hits

Nyttår, Canon og fest?

 • 29.12.2015 kl. 12:22 // Innlegget inneholder annonselink //

For en stund siden, mottok jeg printer fra Canon - innlegg - og det har tatt litt tid for å få testet den skikkelig. I dag bød første mulighet seg! Med Glossy paper, og Pages, ble det laget invitasjoner til nyttårsfeiring her hos oss. Glinsende, fine invitasjoner er moro å lage, og moro å motta (håper vi) 

Det er utrolig moro å lage unike ting, enten det er strikk, søm eller i papir som her. Det å få noe i hånda, som er spesielt og man føler er beregnet spesielt til deg - er hyggeligere enn masseprodusert eller en sms (syns jeg) Så nå er det bare å få fuglen til å slutte kvitre, passe mør og gyllen - så er vi klar til å dekke på nyttårsbordet! :) 

 

#nyttår #canonnorge #canonpixma #printer #skriver #blekk #moro #sponset #canon #invitasjon #homemade #hobby #papir #fest #feire #selskap 

God Jul med damp og juledager

 • 27.12.2015 kl. 12:26

For det ER jul enda? ;) Julen varer ikke helt til påske her, men hvertfall til over nyttår. Dagene etter hjemkomst har gått i et forrykende tempo, så dessverre er både blogging og andre sosiale medier, blitt helt glemt. Eller, dessverre? Er det ikke helt ok, at man fokuserer på familie og gode dager, istedenfor å sitte med nesa og livet inn i en skjerm? ;) 

Lille julaften har vi tradisjon å samle familie og venner til spekemat. Superkoselig og selvfølgelig den evige slitte, gode, gamle Grevinnen og hovmesteren på tvskjermen. Julaften var her hos oss, 10 stk rundt bordet, med gaver, og full mage - alt for full mage, som alltid. :) 

1 dag var skikkelig rolig, deilig dag her. Vi hadde julefrokost med familie, og resten av dagen gikk til å sløve. Noe som passet meg ypperlig, med feber og hoste. 2 dag er det den årlige familiegalskapen på mediapappa sin side. Onkler, Tanter, søskenbarn, fetterssbarn osv osv osv.. samlingen varierer fra 27 til 45 fra år til år :) Koselig, men kaotisk, og aldri kjedelig. 

Hvilken julegave satt du mest pris på ? Alle sammen? Jeg fikk masse fint til jul, og fra ungene; morsomme og fine gaver. Alt fra hjemmelaget til kjøpt. I tillegg fikk jeg ladbart strykejern! Genialt! Ideen til ønsket fikk jeg på Symaraton i Sarpsborg, da damene der hadde et slikt. Det festes til bord eller strykebrett og stryk i vei. Det som var så genialt med dette, er at det også er freemotion - man kan stryke skjorter +++ ved kun å ha det hengende på kleshenger. Ai laik! Jeg tror dette er definitivt den beste gaven i år. I dag skal vi til naboen på koldtbord, i morgen er det til svigers på ribbe, og dagen derpå - siste nabo for pinnekjøtt. Det er både rart og fint å slippe unna med 1 middagslaging selv, i romjulen :-p Hvordan er din romjul, mye besøk og kos? 

Fortsatt god jul! 

Ps. Noe å se på i romjulen? NRK viser symesterskapet i reprise, nå i romjulen! :) 

 

#godjul #gaver #side2 #blogg #familie #bestegave #søm #sy #hobby #håndarbeid #syglede #mamma #mammaliv 

Meet Mr Robin Williams

 • 22.12.2015 kl. 19:08

Iallefall fukken av ham! Siste dagen i NYC gikk til et besøk på Madame Tussauds. Vi var der i London også, men utstillingene varierer litt - land til land (evnt by) så det er moro å se

Om få timer begynner reisen hjem. :-)

#newyork #iphone6+ #newyorkcity #madametussauds #reise #travel #usa

Weeeee in the air

 • 20.12.2015 kl. 22:29

Shopping, flytur, båttur og klokken er 1620 🙈😃 Tekst kommer senere på bildene

Bedside view

 • 19.12.2015 kl. 12:59

Klokka er 0657 NY tid. Dyna er fortsatt antrekket og her er utsikten jeg ser fra senga. Ny dag!!

12t i New York

 • 19.12.2015 kl. 03:38

Vi har vært ute i 12 timer og rukket utrolig mye!!!! Nå, sove

Tekst på bildene kommer senere :-) kl er nå 21.38 her

Fra verdens mest kjente skyline....

 • 18.12.2015 kl. 08:47

23 etssje på Manhattan, selv om klokken er 02:30 her - gjør det ikke noe

Verdens mest kjene skyline, er nydelig - selv om man er litt døgnvill

Det å sovne kl 1900 NY time gir litt utfordringer nå 😂

Nei, får prøve å sove litt :)

New York next!

 • 17.12.2015 kl. 09:14

Da er vi allerede godt på vei... Amsterdam, neste stopp New York. I går sørget jeg for å lade, fylle opp med serier og gjøre ipaden klar - den ligger igjen hjemme 😂😂 Bok er innkjøpt!

Jeg lot faktisk begge DSLRene bli hjemme. Fra Londonturen med gutta, husker jeg at det var mer i veien enn gøy. Så.... I veska er Canon G7X med, og skal sette minner for turen... NYC next!

#canon #canonnorge #reise #newyork #canong7x #familie #mammaliv #reiseliv

New York New York

 • 16.12.2015 kl. 07:18

I natt reiser vi! Kort tid igjen, say no more! Siste innspurt mot avreise i dag!

Håper alle får en flott dag! Her er det fullt program

Psykriatisk? Jeg vil gjerne booke et rom...

 • 15.12.2015 kl. 15:31

... passer det mellom 1 November og 22 Desember? Slik føles det til tider, når man er pårørende til noen som har et litt "dypere behov", enn poliklinisk behandling. Når en person selv frivillig går med på innleggelse - beholder de flere rettigheter i sin egen behandling, enn noen som legges inn med tvang. Den største og verste haken? 

Når man går over i en fase, der personen burde vært tvangsinnlagt, kan man ikke overgå - at personen allerede er innlagt frivillig. Selv om behandlingen ville vært annerledes. Man sitter som pårørende, og forstår ikke, hvorfor de ikke gjør mer? Min verden som pårørende, er en verden personen som er innlagt, ikke evner å forstå... 

En seng å sove i, gratis måltider, daglig rengjøring og 45 minutter samtaler... omtrent som å være på hotell? 

Det er slik det oppfattes til tider, og sitte i andre enden. Mobiltelefon, datamaskin - den psykotiske personen har fortsatt tilgang til alt dette, inne på avdelingen. På lukket - der er man heldig om man får beholde puslespill på rommet... Fri nettilgang, er jo også et pluss for pasienten - men kanskje ikke for folk utenfor sykehuset, som utsettes for psykotisk trykk.Personen, som er innen min familie - har i årrekke hatt sterkt behov for psykriatisk behandling. Etter et par tiår med rusmisbruk, har hjernen et visst behov for "hjelp". Et kjennetegn er at personen selv - sjeldent ser at en grense krysses. Det er nær familie som må ringe instanser rundt, og be de "foreslå" en innleggelse. Etter x antall år i systemet, kjenner h*n så godt til rutiner, regler og system - at en liten "hverdagspause" går fint. Personen setter selv grenser for mye hvor mye familie og pårørende skal få vite, eller ha kontakt med behandlere. Personen selv, kan også sendes på "perm" til denne uvitende familien. Taushetsplikt og personvern, verner om pasienten, i den forstand at en psykotisk person - kan sendes på perm til en småbarnsfamilie, som ikke er rustet for hva som kan vente seg. 

Hvor store er konsekvensene om personen får tak i alkohol? Hva skjer om personen går inn i en psykose rundt julebordet? Hva skjer om personen anklager mine barn for fæle handlinger? Hva skjer om vi får besøk av politiet? Hva skjer om personen får tak i medisiner utover de h*n skal ta? Hva skjer om personen ikke tar medisinene sine? Sammen med alle disse spørsmålene, risikerer man at personen kommer på "perm". Vi som pårørende får av taushetspliktårsaker, ikke vite noe. 

Tenker de på, hvor uforberedt vi er på eventuelle hendelser? Vi kan ikke tilkalle en overlege, og evnt regulere medisinering - vi kan ikke bistå om personen blir paranoid.Og når vi spør om hvorfor personen kan reise ut, så er svaret igjen: h*n er her på frivillig innleggelse, vi kan ikke nekte utreise.. 

Ikke gi personen "perm" fra avdelingen? Joda, det kan man påstå, men realiteten er at denne personen lett som en plett, kan da skrive seg ut igjen. Så skal man evnt finne en årsak til tvang, som skal gjennom mange instanser. Dermed risikerer man at personen er reist avsted - lenge før det kan iverksettes. 

 

Og før man evnt kaster lover og paragrafer etter meg, om hvordan system og ting skal fungere - er det viktig å si at dette er faktisk slik JEG opplever ting. Jeg opplever gang på gang at en syk person skriver seg ut, og ikke er "tilfredstillende" nok til å bli tvangsinnlagt. Som 18 åring fikk jeg pårørendeansvar for en person, som til tider ikke evner å ta vare på seg selv. Ansvar for å besøke h*n 1 gang pr dag, ansvar for å ta telefonen til alle døgnets tider - fordi det var bra for pasienten. Var det noen som spurte om hva som var bra for en unge pårørende? 

Vi mennesker er satt sammen forskjellig, og det vil dermed si at noen helt sikkert bør vernes for slike vedtak og "overtramp" som en tvangsinnleggelse. Jeg vil anta at det faktisk finnes pårørende som kynisk ville brukt det til sin fordel. Men, skal likestillingsprinsippet også gjelde for psykiatrien? Skal "alle" ha samme retten til å - sett det på spissen: ikke bli frisk - fordi vi må behandle alle i samfunnet likt? Er det virkelig slik at man må ty til drastiske, til tider straffbare handlinger, for at man skal kunne gripe inn? 

For et par år siden, kjørte jeg fra Grimstad til Arendal - uvitende om at i mot meg - var en villmannskjørende psykriatisk pasient i bil. Pasienten var på rømmen fra åpen avdeling, i påvente av rettsak - der han var tiltalt for å ha kjørt ned og drept en politimann, i påvirket tilstand (tillegg til psyk. historikk) Først da han ble en gjentagende fare for samfunnet, ble han satt på lukket. og det til tross for at han allerde var siktet for å ha tatt livet av noen, altså i mine øyne - en fare for samfunnet. 

Poenget er, hvordan kan vi la en syk person delvis få lov å vurdere selv, hvor syk h*n er? Ja, personale, behandlere, sykepleiere +++ med kompetanse kan anbefale, vurdere, fraråde ++ men hvor mye kan de faktisk gjøre? Så lenge personen ikke har vært direkte til fare for seg selv eller andre (og i min/vår erfaring later det å være direkte fysisk angrep eller selvmord) så må man vente til det skjer. 

Det at familie eller pårørende som kjenner personen, ser at hele nettverket slites i stykker - og at personen utfører handlinger som vil være med på ytterligere skader for seg selv, teller ikke. Det at personen vil ha enda færre personer å forholde seg til, etter å ha slitt i stykker relasjoner - det er ikke psykriatisk sitt ansvar. 

At en psykotisk/paranoid person, kan sitte på eget rom - på psykriatisk enhet, å formidle ut til verden sine psykoser og paranoiaer... det er uforståelig for meg. Er det en illusjon at en psyk.post skal være til hjelp for personer, bl.a mot seg selv? Når de når et nytt stadium, som når den innlagte mener at både stat, sykehus og alle andre instanser er ute etter h*n. Og når man mottar kopi av anmeldelser på mail, som er sendt fra rommet på psyk.post - som er sendt til politiet - er det ikke da i ens fulle rett, til å undre over hvorfor? Hvorfor har pasienten tilgang og rom til dette? På svar på dette, er det hver gang - pasienten er på frivillig innleggelse, og dermed kan de ikke beslaglegge eiendeler. 

Hvilken del av behandlingen er dette bra for? At perifere mennesker blir dratt inn i en paranoid historie, der de til og med kan bli anklaget for ting. Ting som tyveri, vold, misbruk +++ en del av pasientens verden. Men de er fortsatt ikke direkte utsatt for fare. Er det ikke en slags fare, å bli dratt inn i falske anklager, som kan ha påvirkning i verste fall? Det mest absurde? Er at disse anklagene, anmeldelsene, brevene, mailene - sendes ut, bak en lukket romdør, på Psyk.post. 

Verden mellom det å være pasient og pårørende er ekstremt stor, tenker du noen gang over det? 

Jeg sitter nå, og veier for og imot å dele dette innlegget - det er å bryte en barriere med blandede følelser. Ikke bare å dele private ting, men også den dårlige samvittigheten. Dårlig samvittighet for å tenke tankene som jeg har. Dårlig samvittighet for å være skeptisk til å invitere noen jeg er pårørende for, inn i mitt hjem. Dårlig samvittighet for å være kritisk. Dårlig samvittighet for å ønske meg vekk fra situasjonen av og til. Dårlig samvittighet for å ikke forstå alt. Dårlig samvittighet for å ha kontakt med instanser bak ryggen på den jeg er pårørende for. Dårlig samvittighet for å ikke gå MER bak ryggen på den jeg er pårørende for. Dårlig samvittighet for å ha dårlig samvittighet... 

Livet som pårørende, for noen som ikke vil, men burde - er ikke lett... 

 

#side2 #psykriatisk #nettavisen #frittord #tanker #pasient #helsenorge #frustrasjon #liv #hardtliv #pårørende #misbruk #side3 #blogg #nytt #fokus #skråblikk #våreegne #tidtil

Dagens lunsjtips...

 • 09.12.2015 kl. 10:00Dette er utrolig godt! Og sunt - eh, tja.. hm.. mulig dropp det siste. Delvis sunt.. 

 • 3 dl majones (1 pk) 
 • 2 ss eddik (gjerne epleedikk) 
 • 2 vårløk 
 • 1 rødt eple
 • 1 stor brokkoli 
 • 1 neve mandler
 • Flesk eller bacon 

Rist hakkede mandler, bland eddik og majones - hakk grønt og ha i - Stek bacon/flesk = voila! Rask, enkelt og SUPERGODT :) God lunsj! 

 

#mat #oppskrift #dele #instamat #blogg #mamma #yumm #lunsj #deleoppskrift

God morgen!

 • 08.12.2015 kl. 08:28

Morgenen er allerede et par timer gammel, 6 barn og tenåringer er levert hit og dit.. Jeg begynte på julegaveproduksjon i går, artig :-) Nå jobb! Ha en fin dag!

Gull er lykke?

 • 07.12.2015 kl. 15:21

Innlegget inneholder produktreklameBilde er fra Canon Norges Facebook side: https://www.facebook.com/CanonNorge/?fref=ts

 

Er du enig? For min del, er gull lykke! Og når man ikke har vært heldig nok til å vinne den "ekte varen" enda, så er det vel perfekt å evnt vinne en god erstatning? På Canon Norge sin Facebook side, kan du nå vinne den lekkerbisken! Har du sett noe så kult? I min gullifisert verden, er det ingenting som ser mer fancysmancy ut enn denne! Det er  i samme serien, som den vi har fått i hus, men i gull og med scanner! Nå pågår det en konkurranse, der du kan vinne den (burde egentlig ikke dele det, i håp om å vinne selv.. :p  ) Du må vise hvor du ville plassert skriveren, og dermed er du med i trekningen! 

Da vi innredet den store gangen vår, gjorde vi den om fra gang til tvstue. Her har vi tv, stor sittebenk og i tillegg bokhyller, med bla bøkene jeg får i jobbsammenheng. I denne tripp trapp hyllen, ligger alt Canon utstyret vårt, sammen med printeren. I tillegg ligger det kilovis med håndarbeidskunnskap over! Absolutt her, sammen med gullmacbooken, hadde det vært flott å ha skriveren. Dermed ser "alle" rett på den, når de ser på tv, kommer ned trappa eller kommer inn i huset til oss! :) For denne var egentlig et kult syn! Elsker gull! :-p 
Som du ser, så er gull i fokus.. hehe, og hva kompletterer vel bedre enn en Gull pixma? :) 

Ikke glem Share your love kampanjen heller, om du velger å løpe til butikken selv. Enkelte Canon produkter kvalifiserer til Share your love boksen, der du får MASSE flotte ting. Her får du både produktkoder til Adobe, gavekort +++ en samlet verdi av 2300,- så her kan det lønne seg å kjøpe Canon produkt. Kjøper du julegave til noen, kan du jo beholde boksen selv ! :)  Nedenfor kan du se hva SYL boksen inneholder. Jeg DIGGER innholdet! Nå krysser jeg fingrene for en gullskriver, hehe...:) 

#Canon #shareyourlove #foto #bilder #pixma #printer #skriver #verdi #kampanje #familie #skriver #blogg #mammaliv #kreativitet 

Nye klær til Lille igjen..

 • 06.12.2015 kl. 19:24

Det tøffe quiltede stoffet fra Jydsk Stoflager, er blitt en jakke. Den ble litt knapp over armene, fordi jeg foret den med krinkelull. Dermed gikk den i direkte arv til Knøtta. 

Når man syr i skinn, lær eller imitasjon - som her, så har det en tendens til å "stikke seg" fast i trykkfoten. Sammen med overtransportøren, kan du risikere å lage styge merker  i stoffet. Dermed er en teflonfot genialt! Den sklir på stoffet, uten å lage merker. Og sammen med OT er det en lek å sy... 

Når du syr knapphull, er det ikke alltid belegget ligger like stille på baksiden (om det er en skjorte.) Jeg bruker stort sett alltid stabilisator på baksiden, når jeg syr knapphullene. Da blir de fine, og du slipper å tenke på evnt ujevnt stoff. Og en til skjortekjole, samme som i Jaquard. Det er utrolig hva stoffvalgene gjør med modellene. Denne får et helt annet uttrykk, i babykord. Korden er kjøpt hos Textart på Klepp. 

 

#sy #bernina #søm #symaskin #håndlaget #homemade #syselv #barn #Mote #antrekk #hobby 

Nye prosjekter.....

 • 05.12.2015 kl. 21:48

... Flere prosjekter på gang. Er du en av de som syns mønsterarkene til Symagasinet er for store? Deler du de? De kan nemlig klippes på midten! :-)

To nye prosjekter ligger på bordet, så får vi om de blir ferdige... :-)

Oh jul med jaquard....

 • 05.12.2015 kl. 10:36

En stk skjortekjole godkjent!  Dermed har man fått kjole på Lille, til bursdag og jul. Det er ikke lett, når frøkna med egne meninger, ikke lenger vil gå i kjoler ++ men denne falt hun pladask for. Så da må man si seg fornøyd! Mønsteret er et vår/sommermønster, fra Alt om Håndarbeide Symagasin 05/2015, det er ikke fastsatt at man må sy sesongens variant av noe. Dermed er sommerkjole blitt julekjole! :) Mønsteret fant jeg ved å søke i arkivtjenesten på AOH sine hjemmesider (og at jeg husket at jeg hadde arbeidet med dette, men ikke hvilket nummer) 

Stoffet er stretch (ikke i bredden, men på langs) Jaquard fra Stoff og stil. 
#altomhåndarbeide #symagasinet #bernina #søm #sy #syselv #jul #barn #Mote #mammaliv #jobbmamma #Mamma #symaskin #syblad #magasin 

Syprosjekt nr 1 nå...

 • 04.12.2015 kl. 20:24

Det fine med søkefunksjonen på www.altomhaandarbeide.no er at modeller jeg vet finnes, kan søkes lett etter. Istedenfor å bla meg gjennom flere år med magasiner, er det bare å søke - finne, tegne av, og sy :-) Nå er planen denne kjolen - i en rød/sort Jaquard. Det får bli årets komprimiss med Lille, som ikke vil gå i kjoler, men skjorte... en skjortekjole, må da duge? ;) 

Vil du søke i arkivet, går du til alt om håndarbeide sin webside, klikker på det aktuelle magasinet, og les online. Når du da søker, huk av "søk i arkivet"  så henter den frem flere modeller til deg :) 

Er spent på om dette blir som jeg håper... :) #sy #søm #Håndarbeid #altomhåndarbeide #bernina #symaskin #jul #barn #mote #antrekk #yselv 

Gyldendal PUFF blogg - give away

 • 03.12.2015 kl. 19:58I sammenheng med boken til AOH, som  jeg er forfatter for - gir nå Gyldendal ut en stoffpakke, sammen med Stoffbutikken.no. Se her for mer info: http://puff.gyldendal.no/soem/ny-sybok-konkurranse/ morsom konkurranse, med flott premie! 

 

#altomhåndarbeide #sybok #hobby #Håndarbeid #homemade #sy #søm #gave #gyldendal #forlag #syselv #syglede #bernina #symaskin 

Mens vi venter med dårlig samvittighet?

 • 02.12.2015 kl. 15:03

Kalender, pakkekalender - sjelden er noe mer omtalt på denne tiden enn det. Dyre gaver, billige gaver - dårlig samvittighet i forhold til at man gir sine barn kalender. Ikke fordi man selv utløser det, men alle andre "skeptikere". En pakkekalender er snart like illegalt som ulovelige stoffer, eller lovbrudd - i noens øyne. Det er med å stigmatiserer samfunnet, og vi viser forskjeller. Men så er spørsmålet, samfunnet består desverre av klasseskiller og forskjeller, hvorfor skal man alltid ha dårlig samvittighet for det? 

Jeg har nå sydd og pakket 96 kalenderposer.. det vil si at jeg har brukt tid og krefter, men mindre penger enn de "ferdige posene" som man kan få kjøpt, som i tillegg er for små. (tenker ikke på papirposer) Selv om jeg nå spyr av ordet broderi, er det holdbare poser, som vi tar frem år etter år. Innholdet - nå er det slik at mine tenåringsgutter til tider må dusje, og de bruker til og med såpe. Det har seg også slik at det er jeg som fyller på med denne såpen. Det er også jeg som kjøper nye sokker, boxere, viskelær, penner ++ når de trenger det. Mirakuløst bruker også jentene truser, sokker og skolesaker. 

Det er ikke sikkert at man normalt ville kjøpt alt dette samtidig til vanlig, men nå er det nå slik det fungerer her. 3 for 2. En 6 pack med sokker, 2 pack med boxere - med 2 stk i hver. Det er faktisk 3 kalendergaver til hver av guttene. 3 sokker - 1 dag, 1 boxer - 1 dag, 1 boxer - 1 dag X 2 gutter. Det samme for jentene. Dusjsåpe, deodorant, viskelær, penner, blyanter, flaxlodd til 10 kr, hansker (2 for 39,90) luer +++ alt dette er ting de trenger i vinter likevel. 

Pakkene MÅ ikke fylles med leker og godteri, for å være godkjente! Jeg blir litt matt av å lese all hetsen mot pakkekalendere. 1 Julesokk med godteri, er her fordelt på 6 av pakkene osv osv.. I mine 96 pakker, er det poser som inneholder "dyr moro". På Julaften får de en stor ting, som er en del av julegaven ellers. Både Lille og Jumbo har bursdag i Desember, de får helt vanlige ting i posene sine, til og med da. 
Når man lager pakkekalender er det man selv som setter standarden. Her var målet 10 kr maks i hver pose, og totalen er under. Ved å finne flerpack av ting, fordele en større ting, samt ikke legge lista for så store ting - så kan faktisk en pakkekalender være morsom, og billig på samme tid! Når man har 4 barn, sier det seg selv - at det ikke kan bli superbillig. Men i forhold til barna - så er ofte spenningen og tanken bak nok. Om man ikke har startet trenden med å legge xbox spill i posene.... 

Pakkekalender er hva man gjør det til selv. Og jeg er sikker på, at de barna som har foreldre med dårlig råd, blir like glade for å finne sokker og hansker i posene sine, til 10 kr fra Europris, som noe annet. For det er gjerne de barna, som ikke er vant til å få så mye ellers heller. De barna som ikke setter pris på posene, og foreldrene som mener det er for høye krav - må kanskje se på hvilke krav de setter ellers til ting? 

Jeg nekter å ha dårlig samvittighet, fordi mine barn får pakkekalender. Det går et vesentlig skille, på når man skal trekke frem fattighetsdebatten. Det handler litt om å unne barn en gode man kan ordne greit, selv om andre barn ikke har det. I enden, handler det om å bevisstgjøre egne barn, på at det finnes barn som ikke har samme godene - som feks pakkekalender. Men jeg syns ikke det skal være et poeng å unnlate å gi egne barn det, for å understreke poenget.....

 

#side2 #nettavisen #julekalender #brukvett #syselv #hjemmelaget #kalender #hysteri #søm #bernina #håndarbeid #familie #barn #blogg #mamma #mammaliv 

Mine ultimate favoritter fra Symagasinet..

 • 02.12.2015 kl. 12:03

Denne gangen har jeg flere favoritter fra Symagasinet, og disse er mine helt klare innen barnemodellene. Elsker jentemodellene! Både jakke, kjole og bukse/genser sett skal sys her! :) Det er rart hvordan inspirasjonen kan sitte løst, når man ser gjennom magasinene. Elsker å "shoppe" meg gjennom, og kose meg med bilder, og ideer! Er du slik? 

#altomhåndarbeide #symagasinet #bernina #sy #søm #barn #mote #kos #syselv #håndarbeid #håndlaget

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes kaos = MediaKaos.

Jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, og dermed bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - og med en lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer over hverdagsbloggingen, og det hele ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares før bruk.

Snarveier:
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.

Instagram


Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900
Brother Scanncut 700

Tidligere maskiner:
Bernina B780
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos