hits

Vis meg veien...

 • 31.01.2018 kl. 13:14

Iallfall til Bording Media. Skiltmax leverte på utrolig rask tid (!!!) skiltet til Mediapappa. Skiltet ble laget i skiltomaten og var utrolig enkelt å lage. Resultatet ble kjempefint og størrelsen er stor og fin, akkurat slik han ønsket det. Av og til kan slike automater være misvisende og det er mer enn 1 gang, resultatet som kommer - ikke står til forventningene - men dette var skikkelig innertier. 

HER kan du lese om bestillingen. 

Har du lyst på et spesielt skilt, og ikke har muligheten til å lage det selv - ta en tur innom skiltmax å se! Stort utvalg i både dørskilt, profilering, navneskilter osv osv :) 

 

Tusen takk for flott resultat Skiltmax

// REKLAME OG LENKER //

Skiltmax - max easy

 • 17.01.2018 kl. 17:34

Vi venter på nytt skilt ! Eller mediapappa venter...

De fleste vet jo at jeg elsker Scanncuten min, og lager alt mellom himmel og jord selv. Men! Noen prosjekter blir bare liggende og er for store -. for at jeg får ut fingeren. Blant annet er et skilt til mediapappas kontor, et av de. Det er egentlig litt latterlig, for det er plain tekst og easy work - men lell, det er ikke noe som er prioritert. 

Da er det helt topp at det finnes steder som Skiltmax! Har du sett hvor mye kult du kan lage der? Skiltmax har alt fra postkasseskilt, dørskilt til store reklameskilt. Her kan du i grunn få det hjertet begjærer. Og det er superenkelt å lage. Bare bruk skiltomaten (digger tittelen) og vips, så er du i mål. Noen av tingene du kan lage:

 

Jeg har brukt skiltomaten til å lage et spesielt skilt til mediapappas kontor. Det geniale, er at du kan bestemme størrelsen selv, og vi kunne pøst på med farger, bilder, symboler +++ men det skal være et seriøst skilt, så da ble det helt enkelt. Størrelsen på skiltet, hadde jeg ikke fått tak i, på ordinær måte ellers - så det var også supert. 

Jeg har laget et par dørskilt med Scanncuten  - men jeg må innrømme at det er slike ting jeg ikke ville gjort på bestilling. Jeg digger den enkle måten å lage skilt på hos Skiltmax. Anbefaler deg å ta en tur innom Skiltmax, om du vil lage noe artig til huset ditt, eller kanskje en gave? Hva er kulere enn et personlig dørskilt, navneskilt eller postkasseskilt? Slike skilt som du ser under, er easy peasy å lage i skiltomaten, og koster langt fra en formue! 

Jeg blir superfascinert når jeg ser denne typen dørskilt hos folk. Du kan også ha foto av deg eller familien på skiltet, så blir det enda mer personlig. Skiltet kan være i utrolig mange forskjellige kvaliteter, så det er bare å velge og vrake! 

Mens vi drømmer om varmere dager, og hvordan vi kan pynte opp ute - kan du jo leke litt med skilt og sette det lille ekstra på hjemmet ditt :) 

 

// REKLAME OG LENKER //

B&O - super lyd på farten

 • 31.12.2017 kl. 14:03

Nok en gang sitter man klar til å reise avsted. Selveste 01.01.18 går flyet kl.06:20. Løsningen for å få sett familien maks, ble dermed å ta med hele gjengen - nærmere flyplassen. For første året på lenge, har vi ikke nabofest i år, men har reist til Kristiansand for å feire nyttår her. Dermed er det raskt og enkelt å komme seg til flyplassen i morgen. Det ble ikke mange dagene hjemme i julen, men det ble noen fine, effektive :-) 

I går fikk jeg endelig brukt opp en del gavekort som har ligget en stund. Jeg hadde 1000,- i gavekort hos Power (expert) som jeg ikke har ant hva jeg skulle bruke på. For en stund siden solgte jeg Beats Studioene mine, fordi de aldri ble helt "tilpasset" og jeg ikke ble komfortabel med de. Jeg bruker stort sett bare to headset, det ene er Airpodsene til Apple - de er geniale, men jeg er livredd for å miste de på reise :-p Det andre er Soundsport fra Bose, som nå Medium låner - siden jeg ikke akkurat renner ned treningsenteret. 

Så når Power satt ned B&O H9 med 1200,- var jeg rask på labben :) Jeg har sett på de før, bl.a på flyplassen. Jeg elsker fargen på H4, men de er ikke samme kvalitet, og selv om jeg ikke er fan av sorte hodetelefoner - ble det sort denne gangen. Rett og slett fordi de beige ikke var å oppdrive :-p 1200,- avslag og 1000,- i gavekort, gav en veldig ok pris til slutt for hodetelefonene :) 

 

De er utrolig lette på, og kvaliteten er topp. De kan ikke foldes inn slik som Beatsene mine kunne - men det gjør ikke noe, da de føles mer solide pga det. Eneste jeg må vende meg til, er kontrollpanelene på høyre side - jeg skrur av og på i eninga :-p Så der er kanskje H4 sine fysiske knapper, bedre for meg. Eller, så er det jo en vanesak. 

Elsker de myke, fine materialene, og hvordan de hverken føles klamme eller må tilpasses lenge for å føles behagelige på. 

Litt noldus ser man (min mening :-p) alltid ut, med slike store headset på. Uansett hvilke jeg prøver, så syns jeg at det ser merkelig ut. Men, lyden er fantastisk - og de er tross alt fine å se på -  så som reisepartner, kan jeg FINT leve med dette :) 

Om du syns de ser kule ut, men prisen ikke er så kul - kan du sjekke ut H4 feks. De har fantastisk lyd, (omtrent som lillebror H7 som også er veldig bra) men er laget i litt billige materialer. Men ikke kjipe, men mer som "de andre plastikk" settene på markedet. Ikke fullt så mye metall og skinn som H9 feks. 

#B&O #B&OH9 #beolyd #lyd #reise #travel #familie #Hodetelefoner #headsett #wireless #sound #music #tips #mediakaos #Headphones 

Når tyven ikke kommer til...

 • 27.09.2017 kl. 08:25

Når jeg var i Seoul, så jeg mange av disse sekkene på vei dit. Bobby anti-theft heter de, og nå også i compact str. Men jeg slet litt med å finne de i Norge, og så glemte jeg de av... 

Men så... dukket det plutselig opp noe på Facebooken min. Reklame for Bluebox, og ryggsekken! Helt genialt! Den finnes i både stor og compact, men jeg må innrømme - at den blå compacten var finest. Og i disse dager, passer jo den blå sekken ypperlig sammen med?? 

Nettopp, min lille lyseblå Vespa! Helt perfekt faktisk! Sekken tåler vann, og et praktisk regntrekk til styrtdager . noe man har litt av nå på høsten. I tillegg til masse smarte lommer, et lite ekstra handlenett - og USB lading ++++ er sekken pen å se på! :D Men det mest geniale er jo det at glidelåsen er inn mot ryggen, og ikke på utsiden - som det normalt er, på en ryggsekk. 

Denne kommer til å bli mye brukt i høst. Både inn til kontoret, og på reise. Fremover nå, så er det reising stort sett hver helg, frem til slutten på November. Velkommen til høsten! Høyseseongen for alle håndarbeidsglade! :D 

Og Lille ble mer enn henrykt, over en liten gave i pakka. "Skaller" salte til og med, noe av det beste Lille vet - i hele verden faktisk! :D

Er du nysgjerrig på denne sekken? Da skal du sjekke HER! De har en litt rimeligere og større variant også, den finner du HER

 

 • // Bildene er fra Bluebox.no og XD Design //

 • // INNEHOLDER REKLAME //

Vepsen kommer...

 • 19.09.2017 kl. 21:00

Alle jenter drømmer om en rosa Vespa? Eller.... 

Rosa veps, eller rosa vespa - det er nok flere av sistnevnte enn det første. Akkurat nå står det 6 kjøretøy i gården. 2 biler, 4 tohjulinger og vent... elsykkelen og 4 trøsykler. Godt de er gjemt i garasjen. Men snart begynner utrullingen. Første ut er Medium sin sykkel, som skal vike for billappen. Det er hardt å vokse opp, og finne ut at man ikke kan beholde i pose og sekk, så lenge man er en fattig student :) 

Neste, er faktisk min sykkel. Med sine 50 mil tilsammen, siden den førstegang ble registert i 2016 - er det rett og slett for gale. Alle illusjoner om å kjøre lange turer, kose oss alle på tur, kjøre småturer til butikken = gone.... 

Det er for langt å kjøre til Kolding og jeg orker ikke 2.5t i 140 på motorvei med sykkelen. Jeg er for pysete for å kjøre i joggesko og jakke til butikken, full hyre på - HVER GANG. Med andre ord det blir heller ikke så ofte da... 

Så nå er tanken, en kombinasjon av elsykkel, Vespa og bil ! Jeg og poden skal dele på denne noen måneder. Jeg kan spare 130 kr dagen på å sykle, eller kjøre denne inn til kontoret. Og noen km på det samme til butikken osv osv.. Og både jeg og poden kan ha glede av den en stund, før han får bil. Så gjenstår det å se om denne blir så mye brukt, at salget av motorsykkelen min - blir sittende langt inne. Men den lille 125cc til poden, skal iallfall ut nå :) 

Men sånn alvolig - den ER SÅ SØT! Liten, nett og lettkjørt. Og en lyseblå liten veps, men kan la være å bli sjarmert av det? Ok da jeg er nok mer sjarmert over stilen og fargen enn poden, men pytt - han skal bare låne den noen måneder, av og til. Så kan jeg la meg sjarmere så mye jeg vil, av fargen alene - etterpå :)

Håper du har hatt en fin dag! 

Jofotex - Söderköping

 • 04.08.2017 kl. 18:13

Ja, siste stopp for tekstilshopping for denne gangen, ble Jofotex. Denne butikken handlet jeg MANGE meter elefanter og velur fra, i min spede systart. Jeg hadde nok høyere forventninger til stedet enn det som viste seg å være faktisk. For all del.....

Det er et sted som er artig å besøke, og er du i området så ta deg en tur - og er det eneste butikken du får besøkt, så gjør det.

De har veldig stort utvalg, masse flotte stoffer men er i overkant dyre for min smak. Det ble med 2 stk stoff hjem, men det var musthaves. Ellers lå stort sett digital og mønster Jersey på 198 sek og oppover. Trolls feks lå på 239 sek

Her ble man ikke slått i bakken av utvalget, men Ok. Det er salg :-)

Mine to stoffer som ble med :-) Har du muligheten og vil gjøre et kupp, så anbefaler jeg Skroten. Men som sagt, er du nærheten så besøk de :-) Men ikke beslag deg på er priskupp.

Rundtur i Kinna/Borås

 • 03.08.2017 kl. 17:28

Som seg hør og bør, må alle butikkene i området man er i - sjekkes ut. Så starten gikk i Kinna. Tygriket i Mark kalles området og om du er ute etter litt annet enn bare Jersey og bekledning, er det mye flott. Jeg var bare innom 2 butikker i Kinna og så rakk jeg noe i Borås

Sist jeg var her, er 4 år siden - da på impulstur med Tonje, en helt fantastisk minneverdig tur!

Rett over ligger en garnbutikk med møbelstoffer ++ veldig godt utvalg i garn :-)

Det ble med syv nøster med Wool silk fra hjertegarn her. Elsker de økologiske seriene til hjertegarn

Inne i Borås ligger Furulunds på Knalleland. 2 etasjer med stoffer. 1 etasje er bekledning og 2 etasje er møbel og interiør

Inne i selve centrum lå en liten symaskinbutikk, men det var stengt i uke 31 og 32. Men sjekk den kule veska! De hadde skikkelig rockabilly tema i vinduet :)

Og en liten Superkoselig garnbutikk i centrum også. Veldig koselig personal og godt utvalg!

Tre nøster herfra også :-) Cotton/wool blend. Men nå er tiden i Borås over og reisen går mot Linköping, der jeg skal være til i morgen :-) Der er det også et par steder man skal innom :-)

kreativitet i posten....

 • 28.07.2017 kl. 11:28

Lilles store lykke i dag, var da postmannen leverte en stooor pakke fra CChobby på døren. For en rask levering denne gangen ! <3 Mosegummi, og tusjer til universalholderen til Scanncuten! Nå skal det produseres. Hehe... Jeg bestilte tre typer mosegummi, vanlig type, glitter og klister. Sistnevnte er jeg litt spent på - for det har jeg ikke prøvd før. Men det er ganske kraftig klister bak, så det blir moro å se om de kan brukes feks på dørene.. :) 

Hele pakka kom på rett over 1000,- så det lønner seg å bestille fra CC, kontra en del andre hobbybutikker. 

Nå kan moroa begynne... skal bare jobbe først, ikke ha mer besøk, rydde, vaske, pakke klar til jobbreise.. tja. Kanskje om et par uker? :-p 

Det er så gøy med mosegummi, det tåler mer enn papp og er mykere. Krever litt mer tålmod å jobbe med, men er superartig. Hvordan du lager disse slip-onene finner du fil og fremgangmåte HERPERFECT FOR ME...

 • 10.07.2017 kl. 18:48

Er ikke disse perfekte for meg? De kule skoene ble bestilt før vi drog til Tyrkia, og ventet på posten. Men først i dag fikk jeg tid til å pakke ut og ta bilder. Disse er helt geniale til min jobb/hobby, og blir nok fast med i bilen på jobbturene fremover :-p

Om kort tid er det tur no. 2 til Kristiansand, Medium skal hentes - og jeg var der en tur før i dag også pga noen avtaler. SÅ! Kommer det beskjed her på bloggen, litt senere i kveld - hvem som vant sybok + den lille ekstra gaven! Så stay tuned i aften :)

Ta en i og legg til -PAD PRo

 • 05.07.2017 kl. 14:20

I ny og ne oppdateres litt av arbeidverktøyet, og nå var det tid for å gå fra Microsoft Surface til iPad Pro. Microsoft brettet har fungert, den tiden jeg måtte ha et windowsprogram, men nå som vi er helt gått bort fra det på jobb - er det deilig å legge Microsoft bort igjen :-P Jeg har ikke skaffet den største proen - fordi jeg har Macbooken, som nettbrett (i mine øyne/til mitt bruk) ikke kan erstatte. 

Til Proen har jeg overgang fra lightning til USB3, som er gull ved overførsel av bilder/filmer. RAW filene går som en lek, og flere og flere ting går på USB3. I tillegg har overgangen strømtilgang, slik at du ikke må velge, strøm eller bilder - gull! Mens jeg pakket opp iPaden, fikk jeg tatt litt bilder med mobilen. Jeg liker best å ta slike bilder med DSLR, så du skal ikke se bort fra at det kommer bedre og flere bilder etterhvert.

Hørt om Airpods? Trådløse øreplugger, som er like de som følger med iPhone, men de er trådløse...

Fra før, har jeg Bose soundsport - som jeg fikk av mediapappa til jul. De er fantastiske og jeg har også en liten laderboks, som er en slags "powerbank" til disse. Elsker de, og brukte de mye da jeg trente aktivt i vinter. De er med på reise ++ nå også, og siden de både holde lenge på strøm og med ladeboksen, er de geniale på reise. Trådløse øresett, er nesten et must nå - siden man må ha overgang til Jack, om man vil bruke andre enn originale ørepropper. En annen ting er at man må velge strøm eller lyd, om du begynner å gå tom. Irriterende i grunn.... 
Så når jeg nå fikk tilbud om airpods og det i tillegg var det aller siste paret - sier jeg jo ikke nei! Når jeg kom hjem, tenkte jeg at jeg skulle sjekke det de sa - der jeg hentet ut pakken.. og joda det stemmer. Det er omtrent utsolgt over hele landet, Apple har en del uker-> måneder ventetid, og de selges OVERPRIST på Finn.no. Så jo, tusen takk for en flott pakke med "spesielle ingredienser". 

Om jeg er fornøyd? Det lille jeg har prøv den til nå - så er den fantastisk. Men om det er så objektivt når det kommer fra en Applefantast, er en annen ting. Men, jeg var også fornøyd med Surface, så det er sagt. Det er bare så teit at det er Windows på den... :-p Tanken med Pro er at den skal være en reisepartner, og at laptopen kan pakkes i bagasjen (hvis det fortsatt er lov.... .:p ) Jeg er fortsatt tilgjengelig, men i et litt mer hendig format. :-) 

Det er uansett, en heeeelt annen opplevelse enn min siste med iPad som var Mini og gen. 3. Det er fantastisk skjerm og ytelsen kan ikke sammmenlignes. En annen ting jeg digger, er at jeg kan jobbe med to bilder på skjermen. Det kunne jeg (til en viss grad) gjøre på Surface også, men ikke like bra som på PROen. Ta deg en tur å test selv, og la deg (evnt ikke) fascinere :-)

Uhelbredelig diagnose....

 • 05.06.2017 kl. 17:04

Utslagene kommer verst når man feks kjører bil. Innimellom får jeg utslag på kvelden når jeg bør sove også, eller på venteværelser, i kø eller andre steder der mobilen er litt for tilgjengelig.....

Uhelbredelig skodille og enkel shopping er ikke noe bra kombo! Jeg ryddet ut masse sko for et par uker siden, delvis fordi jeg kjøpte meg et nytt par - i nok et svakt øyeblikk. Men for første gang på lenge, fikk parene plass i skohylla på gangen. (Jeg ignorer penskoene i skapet)

Men altså.... så er vi i bilen.....

På vei hjem.... og jeg går gjennom Facebook... så kommer symptomene.... og tillegg bikker det dessverre over.

Jeg kjøpte enda et par sneakers 🙈🙈 Disse måtte jeg bare ha! Er de ikke kule? Trøsten?

Begge jentene digger det paret jeg kjøpte for kort tid siden, så kanskje en av de overtar det 😂😂 Da er det ikke så ille likevel?

Ok, kanskje det er det 🙈😂😂

Men garn, stoff eller jeg ikke kjøpt da! Det teller vel litt.....

(Noen) Kvinners laster....

 • 14.05.2017 kl. 13:18

Tekstiler/stoffer, garn, tilbehør, klær, vesker, smykker osv osv.... Kvinner (og menn) kan til tider være helt ulogiske når det kommer til enkelte diller. De færreste av oss kan vel si at vi ikke har vært innom en eller annen dille, eller flere på en gang - i livet. Jeg har vært gjennom noen. Noe som har gitt et "lite" utvalg i bl.a smykker, vesker, sko, klær (der er det minsket betraktelig, heldigvis) og.... stoff/tekstiler - den er vel kommet for å bli... 

Men altså sko.... 

Flere som meg? Jeg innrømmer det glatt. 

 • Sko som ikke passer helt lenger, jeg må ha trodd jeg var hoven i bena eller noe?  
 • Sko som ikke passer enda, mulig jeg har tenkt jeg kan ha en litt tykkere sokk i? 
 • Sko som aldri sluttet å gnage.... 
 • Sko som "kipper" av, fordi jeg er for smal (feks irriterende at ingen Toms eller andre Casuals slip on passer) 
 • Sko der ikke jeg liker stilen lenger... 
 • Sko med såpass skarpe farger, at jeg ikke tør gå med de lenger.. 
 • Sko som er helt like hverandre, fordi det ene paret er SÅÅÅ gode, og de nye virket like - men altså, de var ikke det.. 
 • Sko som er for høye
 • Sko som var sååå billige, at det merkes på sålen - og ikke blir brukt, fordi de er så billige og vonde...
 • Sko som bare blir stående...... 

Altså, jeg har ikke over 100 par i gangen, som det virker som. Men det ER mer enn 1 par der ute :-p Ve jevne mellomrom rydder jeg, har solgt litt, gitt bort osv... men det er sikkert modent for en runde til snart... 

Jeg pleier å si til Knøtta at om nye ting kommer inn, må noen gamle ut. Jeg er nok helt ærlig, ikke like flink til å praktisere det. MEN! Nå skal jeg gå ut på gangen, finne 2 ubrukelige par sko (der er faktisk 2-3 par som bare er såååå gode, men ikke ser ut, ikke er gode å gå i, men som jeg ikke får meg til å kaste.. ) som nå skal få reise... 

Hvorfor? 

Eh.... 

Fordi de skoene på bilde over her... var sååååååååå kule. Jeg har vært helt alene på google........... logikken forsvant, og impulskontrollen i samme retning..... :-p 

 

Ha en fin søndag ! 

Jeg blir ELEKTRISK...

 • 17.04.2017 kl. 13:39

Blir man, går man, eller burde man bruke begrepet - jeg går for elektrisk? :) Iallfall så skal Electra Townie GO, testes ut noen uker fremover. En knall limegrønn sak! Jeg gleder meg egentlig litt, selv om jeg også gruer meg litt - for nå skal den bedagelige, kjøre-til-jobb kroppen få kjørt seg litt. Tanken er jo så enkel... dauer jeg av og å sykle elsykkel (følelsen av det) så BØR jeg sendes på bootcamp eller noe :p 

Jeg har null, 0, zero - forhold til elsykkel, så jeg er superspent. YouTube er trålet +++ Som dere vet, så står det jo en motorisert tohjuling å venter på sol og gode dager - men den gir ikke akkurat trim. Mediapappa er litt engstelig for plassen i garasjen, enda et "kjøretøy" som skal gnus inn - men pytt sann. Det er alltids plass! I fjor kom det en ny Merida også inn i hus, omtrent på denne tiden - den er ikke akkurat "ihjelbrukt". Så tja... time will show, hva denne testingen vil ende med :) 

Er det nå man litt skjelmsk, med litt flau undertone skal si: "Hei, jeg heter Tone Irén, og jeg har fått et spark bak.... " ? :-p // REKLAME // 

Mye vil ha mer....

 • 09.02.2017 kl. 19:35

Altså... det var noe snakk om behov, lyst osv osv her om dagen. Den dagen jeg beviste at nok kilo på toppen av kofferten, lukker den! Ganske nøyaktig 10 kg med stoffer/tekstiler ble med hjem fra messen i København/Rødovre. Men, så kom det jammen litt til... 

For.... Stein-Frode hos sysiden.no/Tonje Brodering, var innom Erik hos Jydsk Stoflager, min største "stofflanger" - og der lå det en pakke å ventet, eller rettere sagt - 2stk! Og i går, kom pakken fra Bergen. Så tja... når til og med pusekatten gir opp, er det på tide å gi seg for en stund da? :-p 

Men se så mye fint! *knegg* Isoli, punto milano, jersey, softshell ++++ Jeg elsker de alle sammen! Nå gjelder det bare å bli mindre hostete, febersyk og surrete - og så kan jeg sy litt? :)  

Syglede i Gamlebutikken

 • 27.01.2017 kl. 14:54

Hva skal man si? Selv om man er litt engstelig, når det lille flyet skal ta av (jeg har ikke sett så små fly siden jeg var i Nicaragua :-p ) så er det overveldende å komme utav flyet. Fantastisk landskap, høye fjell og alt annet man har flyttet fra, når man ankommer Sørlandet. En kort kjøretur fra flyplassen, tar en til Volda - en nydelige lite sted (er det lov å kalle det lite?) med koselig sentrum. 

I Spinneriet kjøpesenter ligger fokuset for denne helgen. Syglede.com, Gamlebutikken AS. En butikk med ALT mulig. Garn, hobby, stoffer, skredder, interiør, karameller - er du i nærheten bør du ta deg en tur. Her skal jeg holde kurs i helgen, Scanncut står i fokus - som forrige helg i Lillestrøm, og helgen før der igjen i Bergen. Når jeg tenker meg om, har det vel handlet mye om Scanncut i det siste :-p 

Det er sjelden jeg kjøper noe når jeg reiser rundt. Stort sett blir jeg god og mett, veldig god og mett når jeg er på jobb. Og med litt for enkel tilgang til godsaker via Erik og Jydsk Stoflager - blir det til, at lite frister.l Men jeg må innrømme en sak... her er det mye fint. Som mange har fått med seg, så har Syglede overtatt varelageret til Sydilla. For oss som har "vært på kjøret" en stund, er det mye kjente stoffer, og mye ligger allerede som isolasjon i huset. Men, for dere som er "nye i gamet" og ikke fullt så avhengig enda, at alt er old news - dere vil finne mye fint her!

I tillegg selger Syglede en del ferdige produkter, fra flere hobbyglade damer rundt lokalt. Slik digger jeg ! Samarbeid, og ikke minst å løfte frem hverandre - skaper et godt miljø. Det er viktig med mangfold og ikke minst inspirasjon, for at håndarbeidsgleden skal spre seg. 

Flott og variert utvalg, gjør at butikken blir spesiell. Mange av tingene jeg finner her, er ting jeg selv har handlet tidligere. Clays, elsker ungene, treleker, mummi - det er en liten godtebutikk, for både liten og stor. Tidligere har dere sett at jeg har brukt en del knapper fra Snella og Petronella. Et fint utvalg fra de, finner du hos Syglede med. Nydelige porselensknapper med motiver og knapper. Disse har vært en av mine favoritter i mange år. Når Lille var liten, hadde hun en Kullaloo kanin. Den ene mistet vi (da føler meg seg skikkelig velykket som foreldre) og det var stor sorg. Da vi fikk tak i ny, kjøpte vi to, men det var dessverre den møkkete og illeluktende som var savnet :P Det gir derfor utrolig fine minner (utenom at vi mistet den første :-p ) når jeg ser disse kaninklutene i butikken til Håvard og Caroline :) 

Syglede har skreddere i butikken også, det er noe jeg ikke har sett på mange år. Eneste stedet jeg har sett dette, (siste årene) er i Lillestrøm hos Kenneth. Det er en fantastisk mulighet, som folk burde benytte seg mer av! I dag er ting så billig, at vi lett kaster og kjøper nytt - istedenfor å bruke det til feks redesign. 

Men har du mulighet til å ta vare på ødelagte plagg, så benytt sjansen til å lage noe nytt og spennende. Eller om ting kan repareres, så ta det med til systue og fiks det. Ikke bare for miljøet sin skyld, men det føles faktisk litt ok også, og ikke bare kaste tingene. :) Buksen under, er en bukse sydd i str 3 år - av mediapappas gamle bukse, som var gått i stykker. Moro og gjenbruk ! :)

Er du i området, ta deg en tur innom Syglede :) 

 

 

// INNEHOLDER REKLAME OG LENKER //


 

En usynlig glede?

 • 26.01.2017 kl. 21:49

Jeg elsker pakker i posten, det kan jeg gjenta til det kjedsommelige! Om de inneholder stoff, garn, tilbehør... har ikke noe å si. Jeg er akkurat lik ungene, i det jeg ser gavepapir eller postemballasje :-p 

I går hentet jeg en søt liten pakke på postkontoret. Den var ikke mindre søt når postpakken ble åpnet. Lille som elsker små bokser ++ kommer til å ta eierskap i denne. 

I boksen ligger en test. Deodorant, som lover usynlig bruk, i sort og hvitt tøy. Her er hva produsenten skriver om den: 

 • NIVEA INVISIBLE FOR BLACK AND WHITE DEODORANT er den første deodoranten med 48 timer antiperspirant beskyttelse som ikke etterlater hvite merker på mørke klær. Samtidig unngår den også gule flekker på lyst tøy. Svart holder seg svart, og hvitt holder seg hvitt lengre, slik at favorittklærne dine holder seg godt ? og du kan nyte livet med pålitelig beskyttelse.

  • Naturlig og elegant duft
  • Uten alkohol og fargestoffer
  • Dermatologisk testet og godkjent

   

  SLIK VIRKER DEN

  • Reduserer gule flekker på hvite klær
  • Minimerer hvite deodorantflekker på hvite klær
  • 48-timers antiperspirant beskyttelse

 

Så nå blir det spennende å teste. Jeg bruker mye sort og hvitt tøy, og marerittet er jo gule eller hvite flekker i tøyet. Så tja... denne får kanskje bli med i kofferten i morgen, når jeg reiser til Volda? :)  

Ingredienser: 

 • Aqua
  Aluminum Chlorohydrate
  Isoceteth-20
  Paraffinum Liquidum
  Butylene Glycol
  Glyceryl Isostearate
  Laureth-7 Citrate
  Palmitamidopropyltrimonium Chloride
  Propylene Glycol
  PEG-150 Distearate
  Linalool
  Limonene
  Citronellol
  Butylphenyl Methylpropional
  Benzyl Alcohol
  Alpha-Isomethyl Ionone
  Parfum

 

 

// REKLAME, SPONSET //

Mer pakker enn på julaften!!!???!?!?

 • 10.10.2016 kl. 19:49

Pakker i bilen, pakker på posten og noen pakker i gangen - det var realiteten når jeg kom hjem fra jobb etter 1,5 uke. Morsomt? Oh yeah! Jeg elsker det... :-p Stort sett alt er til 2017 prosjektene, men selv om deler er jobb - er det jo fantastisk MYE kreativ herlighet her! 

Stoffene er fra Stoffbutikken, mengder med høstens deiligste farger - som det skal testes litt modeller i. Når man tester kvaliteter og diverse, kan man jo teste i farger man liker - og så man kan bruke modellene til noe etterpå? Eller... :-p Jeg bare dåner, ved synet av disse deilige fargene, og kvaliteten er upåklagelig. Liker du disse fargene også? Ta en titt i butikken til Astrid - masse nydelig! 

Hva er dette mon tro? Stay tuned !:) 

Lillestrøm sysenter og Kenneth hadde fått inn nyheten Embossing til Scanncuten. Dette var noe av det jeg var skikkelig nysgjerrig på - da Silhouette kom med sin Curio maskin. Men å ha en kuttemaskin ekstra, kun for det - fant til og med jeg ut at var for ille. MEN! Så kom Scanncut, den kan alt på en gang! Jeg gleder meg vilt til å teste "gravering" :) Av og til dukker det opp små, koselig bedrifter - som ikke gjør så mye utav seg. De satser på god service og høflighet, og ikke rampete fremgangsmåte og albuer.  (Min personlige mening) Både Vinylhobby og Creativart er slike butikker. Creativart bestilte jeg et par dørskilt av, for lenge siden - og da jeg så at Stian hos Vinylhobby var midlertidig tom - kom jeg på de igjen. Så, for å støtte litt småbedrifter jeg liker - kjøpte jeg noen skilt av de. 

Vinylhobby får straks inn dørskilt igjen - og da i andre former også. Hjerter +++++ så følg litt med. Jeg vil tro det er ting som går fort tom! En annen ting med disse to butikkene, er man har en god dialog med de - og de sender raskt. Selv om jeg vil ha ting med en gang, er 1 uke helt kurant for meg. Frakttiden er ikke det som indikerer servicetiden, men klart det er en flott bestrebelse. Men jeg vil faktisk heller ha butikker som levere jevnt, trygt, sikkert og blir der lenge. Ikke raskt, supertilgjengelig og er utbrent etter 5 måneder. Etter så mange år i bransjen, har jeg måtte se mange gode butikker lukke dørene - for kunder kontakter de til alle døgnets tider - de blir på kanten til harselert med - når ikke varene er i postkassen innen 3 dager osv. Slikt syns jeg er synd. Vi skal passe på å ta godt vare på alle disse fine butikkene rundtom, som pakker innimellom bleieskift og mating. For min del er det ikke god service, om barnet blir forlat i bleien eller må vente sultent - for det MÅ BARE pakkes en til... (satt på spissen) Tålmod er ikke så vanskelig .. :) 

Stikkord: Dørskilt, postkasser +++ spennende? Og.. self.. tutorials! 

Litt mer fra Lillestrøm sysenter - stoffer. De to nederste gleder jeg vanvittig til å teste. Det er noe jeg ikke har sydd i før, eller noe jeg har laget før - så kryss fingrene! Stoffet under er fast bomullstoff - tiltenkt halloween kostyme, men jentene kom meg i forkjøpet og handlet med mediapappa i helgen. Så da... blir det noe annet :) 


// REKLAME/LENKER //

Pakke med nerde-tekno-faktor...

 • 14.09.2016 kl. 10:11

I går dumpet det inn en stor eske med vinyl, fra vinylhobby (link) I pakken er det 1 prøveark av alle farger, av de aller fleste typene de selger. Og jeg må si, førsteinntrykket er  imponerende. Jeg prøvde Brotheren i går, ScanNcut 900 (jeg har fått noen spm om hvor min maskin er kjøpt. Den er fra Lillestrøm Sysenter (link)men da brukte jeg en rest fra Silhouette. Den opplevdes som stiv og rar, etter å ha brukt andre typer en stund nå, pluss den som kom fra Stian/Vinylhobby. 

Nå gleder jeg meg vanvittig til høsten, testing, og ikke minst arbeidet fremover med masse spennende samarbeidspartnere, blant annet Vinylhobby. Vinylhobby selger også maskiner, både Silhouette og Brother, om du sikler etter en slik maskin. Jeg må ærlig innrømme at jeg er forelsket i Brotheren. Den overgår Cameo ganske så lett.

Bare måten å sende design til maskinen er fantastisk! Du redigerer det aller meste på selve maskinen, men i går måtte jeg endre litt på en fil. Da går man til scancutcanvas - og så sender du filen trådløst rett til maskina. "I'm in løøøøv". I tillegg scannet den matten med vinylen, så jeg kan få brukt minimale rester, istedenfor å kaste masse klipp. Jeg er bare helt forelska i denne maskinen. Den kan gjøre alt Cameoen kan + litt til, som du må ha Curios til. 

En annen ting er at maskinen er mer stillegående, og utrolig mye raskere! Og da wow raskere! Jeg får også en mye mer kvalitetsfølelse av SNC900, enn Cameo. Nå hadde jeg version 1, og det kan godt hende at 2 og 3 har bedre byggekvalitet og ikke så mye "tynn plastikk feeling". 

Det er så utrolig mye moro du kan gjøre med en kuttemaskin! Vinyl til klær, flasker, skittentøyskurver som jeg gjorde, papp, papir, glassetching, treverk +++++ det er bare fantasien som stopper en! 

// REKLAME, SPONSET, LINKER //

Kreativ moro i esker...

 • 05.09.2016 kl. 14:55

Hobby for alle pengene, bokstavelig talt i manges tilfelle. Jeg er i gang med høstens/vinterens prosjekter og arbeid, og noen av prosjektene begynner å få "verktøyet" sitt i hus. Da vi kom hjem fra Lillestrøm i går, ble bagasjerommet tømt for den lekre saken; Brother ScanNCut 900. Maskinen er levert av Lillestrøm Sysenter og Kenneth Fellingen,  (link)

Maskinen er et lite (eller er den stor) unikum, og hittil har crawen vært den nye Silhouette maskinen, Curio. Den kan nemlig lage "skilt" den graverer på en måte +++++++ alt mulig annet, som Cameoen må ha ekstrautstyr for. Men, så kom dagen der jeg fikk opplæring av Brother SNC 900. *omg* for å være teit... (som teenageren sier) Den er fantastisk. Tross at man kl 14, allerde har vært på bena i over 10 timer, fanget den oppmerksomheten og konsentrasjonen. Kenneth viste frem maskinen, og på beste vis - ble jeg hekta. Nå gleder jeg meg utrolig mye, til å bli enda mer kjent med den, og ikke minst bruke den utover de neste prosjektene. 

En annen baby som kom over dørstokken her om dagen, var Babylock Ovation - den kom inn døra dagen før jeg reiste. Frustrasjonen er alltid stor, når man ikke får tid til å se over tingene som kommer! Men nå er den utav esken sin, og står på bordet her - for test og senere fotografering. Jeg er dødspent! Leverandøren som er Janome, Skandinavia Home Products (link) - mener man blir avhengig av den, så gjenstår det å se. :) Med maskinen kom det kantbåndsapparat, så nå får jeg rigge meg til å teste litt, i løpet av uken. Men, den er DOBBELT så stor som en vanlig overlock/covermaskin. Jeg har ikke nubbesjans å få den ned ved siden av Jukien, når den skal testes. Pr nå, står det 5 maskiner nede på bordene, og denne; nr 6, tar mye plass!

Jeg gleder meg egentlig ikke noe mindre til å bruke denne litt fremover i prosjektene, enn Brotheren! For de som  undrer, så står Juki MO1000 trygt og godt nede på sybordet :) Den har smilt pent, og er med i bok 2, som anbefaling under overlock :) 

 

// Inneholder LINKER og REKLAME //

Oversikt over stoffbutikker i Danmark

 • 17.07.2016 kl. 18:19

Hvor skal man handle, om man skal besøke Danmark? Et spørsmål som går igjen, mange steder på nettet. Nå har jeg samlet alle butikkene som er registrert, med stoffutsalg i hele Danmark. Jeg garanterer ikke utvalg, eller størrelse - men disse i listen - er registrert med stoff og sytilbehør. Alle butikkene er satt opp postnummer og landsdeler - så skal du til Årshus feks, så kan det lønne seg å se på Jylland. 

Visste du at det er over 155 butikker fordelt rundt i Danmark - utenom webshoppene. De har jeg ikke tatt med i denne listen. De webshoppene som er utelatt, er de som ikke har fast utsalgssted i tillegg. 

Listen finner du HER - den er i PDF og kan lastes ned,

ved å høyreklikke og lagre. 

Listen er 6 sider, og kan printes ut, fra linken over. Listen inneholder 155 butikker. Gjør et lite søk om du er usikker, jeg forsøker å holde den oppdatert - men det kan være noen som legger ned, eller mangle noen - i perioder. Tips meg gjerne om du finner endringer, i forhold til listen. Håper listen kan være til god hjelp.

Jeg skal også forsøke å lage en liste over strikkebutikkene, men den er MYE lenger. Så den tar litt tid å sette opp. :) 

#stoffer #shopping #danmark #handlestoff #tekstiler #sy #søm #syselv #stoffshopping #reise #metervarer #liste #butikker #oversikt 

Skulle ikke ha noe.....

 • 08.07.2016 kl. 17:19

Det å kjøre feil, kan vise seg fort å bli dyrt. Eller dyrt .. 500NOK for handelen er ikke dyrt, men dyrere da.. Jeg skulle nemlig svinge av til E15 og endte mot Kølkær istedenfor. Akkurat i det jeg skulle snu, så var jeg rett ved. Da må man jo bare innom? 😎😉

Det var et stort 50% bord og der ble det med litt... det er et sinnsykt stort utvalg her...

Jeg var innom Jydsk stoflager også, mest for å gjøre opp en regning jeg hadde der - men også hilse på, siden de leverer til magasinene. Der lå det en haug å ventet på meg, som jeg hadde glemt ut 🙈🙈🙈

Det tar ca 1 time fra jeg går ut døra på jobb, til jeg står parkert i Ikast. 

Garnshopping

 • 14.06.2016 kl. 10:44

Da er omsider garnet mitt fra turen, også kommet utav posene. Min andel, er betraktelig mye mindre enn det totale bordet, som jeg blogget om i helgen. Men det ble en pen samling her også. Dag 1 var jo ren Lerke dag, og dag 2.. tja.. :) Men i ren utsalgspris, er det en masse penger spart her. Alt i alt, med dag 1 og 2, pluss stoffbitene jeg kjøpte med meg - kom alt på rett under 2000,- Det er ikke galt. MANGE hefter ble det også med hjem. Masse gratis, og noen på salg - 2-3 på fullpris. Jeg er veldig happy med turen! :)  Bildene fra helgebloggingen: 

 

Strikkegledens galskap....

 • 11.06.2016 kl. 16:37

De gale har det godt, eller? Så er man på strikkeklubb-tur til fabrikkutsalgene til Sandnesgarn, Gjestal og Viking. 

For de som måtte lure på om dette er min personlige galskap, så kan dette altså deles på 7. 😂

Noe av moroa er jo å stable og vise! Det er nesten vanskelig å forestille seg, hvor mye det faktisk er på bordet.  Hehe... men det er nok!

Ikke bare 1, men 2 fulle biler etter shoppingen. 

Dag 1, da er haugen kun min. Vi var innom Kreaktiv  på Kvadrat, der ble det litt garn- til røverkofter. 

Nå er det strikking og slappe av. Det tar på å kjøpe kilovis med garn!

Snella & Petronella rundt halsen

 • 21.04.2016 kl. 18:38

For en fantastisk service! For to dager siden (på kvelden) bestilte jeg varene, og fikk beskjed i går - om de skulle forsøke å levere det innen fredag. Når jeg kom hjem i dag, lå en pakke på bordet - og intet mindre, pakke fra S&P med! Elsker både smykket og øredøbbene. Sammen med smykket, fulgte det til og med en ekstra stein!! Helt fantastisk! 

Jeg er midt i tåkeland, med pakking i hue (er nemlig ikke kommet til koffertnivå enda) og surrer rundt som forvirret lus. Hehe, så derfor får det bli mobilbilder av pakken. :) Malariatabletter er hentet og første tablett er tatt, så nå nærmer man seg steg for steg.  

Grip dagen med sjokoladekammer og Carpe Diem

 • 19.04.2016 kl. 19:37En catchy headliner? Smykke heter nemlig "Sjokoladekammer", og dermed passet det så bra! Snella og Petronella - har du hørt om de? En fantastisk duo som lager knapper og smykker. I sin tid, ble de vel store pga knappene sine, som hadde mange søte ord på seg. Og etterhvert masse masse flotte motiver. Smykkene la jeg først merke til, for en stund siden - og i dag dukket det opp en sponset annonse på FB. 

Jeg er tidligere kjent for å ha like mye ryggmarg som en amøbe, og denne gangen intet unntak. 50% på Sjokoladekammer med "Carpe Diem" i, slo an - og vips var de bestilt.. men såååå eh... de hadde fått noe nydelige hjerteøredobber, som passer ypperlig sammen med smykket! Samme hjerte går igjen, og der dukker den ryggmargløse amøben opp. Vips, begge deler i handlekurven - og dermed ble det egentlig like dyrt, som før 50% fristelsen. MEN! Jeg fikk iallfall 2 for 1 .. eller, er ikke det holdbart argument.. fra egentlig ikke bruk for noe, til to ting pga en annonse? :-p 

Er du ryggmargløs til tider? 

 

Michael Kors New IT!

 • 04.04.2016 kl. 22:27

Ikke bare nye sko, men ny veske også! Liten, skjønn, moteriktig denim veske! Falt mildt sagt pladask for denne! :-)

Bilde: Michaelkors.com

Ps. Denne nydelige MK AVA medium i fargen dark dune/gråbrun er for salg. Nypris 2990,- fristet? :)

New in - Re:Designed by Dixie

 • 03.04.2016 kl. 20:21

Just love them! En fantastisk butikk på Løkka - Mitt lille skattekammer - hadde disse kule skoene. De ble med hjem :-) Fantastiske på, som å gå i joggesko. Digger at de er litt annerledes, og jeg har ikke sett lignende før. Love it!

Nevnte jeg pakker?

 • 17.03.2016 kl. 21:50

// REKLAME //

Ikke bare en pakke i dag, men en til! (og en på posten jeg ikke har fått hentet, men det tror jeg bare er en kjedelig vaskemiddelskuff til vaskemaskinen - reklamasjonssak :-p ) Kosmetikk de lux - flere koster, lipglosser, lipencils, og diverse diverse. Jeg ELSKER fortsatt jane iredale produktene og syns de er fantastiske i bruk! Det jeg liker best, er at de har bokser - med "flere ting i en". Slik at man til tider, slipper 1000 små bokser med forskjellige øyenfarger +++ 

Har du hørt om jane iredale? Det er mineralsminke - og har mange produkter som ligner litt på goMinerals sine. Men jeg liker ji bedre. Jeg har testet mye rart oppover årene, men liker definitivt bedre dette merket. Chanel, Dior, IDminerals, goMinerals, Estee Lauder - jeg har prøvd mye :-p Men som mange andre, finner man sine favoritter. Og dette er absolutt en av de. Kostene er også kjempegode! 

Selv om merket hovedsaklig selges i hudpleiesalonger - er det faktisk ikke "salongpriser" på det. Jeg begynte med IDminerals i 2006, og husker jeg fikk litt hetta, da jeg skulle betale. Da var ID helt nytt, og mineralsminke var på vei inn (hvertfall på den salongen jeg gikk da). Prisene på jane iredale er ikke noe "verre" enn jeg har betalt for "parfymerimerker", om man kan kalle de for det. Jeg har betalt mer for både Chanel og andre merker. På enkelte produkter, ligger de nokså likt. 

Anbefaler deg å kikke litt ekstra på merket, om du ikke har hørt om det før :) www.janeiredale.no  De er også på Facebook og instagram. 

 

Hundrevis av meter strikk i posten...

 • 17.03.2016 kl. 17:45

Weee. tjoho og alt det der!!! hundrevis av meter, med nyyyyydelig blondestrikk i posten! Nå kan jeg sy MANGE truser og undertøy! Jeg har faktisk nesten gått tom for de lyse og grå strikkene jeg hadde (15 m pr.) så denne pakken var takknemlig å få i posten nå! :) Supre supre Erik ordnet opp, og med masse nytt i hyllene - gleder jeg meg utrolig til å svinge innom Jydsk, neste gang jeg er på jobb. I tillegg til den tynne fine typen, jeg har brukt til nå - hadde de fått en like bred, og fin strikk med bølgekant! Jeg elsker den... Nerdeinnlegg? Oh yeah! :) #sy #søm #undertøy #syselv #mammaliv #jobbmamma #tekstiler #homemade #håndlaget #håndarbeid #hobby #bernina #juki1000


 

Full kontroll på kiloene med elektronikk....

 • 04.03.2016 kl. 20:16

Det humoristiske med dette innlegget - er at mens det skriver, så trykker jeg innpå med hjemmelagde muffins. Jentene har bakt helt alene, og da må man jo smake, når de kommer ned med kake? De som leser her fast, vet at jeg elsker alt som går under duppedingser. Om det kan bakes med, spises, sy, strikke eller bare "må ha", er ikke så viktig - jeg er ofte like henrykt uansett - bare dingsen kan noe spesielt :-p 

Og det kan Whitings... 

Når man trenger ny vekt, er det jo rett på google! Og siden man skal ha litt kontroll frem mot sommeren - googler man etter en morsom vekt. En vekt som ikke hadde så morsom pris... Men hva er da mer morsomt, enn å finne den til langt under halv pris, lite og pent brukt, på finn? Yey! Dermed ble en stk Whitings vekt hentet på posten i dag, og apper og annet moro - ble lastet ned. Gud så moro! :-p 

Vekten går på både bluetooth og wifi. Den leser av vekt, og sender til appen på telefonen din, samtidig som den regner ut BMI og fettprosent. Morsomt hjelpemiddel. Den kan selvfølgelig også brukes som helt vanlig vekt :-P Så, nå har jeg veid meg to ganger, og appen viser hva jeg veier +++ Er man nerd så er man nerd? Man kan ikke spille på den da .. utrolig nok...

 

Er du også ørlite gadgetnerdet? :-p 

 

#withings #withingsscale #scale #vekt #kilo #kropp #helse #vektkontroll #mammaliv 

 

Pakke fra Bodils Wear

 • 27.02.2016 kl. 16:09

I går hentet jeg ut en pakke fra Bwear. En annen del av den historien er når den stakkars butikken merker 350,- er grensen, men i SEK og ikke NOK - er det bare å punge ut. Men men, det ble billigere enn det kunne vært likevel! Nå er mer vatt, kit og blonder (TUSEN TAKK Bodil!) på plass! Så nå skal jeg sy! Det er bare 3 uker til jeg skal avgårde på kurs til Stockholm, og gud som jeg gleder meg! 

En annen ting med kurshelgen, er ikke bare å sy og lære nye ting. Men det å få bo hos Bodil, og få en fantastisk opplevelse - og treffe spennende mennesker! Bodil som eier BWear er en fantastisk blid dame, som jeg har hilst på tidligere, på Syfestivalen. Ei sprudlende dame, både IRL og på mail. Nå gjelder det bare å jobbe intenst, og dermed få mer sytid! :) #pakke #sy #symaskin #lageselv #syselv #håndarbeid #hobby #homemade #undertøy #mote #mammaliv #jobbmamma #søm #bernina #Bwear 

Jane Iredale i posten...

 • 17.02.2016 kl. 17:22

// REKLAME //

Dere husker kanskje at jeg blogget om Jane Iredale for en stund siden, og sminken skal brukes til et av jobbprosjektene fremover. I samme sammenheng har jeg testet de litt privat også, og jeg må si jeg ELSKER de. Ikke bare er det mineralsminke, men de overgår ID som jeg har brukt i mange år. Jeg har også brukt Chanel, men ji er det beste hittil. Jeg skrev sist om de fine boksene, systemet, koster ++ og jeg ikke mindre imponert nå. Det kom også noen produkter som jeg aldri har sett andre har, og de er kjempefine. Blant annt øyenskyggestift, 2 farget. Concealer i pudderform. Dekkpudder spesielt beregnet for foto og film ++++ Utrolig masse flott. Og ikke minst perfekt til vårens/høstens prosjekter. 

Lekkert? jane iredale selger i utvalgte hudpleiersalonger, og på nett - i deres egen nettbutikk. Ta deg gjerne en titt - dette merket er definitivt min nye favoritt. Det beste, er at sminken er vannresistent også, den tåler mye! De tripptrapp settene er helt nydelige, og praktiske! Øyenskyggene som kom sist er også flotte, men de stepsettene inneholder mer, og er knallfine. 

#janeiredale #sminke #skjønnhet #teste #makeup #mote #mineralsminke #prosjekt #living #mamma #jobbmamma 

 

Nivea Protect & Care

 • 15.02.2016 kl. 10:31

// Sponset, Reklame //Før helgen kom det en ny pakke fra #Nivea. Jeg bruker fortsatt Nivea 3-i-1, og til tider makeup removeren. Q10 produktene, dag og nattkremen - har faktisk havnet i toalettvesken til Mediapappa - og serum + øyekrem er på vei til en venninne. Det er fint når produktene får nytte, annet sted enn i hyllen. :)

I denne pakken kom det protect & care. Både i roll on og spray form. Ser du hva jeg har gjort på bilde? Jeg liker best spray, derfor er den uthevet litt. Jeg skal teste begge - men prøver først spray, siden jeg i utgangspunktet liker det best :)

 

Produsenten om produktet:

VI INTRODUSERER DEN NYE NIVEA PROTECT & CARE ANTI-PERSPIRANT 

DEN ULTIMATE BESKYTTELSE KOMBINERT MED BERIKENDE  INGREDIENSER OG DEN KARAKTERISTISKE NIVEA-DUFTEN

Huden vår er dyrebar og trenger pleie daglig. Mange kvinner er oppmerksomme på å ta vare på huden i ansiktet og på kroppen, men glemmer armhulene. NIVEA Protect & Care Anti-Perspirant gir ikke bare 48 timers beskyttelse, den har også pleiende egenskaper, slik som klassiske NIVEA Creme. 

Armhulene trenger sensitiv pleie; de er ofte gjemt under klær og er spesielt utsatt for irritasjon på grunn av barbering eller voksing. NIVEA Protect & Care Anti-Perspirant er fri for alkohol og irriterer derfor ikke. Den lette formelen absorberes raskt og kleber ikke. Resultatet: komfortabel, tørr og myk hud, - takket være NIVEAs mest pleiende og effektive deodorant noensinne. 

På grunn av den velkjente duften av NIVEA Creme, er deodoranten også en opplevelse for sansene. Den nye formelen inneholder den karakteristiske NIVEA-duften, elsket av enhver generasjon. 

Dr. Jens Schulz er Head of Global Product Development for NIVEA deodoranter. Schulz uttaler følgende: ?Disse ingrediensene tilbyr ikke bare effektiv beskyttelse, ingrediensene pleier også armhulenes sensitive hud. Antiperspiranter fokuserer ofte kun på beskyttelse. Nå  har vi utviklet en formel som bringer sammen de beste aspektene av både beskyttelse og pleie, så nå er det ikke lenger nødvendig å måtte velge?. 

NIVEA Protect & Care Anti-Perspirant kommer i den karakteristiske, mørkeblå NIVEA-innpakningen og er tilgjengelig som roll-on og spray. Serien er priset fra 36 kr og tilgjengelig i dagligvarehandelen, VITA og Sparkjøp. Produktene er tilgjengelig i butikk fra uke 8.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Anne Finstadsveen, mobil +47 40 45 80 27, e-post: anne@lynx.no 

 

Meg om produktet:

Jeg skal få testet det litt lenger, enn over weekenden. Men førsteinntrykket er godt! Jeg fikk testet det under lett treningstur/rask gange 1 time i går - og ute på byen i helgen. Begge deler fungerer kjempefint. Den gir en lett, frisk duft som ikke er for sterk eller den typiske "ikke lukte noenting" lukten (som jeg mener faktisk lukter noe lell :-P) og den renner ikke ved påførelse. Ett lett trykk, og den sitter fint. Den tørker fort, og satte ikke hvite merker på tøyet. (sort viskosetopp på lørdag) Jeg klør ikke av den, noe som er positivt og fint, i forhold til sart hud. Den gir ikke rød følselse, og den trengs ikke friskes opp, ved vanlig "hverdagsbruk". Dvs ikke trening ++ kun jobb. 

Nivea sine produkter har en fin pris, og jeg syns det er flott at de er så lett tilgjengelige. Du får kjøpt dem, i de fleste matbutikker osv. Egentlig er det flott å få en slik pakke i posten, for hver gang jeg står foran deodorant hylla, får jeg angst. Det er så vanvittig mange å velge mellom! Jeg har brukt Biotherm sin, i lang tid. Så det er fint å teste noe nytt! Kanskje du også finner en ny favoritt? 

 

#nivea #niveanorge #protect&care #skjønnhet #Mote #sponset #reklame #mammaliv #jobbmamma #Mamma #tester 

No more Zalando - new in

 • 02.02.2016 kl. 14:14

7 virkedager + helgen, syns jeg er drøyt fra Oslo. Normalt ville pakken vært her torsdag, når det bestilles mandag kveld. Men nope.. først i dag ankom pakken her. 3 virkedager lå den bare på terminalen i Kristiansand. Slik irriterer meg..  :-p Selv om det står 3-7 dager, så lurer jeg på hvorfor pakken blir liggende stille et sted? Uansett kom tingene frem i dag. Gavekortet er brukt, og jeg er happy med det som kom. Anna Field kjole, som sitter kjempefint på, myk i stoffet og fin form. Anna Field sko, helt enkle sorte. 6,5cm hæl, som er mer enn nok for meg :) De var faktisk gode å gå i. Dog en noe tynn hæl, for meg som er vant til bredhælede finsko. Men men, en tid for alt - nå tynne hæler :) Etter at jeg testet Nivea sine produkter fikk jeg en del spørsmål om jeg fortsatte å bruke de. Det gjorde jeg ikke. Men jeg mener enda at det er fine produkter. Sminkefjerneren, dusjmelken og 3-i vannet bruker jeg litt innimellom. Q10 produktene er kjempefine, men for min hud - er det ikke riktige produkter, enda :) Men den tiden kommer! Men jeg fikk ingen reaksjoner (hverken ene eller andre veien) av de, så om du har litt furerte hud og vil prøve en rimelig, god antirynke serie for moden hud - så prøv gjerne Q10 serien. 

Jeg bruker Guinot som kjøpes på hudpleiesalonger - og Estee Lauder, som man får overalt. Som rens og peeling, har jeg disse to i Guinot. Jeg var innom Tonje, på Pollen hud & Spa i dag, og fikk kjøpt nye tuber, da jeg var tom - og fikset bryn. De er superkoselige og flinke der. Anbefales! Så nå er jeg klar for jobbhelg! :) Protein remover pad inneholder ingen oljer, og den lille boksen inneholder 80 pads. Det er ca 40 sminkevask. Liker denne kjempegodt. Denne er perfekt om du har sarte vipper, eller feks extenstions. Disse produktene er ikke sponset :) men viser som et svar, etter noen Nivea spørsmål. 

Så direkte svar er, nei - Q10 serien brukes ikke. Jeg bruker Guinot og Estee Lauder, som jeg har gjort en god stund. 

 

#guinot #pollenhudogspa #hudpleie #esteelauder #rens #skjønnhet #kremer #mammatid #shopping #zalando #normore

Prosjekt & jane iredale

 • 01.02.2016 kl. 16:53

// reklame //

Jeg er midt i masse spennende prosjekter, og et av dem er testing og vurdering (tilknyttet andre store prosjekter) av iane iredale. Selv om vi ikke er landet helt, eller ferdig med å teste/undersøke skifte av merke/produkter, har jeg lyst å reklamere litt for de. jane iredale er mineralsminke, som er godkjent av både mattilsynet (hehe, du kan med andre ord spise den om det kniper i lommeboka :-p ) og den amerikanske kreftsforeningen. Vi fikk kjempeflott informasjon om dette på Ladies Night, som jeg var på hos Klinikk Arendal, for noen uker siden - og i etterkant fikk vi kontakt med deres fantastisk flinke markedssjef. 

ji er hudpleiende makeup som er lett å påføre. Med fantastisk dekkevne og naturlig finish. Rene mineraler og planteekstrakter, antioksidanter og vitaminer. Bredspektret UV-beskyttelse og vannresistent, pleiende og beroligende. Ikke testet på dyr. Du får både foundation, concealer, UV-beskyttelse, hudpleiende ingredienser og pudder i ett og samme produkt. Hvis du opptatt av ingredienser, vil du se at produktene er så naturlige som overhodet mulig - i tillegg til å være høyst effektive i forhold til resultater. jane iredale er testet for å sikre deg makeup som ikke fremkaller allergier, eller tetter porene og du kan med trygghet bruke JI selv med sensitiv hud. (Produsenttekst) 

Både koster, sminke og innpakning oser av kvalitet. Jeg er jo som kjent for mange av dere følgere, middels glad og opptatt av "innpakking". :-p Og her skuffer ikke ji. Nydelige, gullfargede fine små etuier. De slår Chanel boksene mine, ned i støvlene :) Kostene er supermyke, og av ekte geitehår. De finnes i et vanvittig utall variasjoner. Du kan besøke jane iredale  på Facebook HER  og på instagram som @janeiredaleno For dere som er opptatt av sminke, skjønnhet og ikke minst mineralsminke, så anbefaler jeg dere å undersøke jane iredale litt mer. De selges bl.a hud hudpleier/klinikker. Vær obs om du bestiller på nett. Et søk på ji (gjelder andre merker også) så sendes sminke som er utgått på dato, eller er fake. Sjekk derfor nøye pakkene, om du har kommet over et "godt tilbud". 

#janeiredale #sminke #skjønnhet #mote #mammaliv #jobbmamma #prosjekter #mineralsminke #naturlig #mamma #blogg #samarbeid 

Thomas Eyewear - new me

 • 01.02.2016 kl. 12:56

Har du tenkt over at det finnes noen steder, man får følelsen av at tilstedeværelse koster penger? :-)

Å åpne munnen hos tannlegen, koster som regel min. 600,- før du har sagt "aaaah" skikkelig. Å lukke opp øynene og se på optikeren koster som regel min 500,-

I dag er en slik dag. "Rimelige glass og briller" inkl kontroll, kom på.... nok :) Men men, øynene er ok å ha - tenna også - så man får vel bare smile og se , og tenke at det er en investering :-)

Jeg hater egentlig briller. Bruker linser eller ikke noe - selv om hode og øynene har det best når jeg er flink med glass foran. Fra før har jeg Silhouette som kostet en halv formue, som er uten infatning. Nå som nye glass skulle til, kunne man jo likegodt ta en brille som synes - og "bli voksen" :-p

Håper alle har hatt en flott mandag sålangt :-)

Er du trådløs ?

 • 28.12.2015 kl. 16:03

Hehe, kanskje merkelig spørsmål? Men trådløs, oppladbar - same same... ? I går blogget jeg om julegaven min, oppladbart strykejern. I dag var vi på Elkjøp og brukte gavekort jeg fikk til jul. En støvsuger. En Electrolux Ultrapower Z5022. Jeg har googlet, undersøkt +++ hvilke av disse oppladbare støvsugerne som vil duge. Det som var tungtveiende, var ikke 2-i-1, lett, min 25V, og tiden. Med tiden, mener jeg tiden mellom ladingene. Denne kan brukes i ca 60 min før den må lades. Det er passe ! :) Så kom andre ting, som følger det med slange, ekstra munnstykker +++ men jeg slo det fra meg igjen. Rett og slett fordi at jeg kommer til å beholde den gamle støvsugeren til drittjobber. Jobber som bilen, aske +++ duger den gamle, passe greit til enda. Den nye, skal kun brukes på gulv og i møbler. 

Den er testet en liten runde, og den er så morsom! En liten utfordring å vende seg til styringen, men absolutt en morsom sak! Eneste jeg savner er kanskje munnstykke til å ta lister +++ med, men det får vi heller bruke vaskekluten til nå. Denne er tiltenkt å forenkle arbeidet. Vi støvsuger 4-6 ganger på en uke. Med 6stk i huset, blir det ekstremt mye støv og surr. Den gamle støvsugeren, var kronglete å bære opp og ned fra kjelleren, gjennom 3 etasjer +++ så nå var det etterlengtet med noe enklere. Denne står nå i laderen på kjøkkenet, og tar ikke mer plass enn håndstøvsugeren som er montert på veggen :) 

Nysgjerrig på denne? Det jeg var mest i tvil om, ved å kjøpe denne - var om den kunne erstatte en vanlig støvsuger. Der er nok svaret både jeg og nei. Der hvor du tidligere ville hentet støvsugeren, for å ta av sålen og bruke munnstykket, kommer du nå til kort. Har du en liten god håndstøvsuger ved siden av, da er den komplett! :) Jeg digger at den kan stå oppreist av seg selv, så når man skal flytte på noe - så setter man den bare fra seg. Lyset foran var faktisk praktisk - og den har en "rensesak" fremme i sålen, som renser børstene. Den gamle så ut som en sau innimellom - så det er smart funksjon! Foreløpig liker jeg den kjempegodt! Jeg har testet en tidligere Rapidmodell hos en kompis, og holdt på å bli gal. For det første var den tung, (syns jeg) og for det andre holdt batteriet i maks 15 min. Ingen suksess, i mine øyne. Men 60 min og rett over 2 kg, det kan jeg like :) 

Så nå har julen 2015 bydd på trådløs stryking og støvsuging! Her skal det samles husmorpoeng! Hehehe... neste jeg ønsker meg, er en vaske-tøy-robot :-p 

#electrolux #electroluxnorge #ultrapowerZ5022 #støvsuger #oppladbar #husmor #vask #støv #genial #digger #mammaliv #foreldre

 

Iphone 6 pluss....

 • 09.12.2015 kl. 11:35

... er i hus! Fra + til vanlig, til + igjen. Klarer ikke forsvare 6s men "vanlig 6" kan forsvares. Jobb, nødarbeid, blogging +++ alt er mye enklere med slagskipet 😜 Nå gjelder det bare å ta vare på denne, og unngå knusedød som den gamle 😫

#djuice #telenor #iphone6plus #mobil #bloggliv #ikkeilomma #digg #jobbmamma

God morgen i pluss og stor

 • 09.12.2015 kl. 07:40

God morgen alle sammen! I dag er det innspurt på Symagasin 02, og jeg tenker dagen går til å sitte foran skjermen. Men først! Skal jeg hente ut min nye iphone 6 plus gull. Dere som har fulgt meg en stund, husker kanskje at jeg fikk min Stellergrey 6 plus - knust i våres. Knøtta fikk den til å fly :P Jeg har hatt vanlig 6, 64GB siden - og vært fornøyd med den. Dog er den litt vanskelig å jobbe "on the go" med, med oversettelser. Nå ligger 6 gull på FB salgsside, og min nye fine 128GB gull er på posten! Det er rart hvor moro det ALLTID er med pakker? :) 
 

Og mens man er i gullhjørnet - ikke glem konkurransen til Canon om en gull pixma! :) Pixma IP7000 series i gull. Nydelig sak! Hvor ville du plassert denne? Legg inn bilde på Canon Norge sin FB side, og bli med i trekningen! :) 


Ha en fin dag ! 

#canon #canonnorge #pixma #printer #ip7000series #blogge #tips #apple #iphone #iphone6plus #gull #love #Mote #mammaliv

Jeg elsker ebay !

 • 20.11.2015 kl. 13:11

.. rett og slett! Disse 3 deilige capsene kom i dag. De har "teddyfor" og er nydelig myke! Jeg hater luer, men disse liker jeg, og det er sagtens kaldt nok nå - jeg innrømmer det. så man kan ha noe på hodet. De kostet den nette sum av 134,- inkl frakt, for alle 3! Er det rart man digger ebay? ;) 

#mote #ebay #shopping #lue #caps #foret #mammaliv 

Apple Watch in rose gold

 • 13.10.2015 kl. 17:30

For noen måneder siden fikk jeg teste Apple Watch Sport, 42mm - og jeg ble frelst. Dog er jeg en Apple fan, men klokka var jeg faktisk litt tilbakeholden på. Men etter en dag på armen - YES! Etter noen uker, ville mediapappa også teste den - med intet mindre begeistring! 

Den 09 Oktober slapp Apple klokken i Norge, og jeg ble en lille smule begeistret for de nye fargene! Spes rose gold ble jeg helt vill etter. Hva passer bedre enn at mediapappa har lyst på en 42mm til "riktig pris" og at min var sort - og at en 38mm ville passet perfekt til meg? :-p 

Den 09, på lanseringsdagen var jeg og mediapappa ute å spiste lunsj, og over bordet gjorde vi en deal ! :) Han kjøpte en 38mm til meg, og han fikk min 42mm til den prisen. SUPER deal! Og jeg fikk..... den rose gold med lavendelfarget reim, som jeg hadde lyst på! Jubiiii ! 

Det fine, flotte, supre eller hva man skal si - er at det var kort leveringstid på den! Den ble bestilt på fredag den 09 oktober, og i dag, den 13 oktober - stod et bud på døra - med klokka! Weee, og den var ENDA finere real life! (om det er mulig da) Jeg elsker den.

Noe av undringen vår gikk ut på forskjellen mellom 38mm og 42mm, hvor stor forskjell er det egentlig i bruk? Og nå vet jeg det, for min del... ikke noenting :-) Jeg elsker størrelsen på den, og den er bare så fiiiiin! :) 

Gadget glad som jeg er, så blir jeg jo litt lykkelig av matchen med iphonen og macbooken. (Høres jeg gal ut nå? Joda, jeg vet det... :-p ) 

Til sammenligning i størrelse. Man ser det kanskje ikke så godt her, men 38mm passer bedre på håndleddet mitt, men er like enkel å se på, hva skjermen viser - som 42mm. Jeg må minnes på, at 42mm er større, jeg merker det ikke i selve bruken. 

Ønsker du deg Apple Watch? Det er absolutt verdt ønsketiden! 

#apple #applewatch #watch #mamma #mammaliv #unbox #clock #klokke #mammaliv #shopping #trend #mote #38mm #42mm #digger #smartklokke #ios

Gadget morgen

 • 04.08.2015 kl. 10:22

I går var vi å hentet den nye klokka, som jeg skal teste en stund. Jeg er HELfrelst! :) Jeg har vært litt sånn, tja.... er den nå så praktisk som de vil ha det til? JA det er den... hehe. Jeg digger alt ved den, og for min del er den mye mer praktisk enn man skulle tro. Istedenfor å ta opp telefonen hver gang det durer, og vise hele verden at man er uhøflig å sitter med mobilen, kan man være uhøflig i skjul :-p Den gjør omtrent alt iPhonen gjør, ved informasjonsbehandling og ja, den er bare super! Gleder meg til å teste enda mer.. Jeg byttet min ASUS 15" med Jumbo sin ACER 17" her i våres, fordi han trengte ny skolemaskin - og jeg satt med en overspeca maskin, i forhold til hva jeg brukte den til. Men et 17" slagskip er ikke bare - bare å ta med seg overalt. Selv om jeg kun bruker MAC stort sett hele tiden, er det noen småprogram jeg er avhengig av windows (dessverre) for å få arbeidsdagen til å gå opp. Å installere windows på macene - er UAKTUELT ! :)  Dermed begynte letingen etter et nettbrett/hybrid med windows på, som kan fungere både som en pc, og nettbrett. Microsoft Surface PRO 3 var planen, men da jeg kom opp på Elkjøp å fikk sett den, falt jeg faktisk mer for MS3, som er litt mindre. Den føles mer enn stor nok. Og det som overrasket meg mest? Det var at den lille saken både trakk/arbeidet raskere og bedre med Trados programmet (som jeg er avhengig av i jobb) enn den store 17"eren. Når jeg ikke oversetter syveiledninger, så ligger bare Windows maskinen nedpakket. Men den lille surfacen tror jeg faktisk, at jeg kan bruke litt innimellom - den var fin å se film på, og surfing gikk som en lek. Dog skal hverken MacBook eller iPad skal skjelve i chasiset av denne... :-p 

Men det sitter langt inne å innrømme, men jeg skal gjøre det - Surface 3 fungerer godt, og selv med Windows på - er den ganske kul. Surface 3 koster en god del mindre enn PRO3, og på enkelte tester, slår den bedre ut enn PRO3, bl.a på støy. Den er helt lydløs. Men self, 3000 skal forsvares, og PRO3 er et bedre brett - men til mitt bruk er den mer enn god nok. 

Da jeg hentet brettet på Elkjøp brukte mannen laaaaang tid, og når han kom tilbake begynte han å streve med produktnummeret. Jeg tittet litt ekstra på esken, og der stod det PRO3. Det endte med at jeg sa i fra, at det var feil - og en annen kom bort - og joda, jeg skulle ikke ha den dyre maskinen han hadde hentet. Han i kassa sier nå kunne du fått en dyrere og bedre maskin - joda, men ærlighet varer lengst - noe jeg ville funnet ut, om noe skjer med brettet og jeg ikke har kvittering på riktig produkt. :) tusen takk for at du sa fra - skulle bare mangle..... :-) 

En skikkelig gaget morgen :-) 

 

#microsoft #surface3 #office365 #typecover #surfacepen #apple #applewatch #42mmsport #blogg #mamma #mammablogg #tester 

Apple Watch Sports

 • 03.08.2015 kl. 11:34

Den STORE hypen? Apple watch - i mange år har Apple fansene spekulert i en klokke. Og i mange år lekket og rant det ut info, om den kommende iwatch, som ikke ble hetende iWatch - men Apple Watch. Jeg har vært litt sånn delt, til den prisen skal den jammen meg være verdt hver en krone. :-p Og på grunn av denne lille skepsisen har jeg ikke kastet meg på google/tek.no/mac1 hypen, med å suge til meg informasjon om den. 

Men.... så kommer den überkule meldingen i dag - jeg skal få teste en! Etter at en klokke har bodd i 2 måneder i Kristiansand, skal den videre til meg. Forrige tester likte ikke klokka, og dømte den nedom og hjem - derfor jeg er jeg ekstra spent på dette. Klokken skal testes av 2 personer, og jeg er 2 nr og siste - på denne klokken. En 42mm sports utgave. Jeg skal hente den senere i dag, og gjett om jeg gleder meg! Mer info, bilder og testing kommer senere. :) Nå skal det testes sammen med resten av Eplefamilien i huset... :) 


 

Innlegget er sponset, testperiode

#apple #applewatch #test #sponset #klokke #gadgets #moro #mamma #mammaliv

Fra Finland.....

 • 31.07.2015 kl. 12:35

Når man er i Finland og reiser til Mummiland, hva tar man med seg hjem da? Mummikopper såklart! 4 nye søte mummikopper er på plass i hylla :-)

Irriterende !

 • 21.07.2015 kl. 19:06To ganger, siste 3-4 mnd har jeg kjøpt sko via Footway. Først et par knallfine loafers fra Gant, som smuldet opp mer eller mindre. I tillegg gikk hele sålen opp i limingen. Til å være et par sko til 700,- forventer jeg bedre kvalitet, etter 4 ukers eierskap. Skoene fikk jeg reklamert på, uten problemer - etter litt ventetid. Pengene er lovet tilbake på konto, men skoene jeg trengte, og faktisk brukte mye - er jo ikke i hylla lenger :( 

Så kjøpte jeg et par Tommy Hilfiger sko til Medium også til 700,- ca. Etter 3 uker, er sålen begynt å løsne og det ser rett og slett ut som han har "gått rett gjennom skoen/sålen". Er det bare Footway som er uheldige med leveransene sine, eller er det generelt B-varer de selger? Jeg kjenner jeg begynner å bli skeptisk. Regner med jeg får pengene igjen denne gangen også, men det hjelper jo skoløse Medium lite - når han må ut å lete etter nye sko igjen :) 

Så skal det sies at skoene jeg kjøpte i vinter, to par knallfine sko, til 399,- De har holdt seg knallfine! De ble kjøpt fra Nelly.com - Ikke alltid de dyreste, mest kjente merkene er beste kvaliteten tydeligvis. :-) Jeg roser Footway for servicen, når de først kom på banen - men jeg vil gjerne ha sko som jeg kan beholde :-p 

Innlegget inneholder annonselink

#shopping #footway #nelly #sko #mote #mamma #mammaliv #nettbutikker #nettshop #service #reklamasjon 

 

An apple every day

 • 07.07.2015 kl. 10:39

God morgen alle sammen. :) Det er ingen hemmelighet at jeg liker Apple/Mac, og ei heller ingen hemmelighet at arbeidsverktøyet mitt hver dag, er datamaskin. Korrektur, artikler, oversettelser, markedsføring, tilbakemeldinger, foto, galleritekster og headlines - alt foregår på en skjerm. Dermed blir man både avhengig av godt verktøy, og delvis "ødelagt" av gadgets feelings. For 2-3 år siden byttet jeg ut skolemaskinen, en Macbook Pro, en tung men effektiv sak - tilbake til MB Air (hadde det før studiene) og har elsket den siden. Den siste tiden har den fungert perfekt, siden iMacen har kræsjet ned for meg, gang på gang. Men en liten kraftplugg - som kan arbeide med alt jeg trenger, hele tiden - det er den ikke :) 

I går var jeg å hentet min nye arbeidskamerat, en Macbook 12". Og siden iPhonen er i gull, slo hele, den totale, overthetop gadget forfengeligheten inn. Det ble en gullfarget maskin. Men som guttene sier, den er ikke gull, men rosa... rosegull? :-p Det er alltid moro å åpne nye tekniske ting. Sier teknodinosauren... jeg er rimelig noldus, som medium sier - på spill og slike ting - men Apple henger jeg med stadig.. :) Liker både størrelsen, og designet. Tastaturen er utrolig godt å skrive på, og selv om man ikke skulle tro det - er den raskere i prosessene enn MB Airen. MBA er 11" og MB er 12". Den føltes noe rart med en gang, fordi skjermene er litt annerledes, men det vender man seg hurtig til. Ser du etter en lett, rask og fin maskin - og har noen lapper til overs, som du ikke vet hva du skal bruke til :-p Så er MB 12" et flott valg.. :-) Her er man glad for rabatter, salg av gammel maskin = ny MB 12" :)  

#shopping #macbook12" #nyemacbook #apple #datamaskin #laptop #mamma #Mammaliv #jobbmamma #redaksjon #arbeid #gull #design #teknologi #blogge 

Michael Kors solbriller - rabatt hos Campadre

 • 14.04.2015 kl. 14:17

For de shoppingglade leserne mine, deler jeg igjen link til Camapadre. En av (mange) kampanjer som pågår nå, er Michael Kors solbriller, Eye shoes ++++ de har også ting til barn, interiør +++ Du må være medlem for å få rabatt, men det koster ikke noe. Du mottar bare mail (om du vil) med pågående kampanjer. Odd Molly, Peak ++ er også merker som ofte er med. Ta en titt - KLIKK  HER! 

 

Innlegget er reklame for en nettside

 

#mote #internett #shopping #trend #interiør #mamma #Pappa #barn #rabatt #salg #sparepenger #mammablogg

Stoffshopping i Danmark

 • 12.04.2015 kl. 08:29

Det er MANGE stoffbutikker i Danmark. De har fortsatt tradisjon for alt fra små koselige utsalg, til "store" massmarkets. To av mine yndlingsbutikker er Jydsk Stoflager, som drives av Erik og ligger i Ikast (30 min fra Legoland) og Stofstedet (10 min fra Aalborg) Jydsk er nok storfavoritten min, og jeg er nesten alltid innom der, på vei hjem fra jobb. STORT utvalg og gode priser! Danmark har en kjede som heter Stof2000, de har stort utvalg butikker, men jeg finner ikke så mye der lenger. De skiftet eierskap og profil, og nå syns jeg ikke det er så stor forskjell på de, og Stoff og stil lenger - dog er kvaliteten bedre på Stof2000. 

 

 

 

 

I Arden, litt utenfor Aalborg, ligger Stofstedet. De har mange sommerkunder fra Norge, og de sender mye til Norge :) Jeg syns utvalget hos Erik er mye bedre, men SS har mye garn i tillegg. Utrolig flott utvalg i knapper, bånd +++ her hos SS. Selv om det var MYE flott her, pleier jeg å prioritere tiden min til Erik og Mette :) 

 

 

 

#stoff #tekstil #shopping #danmark #mote #håndarbeid #sysselv #syglede #søm #sy #hjemmelaget #homemade #selvsydd

New York on the wall !

 • 06.04.2015 kl. 18:17

Medium sitt rom skal ha en tapetvegg. Han har valgt New York fotovegg. Tapeten ble bestilt onsdag i påsken, så den er nok hos forhandler om få dager. Vi skal ikke ha "vinduslister" oppå tapeten :-) Kult? Har noen av dere erfaring med fototapet?

Bilde: google.no - produktbilde fra leverandør.

Ole Lyngaard + Samsøe Samsøe

 • 06.04.2015 kl. 16:30

Ferjetur er moro, not :-) Venting og litt til venting. Man kan jo kjede allmenheten med et innlegg, mens man venter :-) Strikkejakker/cardigans er inn nå, og jeg burde ha strikket min! Hvertfall med tanke på hvor mange slike, vi faktisk har med som modeller i Strikkemagasinet/Kreativ Strikk nå. Men pytt..... Det er noe som heter å kjøpe seg fritid. Det gjør jeg gladelig, til tider :-) Jeg er en smule svak for dansk design, både interiør, smykker og klær. Samsøe Samsø er merket til denne cardiganen, som er med på reise i dag. Deilig tykk cardigan. Jeg har kjøpt min på Høyer, i Arendal - for en tid tilbake.

Armbåndene er Ole Lyngaard, dansk smykkedesigner. Jeg har et skinn og et silkearmbånd og 3 sweet drops. Jeg hadde 4, men den siste er desverre borte. :( Lyngaard har utrolig mye fint, og mange håndarbeidsblogger har laget "kopier" ser jeg, i skinnimitasjon. I fjor var denne typen armbånd super populære i DK, så de finnes i mamge varianter :-)

Der var båten inne - Yey! Både fra meg, Medium og mediapappa!

Symaskiner, stoffer og kjøpepress...

 • 05.04.2015 kl. 19:49

Bilde: Collage med bilder fra google.no

Herregud tenker du kanskje... kjøpepress i samme setning som symaskiner og stoffer? Joda, det går an det.... 

Nå har jeg sittet å bladd meg gjennom Sykroken.no, og diverse FB sider og er litt tankefull. Jeg leser litt rundt i blogger og diverse, når jeg skal lage artikler/inspirasjon osv og på veien kommer jeg ofte over "rosa blogger" og "moteblogger". Disse bloggene forundrer meg en del, fordi de har opptil flere titallstusen lesere - og innholdet er ofte "hva har jeg kjøpt, hva anbefaler jeg, dagens outfit, dagens post, dagens shoppingtips". Så slår tanken meg at fy for et kjøpepress man lager. Folk føler et behov for å være "speil" til disse personene, enten det gjelder hvordan man selv ser ut, eller hvordan huset skal se ut. Bloggerne skaper et behov og anbefaler varmt sine samarbeidspartnere. 
Men... så slår en tanke meg, i dag. Etter å ha lest på noen FB grupper,  ser jeg at vi er neimen ikke bedre i vår "syverden". Folk kjøper stoffer og maskiner som de var gale, og "speiler" hverandre. Jeg er absolutt ikke noe unntak eller bedre, men jeg har ikke tenkt over før, at jeg er en av de :-p. For det er jeg :-) Noe av gleden over å sy og skape noe, er å lage noe unikt. Hvor unikt er det, når 29 stk bare MÅ kjøpe samme stoffet og mønsteret - ja, det er et kompliment at noen vil lage makent - men hva er da unikt? 

Det jeg syns er mest trist, er at "jo dyrere jo bedre" mentaliteten er så lavtersklet. Når man spør etter råd og tips, til feks overlock eller cover, trekkes det dyreste merket frem, og argumenteres med at det er det eneste som funker. "man trenger ikke justere på noenting", da blir jeg trist... Man SKAL justere på ting, man SKAL lære seg og KOSE seg med maskinene. Man SKAL kunne tre en maskin, og kvalitet måles IKKE ved at man ikke trenger å justere trådspenning eller være obs på nåler og tråd.
Jeg syr selv på en Babylock, men IKKE fordi at den syr spesielt nydelig, i forhold til ALLE andre overlocker, nei - rett og slett fordi det er bekvemmelig. Den justerer trådspenning selv, den har luftreding på griperne - men den syr like pent som Bernina 1300MDC gjorde, som ikke har dette. Jeg liker den, rett og slett fordi jeg til tider er LAT!  :-) 
Etterhvert har jeg testet en del maskiner og som tiden går, og jeg begynner å bli vandt til funksjonene (som stort sett er like på enkelte merker) så går det på bekvemmelighet, komfort +++ akkurat som  med en bil. Kjøper man en ny bil - er de fleste så fullspekket med sikkerhetsutstyr og fancy komfort løsninger, at det handler om smak til slutt. 
Jeg har sydd på både Pfaff, Janome, Husqvarna Viking, Brother og Bernina covermaskiner. Og alle har jeg hatt i hus, lenge nok til å gjøre meg en personlig mening om de. 
 • Pfaffen bråkte for mye, men ingen hoppesting
 • Berninaen var for omstendelig å tre om, til coversøm, men ingen hoppesting
 • Babylock, sydde pent men ble for dyr maskin å ha, kun til coversøm. Ingen hoppesting.
 • Janome CP1000, hoppesting - men ikke etter at jeg lærte å justere den skikkelig - og lagde guide til den, som andre kunne lære noe av. 
 • Janome 1000CPX, likte den rett og slett ikke, men sydde pent og ingen hoppesting
 • Husqvarna Viking, bråkte like mye som Pfaff og jeg ble ikke komfortabel med den, ingen hoppesting
 • Brother, elsket den! Tilleggsutstyret var enkelt å montere, alt fungerte fint, enkel å justere og fantes ikke humørsyk. Ingen hoppesting - men .... 
 • Bernina, elsket den MER! Syr "mykt", stille og nøyaktig. Pene sting, og er enkel å tre. Liten og hendig i størrelse og faller inn under min kategori: komfortabel og god. 
Ren lukus.... problematikk..... 
 • Pfaff 2170, toppmaskinen til Pfaff i 2007. Fantastisk broderi og symaskin, men..... 
 • Pfaff Creativ Vision - innovativ, fantastisk skjerm, slutt på broderikort og eksterne lesere...
 • Janome MB4, fantastisk broderimaskin - ingen over, ingen under - der og da....
 • Husqvarna Viking Ruby, flott maskin - men ikke mer.... enn at 
 • Husqvarna Viking Ruby deLux som var en forbedre versjon av Ruby ble testet...
 • Bernina B780, ingen over og ingen under.... den bor her nå
Alle disse maskinene er i noenlunde samme klasse og pris - men alle er testet og etterhvert byttet ut med nyere maskiner, som skal testes og gjøres en mening om. For min del som har brukt dette i utviklingen av både hobby, Sykroken og nå videre i arbeid - er det gode erfaringer, men det finnes de som gjør det samme, av ren og skjær hobbylyst. Hvorfor det, er det med symaskiner og kvinner - som menn og latest biler og teknologi? ;) 
På veien min mot "dagens maskinpark" er det mer enn nok maskiner, jeg gladelig ville anbefalt, som koster en brøkdel. Når noen spør meg på mail, etter maskintips - pleier jeg å spør etter prisklasse først. Det ville aldri falle meg inn å si at det kun er det dyreste som gjelder. Det finnes sylyst i enhver priskategori! Og en viktig ting er, når man først har gått over på "higher level", er det ikke lett å gå tilbake på "lower level". Men jeg har faktisk gjort det et par ganger, og det fungerer like bra! 
Mitt råd er: Ikke se deg blind på alle rådene som gis på nett osv. Se på hva DU vil sy, hvilken prisklasse DU er villig til å gi for hobbyen din, og ikke minst hva DU selv liker. Du skal sy MYE for å "tjene inn" en maskin til feks 14-15 000,- som feks etterhvert skal være 1 av 3 maskiner. Invester gjerne i et skikkelig kurs eller ta deg tid til å se feks på YouTube osv, for å se hvordan de forskjellige merkene er. Det beste er å reise rundt, og teste maskinene. Ikke bare sy på en ferdigtredd maskin, men prøv å tre den, og sy på den. Automatikk er "falsk trygghet", men absolutt komfort! 
Min beste venn, er nødvendigvis ikke din :-) Og et utsagn som det er MYE sant i, er: 
Det er som regel føreren av maskinen det er noe galt med, ikke utstyret. En VELDIG høy prosentandel feil på maskiner etc, skyldes brukerfeil. 

Så var det sagt... :-) 

#kjøpepress #symaskiner #syglede #håndarbeid #kjøpe #shopping #hverdag #rettfralevra #heltsant #frittord #galefolk #syglede #søm #symaskin #syselv #homemade #blogg #blogger #nyblogg #minmening #kvalitet
Ps. Husk Give away, se i menykolonnen til høyre

Tekstilshopping i London...

 • 03.04.2015 kl. 21:14

Siste måneden har jeg vært i London, to ganger. Første gangen var med guttene - i vinterferien, og vi var på London rundt på 1 dag... *puuuh* Vi rakk å se omtrent alt som var av attraksjoner, og vi var like utslitt alle tre, da kvelden kom :-p I min gamle blogg, fikk jeg litt spørsmål om tips til tekstilshopping i  London. Jeg lager derfor et nytt innlegg her, med tips og adresser, så kan dere kose dere - om dere tar turen over en gang. 

Berwick Street - nærmeste undergrund stopp: Oxford Circus/Totteham Court Road/Piccadilly Circus

Her er det et utvalg av butikker, i Soho. Deriblandt The Cloth House, Silc Society, Misan Textiles, Bidldle Sawyer Silks, Berwick Street Cloth Shop og Borovick. Det finnes kanskje flere, men ikke som jeg vet om :) 

Nærmeste undergrund: Oxford Circus 

Liberty  - Great Marlborough Street W1B 5AH

MacCulloch and Wallis - 25-26 Dering  Street W1S 1AT

John Lewis - 300 Oxford Street W1A 1EX

Walthamstow - Nærmeste undergrund: Walthamstow Central Område med flere butikker

Goldhawk Road - Nærmeste undergrund: Goldhawk Road/Sheperds Bush - Område med flere butikker

Brixton - Nærmeste undergrund: Brixton - Område med flere butikker

Feks: Simply Fabrics, Atlantic Silks, Fabric stalls on Market Row, Morleys Department store

Engelsk frokost, er ikke noe Jumbo er like glad i. Men Medium syns det er topp :-) 

Guttene er ihuga Sherlock Holmes fans - og dermed måtte vi en tur innom Baker Street 221

Vi postet bildet stolt på FB, hvorpå kommentaren hjemmefra ble: "De to klarer jo ikke finne sine egne sokker en gang..." :-p 

Medium vurderte å bli sur på husfar... hehe...

London Eye rakk vi også :) 

 

Så kom tur nr 2....

Jeg og mediageek nr 2 i huset, pakket kofferten og skulle reise avsted. Endelig en helg alene, og samtidig skulle Jonas få tid til å treffe en av sine ansatte, som bor i London. Alt gikk knirkefritt etter planen.. 

 • Bagasje til barna pakket og levert - check 
 • Middag ordnet til eldstemann som skulle være alene hjemme - check
 • Niste smurt og satt klar til gutten - check
 • Jentene kjørt og levert på sklolen - check
 • Vi er blitt enige om å pakke lett, og kun ta en trillekoffert med - alt i orden - check 
 • Billetter og pass, pakket i håndvesken - check
 • Bensin på bilen - check 
 • Ankomst Torp - pass og billetter med utav bilen - check 
 • Bagasjen.......... godt pakket og glemt hjemme i gangen - CHECK! 

Vi kan hvertfall skryte av at, såååå lett - har vi aldri reist før. Jonas prøvde seg med "bagasje er helt ut, overflødig".. men vi innså at det ikke falt helt gjennom :-p Og på toppen, ingen ble overrasket, da vi postet det på FB... WHHHAAT??? Hehe... Men, vi fikk mye god mat, nødbagasje skaffet vi oss i London - og vi fikk se Jersey boys musikal = VI var happy! 


#instagram #reise "shopping #london #familie #barn #tekstiler #stoffer #butikker #Ryanair #Torp #JerseyBoys #piccadillytheatre #Stanford #londoneye #sherlockholmes #bakerstreet #kos #søm #syglede #håndarbeid #sy 

En (blogg)shoppers bekjennelser?

 • 03.04.2015 kl. 16:53


Det er ingen hemmelighet at denne bloggen eller dama bak den, har flere, mange varierte diller... i dag ble mange "behov" dekket. For et par uker siden, dukket jeg ned i shoppingverden - etter noen stressende dager med jobb. Hvor er forøvrig logikken i slik? Man jobber ræva av seg, og så spenner man av, mer enn det man har tjent - den dagen. Jaja.. :-p Godt det ikke skjer så ofte..

Men cut to the case! (som kidsa her i huset sier) Vi var i Kristiansand for en tid tilbake (blogget om miniferien vår) og da var jeg innom Stoffdronning, og kjøpte 28mm skjærekniv. Jeg bruker så si bare  den ved tilskjæring av mønster ++ men de er dyre i Norge, eller dyrere... en feks ebay. Dermed ble det 2 stk fra ebay, til samme pris for en her. Men! Det er viktig å støtte lokale butikker, og det gjorde jeg - med den første hvertfall. :)

En annen butikk som fikk tjent litt samme kveld - var Kreativ, verdens beste herligste dame, som driver dette. Eller familie er mer korrekt å si. Frost jersey - denne har ikke jentene sett enda. :)

Så kom megasmellen....

Skoene er kjøpt hos  Nelly.com

Eller.. mega og mega.. de kostet 399,- pr par og er kjøpt fra Nelly. Jeg vet ikke om jeg er mest flau over at jeg ikke klarte å bestemme meg for grå eller sort, (og dermed bestilte ett av hver, med tanke på å returnere den jeg likte minst - men nå ender med å beholde begge to, for jeg ikke klarer å bestemme meg) eller over hvor jeg "fant dem". Det var nemlig i bloggen til Sophie Elise, som er en av bloggerne, i TV2 sin serie med samme navn, Bloggerne. Jeg skal ærlig innrømme at jeg har sett litt på dette, mest som interessant sosialt tilskueprosjekt. Det er utrolig hva de tenker, eller evnt ikke tenker (med)! Men uansett, etter noen nyhetsopplag, ble jeg så nysgjerrig at jeg måtte inn å titte, og der lyste disse i mot meg - på en fotoshoot de hadde i bloggen. Og i god tjeneste, hadde frøkna linka og betalt for skoene sine, til hvor man kunne kjøpe dem ! :) 
DOg vil jeg legge til, at utenom skoene var det ikke så mye jeg syns var interessant i den bloggen. I tillegg ser jeg nå at i reklamen for Nelly.com, står det For motebevisste jenter i alderen 18-35 år. Oooooook, jeg er på mitt aller siste år, som tiltenkt kunde, der altså :-p 
Husk Giveaway'n lenger ned her, lykke til! 
#nelly.com #shopping #syutstyr #symaskin #sko #skogal #shoppingpånett #skjærekniv #fiskars #uunværlig #stoffer #tekstiler #frost #frozen #barn #sy #syglede #håndarbeid #kreativ #pppp.no #bernina
mediakaos

Arbeid og hverdag forenes i herlig hverdagskaos = MediaKaos. Kaoset er en familie + 1 rampete hund & 1 lat katt.

Siden jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - med lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer sammen med hverdagsblogging, og alt ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares med meg.

Snarveier:
Giveaway & Konkurranser
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.
Lik på Facebook
Lik på Facebook

SNAPCHAT: mediakaos
Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B780
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900

Tidligere maskiner:
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55

Tips og råd - Janome CoverPro ligger i den gamle bloggen.


Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos