hits

En ikke-treners bekjennelser...

 • 05.06.2016 kl. 16:57
 

I 2012 drev jeg å trente, spiste riktig, var utholdende - i mer enn 6 uker! I 2013 holdt jeg på i 4 uker, og i 2014 .... prøvde jeg da? *tenke* I 2015, fikk jeg samme følelsen som de to jentene over her, referer til. Opp 10 kg på et halvt år! Er det #%$%$$ mulig? Å filleriste badevekta hjalp ikke stort, ei heller kjefte på den, grine til den, true med å knuse den, eller andre virkemidler som normalt vil funke! Jeg mener å huske jeg sparket til den også...... (det har jeg forøvrig ikke sagt til mediapappa, jeg kom faktisk ikke på det - da han syns vekta oppførte seg så rart etterpå... ) 

LCHF for alle penga, ble løsningen! Og jammen... på 8 uker, forsvant 7,5 av kiloene. Og det sammen med dagens trim: Stå opp, vekke barn, smøre niste, kjøre barn til skolen, hjem og jobbe, lage middag, spise den, gå inn i stua - til nøds til jobbpulten og arbeide litt til) Før hadde jeg inntil 10 reisedøgn pr mnd, da var hverken vekt eller trening noe problem. Jeg var aktiv hele dagen, fikk i meg lite, men sunn mat og trente på kvelden når jeg var på hotellet. Minuset med dette, er bare det, at man reiser i rykk og napp - så noe jevnt resultat - blir det ikke. Men så kom den jevneste dietten av de alle! Brukket ankel! Makan! En skikkelig egosentrisk diett, som ikke kan deles med noen! Når man er dømt til sofa og benet høyt i 6 uker, stua er nede og badet er oppe - sier det seg selv hva dietten er? Tro meg. Ikke bare ble armene sterke, av å slepe seg baklengs opp trappa, (har man ikke følt seg som en flodhest før, gjør man iallfall det da)  man blir ganske så tynn også - i frykt for å måtte besøke 2 etasje! 

Nå skriver vi 2016, og jeg blir nesten utmattet av å bare lese om alle de ny-kropp-innleggene rundt om. Jeg følte meg passe nøyd inn i 2016, men det er nå en trend å ikke være fornøyd, så da er man kommet dit: LCHF igjen, prøve en ny runde trening, diett, eller bare la være?

En liten stund trente jeg ved Fresh Fitness i Arendal sentrum. Dengang SKULLE DET JAMMEN bli andre boller (... eller ikke bokstavelig da men... ) Jeg jobbet en liten periode i sentrum og så for meg en time før jobb, eller etter.

Før jobb: kom meg aldri inn tidsnok, først kjøre ungene - 20 min trening, glem det. La mediapappa kjøre ungene - utslitt og sovnet nesten på jobb.

Etter jobb: Ble aldri! Ferdig på jobb kl 16-17, tanken på å gå opp (alle de trappene) å trene, det var ikke helt i tankene - så tja.

Det ble (som vanlig) noen månder støttemedlemskap (jeg meldte meg inn der, fordi .. YEY ingen binding, bare 1 mnd oppsigelsestid - jada, hvem glemmer da å si opp avtalen?) før jeg gav opp igjen, og faktisk husket å si opp.. (etter noen mnd) Bekreftelsen på støttemedlemskapet var ikke et etterlysningsbrev, eller mail. Men i form av da jeg endelig husket å si opp, og ikke kunne finne nøkkelbåndet lenger... da sier det seg selv, det er en stund siden sist... 

I november 2014 åpnet Kick Trening en ny avdeling, rett her ved oss. Det kan (teoretisk) sykles dit. (eller lett kjøre motorsykkelen) Gå... (noe jeg måtte da mediapappa og jeg ikke kommuniserte godt nok, og jeg endte med å gå fra Krøgenes i fullt motorsykkelutstyr, i 15 varmegrader og vårsol) eller kjøre... Målet i 2015 var å booke en PT og komme igang med mitt nye liv. Men plutselig... hvorfor det? 

Etterhvert kom jeg frem til en del fordeler ved å ikke betale over 500,- i støttemedlemskap, eller over 4000 i PT timer.. 

 • Jeg kommer oppi alle buksene mine fortsatt, etter siste LCHF tur
 • Jeg kan gå opp trappa uten å få for lite blodgjennomstrømning til hjernen
 • Jeg får ikke "hold" av å gå ut i bilen 
 • Jeg spiser sunt (utenom den vinen i går da) 
 • Jeg har funnet ut at det finnes noen supre 7minworkout apper på iPhonen
 • Jeg får god bentrening av å rygge motorsykkelen
 • Store sirkelbevegelser ved støvtørking og husvask
 • Istedenfor krakk, kan jeg ta knebøy foran macen når jeg jobber
 • Jeg får god trim hver gang jeg kjører bilen fast nede i vår totalt forskrudde bakke, og må gå rundt i snø - til kne (det føles OPPRIKTIG ut som så mye, hver gang!) for å få tauet bilen opp, av noen som er smartere enn oss. De har 4WD
 • og en rekke andre helsesmessige fordeler finnes i hjemmet... 

Alt i alt handler det vel om å være fornøyd med seg selv. Det finnes fortsatt klær jeg kan bruke i butikkene. Struts kan fortsatt være søte, enten de har mer hår enn meg og er ekte rasedyr, eller de bare har samme kroppsform som en - slik jeg føler. I disse heite luftfrue-debatt-tider, kan jeg hvertfall fastslå en ting: Jeg er på ingen måte, under noen omstendigheter med å ødelegger noen som helst forbilde eller idealer når det måtte komme til trening! Det er da en liten trøst... eller? :-p 

 

MEN SÅ !! Kom jeg altså til et punkt, der ingenting av #sommerkroppen hadde innvirkning lenger. DA skal jeg begynne å trene. Når alle andre løper ute, ikke trener, er nesten i mål med denne sommerkroppen - da melder jeg meg inn på treningstudio. Riktig nok med gratis trening gjennom sommeren... men lell. Det fine med å være så oppned, er at jeg er temmelig alene i styrkerommet. Med 30 grader ute, er de fleste nornale mennesker på stranden. Noe jeg også etterhvert gjorde, men først - trene og jogge. Hverken vektnedgang eller muskelkropp er målet - men rett og slett bedre form. Så nå, gjenstår det å se - hvor lenge denne bekjennelsen varer, eller om det må bekjennes om støttemedlemskap ...

 

#trening #blogg #side2 #nettavisen #motstrømmen #fitnessdebatt #passetykk #passeglad #mammaliv #humor #tanker #liv 

En "ikke treners bekjennelser" avsluttning

 • 26.04.2015 kl. 23:10

Husker du denne? Der jeg i et særdeles svakt øyeblikk, vurderte å endre hele min livsstil, og legge den i en Personlig Treners hender? Jeg  er frisk... haha, eller nå - i fare for å erte på meg halve blogg.no, så har jeg valgt en annen vei. For de som må fylle litt inn her, er bekjennelsestarten her, og andre del her. Etter nøye vurdering av familiens totale konsekvensrisiko, ovenfor et slikt prosjekt - legger jeg hele PT prosjektet på hylla. 

Hvorfor? 

 • Jeg kommer oppi alle buksene mine etter siste LCHF tur
 • Jeg kan gå opp trappa uten å få for lite blodgjennomstrømning til hjernen
 • Jeg får ikke "hold" av å gå ut i bilen 
 • Jeg spiser sunt (utenom den vinen i går da) 
 • Jeg har funnet ut at det finnes noen supre 7minworkout apper på iPhonen
 • Jeg får god bentrening av å rygge motorsykkelen
 • Store sirkelbevegelser ved støvtørking og husvask
 • Istedenfor krakk, kan jeg ta knebøy foran macen når jeg jobber
 • og en rekke andre helsesmessige fordeler finnes i hjemmet... 

Før jeg får bloggbank her nå, skal jeg skylde halve lista på for lite søvn, noen hjerneceller døde kanskje i går under Tour de vin og resten kan nok skrives av på mitt generelle, merkelige syn på ting :) 

Håper alle får en god natt etterhvert! :) Her skal jeg se en episode av "luksussmellen" - før eg legge meg.... 

 

#hverdag #familie #mamma #mammablogg #medialiv #pappaliv #mammaliv #barn #foreldre

En "ikketreners" bekjennelser del 2

 • 17.04.2015 kl. 11:32

Trykk på bildet, så kommer du til gårsdagens innlegg

Jeg har fått svar! Det første som slo meg; inni h*** dette kommer til å bli dyrt. Jeg må melde meg inn på treningsenteret (bør iallefall) og med min historikk, bør jeg nok trene minst x antall ganger, under oppsyn. Altså PT timer. Så .. om man beregner 499,- pr måned (om jeg velger å støtte de sultne barna i Afrika.. Å nei, glem det, roter - bli støttemedlem hos Kick - i ett år) og i tillegg ca 4-5000 i PT timer, så er man der. Oi.. Føler kanskje på en måde (som Kristian Valens figurer sier) at jeg ikke er helt der, til å forsvare dette enda. 

Pasienter med kroniske lidelser, må ofte leve etter strenge regler og rammer - for å ikke få tilbakefall. Hey! Takk, jeg stiller meg i DEN køen... hva skjer når jeg ikke orker/gidder mer etter 3-4 måneder, oi det var superpositivt - la oss si 2-3 mnd (selv da tar jeg i, tror jeg) Må barna vente med å få ny Helly Hansen jakke, nye DC sko (Ja jeg tar absurde sammenligninger - fordi akkurat nå kjenner jeg litt på, at dette er ikke noe jeg MÅ ha - og det er ikke HH jakkene heller) eller kan jeg sende mediapappa avsted, når jeg er lei?

Det er vel ingen som tør å reagere på at han kommer istedenfor meg? Om man ser bort fra fakta (hvorfor må vi alltid ødelegge en god story med det?) hvorpå han er 1.87 høy, lys blond og blå øyne - ok da, og den største forskjellen, mann... kontra meg, på 165 over bakken, mørkebrune øyne og mørkebrunt hår (dog selv om rakettforskeren på passkontoret krevde en dyyyyp øyekontakt for å se at jeg ikke hadde sorte øyne. og omtrent måtte snuse på håret mitt - for å tro på at jeg farger det sort) er halvasiater og -- ok, kvinne. Ok, neste tanke... 

Når man spiser, så sier man ofte at magen er mett, før øynene. I dette tilfelle kan det nesten sammenlignes. Her er lysten større enn viljen..ja, viljen. Normalt ville du sagt evnen? Jeg mangler ikke på evner, men viljen til å bruke de.. nå er vi inne på noe, åpent og ærlig. (eller bare svada...) 

Men altså... svaret: Litt defust ang hvor mange timer jeg ville trenge, og at det var enklest med en samtale på kontoret... 

Jeg håper det er mer positivt enn det virket i min verden - du ser litt håpløs ut - la oss ta en prat.... Mulig det må bli det da? 

 

#minveitiltrening #mamma #mammablogg #mammaliv #hverdag #medialiv #foreldre #trening #jobbmamma

mediakaos

Arbeid og hverdag forenes i herlig hverdagskaos = MediaKaos. Kaoset er en familie + 1 rampete hund & 1 lat katt.

Siden jeg arbeider med håndarbeidsmagasiner, bærer bloggen preg av det. Jeg startet å blogge i 2007, en ren håndarbeidsblogg - med lukket privatdel. Etterhvert begynte jobben og flyte mer og mer sammen med hverdagsblogging, og alt ble slått sammen. I 2015 ble bloggen flyttet over til blogg.no

Profilbilde: ©Fotograf Mona Hauglid


Alle bilder som ikke er merket med annet, tilhører MediaKaos. Bruk og kopiering skal avklares med meg.

Snarveier:
Giveaway & Konkurranser
How to/Sy & Strikk
Oppskrifter mat
Syskoler AOH
Strikkeskoler AOH

Du finner flere kategorier i rullegardinen lenger ned på siden, og noen hurtiglenker øverst på siden.
Lik på Facebook
Lik på Facebook

SNAPCHAT: mediakaos
Søk i bloggen


Mitt kamerautstyr:
Canon G7X

Canon 7D Mark II

Canon 100D

Canon Legria Mini

Optikk:
Canon EF 85mm 1.8 USM
Canon EF 40mm F2.8 STM
Canon EF-S 55-250mm f:4-5,6IS
Canon EF 35mm 1:2
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Sigma DC 18-125 1:3,5-5,6 HSM

Blitz:
Canon Speedlite 580EX II

Symaskiner:
Maskinene er ikke sponset eller under noen form for "avtale" eller sponsing

Maskiner nå:
Bernina B780
Bernina B560
Bernina 330
Babylock Enlighten
babylock Ovation
(Singer sveivemaskin)
Brother Scanncut 900

Tidligere maskiner:
Bernina L220 Cover
Juki MO-1000
Bernina 1150 MDA
Bernina 215
Bernina 550QE
Babylock Enlighten
Brother Covermaskin
Husqvarna Viking Ruby DeLuxe
Janome coverPro CPX
Janome 350E
Singer Quantum Stylist 9960
Husqvarna Viking H|Class 600E
Husqvarna Viking Designer Ruby
Pfaff Creative 2058
Pfaff Creative Vision
Bernina Aurora 440QE
Elna 8300
Babylock Evolve Wave
Janome MB4
Bernina 1300MDC
Janome Decor Computer 5200
Janome Decor Computer 4100
Pfaff Creative 2170
Babylock Evolve uten wave
Janome CoverPro 1000
Yamata Overlock
Bernina Bernette 55

Tips og råd - Janome CoverPro ligger i den gamle bloggen.


Følg meg via:
Follow
toppliste for bloggere - ToppBlogg

Instagram: @toneirena


Reklame


Personlige merkelapper til håndarbeidet
Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - Diverse tilpasninger, header og moduler av Mediakaos