hits

Hit men ikke lenger...

 • 24.10.2017 kl. 15:08

Arbeidsdagen strakk rett og slett ikke til :-p Men jeg er i full gang med en koselig toalettveske. Mønsteret fant jeg forrige mandag, på vei hjem fra Lillestrøm I 2 etasje på et bygg, på Brokelandsheia ligger Quilteloftet - en superkoselig liten butikk. Masse fint, og hun selger Brother. 

På Design By Me messen, kjøpte jeg imitert skinn, veldig myk og god fra Stoffdronning, noe som ble utsiden på vesken denne gangen. Stoffet på selve kroppen er fra Meretes Atelier i Grimstad. Denne biten kjøpte jeg da Bodil og Lillebror var hos oss i august. Er man nerd, når man omtrent kan huske alle bitenes hjemsted? :p Foret som dere ikke ser enda, fordi det ikke er kommet på plass, er fra Lillestrøm Sysenter. Så hele vesken, er reiseminner fra høsten 2017. Litt artig? 

Nå er det bare å pakke ned, slokke strømmen og dra hjem. Skal bli helt ok :) 

 

Uhyggelig godteri...

 • 15.10.2017 kl. 12:23

Helgen er snart over, og bilen skal vendes nedover mot sørlandet igjen. I dag ble jeg ferdig med å montere godtebagen (den er stor :-p ) og brodert ferdig på den øverste kanten. Bagen er laget i skai, og både brodert og trykket på. Vinylen er fra Vinylhobby.no - broderiet er laget på Brother VR (ren broderingsmaskin) og trykket er skjært ut med Scanncut. Er skai et materiale du ikke har jobbet så mye med, så anbefaler jeg det. Artig materiale, som er takknemlig å arbeide med. 

Jeg har brodert mye! Og jeg må  helt ærlig si, at VR til Brother, broderer noe av de fineste fontene jeg har sett! De er så utrolig fine og proft resultat! Elsker tettheten, de lange stingene (ingen av mine maskiner hittil har klart så store spenn uten at tråden ryker eller den blir ujevn) Så jeg skal innrømme at jeg har vært litt "in love" denne helgen :) 

Etter at vinyl ble så stort, har jeg sett lite av broderi rundt på nett. Men det er jo bare så flott! Ja det er mer tidkrevende, men likevel så flott, at man ofte bør ta seg tiden til det. Det gir langt fra samme uttrykket, å trykke vinyl på - som å brodere. 

Nå kan Halloween bare komme :D

Plastic fantastic

 • 12.09.2017 kl. 11:05

Hva er finere enn nasjonaldrakten vår? Den fine, region/stedsbaserte drakten, som så mange har kjær. Normalt består denne av materialer som lin, bomull og ull. Men... hva med plastikk? Ja jeg mener plastikk....

Det svært så omdiskuterte materialet, som gjør all for stor skade i naturen - men som det dessverre finnes overalt. 

Aase Ødegaard fikk en ide... en ide som innebar søm, plastikk og bunad. Under årets TEDxArendal holdt hun både workshop og speak, om de fine draktene hun har laget. 25 bunader på flotte damer, hanket inn 1 prisen for beste show i folketoget - i Kristiansand. Og det er ikke rart, for noen flotte drakter, og ikke minst - for et ARBEID! Det er utrolig imponerende at noen har kommet på ideen, og ikke minst tatt seg tiden til å lage dette! 

Legg merke til den fiffige detaljen bak på ryggen - tappekran fra vinposer :) Beltene er av kapsler som engangslinser er i. Når linsene er tatt på øyet, er det jo helt vanlig å kaste disse, men ikke i dette tilfellet. Leverposteibokser er brukt, og mye mye annet ... som vi vil kalle rart, og søppel! 

Det er inn med gjenbruk og redesign, og dette må vel stille øverst i begge klassene! 

Jeg må ærlig innrømme jeg syntes litt synd på damene, som stod i plastikk - og under plastikk (Dome, teltet) i strålende sol. Er det noe som er helt sikkert, så er det vel at plastikk ikke puster, og er en smule klamt. Se for deg å sole deg i en søppelsekk, det finnes mange andre materialer jeg hadde valgt først. Men det gjør jo bare prosjektet enda kulere. 5km gikk disse damene i folketoget. Det står det jammen respekt av! 

Syns du dette så ut som et spennende prosjekt, er det en del artikler om disse damene på nett :) 

#TEDxArendal #TEDxtalks #bunad #håndarbeid #gjenbruk #redesign #homemade #søm 

Mer trusesøm....

 • 14.08.2017 kl. 14:58

Når Knøtta har fått nok truser, hva gjør man da - når man fortsatt har lyst å sy flere truser? :-p Jo, da er man heldig nok, til at en venn bestiller noen til datteren.. :-p Så dermed fikk jeg sydd 4 truser til - og det er så moro! 

Men denne gangen skal jeg innrømme at 50% kom fra rester, og resten ble rester. Men, likevel er det litt moro å nå være tom for de små restene, som jeg har tenkte.. tja.. kaste eller beholde? Når man kommer opp i str 9 år, er det klart at det krever litt mer stoff - og til meg selv også, men dog - er det mindre enn de fleste andre prosjektene. 

Det har vært en vanvittig pågang av spørsmål etter de ferdigbrettede trusestrikkene jeg bruker. Jeg kjøper mine direkte fra Danmark - Jydsk Stoflager, og er du ved Legoland, er det ca 30 min derfra. De selger til private, direkte fra butikk, men sender ikke til Norge. Jeg vet at sysiden.no har samme type strikk, da de får varer fra Jydsk. Er det noen stoffer du liker her i bloggen, er det stor sjans for at du kan finne de igjen i nettbutikken til Tonje Stoff og Symaskiner. 

Er du forbi Midt Jylland, feks Legoland i høstferien eller noe - så prøv å legg turen innom Erik og Jydsk, det er absolutt verdt et besøk. Både prismessig og utvalg. En fantastisk service får du med på kjøpet, både av Erik og pikene hans. 

// REKLAME // 

Truser, perfekt for restesøm

 • 09.08.2017 kl. 14:47

Å sy truser er mye enklere enn man skulle tro! Det er perfekt restesøm, og har du småstykker du ikke vet hva du skal bruke til, mål og sjekk om du kan få ut en truse av det. Bruker du string, trenger du enda mindre stoff :-p Men i dette tilfellet, skal jeg sy vanlig truser, til Knøtta. Noe her er rester, og noe skal jeg innrømme "ble rester"... :-p 

Mange skjærer, istedenfor å klippe - jeg gjør ca 50% / 50%. Men når jeg skjærer trusene, bruker jeg den lille Fiskarskniven. Den er mindre i bladet og enklere å styre på detaljer. 

 

Jeg har to typer trusestrikk. Den ene er med blondekant som ruller seg, og den andre er en slags liten picotkant. Jeg bruker mest den med picotkanten. Den er ferdigbrettet og har myk innside. 

Moro ! :) 

Lyn & Torden

 • 08.08.2017 kl. 15:11

 

Det har nok de aller fleste hørt om, men har du hørt om filmen Lyn & Torden? En koselig animert film, om en liten pus som får nytt hjem - men ikke uten litt komplikasjoner! :D 

Stoffet fant jeg på Ohlssons Tyger i Linköping. For de som vil se hvilke butikker jeg var innom der, kan du se HER. Det var faktisk den eneste meteren jeg kjøpte, i hele Linköping. Dog ble det jo noe både før og etter :p Men det er ikke så verst at jeg fikk sydd noe av den, så fort etter kjøp! For det er nemlig ingen selvfølge, når det kommer til meg! :) Lovestoffet på ermene er fra Skroten i Kinna, innlegg fra det besøket finner du HER. Vinylen er fra Vinylhobby.no 

Det er utrolig moro å sy selv. Man kan kombinere, pimpe og få et unikt plagg - helt utav fantasien. Som knøtta sa i går da hun la seg: ingen andre i hele verden, har helt lik pysj som meg. Og inntil videre, stemmer nok det. Det å finne kombinasjoner og sette sitt eget preg på ting, er ren lykke :) Så kan man jo også unnskylde, at man stadig drar nye metervarer i hus ................. 

Pyjamagirls

 • 07.08.2017 kl. 22:44

To veldig fornøyde jenter i nye pysjamaser. Det er utrolig gøy å sy, når mottakelsen blir så enestående :-)

Mange meter....

 • 05.08.2017 kl. 23:15

Mange meter er blitt sydd i dag, om meter med stoff er fakta er jeg ikke helt i tall på, men iallfall tråd! 7 plagg er ferdige, trøyer, pysjer+++++ og mange av stoffene er fra innkjøp gjort på turen nedover hit

Det er utrolig gøy å kunne sy med andre igjen. Det er ikke mange gangene jeg får vært med som deltaker på slike ting, der jeg kan la jobb ligge mer eller mindre til siste dagen - eller må reise igjen kort tid etterpå.

Øynene er slitne og jeg tror snart jeg skal krype under dyna. Sove til durende symaskiner, må være like bra som gårsdagens utsikt :-)

Sommer og sol.. ?

 • 31.07.2017 kl. 14:00

Det er både sol og regn ++ her i dag, noe som resulterer i begrenset bruk av x antall sommerkjoler :p Men! De er masse i bruk lell og Knøttas begynner å falme etter x antall vask :) Fremgangsmåten for barn, finner du HER

Det er mandag, og redaksjonen er tilbake - noe man merker godt! Allerede i 09 tiden var mailene godt i gang, og alt var ved sitt hverdagslige. Bortsett fra, at mediapappa og jentene har ferie enda. Så, en stor fordel med hjemmekontor, er jo at ingen ser hvor en svarer på mail fra. :-p 

Tanken var å sy litt, samt teste tusj +++ med Scanncut 700 - men jeg har glemt holderen på kontoret, så da utgår det. Sømmen...  tja.. muligens, jeg må tenke litt til.. hehe, snakk om å være daff! Derimot er målet å komme meg inn på strikkekveld i dag, nærmere 1,5 mnd siden sist... 

Har jeg forresten sagt at det er enda et nytt prosjekt på pinnene? Har "bare" 4 prosjekter på pinnene nå.. *host* ..huff... :p 

Knøttas kjole er den samme som min, bare i voksen. Fremgangmåte på den, finner du HERHåper du får en fin mandag! 

Superenkel kjole

 • 27.06.2017 kl. 07:43

Denne er faktisk ikke så mye brukt enda. Ikke fordi jeg ikke liker den, men fordi det føles for mye stoff i den :-p I denne varmen er minst mulig det mest behagelige, Hehe.... vi klager overhodet ikke, vi bare konstanterer ! :-)

Kjolen ble laget ganske modifisert fra sy din egen garderobe, men det som utgangspunkt i skissen. Du kan lese mer om det HER.

Jeg lovet en eller annen bedre bilder, so here goes! Jeg tenkte også å lage en beskrivelse etter måleskjema. (MER INFO) Hvordan du lett lager denne selv. Den består kun av to stykker, for og bakstykke. Det mest avanserte på denne er kanskje strikken i livet :-)

Stoffet er fra Danmark, en bit ble kjøpt på Alt om Håndarbeide messen hos bycoco.dk og en annen bit (jada lite kontroll) hos Jydsk stoflager :-p

Sy en perfekt(?) sommerkjole....

 • 25.06.2017 kl. 08:06

Jeg får så masse henvendelser om link til fremgangsmåten for kjolene mine. Jeg er p.t i Tyrkia - så derfor legger jeg ut link igjen - siden jeg ikke rekker å svare alle (dårlig nett i tillegg)

Jeg syns denne kjolen er perfekt i snittet og jeg bruker mine MASSE her i ferien nå.

Link til hvordan du lager mønster og fremgangsmåte finner du HER.

Sommerkjoler i metervis..

 • 14.06.2017 kl. 16:14

Bokstavlig talt, er det kjoler i metervis. Den siste uken har jeg fått gjort et MEGA innhogg i lageret mitt. 1 kjole til, til meg selv - stoff fra Stoffbutikken (mener jeg å huske) og 8 kjoler til knøtta. Nå begynner feriekofferten å bli klar! Elsker dette snittet og i tillegg er det så kjapt å sy! 

I dag satt jeg meg ned å laget mønster i str 9 år. Lagde den med samme form bare rett, over bysten - da hun ikke fyller noe der enda. Resten av grunnformen er samme som på min kjole. Perfekt å få brukt opp stoffer som er liiiiitt barnslige, i følge jentene - men som ble perfekte som kjoler!

Jeg har fått noen spørsmål, om hvordan kjolen er i snittet bak og sidene. Den er tettsittende både bak og i siden. Men foran er den løs fra bysten. Bildene under viser litt bedre. Og så var det storproduksjonen... for å spare tid, kan dere se - det er mye rosa kantbånd :p Men slik går det, kort tid til ferie, jobb på toppen og voila, litt snarveier. Mønsteret er som sagt tegnet ned til 9 år. 

Stoffene er veldig varierende her. Stoffbutikken, Jydsk Stoflager, Tonje Brodering og Kamelont Design. Alt er kjøpt enten på messe, eller i fysisk butikk hos de aktuelle. :) 

Jeg elsker dette kaninstoffet, sett noe så herlig? Det er fra Tonje Brodering sin butikk i sentrum. Nydelig jersey. Jydsk Stoflager har også dette stoffet. Knøtta ble superfornøyd med ny sommergarderobe. Heldigvis! :D 


 

Sommerkjoler #2, 3 & 4

 • 11.06.2017 kl. 20:31

Jeg fikk faktisk montert opp alle kjolene jeg klippet ut! Det er søren meg ikke verst, til meg  å være! :P 2 av de er langt fra "meg" men, jeg bare måtte prøve meg. :) Til sommerbruk er jo farger, og motiver litt artig, så de blir nok brukt! 

Stoffene:

LP stoffet: Er kjøpt hos Tonje Brodering i sentrumsbutikken. Var på 50% og jeg syns det var så kult! Men hva passer det til liksom? :) Viskose, lett - og til dette, syns jeg det ble perfekt :) 

Scooter: Jersey, kjøpt hos Kølkær/stofkarsten i DK. 

Roadster: Disse er fra bycoco.dk. De ble kjøpt på messen AOH i Rødovre i år. Jeg bare MÅTTE ha det, som mye annet - da jeg så det. Men ante ikke hva det skulle bli. Men jeg digger stoffet til denne kjolen. :) 

Favoritten, er definitivt nr 3, roadseteren. 

Det er lenge siden jeg har brukt kantbåndsapparatet så mye, som i denne helgen. Apparatet står på en Babylock Ovation, en fantastisk maskin. Litt lunefiull over tykke humper, men det er de fleste coverne. Sakte tempo og litt løft på trykkfoten, så går det så fint! :) 

Mønsteret er eget, laget utifra en kjøpekjole. Akkurat som den kjolen jeg lagde før i dag ! :) Elsker dette mønsteret, det sitter som et skudd, det blir tatt godt vare på! :) 


 

Og her er kjolen jeg sydde før i dag, elsker stoffet i den. Du finner innlegget tilhørende denne kjolen HERSommerkjole #1, selvgjort er velgjort

 • 11.06.2017 kl. 16:29

Jeg har en kjole som jeg elsker snittet på, men har ikke funnet eller sett noe lignende i butikk igjen. Den har bredt skjørt, uten søm i livet eller under bysten, er trang rundt brystet og har stropper. Den perfekte, lette sommerkjole. Så, når man ikke finner flere enn den ene man har, så tar man frem linja,, mønstervlies og kjolen. Dermed ble et mønster til :) 

Den satt på første forsøk! Originalen er i stumt stoff, og har glidelås i siden. Jeg valgte å lage den i jersey, og gjorde dermed formen om, litt for at den skal sitte fint. 

Mønsteret er laget selv, utfra den kjolen jeg hadde fra før. Stoffet er fra Meretes Atelier i Grimstad, og kjolen er sydd med overlock og coverstitch maskin. Har du ikke cover, kan du fin fint bruke tvillingnål! :) 

Jeg elsker mønstervektene mine. De er kjøpt på AOH messen i Februar i år. De er helt geniale. Jeg har 3 stk, 1 stor og 2 små. 

Nå ligger 3 ferdigklippede kjoler til, klare på bordet for montering! :) Så får vi se om ikke dette blir garderoben på ferie, og på fine sommerdager her hjemme etterhvert! Deilig myke, og fine i snittet! Utrolig gøy å kunne lage sitt eget tøy! :D  

Egosøm..

 • 11.06.2017 kl. 10:49

Litt psykadelisk filter på bildene i dag.. :p Det regner ute og for å gjøre noe "annet" enn de standardoppstilte bildene, ble det slik i dag. Dette er fra morgenluftingen til Jølle. Lille har overnatting, så da tok jeg første skiftet.

Kjolen ble mekket i forgårs, men ikke brukt før i dag. :) 

Stoffet er fra bycoco.dk og kjøpt på AOH messen. Klarte ikke gå fra det, og syns det var så fint! Og det har jeg tydeligvis synes en gang tidligere også, for gjett hva som lå i skapet, når jeg kom hjem? Full kontroll, nope! Men, da har jeg en ekstra meter. Sist, kjøpte jeg det hos Jydsk Stoflager. 

Mønsteret er fra Sy din egen garderobe 34-56. Kjolen på s. 66 er modifisert litt. Rund hals med kanting, og strikken går helt rundt, og ikke kun i sidene og bak.  Ermene er forkortet litt, slik at de ikke er fullt så langt utpå. Denne kjolen kan fint lages som maxikjole også! Altså lang. Det er fint å kunne varierer mønster, med bare enkle grep. Kjolen finnes helt fra liten/vanlig str, til pluss dame. Det er et av de få mønsterne som går fra 34 og oppover, i PLUSS boken. 

Elsker trykket på kjolen, Paris og sykler! Jeg innbiller meg at denne blir kul, sammen med den knallgrønne elsykkelen min! :D 

 

TOM & JERRY

 • 09.06.2017 kl. 14:10

Covu er faktisk helt uskyldig. Det har ikke noe med nye kallenavn å gjøre :p Det er rett og slett sommertøyet til ungene, som begynner å ta form. I dag bar jeg faktisk maskinene opp i stua (har jo bare et rom med alt tilrettelagt i kjelleren.. men der er det kjedelig.. :p ) og har sydd litt. Moro å være i gang. Men litt rusten, noe jeg og Babylock Ovation fant ut i starten... 

Settet består av singlet, og shorts. Shortsen er et Burdamønster og singleten fra et eldre Alt om Håndarbeide Symagasin. 

Stoffene er fra Jydsk Stoflager, og Lillestrøm sysenter. Potestoffet er tynn isoli, og singleten er jersey, begge fra JS. Ribben er supersøt og ble med hjem fra sist kursrunde i Lillestrøm :) 

Mørke mobilbilder, men jeg sendte et par snapper i dag fra sybordet, og da var det noen som lurte veldig på hvilke maskiner jeg syr på. Akkurat nå, står Babylock enlighten og ovation på bordet. Den ene er overlock og den andre kombinasjon, men er innstilt på cover. En super maskin. Jeg har skrevet om begge maskinene tidligere. Slik ser det altså ut, når jeg inntar spisebordet.. huff. Nesten så jeg får litt dårlig samvittighet.. nesten .. :) 

#sy #søm #barn #mote #symaskin #håndarbeid #hobby #familie #syselv #homemade #handcraft #sew #familien #barneklær #kidsfashion #babylock 

 

Rød og nasjonalklar...

 • 08.05.2017 kl. 13:40

Det sikreste vårtegnet er vel blå, rød, sort (og grønne?) russ som løper rundt i rundkjøringene, tuter og går av hengslene for å få noen knuter i lua si. Like stort tegn er småungene som løper etter, for å få ruuuuuuuussekort! 

I fjor sydde jeg og naboen røde minirussbuker til jentene. Planen var å få sydd en blå til knøtta i år, fordi hun fikk ikke i fjor. Dog, undrer jeg på - hvor blir tiden av? Det er 9 dager til 17 mai og knøtta er fortsatt uten minirussebukse. Jeg må seriøst få tatt meg selv i nakken. Mulig hun kunne tenkt seg å bruke den buksa, i litt mer enn 2 dager før 17 mai :-p 

Buksen ble sydd i bomullscanvas, og på denne tiden hadde jeg faktisk fortsatt Silhouette Cameo i hus, så det er den som er brukt til å trykke på buksene. 

Om knøtta får bukse i år.... ? Time will show... sagt på en bokstavelig måte, som i Flåklypa... :P 

 

Summerfeeling i action

 • 05.03.2017 kl. 13:38

Så var altså aften kommet, og man skulle i bursdag med sommertema. Badeballer, og parasoller møtte oss og god stemning <3 Kjolen ble snørt fast, hatten festet = klar for party :) Vi glemte å ta bilder før vi drog, så en litt sliten bursdagsdeltaker, ble tatt bilde av kl 0115 i går :) Både jeg og kjolen er litt sigen :p Jeg ser jeg burde rettet meg opp, for kjolen sitter kjempefint og tight, men når man siger sammen som en sekk, så gjør den ikke det.. hehehe

Mønsteret jeg endte opp med, er fra boken Gertie's Ultimate Dress Bookden kan kjøpes fra Amazon feks. (se link) Masse fine kjoler, og utrolig stor syskoledel. Denne kjolen skulle egentlig hatt biesedelen på skrå, samt korsettstenger i sømmene. Jeg fikk det ikke til å sitte pent på min kroppfasong, og stengene lot jeg kort og godt bare være. 

 Stoffet er fra Alt om Håndarbeide messen, 50% salg på grunn av utgående vare. Knallfint stoff, som jeg falt pladask for. Eneste er, at 4m ikke var nok til de 3 tiltenkte prosjektene mine :( Skjørtet på denne kjolen, er en helsirkel, men delt i 3 deler + ganske stor vidde, pga alle leggene. Dermed gikk det ganske så mye stoff, bare til skjørtet. 

Bak er kjolen satt med maljer, istedenfor glidelås - og snor i. Dermed er det enklere å få festet den fint rundt. Overdelen består av paneler hele veien rundt, og det er et kantstykke som pynter, istedenfor skrå - rett over. 

En blomst i bomullsforet er festet foran, og hatten som er sydd etter Willys mønster - er festet på hodet :) Om det mønsteret er å få tak i enda, er jeg usikker på. 

 

Så nå er det bare å vente på den skikkelige summerfeelingen, for her snør det i dag. Med andre ord, denne får henge en liten stund på Petra Prøvedukke :) 

Jørgen hattemaker..

 • 03.03.2017 kl. 12:45

Evnt Tone Irén... dette kittet har ligget LENGE. Kittet kommer fra Willy, en flink syherre - som også var med på det store symesterskapet på NRK1 for noen år siden. Når jeg sier noen år, så er det ikke tull. Jeg har faktisk glemt, hvor lenge siden det er - jeg skulle teste dette mønsteret. (huff) Hatten, er en minihatt - som jeg har laget til sommerkjolen. Jeg er ikke helt fornøyd med noen av de siste prosjektene, men pytt pytt. Det får gå. Hatten skal stå i håret :) minihatt, de er ganske kule og har både borrelås og klemmer under. 

Kittet mitt kom med ferdig strykestivelse +++ den var ganske tykk, og jeg har knotet noe innmari. Det ble litt stivt og vanskelig å jobbe med, da min maskin ikke har så smal friarm, som opphaver sin maskin :) Og ikke høyt syrom, så her ble det en del bøy og tøy :-p 

På siden er det en blomst, kan man se det? Den er tiltenkt å feste med en nål på kjolens fremside. Stoffet ble kjøpt på messe, og det limegrønne er fra Stoff og stil. Nå gjelder bare finpussen... 

 

Planlegging er halve jobben...

 • 28.02.2017 kl. 09:56

... og ofte stopper det der :-P Stoffet du ser på bilde, ble kjøpt i DK - på messeturen i Februar. Til helgen skal vi i selskap, og tema er sommer. Tja... selv om vårnyhetene er begynt å komme i butikkene, er ikke sommerkjolene det som bugner over på markedet, enda. Så tja... planleggingen av en kjole er påstartet. Med min fart, og mitt pågangsmot for tiden (som ikke er av det største) er en kjole i tankene. Jeg har en limegrønn kjole som er kjempefrisk i fargen, som får være backup. Jeg tenker at sommertema er vel kanskje litt mer "halterneck" evnt shortsfeeling, men jeg mangler fantasi om dagen :-) Så foreløpig er en kjole planlagt, så får jeg se om jeg kommer på noe bedre underveis :) 

Jeg elsker disse mønstervektene som jeg kjøpte i DK. De er tunge! og perfekte til sitt formål. Jeg må prøve å minne meg selv, på å kjøpe flere til neste år :)  

Bursdagsgave x 2

 • 15.02.2017 kl. 16:28

Det å sy til andre er noe jeg unngår, mest mulig. Men når de bedende øynene ber om en genser, som skal gis bort i bursdagsgave - er det ikke enkelt å stå i mot. Derimot det å huske, eller treffe nøyaktig på størrelsen, er ikke alltid like enkelt. Det fikk jeg brynt meg på denne uken. I hui og hast, forsøkte jeg å få ferdig en genser på rekordtid. Genseren ble ferdig, med en og to tanker bak i hue... XS eller S? Så jeg valgte XS og i tillegg smal modell.. 

Så den ble for liten :-p Lilla, melert pusete isoli med trykk på. Dermed ble det en liten stund foran symaskinen i dag. Ny genser, lik - men ikke samme farge. S men ikke slim modell :) Så nå krysser jeg fingrene for at det går bra. De kule skallene fra Syfestivalen, er inni halsen. Høy og tykk kosehals, og tykk deilig isoli fra Jydsk Stoflager 

Glitervinyl fra Vinylhobby.no - forenklet hundefigur på. Deilig vinyl å arbeide med. Du trenger litt dypere knivinnstilling på denne typen, fordi den er tykkere enn vanlig smooth. På min 900 scanncut, bruker jeg alt mellom 2.5 - 3.2 

Mønsteret er modifisert fra et AOH Symagasinet, i form av den høye halsen. Ellers er det en vanlig raglangenser fra tidligere utgivelse. // INNEHOLDER REKLAME // 
 

Mer skaller...

 • 12.02.2017 kl. 15:59


Når man kikker opp, opp på øverste hylle - og ser en rull (ja rull) med glitter isoli... blir man litt emosjonelt ustabil. Litt glad, fordi det  hadde jeg glemt, og disse er så fine!!!! Og litt oppgitt, fordi var det enda mer der oppe? Og litt trist, fordi man innser at skatten må brukes. Som sagt så gjort. 

Dermed ble den grå glitterisolien klippet i. Skallene fra i går, har jeg i en da en farge. Mint, men de har jeg litt mindre av - så her gjelder det å være pinen! Dermed er ikke motivplassering, såååå nøye :-p Samme mønster som i går, baggy bukse og genser/trøye. 

Glitterisolien er fra Jydsk Stoflager, og jerseyen fra Stockholmsmessen. Mønster er fra Symagasinet, AOH (modifisert litt) og jerseykanten er fra Syglede. 
 

Dødelig kos...

 • 11.02.2017 kl. 16:47

Rosa, grått og litt spenning på toppen! :) Et utrolig deilig sett ble tryllet frem. Jeg ELSKER Ovation og kantbånd - bare for å ha sagt det først. Jeg har sjeldent vært borti en mer takknemlig maskin å arbeide med! Men, den koster også skjorta, og en bukse ekstra.... Men har du masse penger, som du ikke vet hvor du skal gjøre av - så anbefaler jeg denne! :-p 

Settet er en baggybukse, og en trøye/genser. French Terry fra Syglede, kantet med prikkete jersey (med søte marihøner som ikke kommer frem når man kanter) og superkule dødningshoder. Sistnevnte er kjøpt på Syfestivalen i Stockholm. Ikke verst å bruke såpass "ferskvare", til meg og være!  

Mønstrene er fra AOH Symagasin, litt tilpasset den ikke fullt så tykkfalne figuren til L :) Buksen har strikk i livet, og ribb nederst, og ellers en kile i skrittet, for å gjøre den løs og ledig. En "ruter" er lagt på langs mellom stykkene. Dype lommer er et must! 

// INNEHOLDER LENKER //

 

Myntpung i en fei...

 • 08.02.2017 kl. 09:04

For noen år siden, gikk jeg helt amok (sammen med mange andre) på en broderiside som heter Smartneedle. På den tiden var både broderiene og prosjektene man fant der, ganske "nye" og spennende. I dag, stiller de seg i rekken av mye annet moro på nett. Men x antall filer og kjøp, ligger både i dataen min og i bokser. Ja, bokser... for man kunne altså også kjøpe.. hårbøyler, antiskli, strikker, buttons til å trekke på, låser, squeekere, osv osv osv osv... 

Men altså... når man da har både lås, stoff (nevnte jeg en SVÆR boks med broderitråd?) så må man kanskje blåse støv av det, og bruke noe igjen? Så da.. ble stoff fra glemselen grav opp, låsen fra antikvarisk boks hentet frem og broderier pakket i 5-6 år gamle zipfiler tatt fra Dropbox. Og Voila! :) 

Broderier er ikke så mye man ser lenger, det går mest i Scanncut - noe jeg selv er ganske så skyldig i. Men det er sjelden noe som er så moro som broderi. Holdbart og ikke minst pent! Disse små myntpungene er perfekte bursdag eller venninnegaver, for de små :) 

Morsomme små prosjekter - dette kalles In the hoop 

 

Flaskegrønn glede...

 • 31.01.2017 kl. 09:16

Nok et lite "inspirasjonsplagg".... grønn punto, med acetatfor og legg i siden, som ikke akkurat er lett å se her. :) Ikke verdens beste bilder det her, men det går? ;p Snittsømmer både foran og bak, og glidelås i siden. Du kan fint bytte ut punto med annet stødig stoff. Men denne modellen må ha stretch. Stoffet er kjøpt hos Jydsk Stoflager for lenge siden, og mønsteret er modifisert den første boken min, Sy din egen garderobe. Mønsteret begynner på 46 så man må tegne om, men fint mønster å jobbe utifra. :) 

Jeg har ikke delt delene i livet, men har alle stykkene langsgående kroppen. Bak er det 3 deler + snitt for å få den til å sitte pent i svaien. Foran på originalen er det omslagstopp, det har jeg kuttet ut og tatt hele forstykket i ett stykke. Selv om kjolen er sydd i stretch så er det glidelås i siden. Delvis pga  fór men også pga få en finere form. 
 

Når man finner DEN rette....

 • 26.01.2017 kl. 10:30

Kjenner du følelsen av å surre rundt og rundt, inn og ut av liten, stor, bred, smal osv osv... Mitt absolutte høyepunkt i et prøverom, må være for et par år siden, da jeg prøvde en kjole. Med hvinende stemme, surret en søt liten pike (ja, de er søte og små, når de er i 18 årene.. :-p ) som helt sikkert spiser mer enn 1 skive ost til dagen, men som ikke ser slik ut - utenfor. I det jeg er ferdig, river hun omtrent gardinen til side og utbryter: Så fiiiiiin! Den kan du jo bruke etterpå også...Etterpå, hva da????? Den kjolen ble ikke med hjem, for å si det slik - OG jeg vurderte 1 skive ost til dagen :-p 

Men, så.. det lyser nå 70% overalt man beveger på seg. 70% er faktisk utrolig bra salg, og når jeg da finner "the one" kjolen på salg - og den ikke er min i str, er det lov å bli litt lei seg? Men, hva gjør man da? Jo man finstuderer hele kjolen, opp ned, bak frem, innsiden ut og drar hjem. Hjem til stofflageret sitt, der man finner omtrent samme stoff - som har ligget som hyllevarmer fra Jydsk Stoflager i noen år, riktig farge glidelås som har ligget i boksen, i påvente av prosjekt - i enda flere år, fórstoff fra... eh.. nitten og pilogbue i sytid, og setter i gang! Resultatet? Det ser du ovenfor, i en meget komfortabel med situasjonen posisjon! Jeg misliker bilder sterkt.... 

Fronten har belegg og splittåpning. Fronten tok jeg målene fra en av kjolemodellene fra boken, det samme med raglansnittet. Snittlinjene midt foran og i sidene, er tilpasset slik kjolen jeg så, var sydd. 

Hva er den sorte snoren? Det er for å klare å få opp glidelåsen alene :p Når man er alene, er glidelås i ryggen noe herk! Noe jeg har funnet ut på reise blant annet, det er en annen "hysterisk" historie... 

Splitt nederst i kjolen, denne gjør at man kan bevege seg i den. Blyantskjørt uten splitt, funker dårlig, sammen med lange steg. 

Front

Disse to har jeg brukt utgangspunkt i overdelen. Detaljer og snittsømmer inspirert fra kjolen jeg ville kjøpe. 


Kjolen er sydd i en tykk variant av Punto Milano, foret med acetatfór

 

Kalle kanin vil ha kalde kaffi....

 • 12.01.2017 kl. 20:27

Kalle kanin vil ha kalde kaffi... ett utrykk guttene med sin vestlandskpregede dialekt, hadde det mye moro med mediapappa - da de var yngre. Det er ikke godt for med østlandskaner, så si flat L og få riktig lyd på. Uttrykket er fra en barnevits, om en innpåsliten kanin som vil ha kald kaffe - mange dager på rad spør han etter det. Når endelig de sier ja, spør kaninen kan du varma den for meg? Hysterisk morsomt når du er liten.. :) 

Knøtta ville så gjerne ha dress hun også, med noen flere krav til motivet. Å feste vinyl på fleece gir ikke det peneste resultatet :( Det "knudrete" underlaget, viser gjennom vinylen, og man må være forsiktig med varmen. 

Men det ble en dress til slutt. Og denne gangen... denne gangen er det materialer kun fra eget lager ! :) Stoffet ble kjøpt på en impulstur til Sverige, på Skroten, og vinylen er fra Vinylhobby.no 

 

// Inneholder reklame //

 

Gotta Catch'Em All

 • 12.01.2017 kl. 10:21

Guuuul! Pikachu er temmelig gul, noe jeg følte litt på når jeg lagde denne. Det er ikke den fargen jeg går for først liksom.. :p Men, jeg lovet dyrt og hellig at jeg skulle sy onepiecen til Lille, før jeg reiste på jobb/kurs i helgen. Men følelsen når man innser at man ikke rekker det, er ikke særlig god. Dermed ble det natteproduksjon. Klokken 03.30 gikk jeg å la meg. Med en stk Pikachu ferdig! 

Stoffet er fleece fra Stoff og Stil, og mønsteret er tilpasset drakt fra Alt om Håndarbeide, Symagasinet. Trykket er laget i Scanncutcanvas og skjært ut med vinyl fra Vinylhobby.

Det var en stk fornøyd snuppe som drog avgårde til skolen i dag :) 

// INNEHOLDER LENKER - REKLAME //  

 

12 dag i desember, 12 godteposer...

 • 12.12.2016 kl. 21:25

Nei det er ikke en pose for hver dag i desember, men et bevis på at jeg aldri lærer. 12 poser, kan da ikke ta så lang tid å lage - til å ha godteri i. Ehm.. nei, det tar ikke sååå lang tid, men det tar tid. Og når man ikke husker å måle boksen som skulle oppi, er det søren meg klype flaks, med stor F at boksene passet oppi! 

I morgen er det Lucia, og mange skal grytidlig opp - for å se arvingene gå i Luciatog. Barnehager, skoler - det er mange som har den fine tradisjonen med tog og lussekatter før dagen starter. Men det handler ikke bare om boller og lys i morgen, for vår del. Vår kjære lille L, som kom til verden 8 uker før tiden - 1943 gram, er 10 år i morgen! En flott jente, med masse omsorg og gode tanker. 

Så 12 poser, ja det er litt arbeid. Men hva skal man si? Vi har bare de små på "lån", og selv om ting kan ta litt tid, er det kanskje verdt å se tilbake på ? 

Posene er sydd i bomull, og laget enkelt etter samme fremgangsmåte, som du finner flere av - her i bloggen. Alle posene har navn, som er trykket på med vinyl fra Vinylhobby. Vi så lenge etter noen passende godteposer i butikken i dag. Men Lille fant ingen hun likte. Så da ble løsningen små bokser, som ble puttet i hjemmelagede poser. Sånn sett, er det fint å kunne sy - man får det man ikke finner i butikken :) 

 

 

// INNEHOLDER REKLAME // 


 

Nerdete bukse...

 • 28.11.2016 kl. 14:48

Kan man kalle en bukse for nerdete? Iallfall føles det slik, når man monterer buksen og stripene passer helt perfekt i alle sømmer. Og når man i tillegg blir litt lykkelig av å se det, da er man vel litt nerdete? 

Stoffet er en restebit fra Stoff og Stil, som har ligget ganske så lenge! Og mønsteret er fra bok nr 2, AOH sybok :) Den kommer forhåpentligvis hjem fra trykk straks :) 

#søm #sy #håndarbeid #hobby #bernina #jukimo1000 #altomhåndarbeide #sybok #syselv #homemade #håndlaget 

Singing in the rain?

 • 24.10.2016 kl. 08:41

Begge jentene drog avsted i nye regnkåper i dag. Kåpene ble sydd på Sycamp i Sarpsborg i helgen. Det er utrolig gøy når det arrangeres litt annerledes ting, og det fortjener jo litt oppmerksomhet? Selv om jeg er trøtt, etter en litt "annerledes" opplevelse - overnattingsmessig, er jeg veldig happy med weekenden. Det er Stoffbutikken, som var arrangør. De to damene i denne butikken, er helt fantastiske ! Makan til energi og humør! Og ikke minst, SERVICE, utvalg og dyktighet - det er langt mellom at jeg ser :) De sitter på kompetanse innen både reparasjon og service, tekstil og mønsterkunnskaper og ikke minst kundebehandling :) 

Regnsstoffene/Voksstoffene er fra Lillestrøm Sysenter, og Knøttas jakke, har Ser du meg? bak. Refleks fra Vinylhobby. Når du skal sy i denne type stoff, er det smart med en spesiell fot, og litt andre hjelpemidler. Senere i dag kommer det et innlegg med noen tips på akkurat dette. Det samme gjelder refleks på dette type stoffet, det er egentlig ikke noe å anbefale. Men med forsiktighet og prøvelapper kan det gå :) 

// INNEHOLDER REKLAME OG LINKER //

 

#mote # barn #søm #bernina #klær #syselv #håndarbeid #stoffbutikken #vinylhobby #regnfrakk #barnemote #hobby #søm #sy 
  

Regnkåpe til Knøtta med refleks

 • 22.10.2016 kl. 16:47

Photoshop og jeg ble ikke helt venner i dag, men pytt pytt.. Regnkåpe til Knøtta er ferdig, og forsiktig er det festet refleks på. Navn og Ser du meg? bak.. :) Stoffet er fra Lillestrøm sysenter, og refleksen er fra VInylhobby.no. Litt vanskelig å få gode bilder her nå, men men.. :) Størrelse 9 år, og mønsteret er en miks. 

// Inneholder reklame //

 

Sycamp dag 2

 • 22.10.2016 kl. 11:00

Dag 2 er i gang. Jeg var så sinnsykt trøtt i går, til hjernecellene slo av i 24 tiden. Dermed trakk jeg og topplokket oss tilbake, etter å ha fått ferdig et skjørt. Miniskjørt i kabelstrikkstoff. Digger stoffet!

I dag er det regnfrakk på programmet. Stoffet er fra Lillestrøm sysenter og her er det lite rom for feil og spretting, så nå blir det spennende!

kosesøm og strikk

 • 20.10.2016 kl. 22:12

Da vi var på messe med Novita i September, kjøpte jeg garn til barne-Wiola. Tanken var å strikke til Knøtta. Som sagt så gjort. Det tok faktisk bare en uke, og få ferdig jakka. Men så kom jeg på en tanke... Jeg skulle sy noe passende til den, og dermed varte prosjektet..... 

Fargekoder er: 

 • bleket hvit 1001
 • Terrakotta melert 3846
 • Mørk grønnmelert 9572
 • Rest av Dale Lerke oker

Kofta er fra boken Lek med tradisjoner, av Kristin Wiola Ødegård, og HER er min grå/blå/hvite variant som ble så populær :) 


Vinyl fra Vinylhobby.no, glittervinyl - en herlig myk vinyl. Enkel å jobbe med, legge på og arbeide med generelt. :) 

Jakken er strikket i Sandnesgarn Smart og noen rester av Dalegarn Lerke. Størrelse 8 år, med forlenget til 10 år. 

Kjolemodellen er en test og kombinasjon av AOH Symagasin og Simplicity. En utrolig morsom modell å sy. tightsen er et standard mønster fra AOH

Jeg ser det er noen som spør hvordan jobbe med glittervinyl, man ser jo ikke kuttene. Jo det gjør man. Godt lys og skråblikk - så dukker de pent opp :) 

Jeg anbefaler på det sterkeste vinylen fra Stian og vinylhobby :) 

 

 

// REKLAME //

Kjoler til bryllup..

 • 14.10.2016 kl. 22:13

Det å sette seg overarbeidet, tom i hodet og alt for mett etter middag - og begynne å ferdigstille søm, er ingen god ide :-p Med null sjans til å rette opp evnt tilpasningsfeil eller størrelser, og hjertet i halsen - ble kjolene prøvd på kl 21.30. Og de passet! Begge to! Gjett om lettelsen satt høyt og godt, når kjolene satt på første forsøk. 

Mønsteret er Simplicity, og stoffene er fra Jydsk Stoflager. 

Det er sjelden jeg nåler, men akkurat med taft og blonde - fant jeg ut at det var det smarteste :-P Klypene jeg normalt bruker ville ikke sitte skikkelig, og sy uten... det kan man glemme :-) 

Men! De ble ferdige! Jeg føler at det bare er jeg, som er tullete nok til å starte på antrekkene til bryllup - dagen før. Dog gamblet jeg på at butikkene har åpent før vielsen i morgen :-) Strikk og hårbånd/kyse til kjolene ble det også... Jeg har fått god hjelp i dag, på syrommet ;) 

Milo har inspisert Babylocken nøye! Veldig nøye.. og den later til å være godkjent ! :) 

Det er slitsomt å være kvalitetskontrollør, og dermed er det flott at kjelleren har noe kilometer med deilig stoff å sove i. Dog ble jeg litt skeptisk da jeg så klørne komme ut, ved en god strekk - i den tynne taften han la seg på.. :-p 

Min versjon av BHkurset...

 • 11.10.2016 kl. 11:52

Denne gangen fikk jeg også litt tid til å sy - og dermed ble det steg 2. En Shelley. Nr 1 var grunnmønsteret som jeg sydde i Stockholm, og nå fikk jeg testet den modellen som man også kan vattere. For dere som har vært på kursene til Bodil nå, blir det mulighet for å prøve seg på andre modeller i 2017. Bl.a denne. Stilforandring, og vattering - 2 forskjellige kurs som settes opp til neste år. Jeg elsker denne sammensettingen av fargene, og kommer nok til å prøve en til - om ikke lenge :) 

 

Minni Mus i krystaller...

 • 21.09.2016 kl. 20:24

Når man tester ut ting og tang, har jeg en "hang" til at det må brukes til noe praktisk. En haug med "prøvelapper" er ikke min greie. Dermed måtte jeg tenke litt helhetlig i dag, når jeg skulle teste krystallene. Jeg hadde veldig lyst å teste ut minni mus, og dermed måtte jeg ta frem et stoff som har ligget LENGE! Tanken var vel noe til meg selv, men stoffet er litt tynt, og jeg har ikke helt funnet bruksmuligheter - før nå. Snurreskjørt/rundskåret skjørt til Knøtta, sammen med sort trøye! Dermed ble det et "Minni mus" outfit i dag. :) 

 • Stoff: Jydsk Stoflager og KreStoffer, bomull og punto milano
 • Mønster: Fra AOH og justert - for testsøm til 2017 prosjekt
 • Rhinestone: Kit fra Lillestrøm sysenter 
 • Annet:  Skjørtet er kantet med Wavesøm, Babylock Ovation 

 

 


 

Pokedilla !

 • 18.09.2016 kl. 14:04

Vi har fortsatt Pokedilla her i huset! Med andre ord, når Lille får velge en tegning som vi skal trace - er det en Pokeball som kommer i retur! Tegningen ble scannet, tracet (se innlegg HER hvordan) og så festet på Lilles nye hettegenser. 

Hettegenseren er sydd av tykk, deilig isoli fra Jydsk Stoflager - og vinylen er selvfølgelig fra Vinylhobby.no. Mønsteret er en liten test til 2017 prosjektet, ikke sikkert denne kommer med - men artig å leke litt.  

søm for en god sak...

 • 16.09.2016 kl. 21:52

Noen ganger får man forespørsler, som er hyggeligere enn andre. Og i dette tilfellet var det premiesøm til loddsalg - til inntekt for 2 små jenter som venter på ankesaken sin, om oppholdstillatelse. En sår sak, som er vond å bare tenke på. Tenk deg å være 11 år, og bodd i Norge hele ditt liv - så kommer beskjeden; du skal reise til "hjemlandet" ditt. Den brutale virkeligheten om å møte en kultur du ikke har kjennskap til, et språk du ikke mestrer som 1 språk og ikke minst - en utrygg hverdag. Vil du lese om jentene, kan de FB gruppen her.  

En sak som rører et mammehjerte langt inn i innerste kammer. Klart jeg stiller med et par prosjekter til dette! :) Og, Anita fra strikkeklubben - kom jammen meg og ville støtte med litt ferdigstrikk. Er det ikke herlig? *hjerte* Folk bryr seg, uansett hva man måtte mene - det finnes omtanke og omsorg i verden enda ;) 

Stoffene er fra årgangslager, faste bomullstoffer. Elsker trådsnellene jeg har brukt som stoppere, de fant jeg på Stoff og Stil. Trykket er laget i Scancutcanvas software, og sendt til SNC, og siden kuttet i vinyl fra vinylhobby. Fortsatt den beste vinylen jeg har jobbet med. :) 

Bursdagsantrekk

 • 28.08.2016 kl. 14:20

Først, Scuba er tykt, uhamselig og må jukses til - når hjernen ikke fungerer skikkelig. Feber, rennende nese, øyne og bomull mellom øra - ingen hindring. Burdagskjole skal det bli. 

Tanken var å lage to skjørt, men Scuba er for tykt, når det kreves en linning, som igjen skal festes i overdelen. Tyllen er nemlig festet i sirkelskjørtet, i linningen. For å få det stødig nok, er det sydd linning på skjørtet, tredd i strikk, og så er skjørtet sydd fast i et magestykke, som igjen overdelen er festet til. 

Med litt mindre feber og alle iqcellene på plass, hadde det nok blitt sydd på en vesentlig annen måte. Overdelen er vrangsydd og stoffet er fra Stoffbutikken.no. Skjørtet er av Scuba og tyll fra Stoff og Stil, og blonden er fra Janus, mønsteret er modifisert fra Alt om Håndarbeide Symagasin, og forhåpentligvis med i neste prosjekt... :-p 

 

Funklende enhjørninger...

 • 24.08.2016 kl. 14:55

Funklende enhjørninger - kan man kalle de for det? Knøtta skal i bursdag på søndag og tiden frem til det er litt knapp. Derfor gikk lunsjtimen min til å sy i dag også. En litt artig sammensetting av "gamle" og nye stoffer. Prikkene er i sin tid kjøpt fra Kreativ (som desverre nå legger ned driften) stjernene er fra Malika&Rosa - og enhjørningene er samme som i går - fra Olivias.no

Det er skitskummelt å sy gaver. Ting skal passe, både i størrelse og smak. Ikke minst det siste. Det mine jenter liker, er ikke sikkert at andre liker osv... Men, hver gang tar man sats, lukker øynene og håper på det beste :-) 

Istedenfor innpakningspapir, sydde jeg en pose til kjolen. Dog var jeg ikke helt heldig med tydeligheten på skriften :( Emilie 8 år - kom ikke akkurat tydelig frem, men men.. det skal bare være en gavepose, så det får gå. ;) 


 

Fargerik sommer

 • 23.08.2016 kl. 20:21

Siden storesøster fikk undertøysett, gjelder det å ha noe klar når lillesøster kommer hjem fra besøk. Dermed ble det en liten økt etter middag på syrommet. En kjole + tights til Knøtta, og et bokbind. 

Stoffet med enhjørningene ble kjøpt hos Linda / Olivias.no på turen med strikkedamene i våres. Kløver og prikker hadde jeg liggende. Olaf er en rest fra et stykke fra Stoffbutikken.no 

Kjolen fikk kløver på baksiden, og en kløver tights til. Stoffet på ermene er faktisk en bit fra Spania. Det begynner å bli tomt (utrolig nok) for stoffer, som kommer fra den søte butikken i La Nucia. Med tanke på at det er 3 år siden jeg var der sist, er det kanskje på tide... :-) Kjolen fikk lange ermer, siden sommeren er på hell - og den kan dermed brukes litt utover høsten.  

Simpson i farta..

 • 23.08.2016 kl. 10:57

Lille valgte selv ut Simpson til bokbindet i går. Med disse utrykkene, tenkte jeg at det er jo forsåvidt underholdning - på en evnt kjedelig skoledag. :) 

 Hodet trengte en liten pause i jobbingen nå, så litt småsøm var ettertraktet.  Dermed ble det et undertøysett. 😊 stoffet er fra Kølkær Stof og Hobby, og strikken fra Jydsk Stoflager. Det er moro å sy småprosjekter. Dog, er undertøystopp noe jeg har unngått tema på - en god stund. Lille trenger det ikke, men alle andre har det... visstnok.. 

Det er ikke alltid det er like enkelt å stå på krava, og dermed ble det en test i dag. Passer den, får jeg heller se - om det blir flere. Litt usikker på om jeg vil sy flere... 10 år - da er det visst tid for å begynne med dette. Personlig hadde jeg ikke bruk for topp før jeg var minst 14... hehe, og brukte det derav heller ikke. I dag er visst ikke diskusjonen hvorvidt man trenger det eller ei, kun at andre er begynt.. :) 

De vokser så fort...... 

Et slag for miljøet, i skolehverdagen?

 • 22.08.2016 kl. 13:09

Gråpapir, og blyanthilsener. Hvem husker ikke det fra skoletiden sin? Men jeg husker også at bokbindene var temmelig utslitt når skoleåret nærmet seg slutten. Ofte måtte de byttes halvveis i året. 

Å sy bokbind er noe jeg har gjort før. :) Og de ble brukt 3 år på rad, da ble de kastet - godt slitne og vel brukt. Med andre ord er det mer miljøvennlig, og sy noen bokbeskyttelser av rester. De er enkle å sy, og holder lenge. Som navn og tittel, har jeg brukt vinyl. Har du ikke maskin som kan kutte, kan du speilvende tekst, og klippe ut for hånd. Ark med vinyl, selges på feks Stoff og Stil. 

Du kan også bruke tekstilmaling, eller sette på merkelapper :) 


Her er en veiledning som Stoff og Stil hadde på sidene sine tidligere :) (Innlegget er ikke sponset) 

 

Når trykket kommer på....

 • 21.08.2016 kl. 21:24

.... blir resultatet enda bedre. En god stund har det vært kaos i kurvene på badet. Årsaken er 3 sorte like skittentøykurver. Hvor skal hva?

Så nå er trykket kommet på, og det er enklere for de minste å sortere. I tillegg trengte Lille nytt gymtøy.  Hun ville gjerne ha "sportskjorter" men til en pris av 299.- pr stk fant jeg ut- jeg syr de! Så 5 tskjorter er i kveld unnagjort... med trykk på.

Pin up girls..

 • 08.06.2016 kl. 08:58

Denne morgenen sitter jeg å drømmer meg tilbake til Mars. Ikke på grunn av været, men på grunn av mennesker. I Mars var jeg i Haninge utenfor Stockholm, hos Bodil og Lillebror. Et par jeg treffer igjen i September, men akk så lenge til! HER kan du lese om kurshelgen, jeg referer til. Det har skjedd så utrolig mye siden den gang, at kitet, bøkene og materialene bare ligger å støver. MEGAtrist... og uakseptabelt. Mulig jeg må gjøre noe med det! Kan ikke la alle de flotte tingene bare ligge :) Men tida...  I dag er det jobb, trening +++ og så er det avreise Oslo i morgen. 

Men mens jeg drikker kaffeen min og tenker over dagen, går tankene til de fine menneskene som sitter i  Haninge nå. Mennesker som man har ledd, snakket og kost seg sammen med. Mennesker som kryper under huden på deg, og enkelt blir dine nye venner - tross avstand og alder. Mennesker som på kort tid, betyr noe helt spesielt for en - de blir i hjertet. 

Det å reise rundt på den måten jeg gjør, gjør at man treffer mange mennesker. Man treffer all slags personligheter og stifter mange, nye bekjentskaper. Ikke alle blir mine nye, nære venner - men man får mange nye relasjoner likevel. Akkurat nå, sitter jeg å drømmer meg frem til, siste helgen i September. Da ser jeg Bodil og Lillebror igjen ! <3Det er et par ledige plasser igjen, om du kunne tenke deg dette. Håper alle får en flott dag. 

Regn men sommer inne...

 • 23.05.2016 kl. 20:09

Innesyssel og regn bidrar her til at jentene endelig får litt påfyll, av etterlengtet lett tøy. Jeg er så fornøyd, for nå er flere meter stoff borte! Og det er faktisk noe av de seneste innkjøpene som har fått æren av å bli noe, istedenfor hyllevarmere!

Deilig, deilig isoli med minky innside, fra Stoffdronning til Lille, tøffe singleter med stoffer fra Syfestivalen i Stockholm, og Stoffbutikken. Ribb fra Jydsk Stoflager. 3/4 bukser er fine i overgangstiden.

Mønsterne er fra Alt om Håndarbeide Symagasin. 3/4 bukser + genser + oversizetop + singleter. Så er det knøttas tur, neste tur foran symaskinene :) 


 

#juki #bernina #aoh #altomhåndarbeide #symagasinet #symaskin #søm #håndlaget #hobby #homemade #jobbmamma #mammaliv

Dance into the night..

 • 21.05.2016 kl. 10:41

... hvertfall dagen. Knøtta skal på danseshow og avslutning for sesongen. Som den kontrollfreaken og stålsystemet jeg er og har... eh..la oss gå litt tilbake. Som den vimsete, uten kontroll på systemene jeg er, stod vi opp uten sort antrekk. Ja... og jeg begynte å tvile på hvor vellykket det er, og jakte på langermet sort trøye og tights - på denne tiden av året. 

Så, kan man være litt delt.. 

Er det en utelukkende positiv ting, når man litt uten håp om sorte stoffer - tusler ned i kjelleren og finner .... 3-4 potensielle varianter? Man får jo sydd antrekket, og i det stoffet jeg håpet på, men som jeg ikke kom på at jeg hadde. Har man da for mye, eller akkurat - siden man alltid er beredt da? :-p Slik snakker kanskje en ekte tekstilaholiker. :) Men, Knøtta er klar og sendt på siste dansetrening med Cool Chics! 

Stoffet er fra krestoffer.dk, kjøpt på Alt om Håndarbeidmessen i Rødovre. Stoffet var tiltenkt en kjole, men nå ble det antrekk til minste i stedenfor! Mønstrene er fra AOH, og tidligere tegnet ut. Akkurat nå var jeg veldig glad for systemet med ferdigklippede mønsterdeler, i merkede poser. (Jeg kan ha orden om jeg vil... ) Ikke verdens mest spennende søm, men nødvendig. 1 time = danseantrekk :) 


 

Når enden er god...

 • 20.05.2016 kl. 21:18

... er allting godt, og når dagen er god - er allting blått. Det var iallfall det blånissene en gang mente :) Men her ble det ikke blått, men rosa. :) 

Når dagen ikke går som man vil, what so ever. Alt fra at man planlegger noen timer fri, for å komme ajour på private ting - men ender med å jobbe mer enn kanskje normalt. Utsetter middag, som mediapappa var så grei å overta, og utsetter gaveproblematikk - Lille skal i selskap.... da blir det litt hektisk til slutt. Dermed ble ungen levert i selskap, med kort og finstas på.... men uten gave. 

Den kom jeg med, da selskapet var over, og jentungen skulle hentes - men gaven ble levert! 

Har du dager eller perioder der du føler deg som Tårnfrid? For de som ikke kjenner til henne, søk henne opp på Youtube. En utrolig vittig figur, formet av Otto Jespersen. Jeg har vært der i hele dag. Man føler kroppen skyter fart, og psyken henger såvidt med som et forblåst slips. ;)

Mellom 15 og 1630 gikk alt galt. Første gaven gikk rett og slett i søpla. Ferdig brodert og montert. Men når navnet kommer opp ned, erme er montert feil osv osv er det bare å gi opp hele stressprosjektet. Kl 17 begynte jeg på ny. Hvilken ferierende hjernecelle som overbeviste de resterende cellene - at det ville bli ferdig på 30 minutt, vites ikke! Men avtalen om sen levering var ok for Lille, og derfra gikk ting greit. 

Ned med skuldrene, tre maskinene om igjen, finne roen og puste med magen! Nå ordner ting seg. Antrekket blir klippet ut, montert og silhouetten skrudd på...Jeg sydde på B560 i dag, og jeg må nok en gang, bare si at den er så fantastisk! Stille, syr mykt som smør (nesten mykere enn B780... oi oi ) og den er presis. Jeg liker denne kjempegodt!  

Det sies at verktøyet er halve jobben. Jeg fikk et fantastisk verktøy til jul, trådløst strykejern - som jeg elsker. Og som jeg klarte å stryke vinylen feil med i dag. Med andre ord, det glitrer pent under det nå... Men men... kortbukse/piratbukse er sydd i isoli, med gullbokstaver på. Pga at jeg ikke kom på at lengden ble noe kortere, ble det knapt med plass. Løsningen ble å sette de oppå hverandre og lage litt liv. Dog er det nok ikke helt lett å se navnet med en gang. Men men, kanskje ikke noe minus i seg selv. :) 

Stoffer her og derfra - Syfestivalen i Stockholm, Textart, Jydsk Stoflager og vinyl fra Glade Grodan. Trusestrikken er fra Jydsk Stoflager, dobbel FOE med picotkant. Så nå, bena høyt og et glass vin - etter at de minste er i seng... 

Alt man gjør for de små....

 • 12.05.2016 kl. 17:12

Med russedilla de lux i huset, er det umulig å si nei til russebukse. Hardt påtrykk og mye mas, ender i bukse. :) Når naboen har samme trykket, er det bare  gi etter, og sette seg ned sammen med naboen - å sy! Naboen hadde stoff, jeg hadde Silhouette og overlock = og dermed ble det to lykkelige jenter. Diverse pynt på buksene, er jo obligatorisk. Mønster ble litt - her og der = mekke bukse :-) 

Buksene er sydd i tynt bomullstoff, mønster her og derfra. Trykkene er laget ut med Silhouette Cameo og heat transfer. Egentlig på tide med noe søm/håndarbeid her i bloggen igjen. En stund siden det ble produsert noe herfra :-) 

#hobby #homemade #håndarbeid #miniruss #silhouettecameo #vinyl #mammablogg #barn #mote #søm #sy #symaskin #bernina

En rytmisk gymnastisk innsats?

 • 10.03.2016 kl. 16:53

Kanskje ikke heeeelt... :-) Men, det er iallefall blitt en del produksjon i dag. Både Sonic kjole (forrige innlegg) og RG kjole, Missy og tights. Jersey med RG er fra Stoffbutikken, isoli fra Textart og ribb fra Jydsk Stoflager. Jeg falt for stoffet da jeg var hos Stoffbutikken, og jammen ble det ikke pent. Naboen vår er instruktør i RG, så knøtta gleder seg til å vise henne antrekkene :-P 

En Missy, for å bruker opp mer av stoffet. Nå er det tiltenkt en singlet og en truse - av de siste centimeterne. Er jeg veldig heldig, er det nok til en trøye/genser, men den tviler jeg på - selv med andre ermer. Time will show ! :) 


#textart #stoffbutikken #isoli #jersey #sy #søm #håndarbeid #hobby #homemade #håndlaget #bernina #juki1000 #sett #missy #mammaliv

Sonic the hedgehog!

 • 10.03.2016 kl. 12:19

Jeg vil tro at mange av de som følger meg, i tillegg til Super Mario, husker han karen her. Det er vel flere enn meg, som har forsøkt å holde han her i balanse og kuppe ringer - i et vanvittig tempo. :) Knøtta ønsket seg veldig, helt konkret - en Sonic kjole, med Sonic på ermene og en stor lomme. Resten kunne jeg velge selv :) Så da ble det en rød, myk kjole med innfridde ønsker. 

Stoffene er fra Stoffbutikken, både isoli, jersey og ribb. 

#sy #søm #håndarbeid #hobby #homemade #søm #barn #mote #syselv #mammaliv #bernina #juki1000 #stoffbutikken

Enda mer under, kald på rompa?

 • 09.03.2016 kl. 20:37

.. kanskje en litt misvisende tekst? Hehe, men det er jo Froststoff/Frozen, med andre ord - kald på rompa :-) Stoffene er fra Kreativ (pppp.no) Jydsk stoflager, og det samme er blondeFOE'en. Nydelig å arbeide med! Strikken på boxeren er fra Bwear og glittervinyl fra Glade Grodan. For de som måtte lure, er det rompa på bukseren som har fått teksten "PINK". Hvordan få 9 åringen til å gå i hjemmesydd undertøy? Lag tekst og glitter på - VIPS kult... *sukk* :) 

 

Artig under...

 • 09.03.2016 kl. 15:20

Litt moro må man ha når man syr. :) Små biter,kan bli artige truser. Super Mari og Olaf er morsomme å ha på trusa, nå er man er 7 år. 

Mange bruker blank FOE til å sy truser. Jeg elsker den mye blondeelastikken, legger seg fint, er mer elastisk og føles myk og god mot barnehud. Strikken kjøper jeg hos Jydsk Stoflager. Stoffene er fra Stoffbutikken. #trusesøm #undertøy #barn #mote #hobby #håndarbeid #homemade #bernina #juki #FOE #håndlaget

Gode gamle minner - eller nye, på kroppen..

 • 08.03.2016 kl. 16:16


Han karen her, husker nok mange - som jeg nevnte i tidligere innlegg. Nå er han kommet på "kroppen". Tidligere har jeg strikket luer med Luigi og Mario brodert på, men nå var tids for en Missy. Stoffet er fra Stoffbutikken. Både ribb, jersey og isoli. Til genseren, er det en blå isoli baggybukse :) Antrekket er sydd på husets sist ankomne. En Juki 1000. Den har luftredningssystem, som Babylock - men en litt "rimeligere" (føles slik) variant, da man må arbeide en del mer med å få den til kjøre tråden gjennom. Ellers syr den utrolig pent, og har samme nål-i-treder system som BL. Den er enkel å tre gjennom nålene og har stor og god ruskeskuff. 


// Innholder butikklink //

 

#juki1000 #håndarbeid #hobby #sy #søm #syglede #bernina #homemade #missy #stoffbutikken 
 

Super Mariooooooo

 • 08.03.2016 kl. 13:55

Husker du han karen her? Kanskje spiller du spill med han enda, eller ungene dine? Stoffet ble med hjem etter sist besøk hos Stoffbutikken, og nå skal det etter planen i saksa. Disse to stoffene skal sammen, kan du tenke deg hva det skal bli? 

Håper alle får en flott dag, og gratulerer til alle kvinner - på en internasjonale kvinnedagen! 

 

Det liller under...

 • 06.03.2016 kl. 18:13

Her i helgen la jeg ut neste prosjekt.. Det var noen som gjettet Bh og en annen kjole. Det er nesten som at man kan si både rett og galt. For nattkjolen inneholder nesten begge deler :-) Jeg har brukt et Hilco stoff, som har ligget LENGE i hylla - en myk og god viskosejersey - og deler av bh kit fra Bwear. Mønsteret er fra Lekala, og nedlastbarbart/kjøpe mønster etter mål. Det stemmer sånn tålig greit.... :) Litt modifisering måtte til. Kjolen passer meg, en Str. S - 75C/D cup. 


Foran er det brukt elastikk, sløyfe og foam til cupdelen. Jeg har også brukt stropper, og delene til de - istedenfor å sy stroppene i samme stoffet. #nattkjole #syselv #homade #bernina #juki #homemade #håndlaget #hilco #sydilla #mammaliv #altomhåndarbeide #sy #søm #syglede #hobby

 

"Under der" planer

 • 05.03.2016 kl. 14:34

Litt planer på en lørdag, kanskje noen klarer å gjette hva planen er? Med disse bildene og "under der" som hint, håper jeg å få litt tid senere i dag, til egosøm 🎉

Bare legg det klar du mamma....

 • 17.02.2016 kl. 22:17

Når storesøster ønsker seg så veldig et sett som lillesøster fikk, i andre stoffer - da er det bare å sy. Og selv om mammaen syns valget hadde et ørlite pysjpreg, syr man og tenker at de må få det de har lyst på. :-)

Stoffene er fra Olivias og Jydsk Stoflager. Mulig jeg klarer å lokke et bilde i morgen tidlig. Jeg innbiller meg at det er tøffere på, enn uten noen inni :-)

Apestreker og litt seriøse streker...

 • 17.02.2016 kl. 19:44

Jeg måtte bare teste "Missy" mønsteret, som så mange syr for tiden. Min tysk er latterlig dårlig, tross 3 år med det på skole - men bilder og google translate hjalp mye :-) Stoffene er herlig forening av gammelt og nytt. Apestoffet ble kjøpt på Syfestivalen i Stockholm, okt-15 mens isolien er fra en impulstur til Sverige, for noen år siden. Ribben er fra Jydsk Stoflager. (som så masse annet jeg har) 

Mønsteret er kjøpt fra en tysk nettside HER, så her er det bare å gjette seg frem :) Først trodde jeg at dressen ble for liten. Den så rett og slett både for trang og kort ut. Men når den kom på snuppa, så ser jeg jo at den faktisk satt som et skudd. Og lommer, det ble satt pris på! :) 

Og omsider ble det noe på Lille også. En topp, laget etter samme mønster, som de sist jeg har laget. Alt om Håndarbeide SY0315. Stoffene er fra Jydsk Stoflager, og ellers venter vi på vår, som dere ser :) 

Moro å sy!!! 

 

#altomhåndarbeide #symagasinet #søm #bernina #syglede #homemade #hobby #syselv #Håndlaget #mammaliv #jobbmamma 

 

Apestreker i farger

 • 17.02.2016 kl. 08:49

Hva skal dette bli? Jeg må innrømme at synet av disse grønnfargene, gir meg bedre følelse - enn førsteinntrykket med den grønne, supersunne smoothien i går. :-p Men den var sunn, grei nok og ikke vond. Men i dag, etter jobb - skal gammelt møte nytt. Mange tenker nok retro som gammelt, men nei - gammelt som i årgangstekstiler. Den grønne isolien, har nemlig ligget en del år i skapet. Ca 6 år faktisk.. hehe. Mens apestrekene, de ble kjøpt på Syfestivalen i Stockholm i Oktober. 

Hva skal det bli ja? Tja si det... 

Blir jeg ferdig tidlig med jobbingen - skal jeg vise før middag :) Og forresten! Stoffbutikken gavekortkonkurransen - vinneren annonseres senere i dag. Så følg med! :) 

Strekk meg ut...

 • 16.02.2016 kl. 11:09Når man syr, finnes det 1000 ting man bare må ha, bør ha, eller vil ha. Motivstrikk er en av dem. Jeg liker å sy disse rett på buksene, fordi de er fine, myke og praktiske. Man trenger ikke strikk, ribb ++++dobbel jobb. På enkelte ting, gjør jeg det på "gamle måten", med strikk og ribb - men liker godt den nye latmannsmetoden også. 

De nederste strikkene du ser, er undertøysstrikk. Genialt. De syr man trusekanter, hipster +++ og de blir så fine! I går endte Knøtta med to antrekk noe som gav valgets kvaler i dag før skolen :-p Tanken var å fylle enda litt mer på garderoben hennes, men ved nærmere ettertanke, skal man kanskje vente litt? 

Vaskemaskinen ruller med 10 meter stoffer. Sist jobbtur, kom jeg hjem med en søppelsekk med stoffer - disse var enda ikke pakket ut, da jeg fikk syrommet nede. Så i dag, ruller de rundt. Det skal leveres litt mer SY og STRIKK  idag, og så er faktisk håpet å få sydd litt til, i kveld :) 

Har du noen planer for dagen? 

"Stay Cool in black"

 • 15.02.2016 kl. 20:36

Denne gangen var det frøken Jåle sin tur til å få noen klær. Hun har gjort et rykk, og dermed begynner tøyet å bli for smått. Hun er begynt å følge i storesøsters spor, det skal nå være kult, men likevel litt mer jålete enn Lille vil ha. Så da ble det to grå/sorte antrekk. Kortermet, fordi på tross av kulda, venter vi på vår. Og jeg håper hun vil sprite opp det grå/sorte litt, med fargerik ull under :) Et stk fornøyd snuppe! 

Stoffer er fra Textart, Jydsk Stoflager og Stoff og Stil. Mønster de samme fra AOH som i bursdagssøm for et par dager siden. Heat Transfer trykk, flock som pynt. 
#sy #søm #antrekk #barn #Mote #symaskin #bernina #syselv #homemade #håndlaget #hobby #sysglede #jobbmamma #mammaliv 

Pynt i lange baner...

 • 15.02.2016 kl. 09:34

Som mange av dere vet, elsker jeg broderier. Stort sett alt jeg dekorer, er med tråd og broderienhet. Men, nå er det slik at Silhouetten fortjener å bli brukt til andre ting enn bare papir eller bursdagsinvitasjoner. Så da gjelder det å finne frem de x antall meterne med diverse vinyl - bombe at jeg har mye av det? :) og sette i gang. Glitter er favoritten her, og hvertfall når det kommer til gavesøm - men det finnes så mange andre flotte motiver og farger også - så man bør leke litt. 

Ved flere farger er transfertape smart - da kan man legge lag på lag enkelt, og man har full kontroll på detaljene. Feks start med en tofarget, Panda feks, og legg sorte og hvite detaljer om hverandre! :) 

Planen i dag er jobb jobb jobb :) Som alle andre også sikkert.. eller mange iallefall. Deretter stupe inn i ene skapet på vaskerommet, og hale frem noen kule stoffer jeg hadde glemt jeg hadde :p Dermed er det duket for et antrekk til Knøtta i dag, tror jeg :) Med trykk på! 
#silhouettecameo #vinyl #skjære #sy #mammaliv #jobbmamma #kos #søm #symaskin #kutte 

Stay Cool & Rock Star

 • 12.02.2016 kl. 20:22

Når Lille skal i bursdag og ønsket fra bursdagsbarnet er en fin finkjole eller genser... da tar man minste motstandsvei! :) Å sy en selskapskjole/finkjole på gjettet mål, er ikke noe jeg gjør. Men å sy en genser, eller collagetopp -  i dette tilfellet, og en bukse - det fikser jeg. Supermyk isoli fra Stoffdronning, tynn myk french teddy (husker ikke fra hvor) og glittervinyl fra Gladagrodan. Mønsterne er er fra Symagasinet, Alt om Håndarbeide

Serie på macen, mønster, stoffer, bånd, strikk - litt overalt. Selv med god plass - klarer jeg å rote.. :) Men nå kan jeg bare forlate det, om jeg må. Uten at noen får helt hetta av rotet mitt :-p Utenom meg selv.... :) 

Silhouetten har fått testet seg litt, de siste dagene. Det er SÅÅÅÅ sinnsykt deilig, å ha alt stående tilgjengelig. Bare å åpne software, trykke print, og den kutter i vei. Uten å måtte bære, dra frem, koble til, finne en annen maskin ++++ klar, ferdig, gå.. er alt som skal til. Glitteren fra GG er fantastisk forresten å jobbe med! 

Så skal man huske på å speilvende disse tekstene..... 

Jeg bare DIGGER det trådløse strykejernet. Det er godt, fungerer supert og ledningsløst. Slippe å surre meg inn i spaghetti fordi jeg er så ustrukturert, er fantastisk. Collagetoppen er laget fra Alt om Håndarbeide Symagasin 03/15. Oversize mønster som er sydd i JRL størrelse. Buksen er sydd fra et eldre AOH Symagasin. Visste du at du kan søke i arkivet på websiden til AOH? Jeg bruker den mye. Søker på baggy eller oversize, vips kan du velge og vrake. Det beste er at du slipper å bla gjennom x antall årganger av AOH - men bare finne det aktuelle magasinet :) Så når man får lekt seg med vinyl, og stoffer - ender man med rosa antrekk og masse glitter :-) 

 

#altomhåndarbeide #symagasinet #søm #bernina #mønster #sy #symaskin #jobbmamma #hobby #håndarbeid #homemade 

Talentiaden x 3

 • 12.02.2016 kl. 08:17

I går ble det avholdt Talentiaden på SFO, og antrekket er viktig. 3 jenter krevde tskjorter for å matche hverandre. Mer kresne kunder enn 10 åringer, er ikke lett å finne - men til slutt ble de enige! Stoff fra Olivias som ble kjøpt i sommer, og tallet 3 på alle. Tallet er skåret ut i heat transfer smooth og strøket på.

I dag er det "bli-med-hjem" dag, og både L og K har med venninner. L skal i kostyme bursdag og skal ha med seg en hjemmesydd genser, så er det bare å skvise det inn i planen :-)

Håper du får en flott fredag! :-)

Aldri gjort før - så det får jeg sikkert til! Undertøy!

 • 31.01.2016 kl. 21:14

I fjor høst, på Stockholmsmessen kjøpte jeg et kit til BH, fra BWear. Både jeg og flere lo litt, for det var egentlig lite sannsynlig at jeg kom til å sy dette. Men så ! Jeg måte innvie syrommet med noe, og det måtte være smått - og ikke så krevende pga formen. Dermed ble kitet funnet frem, og mønster fra Cloth Habit, fordi jeg ville ha et spileløst mønster. Det mønsteret jeg kjøpte fra BWear, var med spiler. Så tenkt, som gjort.... 

Dette er min aller første bh, altså "kladden". Men den sitter som støpt, og selv om den har litt barnesykdommer - er jeg kjempefornøyd, til å være første gang! Det er langt fra alltid, at jeg kan bruke "kladdene" .-p 

Måle, tegne av, klippe - måle litt til - og voila begynte delene å kommer frem. Stretchblonde, formstoff (til cuper) og kitet ble funnet frem... Og så var det å måle litt til... 

Premieretur for symaskinen, nede på det nye syommet! Føler meg som en liten unge, når jeg tredde maskinen og kjente på litt lykkefølelse! 

Jeg er så fornøyd med plassen! MASSE plass! Så slik ser en hjemmelaget BH ut, og vet du? Den sitter som støpt etter små justeringer - og det var slett ikke så skummelt som jeg trodde! Dette var supermoro! Nå er planen å sy flere! Og kaaanskje jeg våger meg på bikini? :) 

 

#sy #søm #håndarbeide #bwear #undertøy #hobby #Homemade #syselv #jobbmamma #kos #bernina 

Simsalabim - fra radiostudio til syrom

 • 30.01.2016 kl. 20:56

Jeg er så fornøyd!! Fra spisebord til kjelleren. Vi har 5 soverom, men alle er jo i bruk. Og vi har ett rom på ca 6-7 kvm der mediapappa har hatt kontor og studio. Ikke mange kvm, men takknemlige - når man er mange i hus :-)

Nå som mediapappa har flyttet studio til byen, har jeg fått flytte ned. Og med hjelp fra mine flotte gutter og mediapappa, kom det på stell i kveld. Ikke noe stress med redusert form, med disse karene i hus! :-)

Det er 3x Mickebord á 140cm som står på hver sin vegg. God plass til maskiner og stæsj. 2x billy hyller á 60 cm bredde i mellom + 1 billy hylle á 80 cm som stod fra før. På motsatt vegg, som dere ikke ser, ligger en expedit 4x2 delvis under trappa. Masse deilig hylleplass!

Jeg må selvfølgelig innrømme at på tross av denne deilige hylleplassen, er det fortsatt stoffer oppbevart oppe i boden, og samtlige skap på vaskerommet (5 underskap), så nok hyller - tja, får jeg vel knapt :-) Men til et liiiiiite forsvar, går ganske mange hyller til magasiner. X antall årganger av Alt om håndarbeide x3 varianter - tar plass :-p

For de som er litt skarpe i øyet, kan man se at "tapeten" er noe rar. For min del er den en fantastisk del av miljøet - men den er nok langt fra ordinær. Det er nemlig ullfilt! Pga studio og lyddemping, har mediapappa hatt ullfilt istedenfor plater, utenpå isolasjonen.

Jeg elsker at det ene bordet kan kun romme imac og kontorting. Her er det plass til å jobbe, eller leke med silhouetten. Den har stått nedstøvet på vaskerommet lenge.

Nå gleder jeg meg til at formen kommer helt på topp, og jeg kan ta det i bruk!

Ikke bare bare, å sy i stua... Tidligere satt jeg i gangen, det som etter ombyggingen i fjor - ble tvstue. Man har vært litt overalt :-p

Men nå! Tjoho! Ha en flott lørdagskveld alle sammen!

#mobilblogget #iphone6plus #syrom #hobby #håndarbeid #syglede #jobbmamma #søm #symaskiner

Starte å sy, hva trenger man egentlig?

 • 27.01.2016 kl. 09:19

Ikke mye.. ! Jeg ser at mange spør rundt på FB sider og grupper, hva trenger jeg, akkurat kjøpt meg symaskin? Mange med villedille  svarer at de trenger en hel masse. Men det er ikke helt sant. Halvparten av mine, nei... mer enn halvparten av mine villedillertrenger jeg ikke. Men jeg har skapt meg et behov for det. :)

Til deg som skal lære å sy, eller akkurat er kommet i gang. For å ha glede av grunnleggende søm, må du ikke kjøpe inn metervis med stoffer, tusen farger tråd og  x antall glidelåser, i varierende lengder. Du trenger heller ikke rådyre bokser, fancy esker eller den dyreste skreddersaksen - for å komme i gang. 

Det du trenger er så enkelt som: 

 1. Tråd (du jan enten kjøpe ny, eller bruke noen gamle sneller du finner i skapet. Det eneste er at de bør ha pinnehull, slik at du får tredd på trådholderen til maskinen. Uansett alder, har de aller fleste snellene det :-) 
 2. Målebånd
 3. Saks
 4. Knappenåler
 5. Gjerne en liten saks til småtråder
 6. Sikkerhetsnåler
 7. Nåler til symaskinen

Vips, du er klar... nei en ting til er ok å ha .... 

Symaskin! Symaskinen trenger overhodet ikke være avansert! Jeg ser folk anbefaler maskiner helt opp i 30 000 som startmaskiner. Det er bare tøys. Om du ikke planlegger å sende ditt første produkt til kronprinsessen med en fancy label tagget på, med maskinnavnet - har det ikke noe å si. Eller, en sannhet med modifikasjoner. Legg "litt" penger i det. Styr unna 799,- på Ikea eller 899,- på Jydsk. Ikke fordi du ikke vil håndtere å legge opp gardinene dine med den, men du vil så raskt ønske mer. En løsning er også å sjekke Finn.no for en brukt, litt større maskin - om du absolutt ønsker det. Så lenge maskinen har rettsøm, sikksakk og går på strøm - er du hjulpet langt! Alt annet er luksus som må bestemme hvor mye er verdt for deg. 

Trådklipp, festing av søm (noe du kan gjøre med å sy litt frem og tilbake også) 1034 sømmer, er ikke ting du MÅ ha. Men det er KJEKT Å HA, som Øystein Sunde synger. Det viktigste for meg, er at maskinen er stabil, gjerne litt tung, syr pene standardsømmer og gjerne knapphullsfunksjon. Det er det mest grunnleggende jeg vil ha. I tillegg er jeg fan av stående spole. Lettere å vedlikeholde, men det er en smaksak. 
Bilder: Bernina B330 er bilder fra Bernina Nordics webside

 

 

Sy, kos deg og ikke la deg overbevise om at du må bunne kredittkortet - for å ha syglede! :)

 

 

#hobby #symaskin #bernina #søm #Håndlaget #hobby #homemade #håndarbeid #kos #mammaliv #jobbmamma #sy #symaskinglede #syutstyr

Er du klar for karneval?

 • 23.01.2016 kl. 14:35

Her for et par uker siden, la jeg ut noen minner fra karnevalssøm her i bloggen, Jeg sorterte litt bilder her om dagen, og da dukket opp et minne fra i fjor. Omtrent på denne tiden kontaktet mammanett meg, og ville ha med bilde av jentene som inspirasjon til karneval. Jentene har ved flere anledninger vært med å Alt om Håndarbeides inspirasjonssider, men de syns det var rart og moro å se seg på nettet - og noe som ikke "mamma laget". Altså magasinsammenheng :) Rart hvor fort tiden går, og hvor fort man glemmer ut slike ting. 

Jeg fikk en mail, der noen savnet søm og at jeg la ut bilder av produksjon. Årsaken til det, er rett og slett at jeg ikke har sydd noe siden før jul :) Maskinene står nedpakket, og jeg har ikke hatt tid til å pakke opp igjen.  Om et par uker flytter mediapappa kontor og studio utav huset, og DA skal jeg få fast sted å sy! Jeg gleder meg som en unge! Lite, men mitt - iallfall de dagene han ikke må sende hjemmefra, og må låne rommet :-p Store barn, kan også ha store gleder, av små ting. 

Så om en stund, blir det masse søm og aktivitet å finne her igjen, håper jeg :) Målet er å sy litt sommertøy, ja du leste riktig! I slutten av April går turen til Nicaragua, og da er planen et par shorts, og topper. Grugleder meg!


#søm #altomhåndarbeide #karneval #kostymer #fastelaven #syselv #håndarbeid #hobby #homemade #håndlaget #symaskin #minner #kos #lek 

Sy og dans til karneval...

 • 15.01.2016 kl. 09:28

Da jentene var små, var det obligatorisk å svette over symaskinen, med rennende stygge ord og diverse annet upassende tilhørig oppførsel - kvelden før karnevalet. Har du vært der? Det å ALLTID starte for sent med noe, thats me.. Ikke bare det å sy, men det å komme på, hva man skal sy - kvelden før, er ikke alltid lett. Men når jentene var helt små, satte de iallfall ikke noe kriterier selv...  


Det ble det noe annet av, når de ble litt større. Slik som dette kostymet. Klatremus Spillemann x 2. Enkelt, men likevel litt tidkrevende. På denne tiden hørte vi Hakkebakkeskogen til vi fikk gnagsår i ørene, og jentene elsket den lille syngende musa. Så hva annet, enn den søte karen - skulle de være, på karneval? Som sagt, så gjort . kvelden før :-p 

For dere som får litt hetta av dette opplegget mitt, så går det an å være ute i god tid! Det jo ikke obligatorisk med nerveproblemer eller angst i forhold til det å sende ungene på karneval :) Det trenger ikke være så avansert heller. Du kan feks ta tøy du har fra før, og pynte litt opp slik som "kostymene" under her. Eller du selvfølgelig kan ta det helt ut :) 

Alle disse kostymene er fra arkivet til Alt om Håndarbeidet SYmagasin. Har du et lite "lager" av disse hjemme, kan du søke i onlinearkivet, og kanskje finne en favoritt? Det er moro å sy kostymer. Men helt ærlig, er jeg glad den tiden er over.... :) 

 

#Altomhåndarbeide #jobbmamma #mammaliv #magasiner #inspirasjon #håndarbeid #hobby #lageselv #homeade

 

God Jul med damp og juledager

 • 27.12.2015 kl. 12:26

For det ER jul enda? ;) Julen varer ikke helt til påske her, men hvertfall til over nyttår. Dagene etter hjemkomst har gått i et forrykende tempo, så dessverre er både blogging og andre sosiale medier, blitt helt glemt. Eller, dessverre? Er det ikke helt ok, at man fokuserer på familie og gode dager, istedenfor å sitte med nesa og livet inn i en skjerm? ;) 

Lille julaften har vi tradisjon å samle familie og venner til spekemat. Superkoselig og selvfølgelig den evige slitte, gode, gamle Grevinnen og hovmesteren på tvskjermen. Julaften var her hos oss, 10 stk rundt bordet, med gaver, og full mage - alt for full mage, som alltid. :) 

1 dag var skikkelig rolig, deilig dag her. Vi hadde julefrokost med familie, og resten av dagen gikk til å sløve. Noe som passet meg ypperlig, med feber og hoste. 2 dag er det den årlige familiegalskapen på mediapappa sin side. Onkler, Tanter, søskenbarn, fetterssbarn osv osv osv.. samlingen varierer fra 27 til 45 fra år til år :) Koselig, men kaotisk, og aldri kjedelig. 

Hvilken julegave satt du mest pris på ? Alle sammen? Jeg fikk masse fint til jul, og fra ungene; morsomme og fine gaver. Alt fra hjemmelaget til kjøpt. I tillegg fikk jeg ladbart strykejern! Genialt! Ideen til ønsket fikk jeg på Symaraton i Sarpsborg, da damene der hadde et slikt. Det festes til bord eller strykebrett og stryk i vei. Det som var så genialt med dette, er at det også er freemotion - man kan stryke skjorter +++ ved kun å ha det hengende på kleshenger. Ai laik! Jeg tror dette er definitivt den beste gaven i år. I dag skal vi til naboen på koldtbord, i morgen er det til svigers på ribbe, og dagen derpå - siste nabo for pinnekjøtt. Det er både rart og fint å slippe unna med 1 middagslaging selv, i romjulen :-p Hvordan er din romjul, mye besøk og kos? 

Fortsatt god jul! 

Ps. Noe å se på i romjulen? NRK viser symesterskapet i reprise, nå i romjulen! :) 

 

#godjul #gaver #side2 #blogg #familie #bestegave #søm #sy #hobby #håndarbeid #syglede #mamma #mammaliv 

Nye klær til Lille igjen..

 • 06.12.2015 kl. 19:24

Det tøffe quiltede stoffet fra Jydsk Stoflager, er blitt en jakke. Den ble litt knapp over armene, fordi jeg foret den med krinkelull. Dermed gikk den i direkte arv til Knøtta. 

Når man syr i skinn, lær eller imitasjon - som her, så har det en tendens til å "stikke seg" fast i trykkfoten. Sammen med overtransportøren, kan du risikere å lage styge merker  i stoffet. Dermed er en teflonfot genialt! Den sklir på stoffet, uten å lage merker. Og sammen med OT er det en lek å sy... 

Når du syr knapphull, er det ikke alltid belegget ligger like stille på baksiden (om det er en skjorte.) Jeg bruker stort sett alltid stabilisator på baksiden, når jeg syr knapphullene. Da blir de fine, og du slipper å tenke på evnt ujevnt stoff. Og en til skjortekjole, samme som i Jaquard. Det er utrolig hva stoffvalgene gjør med modellene. Denne får et helt annet uttrykk, i babykord. Korden er kjøpt hos Textart på Klepp. 

 

#sy #bernina #søm #symaskin #håndlaget #homemade #syselv #barn #Mote #antrekk #hobby 

Nye prosjekter.....

 • 05.12.2015 kl. 21:48

... Flere prosjekter på gang. Er du en av de som syns mønsterarkene til Symagasinet er for store? Deler du de? De kan nemlig klippes på midten! :-)

To nye prosjekter ligger på bordet, så får vi om de blir ferdige... :-)

Oh jul med jaquard....

 • 05.12.2015 kl. 10:36

En stk skjortekjole godkjent!  Dermed har man fått kjole på Lille, til bursdag og jul. Det er ikke lett, når frøkna med egne meninger, ikke lenger vil gå i kjoler ++ men denne falt hun pladask for. Så da må man si seg fornøyd! Mønsteret er et vår/sommermønster, fra Alt om Håndarbeide Symagasin 05/2015, det er ikke fastsatt at man må sy sesongens variant av noe. Dermed er sommerkjole blitt julekjole! :) Mønsteret fant jeg ved å søke i arkivtjenesten på AOH sine hjemmesider (og at jeg husket at jeg hadde arbeidet med dette, men ikke hvilket nummer) 

Stoffet er stretch (ikke i bredden, men på langs) Jaquard fra Stoff og stil. 
#altomhåndarbeide #symagasinet #bernina #søm #sy #syselv #jul #barn #Mote #mammaliv #jobbmamma #Mamma #symaskin #syblad #magasin 

Syprosjekt nr 1 nå...

 • 04.12.2015 kl. 20:24

Det fine med søkefunksjonen på www.altomhaandarbeide.no er at modeller jeg vet finnes, kan søkes lett etter. Istedenfor å bla meg gjennom flere år med magasiner, er det bare å søke - finne, tegne av, og sy :-) Nå er planen denne kjolen - i en rød/sort Jaquard. Det får bli årets komprimiss med Lille, som ikke vil gå i kjoler, men skjorte... en skjortekjole, må da duge? ;) 

Vil du søke i arkivet, går du til alt om håndarbeide sin webside, klikker på det aktuelle magasinet, og les online. Når du da søker, huk av "søk i arkivet"  så henter den frem flere modeller til deg :) 

Er spent på om dette blir som jeg håper... :) #sy #søm #Håndarbeid #altomhåndarbeide #bernina #symaskin #jul #barn #mote #antrekk #yselv 

Gyldendal PUFF blogg - give away

 • 03.12.2015 kl. 19:58I sammenheng med boken til AOH, som  jeg er forfatter for - gir nå Gyldendal ut en stoffpakke, sammen med Stoffbutikken.no. Se her for mer info: http://puff.gyldendal.no/soem/ny-sybok-konkurranse/ morsom konkurranse, med flott premie! 

 

#altomhåndarbeide #sybok #hobby #Håndarbeid #homemade #sy #søm #gave #gyldendal #forlag #syselv #syglede #bernina #symaskin 

Mens vi venter med dårlig samvittighet?

 • 02.12.2015 kl. 15:03

Kalender, pakkekalender - sjelden er noe mer omtalt på denne tiden enn det. Dyre gaver, billige gaver - dårlig samvittighet i forhold til at man gir sine barn kalender. Ikke fordi man selv utløser det, men alle andre "skeptikere". En pakkekalender er snart like illegalt som ulovelige stoffer, eller lovbrudd - i noens øyne. Det er med å stigmatiserer samfunnet, og vi viser forskjeller. Men så er spørsmålet, samfunnet består desverre av klasseskiller og forskjeller, hvorfor skal man alltid ha dårlig samvittighet for det? 

Jeg har nå sydd og pakket 96 kalenderposer.. det vil si at jeg har brukt tid og krefter, men mindre penger enn de "ferdige posene" som man kan få kjøpt, som i tillegg er for små. (tenker ikke på papirposer) Selv om jeg nå spyr av ordet broderi, er det holdbare poser, som vi tar frem år etter år. Innholdet - nå er det slik at mine tenåringsgutter til tider må dusje, og de bruker til og med såpe. Det har seg også slik at det er jeg som fyller på med denne såpen. Det er også jeg som kjøper nye sokker, boxere, viskelær, penner ++ når de trenger det. Mirakuløst bruker også jentene truser, sokker og skolesaker. 

Det er ikke sikkert at man normalt ville kjøpt alt dette samtidig til vanlig, men nå er det nå slik det fungerer her. 3 for 2. En 6 pack med sokker, 2 pack med boxere - med 2 stk i hver. Det er faktisk 3 kalendergaver til hver av guttene. 3 sokker - 1 dag, 1 boxer - 1 dag, 1 boxer - 1 dag X 2 gutter. Det samme for jentene. Dusjsåpe, deodorant, viskelær, penner, blyanter, flaxlodd til 10 kr, hansker (2 for 39,90) luer +++ alt dette er ting de trenger i vinter likevel. 

Pakkene MÅ ikke fylles med leker og godteri, for å være godkjente! Jeg blir litt matt av å lese all hetsen mot pakkekalendere. 1 Julesokk med godteri, er her fordelt på 6 av pakkene osv osv.. I mine 96 pakker, er det poser som inneholder "dyr moro". På Julaften får de en stor ting, som er en del av julegaven ellers. Både Lille og Jumbo har bursdag i Desember, de får helt vanlige ting i posene sine, til og med da. 
Når man lager pakkekalender er det man selv som setter standarden. Her var målet 10 kr maks i hver pose, og totalen er under. Ved å finne flerpack av ting, fordele en større ting, samt ikke legge lista for så store ting - så kan faktisk en pakkekalender være morsom, og billig på samme tid! Når man har 4 barn, sier det seg selv - at det ikke kan bli superbillig. Men i forhold til barna - så er ofte spenningen og tanken bak nok. Om man ikke har startet trenden med å legge xbox spill i posene.... 

Pakkekalender er hva man gjør det til selv. Og jeg er sikker på, at de barna som har foreldre med dårlig råd, blir like glade for å finne sokker og hansker i posene sine, til 10 kr fra Europris, som noe annet. For det er gjerne de barna, som ikke er vant til å få så mye ellers heller. De barna som ikke setter pris på posene, og foreldrene som mener det er for høye krav - må kanskje se på hvilke krav de setter ellers til ting? 

Jeg nekter å ha dårlig samvittighet, fordi mine barn får pakkekalender. Det går et vesentlig skille, på når man skal trekke frem fattighetsdebatten. Det handler litt om å unne barn en gode man kan ordne greit, selv om andre barn ikke har det. I enden, handler det om å bevisstgjøre egne barn, på at det finnes barn som ikke har samme godene - som feks pakkekalender. Men jeg syns ikke det skal være et poeng å unnlate å gi egne barn det, for å understreke poenget.....

 

#side2 #nettavisen #julekalender #brukvett #syselv #hjemmelaget #kalender #hysteri #søm #bernina #håndarbeid #familie #barn #blogg #mamma #mammaliv 

Julebord antrekket er klar!

 • 25.11.2015 kl. 12:00På fredag er det julebord/julefrokost, og antrekket er nå klar. En Jumpuit, sydd fra Alt om Håndarbeide. Mønsteret er modifsert utfra dette mønsteret, i 05/2013. Stoffene er fra Jydsk Stoflager, og består av to tynne stoffer. Jeg har lagt til en V-rygg med snor, og en "singlett" inne i omslaget, samt detaljer på skuldrene, for å skjule søm. Jumpsuiten er sydd i ett stykke og bred strikk i livet. 

 

#bernina #altomhåndarbeide #hobby #Håndarbeid #sy #syselv #kos #søm #berninaB780 #bernina1150 #mote #julebord 

Bli ny?

 • 24.11.2015 kl. 10:46Gårsdagen gikk til alt annet enn å blogge. BIlen var på hjul stort sett hele tiden, og på kvelden var det bursdag for ei i strikkeklubben. Før bursdagen fikk jeg dratt innom frisøren, og kuttet bort ganske så mye av håret. Så lenge det har vært "kort", har jeg ikke tenkt at det var så langt. Det var nå i skulderhøyde i nakken og rett under haka foran. Men når frisøren tok tak i håret, og klippet det helt inntil hodet, så jeg var LANGT det faktisk var.. hehe. Skitskummelt ! Men nå er det kort og gjort, og dermed no return. Før det vokser ut igjen. Det er bare hår.. :-) 

Sånn sett, så er jeg mer "stylet" med kort hår, da jeg ikke kan bare stå opp og gå ut, det krever litt mer :-P 

2 dager jobb igjen, før det bærer avsted til DK og jobb. Jeg har snudd døgnet feil vei, det vil si istedenfor  å legge meg tidlig og være uthvilt i 5 tida, så jeg er klar for jobb - sovner jeg 2-3 og er dødstrøtt kl 07 :-P Typisk det slår aldri feil. 

Nå er planen å sortere en del jobbting, få orden på stua til jeg reiser (totalt sykaos) og være med familien før jeg reiser bort 5 dager. :) 

I dag fikk jeg tatt noen bilder utenfor med shortsen på. Skjorten er fra Maison, elsker de - myke og gode. Shortsen er den irriterende 14timers produksjonen fra 1,5 uke siden i Sarpsborg. 

#bernina #deeranddoe #symaskin #søm #håndarbeid #hobby #Mote #syselv #mamma #jobbmamma #mammaliv 

1 år gammel dårlig samvittighet...

 • 22.11.2015 kl. 16:04For ett år siden, lovet jeg å sy strømpe til ei lita frøken. De to andre søskene har også strømpe, som jeg har laget. I går da Luciana fikk julestrømpe, kom jeg plutselig til å tenke på lille C, om hun hadde fått. Eh.. nei.. gosj.. 

Dermed ble 1 år gammel samvittighet satt til livs i dag, og en stk julestrømpe er på vei oppover mot innlandet i morgen :) 

 

#bernina #håndarbeid #homemade #jul #julestrømpe #julesokk #hobby #sy #søm #symaskin 

Bursdagsgave, med følelsen av jul og vinter

 • 21.11.2015 kl. 22:15Knøtta skal i selskap på kommende fredag, og da er jeg reist på jobb. Dermed gjelder det å ha presangen ferdig innen avreise. Med en stille lørdagskveld, har jeg kost meg riktig så meget, med gavesøm. Underveis ser jeg at det ble veldig julete. Krysser fingrene for at jenta liker jul, hehe. Her har det vært hvitt på bakken de siste dagene, og nå er det bare en uke til vi skal begynne å åpne gavekalender, så jeg håper gaven faller i smak. En julestrømpe med navn brodert på. Og ullfilt votter, foret med krinkelull og broderier på. #BerninaB780 #bernina #håndarbeid #hobby #homemade #håndlaget #mammaliv #sy #søm #symaskin 

Lørdagssyssel.....

 • 21.11.2015 kl. 18:58

Mediapappa er fest, Jumbo er hos kjæresten, Medium har sovna (tøft å være på overnatting), Lille er på besøk og knøtta har besøk. Dermed er det ro nok, og passe lite som skjer - til at jeg kan sy litt. 😃 Nå broderes ut en søt liten sak, som skal på en gave..

Trykkføtter

 • 19.11.2015 kl. 11:12Trykkføtter er utrolig moro! Har du mange? Jeg har tidligere vist mine trykkfotskap, de inneholder en pen samling. Det rare, er at alle som en - gjør en jobb, og ja - alt kan gjøres med en standardfot. Men ! Det blir utrolig mye finere resultat av å bruke forskjellige føtter! I forrige bestilling, manglet det en trykkfot - og den kom i går :-) Fot nr 52, er nå i hus. Har du sett en slik før? ;) Teflon og glideføtter er undervurdert! 

Uansett hvilken maskin du har, så tilhører det nok en pen liten tilbehørsbok. Titt litt i den, og oppdag verktøyets verden! :) 

#bernina #trykkføtter #symaskin #søm #sy #håndarbeid #hobby #syglede #homemade

En travel dag...

 • 18.11.2015 kl. 19:21.. nærmer seg slutten. Det er alltid godt å sette seg ned, etter en dag med mye fart. Møter, avtaler, jobb ++ det går i ett. Hverken strikk eller søm er prioritert. Den stakkars kaninen til knøtta, ligger fremdeles urørt på bordet, øreløs. :( Klompelompeskjørtet mangler 6 cm på å bli ferdig, ja kort sagt - det er irriterende :-p 

Men nå skal det bare jobbes litt til, så er planen å finne et glass vin - mens man driver med umotivert rydding utav bokser og dill, fra helgen. Foreløpig står alt i en røys på gulvet :-) 

Har du hatt en fin dag? 

Symaraton resultater..

 • 17.11.2015 kl. 09:46

Så var det tirsdag, og arbeidsmengden er helt klart over meg - og tilbake for full guff :) Men før jeg tar helt av, tenkte jeg å vise hva som ble produsert i helgen! Ikke så lett med selvutløser i mørk stue, men pytt - de ble da ok.. hehe. Skjørtene er laget etter et kjøpeskjørt. Jeg tegnet av panelene på et gammelt skjørt, som jeg liker utrolig godt, og sydde to nye etter mønsterdelene. Kjempefornøyd! Stoffene er litt blanding, noe fra Syfestivalen 2014 og noe fra Jydsk Stoflager. 

Det ble to skjørt, 

Og så den berømmelige #%$## shortsen. Nybegynner mønster... burde ikke skrevet det en gang.. hehe. Men denne klarte rett og slett ikke hjernen min å følge med på :p Men etter x antall timer med tankegang, ble den ferdig :-) Stoffet er fra Jydsk Stoflager, og mønsteret er Deer&Doe.

#bernina #håndarbeid #symaraton #stoffbutikken #søm #sy #deer&doe #symaskin #mote #syselv 

Morsom søm

 • 15.11.2015 kl. 17:26

Da er syhelgen i Sarpsborg over! En fantastisk gjeng, flott butikk og inspirerende opplevelse! Elsker å få lov til og reise rundt på denne måten. Man treffer så mange flotte mennesker! Flere bilder kommer i morgen. Produksjonen min: 4 truser, 2 skjørt og 1 high waiste shorts!

Gavesøm

 • 10.11.2015 kl. 15:43

Da er gavesømmmen ferdig. Gaven skal passe til en 9 år gammel jente, som elsker farger. Snurreskjørt og kort topp. Jenta er en del lenger enn Lille, så det er god lengde på toppen og skjørtet. Stoffene er fra stoffbutikken i La Nucia (Spania) båndene husker jeg ikke og blonden er fra Janus, dobbelbrettet. Mønstrene er fra hodet :) Det ble mange meter med coversøm, men gud som jeg elsker maskina mi! Blonden og båndet er sydd på med Bernina L220 <3 og antrekket ellers montert med Bernina 1150MDA#søm #sy #klær #mote #barn #bernina #symaskin #homemade #håndarbeid #syglede #gaver #glede 

Søm og kos

 • 10.11.2015 kl. 13:34I dag er det som sagt gavesøm som står på planen, og jeg er godt i gang. Eller.. eh.. godt og godt.. 50% er ferdig nå kl 1330, så fort går det ikke akkurat :-p Men men, jeg koser meg. Har tredd maskinene, kostet og kost litt med de.. hehe, og da syr de såååå pent. Spesielt er jeg glad i L220 min, som syr nydelige oppleggsømmer! 

Jeg angrer enda ikke på at jeg solgte Babylocken, 1150MDA syr nydelig! Skulle jeg byttet den i noe, er det bare oppgradering til 1300 men det er ikke vits. Den har jeg hatt før, og SÅ stor forskjell er det IKKE :) 

I dag kom pakke fra Bernina som jeg har ventet på. Nåler i masser (nåler ER viktig), trykkføtter og magasiner. Gleder meg til å kose meg med disse! Jeg har sagt det før, men jeg ELSKER disse tilbehørskapene som jeg har til Bernina maskinene mine. Trykkføttene blir godt tatt vare på, og det er oversiktlig og fint! Dog, er jeg begynt å fylle opp skap nr 3.... *sparke* en det er jo så gøy med trykkføtter, og de gir så fine resultater :-) Har du mange trykkføtter til din symaskin? #nåler #trykkføtter #bernina #symaskin #covermaskin #overlock #håndarbeid #søm #sy #tilbehør #hobby #homemade #mammaliv 

Bestillingsøm

 • 22.09.2015 kl. 17:59Det er vel 3 gangen jeg syr bestillingsøm, på 1 år - eller mer :-) Jeg misliker det sterkt, for det legger veldig press på hue... :-p Men når alt går på skinner, er det bare kos å holde på med. I dag har jeg brodert og montert en jakke i str 5 år. Kos å sy, kos og sende fra seg. Symerket er fra Stoff og Stil - broderifonten er fra Bernina B780 Stoffene er fra Stoff og Stil (softshellen) og jerseyen er fra Jydsk Stoflager#søm #bestilling #gave #barn #mote #jakke #softshell #broderi #maskinbroderi #bernina #berninanordic #hobby #homemadre #håndarbeid #sy #syglede #syselv #stoffogstil #jydskstoflager

Denim skjørt til knøtta

 • 22.09.2015 kl. 10:32

I går fikk jeg sydd et denimskjørt som er foret, til minstejenta. Vi driver å gjør oss klar til Tyrkia - men å få kjøpt sommertøy i butikkene nå - viste seg å være noe vanskelig :) Dermed ble det søm! Stoffene er fra ebay og Jydsk Stoflager. 

Jeg elsker trykkfotskapet mitt. Jeg har et slikt til hver maskin, og de er geniale. Dette skapet er til B550QE maskinen, B780 har større føtter, og andre fester. Har du en slik "knapp-i-syings-fot"? Den ere genial når man skal sy i knapper. Den fester godt, og den gjør jobben mye bedre, enn jeg gjør for hånd :-p 

Angrer litt på at jeg ikke tok piping/biesebånd på kantene. Dermed ville lommene vist mye bedre. Men pytt, det er lommer der, og jeg vet om de ... 

#bernina #berninanordic #B550QE #sy #søm #barn #skjørt #mote #barn #klær #håndarbeid #hobby #jydskstoflager #kos #syselv #homemade

Endelig søm ! Overgangsjakker

 • 21.09.2015 kl. 08:17

Jeg har bokstavelig talt børstet støv av maskinene! Jentene trengte overgangsjakke, og Lille ønsket seg jakke i softshell. Det var ikke enkelt å finne i byen, så da vi var på Stoff og Stil, fant hun gråblå fin softshell .- på meter. Dermed ble det hjemmesydde softshell jakker. 

Mønsteret er fra Ottobre, 3/2002 (gamle skatter) og stoff og glidelåser er fra Stoff og Stil. Broderiene er innebygde i B780  maskinen min. 

Brodering er utrolig moro! Jeg gjorde det mye mer før, og selv om jeg har en vinyl maskin stående nede, foretrekker jeg fortsatt mye heller, å brodere på tingene mine! #bernina #berninanordic #B780 #håndarbeid #hobby #homemade #jakke #klær #barn #mote #Softshell #gütermann #antrekk #skole

Mine Burdastyle favoritter!

 • 15.07.2015 kl. 19:25

Koser meg med det nyeste Burdastyle som kom i posten i går. Det var utrolig mange fine modeller i det. Noen av de ble favoritter, så fort jeg så de. Her er de:

Tidlig tiger

 • 22.06.2015 kl. 07:53

Det er tidlig å ta selfie klokken 07. :-p Kjolen sitter som et skudd og jakken oppå, sydde jeg i fjor vinter. Da er man klar for siste bokreise til Oslo, før sommerferien. ... Og nei, jeg er ikke så sur som jeg ser ut til, hehe - bare litt trøtt og glemte å smile. :-p håper alle får en flott dag!

Egosøm !

 • 20.06.2015 kl. 18:51

Det har ikke blitt så mye søm til meg selv i det siste.. men nå er dagene varme, sol og nydelige - og tanken var å lage noen lette kjoler, jeg kan bruke til forskjellig. Jeg satt å tittet veldig på et tigerstoff jeg har kjøpt hos Olivias, sammen med stjerne som jeg brukte før i dag. Og plutselig slo det meg, at det kaaanskje kunne bli en kul kjole av det :) Det er første gangen jeg syr i "skikkelig" barnemotiv stoffer, til meg selv. Er litt i tvil om denne kan brukes på jobb, samtidig med en kul skinnjakke eller dressjakke til - må vel det kunne gå an? ;) 

Den andre kjolen er sydd av stoffer fra Jydsk Stoflager. Jeg er altså SÅ fornøyd med å få klippet, og sydd av stoffene i kjelleren. Selv om jeg har handlet nye stoffer, er det forsvunnet en del fra kjelleren. (Vi nevner ikke det som er i boden i 2 etasje? Eller i gangen nede... *Sparke i grusen*) Før vi skal til DK igjen, er det jo ok å ha blitt kvitt litt.... hehe 


Mønsteret er et Onion mønster, og det er rynk oppe i ermene - noe som får de til å se litt corny ut på dukka.. :- P

 

#sy #onionmønster #danmark #bernina #kjole #syselv #homemade #søm #håndarbeid #mote #klær #syselv #mamma #mammablogg

Gavesøm

 • 20.06.2015 kl. 14:09

Jentene skal i hver sin bursdag, og da fikk de med seg hver sine gaver. Nabogutten skal være dyrepasser neste helg, og dermed ble det en (forhåpentligvis) tøff vaskebjørn tskjorte, og kjole til L sin klassevenninne

Fortsatt skummelt å sy gaver ;)

God morgen !

 • 15.06.2015 kl. 09:32

God morgen alle sammen, sola skinner og det er vindstille! Sinnsykt deilig ! I fjor vår, satt jeg å sydde på denne dressen her. Lekala mønster. Dressen er sydd i Cupro, og er supermyk. Men jeg har ikke brukt den så mye, som tanken var. 

Jeg har koksgrå Cupro liggende, og tanken var å sy en til - i det. Sola skinner og alt er bare velstand. I dag er det jobbing, frem mot strikkedamene - som kommer i kveld. Det går litt ekstra energi i dag, på synet - fordi jeg skal teste nye linser. Det høyre øyet er ikke heeeelt optimalt, så inntil videre - så blir det litt mysing... .:-p 

Håper alle får en flott dag! 

 

#blogg #familie #mamma #mammablogg #jobbmamma #søm #syselv #bernina # #berninaB780 #hverdag #hobby #håndarbeid 

Sommergodteri

 • 12.06.2015 kl. 12:10

Denne kjolen er jeg så glad i. Stoffet lå lenge før jeg brukte det til noe - myk, deilig babycord - mønsteret er et Stoff og Stil mønster. Kjolen ble laget i 2010, men har vært passelig og brukt helt frem til i fjor :-) #barnetøy #sy #søm #hobby #syselv #hobby #homemade #håndarbeid #symaskin #eget #unik #kjole #barn #mamma #mammablogg #lage #håndlaget

Mitt første forsøk på badedrakt!

 • 08.06.2015 kl. 13:27

Ting man ikke kan.. der er jeg idag. Badedrakt og tvillingnål. Neste versjon, blir overhodet ikke slavisk etter mønsterbeskrivelsen - for den var faktisk ikke helt enkel. (på svensk) men nå har jeg skjønt hvordan jeg skal håndtere det superglatte stoffet... (noe herk) og tvillingsømmen bruker jeg med oppleggsfot og bredere sømmonn - neste gang.. :-) Under er litt bilder av prosessen.. 

Jeg brukte faktisk Silhouetten til dette. Applikasjon og broderi er litt stivt og ødelegger strekken i stoffet, dermed ble det et "tynt" flock trykk. 

Det gikk fint å trykke det på, jeg var litt skeptisk til varmen - men det gikk fint. Mønsteret er fra Ottobre 3/2009. Trykket er kjøpt på Silhouette design store. 

Spol i vei, og få riktig farge på undertråden

Jeg valgte bredde 2.0 til denne

Jeg hadde ikke to like sneller i denne fargen, så jeg brukte en lit lysere. Den lar jeg gå i ytterste nålen, slik at kontrasten vises minst mulig :) På B780 stiller jeg inn på tvillingnål og bredde. Mange maskiner har egen knapp, med bilde av tvillingnål :-) 

Prøvelapp føltes ganske nødvendig på dette stoffet :-p Jeg bruker overtransportør på dette. 

Skrittsøm sys først, med festing av innlegget. Tvilllingsøm på benkantene, og så overlocket jeg sammen sidene. 

Jeg brukte FOE til stropper. Jeg vil gjerne teste om det går fint, da de er dekorative, myke og strekkbare :) FOE og stoff er fra Jydsk Stoflager

Har du sydd badedrakt? ;) 

 

#hobby #barnetøy #søm #bernina #mamma #Mammablogg #sy #syselv #mote #håndarbeid

God morgen!

 • 08.06.2015 kl. 09:47

Ny dag, ny uke og nye muligheter for å glemme ting, ikke få med seg noe, arbeidsmotstand - eh.. nei.. feil. nye positive muligheter :-P I dag er planen å arbeide litt, så sy badedrakt, hvertfall et forsøk - og så nyte sola litt. Det er rart hvordan man glemmer de fine dagene, så fort regn eller vind er på plass - men i dag er det nydelig, vindstille (nesten) og alt er bare superskjønt! Jumbo fòr ut døra tidlig, og det selv om han ikke begynner før klokken 10 på skolen......... :-) Håper alle får en flott dag! 
#olympus #stylus1 #bilder #foto #sy #syselv #barn #håndarbeid #hobby #familie #mamma #mammablogg #hverdag #sol #sommer #juni

Syplaner

 • 07.06.2015 kl. 22:41

Nå er middager, rekefest osv osv over og jeg kan hale symaskinene mine opp på bordet igjen. Første prosjektet er å sy badedrakt! Tenkte å legge ut bilder underveis, så får dere sett, hvordan det skrider frem :-)

Målet for kommende uke, er å sy badedrakt og skjortkjole til L :-) Så får vi se hvor mye som kommer utav de planene :-)

Kommende uke, legger jeg ut give away for de som er glade å sy! Hittil har det bare vært for glade strikkere, men nå kommer det noe spennende for de som syr. Så følg med :-)

Trøblete prosjekt..

 • 02.06.2015 kl. 14:48

Jeg har vært uvenner med flere meter stoff, siste dagene. Men nå nærmer jeg meg målstreken. Etter noen timer med hodedunking, banning, og til slutt oppgitthet - er jeg rett ved målstreken. Nå er det bare 2-3 småting til, så er prosjektet i boks. 


#gave #søm #sy #syselv #bernina #stoffogstil #håndarbeid #hobby #symaskin #stoffer #silkebånd 

Olaf i tråd...

 • 28.05.2015 kl. 22:18

Jeg slår et slag for maskinbroderi i dag :) Har du broderimaskin?

Jeg syns det er så utrolig gøy, med alt man kan lage - pynte, og dekorere med enkle grep + tråd. 

Jumbo spoler er geniale...

Man broderer utrolig lenge på en slik spole/evnt syr, og jeg elsker de! 

#håndarbeid #hobby #søm #sy #syselv #maskinbroderi #brodere #sulky #Frost #Frozen #Olaf #mamma #mammablogg #mammaliv 

Frøken kul

 • 28.05.2015 kl. 10:19

Så var man tilbake på "frøken kul" kravet :-) Sist ble det pels, minni mus og sorte bukser - Lille vet hva hun vil ha. Jeg slet litt med å få sove, etter mye kveldsjobbing i går, og satte meg ned med maskinene. Det ble en 3/4 tights og enda en sommerkjole til Lille. Stoffet er myk deilig jersey, og jeg liker så godt denimtrykket på det. Jeg er litt usikker på om jeg har kjøpt dette på Jydsk Stoflager eller på Stofstedet.dk :-P Gøy med unike og hjemmelagede ting. #håndarbeid #hobby #søm #sy #Syselv #bernina #mamma #Mammablogg #barnetøy #mote #håndlaget #mammaliv

God kreativ natt

 • 27.05.2015 kl. 23:41

Jeg har fått sydd enda et antrekk til Lille, i morgen er det full rulle fra kl 6, og til sene ettermiddagen. Tenkte å tipse dere om designserien vi har i symagasinet, kanskje spennende for noe av dere? :-)

Ha en strålende god natt :-)

Bøffetibuff til Jumbo

 • 26.05.2015 kl. 20:07

Så var det Jumbo, som i utgangspunktet var mottaker for crosser stoffet. Etter å ha vrengt hjernen, kom jeg til å tenke på buff! Det er kaldt i nakken/halsen når man k jører - og dermed kan det være supert med noe godt i mellom hjelmen og jakken :) Dermed fikk man sydd noe til Jumbo også :) 

 

#hobby #håndarbeid #sy #bernina #syselv #mamma #barn #mammablogg #mote #motor 

Mer søm...

 • 26.05.2015 kl. 19:19

Jeg er skikkelig i ettermiddags/kveldsslaget for tiden. ;) Produserer sommertøy så langt som jeg rekker, før jeg blir lei/jobben inntar meg igjen. Knøtta ønsker seg SÅ en kjole, av storebrors crosser stoff, så da ble det crosserkjole. Med litt rosa i, for å tone ned farten :-p Det er ikke bare gutter som kan ha slike stoffer ! 

Og så er det venninnesøm. En klassevenninne av Lille, hadde så lyst på en kjole, lik form som Lille sine, og kort tights til. Ok - som ønsket, så produsert :-) Alle stoffene er fra Jydsk Stoflager. 

#håndarbeid #bernina #søm #syselv #mamma #Mammablogg #mote #barnetøy #design #eget #sy #hobby

Formiddag, sol og barnesøm

 • 25.05.2015 kl. 10:50

Overskriften får det til å høres ut som de er ansatt på en eller annen obskøn barnefabrikk - men altså ikke. Det er knøtta som vil sy en singlet til Eddie (bamsen fra barnetv). Knøtta sin tålmodighet er om mulig, enda dårligere enn min - og det er en prøvelse å gjøre dette med henne, fordi hun vimser, har ikke tålmodighet - og jeg mister nesten grepet når hun ikke hører etter. Det er rart hvor forskjellige barn kan være :) Men gleden over å få lov, er nødt til å øke mine tålmodighetsegenskaper. Alt må jo læres :) Nå er hvertfall siste sømmen på singleten i produksjon, så det går på frem... 

Jeg har en Bernina 215, som brukes til kurser og som barnemaskin. Den er ikke blandt de billigste, men den er stabil, syr flott og brukes som skolemaskin mange steder. Den er også populær som bunadsmaskin. Alle føttene til B780 (Uten bokstaven C og D) passer til denne også. Ganske flott? :) Dette er ikke bare en barnemaskin, men jeg bruker den som det. ;) 

Sola skinner over oss igjen, sammen med en litt kald bitende vind.Men det regner ikke, og det er supert ! ;) 

 

#håndarbeid #hobby #sy #søm #mamma #mammablogg #barn #symaskin #bernina215 #bernina 

 

Mjau & Sykkel

 • 24.05.2015 kl. 21:45

Stoffer: Jydsk Stoflager og Meretes Atelier Lysthuset

Da var det nok søm for i dag, to antrekk får holde. Det ligger en ferdigklippet kjole til Knøtta på bordet, men den får vente med montering, til i morgen. Det er utrolig gøy å skape noe. Søm, strikking uansett - det å lage noe unikt, som ingen andre har - (om ikke de har sydd likt da... ) En annen fordel er at ting forsvinner ikke så lett på skolen/SFO, med hjemmelagede ting - og skulle det gjøre det, er det enkelt å finne igjen, om noen har tatt feil :) 

Før i tiden, og til dels i DK enda - lønte det seg å sy. I dag er søm en hobby som koster, og er slett ikke blandt de billigste. Faktorer som kjøpepress på FB + hamstergenet til kvinner = dyrt. Jeg har hundre kilo med stoffer, jeg tror ikke jeg overdriver om jeg sier - minst. Klart ikke det lønner seg, men det er moro, kreativt, fantastisk å ha masse og velge mellom. Før var jeg mye verre enn nå. Nå vurderer jeg faktisk stoffene, og må se for meg hva jeg kan bruke de til. Før var det bare "åååå så fiiin, mååå haaa...." nå er jeg også flinkere til å bruke av det jeg har. For all del jeg handler mye stoffer enda, men hovedsaklig bare i DK - når jeg er på jobb. Bare det, gjør hobbyen rimeligere :-p 

Uansett, om søm koster eller ei - det er moro. Og det kunne vært verre... 

Jeg kunne brukt penger på klær til ungene, i tillegg til hobbyen. Men jeg syr jeg så mange antrekk jeg kan, slik at stoffene kommer til rette hvertfall :-p 

 

#sy #søm #håndarbeid #hobby #syselv #mote #barnetøy #pinse #helg #langhelg #mamma #Mammablogg #mammaliv #foreldre

In action

 • 24.05.2015 kl. 19:28

Snuppa likte det nye antrekket, heldigvis! Så da er det bare å sy et par til - så vi får fylt opp garderobeskapet litt. :) 

 

#sy #søm #håndarbeid #hobby #syselv #mote #barnetøy #pinse #helg #langhelg #mamma #Mammablogg #mammaliv #foreldre #bernina 

Dagens produksjon...

 • 24.05.2015 kl. 17:39

Da er ett vår/sommersett til Lille ferdig. Samme modellen som knøtta fikk i går, men i litt andre farger og stoffer. Tilhørende tights til. :) Stoffene er fra Jydsk Stoflager, og er så fine! :) Nå gjenstår det å se om frøkna liker det, når hun kommer hjem. 

#sy #søm #mote #barnetøy #håndarbeid #hobby #mamma #mammablogg #foreldre #syselv #bernina 

Regn og trist vær...

 • 24.05.2015 kl. 14:32


Det regner ute, og er skikkelig ukoselig og småkaldt. Lille er på bading med mediapappa og nabogutten - og Knøtta er fortsatt på camping. Teenagerne sover enda, og jeg benytter sjansen til å sy litt. innimellom tar jeg litt husting, for å lette litt på husmorsamvittigheten :-p Er happy for at det ble fri fra jobbing denne helga - deilig med et pusterom mellom deadlinene :) 

Disse to får min oppmerksomhet i dag. Hva gjør du på? 

#sy #søm #håndarbeid #hobby #syselv #mote #barnetøy #pinse #helg #langhelg #mamma #Mammablogg #mammaliv #foreldre

Campingsøm

 • 23.05.2015 kl. 12:02

Jeg har lovet Knøtta en lik kjole, som vi gav bort - for noen uker siden. Men jeg hadde lyst å lage den litt annerledes - og ikke fuuuullt så sukkertøy aktig - så da ble det oker ribb i stedenfor. :)

Dette er den forrige, som vi gav bort i gave :) 


Denne ble mekket, mens mediapappa lagde frokost til oss. Dog i mindre hurtig tempo enn gårsdagens morgensøm :-P 

Knøtta er fornøyd, og er blitt med bestisene sine på campingtur. Noe som er helt midt i blinken, for den lille frøkna. Nå skal jeg nyte fri, og ta en tur ut i det fri - på to hjul. :) Hva skal du i dag? 

#håndarbeid #søm #hobby #syselv #mamma #mammablogg #foreldre #mote #barnetøy 

15 min for å oppnå lykke

 • 22.05.2015 kl. 09:04

Iallefall i Lilles tilfelle. Hun har en klassevenninne, som i lengre tid har spurt om hun kan få en genser - en slik som Lille har. I dag har hun bursdag, og Lilles største ønke var å ta med en genser i gave. I går var det ikke rom for å sy noe, så da er det bare å ta morgenen til hjelp. Hva gjør man ikke for sine barn? Selv med trøtt tr*** og lav motivasjon?? :-p Uansett, 15 min fra genseren var klippet ut, til siste tråden ble festet - dette er ikke en ekstremaktivitet jeg vil tillegge meg som en normal tror jeg.... selv om jeg kan stort sett alltid signere ting med Hilsen Fru Siste liten... :-) 

Trøyen kunne med god sikkerhet, vært dandert penere for foto, da den ikke ser særs perfekt ut der den ligger.. hehe. Men slik går det, når kaosmammaen skal ta bilde av den, 2 minutter før ungene MÅ rase ut døra (allerde på overtid) for å nå skolen. Lille skal nemlig rett i bursdag, etter skolen. Elsker stoffene i denne trøyen - de er fra Jydsk Stoflager, og mønsteret er fra et av Alt om Håndarbeides Symagasin. Kos å sy, tross ekstremsportfølelse! :) 

 

#håndarbeid #gave #søm #sy #altomhåndarbeide #symagasin #mamma #mammablogg #kaos #barn #Mote #barnetøy #foreldre #bursdag #hjemmelaget #homemade

Kanintørk

 • 16.05.2015 kl. 09:30

For noen år siden, hadde jeg skikkelig dilla på  "Smartneedle" broderier. Mange av de er in the hoop broderier, som er morsomme å lage feks gaver av. Dette broderiet her, er også et in the hoop broderi, det tar litt tid men er veldig moro. 

 

Fremgang er moro .... 

Og resultatet ble skikkelig artig ! :) 

Jeg har en hel boks med stæsj som tilhører disse type broderiene, men i kjent stil er hamsterevnene større enn produksjonsevnene. Det vil si at sist jeg tok frem en av disse, må være 4-5 år siden...*ulp*..... 

 

#håndarbeid #søm #hobby #sy #syselv #mamma #mammablogg #mammaliv #blogg #broderi #symaskin #husqvarnaviking

Barnearbeid

 • 14.05.2015 kl. 12:10

Ikke helt i begrepets definisjon, men i går og i dag har jentene (Lille + besøk) sydd seg tights og bamseklær. Artig å se de lage ting og være så ivrige. For min del fikk ikke jeg symaskinsertifikat på barneskolen, så det er absolutt ikke fra  meg, barnekreativiteten og tålmodigheten kommer fra. :-) Lille har av en eller annen grunn funnet seg to ulike sokker, for den 2 fotoseansen :-p 

#barn #kreative #hobby #søm #sy #syselv #håndarbeid #mamma #mammablogg #mammaliv #sytid #kos #symaskin

Og nr 2 er også ferdig ! Finished!

 • 12.05.2015 kl. 20:56

Og der var i mål med nr 2 også ! Da er skjørt tilpasset, vester lagt ut, forkler sydd på ny  og de er klare ! 

#håndarbeid #søm #bernina #canon #blogge #mamma #hverdag #familie #foreldre 

#mammablogg#mammaliv #syselv #bunad #17mai 

1 down - 1 to go..

 • 12.05.2015 kl. 16:22

Første fedig! Nå gjenstår det å sprette opp det andre, og forsøke å skjøte det på et vis. Broderiene er så skjøre, at det skal la seg godt gjøre. 40 år gamle forkler er ikke som nye i fibrene :-p I tillegg burde jeg få jobbmaskinen min opp å gå, med X antall kræsj i det siste.. den har fungert fint i flere dager, og nå når jeg endelig turte å jobbe på den - så SMAKK - i sort - 4 dagers arbeid.. lost.. moro... det viser seg at den ikke har oppdatert mot server, slik den skulle heller... grrrr.. jaja.. sprette opp litt frustrasjon.. 
Jeg syns dette funker greit. Vi er i "feil" fylke, så jeg regner ikke med at så mange vil legge merke til, at mellomverket ikke er hardangerbroderi.. :-P Håper jeg hvertfall... 

 

#videoblogg #håndarbeid #søm #bernina #canon #canonlegriamini #blogge #mamma #hverdag #familie #foreldre 

#mammablogg#mammaliv #syselv #bunad #17mai 

Og så .. en videoblogger?

 • 12.05.2015 kl. 14:15

video:mvi0005

Nei, jeg tror helt ærlig ikke det, men - det kan hende jeg blir komfortabel nok med dette, til at jeg kan lage noen "nerde videoer" etterhvert. Denne ble mer en test, med hei og hallo - og dagens plan med symaskin - og så bare fjas. Jeg er overasket over hvor bra lyd og bilde, det kom utav den lille saken :-p (Canon Legria mini) Har du lyst å sy? Visste du at feks Ellos (av alle ting) selger symaskiner? Jeg er sterkt tilhenger av å kjøpe hos en lokal forhandler, men har du ikke det i nærheten, og du skal ha en helt enkel maskin, kan nok Ellos også funke: :-) Men styr unna de aller billigste maskinene - om du vil beholde en minimal del av sylyst :-p 

Hva syns dere om videoinnslag i blogg? 

#videoblogg #håndarbeid #søm #bernina #canon #canonlegriamini #blogge #mamma #hverdag #familie #foreldre #mammablogg #mammaliv #syselv #bunad #17mai 

 

 

Sy, sprett, sy igjen = 17 mai - hipp hipp hurra !

 • 12.05.2015 kl. 12:50

Er du klar til 17 mai? Det er ikke jeg (som vanlig) Jeg har innehar et gen, som heter utsette, i all for høy grad. Jeg har riktig så overkompensert i køen, for denne egenskapen. Noe som innebærer at jeg alltid er for sent ute, med å gjøre klar ting og tang. Begge jentene har hardangerbunader, og i fjor fikk de nye skjørt, og jeg sydde om, to av de flotte forklene deres. Men så kom svigermor med den gode ideen, at jentene ville helst ha lange skjørt... Ja, og det jo ikke bare gjort i en håndvending - det er heller ingen håndvending bare, å snu jentene, når de først har hørt om det. Først i dag, begynte jakten på bunadsdeler, etter ombyggingskaoset - kan du tenke deg hvor enkel jobb det var. Etterhvert som panikken stiger, kommer også angsten om ekstra jobb - jeg må sy nye forkler. 1 av 2 forkler oppdrives.. så da må god gammel bunadsskikk brytes i år, dvs jeg må sy noe lignende til den ene bunaden... og sy om IGJEN, det ene jeg sydde i fjor.. jada.... hipp hipp hurra... ! 

Litt nerding - overtransportør er et fantastisk hjelpemiddel når det kommer til denne typen søm. Bernina B780 min har innbygd, og mange av trykkføttene kan brukes sammen med overtransportøren.  Å sy i tynne, eller vanskelige stoffer - er en drøm med denne. De aller fleste merker har en modell med innebygd lignende system, eller en løs transportør, du kan feste på. 

De ble så fine ! Så da er det bare å sprette opp, og lage på ny.... som sagt.... hipp hipp hurra..

 

#bernina #håndarbeid #søm #st #syselv #bunad #17mai #hardangerbunad #mamma #mote #Mammablogg #foreldre 

Martime striper og silke

 • 10.05.2015 kl. 22:22

Siden jeg ikke fikk importert den gamle bloggen min, har jeg overført litt og litt inspirasjon hit. Dette settet sydde jeg til en NRK dag. Jeg skulle møte på et spesielt opplegg, og tenkte at det var fint å stille i hjemmesydd antrekk. Som sagt så gjort. Maritime striper er noe man ser i motebilde nå - så da ble det stripete isoli fra Stoff og Stil, og silke fra Alt om Håndarbeide messen. Deilig, myk stretch silke. Jeg ble veldig fornøyd med dette selv. Mønster er fra Alt om Håndarbeide Symagasin. 

 

 

#altomhåndarbeide #symagasinet #hjemmesydd #homemade #antrekk #maritimestriper #nrksy #symesterskapet #stoffogstil #søm #syglede #bernina #sy #symaskiner #mønster 

 

Vin og mjau...

 • 09.05.2015 kl. 22:43

Disse inneholder god drikke - iallefall syns jeg det. :) "Gavekatter", de skjuler en flaske vin - og er supre gaveideer. Jeg sydde disse til noen venninner, for noen år siden - og de slo godt an :) Ikke verst å få et stille husdyr, og noe godt å drikke på kjøpet? ;) #søm #sy #håndarbeid #hobby #gaveide #mote #mamma #mammablogg #foreldre #syselv

Aldri for mange tights?

 • 09.05.2015 kl. 21:38

Det føles hvertfall ikke slik... føler jeg syr, syr, og syr disse :) 

 

#søm #sy #håndarbeid #hobby #gaveide #mote #mamma #mammablogg #foreldre #syselv

Mer apestreker i gjenbruk

 • 09.05.2015 kl. 16:28

Mer gjenbruk :) Pappas gamle bukser, med ny ribb og broderi på :) 

 

 

#håndarbeid #gjenbruk #redesign #maskinbroderi #sy #mamma #mammablogg #hobby #søm

Gjenbruk er gøy

 • 09.05.2015 kl. 14:07

Denne buksen er en av mediapappas avlagte bukser. En periode sydde jeg de om, og broderte på de - og vips fikk de mye lenger levetid. Det å gjenbruke kan være utorlig moro, og mange ting kan få helt nytt liv :) 

 

#håndarbeid #gjenbruk #redesign #maskinbroderi #sy #mamma #mammablogg #hobby #søm

Juledronning

 • 08.05.2015 kl. 18:43

Denne har jeg desverre ikke noe bedre bilde av..men fikk lyst å vise den til dere. Den er nemlig kjempefin i fargen - men har av en eller annen grunn kun tatt mobilbilde av den. Det er årets julekjole til Knøtta. Denne er brukt MYE i andre sammenhenger også ;-) Den er sydd av stretchsilke i overdelen, taft med glitterhjerter i overskjørtet, og vanlig sateng i underskjørtet. Sløyfen er stretchlycra som bare er festet på med en nål. Den kan tas av, ved ønske :) Artig prosjekt å sy. 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre #håndarbeid #søm #sy #mote #barnetøy 

Tøffeste Lille i mammadesign

 • 07.05.2015 kl. 21:05

Lille er noe kresen når det kommer til klær, jeg regner med det følger alderen - når man er 8,5 år. :-P Alt skal være tøft, og helst ikke noe sukkersøtt takk! Hun ville ha et tøft antrekk, og valgte ut stoffene selv - min måte å protestere litt på, var å applikere Minni Mus på :-) Det ble godtatt. Det er ikke lett å være liten frøken på 8,5 år med egne meninger, men det er ikke lett å være mamma og skal innfri alle krav heller.. hehe. Mønstrene er fra Alt om  Håndarbeide, og stoffene er fra Stoff og Stil og Jydsk Stoflager. Hele antrekket er sydd av meg ;) 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre #mote #sy #søm #Håndarbeid #hobby #Syselv

Sy det selv - jakke

 • 06.05.2015 kl. 20:30

I fjor høst, ble jakkeprosjektet ferdig - som hadde ligget tiltenkt en stund. Jakken er fra Alt om Håndarbeide SY 10/14. Fantastisk fint og tøft snitt, og den er i enkelt stoff. Litt tips på veien her, mot ferdig resultat. Bildene var jeg ikke akkurat heldig med men.... :-)  Men men, man lærer så lenge man lever. Illustrasjonene var viktigere enn lysinnstillingene på kamera, denne kvelden... :) 

 

 

Har du knapp-isyingsfot? Det er genialt! Perfekt resultat hver gang. Den holder knappen på plass, og sømmen legger seg pent over "tuppen", slik at det blir passe stramt. Still inn bredden på øynene, og voila!! 

 

 

Jeg bruker en knappenål, til å markere avstand, istedenfor å kritte på stoffet :) 


 

På Bernina heter foten 18, sjekk med ditt merke om det finnes en lignende fot til din maskin. Perfekte knapper hver gang! På B780 er det superenkelt å stille bredde og sy i knappen. 

 

 

Sy knapphull er også en fornøyelse! Fot 3A følger med de fleste litt større Bernina maskinene.  Jeg har den både til min B780 og B550QE. Innstill knappestørrelsen, hvilken typeknapphull du vil ha - og vips, flotte knapphull! 

 

 

 

Og vips ! 

I går ble jakken + en "skinnbukse" - imitert lær med jersey innside, ferdig :) 

Jakken er sydd av stretch twill, og buksen imitert skinn med jersey innside. 

Begge stoffene + knapper er fra Stoff og Stil. 


Jakken er fra Alt om  Håndarbeide Symagasin 09/14

Buksen er fra Alt om Håndarbeide Symagasin 11/14 

 

 

Ps. Jakken henger skjevt på dukka, den er faktisk ikke skjev... hehe :-p Og prøv å ignorer de fæle bildene av meg. 
Buksa ble forøvrig sydd noen dager i forkant. 

#hobby #søm #sy #mamma #mammaliv #medialiv #håndarbeid #syselv #altomhåndarbeide #mammablogg

Synerd og interiør

 • 04.05.2015 kl. 10:30

Før vi pusset opp 2 etasje nå, så ble rommene til L og K malt og "pusset opp billig". Feks gardin til Lille, av mørkestoff fra Stoff og Stil. For enkelhetens skyld ble det en gardin, som hun hektet  fast med ett bånd på dagtid. Enkelt for små hender :) Nå har hun rullegardin og denne blendegardinen er overtatt av Knøtta. 

 

Litt nerding må til, og jeg vil bare vise hvordan man kan utnytte sømlabber. Jeg kastet over alle kantene med overlocken først, og i sidene sydde jeg kanten inn mot vranga. 1, for å miste minst mulig bredde - 2, fordi det er raskt og enkelt. For å ha full kontroll på jevn kant brukte jeg en gjennomsiktig standard fot. Jeg kunne brukt mange andre, blindstings, kantfot +++ men denne her er fin til masse. Og den finnes til de fleste symaskinmerker. Standardfot 1c er metall hos meg, og derfor er denne 34D foten mye brukt. Den er av plast, så den tåler ikke like mye - men den gir fin kontroll og er god å bruke. Sjekk om din maskin kan ha en slik.

 

Det geniale er at jeg velger hvilken fot jeg syr med. 

Maskinen finner foten, og innstiller seg fint etter den.

 

 


 "Nytt rom" til venstre, og "gammelt rom" til høyre. Jeg syntes det var litt trist å ta bort det rosa rommet. Det lille siste preget av liten jente, forsvant liksom. Heldigvis ville hun ha bildene, rosa tripp trapp og postkassa fortsatt :-) Litt ommøblering og Lille har ryddet selv... som man kan se på plastikkposen :-P 

 

Men nå er dette rommet revet helt, og det er medium som skal flytte inn her - når bare tapeten kommer

Litt forskjell nå :) 

 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre #hus #barnerom #interiør #håndarbeid #hobby #søm #bernina #trykkfot

Store gleder

 • 02.05.2015 kl. 14:10

Når man lever i et byggekaos, skal det ikke så store tingene til, for at man føler ting er i vater igjen.

Som å ikke måtte børste byggstøv av dolokket, sjekke maten for flis før man spiser, ta på nyvaska klær uten å måtte riste de først - eller kunne ta frem pakka, som har stått i flere uker uåpnet.

Den nye overlock maskinen fra Bernina skal straks settes opp, og studeres. I går malte jeg lister og karmer ferdig, så i dag er premien, og sjekke nytt verktøy!

Forøvrig er festene til dusjen på plass, og vi kan straks begynne å leve normalt igjen - 2 dager igjen! :-)

Ikast - syglades mekka

 • 29.04.2015 kl. 13:56

Dette er seriøst nerdete for de som er syglade. :-) Men er du syglad og skal til legoland i sommer, så sett av tid til Jydsk stoflager som ligger kun 30min unna. Her kan man gå helt amok i jerseymotiver, som er mye billigere enn hjemme i Norge. Ca 100kr/m kontra 179-189,- hjemme. Ta en titt på facebook siden deres om du vil se mer. Design, sy og vær unik! :-)

Glede i hvert et sting

 • 26.04.2015 kl. 18:55

Jeg kom over disse bildene, som er av et koseteppe jeg sydde til svigermor - til hennes bursdag i Oktober i fjor. Hvert bilde tok ca 4-5 timer å brodere ut, og så kom all teksten etterpå. Baksiden er ull og den er vattert med tykk og god platevatt. Alt arbeidet var absolutt verdt det, når jeg så hvor glad svigermor ble for teppet. :) Gøy å gi noe personlig og hjemmelaget. Teppe ble laget på en uke, noe som var alt ! for liten tid ;) 

#søm #håndarbeid #mobilbilder #mamma #mammablogg #medialiv #y #syselv #mammaliv #gave #interiør #jul 

Modelleringskurs

 • 26.04.2015 kl. 17:48

Tine Solheim er et kjent navn for mange strikkere og søminteresserte. I dag fikk jeg mail om nye kurs hos henne. I mars var jeg på modelleringskurs, utrolig lærerikt og fint. Tine er gift med den kjente NRK profilen Harald Mæle, og kursene holdes hjemme hos de - et fantastisk kreativt sted!

#håndarbeid #søm #hobby #blogg #mobilblogget #kurs #mamma #medialiv #mammaliv #sy

PC banditten

 • 24.04.2015 kl. 21:45


Før vi flyttet til sørlandet, jobbet mediapappa, i P4 Hele Norge - i 10 år. På slutten var han musikksjef i rockekanalen P4Bandit, som var tiltenkt DAB. Han ønsket seg en liten, lett bag som kunne romme headsett og minilaptop - og det fikk han. Og behørlig merket, så ingen skulle knabbe den.... ikke at det var et stort problem der men.. :) Da han fylte 36 år, fikk han en genser med "mugshot" bilder av hele programgjengen i P4Bandit, den bruker han som arbeidsgenser nå.. :) 

 

#søm #håndarbeid #maskinbroderi #p4 #mammablogg #mammaliv #mamma #medialiv 

Vogteppe alá meg

 • 24.04.2015 kl. 18:40

Har ikke så mange fine bilder av dette, men det ble laget til Knøtta i 2008. Alle bildene er brodert på maskin og jeg ble såååå fornøyd med det! Elsker broderiene og det er ullfleece på baksiden, så det er godt og varmt. Brukte dette mye i vogna til knøtta over vinteren. Litt tidkrevende, men unikt :) 

#sy #søm #håndarbeid #hobby #blogg #mamma #mammaliv #mammablogg #baby #trend #vogn #teppe 

Findus grønne erter - eller pusen?

 • 23.04.2015 kl. 10:20

Heilt Spesiell og Jubel tunika/kjole. 

Stripete jersey fra Kreativ

Interlock kanter, også fra Kreativ

"Katten Findus" velur fra Mjuka Tyger 

Trykknapp fra Prym, festet med Prym Varior tang


 

Joggebukse i deilig myk isoli, fra Jydsk Stoflager, og tynn baggybukse med Mickey stoff fra samme sted.

Jeg har brukt sjablong og tekstilmaling. Malingen er vanlig ensfarget, blandet med glitter.

 

Rustrosa/rød isoli fra Jydsk Stoflager

Mickey baggy bukse i jersey fra samme sted

"Ett stykke toppen" i isoli fra Stoff og stil

Både buksen og toppen har tekstiltrykk Hvorfor elsker vi Covermaskiner? 

Jo, så vi kan lage en slik kul oppleggskant ! :) 

 

Fortryllende barn og feer

 • 23.04.2015 kl. 09:15

 

 

Mønster: eget

Stoff: Sydilla Jersey

Annet: Mykt skråbånd og strikk

 

 

 For å lage noe "litt spesielt", ble det en hårstrikk av feen også :) 

Jeg har brukt hårstrikk/knappe verktøyet, 

og en liten bit av feestoffet. :) 

En stor (enkel) hit ! 

 

Kjolen ble sydd i 2013
#håndarbeid #søm #syselv #mamma #mammablogg #medialiv #Mammaliv 

Shoppingbilde

 • 21.04.2015 kl. 19:55
Stor eske, med masse små inni, masse glede i en stor boks! :-) Trodde du det var sminke, klær, sko eller helsekost nå? Neida.. det er god gammeldags synerding. Trykkføtter, 12 av slaget var i denne pakka. Moro for meg? Ikke for deg? Det er så accessorie for de motegale. X antall dingeldang eller duppedingser som skal fullende prosessen mot et perfect me ! Dette? Dette er mine "sminkekoster" mot et perfekt syprodukt! :) Tanken slår meg akkurat nå - at jeg høres riv ruskende gal ut :-P 

Hestegave

 • 21.04.2015 kl. 10:58


 

En gave til nabojente. Helt enkel - men med god gammeldags applikasjon :)
Årsaken til at jeg kaller den for det, er at i denne vinyl tiden - er det nesten sjelden jeg ser dette rundtom :) 
Denne ble gitt i fjor, før jenta flytta til nabokommunen vår. 
Liker både applikasjon og tekstiltrykk, så jeg har brukt det litt - i det siste. 
Mønsteret er et enkelt mønster, med forlenget bakdel. Asymetriske lommer foran, og navn på ryggen. 
Lommer, hals og ermer er kantet med ribb, med Brother cover + kantapparat. 
*************************
Jeg elsker Berninaen min, (B780) og for hver gang jeg bruker den, blir jeg mer og mer betatt :-) Nå har jeg brukt eco funksjonen, de siste dagene.
Det er å sette maskinen i en slags "dvale". Utrolig fin funksjon. 

 

 

#håndarbeid #hobby #søm #gave #blogg #Mammablogg #mammaliv

 

mammanett.no

 • 21.04.2015 kl. 09:37

I Februar ble jeg kontaktet av en skribent for mammanett.no angående Klatremus spillemann kostymene til jentene. Det begynner å bli noen år siden dette ble laget, men det er 3 gangen de brukes i en artikkel på nett. :) Litt artig at de stadig er aktuelle for artikler. Denne gangen var det "Barnekostymer du enkelt lager selv" artikkel hos mammanett.no. Jentene lå som inspirasjon nederst i artikkelen. Artig. 

#mammanett #Håndarbeid #Sy #søm #Karneval #mammablogg #jobbmamma #blogg #hobby 

Artige sett

 • 21.04.2015 kl. 09:19


To artige sett, det ene mer "retro" enn det andre :) Det er gøy å sy, og skape noe unikt :) 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #søm #håndarbeid #sy #barnetøy

Lov å vise jul?

 • 19.04.2015 kl. 23:46

Jeg elsker disse strømpene, og de har  jeg laget MANGE av. De søte endene er helt spesielle og sjarmerende syns jeg. Fant dette bilde, da jeg rotet rundt i arkivet nå. Jeg har laget rundt 20 slike og sendt rundt i Norges land. :) Artig... Navnene er brodert på, og mine 4 har også slike, en hver :) 

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #håndarbeid #søm #jul #sy #syselv

Skjortefin

 • 19.04.2015 kl. 21:59

Dette er mitt første forsøk på voksen skjorte, til meg selv. Og for sikkerhets skyld startet jeg friskt med et stoff som heter Cupro - det oppfører seg som silke, og er mykt og deilig. Stoffet er ekstremt glatt å arbeide med, men det var moro. Litt mer teknisk avansert enn mye annet jeg syr. Knappene er noen artige, jeg fant på utsalget til Masker & Sting, da de hadde konkurssalg. #mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #håndarbeid #søm #sy #Syselv 

 

Favoritt

 • 19.04.2015 kl. 15:40


Denne vesken ble fort en favoritt. Det er lenge siden jeg har brukt den nå, men den var fast følgesvenn på "håndarbeidsjobb" eller treff for noen år siden. Liker fargene og formen, den rommer MYE :) Stoffene blle kjøpt å Quilten her i Arendal.

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #håndarbeid #søm #quilt #sy #syselv

Beatrix Potter

 • 19.04.2015 kl. 14:44

Dette stoffet fant jeg i en Quiltebutikk, i 2009 og i 2010, ble det sommerkjoler av det - til Knøtta og Lille. Denne gangen er det Lille som har langøre med seg ut. Denne ser også en god del freshere ut for 5 år siden - enn nå :) 

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #håndarbeid #barnetøy #sy #Syselv

Klapp klapp klapp , ta aaaaav - Lille Einsteins

 • 19.04.2015 kl. 12:55

Man kan bli ganske så utslitt av å se på alle oppdragene til Lille Einsteins.... 
Er det noen av dere som har vært gjennom denne epoken? Klapp Klapp Klapp ta aaaaaav... vi har hvertfall vært gjennom vår dose av disse små einsteinene. På et tidspunkt var dette yndligsserien, over alle serier (utenom den grusomme hooooooppsiiideiiiiiisiiiiiii) og jeg laget en Lille Einstein joggedress til Lille. Denne er sydd i velur og er GODT brukt :) 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #søm #håndarbeid #maskinbroderi #syselv #barnetøy

Satengkjoler

 • 19.04.2015 kl. 12:15
Satengkjoler som jeg sydde til jentene til jul i 2010. Med tilhørende ulltightser til :) Ullstoffet og satengen ble kjøpt på Rainbow Tekstil i Oslo. 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #søm #håndarbeid #hobby #ull #kjole #barnetøy #syselv

strikkesøm

 • 19.04.2015 kl. 10:07

Denne jakken ble sydd etter et Burda Easy mønster. Det mønsteret du ser på fremsiden her. Jeg valgte et tynnere strikkestoff og sort farge. Jakken er myk og deilig ! 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #sy #håndarbeid #syselv #søm 

Jakketest

 • 19.04.2015 kl. 09:00

Helt fra jeg så denne jakken på skisseblokken, falt jeg for den. Syns snittet er så fint, og ikke minst stoffet - twill. Så etter tja.. egentlig for lang tid, laget jeg en "prøvdeklut" av den. Jeg har vært på leit etter slike knapper, og vil ha denne i grå. inntil videre ble det en sort, med grå knapper. :) 

Alt om Håndarbeide - Symagasinet sin versjon 

Min versjon / prøveklut :) 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #håndarbeid #sy #søm #syselv #altomhåndarbeide #magasiner

Gøy med bestillingsøm

 • 18.04.2015 kl. 22:36

I 2010 sluttet jeg å sy på bestilling - humøret ble så sinnsykt braaa av det.. *hooooooost* NOT! Jeg var egentlig en fare for både meg selv, og andre i hustanden. Og i tillegg kan man ødelegge hele psyken sin, med kritikk mot en selv - alt skal være PERFEKT, og det til en pris, man egentlig ikke går helt i pluss av :-p Men i det siste har jeg sydd litt på bestilling - men bare bestillinger, gjort av kjente. Men jeg må innrømme, jeg er nok mer "moden" i sømmen nå, for det gikk godt, og jeg koste meg med det. :-) To søte kjoler gikk avsted før vi begynte ombyggingen, og det var faktisk koselig. (ikke ironisk denne gangen :-p ) #mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #håndarbeid #søm #sy #syselv #bestilling #barnetøy

Storyteller til voksen

 • 18.04.2015 kl. 17:25

Jeg viste dere storyteller kjole til barn her om dagen (se kategori søm) Her er en kjole til voksen. Artige disse :-)

#håndarbeid #mamma #baby #barnetøy #mammablogg #søm

Retro knyting

 • 18.04.2015 kl. 12:07

Disse sydde jeg mange av, til Knøtta. Praktiske og fine. På den tiden var det litt "trend" å sy disse knytebuksene - men å sy body var ikke helt "inn" enda. Derimot i dag, ser jeg det produseres bodyer over en lav sko, hos hobbybloggere/syersker. Er man forut for sin tid da? :-p 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #søm #håndarbeid #sy #syselv #mote #barnetøy #selvsydd #barn

Gul banan 1998 modell

 • 18.04.2015 kl. 11:16

I 2009 ønsket Jumbo seg en gul joggedress. Etter å ha kontrollsjekka ønske opp og ned (penere uttrykk en h** og r***) , så ble det en gul joggedress. Den skulle ha en bil bak, med 1998 modell (hans fødeår) og navn foran. Så som sagt, så gjort. :) Broderiet tok mildt sagt en evighet... :S
Ps. Vil du være med å Dyreparken konkurransen? Se HER 

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #håndarbeid #søm #maskinbroderi #sy #syselv 

Løper i grått

 • 18.04.2015 kl. 07:55


En løper som jeg lagde til en "syalong" for noen år siden. Denne er faktisk flittig brukt. :) 

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #søm #syselv #sy #Hobby #håndarbeid #selvsydd

Retro søm

 • 17.04.2015 kl. 12:15

Dette settet er faktisk litt historie bak. Det ble sydd til knøtta, av velur og frotte. Skjørtet ble med i en bok "Made by me - bloggernes beste oppskrifter". Den ble utgitt av Ann Kristin Njås Gjerde (som er min utgiveransvarlig i dag, i Gyldendal Forlag - på min bok som kommer til høsten) på Motor Forlag. Det er litt moro at akkurat dette settet har vært med som illustrasjon, og mønster i bok. Til høsten kommer jo en ny sybok, med meg som forfatter, superspennende ! :) 


#søm #håndarbeid #blogg #mamma #bok #barnetøy #mammaliv #mammablogg #syselv #homemade #madebyme #medialiv #utgiver

Poppy Bag - Rosa Sløyfe

 • 16.04.2015 kl. 23:43

Disse veskene har jeg sydd mange av ! I alle mulige varianter. Denne ble sydd av "pink ribbon" stoffer. Skikkelig rosa og fin. :) 

Tror den kun ble brukt en eller to ganger, og den har ligget i skapet siden 2013... :-/

#søm #blogg #håndarbeid #mamma #Syselv #mote #mammaliv #veske #mammablogg #foreldre #selvsydd #homemade

Blomsterpiken !

 • 16.04.2015 kl. 20:28

Blomsterpiken Lille! Denne kåpen sydde jeg til Lille i 2011. Den er av værbestandig poplin (dvs en vind og vannavstøtende) og ullfor inni. Den var utrolig morsom å sy, og litt utfordrende - i og med at jeg fortsatt var litt fersk i gamet. Denne sydde jeg som kåpe nr 2, den første var den lilla ullkåpen jeg delte tidligere her. Kategori søm. Denne kåpen har både Lille og Knøtta brukt :) 
#søm #håndarbeid #mamma #homemade #mammablogg #barnetøy #mote #mammaliv #foreldre #syselv #selvsydd #klær #barn #foreldreliv

Monkey business - igjen

 • 16.04.2015 kl. 15:14

Søte apekatter, sydd etter et Melly&Me mønster :)

For mange år siden ble det holdt kurs, der man laget disse. 19 søte apekatter ble trylelt frem og fikk nye familier :) 

Våre er nesten "leket" ihjel :-p 

 

#søm #håndarbeid #familie #mamma #kosedyr #mammablogg #hverdag #syselv #homemade #mammaliv #medialiv #familieliv

Frost/Frozen dilla

 • 16.04.2015 kl. 10:00

Her i huset er vi nå over den verste kulden, med tanke på åpnet hus, ombygging osv. Men Frostdilla er enda ikke over. Vi har enda Frozen melodier, tekster, sanger all over the place, og selv om olaf nok har smeltet for lenge siden - henger han med her inne. Dette settet sydde jeg til Knøtta for ikke lenge siden. Stoffet ble kjøpt hos Kreativ, ogjeg vet Sydilla hadde det også en stund. Buksen og ermene er sydd av bambusstoff. Lille har fått lik genser, man er ikke FOR kul, for Frost tydeligvis. 

 

#medialiv #håndarbeid #søm #mamma #mammaliv #mammablogg #barnetøy #syselv #sy #selvlaget #homemade #foreldre #foreldreliv #unik #hjemmelaget

Ull i snø

 • 15.04.2015 kl. 20:29

Dette settet var noe av det første jeg sydde et "avansert" jakkemønster av. Kåpen er sydd i ullfilt og det samme er luen. Pynten er tovet ull, som er sydd på med gjennomsiktig tråd. Kåpen er i str 4 år, så den ble brukt lenge! :) Lille hadde den fra hun var ca 2 til 4. Skjerfet hun har på seg, er strikket smetteskjerf i SandnesSmart garn. 
Og noen år etterpå, gikk den i arv til Knøtta. Nå er den pakket ned i en "mimreboks". Det blir til tider så mye søm, at jeg ikke tar vare på alt - men en del. Mer finner du i kategori: Søm 

#søm #håndarbeid #blogg #mamma #foreldre #mammaliv #mammablogg #medialiv #syselv #syglede #barnetøy 

Storydresses - artig søm (2008)

 • 15.04.2015 kl. 10:30

Storydresses, i mange varianter. Bildene er tatt med mobilkamera i 2008 ser jeg. Svært begrenset kvalitet på bildene :) Men men.. mer om kjolene, finner du forrige innlegg :) 

#søm #mamma #mammaliv #håndarbeid #medialiv #blogg #sy #syselv #maskinbroderi #syglede #mammablogg #barnetøy #unik #homemade

Her er mitt lille avtrykk....

 • 15.04.2015 kl. 09:48

Storydresses - En liten periode (2008) drev jeg å lagde eventyr/diktkjoler/storydreses. Ingen ble laget like, og kjolene hadde hver gang, nye dikt/linjer og figurer. Det ble aldri laget to like. Disse var det utrolig mye arbeid med, men jeg elsket å lage de, og mottakerne ble alltid SÅÅÅ glade :) Lille hadde 2-3 av disse, og jeg lagde flere både i gaver og bestillinger. Denne er jeg nok spesielt glad i. Håndavtrykkene er mine og Lilles egne. De er tegnet av, og applikert på, sammen med diktet. I dag hadde jeg nok bare stingsatt de, men da disse ble laget - var jeg fortsatt "fersk" i sømverden :) Skal se om jeg kan finne bilder fra noen av de andre tunikaene, 

Diktet som er på er dette nydelige: 

Det hender du blir lei deg,
Fordi jeg er så liten,
Jeg setter merker alle steder
Og gjør deg ganske sliten

Men hver dag blir jeg større
Ja, en dag blir jeg stor,
Og alle mine avtrykk
Blir bare svake spor

Her er mitt lille avtrykk
Så du kan huske
og forstå hvor søte hender jeg hadde den gang de var små

Jeg bare ELSKER det diktet, det er så nydelig..

 

#søm #håndarbeid #baby #Mamma #barnetøy #mammaliv #blogg #syselv #mammablogg #hverdag #unik #dikt #barn #foreldre #medialiv #syglede #maskinbroderi #Janome

Makka Pakka - Drømmehagen

 • 15.04.2015 kl. 07:04

"Lever" denne serien fortsatt på tv mon tro? Med guttene var det Teletubbiene, så kom BBC med Drømmehagen, da jentene kom til. Mulig det var flere serier mellom, men de er vi (heldigvis) blitt skånet for. Drømmehagen kunne rulle over skjermen 24/7 hvis den fikk lov. Jentene var helt hekta!! Jeg sydde derfor en makkapakka sweatdress til Lille. Med Makka Pakka, navn og monogram brodert på. Artig sak å lage! Dette er vel fra 2008, gosj som tiden flyr...

#sy #maskinbroderi #søm #mamma #håndarbeid #mammaliv #foreldre #mammmablogg #syselv #syglede #Janome #hverdag #barnetøy #blogg #medialiv

Snø hos noen

 • 14.04.2015 kl. 23:24

Med snø hos noen, kan jo votter være fint å ha? Nei, jeg skal slutte å mobbe de stakkarne som våknet til hvit bakke i dag. (Best å passe seg, tilfelle værguden vil mobbe tilbake) Disse vottene lagde jeg for noen år siden, og de mildt sagt brukt i hjel av jentene :) Motivene er brodert på med broderingsmaskin, og vottene er sydd i ullfilt utenfpå, med ulljersey inni og ullribb i kanten. Jeg lagde flere slike par i bursdaggaver også, dette året :) 

 

#søm #håndarbeid #husqvarnaviking #maskinbroderi #mamma #syselv #mammaliv #snø #mammablogg #medialiv #syselv #syglede 

Jordbærpiken

 • 14.04.2015 kl. 22:47

I går la jeg ut bilder av kostymene, Klatremus spillemann/spillemenn :) Du finner det under kategorien søm, om du vil se på det. (ikke har sett det) I dag tenkte jeg å dele bilder av jordbærkostymet til Knøtta. Dette er fra 2012. Se den møkkete kosekaninen, som nesten alltid er med på bildene, på denne tiden :) Kostymet er superenkelt og sydd i fleece, og sorte jordbærprikker er tegnet på. :) 
Det som var litt moro, var at både dette kostymet og klatremus har vært med i media mange ganger. Mammanett.no har hatt de med i artikler, Symagasinet har hatt det som inspirasjonsbilder, og flere nettsider har referert til kostymene. Moro :) 
#håndarbeid #søm #kostymer #mamma #mammaliv #karneval #mammablogg #syselv #symaskin #syglede #klesegut #barnehage #blogg

Søm i alle aldre

 • 14.04.2015 kl. 22:24

Lille har sydd sitt eget ipadcover, helt alene! Det er utrolig moro å se gleden over å lage noe, hos de små. Denne er flittig brukt, og taes frem nesten hver gang, noen snakker om hjemmelagde ting her i huset :) 

 

#håndarbeid #søm #barn #syselv #mamma #syglede #mammaliv #jobbmamma #sy #ipadcover #mote #symaskin #bernina #mobilblogget

Men can do it!

 • 14.04.2015 kl. 14:12

Menn kan også! Bildene er fra 2009, da mediapappa skulle prøve den nye (dengang" high tec symaskina som var kommet i hus. En trekantpung var målet, og jammen meg fikk han det ikke til! Så menn kan også sy! I starten var det litt sånn "knapper!!" Gadgetgenet ble nok raskere utløst enn sygenet. En symaskin som hadde touchskjerm, blinkene knapper, automatiske funksjoner +++ er helt i hjertet på en mann - men, den skulle altså sys med da :-) 

 

#mobilblogget #pappablogg #pappaliv #mamma #mammablogg #søm #håndarbeid #likestilling #sy #syglede #symaskin #familie #Lillehammer #symann

Klatremus spillemann/spillemenner

 • 13.04.2015 kl. 20:22

Hakkebakkeskogen har vært en hit i mange år her, i Juni åpner Dyreparken - Hakkebakkeskogen sin, og her i huset er det to jenter som er spente. For tre år siden  lagde jeg disse kostymene til jentene. Da gikk de i barnehagen som Klatremus, i flere uker etter at karnevalet var over :-p Det er artig å sy kostymer. Settet har også "klatremus" bukse. 

 

 

 

#kostyme #håndarbeid #søm #mammaliv #karneval #mammablogg #mamma #søm #sy #syglede

Blonder i sola

 • 13.04.2015 kl. 18:28


Man kan fortsette å drømme frem til sommer, sol og varme - for nå er det ikke urealistisk langt unna. Sola står å steiker på her, eneste som ødelegger er vinden. Men steike så deilig det er i solveggen! Dette settet ligger å venter på Lille, det ble sydd på slutten av sesongen i fjor. Shorts og bluse. Lille fant det frem selv, her når vi flyttet tingene ned i stua, pga ombyggingen - og uttrykte glede over snart sommer ! :) Det er utrolig gøy å sy og lage noe! 

#håndarbeid #altomhåndarbeide #bernina #søm #y #mamma #syglede #mammaliv #familie #sommer #barnetøy #mammablogg #medialiv #syselv #barn #hverdag

Ta frem sommeren inne !

 • 13.04.2015 kl. 13:06

Møøøø! Blomster og sol! :) Denne duken er faktisk laget helt tilbake i 2008! En av mine første forsøk på Quilt. Hver gang på denne tiden av året, kommer kua frem og pynter. Den er så sommerlig! Nå er spisebordet under dyngevis med klær, esker +++ pga ombyggingen, men etterpå kommer den frem igjen :) På disse bildene, ligger den på spisebordet i Lillehammer. Vi flyttet derfra i 2009 :) Artig med litt minner :) 

 

Det er et AnnAKa mønster, "Ha en fin sommerdag". Jeg kutta ut teksten, som skulle vært brodert på over kuas hode. Denne har jeg brukt en helg på, og det var veldig kos å drive med :) 

#søm #quilt #håndarbeid #annaka #sy #bernina #syrom #duk #løper #mamma #mammaliv #interiør #syselv #mammablogg #pynt #hus

Kreativ bursdag

 • 12.04.2015 kl. 16:52

Lille har bursdag på Lucia dagen, 13 Desember. Hun ønsket så veldig å ha Juleverksted bursdag, så vi fikk lov å låne SFO lokalene på skolen, og rigget i stand! 4 stasjoner: 

 • Steke lapper
 • Lagebord
 • Symaskinbord
 • Bake lussekatter

Ungene elsket det! Men det var en god del jobb med det. I tillegg siden vi lånte skolens lokaler i en helg, valgte vi å ha begge klassene A og B, noe som gav oss 24 barn tilsammen :) Da er det godt med gode hjelpere og en snill mann, som gjorde alt han kunne - der det passet :) Lille vil gjerne ha det samme i år, meeen --- vi får se. Det var som sagt litt jobb. Men det var veldig gøy, og mange av barna har vært borte hos oss i etterkant og sagt hvor gøy de hadde det. Det er jo moro :) 

 

 

 

Kvelden før satt jeg å lagde alle aktivitetsposene, limte på navn og figurer. Mediapappa klippet hjerter og vi fikk skrevet ut vinyl og trykket på bordkort/flaskene. 

Alle barna fikk med seg flaskene og posene hjem. Jeg var glad i Silhouetten min, denne kvelden - aldri om det hadde gått for hånd :) 

 

 

#bursdag #lageverksted #barn #produksjon #mammaliv #mamma #pappa #pappaliv #feire #familie #kaos #mediakaos #kreativ #håndarbeid #sy #søm

Minner om hyttetur...

 • 12.04.2015 kl. 15:22

 

I fjor sommer pakket jeg og Lene, mat, unger og symaskiner i bilen - og drog på hyttetur!

Slik så det ut etter legging! Fantastisk deilig å få sydd litt igjen ! :) 

 

 

Prosjektet som var med, var Deer & Doe mønster. og heter "Robe Belladone"

Jeg har lagt ut bilder av kjolen tidligere. 

 

 

Og med meg på tur, var den trofaste Bernina B550QE. Elsker den !

Og Babylock Enlighten, den er en god 3 på bestis lista mi :-) 

 

Under er litt stemningsbilder fra hytteturen :) 

 

 

På vei til krabbefiske


 

 

 

 

 

 

 

Nå venter på sommeren,  så vi kan dra på nye jenteturer! Noen andre som er klar for sol og sommer! 

 

#altomhåndarbeide #håndarbeid #søm #sy #syglede #bernina #hyttetur #mammaliv #mammablogg #kos

Det Store Symesterskapet - NRK

 • 12.04.2015 kl. 13:46

 

Er du en av de som har hatt dilla på "The Great British Sewing Bee"? Ett fantastisk konsept som er blitt solgt til vanvittig mange land. I fjor vinter, rullet den danske, svenske og NORSKE versjonen på skjemen. NRK Hordaland stod for produksjonen, og mange fulgte med da det kom på tv. 

 

Jeg var så heldig å få bli med på produksjonen. Superspennende, og artig! Vi lagde artikler i Symagasinet, både "behind scenes" og om personene som var med. Flott konsept, som ble filmet i Oleanas lokaler, utenfor Bergen. Jeg fikk kjøpt meg en nydelig strikkejakke nede i fabrikkutsalget, i en av pausene. Det er på slike dager, jeg blir påminnet hvor mye jeg elsker jobben min :) 

 

I morgen, 13 April starter innspillingen av sesong 2. Spennende? Nye deltakere skal svette over symaskiner og få nye utfordringer, som vi kan følge med på skjermen - til høsten :) 

 

 

Det er ikke lett å være programleder, alt skal sitte ! :) 

 

 

 

 

 

#nrk #symesterskapet #detstoresymesterskapet #NRKSY #søm #håndarbeid #altomhåndarbeide #magasiner #mamaliv #hverdag #opplevelser #mammablogg #familie #tv

Behind the scenes of a webinar

 • 12.04.2015 kl. 13:39

I Desember i fjor, var jeg i Odense - der en av våre samarbeidspartnere i magasinet - Bernina holder til. Dagen jeg kom, skulle de ha webinar, liveshow med how-to-do på internett. Det var moro å være med, og ikke minst få se hvor mange som faktisk deltok - for det var mange! :) Filmene legges ut på youtube i etterkant og er superlærerike. Trenger du mer tips og råd i syverden din, så søk de opp på youtube - det er verdt det :) 

 

 

 

#bernina #odense #danmark #altomhåndarbeide #magasiner #jobb #mammaliv #blogg #reise #opplevelser

Hvor syr jeg?

 • 12.04.2015 kl. 10:42

 

HER! Jeg opptar hele spisebordet som regel ! Og har jeg syrom, drar jeg alt med meg i stua lell - har jeg funnet ut. :-) Oversosial! Hehe..men jeg trives med å være det! Hvor syr du? 

 

#håndarbeid #søm #sy #symaskiner #syrommet #syglede #syselv #bernina

Ulltweed kneshorts/bukse

 • 11.04.2015 kl. 16:52

 

Shortsen som ble knebukse heller. Det er rart hva man får av ideer underveis :-) Utgangspunktet for denne buksa er shortsmodell i Alt om Håndarbeide SYmagasin 10/2013. Jeg fulgte alt, utenom å bruke oppbretten. Istedenfor satte jeg ribb nederst, og gjorde den litt lenger. Så det ble en piratbukse/knebukse istedenfor shorts.

 

 

Stoffet er Ulltweed fra Stoff og Stil 
Ribben er luksusribb fra Onion.dk
Mønsteret er Alt om Håndarbeide Symagasin 10/2013
#altomhåndarbeide #håndarbeid #symaskin #sy #syglede #bernina #mønster #barnetøy #syselv #familie

Sy dukketeater!

 • 11.04.2015 kl. 16:16

Først ! 

Denne skal ikke jeg ta æren for å ha sydd. :-) Denne er det flinke Bettina og Pia på systuen i Kolding som har laget. Dukkestuen er "kjendis", da det er denne som er avbildet i Symagasinet. På messen vår (Alt om Håndarbeide messe i Købehavn)  kan man kjøpe modeller fra foregående magasiner, og denne ble med meg hjem. Uendelig stor suksess hos pikene, med denne her ! Både L og K, og venninnen har lekt og lekt - og lekt, med denne. Vil du sy ditt eget dukketeater, kan du sy en fra Symagasinet :-) 

 

 

Mønster til dukketeateret finner du i SY 03/13

 

Lykke trenger ikke være så dyrt 
#altomhåndarbeide #søm #syselv #homemade #familie #mammaliv #dukketeater #mammaliv #mønster

Lace er inn ! (blonder)

 • 11.04.2015 kl. 13:15

 

Blonder/Lace er inn, og i November - 14 hadde jeg dilla på å sy i blondestoffer. Denne kjolen er brukt mye. Den har tynn stretchblonde øverst og tynn deilig viscosestoff under. 

 Wavesøm nederst, i gull og mørk sølv. Glitterstoffet husker jeg ikke hvor er fra. Mener det er fra Jydsk Stoflager, og stretchblonden er fra Stoff og stil. 

 

Bloggen ble startet innen håndarbeidkategorien, men jeg skjønte fort at det er i mindretall av hva jeg blogger totalt :) 

Men det er likevel veldig gøy å vise frem håndarbeid, innimellom familiekaoset! :) 

 

#altomhåndarbeide #håndarbeid #mammaliv #sy #sygelde #bernina #søm #syselv #homemade #Symaskiner

Ape in action!

 • 11.04.2015 kl. 00:00

 

Apestreker ! 

Jeg laget et innlegg om denne apekjolen tidligere. HER

Her er et par bilder jeg syns er så søte, actionbilder av 3 årige Knøtta i ny yndlings-apekjole! 

Vinter og striper - kjoler

 • 10.04.2015 kl. 22:58

I Mars 2014 sydde jeg disse to like kjolene til jentene. Stoffet er myk velur og trykket heter "vinter". Begge jentene har brukt kjolene mye og Knøtta har vokst utav sin, og arvet Lille sin. Like greit, for den er for barnslig til Lille nå, i følge henne selv. *dåne*

 

Stoffene er fra Kreativ  og Mjuka Tyger . Interlocken er Hilco 

  Mønsteret er Heilt Spesiell og Jubel str 122 og 134 (forstørret opp selv) 

 

Jeg syns lommen på orignalmønsteret ble veldig liten. Så jeg laget den en del større. Lille sin er nesten dobbel så høy som mønsteret, mens knøttas er litt mindre. 

Frozen/Frost - Olaf!

 • 10.04.2015 kl. 22:28

 

Olaf i "riktig" farge - du ser hva jeg mener lenger nede :-p

 

 

Du vet det er for lenge siden, man sist broderte - når man finner broderitrådene sine i kaos. Noen i boksen, litt på stativ, noe i esker og noe i poser (faktisk!) huff.... :-P 

 

 

Olaf er happy og venter på å bli brodert ut
Men "noen" glemte å skifte farge på han. Han skal egentlig være hvit i outlinen og sort i munnen.
Nå ble han jammen meg omvendt... jaja.
Om Knøtta liker den, så er det slik den skal være... :-P 

Store Jumbospoler er gull!

 


Det som er litt synd er at stoffet på kjolen er svært slitt. Det så jeg først når jeg var i gang. Denne kjolen har både L og K brukt, og belastningen ved broderingen ble litt tøff. Ved ene knappen til Olaf ble det derfor ett lite rift, noe jeg må få fikset så fort som mulig :) 
Olaf ble omvendt i fargene, så ble han søt da! 

My blood type is....

 • 10.04.2015 kl. 21:58


Resultatet av dagens brodering og søm... 
Jeg blir nok aldri noen stor quiltedame, men bruke opp lappene, fikk jeg til :-) Brodert på puten er "My blood type is CoffeE", og stoffene er rester fra en serie.. mener den het "London Cats?" ... To puter... lilla, som skal friske litt opp i det ellers grå, hvite og sorte interiøret. Ett par trekk til må til, men ikke i dag... :-) Putene er sydd på Bernina B550QE, med fot 1. Og broderiet er laget med Bernina B780. :-) 
                                   
Slik så sybordet mitt ut en stund, nå er kommoden solgt og maskinene er linet opp på spisebordet. Når det ikke er ombyggingskaos her da :-p 

Bella Donne kjoler

 • 10.04.2015 kl. 21:51

 

 

Kjolene her er laget etter Deer & Doe "Robe Belladone". Det måtte relativt mye tilpasning til, for å få de til å sitte fint på meg. Stor svai ryggen, krever mye innsnitt og tilpasning. Men jeg syns de ble fine til slutt, og det er utrolig hva stoff gjør med inntrykket av en kjole. Den rød/sorte skulle jeg ønske det var mer stoff av, slik jeg kunne fått mønsteret til å passe bedre, bombene - men nå ble det ikke slik, fordi første versjon ble forkastet. Den ble sydd rett utav mønsteret, og blir nok en sommerkjole til en av jentene heller :-p Stoffet er fra Jydsk Stoflager. 

 

 

 

Stoffet til denne, har lagt i ett eller to år - tror faktisk det er to. Det ble kjøpt i La Nucia, i Spania - på en av mine reiser ned til pappa. Det er halvtykt og veldig veldig fint! Det har ligget lenge, og jeg har hatt utrolig lyst å sy av det, men ikke visst helt hva jeg skulle ta til med det ! :-) Men så ! Helt perfekt til en "Robe Belladone". Den rød/sorte er lik bak, som denne. Den hvite burde hatt en runde under strykejernet før bilde, og jeg har hengt den litt skakt på dukka... pytt sann :) 

 

 

 

Kokkeprinsesse verdig!

 • 10.04.2015 kl. 21:48

 

Dette ble laget for at Knøtta måtte ha med et forkle, til kokkedag i barnehagen i fjor. 

Med hele huset fullt av stoffer, blir det nesten patetisk og kjøpe ett forkle, så da ble søm. Faktisk ble dette til, av bare ting som lå i hyllene. Stoffene er kjøpt i La Nucia, Spania. Og broderiet er satt på med Bernina B780. Sulky tråd. Bakpå er det ett stykke voksduk. Jeg kjøpte ny til kjøkken, så det passet perfekt! Dermed gikk deler av den gamle bakpå  her :-) 

 

Litt vanskelig å ta bilder på kvelden, uten å rigge opp hele verden med utstyr. Så dette måtte duge. 

 

 

 

Dette må da være en kokkeprinsesse verdig :-) 

Her kommer Pippi....

 • 10.04.2015 kl. 13:51

 

Dette stoffet har ligget siden 2007 eller 2008, jeg var så heldig å få kjøpe en rest i fjor av Kobra - da hun "solgte ut" stoffene sine på Sykroken. Sammen med hennes, ble det nok til kjoler. Morsomt! K hadde en kjøredress i samme stoffet, sydd av Kobra - i 2008. Det er litt vittig å tenke på :-)

 

Stoffet mener jeg var fra en rull Åhlens hadde, fra den tiden de solgte metervarer i alle varianter. Forstoffet er deilig myk babycord, kjøpt hos Textart.

 

#hjemmesydd #barnetøy #klær #syselv #håndarbeid #søm #bernina

Kvakk kvakk !

 • 09.04.2015 kl. 22:41

Supersøt kjole med ender på, str 4 år. Sydd på bestilling til ei lita snelle. Utrolig gøy å sy i barnslige stoffer og små størrelser igjen!

"Let the monkeys out"..

 • 09.04.2015 kl. 21:28

  

 Jeg elsker apekattene, som er i maskinbroderi serien. 

Her er enda en kjole, jeg har sydd og laget til Knøtta. Den ble laget for 3 år siden. 

MYE brukt :) 

 

Merkenavnet jeg brukte dengang, er brodert bakpå hetten :) 

 

Mer sommer !

 • 09.04.2015 kl. 20:39

 

 

Disse minner meg veldig om retrosommer! 

Jeg sydde to slike sett her en sommer til jentene, undres om jeg ikke skal sy nye slike. Myk og deilig frotte! 

 

#søm #håndarbeid #bernina #barnetøy #syglede #sy #unikt

More monkey business

 • 09.04.2015 kl. 20:30

 

 

 

 

 

I 2011 ville fortsatt Lille gå med rosa og søte klær :) Det resulterte i at hun også ville ha apekatter på klærne sine. Som sagt så gjort. Forelska apekatter ble maskinbrodert på en hjemmelaget joggedress, sydd av fleece. Denne er brukt helt opp, av både Lille og knøtta.

 

#maskinbroderi #søm #håndarbeid #sy #hjemmelaget #barnetøy #mote

Bursdaggave til 50,- del II

 • 09.04.2015 kl. 19:55

 

Den evinnelige hjernevrengingen med gaver til maks 50,- fortsetter. 

Denne gaven ble laget i fjor, da Knøtta hadde glemt å gi invitasjon - og det var noen få timer til selskapet. 

Ingen bytur var innen rekkevidde pga andre ting på programmet..

 

Derimot tok jeg meg en times tid fri, og sydde en gave. Jeg HATER å sy gaver. Tenk om de ikke liker den, tenk om den ikke passer osv osv.... blir gærn.. :-) Men det ble gjort. En liten Barbie ting vi hadde liggende og lue.  Heldigvis ble mottakeren veldig glad ! 

 

 

Mønsteret er Burda, det er flere mønster på hatter i dette mønsteret. 

Blomsterstoffet er fra butikken i La Nucia, Spania. Jeg sydde noen shortser til jentene i dette, for ett par år siden. Fin stretch i det og myk deilig denim. Hatten er foret med Hilco interlock og bremmen er noe jeg hadde fra en eller annen DK tur. Det er glitter i bremmen, men det er ikke så lett å se. 

 

Det fine med nærbilder etterpå, er at man får med seg alle trådene som må fjernes. :-p 

 

#søm #håndarbeid #bernina #familie #bursdaggave #under50lappen #familie #mediakaos #hverdag #barn #barnetøy #syglede #sy #syselv #hjemmesydd #homemade

Sommerklar i selvsydd !

 • 09.04.2015 kl. 19:45

Sommerkjolen lagde jeg i fjor sommer. Den er sydd av deilig viskosejersey fra Hilco - kjøpt fra Sydilla for en gooooood stund tilbake! Kjolen er helt enkel i "kasseform" og i ett stykke, med tilhørende beltebånd til. Denne gleder jeg meg virkelig til å ta på igjen, og kjenne varm senvår/sommer !

 

#håndarbeid #bernina #søm #syselv #homemade #sy #syglede #symaskiner #familieliv #hverdag #mote #selvsydd

Super Mario Softshell jakke

 • 09.04.2015 kl. 17:04

 

I februar  2013 var jeg og Kath i Praha, og blant annet besøkte Willy! :)

Vi var innom et par to tre stoffbutikker, og jeg kjøpte blant annet softshell.

Deilig myk, skikkelig softshell til en latterlig lav pris :) 

 

Jeg gikk lenge å tenkte på å få sydd av det, slik at ikke stoffet bare ble liggende.

Målet var en softshell jakke, og den ble ferdig til slutt. (Høsten 2013)

 

Jeg overvurderte litt ermlengde, men pytt - bedre for stort enn for lite ! :) 

(den passer nå)

Jakken/Kåpen er i str 8 år.

 

 

 

Stoff: Softshell med fleecet innside

Mønster: Eget

Annet: Transfer trykk av Super Mario gjengen, og Heat Vinyl i navnet

 

#sy #søm #bernina #håndarbeid #syglede #barnetøy #Familie #hverdag #klær #syselv #homemade

Sorte polkadotter

 • 09.04.2015 kl. 00:17

Denne kjolen sydde jeg til en julemesse i fjor. Den ble brukt på stand. Skjørtet har tre lag og det er strikkbånd i livet. Liker denne veldig godt

#altomhåndarbeide #juleexpo #søm #bernina #sy #syglede #jul #hverdag #jobb #sy

Apestreker

 • 08.04.2015 kl. 23:41

Er ikke dette bilde sjarmerende? Det er knøtta for 3-4 år siden. Bildet er tatt i sammenheng med ny bukse. Buksen er laget/sydd av mediapappa sin gamle dongeribukse og jeg har maskinbrodert apekatt på. Denne ble brukt til det ikke var mer igjen av den :-)

#søm #håndarbeid #maskinbroderi #hverdag #familie #blogg #syglede #bernina #sy #barnetøy #gjenbruk #redesign

Designertøy - sy selv :-p

 • 08.04.2015 kl. 21:12

 

Kjolen til venstre kjøpte jeg i fjor sommer, i en Designer butikk. Kjolen var på salg, og derfor følte jeg at det kunne rettferdiggjøres :-p Hjem fra arbeid i DK rett før, var jeg innom Erik på Jydsk Stoflager, og der fant jeg jammen samme type stoffet. Dermed ble det litt med hjem.

 

En helg i september var vi i Bergen, og en sving innom Illums Bolighus, var ikke rent fristende. Da kom ideen..... Jeg kan søren meg sy de buksene jeg hadde lyst på :-p En glitter, og en "gråleopardet" bukse, var fristende hos Illum - dermed ble det to slike, i tillegg til "Designer" buksen. Knøtta fikk to tightser i samme stoff som meg, i tillegg til pusekattights. Også dette stoffet er fra Jydsk.

 

Lille fikk ett sett i samme stoff som "designer" buksen, og en lilla tightsbukse. Glitterstoffene er krinkelull fra Janus. Totalt 8 bukser til liten og stor, og en genser. Med andre ord, noen meter stoff er sydd opp! Kanskje på tide......

 

 


Pusekatt fototrykk stoff: Jydsk Stoflager
"Sebra stoff": Jydsk Stoflager
Grå/sort leopard: Jydsk Stoflager
Lilla og grå krinkelull: Janus
Mønster: Symagsinet

POKEMON - DILLA!!??!?!??!

 • 08.04.2015 kl. 20:47

 

Flere som har barn med Pokemon dilla?  :) 


Lille ville ha en "kul" (selvfølgelig) lue. Hun har dilla på Pokemon, og dermed ble det "livets gang" for en av figurene. Jeg er helt ut når det kommer til dette, men jeg har skjønt at alt begynner med dette egget, så en liten søt figur, som videreutvikler seg til noe.. eh.. tja.. something :) Dermed ble det alle 3 effektene på en baggy lue. Luen er i dobbel ullfleece fra Janus. 

 

Det er ikke så lett å se her, men bokstavene er mønsterstingsatt. Dvs når man ser de på lua, er det bittesmå smileys som utgjør bokstavene. Det er en utrolig kul effekt, som jeg ikke klart å få frem i går, uten makro linsa. Fargen ble litt rar, men det er den mørkeste olivenfargen som er riktig. Litt begrenset hva man får til å ta bilde av, kl 0730 når Lille prøvde luen. 

"Frozen"/"Frost" - kjært barn har mange navn!

 • 08.04.2015 kl. 20:39

Hva gjør man når "dronning vinter" bestiller Elsa kjole, som hun skal ha på skolen? :-S 

Og det er harde krav til både fotsidt, chiffon og blonder. Når ikke husets vinterdronning er like rusta som Dronning Elsa, til å gå i balltekstiler til hverdags - må man inngå komprimisser. 

 

Dermed ble det glittrende krinkelull, broderi med Elsa/Kaja og "Første gang på lenge.." bakpå. Så er det bare å lukke øynene, overse de indre estetiske protestene - og sette på tyll nederst = GODKJENT! 

 

 

Elsa broderi er ferdig, gjennom Bernina Software V7

 

Resultatet :) 


 

 

 

Mønster: AOH Symagasin
Stoff: Krinkelull fra Janus
Tyll fra Stoff og Stil 
Broderier

Det å brodere, er det mange som "gått bort fra", etter at Silhouette maskinen ble så populær. 

Nesten litt på trass, bruker jeg den minst mulig. Jeg har brukt den til vinyl og kartong, men når det kommer til plagg, syns jeg brodering er desidert penest ! Det å sette i gang, er ikke så vanskelig som mange tror. Man trenger slett ikke dyre software, om man ikke har økonomi til det. Det finnes utrolig mange flotte steder på nett, der de selger gode broderifiler. 

 

Å brodere med B780 er en drøm! Den er stappafull i sensorer (noe som sikkert ikke er like moro den dagen noe fusker... men men :) ) Maskinen er lettforståelig, og ikke minst så gir den beskjed om hver minste ting. Ved et enkelt trykk på "hjem" knappen, får man valget, sy eller brodere? 

 

Når filen er lastet inn og du skal i gang, er det bare å trykke på start og maskinen ber deg sette på riktig ramme. Med en fin illustrasjonsvideo, viser den hva maskinen vil :) 

 

Er du nøye med nåler? Nåler er alfa og omega for et flott resultat. Er du en av de "som aldri bytter nåker før de knekker?" Shame on you :) Her byttes nåler mellom hvert store prosjekt. Dyrt i nålebruk? Kanskje? Men det er dyrere å måtte kaste/bestille nytt stoff/rekke opp igjen mislykkede 30 - 60 000 stings broderier! Du tar godt vare på både arbeid, og maskin, ved flittig nålebytte! Jeg bruker Bernina Embroidery Gold nåler, ingen over og ingen under, til min B780!! Jeg er usikker på hvem som forhandler disse nålene på nett i Norge, men sjekk med din lokale/nettforhandler av Bernina - de skal kunne skaffe deg disse! 

 

Tråd har jeg skrevet før, ER ferskvare! Og det mener jeg enda. ;) Ta vare på tråden, og ikke bruk "dårlig tråd" i maskinen din. Pass godt på maskinen med god tråd, børst ofte og pass på at det ikke samler seg støv/voks i trådspenningsstedene. 

 

#håndarbeid #søm #maskinbroderi #bernina #syglede #sy #Frozen #frost #elsa #kjole #familie #hverdag #barnetøy #barn #søm 

Kuleste lille L!

 • 08.04.2015 kl. 20:06

 

 

 

 

 

Alt skal være kult! Ikke rosa, ikke ditt ikke datt osv.. men dette gikk gjennom nåløyet! Woho!! :) Det er ikke bare bare å sy til denne frøkna lenger. Stoffene er kjøpt hos Stoff og stil og Textart. Tunika mønster er et gammelt Onion mønster, tights og vest er Alt om Håndarbeide Symgasin. 

 

#altomhåndarbeide #Sy #bernina #søm #syglede #barnetøy #hjemmesydd #homemade #syselv #hverdag #familie #barn #kos

Klar til 17 mai?

 • 08.04.2015 kl. 08:58

Har det klikka? 17 mai? Nei, det har ikke det :) Med 4 barn, må alt planlegges. Hvert år sitter jeg oppe natt til 17 mai, og styrer med skjorter, forkler ++++ i fjor sydde jeg nye forkler til jentene, men de har strukket seg sånn, at de må ha nye... -*sukk* Nye lange skjørt ble kjøpt i går, og straks må jeg i gang med å flytte knapper og sy lenger forkler... Jaja, de blir jo fine til slutt da! Har dine barn bunader? Jentene har Hardangerbunader, jeg har Rogaland og guttene har dress :) Mediapappa sin familie er fra Lørenskog, jeg har Rogaland pga Haugesund og vi bor nå i Aust-Agder - det skal bli interessant å se hva jentene velger, til konfirmasjonen sin. Ikke slik at jeg tør begynne å samle sølv, til en bestemt enda - for å si det slik :-) I år har vi konfirmant også, så bunadene får luftet seg litt mer enn vanlig. 

Knøtta i fjor - Hardangerbunad
#bunad #17mai #klar #familie #mediakaos #blogg #nyblogg #hverdag #4barn #barn #pentøy 


Monkey Business!

 • 07.04.2015 kl. 22:01

Fant disse bildene på mobilen :-) Det er knøtta, 3 år som har fått ny kjole og bukse. Apekattene og navnet er brodert på, med maskin. Broderimaskin er veldig moro! :-)

Bambi skjorte, hjemmesydd!

 • 07.04.2015 kl. 15:24

Lille ønsket seg en skjorte for en tid tilbake. Så da ble det en skjorte, sydd av cord med bambier på. Matchende tights hører også til! :-) Artig at jentene fortsatt vil gå i hjemmesydde klær

#håndarbeid #altomhåndarbeide #sy #syglede #søm #symaskin #homemade #barneklær #syselv

Barnesøm :-)

 • 07.04.2015 kl. 14:17

Litt barnetøy jeg har laget siste tiden. Både til våre barn og bestillinger til andre :-)

Tine Solheim, et sømvidunder..

 • 04.04.2015 kl. 21:22

I mars var jeg på kurs hos Tine Solheim, modellering. Damen er et stort fyrverkeri av en personlighet, og fantastisk kunnskapsbrønn. Den 14 Juni er det siste del av kurset, og jeg gleder meg! Vil du lære å lage et perfekt mønster til deg selv, bør du vurdere et slikt kurs!

#kurs #sy #søm #syglede #håndarbeid #symaskin #modellering #symesterskap #nrk #tv

Man føler seg virkelig ikke som verdens smarteste, når man blir målt. Og egentlig litt skuffa....... Ser jeg slik ut? ??????

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes i herlig hverdagskaos = MediaKaos. Kaoset er en familie + 1 rampete hund & 1 lat katt.

Siden jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - med lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer sammen med hverdagsblogging, og alt ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares med meg.

Snarveier:
Giveaway & Konkurranser
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.
Lik på Facebook
Lik på Facebook

SNAPCHAT: mediakaos
Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B780
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900

Tidligere maskiner:
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55

Tips og råd - Janome CoverPro ligger i den gamle bloggen.


Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos