hits

De nye Brother coverstitchmaskinene

 • 15.10.2017 kl. 14:15

Disse maskinene er et hot tema på nettet. Det fine med å være plassert i kjernen i helgen, er jo at man da får klure og teste litt. (ligger en liten minisnap på snapchat) Det er to maskiner som er ventet inn, en ren coverstitch og en med topstitch i tillegg.

Det er to flotte maskiner, og et helt klart stort steg videre fra CV2340. Offchain, topstitch, og enklere slipp av trådene er noen av forynelsene til disse to. Flere har spurt meg om jeg ville byttet ut Babylocken mot denne. Jeg har Ovation, og nei ...jeg kan ikke uttale meg om BL coverstitch, for den har jeg ikke - men i forhold til Ovation - er ikke topsømmen verdt det, syns jeg. 

Den syr veldig pent gjennom mange lag. Tråden til topstitchen kan nok komme til å oppleves som litt lunefull for noen - men den er svært enkel å tre.

Enkel guiding for treding, og lettfattelig. Gode fargemarkeringer for trådene og enkelt å tre griperen. 

Slik det er pr dags dato, kan du IKKE bruke trykkføttene fra 2340CV. Derimot er det laget hull og spor, i massevis - slik at både originalt og andre  produsenters kantbåndsapparater passer. 

Trykkfotløfteren er på siden, som noen kjenner igjen fra overlockene til Brother. Veldig ok  å ha den plassert i siden, og ikke bak - som er mest normalt. 

CV3440 er en covermaskin, det vil si den syr IKKE toppsømmen. Maskinen er enkel, syr pent og har mye av det samme som storebroren. Begge maskinene kan sy off chain. Det vil si du kan sy ut, videre uten stoff - på samme måte som på en overlock.  

For mer info om disse maskinene, kontakt din lokale Brother forhandler - eller Lillestrøm Sysenter som er distributør. 

Babylock Ovation -med testhjelper

 • 24.11.2016 kl. 10:11


En av de seneste maskinene, som er kommet inn i huset, er Baylock Ovation. En stor (og da mener jeg fysisk størrelse) Betydelig mye større enn Enlighten, som er en ren overlockmaskin. Ovation er en kombinert overlock og coverstitch maskin. Det vil si at den bygges om, mellom overlock og coversøm. Har du vært borti Babylock før, kjenner du igjen alle prinsippene og systemet. 

Min testhjelper er full av "potensielle tekstiler", dog er ikke planen å spinne og veve noe utav han :) Men maskinen er nøye snust på, undersøkt, tråkket over og virker godkjent :) Maskinen er faktisk ganske så enkel å tre om. Du skal ha god plass til den! Så kjøper du denne for å spare plass, med en maskin - sjekk målene først. Bernina L220 og Enlighten, tok ikke mye mer plass ved siden av hverandre, enn denne Ovation alene... 

Milo er ganske fornøyd med begge Babylockene, som du ser her - sjekkes Enlighten godt ut! Enlighten er en ren overlock, og har vært i hus før. Den ble byttet ut med Bernina MDA1150, og siden har ikke Babylock vært brukt/testet her. Juki MO1000 ble testet, som en "erstatning" til BL, etter Bernina - men imponerte dessverre ikke. 1150MDA imponerte såpass stort, at BL ble byttet fast ut - men da Juki skulle ut av prosjektene, stod det mellom 1150MDA/evnt en annen av de nyere Berninamodellene, eller BL. Valget falt som du ser på Babylock. 

Maskinen er som sagt stor. Men den virker bare litt avskrekkende i starten. Da jeg åpnet esken var første tanken: Oi ! I forhold til Evolve som er den siste kombinasjonsmaskinen som jeg har hatt fra Babylock, er den nemlig nesten dobbel (?) så stor. Men størrelsen får du nemlig igjen, i et fantastisk stort syrom! Til høyre for nålen er det rikelig plass, og det er luksus på en covermaskin. Nå vet jeg at Janomes Covermaskin har også god syplass, så det er ikke særskilt, men det er noe av det første jeg falt for. I tillegg elsker jeg funksjoner som:

 • Hastighetsjustering
 • Godt sylys
 • Kneløfter
 • Syfoten/labben betjenes fra forsiden
 • Enkel å tre
 • God og praktisk trådspoleplate
 • Enkle og gode tredningslinjer
 • Fin og rolig lyd
 • Syr pent og justerer trådspenning akseptabelt raskt
Ovation har av opplagte grunner ikke innebygget trådtreder. Men, det er god plass, godt lys og dermed er det ikke vanskelig å få tredd maskinen. Alle griperne tres med luft. Både for overlocksøm og coversøm. Enkel betjening. 

Det er ganske slitsomt å være med på testsøm! Maskinen koster 25 995,- veiledende - og kan kjøpes feks. hos Tonjes Brodering/Sysiden. Maskinen er absolutt verdt en titt og test, og har du litt problemer å finne utav hva du skal bruke pengene dine på - er dette en god maskin, og bruke de på :D 

 

// INNEHOLDER REKLAME OG LENKER //
 

Harstad

 • 11.09.2016 kl. 11:15

Helgen er over og noen flotte dager i Harstad er over. En opplevelse uten like, med alt fra god mat, Plumbo, bysleng og shopping. Bursdagsmiddag på fredag, en velfylt helg 😊

Symodus?

 • 27.08.2016 kl. 10:17

Det er helg, det er stille - hvordan er det mulig? ;) Mediapapa er på debatt i Kristiansand, noe jeg tror han grugledet seg til :) På grunn av logistikk, fikk vi ikke blitt med for å se på, noe som er litt ergerlig i grunn. 

Men. Lille er reist på sin aller første håndballcup. *snufs* som tiden går. Tiden raser fra oss, og hun ville aller helst være der alene. Det er nemlig ikke så langt unna, hun er også i Kristiansand. Men, 1 eller 2 kamper - skal vi hvertfall bort for å se. 

Hue mitt er helt bomull - da jeg er blitt snylte forkjøla. Jeg håper det gir seg etterhvert, for akkurat nå kan man godt kjenne at man både har mandler og bihuler :) Planen er å ta med Knøtta på en liten tur til sørlandssenteret, og så se på kamp. Evnt i omvendt rekkefølge. 

Så er planen i kveld eller i morgen, og få litt tid med denne maskinen igjen! Det er LENGE siden, jeg har hatt tid til å sette meg ned å kosesy med denne her. I det siste har det blitt raske jukseopplegg, som er geniale (Hva det er, finner du HER) og raske. Men nå er planen å sy litt kantbånd ++ og da er det penest med L220. Selv om overlocken kan brukes til det også. Overlock kan egentlig brukes til alt :-P 

Jeg har prøvd mange maskiner etterhvert, og favoritten er definitivt L220 av de covermaskinene jeg har forsøkt. Brother sin er hakket enklere å koble på kantbåndapparat ++ men, fordelen med L220 er at apparatet kan vippes til siden. Med andre ord, så kan det stå montert hele tiden! Og, den kan brukes på både vanlig symaskin og covermaskinene. Love it  ! :) 

Har du syplaner? 

 

Mine symaskiner

 • 01.04.2016 kl. 10:52

 

Etter at Sykroken kom, har jeg hatt muligheten til å prøve mange symaskiner. Og dermed fått litt tanker og erfaring rundt de forskjellige merkene som er på markedet. Jeg koser meg med søm og syns det er spennende å få teste nye maskiner innimellom. :)

Ser du det er en maskin som mangler, eller du skulle hatt mer informasjon om - så er det bare å ta kontakt med meg :-)  Det er ikke alle maskinene jeg har tatt meg like god tid til å skrive om her. Men når tiden er på min side, så er planen å oppdatere med mer informasjon.

Innleggene er skrevet i forskjellige tider av min sytid - så ikke alle har samme "sjagong". Og noen er skrevet i "nåtid" fordi jeg bare har latt tekstene stå som originalt. Men jeg håper likevel at du kan finne litt hjelp her. Lurer du på noe, så ta kontakt :)  

******************************

 

Bernina B330

En stødig og god maskin. En svært god erstatning til B215 som den ble oppgradert fra. Maskinen tåler MYE, og er perfekt kursmaskin. Det er enkelt å få tak i deler til den, tilbehør og den kan bruke samme føttene sine storebrødre/søstre. Det jeg liker med denne og B215, er at man kan bruke føttene til større maskiner også. Masse av det morsomme tilbehøret til Bernina, passer til både denne og B560 feks filteapparatet +++ Maskinen er enkel for barn, og den syr pent. Jeg har også brukt kantbåndsapparatet både på denne, B215, B550 og nå B330 og B560. Kantbåndsapparatet passer også til B780 og Covermaskinen L220. Genialt? 

Bernina B560

Maskinen minner mye om B550QE som den ble oppgradert fra. Men! Det er likevel en del forskjeller, som gjør at jeg liker den bedre. Den har en del funksjoner som 550 mangler, for å være "komplett" til den prisen, i mine øyne. Blant annet trådklipp +++ Maskinen er robust, tung, stødig, syr utrolig pent og er en fantastisk maskin. Det fulgte med BSR til min maskin, et quiltehjelpemiddel :) Maskinen kommer med egen bæreveske og har det geniale syskapet, som jeg elsker. Maskinen er elektronisk, og syr utrolig pent og rolig. 

 

Bernina B780 

 • http://mediakaos.blogg.no/1433061059_bernina_b780.html
 • http://mediakaos.blogg.no/1432570329_bernina_kantbndsappar.html

 

Kom inn døra, Januar 2014. En svær maskin, men fantastisk å se til, og sy med.  Mitt første inntrykk av maskinen er at den har fantastisk mange muligheter. Den er nydelig å sy på. Med hånden på hjertet og helt objektiv sett, kan jeg si at dette er den beste maskinen jeg har SYDD på. Den er "myk", og syr stille og pent. Nå gleder jeg  meg som en unge til å teste broderiene på den! For er den like god å brodere på, som å sy - så er det noe av det beste jeg har vært borti :) Edit: Etter et par år med maskinen i hus, kan jeg si at dette er den beste broderimaskinen jeg har brukt. Sammen med Bernina V7 som er softwaren, er den en drøm å brodere på. Og selv om mange ser ut til å ha byttet ut sin broderimaskin med vinyl - tviholder jeg på de gode broderiene. Penere og mer holdbart! 

Se under symaskiner og søm, for flere innlegg om maskinen, og ting som er laget på denne. 

 

Babylock Enlighten

En maskin med luftredningssystem, det er 2 gangen Enlighten er på syrommet. Maskinen kan du lese litt mer om, lenger ned her på siden. :) 

 

Babylock Ovation

En stor, mektig og flott maskin. Du kan lese førsteinntrykket her:

http://mediakaos.blogg.no/1479978717_babylock_ovation_med_.html
 

**************************************

Maskinene nedenfor, bor ikke hos meg lenger :)

Jeg skal prøve å få skrevet om alle etterhvert.

 

Juki MO-1000

 • http://mediakaos.blogg.no/1457447124_gode_gamle_minner__el.html
 • http://mediakaos.blogg.no/1459261991_juki_1000__hva_synes_.html

En utrolig god, og flott maskin. Ikke det merket flest har hørt om kanskje? Men absolutt verdt en titt. Maskinene kommer i mange forskjellige prisklasser. Jeg har den neststørste modellen. MO1000, forskjellen til toppen - er at MO2000 har digital display. Noe som i mitt hode, ikke er nødvendig :) 

Jeg ser noen strever litt med å bruke luftredningsystemet på denne. Jeg måtte også lirke litt de første gangene. I forhold til Babylocken, var det litt mer teknikk. BL dytter man bare nedi, og svopp. Denne fant jeg ut at så lenge jeg holder en finger over motsatt lufthull - så går det lekende lett. Uten, blåser den tråden ut igjen :p Ikke helt det som er meningen. Maskinen spaserer litt  mer enn Bernina 1150. Det kommer nok av at 1150 syns jeg hadde bedre "føtter". Mens BL vandrer like mye som Juki, så der er de like syns jeg. Tykk tykke lag, har nåletråden en tendens til å ryke her hos meg. Dette opplevde jeg aldri med 1150, men kunne oppleve det med BL. Spesielt med venstre nåletråd. Jukien er litt som BL, ved tykke lag - jeg føler jeg må hjelpe den litt. Men både BL og Juki har kniven under/nede, mens Bernina 1150 har over. Dette gjør jo litt med måten den tygger gjennom på :) 

Men alt i alt, er maskinen veldig god. Stillegående, og pålitelig! 

 

Bernina L220 Covermaskin

Denne kan du lese mer om her:

http://mediakaos.blogg.no/1431202477_bernina_l220.html

 

Bernina 1150MDA

Les om maskinen her:

 •  http://mediakaos.blogg.no/1431708831_nlitreder_bernina_115.html
 • http://mediakaos.blogg.no/1447161796_hvordan_skifte_lyspre.html
 • http://mediakaos.blogg.no/1430761430_bernina_1150mda__ny_f.html
 •  

Bernina 215

En fantastisk maskin som tåler alt! 

Det geniale er at denne minste Berninaen kan bruke føtter og utstyr som de større maskinene også bruker. Så man trenger ikke kjøpe nytt til den lille og de store. Denne ble brukt av barna her, og til kurs. Denne ble byttet ut, under bokprosjektene til B330.

http://mediakaos.blogg.no/1432570329_bernina_kantbndsappar.html

Bernina 55QE

Etterfølgeren til 440QE som bodde hos meg for mange år siden. (føles slik) Denne falt jeg pladask for! Og den ble utrolig søt og liten ved siden av B780. En fantastisk maskin, for deg som vil legge litt penger i en god, super maskin og ikke trenger broderidel. Tung, stødig og informativ maskin. Denne ble byttet ut, for oppgradering til B560. For en del år siden, sydde jeg på Bernina 440QE - og B550 minner mye om denne. Så si samme maskinen føler jeg. 

Babylock Enlighten

Tanken var først å skaffe en Imagine, men jeg angrer IKKE på at det ble Enlighten istedenfor! Maskinen er om mulig, enda bedre enn Imagine. Bedre sylys, lettere å tre undertrådene. Ja det går an ..hehe. Og den syr stillere og roligere. Dette var for første gang, love of my life. (På symaskinfronten! ) Maskinen bodde hos meg i mange år! Den ble til og med stående LENGE, etter at Bernina 1150MDA kom i hus, i frykt for å angre. Men til slutt flyttet maskinen :) Jeg har brukt wavesømmen UTROLIG mye på denne. Den syr pent og gir en helt spesiell avslutning på plagget, når man kanter med wave. Trådspenningen er automatisk noe som i seg selv er deilig - men av til savnet jeg og kunne styre denne manuelt. Ved feks veldig tynne stoffer, der jeg ikke følte sømmen ble fin. Etter at den reiste, er det egentlig bare wave sømmen jeg savner. Men den kan lages manuelt, med litt trening - visste du det? 

Brother Coverstitch

Den ble erstattning for CPX, som jeg også likte godt. Men denne er mindre, enklere, mindre lunefull og ekstratingene fester man mye enklere på. Den er enklere å justere, og den syr "roligere" syns jeg. Maskinen er mye enklere å betjene, forstå seg på og bli venn med - enn Janome (min mening) Kantbåndsapparatene som kommer i to versjoner - en for ferdige kantbånd og en for ubrettede - festes enkelt på syflaten. Selve anordningen er i plast, men er enkel å betjene. Fallguiden og guidefooten er geniale, når man syr opplegg eller kanter. Maskinen lager en litt "ubehagelig lyd" i starten - litt sånn ..jeg vil ikke, kniiiirk Men det blir fort vant til :-) I forhold til Bernina L220 som jeg syr på nå, er nok Brotheren både enklere å tre og betjene kantbåndsapparater - men jeg liker L220 bedre, i  lyd, søm og resultat. Den syr også lettere over kanter. I forhold til Janome CP, er Brother er bedre alternativ etter min mening. Vår obs på at du bruker riktige nåler i maskinen, og bytt ofte for et pent og løkkefritt resultat. 

Janome CPX1000

Ingen nye meninger om denne. Trenger mye ekstra omsorg, og den er lunefull men syr ok. For de som er helt nye i cover, er det nok ikke den enkleste maskinen å bli venn med. Stor i størrelsen, ikke verdens beste lyd (syns jeg) i forhold til andre covere, men en helt ok maskin. I forhold til Brotheren kan den neste ikke sammenlignes. Og ikke mot Bernina heller. En maskin man bør prøve, før kjøp. Tre den, og sy og se om du forstår maskinen og ikke minst liker å sy på den. 

 


 

Husqvarna Viking Ruby DeLuxe


Jeg hadde en liten periode "forgjengeren" - og likte den kjempegodt. Denne utgaven har fått litt småforbedringer, og noen små designendringer. Den har bl.a fått DeLuxe systemet som til nå, bare Diamond har hatt. Maskinen er et lite nydelig syn! ;) 

Noe av det første jeg gjorde på denne var å få montert opp Fanakofte. En drøm å jobbe med, men strikket satte seg først fast - men det viste seg å være for tette sting, så den begynte å tygge. Det løste seg med roligere fart og lengre sting. Arbeider mykt, stille og går som en drøm. Den broderer fint, men jeg har noe av de samme plunderet med denne, som forgjengeren - men ikke noe av mer betydning av vaner :-) Maskinen er bedre, ser finere ut, bittesmå endringer i menyer - men ikke noe at man ser det umiddelbart (utenom utseende) Maskinen er tung, men god å bruke. 

 

Janome 350E

Da var man tilbake på Janome, ikke mye å si - det er en lettbetjent og god maskin :) Det samme maskinen som Elna 6300, enkel og tre, og lett å arbeide med. Minuset? Det må være prisen, jeg syns det finnes bedre alternativer til denne prisen. Maskinen har feste av ramme øverst, det er bare en vanesak. Men jeg liker bedre sidefestet som HQ og Pfaff har. Men det er en vanesak. Det jeg også savner på denne er "spolefunksjon". HQ og Pfaff sine maskiner, stiller seg i spoleposissjon når man spoler undertråd, og går så tilbake til utgangspunktet når man er ferdig. Dermed er det enklere å komme til spolehuset også, uten å måtte ta av rammen. På 350E må man av med ramma for å hente ut spolen. Maskinen er samme som Elna og Bernina Deco sine versjoner. 

 

 

Singer Quantum Stylist 9960

En flott maskin som er svært undervurdert! Denne er stillegående, og har masse flotte funksjoner. Mange av funksjonene må man høyere i prisklasse enn denne, for å få hos konkurrentene. Den er en drøm å sy på, og det følger med masse ekstrautstyr. Det er bare pluss med denne maskinen, skal det være noe negativt må det være at det ikke er så godt utvalg i føtter til singer. Men teknisk og syopplevelse er god. 

 

Husqvarna Viking H|Class 600E

En maskin med vanvittig mye for pengene! Her får du både en symaskin OG broderimaskin, inkl software til under 13 000,- !!! Den broderer kjempefint, har automtatisk trådspenning, og stor ramme som medfølger maskinen. (2 stk, en liten og en stor) Maskinen syr pent, og er nøyaktig. Det eneste minuset må være at den må stå tilkoblet en pc mens den arbeider, men det veier opp mot den fantastiske prisen. Jeg har brodert en del med den nå, og jeg liker den kjempegodt. Det er ikke noe heft at den står tilkoblet. Softwaren er god og fullstendig for en nybegynner og middelsnivå broderer. Men siden den trenger software for å brodere, skal man ha litt plass for å bruke den. Maskinen med modul på, er ikke rent liten i seg selv - og man trenger litt plass til rammene. Stort pluss er rammestr som følger med. 

 

 

Husqvarna Viking Designer Ruby

En fantastisk maskin ! Dette er en kombiner sy og broderingsmaskin, som ikke koster flesk. Vel er den litt dyr, men  HQ sitt alternativ til nå, har vært Diamond til 50 000,- Jeg har etterhvert brodert MYE med den, og lært meg mye med maskina. Og til mer jeg blir kjent med den, desto mer liker jeg den. Det er en maskin som i starten virker litt lunefull, og jeg måtte vende meg til at tilbehørsboksen lå på baksiden og ikke fremsiden - av friarmen. Men dette er en vane. Den broderer fint, nøyaktig og raskt. Den syr nøyaktig og er relativt stillegående. Den har mange innebygde sømmer og broderier, og er klargjort for needlecut broderier. De har jeg skrevet om i et innlegg i selve bloggen. En fantastisk maskin som jeg liker bedre og bedre. Skulle jeg si noe negativt, måtte det bli tilbehørsboksen, manglende koffert til broderienheten, og at den kunne hatt like stor skjem som Diamanten. Men noe må man jo fire på, til lavere pris .. hehe :) 

 

 

 

Bernina Aurora 440QE

Gaven som kom fra "intet" og utav det blå ! :) Den har så utrolig mange muligheter, og den aller beste er at man kan filte med den! Noe man normalt alltid må ha seperat maskin for. Den kan også brodere, om man kjøper broderimodul til den, noe jeg ikke har til min. Der slår ingenting MB4 uansett :) Bernina har føtter som er hele med stang, og er faktisk dermed stødigere. Maskinen er nett og liten i størrelse, men tung ! Noe som er et pluss, når man testråkjører pedalen i bunn ! Ingen risting ! :) Den har godt utvalg sømmer, og jeg har overtransportør, filtesett, masse ekstra føtter og spoler til min. Den har et lite smalt sybord som er helt gull, og en liten søt tilbehørsboks som bare er helt smashing ! :) Etter å ha vært på kurs om maskinen er jeg enda mer frelst. Den kan gjøre de fantastiske ting, og i sammen med riktig bruk av nåler etc har man hele verden foran seg ! :) Det lille sybordet som følger med maskina og tilbehørsboksen er fantastisk praktisk og fint.

 

Elna 8300/Janome 350E

Grunnen til at jeg skriver det slik, er at det er nøyaktig samme maskin inni, kun anderledes utenpå. Maskinen som ser ut som jeg har hentet ut fra min mors loft - på 80 tallet *lol* Den er lite estetisk pen, i forhold til sin bror Janome 350E, men like god ! Den er stillegående, rask, og broderer pent. Dette er en broderingsmaskin ! :) MB4 min er pakket ned og står på lager pr. i dag. Jeg hadde veldig lyst på broderingsenhet til Berninaen, men endte opp med egen maskin istedenfor. Jeg er meget fornøyd med denne. I tillegg til maskinen har jeg kjøpt mega hoop. Men må oppgradere prg.varen min, slik at jeg får brukt den på maskina :) Maskinen anbefales på det sterkeste ! Den kan sy relativt store broderier, (jeg har ikke trengt større enda hvertfall) og den er stille, broderer pent, har mange innebygde motiver, lett å tre, lett å sette seg inn i, fargeskjerm som er enkel å forstå og det er enkelt å sette på rammene.

 

Bernina 1300MDC 

Jeg kjøpte denne i sommer, tanken var å ha en kombimaskin når vi flyttet. Denne er knall flott som overlock, liten i size, noe jeg helt klart er svak for, og stillegående ! Men ! Jeg og coverdelen blir ikke venner, så om det smalt i .. ja... jeg har vært på kurs og lært viktigheten av nåler til denne maskinen, men likevel sliter jeg med den. Sømmene blir ikke pene og for ikke lenge siden stilte jeg den om til overlock, og det var noe herk ! knytt og dra er noe denne vil innebære for min del. Den syr så nydelig når jeg bare får det til, men det er så sjelden jeg får det til *humre* Men den syr pent, har mange fine sømmer, kan sy både overlock og coversøm +++

 

 

 

 

Babylock Evolve Wave

Jeg har savnet Imagine Wave maskinen min helt fra den dagen den drog :( Og har enda ikke blitt venn med Berninaen min, samme hvor mye jeg prøver. Så etter mye overveiing endte jeg med å få en BL i hus igjen. Målet er å bli venn med denne både på overlock og coverdelen, og dermed kunne selge Berninaen. Det er egentlig litt trist, for jeg ser at mange andre er veldig fornøyd med den, og den er liten og fin. Men jeg håndterer kun overlock delen, og blir ikke venner med coverdelen. Og det frustrer meg noe veldig !!! Jeg var litt usikker da den kom i hus, om jeg hadde gjort noe dumt nå. For den er litt større og mindre syrom enn imgine. Jeg og imagine var liksom "ett".. og jeg savner latmannseffekten nålitreder. Men på sikt er nok dette det beste tror jeg :)

 

 

 

 

Janome MB4 

En fantastisk broderimaskin ! En kanondyr,men kanongod maskin ! Denne erstattet Pfaff broderimaskinen (kombimaskin) min i fjor høst. Jeg var superlei av å sitte å tvinne tommeltotter mens maskina jobbet, samt på Hummel© broderi feks, skifte tråd 32 ganger... :-p Jeg hadde programmet Pfaff 4D suite tidligere, men det reiste sammen med maskina. Nå har jeg Janome Digitizer PRO MB4, som er et flott program. Det tar litt tid før man lærer seg det, men det har mange mange muligheter og er fantastisk å ha !Maskinen kan brodere opptil 800 spm, og det går fort :) Den har 4 nåler, og plass til 9 spoler på brettet, hvorav den ene plasseringen er til undertrådspoling. Maskinen har egen undertrådspolemotor. Så man kan spole opp undertråd samtidig som den broderer ! Genialt ! Den kan brodere med både små og store (mega) spoler, man bruker bare evnt ekstrautstyret.

 

Det følger med noen få broderier i selve maskina, men man bør kjøpe seg (eller laste ned) et broderipgrogram, slik at man får litt flere muligheter. Det finnes mange broderi "butikker" på nett, som man kan laste ned broderier fra, det finnes også mange gratis. Bare vær obs på at prisen varierer, samt kvaliteten. En annen ting, husk at mange broderier man kan kjpøpe "omgjorte" er ofte ©. Så skal du brodere og selge, bør du sjekke dette. Feks Disney, Hummel, Beatrix Potter ++++++ Maskinen kan bruke både ATA kort, eller et reader card, eller evtn USB. Den kan også kobles direkte rett i pc. For å bruke program varen fra Janome, må man ha pc, eller bruke windows på mac (fysj :-p) Maskinen er ikke blant de aller største liksom, men ikke av de minste heller. Den tar litt plass, men er ikke overveldende stor (selv om esken er det !!) Har man råd, og skal legge penger i maskin, er dette en perfekt maskin. Den koster flesk, men man har maskin for resten av livet (Evnt resten av sytiden... :p ) Denne er verdt alle kronene den koster !

 

 

 

Babylock Imagine Wave

En helt perfekt overlock ! Kan ikke bli bedre ! Jeg hadde en Evolve uten wave en periode, men brukte den svært lite. Denne derimot har gått maaaange trådmeter ! Jeg rett og slett bar elsker min Babylock. Den er superenkel å tre, har innebygd tråditreder !! og Babylock luftitreder systemet. Den har automatisk trådspenning og den jobber jevnt og nydelig !

Den har den flotte wave sømmen, og den har jeg brukt MYE ! Den gir en flott kantavsluttning, og er en nydelig effekt på klær/ting. Om du er på jakt etter en lett overlock, så er dette maskinen ! Det følger med hurtigtredingsoversikt og en fin bruksanvisning. Den er på svensk, og hvor lettfattelig den er, er vel en definisjonsak, men den går :) I mine øyne er den perfekt, nesten... :) Den kunne oppnådd "10 stjerner" hos meg, om den hadde vært enda et hakk mer stillegående. Den er stille, og det er tross alt en overlock, men.. om jeg skal kunne sette fingen på EN ting, så må det være lyden :)

 

 

Tidligere omtaler skrevet mens jeg hadde maskinene

 

Pfaff Performance 2058

(omtale skrevet mens jeg hadde maskinen)

 

En fantastisk maskin, som kan helt fint sammenlignes med 2170/creative Vision ! Eneste oppmot sistnevnte der den i MYE mer hendig størrelse og jeg liker mye bedre "nettheten". Jeg fikk fra en Janome Memory Craft 5200 over til denne, og eneste jeg savner fra 5200, og forsåvidt CV, som også hadde dette er = dobbelt lys i syrommet. Men alt er en vane, og det er absolutt IKKE dårlig lys i 2058en. Man har som regel også litt ekstra lys rundt seg, når man syr, så dette har jeg ikke opplevd som noe problem.

2058 hører til kategorien G. Det vil si det er den bokstaven du må se etter når du bestiller deler, trykkføtter, spoler etc. Tidligere var gruppe G den "siste" gruppen, og det er mange maskiner som er i den gruppen. Blant annet de fleste i 2xxx serien. Så kom Pfaff Creative Vision, som da utgjorde en ny gruppe = J. Deler og tilbehør som det står gruppe J på, eller evnt annen gruppe, passer IKKE til 2058. Dette har med forskjellige ting, feks stående/liggende spole, plast/metall spolehus osv osv osv..

Maskinen har pyntesømmer inntil 9 mm. Man bruker da fot nr 2 (dette er ikke katalog nummer, men "interne nummer", for plassplassering i tilbehørsskuffen) til å lage brede sømmer. På 2170 feks (2170 er en kombi sy og broderimaskin, i samme gruppe = G) heter denne foten Maxi fot, den er ikke med til 2058. Det følger med mange føtter til maskinen, og de aller fleste kan brukes sammen med overtransportøren, IDT. Det unike med Pfaff er at denne er innebygd, og man kan bruke mange føtter med denne aktiv. På andre merker, er overtransportøren en egen fot, og man kan ikke koble annet utstyr til den. Glidelåsfot, applikeringsføtter, pyntefot, snorfot.. utvalget med IDT er stort og flott. Trykkføttene ligger ofte på en pris mellom 120 til 300 kroner. Noen spesial føtter kan være dyrere. Maskinen bruker "blå spoler" Disse ligger rundt 80 kroner for 10 stk. (har sett dem dyrere også, 98,-) Men man kan kjøpe 30 - 50 -100 pakk av disse fra feks Ebay, til 100,- pluss frakt. Pass bare på å få riktig type da.

Maskinen er noe sær på tråd. Ikke sånn kjempe, men i forhold til Janome maskinene er den det. I den form av at Janome maskinene ikke "tiltrakk seg så mye lo og støv" av feks stoff og stil tråden, ser man på Pfaffen hvor mye den tråden faktisk loer. Jeg bruker nå Gütermann og Mettler tråd på min maskin, og ser stor forskjell på maskinens spolehus/i maskina. Men husk likevel ! Rengjør ofte !

Maskinen har over 300 sømmer, 340 + alfabeter. Alfabetet finnes i 4 fonter, to av dem har små og store bokstaver. Det er godt utvalg av knapphullsømmer, quiltesømmer, brukssømmer, korstingssømmer +++++ en maskin med stort og godt utvalg. Den har mange fine 9 mm pyntesømmer.

2058 har ikke justerbart trykkfotpress, men den har automatisk labbløft, noe som er helt gull når man feks applikerer. Man kan velge nålestopp oppe og nede, og i det man slipper pedalen, løfter labben seg, mens nåla blir stående nede i stoffet, slik kan man svinge på stoffet uten at det blir løkker etc. Det jeg savner fra 2170 og CV er automatisk trådklipp, men det er ikke absolutt ikke et must, bare noe man blir bortskjemt med, og gjerne skulle hatt. Maskinen styres ved en trykkfølsom skjer, skjermen er god og man trenger ikke bruke stylus pennen, men kan fint bruke fingrene. Den reagerer kjapt og er oversiktlig og fin. Ved siden av skjermen er det valgknapper.

Tilbehørsskuffen er flott ! Der er det nummererte plasser til hver fot, og god plass til andre ting. For et petimeter som meg, så er en slik skuff fantastisk ! Da ser jeg til enhver tid om jeg mangler noe i skuffen min. Syrommet er stort og godt (ingenting slår CV og de nye QE maskinene, men derimot må du da bære på et svææært drog) og syflaten er fantastisk. På lokket til tilbehørsskuffen er det inch og cm tegn. Ved å ta av skuffen har du lang og smal friarm. Helt kanon å bruke ! Man svinger bare skuffen ut mot venstre og hekter den av. Maskinen har stående spole, og selve spolehuset er av plast. Det vil si at man skal slippe å smøre maskinen.

Å frihåndsquilte med 2058 er ikke noe problem. Man senker undertransportøren, setter på frihåndsfot (ekstrautstyr) og kjører på. Den eneste maskinen som kan slå Pfaff på dette, tror jeg må være Bernina 440 Quilters Edition, den har BSR (Bernina StingRegulator) den piper når man tar ujevne sting +++ Men alt i alt, syns jeg IDT er mer verdt en BSR. Pfaff CV hadde fjærende funksjon på sin frihåndsquilte program, det har ikke 2058, men jeg har ikke opplevd dette som noe minus. Lappeteknikk og applikering går som en lek, og den er nøyaktig, jobber jevnt og er behagelig å jobbe med.

Når man starter maskinen kommer man inn i menyen. Her får man opp oversikten, nyttesømmer - quiltesømmer -alfabet etc... og så trykker man seg videre innover i menyene. Gir du pedalen et lite puff, så går den automatisk rett inn i rettstingsprogrammet. En fiffig liten ting :) Gir du pedalen enda et lite puff, senker den foten selv og du kan begynne å sy ! :) Du kan justere kontrast, lys på skjerm, lyd ++++ maskinen kan bli "din".. 2058 har også stitch editor, noe som gjør at du kan lage dine egne sømmer, sette sammen kombinasjoner +++++ MEN ! dette er fortsatt innenfor 9 mm sømmer, du kan ikke brodere bokstaver etc utover denne størrelsen, selv ikke med stitch editoren. Det følger med hard case transportkasse til maskinen, godt med utstyr og en flott norsk bruksanvisning med foto. Ingen dårlige dumme tegninger, men skikkelig godt beskrivende bilder ! Veldig bra bruksanvisning. Jeg bruker en Tutto Small bag til maskinen, den passer akkurat oppi i bredden, og da får jeg også en del ekstra utstyr med, siden det er mer plass i bagen. Et par bøker, stoffer ++++ kjempesmart. Medium Tutto passer maskina akkurat inni, men du får ikke med deg noe annet, og jeg liker ikke de på hjul, av en eller annen grunn ......

Og et tips !!! Ta vare på tilbehørskatalogen !! Den har nemlig mange steg for steg beskrivelser for bruk av de forskjellige føttene. Den forteller hvordan du skal bruke dem, hva du skal innstille maskinen på +++ et vanvittig godt hjelpemiddel ! Vurderer du 2058, kan jeg varmt anbefale deg den ! :) Skal man gi den stjerner som er så poppis, ville det blitt 9 av 10.. hvorfor bare 9? Tja.. den siste stjerna hadde den fått om den hadde automatisk trådklipp :-p

 Pfaff Coverlock 4862

Denne har jeg ikke hatt i hus så lenge. Og jeg er helt ærlig ikke helt sikker på om den blir. Jeg heller veldig mot det, men er fryktelig usikker. Det første jeg kan si er at den bråker.. hehe. Jeg trodde at Babylocken bråket, men neida, denne slår den :-p Men... fakta, den er mye lettere å bli venn med enn hva Janome CoverPro 1000 var. CP var en ren coverstitch maskin, mens dette er en kombinasjonsmaskin. Kan være kjekt å ha, når Babylocken feks må på service eller lignende. Eller en sykveld, der jeg skal ha hele plagget ferdig, og ikke gidder å vente til jeg kommer hjem med å legge opp. Mange muligheter med andre, men her står den foreløpig fast på coverdelen. Den syr fantastisk fine sømmer ! Om du trykker på "Symaskiner" kategorien i menyen til høyre, så har jeg laget et lite innlegg om maskina, da den kom i hus. Der er det et bilde av coversømmen, foran og fra baksida. Den syr fint, nøyaktig og justerer seg flott fra tynne stoffer til tykke på no time. Den kan fjuske litt, og tuller med griperen, om den ikke finner innstillingene med en gang. Så man kan bli sittende å tre griperen noen ganger, før den "tar hintet". Men alt i alt syr den fint og er lett å stille inn.

Rent praktisk er den godt gjennomtenkt. Den har mange knotter og hjul på høyre siden, og det kan være litt forvirrende i starten, men når man blir vant til det er det ingenting som er bedre. "Standard" hendelen til trykkfoten er tatt bort fra syrommet, og satt på høyre side med de andre hjulene. Dette er fantastisk, men litt uvant i starten. Den slipper trådspenningen i det man trekker den opp til øverste hakket. På høyre side finner du også programinnstillinger, håndhjul og differensialstyring. Jeg trodde først av en eller annen grunn at denne hadde skjerm, med innstillingene på. Men det har den altså ikke. Når man vrir på programhjulet, kommer alle innstilingene frem på rad og rekke. Når man har lest litt i bruksanvisningen (som 2058, med gode foto og på norsk) og lærer seg hvilke symboler som er hva, så går det lett og fort å forstå hva man skal endre på. I tilbehørsesken finner man en programoversikt. Det finnes oversikter på mange språk. Man finner da sitt eget (her norsk :) ) og klikker den inn under innstilingsoversikten, og dermed har man god oversikt. På maskinens venstre side, når man åpner dekselet der, finner man pinsett, converter (må brukes ved overlock) og skrujern til nåleskift. Det følger med en genial sak til å bytte nåler med. Man trer den innpå nålen og slipper å holde i nålen selv. Det følger med et trekk til å ha over maskinen, og i det trekket er det noen supre lommer. Så om du skal frakte med deg maskina, kan du putte tilbehørsboks, bruksanvisning etc i lommene. (bilde i 4862 egen post)

Maskinen kan sy enkel eller dobbel coversøm (tvillingsøm) men må tres om i griperen for å endre dette. Det er vel noe av det jeg syns er litt kjipt. Men man lærer seg det fort. Maskinen er overaskende lett å tre, både i overtrådene og griperen. For å sy cover må man koble ut ene griperen, skru ned kniven og en ting til (som jeg ikke husker navnet på i farta) men alt dette er kjapt gjort, og det er en god oversikt i bruksanvisningen for dette. Syrommet på maskina er flott, det er god plass til både høyre og venstre for nåla, og labben er ikke rett slik som på mange maskiner. Men den er litt skråstilt, slik at maskinen er lett å tre, lett oversiktlig og flott å komme til med stoffene. Den har innbygd ruskeskuff, som man lett (til tider for lett) knepper av og på. Det følger med to små deler til å ha ved boksen. Den ene skal stå på som beskyttelse ved kniven, ved overlock. Og den andre blir et lite sybord ved coversøm.

Det jeg foreløpig syns er negativt, er at den støyer i overkant mye. Den må trees om fra enkel til dobbel kjedesøm, og den er litt sær på enkelte stoffoverganger. Men foreløpig har jeg et godt inntrykk, og det står mest mellom denne og en Bernina 1300MDC. Jeg venter nå på et par ekstra føtter, til bl.a kanting, og er veldig spent på hvordan det er. CP måtte bygges på/av/om for å få brukt mye av ekstrautstyret, mens til 4862 skal det meste være enkelt og bare snap on. Det igjen er et stort pluss !

 

 

 

Janome CoverPro 1000

En utrolig lunefull maskin, som krever mye kunnskaper, riktig trådbruk ++++ får man alt dette til, så er det knallmaskin. Det finnes masse ekstrautstyr til denne, og det er bare å vrake og velge. Man kan også kjøpe ekstrautstyr på ebay til denne. Vær obs på nålene også. Trenger du tips og råd på denne maskinen, se en egen side om det her inne på gamle bloggen :) (lillels.blogsspot.com) 

 
 

Janome Memory Craft 5200

En flott maskin ! Mange fine sømmer, syr stille og nyyyydelig lys - dobbelt. Noe jeg hadde på Pfaff Creative Vision også. Den hadde en liten barnesykdom, men det har dens neste eier fått fikset nå via forhandleren. Den har mange sømmer, bokstaver, syr pent og nøyaktig. Er god å quilte med, men "ikke god nok". Jeg savnet en del Pfaff innstillinger, og ble fristet av et tilbud om å gå over igjen. Den bråker lite, men rister litt ved høy hastighet. Lett og liten maskin, absolutt god !

 

Janome Decor Computer 4100

Avtageren til Janome Jubilee 55. Den blekjøpt som supplementmaskin til PCV, men etter kort tid ble PCV solgt (pga størrelsen) og jeg fikk MB4 i hus, og da ble denne oppgradert, siden dette da ble hovedmaskinen min. Dette er mitt første møte med Janome. Den syr pent, men er ikke så veldig kraftig, og jeg syns ikke den var kjempegod til quilting og slike ting.

 

  

Pfaff Creative Vision

Kort sagt, en drøm og fantastisk maskin. En del fra HQ, både menyer og liggende spole +++ men er en fantastisk og STOR maskin. Jeg trenger å kunne flytte på maskinene mine, og ta dem med på kurs, det gjør man ikke med denne :) Men den både syr og broderer som en drøm !

  

Pfaff Creative 2170

 

Min andre maskin, jeg fikk kjøpe denne til knallpris direkte gjennom Pfaff. I dag angrer jeg kanskje bittelitt på at jeg ikke lot være å bli fristet, da Pfaff ville sende meg den nye fancy Creative Vision. Denne er nemlig liten og hendig å flytte på, noe etterkommeren ikke er. Når jeg vurderte ny maskin nå, så stod faktisk denne på listen igjen :) Den er stillegående, (har litt dårlig lys), overtransportør, godt syrom og syflate, praktisk tilbehørsboks (ikke på nær slik som Berninaen), mange sømmer, og syr stille og pent. En god maskin, som også kan brodere.

 

 

Babylock Evolve uten wave

Dette var min første "skikkelige" Babylock maskin/overlock. Den ble bestilt mens jeg ventet på den tragiske Yamataen. Men det tok lang tid før jeg våget å prøve den, den stod lenge stille på bordet uten å få sy en eneste søm. Men i det den ble testet var jeg hekta! Den syr knallfint, men den har ikke wavesømmen. Denne ble solgt etter en stund til Snurpa inne på Sykroken, og jeg fikk en Babylock Imagine Wave istedenfor, og begynte i dette øyeblikk jakten på en god coverstitch maskin. 

 

 
 

Yamata

Min første overlock, vunnet på auksjon på finn.no til 999,- Etter en uke fant jeg ut hvilket ræl jeg hadde kjøpt, før den kom i hus :) Så den ble lagt rett på finn, og jeg hadde den aldri utav esken her hjemme. Etter å ha lest litt før den kom, lærte jeg som med Bernetten, at man får det man betaler for !

Føler jeg ikke kan rate denne, siden den aldri var utav boksen


Bernette 55

Min aller første maskin. Min 14 dagers erfaring med denne ble:

 • Stort sett ihjeltygde stoffer
 • Fikk ikke til trådspenningen
 • Knuter og fastklemte tråder og stoffer under stingplata
 • Gikk seg varm og lagde MYE lyd

Den ble solgt etter 14 dager, da jeg vurderte sterkt å gi opp hele sygreiene :)

Juki 1000 - hva synes man?

 • 29.03.2016 kl. 18:55

Fra Bernina 1150MDA til Juki MO-1000. Eller skal man si fra Babylock Enlighten til MO1000? For disse to er mest sammenlignbare. Årsaken er luftredningssystemet. Men MO-1000 har justerbar trådspenning, det har ikke Enlighten. Og Bernina 1150MDA har MTC systemet. Så poenget er, alle har sitt - og selv om noe er supert, vil det alltid "mangle" noe. Den perfekte maskin? Tja, finnes den? :-) Innlegget om Bernina 1150MDA finner du HER. Forøvrig vurderes denne solgt. 

Se bort fra alt støvet på maskina :-p Maskinen har stått ubrukt i noen uker, og det vses. Støv på syrommet, er kanskje noe som er kjent for mange? ;) 

Juki MO-1000 har større avfallsbøtte enn 1150. Til BL Enlighten er det ikke en slik bøtte i det hele tatt. der bruker man en pose, som festes i et underlag, under selve maskinen. Selv om bøtten ikke ser så stor ut på MO1000, er den bredere/dypere, men ikke så høy i kantene rundt. Den fanger fint opp, og festes på samme måte som på Bernina maskinene. 

Lufttredningen er lik som på BL. Det som er forskjellen er at denne er mer fintfølende enn BL. Mens man på BL kan holde tråden lett over hullet/i hullet, må man her hjelpe litt til. Mulig man må finne en teknikk, og konstant støvfritt miljø - men jeg bruker litt mer tid på denne, enn Enlighten. 

Som dere ser har denne en nålitreder, som man kan kjenne igjen fra Babylock maskinene. Og som dere også ser, maskinen min må rengjøres! :) Her er det sydd et par prosjekter, siden sist støvsuging, og se så mye støv det samler seg, kun på få prosjekter. Nålitrederen på Bernina 1150MDA er ikke helt samme stilen. Den er mer "sårbar" syns jeg, og treffer ikke alltid like bra. Mens på BL låser man nålene i riktig posisjon, og nålitrederen treffer alltid - har jeg måtte løsne låsene, for å treffe helt nøyaktig på Juki. Mulig det er noe justeringer der, som kan gjøres - for at den skal treffe i tredningsmodus - på denne også. 

Enkel og god hendel for labben. Det er lett å finne spaken for å heve og senke trykkfoten. Selv om hendelen stort sett er like plassert, på alle overlocker - føles det ikke alltid like riktig. :) 


 

Juki MO-1000 er en flott maskin. og prismessig ligger den ganske likt med Babylock Enlighten. Hvilken man velger, er smak og behag. Juki har på samme måte som BL kniven nede, mens Bernina har kniven ovenfor. Man svinger bort kniven, istedenfor å senke den. Maskinen syr mykt og pent, og jeg liker godt lyden i Bernina 1150MDA, men må innrømme at Jukien syr enda mykere. Det som kanskje fanger mest, er at den ikke er like god over utfordringer. Der Bernina  1150MDA kjører over de tykkeste humper og skjærer i vei, strever Juki litt til tider. Det samme gjorde BL av og til. Det at kniven er over, har sine fordeler, i henhold til måten den tygger gjennom tykke stoffer. 

Er man rik og har flust i plass - så skulle man såklart beholdt alle 3 maskinene, og hatt mørk tråd på en, og lys i en annen og rosa i den tredje. :-p Men nå er det vel ytterst få, som kan une seg den luksusen å beholde 3 overlocker. En ting er 3 symaskiner, men 3 overlocker? Eller, hva er egentlig forskjellen? Hehe.. Men uansett... 1 cover, 1 overlock, 1 kombi sy og broderi og 2 vanlige får holde! 
Konklusjonen min? Jeg er faktisk litt usikker! :) Jeg liker Bernina 1150MDA kjempegodt, men jeg liker Juki MO-1000 også. MO-1000 vandrer litt på bordet, det har kanskje med at den ikke har like gode føtter til underlag, som 1150MDA, men det er minus. Nå har jeg min stående på et underlag, og dermed står den stille. Det samme gjorde BL Enlighten, så der er Berninaen suveren. Står støtt som bare det. Rent syteknisk er de rimlig like. Juki syr mer stille og behaglig, syr penere i normale til tynne stoffer - og mindre sær på spenningen. (syns jeg) Bernina 1150MDA er enklere å tykke til svært tykke stoffer, pga plasseringen av kniven. Men er derimot litt særere på innstillingene. Men der har man MTC som hjelp igjen, så det går muligens opp i opp. 

Begge maskinene er flotte maskiner, enkle å betjene, syr pent og er takknemlige for sylysten. De koster omtrent det samme - så om tredningen av griperen er et hinder for deg, ville jeg snust litt på Juki MO-1000. Men som med alle symaskiner, sett deg ned å test! :) 

Kvelden senker seg..

 • 20.11.2015 kl. 17:50

Kvelden senker seg, og det er FREDAG. Nachos i magen, og ro i huset. ... eller nesten da, småjentene leker. Men begge guttene er ute på vift :) Jeg har pakket, ryddet og satt klar forsendelser, og samtidig gjort klar for jobb i morgen. Nå er det full gass i noen dager og uker, med neste STORE prosjekt. Gleder meg til å vise dere, men foreløpig kan vi ikke det. Men jeg sier bare, spennende, originalt, supre mennesker, tekstiler, søm, homemade +++ gled dere! :) God morgen!

 • 11.11.2015 kl. 09:17

Alle barna er utav døra, og jeg sitter med kaffekopp og litt jobb. Før jeg kommer virkelig i gang med dagen, er det litt blogging, sjekking av mail, sette på en klesvask, rydde kjøkken +++ hehe, slik er det med hjemmekontor! 

I pakken fra Bernina i går, kom det hemguide. Oppleggsguide, den er genial. Den passer til L220 og hjelper til med å få en jevn, fin kant på coveren! Dermed blir opplegget en liten lek :) Det å bruke covermaskinen til opplegg er kjempemoro.  1 - 2 eller 3 nåler, det blir like fint uansett. Og samme hvilke typer stoffer du bruker, tynne, tykke, stumme eller faste - maskina jobber seg trutt gjennom alt. Men dette er ikke en maskin man MÅ ha, men er kjekt å ha... Håper alle får en flott dag ! 

 

#bernina #berninanordic #L220 #covermaskin #coverstitch #homemade #håndlaget #håndarbeid #symaskin #sy #søm #syglede 

Hvordan skifte lyspære på Bernina 1150MDA

 • 10.11.2015 kl. 15:16

i tilbehørsposen din ligger det en liten sak, som er "hjelpemiddelet" til å skifte pære. Denne er i plast og ser slik ut som på bildet

Skyv plastholderen opp mot lyspæren, vri forsiktig mot venstre og trekk ut plastholderen igjen - nå skal lyspæren stå i holderen din Finn en ny pære, og kast den gamle :) 

Sett den nye pæren i plastholderen, og vri mot høyre - dermed klikker pæren på plass. Før du skfiter lyspære - sjekk følgende: Det er en liten sort knapp bakpå maskinen din. Dette er en manuell bryter for lyset. Denne kan du ha vært borti, og dermed skrudd av sylyset. Sjekk denne før du evnt begynner å skifte pære. Kan være økonomisk i lengden,  om du opplever at pæren ryker "ofte" :-) 

 

#bernina #overlock #11050MDA #bernina1150MDA #vedlikhold #skiftepære #håndarbeid #symaskin 

God morgen og mine symaskiner :)

 • 04.06.2015 kl. 06:56

God morgen alle sammen! Jeg har fått litt spørsmål om hvilke maskiner jeg foretrekker, siste dagene :) I høyre kolonne, finner du nederst en "rullegardin". Der kan du se forskjellige kategorier. Søm, symaskiner +++ der ligger også "how to", om du vil finne igjen tutorialsene. Jeg har ikke laget noe innlegg enda, om 550QE - som jeg også syr på. Den har ikke vært fremme på en stund - men jeg tenkte å legge ut en liten bildeserie av den også, siden den ligger i "prisklassen" til mange. 

Men de maskinene jeg foretrekker, og har i hus nå er: Bernina 215 (kursmaskin og jentene bruker denne) Bernina 550QE og Bernina B780.

Jeg har også en Babylock Enlighten, som nå står nedpakket. Denne er under vurdering av å selges, ikke helt landet på avgjørelse enda. Men jeg syr faktisk bare på 1150MDA nå, og jeg hadde aldri trodd - jeg skulle bytte ut BL min :-) 

Håper du finner noe nyttig her :) Ha en flott dag! 

 

 

Ps. Det har kommet meg for øret, at noen hevder at maskinene mine er sponset. Det er de altså ikke! Jeg håper at man kan dele sin erfaring og kunnskap, uten at folk skal tro det er reklame eller sponset for egen vinning. Maskinene er mine privat, og på ingen måte gratisprodukter eller sponsing fra Bernina. Evnetuelle rykter eller påstander om dette, håper jeg kan motsies - om man skulle komme over det. :-) 


#symaskiner #søm #sy #syselv #homemade #håndlaget #mamma #hobby #mammablogg #hverdag #foreldre 

Bernina B780

 • 31.05.2015 kl. 10:30

 

Da denne maskinen kom i hus, var vi ikke i gang med oppussing enda av gang + stue. Jeg hadde fortsatt syplass i gangkroken + jobbmaskinen min. 

For to år siden, var det Brother, Husqvarna Viking Ruby og Babylock Enlighten som bodde hos meg. (Vil du se maskinene i dag, se oversikten i høyre kolonne) 

I dag syr jeg på spisebordet og trives faktisk med det. Jeg har et rom nede i kjellen, der alt utstyret står - og sosial som jeg er, trives jeg bedre med å sy med folk rundt meg, lyder og gjerne tv på :-) 

Utstyrsskapet som følger med B780 (de fleste litt større Bernina maskinene) er helt supre! 

Skjermen er stor, fargesterk og utrolig informativ

 

Stort syrom, godt lys og oversiktlige knapper. 


 

Men ikke nok med at det er godt lys i syrommet. Se på bildet til høyre, når sylyset er avslått - kan du se den lille fiffige detaljen? B780 har nemlig lys i spolehuset! Er ikke det fancy? Og for min del så elsker jeg det.


Spolene er STORE (en megafordel ved feks brodering) og det stående system. De fleste maskinene i dag har plast drop spole system, jeg liker det stående best. Tåler mer, og gir flere muligheter for filting, som Bernina har kit til. 

 

Må jo bare elske dette? ;) 

 

 

Enkel søm og trykkfotvalg.. 


 

 

Og selvfølgelig kan du justere farger, mønster +++ som du ønsker. Det ligger mange farger og bakgrunner klare i maskinen. På grunn av maks utnyttelse kan man kun bruke forhåndsdefinerte bakgrunner, men hva gjør vel det? Du kan velge alt fra sort/grå til rosa, lilla, grønn, blå - det burde være noe for enhver sjel. Og dessuten er det jo ikke en bilderamme, men kun personalisering av en allerde fantastisk maskin! 


 

MEN! Dette er ikke en maskin som du  ha, bør spare til, fikser alle dine sømsorger osv. Men er dette en maskin du har sett på, drømt om, eller innenfor kategorien sy/brodermaskin, som du har vurdert - er denne absolutt et godt kjøp, eller noe du bør vurdere. Men det er ikke en maskin jeg vil anbefale, om du ikke har helt sømdilla, vil utnytte broderidelen eller har vunnet i lotto... hehe. Men at maskinen er SUPERgild, og at alle burde ha en slik flott maskin, er jo klart :-p Men det finnes SÅÅÅÅ utrolig mange flotte maskiner der, inkl rimeligere, gode Berninaer - som du kan ta en titt på. Bl.a har jeg 550QE og 215, som er flotte maskiner, i annen prisklasse. Jeg skal se om jeg kan lage noen innlegg om de, en annen dag :) 

 

#sy #bernina #håndarbeid #hobby #søm #symaskin #kjøpstips #blogg #mamma #mammablogg

Symaskiner, stoffer og kjøpepress...

 • 31.05.2015 kl. 10:02

Bilde: Collage med bilder fra google.no

Herregud tenker du kanskje... kjøpepress i samme setning som symaskiner og stoffer? Joda, det går an det.... 

 
Nå har jeg sittet å bladd meg gjennom Sykroken.no, og diverse FB sider og er litt tankefull. Jeg leser litt rundt i blogger og diverse, når jeg skal lage artikler/inspirasjon osv og på veien kommer jeg ofte over "rosa blogger" og "moteblogger". Disse bloggene forundrer meg en del, fordi de har opptil flere titallstusen lesere - og innholdet er ofte "hva har jeg kjøpt, hva anbefaler jeg, dagens outfit, dagens post, dagens shoppingtips". Så slår tanken meg at fy for et kjøpepress man lager. Folk føler et behov for å være "speil" til disse personene, enten det gjelder hvordan man selv ser ut, eller hvordan huset skal se ut. Bloggerne skaper et behov og anbefaler varmt sine samarbeidspartnere. 
 
 
Men... så slår en tanke meg, i dag. Etter å ha lest på noen FB grupper,  ser jeg at vi er neimen ikke bedre i vår "syverden". Folk kjøper stoffer og maskiner som de var gale, og "speiler" hverandre. Jeg er absolutt ikke noe unntak eller bedre, men jeg har ikke tenkt over før, at jeg er en av de :-p. For det er jeg :-) Noe av gleden over å sy og skape noe, er å lage noe unikt. Hvor unikt er det, når 29 stk bare MÅ kjøpe samme stoffet og mønsteret - ja, det er et kompliment at noen vil lage makent - men hva er da unikt? 
 
Det jeg syns er mest trist, er at "jo dyrere jo bedre" mentaliteten er så lavtersklet. Når man spør etter råd og tips, til feks overlock eller cover, trekkes det dyreste merket frem, og argumenteres med at det er det eneste som funker. "man trenger ikke justere på noenting", da blir jeg trist... Man SKAL justere på ting, man SKAL lære seg og KOSE seg med maskinene. Man SKAL kunne tre en maskin, og kvalitet måles IKKE ved at man ikke trenger å justere trådspenning eller være obs på nåler og tråd.
 
Jeg syr selv på en Babylock, men IKKE fordi at den syr spesielt nydelig, i forhold til ALLE andre overlocker, nei - rett og slett fordi det er bekvemmelig. Den justerer trådspenning selv, den har luftreding på griperne - men den syr like pent som Bernina 1300MDC gjorde, som ikke har dette. Jeg liker den, rett og slett fordi jeg til tider er LAT!  :-) 
 
 
Etterhvert har jeg testet en del maskiner og som tiden går, og jeg begynner å bli vandt til funksjonene (som stort sett er like på enkelte merker) så går det på bekvemmelighet, komfort +++ akkurat som  med en bil. Kjøper man en ny bil - er de fleste så fullspekket med sikkerhetsutstyr og fancy komfort løsninger, at det handler om smak til slutt. 
 
Jeg har sydd på både Pfaff, Janome, Husqvarna Viking, Brother og Bernina covermaskiner. Og alle har jeg hatt i hus, lenge nok til å gjøre meg en personlig mening om de. 
 • Pfaffen bråkte for mye, men ingen hoppesting
 • Berninaen var for omstendelig å tre om, til coversøm, men ingen hoppesting
 • Babylock, sydde pent men ble for dyr maskin å ha, kun til coversøm. Ingen hoppesting.
 • Janome CP1000, hoppesting - men ikke etter at jeg lærte å justere den skikkelig - og lagde guide til den, som andre kunne lære noe av. 
 • Janome 1000CPX, likte den rett og slett ikke, men sydde pent og ingen hoppesting
 • Husqvarna Viking, bråkte like mye som Pfaff og jeg ble ikke komfortabel med den, ingen hoppesting
 • Brother, elsket den! Tilleggsutstyret var enkelt å montere, alt fungerte fint, enkel å justere og fantes ikke humørsyk. Ingen hoppesting - men .... 
 • Bernina, elsket den MER! Syr "mykt", stille og nøyaktig. Pene sting, og er enkel å tre. Liten og hendig i størrelse og faller inn under min kategori: komfortabel og god. 
 
Ren lukus.... problematikk..... 
 
 
 • Pfaff 2170, toppmaskinen til Pfaff i 2007. Fantastisk broderi og symaskin, men..... 
 • Pfaff Creativ Vision - innovativ, fantastisk skjerm, slutt på broderikort og eksterne lesere...
 • Janome MB4, fantastisk broderimaskin - ingen over, ingen under - der og da....
 • Husqvarna Viking Ruby, flott maskin - men ikke mer.... enn at 
 • Husqvarna Viking Ruby deLux som var en forbedre versjon av Ruby ble testet...
 • Bernina B780, ingen over og ingen under.... den bor her nå
Alle disse maskinene er i noenlunde samme klasse og pris - men alle er testet og etterhvert byttet ut med nyere maskiner, som skal testes og gjøres en mening om. For min del som har brukt dette i utviklingen av både hobby, Sykroken og nå videre i arbeid - er det gode erfaringer, men det finnes de som gjør det samme, av ren og skjær hobbylyst.Hvorfor det, er det med symaskiner og kvinner - som menn og latest biler og teknologi? ;) 
 
På veien min mot "dagens maskinpark" er det mer enn nok maskiner, jeg gladelig ville anbefalt, som koster en brøkdel. Når noen spør meg på mail, etter maskintips - pleier jeg å spør etter prisklasse først. Det ville aldri falle meg inn å si at det kun er det dyreste som gjelder. Det finnes sylyst i enhver priskategori! Og en viktig ting er, når man først har gått over på "higher level", er det ikke lett å gå tilbake på "lower level". Men jeg har faktisk gjort det et par ganger, og det fungerer like bra! 
 
Mitt råd erIkke se deg blind på alle rådene som gis på nett osv. Se på hva DU vil sy, hvilken prisklasse DU er villig til å gi for hobbyen din, og ikke minst hva DU selv liker. Du skal sy MYE for å "tjene inn" en maskin til feks 14-15 000,- som feks etterhvert skal være 1 av 3 maskiner. Invester gjerne i et skikkelig kurs eller ta deg tid til å se feks på YouTube osv, for å se hvordan de forskjellige merkene er. Det beste er å reise rundt, og teste maskinene. Ikke bare sy på en ferdigtredd maskin, men prøv å tre den, og sy på den. Automatikk er "falsk trygghet", men absolutt komfort! 
Min beste venn, er nødvendigvis ikke din :-) Og et utsagn som det er MYE sant i, er: 
Det er som regel føreren av maskinen det er noe galt med, ikke utstyret. En VELDIG høy prosentandel feil på maskiner etc, skyldes brukerfeil. 
 
Så var det sagt... :-) 
 
 
 
 
 
 
#kjøpepress #symaskiner #syglede #håndarbeid #kjøpe #shopping #hverdag #rettfralevra #heltsant #frittord #galefolk #syglede #søm #symaskin #syselv #homemade #blogg #blogger #nyblogg #minmening #kvalitet
 
 
Ps. Husk Give away, se i menykolonnen til høyre

Maskinbroderi - den 2 "glemte ting?"

 • 28.05.2015 kl. 09:05

I går la jeg ut ett innlegg - der jeg savnet applikasjoner. En annen ting jeg savner like mye - er maskinbroderiene. For noen år siden, var dette "siste skrik", og alle fikk broderimaskin. Broderier er kanskje noe jeg føler, er enda mindre av nå - enn applikasjoner? I forhold til da jeg startet med maskinbrodering i 2007 - er det kommet vanvittige mengder med ferdige, flotte motiver på nett. Det var mangelvare den gang. I dag, trenger man knapt software. Men tro meg - det er gøy med software også :) MEN! Du kommer laaangt uten. 

Nåler er viktig når du skal brodere. Schmetz og Inspira har "rødt bånd", oppe på hodet, på sine broderinåler. Man kan også få de i red/blue tip - navnet indikerer tykkelsen på nålen. Det varierer hvilken du skal bruke, etter hvilken tykkelse på prosjektet. Til B780 bruker jeg bare Bernina embroidery Gold nåler. De er geniale. De broderer så pent, og tåler større prosjekter, enn andre nåler jeg har brukt før. Har du Bernina broderimaskin, så kan disse kjøpes på nett - eller du kan høre med din lokale Berninaforhandler :) 

Bruk god tråd! Bobbin under, og god Sulky over, husk også at stabilisering er 50% av resultatet! 

Med software, er det ubregrenset hva du kan lage. Jeg scannet i fjor 4 store stitchery motiver, og stingsatte dem. Resultatet ble et stort juleteppe til svigermor :) 

Og når barna kommer med egne ønsker, om motiver osv.. så er det bare å kaste seg rundt, lete på nettet og finne det man vil ha. Det er ikke alltid jeg gidder å stingsette. Når noen har gjort jobben for deg, så ser jeg ikke grunnen til å gjøre det en gang til :-p 

 

Ble du inspireret til å brodere/børste støv av broderimaskina nå ? ;) 

#sy #søm #hobby #bernina #software #broderi #maskinbroderi #mamma #mammablogg #syselv #kreativ

Applikasjoner

 • 27.05.2015 kl. 10:05

 

I dag er det mange som bruker en Silhouette maskin til å pynt plaggene sine. Ofte savner jeg de gode, gammeldagse applikasjonene - og ikke minst broderiene som "det lille ekstra". Når man applikerer er en applikasjonsfot gull verdt å ha! Om du ikke har Bernina, har de aller fleste symaskinmerker en applikasjonsfot i utvalget sitt. Jeg bruker nr 23, en gjennomsiktig, genial fot å arbeide med. For min del, bruker jeg B780 da den løfter labben automatisk, og lar nålen stå igjen i stoffet. Det er genialt når man feks applikerer små detaljer. 

 

Finn den sømmen du liker best å sy med. Jeg bruker tungsting/knapphullsting, men det er også fint med tett sikksakk - slik at du får en "ramme" rundt applikasjonen din. 

 

Så er det bare å applikere i vei, og kose seg. 
Ved hjelp av utsktifter fra feks siluetter, bilder +++ kan du lage de fineste, personlige motiver på tingene du syr. 
Det er utrolig mye fint du kan lage, ved enkle grep :) 
Det finnes også en metallfot, som jeg bruker av og til. Denne kan man også bruke overtransportøren sammen med, genialt :) 

 

Min fot heter 20/20C. Se hvor enkelt det er når man bruker denne! Sjekk med din forhandler, om det finnes slike føtter til din maskin, om du ikke allerde har en slik

 

 

Se nøye på dette bildet, her ser du at overtransportøren er nede. Min B780 har innebygget overtransportør. Det er genialt. Ved påsyning av skråbåndene har jeg brukt denne. Jeg har fot 1D, som har en åpning bakpå, som gir plass til transportøren. Til Bernina finnes det mange føtter man kan bruke med overtransportør.


 

Ble du inspirert til å applikere nå? ;) 

 

#håndarbeid #bernina #søm #sy #pynt #eget #unik #mote #syselv #mamma #mammablogg #foreldre #trykkføtter

Orden i sakene...

 • 23.05.2015 kl. 13:10

Hvordan oppbevarer du ting og tang? Jeg har 3 slike praktiske Berninaskap. Her passer alle føttene og tilbehøret inni. Elsker de! Det ene skapet er til føtter som kan brukes på B780 og med overtransportør (C og D føtter) og det andre, er "universal" som jeg bruker til alle 3 Bernina maskinene. (215, 550QE og B780) Snelleboksene til B780 er søte og rommer 5 sneller og de er store! Deilig å slippe og spole tråd hele tiden. På fronten er det poser med mønster i :) Slik oppbevarer jeg mønstrene mine. Voksen i store, og barn i små (så sant det ikke er mange deler - da går de også i store) Når man syr i stua, er det ok med fine oppbevaringsløsninger :-) 

 

#hobby #oppbevaring #hobby #sy #søm #symaskin #bernina #syselv #mamma #mammablogg #foreldre #kreativ 

Nål-i-treder Bernina 1150MDA

 • 15.05.2015 kl. 18:53

Et lite nerdeinnlegg for syverden. Visste du at det finnes andre overlocker enn Babylock - som har en praktisk nål-i-treder? Bernina 1150MDA har det, og jeg elsker det. Det er så mye enklere enn å sitte å sikte med tråd og pinsett. 

En annen ting jeg liker med denne, er at den har alt utstyret i "lokket". Det er praktisk og greit, man har det viktigste for hånden kjapt og greit. 

Hva har din maskin, som du liker godt? 

 

#håndarbeid #bernina #symaskin #sy #søm #mamma #mammablogg #foreldre #hobby #livsstil 

Hvor blir tida av?

 • 11.05.2015 kl. 17:14

Jeg har gravd frem spisebordet, blåst støv av det meste, og fått orden etter ombyggingen. Jeg har funnet frem symaskinene under dyngevis med ting - og nå har jeg lagd middag, fått unna leksene med barna, satt på klesvask, støvsugd, til og med vært hos tannlegen - og nå er oppvasken tatt og kaffekoppen er ved min side. Nå har jeg sjans å sy litt - et lite hull... Men hva gjør jeg? Jo rompa godt plantet i stolen, kaffe og blogg i henda og ikke en kraftcelle igjen, til noe annet. Jo den siste aktive hjernecella orker å tenke på å sy. Og der stopper det... :-) Tanken på at jeg må slå på pcen om kort tid, for å jobbe mer i dag - er også fristende å holde kun til tanken, men den bør nok settes ut i live :-)

Hvor blir tida av? Eller skal man spør, hvor ble viljen til å bruke tida av? I dette tilfellet, ligger den igjen i alle de andre tinga :-p

#mobilblogget #blogg #symaskin #mamma

#hverdag #håndarbeid #mammablogg #sy #sytid #foreldre #jobbmamma

Bernina L220

 • 09.05.2015 kl. 22:14

 

I romjulen kom denne maskinen over dørstokken til meg, og jeg skulle teste denne opp mot Brotheren - som bodde hos meg pr da. Jeg var superspent, fordi jeg hadde sverget på at Brotheren ville ikke bli byttet ut, etter å ha testet Janome, Babylock (kombi), Pfaff, Bernina (kombi) og Husqvarna tidligere. Men fra jeg hadde tredd den, til sømmen var ferdig, var jeg frelst. For en nybegynner, eller en som ikke har prøvd seg gjennom så mange, så er Brotheren kjempefin - om man har begrensninger på kjøpet - og kanskje hører under, lyst på - trenger ikke egentlig kategorien :) 

Maskinen er utrolig lett å tre, gode fargevisninger, viser hvor trådene går - og her det så enkelt - at selv den største knyttefan'en vil syns det går greit. Maskinen syr som smør, og har ikke den litt ekle mekaniske lyden, som jeg syns covere kan ha. 

 

Det geniale med bias binderen til Bernina, er at den passer både til covermaskinen og min vanlige symaskin. Ved å bytte enkelt om på festene, så har jeg ett apparat, til to maskiner. Love it! Sammen med Bernina covernål, er det dermed like kjapt å sette på vanlig symaskin, som tre coveren - ved feks en enkelt chainstitch. 

 

Fin og fjong i hus til jul :) Nå er det bare fin og fjong, ved de andre maskinene :) Det viktigste: PRØV deg frem, let på youtube, se på blogger - helst prøv. Ikke la deg lede til dyre kjøp. fordi andre sier det. Min beste venn, er ikke sikkert blir din :) Så bruk litt tid, og la deg overbevise. Det er mye penger, og cover er kanskje den maskinen som er mest "råflott" å investere i :-) 

 

#symaskin #bernina #coverstich #håndarbeid #hobby #sy #søm #mamma #Mammablogg #syselv #foreldre

Endelig

 • 06.05.2015 kl. 20:59

 

Endelig er stua fri for byggestøv, og det går an å sy litt igjen! I forgårs ble det ryddigpremiere, da pappa trengte knapp i en bukse og få reparert et hull i en lomme. 3 maskiner står igjen på plass, og den store skjærematta - og det beste, det er fortsatt plass til rot i midten! :D Så nå når alt er tilgjengelig, skal jeg reise på jobb i natt... jaja :-p 

 

#symaskiner #bernina #sy #søm #mamma #hobby #mammablogg #håndarbeid #syselv #mammaliv #medialiv

Bernina 1150MDA - ny favoritt

 • 04.05.2015 kl. 19:43

Etter tre uker (eller mer) i esken sin, kom denne frem i lyset i dag. Den er tredd, testet og godkjent. :) Den syr fantastisk! Mykt, nydelige og alle synerdeordene jeg kan komme på. Den har nålitreder, noe jeg har på Babylocken i dag, og ikke ville "gi fra meg". Så det er et stort pluss! Å tre den går fort, og enkelt, og den syr "mykt". Babylocken høres faktisk ut som et lite treskeverk i forhold. Den er enkel å stille inn, og har masse ai laiks... :) 

Jeg fikk med snor/perlefot og rynkefot da jeg kjøpte maskinen. Jeg fikk også med en av de geniale Bernina veskene, jeg har to fra før - den ene bruker jeg til Babylocken - og en til Coveren. De er supre! 

I lokket er det plass til nåler, 2 tråd konverter og pinsett. Genialt, da vet man hvor man har det til enhver tid. I Babylocken har jeg alt i en egen "boks" under nålene, men den tømmer jeg jo, og vet ikke hvor jeg gjør av ting underveis... :-p 

Dette liker jeg ! Stille ENKELT inn på klippebredde og MTC stingregulator, som skal hjelpe til med jevn stingføring. 


Nål-i-treder og oppsamlingsboks. Boksen er favoritt! På BL har jeg har en plate, som jeg fester plastpose på, men denne liker jeg mye bedre. Enkle forståelsesfulle reguleringshjul

Enkel betjening for nål-i-treder, høyre og venstre nål. Samt trykkfotpress på toppen

Og det viktigste, NYDELIG søm! :)Vurderer du overlock kan jeg godt anbefale denne, syr nydelig - enkel å jobbe med. Om du ikke har lyst å bruke 12 -13 000 på Babylock (som begynner å blekne i mine øyne, i forhold til pris) så er denne super. BL er flott med luftredningen, men ellers begynner overlocker på markedet, og bli så bra, at en burde prøve litt forskjellige - før man blakker seg på Rolls royc'n :) Denne maskinen ligger vel på en 11 000,- ny (det er mange som kjører rabatter på de, på nett) men du kan fint kjøpe 800DL og bli svært fornøyd også, som ligger en 4-4500 under i pris. Lykke til med valget! 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre #Søm #symaskin #sy #håndarbeid

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes i herlig hverdagskaos = MediaKaos. Kaoset er en familie + 1 rampete hund & 1 lat katt.

Siden jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - med lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer sammen med hverdagsblogging, og alt ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares med meg.

Snarveier:
Giveaway & Konkurranser
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.
Lik på Facebook
Lik på Facebook

SNAPCHAT: mediakaos
Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B780
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900

Tidligere maskiner:
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55

Tips og råd - Janome CoverPro ligger i den gamle bloggen.


Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos