hits

Rødvin - tips til deg på lavkarbo

 • 06.09.2017 kl. 17:24

Er du en av de som liker et glass vin? Kos på kvelden, eller foran tv i helgen? Det er jeg! :) Jeg elsker det gode liv, og det inkluderer et glass rødvin, med bena høyt. Men! Så kom disse hersens karbohydratene og sukker og og og og inn ... :p 

0.1 gram sukker, pr liter. Det kan man like!! Og appen Lifesum gir denne oppsummeringen av den: (pr.glass 125 ml) 

Og omtalen til Vinmonopolet er absolutt lovende! Som du skjønner har jeg ikke testet den enda (litt tidlig på dagen) men planen er et glass med god samvittighet i kveld! :) Den inneholder mer garvestoff enn jeg normalt liker, men med såpass mye friskhet og fylde i "månekaken", har jeg store forventninger. :) Og... med alt det fettet man får i seg på lavkarbo, burde syra bli greit balansert...... hehe :) 

 

For oppskrifter på LCHF mat/olavkarbo kan du se egen kategori for mat her i bloggen. Obs, du finner både LCHF og helt "vanlig" kost der. :) 

Komle, kompe, potetball - ???

 • 13.04.2017 kl. 12:19

Kjært barn har mange navn, og denne middagen er kanskje et av de beste eksemplene. Jeg kaller det komle, og det skal være pølse, salt kjøtt, kålerabistuing og flesk til. Her på Sørlandet kaller de det kompe og har salt kjøtt inni, smør og sukker over. (Ikke min favoritt) på båten til Haugesund har de raspeball med bacon og fett over...... mange varianter 😉

Lille hjelper med både potetskrelling og rasping. Vi skal ha alle besetene på besøk i dag, så en stor gryte med kjøtt er på kok, klar for komlene.

Uansett hva vi kaller denne retten, er jeg nok så norsk til sinns at jeg foretrekker denne - fremfor en del av det mitt fødeland kunne tilby. Dette var middagen min for en måned siden. Det var både sterkt og vanskelig å få i seg 😂

Håper du har en fin påske!

Uten mat og drikke.....

 • 01.03.2017 kl. 15:55

...duger helten ikke... og midt i disse sytider kan jeg ikke risikere det. 😉Jeg er veldig spent på om dette prosjektet mitt blir som jeg ønsker...

Og se.... matchende neglelakk. Så da dette gå veien? Stine som jobber hos Lindas house of beauty i Arendal, er sinnsykt koselig! Kjempeflink og så søt! Anbefaler henne på det sterkeste 😉

Nå gjenstår det å se om prosjektet blir vellykket eller om det må bli backup. Første som slår meg, er at stoffet er smalt, det går enormt mye mer enn jeg hadde trodd 🙈 Jaja....

Tacovårruller.... yummi

 • 28.02.2017 kl. 12:30


Disse er superpopulære blant ungene! I går ble det laget 44 stk, og de forsvinner fort. Det fine med disse, er at de inneholder mye potet og gulerot, så du trenger ikke ris til. Kun god saus, og så er det bare å kose seg! Oppskrift, finner du HER i et tidligere innlegg. 

Jeg bruker KA maskinen til å raspe. Det går fortere, og jeg slipper å raspe fingrene :) Jeg har 3 grovheter på innsatsene, som er til dette apparatet, jeg bruker den groveste til denne jobben. 

Solsikkeolje tåler høy temperatur, og setter ikke smak. Jeg bruker det, når jeg friterer disse vårrullene. En stor 3l Eldorado olje er både rimelig og god til denne bruken. 


God middag! 


Dagens lunsj!

 • 11.07.2016 kl. 11:30

I dag er det reprise på en oppskrift som fikk utrolig god respons i bloggen. HER finner du oppskriften på eggemuffinsene :) De er SÅÅÅ gode! I tillegg slår jeg til med en megabombe av en iskaffe. *Slurp* Det er så godt, og sikkert usunt. Men pytt, det er første feriedag. Vil du lage iskaffen selv, så finner du oppskriften min til den HER.  

 

Tour De Vin - 2015

 • 18.04.2016 kl. 11:40

Bilde er fra Facebooksiden til Tour De vin Arendal

I år, som året før, var vi med på Tour de Vin i Arendal i år. Og som året før det igjen :-) I fjor var i også i Kristiansand, og feiret 45 års dagen til naboen der. Arrangementet i år, var det "svakeste" vi har vært med på. I forhold til tidligere år og opplevelser, føltes det som en del "snarveier" i år. Maten var ikke det beste, men selve arrangementet var bra, som tidligere. Har du ikke vært på med TDV før (det er flere byer som arrangerer det) så anbefaler jeg det! Artig og flott tiltak. 250 plasser, og alt utsolgt! :) 

 

Bilde er fra Facebooksiden til Tour de Vin Arendal
Bilde er fra Facebooksiden til Tour de Vin Arendal

Bilder fra fjorårets tur :-) 


 

Den nye dille....

 • 12.04.2016 kl. 12:17

Sinnsykt gode og sikkert bannlyst blant mange, med sine 435kj og 70g karbohydrater pr 100 gram. Men det gir jeg litt bæng i. De er supergode. På asiatisk butikk selger de også jumbokorn men med chilli. Mye chilli. De er knallgode til feks øl. Med snacksgulerøtter i veska ved siden av nøtteboksen, mauler jeg med god samvittighet ! :-)

Enkelt og supergodt

 • 05.04.2016 kl. 15:29

Rema1000 sine middag for under 100 lappen er geniale! Jeg liker de utrolig godt, og med våre vaner - handler jeg ikke inn dobbelt (fordi vi er 6 og oppskriftene er for 2+2) men samler to oppskrifter med noenlunde samme tilbehør, og kjøper "1 1/2". Da holder grønnsaksposene feks til 2 middager, med annet kjøtt til. Evnt råvarene som er oppgitt i mengden (i appen) Elsker dette. I dag står scampi på meny, men med hjemmelaget saus. Ellers kan du få poser med saus til 10,- For vår familie, kommer denne middagen på ca 120 kr. Genialt? :) Bruker du Rema1000 sin under hundrelappen system? Evnt appen? 

Innlegget er ikke sponset, hehe... bare et hverdagstips til storfamilien. Evnt liten familie :) 

 

 

Skoleferie - slipp juniorchefene til!

 • 18.03.2016 kl. 12:22

Det å lage Quesadillas, helt fra bunn, er enkelt og morsomt. Jentene elsker å være med og lage dem, fylle i, og jeg steker dem. Snadder og perfekt aktivtet, sammen med to mini masterchefer! Nå som det er skoleferie, kan kanskje dette være en fin ting å gjøre samnen. Disse er også perfekte, og ha med som niste - om dere skal ut på en liten påskevandring! 

 

 
Vår oppskrift på Quesadillas: 
 
10 dl hvetemel (evnt maismel) 
3,75 dl lunkent vann
4 ss romtemperert smør
 
Elt til en fin smidig deig. 
La hvile i 15 minutter
Del i 12 emner, kjevle flate. (så tynne som mulig) 
Stek på tørr teflonpanne, på middels varme, i noen få min. på hver side
Klapp på evnt luftbobler, så de faller sammen
 
Fyll: 
Guacamole
Kyllingfilet, stekt i ovnen med Santa Maria Crispy chicken krydder
Rødløk
Paprika
Mais
Revet ost
 
Fyll Quesadillasene, brett tortillaen på midten, 
og stek på hver side på sterk varme i ca 2 min på hver side. 
Skjær i 2 eller 3, avhengig av str på lefsen - og server! :) 
 
#mat #oppskrift #kos #barn #Helg #mamma #mammaliv #masterchefJunior #familie #godevaner

Sjesken, fysen... Kjært barn....

 • 16.03.2016 kl. 18:22

..... har mange navn. Jeg er så sinnsykt godtesyk! arg! Så da er første løsning, grønnsaker og dipp, laget på mager kesam. Har du noen sunne godtetips?

Den dårlige samvittigheten...

 • 15.03.2016 kl. 23:09

Gjør at man sitter å venter på at to brød skal kjøle seg litt. Etter å ha sagt "vi får se" (sikkert for) mange ganger - drog jeg på møte klokken 1830. Spørsmålet gjaldt om jeg kunne bake brød til påskefrokosten i 4 klasse, i morgen. Som læreren påpekte, de kjøpte brød og enn hvor hyggelig det var at barna tilbydte foreldrenes tjenester - skulle man ikke la seg presse til noe :-)

Det var ikke Lille helt enig i. Hun presset ikke, det skal hun ha. Men en del spørsmål om det, ble det. Og jeg hadde ikke lyst å utelukke det, fordi hun ønsket det så sterkt.

Men Tårnfri hadde kveldsmøte....

Men kl 21 ble deigen satt. Jumbo passerte kjøkken og lurte på om det var nistebakst. Det ble forklart at det var til 4 klasse, og litt oppgitt la jeg til "tror Lille mener jeg er supermann og fikser alt", hvorpå 17 åringen sjarmerer mammaen med å svare; "gjør du ikke det da?"

I det øyeblikket ble det helt ok, og bake brød, sent på kvelden....:-)

God helg - kvelds

 • 11.03.2016 kl. 21:40

Bruschetta - nam! Koser du deg med noe i kveld?

Du trenger:

Brødskiver, stek eller ha dem i brødrister. Hakket løk, surret mykt og blankt med basilikum, i olivenolje. Raspet ost og hakket tomat. Legg løk, basilikum og ost på skiven - voila! :-)

Nøttesnacks istedenfor smågodt!

 • 11.03.2016 kl. 14:52

 

 

Det er helg, og kanskje du føler deg fysen/sjesken på noe godt? For min del er enkelte kvelder, skikkelig godteutfordring. Disse nøttene er supergode, og stopper mye av suget etter godteri. For de som går på LCHF eller ligende kurer - er de perfekte. Det er utrolig raskt å lage, og de holder seg en stund, så om du ikke spiser opp alt på en kveld, kan du ha det i morgen. Utrolig godt med et kaldt glass øl, eller vin til :) Eller vann.... :-p Et lite tips, før kvelden kommer... :)

 

1 pose paranøtter (eller 3-500 gram diverse nøtter) 

1/2 ts cayannepepper

2 ts maldonsalt

1 ss smør

2 kvister rosmarin 

 Ha nøttene i ovnen på 180 grader i 10 min. Smelt smør og bland krydder og hakket rosmarin. Vend inn nøttene og server dem varme! 

Kos dere !

 

#mat #dele #snacks #LCHF  #diett #nøtter #oppskrift #kos #helg #familie #foreldre #mammaliv #side2

Eggelig lunsj...

 • 08.03.2016 kl. 12:41

Har du forsøkt å lage dette? Det er utrolig godt, hvertfall om du liker egg :-) Disse stekes i muffinsform i ovnen, og smaker fortreffelig! Oppskrift har jeg lagt ut tidligere her. Du trenger få ingredienser, og det går kjapt å lage.  

Hva er bedre enn å skjemme seg selv litt bort av og til? Og når det er kjapt å lage, så blir det enda bedre :) Middagen i dag, er pasta, tomatsaus og grønnsaker. Har du lagt middagsplaner allerde? 

I kveld skal jeg og Lene på kundekveld hos Lindas house of beauty. Vi var på Klinikk Arendal for en stund siden, og det er morsomt å dra på slike arrangementer. Jeg er spent på hva kvelden viser :-) Liker du å dra på kundekvelder/ladies nights? #mat #kundekveld #arendal #kos #kvinnedagen #lunsj #mammaliv #jobbmamma #mamma #mattips #oppskrift #delemat

05.03.2016

 • 05.03.2016 kl. 14:25

Det er lørdag, kos og så videre. Her skal vi ha hjemmelaget pizza i dag - og noen venner på besøk, men i morgen står denne her på planen. En kjempegod, og enkel kjøttsaus til pasta! Lag gjerne hjemmelaget pasta til, av durumhvete. Kanongodt, som de sier lenger nordvest :) 

 Her får du ingrediensene - mål er nemlig, litt av den, og litt her og der....

 1. Stek kjøttdeig, med løk og litt hvitløk i 
 2. Ha over tomatpure og hakkede tomater (pakke med basilikum, 400gr) 
 3. Ha i mais og litt vårløk/purre og stangselleri - kok opp

Det varierer litt hva jeg har i, faktisk etter hva jeg har i kjøleskapet - men denne varianten lager jeg som regel. 

 

#mat #oppskrift #middag #saus #hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv

God morgen, med gårsdagens siste kos

 • 28.02.2016 kl. 11:42

// SPONSET, REKLAME //

Rar tittel? :-) Men lell - etter at ungene hadde bakt ned kjøkken, og spist masse kjeks før leggetid - overtok jeg litt. Pakke nr 2 med Parmaskinke gikk til verks! 

Når man er så heldig å få slike produkter i posten - elsker jo mat - så må man nesten teste litt annet, enn å spise rett fra pakka? :-) Dermed ble det stekt parmaskinke, med toastbricks og gresk salat med balsamico. Danderingen kan jeg sikkert hente noen flere poeng på, men smaken var utrolig god. For å lage dette, trenger du god parmaskinke (feks denne) stek den i olivenolje og organo - legg på et papir for å få oljen av. Hakk litt gresk salat. Toast, altså stek små rundinger med loff i olivenolje og hvitløksalt og legg alt på tallerken. Ha litt lime og balsamico over. Nydelig godt! :D 

Sola skinner og planen er å jobbe 15 min - før vi skal ut på en liten sykkeltur. 

Den første pakken laget jeg som kylling med parmaskinke og brokkolisalat - innlegget finner du HER

Helt siden Romertiden har parmaskinke blitt produsert og modnet i området rundt Parma, nord i Italia. Parmaskinken er 100% naturlig og inneholder kun fire ingredienser ? italiensk svin, salt, luft og tid. Ikke minst er tiden viktig for den gode smaken og kvaliteten. 

Tid viktig for den gode smaken
Det unike klimaet i Parma og modningstiden som varer fra 12 til 36 måneder, gir parmaskinken sin innbydende og delikate smak. Prosciutto di Parma produseres og spekes kun i det tradisjonelle produksjonsområdet i nærheten av Parma, en liten by nord i Emilia Romagna-området i Italia.

Grisene
Hemmeligheten til Prosciutto di Parma er den lange modningstiden og utvalget av grisene. Grisene kommer fra gårder i 10 regioner i Nord-Italia. De fôres kun med mysen av parmesanosten og kornprodukter, noe som er vesentlig for å få frem den gode skinkesmaken. Kosten til grisene bidrar til deres utmerkede helsetilstand. Grisene er minst ni måneder og må veie 140 kg. 

Parmaskinke i dagens kosthold
Med en livsstil basert på riktig og balansert kost, er det viktig å sørge for de ernæringsmessige verdiene. Prosciutto di Parma har lavt kolesterolinnhold og er rik på protein. Den er lett fordøyelig og den gode smaken gjør at parmaskinken passer for alle. 

Kronen og garantien
Consorzio del Prosciutto di Parma garanterer for kvaliteten og at produktet er ekte. Når du spiser parmaskinke kan du derfor være sikker på at du nyter et naturlig produkt uten tilsetningsstoffer. Det er dette som skiller den ekte Proscittuo di Parma fra andre skinker.

Proscutto di Parma kan du gjenkjenne kun vet et blikk, kronen er garantien. Kun de beste skinkene, som er lagret i minst 12 måneder, brennmerkes med hertugskronen og selges som Parmaskinke.

Parmaskinke har fått EUs PDO-sertifisering (Protected Designition of Origin) og er også beskyttet i Norge.

For mer informasjon/bilder: Anne Finstadsveen, anne@lynx.no, tlf: 40458027 www.parmigianoreggiano.com

 

#oppskrift #parmaskinke #sponset #teste #bloggeom #lynx #kronen #mat #middag #mammaliv


 

Mix max mekke i?

 • 27.02.2016 kl. 22:34

Etter de siste smoothieinnleggene, har jeg fått et par spørsmål om jeg har "Drink&GO" systemet. Og svaret er nei, jeg har ingen smoothiemaker. Jeg bruker Kitchen Aid blenderen, som jeg har hatt siden 2014. KA har mange knallfine produkter. Jeg har Artisan kjøkkenmaskin, blender, waffle maker (sinnsykt TUNG sak), minifoodprosessor - like fornøyd med alt :) De oppskriftene jeg har lagt ut, er for 2 - (ikke helt fulle) kaffeglass fra Rosendal. Jeg lager mye i KA blenderen, og kommer nok ikke til å kjøpe noe smoothiemaker - da jeg syns denne fungerer kjempefint. Dog bruker jeg nesten ikke glasskolben, bare plastkolben, som både er enklere å rengjøre og passe på. Ved besøk ++ bruker jeg glasskolben, om den skal settes direkte på bordet :) 

 

#kitchenaid #kitchenaidblender #smoothie #Mat #spørsmål #kos #helse #sunn 


 

Sunn gugge?

 • 16.02.2016 kl. 19:20

I kveld skal det testes en supersunn smoothie, som fitfocus delte her om dagen. Hennes bilder og fremsyning er nok noe mer delikat enn min fremlegging :-p Her finner du oppskriften. Den smakte ikke fortreffelig etter min gane, men gjør noe som er supersunt det? Det smakte helt ok, og jeg har fått i meg en vitaminbombe, noe jeg kan ha bruk for nå. Men trenger du en supersunn bombe? Test denne :)

Instalunsj

 • 07.01.2016 kl. 12:30

Kan man kalle det for det, når bilde er først lagt på instagram? :-) Det finnes en del fordeler med hjemmekontor.

#mobilblogget #iphone6plus #instagram #toneirena #mat #lunsj #jobbmamma #spise #sunt

Kveldskos på den sunne måten

 • 06.01.2016 kl. 20:00

Dette er undervurdert! Sunt, godt og kjempekos å dele! Deilig etter en stappa høytid!

#mobilblogget #iphone6plus #mat #kos #mammatid #dele #familie #foreldre #grønnsaker #barn #magert

Grytebrød - en gave til matpakka

 • 05.01.2016 kl. 07:15

Godt grovt brød, er ingen selvfølge. Enten er det tørt, ikke godt, smuldrete osv osv - i følge ungene. Loff derimot, er feilfritt! Jeg er sikker på at om loffen hadde hatt grønne flekker, ville ungene bare sagt at det var litt fargerikt. Satt på spissen, jada... :-) 

Grytebrødet i boka til Kjartan Skjelde er derimot en superhit! Saftig så det holder, sprø deilig skorpe og store skiver. Salat, skinke og ost = ungene er superhappy. Det er laget på spelt, så det er ikke mørkt og tungt. Men for all del, det er skuddpremie på den som forteller ungene at det heter grovbrød. Vi er nemlig der.... Det trenger ikke smake godt, bare det heter feil! Noen som kjenner seg igjen? Det er til å rive seg i håret og andre relativt løse kroppselementer, for så lenge det ikke lyder korrekt, er det heller ikke godt. 

OMG som ungdommen sier... men lell, det er et fakta her i huset om dagen. Det kan godt være gulrot og rosenkål i maten, til og med fisk, men for all del, ikke nevn det! Det kan spises, men ikke høres. En logikk jeg fint kan leve med! 

Så nå, første skoledag - brødet er godt og kjølet ned fra i går, og det er ikke grovt, det er bare hjemmelaget. Med andre ord, både frokost og niste går ned på høykant!

Ha en fin og kanskje litt mindre avansert morgen enn oss! 

 

#bake #frokost #gyldendal #kjartanskjelde #grytebrød #nistepakke #barn #familie #foreldre #mammaliv #side2 #nettavisen

Bakemester Harepus og hans lille hjelper...

 • 04.01.2016 kl. 13:30

Snakk om å finne ytterpunktene i hylla si i dag. Familiekokeboka med masse nydelig og helst sunn mat, og Hjemmebakst av "Passion4Baking" med ikke fuuuuullt så sunt utvalg - men akk så godt! I den førstnevnte er det et utrolig godt grytebrød, det står nå til langstidsheving. Fra den andre boken står en deig med "dinner rolls", nydelige rundstykker. Obligatorisk for ungene her i huset, er hjemmelagede rundstykker og sprøtt bacon - når vi har blomkålsuppe. Og den, den skal selvfølgelig også være hjemmelaget :) I gryta venter nistebrød, planen er bare å få i hus litt crispsalat, ta opp skinkepålegg fra fryseren og vips, så er vi klar for skole i morgen! :) 

Liker du å bake? Jeg er LITT for glad i det, spesielt hvetebakst. Men jeg ser ut som en ventende trillingmamma i 4 måned, når jeg spiser det jeg lager :-p Barna elsker det, men det er jo ikke det sunneste og mediapappa eser like mye som meg.. hehehe. Men akk så godt. Og det finnes mye godt grovt også, men det forsvinner ikke like fort :) En periode gikk det i laktose og glutenfritt her, for å teste litt hva jeg tålte, og det er ikke helt det samme! Selv om man nå får masse gode erstatninger. LCHF, man blir relativt lei av egg og fiberhusk der også. Så målet får være, å bake litt mindre, og spise litt mindre - men kose seg når man kan... hehe


Nå skal snart suppe settes på kok, rundstykkene i ovnen - og så er jammen meg halve dagen snart gått. Hva har du for middagsplaner i dag? 

 

#bakst #hvetemel #møllerens #rundstykker #grytebrød #familiekokeboka #passion4baking #bsake #hjemmelaget #middag #suppe #mat #kos #familie #mamma #mammaliv #foreldre

Eggelig dag...

 • 02.01.2016 kl. 14:39

Nei, det er ingen skrivefeil :) Om 2 dager skal døgnene snus. Døgnflue passer til Medium, murmeldyr til de andre 3. Til og med katta ligger å sløver døgnet rundt. Hvordan få opp teenagere? Jo, da lager man den beste frokosten de vet, kl 14, og truer de ned. Når premien for å stå opp var såpass god, ble jeg tilgitt fort, for å dra de opp :-) 

Vi er 2 dager inn i det nye året. Blogger handler fortsatt mye om "bedre hverdager, bedre år". Her har vi hatt to rolige, deilige dager - som en forlengelse av en fantastisk avslutning på 2015. Er det ikke deilig, og IKKE vite hva året bringer? Tror du ikke at det er nettopp det, som gjør livet spennende? 

I motgang blir man sterkere, sies det - når jeg leser rundt i bloggverden, vil jeg tro at det er mange som blir sterke og gode i 2016! :) Ta vare på hver dag, se hver dag som en del av grunnsteinene i livet videre, og lær av de. Da tror jeg at alle dager, uker, mnd og år - blir noe man ser frem til, ikke for å endre på noe - men for å leve de fullt ut! :) #frokost #familie #hverdag #mat #egg #blogge #mediakaos #mammaliv #foreldre #hverdag #ferie #2016

En smak av høst

 • 11.11.2015 kl. 15:11

Multitasking eller teknologisk middaglaging? Hvilken tittel passer best? Uansett er det middag på gang, med ipad som selskap :-)

Spiselige edderkopper

 • 29.10.2015 kl. 22:14

Jeg får nyhetsbrev fra Blomsterberg, en dansk konditor - dommer i den store bagedyst på dansk tv. Der var det oppskrift på disse edderkoppene. Selv om jeg ikke er verdens største fan av halloween, syns jeg disse var litt stilige.

Her finner du oppskriften. Skal du lage uhyggelig mat, til helgen?

Bagels og knuteboller

 • 06.10.2015 kl. 14:34

Det å sette seg ned å arbeide igjen, etter 8 dager i 30 + grader, og badeliv - var sinnsykt hardt. Men med noenlunde halvfriskt mot, fikk jeg oversatt og jobbet inn det jeg måtte, så får jeg ta meg selv mer i nakken, i morgen. I kveld er det FAU møte, og hverdagen er over oss, for fullt :) 

Bagels er fantastisk godt, og i venteiver til New York - fikk arbeidsmotstanden ta seg ut på bagelsbakst i dag! Løsningen på lite arbeidslyst, ble å sette to deiger til heving - og så jobbe i hevetiden. Det gjorde at jeg fikk gjort alt ferdig + at jeg kunne bake ut når jeg var ferdig. 

Nå er varm, sprø bagels fortært og myk, varm, knutebolle i magen! 

Liker du  å bake? Jeg er sånn periodebaker. Teknisk skal jeg ikke ha så mye hvete, men innimellom tyner jeg det - og baker og spiser som bare det :-p Så kan det gå månedsvis igjen, før det er noe bakst i Kitchen Aiden. :) 

 

#bake #bagels #knuteboller #hvete #barn #familie #kos #mat #spise #boller #nistepakke #godmat #hverdag #mamma #mammaliv

Regn og lykke

 • 17.09.2015 kl. 18:18

Det er vanskelig å kjøpe lykke, men i følge Lille, kan man bake seg lykke! Lille har vært hjemme fra skolen, og siden alle skolebollene forsvant - bakte vi oss ny lykke i dag: kanelboller.

Knøtta koser seg i 5xbursdagsfeiring og Lille, jeg og Medium har vært på shopping. Nye bukser til medium, badetøy til jentene osv. Det tar en måned å arbeide inn lønn på konto - ungene bruker under 10 min på å svi av deler av den :-p

Håper du har hatt en fin dag!

Halveis i uka

 • 16.09.2015 kl. 14:12Halvveis i uka, og nærmere målet om sol og varme :) Morfar er allerede nede i sol og varme, der han skal være en uke - og bestene er snart landet i England, der de skal være en uke. Bereist gjeng. 

Vi er hjemme, jobber og lader opp til ferie, når alle andre er kommet hjem. :-) I går så vi bollebilder på Facebook, og det fristet noe veldig! :) Så i dag, satte jeg deig til skoleboller og brytebrød. Det lukter så godt i huset når man baker! Skoleboller og brytebrød, både dessert og brød til middag! :) Begge deler finner du oppskrift på her i bloggen, under kategorien "oppskrifter egne". Du finner det i høyre meny her i bloggen. 

Håper du har en fin dag sålangt. 

#mat #bake #solboller #skoleboller #brytebrød #deleoppskrift #oppskrift #mamma #mattips #mammaliv #nam #oppskrift

Helgekos!

 • 01.08.2015 kl. 23:00

Helgekos!

 • 01.08.2015 kl. 22:59

Helgekos!

 • 01.08.2015 kl. 22:59

Helgekos!

 • 01.08.2015 kl. 22:58

Europeisk matmarked - Arendal

 • 16.07.2015 kl. 15:02

Jeg har gledet meg til Europeisk matmarked lenge nå, og i dag er de på plass. Arendals Tidende viser flotte bilder fra Torvet, og masse masse nydelig mat. Jeg? Jeg er ikke på plass, jeg sitter her - hjemme :) Mon tro om jeg klarer å hinke meg ned en tur i kveld? ;) Jeg pleier hvert år, og dra ned på markedet. Det er bare her en gang i året, og det er såååå mye fantastisk godt der! 

I morgen og lørdag skal jeg, gutta og jentene forsøke å være alene hjemme.. hehe, mediapappa skal på ACDC konsert. Det kan bli spennende...... :-) Tviler på at det gir så mange åpninger for å ta en tur da :-P 

bildene er en blanding av privat og Arendal Tidende
Har du vært på europeisk matmarked før? 

 

#matmarked #arendal #torvet #europeiskmatmarked #skjeribyen #byen #sentrumsliv #mamma #Mammaliv #arendalby #sommer #sørlandet

Hjemmelaget lunsj

 • 20.05.2015 kl. 12:19

I dag bestod mediapappa 1 del av kjøreprøven på mc - noe som var til stor glede :) Tanken var å smelle sammen grove speltrundstykker og overraske han. Så bra ble det overraskelsen, at han hadde stoppet på Mcdonald på vei hjem - og spist der.. :-p (noen som fortsatt blir overrasket av å lese våre hverdagsituasjoner? :-p ) Men rundstykkene ble gode, og jeg har kost meg med hjemmelaget lunsj, så får de andre kose seg med hjemmelaget kvelds. 

Jeg elsker denne utsikten vi har fra kjøkkenvinduet, den er "rolig" et vis. Det er noe med å se utover grønt, uten vei, uten folk og bare natur :-) 

Tenkte jeg skulle dele oppskriften på disse her: 

1 3/4 dl melk

60 gram smør

1 3/4 dl vann

50 gram gjær

1 ts salt

4ss sukrin

450 gram spelt (jeg bruker 50/50 av sammalt grov og fin) 

Stekes midt i ovnen, på 200 grader

Del smør i biter og smelt i det i melken. Ha i lunkent vann, ha i alt det tørre. Elt deigen, den er klissete, men jo lenger du elter, jo tørrere, luftigere og bedre blir den. Jeg elter på 2 (Kitchen Aid) i 20 min ca. La deigen heve til dobbel str og trill ut. La de heve igjen, og pensle de med vann når de er ferdig. Stek, avkjøl og nyt :) 


#mat #oppskrift #dele #rundstykker #spelt #mamma #mammablogg #hverdag #hjemmebakst #foreldre

Syns du mandag er kjip?

 • 11.05.2015 kl. 15:47

Så gjør noe med det :-) Barnas yndlingsmiddag - pastaform. Og en enkel dessert: "hule" muffins med søtkrem og jordbær! Da blir ikke mandagen så verst! :-) Jeg kan godt dele oppskrift med dere, om noen vil ha det.

#mat #hverdag #kos #foreldre #mamma #mandag #mammablogg #foreldre #lystig

Honninghjerter

 • 10.05.2015 kl. 09:12

Disse er jeg vokst opp med, og elsket de når jeg var liten. Haugli bakeri lager de, og etter mye styr - fikk jeg tak i krydderet de bruker i dem - i Danmark. :-) Nå er det byttings, pakking, kirka og så nesen hjemover igjen :-)

Lørdagskos

 • 09.05.2015 kl. 13:25

Kveldskos

 • 06.05.2015 kl. 21:37

Siden man skal opp klokken 0315, kan man vel kose seg litt ekstra. :-)

Rutiner

 • 05.05.2015 kl. 22:36

...... er viktig, som å smøre niste. Samme niste, hver kveld. :-) lykken er polarbrød med salat, skinke og ost (når man er teenager hvertfall)

Wine brewer - to cool

 • 04.05.2015 kl. 21:09

Jeg elsker denne, som mye annet duppedingser - men i allefall. Kjøpt på jobbreise i DK, Menu Wine brewer. Flaskevin blir luftet og nydelig! :-)

Min lunsj- hva er din?

 • 04.05.2015 kl. 11:40

Fikk lyst på noe annet enn salat eller omelett og "skjeiet" skikkelig ut med pølsehorn. Det er så godt! :) Hva er din lunsj i dag? Både jeg og mediapappa momser god lunsj i dag, før arbeiderne kommer - og vi skal gå gjennom kostnadene for ombyggingen... *hikst* :-) 

 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre #Mat #lunsj

Kaffeidiot/-nerd

 • 04.05.2015 kl. 11:22

Som noen sikkert fikk med seg, så måtte jeg sende fra meg kaffemesteren vår - med klump i halsen og tenners gnissel. I retur fikk vi en liten rød sak, som gjorde jobben, men eh... ikke mer enn det :-P 4 kopper og så tomt, DET fungerer dårlig her. Men før helgen, kom denne kassa på døra!! Tjoho og jippi og alt det der... :-p Mesteren er tilbake, og den lille røde (som tok ca 1/10 plass i den SVÆRE kassa) er nå sendt tilbake til Nespresso. Men det skal Nespresso ha - de lar ikke en kaffetørst (til tider uberegnelig uten-kaffe-mamma) sitte uten kaffe! Så selv om erstatteren var latterlig liten, fikk vi maskin! All ære :D #hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre #kaffe #nespresso 

Oreokuler - lag selv

 • 02.05.2015 kl. 22:09

Disse er fantastisk gode! Enkle og lage, og knallgode å sette frem til kaffe eller bare snop.

Oreokulene lages slik:

 

Ingredienser
Til ca 30-35 kuler (avhengig av størrelse):

  • 1 pakke oreokjeks (Jeg bruker 1 1/2 - 24 stk) 
  • 200 gram naturell kremost, f.eks. Philadelphia
  • 100 - 150 g mørk kokesjokolade
 • 50 g hvit sjokolade
 • evt litt Delfiafett


Fremgangsmåte:

 1. Knus kjeksene i en food processor eller blender til kjeksen er pulverisert. (Hele kjeksen, med det hvite fyllet). Rør inn kremosten. Det kan være litt tungt, så begynn med å mose det sammen med en gaffel, og gå så over til en tresleiv for å få en glatt røre. Sett i kjøleskap 5-10 min.
 2. Rull til små runde (eller avlange) kuler, ca 25-30 stk. Det kan bli litt klissete så skyll hendene i vann regelmessig (eller bruk engangshansker). Sett kulene på et brett dekket med bakepapir. Settes så til avkjøling i kjøleskap eller fryseren i minimum 1 time (til de har stivnet).
 3. Smelt mørk sjokolade over vannbad, gjerne sammen med 1 ts delfia/kokosfett. Dypp kulene i sjokoladen, og legg de over på et brett med bakepapir en etter en . Smelt hvitsjokolade over vannbad, men la den mørke sjokoladen få stivne før du ringler over den hvite sjokoladen. Det letteste er å ha den hvite sjokoladen i en plastpose, og lage et bittelite hull i en ende for å få en tynn stråle å dekorere kulene med. Alternativt kan du ha kulene i konfektformer og drysse på strøssel (i stedet for å pynte med hvit sjokolade). Oppbevar Oreokulene i tett boks på et kjølig sted helt til de skal spises!

Lykke til !
#mat #mamma #Mammablogg #medialiv #kos #sjokolade #Helg

Resteparty til middag

 • 27.04.2015 kl. 15:58

Da er resteparty smelt sammen på 15 min. :-) Utrolig hva man kan få til!

Stek kjøttdeig og løk

Ha over hakkede tomater og minimais.

Tilsett hva enn du måtte ha mer i skapet

Her, purre, vårløk, paprika og gulerot

Ha i fløte og krydder

Kok opp

Kok pasta

Legg lag på lag og ost på toppen

Sett den på grill i ovnen, full speed i 5 min

Pascal - gourmet for øye

 • 27.04.2015 kl. 14:19


Jeg er så heldig å fått lov å hilse på Pascal ett par ganger. En eksentrisk, flott mann med en ulidelig stolthet for sin proffesjon :) Makronene hans kan friste selv den mest ihuga diettpersonlighet, og fruktmousse kakene er til å få vann i munnen - bare ved å se på. Hovedbakeriet liggeri Tollbugata, og jeg har vært innom der noen ganger, når jeg er på jobb i Oslo. En fantastisk stemning og atmosfære. Tross noen besøk her, har jeg faktisk ikke truffet Mr selv her. Men det er like moro å treffe det sprudlende fjeset på messer og arrangement, som jeg har hatt gleden av å være med han og dyktige kollegaer. 

Nå så jeg plutselig (vi har blogget om det før, sant? Jeg er i enkelte tilfelle skikkelig dinoteknolog) at han har fått sin egen tvserie. Så første episode ble sett i går. Utrolig moro å se "bak" glassdøren, og ikke minst se de dyktige folka i action. 

Har du sett programmet, eller smakt på noen av de flotte fristelsene? 

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #mat #tv #pappaliv #mammaliv #hverdag

 

Få timer til Tour de Vin!

 • 25.04.2015 kl. 12:10

Ååååå som jeg gleder meg. Kl 15 drar vi innover til byen, for å bli med. Vi var med i fjor også, superkoselig! MASSE god mat, og vinprøver. 11 serveringsteder er med, og man har 15 min på hvert sted. Jeg tenke å lage en "mobilbilde tur", er dere interessert i det? Bilder, og kort tekst fra hvert sted. Tar seg ikke ut, å sitte med lange blogginnlegg og super fornuftige vurderinger på en slik tur... :-p Håper dere vil synes det er moro å følge med oss på Touren i dag! 

Anyone else?

 • 24.04.2015 kl. 00:28

Jada jeg har sagt natta, men hva hjelper det når niste-hjernecella la seg før meg? Jeg fatter ikke at Jumbo vil ha den samme nista, dag ut og dag inn. Forsøker jeg å smøre noe annet, så kommenterer han det faktisk! Bare det å skifte skinkepålegg, legges merke til. Jeg hadde blitt gærn, men nei det er bare å pakke morgendagens niste, og legge seg...... Men! At han ikke blir lei? Jeg er nemlig litt lei, av å smøre det samme...... :-p

Teenageren får frosne skiver

 • 22.04.2015 kl. 23:36

Grusom mamma? :-) Det er faktisk helt sant.... Ikke at jeg er grusom (håper jeg da) men at han får frosne skiver. Jumbo begynner på jobb kl 0630 og er utav døra her i 06 tida. J.f tidligere blogging, da jeg måtte kjøre han en periode. Jeg smører niste på kvelden til han - det samme hver eneste dag. Og det vil han ha.... Men han syns skivene er tørre, om de ikke smøres frosne. Polarbrød smøres frosne kvelden før, og er ifølge Jumbo perfekte dagen derpå som niste. Ok, frosne skiver skal bli! :-)

Sen lunsj

 • 21.04.2015 kl. 13:36

Deilig sen lunsj ! :-) Pga legetimen til Lille ble det sen lunsj. Etter resultater på en allergitest, er det hvertfall godt vi ikke har hund :-p

Drømmer om lunsj

 • 20.04.2015 kl. 10:30Har du lyst, har du lov

 • 19.04.2015 kl. 16:57

Etter å ha fundert på 40+, 70% egne fotografer, ærlige bloggere +++++ kan det være behov for litt ekstra god drivstoff. Nespressomaskinen her lager de deiligste kaffevariantene, og iskaffen blir også helt smashings. Iskaffe, laget på vaniljeis - er bare suuuupegodt ! :) Hvilken kaffetyper liker du å lage hjemme hos deg selv?

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #mat #kaffe #kos

Middagsplaner.....

 • 19.04.2015 kl. 09:26

Jeg grubler allerede, hva er dine planer for middag? 

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag

Tour de Vin - mat & vin

 • 18.04.2015 kl. 22:58

Jeg fikk noen spørsmål om hva og hvor Tour de Vin er. Tour de vin er er fantastisk opplegg, som arrangeres lokalt her i Arendal. Man blir stappmett, og småbrisen (noen mer enn andre) og får oppleve mange gode serveringssteder i byen. Arrangementet har en hjemmeside på Facebook - søk på Tour de vin. Billetter selges på Solsiden Brasserie og Cafe Victor, som jeg viste før i dag, så kjøpte jeg mine armbånd/billetter i dag. De kan desverre ikke kjøpes på nett. For de som kan, og har lyst - anbefaler jeg dette :) 

Arrangeres det noe lignende i din by? 

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #arendal #tourdevin #mat #vin 

Drømmer vs virkelighet

 • 18.04.2015 kl. 10:24

Drømmen er Spania, dette er virkeligheten :-) Men, det er heeeeelt ok :-)

Kveldskos tips !

 • 17.04.2015 kl. 15:53

Fylte pannekaker, en stor favoritt hos ungene - kjapt å lage og god kveldskos. Pølser i tomatsaus, fylles i, litt ost på toppen - og vips inn i ovnen :)

Morradop og søtsaker

 • 17.04.2015 kl. 07:15

Det er om å gjøre og få i seg disse søtsakene før ungene ser de! Eller skal man ikke starte en morgen slik? Morradopet = kaffe ... men det skjønte dere kanskje? Andre kaffejunkier der ute? :) Håper alle får en fin frokost! 

 

#familie #koko #mamma #foreldre #mammablogg #hverdag #mammaliv #medialiv #pappaliv #bilder #mobilblogget

Same procedure as....?

 • 16.04.2015 kl. 23:17

????så var det på an igjen ...... ??

#mobilblogget #mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #pappaliv #niste #mat

Hjemmelaget spaghettisaus

 • 16.04.2015 kl. 17:11

Det er ikke noe som er så godt som hjemmelaget pasta og hjemmelaget tomatsaus. Jeg elsker Kitchen Aid maskinen, som jeg lager pasta med. Le Creuset gryta er helt fantastisk å lage mat i - elsker den. Kunne tenkt meg mange flere, men prisen tilsvarer ikke fullt kjøkkenskap av disse :-p Jeg regner med at mummikopp samlingen kjapt hadde BLEKNET i forhold, om mediapappa hadde funnet skapet fullt av Le Creuset skap :) 

 

Har du favorittgryte? 

#kjøkkengryte #mat #mamma #mammaliv #familie #foreldre #mammablogg #mediahuset

Drivstoff nr.... X

 • 16.04.2015 kl. 09:32

Hva gjør man når det er tomt for kaffekapsler, kun espresso igjen - og man er så sur at man ikke godtar det? Fordi man ikke har lyst på det, akkurat nå? Jo, man føler seg som en drittunge på 4 år, som trasser sin vei til kjøkken, og lager en caffe latte. Og så er alt ok igjen! Jeg bestilte kapsler på mandag, og vanligvis tar det 2 dager med postgang og servicepakke. Men nå hadde Nespresso fått en ny fantastisk ordning - levert på døren, til din jobb. Sist jeg sjekka, stod døra vår der den pleier, og det er fortsatt tomt for kaffe. Jeg syns (veeeldg innerst inne) litt synd på postmannen, om ikke kaffen kommer i dag.. Jeg er nemlig en slik person som ikke er heeeelt blid, om ting tar tid. Etter 15 min i telefonkø, er mange overlykkelige over å endelig komme gjennom linja, og takker og forklarer sitt problem. Hva gjør jeg? Jo, jeg blir så griiiiisesur for at det har tatt 15 min, at jeg har en tendens til å fortelle han i andre enden det! Du kan tenke deg hvor serviceinnstilt, personen i andre enden blir, av å møte meg. Og hvor blir jeg blir av det igjen.....Jada, slik er livet.. hehe :) Det var den kaffeen.... 

 

#kaffe #mobilblogget #foreldre #jobb #mammablogg #jobbmamma #mamma #hverdag #nespresso #drivstoff #medialiv #blogg 

Same procedure as every evening ...

 • 15.04.2015 kl. 23:03

.... James... Man kan føle seg litt sånn, hovmester, butler, (whatever som kidsa sier) her man står å smører nister, hver kveld. Jaja ungene gjør nok dette for meg, når jeg blir gammel - oi, der røk bakkekontakten et ørlite sek? :-p

#mamma #mat #niste #storfamilie #mammablogg #medialiv #hverdag #morgen #tenåring

Glutenfrie Mummitroll

 • 15.04.2015 kl. 08:28

Glutenfri mummimamma og mumnipappa med havre i... Eh nei, glutenfri havre knekkebrød og kaffe i mummikoppen - nå er vi inne på noe! Disse knekkebrødene var faktisk gode! Og tro meg, jeg har vært gjennom en del varianter :-s men kickstarte hjerne og kroppen, var de ikke bedre enn de andre sortene til - God morgen!! Hjernen må ha mer drivstoff før jobbskriving - definitivt ! :-)

#frokost #jobbmamma #mammaliv #blogg #mobilblogget #mammablogg #hverdag #mat #glutenfri #foreldre

Niste - gode rutiner

 • 14.04.2015 kl. 21:43

Sammen med blogging kan man gjøre flere ting. Jumbo trengte hjelp til å lage mat, og under "overvåkingen" fant jeg tid til å smøre niste hans :-) Niste er viktig her i huset :-)

#niste #mat #mamma #tenåring #familie #mobilblogget #mammaliv #mammablogg #hverdag #frokost #smøremåltid #medialiv #kveldskos

Nestle kondensert melk ... *tips*

 • 14.04.2015 kl. 20:37

Denne har jeg enda til gode å finne her i Norge. Jeg får kjøpt de i Danmark og har også funnet de i Sverige. Den er søt og nydelig i bakst. Jeg lagde Pavlova til dessert i dag, og da har jeg en boks med sånn i kremen. Det smaker søtt og nydelig, den er mye tykkere enn noen slag, jeg har funnet her i Norge. Tips til de som liker å bake :) #tips #oppskrift #nestle #mammaliv #husmor #mat #mammablogg #mamma #bake #pavlova #krem

Sommerlige smaker

 • 14.04.2015 kl. 16:35

Bilde sier det meste? :-) Alt er vekk, rubbel og bit ;)

#dessert #mammaliv #mobilblogget #mobil #mamma #mat #mammablogg #favoritt #frukt #barn #familie

Smak av sommer

 • 14.04.2015 kl. 13:11

Det meldes om snø i mange blogger, og jeg føler behov for å stritte i mot. Dermed blir det dessert i dag, med smak av sommer!

#mat #mamma ##hverdag #sommer #mammablogg #feeling

Sol og seigmenn

 • 13.04.2015 kl. 22:30

Knøtta ville ha Spania seigemenn på bursdagen sin, og det fikk hun :-) I kveld kom tema opp igjen, solseigemenn til kvelds? "Eh... nei vennen min..." :-)

#bursdag #muffins #seigemenn #mamma #mat #mammablogg #inspirasjon #mobilblogget

Middagstips - 30 min !

 • 13.04.2015 kl. 14:34

Ovnstekte poteter (amaldine) Stekt torskefileet, pannestekte grønnsaker og asparges. På toppen: den æsj hjemmelaget paprikasmør! 

Yummi! 

 

#mat #middag #tips #familie #mamma #hverdag #mammablogg #barn #fisk #mammaliv #pappa #sunn

Skål :-)

 • 11.04.2015 kl. 21:45Bagels på en 2 påskedag..

 • 06.04.2015 kl. 08:30

Det er 2 påskedag og siste "tid til deilig frokost" morgen. Hjemmelagede bagels er noe ungene her i huset setter stor pris på. Denne oppskriften pleier jeg å sette kaldt, kvelden før - men den kan fint brukes samme morgen - med lunken væske. Disse blir myke og seige, slik bagels skal være, og skikkelig knasende sprø på utsiden. Nydelig med smør og godt pålegg på. Har du "momsebarn" blir det nok gjort et skikkelig innhogg i disse :) God frokost til alle! 

 

 

 

Ungene syns det er rart at man koker "bollene"

 

Men resultatet er ufattelig godt, og ser mye bedre ut :-) Disse er honning bagels. med sesamfrø på. Supergode. Det fine med bagels er at de kan lages med mange smaker. Denne deigen setter jeg om kvelden, og så lar jeg den stå i kjøleskapet til heving, over natten. 

 

 

Oppskrift 12- 16 stk: (avhengig str)  

25g (1/2 pk gjær, helst fersk)

5 del vann 

2 ss smeltet smør

3 ss honning 

2 ts salt

Ca 800 gram hvetemel 


Til koking: 

Pr liter vann - 2ss sukker 


Smuldre gjæren i og ha i kaldt vann. Tilsett smør, honning og salt. Bland inn meletog elt til deigen "slipper bollen". Dekk bollen med plast, og sett i kjøleskapet - 10 til 12 timer (over natten) 

Ha i litt mel, og velt deigen ut på bordet. Trill ut runde boller, stikk ett hull med tommelen din, og sving emnet rundt, til du får en fin sirkel i midten. Omtrent som en smultering. 

Legg bagelsringene på bakeplaten, med bakepapir (kan lønne seg med litt mel under emnene) og la de heve ca 15 min. 


Kok opp vann tilsatt sukker i en gryte, legg i bagels og la dem koke til de flyter rundt på toppen. Vend de rundt og la de trekke i 2-3 minutter. Legg dem tilbake på platen og dryss over det du ønsker. Stek på 225 grader, midt i ovnen - ca 20 min. 

 

 

#bakst #bagels #kos #familie #mamma #mediakaos #påskeferie #barn #oppskrift #blogg #nyblogg 

Brownie Cookies - oppskrift uten kaos :-)

 • 05.04.2015 kl. 22:01

Velger å avslutte denne bloggdagen/kvelden med å dele en oppskrift på Brownie Cookies. Ungene her i huset ELSKER disse, og de er vekk på null komma svisj :)  Cookiene er raske å lage, og knallgode varme, med melk til... yummi! 

 

Sprø utenpå og myke inni, perfekt! 


BROWNIE COOKIES

Ha en flott kveld og lykke til med bakst - om du ble fristet :) 

 

225 gram mel

3 ss kakao

2 ts bakepulver

3 ts vaniljesukker

100 gram mykt smør

250 gram sukker

2 egg

3 ts pulver -kaffe eller kakao, blandet i 4 ss vann

Kokesjokolade, hakket i biter


Fremgangsmåte:

- Forvarm ovnen til 180 grader

- Miks sammen sukker og smør

- Ha i ett og ett egg, bland godt mellom dem

- Ha i kaffeblandingen

- Bland alt det tørre i en bolle, og rør det godt sammen

- Rør det tørre inn i resten

 

Deigen blir veldig fast

- Ha i hakket sjokolade

 

- Stek de på 180 grader, i 10-12 minutter

 

#bake #familie #browniecookies #kos #familie #påske #mat #kjeks #oppskrift #påskeferie #hverdag #mamma #Mediakaos
mediakaos

Arbeid og hverdag forenes kaos = MediaKaos.

Jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, og dermed bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - og med en lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer over hverdagsbloggingen, og det hele ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares før bruk.

Snarveier:
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.

Instagram


Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900
Brother Scanncut 700

Tidligere maskiner:
Bernina B780
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos