hits

Sy ditt eget nett/shoppingbag

 • 24.07.2016 kl. 14:18Dette hjemmelagede nettet, er et superpraktisk hjelpemiddel i hverdagen. Enten du skal frakte skiftetøy fra barnehagen/skolen, handle mat eller ha med badetøy på stranden. Du kan lage det av rester, gardiner, duker, voksduk eller noen fine bomullstoffer, som du har liggende. Blander du stoffrester, er det fint å bruke tekstiler med samme vekt. 

Hater du vrangsøm i seg selv, kan du fortsatt sy dette nettet. Bruk da et kraftig bomullstoff eller vokusduk. Du har 2 alternativer til kanten:

 1. Nål og brett inn 1cm, 2 ganger, og sy kanten fast til vrangsiden av åpningen/hankene.
 2. Bruk kantbånd, og sy rundt hankene/åpningen. 

Følg diagrammet ovenfor, for å lage deg deg et mønster. 1 cm sømmonn er lagt til.

 • 2 stykker 20cm x 73cm ytterstoff til bag
 • 2 stykker 20cm x 73cm fòr til bag
 • 1 stykke 10cm x 35cm ytterstoff til bunn
 • 1 stykke 10cm x 35cm fòr til bunn

Ta de materialene du ønsker å bruke, og sjekk at du har nok stoff. Hovedmønsteret er smalere i den ene enden, så du trenger ikke full bredde. 

 1. Klipp ut 2 bagdeler, og 1 bunndel fra begge stoffene.
 2. Overlock alle kantene eller sikksakk, slik at ikke stoffet rakner ved bruk. 
 3. Nål og sy hoveddelene sammen, rett mot rett, i sidesømmene. 
 4. Press sømmonnet til hver sin side. (Blir penest søm da)
 5. Pass på at sidesømene matcher, og så nåler og tråkler du bunnen fast. 
 6. Hakk i de buede sømmene, slik at sømmen blir pen når du vrenger. Syr du med overlock, hopper du over dette punktet. 
 7. Gjør det samme med fòrstykkene. 
 8. Legg bagene inni hverandre, rett mot rett. Nål delene sammen, rundt i toppen. (fra sidesøm til sidesøm, over hankene) 
 9. Så syr du de to stykkene sammen - pass på å beholde et vrengehull i ene sidesømmen eller bunnen.
 10. Hakk buesømmene, slik at den blir pen når du vrenger. (Ved overlock kan du droppe dette, da du vil klippe i sømmen).
 11. Vreng rettsiden ut, og press nettet.
 12. Lukk vrengehullet for hånd
 13. Sy en stikning, 1 cm innenfor kanten rundt hele åpningen. 

Om du ikke føler deg trygg på bunnstykkene, kan du løse det på en annen måte. Firkantbunn - da utelater du hele bunnstykket. Men, husk at noe av lengden, går til bunn. Dermed bør du legge til lengde på hovedstykket ditt. Feks 10 cm. Prøv deg frem.
 

Vil du gjøre det litt mer avansert etterhvert, kan du sette snor i åpningen, men det krever at du lager en løpeline inne i nettet. Er du usikker på det, kan du rett og slett bare lage nettet ferdig, og sy en stikning 5cm rundt åpningen og tre inn snor. (det er definitivt en enkel juksemåte, den fine metoden er sy en egen løpegang i selve nettet) Du kan også sy knapp og en liten hempe, for å lukke det - uten å stramme. 

Lykke til ! :) 

#syselv #shoppingbag #nett #homemade #håndlaget #håndarbeid #søm #symaskin #mammaliv #Jobbmamma #hobby #syglede #handmade 

Sy din egen bikinitopp - teaser fra bok 2

 • 07.07.2016 kl. 17:03

Å sy sin egen biknitopp, trenger ikke være så vanskelig. Og ikke minst - det kan være ganske kult! :) Velg akkurat det stoffet du selv vil, og slå deg løs! Her får du fremgangsmåten. 

Størrelse: XS (S) M (L) XL (XXL) 

Materialer, veil. Disse målene er tilhørende modellen i boken med mønsterdeler. Men kan være en fin pekepinn) 

 • Viskosejersey, 180 cm bredde 60 (60) 65 (65) 65 (70) cm
 • Plaststivere 7 mm, 25 cm

Klippeveiledning

Klipp mønsteret med 1 cm sømmonn. Bryststykke, 2 ganger, Knyttestykke, 2 ganger

Veil. overvidde

76 (82) 90 (98) 104 (110) cm (Du kan måle deg selv, og lage stykkene som du selv vil. Men du må ha samme form, som på skissen. I boken vil det være mønsterdeler, om du heller vil ha det) 

1.Klippekantene sys over med overlock eller sikksakk. Alle sømmer sys rette mot rette hvis ikke annet er nevnt.

2. Brett det ene bryststykket rette mot rette
langs kortsiden så punktene A og B er ut for hverandre. Sy sammen bryststykket i sidene fra pkt. A/B og ut til enden. Vend retten ut. 

3.  Trekk det andre bryststykket gjennom åpningen på det sydde bryststykket. Brett også dette bryststykket på kortsiden rette mot rette. Sy først sammen bryststykket på den ene siden fra pkt. A/B og ut til enden. Vend retten ut. Sy deretter sammen den andre siden ved å legge bryststykket rette mot rette rundt det første bryststykket. Sy sammen fra pkt. A/B. Vend retten ut, og sett sammen endene.

4. Sy rynketråder i endene av bryststykkene. Rynk sammen bryststykkene til samme bredde som enden på knyttestykket.

5. Brett knyttestykkene rette mot rette på langs. Sy sammen knyttestykkene i den skrå enden og på langs, men la det stå igjen en åpning på langsiden.

6. Legg bryststykkets ende inn i knyttestykket, og sett dem sammen i endene. Sy sammen bryststykket og knyttestykket i endene ved å dra sømmene ut gjennom åpningen. Dra bryststykket tilbake, og vend retten ut på knyttestykket.

7. Klipp to plaststivere à 10 (10) 10,5 (10,5) 11 (11) cm. Klipp endene runde. Skyv stiverne
inn i knyttestykket helt inn til sømmen mellom knyttestykket og bryststykket. Sy sammen knyttestykket like ved siden av stiveren. Sy igjen åpningen i knyttestykkene. 

Slik syr du knuten på bikinitoppen

Trinn1: Brett det ene bryststykket rette mot rette så punktene A og B er ut for hverandre. Sy sammen bryststyk- ket i sidene fra pkt. A/B og ut til enden. Vend retten ut. 

Trinn 2:  Dra det andre bryststyk- ket gjennom åpningen på det sydde bryststykket. 

Trinn 3: Sy sammen det andre bryst- stykket i den ene siden fra pkt. A/B og ut til enden. Vend retten ut. 

Trinn 4: Sy deretter sammen den an- dre siden ved å legge bryststykket rette mot rette rundt det første bryststykket. Sy sammen siden fra pkt. A/B. Vend retten ut, og sett sammen endene. 


Masse lykke til, og håper det blir mange flotte bikinitopper rundtom! :) 

// Syskole og bilder, tilhører Burda Nordic A/s. Bilder og tekst skal ikke brukes eller kopieres uten samtykke/avtale// 
 

Hvordan sy en truse..

 • 05.07.2016 kl. 13:19


 

Mange syns kanskje det er en nøtteknekker å sy kilen i truser. Her er det vist og beskrevet hvordan du enkelt kan sy kilen, og hvordan du setter i strikken i livkanten. Jeg bruker elastikk/FOE som er ferdig mellombrettet. Det gjør festingen enkelt og fint. Men mange bruker ribb. Personlig syns jeg det blir for tykt. 

Sømmen festes enkelt med sikksakk, og vips ferdig og enkelt kantet. Tynn og fin kant. 

 

Hvordan sy en sløyfe - steg for steg

 • 07.04.2016 kl. 14:56

Å sy dine egne sløyfer er ikke så vanskelig! Og istedenfor å laste opp en PDF gir jeg deg heller fremgangsmåten her. Størrelsen bestemmer du nemlig selv. Sløyfene kan du feste strikk eller hårlås på, så har du fin og enkel hårpynt. Du kan også vrangsy en stropp, slik at den kan brukes som hårbånd eller rundt halsen. Skal den brukes til dress, er det nok med en smal buksestrikk i den. Variasjonene er mange!! 

Denne varianten kan sys både enkel og dobbel. Jeg syns de doble er penest. Vil du lage den enkel, kutter du stoffet kun dobbelt så bredt, ikke langt - som du må ved dobbel. Da syr du selve sløyfen som en tube som i steg 1 og steg 2, men må du også sy igjen kortsidene, og beholde et vrengehull i ene siden - som du lukker for hånd. Resten lager du på samme måte som fra steg 5. Lykke til! 

Steg 1: Kutt et stykke stoff/rektangulert. Som er dobbel så langt og bredt, som ønsket størrelse på sløyfen. (Det er fordi den skal brettes dobbelt) 

Steg 2: Brett stoffet rett mot rett, langsidekant mot langsidekant - og sy en rettsøm langs kanten. Ikke sy kortsidene, KUN langsiden. 

(Vil du lage den enkel, kutter du stoffet kun dobbelt så bredt, ikke langt - som du må ved dobbel. Da syr du selve sløyfen som en tube som i steg 1 og steg 2, men må du også sy igjen kortsidene, og beholde et vrengehull i ene siden - som du lukker for hånd. Resten lager du på samme måte som fra steg 5. 

Steg 3: Press sømmonnnet til hver side (gir penest resultat) og sy en stikning i midten. Pass på at du bretter stykket, slik at sømmen kommer midt på, bak. Det kan være litt kronglete om sløyfen er veldig smal, prøv deg frem. Ikke sy gjennom alle lagene. Kun gjennom sømmen. 

Steg 4: Brett den ene kortsiden 1,5cm inn i selve tuben. (vrang mot vrang) Legg kortsideåpningene mot hverandre, på baksiden. "Tre" den brettede kortsiden inn i den andre (du kan ha råkanter) slik at den ligger 1,5 cm over den ubrettede kortsiden. (samme cm som du brettet innover) Sy kortsidene sammen. Ikke sy gjennom alle lagene, sy kun kortsidene sammen. (altså ikke sy i fremdelen) 

Steg 5: Sy lange tråklesting gjennom alle lag. Disse skal dras i, slik at de rynkes. Syns du det er enklest, kan du feste sømmen i starten. Sløyfen er nå såpass tykk, at det kan lønne seg å sy rynkesømmen for hånd. Hvis du har kraftig maskin, vil sømmen kunne sys, sy sakte og med kraftig nål. 

Steg 6: Hold fast i undertråden og skyv stoffet, du rynker det nå sammen. Fest / Knyt trådene i enden, når sløyfen er rynket nok sammen. 

Steg 7: Legg to rektangler oppå hverandre, rett mot rett og sy søm på hver side. Vreng tuben og brett 1,5 cm inn (vrang mot vrang) i begge kortendene. 

Steg 8: Brett tuben rundt sløyfen og fest pent på baksiden, for hånd. Du er nå ferdig! 

 

Du kan gjøre dette enda enklere, ved å unngå rynkesømmen og bretting av kortsømmene. Men min erfaring er at denne fremgangsmåten blir penest. Et par brett og sømmer, gir et jevnt og fint resultat. Du kan sikksakke eller overlocke råkantene, men det er ikke nødvendig da sløyfen ikke skal gjennom så mye belastning (ikke mine hvertfall). Overlocken vil gi tykkere kanter, som gjør at det kan bli ujevnt resultat.  

God gammeldags lek

 • 15.03.2016 kl. 15:13

Mens jeg sitter å arbeider med Symagasinet 05 - kommer disse herlige bildene opp. Når gutta var små, var det veldig populært med de såkalte bilteppene. Man kunne kjlpe de i lekebutikker/interiørkjeder osv. Hvis du er innen håndarbeidsfaget, eller kjenner noen - hva med å sy en bilbane? Og med tilbehør til? Guttene hadde dånt, om de hadde fått noe slik, for 10-12 år siden. Men i dag er det mer "the real thing" som gjelder. Slik er det å bli gammelt nok for motorisert kjøretøy. Men for de som fortsatt måtte ha noen bilinteresserte, på under 120 i huset - kan dette være noe :)  

Ikke bare en størrelse eller nummer...

 • 03.02.2016 kl. 10:55

 

Din perfekte klesstørrelse bestemmes av mer enn bare bokstaver (xs/s) og tall (for eksempel Amerikansk 2 eller Europeisk 32 og 40). Din høyde, kroppsfasong og kroppsmål, samt stoffet plagget er laget av (silke, bomull, polyester), plaggets farge og fasong (stil/design), produsenten av mønsteret, og om det er løst eller tettsittende. Alt dette er med på å avgjøre om du passer plagget eller ikke. Du kan med andre ord ikke bare kjøpe hvilket som helst mønster, og sy en kjole i størrelse S uten å måle først, selv om du normalt bruker størrelse S/XS eller 36/34.

En annen ting som spiller inn, er at det er forskjell på å ta på seg str S, og faktisk se bra ut i den størrelsen. De fleste vet at lyse farger fremhever mens mørke farger skjuler. Men du ikke velge en svart bukse for å se slank og bra ut. Selve stoffet i plagget har mye å si. Du kan se smashing ut i en hvit bukse (selv med litt valker) om du finner en buksemønster med riktig stoff og passform (slim/tettsittende, løs eller litt begge deler). Detaljer som V-hals, rundt hals, lange ? halvlange eller korte armer. Samt mønster (, fargemønster, striper eller prikker), og om plagget har en innsnevring i midten eller ikke spiller også en stor rolle i forhold til hvor bra du vil se ut i det. Men selv om du finner et mønster, som har riktig passform - må det ofte justeres litt likevel. Men med et godt mønster, og riktige mål - er det snakk om små justeringer (du kan se kategorien syskoler, for eks.) 

Mange mener at klarer du å knekke koden for din fasong så vil det bli mye lettere å sy perfekte plagg. Men det er faktisk ikke så enkelt. For det første så er det ikke alle som klarer å finne ut hvilken gruppe de tilhører, av de fem vanlige kroppsfasongene; Eple, pære, timeglass, triangel og rett linje. Og for det andre er det ikke det ikke bare bare å finne de rette mønstrene  til nettopp din kroppsform. Det er altså én ting å finne ut hvilken kroppsform du har, men det å faktisk få tak i mønster som passer deg perfekt kan også være en liten utfordring. Denne illustrasjonen er fra et av kursene jeg gikk for mange år siden. Denne viser litt mer enn standard, fem formene som vi fote bruker. Jeg syns denne er lettere å finne meg selv i, og ikke minst finne mønster som passer. Jeg finner ikke meg selv ( :-p ) i de standard fem, men her er jeg "The Lean Column". 

 

Når du skal kjøpe mønster, i butikk, eller fra kataloger eller nettet, er det være lurt å kjenne til dine kroppsmål. Men du er ofte avhengig av hjelp fra andre, for å oppnå nøyaktige målinger. En feilmåling av byste, midje eller hoftene kan fort føre til en altfor liten kjolen. Eller tap av penger dersom du ikke har sydd et prøveplagg først. Din høyde måles barbent fra toppen av hode ditt og helt ned til foten. Bystemål utføres ved at du slapper av med begge armene hengende langs kroppen. Midjen måles ca 2.5 cm over navlen, om du bør legge til et par ekstra cm (for pusterom) eller ikke, avhenger av stoffet på klesplagget. Hode til gulv måles fra kragebeinet og ned til gulvet. Se etter størrelse guiden til mønsteret, magasinet, boken eller nettsiden du handler fra, og få med deg all info om plagget du ønsker å lage. Materialer, stretch, fast, tynt stoff, tykt stoff, stødig osv osv.. ? 1 inch = ca 2.5 cm (engelsk mål).

 

Denne er dansk, men viser veldig fint de fleste mål, og hvordan de tas 
I boken "Sy din egen garderobe" er det måleskjema og dukkefigurer som viser hvor de forskjellige målene tas. Disse målene skal du bruke ved justering av mønsteret. Feks livvidde, lengde, osv .... 

Masse lykke til med målene! 

 

#sy #mønster #mønstertilpasning #altomhåndarbeide #syskole #slikgjørdu #symaskin #håndarbeid #syglede 

Bare en symaskinnål?

 • 16.01.2016 kl. 08:10Her om dagen la jeg ut et innlegg om tråd, sytråd. Mange gav tilbakemelding på at det fantes MYE flere typer tråd - enn de visste. Er et ikke rart? De aller fleste hobbyer har ting man ikke vet om, trodde man ikke trengte, ikke visste man hadde bruk for osv osv - og dermed kan det fort koste litt, om man "lar dilla ta overhånd". :) Jeg er sånn, må ha, vil ha, lyst på - alle slike genfeiil slår inn, når jeg har en hobby. Om det gjelder filter til kamera, der alle kan se tissetrengte ut - eller se ut som små smurfer, eller matlaging, der egg kan skilles på en HELT spesiell måte - til søm og strikk, som også har sine ting. Derfor er jeg svært opptatt av en ting. ALDRI begynne med scrapping...... Men tilbake til tema. Nåler.. det er litt som med sytråden, det finnes en nål til ethvert formål, som gir perfekt resultat. Ofte så henger dette sammen med tråden. Bruker du tykk bomullstråd, feks den de kaller Quiltetråd som er flott til stikninger +++ vil du oppdage at tråden kan ryke lett, ved bruk av universalnål. Derimot bruker du en topstitcnål, som har større øye, vil du oppdage at jobben går enklere. Driver du med brodering på maskin, vil du fort oppdage at her finnes det også spesialnåler. Det finnes mange produsenter, men de mest kjente er Schmetz og Organ.


Her ser du noen av de mest "vanlige" nålene, man bytter om på, ved hjemmesøm. Som du kan se, er det faktisk forskjell på nålene, både trådhullet, og spissen på nålene. Mens noen er laget for å "skjære", er andre laget for skånsomt å "skyve" fibrene. 

Men hva til hvilket arbeid? 

Denne plansjen syns jeg er flott til å vise nettopp det. Ikke av den tydeligste kanskje, men den viser ok nok - hva og hvilket materiale. Det finnes som sagt, en nål for alt... En forenklet regel, er tynt stoff = tynn nålSelv om det finnes flere produsenter, har mange av de vært så greie - at de bruker samme fargekoding. Fargekodene vil gi deg en indikasjon på hvilken nål du står med i hånden. Noen kan til og med ha dobbeltfargebånd, da har nålen gjerne "flere egenskaper". 

Her er en liten oversikt over de mest vanlig nålene, til husholdningsmaskin/vanlig symaskin:

Universalnåler/vanlige synåler: Stoff type: Faste/stummee stoff (stoff uten stretch) som eks. bomull, lin, twill, cord..


Stretch Nål: Egenskap: Medium avrundet spiss (mediumball point), spesial øye og skaft.  Stoff type:  Elastiske stoffer, og strikkevarer med høy elastitet, eks, jersey, interlock, fleece, velour.

Jersey (Ball Point): Egenskap: Medium avrundet spiss (ballpoint) Stoff type:  Finstrikket og noen stretch stoffer, eks. jersey, interlock, 
Laget spesielt for søm på finstrikket stoff. Den medium avrundete spissen skader ikke eller kutter fibrene i stoffet.

Jeans / Denim: Egenskap: Modifisert medium avrundet spiss (ballpoint) og forsterket nål. Stoff type:  Jeans/Denim og lignende stoffer. 
Går lett igjennom ekstra tykke vevde stoffer, denim, og quilt minimalt bøying av nålen. Det reduserer risikoen for nålknekk og hoppesting.

Skinn og lær: Egenskaper: Den kileformede spissen på lærnålen er spesialkonstruert for å trenge gjennom lær og kunstskinn. Nålen passer ikke for andre tekstiler. Blandet størrelse 80-100.

Broderi/Embroidery: Egenskaper: Brodernåler har en spesiell utformning, en litt rund spiss, og en anelse større nåløye for og ikke skade tråd og materiale. Brukes til metall- og andre spesialtråder for brodering, og dekorative sømmer. Blandet størrelse 75-90.

Microtex (Sharp): Egenskap:  Veldig tynn og spiss. Stoff type:  Microfiber, polyester, silke, folier, kunstig skinn, stoffer med overflatebehandling. Den veldig tynne og spisse spissen gir deg nydelige stikninger, og er perfekt for rettsøm og quilting når pressisjon er viktig. 

Det finnes også flere andre typer nåler, som ikke direkte går på stofftypen - men resultatet. Feks dobbeløyenål, som syr med to tråder oppå hverandre, for å få en stilig stikningsresultat, eller tvillingnål som gir en elastisk oppleggsøm. Den gir dobbel rettsøm foran, og sikksakk bakpå arbeidet. Så finnes det noen andre typer nåler, som brukes i overlock og coverstitch maskiner. Her finnes det litt forskjellige betegnelser, så du skal sjekke i instruksjonsboken, hva din maskin liker best. I motsetning til en vanlig rettsømsmaskin, kan det ha noe for resultatet, sømmen og selve maskinen å si - hva du setter i maskinen. 

ELX705: En spesialnål som er til bruk i overlockmaskiner, for å gi perfekt overlocksøm, dekorsøm, flatlock osv. Kan ikke brukes i vanlige symaskiner eller broderimaskiner. Maskinen skal oppgi ELx705 system, om det er denne typen den skal ha. Str 80 og 90. Noen betegner disse også som 11 og 14. 

EXL75SUK: Kulenål (SUK) for strikket og jerseystoffer, har en mer rund spiss, som ikke forårsaker hoppesting eller haker seg fast i tettvevde strikkede materialer, ettersom nålen går ned mellom fiberne i materialet.  Krommet for bedre holdbarhet, størrelse 80 og 90.

 

Håper  denne oversikten gav deg et lite innblikk i hva nålenes verden består av. Og som med sytråd, prøv deg frem med "riktig" nål og tråd, og du vil oppleve et flott resultat. En annen ting, nåler er forbruksvare! En sløv nål kan ødelegge arbeidet ditt, skift nåler ofte. Tenk på det som en god, dyr kjøkkenkniv, den kan fort ødelegge den dyreste, fineste indrefileeten din - om ikke utstyret er skarpt og i orden. :) Lykke til  ! 

  

 

Produktbildene/oversikt er fra schmetz

#synåler #symaskin #håndarbeid #symaskin #hobby #homemade #oversikt #altomhåndarbeide #syskole #jobbmamma #bernina #side2 #blogge #mammaliv

 

 

 

 

 

Ta en tråd, og la den vandre...

 • 14.01.2016 kl. 10:30

Tenker du at sytråd er sytråd? Uansett? Det er forsåvidt det. Men det er allikevel noen små forskjeller. Den største er at det finnes mange typer tråd, der hver og en - gir pent resultat - til forskjellige ting. Man har feks jeanstråd, som er en sterk tråd til denim - sulky som er blank og nydelig til brodering, og all sew - som de fleste kjenner, som den kjente "sytråden". Lintråd, bomullstråd - utvalget er stort! :)
Men å vite hva som kan brukes til hva, er ikke alltid like lett. En annen ting, har du arvet masse tråd fra noen ? Mange anser det som en fantastisk skatt, noe det også er! Men har du opplevd at mye av den tråden ryker ofte? Spesielt om syr på full gass? Tråd er ferskvare. Blir den liggende for lenge og "feil", kan den bli sprø og ryke fort. Tråd kan også "råtne" om den blir liggende fuktig over lang tid.

Ha gjerne tråden din i bokser, gjerne slike små ikea bokser feks - som er tette. Jeg har all tråden min i trådbokser, men man trenger ikke investere i slike - om man bare har noe tett, å ha de i :) 
Det finnes utrolig mange måter å oppbevare tråden på, skoesker, risbokser, tebokser, trådkofferter, trådbokser, Ikea - det viktigste er at du tar vare på tråden. Har du tråden stående fremme på stativ - ha de du bruker mest der. De andre, pakk de ned i en tett boks/eske. Da vi hadde butikken, Masker & Sting, solgte vi tråd. Vi solgte gütermann, som jeg syns er best. I tillegg bruker jeg en del Mettler, men den syns jeg er vanskelig å tak i Norge nå. (skiftet importør eller noe) Først da vi begynte å selge tråd, og fikk 3 store kabinetter med tråd, innså jeg hvor mange typer det finnes! Og det er helt fakta, resultatet blir veldig fint, om man setter seg inn i, hvilken type som er fin til hva. Sluttresultatet kan bli mye penere! Her under har jeg limt inn de forskjellige typene til Gütermann - visste du at det fantes så mange forskjellige? ;) 

Det finnes også forskjellige typer overlocktråder, disse er som regel laget på større sneller, og beregnet for større/høyere belastning - fart. Gütermann har flere typer overlocktråd, som de både leverer til hjemme og industrimaskiner. Personlig liker jeg Toldi-Lock, som er enkel å få tak i, og gir et pent - ikke for tykt resultat. Mange spør meg om det finnes noen typer tråd, som ødelegger for garantien på symaskinen - fordi en forhandler har sagt det. Noen tråder støver mer enn andre. Om det er en spesifikk trådprodusent som en maskinprodusent mener at garantien faller bort, ville jeg kontaktet importøren og bedt om dokumentasjon på disse vilkårene. Syr du med en tråd som støver mye, så vær påpasselig med å skru av stingplaten, rengjør og for de med utagbart spolehus - ta ut alt, og rengjør. Det samme gjelder stingplaten på overlocken og coverstitchen din, av og rengjør! 

Neste gang du skal i gang med et prosjekt, med feks flotte stikninger, eller andre detaljer. Tenk over hvilken tråd du bruker! Og ikke minst nål - HER kan du finne et innlegg om nålebruk 

 

#sytråd #gütermann #sy #symaskin #bernina #håndarbeid #hobby #homemade #søm #syglede #syselv #tråd 

Mer syskole i kveld :-)

 • 18.11.2015 kl. 21:38

Husk at alle syskolene tilhører Jacobsen Publications A/S, de skal ikke kopieres eller brukes uten samtykke eller avtale. #altomhåndarbeide #symagasinet #håndarbeid #syskole #tilpassing #mønster #syveiledning #hobby #sy #søm #syglede #syselv

Syskoletid...

 • 18.11.2015 kl. 21:17

Da var det tid for å legge ut et par syskoler igjen. Som dere kan se på filene, ligger også mange av disse på Alt om Håndarbeides bloggside. Det er utrolig fint å ha tilgang til slike syskoler, da de er utrolig lærerike! 

Husk at alle syskolene tilhører Jacobsen Publications A/S, de skal ikke kopieres eller brukes uten samtykke eller avtale. 


#altomhåndarbeide #symagasinet #håndarbeid #syskole #tilpassing #mønster #syveiledning #hobby #sy #søm #syglede #syselv

Syskole: Justering av bukse

 • 12.11.2015 kl. 10:29Bak i boken min, er det en praktisk syskole. Her lærer man hvordan man endrer mønstrene, med små enkle justeringer - blir modellen helt perfekt til deg! Her kan du feks se sidene som omhandler buksejustering. Det er enkelt å justere til, om man bare vet hvordan det skal gjøres  :-)  Har du kjøpt boken, kan de mange justeringsider bakerst :) 

 

#sydinegengarderobe #hobby #håndarbeid #justering #Mønster #bukse #altomhåndarbeide #gyldendal #forlag #sy #søm #bernina

Trinn for trinn - forkort en glidelås

 • 28.10.2015 kl. 08:41

Jeg ser at mange er innom Strikkeskolene som jeg legger ut, fra magasinene. Derfor tenkte jeg å legge ut noen Syskoler også. Nå når jul og høytid nærmer seg, kan dette tipset være veldig fint å ta med seg :) Å forkorte en glidelås er enklere enn man skulle tro, og kan du det, åpner det fort for mange nye prosjekter. Lykke til! 

 

Alle sy og strikkeskolene tilhører Jacobsen Publications A/S /Alt om Håndarbeide. Det er ikke lov å kopiere eller bruke bildene/filen uten samtykke eller avtale. 


#syskole #glidelås #syglidelås #forkorteglidelås #hobby #håndarbeid #jobbmamma #mamma #sy #søm #altomhåndarbeide  #trinnfortrinn #tips #homemade

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes kaos = MediaKaos.

Jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, og dermed bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - og med en lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer over hverdagsbloggingen, og det hele ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares før bruk.

Snarveier:
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.

Instagram


Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900
Brother Scanncut 700

Tidligere maskiner:
Bernina B780
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos