få så mye ellers heller. De barna som ikke setter pris på posene, og foreldrene som mener det er for høye krav - må kanskje se på hvilke krav de setter ellers til ting? 

Jeg nekter å ha dårlig samvittighet, fordi mine barn får pakkekalender. Det går et vesentlig skille, på når man skal trekke frem fattighetsdebatten. Det handler litt om å unne barn en gode man kan ordne greit, selv om andre barn ikke har det. I enden, handler det om å bevisstgjøre egne barn, på at det finnes barn som ikke har samme godene - som feks pakkekalender. Men jeg syns ikke det skal være et poeng å unnlate å gi egne barn det, for å understreke poenget.....

 

#side2 #nettavisen #julekalender #brukvett #syselv #hjemmelaget #kalender #hysteri #søm #bernina #håndarbeid #familie #barn #blogg #mamma #mammaliv 

Mine ultimate favoritter fra Symagasinet..

 • 02.12.2015 kl. 12:03

Denne gangen har jeg flere favoritter fra Symagasinet, og disse er mine helt klare innen barnemodellene. Elsker jentemodellene! Både jakke, kjole og bukse/genser sett skal sys her! :) Det er rart hvordan inspirasjonen kan sitte løst, når man ser gjennom magasinene. Elsker å "shoppe" meg gjennom, og kose meg med bilder, og ideer! Er du slik? 

#altomhåndarbeide #symagasinet #bernina #sy #søm #barn #mote #kos #syselv #håndarbeid #håndlaget

Stille....

 • 02.12.2015 kl. 00:31

Alt for stille her, etter at jeg dro på jobb. 96 kalenderposer er brodert med navn og nummer på, og fylt opp. Mye av fritiden, er gått til det :-)

mediakaos

MediaKaos handler om en familie på 2 voksne og 4 barn + 1 hund & 1 katt. Både mamma og pappa i huset, arbeider innen media. MP i radiobransjen, og MM/jeg, som redaktør. Arbeid og hverdag forenes i herlig hverdagskaos.

Siden jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - med lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer sammen med hverdagsblogging, og alt ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares med meg.

Snarveier:
Giveaway & Konkurranser
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.
Lik på Facebook
Lik på Facebook

SNAPCHAT: mediakaos
Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B780
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900

Tidligere maskiner:
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55

Tips og råd - Janome CoverPro ligger i den gamle bloggen.


Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos