hits

Aalborg i vinden

  • 21.12.2016 kl. 12:43

Det blåser noe helt grusomt, noe vi med skrekk - tenker til båtturen i morgen. Men men den gang da 

Nå er det full førjulskos  i Aalborg med både kafekos og shopping.

Det er noe spesielt med stemningen her nede før jul. Jeg får mer julefølelse  enn julestress, og det er en annen ro.

Jentene nyter livet og med sitt litt merkelige forhold til Danmark- håper de at de alltid skal kunne reise ofte med på jobb hit. Mens andre forbinder DK med sommerferie og legoland, tenker jentene på shopping og bli med på jobb. ;) Håper alle har en fin start på skoleferien.

En rar uke...

  • 20.12.2016 kl. 09:41

Det har vært en rar uke! Den startet med besøk hos NRK P1+ med en morgensnakk om boken og søm. Utrolig artig å være med på. Jeg har vært i studio mange ganger før, da jeg drev med politikk- men den gang talte man andres sak. Nå sitter man liksom "alene" og litt sårbar, fordi man har ikke ferdige svar. De må komme fra eget hode 😂

Det har vært så mange hyggelige tilbakemeldinger etter programmet.  Jeg visste ikke at så mange fremmede hørte på 😉 artig å få masse hyggelig respons. 

I dag er siste skoledag. Huset ble ryddet i går kveld og jeg sitter nå på gjør siste innrykk med jobb, før man får ferie! Jentene hentes på skolen og så farer vi faktisk en kjapp førjulstur over dammen. ☺ Jeg elsker julemarked og stemningen i Danmark, har du vært der i førjulstida?

12 dag i desember, 12 godteposer...

  • 12.12.2016 kl. 21:25

Nei det er ikke en pose for hver dag i desember, men et bevis p at jeg aldri lrer. 12 poser, kan da ikke ta s lang tid lage - til ha godteri i. Ehm.. nei, det tar ikke s lang tid, men det tar tid. Og nr man ikke husker mle boksen som skulle oppi, er det sren meg klype flaks, med stor F at boksene passet oppi! 

I morgen er det Lucia, og mange skal grytidlig opp - for se arvingene g i Luciatog. Barnehager, skoler - det er mange som har den fine tradisjonen med tog og lussekatter fr dagen starter. Men det handler ikke bare om boller og lys i morgen, for vr del. Vr kjre lille L, som kom til verden 8 uker fr tiden - 1943 gram, er 10 r i morgen! En flott jente, med masse omsorg og gode tanker. 

S 12 poser, ja det er litt arbeid. Men hva skal man si? Vi har bare de sm p "ln", og selv om ting kan ta litt tid, er det kanskje verdt se tilbake p ? 

Posene er sydd i bomull, og laget enkelt etter samme fremgangsmte, som du finner flere av - her i bloggen. Alle posene har navn, som er trykket p med vinyl fra Vinylhobby. Vi s lenge etter noen passende godteposer i butikken i dag. Men Lille fant ingen hun likte. S da ble lsningen sm bokser, som ble puttet i hjemmelagede poser. Snn sett, er det fint kunne sy - man fr det man ikke finner i butikken :) 

 

 

// INNEHOLDER REKLAME // 


 

Julegaver i fleng...

  • 11.12.2016 kl. 17:09

En stor bestilling ble gjort unna i natt. Hele 8 nett, som skal bli julegaver. Disse er større og stivere enn de jeg lagde sist, og her skal man være forsiktig med varmen. *host * erfaring erfaring.. ☺
Det tar sin tid å lage de, men moro å se resultatet.

Det er brukt både vanlig og glittervinyl fra vinylhobby.no.  På den vanlige er kniven satt på 1.5 og glitter 4. Men husk! Det er veiledende. Du bør alltid kutte en liten test først. 

// inneholder reklame //

Pakke i ekspress....

  • 09.12.2016 kl. 20:43

P nettet roses butikker og nettbutikker for rask frakt. Jeg har vrt inne p tema fr, og til tider irriterer jeg meg over at service mles i frakttid. MEN! uansett, onsdag kveld - kl 22 la jeg inn bestilling p ekstrautstyr hos Kenneth - hos Lillestrm Sysenter. Disse trengte jeg faktisk litt fort, men regnet med at de kanskje kom rett over helgen, med postens sneglefart. Men, i dag l pakken i posten. Pakket og sendt i gr, og vips i kassa i dag! 

Her skulle det vre nok moro for juletidene? Stua ser helt bomba ut rundt spisebordet, for jeg har tatt opp Scanncuten og sitter i stua arbeider. Syrommet/kontoret er s fullt av ting og tang, at jeg ikke orket begynne p noe der. :-p S n roter jeg inn julen i hele huset istedenfor... 

Kveldens prosjekt er julegave til en av mine beste venner. Et koselig prosjekt holde p med :) 

 

// INNEHOLDER REKLAME / LENKER //
 

Nett med motiv

  • 09.12.2016 kl. 13:54

Det er utrolig moro lage annerledes ting! Innimellom fr jeg helt dilla, og denne gangen jeg har jeg testet forskjellige typer vinyl, og hvor tynn/tykk streker kan vre - fr de blir for sm til kuttes. Det er imponerende hvor tynne streker scanncuten faktisk tar. 

Mens jeg fikk testet meg frem, kom det ut et par gaver ogs. Jeg sitter i FAU, og vi har i dag gitt gave til rektor og sekretren. Vi fr alltid verdens beste hjelp av disse to, s de fortjente absolutt hver sitt personaliserte nett. 

Jeg elsker farger og disse glitterfargene fr meg i julestemning! Se s flotte farger! :) Vinylen er fra Vinylhobby.no og kan bestilles i nettbutikken. 

Moro lage personlige gaver :) Begge fikk nett og en bok oppi :) Noen av disse nettene er for salg. De ligger i FB gruppen min, om du har lyst p et slikt selv, eller kunne tenke deg gi bort i julegave feks. 

 

Scanncut - verkty er halve jobben

  • 09.12.2016 kl. 12:01

Menn sier ofte at godt verkty, er halve jobben. I denne verden, er jeg helt enig! Brother har et verkty sett, du fr kjpt det hos Lillestrm Sysenter, p nett og i butikk. Vinylhobby.no har det kanskje ogs. Hooken er jeg helt avhengig av. Jeg har hatt det siden Silhouette tiden. Men i kitet til Brother, ligger det ogs en spatel. Den er genial ved bruk av papir eller andre ting, som skal lftes forsiktig fra  matten. Som du ser er Brother sin hook strre. Den er dermed litt bedre holde i, og du fr et litt bedre grep. Har du veldig sm hender, vil kanskje den oppleves som litt stor for deg. Kroken er ikke fullt s tynn og skarp som Silhouette sin, dermed er den "snillere" med vinylen. Den gr ikke s lett gjennom alle lag, og jeg fler jeg har bedre kontroll med den. Ved bitte bitte sm detaljer, da mener jeg virkelig sm - er silhouette sin bedre - fordi den har tynnere krok. Men mulig det er en vingsak. 

Jeg kommer i skikkelig Julestemning med disse nydelige glitterfargene :) 


 

// INNEHOLDER REKLAME / LENKER //

Kalendergaver...

  • 07.12.2016 kl. 23:28

"Noen" er stadig sent ute, og "noen" lever etter man rekker alt prinsippet. S mens dagene gr, driver jeg fyller i gaver her og der :P Trsten her fr vre at Medium aldri leser bloggen, s jeg slipper unna med dette :p 

Tskjorten er kjpt p Cubus og er 1 av 2, skjorter jeg har laget i kveld. Den frste m jeg be om et bilde i morgen - for den glemte jeg ta bilde av. Vinylen er fra Vinylhobby.no. Jeg elsker scanncuten min! Det er s utrolig mye moro man kan lage med den! :) 

Men n - er det natta! 

 

Skyt meg inn i 10 r...

  • 06.12.2016 kl. 18:38

I dag har jeg og Lille sittet med Scanncuten, og skjrt ut deler til innbydelse. Skytekortet er laget fra en SVG fil, importert inn i Brother Scanncutcanvas, og siden limte hun delene sammen. Siden det ikke er s lett skrive p denne "formen", endte vi med skrive ut et ark, som vi puttet inni. Kniven stod p 3.5 - 4 under hele kuttingen. Mot slutten mtte jeg ke litt p dybden. Arkene er vanlige scapbooking ark fra blokk. 

Til slutt brukte vi hullemaskin, og snor - som ble tredd og knyttet. N gleder hun seg veldig til gi disse ut i morgen! :) 

Bde maskin og utstyr selges hos Vinylhobby og Lillestrm Sysenter. Stoffbutikken selger ogs Scanncut maskiner n. Er du beit for hva du skal nske deg i julegave? Da hadde jeg satt en Scanncut p listen... :-p 

 

#hobby #scrapping #bursdag #barn #invitasjoner #hobby #hndlaget #homemade #lageselv #papir #lime #kreativebarn

 

// INNEHOLDER REKLAME //
 

Deilig holde boka!

  • 02.12.2016 kl. 11:42

I gr p julebordet med Gyldendal, l det en overraskelse til meg. Bok nr 2 var kommet hjem til forlaget! Gud s moro! Og fy sren, helt objektivt og alt det der.. s fin den er! Jeg er bare s fornyd med boken! Den ble ikke s veldig mye tynnere enn bok nr 1, selv om vi gjorde en skikkelig innsats for f den ned. :-p Men den er bare helt fantastisk fin! 

En megastor takk til verdens beste, tlmodigste, flinkeste Ann Kristin i Gyldendal norsk Forlag! Uten deg, kunne mye gtt galt. Det er en fantastisk bok du har satt sammen med meg! Tusen tusen takk! 

Tusen tusen takk til alle samarbeidspartnerne, Stoffbutikken, Vinylhobby, Lillestrm Sysenter, Janome Scandinavia, Bernina Nordic og Fotograf Thomas Andersen. Boken er helt perfekt og jeg er s glad, for ha s mange flotte folk og bedrifter med p laget. 

Bare liiiiiiitt happy, over kunne bruke deler av rets siste jobbreisedag, p bla i trykkfersk bok! Sjelden jeg lar meg begeistre s mye over trykksaker, men denne alts. Hehe.. N er det straks farvel til Oslo for denne gang, og hjemmekontor ut ret. Det skal bli s sinnsykt deilig holde fort p srlandet i noen uker n. Kanskje man fr tid til noen av alle "want to do" fremover ? :) 

Tips:

Flg med fremover, Gyldendal og Janome kjrer en fantastisk konkurranse om kort tid, rundt boken! :D 

 

// INNEHOLDER REKLAME //

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes kaos = MediaKaos.

Jeg arbeider med hndarbeidsmagasiner, og dermed brer bloggen preg av det. Jeg startet blogge i 2007, en ren hndarbeidsblogg - og med en lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer over hverdagsbloggingen, og det hele ble sltt sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhrer MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares fr bruk.

Snarveier:
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned p siden, og noen hurtiglenker verst p siden.

Instagram


Sk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner n:
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900
Brother Scanncut 700

Tidligere maskiner:
Bernina B780
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55Flg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til hndarbeidet
Sker du namnband namnlappar, d skall du beska labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos