hits

Dalende temperaturer....

 • 16.08.2018 kl. 10:38

Man kan på ingen måte si det er kaldt utenfor. Men fra 33 grader, til 22 er en markant endring, og det merkes litt. Men om det kan forsvares å kjøpe inn tykk ull, er en annen ting :) Men, nå ble det gjort i går. #Sandnesgarn Kos, ble kjøpt inn, og det skal bli en sikksakk jakke fra hefte 1616. Det er noe underlig å kjøpe norske Sandnesgarn her i Danmark, og ikke minst betale en god del mer for det, enn hjemme. Men men, det er jo for hygge? 

Bloggen har ligget i brakk en stund, delvis fordi jeg er i en overgang med forandringer både privat og hva jeg skal gjøre til daglig - men også fordi det ikke har vært noe særlig tid til håndarbeid. Prosjektet i Manchester ble avsluttet før sommerferien, og nøkkelen avlevert i Juni. Det var underlig å si farvel til en by, som man har lagt så stor elsk på, som jeg gjorde med Manchester. Den dag i dag, er det med hånden på hjertet den fineste byen jeg har vært/bodd i. 

Sommerferien har bestått av både Gran Canaria (2 uker uten strikketøy) og 1 uke rundt i Norge (også uten strikketøy) og 1 til slutt 1 uke med jentene her i Danmark. Fra Manchester til Frederikssund, en liten by utenfor København, hvor en del av tiden skal tilbringes fremover. 

En av de fine tingene ved å være i DK, er alle de søte, små, mega hyggelige butikkene. Alt fra store (med kafe og helt annet konsept enn i Norge) Stoff og Stil, til de små franchise butikkene Stof2000, til små private butikker med stoff og-/eller garn. Kos-garnet ble kjøpt hos Strikketøsen, i Slangerup, en liten men fantastisk butikk, med mye deilig utvalg. I tillegg var jeg innom Syhjørnet i Frederikssund, for å kjøpe et par glidelåser. 

Håper alle har en fin dag, og en god skolestart uke, for de som det gjelder :D 

 

 

#garn #håndarbeid #sy #søm #stoff #tekstiler #shopping #danmark #københavn #strikke #strikking #sybutikk

Oslogenser x 2

 • 04.06.2018 kl. 12:31

Først, må jeg bare si - jeg elsker fargene på disse to. De er så duse og fine! I mønsteret skal den lyse fargen egentlig skifte over, og fortsette over mønsteret - men det syns ikke jeg var så pent - så da ble det mørk bunn over det hele. 

Mønsteret er Oslo genser i str XS og S og garnet er SandnesGarn Merinoull i begge to. Det er brukt samme bunnfarge i genserne, og en lys gammelrosa i XS og lysblå på den i str S. 

 

#oslogenser #strikk #strikkeglede #sandnesgarn #merinoull #koftestrikk #genserstrikk #strikking #håndarbeid  

Klirr klirr....

 • 03.05.2018 kl. 09:49

dav

Så er man i gang igjen med nytt prosjekt, og dette har jeg presset meg selv - til å bli raskt ferdig med. Så gjenstår det å se, om jeg kan holde mitt eget presstempo :) Garnet er det samme som sist, og jeg ser jeg strikker litt jevnere med Addi metallpinner enn Knitpro trepinnene, sammen med SG merino. Nå er det et par timer med Symagasinet og så er det snart "helg" her, da jeg skal ha hjemmedag i morgen. Har du noe spesielt på pinnene nå? Jeg har lovet meg selv, at når dette "nye" prosjektet er over, skal jeg dukke ned i UFO kurven, og finne frem prosjekter derfra. Der ligger det nemlig minst 2 sommerplagg........

 

#sandnesgarn #strikke #oslogenser #strikkeglede #håndarbeid #hobby #merinoull #genser #homemade #klompelompe #strikkedilla 

Merino om våren, Oslogenser

 • 01.05.2018 kl. 11:31

edf

Så ble det faktisk både en oppdatering her, og i tillegg av noe som er ferdig laget! Oslogenser, med mønster fra SandnesGarn, strikket i SandnesGarn klompelompe Merinoull. Myk og deilig. 

Jeg sliter med å få Merino fint og jevnt, i forhold til feks Lerke. Noe jeg syns er skit-irriterende, men ok ...den blir ikke rekket opp igjen. Ene ermet er strikket over flere omganger, kan man si :) 

Det er lenge, nei - utrolig lang tid siden det har skjedd noe her i bloggen. Derfor er det både overraskende og morsomt å se at det har vært litt trafikk her inne, tross alt. Jeg tør ikke love at det kommer masse fremover, men litt Scanncut kommer det igjen (nytt program krever jo litt oppdateringer...:-P ) og forhåpentligvis håndarbeid og jobb igjen, som det egentlig skal være litt av her :) 

edf

Håper dere alle har en fin 1 mai! Tenk, mai..... vi er snart halvveis i 2018, skremmende! 

 

#sandnesgarn #strikke #oslogenser #strikkeglede #håndarbeid #hobby #merinoull #genser #homemade #klompelompe #strikkedilla 

Lue og votter - som ikke ble UFO!

 • 24.01.2018 kl. 17:46

Helt utrolig! Vottene begynte jeg på for en god del uker siden. Den ene ble fort ferdig, og så kom problemet.... som det alltid gjør - jeg må lage to. Og dermed drar tiden ut. Så den andre, ja den tok litt tid :-p Men x antall togturer og en flytur over til UK i forrige uke, fikset den andre votten også. 

Mønsteret til vottene finner du på NovitaKnits sine hjemmesider HER. De var faktisk ganske artige å strikke! Og garnet er Novita Duo. Jeg syns ikke den spisse avslutningen på vottene ble fin, så jeg endret mønsteret litt. Jeg har halvrund vottetopp. :) 

Luen er fra Klompelompe sin aller første bok, og garnet er fortsatt Novita Duo. Jeg gikk ned en pinnestr på luen og den ble fast og fin. 

Jølsterkofte i TIA farger...

 • 09.05.2017 kl. 16:50

Hva er TIA farger? Jo det er visst hvit, grå, blå og kanskje et innslag av noe :) Flamingoen min fikk vanvittig tilbakemelding, og det er visst flere enn meg som liker disse fargene! :) Det er flere som har kontaktet meg etter koftefesten, angående koften jeg hadde på meg - på lørdagen. Den heter Jølster, og ble strikket med foten i gips for 3 år siden :) 

Fargekodene er, i Sandnesgarn Tynn Merino:

 • 1002 Hvit, bunnfarge
 • 1055 Koksmelert, mønsterfarge
 • 5830 Lysgrå, mønsterfarge
 • 3511 Pudderrrosa

Mønsteret er fra det første Norske Ikoner heftet, Tema 39. Veldig gøy at så mange liker koften :) Det er 4 tråder, enkelte steder i mønsteret. Jeg syns ikke det var noe problem da jeg uvitende satte i gang. Men etter mange "oi" og "4 tråder..." har jeg nesten begynt å syns det er litt farlig selv.. .:p 

Innlegg med fargekoder til Flamingokofte: HER

Innlegg med forbruk og fargekoder til Røverkofta: HER

Innlegg med forbruk og fargekoder til Wiolakofta: HER

 

Kofte: Flamingo ferdig :)

 • 07.05.2017 kl. 18:29

Jeg har klart å få enda en kofte ferdig, på under 6 måneder :-p Weee ! Kofta er Flamingo, og fra Urban Retro hefte til Dalegarn/House of Yarn. Jeg har strikket den i str S. Strikket i Dalegarn, Lerke - Fargekodene er: 

 • 8109 Lys stålgrå som bunnfarge
 • 0017 Halvbleket hvit mønsterfarge
 • 5752 Skifer, mønsterfarge
 • 5630 Lysblå, mønsterfarge
 • 8105 Denimblå, mønsterfarge

Knappene er fra Marte Helgetun sin nettbutikk. Hun har utrolig mange fine knapper, og flere av koftene mine, har fått knapper derfra. I oppskriften er det avbildet litt større tinnknapper på koften. Det syns jeg så litt "brutalt ut", så jeg valgte små perleknapper, og heklet små hemper som ikke synes så godt :) 


Er ikke "bare bare" å få tatt et bilde på en søndag .... Hehe, i joggebukse, vilt hår og usminket. Men det er utrolig hva mediapappa får til... :-p 

Det var noen som hevdet at jeg strikket i Tone Irén farger. Det er kanskje mulig? På Facebook og andre steder, har jeg plutselig blitt overrasket, over å finne meg selv iført kofte - på bilder, her og der. Både Røverkofta og Wiolakofta mi, i samme fargene (ser jeg nå) har vært populær inspirasjon. Det er utrolig hvor mye farger kan gjøre. :) Innlegg med forbruk og fargekoder til Røverkofta: HER

Innlegg med forbruk og fargekoder til Wiolakofta: HER
 

Med hjarte på feil sted.....

 • 07.05.2017 kl. 15:40

Har du sett den "evig-gående-reprise-serien" på NRK? Med hjarte på rette staden? I dette tilfellet er hjertet på helt feil sted. Laaaangt oppi halsen. Det å sette saksa i noe du har brukt mange timer på, strikket rett, vrangt, frem og tilbake... er litt psykadelisk. Man vil gjerne bli ferdig med kofta, men samtidig skjærer det i hjertet å klippe den opp. Og ikke minst.. tenk om det går galt!!! 

Men heldigvis. Etter 1 stk tett rettsøm, og 1 stk tett sikksakk - ble det klart til å klippe opp. Etter en hjertebankene oppklipp, ble det klart for å sy inn belegget og lage kant. 


Jeg har 11 masker i mellomsømmen. Jeg strikker 1 vrang, 4 rett, 1 vrang, 4 rett og 1 vrang. Den vrange i midten syr jeg på hver side av, og så klipper i midtmasken. De fire på hver side, syr jeg pent inn, slik at det er ferdig belegg. Den vrange masken i ytterkanten blir kantmaske å følge ved brett, og lettere å hente opp masker pent for forkant. (syns jeg) 

Nå gjenstår damp og actionbilde.. :) 

og hekter... det kommer, snart... en gang når jeg gidder. :p 

 

KOFTEFESTEN 2017

 • 04.05.2017 kl. 13:45

I helgen var jeg så heldig å bli med på min aller første Koftesfest. Koftefesten ble arrangert i Drammen, og var nr 3 i rekken. Jeg tror bildene sier sitt - og etterhvert kommer det litt mer tekst her, men tiden strekker ikke helt til. Men foreløpig sier vel bildene mye i seg selv? Kanskje vi sees i Bodø til neste år? 

Kos dere med bilder
 

 

Valgets kvaler...

 • 22.03.2017 kl. 12:56

Jeg skal straks begynne på mønsterdelen på kofta som er på pinnene nå, og hadde egentlig bestemt meg for farger. Men så kom jeg på, at det var noen andre farger jeg faktisk kjøpte, da jeg var i Lillestrøm. Så opp i posen, for å finne riktig nøste. Og jo, rosa var fra lageret, blå fra innkjøpet. Så da er jeg her, valgets kval. Jeg har landet på den nederste, opprinnelige planen. 

Jeg har nydelig grå og rosa alpakka (håndspunnet av en venn) som skal på pinnene neste gang, så dermed klarer jeg la det rosa nøstet ligge. Jeg har et rosa og et grønt, liggende fra sjalprosjektet i fjor. Så her er det duket for mye fargespill fremover.. hehe :) 

Jeg er fortsatt litt ør i hue. Jeg sliter mer enn normalt med å komme tilbake i normal gjenge igjen. Jeg er vant til å reise mye, så det skulle ikke by på problemer normalt, men akkurat nå - er det vanskelig å omstille seg. Men men, ting tar tid.. og tid fikser ting :-)  

Hva, hvor eller hvem?

 • 28.02.2017 kl. 17:15

Det er morsomt å følge med på gjettekonkurransen inne på FB siden, Mediakaos - hvor dere kan gjette hva som skal komme av pinnene til slutt. Et hint er at svaret ligger i bloggen. Mange gjetter riktig, og mange gjetter helt feil. Det er en artig måte å se hvem som faktisk følger bloggen, eller klikker seg inn for å finne svaret. Mange ser en konkurranse, og bare svarer - det er mange av de som tipper feil, tror jeg :) På torsdag trekkes en vinner, av en liten premie - blant de som har gjettet. 

Til dere som har klikket dere inn nylig via FB: Svaret finner du HER

 

Pokemon, knit & Go

 • 10.02.2017 kl. 10:59

Strikking er ikke den sterkeste siden min av håndarbeidet - men jeg koser meg med det lell. Søm er nok å foretrekke, men ikke alltid like praktisk å drive med. Siden L ikke liker ull, og ikke liker "klassisk" strikk, gjelder det å vrenge hjernen. Dermed ble Sandnesgarn DUO (bomull/ull) løsningen. Lange fargeskift og tvinninger gjorde ikke dette mønsteret optimalt å arbeide med, men den ble ferdig. Og mens L fortsatt er i størrelsen! Ikke verst bare det! Begynte på denne for ikke så lenge siden, så dette er bra til meg og være :) Lille surra seg på skolen med denne i morges, så da må vel den sies å være godkjent! :) 
 

Caps i ull

 • 07.08.2016 kl. 20:16

Så var nr2 ferdig. Caps i ull, mønster fra Marte Helgetun. Garnet er Dale lanolin  wool. Lille likte den, ikke verst å komme gjennom nåløyet! 😊😊

Praktisk blyant?

 • 06.08.2016 kl. 15:35

Endelig helg og ro. Helgen tilbringes på familiestedet med strikkegjengen. Når man er på "strikketur" må man gjøre noe ferdig, så. 1 ting er faktisk ferdig! Blyantpenal, heklet.  Jeg tenkte å legge ut fremgangsmåte etterhvert, om det er interesse for det. Nå mangler bare glidelås, den får komme i morgen 😊

Røver in action....

 • 21.06.2016 kl. 18:19

Det hele startet nesten som et kappløp. Til tider er jeg mer lik enn Solan Gundersen, enn jeg tenker over - for det vanskelige er en bagatell, og umulige en utfordring. I dette tilfellet, sistnevnte. Å holde tritt med Anita er ren og skjær utfordring. Men akk, 4 dager etter hennes 1.5 (hun rakk nemlig å rekke opp hele bolen en gang og strikke om igjen) kom jeg også i mål! Det er ren og skjær rekord, å komme i mål - (i det hele tatt) så kort tid etter henne! Wiola kofta, ble strikket på 2 uker, og denne 1,5 uke. hvorpå 1 uke er kveldstrikking. (natt) 

Jakken har to mål, etter hvilken størrelse du bruker på pinnene. 3,5mm skal gi 94 i overvidde og 4.0mm skal gi 102. I mitt hode lot logikken vente på seg, og jeg leste av en eller annen grunn feil. Jeg trodde at overvidden var 94 i begge pinnene, og at maskeantallet var justert til 94 cm. Hvor jeg tok det fra, aner jeg ikke. Men str S er altså 102 cm på pinne 4.0mm. Begge jakkene er strikket i yndlingsgarnet mitt, Dalegarn Lerke. 

Anita har æren for den oker gule (noe selve strikkingen taler for seg selv i grunn) og fargekodene her er:

 • 8111 lys oker
 • 0020 ubleket hvit
 • 3046 rust
 • 8101 lys pastellgrønn
 • 3461 gråbrun Mønsteret er selvfølgelig Røverkoften, fra boken til Kristin Wiola Ødegård, Lek med tradisjoner. Masse nydelig i denne boken, neste prosjekt fra den, er noe til knøtta. 

Den jeg strikket selv, tok jeg utgangspunkt i Wiolakofta mi. De samme fargene, pluss lysegrå og mørkeblå. Knappene er de samme, men en størrelse mindre. Knappene finner du hos Marte Helgetun.  Jeg elsker de knappene! Istedenfor rillestrikket kant foran, heklet jeg den opp, slik som på Wiolaen. Fargekodene på denne er:

 • 0017 bleket hvit
 • 8105 mørk blå
 • 5752 mørkegrå
 • 8108 lys grå
 • 5630 lys blå#strikking #wiola #røverkofta #dalegarn #lerke #bomullull #hobby #homemade #håndarbeid #koftestrikk #strikk #garn #mammaliv
 

Røver i kofte, eller bare Røverkofte?

 • 21.06.2016 kl. 15:56

Da er begge koftene ferdige. Den som Anita har strikket, er ikke noe overraskelse - at er i mål.  Men at min, er ferdig etter 1,5 uke. DET er større sensasjon! :)

Koftene er strikket i Dale Lerke og i to fargevarianter. Skal se om jeg kan få tatt skikkelige actionbilder senere.

Sjal med Wiolamønster

 • 10.06.2016 kl. 17:53

Se her, sjalet som Anita tryllet frem på en dag. Fantastisk fart og maskin den dama! Sjalet er strikket i Wiola mønsteret og i Dale Lerke. Ca 2 nøster av hver bunnfarge og 1 kontrast. 

Fargekoder:
Rosa 8104
Lys grønn 8101
Grønn 8112

Sjalet kom ferdigstrikket, levert på bussen.  Så festing av tråder og heklekanten ble gjort ferdig på bussen 😉

Sjal med Wiolamønster

 • 10.06.2016 kl. 17:53

Se her, sjalet som Anita tryllet frem på en dag. Fantastisk fart og maskin den dama! Sjalet er strikket i Wiola mønsteret og i Dale Lerke. Ca 2 nøster av hver bunnfarge og 1 kontrast. 

24t reisestrikk er klar!

 • 20.04.2016 kl. 10:23

Ja... 24t - 4 fly, det er en liten reise det? Jeg tror faktisk det er første gangen jeg skal gjennom så mange fly, og så mange timer reise - til en destinasjon. Men det blir en opplevelse det også. Genseren har jeg rett og slett gitt opp for en stund. Når ikke det siste nøstet heller var likt, og det blir forskjellig farge på bol og ermer, og da gir jeg opp litt. Burde kanskje tatt med klomplompeskjørtet som mangler 10 cm.. *flaut* eller jakken som snart er for liten til Knøtta.. men akk akk.. samme det.. mer morsomt med nye prosjekter! Store pinner, pinne 7 og dermed dukket for at dette kanskje IKKE blir en UFO? :-p 
 

Bilde er fra pickles.no
Bilde er fra Pickles.no 

The big different...

 • 06.04.2016 kl. 14:24

Jeg har skrevet før at jeg av og til ergrer meg over #denfølelsen. Fordi det bare står #denfølelsen. Ja over hva da? Supert, negativt, positivt - whaaat? :-) For min del er den passende i dag. 2 hesper garn ble kjøpt - og det var de to siste som var i nettbutikken. Lykkelig, fordi jeg trenger 1,5 kjøpte jeg de, og venter spent. Ikke nok med at denne genseren er 3 forsøket på ryggen, men så kommer altså disse nøstene. De er ikke akkurat like...

*dåne*

De er utrolig vidt forskjellige. Og jeg er ikke helt sikker på om det beste hadde vært å kansellere bestillingen, eller om det er forsøket verdt. Fortsette og håpe man har nok garn i det ene. Men altså.. 

Er jeg storforlangende, om butikken kunne sagt fra? Når man bestiller to nøster i etterkant er jeg klar over at det kan være fargeforskjell til de to jeg har. Men, ikke på hver sitt? Tenkte betjeningen at jeg skulle lage to luer? :-) Jaja... jeg begynner å miste litt motet på hele genseren.... 

 

Sakte skrider frem...

 • 29.03.2016 kl. 15:00

Når man tenker hobby, tenker man at det er noe som er avslappende, gir en deilig følelse og bare good feelings. Joda.. men ja, takk.. hørt om å strikke frustrende baklengs? Jeg har strikket bakstykket/ryggen 3 ganger. Frustrende? Ja! Og ikke det grann avslappende. Normalt hadde denne genseren blitt lagt i glemselens UFOkurv. Men, akk - med faktisk nytt mot og ny irritasjon har jeg rekkt opp bakstykket 2 ganger, og da var jeg lenger enn bilde over viser. Nå er jeg endelig halvveis på forstykket - så får tiden vise, hvor mange ganger jeg skal i gang med ermene :-p 

Garnet er helt nydelig, og er i 100% merinoull. Jeg har av en eller annen grunn, tenkt grådig! feil, når jeg beregnet garn - så i helgen var det nettjakt etter noen flere hesper. Og jammen meg. 2 stk, hos Fortuna. Følte meg rimelig heldig. Garnet er håndfarget, og det står "husk å beregne godt med garn", nettopp av den grunn. Jaja... samma det. Bare jeg får nok.. hehe, så får det heller være fargeskille på ermene. Har ca 1,5 hespe igjen - så i verste fall får det bli noe annet av det - om jeg må bruke de nye hespene på ermene. 

Genseren kommer i KS02, og jeg er spent på om jeg rekker å bli ferdig - før det kommer i posten :-p 


 

Malabrigo - årgangsgarn til pers...

 • 17.03.2016 kl. 19:28

Jeg har ikke bare stoff og tekstiler, som lider av god gammel årgangtendenser. Jeg har også en del garn. Akkurat dette garnet, var tiltenkt en spesiell genser, men så.. ble det ikke noe av den gitt. Og foreløpig ingen planer om å strikke den heller.. huff. Men nå! I dag satt jeg å redigerte Kreativ Strikk 02, som går i trykk når som helst - og er å kjøpe i hylla. Der falt jeg pladask for en genser! Garnet var nooooe tykt (50m pr 50 gr) På pinne 4,5 vil den bli rimelig kompakt. Etter litt dreven kompetansehjelp fra en av de tidligere damene fra Masker & Sting (Strikkebutikken jeg eide i 4 år) ble jeg klok nok, til å våge frem Malabrigo garnet. (som har ligget noen år i esken) Det passer med strikkefastheten - dog vil det bli en mindre tykk genser, men det gjør ikke noe. Så tykk som oppskriften sier, så er det ikke sikkert at jeg hadde brukt den så mye (har desverre en del strikk i skapet, som ikke blir brukt) 

Så nå er planen å ha med pinner på reise. (en stund siden sist) og ignorere de to andre prosjektene som ligger på vent.. nei vent, tre.. huff. En av de må bli ferdig? Jajajajajaa.. en gang... det er mer moro med nye ting, hvis de blir ferdige.. :-p Er det noen som er enige? Eller gjør du alltid alt ferdig, med en gang? 

Likte du genseren? 

 

Jeg og min dårlige samvittighet...

 • 19.01.2016 kl. 22:17Jeg har mange svakheter, en av de er at jeg lar meg lett engasjere, en annen er at jeg har et rimelig heftig temperament, og en til er at jeg fort får dårlig samvittighet. En annen egenskap som kanskje ikke er like bra, er at jeg mener som regel fullt ut det jeg sier/skriver,  i kampens hete.... men får likevel dårlig samvittighet, ikke for det jeg skrev, men fordi jeg har vært streng/sinna mot noen. Denne gangen, en stakkars mannlig kritiker som i en artikkel forsøkte, på en humoristisk måte å få frem sin uvilje mot strikkebøker.

Derfor, nå når tempen er litt lavere - tenkte jeg å skrive dagens siste innlegg - til vår kjære kritiker, som har fått røsket litt opp i strikkemiljøet.

 

Kjære, kritiske, ikke-strikkende Espen Søbye

Å leve i 2016 er ikke lett. Foreninger, klubber, treff, kaffebesøk - mye erstattes av sosiale medier og den store stygge ulven - facebook. Grupper som samler tusenvis av likesinnede, som i sin søken etter noen å dele erfaringer, bilder, humor, latter, forbannelse eller andre følelser, blir store og skremmende. For en stakkars kritiker, som kanskje finner de 50 strikkebøkene like interessante, som hvor mange kalorier det er i en avokado - kan det bli litt mye.

Klart det er mer spennende å avslutte året med et lite kritikkkåseri, om hva vi kvinner bruker tiden, pengene og energien vår på. Når min venninnes mann drar på seg gummistøvler til langt over knærne, pakker teltet, sekken, fiskebøkene sine og sier farvel til familien - for sin årlige tur til lakseelva, så sier vi farvel med gode ønsker. Lite sier man høyt, om hvor absurd det føles at de nå skal på guttetur hvor de står timevis i vann, musestille. Kompistreff i stillhet. Oppbunkret med sneller, og avanserte snører, og kroker, koser de seg som små barn - der de googler og blar i oppslagsbøkene, for å finne ut hvem som har "latest, hot" utstyr med i år. Hele turen styrt av kommersielle markedskrefter. Men hvorfor må 8 erfarne mannfolk kjøpe fiskebøker? De har jo hverandre? Hvorfor er de på "Laksens venner" gruppe på Facebook, der de viser bilder av storfangsten sin og erstatter tenårenes penislengdeskryt, med fiskekilo? 

Jo for det er slik vi er. Selv om Solan Gundersen er verdens største optimist, og verdensmester i det meste - trenger han sin nervøse, redde Ludvig for å ha noen å fortelle det til. Når man sammenligner strikketreff/klubber med fiksjon, og urealistiske felleskapsfølelser, fordi man trenger 50 (forresten så kom det flere håndarbeidsbøker totalt i fjor) bøker, om noe man kunne lært andre steder - berører du mange ting. Hva med musikkelskere? Skal man konstant lytte til skjærfalske gitarer, fordi man på et tidspunkt ikke trenger flere lærebøker i det? Mat, antall kokebøker/bakebøker - det hadde nok sannsynligvis hjulpet på både min og din bilring/strutsemage etter jul, om det kom noen færre av de. Og bokklubber! Hva skal vi produserer x antall skjønnlitterære bøker, og krim for? Vi har nok? Og så lenge vi kan fortelle spøkelseshistorier til hverandre, trenger man ikke bøkene.

Det å være kvinne, handler heldigvis om litt mer enn å følge et diagram eller bilde, for å føle seg likestilt med menn i samfunnet. Man kan være kreativ ved å følge et mønster. Mange er til og med ikke fargeblinde, og klarer helt på egen hånd, å plukke fine annerledes fargesammensettinger, enn bildene i boka viser. 

Jeg tør påstå, at selv om du ikke legger opp masker og følger et diagram - har du i ditt liv fulgt en "strikkebok". En oppskrift. Resultatet ser ikke alltid like glamorøst ut, eller like pent som i boka, men du har laget en middag eller kake - etter et "diagram". Til og med å følge en bruksanvisning, kan være kreativt og gi forskjellige resultater. Jeg personlig, syns det er spennende å se hvor mange skruer jeg sitter igjen med, etter en IKEA montering - og om produktet blir seende riktig ut. 

Livet er en strikkebok. Vi følger mønster og diagrammer hele tiden, med visse avsporinger som gjør at vi både må rekke opp, strikke bakover eller til og med starte helt forfra igjen. For noen blir bare livet en stor floke, mens for andre blir det en nydelig silkemyk pute, de kan sove godt på - resten av livet. 

At man i dagens mobbe, hetse og ironiske samfunn - bruker ord som herlige, vakre, skjønne, naturlige, enestående (jeg kan holde på lenge, lever av å finne på slikt.. ) er jo en superboost i en eller så negativ verden. Det å strikke er blitt en trend, spesielt blant unge, som er stikk motsatt av hva du forsøker å hevde på TV2. Unge, flotte jenter og gutter, skrår rett mot janteloven og drar opp strikketøy, i friminutt på skolen, busstopp, venteværelser. En deilig adspredelse til snapchat, instagram, facebook og andre sosiale tidstyver. Det å være 15 år, og strikke - tilbake til tuppert lugg og hvor Samantha Fox hang på alle gutterom - var ikke like kult som i dag. Kvinner bryr seg ikke om hva andre måtte tenke, det er ikke "bestemorsaktivitet" eller gammeldags kjerringtidsfordriv lenger. Når du ser på designerne på Catwalken nedover Europa, presentere sine latest items, innen strikkemote - er det ikke nedtrykkelse og underdanige mennesker, jeg ser ta i mot applausen. 

Mer eller mindre alle har en hobby. En hobby som krever mer penger enn den man bor med til tider syns er ok. En hobby som enhver mener gir en noe. En hobby som bidrar til at folk er sosiale, enten på internett eller i klubb. En hardbarket MCfører har like mye glede av sin 57 motorsykkelbøker i hylla, som en strikker av sin 50 bok med luer og sokkestrikk. 

Vi lever i tidsklemma - det er oppe til debatt hele tiden. Vi rekker ingenting, det er ingenting som får oss til å stoppe opp. Vi er mobilgenerasjonen. Vi er de som får de lokale butikkene til å lukke døren fordi netthandel er blitt enklere. Så all ære til de som strikker! Tro meg, det går sakte, når man ikke er en dreven "opplært av bestemorstrikker". Når man frenetisk fester trådene på julegaven, på julaften - med 7 åringen hengende over seg "bliiiiiiir du feeeerdig daa?" så er det ikke mye undertrykkelse som er i hode. Bak kverner Hr. Gundersens stemme "det vanskelige er en bagatell, det umulige en utfordring..." Det ligger mye omtanke i alle disse bøkene, og ikke minst i det som lages ut fra disse bøkene. Mye mestringsfølelse, mye glede, mye ro, og mye uro når noe må rekkes opp. 

Men alt i alt, så er dette en aktivitet som gir flere tusener glede! En glede som alle og enhver har sin egen historie bak. 3 åringen som vil lære, katten som vil leke, bestemor som vil glede, tenåringen som vil være varm.... 

Ikke vær så opptatt av kommersielle krefter, eller behovet for 50 strikkebøker. Skal man begynne der, har du sannsynligvis reddet resten av din skriverkarriere - for himmel, så mange artikler man kunne laget om "trenger vi" produkter. De er rundt oss hele tiden.

Snu på flisa! 

50 flotte bøker fikk du på pulten din. Ikke vær oppgitt over at du må gjennom alle sammen, og gruble over behovet for de. Tenk heller på at alle og enhver, vil gi noen glede og timesvis med aktivitet, som de virkelig setter pris på. Og gir 50 strikkebøker deg søvnløse netter, så finnes det kanskje en annen i redaksjonen som kunne anmeldt de for deg? En oppfordring til deg videre - ta deg en tur på en strikkekveld. Jeg er overbevist om at teorien om ikke eksisterende felleskapsfølelsen forsvinner. Jeg tror du kommer til å sette pris på stillhet etterpå......

Ha en god natt! 

 

 Innslaget på God morgen Norge, kan du se her: http://www.tv2.no/2016/01/18/underholdning/strikk/strikkedebatt/god-morgen-norge/7931211

#tanker #side2 #nettavisen #altomhåndarbeide #skepsis #strikkebøker #håndarbeid #godmorgennorge #tv2 #brevtil #morgenbladet #avis #meninger 

Sur, gammel, uvitende kritiker fra Morgenbladet?

 • 19.01.2016 kl. 15:08Med et sinnsykt stort varmt, imøtekommende smil, (NOT) forklarer Espen Søbye sin sak, der han mener at strikking er ren deprimerende kvinnediskriminering - alt fra selve strikkingen til det kommersielle, bøker osv. Kritikeren har anmeldt et utvalg av 50 strikkebøker. Han poengterer at de er BARE skrevet av kvinner, rettet mot kvinner, misbruk av barn som kles opp som dukker og overdreven pynting, utført av kvinner. Direkte personangrep i sitt svake innlegg, i håp om å få ut ordene blir også kastet ut - som kun blir dekket av ett ord - trist! Men en ting skal han ha, selve artikkelen dette springer utifra, har en lett og litt leken tone - bare så synd det ødelegges av nedverdigende formuleringer, og poenger som ikke jeg finner flatterende. 

Som redaktør i et av Nordens største forlag av håndarbeidsmagasiner, vil jeg be kritikeren sjekke hva han spyr rundt seg. De verdensberømte to mennene, Arne & Carlos - sist jeg snakket med de, var de fortsatt menn - men til og med ikke de "slipper unna". En litt "latterlig", sikkert humoristisk ment, beskrivelse av de, fokuserer mot målet til kritikeren. På strikkesider på Facebook og diverse, kan man se en tydelig andel av menn som strikker, og som til og med kjøper bøker, tenk det Espen - de kjøper de kvinnerettede, rollenedtrykkende bøkene - du skriver så tragisk om. Gikk du tom for ideer, og plutselig datt en feministflyer fra 70 tallet, utav et leksikon i hylla di? Gav det deg ideen til å surmule, og trykke ned oppgulp om en tradisjon du ikke vet noenting om? 

"Man har lært det av sin mor/bestemor...romantisk kvinnefelleskap, en følelse som er fiksjon" Ok, da er du en mann som undertrykker menns rett til likestilling i samfunnet - hvis du kløyver ved, skifter dekk eller har fisking/jakt som hobby. Og har du lært disse tingene av din far - da understreker du poenget.  Og så har vi alt dette med det terapeutiske - Hvor mange personer sjekket Gallup Norge for deg, slik at du kunne sitte på tv og avkrefte dette? Er det ikke temmelig useriøst å uttale at det ikke er tilfellet? Jeg prøver å glemme at du, som later til å være opptatt av vi kvinner skal ta vare på respekten vår, og ikke underkaste oss - drog frem utseende og fordelene  til Dorthe Skappel....... 

At kvinner er med på å ødelegge samfunnets kvinnesyn, ved å strikke - er noe av det minst intelligente, og mest useriøse jeg har lest og hørt fra en "seriøs"  kritikker! Jeg regner med at du kommer til å angripe alle kvinner, som steker ribbe til jul - for skal vi først ta tradisjonene, der kvinner ofte har prosentovervekt i utførelse, må vi ta med alle. Det er kanskje kvinneundertrykkende, at kvinner føder barn, og har bøker om fødsel, rettet mot seg som eneste målgruppe også? 

Espen Søbye savner en kritisk bevissthet i strikkebøkene - jeg savner den samme etterlysningen i vedboka, bilbøker, mcbøker og andre mennsrelaterte bøker, rettet mot menn, skrevet av menn - som igjen skaper motorforum, kommersielle utsalg og markedsføring, bilrelaterte sider på internett, manne-felleskapsfølelse som feks mcgjenger innbiller seg at de har - det er jo ren fiksjon. En følelse, som tradisjonelle menn som skrur på bil for å slappe av, og kommersielle krefter er med på å skape. 

Hele fremtoningen til Espen Søbye er understreking av det han selv hevder, at kvinner gjør mot seg selv. Han snakker om kvinner med et nedlatende stemmeleie, fremtoningen gir en følelse av at strikkende kvinner omtrent er lavt intelligente, og det topper seg - når lyden kommer utav munnen. 

67 år som pensjonsalder er alt for høyt - i denne sammenhengen. Når gretne gamle gubber, ikke klarer å finne bedre kampsaker - da er det på tide å vurdere førtidspensjonering....

Innslaget kan du se her: http://www.tv2.no/2016/01/18/underholdning/strikk/strikkedebatt/god-morgen-norge/7931211

 

Red: God natt hilsen til en kritisk ikke-strikkende kritiker

 

 

#meninger #side2 #nettavisen #strikking #tadegeikake #surgammelgubbe #håndarbeid #hobby #homemade #jobbmamma 

Lov med en liten self-boost?

 • 17.01.2016 kl. 18:15I fare for å virke helt kørka, selvopptatt, egosentrisk og alle de resterende, flatterende, dekkende synonymene det måtte finnes - så har jeg bare lyst å poste denne her... muligens søndag, kjedelig, sitte stille, brukt opp kreativiteten - spiller inn, men so what. Litt mindre jantelov akkurat nå, og here goes! 

I høst la jeg ut bilde av Wiola kofta mi på en et par grupper på Facebook. Her er faktisk gipsen for kort tid siden, kommet av, og jeg husker jeg humpet meg ut på trappa, for å få tatt et bilde av jakka. 

Det som er litt morsomt er at dette bilde tok jeg for noen dager siden. Nå er det enda flere kommentarer og enda flere likes - enn det var da jeg skjermdumpet det. Forfatteren av boken/designeren har jeg truffet flere ganger hos Gyldendal, i sammenheng med bøkene våre - men det er likevel utrolig stas når jeg ser hun tagger, og roser min variant av jakken! :) Når man ser hvilken suksess denne jakken ble, i strikkemiljøet - det er da man i et svakt sekund skulle ønske at det var i ett av våre magasiner den hadde vært.. hehe :) 

Sånn da var dagens selfsteam ute... nå er det nok... :-p 

 

#wiolakofta #koftestrikk #strikk #strikking #gyldendal #lekmedtradisjoner #strikkebok #strikkemønster #Håndarbeid #homemade #hobby #håndlaget

God morgen!

 • 08.12.2015 kl. 08:28

Morgenen er allerede et par timer gammel, 6 barn og tenåringer er levert hit og dit.. Jeg begynte på julegaveproduksjon i går, artig :-) Nå jobb! Ha en fin dag!

Klomplompe skjørt...

 • 20.11.2015 kl. 14:12
Det er ikke akkurat lett å se strukturen i et sort skjørt! Men akk, så er det kanskje ikke så spennende heller? Etter at halve strikke Norge nå går rundt i disse :-) Jeg skulle ALDRI strikke det skjørtet, for det gjorde jo alle - og ja, inkl meg... hehe. Strikket i Drops Merino extra fine, og fargen sort. Det verste er at jeg har lyst på ett til, i en annen farge, men jeg syns det er så kjedelig å strikke to like ting! :-p 

#klomplompe #sikksakkskjørt #merino #garnstudio #dropsmerino #strikke #hobby #håndarbeid #homemade #Mote #Mammaliv #trendstrikk

Hjertegarn merino extra fine

 • 12.11.2015 kl. 14:14

En fantastisk service fra Strikketunet, rask forsendelse og siden de var tomme for mellomgrå Dropsgarn, fikk jeg et annet som kompensasjon. Et dyrere garn, men til samme pris! Er ikke det god service?

Garnet virker kjempegodt, jeg har aldri strikket med det før, men det kjennes supergodt. ❤

Anbefaler strikketun på nett! Gleder meg til å teste dette garnet! :-)

Strikk deg glad...

 • 09.11.2015 kl. 18:19Strikkeklubb - syns du det høres gammelt og kjedelig ut? Det er moro å se at strikking slett ikke bare er for gamle damer. Jeg var innom en VGS for en tid tilbake, og der satt det jammen meg noen jenter å strikket i kantinen. Moro! Utrolig gøy å se at kreativiteten ikke har noe alder! 

Mandag er fast strikkeklubbdag, da er det forbeholdt "mintid" og damene. Vi treffes på en kafe i byen, og noen ganger tar vi det hjemme hos hverandre. Som feks strikkejulebordet som jeg blogget om før i dag. 

Har du noe håndarbeidstreff du går på? 

Til helgen skal jeg Sarpsborg - da er det syhelg med masse flinke damer. Spennende og artig. Ikke minst er det moro å reise ut, og se, treffe og oppleve andre mennesker enn bare nærmiljøet. Det kan være moro nok det også altså! :) Jeg kjenner hvertfall en som skal på syhelgen, og gleder meg masse! 

Søk litt rundt, kanskje det finnes noe håndarbeidstreff i nærheten av deg også :-) 

 

#strikkeklubb #hobby #treff #strikke #hobby #håndarbeid #sosialt #jobbmamma #homemade 

Strikkejulebord

 • 09.11.2015 kl. 17:00

Har du hørt om det før? I min verden, opplever man mye rart, inkl julestrikkebord. :) Det er strikkeklubben som møtes hver mandag, som på fredag hadde julebord. En utrolig koselig aften med MYE god mat, og strikking til sene nattetimer! :) Av hensyn til personvern, legger jeg ikke ut bilder av damene - da det ikke er avklart med de. Har du en klubb eller gjeng, du gjør lignende sammen med? Det er utrolig koselig! 

 

#julebord #strikkejulebord #håndarbeid #hobby #homemade #mat #pinnekjøtt #ribbe #strikk #strikking #strikke #klubb

Strikkehelg i Stavanger

 • 09.11.2015 kl. 08:30

Som dere vet, var jeg på Strikkehelg i Stavanger i helgen. Et fantastisk opplegg. MASSE Workshops, strikkekafe, strikkebutikker ++++ her er et knippe med bilder fra helgen. Tusen takk til alle som stilte opp på bilder, og ikke minst alle jeg fikk snakket med - som velvillig lot seg spørre om masse rare ting. Bilder og tekst kommer som en artikkel senere, jeg skal blogge/si fra når og hvor det ligger klar! Fikk du ikke dette med deg i år? Sett av tid til neste år, dette blir arrangert hvert år! 
#strikkogdrikk #strikkehelg #stavanger #strikk #strikking #håndarbeid #homemade #garn #hobby #håndarbeid #treff #AOH #altomhåndarbeide #jobbmamma 

Bursdagstrikk til de små

 • 02.11.2015 kl. 11:08Disse Cupcake luene var stor suksess hos oss for noen år tilbake. Begge jentene vandret rundt med muffins på hodet. Det er Stinemor, som deler oppskrift på disse kule luene. Og de er faktisk raske å strikke. Når JEG sier det, da er det raske.. hehe.. :) Jeg er nemlig ingen speedy gonzales på pinne :) Mønsteret er enkelt å følge, og det blir så utrolig fine luer av det! Kanten hekles raskt på, i etterkant. 

Oppskriften finner du her

 

#strikketips #strikkeglede #bursdag #Mote #barn #garn #strikke #strikk #håndarbeid #hobby #foreldre #homemade #side2 #trend #bursdagstrikk #Stinemorblogg

Jakke på pinnene

 • 13.10.2015 kl. 12:33Nok en Lille Lerke på pinnene :-) Mønster fra Sandnesgarn Sisu 1001, men med Dalegarn Lille Lerke garn. Deilig mykt. Jeg har virkelig fått sansen for Lille Lerke/Lerke. Målet var å kun bruke garn fra lageret, og jeg er usikker på den rødrosa jeg har inni mønsteret. Enten blir det friskt og fint, eller så ødelegger det, det sarte uttrykket de andre fargene gir. Spennende å se, når jeg kommer et stykke på bunnfarge 2. 

Strikker/syr du noe for tiden? 

 

#håndarbeid #hobby #strikk #strikking #sandnesgarn #dalegarn #lillelerke #homemade #mammaliv #lageselv #knitpro #garn

Nye prosjekter er viktig !

 • 06.10.2015 kl. 18:34Nye prosjekter er viktig, og planen var egentlig å strikke en lik jakke til Knøtta, som Lille gikk - bare i en slags lakserosa farge. Men jeg orker ikke.... hehe. To like ting, er sjeldent meg. Siden jakken til L er ferdig, og jeg fortsatt driver et forsøk på å tynne ut lagrene mine - er det en ny jakke til Knøtta

Jakken er fra et Sandnesgarn hefte, fra 2010. 1001 SISU, og den skal strikkes med Dale Lille Lerke. Får mer og mer sansen for dette garnet! 

#sandnesgarn #dalegarn #strikk #strikking #lillelerke #sisuhefte #jakke #barn #mote #mamma #hobby #håndarbeid #homemade

Strikk og bakst, surt kaldt

 • 06.10.2015 kl. 08:57

Overskriften beskriver det meste her. Mens vi har vært borte, har det vært rene skjære sommeren her, men nå - er det høst! Regn, surt, vind og kaldt - vi har til og med fyrt i peisen! :-p Men men, i natt bakte jeg små baguetter til nistepakkene - og festet tråder og heklet kant på Lilles jakke. Så nå er den ferdig! :) Modellen er Dalegarn, og garnet er Lille Lerke, på pinne 2,5 og 3. Knappene er kjøpt i nettbutikken til Marte Helgetun. #strikk #dalegarn #lillelerke #barn #Mote #strikking #jakke #homemade #hobby #mamma #mammaliv #bakst #kos #nistepakke #morgen #håndarbeid

Strikk i sola

 • 02.10.2015 kl. 10:36

Vi nærmer oss slutten av en deilig og varm ferie. I dag ble strikketøyet med ut til bassenget. Nydelig og litt for varmt i dag ;-) Jakken til Lille begynner å ta form

Sol og og nydelig...

 • 09.09.2015 kl. 10:16Skinner sola hos deg? Her er det varmt, og nydelig septembervær. Jentene er avsted til skole i shorts og tskjorte. Vi er superheldige som har så flott vær enda. 

For min del, blir det mer innevær og jobbing i dag, slik går det når man ikke når arbeidsmålet sitt (i går) Men jeg rakk å vaske ned huset i går kveld, samt belønne meg selv med litt strikketid før legging :-p I tillegg kostet strikkingen meg en pinne :( 2,5 knitpro er nå klar for søpla. Lille Lerke er utrolig godt å strikke med, men det går litt saktere enn Lerke, som ble strikket på pinne 3.5 

I morgen bærer det avsted på møte i Oslo, Egmont - så i dag MÅ jeg bli ferdig med jobbingen :-) 

Håper du får en flott dag! 

God morgen

 • 08.09.2015 kl. 09:11God morgen alle sammen! Her det full motstandslyst i arbeidsmoralen allerde, men jeg er på plass. Oversetting av både gallerisider og syveiledning står for tur i dag, så bordet er rigget fullt med maskiner :) I tillegg ligger strikketøyet klar, for småpauser. Jeg fikk lagt opp maskene og startet på noen runder, på Lilles jakke i går. Mens Medium var på trafikalt grunnkurs, rakk jeg en liten tur innom strikkegjengen også. 

Det er rart hvordan dagene bare flyr fra oss! Nå er det under 1 uke til vi har konfirmant i hus, og 2,5 uke til vi reiser til Tyrkia. I går ble siste tingene bestilt og vi er helt klare for tur!! Gleder oss vilt alle sammen! 18 dager til avreise, viser Lilles hjemmelagde nedtellingskalender! :) 

Hva er dine planer i dag? Her er det dag 2 med trafikalt grunnkurs, og ellers bør jeg ta meg selv skikkelig i nakken - jobbmessig. Jeg har fått sydd en ekstra søm på Wiolajakken, før jeg skal montere bånd på den - etter at jeg har jobbet litt :-p Og så er målet å kanskje få ryddet litt og diverse i huset, før fritidsaktiviteter AS starter opp :-) 

Ha en flott dag alle sammen! 

Wiolakoften - forbruk

 • 07.09.2015 kl. 13:34Jeg har fått masse spørsmål på FB,  hvor mye og hvilket type garn/farger jeg har brukt. Så her kommer et eget innlegg om det. Jeg har brukt Dale Lerke, 3 farger. Fargene er 0017 ubleket hvit, 5630 lysblå og 5752 mørk grå. Forbruket var 250 gram 0017 - 250 gram 5630 - 200 gram 5752. Alle tre fargene hadde jeg mer igjen av, når jeg var ferdig. Størrelsen jeg strikket, var M. Håper dette var til hjelp :) #strikk #strikking #wiola #wiolakofte #martehelgetun #Dalegarn #ravelry #mønster #mamma #hobby #Håndarbeid #koftestrikk #kofte #knapper

Nytt prosjekt

 • 07.09.2015 kl. 09:43God morgen alle sammen! Siden det er reising igjen på torsdag, og så står snart høstferie for tur - er det vitkig å finne nytt prosjekt til pinnene. Siden det nye tempoet er noe mer normalt enn det gamle, ca 1 år på å gjøre noe ferdig - er det en reel sjans for at Lille får jakke denne gangen, og ikke Knøtta - pga for lang tidsbruk.

Jakken er fra Dalegarn hefte 297 fra i fjor/2014, og strikkes i Lille Lerke. Men jeg bruker ikke lyseblå, men turkis. Jeg hadde noen nøster grå, turkis og "lakserosa" liggende, og Lille valgte turkis. Med andre ord, denne jakken blir faktisk, i sin helhet - strikket av garn fra garnlageret! :D Ikke verst? Symaskinen kom frem i går, men delvis kun pga montering av jakken. Jeg er ikke i gang med å sy skikkelig enda, etter ankelbruddet. :( Mer enn nok å sakte komme tilbake til hverdagen og jobbing. 

#strikking #dalegarn #lillelerke #jakke #hefte297 #strikking #hobby #håndarbeid #knitting #knit #bomullmerino #barn #mamma #mammaliv #mote

Min Wiola

 • 06.09.2015 kl. 20:19Alle strikker Wiola koften, og jeg er ikke dårligere :) Dermed ble mønster kjøpt og garn funnet frem. Jeg har brukt Dalegarn Lerke, til min. 3 farger, grå, ubleket hvit og lysblå. Knappene er kjøpt fra Marte Helgetun sin nettbutikk. Et morsomt prosjekt som tok kort tid. Startet skikkelig på denne 20 August, altså ca 3uker. 

#strikking #dalegarn #wiola #koftestrikk #kofte #lerke #bomullmerino #ravelry #morsomt #håndarbeid #hobby #strikk #knitpro #jakke 

 

 

Wiola på pinnene

 • 31.08.2015 kl. 08:12

God morgen alle sammen. Her er det full gass med matpakker, sekker og fire barn som skal ut døra på forskjellig tidspunkt! I dag er det "ta seg selv i nakken dag" og jobbe inn en del timer, wish me luck!

:-)

Koftestrikk

 • 30.08.2015 kl. 18:58

Så har man endelig tatt seg tid til å ta bilder, og sette seg ned å blogge litt. :-) Jølsterkoften er ferdig, men jeg er usikker på hvor fornøyd jeg er. Jeg gikk opp til pinne 3,5 for å være sikker på størrelsen, og den kjentes så utrolig kompakt og tykk ut. Men etter en vask, var det akkurat som garnet "strakk" seg noe veldig :( Strakk og ble bare halve tykkelsen. Noe som resulterte i at etter en gjennomskylling, økte lengde på både ermer og bol. Og mønsteret, det ble litt "anorektisk". Men jeg håper at med litt bruk, vil den bli finere. Jeg kan evnt prøve å dampe, men har ikke lyst. Men men, koften er ferdig, myk og god - og brukende. Snille Anita hjalp meg med monteringen! 

Jeg ser litt misfornøyd ut på disse bildene - men det er mer grimaser over å stå på foten. Etter en kinotur, luking og arbeid ute på formiddagen, er ankelen litt "oppbrukt". :-) 

Nancy koften er det Vibeke fra strikkeklubben som har laget til meg! Er den ikke fin? Og i babyull!! :) Helt utrolig. Den er så myk og god å ha på! Elsker denne! Ser litt sinna ut, men det er jeg altså ikke.. hehe

#koftestrikk #sandesgarn #tynnmerino #lanett #babyull #hobby #mote #håndarbeid #strikk #strikking #ull #kofter #nancy #jølster #mamma 

Vask og tørk

 • 28.08.2015 kl. 23:46

To kofter vasket og lagt til tørk! Nancyen har jeg bare æren for knappene, snille V fra strikkeklubben har laget den til meg. Jølsteren derimot er laget på 4 uker, av meg! Tjoho! :-)

Holder på med arm 2 på wiola kofta nå, i Lerke. Holdt på i 8 dager. Er spent på hvor fort den vil bli ferdig :-)

Tine Solheim - Dalegarn Alpakka

 • 11.08.2015 kl. 12:58

For et par år siden strikket jeg denne kjolen i farge natur. Siden har jeg hatt lyst på flere, men ikke hatt ork til å sette i gang. Men så, når man har en levende strikkemaskin i vennekretsen sin - da blir det jammen meg to nye farger på et blunk! En vinrød og en grå, to flotte resultater er klare for å bli jobbantrekk! Jeg er lucky lucky! :) knappene på den rød fikk jeg akkurat festet, og vips er man klar :-)

#dalegarn #alpakka #strikke #kjoler #mote #jobbmamma #mamma #hobby #håndarbeid #strikking #tinesolheim

Fortsatt i ro

 • 07.08.2015 kl. 12:39

Det skjer ikke så mye når man har belastningsforbud og gips. Men koftestrikken går på frem da! 1 arm er påbegynt :-)

Ikke alt går like fort

 • 25.07.2015 kl. 19:55

Ikke alt går like fort... Selv med foten i gips, går ikke strikkingen så veldig fort ?? :-p Egentlig litt skit, for da kan man ikke skylde bare på tida vanligvis, hehe...

Vi har vært i Kista i dag og tittet litt. Det regner og er litt kaldt, så vi utsatte sightseeingen til i morgen - og håper på bedre vær.

PT Design kjole = ferdig !

 • 21.07.2015 kl. 19:56

Etter litt over ett år, er PT Design kjolen ferdig. Den er strikket i Du store Alpakka sin Tynn alpakka og Pt Plum. Sistnevnte noe herk å strikke med. Brukket ankel = ferdigstillelse av diverse ufoer :) Denne var jeg var jeg nesten ferdig med det hvite, da jeg brakk ankelen - så tok det et par dager før den lå klar. Medium vasket/skyllet den opp, og strakk den ut på bordet for meg. Ikke verst alt man kan lære ungene? 

Minus et litt neddopet hue (smertestillende for å kunne stå oppreist og hinke rundt) og på en fot - er det utrolig hva man får til. Som å ta en slags selfie med G7X'en og humpe tilbake til sofaen :-) Og da var dagens trim over..... #strikke #knitting #ptdesign #alpakka #mohair #dustorealpakka #pinne2.5 #kjole #ufostrikk

Sakte med 4 tråder....

 • 19.07.2015 kl. 21:13

Ja, overskriften sier alt. 4 tråder gikk litt sakte. Man skal passe på at det ikke blir for stramt, for løst osv osv

I tillegg blir det visst tykt nok det her. :-) Jølster kofte med sandnesgarn tynn merinoull.

Nye pinner....

 • 18.07.2015 kl. 22:51

Eller, nytt prosjekt på pinnene! Denne startet jeg på, for en stund siden - etter gyldendalfesten i Juni. Kjolen er nå ferdig, alle tråder er klippet og festet. Den er vasket og ligger nå til tørk. Det ser ut som at den blir bra! :-) Så nå er det videre til neste prosjekt. Jeg sitter jo bare her :-)

Sene strikkenatta

 • 18.07.2015 kl. 01:39

Klokka viser alt for mye, men jeg er ferdig!!! Nå gjelder det bare å instruere ungene frem til nål og saks i morgen, så jeg får festet trådene (som det er uhyggelig mange av). Er litt engstelig, for den virker litt stor. Blir spennende å prøve den på. God natt til alle sammen!

#strikking #ptdeign #håndarbeid #hobby #strikk #alpakka #puno #mohair #kjole

Happy summer

 • 16.07.2015 kl. 18:16

Litt varmt, men det går :-) Store muligheter for å bli ferdig med noen prosjekter de neste dagene - tror jeg. :-p en smule varmt med alpakka i fanget, men det hindrer en i å bli tussete - av å sitte i ro :-)

#strikking #ptdesign #alpakka #sittestille #benethøyt #mamma #mammaliv #hobby #håndarbeid #kjole #mobilblogget

Tunisisk hekling

 • 16.07.2015 kl. 12:16

Jeg elsker denne toppen. Det er ikke jeg som har hakket den, det er en modell fra jobben. Vi er så heldige og kan kjøpe modellene fra magasinene etterhvert som de forsvinner utav produksjonen. Denne er fra et av vårens magasiner (vi laget magasinet i vinter) og er tunisisk hekling /hakket. Deilig, myk og fin på. Asymetrisk foran. Liker du den, er det bare å se gjennom Strikkemagasinet/Kreativ Strikk - mye fint der.

 #tunisiskhekling #hakket #bambus #bomull #kreativstrikk #strikkemagasinet #mote #mammaliv #jobbmamma

Gjeeeeesp

 • 12.07.2015 kl. 21:59

Ypperlig søndag! Sovet masse, sett seriemaraton av Unforgettable, og strikket litt. Det fineste? Ikke jobb i morgen, bare en ny deilig dag! :-) planen er en bytur, med ungene.

Endelig ferdig !

 • 24.06.2015 kl. 13:28

Endelig er jeg ferdig med genseren fra boken til Lene Holme Samsø, Suveren strikk. For og bakstykket strikkes rundt og rundt, og så strikkes ermene nedover etterpå. Jeg fikk hjelp til å rekke opp halsen av unikumet Anita, på strikkekvelden - og i dag ble trådene festet. Fornøyd! :) Endelig en UFO ferdig... da er det bare.. hm.. noen  igjen.. :-P 

 

#leneholmesamsø #suverenstrikk #isager #garn #strikke #håndarbeid #hobby #strikking #alpakka #ull #hullmønster #mamma #mammablogg #jobbmamma

Sommer!

 • 21.06.2015 kl. 18:53

Ubeskrivelig deilig når sola er her, tempen er oppe og man kan slappe av ute. Synd vinden er litt hard, men pytt :-)

Minnerik natta

 • 02.06.2015 kl. 00:08

Sitter å blar gjennom bilder på maskinen min nå, og da dukket det opp masse bilder fra butikken Masker & Sting. Den ble åpent feb. 2011 og lukket des. 2014. Det ble noen humpete år, mange utskiftninger i styresammensettingen og varierte årsresultater. Det siste året hadde jeg to fantastiske damer med på laget. De drev butikken mer eller mindre en stund selv, inntil de overtok den sommeren 2014. Disse to damene er med i "strikkegjengen" og jeg koser meg glugg med de. Snillere damer tror jeg ikke det finnes. (hun ene er damen som nøstet opp garnet mitt i dag, i racerfart.. hehe) Selv om en epoke er over, og det til tider er sinnsykt deilig (som blandt annet å ha en ferie uten å bekymre seg over ferieavikling, omsetning eller lukketider) er det litt vemodig å se på bilder, og tenke på alt arbeidet som lå bak. 

En annen butikk her i byen, skal også legge ned nå. De skal legge ned butikkdriften sin - og kun drive quiltedel. Det er utrolig synd. Nå kommer jeg til å kjøre til Grimstad, da jeg liker Meretes Atelier vanvittig godt, og bedre enn det tilbudet som er igjen her i byen - innen søm. Garn, har man Blå tråd her i byen + husfliden og Huslfidsstua i Grimstad. Det er de jeg foretrekker. Andre har sine favoritter :) 

Ha en god natt alle sammen - jeg ser på statistikken at det har vært en vanvittig trafikk her i dag! Tusen takk til alle som har vært innom :) En riktig god natt til dere alle! 

 

#blogg #mamma #jobbmamma #butikk #håndarbeid #strikk #garn #shopping #strikke #hobby

Meg vs effektiviteten

 • 01.06.2015 kl. 21:13

Strikkekveld... Jeg bruker over en time på å nøste opp - nøstet mitt er det lille til høyre - så overtar fru effektiv: og bruker under en time på de tre til venstre. Noen er mer drevne, (ikke bare litt heller) enn andre.......

Siste bilder fra strikketuren

 • 31.05.2015 kl. 15:20

4 bilder, var det jeg rakk med Olympusen. Det er litt mer styr å dra frem kompaktkamera, enn bare å skyte i vei med iPhonen. Minn meg selv på; jeg må bli flinkere. Men ialelfall. Siste bildene fra Strikketuren. Selve fabrikkutsalgene er ikke noe å anbefale varmt. (utenom Sandnesgarn) men å ta en slik tur i ny og ne - er rekreasjon. Skravle, le, strikke, godt humør og sosialt - alle burde gjøre slik av og til :-) 


Det strikkes mens man venter på at alle skal bli klare... :-p

Vil du se flere bilder, har jeg postet flere innlegg fra turen - i går :) 

 

#strikking #sandnesgarn #vikinggarn #gjestalgarn #tur #reise #håndarbeid #hobby #shopping #strikk #garn #olympus #stylus1

En flott tur er over

 • 30.05.2015 kl. 21:39

Da er vi hjemme, en god del før vi trodde. Fabrikkutsalgene i Oltedal gikk superfort. Vi var egentlig enige alle sammen, om at de to siste var en nedtur - i forhold til hva vi hadde trodd ventet oss.

Men vi fikk en flott tur innom Hege på Textart, og jeg fikk kjøpt tre stoffer. 2 er tiltenkt gave.

I tillegg var vi innom byrkjedalstunet, middag i setesdal og små koselige stopp.

Det var utrolig moro å se hvor fascinert noen av damene ble, av å kjøre gjennom Suleskar. Høye snøkanter enda, og på toppen av smal vei - var det maraton :-p

Takk til Annette for lån av en del bilder :-) Som jeg plutselig nå, så at jeg er med på :-)

Strikkekveld

 • 25.05.2015 kl. 21:39

Koselig å endelig komme seg på strikkekveld. Vi er en gjeng som treffes hver mandag, men nå er det lenge siden jeg har hatt sjans å være der - men jeg fikk tid i dag. Superkoselig å være med igjen :-) I morgen er det tilbake til jobb og plikter igjen gitt...

Super Mario på hodet

 • 09.05.2015 kl. 12:58

For et par år siden så ville jentene ha Super Mario luer, nintendo DS og Mario/Luigi var eneste de tenkte på :-P Dermed ble det brodert ut merker, og sydd på hjemmestrikkede luer. :) Luene er laget av Dalegarn Freestyle og merkene er brodert på Husqvarna Ruby. 

 

#maskinbrodert #mamma #strikke #supermario #lue #hobby #mammablogg #håndarbeid

Marius Macbook

 • 08.05.2015 kl. 22:41

Når det gjelder strikking, så er jeg småhåpløs. Jeg har en god del UFOer liggende, og jeg bør helst ikke begynne på noe - som krever at en person har mer enn 1 fot, 1 arm eller lignende. Første sokken eller armen går fort - og så er det fare for at man fremstå som enarmet banditt, om man vil bruke plagget :-P Småprosjekter er fint, men de kaaaan bli liggende en stund de også. Som dette Macbook trekket (ihm.. hvor i alle dager er det nå forresten.....) som jeg gjøre alt untatt kantene ferdig på - og lot det ligge. Men det ble ferdig til slutt - og klar til bruk, når jeg bare nå - kommer på hvor det er ... *sukk* noen andre som er så vimsete som meg? ...

 

#håndarbeid #hobby #strikke #mamma #mammablogg #macbookair #apple #hverdag #familie #sandnesgarn #sisu #strikking

Tusenvis av masker

 • 08.05.2015 kl. 15:12Denne kjolen ble et mareritt, neg har fortrengt hvor mange masker det var i foldeskjørtet, men det er mange. Knappene og kantene ble strikket/montert rett før middagen på julaften. Den andre kjolen, fikk jeg heldigvis hjelp med. Men kjolene er brukt mye og jentene ble veldig fine i de :-) Her er knøtta i, arvet Lille kjole, knøttas egen er for liten #håndarbeid #hobby #strikke #dalegarn #mamma #mote #barnetøy #hverdag #fmobilblogget

Tut tut - her kommer Gråtass

 • 07.05.2015 kl. 20:40Denne husker jeg at jeg var utrolig stolt da ble ferdig. Til og med, med 2 armer. For de som har fulgt meg gjennom årene, vet at jeg ikke er så glad i å strikke to ting - og det inkl den andre sokken, eller den andre armen. Logisk? Nope... :-) Både Lille og Knøtta har elsket den lille grå traktoren, og gutta forsåvidt. Alle 4 barna har vært å sett på Gråtass show, og alle fire var like begeistret. Altså gutta var ikke med jentene, i tenårene var ikke traktoren like poppis.. hehe, men gutta var på show da de var 5-6 år, og jentene var på samme alder. 

Genseren er et Dalegarn mønster, og den strikket i Dale Falk. Denne har de hatt helt til nå. Den var for stor de første årene. Den er str 4 år, og er brukt av knøtta, helt til den stod for kort på ermene. Moro når ting blir satt pris på ! ;) I tillegg til denne, strikket jeg faktisk Gråtass kjolen. Det var moro å se at disse kom for salg igjen/i vinden, da Skremme kom inn i historien. Liker barna dine Gråtass? Vet du at Gråtass har flyttet til Kongeparken? Se i høyre meny, der du kan vinne billetter til Kongeparken, for en familie på 4 :) 

 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre #strikke #håndarbeid #gråtass #kongeparken #hobby

HelgeUFO

 • 03.05.2015 kl. 12:30

 

Det er ikke ofte jeg kjøper garn fra Drops, og det har lenge vært en kamp mellom meg og Drops oppskrifter. Men til denne kjøpte jeg en Sandnesgarn oppskrift, og Drops garn, i Albir, Spania, Jeg kjøpte det for nesten nøyaktig ett år siden - og hvordan ser det ut i dag? Omtrent helt likt *skamme seg* Vi skal servere i konfirmasjon i dag, mulig jeg skulle tatt med dette, til å ha imellom slagene :-p Eh... huff.. nei, vente litt til. Flere med UFOER? 


Denne boken kom i fjor fra Gyldendal. Fine oppskrifter til smårollinger, hovedsaklig 0-4 år, men også noen få modeller opptil 6 år. Fine bilder og gode mønster - tips til noen som vil strikke til små  ;) 


#håndarbeid #strikke #garnstudio #sandnesgarn #mamma #barn #mote #mammablogg 

Kjolen...

 • 28.04.2015 kl. 19:10


Jeg fikk et par spørsmål om jeg kunne ta noen nærbilder av kjolen, så here goes. Som jeg har skutt ut før, så er ikke selfies, eller egen fotograf - noe som eksisterer noe veldig her i denne damens hverdag (fader at jeg ikke fikk en av fotografene våre på jobb til å ta bilde da... hehe... eh... eller.. nei ) så this is what you get ! Skikkelig, superfancy selfies, tatt i speilet på rommet - etter 14 timers dag, og på full fart ut døra for mat og vin :-) 

#strikking #drops #mamma #mote #strikk #håndarbeid #mamma #Mammaliv #mammablogg #jobbmamma

Perfekt fit !

 • 28.04.2015 kl. 09:01

Det er ikke alltid tiden strekker til, til alle "har lyst på" prosjekter, innen strikking. Men det er da det er supert, å kjenne noen som mer enn gjerne strikker litt. Anita, en tidligere kollega av meg fikk garn i en pose - og leverte dette tilbake. Ikke verst, hæ? :-) Kjolen er et garnstudio mønster og garnet er dale lerke. Nydelig garn å ha på.

Så hva skal man kalle dette? Juksestrikk? :-) Uansett så utgjør det dagens jobbantrekk med underkjole og sorte støvletter - og grå samsøe jakke oppå.

Har du sett en klovn?

 • 24.04.2015 kl. 22:59
Nok et mobilbilde fra 2007, som dengang var i aller øverste klasse :P Lille i strikkedress, "klovnehelsdress" fra Dalegarn oppskrift. Kjapp på pinne nr 5 ;) 

 

#strikk #mamma #strikking #Mammablogg #hverdag #medialiv #håndarbeid #hobby

God morgen med et smil !

 • 23.04.2015 kl. 07:20

 

God morgen alle sammen! 

 

Ønsker alle en fin dag med denne gladfrøkna, i 2010 

 

Genseren ble faktisk strikket og montert på en uke ! :)

Men det tok litt lenger tid å få strikket opp halsen, pga noen hektisk dager. Men, Knøtta ble superfornøyd og genseren passet helt fint. 

 

Mønster: Klassikere fra Sandnesgarn

Garn: Smart Sandnesgarn

Annet: Pinne 3.0 og 3.5

 

#håndarbeid #strikk #mamma #mammablogg #medialiv #foreldre

Bloomsbury og Malabrigo

 • 21.04.2015 kl. 10:59

 

Jeg falt for denne genseren for en stund tilbake, mønsteret kan kjøpes både til barn og voksen på Ravelry
Først tenkte jeg å bruke et annet garn, da jeg overhodet ikke har noe kjennskap til Malabrigo - men så overtok nysgjerrigheten - og hvertfall siden garnet faktisk var å få tak i, i Norge. 
Garnet er mye tykkere enn jeg hadde trodd, men supermykt og deilig. Fargen jeg valgte heter Pearl, og så en anelse mer fargespill i, enn det egentlig er.  
bildet til venstre viser genseren, den har ett nydelig hullmønster på ermene og ryggen. Den strikkes fra toppen og nedover, og jeg er megaspent på denne. :-) Strikkes på tykke pinner (5-6 mm) Jeg har tenkt å ha den i gråfargen over. 
To be continued.... :-) 
#håndarbeid #hobby #strikk #mammablogg 

Fana strikk

 • 20.04.2015 kl. 07:12

Denne oppskriften er et gammelt "Triplex" mønster, som jeg fant da jeg ryddet pappa utav Spania. De gamle mønstrene er mye smalere enn dagens, og litt korte. Jakken er strikket i Dale Falk og isydd glideslås, istedenfor knapper. Denne ble en UFO, noe som resulterte i kun en sesongs bruk, da den omsider ble ferdigstilt :/

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #håndarbeid #strikk #strikke 

"Det er fali' det"

 • 19.04.2015 kl. 10:30

Noen som kjenner igjen han karen her? Denne strikket jeg i 2009, og siden dengang har han bodd på rommet til Jumbo. Ludvig er en herlig figur, og det var moro å strikke han. Den gang var jeg såpass fersk i gamet, at svigermor hjalp meg med å hekle hatt, sko og veske :) #mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag #håndarbeid #strikk #strikke #kosedyr

Pass på tingene

 • 18.04.2015 kl. 07:30

Heklet ipod cover, i håp om at Lille skulle kunne frakte ipoden trygt frem og tilbake, mellom venner :) 

 

#mamma #mammablogg #medialiv #foreldre #gjørsågodtmankan #pappaliv #mammaliv #hverdag#håndarbeid #hobby #hekle

Halloween for alle penga

 • 17.04.2015 kl. 23:34

Gresskar lue som ble strikket til Lille, i anledning Halloween i fjor. Strikket etter en Garnstudio/drops oppskrift, i Dale Falk garn. 

 

#strikking #strikk #mamma #håndarbeid #hobby #mammablogg #barnetøy #strikkke #mammaliv #foreldre #pappaliv #barn#strikkselv 

Muffens på muffinene

 • 17.04.2015 kl. 23:32

Strikket til Knøtta for et par år siden, et SandnesGarn mønster - i Sisu Garn. 

 

#strikking #strikk #mamma #håndarbeid #hobby #mammablogg #barnetøy #strikkke #mammaliv #foreldre #pappaliv #barn #strikkselv 

Fana sett til baby

 • 17.04.2015 kl. 09:23

Dette settet strikket jeg til min grand niese, som bor i Danmark. Selv om jeg er ofte nedover på jobb, ble faktisk dette sendt i posten :) Settet er strikket i 1/2 år, og Dale Babyull. 

#strikk #strikking #håndarbeid #mamma #mammablogg #foreldre #gave #mammaliv #baby 

Skrekk og strikk

 • 16.04.2015 kl. 23:40

Det er skitskummelt å klippe i noe man har strikket. Følelsen og tanken er ikke ja så har man strikket i en halv evighet, nå tar vi å klipper i det gitt - rakner det, så pytt sann. Da tar vi det om igjen... ehhhh.. nei????!?!?!? Mer måååååå jeg? Kan det ikke være en vest uten lukking? Ikke???? 

Uansett... vest fra Sandnesgarn i Sisu, klippet og montert av MEG ! :P 

#strikking #håndarbeid #mote #mamma #mammablogg #mammaliv #strikke #strikk #antrekk #ull

Strikk deg mot jul

 • 16.04.2015 kl. 21:40

I 2013 fikk jentene hver sin strikkede julekjole. For å poengtere dette, før vi overhodet går videre - aldri mer! Jeg satt kl 13 på selve Juleaften å strikket kanter på den siste kjolen, sydde i X antall trykknapper i begge to, og sydde knapå i boleroen. Jeg holdt seriøst på å spy av hele antrekket, når jeg var ferdig. Kl 14.30 satt vi i kirken, ferdig påkledd, strikket og montert - alle mann :) Lille sin kjole, bruker Knøtta nå - så de har i det minste vært en del i bruk, Aner du hvor mange masker det er i et strikket foldeskjørt, i størrelse 6 år? OMG (som kidsa sier....) Det er mange! Kjolene er strikket i str 4 og 6 år, på pinne 2,5 og Dale babyull. 

 

#dalegarn #mamma #antrekk #mammablogg #strikk #strikking #mammaliv #blogg #håndarbeid #medialiv #strikk #hobby

Line Genser

 • 16.04.2015 kl. 17:54

Line, lingarn fra SandnesGarn - passende tittel på lingarn. Genseren er strikket med store pinner ;) Pinne nr 6 og er en helt enkel raglangenser. Myk og fin, men kommer litt fort utav form syns jeg. En vask, og den er fin igjen - men blir fort "slafsete" I fjor kom de med en nydelig blåfarge, men jeg gadd aldri lage en til. To like... for mye styr. Hehe.. det er også årsaken til at jeg aldri strikker sokker.. to like? Nope.. Det er såvidt genserne får to ermer.... 

 

#strikking #strikke #håndarbeid #blogg #mamma #mammaliv #mammablogg #hverdag #sandnesgarn

Dagens outfit - garantert egen stil!

 • 16.04.2015 kl. 09:11

Dagens hårfarge, kjolens form og farge, og ikke minst en smashing øyenbrynsfarge - utav dimensjoner! Legg også merke til de lekre sokkene, med forskjellig kunsterisk fargekanting. Den stripete toppen, er helt inn, med smale maritim inspirerte striper, og matchende blå tights til! Alt i samme knæsjevalør - for å tross alt, holde stilen! Legg merke til at dagens hårfarge står i stil med ene sokkekanten - nøye gjennomtenkt!

I boka ser dere dagens forbilde, Hippi - hun er stylet og designet av Arne & Carlos, og både har/-og er superpopulær over hele verden (faktisk) For å være helt trendy, burde selvfølgelig håret vært satt opp i en slik liten knute, men som dere ser - så er håret så utrolig tykt, at det ikke er helt enkelt. Jeg har nettopp fått fikset og satt på extensions - så vil nødig ødelegge de! 

Slik som dette føler jeg meg til tider, når jeg blar gjennom make up og outfit innlegg her inne - som en litt hippi, som ikke heeeelt følger med.. :) Dukken er strikket av meg for et par år siden, etter "hageboken" til Arne & Carlos. Jeg klarte ikke dy meg, for å legge inn et slikt innlegg... :) 

#mote #hår #makeup #mamma #trend #mammablogg #hverdag #sisteskrik #mammaliv #fest #shopping #strikking #strike #håndarbeid #strikke #arneogcarlos #hageboka #inspirasjon #outfit #antrekk #stil 

De mykeste babyskoene...

 • 16.04.2015 kl. 09:08

Angora Merino er noe av mykeste jeg har kjent på, og jeg har vært i bransjen noen år nå :-P Jeg måtte derfor snike med meg et nøste og teste, i fjor vår. I Regia sitt hefte som hører til, er det oppskrift på nydelige babyting - og garnet er bare helt fantastisk. Mitt testprosjekt ble disse skoene i delvis  konturstrikk. Er de ikke søte? De ble solgt, da jeg ikke har så små føtter i hus å putte de på :) 

#strikk #strikking #mamma #mote #håndarbeid #mammablogg #mammaliv #strikkeselv #selvlaget #ull #babysko #medialiv

Roseveske - kul accessorie !

 • 15.04.2015 kl. 15:22

Jeg elsker denne vesken, i tillegg til at den er fin, er den hjemmelaget! Denne er heklet etter et Tine Solheim mønster, fra boken Maskepi. Vesken er  heklet med SandnesGarn smart, og kledd/foret med bomullstoff. Låsen er kjøpt hos Stoff og Stil. Artig å lage selskapstilbehøret selv! 

 

#hekle #tinesolheim #håndarbeid #mamma #mammaliv #mammablogg #blogg #medieliv #mote #veske #stil #antrekk #foreldre

Super Mario og Luigi

 • 15.04.2015 kl. 11:50

Super Mario & Luigi fans! Er dere flere enn mine barn som elsker disse to? Alle fire har vært helt opphengt i spørsmålstegn, "Lets goooo", sopper, flagg og flyvende ender :-p Så opphengt at det ble satt krav om luer. Så sagt som gjort, det er ikke mye enkelt å strikke disse figurene synes jeg, derfor ble det maskinbroderte figurer, som jeg sydde fast på luene. Luene er strikket i Dale Freestyle, på pinne nr 5. Artige luer, som faktisk brukes den dag i dag - 2 år etter at de ble laget. 

#supermario #nintendo #luer #mamma #mammaliv #strikket #strikk #foreldre #foreldreliv #maskinbroderi #søm #sy #syglede #homemade #medialiv #blogg #mammablogg #luigi #spill #lageselv #syselv #strikking 

God morgen i stjerner

 • 15.04.2015 kl. 06:38

Det er tidlig og Jumbo har forsovet seg :( Opp og hopp i galopp :-) Er det flere som må starte dagen så tidlig?

Pannebåndet til Lille er strikket i Dale Freestyle, og effektgarnet til Dale i stjernene. Ha en fin morgen!

#strikk #mamma #strikking #håndarbeid #mammablogg #mamaliv #foreldreliv #blogg #hverdag #mamma #mobilblogget #foreldre #medialiv

Strikk meg inn

 • 14.04.2015 kl. 18:54

I 2011 startet jeg en strikkebutikk, sammen med 3 andre. Gjennom årene ble det mange forandringer og en del utskiftninger i eiere. I 2014 endte med kun meg igjen, som opprinnelig startet det. Jeg overtok selskapet alene i 2014, og fikk med meg to superflinke damer, som drev butikken i nesten ett år. Desember 2014 måtte vi desverre gi tapt. Lange senteråpningstider, og en uendelig kamp mot billigbutikker på garn, endte opp med at vi, og (desverre) fagbutkker rundt i Norge måtte gi tapt.

Det er egentlig nokså utrolig, for i tillegg til dårlig omsetning - endte hele greiene med en "kamp mot våre egne leverandører". Fagbutikkene skulle bistå kundene med kunnskap, hjelp og det lille ekstra, samt ta 15-25 kr mer pr nøste - ENN: mass market. Dvs OBS, Rimi, Rema, ICA osv. Det var våre egne produsenter/leverandører som endte opp med å lage "billigvarianter" av garnene, og selge til spottpris i massevis til kjedene. Det vi skulle fagbutikker skulle selge videre på, var kunnskap. Folk betaler ikke 25 kr mer pr nøste, for at den bak kassa kan litt mer om garn :) Men men... hjertesukk herfra.. Det var gøy så lenge det varte :) I perioder jobbet jeg der litt, men hovedpoenget hele tiden, siden oppstart var at jeg skulle være medeier, og tre til ved behov. 

Den lille sykkelen ble strikket inn og prydet mange utstillinger vi hadde, over et par år. Det var utrolig gøy. Butikken hadde sommerutstilling, med bl.a innstrikekt solstol - og vi hadde redesign stand på Hove festivalen ett år - ingen skal si vi ikke prøvde :) 

Er den ikke kul? :-) 

#strikke #strikking #utstilling #butikk #håndarbeid #mammaliv #mammablogg #jobbmamma #hverdag #eier #shopping #garn 

Sommerkjole

 • 14.04.2015 kl. 16:56

Denne kjolen strikket jeg to av, en i i hvit også. Bilde er fra 2013, med langt hår fortsatt :-) Garnet er Viking garn Pure milk og mønsteret fra samme produsent. Fotografen var Lille, dengang 6,5 år :-)

#strikk #håndarbeid #mamma #mote #strikking #mammaliv #blogg #mammablogg #mobilblogget #klær #medialiv #vikinggarn #heklet

Tidlig ute...

 • 14.04.2015 kl. 11:50

Jeg er som regel SKIKKELIG dårlig på å være ute i god tid. Jeg har stadig gode intensjoner om å bli bedre - men denne tok kaka syns jeg, hehe.... Snakk om å være ute i god tid!

#humor #mobilblogget #håndarbeid #mamma #mammablogg #medialiv

Rundt og rundt...

 • 13.04.2015 kl. 23:05

Rundt og rundt strikk, Lene Holme Samsøe sin Cilla genser er på pinnene. Mon tro om den bli ferdig? Bakstykket er ferdig og fronten er påbegynt, strikker i Isager garn.

#blogg #håndarbeid #strikk #strikking #alpaca #ull #manma #mammaliv #designdansk

Alpaca i 2010

 • 13.04.2015 kl. 12:45

2010 er LENGE siden :) Og det er litt grøsselig å se tilbake på bilder av en selv. Men i allefall - denne tunikaen strikket jeg til meg selv i 2010. Jeg kom til å tenke på den, fordi den gikk i en UFF sekk, for et par uker siden. Den var blitt for stor, og jeg brukte den aldri lenger. 

 

 

 

Mønster: Drops Kolleksjon Dame

 

Garn: Drops Alpaca og SandesGarn Alpakka på heklekantene

 

#sstrikk #strikking #garnstudio #dropsdesign #alpaca #mote #mamma #mammaliv #håndarbeid #mammablogg #homemade #lageselv

PTDesign strikk

 • 12.04.2015 kl. 16:23

 

Å ta bilde av meg selv, er noe jeg ikke gjør for ofte. Men, i mangel på lyst å spør noen andre, blir det ofte noen (uklare) selvportretter, her i PT genseren. Jeg droppet en blomst på brystet/bak. Heklet opp en, men den så mer ut som en forkvaklet sjøstjerne, som hadde satt seg fast og fått ulike kroppsdeler - så den ble forkastet. I tillegg syns jeg den er mer anvendelig uten pynt. Droppa tankene om å broderer på den og, finest enkel tror jeg. Jeg er sånn "ull klør" menneske. Derfor var jeg kjempespent da jeg prøvde denne på første gangen. Men det går fint ! Den er strikket i Rauma Baby ull og PT Plum. 3 tråder på pinne nr 7. Myk og deilig genser! 

 

#håndarbeid #ptdesign #strikk #strikking #mammaliv #mamma #blogg #homemade #canon

Mariusjakke i "uvanlige farger" (?)

 • 10.04.2015 kl. 22:34

 

Oker, lilla og rød SandnesGarn Sisu. Skal man først ha med knapper, får det bli knapper knøtta liker selv. Og det ble det. Lyselilla Bambi knapper. Jeg var litt skeptisk, da jeg stod med de i hånda - i butikken. Men Knøtta var ikke i tvil, og da ble det slik :-) Knapper, festing av tråder og kanten, ble sydd - mens Tid for Hjem rullet over skjermen. Jakken ble ferdig i fjor April - men passer faktisk fint enda ! :) 

 

Det er ikke lett å smile kl 08 om morgen, 

rett etter en heftig diskusjon om dagens "medbragte lekelager" til barnehagen! :-) 

Men fornøyd med jakken var hun hvertfall ! :) 

Bilde er fra April 2014


 

#håndarbeid #sandnesgarn #sisu #marius #barnetøy #strikk #strikking #ull 

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes kaos = MediaKaos.

Jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, og dermed bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - og med en lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer over hverdagsbloggingen, og det hele ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares før bruk.

Snarveier:
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.

Instagram


Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900
Brother Scanncut 700

Tidligere maskiner:
Bernina B780
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos