hits

Vafler - keto/lavkarbo

  • 18.01.2018 kl. 15:42

Et lite YUMMI tips, midt i jobbing, reising og hndarbeid. Det er lenge siden jeg har delt noe matoppskrift n, og det merkes. Egentlig mest fordi jeg bruker bloggen til sl opp i, nr jeg har glemt en oppskrift selv - men n "mangler" jo en haug av de tingene jeg lager normalt :-p 

Mange savner vafler, og disse er supre. Bde til ha rmme og litt stning p toppen - eller som matpakke med ost og skinke feks. 

Du trenger flgende til 5 plater:

  • 200 gram Philadelphia (Laktosefri er lavest p karbs, om du teller de) 
  • 3 egg
  • 2 ss kremflte
  • 1 ss fiberhusk 
  • 1-3 ss sukrin eller annen stning, om du vil ha det i 
  • 1 ss kardemomme
  • 1 toppet ts bakepulver

Bland godt sammen, og la rren st i 10 min. Blir den veldig tykk, kan du tynne den ut med flte. Den skal vre som en litt tykk vaffelrre (normal HK rre) Ha godt med smr (husk meierismr, ikke margarin) i jernet og stek! De smaker kjempegodt varme, med rmme og knus sprstekt spekeskinke eller salami p! 

Lykke til ! 

 

#keto #ketogen #kotogenkost #ketovafler #LCHF #Lavkarbo #lavkarbovafler #Vafler #ketobakst #oppskrift #Mat #dele 

Mandelpletter & monday blues

  • 04.09.2017 kl. 08:40

August ble en mned som startet med reising..... over 200 mil i i bil ons-sn frste uken, og s bare fortsatte det. I tillegg til mange festligheter, back til work osv.... har jeg mer eller mindre unngtt vekta. :-p Er det noen som husker En ikke treners bekjennelser? Det er kanskje p tide vurdere bde det ene og det andre igjen.. :P 

Etter en tur p vekta, er det ikke s mye mer gjre - enn ta seg selv i nakken. Bde med bevegelse og mat. Det er over 3 r siden jeg gikk p LCHF kur, og faktisk fikk rent av meg 8 kg. Vi er der igjen,.... :-p 

Med all reisingen, ogs kommende - der det blir bde for mye sitting, feil mat og drikke - er det ikke lett vre p diett alltid, men jeg gjr et forsk. :) Jeg m straks inn i reservehylla (strre klr) i skapet, s n !!! 

Hardt ut, fra frste dag! 

Mandelpletter til frokost.. man blir fort nok lei av egg i alle varianter, s derfor m jeg finne ting jeg liker, og kan leve med. Fra forrige runde, vet jeg at jeg fant masse godt - som blant annet ligger her i bloggen. Men som erstatning til brd, er disse helt supre, om man ikke orker ostepletter :) 

Du trenger flgende til 12 stk:

  • 200 gram mandler (evnt mel) 
  • 1 klype salt
  • 4 egg
  • 50 gram smr
  • 1 dl flte
  • 0.5 dl melk 
  • 1 dl fiberhusk 

Smelt smret. Knus mandlene til mel eller bruk ferdig mandelmel. Ha i salt og egg, i mandelmelet, hell s over melk, flte og smr. Til slutt blander du inn fiberhusken og lar det trekke i 15 min. 

Stek de i vaffeljernet, som er smurt med litt smr. Det er ganske fet rre, s du trenger ikke mye smr til pensling. Kommer ogs litt an p jernet ditt, selvflgelig. 

De blir veldig gode, og med rmme og bacon p, er det helt perfekte til frokost/lunsj/kvelds. Ruccola, avokado +++ vil f opp proteinnivet i mltidet. Men n begynte jeg med dette i dag, og med det jeg hadde i skapet - s da ble det slik :)

#LCHF #mat #nedivekt #oppskrift #lavkarbo #diett #iform #vinterkroppen #fiberhusk #matpbordet #kos 

Bildets makt - pai!

  • 16.08.2017 kl. 19:58

Jada, det er noe s interessant som middagen vr, du n ser p! Jentene elsker pai, og siden vi voksne (tenringen er visst voksen) s da ble det enkel middag i dag. Denne paien er superenkel lage... Du kan enten lage en enkel paibunn:

  • 125 g smr
  • 200 g hvetemel
  • 2 ss vann

SLIK GJR DU

  1. Kna hvetemel og smr sammen, tilsett kaldt vann og bland det godt til en jevn deig. La deigen st kaldt i ca. 30 minutter.
  2. Trykk deigen ut i en paiform og prikk den med en gaffel. Forstek bunnen p 200 C i 12-15 minutter til den er litt gyllen.

Fyll:

  • 3 egg
  • 3 dl flte
  • salt og pepper
  • 1 brokkoli i sm buketter
  • 1 pakke smrettskinke
  • 150 revet Jarlsberg
  • 150 gram baconterninger

Ha revet Jarlsberg frst, i bunnen. Legg over brokkoli og skinke (du kan ha litt vrlk i, om barna liker det) Bland flte, krydder og egg sammen og hell det over. Str s baconbitene over paien til slutt. Sett i ovnen p 200 grader - midt i ovnen, i ca 35 minutter. La paien hvile etterp. 

Voila  ! Fikk du lyst p pai n? For gjre denne oppskriften enda enklere, gr du til butikken og kjper Tine N ferdig paibunn! :D 

Sola skinner faktisk her, det er litt vind men ikke verre enn at man aner sensommer og 17 grader. Jeg br egentlig g ovenp begynne pakking, da jeg skal innover til Oslo i morgen. Da er det nemlig Gyldendals hstlansering, og jeg skal innover treffe alle kjente (og ukjente) Julefest, sommerfest og hstlansering er de 3 store, morsomme arrangementene som er i Gyldendals regi, der forfatterne deres inviteres. For hver gang blir det mer og mer morsomt, da man kjenner igjen folk - og blir mer og mer inkludert i gjengen. Artig! 

Fremover blir kjempespennende ogs, i forhold til Gyldendal, magasinene og mer.. men det kan jeg ikke si mer om fr senere :p 

Hper alle har hatt en fin dag! 

3 minutters knekkebrd (lavkarbo + micro)

  • 23.03.2017 kl. 21:33

Ting som gr hurtig, er sunt, godt og ikke minst enkelt - er jeg stor fan av ! P tirsdag var jeg p Tupperware party hos kusinen til min venninne, og der fikk vi noen knallgode knekkebrd. Jeg fikk lov dele oppskriften med dere :) Tusen takk for at du deler Lisbeth ! 

  • 2 dl fr 
  • 1 egg
  • Havsalt/salt

3 min i micro - Ja det er s enkelt :) Bland alt godt, sammen med egget. Fr velger du utifra hva du selv liker. Jeg har brukt 5-kornsblanding og sesamfr. Kvern litt salt over, (vr forsiktig med saltet frste gangen) Klipp til et ark som passer microfatet ditt, og stryk blandingen over papiret. 

Inn i micro p 3 min (prv deg frem, i forhold til hvor mange watt microen din har)

Skjr de opp, legg over p rist og avkjl. 







Durumloff til frokost/lunsj - eltefritt

  • 27.02.2017 kl. 07:15

Ingenting er som godt og ferskt brd, og jeg har gtt til innkjp av Tupperware sin form, som skal kunne erstatte "le Creuset" gryten min. Det gjenstr n se. Jeg m jobbe litt til for bli helt overbevist, men jeg er p vei :-) Men deilig, loff/durumloff fr du iallfall oppskrift p her: 

Oppskrift: 

  • 3.5 dl kaldt vann
  • 1/4 ts trrgjr
  • 250 g hvetemel
  • 200-250 g durumhvete
  • 1 ts salt

Ha alle de trre ingrediensene i bakebollen, og bland det godt sammen. Tilsett det romtempererte vannet og rr deigen raskt sammen med en sleiv eller lignende. Deigen skal vre litt klissete, men skal ikke flyte. Ha p plast, og la deigen heve i romtemperatur over natten, ca. 8-12 timer.

Str godt med hvetemel. Ha deigen over, den er ganske klissete og flyter delvis. Deigen skal gjennom en ?bretteprosess?. Finn en slikkepott eller lignende og ?brett? en og en del inn mot midten, rundt og rundt som klokka. Du kan godt gjre dette i bollen om den er stor nok. Gjenta bretteprosessen et par ganger og str eventuelt over litt mer mel dersom deigen klistrer seg veldig. Deigen skal til slutt holde formen. Legg deigen med ?brettsiden? ned og la brdet etterheve i ca. 2 timer. (Jeg har latt det ligge kortere ogs) 

En halvtime fr du skal steke brdet setter du ovnen p 250 grader. Hvis du bruker en jerngryte, sett gryten inni ovnen n, for la den bli varm. I denne bildeserien testet jeg Tupperware sin form for frste gang, og den skal ikke inn i kald ovn. 

Nr brdet er ferdig etterhevet, legger du det i gryta. Rist eventuelt forsiktig p gryten for f justert brdet p plass og stek p nederste rille i 30 minutter. Ta av lokket, skru ned varmen til 200 grader og stek videre i 5-15 minutter, til brdet har ftt en gyllen og fin farge. Du kan sjekke om brdet er ferdig ved banke p det, og det avgir en ?hul? lyd nr det er ferdigstekt. Avkjl brdet p rist.




God frokost eller lunsj! 
 

Morsmors drlige samvittighet.... ?

  • 02.02.2017 kl. 08:07

Nei.. stemmer, mormors pannekaker var det? Med en rliten undertone av drlig samvittighet? :-p Jeg reiser ut igjen i dag, til Danmark denne gangen. Rolige, deilige morgener har preget hjemme de siste dagene - og i gr fikk ungene egg og bacon til frokost. Til stor glede. I dag, ble det pannekaker. Delvis fordi de spiser en kraftig frokost da, delvis for teste vr nye pannekakepanne, og delvis fordi det er nesten det beste de vet - og nr jeg reiser, lager man det... :) 

Vi ble alle enige om at pannekakene var supergode i ny panne. Dog er det akkurat samme rre som jeg pleier lage, men det gikk mye enklere steke. Jentene var ikke enig i at panna var ubetydelig  :-p Pannen kjpte jeg p Tilbords i gr, av verdens hyggeligste betjening. Jeg hadde litt penger igjen p et gavekort jeg fikk til jul, og gikk forbi denne pannen i gr. Det er egentlig en slik ting som jeg ikke hadde kjpt, men hadde lyst p. S da kan man vre litt "grn" kjpe den, med gavekortet. Han som (driver?) er p Tilbords her i byen, er utrolig hyggelig. Blid og imtekommende og man fr lyst komme tilbake! :) 

Bakp denne, str en enkel oppskrift som ungene fint kan lage selv. Jeg har lovet jentene at de kan f prve selv i helgen (skikkelig lright gjort love ting nr man er vekk :-p) Jeg bruker en annen, men er ikke slike rrer ofte like ? ;) 

Her er min, om du har lyst prve: 

  • 2,5 dl sammalt fin hvete
  • 2,5 dl hvetemel 
  • 7 egg
  • 4 ss smeltet smr
  • 7,5 dl melk 
  • Litt salt eller sukker, alt etter middag eller ste pannekaker

Bland det trre, ha i 50% av melken, rr godt. Ha i 1 og 1 egg og resten av melken. 




 



Ha en flott torsdag ! 

smakfull 2017 med gode skoleboller

  • 01.01.2017 kl. 13:59

Her i huset elsker ungene skoleboller, solskinnsboller, skolebrd, vaniljeboller... kjrt barn har mange navn! 2017 ble feiret med MENGDER av god mat, godt selskap og usannynlig mange deilige kalorier. Skal man begynne et lettere liv i dag, eller vente et par dager? Vi venter et par dager...

Disse bollene er superluftige og utrolig gode! Du kan lage vaniljekrem selv, eller som jeg ofte gjr - kjper en ferdig pakke. Mye av hemmeligheten ligger i holde igjen litt av melet, og la maskinen elte deigen lenge. 

Du trenger:
50 gjr (fersk er best, for ste deiger)
100 gram smr
3,5 dl melk
1 dl sukker
1 ts kardemomme
0,5 ts hornsalt
ca 600 hvetemel

Del smret i terninger, og legg de i melken. Varm opp i en panne, eller 800w p 2,5 min i micro. Kjl litt ned og ha i alt det trre. Elt deigen godt og lenge. La deigen heve til dobbel strrelse. Trill ut 16 store eller 24 mindre boller, og la de heve igjen, 30-45 min. Sett ovnen p 225 grader. 

Lag en grop i bollene, og ha i vaniljekrem. Jeg pleier bruke en skje og "tye" ut et hull, og legger kremen nedi. 

La de heve litt til, og sett de s inn i ovnen - nederst i 10-12 minutter. 

Lag glasur av vann og melis (og evnt litt vaniljeessens) og dypp i kokos... 

Yum ! :) 

 

Bombe til kvelds?

  • 22.11.2016 kl. 17:11

 

Churros er noe ungene elsker og er vandt til f i Spania. De er ste, spr og litt salte - alt p en gang. Veldig gode! :) Men er du p slankern, s styr unna! Dette er ingen kalorivennlig bombe.. hehe... 

Oppskriften er litt modifisert fra den vi har fra Spania, pga ingrediensene. Men like god :) Jeg har litt mindre sukker i rren enn oppskriften ogs. 

  • 2,5 dl vann
  • 75 gram smr
  • Litt salt
  • 2,5 dl hvetemel
  • 0,5 dl sukker
  • 3 egg
  • Litt vaniljesukker (kan slyfes om man vil ha mer salt enn st smak) 

 

Vann og smr kokes opp, hell i mel, sukker, salt og evnt vaniljesukker. Rr sammen til en myk fast klump. Ta av gryta og rr inn ett og ett egg. (Alle samtidig kan bli vanskelig f jevnt inn) ta deigen utav gryta, kjl litt og fyll en sprutepose med bred stjernetipp. 

Hell i ca 5-6 cm olje, (ca 180 grader.) husk at olja setter smak! Jeg bruker rapsolje men en annen nytral olje er ogs fint. Sprut ut churroser, og la de ligge ett par minutter. Snu de og ta de opp nr de er gylne. (De skal ikke vre smulteringbrune, mye mer gylne/lyse) 

Tykkelse og deigkonsistens, m en bare prve seg frem etter hva en liker :) Legg de p ett trkepapir s oljen renner av. Trill de i sukker om du liker det og evnt dupp dem i sjokolade - de kan alts gjres fra kaloribombe til megabomber! :) 

 

#churros #spania #dele #oppskrift #mat #bake #hverdag #mamma #familie #kos #fest

Burgere i LCHF stil..

  • 18.11.2016 kl. 11:30

Vi er ikke hardcore p LCHF lenger, men noen oppskrifter er kjempegode og brukes enda. Siden det er fredag, passer det jo godt lage saftige, gode, (diett) burgere? Disse er helt supre. :) 

 

 
 
Ingen lett kaloribombe, men kun 2,1 gram karbohydrater pr burger inkl alt - i denne varianten! 
 
Man blir god og mett p en burger! 

Oppskrift til 4 stk. (Store, evnt 8 sm) 
6 egg 
200 gram philadelphia natuell
6 ss linfr
1 ss fiberhusk
Organo, sesamfr og havsalt til topping.
Lag brdene som "mange andre" melfrie/lavkarbo varianter. 
Pisk eggeplommene luftige og lyse, og hvitene stive - hver for seg. 
Hell philadelphia og fiberhusk i plommene. 
Vend linfr, bakepulver og stive eggehviter forsiktig inn i det andre. (ikke maskin!) 
La svelle i 15 min.

Lag 8 (evnt 16 sm) rundinger, og str topping p halvparten. 
Stek midt i ovnen p 200grader, i 10-15 min.

Hamburger:
1 pk karbonadedeig
2 sm egg
Chilli (krydder)
Salt
Pepper
Evnt hakket lk

Nr brdene er ferdig er det bare toppe:
Brd
Bladsalat
Hjemmelaget hamburgerdressing (se nedenfor)
Burger
Ost
Stekt skivet bacon (2 stk)
Agurkskiver

Hjemmelaget dressing.
Denne har jeg funnet p nett, og modifisert litt. 
Dette er til en STOR porsjon, mao. lag mindre eller ha i kjleskap et par dager Uttrykksikonet smile
3 dl Creme Fraiche
2 dl majones
2 ss Chili Saus Heinz
1 ts sitronpepper
1 lite glass med skivede sylteagurker
Litt hakket dill

Hakk sylteagurkene og dillen, bland og voila!

NAM! Jentene fr alt som oss, men vanlige grove brd til. 

Tandoori p grillen

  • 24.07.2016 kl. 11:51

// REKLAME, SPONSET //

Dette innlegget kommer sent, i forhold til planlagt. Men sent er bedre enn aldri? Tiden har ikke helt vrt p min side og nr jeg er s heldig f teste noe, nsker jeg ha litt tid til det. Heldigvis var dette lang holdbarhet p, s det kunne vente litt. Nr det kommer til mat, liker jeg finne frem til noe selv - og ikke bare vedlagte oppskrifter. 

Jeg fikk en pakke i posten for en stund siden, med mat fra Masala Magic. Ris, tandoori paste og mango chutney. Nydelige lukter og innbydende innpakning. Tandoori pasten blandet jeg med yoghurt og smurte p kyllinglr, som senere ble lagt p grillen. Ca1 times marineringstid. Tilbehr er ris (jeg hadde ovnstekte poteter med litt tandooriblanding og havsalt p). I tillegg lagde jeg en stlig salat, som er godt til det sterke, og selvflgelig mango chutney. 



Det ble alts s godt! Pasten er skikkelig spicy, og svoger som var p besk - som har vrt i India, sa at dette var gode autentiske smaker! Nydelig smaker, og supergodt! Br prves, se etter Masala Magic i butikken din. 

Her var vi i alderen 8 til 43 rundt bordet, og alle likte det. Kyllingen trengte ca 40 minutter p middels varme p grillen, og ble spr og smakfull. De salte potetene, ste salaten med olivenolje p - gjorde en litt annerledes men utrolig god opplevelse. Prv deg frem, for dette er gode smaker, som du kan kombinere og prve deg litt frem selv. Det er mange gode oppskrifter ogs, du kan se p webdsiden. 

Fra produsenten: Indisk mat blir mer og mer populrt i Norge og med dette i bakgrunn nsker vi hjelpe, slik at man kan f den autentiske og ekte smaken. Matserien Nirus Masalamagic bestr blant annet av paster som blandes med naturell yoghurt og tilsetter farge og smak. Pastene er basert p hovedingredienser innenfor nord-indisk kjkken ; koriander, curry og tandoori. Vi i Masalamagic er opptatt av REN mat uten konserveringsmidler og tilsetningsstoffer. Ikke minst har vi fokus p allergivennlig mat som har gjt at produktene vre er naturlig melke- og glutenfrie. Masalamagic AS er en liten familiebedrift med ambisjoner om ke interessen for indisk mat p norske fat.





#deleoppskrift #masalamagic #mat #indisk #matopplevelser #familie #mammaliv #blogge #sponset

 

Lrdagsgodt - Munker

  • 23.07.2016 kl. 12:08

Munker - eller epleskiver, som jeg trodde de het - til jeg ankom srlandet :) Deilige sm "kaker" med st deig inni, og salte og spr utenp. Supergode, spesielt varme. Her i huset er det sjelden at det er noe problem, for alle forsvinner fra brettet - lenge fr de er kalde :) Det finnes elektriske jern til munker, og jernpanne som jeg steker i. Den gir best resultat syns jeg. Jernpannen selges bl.a p Jernia, min er kjpt i Danmark. De selges mange steder der, bl.a rimelig p Bilka. 

Oppskrift: 

  • 3 toppede kopper hvetemel (jeg bruker mummikopper) 
  • 1 kopp sukker
  • 1 dessertskje vaniljesukker
  • 1 teskje natron
  • 1 teskje bakepulver
  • 1 kopp kulturmelk/kefir
  • 1 kopp smeltet smr
  • 3 sm egg

Fremgangsmte: Ha alt det trre i bollen, ha i ett og ett egg, og kulturmelken. Smelt smret og kjl av, og bland det forsiktig inn. Jeg blander alt med visp og KA maskinen i et par minutter. Rren skal vre tykk og slik at du kan "forme" med rren. La rren hvile, mens du lar pannen bli varm. Pass p varmen, da munkene fort kan bli svidd! Jeg har varmen p 6, og skrur ned til 5, men bruk ca middels varme p din komfyr. 

Ha en bit smr i hver grop og la det smelte. Ha ca 1 dessertskje med rre (det kan vre fint ha to skjeer, slik at rren lsner lett fra skjeen.) i gropen, og la den ligge i smret. Rren skal ligge under kanten (mengde), de vokser en del, hever - s det m ikke vre for mye rre i. Prv deg frem. 





Her er det viktig med riktig varme. Munkene skal ligge ca 2-3 minutter, uten bli svidd eller for brune. De fr en fin spr skorpe og lys farge, nr de klare. De "slipper" ogs lett. Den vre delen kan fortsatt vre litt ls, men de skal snus lett likevel. Jeg bruker to grillpinner (i tre) til snu. Stikk inn i hver side, og rull de lett rundt. P den andre siden, trenger de bare 1-2 minutter fr de er ferdige, til tas ut. 



Nam ! Og lykke til ! :) 

 

#oppskrift #munker #egg #deleoppskrift #kaker #bake #steke #mammaliv #blogg #kos #mat #barn #favoritter

 

Deilig kveldssnacks..

  • 22.07.2016 kl. 22:40

 

Fantastisk snacks! For de som teller karbs, under 1 karb. pr 3stk i denne varianten! 

Stek skivet ost i ovnen (jeg bruker varmluft med grill, maks varme - verste rille - ta de ut nr de er gylne og bobler. 

Kjl av. Ha p creme fraiche, rucola og svinekam. Fantastisk snack eller "sjeske stopper". Ta et glass vin til, og voila - helgekosen er i gang :) 

 

#mat #mamma #hverdag #kvelds #mammablogg #medialiv #oppskrift #kavli #lchf #lavkarbo #pappaliv #snacks

Grill pizza med hele familien...

  • 10.07.2016 kl. 19:55

Her om dagen blogget jeg om grille pizza. Du finner innlegget HER. En annen ting som er fint, er ta hele familien p det. Det tar litt tid, og det er absolutt ingen familieaktivitet i fellesskap, og spise det - for det tar litt tid p grillen. :-P Men det er godt, koselig og er man ikke (s mange som vi er) s kan man planlegge det litt, og lage to sm til grillen om gangen, feks. Bruk en god pizzastein, jeg har kjpt min i Danmark. Med den, flger en stor, bred spade - genialt til legge p pizzaen og ta den av igjen. Legg steinen i kald grill, og skru p full gnu. 

Jeg kjper kologisk fullkorn durummel i Danmark. Fantastisk godt mel, som jeg ikke har klart finne her i Norge enda. Melet gir en fantastisk god smak og god konsistens p bunnen. I dag lagde vi 8 bunner. Til det trenger du:

  • 1 kg Fullkorns durummel. (evnt pizzamel, husk at mel har forskjellig mte ta til seg vske p) 
  • 1 pk trrgjr
  • 1 ss salt
  • 1 dl olivenolje
  • 6 dl vann 

Bland godt, deigen skal vre klissete, men fin arbeide med for det. Bruk en sleiv bland sammen, og g s over til kna med hendene. Nr deigen er fin, fast og litt klissete - sett den til heving. Den skal heve til dobbel str, ca 40 min, under plast p et lunt sted. S deler du i 8 leiver, og kjevler tynt. Med denne deigen bruker jeg ikke noe ekstra mel. 


Jeg kjevler frst ut p benken, og s flytter jeg den over p et bakepapir. S legger jeg et papir over i tillegg, og kjevler s tynt jeg fr til. Lsne papiret innimellom, snu og kjevle videre. 

Nr det er ferdig, legger du de ferdig kjevlede deigene enten i en stabel med papiret mellom - eller s kan du rulle de, og ta vare p de - i kjleskapet. 

Jeg lager en god pizzasaus og setter frem forskjellige ting, s alle kan lage sin egen favoritt. Tomatsaus, revet ost, hakket lk, mais, skinke, pepperoni, stekt kjttdeig med basillikum +++ 




 

Grillen skal holde ca 250 - 300 grader. Det tar ca 10-15 minutter fr steinen er varm nok. Ta ut den ferdiglagede pizzaen, legg den p steinen med bakepapiret p. Etter 30 sek tar du bort papiret. Dette m til for at deigen skal bli fin og crispy, og papiret vil brenne i stykker om du lar det ligge. Bare trekk i papiret, lsner det ikke lett - er den ikke klar. Husk at varmen forsvinner fort, s ikke ha lokket pent for lenge! 

Slik ser den ut, etter ca 7 minutter. Pizzaen trenger ca 10 - 14 minutter, avhengig av tykkelse p bunnen og hvor mye fyll du har p den. 

Voila, ferdig pizza i grillen. 6 forskjellige varianter her til middags i dag :) 

#pizza #grille #mat #lageselv #mammaliv #mammachef #blogge #deleoppskrift #matpgrillen #grillepizza #godt #godmat
 

Pizza p grillen

  • 06.07.2016 kl. 11:30

Det lage pizza, trenger ikke bare vre en inne-helge-middag. Ta med deg pizzaen ut p grillen! Det gjorde jeg i gr kveld. Etter selskap og hye barn, ednte kvelden med et glass hvitvin og grillet pizza. :) 

Lag en ls bunn. Jeg har ikke pizzastein, (enda) og dermed m bunnen vre fast. Har du stein, s er det beste lage den s ls som overhodet mulig. Nesten rrete, for f tynn tynn spr og deilig bunn. Olje, salt, litt gjr, og durumhvete. (eller vanlig hvetemel.) Lag to sm bunner, som du har pizzasaus p. Hjemmelaget er best, men glass er genialt kl 23 om kvelden... :) Ost og pepperoni, eller hva du mtte nske. 

Sett grillen p fullt, har du gassgrill - s gjerne indirekte varme. Om ikke, s gr det ogs fint med vanlig full bluss. F tempen opp mot 400 grader, legg p pizzaen, og skru ned til medium/min. varme. 

Etter maks 7-8 minutter, er pizzaen din klar ! (om bunnen er tynn) 



 

Kesam pannekaker

  • 05.06.2016 kl. 19:53

Disse er en stor favoritt hos meg, og ungene. Men de er best varme, derfor er oppskriften liten - ca 12 sm lappe/svelestrrelse. De kan gjres helt glutenfrie, men da smaker de "bitrere". Gjr du de glutenfrie, anbefaler jeg at du bruker feks glutenfri melblanding og ikke bare mandel/kokosmel, da det blir ganske bittert. 

12 stk 

  • 1 boks mager kesam (3 dl)
  • 1 dl hvetemel / eller glutenfri blanding 
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss stevia / sukrin
  • 1 egg

Bland godt kesam, mel, bakepulver og sukrin. Ha egget i, og lag en tykk rre. Stek de p middels varme. Smr er ikke ndvendig. Du kan ha sukrinmelis p toppen med br (veldig godt) eller du kan lage en sunn versjon, som min frokost - med kun en frisk salat til. 

Nr de er helt ferske, er de litt "klissete" inni, det gjr de supersaftige. La de roe seg et 1-2. min etter steking, s fr de "satt" seg litt. Ikke lag mange, og spar p de! Da blir de faste, trre og ikke fullt s gode lenger :-p 




#deleoppskrift #mat #kesam #tine #pannekaker #trening #protein #sunnmat #godt #magerkesam #sunnereliv #mammaliv

Verden beste iskaffe?

  • 05.06.2016 kl. 13:18

Jeg elsker iskaffe. Men er mest glad i de p melk/flteis og ikke de med knust is. Det er som godteri, og derfor egner det seg ikke med flere kopper til dagen, om du teller kalorier og dill :p Men godt og superenkelt er det! Her fr du oppskrift: 

  • Dobbel espresso, jeg bruker Nespresso Roma
  • Vaniljeis
  • Karamellsaus, eller annen smakssaus





Fyll karamellsaus i et glass, oppover kantene - slik at sausen renner nedover kantene. Legg i to kuler vaniljeis. 

Fyll i dobbel espresso. Jeg lager 2 omganger med espresso, p niv 3 - Jeg har Grand Maestro. 

Voila ! Nam! 

#nespresso #iskaffe #romakaffe #deleoppskrift #vaniljeis #supert #sommer #mammaliv #matliv 
 

Parmaskinke - fantastisk mat

  • 05.06.2016 kl. 12:39

Tidligere innlegg om Parmaskinke, med informasjon og oppskrifter - finner du HER

En gang til har jeg vrt s heldig f Parmeskinke i posten! Denne gangen tenkte jeg teste litt annet enn jeg gjorde frste gangen!

Pizza, salater - U name it! Deilig! Mulighetene er uendelige! Oppskrift p salaten under, finner du HER. Denne elsker ungene ogs ! :) Fin lage sammen med barna, lag sm leiver - slik at de kan lage sine egne sm pizzaer! 

Pizzaen er enkel: 

  • 25 g gjr (1/2 pakke)
  • 3 dl vann
  • 1⁄2 dl olivenolje
  • 800 g hvetemel
  • 1 ts salt

Pizzasaus

  • 3 bt finhakket hvitlk
  • 1⁄2 stk finhakket lk
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss tomatpur
  • 2 boks grovhakkede hermetiske tomater
  • 1 ss trket timian
  • 1 ss trket oregano
  • 1 ts salt
  • 1 ts grovkvernet pepper
  • Parmaskinke

Topping

  • 1⁄2 pakke ruccula
  1. Lag pizzadeig frst. Rr gjr ut i lunkent vann, og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, og la den heve til dobbel strrelse.
  2. Lag pizzasaus med frese lk og hvitlk i olivenolje. Tilsett tomatpur og la det frese i et par minutter.
  3. Ha i grovhakket tomat, timian, oregano, salt og pepper. Dette skal n koke inn til en tykk og god saus. Avkjl og kjr gjerne til en jevn saus med stavmikser.
  4. Ha deigen p en lett melet benkeplate og del den i fire like emner. Trill hvert emne til runde boller. Str over litt mel og legg over et klede. Emnene skal n hvile i 20 minutter.
  5. Trykk eller kjevle ut emnene til runde, tallerkenstore pizzabunner.
  6. Fordel tomatsaus p bunnene fr du legger p spekeskinke, oliven og revet parmesan.
  7. Stek pizzaen p 250 C i 8-10 minutter, eller til pizzaen har en gyllen farge og spr bunn.
  8. Dryss over rucculasalat fr servering.





 

Her er ogs litt inspirasjon fra YouTube: 

https://youtu.be/rOxM7vSu5K8?list=PLMj8dEH939qLJE2V_tpmo4RoBEnKSWcaT

 

https://youtu.be/2SXeR20mQKk?list=PLMj8dEH939qLJE2V_tpmo4RoBEnKSWcaT

 

https://youtu.be/veScB5heyu4?list=PLMj8dEH939qLJE2V_tpmo4RoBEnKSWcaT



// INNLEGGET ER SPONSET //

 

#parmaskinke ##mat #oppskrifter #sponset #blogg #oppskrifterdele 


 

Spekesalat = kveldsnacks

  • 02.06.2016 kl. 21:39

Skikkelig kveldsdigg! Søt, sur og salt deilig salat!

Ingredienser:
- parmaskinke eller spekeskinke
- honningmelon
- jordbær
- vårløk
- ruccolasalat
- Jarlsberg ost
Hakk den mengden du vil ha, bland og kos deg! Snacks!

Barnas favoritt - tacovrrull :)

  • 02.06.2016 kl. 14:51

Det er ikke s mye "typisk" asiatisk mat jeg er begeistret for. (Etnisk halvpart, hjelper meg ikke der.. ) men jeg liker lage mine egne varianter av de :) Disse tacovrrullene, er ungene helt ville etter. Og de ER kjempegode! Om man fr si det selv :) 40 stk holder ikke mer enn middag og kveldskos her. 

Her er hva du trenger: 

  • 2 pakker kjttdeig (evnt Rema1000s kjttkakedeig, jeg bruker den, billig og god) 
  • 5 stenger vrlk, kutt i smtt
  • 10 store poteter, skrelles og raspes
  • 3 store gulertter, skrelles og raspes
  • 2 poser tacokrydder
  • 1 pakke filodeig (sm, 40 ark) 
  • 1 egg (lim) 
  • Solsikkeolje

Stek kjttdeigen og ha tacokrydderet i. Ikke ! ha i vann. Bruk vsken som er fra kjttdeigene, til blande krydderet godt inn. La det surre litt. Rasp potet og gulrot og ha oppi hakket vrlk. Bland inn tacokjttdeigen og bland alt godt. 

Legg ca en stor spiseskje med innhold, i hver firkant - bruk litt egg til lime rullene sammen. Deigen legger du som en "ruter", og bretter en spiss nedover, s de to spissene i hver side - inn mot midten, og rull den ferdig. Lim ytterspissen. 

Sett p gryte med solsikkeolje. Jeg tester varmen ved stikke en tresleiv nedi, nr det bobler rundt den - er det passe temperatur. Du m prve deg frem, men jeg pleier ha platen p ca 6-7. (9 er hyest p vr Gorenje 2015 komfyr) La de ligge oppi til de er gylne og fine. Det er ikke mange minuttene som skal til, siden alt er raspet og "kokes" raskt. Legg de p en rist og la de renne av seg. 

Server med surst chili saus, ris og salat ! 




Perfekt smak for alle aldre, og mine barn liker at det ikke er kl i dem :p Vet ikke om de kan kalles vrruller lenger, med dette innholdet - men ungene elsker de. Ikke bare mine, men alle som har ftt disse servert! :) 

#mat #deleoppskrift #taco #vrrull #mammaliv #middagstips #oppskrift #tacovrrull #mat 

Oppskrift - oste&skinkehorn

  • 30.03.2016 kl. 22:10

I gr satte jeg en dobbeldeig med disse hornene, ungene spiser de opp p notime! Litt for hurtigt egentlig. En oppskrift gir 18 horn, og p mandag da jeg bakte de, var de vekk etter en liten tur ut :-p 

36 horn ble bakt ut i gr, og i dag er det knapt noen igjen. De er perfekte som nistemat, og kan enkelt fryses. Varm de kjapt i microen, og de smaker kjempegodt. 

  • 2,5 dl melk 
  • 65 gram smr (ha melk og smr i microen p 2.15 min - perfekt smeltet og varmt, 800W) 
  • 3 dl vann
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1 kg hvetemel 
  • 1 pakke (50 gram gjr) 
  • Ost og skinkeskiver
  • Egg til pensling
  • Sesamfr til str 

Elt deigen godt i maskin eller for hnd. Deigen er fast, og lsner lett fra kanten etter f minutter. Hev i 1 time. Sl deigen flat og hev 1 time til. Dette gir en luftig og flott deig. 

Del deigen i 3 og del og kjevle en runding - del 6 stk med en pizzaskjrer og ha p skinke og osteskiver. (Ikke for mye ost, da renner det bare ut) Deigen gir 18 horn. Etterhev i 20 minutter, pensle og str p sesamfr - stek midt i ovnen p 200 grader - 15-20 min. (avhengig av ovn) 

FERDIG ! Kos deg! :) 
 

Magre pannekaker

  • 13.03.2016 kl. 12:22

God morgen herfra, eller formiddag Dagen er i gang, og frokosten var kalorifattige pannekaker. For de som mtte telle slik, s er det 46 kalorier pr stk.

Oppskriften gir 12 stk

1 beger mager kesam

2 egg

1 dl hvetemel

2ss sukrin

2 ts vaniljesukker

2 ts bakepulver

Blandes og stekes som sm pannekaker. Knallgodt!

Lrdagskos - levert av L&K

  • 27.02.2016 kl. 19:59

Ettermiddagen gikk til en liten sykkeltur til butikken. Ingredienser til hjemmelagede kjeks ble kjpt inn, og jentene satt i gang. Hakke, blande ++ ingen problem for disse to! :) Cookiene er utrolig gode, og forsvinner fort. 





Oppskriften p kjeksene fr du her: 

120g smr
120g brunt sukker
120g hvitt sukker
1 egg
1 teskje vaniljesukker
240g mel
1 teskje bakepulver
120g hakkede valntter/hasselntter 
120g hakket sjokolade

Smres rres mykt, rr inn brunt og hvitt sukker. Rr forsiktig inn egg og vaniljesukker. Sikt inn mel og bakepulver. Rr tilslutt inn ntter og sjokolade. Fordeles med teskje p bakepapir. 1 stor teskje blir en kjeks. Stekes ved 175grader i ca. 10 minutter.

Lykke til med baksten ! De er perfekte for sm barnehender, da deigen er s fast, at de kan trilles ut - og s lenge du har nerver nok til la de hakke selv - kan de lage hele kjeksen alene :) 

 

#bake #barn #mat #oppskrift #cookies #homemade #lageselv #barnbake #familie #helgekos #barnklarer #mammaliv 

 

Soooool, lunsj og kos !

  • 27.02.2016 kl. 14:04

Det er sol, og det er helg og det fles som vr! Helt aldeles nydelig og bikkjekaldt, men n skal vi ikke henge oss opp i detaljer :-P Vi har vrt en tur i Grimstad - mediapappa sin bil trengte dekkfiks, og jeg fikk kjpt meg ny trsykkel! Jeg har hatt to sykler til n, begge to er slitne etter at gutta har hatt sine runder p de. Scott terrengsykkel er det nostalgi bak - det er mitt siste minne, fra at jeg har vrt i XXL systemet - for MANGE r siden :) Men n er dengang da - rdyre terrengsykkelen mat for spla. Diamant Hybrid - ble kjpt p Lillehammer, for over 7 r siden, og er n blitt guttas "ndsykkel". :) Det aller beste og flotteste, var at butikken faktisk frakter sykkelen min hjem! HELT frem til dra! Og det er snakk om nabobyen! For en service! Begge tomler opp, all kred osv osv osv... 

Lunsjen i dag ble smoothie, en annen variant av den irrgrnne. Denne er stere, men god og sunn fortsatt! Her er ingrediensene: 

  • 1 hel banan 
  • 1/2 lime saft
  • 1/2 boks kokosmelk light 
  • 1 bit fersk ingefr
  • 1 rdt eple i biter
  • 1 hndfull spinat
  • 1 hndfull frosne skogsbr
  • 1 ss eplecider eddik 

Nam! :) 




#lrdag #helg #kos #sunn #helse #sykkel #shopping #smoothie #oppskrift #mat #mammaliv #helgekos 

Parmaskinke - ren nytelse!

  • 26.02.2016 kl. 20:59

// SPONSET, REKLAME //

 

Prosciutto di Parma
- Kronen er garantien for at det er ekte parmaskinke

Noe av det jeg elsker mest her i verden, er spennende mat! Og i dag var jeg s heldig hente ut en pakke - inneholdende Parma skinke! Tlmodighet er en dyd, og ikke min sterkeste side - s fr unng at jeg maulet i meg pakkene, fr middag, ble pakkene lagt vekk :) S skal man lage noe spennende med skinken. Det fulgte med en oppskrift p parmaskinke med waffles og tilbehr - den skal definitivt testes, men frst en egen vri. 



Brokkolisalat, som forvrig er en storfavoritt her i huset. Den inneholder druer, brokkoli, hakkede mandler, vrlk og bacon med en majones/eddik blanding over. Og s kronen p verket i dag - grillet kylling, surret i parmaskinke med ostestr p. *slurp* Det er s godt, og ufattelig saftig! Kyllingfileen stekes po 200 grader varmluft, i 15-20 min, surret i skinke og med litt ost p toppen. Vi bruker Airfryren til dette, den gir helt fantastisk saftig mat og lite fett! Siden ting stekes p "rist" i selve fryeren, og fettet renner av. Crispy og saftig! Airfryen kalles "frityrkoker" uten olje :) Du kan lese mer om den her.

Helt siden Romertiden har parmaskinke blitt produsert og modnet i omrdet rundt Parma, nord i Italia. Parmaskinken er 100% naturlig og inneholder kun fire ingredienser ? italiensk svin, salt, luft og tid. Ikke minst er tiden viktig for den gode smaken og kvaliteten. 

Tid viktig for den gode smaken
Det unike klimaet i Parma og modningstiden som varer fra 12 til 36 mneder, gir parmaskinken sin innbydende og delikate smak. Prosciutto di Parma produseres og spekes kun i det tradisjonelle produksjonsomrdet i nrheten av Parma, en liten by nord i Emilia Romagna-omrdet i Italia.

Grisene
Hemmeligheten til Prosciutto di Parma er den lange modningstiden og utvalget av grisene. Grisene kommer fra grder i 10 regioner i Nord-Italia. De fres kun med mysen av parmesanosten og kornprodukter, noe som er vesentlig for f frem den gode skinkesmaken. Kosten til grisene bidrar til deres utmerkede helsetilstand. Grisene er minst ni mneder og m veie 140 kg. 

Parmaskinke i dagens kosthold
Med en livsstil basert p riktig og balansert kost, er det viktig srge for de ernringsmessige verdiene. Prosciutto di Parma har lavt kolesterolinnhold og er rik p protein. Den er lett fordyelig og den gode smaken gjr at parmaskinken passer for alle. 

Kronen og garantien
Consorzio del Prosciutto di Parma garanterer for kvaliteten og at produktet er ekte. Nr du spiser parmaskinke kan du derfor vre sikker p at du nyter et naturlig produkt uten tilsetningsstoffer. Det er dette som skiller den ekte Proscittuo di Parma fra andre skinker.

Proscutto di Parma kan du gjenkjenne kun vet et blikk, kronen er garantien. Kun de beste skinkene, som er lagret i minst 12 mneder, brennmerkes med hertugskronen og selges som Parmaskinke.

Parmaskinke har ftt EUs PDO-sertifisering (Protected Designition of Origin) og er ogs beskyttet i Norge.

For mer informasjon/bilder: Anne Finstadsveen, anne@lynx.no, tlf: 40458027 www.parmigianoreggiano.com

 

Ser det fristende ut? Det var utrolig godt, og en perfekt fredags- /helgestart. 

 

#oppskrift #parmaskinke #sponset #teste #bloggeom #lynx #kronen #mat #middag #mammaliv

 

Sunn dag...

  • 26.02.2016 kl. 15:17

Innimellom.. av og til. For en stund siden blogget jeg om FitFocus sin grnne sunne smoothie. I dag ble det en slik til lunsj :) Men vi var tomme for agurk, s da ble det en god og moden avokado i den - istedenfor. Det gikk ogs an! :) En stor bit ingefr, hjelper forhpentligvis ogs p systemet. :) 

I dag ble to spennende pakker hentet - blogger mer om de senere :) Men det er bde noe for mat og synerden i meg :) 

Min variant av denne i dag ble: 

  • 1 hel myk avokado
  • 1 hel banan 
  • 2 dl kokosmelk, lett
  • 1/2 lime, saften
  • 1 bit ingefr (ca 1 cm kutt) 
  • 2 never med fersk spinat
  • 1 ss eplecider eddik 

Du finner hvorfor alt dette er s bra i Fitfocuse sin blogg. :) Ellers er det soooooool og fint vr her. Mediapappa er frste som har hentet ut motorsykkelen sin, s han er ute p en kald frste 2016 tur i dag. Jeg nyde meg med betale min, og la den f godgjre seg p vinterlagring litt til :) I neste uke er planen at Jumbo skal hente sin. Det er meldt sn, s jeg satser p vente litt lenger ... :-) 




#smoothie #sunn #kos #helse #detox #spinat #avokado #trene #iform #mammaliv #jobbmamma #sculpting #kropp 

Brytebrd i vinterferien

  • 26.02.2016 kl. 09:55


 

Det er stille her om dagen, hvorfor? Det har rett og slett vrt vinterferie! Noen tenker kanskje at det er litt rart ta vinterferie fra sosiale medier, men det er nettopp det som er s deilig! S si ingen blogging, lite FB og instagram. Deilig! :) Men n er ferien over for min del, og i neste uke er det ut p hjul igjen. Men frem til da, er det hjemmejobbing. Jeg tenkte starte forsiktig med bloggingen :-P Og dermed fr dere en del av middagen min i dag :)

Brytebrd er utrolig godt, superspr utenp og deilig myke inni. Jeg tenkte derfor dele oppskrift med dere, s kanskje blir det brytebrd til middags til dere ogs? :) Lykke til med baksten! :) 

 

Ingredienser:

 

25 gr gjr (fersk kvalitet) 
2 1/2 dl melk (maks 30 C) 
50 gr Smr, romtemperert 
1 ts salt 
1/2 ss Idun Mors hjemmebakte - Luftigere bakst 
1 stk egg 
120 gr rugmel, finmalt 
360 gr hvetmel 

Topping: 

1 stk egg, sammenvispet 
2 ts linfr 
2 ts sesamfr 
1/2 ts Maldonsalt

Slik gjr du:

  1. Varm opp melken til maks 30 C, smuldre inn gjren og ls den opp i melken. Hell vsken i en bakebolle. Tilsett romtemperert smr i terninger, salt, egg, rugmel og hvetemel, litt av gangen. Elt deigen sammen til den blir smidig og knapt slipper bakebollen i ca. 15 minutter.
  2. Sett deigen til heving i ca. 45 minutter med et klede over.
  3. Del deigen i ca. 11 biter og form til boller.
  4. Legg bollene med litt mellomrom i en smurt rund form (ca. 24 cm). La bollene heve i ca. 30 minutter med et klede over.
  5. Pensle brdene med sammenvispet egg, og str over linfr, sesamfr og Maldonsalt.
  6. Stek brdet p nederste rille i ovnen ved 200 C i ca. 30 minutter p vanlig over/undervarme. Avkjles i formen.

#bakst #oppskrift #dele #brytebrd #mammaliv #kos #bake #lageselv #middag #rugmel #hvetemel 

Quinoa kylingnuggets - hrt om Quinoa?

  • 15.02.2016 kl. 17:20

Hrt om Quinoa? En litt "ntteaktig" erstatning til ris og pasta. 0 gluten og lite karbohydrater, for de som teller de. Frene "blser" seg litt opp nr du koker de, og er gode p smak. Den hvite er mild, rd og sort - smakerveldig mye mer. ;)

Middagen her i dag har vrt Quinoa kyllingnuggets, med stpoteter, hjemmelaget tzatziki, salsa og ertepesto. Yummi :) Vil du ha oppskriften? Da skal du f den her. Glutenfritt alt sammen. Oppskriften er til 3 porsjoner.

***** Quinoa kyllingnuggets *****

Kok opp 125 gram Quinoa.(Dobbel s mye vann som fr, og ca 15-20 min. Nr det kommer en liten spire utav frene og de er blst opp - er de ferdige)Finn frem 4ss mandelmel, bland med salt, pepper og hvitlkskrydder. Pisk opp2 egg.

Sett stekeovnen p 200 grader

Del opp400 gram kyllingfile i ca 2 cm tykke skiver,vend de i melblandingen, s over i eggene og til slutt i kokt Quinoa. Legg stykkene i en ildfast form, og s inn i ovnen.

***** Stpoteter *****

Skrubb stpoteter,3-4 mellomstore poteter, hasalt, pepper og olivenoljeover. Sett potetene inn i ovnen, enten for seg selv - eller sammen med kyllingen. Potene skal vre myke inni, og spr utenp.

***** Ertepesto *****

Kjr200 gram grnne hermetiske erter sammen med2 ss kesam, 4 ss solsikkekjerner,salt, pepper, 1 hakket hvitlksfedd, 1 ss sitronsaft,sammen i en blender/foodprosessor - til en fin purkonsistens.

***** Hjemmelaget Salsa *****

Ha 1 ss olivenolje i en liten gryte, hakk 1/2 lk i biter, og surr i oljen. Nr oljen er myk, har du i 300 gram hakkede tomater, salt, pepper, hvitlkskrydder, 1-2 ts chillipulver - og lar det koke i 3-4 minutter.

***** Tzatziki *****

Til slutt har du 150 gram revet agurk - (trk av agurkrivet med trkepapir, for f bort noe av det overfldige vannet) og bland 150 gram gresk yoghurt, salt og pepper i.


Kos deg/dere - maten er ferdig!





#quinoa #kylling #middag #deleoppskrift #mattips #mammaliv #middagstips

nsket middagstips

  • 22.01.2016 kl. 13:01

Det er s deilig ha en blogg, der man ta opp livet strste problemer, som eventuelle rynker, trtte barn, jobb og sm - til mat. En herlig, ikke kategorisende blogg, som igjen gir kritikerne MASSE arenaer til eventuelle kritisere p. Til tider ser det ut til at en av kriteriene vre stor, er blogge drit om andre eller vre misfornyd, en herlig kategori, i dagens "stopp mobb" samfunn. Det fr s vre...

Jeg fikk en mail fra en leser som har forskt finne igjen en Lasagne oppskrift jeg la ut i fjor. Gluten og Lavkarbo. Den ligger her inne, men jeg legger den ut her, til forhpentligvis glede for leseren og kanskje andre :)

Lavkarbo og glutenfri lasagne. Denne er kjempegod! Og er rask lage, selv fra bunnen.

"Lasagneplater"
4 egg
125gr kremost (Jeg bruker philadelphia)
1/2 fiberhusk
Bland alt, og la svelle i 15 min. Smr det utover en bakeplate. Smr litt olje p et bakepapir, legg oljesiden ned, og stryk ut rren s tynn og flat som mulig. Dra av papiret, stek p 150 grader, ca 10 min.

Kjttsaus:
Litt bacon i biter (strimlet er best, skjr i sm biter)
400 gr kjttdeig
1 stor gul lk
1 fedd hvitk
Smr til steking - stek alt sammen og ha over i en gryte.
1 boks hermetiske tomater
2-3 ss tomatpure
1 ss Heintz Chili saus
1 ss rdvin / rdvinseddik
1/2 ts timian
1 ss organo

Ostesaus:
4 dl flte
4 dl revet ost
Muskat
Hvit pepper
Salt

Kok og redusere flten til ca 2/3. Ha i ost og krydder.

Skjr opp platene med en pizzaskjrer, legg lag p lag med kjtt, ostesaus og plater. Topp det med ost, og inn i ovnen p 200 grader i 20 min.
Nammis!Uttrykksikonet smil

#mat #oppskrift #familie #lavkarbo #glutenfri #mamma #pappa #hverdag #medialiv #mammaliv #pappaliv #deleoppskrift #middagstips #barn #gladimat

Egg = omelett til frokokst

  • 18.01.2016 kl. 08:11

God morgen alle sammen! En dag ny frisk, ny giv og nye oppgaver. i dag er det 100% tilbake i jobb, og jeg krysser fingre og alt for at dette gr flott! Kanskje jeg klare lure en av guttene til ta opp symaskiner til meg i dag :-P Vi er p ny "jeg vil prve" runde med kntta. Vi har vrt innom hndball, turn, ballett..... ikke noe har vt noe. Vi hatt som regel at om ikke utholdenhet er stor nok, m hun likevel vente til neste semester - med noe nytt. Nytt r, nytt semester - nytt forsk :) Denne gangen er det cool dance og en nytt forsk med hndballl. Tror kanskje det er enklere... Det er ikke lett vre 7 r, og ha tykkeste tykke utvalge med aktiviteter velge mellom? :-p

Her deler jeg oppskrift p en fantastisk frokost- godt utrustet for sm, strikk, jobb, eller hva annnet du mtte finne p bruke 18 januar til! : )

Omelett:
5 egg
4 ss vann
Chillipulver
Hvit pepper
Organo
Bland alt med en gaffel, til en jevn fin rre.
Skivet sopp
1/2 rdlk
Pepperoniplse
Cherrytomater
Kavli skivet ost
Rucola

Stek sopp og lk, hell over eggeblandingen. Del tomater og str over. Legg p pepperoniskiver, osteskiver og rucola p toppen. Legg p lokk og la omeletten stivne.
Ha en fin dag
#mat #egg #omelett #blogg #dele #mammaliv #frokost #familie #jobbmamma

Sndagsfrokost la LCHF

  • 17.01.2016 kl. 08:14

P denne tiden i fjor, var fettinntaket hyt, karbonivet lavt, moralen p sitt beste og motivasjonen for f ned kiloene p topp! I motsetning til 2016, der jeg har innsett at lysten og innsatsviljen traff p Solan sin motstand den 31.12.15 - og at det vanskelige ikke er en bagatell, men en utfordring.. :-P Ingen nyttrslfter, og ingen LCHF eller noe. Eneste, et godt, sikkert lfte om ikke gjre noenting - jeg trenger lage lfter om!! Men, noe av mlet i fjor, var vre p diett - lykkelig, Hvorfor spise mat man syns er passe, eller ekkel - fordi man skal ned et par bermmelige kilo? Nope.. det gikk MENGDER med egg og korn, i leten etter det perfekte mltid, mang en gang :)

Jeg tenkte dele denne frokosten med dere i dag, mye fordi jeg vet at mange av dere som flger meg fast - har blitt bitt mer av Solan enn er meg i r - og er optimistiske, helt til toppen av furua, og holder ut dietter og kurer. Denne frokosten er god, LCHF/Lavkarbo og skikkelig sndgsfeeling!

Ostepletter dynget med godt plegg. NAM! 8 stk:
4 egg
6 ss sesamfr
1 ss fiberhusk
1/2 ts bakepulver
4 dl revet ost

Bland alt og la svelle i 15 min. Smr 8 pletter p bakepapir og stek p 225 grader, 10-15 min. De skal bli gylne. La de avkjle litt, gjerne p rist.

Plegg p denne varianten:
En god skje med syltedressing (hamburgerdressing, tidligere lagt ut oppskrift - hamburgerne)
Rucola
Kokt egg
Stekt bacon

Kos dere !

#frokost #lchf #diett #kosthold #mat #oppskrift #dele #familieliv #mammaliv #mammablogg #nedivekt #pappaliv

Lrdagskos og store vafler

  • 16.01.2016 kl. 10:14



Er det noe jeg elsker, s er det Kitchen Aid vaffeljernet vrt. Det er blytungt, men fantastisk bruke. En vaffel er MER enn nok for si det slik :-p Men det er godt, og da er det lov (?) I dag er det lrdag, s hva med lage opp noe plater, handle is og riktig kose seg? Det m da vre lov p en lrdag? Disse er ogs gode som frokostvsafler, som barn flest, liker ungene de best med hvete/fine. Men du kan fint droppe sukker og ha grovere mel i.

6 porsjoner:

  • 900 gram hvetemel
  • 6 ss sukker
  • 1,5 ts salt
  • 9 ts bakepulver
  • 12 dl melk
  • 6 stk egg
  • 180 gr smeltet smr

Stek p middels varme i jernet. Jeg er usikker p om denne vil fungere i vanlig jern.

#mat #oppskrift #dele #kos #kitchenaid #mamma #familie #hverdag #foreldre #mammablogg

Nttesnacks p 1 -2 -3

  • 15.01.2016 kl. 22:10

Har du testet nttesnacks? Supergodt! Og det beste, LCHF godteri, for de som gr p slike 2016 lfter! Det er utrolig raskt lage, og de holder seg en stund, s om du ikke spiser opp alt i kveld, kan du ha det i morgen. Utrolig godt med et kaldt glass l, eller vin til :) Eller vann.... :-p

1 pose parantter (eller 3-500 gram diverse ntter)

1/2 ts cayannepepper

2 ts maldonsalt

1 ss smr

2 kvister rosmarin

Ha nttene i ovnen p 180 grader i 10 min. Smelt smr og bland krydder og hakket rosmarin. Vend inn nttene og server dem varme!

Kos dere !

#mat #dele #snacks #LCHF #diett #ntter #oppskrift #kos #helg #familie #foreldre #mammaliv side2

Fra Haugesund - Dronning Maud obligatorisk!

  • 01.01.2016 kl. 18:42



Mange vil hevde at det er obligatorisk med denne desserten, som forvrig smaker himmelsk - om man er fra Haugesund, Jeg er nok en av de. Nr man bare kommer forbi den trassige gelatinen, og unngr at den vinner boksekampen mot deg - s er du godt p vei. piske en luftig eggedosis er ingen kunst, nr man etterp skal i gang med bltlegging, smelting og pisking av gelatin. N fr jeg det til hres ut som at det er supervanskelig med gelatin. I mine yne, s er den Forb****** ingrediensen et utfordring. Og det verste? Det er at den oppfrer seg omtrent som en baby med kolikk!

Du arbeider mykt og forsiktig med den, og nr du endelig har skjnt hva som skal til - fler du deg like selvsikker som Donald Trump - og smekker til med ny gld neste gang. Same procedure as last time? jada, men fungerer det denne gangen? neida...

Slik har jeg og min gode venn Dronning Maud desserten, holdt p siden frste gang jeg laget den - i 98. Et ustabilt, urovekkende vennskap, som til tider har vrt preget av bde irritasjon, pmssympotomer, sinneanfall, glede, kjrlighet og hat - alle faktorene som et ekte vennskap har. eller evnt ekteskap :-p

Men for skjnne dette evigvarende forholdet, m du forske lage denne selv. Nyttr, jul, spesielle dager - jeg satser like friskt hver gang :-) Og innimellom pleier den vennskapet vrt, med oppfre seg som jeg vil - og blir perfekt :)

Til 8 personer:

  • 1 plate Dronningsjokolade
  • 6 Gelatinplater
  • 6 eggeplommer
  • 8 ss sukker
  • 6dl kremflte
  • 1 dl portvin
  • 1/2 dl kokende vann

Slik gjr du

  1. Sett fram fem lekre glass eller skler. Denne oppskriften krever at fromasjen fr stivne i kjleskapet en god stund fr servering.(Jeg bruker lage den kvelden fr)

  2. La gelatinen ligge i blt i kaldt vann ca. 10 minutter. Visp eggedosis av eggeplommer og sukker, visp flten til lett krem. Klem vannet ut av gelatinen og rr den ut i dl kokende vann og tilsett portvinen. Hell gelatinen i eggedosisen i en tynn strle mens du rrer. Vend s inn kremen forsiktig.
    Riv sjokoladen.

  3. Legg fromasj og sjokolade lagvis i en glassbolle eller porsjonsglass med sjololade p toppen. La desserten stivne i kjleskapet fr servering.

Lykke til ! Jeg er sikker p at om du fr den til, smaker og nyter - s blir det et nytt evigvarende smaksforhold!

#dronningmaud #dronningmaudpudding #kos #dessert #oppskrift #dele #opplevelse #Haugesund #mammaliv #fest #hverdag

Dagens lunsjtips...

  • 09.12.2015 kl. 10:00



Dette er utrolig godt! Og sunt - eh, tja.. hm.. mulig dropp det siste. Delvis sunt..

  • 3 dl majones (1 pk)
  • 2 ss eddik (gjerne epleedikk)
  • 2 vrlk
  • 1 rdt eple
  • 1 stor brokkoli
  • 1 neve mandler
  • Flesk eller bacon

Rist hakkede mandler, bland eddik og majones - hakk grnt og ha i - Stek bacon/flesk = voila! Rask, enkelt og SUPERGODT :) God lunsj!

#mat #oppskrift #dele #instamat #blogg #mamma #yumm #lunsj #deleoppskrift

Dagens lunsj! Yummi!

  • 17.11.2015 kl. 12:56

Dette er utrolig godt! Det er superlett og raskt lage, og ikke minst smaker fantastisk! Ideen fikk jeg etter ha sett en lignende video p Facebook :) Vil du lage dette, trenger du: (min variant)

  • Loff
  • Jarlsberg
  • Vrlk
  • Egg
  • Bacon

Thats it! :)

Frst, sett ovnen p 200 grader

Ml formen din, og lag hull i loffen. Jeg bruker et barneglass, som passer akkurat som bunn i en Wilton muffinsform (store muffins)



Legg skivet bacon, rundt langs kanten, i hver form. Her holder det med en skive pr porsjon.

Riv Jarlsberg og hakk litt vrlk, legg dette opp brdbunnen



S knekker du ett egg i hver porsjon. Pass p at alt ligger "inne" i baconet. Dryss evnt krydder p.

Sett dem midt i ovnen. 18 minutt gir "hardkokt" egg, og 12-15 gir bldt. Om du vil ha sprtt bacon, setter du p grillen det siste minuttet. Beregn at egget blir raskere kokt nr dette gjres.



Voila! Smakfult og nydelig!

#mat #oppskrift #deleoppskrift #egg #brd #lunsj #lageselv #familie #mamma

Superluftige rundstykker til frokost...

  • 09.11.2015 kl. 06:31

Disse rundstykkene er superluftige, og gode til feks suppe eller gryterett. De er fine og laget p hvete og en stor favoritt hos ungene.

Oppskriften fr du her:

15 store eller 30 sm:

3 3/4 dl melk

60 gram smr (del i biter og legg i melka)

3 3/4 dl lunkent vann

1/2 pk gjr

4 spiseskjeer sukker

1 teskje salt

450 gram hvetemel

Smelt smr og melk sammen, (1 1/2 min i micro) Bland alt det vte, ha i gjr og sukker. Rr litt rundt. Ha i resten og elt det i en maskin - kraftig, til deigen "slipper" bollen. (jo lenger du elter, og luftigere blir deigen, den er ganske klissete i starten, men s slipper den etter 10-15 min.) La deigen heve til dobbel str.

Rull ut rundstykkene, og la de etterheve - til ca dobbel str. (15 min)

Stek dem p 180 grader i 15-20 min til de er gylne.

(Varmluft med to brett, 170 grader 10-15 min)

#bake #mat #oppskrift #frokost #hjemmelaget #familie #foreldre #matpakke #side2 #4barn #mammaliv

Deilig brytebrd

  • 07.09.2015 kl. 12:57



Vi hadde pai her om dagen, og til pai er det godt med brd. Brytebrd er utrolig godt, superspr utenp og deilig myke inni. Jeg tenkte derfor dele oppskrift med dere, s kanskje blir det brytebrd til middags til dere ogs? :) God middag og lykke til med baksten! :)

Ingredienser:

25grgjr (fersk kvalitet)
2 1/2dlmelk (maks 30 C)
50grSmr, romtemperert
1tssalt
1/2ssIdun Mors hjemmebakte - Luftigere bakst
1stkegg
120grrugmel, finmalt
360grhvetmel

Topping:

1stkegg, sammenvispet
2tslinfr
2tssesamfr
1/2tsMaldonsalt

Slik gjr du:

  1. Varm opp melken til maks 30 C, smuldre inn gjren og ls den opp i melken.Hell vsken i en bakebolle. Tilsett romtemperert smr i terninger, salt, egg, rugmel og hvetemel, litt av gangen. Elt deigen sammen til den blir smidig og knapt slipper bakebollen i ca. 15 minutter.
  2. Sett deigen til heving i ca. 45 minutter med et klede over.
  3. Del deigen i ca. 11 biter og form til boller.
  4. Legg bollene med litt mellomrom i en smurt rund form (ca. 24 cm). La bollene heve i ca. 30 minutter med et klede over.
  5. Pensle brdene med sammenvispet egg, og str over linfr, sesamfr og Maldonsalt.
  6. Stek brdet p nederste rille i ovnen ved 200 C i ca. 30 minutter p vanlig over/undervarme. Avkjles i formen.

#bakst #oppskrift #dele #brytebrd #mammaliv #kos #bake #lageselv #middag #rugmel #hvetemel

Hjemmelagede baguetter

  • 12.08.2015 kl. 07:15

Finnes det noe bedre? Crunchy, deilige, varme baguetter - enten med godt plegg eller til middag. I gr fikk jeg s lyst bake, og dermed kommer det jo selvflgelig ogs en oppskrift til dere her. Denne kan kaldheves over natta, eller lages som vanlig med lunkent vann og standard heving. Formen jeg bruker til steking, er en spesialform med samme egenskapene som steinplatene + luftehull. Dermed blir baguettene superspr og gode. Jeg har kjpt min i Danmark, men vil tro de finnes her i Norge ogs

Ingredienser:

350 - 400 gr hvetemel

1/2 ts maldonsalt

3 ss olivenolje / eller smr

3 dl lunkent vann

1/2 pakke gjr

evnt, hakket hvitlk og meierismr

Alt alt godt sammen med kjkkenmaskin. Spar litt p melet, mens du elter. La den elte p middel fart i ca 15 min. Da vil den klissete deigenplutseligbli luftig, og fin og slippe kanten. Jo lenger elting, jo finere deig.

Dekk med plast og la heve til dobbel strrelse

Etterhev til dobbel strrelse. Et alternativ er sette varmluft p 50 grader og la de st inni ovnen til dobbel str. Da gr det raskere - pensle med vann og str litt mel over - og inn i ovnen p 200 grader. Vil du lage hvitlksbaguetter, lager du hvitlksmr av romtemperert meierismr, og hakket hvitlk. Lag en "tynn plse" av smret, som du legger i midten av baguetten. S snitter du baguettene, og legger en liten klatt smr ned i hvert snitt.

Voila ! :)



#hjemmebakt #baguetter #steke #mamma #oppskrift #dele #mammaliv #mat #tips #bake

Rekefest og LCHF/Lavkarbo loff !

  • 24.06.2015 kl. 11:02

i gr ble det en hektisk dag! Men superfantastisk. Mange av naboene samlet seg p plattingen hos oss, og hadde rekefest. Ungene fikk tomatsuppe - og alle var happy :-) I den anledning er det jo loff for alle penga! Jeg forsker holde meg litt unnaverstingene, uten vre helt slavisk p diett. Og dermed ble det ekspremitert ut en loff oppskrift. Jeg fikk ikke tak i kokosmel, og var veldig skeptisk til om det ville bli brd utav det, men jammen ble det loff. Den smaker litt egg, som alt annet LCHF, men ikke verre enn at jeg syns det smakte godt. Jeg kjrte kokosmasse gjennom blenderen, og jeg syns faktisk det fungerte helt fint ! Det var en saftig god smak. Oppskrift finner du lenger nede:



10 glade naboer + barn var samlet til St. Hans rekefest. Kjempekoselig!

En stor overraskelse fikk jeg tidligere p dagen, da jeg mediapappa kom hjem med blomster. DET er kryss i taket det! Blomstene var som takk for spark i rva og takk for sttte mot mclappen. Koselig :)


Oppskrift p brd:

10 egg, piskes godt

1,5 dl kokoksmasse, finkjrt i blender

1 dl mandelmel

1 ss fiberhusk

2 ts bakepulver

Kjr alt sammen til en fin jevn masse. Den er noks flytende, men ikke suppe.

170 grader, p nest nederste rille , i 45-50 min.

Voila !



#LCHF #mat #oppskrift #lunsj #salat #deleopskrift #bake #lavkarbo #Loff

Lunsj/frokost - lavkarbo

  • 03.06.2015 kl. 10:50

For de som er p LCHF eller lavkarbo, er denne lunsjen god og genial. Det er rett og slett salami og ost i ovnen. Det er salt, sprtt og supergodt !

Jeg kjper XL pakke fra Grilstad, vanlig salami. Jo lenger du steker de, jo mer "baconsmak" fr de :-) Jo mindre, jo mer beholder du av salamismaken. Sett stekeovnen p 250 grader og varmluft. (mindre om du fler deg usikker) Skjr osteskiver (jeg bruker Jarlsberg) str bittelitthavsalt p, og str organo over skivene. S inn i ovnen! :)




God lunsj!

#mat #dele #oppskrift #mamma #LCHF #lavkarbo #snacks #mammaliv #blogge #mammablogg #hndarbeid #food

Fiskegrateng p lavkarbo

  • 26.05.2015 kl. 14:39

Fiskegraten p lavkarbo, supergod! Deler denne - denne er fra LCHF perioden, men er supergod utenom diett ogs :)

2 egg
1/4 purrelk
2 ss meierismr
150 gram philadelphia
1 dl flte
1 dl fiskekraft (Meny selger Jacobs ferdig fiskekraft, om du ikke har kraft)
400 gr ben/skinnfri lettsaltet torsk (Jeg brukte 600 gr)
Skivet bacon

Sett stekeovnen p 250 grader varmluft, legg bacon p rist (med plate under) og la de st 5-7 min. De skal bli sprstekte.

Sett p vann, la fisken trekke.
Skill eggepllomme og hvite, pisk hviten stiv - fast skum som nesten formes.

Surr purrelken myk i smr, i en panne - bland inn kremosten, flte og fiskekraft. La det koke opp. Ta av kjelen av plata, pisk inn eggeplommene.

Del opp fisken, forsk forsiktig la den renne godt av seg, fr du heller den i sausen. Poenget er f bort mest mulig overfldig vske.

Vend forsiktig inn eggehvitene. (Ikke rr hardt, du skal kun "skjre det forsiktig inn)
Ha alt i ildfast form, str knust bacon over - og inn i ovnen, ca 30 min p 200 grader.

Er du en av de som er "avhengig" av makaroni i, kan du koke litt blomkl, halvkok, hakk i sm sm biter og str oppi sausen. Jeg har ikke det. Her kokte jeg makaroni ved siden av, s ungene fikk det i tillegg. (Istedenfor poteter i dag)
Det gr ogs an erstatte bacon med feks parmesan + finhakkede mandler.

#mat #oppskrift #dele #mammaliv #pappaliv #familie #middag #LCHF #lavkarbo #blogg #mammablogg

Hurtig fredagsmiddag...

  • 22.05.2015 kl. 14:48

Rundstykkene er ikke superduper hurtige da - men de er raske lage de ogs :)

De er SUPER luftige, og smaker deilig til suppe, og annen lett mat. Oppskriften fr du her:

1 3/4 dl melk

60 gram smr (smelt smrbiter i melken)

1 3/4 vann lunkent

1 ts salt

4 ts sukker

450 gram hvetemel

50 gram gjr

Elt alt, til en klistrefri deig. (ca 15 min) Hev til dobbel str. Trill ut 16 mellomstore eller 32 sm rundstykker. Etterhev til dobbel str. Stek p 200 grader midt i ovnen, i 12-15 min. For de som er oppmerksomme, s er det nesten samme oppskrift som de grove speltrundstykkene :) Disse tar ca 3 kvarter lage inkl heving og steking! :)

Den hurtige middagen? Det er blomklsuppe.

3 blokker med grnnsaksbuljong, og 1.2 l vann

Kok opp, og ha store biter blomkl oppi. Jeg bruker 2 blomkl hoder. Fin hakk resten

Kok blomklen myk, ha i jevning. (mel og melk ristes klumpefritt) ha i suppen, kok opp.

Hell i finhakkede biter, og 2-3 del flte, litt pepper og salt - kok opp og voila! Sprstek evnt bacon og hakk opp, som du kan str over.







Bon apetitt! Her er planen pizza med ungene i kveld, s noe raskt og godt til "hurtigmiddag" etter skolen = dette :)

#mat #oppskrift #middag #mamma #mammablogg #dele #foreldre #barn #bake #rundstykker #middag

Deilige vafler

  • 09.05.2015 kl. 18:47



Er det noe jeg elsker, s er det Kitchen Aid vaffeljernet vrt. Det er blytungt, men fantastisk bruke. En vaffel er MER enn nok for si det slik :-p Men det er godt, og da er det lov (?)

6 porsjoner:

  • 900 gram hvetemel
  • 6 ss sukker
  • 1,5 ts salt
  • 9 ts bakepulver
  • 12 dl melk
  • 6 stk egg
  • 180 gr smeltet smr

Stek p middels varme i jernet. Jeg er usikker p om denne vil fungere i vanlig jern.

#mat #oppskrift #dele #kos #kitchenaid #mamma #familie #hverdag #foreldre #mammablogg

Onsdagsmiddag - hurtig torsk

  • 06.05.2015 kl. 14:30

En helt vanlig onsdag, 30 min avkobling - mat ! :) Dette er nok ett resultat av at jeg elsker fordrive ekstra tid p matprogrammer. Selv om man ikke er p gourmetniv, er det gy teste ut "skikkelig mat" p kort tid prinsippet. Her er det torsk naturell, med smrdampede grnnsaker og asperges, ovnsstekte amadine poteter og hjemmelaget paprika/hvitlksmr. Nammis ! Og... ferdig p 30 min!

Oppskrift:

2 stk torsk naturell

2 gulertter

1/2 rd lk

1/2 paprika

Asparges

250 gram meierismr (romtemperert)

Paprikapulver

Hvitlksalt

Cayennepepper

Salt

Smr til damping

Vask potetene, og finn noenlunde samme strrelse, og ha dem i en ildfast form. Ha over olje, slik at de blir "fuktige" de skal ikke flyte i olje. Str over salt, og rr rundt til det er godt med salt p alle. Sett dem i ovnen p varmluft, 225 grader i ca 20 minutter.Husk snu litt p de av og til.

Skrell og lk og gulertter. Hakk dem i staver, kutt lk og paprika i stimler. Smelt smr i en kjele, og ha gulertter, lk og paprika i. La det surre litt. Kutt bunnen av aspargesene, og skrell de. Men la de ligge p benken litt til.

Lag smret. Ha meierismr i en glasskl, og ha litt cayennepepper, hvitlksalt og godt med paprika krydder i, knepp godt sammen! Her m du bare smake deg frem, det skal smake godt krydder, men ikke for mye!

Ha litt av det ferdige smret i en god og varm stekepanne. Legg fiskestykkene oppi. Snu de etter noen minutter (dette kommer an p hvor tykke de er) og la de godgjre seg litt i smret og bli gylne.

Ha n aspargesene oppi smrgryta, og legg p lokk. La de ligge der ca 4-5 minutter.

Ta ut potetene, legg de p fatet, sil grnnsakene og legg ved siden av. Ta av fisken, legg den p toppen og ha en klatt smr p toppen!NAM! Lykke til ! :)

#oppskrift #mat #mamma #dele #mammablogg #fisk #hverdag #foreldre #Mammaliv #kokk

Middagen her - hva er din?

  • 05.05.2015 kl. 13:45

Denne enkle "lasagne" formen er ungene superglade i! Den er kjapp, enkel og smaker godt! Hva er dine middagsplaner?

Du trenger:

1 stk lk

1 stk gulerot

0,7 kg kjttdeig

2 stk tomatbokser (jeg bruker med basilikum)

1 dl buljong

4 dl melk

200 gr ost

2 ss smr

2 ss hvetemel

400gr pastarr eller skruer

salt og pepper

Slik gjr du:

Sett p vann til pasta. Ha i litt salt og olje. Kok pasta. Sett stekeovnen p 225 grader.

Finhakk lk og gulrot. Stek kjttdeig, surr i lk og gulrtter etterhvert. Ha hermetiske tomater, sukker, buljong over, og la det koke ut litt. Lag ostesaus = smr, hvetemel, spe ut med melk og ha i ost. Legg pasta i bunn av formen, ha kjttsaus over, og til slutt ostesausen. Legg over revet ost. Stek formen i ca 10-15 minutter - osten skal bli gylden.

Kos dere ! ;)

#hverdag#familie#mamma#mammablogg#medialiv#pappaliv#mammaliv#barn#foreldre#mat #middag #oppskrift #dele

bagels p en sndag...

  • 03.05.2015 kl. 11:44

Jeg fikk noen henvendelser, om jeg kunne dele oppskriften p bagels igjen - klart jeg kan ! ;)

Hjemmelagede bagels er noe ungene her i huset setter stor pris p. Denne oppskriften pleier jeg sette kaldt, kvelden fr - men den kan fint brukes samme morgen - med lunken vske. Disse blir myke og seige, slik bagels skal vre, og skikkelig knasende spr p utsiden. Nydelig med smr og godt plegg p. Har du "momsebarn" blir det nok gjort et skikkelig innhogg i disse :)

Ungene syns det er rart at man koker "bollene" :)

Men resultatet er ufattelig godt, og ser mye bedre ut :-)

Disse er honning bagels. med sesamfr p. Supergode.

Det fine med bagels er at de kan lages med mange smaker.

Denne deigen setter jeg om kvelden, og s lar jeg den st i kjleskapet til heving, over natten.

Oppskrift 12- 16 stk:(avhengig str)

25g (1/2 pk gjr, helst fersk)

5 del vann

2 ss smeltet smr

3 ss honning

2 ts salt

Ca 800 gram hvetemel

Til koking:

Pr liter vann - 2ss sukker

Smuldre gjren i og ha i kaldt vann. Tilsett smr, honning og salt. Bland inn meletog elt til deigen "slipper bollen". Dekk bollen med plast, og sett i kjleskapet - 10 til 12 timer (over natten)

Ha i litt mel, og velt deigen ut p bordet. Trill ut runde boller, stikk ett hull med tommelen din, og sving emnet rundt, til du fr en fin sirkel i midten. Omtrent som en smultering.

Legg bagelsringene p bakeplaten, med bakepapir (kan lnne seg med litt mel under emnene) og la de heve ca 15 min.

Kok opp vann tilsatt sukker i en gryte, legg i bagels og la dem koke til de flyter rundt p toppen. Vend de rundt og la de trekke i 2-3 minutter. Legg dem tilbake p platen og dryss over det du nsker. Stek p 225 grader, midt i ovnen - ca 20 min.

#bakst #bagels #kos #familie #mamma #barn #oppskrift #blogg #nyblogg #mamma #mammablogg #hverdag

Middagsplaner?

  • 21.04.2015 kl. 13:53

Jeg fikk noen sprsml om spaghettisausen vr, etter at jeg la ut bilde av Le Creuset gryta vr. Her fr du ingrediensene - ml er nemlig, litt av den, og litt her og der....

Stek kjttdeig, med lk og litt hvitlk i

Ha over tomatpure og hakkede tomater (pakke med basilikum, 400gr)

Ha i mais og litt vrlk/purre og stangselleri - kok opp

Det varierer litt hva jeg har i, faktisk etter hva jeg har i kjleskapet - men denne varianten lager jeg som regel.

#mat #oppskrift #middag #saus #hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv

De beste (ute)lappene

  • 18.04.2015 kl. 09:10

Det er det ungene kaller de, nr vi tar ut steketakka og steker lapper! :)

Oppskrift:

Jeg bruker mummikoppene som ml

1 kopp sukker

1/2 kopp smeltet smr

3 kopper mel

1 kopp kefir/kulturmelk

1ts natron

1 ts bakepulver

Stek p takka ..

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjrsgodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #mat #oppskrift #dele #medialiv #spise

Lasagne - Lavkarbo og glutenfri

  • 14.04.2015 kl. 15:11

Lavkarbo og glutenfri lasagne. Denne er kjempegod! Og er rask lage, selv fra bunnen.

"Lasagneplater"
4 egg
125gr kremost (Jeg bruker philadelphia)
1/2 fiberhusk
Bland alt, og la svelle i 15 min. Smr det utover en bakeplate. Smr litt olje p et bakepapir, legg oljesiden ned, og stryk ut rren s tynn og flat som mulig. Dra av papiret, stek p 150 grader, ca 10 min.

Kjttsaus:
Litt bacon i biter (strimlet er best, skjr i sm biter)
400 gr kjttdeig
1 stor gul lk
1 fedd hvitk
Smr til steking - stek alt sammen og ha over i en gryte.
1 boks hermetiske tomater
2-3 ss tomatpure
1 ss Heintz Chili saus
1 ss rdvin / rdvinseddik
1/2 ts timian
1 ss organo

Ostesaus:
4 dl flte
4 dl revet ost
Muskat
Hvit pepper
Salt

Kok og redusere flten til ca 2/3. Ha i ost og krydder.

Skjr opp platene med en pizzaskjrer, legg lag p lag med kjtt, ostesaus og plater. Topp det med ost, og inn i ovnen p 200 grader i 20 min.
Nammis!Uttrykksikonet smil

#mat #oppskrift #familie #lavkarbo #glutenfri #mamma #pappa #hverdag #medialiv #mammaliv #pappaliv #deleoppskrift #middagstips #barn #gladimat

Middagtips - Kalvestek (lavkarbo variant)

  • 14.04.2015 kl. 08:51

P en helt vanlig tirsdag - eller, tja.. jeg vet ikke om det blir det som skal vre til middag i dag, men det er godt, uansett dag! :) Jeg handler mye kalv nr jeg er p jobb (DK) det er billigere og supergodt kjtt. Jeg lager pannestekte grnnsaker og mos til.

Blomkl og brokkolimos: 4 porsjoner
1 blomkl
1/4 brokkoli
1 ss Smr
4-6 ss flte (avhengig hvilken konsistens du vil ha)

Kok blomkl mykt, legg oppi brokkoli p slutten av koketiden. Hell godt av, og legg det i en blender/foodprosessor/multihakker. Ha oppi smr og flte - miks!
Jeg bruker KA sin multihakker, blenderen er litt stor til 2 porsjonerUttrykksikonet smileVed full oppskrift bruker jeg blenderen.

P LCHF bruker jeg dette istedenfor poteter/pasta ++ Feks her er oksestek med stekte asparges, sopp, lk og tomat til.

Saus lager du p den gode kraften + 1/2 ss maizena i kaldt vann + flte. Supergod saus.

#lchf #lavkarbo #hverdag #Mat #oppskrift #mamma #mammablogg #vrhverdag #familie #barn #tips

Lunsjsnacks!

  • 13.04.2015 kl. 11:25

Lunsjsnacks! Yummi! Jarlsberg, gulerot, stanselleri, minimais, cherrytomater, klrot og dipp!

Hva er din lunsj i dag?

#lunsj #mat #kos #medialiv #mamma #mammablogg #pappaliv #mammaliv #spisehjemme #enslagsniste

Uhuuuglete muffins!

  • 12.04.2015 kl. 23:49

Disse er superhit hver gang! Uglemuffins. Vanlige muffins under, med oreokjeks og nonstop til pynt. Enkel glede!

#bake #tips #barn #familie #mat #bursdag #mammaliv #mamma #barneselskap #kake

Verdens beste boller..

  • 12.04.2015 kl. 08:56

Det syns hvertfall ungene..Sndagskos, verdens beste og luftige boller!

Har du smakt boller som er s luftige at tennene bare settes i god smak og luft ?

Uttrykksikonet smileDisse bollene er slik. Trikset er hornsalt og mye heving. Disse er supergode, og jeg har laget MANGE av dem etterhvert !Uttrykksikonet smile

24 sm eller 16 store

50 gjr (fersk er best, for ste deiger)
100 gram smr
3,5 dl melk
1 dl sukker
1 ts kardemomme
0,5 ts hornsalt
ca 600 hvetemel

Smuldre gjr i oppvarmet smr og melk. Sukker, hornsalt, kardemomme og til slutt hvetemel. Jeg lar deigen g p niv 2 med KA'en, la den elte til deigen slipper bollen. Lang elting gir luftig deig!Uttrykksikonet smile
Hev til dobbel strrelse. Trill ut.
Hev ca 45 - 60 minutter, til dobbel strrelse igjen.
Stekes p 230 grader i 10 min, nederst i ovnen

#mat #oppskrift #hveteboller #kos #sndag #mammaliv #mammablogg #bakst #familie #barn

Quesadillas - hjemmelaget

  • 11.04.2015 kl. 11:16

Det lage Quesadillas, helt fra bunn, er enkelt og morsomt.

Jentene elsker vre med og lage dem, fylle i, og jeg steker dem.

Snadder og perfekt aktivtet sammen med to mini masterchefer!


Vr oppskrift p Quesadillas:

10 dl hvetemel (evnt maismel)
3,75 dl lunkent vann
4 ss romtemperert smr

Elt til en fin smidig deig.
La hvile i 15 minutter
Del i 12 emner, kjevle flate. (s tynne som mulig)
Stek p trr teflonpanne, p middels varme, i noen f min. p hver side
Klapp p evnt luftbobler, s de faller sammen

Fyll:
Guacamole
Kyllingfilet, stekt i ovnen med Santa Maria Crispy chicken krydder
Rdlk
Paprika
Mais
Revet ost

Fyll Quesadillasene, brett tortillaen p midten,
og stek p hver side p sterk varme i ca 2 min p hver side.
Skjr i 2 eller 3, avhengig av str p lefsen - og server! :)
#mat #oppskrift #kos #barn #Helg #mamma #mammaliv #masterchefJunior #familie #godevaner

Kardemomme lapper til frokost?

  • 10.04.2015 kl. 23:13



Disse er supergode og ungene elsker nr vi steker disse til frokost. Da lager vi stor rre og steker de p steketakke, s det gr raskt og lage de. De er gode med brunost p. Noen kaller det lapper, andre sveler og noen kaller de vel surmelkskaker?
Oppskriften p gode kardemomme lapper:(Bruker mummikopper)
3 kopper mel (til frokostlapper bruker jeg 2,5 med hvetemel og 0,5 kopp sammalt hvete fin)
1 ts kardemomme
2 ts bakepulver
1 ts natron
1 kopp smeltet smr
2 kopper Kulturmelk evnt. mer om behov
Rren skal vre halvtykk, den skal flyte svidt utover, men samtidig vre fast nok til at lappene holder form
#mat #oppskrift #frokost #kos #hverdag #Familie #barn

LCHF Burgere!

  • 10.04.2015 kl. 13:46

Vi er ikke hardcore p LCHF lenger, men noen oppskrifter er kjempegode og brukes enda

Om du har lyst teste, s her er oppskrift p LCHF Burger
Ingen lett kaloribombe, men kun 2,1 gram karbohydrater pr burger inkl alt - i denne varianten!
Man blir god og mett p en burger!Uttrykksikonet smile

Oppskrift til 4 stk. (Store, evnt 8 sm)
6 egg
200 gram philadelphia natuell
6 ss linfr
1 ss fiberhusk
Organo, sesamfr og havsalt til topping.
Lag brdene som "mange andre" melfrie/lavkarbo varianter.
Pisk eggeplommene luftige og lyse, og hvitene stive - hver for seg.
Hell philadelphia og fiberhusk i plommene.
Vend linfr, bakepulver og stive eggehviter forsiktig inn i det andre. (ikke maskin!)
La svelle i 15 min.

Lag 8 (evnt 16 sm) rundinger, og str topping p halvparten.
Stek midt i ovnen p 200grader, i 10-15 min.

Hamburger:
1 pk karbonadedeig
2 sm egg
Chilli (krydder)
Salt
Pepper
Evnt hakket lk

Nr brdene er ferdig er det bare toppe:
Brd
Bladsalat
Hjemmelaget hamburgerdressing (se nedenfor)
Burger
Ost
Stekt skivet bacon (2 stk)
Agurkskiver

Hjemmelaget dressing.
Denne har jeg funnet p nett, og modifisert litt.
Dette er til en STOR porsjon, mao. lag mindre eller ha i kjleskap et par dagerUttrykksikonet smile
3 dl Creme Fraiche
2 dl majones
2 ss Chili Saus Heinz
1 ts sitronpepper
1 lite glass med skivede sylteagurker
Litt hakket dill

Hakk sylteagurkene og dillen, bland og voila!

NAM!Uttrykksikonet grinJentene fr alt som oss, men vanlige grove brd til.

Rask kosekveldsmat...

  • 09.04.2015 kl. 22:00

Barnevennlig matlaging og hurtig god kosekvelds, om ungene er "sjeskne" som de sier her i Arendal - er nachos.

1 pose nachos chips

Stekt kjttdeig med faijtas krydder

Revet ost


Stekes p grill 220 grader, i 5 min.

Hakk lk, og ha guacemole, salsa og rmme til! :)

Og ungene elsker vre med og lage det!

Churros - smakt det?

  • 09.04.2015 kl. 16:59

Churros er noe ungene elsker og er vandt til f i Spania. De er ste, spr og litt salte - alt p en gang. Veldig gode! :)

Oppskriften er litt modifisert fra den vi har fra Spania, pga ingrediensene. Men like god :) Jeg har litt mindre sukker i rren enn oppskriften ogs.

2,5 dl vann

75 gram smr

Litt salt

2,5 dl hvetemel

0,5 dl sukker

3 egg

Litt vaniljesukker (kan slyfes om man vil ha mer salt enn st smak)

Vann og smr kokes opp, hell i mel, sukker, salt og evnt vaniljesukker. Rr sammen til en myk fast klump. Ta av gryta og rr inn ett og ett egg. (Alle samtidig kan bli vanskelig f jevnt inn) ta deigen utav gryta, kjl litt og fyll en sprutepose med bred stjernetipp.

Hell i ca 5-6 cm olje, (ca 180 grader.) husk at olja setter smak! Jeg bruker rapsolje men en annen nytral olje er ogs fint. Sprut ut churroser, og la de ligge ett par minutter. Snu de og ta de opp nr de er gylne. (De skal ikke vre smulteringbrune, mye mer gylne/lyse)

Tykkelse og deigkonsistens, m en bare prve seg frem etter hva en liker :) Legg de p ett trkepapir s oljen renner av. Trill de i sukker om du liker det og evnt dupp dem i sjokolade - de kan alts gjres fra kaloribombe til megabomber! :)

#churros #spania #dele #oppskrift #mat #bake #hverdag #mamma #familie #kos #fest

Hvit sjokolade - ostekake!

  • 09.04.2015 kl. 16:55

Denne Hvit-Sjokolade-Ostekaken, er helt fantastisk ! Jeg smakte den frste gang hos ei venninne, og jeg kan helt rlig spise hele alene... hehe. Og jeg er i utgangspunktet ikke glad i ostekake.. :) Denne er genial, for den har hverken gelepulver, gelantin eller annet stivelse - enn ost og flte ! :) Ai laik! Dette er ikke lavkarbo, men yummi yummi godt :)

Som dere ser, er det ikke helt Passion4Baking stil over ingrediensene.... hehe..... men her ser dere hva kaken inneholder. Oppskrift kommer under her :) Jeg endre litt p mlene i bunnen, men du kan fint bruke orginalt - 100 gram kjeks og 50 gram smr, men da blir bunnen veldig smulete og ls. Jeg byttet ut Blbrsaus med Skogsbr, for jeg er ikke s glad i ren blbrsaus.

1 Pakke Kornmo kjeks
100 g smelta smr
400 g hvit sjokolade
3 dl kremflte
250 g philadelphia ost
250 g mascarpone

Skogsbr saus:
1 Pakke Frossen Skogsbr blanding
50 g (1,5 dl) (rr)sukker
1 ss sitronsaft.


Knus kjeksen i foodprocessor/blender, tilsett smelta smr. Bland dette godt inn med en skje i en ren skl, eller du kan kjre det videre i foodprosessor. Men jeg syns det har en tendens til bli litt trt, nr man behandler det s hardt, etter at smret er blandet inn.

Kle formen med bakepapir, og fordel kjeksbunnen i kake formen. Settes i kjleskap til den skal brukes.

Sjokolade smeltes i vannbad.Du kan ogs varme den i micro, men da m sjokoladen taes ut hvert 30 sekund, og rres i. Eller s kan du oppleve at den klumper og brenner seg i bunn.


Pisk flte, flteost og mascarpone sammen. Ikke for mye slik at det blir for stivt. Rr inn i smelta sjokolade. Ha oppi formen. Settes i kjleskapet i minst 3 timer, gjerne til neste dag.

Sausen lages opptil tre timer fr kaken skal spises. Rres i foodprocessor/blender. Du kan ogs ha de frosne brene i en gryte med sukker og sitron, og la det det koke forsiktig opp. Da beholder du brene og mye av den gode smaken i brene, istedenfor mose til en rre.


Yummi!

#oppskrift #kake #ostekake #sjokolade #familie #favoritt #hverdag #fest #blogg #nyblogg #mat #dele

Hjemmelaget pasta

  • 09.04.2015 kl. 07:01

Finnes det noe bedre? Jeg elsker mln Kitchen Aid maskin, og lager mye pasta, da vi har pastasettet til den. Tilsett hvilke smaker du vil selv.

500 gram durumhvete

5M egg

Litt vann

Deigen skal vre litt "lraktig". La deigen hvile i ca 20 min fr den kjevles/rulles

#mat #kitchenaid #pasta #hjemmelaget #oppskrift #hverdag #familie

Favorittkvelds !

  • 08.04.2015 kl. 23:59

Toast med ost, bacon og egg - med hullskive p toppen! Favoritten til Jumbo. Frokost/kvelds samme det. En stk lykkelig 16 ring, nr vi lager dette til han :-)

#'mat #oppskrift #tenring #hverdag #egg #bacon #toast #frokost #kvelds #hverdag #familie

Biffsalat - oppskrift

  • 08.04.2015 kl. 10:38

Her er oppskrift p to goder lunsjer/kveldsmat. Supergodt, LCHF.

Jeg er ikke like "hard" p LCHF lenger, som jeg var etter jul - men i litt lettere versjon.

Dog, syns jeg mye av LCHF maten smaker godt ! :)

Biffsalat - 2 porsjoner

Skivet sopp

1/2 rdlk

4 asparges

150 gram mrbrad

100 gram ost i terninger

Rucola

Stek sopp frst, del aspargesene i 4 p lengden og ha de oppi. Tilsett lk, s biffstrimlene nr sopp, asparges og lk er nesten ferdig stekt. (dette gir medium stekt biffstrimler) Ha over rucola helt p tampen, og la den bare bli varm sammen med resten. Hell p en tallerk og ha ostebiter over.

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes kaos = MediaKaos.

Jeg arbeider med hndarbeidsmagasiner, og dermed brer bloggen preg av det. Jeg startet blogge i 2007, en ren hndarbeidsblogg - og med en lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer over hverdagsbloggingen, og det hele ble sltt sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhrer MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares fr bruk.

Snarveier:
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned p siden, og noen hurtiglenker verst p siden.





Instagram


Sk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner n:
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900
Brother Scanncut 700

Tidligere maskiner:
Bernina B780
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55



Flg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til hndarbeidet
Sker du namnband namnlappar, d skall du beska labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos